Connie, Vezso
Van az a barátnőm, akinél ma is voltunk, ő már kettőt szült az Istvánban. Meg volt elégedve, csak a Sarlai doktornőt utálja, de nagyon. Megkérdeztem, hogy miért, én ugyanis nagyon bízom a doktornőben, bár igaz, hogy nem az az anyukát pátyolgató típus. Szoval a barátnőm meg volt róla győződve, hogy az ő gyerekei éhen fognak halni, mert neki nincs teje, a doktornő meg állította, hogy semmi bajuk nem lesz, egy-két napon belül beindul a tej. A barátnőm persze ezt nem hitte el, és addig járt a csecsemősök, illetve a másik doktornő nyakára, még titokban pótlást nem adtak a babának. Persze ezek után nem indult be a teje
.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy a csecsemősök sokszor önhatalmúlag döntenek, illetve itt az anyuka döntése volt, de a csecsemősnek szerintem akkor is egyeztetni kellene a doktornővel.
Másik eset: a mellettem fekvő lánynak ezt mondta az egyik csecsemős: "Anyuka, vegyen bimbóvédőt! Igaz, a doktornő nem ajánlja, de szerintem az jó." Tehát képesek a saját fejük után menni, és felülbírálni a doktornőt.
Segítőkészségben nem volt hiány, de a szakértelmüket néha megkérdőjeleztem. Nekünk sok gondunk volt az elején, de volt, akit konkrétan elküldtem (nem durván, mégis megsértődött), mert szerintem többet ártott, mint használt. Persze volt köztük nagyon jó is, két fiatal lány.
Mondjuk a szemem láttára (vagy párom szeme láttára) nem tudtak volna neki adni semmit, ha pedig kénytelen lettem volna otthagyni a picit, asszem értésükre adtam volna, hogy ne próbálkozzanak, mert nagyon megbánják.