Új privát üzeneted érkezett!

Rokica,
Én nagyon szívesen mennék, de tényleg nagyon sok a dolgom. Szeptemberben is fent leszel, mikor már szabin leszek? Akkor aztán lesz időm bőven. Most két táblázat között, idesettenkedem félóránként, elolvasom a néhány új hozzászólást és persze nekem szólnom is kell Kép Kép Kép

And,
Milyen jó fej a dokid, hogy rábeszélte a férjedet. Remélem, nem fogja megbánni.

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

And,
Nem nagypárnával, hanem inkább krumpliszsákkal és cici helyére pedig tegyen két sárgadinnyét Kép Kép Kép. És persze próbáljon meg így aludni is. Kép Kép Kép

benianyu

de kár, hogy tegnap megettem az utolsó sárgadinnyét isKépKépKép és minden nap megnézem, hogy mennyit mutat a mérleg (mert ugye növelni kell a krumplimennyiséget) és nézem, hogy hogyan gömbölyödik és ámuldozom kedvesenKépKép teccik

KépKép
KépKép
and

And!

Na már megint itt vagyok, most valahogy nem megy ez a tanulás nekem..........
Szerintetek hogy sírjam ki a kettest??
Vessem hanyatt magam és kezdjek el hisztizni, vagy imitáljak rosszullétet miközben írom a vizsgát???KépKépKépKép

Egyetértek Benianyuval!A nagypárna túl kíméletes megoldásKépKép Én a krumpliszsákra szavazokKépKépKép

Kép

Kép
megann

Ja és kitaláltam, hogy délután húslevest fogok főzniKépKépKép pont van itthon minden belevalóKépKépKép

Azt mondják az okosok, hogy nagy melegbe meleget kell enni-inni, és akkor jobb lesz a hőérzetKép

Hát.........nemtom, de most kipróbálomKépKépKép

Kép

Kép
megann

Benianyu: Nem tudom szeptemberben hogy leszek, attól függ milyen temperamentumú a babám. Kép Ha nyugis és sokat alszik, biztos fogok tudni jönni mellette is. Szeptember után pedig szerintem már biztos nem leszek annyit, mert kezdődik újra a tanfolyamom, kliensek, stb. És a baba ugyanúgy marad.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann,
Igen, valahogy sírd ki a kettest vagy játszd el, hogy mindjárt szülsz. Hátha meghatja a vizsgabiztosokat.
Emlékeztek az Éretlenek című filmre? (nagyon régi, francia film) Ott volt ilyen jelenet.

Benianyu

benianyu

Sziasztok!

Szmercsa:
és mi van, ha sírsz??? Szerintem semmiKép Én biztos vagyok benne, hogy fogok, a párom meg olyan elérzékenyülős fajta, szerintem zokogni fogKép

Benianyu:
elővettem a humorérzékemet a koraszülöttes sztoriddal kapcsolatban, ugyanis pont 32 hetes vagyokKép Néha már aggódva figyelek jeleket, hogy nem lehet, hogy már.....? De remélem, kibír még legalább egy hónapot odabent!Most számító is vagyok, de jövő hét végén megyek a Balcsira a szüleimhez, és egy hetet szeretnék ottmaradni. Remélem, nem lesz gáz, de még icipicit sem nyaraltam, és annyira jó volna valami VÍZ! Sajna a párom nem tud maradni, mert tartogatjuk a szabiját a szülés utánra. Hát ez van. Mindenesetre sosem leszek egyedül, csak nehogy meginduljon a szülés!!!

Megann
én az ilyen típusú fazonokat csak mélységesen sajnálni tudom, egy bizonyos határon túl nem tudom ilyenen felhúzni magam. Mondjuk én nem is vagyok ilyen szókimondó, mint te, de én nem is ereszkednék le az ő szintjére, attól olyan "piszkosnak" érezném magam. Dehát nem vagyunk egyformák, ezért szép az életKép

Luc
32
lucretia

Lucretia,
Jó, hogy nem ijedtél meg. Azért ugye nagyon ritka, hogy ilyen korán ki akarnak jönni a babák. Te csak nyaraljál egy jót, majd szeptemberben találkoztok a picivel. Kép

benianyu

Megann, mi nagyon fogunk szorítani neked! szerintem elég, ha billegteted a nagy pocidat, nem muszáj sírni hozzáKép csak klimaxos nő ne legyen a vizsgáztató és hímsoviniszta férfi, a többi simán átenged, ez tutiKépKép

KépKép
KépKép
and

Faros babák forditása:

Már nagyon sok módszerről hallottam/olvastam. Gondoltam összeszedem őket csokorba nektek, hátha valaki hasznát látja.

1. Fénnyel vagy csörgő golyócskákkal a zsebben, vagy hideg/meleg pakolással. A ráció ebben hogy a baba állitolag a fény és hang felé mozog, illetve el a hidegtől a meleg felé. Tehát a szeméremcsonthoz a meleget, a csörgő golyócskákat és a fényt, a mell alá a hideget. Külön-külön vagy együtt is lehet próbálkozni. Kép

2. Négykézláb pozició. Naponta többször 10-20 percre ereszkedj négykézlábra, sőt, a fenekedet dugd az égbe, és a karjaidra hajtsd le a fejed.

3. Négykézláb gerinctorna (hát- és medencefájdalomra is nagyon jó!). Négykézlábra ereszkedsz, egyenes háttal, nem engeded, hogy a gerinced lefelé görbüljön. Majd púpositsd fel a hátad, farizom megfeszit, hasizomból húzod fel a pocakodat, fejedet leszeged. Lassan fel, és lassan le. Kezdd 10-20-al, majd küzdd fel magad 50-ig. Lehet naponta többször, ahogy tetszik.

4. Háton fekvő pozicióban próbáld a feneked a fejed felé magasitani, akár egy összehajtogatott pokrócot a feneked alá rakva, akár egy ágynak támasztott vasalódeszkára fekve (vigyázat, nehogy ne birja a súlyt... nem tudom mennyit bir egy ilyen deszka).

5. Egy jó erős lepedőt veszel, csomót kötsz a végére, átdobod egy ajtó tetején, rácsukod az ajtót, hogy a lepedő lógjon. Belekapaszkodsz a lepedő két végébe és lógsz rajta mint a béka. Kép Hülyén néz ki, de állitólag beválik.

6. Fitness labdán pattogj, dőlj előre hogy a hasad lelógjon a lábad közé.

7. Kérdezd meg az orvosodat, hajlandó-e kézzel kivülről megforditani a babát. Van, aki nem vállalja. Ha igen, méhlazitó gyógyszert kapsz, a babát nézik UH-n és CTG-n mig a doki megpróbálja megforditani.

8. Homeopátiát kedvelőknek: a Pulsatilla állitólag olyan méhtevékenységet eredményez, ami fordulásra ösztönzi a babákat.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Lucretia,
Jó, hogy nem ijedtél meg. Azért ugye nagyon ritka, hogy ilyen korán ki akarnak jönni a babák. Te csak nyaraljál egy jót, majd szeptemberben találkoztok a picivel. Kép

benianyu

Bocs, ez is kétszer ment el.

benianyu

Köszi lányok a bíztatást!

Sajnos 2 pasi lesz a vizsgáztató, mindkettő igen nagy és rosszhírűKép

Erről is hallottam egy sztorit:
Vizsgázó csoport bevonul, az egyik srác öltöny-csokornyakkendő, az egyik csaj fekete miniszoknya fehér blúz, erre megszólalt a tanár: hogy a pincér és a k...va menjen ki!Magyarul nem hagyta őket vizsgázni.
Sajna ez az illető az egyik tanár volt a kettő közülKép, tehát pocak ide vagy oda, nem tudom mire számíthatok ezek utánKép

Róki!
Ne tedd ezt velünk, muszáj jönnöd ősszel is, nem hagyhatsz itt minketKépKépakkora segítség vagy nekünkKép(na jó önző vagyok megintKépKépKép)

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Baromi ez a hülye meleg, nálam is be van zárva és leeresztve minden + megy a ventillátor.
Tegnap is reggel 1/4 7 kor elhúztam, hogy a meleg előtt visszaérjek.

Megann!
Valóban sok marha van az utakon, ma is lefékez előttem a hülye kisteherautó és minden index nélkül bevág jobbra. Persze dudáltam meg mutattam szépeket neki. Néha tényleg lesűllyed az ember, de még mindig jobb, mintha felrobbanna.

Tegnap az egyik félszobát kirámoltuk Ivivel, este meg a férjem a szomszéddal átpakolta a szekrényeket, utána meg vissza a cumó. Véglegesen ma lettem kész, de legalább lesz helye a csajszinak, igaz az ágya még nincs kész, azt apája csinálja.
Két szobát még rendbe kell rakni ma, de kicsit pihegek itt a gépnél.
Remélem jövőhéten kitudom mosni a baba ruháit is.
A Csalogány u.-ban vettem 149,-Ft/db magyar textilpelenkát. Van törlőkendő 72 db-os 385,-ért.
No meg próbára mosható betétes pelenkát + külső védőt, igaz nem olcsó, mert a belső 1300,- a külső 1600,-. Viszont, ha jó akkor beruházunk, mert gazdaságosabb is és ami a lényeg, hogy nem termel e gyerek több tonna szemetet.

Hétfőn megyek UH-ra, az már a 34. hét lesz, kiváncsi vagyok mekkora a nagysága.
Állandóan izeg mozog, hintázik a bordámon, szóval sajtkukac a javából.

Valaki kérdezte, hogy mikor lehet kivinni a levegőre. Ivett februári és 2 hetes korában mentünk ki, de már közben nyitott ablakkal volt a szoktatás.

Névnaposoknak utólag is boldog névnapot kívánok.

Ja, és Kincső lesz a csajszi, ez tetszik mindkettőnknek és ez is magyar név.

Húzok melózni.

Puszi
Kriszta
32+6
49 nap még

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Rokica! Köszi a tippeket a megfordításról, egyiket-másikat már bevetettem. Csak olyan lelkiismeret-furdalást érzek, mert eddig úgy megbíztam a babában meg a testemben, hogy tudják, mit kell csinálni, most meg rákényszerülök mindenféle beavatkozásra, ezzel kvázi a gyerekem döntése ellen fordulva. Furcsa dolog ez, és még biztos szembesülni kell vele a következő évek folyamán egy párszor.

De végül is úgy is felfoghatom, hogy ezzel neki segítek. Csak tudnám, miért nem akarja a jót!? (mindig is utáltam, amikor egy szülő ezzel érvel a gyerekével szemben: dehát én csak jót akarok neked!)

Na, erről ennyit, megyek tornázni, hátha megfordul

Megann! Sipirc tanulni! Kép Aztán vizsgán majd vedd elő legszerényebb és legbájosabb mosolyod, és talán átengednek.

Bodza 33

Kép

Kép

Kép
bodza

Megann!

Hihi! Nem hiszem hogy olyan mázlitok lenne, hogy teljesen megszabaduljatok tőlem az ősszel! Kép De tény és való, hogy mostanság napi 8 órában kényszerből a computer előtt ülök, és nagy ritkán van most más dolgom (néha forditok, néha tanitok), tehát ráérek itt okoskodni. De ha otthon leszek, akkor gondolom nem lesz ennyi időm itt ülni. De azért valószinűleg eltűnni se fogok!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Az előbb be akartam szúrni egy képet arról a bizonyos segg-az-égbe babaforditós pózról, csak nem sikerült. Ime:

http://img.photobucket.com/albums/v684/rokica/spinbaby.jpg

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica,
jó a pozíció, tetszik Kép
Azon gondolkodtam közben, hogy a gyerkőcnek mikor is kell 'fejreállnia', mikor időszerű?? Előírás szerint? Kép
Azt tudom, hogy az enyím a 29.héten már koponyavégű fekvésben volt, akkor megdumcsiztam vele, hogy maradjon csak úgy, okos Babó! Kép

KÉpzeljétek, most már görcsölget ám a pocim Kép ez jó asszem Kép
szmercsa
szmercsa

Sziasztok!Kép

Meghalok a hőségtől!!!!!!!!

Megann!Kép

Én vagyok az aki nem kap levegőt, izzadok bent a lakásban pedig csak hajnalban mentem ki locsolni az még jól is esettKép

Előbb aludtam vagy 1 1/2 órát és még így is kivagyokKép

Mi lesz még a végén?!?

Ja Megann!Kép

Én is így visszaugattam volnaKépKépKép
Ugyanilyen vagyok én is, ha felhúznak ennyire főleg ha a másik a hibás.
És hány de hány ilyen eset vanKépű

Megyünk ma be Pestre párommal.
Kell vásárolnunk egy két dolgot + utána moziKép
Remélem fogom bírni este márKép

Na puszika Nektek!

Mea(33+4)

Mea
mea

Mea,
Jó mozizást! Ott legalább nem lesz meleged a légkondiban. (Én biztos megfagynék, nem is megyek kardigán nélkül moziba)

Szmercsa,
De izgalmas!

benianyu

Benianyu,
igaz, hogy minden első babás kismamánál van egy 'próbaút' a kórházba?? Mert azt hiszik, hogy már elérkezett az idő?? Neked is volt??
Mikor érdemes nekiindulni?? Evidens, ha magzatvíz elfolyik, vagy vérzés van, de a jóslófájások még lehetnek komolytalanok, vagy nem?? Kép
szmercsa
szmercsa

Szmercsa!

Szerintem nincs olyan hogy előirás... az enyém 18. hét óta fejjel lefelé leledzik, remélem már úgy is marad. Azt hiszem, van valami statisztika, hogy a 36. hétre a babák valami 90% százaléka vagy még több befordul fejjel lefelé. De azt is mondják, akár szülés közben is megfordulhat.

Farfekvéses babákról és szülésről szóló cikk:
http://www.noklapja.hu/cikk.php?id=18&cid=6330

Tejmentes blog
Életkör
rokica

A próbaút nekünk úgy volt meg tegnapelőtt, hogy lemértük, hány perc alatt is érünk el a kórházig. 20 perc volt úgy, hogy nem volt dugó. Remélhetőleg amikor élesben megyünk, akkor sem lesz túl nagy dugó - nem akarok a pesti forgalomban megszülni Kép

Kép

Kép

Kép
bodza

Bodza:

Nem fogsz 20 perc alatt megszülni, ezt szinte garantálom. Kép De ha igen, akkor fizetek neked egy sört. :D

Tejmentes blog
Életkör
rokica

A bába 12 tippje:

1. Befelé figyeljünk!
mi, nők csodálatos módon tudunk szülni, alkalmasak vagyunk a feladatra saját erőnkből, saját testünk révén

2. Kettőnk dolga
Az egészségügyi törvény kimondja, hogy a szülő nő által választott nagykorú személy mindvégig vele lehet a szülés során.

3. Válasszunk bábát!
az orvosnak – még ha fogadott orvos is – nem feladata, hogy a szülés teljes időtartama alatt velünk legyen

4. Keressünk dúlát!
Különleges előnye, hogy egyetlen pillanatra sem hagyja magára a vajúdót. Ezt a választott szülésznő munkarendje miatt nem mindig teheti meg.

5. Biztonságos helyszín
Legjobban olyan környezetben tudunk szülni, amelyet biztonságosnak ítélünk

6. Készítsünk szülési tervet!
Soroljuk fel mindazt, ami számunkra fontos: testhelyzetek, mozgásszabadság, borogatás, masszázs

7. Lazító meleg fürdő
A meleg víz fájdalomcsillapító hatását már nagyon régen felfedezték

8. Nedves borogatás
A méhösszehúzódások alatt sokaknak a forró víz esik a legjobban a hasuk alsó részén. Ezzel párhuzamosan sok vajúdó hideg vizes borogatást szeret a homlokán.

9. Száraz meleg
jó megoldás a cseresznyemagokkal töltött textilzsákocska, amit mikróban, vagy a gyógyszertárban kapható termotasak, amit forró vízben lehet megmelegíteni.

10. Masszázs a tágulási szakban
A tágulási szakban a derékfájdalmak és a méhösszehúzódások enyhítésére gyakran beválik a deréktáji keresztcsontmasszázs

11. Masszázs a kitolási szakban
A masszírozás és az olajok hatására a gát könnyebben ellazul, rugalmasan tágul, ami jelentősen csökkenti a gátsérülés veszélyét.

12. Testhelyzet
Legkedveltebb testhelyzetek az állás, a guggolás, a járkálás, az oldalt fekvés és a négykézláb állás.

+ 1. Nyitottság
A szüléskönnyítő tippek kivitelezéséhez nem nagy beruházások (például egymillió forintos, távirányítós szülőágy), hanem nyitottság szükséges – valamennyi fél részéről.

http://www.noklapja.hu/cikk.php?id=79&cid=12921

http://www.noklapja.hu/cikk.php?id=79&cid=12921

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Davallia:

Sok baba szeret bukfencezni amig tud. Kép Csak lehet éppen akkor mikor nézték, medencevégű volt.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szmercsa,
Nekünk nem volt próbaút. Beni a 41. héten született. Jöttek a fájások, éjfél körül kezdődtek, 10 percesek, aztán 8. Hajnali 4 körül értünk a kórházba. Kicsit korai volt, de nem küldtek haza. Este 7-kor született Beni. Augusztus 18-ra volt kiírva, kicsit izgultam, hogy mi lesz, ha augusztus 20-án akar kijönni és át kell mennünk a városon (Káposztásmegyer - Kelenföld) mondjuk a tüzijáték alatt. De a végén csak 24-én bújt ki.

Bodza,
Én fizetem Rokica után a másik sört, ha 20 perc lesz. Nem kívánom egy percig sem, hogy hosszú legyen, de 20 percnél biztos tovább fog tartani.

Benianyu

benianyu

Rokica! Az pont jó lenne, ha 20 perc alatt beérnénk, csak ha dugó lesz, akkor nem 20 perc lesz, hanem sokkal több.

Szerintem az én Sacim nem szeret bukfencezni, ő egy ilyen kis komótos baba. Kép Ha mocorog, akkor is csak szépen megfontoltan, sose akarta még lerúgni semmimet. Néha rámászik a hólyagomra, de ezen kívül még nem nagyon nyomott semmimet - mondjuk elég jó magas is vagyok, még biztosan elfér. Ennek is megvan az előnye, de azért szeretném, ha már a bordáimat rugdosná Kép

Bodza 33

Kép

Kép

Kép
bodza

Jó délutánt mindenkinek! Megyek haza. Este benézek Kép
Benianyu

benianyu

Megann, ez elég szörnyen hangzik - szerintem a legjobb amit tehetsz, hogy úgy csinálsz, mintha te is csak egy átlegos vizsgázó volnál.. aztán ha megjegyzést tesz a pofa, mond meg, hogy ha nem fogja be, olyan ideges leszel, hogy itt helyben megszülsz - ettől csak megijed... ha mégsem, akkor mondd meg, hogyha megbuktat egy sírós csecsemővel a karodon vagy kénytelen visszajönniKép de inkább bízz a másik vizsgáztató lojalitásában, hátha neki az X a dominánsKép

KépKép
KépKép
and

Bodza,
szerintem nyugodj meg!! Kép
Dumcsizd meg a kiscsajszival, hogy ne ijeszgessen, legyen oly drága és forduljon meg, hogy az ő mamija nyugodt lehessen! Kép
Papa is beszélhetne a kis Drága buksijával, hogy ne hozza a frászt Rád, és szerintem szótfogad!
Habár még abszolút időben vagy Kép
Én szorítok, és nem lesz semmi gond Kép Csak pozitívan!!!!
Úgy látom, mindenki cipeli a maga 'kersztjét' nekem a kimaradt 36.heti uh a szívfájdalmam... Kép
Bodza,
bizti nagyon okos kislánykád van, tuti megért csak beszélj vele Kép
szmercsa
szmercsa

Szmercsa! Köszi a megnyugtató szavakat, jól esik! Biztos megért a leányzó, csak attól tartok valami oka van annak, hogy nem akar fordulni. De azért még dumcsizunk vele, hátha hallgat ránk!

Kép

Kép

Kép
bodza

Sziasztok!

Fú Szmercsa, én már komolyan izgulok helyetted is!!! Sajna jövő pénteken elutazunk két hétre nyaralni, és nem biztos, hogy tudok netközelbe kerülni, így valszeg lemaradok az eseményről élesben Kép / hacsak nem jön pár nappal előbb... Nemtom, Te mit szólnál hozzá?/

A koraszüléssel én is úgy vagyok, mint Lucretia: mindegy, mikor jön, de azért aug. 20előtt ne, addig igenis nyaralni szeretnénk! Milyen kiszúrás lenne a családommal, ha ennyivel előbb jönne, és a hőn áhított nyaralás elmaradna... Persze egyébként is rossz lenne, ha ilyen korán jönne, de most nem parázok annyira, mint Balázsnál. Vele két hónappal korábban már ki nem tettem volna a lábam Pestről.

Olvastátok a Kismamában?: Nagy Tímea /olimpiai bajnokunk/ 4800 grammos, és 63 cm-es babát szült! Na, ezt nem kívánom senkinek!!! Magamnak meg egyenesen kicsikét szeretnék! Ahogy elnézem a ruhácskákat, ha ekkora bébim lenne, nem lenne neki egy sem jó a "kezdőkészletből". Nem beszélve a szülésről...

Ez a mai forróság kezd elviselhetetlen lenni, nem tudom, meddig lehet ezt bírni. Leginkább csak ülnék egész nap, vagy feküdnék, erre ott vár a vasalás, meg a porszívózás Kép Ez utóbbiba lehet, hogy bele is pusztulok...

Megyek is.

Judit 30+2
jucc

Jelentem ma nagy bátorságról tettem tanubizonyságot. Legyilkoltam teljesen egyedül egy nagy csúnya pókot. Hiszti és ordítozás nélkül megtanítottam úszni... egyszerűen undorodom szegényektől, pedig a vizipókot mindig szerettem, mondjuk a keresztes barátját már kevésbéKép pont az orrom előtt termett, mikor kajáltam, a konyhában!! na ezt csak azért adtam itt ki magamból, mert férj csak kuncogna, és máskor nem eliminálná nekem a nyolclábúakat.

Bodza még sok idő van addig, és a kislányok huncutokKép

KépKép
KépKép
and

Bodza,
még annyit, hogy kisfiúk is huncutok, az én Babóm, nem tudom, hogy olvastad-e, már nem egyszer voltam, és nem egyszer írtam / panaszoltam, hogy a Ctg-n hozza rám a frászt, amikor teszik a szerkentyűt a pocakomra és szívhang sehol Kép se jobb oldalt, se bal oldalt, se elől, vagy 10 percet kergetik....
pfuuuu, iszonyatos érzés, hiába tudom, hogy csak huncutkodik a drága, akkor is szörnyű Kép tudom, hogy nem szereti, azért csinálja! Azért próbálok rá hatni Kép beszélni a kis buksijával!!
A lényeg, ha megsimizem mindig reagál nekem Kép a 'hülye' gépek meg nem érdekelnek.
szmercsa
szmercsa

Jucc,
szerintem a porszívózást hanyagold, mert télen ha fázom, porszívozok egy kicsit, és jó melegem lesz Kép
Nehogy rosszul legyél!
És/ha lehet választani, ne jöjjön előbb Kép jó helyen van még odabenn Kép
szmercsa
szmercsa

Bodza!

Ne mérgelődj, tudod hogy az utolsó nap is megfordulhatnak!
Inkább próbáld meg azokat a taktikákat amiket Rókica írt!Kölcsönadjam a kínai Jing és Jang golyóinak(tudod annak aztán szuper csengő bondó hangja van)amit Kínából kaptunk, hogy a zsebedbe tehesd?????KépKépKép

And!

Köszi, nagyon jó fej vagyKépKép
Lehet hogy tényleg szüléssel fogom fenyegetni a tanártKépKépKép
Igazából látjátok tanulok én, tudok is, csak hát a szemétkedés ellen nem tud az ember eléggé felkészülni!Kép

And, te nem hallottál még arról, hogy pókicát bántani nem szabad, mert szerencsét hoz???KépKépKép
Ejnye bejnye!!!
(az egyetlen állat amit bántani tudok az a csótány-és nemzetsége).
A pókokat általában én rásétáltatom egy írólapra és zutty, ki az ablakonKépKépKép
Így se pók, se véres gyilkosság, a szerencse meg az erő viszont továbbra is velem tartKépKépKépKép

Közben elkészült a husileves, csak megvárom amíg lehűl, mert megint izzadok!
Lemerészkedtem ide a sarokra 100-150m a patikába Rennie-ért, hát azt hittem dobok egy hátast,amikor megcsapott a forróság!Kép
Azt hiszem beköltözöm a hűtőszekrénybeKépKép

Megann 33+4

Kép

Kép
megann

Lányok, én ma semmire nem voltam képes..... Ez a meleg kikészít!

De egy jó dolog azért történt: megjelent az első komolyabb fordításom (német-magyar)a Mérleg című folyóiratban!! Annyira örülök!!!!Kép Ma kérdezték, hogy hova küldjék a tiszteletpéldánytKép

Ja, és unalmamban tettem fel még esküvői képeket is az albumba, ha van kedvetek megnézni:

http://www.babanet.hu/album/main.php?album=5902

Így néztem ki a terhesség előtt is. Most magamat irigylemKép Remélem, vissza fogom ezt szerezni szülés után!! Kivéve pocakcsíkokKép Bevallom, emiatt azért nagyon szomorú vagyok....

Pusz
Luc
32
lucretia

Hol van mindenki?? Látom, most én beszélgetek magammalKép

Állítólag vasárnap jön végre a hidegfront!!! Alleluja!
lucretia

Sziasztok! én a téli babásokhoz tartozom de nagyon szeretném a segítségeteket kérni.Ha valakinek van bpd értéke 15 hetesen és megírná azt nagyon megköszönném. én 15+2 hetes vagyok a babóval és a mai uh.-n a doki azt mondta hgy a bpd szerint csak 14 hetes vagyok. azért aggódok nagyon mert a múlt évben a 14. hétben el kellett vetetnünk a babát mert nagyon beteg volt és csak akkor derült ki.légyszi aki tud segítsen.köszönöm.
wukk
15+2

KépKép
wukk

Megann! Köszi a Jing-jang golyókat! Épp gondolkodtam, hogy mit rakjak a zsebembe. Bá jelenleg zsebem sincs, legföljebb a bugyimba tudnám rakni a csengő-bongókat. Kép

Tényleg köszi mindenkinek a biztatást, próbálok nem parázni tőle, és beszélni Saci buksijával, hogy fordítsa lefelé.

Lucretia! Én ismerem a Mérleget! Jó cikkek szoktak benne lenni, bár én nem feltétlenül vagyok ez a filozófikus alkat. Kép

A hidegfront jól fog esni!

Bodza 33

Kép

Kép

Kép
bodza

Wukk!

Ide írd be az adataidat: http://www.med.upenn.edu/fetus/gestage.html

Kép

Kép

Kép
bodza

SziasztokKép

Voltam reggel a védőnéninél, megdicsért, hogy csak pocakra híztam. Voltam délután a dokinál, azt mondta vigyázzak a hízással. Köszi, most akkor sok, vagy normális nekem a 12 kg? Mert a védőnőnél az adataim és az ő mérlege szerint 12 kg-ot híztam. Na mindegy, nekem a védőnő véleménye jobban tetszik, inkább neki hiszek mostKép

Amúgy mért vérnyomást, az jó alacsony volt, ahogy szokott. Jövő hónapban pedig ő jön hozzánk.

A dokinál rendben volt minden nézte a méhszájamat is, az is ok. Csajok biztos hülye vagyok, de az hogy fejvégű a baba, az azt jelenti, hogy jó pózban van? Mert nekem ez csak azt jelenti, hogy a baba végén egy fej van, ami végül is jóKép
Azt mondta jó nagy lesz, most szept. 28-ra írta. És kb. 1850 grammKép Kaptam képet is, majd holnap felteszem, meg ha meg tudom nézni a felvételt, akkor az adatokat is össze tudjuk majd holnap hasonlítani Benianyu. Mert a kiskönyvembe persze semmit nem írt beKép

3 hét múlva kell megint mennem. Kicsit csalódott voltam, mert nagyon sokan voltak, és így a doki mindenkire "kevés" időt fordított. Persze ha ugye nincs semmi baja a kismamának, akkor az jó, ha meg valami baj lett volna akkor gondolom több időt szán rámKép Csak én nézegettem volna még tovább a babót. Õ meg megnézte ami a lényeg és kész. Rossz, hogy egy hónapot kell várni, és akkor csak ennyi. Persze tudom, aki mozizni akar, az menjen máshova. Bár itt is 10.000-et fizettemKép Na mindegy.

Tényleg jó meleg van, és bár ugye én szeretem, azért majd kiugrottam a bőrömből, hogy Anyukáméktól kaptunk egy mobilklímát. Most nemrég vettük meg a Metróban, kíváncsi leszek milyen lesz a hőmérséklet éjszakára a hálóban. Most már 34,6-ról lement 32,6-ra, de még csak nemrég lett bekapcsolva. Remélem éjszakára le tudja vinni 28-30-fokra, az már istenes lenneKép

Hari 29+5

Kép
Kép
hari

Wuk!

Még egy kis segítség ha megy az angol!
http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8

Van egy pont 15+0 napos uh-m!
Adatai: BPD 30mm, HC:108mm, AC 88mm, fl: 17mm

Remélem tudtunk segíteni, nyugodj meg, nem feltétlenül kell rosszra gondolni!
Nálunk őszieknél is volt akit előre-hátra tologattak már az eljén 1-2 héttel!
Szorítunk!

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Valaki nem tudná leírni, hogy mi van a Felicitas "várandós mama csomagban"?
Remélem, mindenki jól van!
(engem már megint kórházba akarnak küldeni Kép )

Kata

KépKép
baby20

Baby20!

Történt valami??(kórház)
Sajnos csomag ügyben nem tudok sokat, azt tudom hogy itt a lányom már elégedetlenkedtek egy-két csomag miatt ezért én nem is foglalkoztam a kérdéssel mélyebben!

Hari!

A fejvégű baba tökéletes, azt jelnti hogy beállt fejjel lefelé!Ennél jobb nem lehetKépKép
Mobilkílma!Kép
Nekünk is az van, mert mi balgák nem mertünk beépítettet rakni, mert majd biztos szólnak, hogy elcsúnyítja a külső egység a társasház homlokzatát(mintha hallottuk volna, hogy van ilyen), úgyhogy megvettük a mobilklímát, rá egy hónapra az alattunk lévő beszereltette a nem mobilt és semmi gondja nem lett a külső egységből.
Na ez a mi formánk, végülis arra jó, hogy most legalább vihetjük magunkkalKépKép
Csak szerintem hangosabb, nagyobb darab a mobil mint a másik és macerás ki be szerelgetni a mobil külső egységet!És mivel mi nem véstük át a falat, az ablak mindig résnyire nyitva van, hogy a cső kiférjen!Ez meg ugye pazarlásKép

Most eszembe jutott, hogy ha a tiétek is olyan zajos lesz mint a miénk, akkor cicmic biztos nem fog olyan kényelmesen elnyújtózni rajta, mint a radiátoros fotón!KépKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Hari!

Ja elfelejtettem, te is beállhatsz az ÓRIÁSBÉBI-VÁRÓK TÁBORÁBA!KépKépKépKép
Nekem 33+0 nál taksált 2,0 kg-ot a doki!

Megann

Kép

Kép
megann

Megann!

Nem történt semmi más, csak az orvosom elment 3hétre nyaralni és a főorvoshoz kellett mennem, mert ő helyettesíti. Õ meg állítólag szereti, ha tele van a kórház (a védőnőm mondta) és mindenbe beleköt. 17kg-nál tartok, igaz, kicsit sok, de már hetek óta egy grammot sem híztam, mégis azt mondta, hogy ez már beteges, szerinte terhességi mérgezésem van, meg szerinte nincs már jó helye a babának a pocakomban- meg sem vizsgált, csak ránézésre következtetett. Adott haladékként 1hetet, addig el kell mennem szemfenék vizsgálatra, utánna meglátjuk- 2hete voltam szemészeten, mivel szemüveges vagyok, már megvizsgáltak mindent. Mondanom sem kell, mikor kijöttem, az első dolgom volt felhívni a védőnőt, ő kérdezte, hogy magánál volt-e?! A terhességi mérgezés jelei: nagymértékű vizesedés, fehérje a vizeletben, magas vérnyomás... Egyik sincs, a vérnyomásom rendszerint 113/70 körüli szokott lenni. A párom szerint arra megy ki a doki, hogy amíg a saját dokim nyaral, ő majd "kezelésbe vesz", megcsászároz, különben mért is mondta volna, hogy nincs jó helye a babusnak már odabenn? Nem értem.. Kép Na mindegy.
Bocsi, hogy fárasztottalak! /ez az egész nagyon bánt, mert amíg a dokim nyaral, nem tudok mit csinálni, úgyh szerintem jövő 7en irány a kórház!/

Kata

KépKép
baby20

Köszi a tábortagságotKép) Ráadásul visszavonok mindent, amit a dokiról panaszkodtam az előbb. Szegény barátnémet az előbb hívtam fel, ő is ma volt ugyan annál a dokinál és vele nem is végzett ilyen gyorsan. Viszont az ára: holnap mehet a Bakáts térre, valami genetikai vizsgálatra, mert van valami a baba nyakánál, vagy a nyakán, amit nem tud a doki, hogy miKép Úgyhogy inkább végezzen velem a doki 5 perc alatt, mint hogy bármi ilyet találjanak. Nem is tudom hogy bírnám ki holnapig. Szegény lányt úgy sajnálom, ő az aki az eleje óta kb. annyit fogyott, amennyit én híztam, mert semmi nem maradt meg benne. Most végre kb. egy hete egész jól van, erre jön ez. Biztos nem lesz semmi baj, de kinek jó, ha idegeskedni kell. Alig várom, hogy túl legyen a holnapi vizsgálaton és tudjunk már valami biztosat.

Mi azért mobil klímát választottunk, mert nincs nagyon olyan falfelület, ahova a másik fajtát fel lehetett volna szerelni, ráadásul ugyan maga a szerkezet nem drága, de a feltöltése, meg a szervizelése nekem soknak tűnik. Anyuéknak olyan van. Ráadásul a felső szobák elég kicsit, kb. 10-12 m2/db, úgyhogy bőven lehűti egy ilyen is és most akciós volt. Aztán majd kiderül. Lehet, hogy megbánjuk. Nálatok mekkora helyiséget hűt, Megann? És hány wattos?
Több kérdésem nincsKép

Ja és akkor örülök, hogy fejvégű a babánkKép És nincs nyúlszájacskája. Fura, mert pont a doki felé menet azon gondolkoztam, hogy milyen jó lenne tudni, többek között ezt is, meg hogy nincs-e valami nagy anyajegye, mert a metrón együtt utaztam egy fiúval, akinek olyan vörös, nagy kiterjedésű (arca, keze, lába) anyajegye vagy milye volt. És igazából olyan rossz volt látni, hogy valaki mindig nézte őt, igaz lopva, de azért ha én észre vettem, akkor biztos ő is és rossz érzés volt. Na mindegy, a lényeg, hogy valamiért eszembe jutott a nyúlszáj is, és a doki is pont azt nézte meg. Úgyhogy legalább ez ügyben megnyugodtam.

Hari

Kép
Kép
hari

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?