Új privát üzeneted érkezett!

Csillám,
Megannal egyetemben én is hiányoltalak a minap! KépSzóval egyáltalán nem lettél elfelejtve és én is örülök h. újra itt, nomeg, h. kész a lak. Babus kép tényleg nagyon jól sikerült!

Hálóing téma:
Én is uuutálom, mert nem lehet benne mozogni fekvés közben. Ráadásul megfagyok, ha nincs rajtam nadrág, még nyáron is. Védőnőm szerint pedig a kóterban nem fogják díjazni egyáltalán a dokik a pizsit. Márpedig én a hálóingben azonnal megfáznék. Azzal érvelt, hogy azért fontos ez a dokiknak, hogy vizitnél iziben meg tudják sasolni a számukra érdekes dolgokat ott alul. Sztem pedig, ha kukkolni akarnak, akkor várjanak még kb. 2 másodpercet, míg lehúzom a pizsinacit. Meg nehogymár ott a többiek előtt sasolják a lényeget...??? Különben meg nem is ragozom tovább, mert szerintem fenti dolog egyszerűen nem lehet komoly!

Pizsis anyukák,
bár a téma nem ér meg ennyit, de volt vmelyikőtöknek problémája ebből? Kép

Annamami,
nagyon szépek és jók a beszerzett babacuccok.

A többi témára nem reagálok, mert nappal már majdnem mindent kiveséztetek, így idejét múlná az én hozzászólásom.

Falina 35+4
falina

Kép
falina

FalinaKép
Nem tudom hol fogsz szülni, de az István kórházban (ahol én szültem 3x), nyugodtan lehet a frissen szült anyuka pizsamában is. Egyáltalán nem kell hálóing, én sem szeretem. És "kukkolni" sem szoktak vizitkor, mint régen. Megkérdezik, hogy minden rendben és kész. Ha van panasz, az ember úgyis szól. Nekem pizsama alsó és szétgombolható felsőm volt több db. Egymással tudtam variálni mert ált az alsó hamarabb pecsétes lett, néha napi 2-t is elhasználtam. Tul.képp a vérzés a szülés után egy jó erős menstruációra hasonlít és előfordulhat, hogy az ember még az ágyneműt is összevérzi, pláne a pizsamát. A hálóingben azt nem szeretem, hogy állandóan körbecsavarodik az ember testén.
Nem tudom segítettem-e.Kép
Vezso
vezso

Falina!

Te mikor szoktál aludni? Kép
Az Uzsokiban sem kukkoltak a vizitek alkalmával.

Benianyu!

Igen, a lábtartóra fog ülni, bár tudom, hogy ez nem rendeltetésszerű használat, de a barátnőm Auchanban vásárolt, elég olcsó, nem is a legerősebb konstrukciójú babakocsija bírta. Meg mostmár elég jól bírja Gergő a sétát, taolyan sokszor nem lesz rá szükség.

Zsóf
29+5

Kép
Kép
göndörzsóf

Jó reggelt!

Ime a ma reggeli pocak (apuka már megint valahogy benne maradt...mármint a képben, nem a pocakban :P)

http://img.photobucket.com/albums/v684/rokica/preggo35wks002.jpg

Ma vagyok 35 hetes.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Zsóf!

Te az Uzsokiban fogsz szülni? Kép

Babakocsi téma: nekünk még jó lesz, amit a kisfiam használt és éppen a bátyámék babája fekszik benne (4 hónapos). Az egy Peg Perego, teljesen vízszíntesre dönthető, később ülhet is benne a baba, illetve levehető a mózese. 7 éve egy vagyont fizettem érte, de még mindig milyen jól működik, annyi gyereket kiszolgál. Kép

Ezen kívül kaptam még egy kagyló-alakút barátnőmtől (egy gyerek kocsizott benne) meg láttam az anyuéknál most még egyet. Kép Azt is valaki adta, hátha nincs. Úgyhogy nálunk babakocsi dömping van. Kép

Van egy Römer bébihordozónk (autósülés), amiben majd hazahozzuk a babát.

Ti annyira előrehaladtatok szine mindannyian a babaruha mosás+vasalásban, én meg sehol nem vagyok. Zacskóban állnak a bodyk meg rugik.

Baldachinos ágyneműt hol érdemes venni?

Dóri
29+1
Vendég

Róki!

Atya égKépKép mindig azt hiszem, hogy ennél nagyobb már nem lehet és hopp egy-két hét múlva megint nagyobb pocis képet raksz fel!KépKépKép

Pasi a kádban jól mutatKépKépKép, nagyon önelégült fejet vágKépKép gondolom büszke a pocidraKépKépKép

Vezso!

Hát nekem pizsama vagy hálóing egyre megy sajnos, de azért lehet hogy beszerzek egy baby-dolt,(vagy mindek mondják), tudjátok, olyan félig rövidnadrág forma, külön felsővel!
Mégiscsak jobb mint a hálóing, hátha találok valami jót a kínainKép

Csillám!
Örülök, hogy emlékszel rám!
Aztaaaaa, te fogytál???
Hát nem csodálom........, de ugye ettél rendesen???
Mi ujság a vizesedéssel???
Gondolom ebből a szempont a fogyás csak hasznos lehet??Doki mit mondott erről??

A gond az hogy rám mindig délután jön rám az evés, és nem tudom abbahagyniKép, tegnap is elkezdtem és folyton a konyhára jártam, hogy mit kéne még enni, hol egy cső kukorica csúszott le, hol egy pár keksz, na szóval borzasztó!
Pedig úgy megfogadtam, hogyha már nem értem el a +20kg-ot idáig, akkor figyelek, hogy mostmár ne is jöjjön föl sok a +11-12 mellé!

De lehet hogy idegi alapon van a dolog, mert tegnap megtudtam, hogy ki tartja a hétvégi vizsgát.........hát.....szerintem jobb ha már előre befizetem a pótvizsgacsekketKépKépKépKép

Na leléptem

Megann 33+2

Kép

Kép
megann

Rókica!

Nem semmi méretű a pocakod! Kép
Apa mit szól a közszerepléshez? Kép

Te is már a finishben vagy erősen. Kép Izgi Kép

Dóri
Vendég

Dori!

Ne izgulj, mosás ügyileg én is ott tartok ahol teKép, sőt nekem némelyiknek még az árcédulás papírok is ott lógnak.KépKép
Ne izgulj(mondom ezt énKépKép), nem késtél le semmirőlKépKép

Kép

Kép
megann

Jó Reggelt Mindenkinek!

RokicaKép
Szép poci!KépKépKépnekem mindigis tetszett a pocid,hogy ilyen nagy de szép formás!
Apa nagyon vagány a kádbanKépKépKép Tudja,hogy többen is nézegetik????Kép

ZsófKép
Nagyon szupi az új járművetek!!! A másik milyen típusú volt?

FalinaKép
Köszi!Kép Bár most jöttem rá,hogy azért még néhány dolog hiányzik.....
Én is utálom a hálóingeket,nyáron semmit sem hordok,télen pizsit,mert fázós vagyok!Kép
Egyetlen egy hálóingem van(már ha annak lehet nevezniKép ) de az selyemszatén mini és férj fejének elcsavarására kitalált csábos darab!!!
Hát abban nem mehetek szülni!!!!KépKépKép
Neeeeeeeeem akakrok ilyen felesleges vackokra pénzt adni!!!!Angelaninak teljesen igaza van!
csak nem tudom,akkor mi legyen....lehet,hogy elcsórok párat kölcsönbe Anyukámtól???Kép

Pelenkavásárlás:
én több helyen is azt olvastam tapasztalt mamáktól,hogy a DM Babylove márkája az ami a legjobban bejött és nem is drága a többihez viszonyítva.
Na én ebből vettem egy csomaggal 26 db-os az van ráírva hogy newborn és 2-5 kg-ig használható.

Akkor ez most jó vagy nem???
annamami

Sziasztok!Kép

Zsófi!Kép

Szuper a babakocsi!!!Kép

Rokica!Kép

De szép pocakKép

Teszek fel én is egy múlt hét végit(33.hetes poci)

Kép

Én szerencsére most már csak pocakra hízok leginkább.
Egyébként nem szedek már 1 hónapja magzatvédő vitamint.
Azóta nincs akkora étvágyam sem.
Engem az is hízlalt nagyon!
Na meg melegben amúgy sem tudok sokat enniKép

Lányok!Kép
Nekem opár napja annyira aktív a kisasszony hogy már kellemetlen néhaKép
Főleg este, akkor állandóan húgyhólyagomat tapossaKép
Direkt csinálja hogy ne tudjon aludni a mamiKép

Nektek mennyit mozognak a babócák???

Rokica!Kép

Neked sokat mozog még?
Mikortól fog kevesebbet?

Na megyek pakolgatni, elrámolni.

Aztán 1 órakkor még egyszer elmegyek gyorsan fodrászhoz mielőtt szülökKép
Egy kis melír, vágás, ritkitásKép
(Baromi sűrű lett a hajam és alig zsirosódik)

Nektek nem változott a hajatok egy kicsit a terh. alatt?

Na befogom most már.KépKépKép

Puszi!

Mea(33+2)

Mea
mea

órakor bocsánatKép
Ja és a háttérben látszódika z új függöny, egyetlen gond nem sötétít igazánKép
Már megint megszívtam, de amúgy nagyon tetszim csak átsüt a nap egy kisséKép
Szerintem reluxa is kell majd ez meg dísz lesz a szélénKép

Mea
mea

Mea!

Szép pocak. Kép Én is hetente 2x szedem már csak a vitamint, kálciumot szoktam még szedni emellett. Szerintem is felesleges minden nap bekapkodni a magzatvédőt.

Fodrászról jut eszembe: volt olyan ember, akinek megemlítettem, hogy én festetem a hajam, és úgy nézett rám, mintha az ördögöt emlegettem volna. Dokim szerint nyugodtan lehet, de a védőnő pl. ott sápítozott emiatt. Ti hogy vagytok ezzel?

Dóri
29+1
Vendég

Ja!
Tök szita az agyam!
RokicaKép
Áruld már el mennyiért vetted a bababútort!már ha nem kellemetlen neked,mert én is szemezek most egy olyannal,csak az Kék Róka és nem vagyok képes eldönteni,hogy megér-e annyi pénzt,amennyit kérnek érte!
annamami

MeaKép
Szép poci!Kép
És a nappalitok(???)is nagyon hangulatos ezzel a függönnyel!nekem nagyon tetszik!Kép

DoriKép
Én megkérdeztem a dokimat még az elején a hajfestésről és azt mondta nyugodtan lehet,max.nyissa ki a fodrász az ajtót a "vegyszerek gőze"miatt....bár én csak melíroztatni szoktam csíkokat,mint MeaKép
Szerintem nem gáz!
A védőnők neha olyan"izék"tudnak lenni,nem???Kép Az enyém a múltkor azon akadt ki,hogy tejet iszom....Kép
annamami

Annamami:

65e-t kértek érte, szerintem ez jó ár. Bár most nemrég láttam a Babaszobában ugyanez a bútor szintén 65e, csak még van hozzá a könyvespolc is. Nekünk nem volt benne. Ellenben odajöttek és összeszerelték.

Gondolom azt tudod, hogy újonnan 120+

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Köszi RokicaKép

Megveszem!!!!Kép
Lesz Kék Rókánk!!!!Bi-bíííííííííí......Kép
annamami

Annamami,

én is Babylove pelenkát fogok venni, én is jókat hallok róla. Keresztanyumnak is bejött a legutóbbi gyermekkel.

Dóri
a hajfestés szerintem sem gáz, én meg szőkítem a karomat. Na és??? Azér' ne legyünk már topisak, mert baba leszKép A tej miatt nekem is szokott nyavalyogni a védőnő. A kilók miatt, mikor kicsit több jött fel, akkor is úgy vettem ki, hogy azt gondolja, necces, most meg, hogy egyet fogytam ezen aggodalmaskodottKép Jó, hozátette, hogy a gyereknek ettől nem lesz baja, de fogyni azért nem kellene.

Roki,
tényleg szép nagy a pocidKép

Lucretia
32
lucretia

LucretiaKép
Azt már el sem mertem mondani védőnéninek,hogy a napi 3l folyadékból 1l csak tejci!Kép
Csak reggeli 2 dl-t vallottam be tejeskávéhoz!KépKépKép
Na de hát amikor itt ez a rengeteg friss gyümölcs és csak zutty bebe a turmixba,rá a tejci és már kész is....ma pont őszibarackosat csináltam! nyaminyaminyamiKép
És Marci is nagyon díjazza!KépMikor lehúzom,mindig mocorogni kezd!Kép
Szerintem ízlik neki!!!Kép
annamami

RokicaKép
Ugye a mi Graco kocsinkhoz nincs lábzsák? Mert én még nem bontottam ki a dobozából és most nem tudom,hogy adtak-e hozzá???
De ha nem akkor külön lehet venni?
Te veszel???
Mondjuk a te babád nemsokára megszületik,Marci meg novemberi lesz,szerintem nekünk kellene!
Segítség!!!!
annamami

Lányok4Kép

mirét nem lehet inni tejet?
Én van hogy 3 dl iszok napontaKép
ImádomKép
És amit szeretek gondolom babám is zszeret, nem???
Különben nem kívánnám.
Ja és kevés húst eszek, kell a fehérje valahonnan.Kép

Dóri!KépAnnamamiKép
KösziKép

Annamami!Kép
Ez a gyerekszobaKép
Azért aggódom, hogy túl világos lesz alváshozKép

Na megyek lassan el itthonról.

Mindenkinek sok puszit és zsép napot.
Este írokKép

Mea
mea

Sziasztok!

Volt jó sok termésKép

Pelenka:
A dokim szerint nem lesz nagy baba. Azt mondta, max. 2800g lesz. Inkább nyúlánkKép
De jövő hét kedden megyek hozzá és akkor kiderülKép
Remélem már eléri a 2kg-ot. Vagy legalább a közelében vanKép
Tudjátok, tegnap írtam (ha olvastátok), a fejkörfogatot is nézni kell. Az alapján nagyjából kiszámítható, hogy mekkora lesz.

Ma lehet, hogy meglepem magam valamivelKép
Elmegyek venni a babának valamitKép
Azt nem márulom el, hogy milyen alkalomból, de ma ünnep vanKép

De még vár rám a házimunkaKép
Pedig ma nem akartam semmit sem csinálniKép
ÚÚÚtálom már ezt isKép
Ráadásul nem magamra és a férjemre kell főznöm.
Erről ennyit.

Rokica!
Milyen szép nagy hasad vanKép

Mea!
Még mindig csini vagyKép

Mennem kell, mert nem végzem estére sem.

Sziasztok!
Legyen szép napotok!
Angelani
33+5

Kép
angelani

Pussz minden pocakosnakKép

Visszajöttünk a hosszú hétvégi anyóslátogatásból, még nem olvastam vissza az egész termést, csak a mait.
Jellemző, hogy tegnap egész nap kocsiban ültem és megdagattak a lábaim, ma meg megyek vizsgáztatni, folytatódik. De szerintem utána otthon leszek és fexek, mert ilyen brutális bokákkal nem lehet járkálni. Most is hosszú nacit vettem, mert féltem, hogy megriadnak tőlem az emberek.

Reakciók szépen téma szerint.

Haj: nő mint a bolondgomba, most vágattam le sokkal rövidebbre, hogy ne izzasszon az is. Sűrű de nekem zsírosodik (lehet, hogy sokat izzadok meg tapperolom ebben a melegben). Kb. kétnaponta mosom. Én otthon festem, nem mennék olyan fodrászatba, ahol 30-an bűzölögnek hajfestékkel meg dajerral, szerintem az eléggé émelyítő és káros is. Viszont a hajfesték szerintem nem szívódik fel, és nem lehet baja a babának, most hogy ilyen tempósan nő a hajam én kb 6-8 hetente újrafestem. Mondjuk koromnál fogva is jó sok ősz hajam van, nehogy azt higyjék a népek, hogy az unokámat váromKép.

Tejci: tudtommal, csak a nem pasztörizált tej és tejkészítmények vannak tiltólistán. Bár én is azt iszom (mármint nyers tehéntejet), de elvileg tbc-t meg ilyeneket lehet kapni tőle. Én is szeretem a fincsi barackos turmixot, főleg a melegben rendszeresen az az ebédKép. Nem is értem, hogy miért dühöngenek egyes védőnénik. A mi védőnénink elég laza, meg tudja, hogy olvasott, gondos kismama vagyok (vannak itt azért kisebbségiek is a faluban, azokkal több a gond), úgyhogy inkább csak dumcsizunk meg súlyt és vérnyomást mér. Meg ha viszek pisit, valami tesztcsíkot dob bele, ami megmondja, hogy rendben van a fehérje szintem.

Lábzsák: én is fogok venni, az ABC-hoz nem járt, szerintem bontsad ki a dobozból Annamami a kocsit, mi lesz, ha hiányzik valami alkatrész??? Novemberben akarsz reklamálni? Én kidontottam és összeraktam, gyakorlom az összecsukást meg az állítgatási lehetőségeket isKép.

Na még visszaolvasok, addig is szép napot.
dudukly
Isaszeg

Tej:

Én mostanában nagyon kivánom, kb 1 liter lemegy nekem is naponta, de én natúr iszom üresen. Imádom! Plusz a joghurt, sajt, és néha túró. Éppen azt néztem, hogy átálltam szinte tejlesen a gyümölcs és tejtermék étrendre. Sokkal több zöldséget kéne ennem, de a zöldségek olyan gyorsan tönkremennek!!!

Lábzsák:

Nincs az akciós Graco-hoz, mi nem is vettünk, valszeg nem is fogunk. Ezzel is úgy vagyok, hogy felesleges, majd rakok rá bundazsákot meg vastag rugit. És letakarom ha még mindig úgy gondolom, fázik. A másik babakocsimmal kaptam egy lábzsákot ugyan, de szerintem önszántamból nem vettem volna.

Ja, és szerintem is szereljétek össze a kocsit. Mi ott helyben összerakattuk, mert éppen akkor az én autóm is és Anyué is szerelőnél volt, ezért mi hazatoltuk metrón. (Mondjuk 2 metrómegálló a Váci úti Brendontól hozzám.) Jól nézhettem ki a hatalmas pocakkal és üres babakocsival. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Mea,

én sem tudom, miért nem lehet tejet inni sokat, valszeg azért sem, amit Dudukly írt, de lehet, hogy valami allergia miatt, fogalmam sincs. Én egyáltalán nem voltam nagy tejivó, nálunk eddig csak a férjem itta, de egy ideje én is legalább fél litert megiszom egy nap. Ki tudja, miért???

Annamami:
Én az első émelygős hónapokban ittam a turmixokat reggel, a férjem, mint egy hős, mindig korábban felkelt, hogy az első émelygős hullám előtt már hozhassa is nekemKép

Luc
32
lucretia

Sziasztok,
voltam uh-n. KisManó megint bujócskát játszott, de már nem ijedtem meg annyira, és a nővérke sem. Méhszáj 100% zárt még, jövő hét vasárnapra írtak ki. Úgy éreztem a dokim egy kicsit csalódott lett, szerintem ő már szülni akart Kép
Azt mondta, fejecske a helyén, és mikor kérdeztem mekkora lehet a babó - ugyanis jól megtaperolta- azt mondta, teljesen normális méretű, 3 kiló tuti van.
Ültek ott 36. hetes kismamik , akik várták az uh-t, amin én ugye nem voltam Kép én akkor is úgy szerettem volna még látni őt Kép tudni, hogy mekkora lehet.
Röviden ennyi. Doki szerint, még nem szülünk, még nem érett be a gyümi Kép
Rókica,
Babyfun-ban van kifejezetten szoptatós hálóing, ha jól emlékszem 3-4ezer Ft körül van, én láttam is, a páromnak nagyon tetszett, szerinte nagyon praktikus, de szerintem is Kép
szmercsa
szmercsa

Hülye vagyok KépKépKépKép
nem uh-n voltam, hanem Ctg-n. LÁtszik, hogy egyre fáradtabb vagyok Kép
Kérdés: szilikon vagy latex gumi cumisüveghez??? állítólag a latex mérgező. szerintetek??
szmercsa
szmercsa

Szisztok!Kép
Kicsit átnéztem hozzátok... olyan szenvedéllyel írtok a tejről, hogy megyek és csinálok magamnak egy jó kis málnás turmixot, mert megpusztulok, ha nem ihatok olyat!KépKépKép

További szép napot nektek!

Szikeev. 25+4 (téli)
szikeev

Én most nyomtam le egy bögre tejet és egy citromos joghurtot. Mondom én, tejfüggő lettem.

Ha rációt keresünk benne, a tejben sok a kálcium, és az most nagyon kell a baba csontjainak a fejlődéséhez.

De szerintem és azért is favorizálom, mert laktató, nem édes, és könnyen lecsúszik a nagy melegben. A gyümölcsökkel együtt. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Na,megettem két főtt kukoricát és a maradék barackos turmixot ebédre!Kép

MeaKép
Szerintem lehet tejet inni én is iszom,mert kívánom és gondolom a szervezetünk nem hülye,olyat nem akarhat,ami káros lenne a babának vagy nekünk!Kép
Védőnénim szerint a tej a legújabb kutatások szerint felesleges,ha nem káros(!!!)ugyanis túl sok benne a fehérje,meg mit tudom én blablabla.....oda sem figyeltem igazán mikor mondta....és ittam epres+málnás most meg barackos turmixokat vidáman!Kép
Nehogymá'ettől legyen bajunk!Kép
De különben is rájöttem már,hogy "ki kell válogatni",amiket mond,mert nekem az elején kapásból úgy kezdte,hogy csakis kizárólag olyan zöldséget és gyümölcsöt ehetek mint kismama,ami biopiacról vagy ellenőrzött ökogazdálkodásból származik.......Ühümmm....na,én meg bólogattam,hogy persze csakis olyat....aztán meg vásárolok a sima piacon továbbra is+amit Anyukámtól kapunk,slussz!Kép Szerintem a biopiac marha drága és mi öten vagyunk itthon és azt sem hiszem,hogy Magyarország minden kismamája biopiacról enne,mégsem születik beteg babájuk emiatt!
Szóval nem ilyen furi védőnénim van!
Ja! és azt is mondta még,hogy nehogy eszembe jusson bevenni a nagyágyba magunkhoz,mert ráfekszem és összenyomom vagy becsúszik a párnám-takaróm alá és megfullad és észre sem fogom venni!!!!!!!
Hát szelektálok azok közül,amiket mond....ez van!Kép

DuduklyKép
Szia! Mingyárt megyek és ki is bontom!De van egy érzésem,hogy nincs benne,ha Rokiéban sem volt!Kép

RokicaKép
Én sem veszek szerintem,inkább bebugyolálom jó alaposan!!!Kép
Az első időben úgyis a fonott mózesban fogom altatni a fedett teraszunkon,abba meg veszek alulra egy bárányszőrt,azt ráteszem a szivacsra,arra a baba felöltöztetve+meleg pléd!Én így tervezem!Különben időnként úgyis ránéz az ember és ellenőrzi,hogy nem fázik-e és minden OK-e? Nem?
annamami

Annamami:

Sajna igaza van a védőnődnek, bár az ötletei nem nagyon kivitelezhetőek.

Jobb a biopiacról a kaja, és a tehéntej fehérje valóban nem emberi emésztésre készült. Ha azt is beleveszed, micsoda vegyszereket és gyógyszereket vedelünk kiló és literszámra, mert minden agyon van permetezve, a tehenek tele vannak nyomva hormonokkal és antibiotikumokkal, amik igenis felszivódnak mind az emberi szervezetben... hát elkeseritő. És nem tudjuk, milyen hosszútávú hatása van ennek a sok bizbasznak, de azt látjuk, hogy egyre több az allergiás, ekcémás, asztmás gyerek és felnőtt.

Tehát igaza van a nőnek, de ki az az ember, aki biopiacon tud vásárolni és biotejet inni? És nemcsak anyagilag, mert sajna elpuhultunk, és igényeljük a gyönyörű külsejű, hibátlan kinézetű, őslakómentes zöldárukat. Bár azt már mindenki tapasztalta, hogy a "hazai" az bizony jobb izű mint amit igy agyonvegyszerezve megveszünk akár piacon akár boltban.

Szóval nehéz kérdés.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Dóri!

Nem, Gergőt az Uzsokiban szültem Szűcs Gézánál, de ő "lepasszolt" most, mert vszg. nyugdíjba megy. Most a MÁV-ban fogok szülni.

Zsóf
29+5

Kép
Kép
göndörzsóf

Szmercsa!

Tudod már, melyik gyerekdokihoz fogtok járni?

Annamami!

A régi babakocsi még megvan, akkor adjuk el, ha ez tényleg beválik, de ma kipróbáltuk Gergővel, és ki sem akart szállni belőle, úgy tetszett neki. Kép Szóval a régi sima négykerekű, tömörgumis, nagykerekű, kétfunkciós Paco (német) gyártmányú. Anno a Roan-Symbaba üzletben vettük.

Zsóf
29+5

Kép
Kép
göndörzsóf

Dóri!

Én csak hennával szoktam színezni a hajam, abban nincs vegyszer, de az egy idő után lekopik, és nem nagyon lehet vele a hajadtól nagyon eltérő színre festeni. Igaz, a festett meg lenő, úgyhogy azt is újra kell festeni időnként.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

A biopiacon vannak szép gyümölcsök és zöldségek, csak drága. Mi akkor mentünk egyszer-kétszer, mikor elkezdtük Gergő hozzátáplálását. Pl. répát érdemes biopiacon venni, mert az nagyon be tudja gyűjteni a nitrátot.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

A francba!Írtam egy tök hosszút és elveszett!!!KépKépKép Grrrr.....

Rokica,ZsófKép
Félre ne értsetek,nem vagyok én bioellenes!Kép
Enném nagyon szívesen és adnám a családnak is csak éppen nem kivitelezhető sem technikailag,sem anyagilag,hogy MINDENT és KIZÁRÓLAG onnan vegyünk.Ennyi lett volna a lényeg!Kép
Egyébként maximálisan egyetértek veled RokicaKép
Csak azt akartam érzékeltetni ezzel a történettel,hogy ha paramama lennék már hatodik hónapja rágódhatnék azon,hogy mi mindennel mérgezem magam és imádott magzatkámat!
De szerencsére nem vagyok!!!KépKépKép
annamami

Sziasztok!

Mára elvégeztemKép
Megfőztem, összepakoltam, kimostam....
Névnapom alkalmából el akartam menni moziba, de valahogy nem jött összeKép
Fájdogál a pocim. Tegnap este marhára fájt, de nőtt is 2cm-t az elmúlt hétenKép
Remélem, a babó hízik és fejlődik rendesenKép
Aug. 1-3-ig nem lesz melegvíz és pont 2-án kell mennem dokihoz. Majd hajnalban melegíthetem a vizetKép
Nem bírom a hideget, meg szerintem nem is tesz jót a hasamra sem.

Vegyszerek:
Lányok, nem vagyunk megmentve még a biopiaccal sem.
Évekkel ezelőtt is megmondták, hogy a sok vegyszer és hormontartalmú dolgok sajnos a vízbe is belekerülnek. a TV-ben is mondták, hogy a rengeteg fogamzásgátló gyógyszerek mellékhatására a nők férfiasodnak, a férfiak nőiesednek. Ennek oka részeben a víz közrejátszásával van. Amit kipisilünk, az a drága Dunába megy. Hiába van fertőtlenítve, klórozva. Ahogy megisszuk, vagy főzünk vele a vegyszerek, hormonok egy része így is bejut a szervezetbe. Mivel a talajban is felszívódik, így sok ásványvízben is megtalálható lehet.
Tehát majdnem hiába az igyekezetKép
Persze azért jobbak a bio dolgok, azokban talán nincs annyi mérgező vegyszer. De hosszú távon szerintme az ember még megfizetni sem tudja ezeket a drága zöldségeket-gyümölcsöket. Ez most nem rám vonatkozik. Nem az én pénztárcámra gondoltamKép

Addig valóban érdemes így vásárolni, amíg a baba szervezete megerősödik, de egész élete során nem tudunk mindent kiszürniKép Bár ki tudnánk.

Megyek, egy kicsit lepihenek!
Puszi mindenkinek!
Legyen nagyon szép napotok!
Nekem nem jött összeKép (Ráadásul leforráztam magam olajjal).

Puszi!
Angelani
33+5

Kép

ezt a cicásoknakKép

Kép

Kép
angelani

üdv mindenkinek!!
vadiúj vagyok itt, bár nem tudom eddig hol ténferegtem, látva, hogy ti mióta bátorítjátok már itt egymást. annyira jó látni, hogy másnak is ugyanolyan gondolatai, problémái vannak. pedig már kezdtem elhinni, hogy tényleg túlzásba viszek bizonyos tüneteket... hiába mondom a férjemnek, hogy nem tehetek róla, a HORMONOK mindenért a felelősek:-)
visszaolvasgatva a beírásokat látom, hogy ti már mindent megvettetek, szinte ugrásra készen várjátok a kis jövevényt! azt gondoltam, hogy majd most augusztusban jött el nekem az ideje, mert valahogy babonából, vagy nem tudom miért nem akartam előre megvenni mindent, szóval enyhén szólva aggódom, hogy mi még pici lányunk nevét sem tudtuk eldönteni 100 %-osan...:-( asszem most rakétatempóra kapcsolunk! és azért ne gondoljátok, hogy hanyag kismama vagyok, azt gondoltam csak, hogy mindent a maga idejében, meg olvasgatok, meg minden...
külön örülök, hogy írtatok a gyomorégésről, mert nekem 2 napja olyan, mintha késsel döfködnék a nyelőcsövemet - azt gondoltam, hogy az esti gyógyszert kevés vízzel vettem be, és megakadt, és begyulladt, vagy ilyesmi - mindenesetre az féligülő helyzet és tejivás enyhítette.
remélem befogadtok még a brancsba, szerintem biztos lesz még egy pár kérdésem... meg panaszkodásom. meg véleményem... nektek meg elég belőlem...:-)
and 27+1 !!

KépKép
KépKép
and

Szia And! Kép

Üdv a csapatban!!! Kép Gyere sűrűn! Ha bele szeretnél kerülni a táblába, akkor Pennának írd le az adataidat, és biztos berak. Vagy babonából inkább nem? Kép

Dóri
29+1
Vendég

hajfestés:
én fodrász vagyok és én is csak arra vigyázok,hogy ne nagyon lélegezze be a vendég(vagy én)a porokat,gőzöket,amúgy semmi gondot nem jelenthet!
tej:
imádom én is és mindent,ami tejtermék,meg is őrülnék nélküle,ha vlki meg túlzottan kivánja,lehet pont a kálciumhiánya miatt!
én minden reggel tejes-müzlivel nyitok(ez a gyomrocskámra is igen hatékonyKép)
pociképek:KépKépKép
nagyon helyes már mindenki!
marcipántorta:
volt...nincs!sajna Kép itt voltak barinők is és el is fogyott,nem sokat bűnözhettem!
Dög meleg van!!!!!!!!!!
Nyúlné30+1

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Szia Dóri!
köszi!
hol van ez a tábla? és ki a Penna?
mondtam, hogy tele leszek kérdéssel:-))
egyébként nem vagyok babonás - csak nem szeretem, ha balról jobbra átmegy előttem egy fekete macska, meg ha vissza kell mennem, ha már bezártam az ajtót, és lekopogok minden hülyeséget, egyébként teljesen normális vagyok... ez csak olyan családi örökség..

KépKép
KépKép
and

a teljesen normálisat már most visszavonnám... (ide most jönne egy olyan vigyorgó tökfej, ha tudnám, hogyan kell idevarázsolni)

KépKép
KépKép
and

Zsóf! Kép

Káár. Kép Nagyjából egyidősek vagyunk, és megörültem neki. Nekem is van egy Gergőm, ő is ott született. Kép

Henna: nekem alapjáraton sötétbarna a hajam, és közel feketére van festve, nem tudom a henna befogná-e a lenőtt hajtövet.. Bár nekem is szimpi, pont a természetessége miatt. De azt is hallottam, ha már egyszer hennával fested a hajad, akkor nem tehetsz rá "normál" festéket. Lehet, hogy ez kamu, nem tudom.

Más: olyan szerencsétlen vagyok, minden kiesik a kezemből, eltöröm vagy elfeledkezem dolgokról Kép Tegnap is kérdem a páromtól vacsi közben, hogy hol van a szalvéta, azt az egy dolgot kértem, hogy tegye oda, mert lángost ettünk (frissen otthon sütve hmmmmm Kép ), erre a kezemben fogtam már. Utána kiöntöttem a pohárból a korty vörösbort - pedig nem is ittam - , aztán meg eltörtem mosogatás közben. Kép Kép
Sosem voltam ilyen béna, úgy látszik nálam ez a terhesség velejárója! Kép Kép

Kiváncsi vagyok a ma esti kerti sütögetéskor mit ejtek le vagy török össze.. inkább nem is csinálok semmit, csak eszem. Kép Azt el nem ronthatom. Kép

Bio cuccok: anyukám nagy bio piac vásárló (szombatonént mindig kimegy az újpestire), szerinte egész más. Szerintem is, mert marha drága. Kép

Dóri
29+1
Vendég

And!
Vigyorgó tökfej= kettőspont és nagy "O" betű Kép

Tábla ha visszaolvasol láthatod valahol, Penna pedig aki szerkeszti. Ha írsz neki felkiáltással, hogy legyen olyan kedves és tegyen be a tábliba, akkor szerintem tuti megteszi.

Dóri
Vendég

Drága Angelani!!!!
NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK NEKED!!!!
sajnos képet nem tudok küldeni,mert most vmi miatt megint nem engedi feltenni,pedig tegnap még engedte...hmmm.rejtély....Kép
KépKépKép
annamami

Dóri:

Azt meg félrenyeled Kép De vigasztaljon, hogy én is. Sőt, leeszem, leiszom magam napi rendszerességgel. Párom már csak röhög rajtam, és mondja, hogy én is kapok Zsuzsával együtt partedlit...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

And!

Üdv közöttünk. Kép

Szerintem nincs még itt mindenki ugrásra készen, leginkább azok köztünk, akiknek már csak pár hete van hátra (mint pl én). És hát vannak olyanok is akik jó előre felkészültek, de szerintem ez nem mindenki.

Amúgy én azt javasolom, addig menjél beszerezni dolgokat, amig mobilis vagy. Amire én nem gondoltam (ugyanigy babonából nem kezdtem el beszerezni semmit a 28. hétig), hogy mennyire fáradékonyabb és kevésbé mozgékony leszek a 3. trimeszterben. És ez rohamosan egyre "rosszabb" úgymond, tehát a végére már csak nagyon kis adagokban tudod csinálni, mert bemész mondjuk a Kikába, és félóra nézelődés után ki akarsz dőlni. Meg elkezdesz fulladni és minden lépés fáj. Csak úgy mondom :D Ez mondjuk már csak a 35. hét tájékán ilyen durva. Eddig nekem se volt semmi bajom.

De minél későbbre hagyod, annál lassabban fogod tudni csak elintézni a dolgokat.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Nem akar valaki IRCre jönni?

http://webchat.xs4all.nl/cgi-bin/ircnet/irc.cgi

Válassz nicknevet, és #babanet csatorna Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Végigtoltam a vizsgázókat, azt hittem sose lesz vége. Néhányan jót poénkodtak, látva hogyan navigálok "behúzott pocakkal" a gépek közöttKép.

Angelani: Boldog névnapot! Egyél egy nagy szelet csokit az ünnep örömére, meg mert sose eszel rendesen, csak hajtod magad a házimunkával.

And: üdv a klubban. Vannak, akik már jó régen itt laknak, de én is csak a 16. hét után mertem elhinni, hogy megmarad a kicsi.

Biocucc: engedjétek meg az ocsmányságot, egy kiugrott agomókustól, hogy leírjam. A "bio" termékeket éjszaka permetezik. Tudom, hogy gonosz, de sok igazság van benne. A talajból, esővízből stb. annyi vacak szívódik fel a növényekbe, hogy le sem tudjátok képzelni. Mi is azért termelünk saját célra, mert a frissen szedett gyüminek/zöldségnek egész más íze van, mint a piacinak. Paradicsomszezonban a párom délután már fanyalog a reggel szedett parira, közli, hogy az levesbe vagy lecsóba jó csak. Viszont a betegségek ellen rézoxokloriddal, vagy hasonló felületaktív szerrel meg kell szórni, különben semmi sincs rajta. De a biogazdálkodásban is vannak engedélyezett szerek, tehát nehogy azt higyjétek, hogy az vegyszermentes.

Lábzsák: most, hogy így Roki beleírt, elbizonytalanodtam. Amit lábzsáknak titulálnak az nem olyan mint egy felnőtt hálózsák kicsiben? Én olyat szeretnék a kocsiba, asszem Penna rakott fel egyszer egy képet, jó kis bundásat. (Szerintem jó a műszőr is, a barisat méregdrágán adják.)

Szopis hálóing: én se vagyok nagy hálóinges, de a mávos fórumban nekem is azt írták, hogy jó a pizsi gombolható felsővel, ott a vizsgálatokat a vizsgálóban végzik, nem a korteremben kukkolnak. Én vettem most a beregszászi piacon két kínai hálóinget, nem túl vastagok, úgyhogy remélem gyorsan száradnak, ha hazaküldöm mosni. Meg van a cuki micimacis, amit propagáltam. Szerintem, most a leárazásokban érdemes körülnézni, hátha ki lehet fogni valamelyik nagyáruházban jót és olcsót.

Együttalvás: szerintem a gyereket oda lehet venni a nagyágyba (főleg az éjszakai szopinál), sokan megteszik, és még senkitől se hallottam, hogy agyonnyomta volnaKép.

Legyetek jók, hazapályázok, este majd benézek.

Dudukly
dudukly
Isaszeg

Dudukly:

Én azt hittem, a lábzsák az a kocsi tartozéka... a kocsira húzod rá, nem a gyerekre.

De lehet hogy tévedek...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?