Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nem válaszolt senki a kérdésemre, hogy 60 vagy 90 fokon mossátok a textilpelusokat. Kép

Davallia, Benianyu! Csinik vagytok!

Annák, Anikók! Kicsit megkésve ugyan, de én is boldog névnapot kívánok.
Jucc! Te most szombaton ünnepled? Mert akkor neked is!

Dohányzás: apám mielőtt születtem, leszokott róla egy csúnya gyomorfekély miatt, azóta nála nagyobb ellensége nincs a ciginek, megköveteli, hogy még szabad levegőn se szívja 20 m-es körzetében senki. Szóval ő tényleg leszokott róla, nem kívánja, sőt undorodik tőle.

Anyu hozott föl nekem tegnap őszibarackot meg kovászos uborkát vonattal. Tök rendes tőle. Nagyon finom barackjaink vannak (homokon termett óriási barackok, amiből 4 db egy kiló)!

Majd még reagálok másra is, de most megyek.

Bodza 32+6

Kép

Kép

Kép
bodza

Az első változatot véletlenül küldtem el, tele volt helyesírási meg stilisztikai hibával. Bocs!

Kép

Kép

Kép
bodza

Szia And!

Végre egy korombeli!Kép

Gyere át a 2005/2006 téli babás topikba is, ott van több hasonló korú kismama. Én is írok ide is, meg oda is, bár már főleg csak oda, mert inkább ott van a mi "korosztályunk".Igaz, hogy ez az őszi topik, de én az október végi babámmal már messze a legfiatalabbnak számítok itt.

Ott még csak most téma a vásárlás (mi is alig vettünk még valamit).Kép
Uxi
27+0

KépKépKépKépKép
uxi

Bodza Kép
Mindegyik gyermekemnél 60 fokon mostam és használok Vanisht a Persil Sensitiv mellé.
Sztem ha minden teljesen steril a baba körül, akkor nem fejlődik ki jól az immunrendszere. A tapasztalatom mondom el Kép,lehet, hogy másnak nem ez a véleménye.
Persze, tisztán kell tartani körülötte mindent, de ebben is vannak fokozatok, meg vigyázni kell a szájpenészre stb.
Puszi
Vezso
vezso

SziasztokKép

Szegény Angelani, a végén még úgy jön le az egész, mintha mellette lennél a ciginekKép Azt hiszem páran félre értettek. Amúgy az egészre annyit írnék még és tényleg befejezem, hogy az elején elég rosszul voltam és nagyon nem kívántam a cigit, plusz ugye még meg is fogadtam hogy nem fogok rágyújtani, így nem volt annyira gázos a dolog. De egy biztos, hogy ha nem sikerült volna leszoknom, és pár szálat elszívnék a baba mellett, akkor azért nagyon jól esne, ha nem esne mindenki nekem, mint pl. Megann, vagy Rokica, hanem kicsit is megértenének, mint Angelina. Azt gondolom, hogy majdnem minden anya aki gyermeket szeretne nagyon jó anyuka akar lenni, és bőven elég rossz lehet ha olyat tesz amiről tudja, hogy nem a legjobb, nem kell hogy mások még ilyen szélsőséges véleményt nyilvánítsanak a dologról. Azt gondolom, hogy azok az anyák, amilyenekről pl. Falina írt, hogy a kórház udvarán szívják a cigit, azok vagy nem is tudják milyen rosszat tesznek, vagy leszarják, de nem is említenék problémaként a kérdést, hiszen akkor max. otthon titokban szívnák a cigijüket, mert iszonyatosan szégyellnék magukat. Szerintem aki dohányzott az tudja milyen iszonyatosan nehéz dolog letenni, még akkor is, ha a világ legértékesebb kis lényét hordozza a szíve alatt. Nem azért mert nekem sikerült, de én becsülöm ha valakinek sikerül, de azért nem ítélem el azt sem ilyen szinten akinek esetleg csak csökkenteni sikerül. Elvenni a babát nem az ilyen anyukáktól kéne szerintem, de erről mindenkinek meg van a saját véleménye gondolom. Nem akarok ebből vitát csinálni, főleg hogy ez nem is az a topic, csak azért rosszul esik ha valaki ilyen szélsőségesen vélekedik dolgokról. Főleg, hogy szegény Angelani tényleg nem a dohányosok mellett állt ki, hiszen ő is azt mondja, hogy nem szabad dohányozni terhesség alatt, csak gondolom engem akart megnyugtatni. Örülök, hogy nekem sikerül megállnom cigizés nélkül, és nagyon sajnálom azt akinek nem megy. Na mindegy.

Teszek fel képet a telekről, bár nem nagyon látszik mekkora, de elhihetitek hogy nagyon sok fű volt rajtaKép Ja meg megy egy pocis kép isKép

Hari 29+4KépKépKép

Kép
Kép
hari

Köszi mindenkinek a meleg fogadtatást!!
Tegnap akartam még írni, de egyszerűen nem működött nekem ez a frányaságKép de így is annyit olvasgattam, hogy az emberem már megbeszélte Ficánkával (így hívjuk a pocaklakónkat), hogy legközelebb szóljon rám, ha túl sokat ülnék a gép előtt... és egyáltalán.. már most összebeszélnek! pedig azt gondoltam, hogy mivel kislányunk lesz, és növekszik a nő:fiú arány a családban, ez nekem kedvez, lehet, hogy igazi, kenyérre kenhető lányos apuka lesz a férjemből??:-)) mint amilyen az apu...imádom:-)
a cigivel kapcsolatban: én is a nagyon elfogult cigiellenzők táborát tudom gyarapítani, sőt, én még az alkoholnál is jobban gyűlölöm a cigit, mivel ezzel nemcsak magának árt az ember, hanem a környezetének is (most az alkoholos befolyásoltság alatt elkövetett dolgokat nem nézem)
kérdés: nincs valami ötletetek súlyos gyomorégés ellen? 3. napja iszonyatosan érzem magam, ég a nyelőcsövem, mintha állandóan pálinkáznék (de az legalább csak rövid ideig éget). mondjuk olyan gyógyszert is kell, hogy szedjek, ami szerintem ront az eddig előforduló refluxos panaszaimon (mármint, hogy a gyomorsavam időnként visszacsordogál a nyelőcsövembe)napi 1 l tejet megittam, ma meg hűs sárgadinnyét, az egy kicsit jobban esett
Ficánka beindult... mindjárt megyek pihizni egy kicsit.

KépKép
KépKép
and

Szia Uxi!
Köszi, megyek oda is. Bár néztem, hogy ott meg én lettem volna legkorábbra kismama... okotóbernem nem szeretnek kisbabák születni? pedig én megbeszéltem Ficánkával, hogy októbernél előbb ne jöjjön ki, annyira ne legyen kíváncsi, és ez a világ megvárja. remélem szófogadó, és a kíváncsi génjeit nem az apjától örökölteKép

KépKép
KépKép
and

szóval legkorábbi, és októberben, bocs

KépKép
KépKép
and

vezso! Köszi a tippet, én is így gondoltam, csak megerősítést szerettem volna.

Még egy kérdés: mivel mossátok ki a kiskádat, le a pelenkázót. Nme akarom túl erős vegyszerrel egyiket se, de azért csak ki/le kellene őket fertőtleníteni. Egy kis ultrás víz jó lesz, jól kiöblítve utána?

Hari! Csini a pocakod, meg jól néz ki a fehérneműd! Jó nagy fű lehetett a telken, főleg nem lehet semmi bokrok között füvet nyírni.

Én is teszek már föl képet magunkról. Ez tegnap készült egy barátnőnknél, és rettenetes rajta a hajam, szóval azt nem kell nézni. Hétvégén megyek fodrászhoz.

Kép

Bodza 32+6

Kép

Kép

Kép
bodza

And! Üdv köztünk! Nekem a háztartási keksz rágcsálása bejött gyomorégés ellen, szépen lenyugtatta a savakat.

Olyan meleg van itt, pedig én jól bírom! Megyek is tornázni egy kicsit, aztán hűsítő tusolás! Hmmm...

Kép

Kép

Kép
bodza

Bodza,
Szerintem elsőre moshatod 90-en a pelusokat, utána simán elég a 60 fok is.
Szép a pocakod és a majdnem 34. héthez képest nem is nagy.

Hari,
Nem semmi méretű a kert. Jó sok lehet vele a munka.
A pocakod szép nagy!

Ma mennyi pocakos képet raktunk fel! Tök jó! Kép

Uxi, And,
Én is októberben fogok szülni. Maradjatok itt is!

And,
Gyomorégésre Rennie-t ajánlott Angelani. Azt szabad kismamáknak is.

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Hari:

Bocsi, nem akartam én neked ugrani, csak bennem nagyon megmaradt az a film a kisbabával ahogy nem kapott levegőt. Valóban, én sose voltam dohányos, tehát nem tudom, milyen a cigiről leszokni, csak hallomásból.

Uxi:

Igen, jó sokan becsúsztunk ide akik még augusztusiak vagyunk, bár én az aug 30-as dátumommal könnyen átcsúszom szeptemberre... mikor teherbe estem, arra gondoltam, inkább szeptemberi babát szeretnék, mert én is szeptemberi vagyok. Most már nem bánnám ha augusztusban jönne. Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Bodza
Kiskádat is és a pelenkázót is viszont fertőtlenítem rendszeresen ált Domestossal és persze alaposan lemosom. Főleg pelenkázóra mehet néha pisi, kaki (jól be tudnak trotyizni Kép), azt azért nem árt rendesen fertőtleníteni, és lemosni.
Örülök, ha segíthettem. Kép
További egészséget kívánok a pocakossághoz! Kép
Vezso
vezso

Nem akar senki IRCre jönni?

http://webchat.xs4all.nl/cgi-bin/ircnet/irc.cgi

Beirod a nicknevedet, a channel pedig #babanet

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Puszi, csak gyorsan, mert néhány téma izgat, de van melóm is.

Dohányzás: valóban, sok orvos mondja, hogy inkább gyujtson rá a kismamam, minthogy frusztrálja magát egy cigiért. Régebben én is dohányoztam, de letettem, amikor elhatároztuk a babaprojektet (mondjuk a párom nem dohányzik, így könnyű). Az egyik barátnőm babát várt, amikor az egyetem udvarán meglátott cigizni, odajött, és kért egy cigit. Mondván, hogy nagykorú és felnőtt ember, adtam neki. Persze az első slukk után köhögött prüszkölt és könnyezett. Eldobta a cigit és azóta se gyújtott rá. A gyerek majdnem három éves. Szóval szerintem a cigi utáni vágyban benne van a "tiltott gyümölcs" édessége is. Lehet, ha Hari slukkolna egyett (nem mondom, hogy ezt kell tenni, csak filózok!!!), akkor nem is kellene neki többet cigiKép. Én egy fincsi korty borra, meg a melegben egy pohár hideg sörre vágyom, pedig bizisten egész évben egy üveg bort, ha iszom. (Lehet kövezni az alkeszságom miattKép.)

Lábzsák ügyben bocsi, én a bundazsákra gondoltam. Az szimpi nekem, valahogy melegebbnek tűnik, mint a pokróc. Bár tapasztalatom nincs. A megörzött gyerekeimnek pokrócuk meg kezeslábasuk volt.

Benianyu, Hari, szép méretes pocakotok van, gondolom Benneteket is gyilkolnak azzal, hogy "Biztos csak egy??" meg "Biztos olyan sokára lesz meg?" engem ezekkel kergetnek világgá lassan.

Dori: még van egy pár nap a júliusból is, júliusi kuponnal baldahinos ágyneműt lehet venni a brendonban. Nézd meg a weboldalon (nemtudom, az üzletben van-e még...), nekem megvan a kupon, írd meg az elérhetőségeidet a dudukly kukac csinibabab pont hu-ra, ha érdekel.

Andi, Uxi: az október szerintem őszi hónap, én is októberi vagyok. És mint tudjátok nekem nem szabad vásárolni..., tehát én vagyok itt a legjobban lemaradva.

Bio: Ildi, köszi a támogatást, örülök, ha más szakmabeli is így látja. Nemtudom ki írta, hogy a réz nyomelem, nos a vegyszerek többsége nem ártalmas, csak a dózistól és a kombinációktól függ, hogy agyonvegyszerezünk-e valamit. (A konyhasó is halálos, ha nagy mennyiségben megeszed.)

Cumi ügyben: én játszócumit nem vettem, az aventes etetőcüminak meg néztem a dobozát, de nem találom, miből van. Úgyhogy passzolok...

Puszika, legyetek jók.

Dudukly (31+)
dudukly
Isaszeg

Benianyu, azért mindig olvasom ezt a topikot is, csak ritkán szólok hozzá, mivel az átlagtól kb.6 héttel később járok.
Most már nem olyan feltűnő, inkább akkor volt rossz, mikor majdnem mindenkinek mozgott már a babája,meg AFP eredmáányeket tárgyaltak, én meg még mindig csak 10-12 hetes voltam, még mindig azon aggódtam, megmarad-e.

And, az a 2 nap nem sok, ami köztünk van Kép(egyébként nekem is idősebb kb. 4-5 nappal a babám, bár a legutóbbi UH már 29 hetesnek mérte, de annyi biztos nem lehet, inkább csak nagy.)

Rokica, szerintem ez a "csúszás" általános itt a babaneten, a nyáriaknál is ott voltak a májusiak, a télieknél ott vagyunk mi, szegény februáriak meg már a tavasziban vannakKép.

De ez természetes, szerintem nagyon hosszú egy évszak, az elején és a végén szülők között már egy egész trimeszter van, tök más dolgok foglalkoztatják őket.

Pl.itt is van, aki már nemsoká szül,nekem meg még van addig 3 hónapom, nyilván még nem ez a legégetőbb, ami foglalkoztat.(vagyis még csak olyan szinten, hogy nehogy hamarabb jöjjön, nehogy baj legyen, bírjon még ki vagy 10 hetet odabent!).
Persze érdekel a téma, csak még nem vetődöm rá akkora vehemenciával, mintha már mindjárt itt lenne az ideje.

Mire én szülök, itt már nem az lesz a téma, hanem a szoptatás meg egyebekKép. Aztán pár hónap alatt majd eltűnik a különbségKép

Uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Dudukly, nem vagy lemaradvaKép.

Nekem szabad(na) vásárolni, de nem tudok, mivel nincs kocsink, nem tudom elhozni, amit vennék, meg így elég nehézkes a boltokat járni, hamar belefáradok .Bár még nem is tudom igazán, miből milyet szeretnék venni.

Majd valamikor aug. végén tudjuk beszerezni a nagyobb darabokat.

A babánknak van eddig egy rugija, egy kiskabátja, egy nadrágja, meg egy fogkeféjeKép.
(a fogkefét Anyósom vette).

Uxi
27

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi: neked az UH alapján számolják, hogy hány hetes vagy? én az utolsó fantasztikus menseses napomhoz számítom a 27+3-at, az UH-on kicsit kisebbnek számolták. de tudok olyanról, akinek UH alapján előbb azt mondták, hogy ez a baba olyan pici, hogy biztos elszámolta kedves kismama, aztán a 42.héten szült hatalmas kisbabát! szerencsésen, egészségesen, természetes úton, de még a szüléskor is csak 3,5 kg-osat jósoltak neki. kicsit szenvedett a kitolásnál...
Kedves Dudukly! Én sajnos nem tudom, hogy Te miért nem vásárolhatsz, pedig visszaolvastam jócskán. na jó, az egész évet nem bírtamKép Feküdnöd kell?? Ha ez csöppet is vígasztal egy hónapja én is kíméletre vagyok ítélve, szerencsére egy hete jobb a helyzet, de a hőn áhított nyaralásról lemondtam, vásárlás is csak apránként célirányosan. majd. pedig úgy vártam, hogy akkora legyen a pocakom, hogy az utcán mutogassam, meg átadják a helyet a buszon, stb, végül is a pocakom jó nagy de csak ritkán van alkalmam mutogatni. akkor viszont naggyon élvezemKép
szóval együttérzésem, és kitartás!! és úgyis minden rendben lesz!! megígéremKépKép

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Bodza Kép Előre is köszi, igen, most tartom.
Mindenki nagyon csini!!!

A bútorokat, kádat elsőre én is Domestossal fogom lemosni. Pelusokat én 60 fokon mosom, de elsőre lehet, hogy jót tesz nekik a90 fok, jobban beavatódnak.

Hát, lányok, asszem a hét időjárása jól próbára fog tenni minket! Én estig ki sem megyek a lakásból, tegnap is fél hétkor mentünk le, nagyon kellemes volt. De már a lakás sem az igazi, kezdem nem jól érezni magam a bőrömben. Péntekre strandolást tervezünk, remélem, nem kapunk gutaütést! Legfeljebb egész nap a zuhany alatt állok majd Kép

Cigi még: nagyon gyenge dohányos voltam, de mégiscsak voltam. Ettől függetlenül a cigiző kismamákat én sem bírom jó szemmel nézni. És amit régen még nem értettem meg: tolja anyuka a babakocsit, és a kezében ott a cigi. Na, pár hónap után ugyanezt láthatták tőlem is Kép Nem tartott sokáig, de néhány hónapig igen, és bizony Balázst szoptattam ezalatt. Szégyellem is mindezt, de egyszerűen annyira stresszes időszak volt ez nálam, hogy nem tudtam máshogy átvészelni. / párkapcsolati gondok, családiak, és ehhez jött a gyereknevelés kezdeti nehézségei c. fejezet.../ Napi egy szál volt, és az séta alatt, amikor sejtettem, hogy van pár óránk a következő szopiig. Aztán egyre rosszabbul éreztem magam, amikor láttam, hogy kezdi Balázs figyelni, mit csinálok, és letettem. Kicsit most megértőbb vagyok az ilyen anyukákkal szemben, de igazán még mindig nem értem meg őket...

További szép napot!
Judit 30+1
jucc

Rokica, semmi baj, nem vettem rossznévenKép Talán eddig Jucc fogalmazta meg a legjobban, én is azt mondom csak, hogy megértőbb vagyok az olyan anyukákkal akik rágyújtanak, de ettől még nem értem meg őket. Vagyis értem, csak nem fogadom el. De az olyan kijelentés, hogy az ilyen anyáktól el kéne venni a babájukat, az azért szerintem kicsit szélsőséges gondolat. Tudom, azt nem te mondtad, csak attól "húztam" fel magam. Ennél sokkal súlyosabb dolgokért nem veszik el anyáktól a babájukat. Az ilyen anyukáknak inkább segítségre van szükségük a leszokáshoz, vagy legalább a csökkentéshez, nem arra, hogy büntessék őket.
Az autók kipufogógáza is káros a babákra, mégse hallottam még olyat, hogy aki az utcára kocsik közé viszi a babáját attól el kéne venni, vagy akinek autója van attól el kéne venni. Persze tudom, hogy ezek azért nagyon sarkított párhuzamok, de a lényeg amit mondani akarok, hogy kicsit több empátiát várok az emberektől, mint amit kapokKép

Persze ez mindenkinek a saját értékrendjétől függ. Nekem is van egy csomó dolog, ami szúrja a szememet mikor anyukákat a babájukkal látok. Mikor kiabálnak velük, mikor bántják őket, mikor nem figyelnek rájuk oda, stb. Azt hiszem sorolhatnám a végtelenségig, mert ilyenkor mindig úgy érzem, hogy rosszul nevelik azt a szegény gyereket és meg sem érdemlik. De sose tudhatom én hol fogom elrontaniKép Pedig tuti nem leszek én sem tökéletes anyuka sajnos, de igyekezni fogok.

Amúgy fura, nekem tudjátok furi orvosom van, ő mindig (majdnem) mást mondott mint amit én vártamKép Az elején még reméltem, hogy majd ő is azt mondja, amit sok orvos, hogy inkább egy-két szál cigi, mint az idegeskedés. De persze nem ezt mondta, hanem, hogy inkább idegeskedjekKép Úgyhogy ez már csak a megerősítés volt az eredeti elképzelésemre. De az is hozzátartozik, hogy én jóval a babaprojekt előtt le szerettem volna szokni és baromira nem mentKép Csak mikor már sejtettem, hogy baba van, akkor tudtam abbahagyni. És nem is hiszem, hogy bármi más miatt sikerült volna, mert én nagyon-nagyon szerettem dohányozni. De a babáért mindentKép

Amúgy én leginkább itthon dohányoztam, meg bent a munkahelyemen, meg kávézókban. Az utcán nem igazán, mert a füstöt mindig is utáltam, (a sajátomat isKép) és nem akartam másokat zavarni vele.

Képzeljétek ma voltunk Anyukámmal a Kikában, és vettünk olyan kis zsebes izéket az ágy oldalára. Most volt akciós 990,-ért. Pedig nem akartam semmit venni illetve vetetni, de erre anyu is azt mondta, inkább megveszi, mert neki több dolga lenne vele mire megvarrjaKép Tök édi. Anyu is meg a "zsebesek" is. A legaranyosabb az egészben, hogy kb. 5 percig válogattunk, hogy két egyforma legyen, és a végén persze nem lettek azokKép Na mindegy.

Hari 29+4

Kép
Kép
hari

Sziasztok,
látom pocakok szépen gömbölyödnek KépKép csak így tovább.
Cigizéshez én is hozzáteszem a magamét: szóval, én is dohányoztam 7-8 évet, napi 1 doboz elment Kép Amikor megtudtam, hogy Babó már van Kép 1 hét /2 szál cigibe telett a leszokás. Minden egyes szál után olyan iszonyatos bűntudatom volt, hogy csak na Kép borzasztóan szégyeltem magamat. A párom is mondta, hogy ez nem lesz így jó, mármint az 1 hét leszokás alatt, de mondtam neki, én le akarok szokni, de a lényeg nem az, hogy megbolonduljak, hanem, hogy ne dohákoljak. Azóta egy szálat se szívtam el, Kép de az az egy hét nekem sajna kellett!! tartsatok gyengének Kép
Szóval, utána sokan mondták, hogy milyen büszkék rám, én nem így érzem, szerintem ez volt a minimum, a legminimumabb amit először megtehettem az én kisManómért Kép én egyáltalán nem éreztem hőstettnek.
Tudom, hogy soha többet egy szálat se szívhatok el, mert abban a pillanatban visszaszokom a dohákolásra.,.. ennyi!!
Ezért én sem értek meg senkit, aki várandósan dohányzik, ha én letudtam rakni, akkor más is, és ez a minimum Kép vagy nem??

szmercsa
szmercsa

Zsóf,
én Németh Mártihoz viszem a Babót, ő volt az én gyerekdokim is Kép nagyon aranyos, szerettem őt. Már beszéltem is vele, írt is fel kenőcsöt a Babónak Kép
És Ti hova mentek, habár nagy választék nincs Kép
szmercsa
szmercsa

ANNA, ANIKÓ,
megkésve bár ... Kép nagyon Boldog Névnapot!!!!

Kép

szmercsa
szmercsa

Falina,
bocsi, hogy ilyen sokára válaszolok. Cumi mindenféleképpen szilikon Kép Latexből állítólag valami káros anyag oldódik ki, habár nekem is latex volt anno, és még élek.
Lányok,
csecsemőmérleg?? bérlés /vásárlás / vagy a védőnőtől kértek??
Állítólag első babásoknak igen hasznos, mivel legalább azon nem idegeskednek, hogy a baba eleget evett-e vagy sem Kép habár ezt a védőnőm azonnal megcáfolta, hiszen van, hogy Babó egy napon belül pl. 70eszik, aztán csak 30-at és már van is ok idegeskedni Kép Napi átlagot kell számolni Kép
Mosás,
nekem azt mondta a védőnő, hogy ne használjak öblítőt. Habár én használom a színezék/illatanyagmentes, bőrbarát, hypoallergén öblítőt, de a rucikat 2× csak tiszta vízzel is kiöblítettem. Vasalni csak gőz nélkül vasaltam, hiszen csak így lehet fertőtleníteni.
Kérdésem: az rendben, hogy a kiskádat, pelenkázót domestossal fertőtlenítjük, a szekrényeket miért is kell????
Még annyit, hogy állítólag az előírt mosópor fele is elég a mosáshoz, nem kell a feltüntetett maximumot használni, az csak reklám Kép hogy minél többet használj, és persze vegyél
szmercsa
szmercsa

Milyen jól elbeszélgetek magammal Kép
Hát senki sincs ott??? Hahó!!!!!!
szmercsa
szmercsa

De zabálnivaló pofi!!! ebben a nézésben minden vélemény benne vanKépKép

Bodza, Benianyu:
kicsit megkésve, de köszi az ötleteket, kipróbálom.

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Szmercsa! Nekem pont azt mondta a védőnőm, hogy felesleges állandóan méregetni, mert csak magamat paráztatom vele. Amikor viszed a védőnőhöz, akkor úgyis lemérik, és követhető a gyarapodás. Az pedig, hogy rendesen eszik-e a kakis ill. pisis pelusok számából is tudható.

Falina! Te voltál mostanában UH-on? Mekkora már a pocaklakód? Puszta kíváncsiságból kérdezem, mivel mi egyidősek vagyunk Kép

Ildi 35+5

Kép
vrucsincá

Lányok, még akartam dicsekedni is Kép
Voltam a védőnőnél, mértünk súlyt. 69 voltam 6 hete, most saccoltam egy 75-re, de csak 71 lett, az is a Babón Kép Megdícsért!
És asszem ez lesz a vége is Kép tehát 54-ről - 71-re, azaz 17 kilóm van összesen. Ebből 14 a normál, 3 kiló felesleg, ami állítólag rám is fért. Kép
Ronda disznó vagyok, hogy már megint előhoztam ezt a súlytémát, ugye?? Kép bocsi Kép
Ha végre kapok elemet a digitális gépbe, ígérem rakok fel képet, HA kiváncsiak vagytok rám egyáltalán Kép
szmercsa
szmercsa

Ildi,
látod a fene se tudja a jó receptet Kép ahány védőnő, annyi vélemény. Egyébként az enyém is azt mondta, hogy okosan kell, folyamatosan írogatni, és átlagot kell számolni!!! mert egyébként valóban felesleges para a vége. De pl. engem megnyugtatni, ha tudnám, hogy azért megette a magáét Kép pl. a nővéremnél nem lehetett következtetni a pelusok mennyiségéből, szegényke beöntéseket kapott, mert nem tudott kaksizni. Viszont eleget evett, csak ahogy a gyerekorvos fogalmazott "gazdaságos üzemként működött", amit befalt azt felhasználta.
Nem tudom Kép ... inkább legyen mérleg, hogy tudjak a dokinak / védőnőnek referálni...
szmercsa
szmercsa

And!
Utolsó menses alapján számolom én is, az a biztos, az alapján 27 hetes.

Uh alapján változó, eleinte 4 nappal mérték nagyobbnak, aztán már egy héttel, most hétfőn meg Uh alapján már 29 hetesnek felelt meg a mérete. Kíváncsi leszek, kedden mit mondanak majd, akkor megyünk 4D-re.Igazából szerintem az Uh-n könnyű félremérni, pár mm meg már pár napot is jelenthet.

Nyilván nem 29 hetes, csak nagy baba, de nagyon valószínű, hogy kicsit idősebb.
Kb. 27+5-öt tartanék reálisnak, mivel sosem voltak 28 napos cilkusaim, mindig rövidebb volt, és a 8. napon voltunk együtt, utána már csak a ciklus közepe után.

Nekem nem változtatgatják a kiírást sem, a mensi alapján számolunk, aztán majd születik, amikor akarKép.Bár igazából még ki sem írt a doki, csak a védőnő kalkulálta ki az öröknaptárból.

Uxi
27

KépKépKépKépKép
uxi

Hari!

Na gyorsan írok, nehogy fellángoljanak itt az indulatokKépKépKép
Ne haragudjKép, ha megbántva érzed magad, és Te se Angelani, az irományomban külön kiemeltem, hogy nem Angelanit akarom megbántani, se Téged, hanem ez a PRIVÁT véleményem amit nem tudtam magamba folytani!Pont azért írtam, nehogy valaki magára vegye az én személyes véleményemet, ami a saját tapasztalataimon, gondolkodásmódomon alapszik.
Remélem az tán csak nem baj, hogy őszintén leírom a véleményem?

Én 5 évig komoly dohányos voltam,( 5 éve szoktam le teljesenKépKép) tudom miről beszélek, és tényleg minden elismerés és dícséret megilleti azt, aki jószántából, nemes elhatározásból, újévi fogadalomból, a párja kedvéért stb.. le tud szokik a dohányzásról magától vagy segítséggel vagy akárhogy!KépKépKép(egyébként saját magát szerintem mindenki úgy mérgezi, ahogy akarja)
Viszont letenni a bagót a megfogant babája érdekében KÖTELESSÉG!SZÜKSÉGES MINIMUM!ALAPVETÕ FONTOSSÁGÚ, NEM ALKU KÉRDÉSE!(NÁLAM)

Én (és mondom, ez privát vélemény) ezt így gondolom.

Lehet hogy Te szemében ez kicsit szigorúnak, vagy szélsőségesnek tűnik, de sajna az én értékrendem és értékítéletem ebben a témában ilyen.
Egyszerűen kérlek titeket, hogy fogadjátok el( minden személyeskedés nélkül) ezt is, mint egy véleményt a sok száz, ezer közül, én is elfogadom a ti véleményeteket még ha nem egyezik az értékítéletünk és a toleranciaküszöbünk, akkor is.

Sajnos a véleményem nem változott, szerintem már nem is fog így vénségemre(27)Kép, inkább "költözne" a kisbaba a terméketlenséggel és mindenféle egészségi problémával küzdő lányoknak/asszonyoknak pocójába, mint a kórház udvarán és egyéb helyeken dohányzó kismamákéba.
És az hogy az autókipufogó-gáz hogy jön ide, azt meg végképp nem értem, hiszen az egy ADOTT körülmény(autók mindenhol vannak), a dohányzás, meg az emberek saját maguk által saját maga( és jelen esetben saját magzata) számára kreált TUDATOS mérgezés!
És a lényeg itt a tudatosságon van!

Ja és még egy kis sztori!

Kb 4 hónapos terhesen ültem a Westend egyik kávézójában a barátnőimmel és a szomszéd asztaltól egy kb 17 éves srác nyomatta ránk a füstöt ezerrel mire a barátnőimmel elkezdtünk beszélgetni a dohányzásról és én tettem egy olyan kijelentést, hogy Amerikában milyen szimpatikus dolog, hogy sem az éttermekben, sem kávézókban stb, sem nyilvános helyen nem lehet rágyújtani.(RÓKICA, EZT TE BIZTOS TUDODKép)
Na erre az "önkéntes dohánygyár" a MÁSIK ASZTALTÓL fölpattant, és odajött mutogatni az asztalukon lévő DOHÁNYZÓ!! feliratú táblát!
Szerintetek???KépKépKépKépMit kapott tőlem????
Úgy kiosztottam anélkül hogy a terhességemre hivatkoztam volna(vélemény és szólásszabadságra, magánbeszélgetés kihallgatására és baráti társaság zaklatására hivatkozva), hogy a végén fejlesütve kullogott vissza az asztalához!
Itt a lényeg egyébként csak a véleménynyilvánítás szabadsága lett volna bár sztorinak sem utolsóKépKépKép
Bocsi ha hosszúra nyúlt....

Angelani-Hari a véleményemért nem kérhetek bocsánatot, azt viszont sajnálnám ha annak ellenére hogy többször kiemeltem, hogy senkire nem célzok és nem személyeskedésnek írom a véleményem, valakit megbántottam volna, és ezért neheztel rám... Ugye nincs haragKépKép

Megann 33+3

Kép

Kép
megann

Szmercsa, 27 hetesen kb. hány kiló voltál?
Csak azért kérdem, mert én is 54-ről indultam.
Uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Szmercsa!

Most olvatam a véleményed dohányzás ügyben!
Csak bíztatni akarlak, mármint abban hogy nem lesz ez mindig ilyen nehéz és ne tarts tőle hogy visszaszoksz, hidd el, egy idő után már azt fogod mondani, hogy soha még cigit se láss az életben, nemhogy még el is szívd!
Legalábbis én így jártam, kívánom hogy te is erre a sorsra juss!KépKép

Kép

Kép
megann

Uxi,
habár 27 hetesen pont nem mértek, van egy védőnői adatom 29 hetesen voltam 67kiló Kép Erős volt a kezdés KépKépKép Te most mennyi vagy??

Megann,
igazad van, habár nem olvastam vissza, nem tudom a lányok, hogy jönnek a képbe. A véleményem vagy Baba, vagy cigi. Valamit valamiért Kép
szmercsa
szmercsa

Sziasztok!

Szmercsa, én itt vagyok Kép

Mérleg: már volt korábban részletesen szó erről, általában ellene szóltunk, éppen az idegeskedés miatt. Valóban az a legjobb, ha hetente egyszer méretjük a babát, és nem idegesítjük magunkat az állandó méregetéssel, mert nem mérvadó.

Bútorok fertőtlenítése: szerintem elég sok koszos kézen mennek keresztül ahhoz, hogy utána csak úgy beletegyem a tiszta ruhákat, vagy az ágyba a gyerkőcöt. / asztalos, csomagoló, szállító.../ Szóval én ezért mosom le alaposan.

Ja, és gratula a leszokáshoz Kép

Sziasztok!

Judit 30+1
jucc

Megann,
az első időben, az első pár hónapban pokoli nehéz volt Kép kapartam a falat, most már nem kívánom, de bármikor rágyújtanék, habár mikor érzem a szagát kifordul a gyomrom. Azon leszek, hogy soha - soha, de soha többet ne gyújtsak rá. Most már példát is kell mutatnom Kép
szmercsa (szülés: jövő hét vasárnap!! Kép)
szmercsa

Jucc,
igazán még nem tudom, hogy mi idegesítene jobban, ha tudom, hogy mennyit evett, vagy ha nem. Gondolom ez anyuka függő is. Én az első hónapban kérek mérleget asszem Kép tuti ami biztos!!! Én inkább szeretném tudni.
szmercsa
szmercsa

LÁnyok!!
Babák hogy vannak ma?? Az enyém majd kiugrik a pocakomból, a kiugrás enyhe túlzás Kép de iszonyatosan sokat mocorog, vajon mit érezhet??
És képzeljétek éjszaka 2× ébredtem meg, asszem a jóslófájásokra!! most már tényleg kezd izgi lenni Kép
Bocsi, hogy ennyit írok, de ha minden jól megy, hamarosan eltűnök egy kis időre Kép
szmercsa
szmercsa

Sziasztok!

Szeretnék én is csatlakozni hozzátok.
Bár ahogy nézem egy kicsit le leszek maradva, mert nekem még 3 hónap hátra van!

Bojti

Bojti és Gábriel

Kép
bojti

Megann! ez nekem szimpi. vélemény meg sztori egyarántKép
csak azzal nem értek egyet, és ezzel mindig egyedül érzem magam, hogy állandóan azt kapom a dohányzó emberektől a fejemre, hogy az az ő dolguk, ők magukat mérgezik, nekem ahhoz semmi közöm. na ez egy nagy hazugság. szvsz. mondtam, hogy elfogult vagyok ez ügyben. én még a buszmegállóban sem engedném a cigizést, de szerencsére nincs beleszólásom ilyen dolgokba.

Uxi: ok, én is így gondoltam. nekem mostanában az UH-on mindig egy héttel kevesebbet számoltak, de szépen növöget Ficánka, én sem voltam óriásbébi... Én amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, nem hittem el az egyszerűbb számításnak, képes voltam leszámolni egyenként a 266 napot is a naptárban, hogy pontos dátummal várjam apát, mire hazaérKép

KépKép
KépKép
and

szmercsa! hadd kérdezzem meg, mennyi lett a vége?? remélem 20-on belült fogsz írni...Képazt rögtön tudtam, hogy nálam az össz 10-12 kg irreális... (azaz gyenge és hízásra hajlamos vagyok)

KépKép
KépKép
and

And,
54-ről indultam a vége 71 lett, azaz összesen 17 kiló, amiből 14kiló a terhességgel együtt jár, tehár marad 3 kiló feleslegem, ami igazán nem zavar Kép úgy sem az 54 volt a versenysúlyom, a Babó előtt így is sokat "izélgettek", hogy nagyon sovány vagyok magamhoz képest.
Most újra lesz cicim is Kép
szmercsa
szmercsa

And,
nálad mit jelent az össz 10-12?? Annyit híztál összesen?? Most hol tartasz??
szmercsa
szmercsa

Sziasztok!

Remélem, feledésbe merül a dohányzás témája!
Nem szeretnék én senkivel sem összeveszni e miatt.
Én sem dohányzom és nem is lenne pofám az utcán dohányozni.
Na én ezzel lezártam a témát.Kép

Mosás:
A pelusokat elsőre 95C°-on mostam ki, domestoszos fertőtlenítéssel. De kimostam még egyszer 60C°-on is nem domestosszal.
Viszont jól átvasalom és nem lesz bajuk.
Nem is érződik rajtuk a domestosz.

Olyan szép képeket tettetek felKép
Mindenkinek szép a pocija és csinosak vagytok.
Nem vagyok irígy, de én már egy igazi bálna vagyok. Igazából nem bánomKép

Hari!
Jó sokmeló lehetett a kerttelKép
Remélem, megérteKép

Ezt az üzit már több mint 1 órája íromKép
Mindig ki kell mennem közben, vagy akad valami, amit csinálni kell.
Szerintem mire elküldöm, addigra már vagy 30 új hozzászólás lesz.
Most kezdhetem előlröl a visszaolvasástKép
Végülis ráérekKép
Nyugdíjas vagyokKép

Puszi!
Angelani
33+6

Kép
angelani

Mindenhol azt olvastam, hogy a 10-12 kg az ideális. Én eleve kb + 5kg-ról indultam, azaz ennyit akartam lefogyni a terhesség előtt, de gyakorlatilag nulladikra teherbe estem, így ez is maradt. Most már a viziló és a telizsák nevekkel tudnám magam illetni, és még van hátra... ezért kérdeztem. most vagyok a 28. héten és szégyen ide-oda 11,5 kg-ot sikerült eddig magamhoz ragasztaniKép csak azért tartok a túl sok hízástól, mert félek, hogy nem tudom leadni, és már a kezdeti is sok volt.. az utóbbi időt tekintve asszem ha a vége 17 lenne, viszonylag elégedett lennék

KépKép
KépKép
and

And!

Nyugalom, az én dokim is folyton izélget, pedig én most a 34. héten tartok 12. kilónálKépDe szombaton még utánamszólt az ajtóból egy bájos vigyor kíséretében, hogy: HÍZÁSRA FIGYELNI!!!(szerinte 8-9 kiló az indokolt)
Az én családfámat tekintve én sokkal többre számoltam, legalább egy 18-20-at taksáltam magamnakKépKépKép!Talán az építkezés miatt nem lett belőle ennyi, a sok intézkedés stb...
Egyébként cukivizsgálat és vizesedés rendben nálad??
Ha igen akkor nincs miért aggódni, majd lemegy szoptatásnál, azért nem árt az óvatosság, nem is annyia esztétikai mint inkább egészségügyi okokból(mindig azt mondom, hogy aki nem tudja milyen lehet terhesen, fogjon egy 10-20 kilós krumpliszsákot(fokozatosan adagolva), és cipelje magával egész napKépKépKép, majd megérzi az izületein meg az izmain!
A környezetemben én viszem a pálmát, minden nőnemű egyed 15-20 között hízott, mára már mindenki leadta a +-t.Úgyhogy no para, max egy kicsit próbád átformálni az étrendedet(ha sokallod a súlyod) olyan norbisra, hogy szénhidrát délelőtt, utána meg minden egyéb!(mondom ezt én, aki egy tábla milkát bír enni este 9-korKépKép)

Szmercsa!

Úr Isten! Jajjjjjjjjjjjj de izgi, jövő vasárnap!
Ugye tudja a párod a belépési jelszót ide a babanetre, hogy fogunk étesülni a nagy eseményről??
Ha gondolod priviben megadom a mobilom(ha esetleg arra tudnátok küldeni sms-t), akkor tudnám értesíteni a lányokat azonnal( feltéve, ha vasárnap itthon vagyok)KépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

And!

Még valami, nem mindenki a 3. trimeszterben hízik a legtöbbet!(hanem a 2. ban)
Úgyhogy még te is"lelassulhatsz"Kép

Kép

Kép
megann

Szmercsa!

Mi Gergővel az Asztaloshoz járunk, és Bubussal is szerintem hozzá fogunk, aki ugyan szigorú, és nem annyira szimpi, de állítólag jó orvos, a Németh doktornőről meg sajnos elég sok rosszat hallotunk, hogy nem ismeri fel a betegségeket. Egyszer voltunk Pomázon ügyeleten, és ott volt egy Pilisszentkereszti doki, szívem szerint hozzá vinném őket, de hát Pilisszentkereszt messze van.
Ki a védőnőtök? Tényleg felesleges a mérleg, mindenre jó, csak arra nem, hogy ne idegeskedj.

Zsóf
29+6

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Az előző üzim nem is egy órába telt, hanem kettőbeKép
Nem semmi!

Lányok!
Én még elég jól alszom. Viszont sokszor felkelek pózt váltani, de a jobbra-balra-hanyatt fordulásokon kívül nem megy másKép
De sokszor alszom hanyatt. Lehet, hogy erre kelek fel?

Ma kimostam az első adag rucikatKép
Csak a fehéreket és a legkisebbeket. Tehát ami, az első hónapra kellhet. Holnap jönnek a színesek. Utána a rengeteg vasalásKép
Ha ezek teljesen készen lesznek, akkor állok neki a nagyobb ruháknak. Addig alaposan letakarítom az ágyat is, azt megpróbálom valahogyan lefóliázniKép
Ja, az ágyneműket is kimosom és a letakarítás után meg is csinálom a kiságyatKép
Tudom, korai, de én már úúúúúúgy szeretnék készen lenni. A rucikat beteszem tárolókbaKép
Kinek is volt az ötlete? Bocsi, nem emlékszemKép
De Nagyon Köszi! Kép Kép Kép
Tök jó megoldás.
A múltkor már leteszteltem jó pár ruhán, hogy nem fülled-e be, de Hála nem. Tehát marad a tasakolásKép
Holnap megyünk be a kórházba és megérdeklődöm, hogy mit kell bevinni. Bízom benne, hogy normálisak lesznek.

Babó mocorog, bár a meleg nem nagyon tetszik neki. Néha fájdogáluk, de most egész jól vagyunkKép

Szmercsa!
Én már úgy izgulokKép
Szurkolok nektekKép
Aztán ha már egy kicsit pihentebb leszel és lesz 5 perced, akkor írd majd le a szüléstörténeted. Meg mindentKép
Köszi a névnapi köszöntőtKép
Édike a babaKép

Jucc!
Neked előre is Boldog Névnapot!

Bojti!
Üdv közöttünk!Kép
Kérdezz bármit nyugodtan, ez egy nagyon jó csapatKép

Na lelépek, mert éhes és szomjas vagyok.
A baba már toporzékolKép

További szép estét!
Sziasztok!
Angelani
33+6

Kép
angelani

Sziasztok!Kép

Hát nem semmi eza melegKép
Nehezen bírom.
Voltam ma Corában és alig bbírtam már a végén a vásárlást.

Vettem nagyobb hosszú ujjas bodyt(5 db 2500 körül volt egy csomagban).62-es méret.
Nagyon édesek, már ki is mostam őketKép

Meg vettem 1 csomag Libero pelust 3-6 kilóig.
Meg 2 db törlőkendőt, Pampers Sensitive.

Szmercsa!Kép

Júj de izgi Neked már!!!!KépKépKép
Nagyon szép szülést kívánok Neked!!!
És majd várunk vissza élménybeszámolóval!!!Kép

Hát én azon gondolkodtam hogy nem túlzás ez a sok fertőtlenítés.

Még anyósom aki régi vágású is azt mondta nem kell szerinte még vasalni sem.
Szerintem sem.
Amúyg is rászáll utána is a baci, meg szerintem túlaggódni sem kell ezt a tisztaság dolgot.

Sőt én nem hiszem hogy külön fogom mosni a babaruhákat.

Jó nem a minkásruhákkal meg koszos fehérneműkkel fogom mosni, de feslőkkel, nacikkal lehet szerintem.

Vagy túl lazán gondolkodom erről???

Anyukám mondta hogy jön vasalni, de sok plüss rugi is van ami nem is pamut azt nem is lehet magas hőfokon, sőt a legtöbb mai babaruhát nem lehet, akkor meg nem is fertőtlenít igazán nem????

Jó én is lemostam az új bútorokat stb. Domestossal, de nem fogom állandóan csak ha baleset történik(kaki, pipiKép)

Én mindenesetre nem szeretném burokban nevelni a babát.

Szerintem kell hogy hozzászokjon a szervezete ezekhez a dolgokhoz.

De lehet hogy más másképp vélekedik erről...

Nem is akarok megbántani senkit, csak én így gondolkodok erről.

Nekem utóbbi 2 hétben nagyon nagyon mozog a baba.
Úgy látszik van még helye!Kép

Szmercsa!Kép
Te még érzed mozogni vagy mikortól csillapodott egy kicsit???

Na megyek lepihizek egy kicsit.

Puszika Nektek!!!

Mea(33+2)

Mea
mea

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?