Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

nagyon szép babáitok vannak!
mindegyik nagyon formás és minden elismerésem a Tietek lányok: éjszakai etetések stb.

Vikta!
asszem én írtam a hasam kapcsán pukliról.
hogy mit jelent: mivel lent vágtak (két császár) fölötte kemény, kicsit kiálló maradt az a rész és kissé érzéketlen.
de nem olyan lényeges, végül is.

Kellemes hétvégét mindenkinek!!!

Reni

Reni
Kép
Kép
Kép
reni4

Lilla!
Megnéztem a naplómban, nekem 1800 grammosan simán ettek a gyerekek 60 feletti mennyiségeket, söt még 105-öt is, igaz oda felkiáltójelet is tettem. Szerintem ne sajnáld Nikitöl. Egy gond lehet csak, (talán Editnél is erre gondolt a gyógytornász, bár neki azért már nagyobbak a gyerekei) ha túl gyorsan híznak a koraszülöttek, azaz a napi 20-30 grammnál jelentösen többet, akkor sérvük lehet. Náluk ez 10x olyan gyakori, mint idöre született babáknál, mert gyenge a kötöszövetük. NÁlunk Csabi volt iszonyú mohó (még most is Kép ), gyakran hízott napi 70 grammot és meg is kellett müteni a sérvét. Kép De ez csak egy rutinmütét.
Szia,
Mimóza

Többiektöl elnézést, de nincs idöm mindenhez hozzászólni.
mimóza

Mimóza!

Ellenpéldának itt vagyunk mi Kép: nekünk volt olyan hetünk, hogy 350 grammot híztak a manók. Az átlagosan napi 50 gr. Ez az elején volt, mikor hazahoztuk őket. A doktornő amúgy azt mondta, hogy annak, hogy túl gyorsan nőnek, az a hátránya, hogy a szervezetük nem bírja az ilyen ütemű vérképzést. Ezért kell adnom nekik még mindig a napi 6 csepp vasat.
Persze nem megcáfolni akarom amit írtál, inkább kiegészítem Kép
Szerintem a koraszülött osztályosok rögeszméje, hogy túleszik a manók magukat, ha 50-nél többet esznek. Mi 2310, ill 2390 grammal hoztuk őket haza, és 50 gr volt a megengedett mennyiség. Ennek ellenére a 70 a minimum volt, 80-nal hallgattak, a 90-nel nagyot aludtak. Persze hozzátartozik, hogy nekünk nagyon lassan emelték az adagunkat, mert le kellett állítani előtte az etetést.
szerintem a sérv attól alakulhat ki, hogy túl nagy ugrásokban esznek nagyobb és nagyobb adagokat és a szervezetük nem tud olyan hamar az adaghoz hozzánőni.
Na most jól kiokoskodtam magam Kép
Puszi mindenkinek.

Orsi!
Kaptunk egy fehér horgolt (vagy kötött) kiscipőt is, azt nem tudom, hogy Tőled kaptuk-e. Itt maradt Kép

Puszi
Jó éjt mindenkinek
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Mimóza!
Nálunk nem ezt mondta a gyógytornász ( amit egyébként a gyerekorvos meg a védőnő rögtön cáfolt :-)))!
Õ azzal érvelt,hogy ha gyorsan híznak,akkor sok lesz a szövetekben (vagy között) a folyadék (víz),ezáltal nyomni fogja a tüdőt és nem lesz megfelelő az oxigén ellátás.Tudod,mint mikor túlsúlyos gyerek mozog és hallod,hogy fullad.Na valami ilyesmire gondolt ő.
Ezt úgy is lehet látni,hogy nagyon kemény a baba husa a kezén,lábán.
De mivel ezt még senki nem támasztotta alá,nem szívesen írom le,mert úgy látom,hogy hülyeség!Tehát jó lenne,ha nem maradna meg a "köztudatban".
Meg szerintem sem lehet egy ekkora babát túletetni (mert kihányja) vagy koplaltatni( mert sír)!Mindegyiknek megvan a maga fejlődési üteme!
Egyébként mi most átlagban 120-t eszünk.De hajnalban lemegy 140-150,míg utána csak 100!Este a fürdetés után megint 150!Szóval elég változó.Én csak arra figyelek,hogy 1nap alatt mennyit esznek.De az sem baj,ha pár napig kevesebbet,mert ha jön egy hüvősebb idő,akkor megint többet esznek.

Annamari!
Mi 2000 és 2200gr-mal jöttünk haza és 60-t kellett enniük.De sokszor alig ment beléjük,mert mindig időre kellett enni.Itthon igény szerint esznek (ettek az első naptól) és nagyon gyorsan nőtt a mennyiség.1 hónap múlva a dupláját ették!Igaz azóta ezt nem növeltük,de talán nem is kell,mert úgy néz ki,hogy ennyi is elég.
Este 7- 1/2 8között esznek és után csak 1/2 4körül kelnek!És már csak 6szor eszünk 1nap!

Szilvi!
Tündériek a babák!Én is megrendeltem az Ikrek könyvét,de még nem jött meg!Milyen a könyv?Neked hogy tetszik?

Judyt!
Milyen kis husik lettek,nagyon szépen nőnek!Nem rémlik,de ők nem voltak egypetéjűek,igaz?

Edit

Kép

Kép
edit73

Ja, igen. Azt elfelejtettem írni, hogy 1800 grammosan már a fiúk is négyóránként ehettek, azaz csak 6x ettek és így ehettek 50-nél többet. A kórházban szerencsére igazodtak hozzájuk, lényegében annyit ehettek, amennyit akartak. (Persze volt hivatalos felsö határ, de azért nem kellett öket lefejtenem magamról...Kép ) Emlékszem, 2900 körül voltak amikor hazajöttünk és akkor 130-140 gramm körüli adagokat is szoptak.
M.
mimóza

Sziasztok!
Olyan jo hallani az uj mamákrol és babákrol,nekem ilyenkor olyan távolinak tűnik a terhesség a korház, a szülés.Irigykedek mert nekem ugy elillant,és talán már sosem lesz ilyen.A lányok nálunk elmultak 11 hónapossak,aug 11.-én lesz a szülinap,még nem tudom tartsunk-e zsúrt.Eddig úgy gondoltam korai de 1 hete voltunk szintén 1 éves buliba és jól sült el.
Vikta!
Mi Anyukám nyomására vittük el őket 10 hónaposan mert még nem másztak.amugy minden ok.velük,szopnak,kb. 9kg-osak,jó kedvüek.Szóval ez a dévényes nő már az ajtóban rázta a fejét,és amit utánna rámzúditott,és amilyen stilusban azt nem kivánom senkinek.Rohanás ,gyerekorvos,neurologus,orthopéd orvos,de még a Pető intézetben is jártnk.Semmi,Semmi,Semmi! Nem igazán kell mérget venni ezekre a diagnosztizálásokra,ja és a telefonba mondott 2000Ft/45perc 3000Ft lett és legalább heti 2szeri kezelés lett volna üdvös szerinte.Azt gondolom kicsit divat is lett dévényezni.

Annamari!
A lányok 2800g ill.2670g születtek,2530g-ra estek vissza mire jöhettünk haza és a fejadagjuk 40g-ban volt meghatározva.Volt hogy dupláját ették,volt hogy a felét se,gyönyörüen gyarapodtak 3 hónaposan 5kg felett voltak mindketten.(csak anyatej)

Judyt!
Kaphatsz f.csillapitót,tuti!

Réka!
Neked ajánlom a Shöpfiben,ha még nem választottál szülésznőt Szvitek Ágit.Nekem tervezett császár volt de nagyon jo volt,hogy pátyolgatott v.ki előtte és utánna is.

Bannamari!
Én kezdettől külön szoptatom őket,mindig megvolt igy a magukprivát kis ideje,ha már nem birod,nem kényelmes,nincs segitséged mindig(kinek van)ne erőltesd,megérzik,és ők is nyugtalanok lesznek.Nekem igy vált be.

Gabus!
Cimlapra valók a gyermekeid!

Ha valaki menne a Melania kiadoba a "könyvért" siessen mert jövő hét után bezárnak.

Pá,mindenkinek!
törpefenyö

Sziasztok!!

Ildikó Kép Vikta Kép kukacot adatokkal elmentettem képként, és onnan töltöm fel.

Akkor én nem is panaszkodom, Tescoba bármikor mehetek ... Kép rájöttem felesleges elmennünk nyaralni, mert én ott is azt csinálnám mint most, de múlik az idő és egyre könnyebb Kép

Cat Kép tényleg dagadtak (6kg és5,6) de nem tudom mit csináljak, még mindig főleg anyatejet kapnak.

Edit Kép elég jó dolgok vannak a könyvben, de tényleg csak azokat tudom amit a férjem felolvas Kép

Szilvi
Kép

Sz.

KépKép
sziszus

TörpefenyőKép
kösz az infot.

SzilviKép
akkor ezzel a kukaccal még próbálkozom, mert nagyon tetszik.

nekünk (1 gyerköc mellett) most az volt a program, h elmentünk neki hálózsákot venni. az nem volt. de vettünk nápolyi és jót dumáltunk édes kettesben a kocsiban. akkor meg is beszéltük mozi helyett most ez van, de milyen jó, h ez is van.

---
más és most szomorít, de őszintén remélem, h a végén minden jóra fordul.
barátnő tegnap szülte meg 900g 1000g gyerekeit a 28. héten. azt az üzit kaptam, h mama o.k., de a gyerekekért lehet izgulni. nincs több infom és még nem merem apukát felhívni, de már nagyon szeretném (üzit persze azonnal kapott.)
a családnak is azonnal elmondtam és egész éjjel még a történtek hatása alatt voltam, ma is csak rájuk tudok gondolni.
remélem a gyerekek rendben leszenk.
a leányzó nem szokott ide írni, nem is ismeri a fórumot de ez ide tartozik és habár kibeszéltem magamból most kiírom és ha ti is gondoltok rájuk az tudom, h segíteni fog.

pusz: Vikta
31+1KépKép 13hóKép
én és a gyerekek rendben vagyunk.
vikta

SziszusKép
Szerintem is felesleges a nyaralás! Nektek az nem lenne pihenés. Többek között mi sem megyünk ezért. Picik még hozzá. Ráadásul sok helyen nincs is gyerek infrastruktúra, 2 gyerekkel azt bevállalni nagyon fárasztó.

Tudom, mert mindkét nap a 7végén olyan helyen voltunk, ahol nincsenek erre felkészülve, mert egyik helyen kisebb még a baba, másik helyen már nagyobbak. pl. lakás tele lépcsővel, padlóvázák, lezáratlan konnektorok, apró pénzérmék a földön stb. Hullák voltunk estére, mert 100%-osan ott kellett lennünk, és figyelni mindenre.

TörpefenyőKép
Miből élnének a Dévényesek, ha nem vágnák rá minden gyerekre, hogy gáz, meg sosem fog tudni járni, ha stb.? Ez azért jó kis kereseti forrás. Persze vannak valóban rászoruló kora babák, de túl van spirázva a dolog.

ViktaKép
Szorítok a piciknek! Az Indexen van korababás topik, ha gondolja a mami, és meg akarja érintettekkel osztani a problémáit, akkor írjon oda, biztos kedvesen fogadják. Ilyenkor sokkal egyszerűbb ha kibeszéli magából a félelmeit, mert sok férj nem képes ezt meghallgatni.

Cat

Cat
Kép
cateye

Vikta Kép
szorítunk a babóknak. A korababákhoz érdemes benézni, mert nagyon profi mindenki, és ha a maminak kérdései vannak, akkor tudnak segíteni.
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9087008&la=46116308
nagyon jó, segítőkész csapat.
Nagyon-nagyon sokat gondolok a babákra!!!

o.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok Lányok!
Most járok itt először és nagyon örülök, hogy Rátok találtam. Jó kis csapatnak tűntök Kép A babáitokhoz meg nagyon gratulálok, mind olyan helyes egytől-egyig!!!

Én is ikreket várok, a 24. hetet fejeztük be éppen. Sokat vártunk Rájuk, de aztán a lombiknak köszönhetően elsőre "megkapaszkodtak". Nagyon boldog vagyok!!! Így ők kétpetéjűek. Még nem tudni a nemüket, de sztem egy kukis és egy puncis Kép holnap megyünk 3D-re, talán ott megtudjuk, de valójában inkább azért megyünk, mert olyan régen volt már uh és olyan soká lesz még. Azt hittem, hogy ikres mamákat azért sűrűbben néznek, mint 4 uh, az egész terhesség alatt...
Van közöttetek olyan, aki szintén lombikos ikres?!?

Illetve, tudtok nekem tanácsot adni, hogy milyen babakocsit érdemes venni? Egymás mellett ülős, szemben/egymás mögött ülős, vagy két külön kocsi ikerkapoccsal...Még csak infókat gyűjtök, még nem vettünk semmit, leghamarabb szeptemberben szeretnék vásárolni (pontosaban én már most elkezdeném Kép, de babonából nem merek..). A kocsival vagyunk gondban, hogy milyen a legcélszerűbb. Vagy mi az a márka pl., amitől óvakodjak, mert gáz.

Előre is köszönöm az infókat!!!

Dzsúd
dzsúd

DzsúdKép
Gratulálok a babákhoz!KépKép Én is lombikos vagyok bmc-s, de itt még többen. Hol készültek ? Milyen előzményekkel ? Hol fogsz szülni ?

Szerintem itt mindenkinek másmilyen a babakocsija. Sokminden függ attól, hogy hol laktok ? Emeletes ház -e? Kertes ? Lift van-e ? Autóztok-e ? Mekkora a csomagtartó ? Van-e lent a házban tároló,garázs?
Kell-e majd vásárolnod a picikkel ? Környék milyen ahol sétálni fogtok ? stb. Érdemes olyat venni, amire a hordozók rápattinthatóak, mert ha elalszanak a lurkók a kocsiban, akkor nem kell kihámozni őket az ülésből, hanem csak átpattintod a vázra a hordozókat.
Arra azért készülj, hogy horror árban vannak a babataligák, érdemes használtan is vadászni.
Nekem Peg Perego Duette-m volt újszülöttkortól, és most Peg Perego Aria Twinem is van, pici sportkocsinak. Így a hordozók is PP Primo Viaggiok, kompatibilisek a Duette-el.

Cat

Cat
Kép
cateye

Szia Dzsúd Kép
mi is lombikosok vagyunk, kaálisok, 2 kispasival.
Nekünk is egymás mögötti volt az elején, ahogy Catnek, BebeConfort TwinClub, most egy Graco DuoSportra változttunk, ahogy nagyobbak letteka fiúk. Nekem Pesten ez kényelmesebb.
(a másik kocsit nagyon sajnálom, hogy megválunk tőle... ha vidéken sík terepen laknánk, tuti sosem adtam volna el)

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Cat, Orsi Kép
Köszönöm a hasznos infókat!!! Mi Diósdon lakunk, sztem BKV-zni nem igazán fogok az ikrekkel. Viszont a terepviszonyok itt nálunk elég dimbes-dombosak, aszfaltozott út még nem mindenhol van itt a hegyen (a mi utcánk sem az). Most esünk neki a kapubejáratnak, hogy legalább ott betudjak majd jönni a Bébikkel. Igazából először egymás mögöttit akartunk, de aztán belémnyillalt, hogy melyik trónörököst teszem be hátulra?!? Aki aznap rosszul evett?!? Kép De ezek csak az én pillanatnyi hülyeségeim. Ha Pesten laknék, tutira olyat vennék, ott sztem csak azt lehet használni.
De amiket írtatok, az mind hasznos infó nagyon.

Mi is Kaálisok vagyunk, Krizsa dokihoz jártunk. Szülni a SOTE II. Női Klinikán fogok, Dr. Takács Györgynél, november közepére vagyok kiírva.

Nálatok mekkorák már a babák? Mennyi idősek? Olyan jó volt nézegetni a képeket - még olyan hihetetlen, hogy nekem is kettő lesz majd egyszerre Kép

Ti hogy aludtatok? Én próbálkozom az oldalfekvéssel, de már egyre inkább úgy érzem, hogy nyomom szegénykéimet. Mindig arra ébredek, hogy oldalt vagyok és kalimpálnak vagy hanyatt fekszem, de az meg nekem nem jó, meg úgy tudom, hogy nekik sem túl szerencsés az oxigénellátás miatt. A tegnap éjszakát mér fél ülő pózban töltöttem, de attól meg le akart szakadni a derekam...gondolom, Nálatok is már ilyen "korán" kezdődtek a dolgok...Ti hogy feküdtetek?

köszi,
Dzsúd
dzsúd

Sziasztok!

Sajna régen jártam itt, kicsit sokat dolgoztam, de mostlegalább visszaolvastam. Örülök az újaknak, üdvözlet Nekik!

Jó, hogy felmerült az ikerkocsi-téma, visszatérő "rémálmom" nekem is...
Költözés folyamatban, az a szerencsénk, hogy kertesbe megyünk, így a tárolás megoldott és lépcsőn sem kell le-fel hurcolászni. DE még mindig nem vagyok biztos az elhatározásomban. Egyre több érv szól a PP Duette kocsi mellett, annál is inkább, hogy keskenyek a járdák és sok helyen van hangos kutya. (Autóról nem is beszélve, mert nekünk a 4 gyerek mellett az autócsere is felmerül...)A PP kocsikkal amúgy is elégedett vagyok, a második gyerekemnek is az volt, hordozóval együtt és szuperül kihasználtuk. Eladni még nem merem, korai lenne, de muszáj lesz, mert a hordozója nem illik a mostani kocsikhoz.
Orsi, mik a tapasztalataid az első babakocsitokkal, hogy annyira sajnáltál megválni tőle? Ezt a márkát ugyanis abszolút nem ismerem. Nem volt túl drága? Mondjuk ez ikerkocsiknál alapprobléma...
szilvibank

Szilvi Kép
drága volt Kép nagyon tetszik a rendszere, az, ahogy ki van találva, hogy sok a hely a fiúknak benne, mert szélesek az ülések. Jó nagyok a kerekei, így hepe-hupás terepen is jól elmegy. Jó a lábzsákja és praktikus az esővédője. Én nagyon szerettem.

Dzsúd Kép
egymás mellettiből az elejére olyan kell, ami teljesen lefektethető. Sem Caté sem az enyém nem olyan (a második kocsijaink).

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

DzsúdKép
OrsiKép is Krizsás.Kép
Az egymás mögötti babakocsinál lehet változtatni az üléseket, hogy egymással szemközt, vagy háttal legyenek a gyerkőcök. De ha vidéken laktok, akkor lehet, hogy praktikusabb egymás mellettit venni, mert ott nem kell beférnetek hivatalokba stb. Nekem az azért nem jött be, mert már ha nagyobbak a picik, akkor molesztálják egymást. Pl. elveszi az egyik a másik játékát, leveszi a zokniját, eldobja a sapkáját.KépKép Persze nem biztos, hogy Neked ilyen vásottak lesznek.Kép

Nekem 9,5 hónaposak a fiaim. a profilomban van kép róluk, meg az albumunkban millió.

Én szopis párna segítségével feküdtem,mindenhol kitámasztva. De igazán optimális megoldás nincs. Végig kell így kínlódni a 40. hétig.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Orsi

Hol találok több infot, képet róla? A Brendon katalógusában egyetlen kép van csak, mindenféle kiegészítők nélkül.
szilvibank

SzilviKép

bebeconfort.com

Cat
Kép
cateye

Cat Kép
Kösz a bíztatást! Kép Kép
Akkor forgolódok tovább éccaka.
Ki vagyok én is támasztva ám mindenhol (párnák, extra paplan a hátam mögé), a férjem alig szokott megtalálni, csak a hang után tapogatózik Kép

Dzsúd
dzsúd

Cat Kép
Rácuppantam az albumodra KépHihetetlenül helyesek, szépek, formásak, pasisak a kisfiaid!!! Nagy-nagy gratula!

Dzsúd
dzsúd

Sziasztok lányok,

bocsi, de mostanában csak feküdtem és read onlyban voltam. Valahogy nem volt kedvem írni s az az igazság, hogy most is el vagyok keseredve. Ma vagyok 18 hetes, az AFP-m jó lett (bár ez is fura, magasabbnak kellene lennie az ikrek miatt!). Szóval megjártam a genetikai uhut és a tanácsadást is és 3 orvosból (közöttük a sajátom is) 3 javasolta a magzatvízvételt. Uhun nem láttak semmit, mert teljesen takarásban van a két babó, ezen kívül az ICSI-s lombikos beavatkozás miatt egyértelműen indokoltnak tartják. Kész vagyok, erre már nem számítottam! Azt mondták, hogy nagyobb a pánik az amnoi körül mint amilyen valojában, már rutinnak számít, de én mégis félek nagyon. Azt mondták, hogy ha valamelyik baba beteg attól még a másikat ki lehet hordani, annak meg hogy mindkettő beteg legyen gyakorlatilag nincs esélye! Ha ellent mondok még a saját dokimnak is akiben nagyon megbízok, akkor hogyan fog velem viselkedni a jövőben????

Van köztetek valaki akinek megcsinálták az amniot és ikrei vannak???? Kérlek írjátok meg hogyan éltétek meg?

Köszönöm:

M.
kmoncsi

DzsúdKép
Köszönjük szépen a dícséretet.KépKépKép

MoncsiKép
Én nem mentem bele az amnioba. A genetikai uh-m jó lett, elmentünka Praxisba, ott a Győrfy Mátyás teljesen egészségesnek látta a babákat, így aláírtam, hogy saját felelősségre nem kérjük az amniot. Nálunk is csak az ICSI volt ami miatt javasolták. Sehol nincs róla kimutatott statisztika, hogy az ICSI-s babáknál gyakoribb a kromoszóma rendellenesség. Ráadásul az amnio nem mutat ki minden rendellenességet.
Adalékként még annyit, hogy most olvastam, hogy az amnio után a babáknak egy hétig túl gyors a szívhangja, mert úgy megviseli őket ez a beavatkozás. Tök stresszesek, riadtak lesznek tőle. Én hittem az UH-knak, és nem is lett semmi gond. A chorionbiopsziának nagyobb értelmét látom a 12. héten, de azon már túl vagy.

Cat

Cat
Kép
cateye

Dzsúd!
Üdv itt.KépGratula a két babóhoz.Kép
Én csak ajánlani tudom a BBC kocsit.Kép
Nekünk nagyon bevállt.KépÉn használtan jutottam hozzá, hála a net-nek, így egy kicsit olcsóbb volt.KépÚjonnan elég borsos az ára.Kép

Edit!
Köszike a dícsérete.Kép
Kétpetéjűek a fúk.Kép

Szilvi!
Szépen nőnek a fiúk.Kép

Ildikó!
Nem alszanak együtt a fiúk, csak a kép kedvéért tettük őket egy ágyba.Kép
Van sírós képünk:

Kép
Kép
Kép
Kép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Szia Moncsi!
nem kell hogy az AFP magasabb legyen az ikrek miatt!!!!
Mikor a háromasikrekkel voltam várandós az AFP
31 ug/l Norm: 8-80 ug/l
1.0 MOM Norm: 0,027-2,7Mom volt.
Igaz ráírták a vérvételes papíromra piros méteres betűkkel h. hároman vannak, gondolom így is számoltak, a tiédre nem írták rá h. ketten vannak? Lehet h. ezért jó az eredmény.
Nekem is ICSI volt, rákérdeztem és egyértelműen elutasították az amniot, mert sem a korom, sem az eredmények nem igazolták.

Most ismét babát várok, az ICSI miatt rákérdeztem ismét, de azt mondták h. nem kell.

Szerintem menj Uh-ra máshová is.

Zozo
Vendég

Sziasztok!

Üdv az újaknak.
Babakocsi ügyben nem nagyon tudok segíteni, a miénk PP, de nem tudom, hogy milyen. Úgy kaptuk és áthúzattuk. Összesen kétszer sétáltunk vele. Inkább autóval járunk, abba meg nem fér be.

Cat!
Elfelejtettem mondani, hogy a Huszt utcába is autóval járunk, mert babakocsival enyhén messze van. Autóval pedig 5 perc.

Most néhány kép a manókról, többre nem
futja
Gergő büfizik
Kép

Ádám a zenélő forgót bámulja:

Kép

Gergőnek is tetszik

Kép

Kép

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Hi!
Babakocsi ügyben az én tanácsom:Hartan
Egymás melletti,széles,nagy gumi kerekes(elég e

gy kis murva vagy macskakő és a müanyagos pattog)
Nekünk nagyon bevált,bár egy kicsit nehéz.
A lányok télen anorákba is szuperül elfértek.Megtudod nézni a Matti babydepoba budaörsön.Ja és van hozzá mozeskosár is.Picit drága,de mi lehet hogy megválnánk tőle addigra,azért ezt nem mondom biztosra mert a férjem nem enged eladni semmit,még azt se amiből kettö van,remélem nem egy újabb merényletre készül ellenem!Kép
Amugy mi is beszereztünk egy PP aria tweent,ülős babának már jó és nagyon könnyű,én azt a kocsimba tartom,az a kiruccanos kocsi.

Gratulálok a babákhoz,a nem alvás lesz még rosszabb is,de kitartás!
törpefenyö

TörpefenyőKép
Nálunk például azzal a babakocsival sehová nem férnér be.Kép Ráadásul az autónk csomagtartójába sem férne be a kocsi, nemhogy a BKV-ra fel (pedig 54 l-es a csomagtartó, ami elég nagy). A PP-nek és a BB Confortnak is gumi a kereke, nem pattogós műanyag. Azoknak legalább van neve, és persze ehhez kapcsolódó szervíze. Nemrég volt baleset BB Confort hordozókkal, és utánna simán el lehetett vinni megnézetni a hordozót, hogy sérült-e, mert van szervíze. Szerintem ez nem mindegy, és nem utolsó szempont. Igazából lakhely specifikus, hogy ki milyen kocsit preferáljon, itt Pesten az a kocsi nem jó. Illetve annak jó, akinek sok pénze van és tud venni egy másik ikres kocsit ami újszülöttkortól jó (PP Aria nem), és befér a kocsiba.

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat, Bannamari, Törpefenyő Kép
Huhh, ilyen mélységű tapasztalatcserére nem is számítottam kocsi ügyben Kép örök hála!!!

Judyt, Bannamari Kép
Cukik a fiúk Nálatok is!!! Kép Judytnál összeszorult a szívem látva azt a képet, mikor mindketten sírnak Kép lehet ám ott hangzavar Kép

Törpefenyő Kép
A lányaidról mutass Te is képet, lécci!!
Vegyes páros van már a csapatban?!?
Én ma este megyek 3D-re, izgi Kép

Moncsi Kép
Az én AFP-m 2 lett, ami szóló babáknál a felső határ közelében van, azaz normális érték lett és engem se küldtek el amniora. Szóval ne izgulj!!! Az nem tesz jót a Babukáknak!!! Sztem is konzultálj még egy dokival. Én is paráznék a helyedben az amnio miatt ikrekkel. Nem biztos, hogy szükség van arra.

Dzsúd
dzsúd

Kedves mamik,

sikerült végre a segítségetekkel döntést hoznom. Milna (Index)segített egy dokibácsival aki az Istenhegyi Géndiagnosztikai Központban soron kívül holnap megcsinál egy vérvizsgálatot és valószinüségszámítást. Telefonon elbeszélgettünk és elmondta, hogy mivel az AFP-m jó lett, megcsináltatom a 3D-s genetikai Uhut a Praxisban plusz ez a vérvizsgálat ezeknek összesen elégnek kell lennie ahhoz, hogy 99.5%-os eredményt kapjunk. Nekem ez elég! Péntekre minden leletem megvan, így hétfőn nem fogok elmenni az amniora!!!
Köszönöm a sok-sok segítséget, nélkületek nem ment volna!
Femélem jól döntöttem, szorítsatok nekünk s hamarosan jelentkezem!
Fantasztikus dolog ez az internet!!!!!
M.
kmoncsi

Sziasztok!

Judyt!
ÓÓh! Tényleg tudnak sírni is a fiaid!!Kép

Móni!
Szorítok,hogy minden rendben legyen!Kép

Annamari!
Jó nagyok már a fiaid, kis duci arcuk van!Kép

Babakocsi: Nekünk ABC design 3 kerekű van, a fiúk 4 hónapos korától ( előtte mózeskosaras volt) és nagyon szeretjük, viszont csak itt vidéken lehet vele közlekedni. Nagy kerekei vannak, igazi terepjáróKép

Ildikó
ildikó

Sziasztok Kép
Tegnap voltunk 4D-n, és az eredmény az álmom:
Egy kisfiú és egy kislány KépKép
Nagyon cukik voltak, a kiscsaj még mosolygott is, a kiscsóka pedig félénkebb volt, azért egész este beszélgettem vele, és sulykoltam belé, hogy hős volt Kép
Jól vannak, mindenük a helyén, szépen, egyformán fejlődnek. Most 10 méterrel a föld fölött járok KépKép

Moncsi,
szuper, hogy ezt ilyen gyorsan le tudod zongorázni, tényleg megdöbbentő az internet segítsége. Drukkolok nagyon!

Ildikó!
Elraktározom ezt a terepjárós babakocsi tippet Kép nálunk is ehhez való terep van.

üdv,
Dzsúd
dzsúd

Sziasztok!!!
Judit!!

állati édesek a babáid ,nagyon nőnek!!!
édesek ahogy sirnak mert valami nagyon nem tetszik nekik!!!
Te hogy vagy?Küldök Cat-nek képet megint és ő majd felrakja valamikor ha nem zavarom vele...
Nálunk Laura olyan hogy most azonnal kell neki a kaja és nem hajlandó egyetlen percet sem várni...Kép

Cat!!!

Remélem nem terhellek azzal hogy megint küldök mailben képet...
Neked van a Preg Perego-ról képed?

Orsi!

Neked a Bebe Confortról?

Lilla!

Csak ősszel fogunk költözni..de már nagyon várom!!!!
Mi is Csabára járunk Dévenyeshez,Rózsa Adrienn-hez.Õ egy 30-40-es fiatal nő aki nagyon kedves-aranyos...úgy tűnik hogy nagyon baba-centrikus és ért is hozzájuk.Igazán nem ismerem hisz csak 2-szer jártunk eddig nála de pozitiv az első benyomás...
Hetente járunk nem tudom meddig lesz rá szükség...igazán nincs nagy gond nálunk,kicsit feszes a Norbi és gyenge a nyaki izma,valamint laza a csipője...
Hogy vagytok???

Szilvi!!!

Aranyosak a babáid!!!Jó kis husik!!!hányszor esztek egy nap?és akkor mennyit?
Lara és Norbi sem szeret hason feküdni ,pedig muszály mnert az segiti majd őket a többi mozgás tanulásában,meg az izmok fejlődésében..
Volt most 2-szer olyan hogy 4 napig nem volt székletük...már nagyon meg voltam ijedve és kaptak fél glicerin kúpot...pár óra múlva meg is lett az eredmény...
Előtte én ittam elég sokszor kakaót jó sok kakaóval...szerintem ez miatt szorultak be.

Vikta!!!

Igazán én magam sem tudom mikor kell dévényezni mert nálunk nincs nagy baj.Én azért vittem el mert mikor fekszik nem egyenes volt hanem kifli formát vett fel.Féltem nehogy gerincferdülés vagy rossz tartás legyen a vége, inkább megmutattam.
Persze mondták kell pár kezelés...de mivel én látom hogy már most változott a gyerek tartása igy zat mondom megér néhány alkalmat..igaz nem olcsó:3000ft.
Ma előttem egy olyan gyerek volt aki 1 évesen nem csinált semmit csak feküdt most 2 évesen pedig már jár....akkor azt mondom nem lehet rossz!!!(láttam a gyereket...csaK A KIS LÁBACSKÁJÁN LÁTSZOTT HOGY VALAMI BAJ LEHETETT VELE MERT OLYAN VOLT MINT cHAPLIN)
Na jól elállitottam annyira irok!!!KépKépKép

Rólunk!!
Tegnap voltunk 2 hós oltáson...nagy hősök voltak!!!Norbi már 5kg 10deka lett,Lara pedig tartja a fél kg lemeredását.
Szopiznak anyatejet és valahogy már nincs az a habzsolháp kajálás mert átlagban 600-700 fogy 24 óra alatt.
Megyünk nyaralni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Azaz lemegyünk a Balcsira 2 éjszakára .Anyuékhoz megyünk igy talán lehetőségem lesz fürdeni ,kicsit napozni,kikapcsolodni...legalábbis én igy tervezem!!!
nem tudom mit szólnak majd a környezetváltozáshoz remélem nem bánják majd!
Szeretnék dicsekedni!!!Ma volt a 3-ik olyan éjszakánk ami úgy telt hogy este 10-kor szopi és reggel 8-kor én keltettem őket mert már nem tudtam aludni..azt hittem valami baj van.
Jó lenne ha sokáog igy maradna...bár gondolom azért ez nem ilyen egyszerű!!!!!!!!

Puszi kristin
kristin75

Többször írtam, de elszállt.KépKép

DzsúdKép
Gratula a vegyespároshoz! Igazán boldog kismami lehetsz!Kép Élvezd ki minden percét.Kép

KristinKép
Jöhetnek a képek, szívesen felteszem. Melyik babakocsit tegyem fel, a Duette-t vagy az Ariat ?

Cat

Cat
Kép
cateye

DzsúdKép
Én is gratulálok a vegyespároshoz!

JudytKép
Haláliak a fiúk!Kép Nem semmi lehet ilyenkor hallgatni őket... nálunk is előfordul hogy a mind2 1xre ordít, zeng az egész ház tőlük.Kép

AnnamariKép
Milyen kis aranyos pufóka-fókák a fiúk! Hihetetlen hogy nem is olyan rég még csak 1,5 kg-sak voltak!

KristinKép
Szép súlyuk van a babáknak!Kép Mi is tegnap kaptuk meg a 2 hónapos oltást... volt kis ordítás, de utána semmi.Kép Irigy vagyok a hosszú éjszakákért! Remélem jól sikerült majd a nyaralás!Kép

Van valakinek tapasztalat köldök-ügyben? Rékának nagyon kiáll a köldökcsonkja, a doki szerint 1 éves korig semmit nem kell vele csinálni. Anyósom azt mondta, hogy otthon ragasztani szokták... Van ötletetek?

Gyöngyi

bgy

Gyöngyi Kép
a kiálló köldökcsonk lehet a köldöksérv jele. A sérvet ragasztani szokták. Nálunk Mátéé kiállóbb, de nincs sérve, így igazán nem lehet vele mit tenni.

Kristin Kép
nekem olyan képem van, ami a bebeconfort honalpon is fenn van. Direk a mi kocsinkról nincs kép.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Ez az amitől én is tartok, a doki végülis nem mondta hogy sérv lenne, de elmagyarázta hogy miből áll a műtét...Kép
Máténak mennyire áll ki? - mert Rékáé szerintem nagyon kiáll. Emeséét pedig már benőtte a háj.Kép

Gyöngyi

bgy

Dzsúd!
Gratula!!!Kép

Gyöngyi!
Hát nem egy leányálom amikor rázendítenek mind a ketten, de már kezdem megszokni.

Kristin!
Köszike jól vagyok.Kép
A fiúk 6 hetesen már átlépték a 4 kg-ot.Kép
Ákos 4,20 Attila 4,08 kg.Kép
Igaz nem tőlem kérted, de itt van egy kép a BBC-énkről:

Kép

Lányok!
A véleményetekre lennék kíváncsi.A védőnő és a gyerekorvos azt mondja, hogy ne két hét múlva menjünk a 2 hós oltásra, hanem majd csak szeptemberben, mert hogy koraszülöttek a fiúk.Szerintetek gond ha csak szept. közepén kapják meg?

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Kristin!
Találtam még egyet:
Kép

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!!!

Judit!!
Marha jó a kocsitok!!!Szeretnek a fiuk benne lenni???
Én úgy tudom hogy a súlytól teszik függővé az oltás,de nektek azzal nincs baj tehát én nem értem miért várna még 2 hetet,bár én is egy kéttel később vittem őket,mert ők 18-án voltak 2 hósak és csak tegnap kapták a szurit!!!

Orsi,Cat !!!
az a kocsi érdekelne amit most használtok és meg vagytok vele elégedve...

Cat!!!
küldtem a képeket...remélem nem vesztek el...mint mostanában sokszorKépKépKép

Gyöngyi!!!!

Nem hallottam, semmit köldök ügyben,de ha soknak találod a kiállást inkább mutasd meg dokinak...ő hátha meg tudna nyugtatni!!!

Puszi mindenkinek
kristin
kristin75

Hi!
Nem akarok kukacoskodni,(pláne nem az éjszakai fejés közepette)de a BBC-on nem döntheto vizszintesig a támla,ugyanis az egy hordozo rákapcsolva,a duette detto.A lényeg,hogy 3ho-ig vizszintben legyenek,minél kissebbek annál inkább!Annyira küldenék képet magunkrol meg a kocsinkról de nem tudok,túl nagy a méret(vagy micsoda)
Ûdv.
T.fenyö
törpefenyö

No, én éjszakai szopi közben...

Gyöngyi!
Nálunk mindkét fiúnak kiállt, sőt még most is kiáll. Akkor vettem észre amikor hazahoztuk őket és nagyon sírt egyszer Gergő pelenkázás közben. Kétségbeesetten hívtam a doktornőt, és ő mondta, hogy lehet köldöksérv, de nem kell vele semmit csinálni, magától elmúlik, ha elkezdik a hasizmukat használni.
Nos, nálunk már nagyon gyógyulóban van, alig látszik, hogy kiáll, pedig még oly kevéssé használják a hasizmot.

Mindenkinek köszönöm a dícséretet a fiúk nevében is. Tényleg nagyok, csak ámulunk, hogy mekkorák. Gergő már 5 kg, Ádám is lesz jövő héten annyi. El sem hiszem. No, meg egyre jobban fáj a derekam a cipeléstől.

Judyt!
Krisztinnek igaza van! A 2 hós oltást koraszülötteknél súlytól teszik függővé!
A dokinénink azt mondta, az a gyakorlat, hogy akkor adják be, amikor a gyerkek elérik a 4 kilót. Azt pedig ti elértétek. Nem lehet, hogy szabadságolni kézül a dokitok?

puszi
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

T.fenyő Kép
a PPnek vízszintesig dönthető a normál ülése. A BBC tényleg nem dönthető, de a hordozóval szuperul lehet használni az elejétől. Egyébként meg a sima sportüléssel kb. 1.5-2 hónapos kortól, mert azt a kagylóalak miatt nagyon jól le lehet dönteni (olyankor olyan, mint egy pihenőszék - szóval vízszintes lesz csak nem egyenes).

Kristin Kép
ilyen a mienk, amit most használunk. ez a gyári kép. Majd csinálok használat közben is képet róla.
Graco DuoSport. Ez nem dönthető vízszintesig, de a PP Aria Twin után a második legkönnyebb babakocsi, 9.5 kg, kicsire és egy kézzel csukható, saját lábán megáll összecsukva, és nem szűk Kép a bevásárolókocsija nagy, 1 db. Jó a rugózása és jók a kerekei.
Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Judy Kép
nem aggódj ám a kései oltáson. Én magunktól húztam, hogy minél nagyobbak legyenek, és kevésbé viselje meg őket.
Szerintem jó, ha csak akkor lesznek oltva.
Egyébként tényleg a súly számít, mert az oltóanyag mennyisége az "átlagsúlyra" van kiszámolva.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Itt a prototípus:

Kép

És itt használatban. Ezt csak azért tettem fel, mert jól látható, hogy elég keskeny, na és a súlya is nagyon klassz, mert 8,1 kgKép

Kép

TörpefenyőKép
Azért vagyunk itt, hogy kibeszéljük a babakocsikat, így nyugodtan kötekedj.Kép Természetesen mindenkinek más jön be, mert szerintem ez nagyon lakhely specifikus dolog.(pl. a Heim Pál kórházba nem férünk be csak egymás mögötti kocsival) Még annyit hozzáfűznék Orsihoz, hogy újszülöttkorban napi 1,5 órát lehetnek a gyerekek hordozóban. Ettől többet sétálni sem szokott az ember,(legalábbis mi a téli gyerekeinkkel nem maradhattunk lent ettől többet) így a Bebe Confort tökéletesen jó erre, a hordozókkal. A PP-nek meg a sportülései dönthetőek vízszintre. Tudnál képet feltenni a babakocsitokról (Hartan) ?

KrisitinKép
Nem kaptam meg a képeket. HELP

Cat

Cat
Kép
cateye

Édik a gyerekekKép

Cat, OrsiKép
Köszönöm a barátnőm gyerekeiért való szorítást.
Sajnos újabb infom nincsen.
A web címet majd ha kijön a kórházból megadom a maminak.

DzsúdKép
Üdvözöllek és 1.re meglettek a babák ez nagyon jó.
A mieink is kétpetéjűek, de természetes úton fogantak. A családban nincs iker. Most már leszKépKép

MóniKép
Szorítok neked. Remélem pénteken jó eredményeket kapsz.

KristinKép
Én a gyerekeidre irigykedek. 2 hónaposan átaludni az éjszakát. Ez csodás. 8-kor felkelni? Dalma 7 előtt kel. Talán 7nél tovább sosem aludt.
A gyerekeknek csak így tovább.

JudytKép
Megnéztem a profilod. Nagyon szépek a munkáid. (persze csak a gyerekek utánKép) A fal készítésére majd visszatérünk ha lesz egy kis időm. Jó?
Akkor lesznek kb 3 hónaposak. (na ezért néztem profilt, mert még mindig nem tudom ki hány hós közben meg az idő is telik.)
Szerintem a szeptember közepe jó. De én i s úgy tudom, mint Kristin, h súly függő.

Magunkról.
Dalmácska (13hó) egyre korábban kel, ma 5,30-kor. (hagytam az ágyban de nagy zajjal volt). Remélem példát vesz Kristin gyerekeiről. Nem éhes, csak már nem álmos. Majd kitalálok valamit.

A picikkel tegnap voltunk dokinál. További pihi és minden o.k.
A méhszájnál a 2110 mit jelent?
Az 1. szám a méhszáj hosszát.
A 2. szám a külső méhszáj nyitottságát.
De a 3. mit jelent? Remélem nem a belső méhszáj nyitottságát.
4.?

Pusz: Vikta
31+4KépKép 13hóKép
vikta

jaja...
új lakás és amire van pénzünk új bútor.

érdemes bőr ülőgarnitúrát venni?
vagy tönkreteszik a gyerekek: tollal összefirkálják, kiszúrják, szétrágják... és most vegyek kevesebbb pénzért egy textilt és ha már nem tesznek benne kárt (5 év múlva) akkor a drága bőrt???

Vikta
vikta

Vikta Kép
az a középső szakaszt jelöli. Picit kezd nyílni a méhszájad. A 4. szám a belső méhszáj! az még zárt.

Nekünk bőr garnitúránk van. Én mindennel úgy vagyok, hogy meg kell tanulnia, hogy ne tegyen kárt benne. Én nem pakoltam el semmit... hanem nevelem őket. Igaz minden nap kifáradok, ha sokat vannak szabadon, de szerintem ez így jobb, mintha minden elraknánk és mindent átalakítanánk miattuk.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OsiKép
de jó akkor megnyugodtam.
nem akarok még szülni!!! majd csak szeptemberben!!!
addig "beszűkítem" magam.Kép
remélem így kihúzzuk még egy darabig.

Vikta
vikta

hányadik hét után van az h nem kell inkubátor, lélegeztető és semmilyen speciális eszköz?
vagy ezek súly függőek?

Vikta
vikta

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?