Új privát üzeneted érkezett!

Angelani!Kép

Neked BOLDOG NÉVNAPOT kívánok!!!Kép
Küldök Neked egy cuki kis babátKép
Olyan édes, én ilyet szeretnékKép
Kép

Mea
mea

Davallia!Benianyu!Bodza!Kép

Csinik vagytokKép

Hari!Kép

Te is csak hasira híztál, de mekkoraKépKépKép
Nagyon tetszik.
Nwekem most ekkora és 33+2 vagyokKép
Én meg azt hittem nekem nagyKép
Nem lesz nagy babád, vagy ez nem is függ össze???

Mea
mea

Mea,
a Babó másképp ugyan, de rengeteget mozog. Most már tényleg érezhető, hogy kitolja a kis fenekét, oldalamon a lábikója jön ki, akkor ott tornászik, a kis könyökét is érzem, és olykor olyan, mintha csak valamit, talán a kis kezecskéjét mozgatni, ritmikusan fel-le mocorog egy helyen. Most is kinyomta a kis hátát. Nekem rengeteget mocorog Kép A védőnő ma mondta, hogy állítólag a szülés előtt közvetlen lassul le (pár napot érts ez alatt) mert ő is felkészül a születésre Kép Szerintem, ez is babája válogatja, nem hiszem, hogy aranyszabály.
szmercsa
szmercsa

Mea! A fertőtlenítéssel kapcsolatban szinte az én gondolataimat írtad le Kép Kép
Én nem fogom túlzásba vinni a fertőtlenítést, mert szerintem az sem jó. A múltkor a Spektrumon volt egy műsor, hogy mekkorát ártanak a gyereküknek azok az anyukák, akik túl "sterilek".

Ildi 35+5

Kép
vrucsincá

Vrucsincá!Kép

Örülök, hogy osztozik valaki a véleményemmelKép

Szmercsa!Kép

Nagyon izgulsz egyébként???

Mea
mea

Sziasztok!

Mea!
KösziKép

Mea&Vrucsincá!

Szerintem én voltam az a felelőtlen anyuka, aki szintén elvetette még a drága sterilizálót isKép
Nem fogom sem agyon mosni, sem agyon vasalni a ruhákat.
Nekem több kismama is azt mondta, hogy nyugodtan együtt moshatom a saját ruháinkkal. Persze nem a nagyon koszos, eetleg olajos ruhákkal.
Én, olyan 2-3 hónapig fogom külön mosni, amíg a bőre esetleg érzékenyebb. Öblítőt is lehet használni.
Nekem egyetlen dolog, amit betartok, hogy csak folyékony mosószert használok, mert azt tuti jól kiöblíti a mosógép. De a színes ruhákat nem lehet 60-90C°-on mosni. Sajnos van olyan mosópor, ami 40C°-on nem akar elolvadni, de még hiába kevergetem forró vízben egy tálban, még akkor sem. Tehát a színes rucikat nem is lehet magas hőfokn úgymond "fertőtleníteni". Ha az anyag nem engedi, akkor még vasaln sem lehet magas hőfokon. Tehát hiába. Mert azt tudjuk, hogy a bacik 60C°-on kezdenek el kimúlniKép
Van amelyik csak forralásnál pusztul el. Nem lehet mindet kiszürni, de erre van az anyatejKép
Én mindenkinek szurkolok, hogy jó sok legyenKép
Majd óvja a babáinkatKép
egyszer le is írtam azt a rémtörténetet, amikor a gyerek a sok fertőtlenítőtől került mérgezéssel a kórházba.

Lányok!
Még egy.
Tudom, már unjátok az anyagi marhaságaimat.
De néztem még régebben a mikrós sterilizálót.
Na hadd ne mondjam, hogy az nem áll másból, mint egy mikrózható dobozból. Benne egy rács (ami nem is hiányzik ha nincs) és egy fedő. Ebbe kell tenni a cumisüvegeket és a folyadékot vagy tablettát.
Mondjuk nem is drága annyira, mert 2000Ft-tól kaphó.
De mi lenne akkor, ha én egy sima mikrózható edénybe tenném bele?
Szerintem a 300Ft-os edény is ugyanazt tudja.
Ennyit a vásárlók megtévesztésérőlKép
De vannak a drága tefal gőzölős sterilizálók is.
Szerintem az meg már felesleges. De ezt is mindenki maga dönti el.

Na befejezem és lefekszemKép
Megyek már harmadszorra tusolniKép
Most izzadok, mint állatKép
Annyira undorító.
Imádom a meleget, de utálok izzadni. Olyan ragacsos és gusztustalan. Pfújj!

Szép-Jó éjszakát mindenkinek!
Sziasztok!
Angelani
33+6

Kép
angelani

Puszi, befejeztem a melót. Na ma megdolgoztam a pénzecskéért.

Olyan elefántlábaim vannak, hogy csak na.

UH: valaki még régebben kérdezte az időpontokat. Úgy tűnik minden doki másképp csinálja, valahol olvastam 8és az én dokim is e szerint megy):
0. UH: legkorábban a 6. héten (amikor először mész), 1. UH: betöltött 12. hét (praktikusan 12-14. hét), 2. UH: genetikai, az AFP ismeretében (18-20. hét), 3. UH a 32. héten (megyek a jövő szerdánKép), 4. UH a 36. héten a baba nagyságának megállapítására.

Mérleg: én nem akarok, majd a védőnéni leméri, én nem fogok itt idegeskedni minden szopi után, hogy most éhes volt, vagy csak a szomját oltotta, vagy vigasztalódott egy kicsit....

Fertőrtlenítés: Ildivel nagyon egy követ fújunkKép. Mea, igazad van, nem beszélve a sok vegyszer által kibocsátott gőzökről, amelyek sokáig megmaradnak a levegőben. (Otthon, veszélyes otthon http://www.spektrumtv.hu/Details.aspx?Section=Radar&TitleId=-43601).

Az én pocaklakóm is nagyon élénk, forgolódik meg rugkapál, néha belülről kaparássza a hasfalamat, én meg visszakaparászok neki kivülről. A multkor látta a párom uncsitesója (aki szülésznő) és sajnálkozott, hogy így feszül meg viszket a bőröm. Mindom neki, nem, csak a kicsivel "kommunikálok" . Erre jót nevetettKép.

Szmercsa, mind izgulunk ÉrtedKép.

And: ne sajnálj, dolgozok, rohangálok, babonából nincs babacucc vásárlásKép. Úgy irigylem a többieket. Csak Benianyu ért megKép hüpp.

Felpolcolom a lábikókat mert szétfolynak az asztal alatt.

Jó éjt!
dudukly
Isaszeg

Megann köszi a bíztatást!! és az aggódást: cukor rendben, ödéma nincs. a cukor miatt eléggé aggódtam, mert a mahzatvíz is egy kicsit több, és áll. ilyenkor gyakoribb a cukorbetegség. mindig is ettől a betegségtől rettegtem - én egyszerűen képtelen vagyok rendszeresen odafigyelni, hogy mikor mit eszem, még most a gyogyókat is külön erőfeszítés, hogy ne felejtsem el bevenni... én már csak ilyen szeleburdi vagyok. a terhesség csak ront rajtaKép
sajna csokiügyben én is hasonló vagyok, de most, hogy ég a gyomrom mint állat nagyon ügyesen megállok már 3 napja minden ilyesmit.

ahhoz képest, hpogy a rennie tul.képp ízesített szódabikarbóna (?), egész bejött, köszi a tippet

remélem lelassulok itt a harmadik harmadban hízásügyben... szellemileg és fizikailag tutiKép

hajrá szmercsa, legyetek ügyesek mindketten!

KépKép
KépKép
and

Dudukly: hál'istennek. nálunk is van babona + ejráérünkarramég + nekedpihennedkellKép úgyhogy még csak álmodozás van, babacucc nincs.

KépKép
KépKép
and

LányokKép

Nagyon Szépen Köszönöm Mindenkinek a jókívánságokat és a köszöntést!!!!KépKépKép
Annyira aranyosak vagytok!KépKépKép

Ma egész nap a városban rohangásztam,este hatra értem haza,aztán vacsifőzés,kukoricafőzés......meghalok ebben a dögmelegbenKépKépKép.......megyek is hidegzuhizni ma este már harmadszor......

Ja! MegannKép
Rajtam 12 kg + vanKép 57-ről kezdtem és most vagyok 69Kép...szerintem jó ha 15-el megúszom!Na ennyit a kilókról!!!

Puszik:

annamami
24+3
annamami

Szmercsa, tegnap reggel 62,7 kg voltam, eddig 8-8,5kg.

Honnan tudod, hogy vasárnap fogsz szülni? Programozott csaászár lesz?

Dudukly, nekem mindig van Uh, minden hónapban, gyakorlatilag az Uh-val kimerül a havonkénti vizsgálat.

Ma a mi babánk is hiperaktív, egész este vándorol, forog, kapargat.
Lehet, hogy nem szereti ezt a meleget.

Uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Megann, természetesen nincs harag, a véleményét pedig mindenkinek tiszteletben tartom.

Mea, köszi a bókot, de sajna (mások szerint szerencsére) nem csak pocira híztam, én most tartok 14 kg-nál. De ebből az első 3 hónapban jött fel kb. 6-7 kg, aminek nem kellett volna feltétlenül. Mostanában viszont nem nagyon lett több a súlyom, inkább átrendeződtem, pocira fel, karról, lábról kicsi le. Így már nem is vagyok annyira elégedetlenKép A baba amúgy azt hittem nagy, de a táblázat alapján amit múltkor Megann feltett a 26. heti méretek pont egy 26 hetes babának feleltek meg. Kíváncsi leszek holnap mit mutat az UH.

De amúgy tényleg elég nagy a pocim, nehezen is viselem. Nekem az alvásnál csak a gyomorégés okoz problémát, meg persze az allergiám, de az független a babátólKép Inkább a napi mozgás okoz gondot. Pont azon gondolkoztam, hogy ha mások véleményére adnék, akkor ugye a felszedett (eddigi) 14 kg-nak a felét megtartanám. De akarja a fene cipelni ennek még a felét is. Alig várom, hogy újra "sovány, gebe" legyekKép Akkor olyan kis mozgékony, izgága voltam, most meg már lassan menni alig bírok. Pedig még a meleggel sincs bajom.

Szmercsa, tényleg egyre izgibb, én már tiszta para lennék. Nem is tudom mit kívánjak neked, persze a legjobbakat. Tudod mit? Legyen olyan amilyennek szeretnédKép

Fertőtlenítés: tényleg nem kell túlzásba vinni. Én mondjuk elsőre kimosom és kivasalom majd a cuccokat, de inkább csak azért, mert amíg még a baba nem születik meg, addig csak a ruháin, meg a hasonlókon tudom kiélni magam. Utána valószínűleg örülök majd ha mindig lesz neki tiszta rucija, nem akarok majd vasalgatniKép A különmosást meg majd az határozza meg nálam, hogy mennyi cucc jön össze egyszerre. Mert ha babaruhából, pelusból összejön egy adag, akkor külön mosom, de várni nem fogok addig amíg összegyűlik.

A Rennie nekem is bejött, van hogy 2-3 is elfogy egy éjszakaKép Úgyhogy nappal hanyagolom, de ha éjszaka felébredek, nem tudok elaludni amíg be nem veszek egyet.

Holnap védőnő és doki! Tök izgiKép

Hari

Kép
Kép
hari

Ildi,
utoljára 29+4-en volt uh-m. Akkor 1560 g-ra saccolta a gép és korának pont megfelelő tartományba esett ez. Ezen a héten szerettem volna menni, de doki jövő hetet favorizálta még hónap elején. viszont lemondta az e heti randinkat szabi miatt, így még fogalmam sincs mikor megyek, pedig ezen a héten kellett volna ugye a protokoll szerint. Valszeg önállósítom magam és jövő hétre bejelentkezem uh-ra, mert már illő lenne helyzetjelentést kapni milyen fekvésű, koponyaméretű, hiszen most már én is a finisben vagyok, bármikor megszülhetek. Kép

Szmercsa,
reméltem, hogy szilikon lesz a nyerő ;) , mert olyan aventes cuccaim vannak. Játszócumit nem vettem eddig, de talán mégis be kellene egyet szerezni végszükség esetére.

F. 35+5
falina

KépNa ez vagyok én tenyeres-talpasan!KépKépKép
annamami

Holnap megejtjük az első hivatalos ctg-t (múlt hónapban az 1 hét alatt a kóterban volt 15x, babó nagyon nem szerette, fejfekvésből átfordult medencébe és állandóan elmászott a fej alól).

Kilók:
Bár nem szeretem alapból e témát, mert ugye abszolút relatív és egyénfüggő a dolog, de mivel újra szóba jött muszáj leírnom. Kép
Kezdősúlyomhoz képest 5 kilót, amúgy meg 7 kilót tudtam eddig hízni minnyá 36 hetesen, az is kemény munkámba (ill. anyukáméba) került. Volt ez már 8-9 is, de egy nap alatt visszafogytam, valszeg víz volt csak. Egyszerűen nincs étvágyam, meg mostanában elég sokminden savat csinál ráadásul, nekem is a nyelőcsövembe jutva okozva kellemetlenségeket. Remélem azért Pocibaby növekszik! Tényleg keveset eszem, egyszerűen éhséget nem is éreztem a 8 hónap alatt, pedig én alapból nagyon hízós fajta vagyok, eleve 15 kg túlsúllyal kezdtem. Kiváncsi vagyok, mennyi lesz a végén a többlet. Korábbi aggodalmam, miszerint tuti 20 kilóig meg sem állok valszeg nem fog realizálódni! Kép

F.
falina

Szép jó meleg kánikulai reggelt Mindenkinek!!!Kép

Én alig aludtam megint, melegem volt, forgolódtam egész éjjelKép
Elég rossz, mert baromi fáradt vagyok.
De elment párom boltba, és így egész nap bent punnyadok majd, de jóóóóóóóóóóóóóó!!!Kép

Annamami!Kép

Csini vagy!!!Kép

Hari!Kép

Nem látszódik rajtad a plusszKép
Amúgy rajtam is van már 12 kg és én is átrendeződtem kb. 26.hét után.
De lehet hogy csak a nagy pocak miatt érezzük magunkat máshol vékonyabbnakKépKépKép
Majd szülés után nézzünk magunkraKép

Örülök, hogy nem szidtatok le és hasonló véleményetek van erről a fertőtlenítés dologrólKép

AngelaniKép

Én vettem mikrós sterilizálót(Avent) hát tényleg csake egy műanyag edény, ennyi.
amúyg én úgy tudom nem kell bele tabletta semmi, cak néhány centi víz és annak gőzében elpusztulnak már a kórokozók.

De nem vagyok híve már ennek sem, mert mikrós, az meg ugye nem túl egészséges, de már kezdek beleunni ebbe mert a világon már szinte semmi sem egészséges!!!Kép

Sem a gyümi amit eszek, semmiKép
Pedig tömöm magamba, hátha jó sok vitaminhoz jutok én és a babámKép

Ez van, ezt tettük a világgal mi emberek, akkor most viseljük csak a következményeketKép

Ugyanez van az időjárással is, majd megint októberben lesz kánikula.
Örület!!!

Na jól kitomboltam magam feleslegesen, mert ezen segíteni nem lehet sajnos, csak ha az egész emberiség visszamenne időben 100 évet legalább.Kép

Bocsánat, hogy kifakadtam ezen, csak bosszantKép

De reméljük a mi gyermekeink már ehhez a világhoz edzettek lesznek.

Na megyek pihizni, lehet attól vagyok ilyen nyűgi, hoyg nem aludtamKépKépKép

Puszika Nektek, legyen szép napotok!!!Kép

Mea(33+4)

Mea
mea

Angelani!

Fertőtlenítés ügyben teljesen egyetértek veled, én se vennék semmilyen extra kütyüt, megoldanám valami forralásos-gőzölős technikával, de mivel kapok az egyik baráti pártól, ezért nem is foglalkoztam mélyebben a témávalKép
Szerintem a microsedény is teljesen megfelel!
Egyet azért áruljatok el, a cumisüvegeket állítva kell beletenni??? Vagy el kell fektetni a vízben???
Hogy van ez???

Mea!
Sorstársam!KépÉn is pocsékul alszom mostanában, és most hogy itthon vagyok és tanulásra vagyok ítélve, rájöttem, hogy ez a legrosszabb!
Otthon heverészni, ücsörögni, félig fekvő pozicióban stb....KépKép
Tegnap este már nyüszítettem a páromnak, hogy fekve is fáj a hátam, ülve is fáj a hátam, félig fekve is, mindenhogy...
Erre kérdezete, akkor mi a jó???
És én erre ösztönösen rávágtam, hogy: ha menetben vagyok...
Tehát ez a nagy igazság, már alig várom a szombati vizsgát, hogy jövő héten ismét nyakamba vegyem a várost, hogy mehessek, hogy pöröghessek, akkor semmim nem fájt és jobban is aludtamKép

Falina!
Hát neked tényleg nem volt könnyű terhességed, remélem a folytatás sokkal egyszerűbb lesz!
A kilókkal meg ne foglalkozz, ha ettél rendesen a babó is megkapott mindent, így legalább lesz lehetőséged, hogy az eredeti +15-ből is leadsz néhányat szopi alatt. Nekem sok ismerősöm, barátom fogyott a kiinduló súlya alá, én is ezt tervezemKépKép

Lányok!
Ez a Rennie dolog tényleg ártalmatlan???
Mert múlt éjjel én is küszködtemKép, gondolkozom mit tehetnék...
Mondjuk most éjjel semmi bajom nem volt,
(AND ÉS TÖBBIEK, AKIKNEK A DIÉTÁRÓL PAPOLTAM, NE OLVASSÁTOK ELKépKép) miután este 9-10 között megettem 2 szalámis szendvicset paprikával, paradicsommal, új lilahagymával és utána engedtem egy fél szelet flódni sütit(ez olyan hogy egy réteg mák, egy réteg dió, egy réteg alma) és bevágtam rá egy bögre tejetKépKépKépKép

Na jó, mostmár lépek tanulniKépKépKép Jujjjjjjj,de utálomKépKép

Megann 33+4

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Mikrós sterilizáló
Na igen, szerintem is ez alapból ellentmondás! A mikró eleve egészségtelen. Én vettem Chicco fertőtlenítő folyadékot, tegnapelőtt beletettem mindent, ami olyan, hogy lehet, részemről ezzel el van intézve a dolog.

Kilók, az örök témaKép
Számomra nagy előny, hogy így a legnagyobb nyárra esnek az utolsó hónapok, mert szerintem simán lehetett volna, hogy télen akár öt kilóval többet hízok. De most már azt sem tudom, mit egyek, semmihez sincs gusztusom. Most álltam a mérlegre, +8-nál tartok.Ezt is úgy értem el, hogy- na nem írom le, mert megköveztekKép A védőnénim azt mondta, hogy fogyni azért nem kellene, úgyhogy ezt az egyet valahogy felerőszakoltam, főként annak köszönhetően, hogy már nem dolgozom. Ezt egyébként nem gondoltam volna, mert a második harmadban állandóan zabáltam, de szó szerint. De azért örülök, és reménykedem, hogy + 10-zel megúszom!!!! DE: én nem vagyok egy kimondottan vékony alkat, már a csontozatom miatt sem. Úgyhogy lányok, erről sokat beszéltünk már: aki vékony volt, annak többet kell híznia!!!!Először is eleve beáll úgy a szervezet, hogy legyen tartalék, ami előtte nem volt, utána meg jön hozzá a többi. Egyébként: szerintem egyikünk sem bálna a fotók és a múltkori tali alapján!!!!!!Tényleg, én is megpróbálkozom feltenni egy képet, bár 2 hete készült már, de nincs aktuálisabb.

Pusz
Lucretia
32
lucretia

Uxi:

A nyáriak között meg én számitok a legfiatalabbnak (ha nem is korra :D), de én sok okosat tanulok ott, bár tényleg más témák foglalkoztatják őket mint engem. Ott már szinte mindenki babázik, szoptatást, hasfájást, pelenkákat, teáztatást, büfiztetést, altatást, stb tárgyalják. Én meg úgy érzem, hol vagyok még attól! Ha időre jön a babám, még van egy bő hónapom. De olyan hamar itt lesz! Gondolj bele abba is, hogy 3 hónap már nagyobb gyerekeknél mennyire nem számit! Pláne felnőtteknél. Kép

Egyébként az én anyukám is hajlamos hasonlóan "hasznos" darabokat venni a babának, mint nálatok a fogkefe. Tőle már kaptunk könyvet a babának, meg játszóházat akar épiteni a kertjébe. Mondom én, miért, hogy legyen miről leesni? A saját gyerekeinek bezzeg nem épitett ilyet...

Babakád mosás...

Én félnék Domestosszal kimosni. Szerintem én mosogató folyadékkal fogom, azt mégis arra szánták, hogy az ember edényeket mosson vele, meg olyasmit amit utána a szájába rak. Az nem lehet olyan durva vegyszer mint a Domestos. Vagy tévedek?

Folyt. köv.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Annamami!

Nagyon csinos vagy! Ha ez a tenyeres-talpasság, akkor szívesen cserélek! Kép

Sterilizálás: Szerintem fölösleges a sterilizáló. A forralás megfelelő. Nekünk van vízforralónk, abban főztem ki mindig a mellszívót. A cumisüveg mindegy, hogy áll, vagy fekszik, csak lepje el a víz, aztán forrón kell kivenni, és egy száraz, vasalt peluson megszárítani. Ha száraz, nem baj, hogy a levegőn rászáll néhány baci, mert azok úgyis csak vizes körülmények közt tudnak szaporodni, meg ha újra is élednek, annyi kell. Tényleg nem kell, hogy minden steril legyen, max. féléves korig érdemes a ruhákat is vasalni, demi addig se vasaltuk. Amikor már tud fogni a baba, kb. 3 hónaposan, úgyis mindent a szájába vesz, lehetetlenség mindent sterilen tartani, nem mellesleg úgy nem fejlődik az immunrendszere.

Szmercsa!

Nagyon szorítunk!

Zsóf
30 (Te jó ég!)

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Úgy aludtam volna még, de 32 fok!!!!! van a tetőtérben. Kibírhatatlan. Egész éjjel forgolódtam mint egy grillcsirke. Pedig ugye én szeretem a meleget, de csak nappal, nem éjszaka. Úgyhogy inkább felkeltem, kivasaltam a mai gúnyámat és várom hogy 10 óra legyen, akkor megyek a védőnénihez. Itt lent a nappaliban jó hüvi van (26,5 fok) és megy a ventillátor. Így már azért egész másKép

Mea, lehet hogy igazad van és csak a pocak mérete miatt érzem magam vékonyabbnak. De inkább mondjuk hogy nem. OK.?Kép Szülés után meg inkább nem nézegetem majd magam egy ideig, minek rontsam el a kedvemKép

Éhes vagyok nagyon, de már megettem 3 őszibarackot és nem akarok pont a védőnői mérés előtt befalatozni. Mert még a végén kiakad a mérlege tőlemKép Na de majd utána! A doki szerencsére nem mér meg, úgyhogy előtte ehetek amennyit csak akarok. Bár akkor még a kaja súlyát is cipelnem kell hozzáKép
Na azt hiszem ez még egy kis tervezést igényel, hogy mikor egyekKép

Szép napsütéses napot, már aki szeretné. Mea, neked küldenék felhőt, de nem tudokKép Azért remélem a lakásban bírod majd a hőséget.

Hari 29+5

Kép
Kép
hari

Mikró: Csak akkor egészségtelen, ha beleülsz működés közben Kép, vagy a szigetelése megsérül, és elé állsz működés közben. Annyiban nem mindig jó sterilizálásra, hogy nem egyenletesen melegít. De ha felforr a víz, természetesen ez ugyanolyan, mintha gázon, vagy villanyon forrt volna föl.

Zsóf
30

Kép
Kép
göndörzsóf

Hari!Kép
Szerintem nagyon csini vagy, és csak egy nagy pocak.KépJó védőnénizést!Kép

Bent fekszem a hálóban, és olvasom az Újszülött a fedélzetentKép(Ez Magyar Könyvklubbos könyv) nagyon jó szerintem.Tévhitekről szól, hogy mi nem igaz a sok hallott hülyeségbőlKép
De téynleg jóKép

Most álltam itthon mérlegre és 65,3 kgKép
Tehát már 13 kg-nál tartokKép

Szerintem 15 kg megleszKépKépKép

Na eszek én is gyorsan baritKép

Mea
mea

Sziaszok!

RokicaKép.
Nekem az anyósom vette a fogkefét, anyukám praktikusabb.De végülis mindegy, nagymama-nagymamaKép.
Múltkor felhívott (szintén anyósom), hogy csináltatna egy bölcsőt a babának.Alig tudtam lebeszélni róla, 49 négyzetméterre, még azzal is bajban vagyunk, hova tegyük a kiságyat, bölcső már sehova nem férne.
Nem volt pofám azt mondani, hogy inkább adja ide az árát, beletesszük a babakocsiba, vagy a kiságyba.Aranyos,de valahogy kiváló érzéke van a romantikus, ám jelenleg fölösleges dolgokhozKép.

Kilók: nem érvényes a tegnap esti beírásom, megvan a kilencedik is...A férjem fantasztikus máglyarakást készített, nagyon finom voltKép!

Tegnap olvastam egy érdekes dolgot valamelyik régi Kismama újságban: faros babát meg lehet próbálni megfordítani úgy, hogy csörgő golyócskákat teszünk a nadrágzsebünkbe, vagy egy övtáskába, és a kíváncsi magzat oda fog fordulni, hogy jobbal hallja.
De lehet azt is, hogy az alhast valami vékony, élesebb fénysugárral világítjuk meg, és arra is odafordul, mert halványan érzékeli.

Nem tudom, mennyire válik be, de olyan aranyos volt, mikor olvastamKép.

Uxi
27+1

KépKépKépKépKép
uxi

Hát, ide nem bírtam a képeket feltölteni, de megtaláljátok itt:

28. hét
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=5902&page=1&image=151275

30.hét:
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=5902&page=1&image=151274

Luc
32
lucretia

Lucretia!Kép

Szép pocak!!!Kép
Te is csini vagy, csupa csinos kismamaKép

Mea
mea

Sziasztok! Kép Kép Kép

Tényleg csupa csini kismamák vagyunk Kép Kép Kép

Elolvastam mindent, de valahogy otthon maradt az agyam Kép és már azt sem tudom, hogy mire akartam reagálni. Inkább nem is írok sületlenségeket. Álmos vagyok! Kép
A meleget nappal egész jól bírom, csak éjjel kicsit sok volt már. Ráadásul Beni átjött éjfél körül, befeküdt közénk, így alig lett helyünk és nagyon szuszogott. Már tényleg nagyon aktuális ez az orrmandula műtét (aug 16), mert nagyon nehezen kap alvás közben levegőt. Akkor kimentem a nappaliba és kinyitottam a heverőt. Épp elhelyezkedtem, akkor kijött a férjem, hogy ő sem tud aludni, mert Beni nagyon szuszog, kijöhet-e. De kettőnknek azért az nem annyira kényelmes. Akkor visszamentem a hálóba, visszavittem Benit a saját ágyába és lefeküdtem. Onnan már valamennyire jól aludtam.

Megmértem magam tegnap reggel, +7 kilónál tartok. Holnap megyek UH-ra, meg dokihoz. Remélem, jók lesznek Danibaba méretei.

Benianyu
29+5

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Uxi,
Én a férjem által készített máglyarakástól nem fogok elhízni. Kép Egy kávét még megcsinál és itt a konyhatündérkedés vége.
A fogkefén nagyot mosolyogtam. Kép

Hari,
Jó védőnénizést és jó doki látogatást.

Megann,
Én azt hallottam már több helyről, sőt még a Baba magazinban is benne van, hogy lehet szedni Rennie-t kismamáknak.

Benianyu

benianyu

Sziasztok, Kép
köszönöm a bíztatásokat, lélekben velem lesztek Kép

Mea,
egyáltalán nem félek, majd meglátjátok, hogy valahogy elmúlik Kép Ahhoz képest, hogy 1 héttel ezelőtt mennyire frászban voltam, most már várom, készülök rá! Külön szerencsém, hogy olyan anyukákkal futottam össze, akik csupa-csupa szép és jót meséltek a szülésről, azt mondták ott elemi erők szabadulnak fel Kép
Tehát nem félek egyáltalán, nagy izgalommal várom Kép Nem vagyok egy nyafi egyébként sem, férfiasan viselem a fájdalmat... nem lesz gond, csak és kizárólag hozzáállás kérdése.
Uxi,
teljesen természetes módon szeretnék szülni, minden esélyem meg van rá Kép Ha minden simán megy, nem akarok edu-t, császárról szó sem lehet!! Tehát nincs programozva a szülés, augusztus 7.-re írt ki a doki, de a piciBabó dönt Kép lehet, hogy akár 1 óra múlva már a kórházban lehetek Kép Hát nem izgi???? KépKépKép

Lányok,
jól felvágtam a 17 kilómmal Kép aztán Ti még a 10-et se ütitek, na kellett nekem dicsekedni Kép visszaszívok mindent!!!!! Kép

szmercsa
szmercsa

Szmercsa, Vrucsincá!

Okulva a nyári babásokból, szerintem is felesleges a mérleg! Olyan parázás megy, hogy uramisten, most nem evett mililiterre ugyanannyit mint 3 órával ezelőtt, hogy csak na. Szerintem az ember a saját idegeit tépi. Mi sem eszünk pontban ugyanolyan időközönként pontosan ugyanannyi kaját, akkor a babának miért kéne? Ha gyarapszik a babám, én inkább nem idegesitem magam azzal, hogy egy-egy etetésnél mennyit nyelt le a gyerek.

UH méretsaccolás:

Állitólag a legpontosabban a baba korát a korai UH-kkal lehet meghatározni, mert akkor még kb egyforma utemben fejlődnek a magzatok. Félidő után már nagyon előjönnek az egyedi különbségek ÉS az UH is torzit. Gongoljatok bele, ilyenkor már csak a kis pofija, feneke, lába fér bele az UH látóterébe, és össze kell rakosgatni a képet, mozaikszerűen. Naná, hogy sokat tévednek.

Szóval no para ha mást mutat az UH ilyenkor már mint ami a nagykönyvben meg van irva.

Megann:

Én csak leslek téged, és annyira irigykedem, mert úúúúúgy szeretném ha én is ilyen karakánul ki tudnám fejteni a véleményem az embereknek, mint te annak a fiatalembernek a plázában (vagy akár a párodnak a kinthagyott csontért)! Szóval én az ilyesmihez nyuszi vagyok, félek, hogy megbántom a másikat, pedig annyira becsülöm mikor valaki kertelés nélkül el tud küldeni egy pofátlan embert a búsba. De hát nem ilyen vagyok.

Hizástéma (már megint):

A legeslegminimumabb amit egy egészséges súlyú nőnek magára kell pakolnia, az a 7-8 kg, ennyibe van a baba meg a magzatviz, meg a plussz vér, meg a méhlepény, meg a méh (ami eredeti méretének 1000-szeresére nő állitólag... bár ezt nem tudom elképzelni). Szóval ha magadra meg a melleidre meg egyáltalán SEHOVA nem raksz egy grammot sem, ami szintén nem reális, mert ilyenkor a szervezet felkészül a szoptatásra, ami MÉG energiaigényesebb mint a terhesség, tehát ha egy grammot nem szedsz fel ezen felül, akkor is már 7-8 kg-nál tartasz plusszban. Úgyhogy Megann sztem az orvosod el van tájolva.

Átlag hizás 10-15 kg között van állitólag, és van aki sokkal többet szed fel és röhögve leadja, van aki kevesebbet és évekig küszködik vele. Ez is alkati kérdés.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Falina,
ha visszaértél a Ctg-ről, számolj ám be Kép Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a Te Babód mennyire csípi?? Kép
Sterilizálás:
nagy bajban vagyok vele!! Nem tudom, hogy mi minősül már túlzásnak Kép Azt tudom, hogy az első hónapban nagyon kell a Babóra vigyázni, de nem tarthatom már burokban Kép Ha belegondolok, akkor ha az ágyunkba veszem, azt is domestossal kellene kimosni??? vagy vegyünk új ágyat?? A védőnőt/dokinőt se engedjem hozzányúlni?? Kép Addig már rég eljutottam, hogy ami a kis bőréhez hozzáér, annak mind-mind 'sterilnek' kell lenni. Magunkat (én + párom) sem tudom sterilizálni... olyan nehéz.. Kép

Rókica,
olvastam, hogy a kádat sem mered domestossal sterilizálni. A páromnak pont tegnap említettem, hogy domestossal kimosom a kiskádat, erre nagy csodálkozva nézett rám, "hogy az nem méreg??" Szerinte azzal többet ártok, habár a nagyanyók szerint a flóraszept is előkerül nemsokára Kép

Jaa, és én nem voltam 36. héten uhán, 29. héten voltam utoljára, ez még mindig központi problémám KépKép

És volt teljes vérkép+vizeletvizsgálatom + ellenanyagszűrésem + streptococcus vizsgálat is.
A várandósság alatt először nem vittem magammal vizeletet, hanem ott pislantottam, és igencsak rossz lett a leletem. Habár a doki nem foglalkozott vele, a védőnővel csináltunk tegnap még egyet, és minden rendben hál'istennek Kép
Ezt csak azért mondom el, hogy pisit nem jó őrizetlenül hagyni Kép
szemrcsa
szmercsa

Szmercsa,

Milyen jó ez a pozitív hozzáállásod! Végüli a szülés egy természetes folyamat, évezredek óta "működik". Kép Kép Kép Én is nagyon drukkolok majd nektek. Egyébként valóban elemi erők szabadulnak fel és valahogy el fog törpülni a fájdalom.

Képzeljétek, tegnap láttam egy egyhónapos pici babát, aki koraszülött és a 32. héten jött a világra. Most még csak 2200 gramm, de szerencsére minden rendben van vele. Viszont hihetetlenül pici volt. Egy hónap után 5 percre ment ki vele az anyukája a levegőre, nem is babakocsival, hanem a kezében. A házunkban laknak, de teljesen új lakók még nem is láttam a lányt ezelőtt. Azt mondta, hogy nem találtak semmi okot, hogy miért jött előbb, kibújt és kész. Lányok NEM IJESZTÉSNEK szántam, csak leírtam egy tegnapi élményt. Jó?????????

Benianyu

benianyu

Sziasztok!

Na pont úgy vagyok, mint Benianyu.
Mindent visszaolvastam, de alig maradt meg valami a fejemben.
ez volt életem egyik legszörnyűbb éjszakájaKép
Ilyen még nem voltKép
Bocsánat, de már vagy 2-3 napja nem voltam WC-n.
De tegnap este hihetetlen görcsökkel tarkítva olyan hasmenésem volt, hogy vagy fél órát ültem. A legrosszabb, hogy nem is annyira híg volt. Bocsánat, hogy gusztustalankodom.
Onnantól kezdve szinte meg sem állt a derékfájás. Görcsöltem. Aztán valahogyan elaludtam egy időre, de hamar fel is kelltem. Annyira fájt a derekam, görcsöltek a lábaim, mintha ólomból lettek volna, izzadtam. Egyszóval aludni nem sikerült.
Ráadásul ma korán is kelltünk. Pont 6 óra előtt sikerült megébrednem, de 6:30-kor kellnünk kellett.
Most olyan vagyok mint a mosott rongyKép
elég a panaszból.

Voltunk a szabolcs utcai kórházban. A páromnak kontroll volt, utána meg ámentünk a szülészetre érdeklődni.
Elég kellemesen csalódtunkKép
Csak érdeklődni mentünk, de egyből beinvitáltak a szülőszobába és megmutattak mindent.
Minden kérdésünkre kielégítő választ kaptunk.
Sajnos nincs 24órás babás szoba, de állítólag ha megbeszélem, akkor kihozzák éjszaka is szoptatni a babát. Nagyon remélem. Gondolom ez egykis "kenőpénzbe" is kerül. De nem bánomKép
Viszont a babának nem kell semmit sem vinni. A szüléskor kapok hálóinget, utána már magamnak kell gondoskodni róla. Azt mondta a szülésznő, hogy az always éjszakai betét elég, mert azért nem ömlik a vér. A tenna szerinte kényelmetlen, mert vastag. Adnak betétet, amennyit akarunk, de az nem jó minőségű. A babának meg mindent adnak. Náluk a 37. héttől nem számít koraszülöttnek a baba. De a betöltött 36.héten született babákat egy gyerekorvos külön megnézi és ha rendben vannak, akkor azok sem számítanak koraszülöttnekKép
Szóval orosvilag jó kórház, a koraszülött központ is ott van. A lényeg, hogy mostmár biztos, hogy ott fogok szülni.
Vajúdás alatt is mellettem lehet a papa, lehet mászkálni, lépcsőzni, labdán ülni, tusolni, inni és szőlőcukrot enni. A papának nem muszáj végig bent lennie. Ki is mehet időközben és vissza is jöhet. El is vághatja a köldökzsinórtKép
Na a párom erre nem vállalkozik. De majd ha lemossák, akkor már megnézi. Meg is foghatja.

Bocs lányok, hogy ennyit írtam, de nekem ez fontos volt, hogy tudjam, mi is vár ránk.

Lucretia!
Szép a pocidKép

Annamami!
Te is még mindig csini vagyKép

Rokica!
Milyen igazad vanKép
A mosogató az zsíroldó is, antibakti isKép
Egyszóval elég szerintem is jól átmosni vele és leöblíteni.
Puszi az ötletértKép

Mennem kell, teregetni.
Utána pihennem is kellene egy kicsitKép

Mindenkinek szép napot!
Vigyázzatok a napsugárra! Nehogy rosszul legyetek!
Puszi!
Angelani
34+0 Kép Kép Kép

Kép
angelani

Benianyu,
Neked már van tapasztalatod Kép
Ne haragudj, hogy nem emlékszem, bizti írtad már, milyen is volt a szülésed??
szmercsa
szmercsa

Megann: a rennie dobozára külön rá van írva, hogy terhességben és szoptatásban szedhető! a hatóanyaga egyébként kalcium- és magnézium-karbonát, ha ez valakinek mond valamit. nem utolsó sorban kellemes íze van. nekem pár perc alatt tényleg segített, pedig nem szívesen nyúlok tablettához, amióta terhes vagyok, ill. semmit nem vettem még be, csak a kötelezőket. de már kifejezett nagy fádalmaim voltak.
ja! a férjem ment a patikába és rásóztak másfél liter salvus vizet, ami vmi fantasztikus gyógyvíz, de ihatatlan! képzeld el a cukorterhelést tömény sóoldattal... és ezt kellen kortyolgatva innom.. férj kérdezte, hogy miért nem húzom meg az üveget olyan jólesően, ahogy az ásványvizet szoktamKép

mindenki egyszerűen gyönyörű!! én is csinálok fényképet, rájöttem, hogy még meg sem vagyok rendesen örökítve..

Mea remélem nem lesz igazad az októberi kánikulával! úgy örültem, hogy nem kell ilyen kánikulában szülnöm..

KépKép
KépKép
and

Angelani,
Örülök, hogy kellemesen csalódtál a kórházban. Ez biztos megnyugtat. A párod már oké? Egyébként Beni orrmanduláit is ott fogják kivenni, mert a privát fül-orr-gégész, aki vizsgálta, ott műt. A kórháztól nem vagyok elájulva, de a doki nagyon jó és az a fontos.

Szmercsa,
Sima szülés volt, mármint hüvelyi. A vajúdás elég sokáig tartott, de nem volt komplikáció, minden rendben ment. Előtte volt beöntés és borotválás, de én nem idegenkedtem egyiktől sem. Kellett egy nagyon picit vágni és utána varrni, de azt már szinte nem is éreztem, valószinüleg az örömmámor miatt. Mikor kint volt a feje, a doki mondta, hogy érintsem meg a kezemmel és ez akkora erőt adott, hogy utána következő nyomásnál már kint is volt Beni. Õ elég pici volt, 2950 gramm. Akkor nem volt fogadott szülésznőm, apa pedig nem akart bejönni, emiatt kicsit egyedül éreztem magam a fájásokkal, de most lesz szülésznőm (ugyanaz, aki Beni születésénél ügyeletes volt). És persze a dokim is ugyanaz lesz, de ő akkor is fogadott volt.

And,
Ez a víz szörnyű lehet, ahogy így leírtad "cukorterhelést tömény sóoldattal".

Mea,
Én remélem igazad lesz az októberi kánikulával, szeretném, ha nem lenne még nagyon hideg, mikor megszületik a baba.

Benianyu

benianyu

Angelani: egészségedre!Kép az apró örömök.. nemsokára babázni fogunk, és már nem is lesz olyan gusztustalan dolog kakiról, pisiről stb-ről beszélgetni...Kép szerintem egyébként természetes, Shrek is megmondta, ami ki akar jönni, az jöjjön ki - vagy vmi ilyesmiKépKép

Szmercsa, engem teljesen megnyugtat a hozzáállásod! ki van találva ez a kilenc hónap. csak felkészülünk lelkileg is a végére!

KépKép
KépKép
and

And, Benianyu!

Köszi az infot a Rennie-ről, ma le is vágtatok a patikába, de lehet hogy inkább hozatok, mert ÚGY SZENVEDEK MINT EGY ÁLLATKépKépKép

Szinte nem kapok levegőt(ki is írta már ezt??), ahogy ücsörgök a kanapén vagy heverészek, vagy félig ülök...a derekam leszakadKépKép a hátam belukadKépKép SEGÍTSÉG!!!!!!!!!!!!!KépKépKépKép
Bordáim már az éjjszaka folyamán megsemmisültek, mivel a kisasszony szétrúgta!KépKép
Az egész lakásban tombol a hőség, csak a bezárt nappali+légkondi nyújt menedéket, pedig minden redőny le van húzva!
Ha átjövök a számítógéphez 3 percen belül egy ültő helyemben csöpög rólam a víz!

Én nem tudom mi lesz......

Rókica!
Köszi az elismertést!
Sajnos tegnap volt egy incidensem amit nem írtam le, mert annyira felkavart, hogy 1-2 óráig 200 lehetett a vérnyomásom!
Autóval voltam mellékútról érkeztem a főúthoz, szépen megvártam amíg mindkét irányból tiszta volt a levegő, látom jön egy motoros a főúton tőlem balra és balra indexel, tehát kanyarodik le a mellékútra mellém, én meg át akartam menni a főúton tovább egyenesen a mellékútra,ezért én nagy komótosan nyomom a gázt hogy átmegyek a főúton mire a köcsög motoros majdnem nekem jön, én persze azonnal gáz le, autó megáll, és lehúzom az ablakot hogy értsem mit mond az ürge!
Hát minden voltam én csak nagyságos asszony nem, a köcsög kurvától aki miért nem b...ssza meg a k..va anyját -tól elkezdve mindenKép, na nekem se kellett több és (sajnos) én is elővettem az anyukám szomszédságában élő cigány család teljes szókészletét és kígyót-békát kiabáltam rá, hogy nézzen már az indexére és tanulja meg a kreszt.
Mire odanézett és közölte hogy véletlenül maradt úgy és én f..szopó k...va induljak már el.....
Nagy szitkozódás közben tovább mentem,
Na már csak azt bántam meg hogy nem szálltam ki, és nem írtam fel a rendszámát...., na azt hiszem azt megemlegette volna.
Az ilyeneket én saját kezűleg tudnám móresre tanítani!
Már csak azt sajnálom hogy én is lesüllyedtem az ő szintjére, szó nélkül fel kellett volna jegyeznem a rendszámát!
De hát tudjátok, van olyan amikor az ember az indulatainak nem tud gátat szabniKépKép

Na ennyit a mellékvágányról!
Megyek tovább szenvedni!

Megann 33+4

Kép

Kép
megann

Benianyu,
nálunk apuka benn lesz. Én igazán nem is értem, - kérlek nehogy félreérts!!!! - hogy egy apuka hogy nem akarja látni a saját gyermeke születését?! Tudom, hogy ezt nem szabad erőltetni, mert akár maradandó 'károsodásokat' okozhat a kapcsolatban, ha nem hát nem, de mégis.....
Én nagyon boldog vagyok, hogy bejön a párom, habár először kicsit féltem attól, hogy esetleg nem bírja majd.... de most már nincs visszaút. Kép Állítólag, a látvány sokkal rémisztőbb, durvább, mint nekünk az érzés Kép Szerintem nagyon helyes, ha a papa legalább látja!! Kép
Beöntéstől, metszéstől, varrástól nem félek, csak legyen a Babóval minden rendben, a többi nem számít... meggyógyul.
Állítólag a szülés mikéntje is örökletes. Anyukám elég sokáig vajúdott, de nagyon gyorsan és könnyen szült Kép
Azt mondta, csukjam be a szemem a szám.. aztán hajrá, és nagyon-nagyon akarjam, hogy kinn legyen az a gyerek Kép És a hiedelmekkel ellentétben ne pihegjek, mármint a levegőt szép egyenletesen kell venni, orron be, szájon ki!! ezt az orvos is mondta!!
Fogadott szülésznőm nincs, kérdeztem a nődokimtól, hogy fogadjak-e, azt mondta nem kell, ,mert a jánosban az összes szülésznő nagyon kedves, nagyon jó!!!
Hát, ennyi.. Kép
szmercsa
szmercsa

Sziasztok!

Kedden megkérdeztem az orvosomat, hogy meddig kell szedni a magnéziumot. A 37. hétig szabad szedni. Mondjuk mi megbeszéltük, hogy én egy héttel tovább fogom szedni, hogy ne jöjjön hamarabb a baba, legalábbis megpróbáljuk elkerülni, hogy akkor szüljek, amikor a doki nászúton lesz.

Lehet, hogy buta kérdés, de azt még nem tudom, hogy az újszülöttet meddig nem szabad kivinni a levegőre? És miért?

Ildi 35+6

Kép
vrucsincá

Megann,
Ez nagyon durva. Kép Nem csoda, hogy felidegesítetted magad. Annyi bunkó állat van az utakon és rögtön támadnak, káromkodnak, beszólnak. Nem csoda, hogy az ember szintén hasonlóan reagál.

Szmercsa,
Nálunk Apa olyan, hogy mindentől parázik és fel tudja idegesíteni magát dolgokon, sőt akár bele is hergeli magát a rosszullétbe. Ezen kívül ő 15 évvel idősebb nálam, nem is fiatal már. Bár az Apukám, aki most 63, a mai gondolkodásával biztos bemenne, ugye harmincegynéhány éve nem volt erre lehetősége. Próbáltam elmagyarázni a férjemnek, hogy amíg a vajúdás ideje van (nincs se vér, se egyéb kellemetlen látvány) csak segítene nekem elviselni a fájdalmakat. De ismerem őt jól és emiatt nem erőltetem. Sajnos, ő ilyen.
Örülj, hogy a párod bemegy. Biztos nagy élmény lesz neki és neked is látni az arcát, amikor kibújik a kisbabátok. Kép

Benianyu

benianyu

Megann,

te vagy az igazi tűzrőlpattant menyecske Kép

csak a saját vérnyomásodra vigyázz, mert azt nem éri meg felpumpálni.

Fulladás:

Sajna tök normális, én is szoktam, állva, ülve, mindenhogy. Még a sétálás a legjobb.

Meg tudjátok mi a baromi jó! Olyan kis fittnek éreztem magam, mintha nem is lennék terhes! Vettem még egy fitness labdát a Tescoban (tudjátok, volt egy bazi nagy 70 cm-es, amit nem tudtam használni mert rá se tudtam ülni), naszóval most megnéztem a méretezést is, és saját méretemet vettem, és azon OLYAN JÓ ugrálni! Nem fáj a hátam, és annyira könnyűnek érzem magam, mintha nem is lennék terhes. És a babónak is jó állitólag, egyrész hintáztatja, másrészt segit beállni neki a helyes pozicióba.

2000 forint egy ilyen, szerintem tökre megéri. Kép és vajúdás alatt is jól jön állitólag

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ildi:

Én nem tudom, de ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy és azoknál a népeknél, akik a szabad ég alatt szülnek, ott mi van? Kép Valahogy ott is életben marad az az újszülött. Kép

Azt tudom, hogy a naphoz fokozatosan kell szoktatni a bőrét (először 5 perc, aztán másnap 1-2 perccel több és igy tovább mig félórát tud napon lenni, természetesen nem a déli órákban), és hát szegény eddig sötétben/félhomályban volt, és a szeme még érzékeny. De mást nem tudok elképzelni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Benianyu,
értem Kép Még egyszer ne hari, nem a párodat akartam bántani. Nem vagyunk egyformák. Pl. az öcsém írtózik a kórházaktól.. mondta is, hogy ne haragudjak, ha nem jön látogatóba. Felvilágosítottam, hogy én nem beteg vagyok, és ott nem beteg emberek vannak, ott az 'élet' van!! Azt mondta, akkor lehet, hogy mégiscsak bejön.
Nagyon remélem, hogy látok a párom arcán majd örömkönnyeket Kép (habár soha nem könnyez) tényleg, azt hogy lehet kibírni, hogy ne sírjak, mert bizti fogok, ugye??? Kép
És a vajúdásra sem megy be párod???? Kép
szmercsa
szmercsa

Megann! az én apukám olyan aggódós, hogy mindig mondja mennyire vigyázzak az utakon, stb, persze mindig az az ellenpélda, ahogy látom, ahogyan ő vezet, de mindegy. lényeg, hogy az emberekben nem lehet megbízni, az első, amit elfelejtettem a kreszben az az, hogy a másik ismeri azt, és én ebben bízzak! nem szabad! a gyalogos simán megfordul előttem a zebrán, pedig már majnem a túloldalra ért, az autós meg csak három utca múlva akar bekanyarodni, stb... és én sem vagyok mindig a toponKépKép szóval legyél óvatosabb! még jó, hogy nem ütött meg...

Szmercsa, férj nálunk írtózik a vértől, meg mindentől, ami kórház, a dokim mégis olyan aranyosan rábeszélte, hogy maradjon bennt, ha valamit nem bír, akkor kimegy, de nála még csak papás szülések voltak, és nagyon jó lesz majd meglátja. nagggyon örültem, hogy ezeket mondta neki. nem akartam vele erőszakos lenni, mert tudom, milyen "finnyás", de nagyon hiányzott volna, és ha már ott lesz, nem fog ott hagyniKép

KépKép
KépKép
and

Ha valaki nagyon ráérős ma, jöjjön csevegni IRCre. Kép

http://webchat.xs4all.nl/cgi-bin/ircnet/irc.cgi

Nevet (nicket) választas, és a channel mellé beirod, hogy #babanet

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Benianyu,
értem Kép Még egyszer ne hari, nem a párodat akartam bántani. Nem vagyunk egyformák. Pl. az öcsém írtózik a kórházaktól.. mondta is, hogy ne haragudjak, ha nem jön látogatóba. Felvilágosítottam, hogy én nem beteg vagyok, és ott nem beteg emberek vannak, ott az 'élet' van!! Azt mondta, akkor lehet, hogy mégiscsak bejön.
Nagyon remélem, hogy látok a párom arcán majd örömkönnyeket Kép (habár soha nem könnyez) tényleg, azt hogy lehet kibírni, hogy ne sírjak, mert bizti fogok, ugye??? Kép
És a vajúdásra sem megy be párod???? Kép
Egyébként anyukám is pont az ecsetelte a minap, hogy mennyire rossz volt egyedül Kép amikor ő szült, még nem mehetett be senki KépKép
szmercsa
szmercsa

Szmercsa,
Dehogy haragszom!!!!
Nem fog bejönni, az ajtóban fogja magát halálra idegesíteni.

benianyu

Bocsi,
2× ment el Kép
sorry!!!
szmercsa
szmercsa

Benianyu, ettől én is tartok egy kicsit, mármint, hogy lesz véleménye dolgokról-emberekről...hmmm... de előre megmondtam, hogy csak rám figyeljen, ha már kibújt a baba, figyelhet rá is, akkor már úgyis lesz nagy elérzékenyülés...
még attól tartok egy kicsit, hogy hátha idegesíteni fog, mert most annyira okos egy csomó dologban, mintha ő lenne terhes...KépKép már javasoltam neki, hogy járjon egy hétig nagypárnával a pólója alatt - és akkor még kíméletes voltamKép

KépKép
KépKép
and

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?