Új privát üzeneted érkezett!

Connie
Költözés: én költöztem eleget, egyik albérletből a másikba, de nagyon elegem lett belőle, pedig akkor még kevés cuccom volt. Most pedig megkedveltem ezt a lakást, biztos, hogy rossz lesz elköltözni, de szerintem még mindig egyszerűbb kisebből nagyobba költözni. Összegyűlik majd egy csomó cucc az évek során, amit ugye kisebb lakásba bepréselni elég bajos.
Tej: ahogy írtad, alkat kérdése is a tejcsi, és itt az is-en van a lényeg szerintem. Sokat számítanak az első napok, ezért nem mindegy az sem, hogy melyik kórházban szül az ember. Ha jól emlékszem, otthon sem arra törekedtél először, hogy aludja át az éjszakát Ákos, nem akartad időre etetni, nem adtál neki tápszert, ha úgy ítélted meg, hogy keveset evett, és szakember segítségét kérted, amikor arra volt szükségetek (meg még egy csomó tényező volt bizonyára, amit nem is tudok, vagy nem jut eszembe). Tudom, hogy én túlságosan is biztosra akartam menni, ezért nem bíztam semmit a véletlenre, de szerintem rossz az a felfogás, hogy xy-nak is sikerült minden gond nélkül, tehát csak alkati kérdés.
Szellőzés: igen, én is megfigyeltem, hogy többnyire az amerikai konyhás házakban a konyha részen nincs is ablak Kép. Persze elszívó van, de én azt utálom. Lehet, hogy mégis kénytelen leszek építtetni egy házat? Eddig azt hittem, jobb lenne venni, de ahogy itt beszélgetünk róla...
zsana75

Connie
Elfelejtettem írni, hogy tegnap nézelődtem a tescoban, és lehet kapni zab-, rizs- és szójatejet - igaz, nem olcsó, 5-600 Ft/liter - ha gondolod, próbáld ki.
zsana75

Zsana,
Végül is én sokat nem tettem azért, hogy szoptatni tudjak, csak igény szerint szoptattam. (Kivéve 5 napos korától kb. 3 hetes koráig, mert akkor hittük azt hogy hasfájós, és azt javasolták, hogy két óránál gyakrabban ne szoptassam.) És a stressznek nem volt hatása a tejtermelésre, ami sztem alkati dolog.
De van akinél ez kevés, és én azt kétlem, hogy ha órákat kellett volna pl. fejéssel töltenem, akkor kitartottam volna. Ugyanis egyáltalán nem vagyok arról meggyőződve, hogy szoptatás mindenek felett, persze tényleg az a legjobb, és ésszerű kereteken belül meg kell érte tenni mindent, hogy tudj szoptatni, de annak semmi értelme, hogy az ember lánya idegroncs legyen miatta.

Na meg én egy nagyon konok, önfejű és agresszív nőszeméllyé válok, ha beleszólnak a dolgaimba, így a család nem nagyon üldöz már jótanácsokkal, leszoktak róla.Kép

Nahát, szójatejet biztos nem, rossz emlékeim vannak róla a hányós terhes korszakomból, brr.Kép De a másik kettőt lehet.
Három napja ettem egy-egy kis sajtot mindennnap, de fáj Ákos pocija tőle, ha nem is nagyon, de pl. az előbb is attól sírt fel.

Vaktyúk,
Én egy görög csajhoz járok, Cára Kaljopihoz, de nem tanfolyamra, hanem magánban. Te hol tanulsz ill. tanultál?

KépKép
connie

Helló!

Tejérzékenyek! Én láttaz az Auchan-ban olyan cuccot, ami növényi anyagokból van és olyan, mint a tejszín, vagyis főzésnél azt tudja helyettesíteni. Nem tudom mi a neve, de a tejszíneknél volt a polcon.

Amúgy a szopi nekem könnyen ment, úgyhogy én szerencsés vagyok. Féltem nagyon, hogy majd nem fogok tudni, meg kevés lesz a tej, mivel itt a neten annyi ilyen sztorit olvastam, meg a sógornőm babája, se nagyon akart szopizni, úgyhogy én is próbáltam mindenre felkészülni, de igazából semmi faxnit nem kellett csinálnom. Nekem tényleg úgy ment, hogy ott a cici, benne van a tej, a baba meg azt eszi és kész. A kórházban én nem tehettem rögtön mellre, mert azt mondták, hogy kicsit megviselte a szülés Bendit, melegíteni is kellett és mondták, hogy rögtön ne szoptassam, mert az fárasztó lenne neki. Úgyhogy csak másnap reggel kezdtük, de onnantól kezdve én ha ébren volt akkor mindig mellre tettem. Néha ugyan nehéz volt bemanőverezni a szájába a cicit, mert először nehezen találta meg, csak ingatta a fejét jobbra-balra, de nem találta. Kép Én mondjuk egy ágyas szobában voltam, a csecsemősök meg nagyon nem zaklattak, úgyhogy én mentem a fejem után, először én azt hittem, hogy csak cumizik, de tej nem jön, de jött, csak még nem volt látványos ez az előtej. Meg még a 3. napon este sem durrant be a cicim, de mégis evett 30 grammot, amire azt mondták az már jó. És csak az 5. napont jött meg rendesen a tej, onnantól én ha nyűgös volt, akkor szoptattam. Meg még szerencsém is volt, mert este nem akart aludni, valószínűleg kevés volt neki a tej, de ugye nekem is azt mondták, hogy egyik ciciből etessem és azt ürítse ki és ezért nem adtam neki oda a másik cicimet, ha megnyomtam akkor mindig jött pár csepp, azt hittem van még benne. De aztán kb. a 7-8. napon olvasgattam a Bába válaszol könyvet ami azt írta, hogy ahhoz, hogy sok tejem legyen mindkét mellből kell szoptatni, hogy sok inger érje a melleket. Ettől kezdve áttettem minden szopinál a másik mellre is és akkor már sokkal jobban aludt Bendi és a tejem is egyre több lett. Kép Később aztán már annyi volt, hogy elég volt egy cici is egy szopinál. De az elején ha nem olvasom a könyvet, lehet, hogy minden rosszabbul alakult volna. Kép

Amúgy az első hetem nekem is el lett szúrva, mert anyukám jött segíteni. Kép De nekem nem volt jó, hogy ott téblábol, nagyon ugyan nem erőltetett semmit, szóval nem volt állandó cseszegetés, csak hozzá is alkalmazkodjak, meg igazán nem is tudta lefoglalni magát és akkor ezen is én aggódjak, hogy mivel foglaljam le, de ugye mindenhez kellettem én is, ha főzni akart, akkor mutogassam, mit hol talál stb. Én meg csak Bendivel akartam lenni, meg a férjemmel és pihenni akartam. Eliveleg anyukám két hétig akart maradni, de végül elég kellemetlen jelenetek után hazament egy hét után, ami nekem megváltás volt. Na persze lelkiismeret furdalás volt ezerrel, mert ugye biztos nagyon rossz érzés volt neki, hogy itt rá nincs szükség. Kép És, hogy csak láb alatt van, de mindenkinek jobb volt így. Mindenesetre pont az első héten, amikor igazi család válik belőlünk és ettől különleges hét, ugyanakkor a legnehezebb is, mert még minden nehéz és fáradt is voltam a szülés után, nem hiányzott még ez a családi dráma is az anyukámmal. Kép De szerencsére már halványulnak az emlékek, mindkét oldalon. Kép

Zsana

Mi építkeztünk, ugye már írtam, hogy az anyósék házára építettünk emeletet és nem bántuk meg. Annyira nem volt vészes, bár sok utánajárás, de sok olyan dolgot tudtunk megcsinálni, amit az eddigi tapasztalataink alapján hiányoltunk más lakásokból, ahol laktunk, meg ami nekünk volt igényünk. Tudtuk, hogy mit szeretnénk és így saját képünkre formáltuk a lakást. Kép

ruz
ruzicsky

És a fejést én nem erőltettem. Mikor beindult a tejem akkor ugyan nagyon be volt durranva a cicim, csomó is volt meg minden, próbáltam masszírozni, meg fejni, de nem nagyon jött. A masszírozás segített kicsit. De kb. két nap után visszament ez a duzzadás és nem feszített a mellem. Szopi után meg ugye főleg az elején nem, hogy maradt volna benne, még kevés is volt egy cici. Úgyhogy nem volt mit kifejni, próbálkoztam ugyan, de nem jött és túl fáradt is voltam ahhoz, hogy órákig szenvedjek ezzel. Ezért feladtam, inkább aludtam, amikor csak lehetett, meg Bendi olyan gyakran szopizott, hogy úgy gondoltam ennél több inger már nem kell a melleimnek úgyhogy nem fejtem. Hasfájás ellen én is próbáltam azt, hogy két óra minimum teljen el, de végül ezt is feladtam, mert akkor sem volt jobb. Úgyhogy amikor csak nyűgizett Bendi én megkínáltam a cicivel, így Bendi is kevesebbet sírt napközben, meg a tejem is mindig elég volt.

Mondjuk nem biztos, hogy ez is teljesen jó így, mert régebben azért sokszor felébredt a pukikra, meg talán többet is hízott, mint kellene, 4 hónapos és mindjárt 8 kg, de még mindig így a legnyugisabb az életünk. Kép

ruz
ruzicsky

Sziasztok!

Gyors beköszönés, aztán megyek csomizni. Holnap megyünk Balcsira.Kép

Marqeza,
rettenetes dolgok történtek veled szüléskorKép

Sajnos én elég lelkizős tipus vagyok, és ha idegelem magam valamin, akkor fogyok. Nem tudom miért. Ilyenkor akármennyit ehetek, nem marad meg bennem a kaja. Szülés után is, uez indult be. 72 kg-val szültem, és már 8 héttel utána 55 voltam. Na ez nem normális.Kép
Anyukám 2 hétig akart maradni, de aztán mondta, hogy mivel ilyen jól segít, akkor marad még egyetKép Nem tudtam nemet mondani. Mondjuk, akkor már én főztem, és ő meg tök sokat "kirándult". A férjem vásárolt be, és azon a hétvégén én porszívóztam. Na mindegy, elmúlt.Kép Nem is akarom bántani anyukámat, mert ő ilyen, én meg másmilyen vagyok.Kép
Úgy volt, hogy anyósom is itt fog aludni, de lebeszéltem, és végülis így normalizálódtunk.Kép

Remélem este még be tudok nézni, megengedik a srácok.

Connie,
Hulalá v. vmi hasonló a tejszín neve, fagyihoz sütihez tökjó, és csak növényi zsír van benne, én is azt használom. Bocs, hogy nem jutott eszembe. A versek miatt jutott eszembe, hogy de jó lenne újra elolvasni ezt a regényt.Kép

Kép

Kép
vizimano

Ruz,
Hát ettől nem lesznek kövérek, amit most szedtek fel. Ákos is kicsit túl lett etetve az elején, azt hiszem, mert én meg akkor is megszoptattam, ha csak aludni akart, fene se tudta az elején, mikor miért sírt.Kép

Az mondjuk nekem is kényelmetlen volt, hogy itt volt anyukám, az első másfél hét, még hagyján, de aztán visszajött a harmadik hétre, és akkor már nagyon idegesített néha, ti. takarításmániásKép. De szükség volt rá, én nem nagyon tudtam mozogni az első 3 hétben, részben az aranyér miatt, részben meg annyira szétcsúszott a medencém, fel se bírtam kelni, csak úgy, hogy hasra fordultam, négy kézlábra álltam az ágyban és hátrafele lemásztam. Szóval nem boldogultam volna segítség nélkül.

A lábfejemben még mindig olyan lazák az ízületek, hogy ha sokat ülök vagy fekszek, alig tudok elindulni.Kép

KépKép
connie

Vizimanó,
Ja tényleg, a versek.

Vizimanó, Ruz,
A tejszínnek is utánanézünk, kösz a tippet

KépKép
connie

Vizimano
Ez a fogyás tényleg durva Kép.
Nem is leszel netközelben egy csomó ideig? Jó nyaralást nektek! Kép
zsana75

Sziasztok!Kép
Bejelentkezem gyorsan, majd este tudok írni többet. Vendégek, főzés, csomagolás (lányok táborba mennek) stb.
Szóval nem tűntem el örökre, ne örüljetek Kép Kép
Vezso
vezso

Közben olvasgattam az nlc-s ibclc tanácsadót, és a következőket találtam:
"6 hónapos kor alatt semmiképp nem ajánlható a szilárd hami. Még ha valóban kevés is a tejcsi, akkor is tápszerrel érdemes pótolni. Egyrészt az allergia veszélye fokozott, ha fél éves kor alatt szilárd táplálékot kap a baba, másrészt az éretlen bélrendszer nem tudja a szilárd hamiból rendesen hasznosítani a tápanyagokat."
Csak mivel szóba került, hogy ha apadna a tej, mit lehet adni a babának.

KépKép
connie

Helló!

Vizimanó, jó nyaralást! Kép

Örülök, hogy ezt írjátok, hogy nektek is kényelmetlen volt, hogy anyukátok mindenáron segíteni akart (jó, mondjuk Connie-nak szükséges is volt), már azt hittem csak én vagyok ilyen kegyetlen gyermek, aki nem tud alkalmazkodni még az anyjához sem, aki felnevelte. Kép És azóta is szörnyű lelkiismeret furdalásom van, hogy megbántottam. Amúgy én sem akartam, hogy jöjjön, de szintén nem tudtam nemet mondani. És azt sem én mondtam, hogy menjen haza egy hét után, csak már annyira nyűgös voltam meg idegesített minden, hogy már mindenen hisztiztem vele, látszott rajtam, hogy már elegem van és ő mondta, hogy akkor inkább hazamegy, én meg nem mondtam nemet. Ami persze neki iszonyat szarul esett. Kép De a lelkiismeret furdalás mellett azért haragszom is rá, mert én elmondtam jó előre, hogy ne az első héten jöjjön, hanem később. Akkor mindenki jól járt volna, mert ő is jöhet "segíteni" és már én is összeszedem magam annyira, hogy ezt elviseljem. És akkor megúsztuk volna a családi drámát is. Na mindegy, már elmúlt. Csak még nektek kipanaszkodom magam utoljára. Kép

Na most mennem, kell, mert Bendi még nem alszik és férjecském megunta, hogy szórakoztassa. És azzal az szöveggel jött az előbb, hogy Bendi az anyukáját akarja. Jó duma. Kép

ruz
ruzicsky

Na még a szoptatásról: a nőgyógyászom szerint is alkati kérdés IS, hiába olvastam el a terhesség alatt az összes lll kiadványt, elméletben már akkor is profi voltam, meg se fordult a fejemben, hogy ez nekem nem fog menni. Egyébként a nőgyógyászom is próbált tenni az ügy érdekében, oxytocin injekciót írt fel, azt kellett vattára csepegtetni és feldugni az orromba, de ez se jött be. A férjem is bevetette magát, gondoltuk, hogy ő majd felszaporítja a tejet, mivel Luca nem volt hajlandó a szájába venni a cicit. Ami a férjem szerint nem is volt csoda, azt mondta, olyan lassan jön a tej, hogy emellett éhen lehet halni, még az ízét se nagyon lehetett érezni. És ez még a jobbik volt, a másikból szinte egyáltalán nem is jött semmi. A dokim szerint az idegesség, fáradtság stb. hatására összezáródnak a simaizmok és nem engedik ki a lét. Minden tiszteletem az lll ligáé, de azért nem minden olyan "egyszerű", mint ahogy ők mondják. A Kismama újsággal is az a bajom, hogy úgy tesznek, mintha szinte mindenki szoptatna. Néha kudarc sztorikat is közölhetnének, mert ezekből is lehet tanulni. Volt egy csaj a szobában, úgy folyt a melléből a tej, mintha a csapot nyitotta volna ki. És még éjjel is kijárt bagózni az erkélyre, és baromi büszke volt magára, hogy szoptat...KépKép

Vaktyúk
Ritka, h. vkinek eltörjön a farcsontja szülés közben, nekem a több mint 24 órás vajúdás után ez már csak hab volt a tortán. Elég nagy volt Luca feje, főleg az én méreteimhez képest és a kitolási szak is hosszúra sikeredett, valszeg ez volt az oka. Szülés után három hétig se fekve, se ülve, se állva nem volt jó, ja és járni azt nem tudtam. De elmúlt és boldog anya vagyok!!!Kép

marq
Kép
Kép
marqueza

Itt vagyok! Kép

Marqueza, Vizimanó és Vaktyúk
Sajnálom hogy a szoptatás nem úgy alakult, ahogy terveztétek. Kép Annyi mindentől függ a sikeres szoptatás, elég törékeny dolog ez, és sajnos nem mindig a legmegfelelőbb a környezet hozzáállása.
Talán a legnehezebb az újdonsült kismamának e sokféle elvárásnak megfelelni, sokan őrlődnek a kórház, a védőnő, a dokinéni, a család különböző tagjai által adott tanácsok között. Kár, hogy ez így van. A következő kisbabánál már jobban fel tudja magát az ember vértezni ez ellen, biztos vagyok benne, hogy így lesz Veletek is.A szeretetet és törődést megkapja a pici és ez a legfontosabb,és Ti pedig ügyes mamik vagytok és türelmesek is. Kép Ahogy olvasom,nem olyan egyszerű ez a tápszerezés, egyáltalán.

Vizimanó
Nem vagy unalmas egy cseppet sem! Kép Kellemes nyaralást kívánok Nektek! Lesz net a közeledben, és meddig lesztek a Balcsin?

<!--attachment: smileyholiday-244177.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*6.2**smileyholiday%2ebmp --><center><pre>
Kép
smileyholiday.bmp (6.2 k)</pre></center><!--/attachment-->

Zsana
Az éléskamra mellett sztem ami még jó lehet, az az a gardróbos hálószoba.Tudod olyan, ahol szépen polcokon sorakoznak a ruhák, alatta a hozzáillő cipő stb. Minden a szem előtt van és nem azon kell filózni, hogy mit hova tegyek. Na, az én álmom egy ilyen gardrób. Valahogy sosincs elég ruhásszekrényünk.Kép

Ruz
Én sem szeretem, ha a lakásunkban lakik vki, akár azért, hogy segítsen. Soxor pl anyósom átpakolta a konyhapolcokat, mert szerinte úgy jobb volt az elrendezés, ahogy ő gondolta, én meg nem találtam semmit. Egyszer meg azért hívta hozzánk a férjem mert iszonyúan aggódott, nagyon magas lázzal járó influenzám volt, és anyósom képes volt egész nap ott ülni és még egy teát sem csinált nekem. Az emeleten feküdtem, nem tudtam felkelni se és nem hallotta, hogy szóltam, szomjas vagyok. Olyan tehetetlen voltam, fel se jött megnézni. A férjem, amikor hazajött, már kicserepesedett a szám, ki voltam száradva stb. Lett is veszekedés.Kép

Vaktyúk
A gyümölcsjoghurtok között van néhány irtó finom, néha mi is használjuk pl fagyiöntetként, meg szoktuk tejszínhabbal is összekeverni, meg gyümölcsdarabokkal és kész is a gyümihab! Kép nyamm..
Azt vettem észre, hiába költözik az ember nagyobb lakásba, mégis vhogy kevés a hely pakolni. Meg egy csomó felesleges dolgot is tárol az ember, én nem győzök selejtezni állandóan, mégse férünk sosem.

Connie
Érdekes, amit az asztrológiáról írtál, bár én elég szkeptikusan állok az ilyen dolgokhoz. Szeretek kételkedni. Az is igaz viszont, hogy történtek már események az életemben, amik nehezen megmagyarázhatóak, csak így. Pl Egy napon, egy kórházban, szinte ugyanabban az órában születtem egy olyan lánnyal, aki az egyetemen csoporttársam lett, ugyanarra a szakra jártunk, ugyanakkor ismerkedtünk meg a jövendőbelinkkel, ugyanakkor volt eljegyzés, esküvő és utána a gyerekek is ugyanakkor születtek. Sőt, a névválasztás is majdnem azonos lett (csak neki fia lett aztán). Kísérteties dolog, nem?
Most hozta el az unokatesóm az esküvői meghívóját és megmutattam neki segítségül a honlapodat, meg a menyegző.hu-t Most vettem észre,hogy ugyanabban a templomban esküdtünk ahol Ti! Kép
Görög citromleves? Mi az? Lécci..
Vezso
vezso

Sziasztok!

köszi a jókívánságokat a nyaraláshoz. Nem lesz nagy durranás, anyóséké a nyaraló, és olyan mintha haza mennénk. Sajnos net az nincs. Hacsak nem felejtek itthon valami pótolhatatlantKép akkor nem jövünk haza.
Viccen kívül, szegény Apinak nagyon kell a kikapcsolódás, sokat dolgozott értünkKép

Marq, és többiek,
sajnos van abban valami, hogy a tej nem mindig jön össze. Barátnőm nemrég szült. Emlőgyulladása lett a tejbelövelléskor fejés stb. ellenére (41 fokos láz) aztán folyamatos lázcsillapítás mellett szoptatott. De amikor az orvosok a kórházban az élete miatt aggódtak, akkor jött az apasztás. Hazament, eldöntötte, hogy újra kezdi - éjjel nappal telefonáltunk - sikerült is újraindítani a tejcit, de jött a láz is. Jártányi ereje sem volt néhány nap után. A gyermekét sem tudta ellátni. Újra apasztás. Újra próbálkozás. Ugyanez megint. Aztán végül tápis lett a baba, és most végre boldogok, mert képes és van ereje ellátni a gyermekét.Kép
Én is próbáltam újraindítani a tejet. De nem jöttKép

Sztem is kellene, hogy a kudarcokról is tudjunk a szoptatással, mert az okos ember más kárán tanul. És lehet, hogy mindenki képes szoptatni, de akkor nekem miért lett egyre kevesebb a tejem folyamatos 7-5-3X2 fejéssel, gyerek mellretevésével, homeobigyóval, stb.-vel együtt?! Kép

Görög citromlevi engem is érdekel. Api imádja a citromos dolgokat.Kép

Zsana és többiek,
köszi a bókokat a pocak nevében is, de akkor is pocak.Kép

Zsana,
talán azért nem vagyok csíkos, mert voltam már olyan kövér is, hogy XL-es nacit kellett vennemKép Akkor nekiálltam tornázni, és ésszerűen enni, és újra S-es méretű lettemKép A bőröm szokta a kiképzést. Nem kentem semmi extrával, csak a szokásos testápolómmal.Kép Hasamon nincs is csík, nagy vááágáásKép

Ma voltunk a GL Outletben, és Calzedonia fürdőruhák 1.750,-Ft-ért vannak. Nem részletezem milyen élmény volt próbálni. Sztem direkt gusztustalanító fényeket helyeznek el a fülkékben, hogy az ember önbecsülése atomjaira hulljon. Itthon sokkal "jobban" nézek ki az új fürdőruciban.Kép Ákosnak tetszett úszáskor. Le akarta kaparni róla a virágokat.Kép

Én hiszek a para és meta dolgokban. Sok megérzésem , álmom teljesül, és a férjem csak úgy hív "csúnya boszorkány"Kép

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok, jó éj szakát, szép álmokat mindenkinek.Kép

Vezso,
10 napig leszünk távol, terveink szerint.

Kép

Kép
vizimano

sziasztok!
Bocsi, most nem olvasok vissza, Zsanának hála megpróbálok képet feltölteni!
wester2004

Kép
wester2004

Kép
wester2004

Sikerült! A szöveget ugyan nem jelenítette meg, de vmit biztos elbénáztamKép De a képek úgyis magukért beszélnek! Az elsőhöz azt írtam, hogy itt még jó húsban volt... Rakok fel újabbakat is, lécccilécci mondjátok meg: szerintetek nagyon vékonyka?
köszi szépen,
sziasztok,
Ez volt a bölcsőnk, de már kinőttük...
EszterKép
wester2004

SziasztokKép

Köszi mindenkinek a tippeket, tanácsokat tápszer/cumisüveg ügybenKép
Folyamatban vannak kipróbálásonKép, remélem valami segítKép
Egyébként már tegnap elolvastam, amiket írtatok, csak már erőm nem volt rá reagálni.

A babák mind gyönyörűekKép Ha még nem írtam volnaKép

Na jó éjt, többre sajna már nincs energiámKép

Babus

Kép
babus2005

Vizimano,
Sztem már nem olvasod, de jó nyaralást kívánok én is!

Vezso,
Nem felejtettelek el, csak előkerestem a receptet, de ha már kéznél volt, meg is főztem. Egyébként a világ legegszerűbb, levese, 1 citromon kívül semmi extra sem kell hozzá, és 15 perc alatt kész. Másnapos egyetemistáknak kifejezetten jó.Kép
Szóval: 1 liter vízbe bele kell tenni két erőleveskockát (én 1 leveskocka + 1 adag bio szárított leveszöldséget szokok), 1 kiskanál gyömbért és egy citrom reszelt héját. Fel kell forralni, és belefőzni 1-2 marék rizset. Ha megfőtt, lehúzni a tűzről és belekeverni 1 tojásárgáját, meg a citrom levét, utóbbit ízlés szerint. A tányérba reszelt füstölt sajtot tenni, és arra szedni a forró levest.
A szopis változatból kihagytam a tojást, és simán liszt+vízzel behabartam, és kimarad a sajt is.Kép

Asztrológia: a közhiedelemmel ellentétben nem a jóslás a lényeg benne, és nem állítja, hogy a bolygómozgások meg az emberi élet ill. jellem között ok-okozati összefüggés van. Elég nagy butaság is lenne ezt mondani. De egy nagyon jó eszköz arra, hogy az ember jobban megismerje magát, és a vele történteket nagyobb összefüggésekbe tudja helyezni, és ezáltal jobban el tudja fogadni, vagy meg tudja váloztatni.

Próbafülkék: eccerűen rémesek! pedig biztos jobban vásárolna az ember, ha barátságosabbak lennének a tükrök.Kép

Holnap reggel megyünk oltásra.Kép Remélem nem viseli meg manót nagyon. Én már bespájzoltam a köv. két napra annyi kaját, hogy egy ostromot is kibírnék.Kép

KépKép
connie

Kép
itt fordult meg, 11 hetesen. Na, ilyen pucéran. Hát nem egy hústorony az tuti...Szerintetek gebe?
wester2004

Kép
ez már újabb, ez az egyik kedvencKép
wester2004

ez pedig ma készült! Bocsi, hogy így elárasztottalak Bennetek, de 4 hónapnyi lemaradást pótoltam!
sziasztok,
EszterKép
wester2004

Eszter,
Sztem nem gebe, pici, de arányos, sztem szép. Ha kórosan sovány lenne, nem így nézne ki, nem is beszélve a huncut pillantásáról.Kép És nagyon elégedett babának néz ki.Kép

KépKép
connie

Eszter tunderi a kiscsaj, es egyaltalan nem gebe hanem szep formas babaKép sztem.
Vizimano igy utolag is jo nyaralast gondolom mar nem olvasodKép
Szoptatas igen azert sztem is valamennyire alkat kerdese mert mindenkit nyakonveri a faradtsag, idegeskedes, meg a hirtelen jott felelosseg csak valakit tej ugyileg nem erint valakit igen es akkor meg erre is raparazol utana meg mar tej az ablakbanKép Nekem az elozo szulesnel miutan meghalt a kislanyom meg !3 hetig nem ment el a tejem mar apaszto injekciot akartak adni, most meg eleg volt az hogy a fentebb irtak osszejottek.
Es igenis utalom az osszes LLL stb stb tanacsadot mert csak ugatnak ugatnak es szinte a te hibadnak rojak fel ha nem megy, valahol itt a babaneten olvastam passz hol, hogy felhivta az egyiket hogy keves a teje tapszerrel potol szeretne felfeljeszteni a tejcijet es szinte lefikaztak a tapszer miatt, es ezt csak egy oylan ember tudja megcsinalni akinek meg nem tepte meg a mellet a gyereke mert nem jon belole semmi pedig o meg ehes es utana meg uvolt mint a sakal hogy kajat meg, az en fiam meg kulonosen haspokKép, a szoptatasert honlapon olvastam egy olyat hogy legszivesebben feluvoltottem volna hogy csak indokolt esetben irjak fel a tapit amugy meg nem mert !mindenki tud szoptatni, akkor most Marqueza Vizimano es az en gyerekem ehenhalna mert ugyis tudtunk volna vagy ez hogy van? Es a szoptatas kozbeni tejtermelodes bizts igy van csak kerdes ugye hogy mennyi az annyiKép
Talaltam egy jo babakocsikereskedest www.endo96.com
lengyel kocsikat arulnak es van nagyon jo ernyore csukhato es olcso nagyon.
Bocsi a kifakadasertKép
Reka

Kép
vaktyuk

JA asztrologia en a Baktay Ervin suliba jartam heti egy alkalom. 5eft volt egy honapra.
Connie te meddig jutottal?

Kép
vaktyuk

Vaktyúk,
Mi össze-vissza haladunk, erre a kérdésre nem tudok válaszolni.Kép Elvileg az alapokat át kellene néznem (mármint a horoszkóp elemeit), abból csak azt szoktuk megbeszélni, amit nem értek, amúgy már elemzünk az első perctől kezdve.
A Baktay sulinak néztem a honlapját régebben én is, jónak tűnt.

Én egyébként nem értem ezeknek a tanácsadóknak a hozzáállását, sztem egy tanácsadónak az adott helyzetből kellene megpróbálni kihoznia a legtöbbet, nem fikáznia. Ezzel a stílussal csak elriasztják az embereket.Igazán mutathatnának több toleranciát. Egyébként, ha már itt tartunk, amikor elolvastam a tejköves anyuka levelét, az első gondolatom az volt, hogy nem normális, és jól belehülyítették szegényt a mindenáron való szoptatásba.Kép

Na, most már télleg menek alunni, mert holnap ki tudja milyen napunk lesz, szuri után.

KépKép
connie

Jo pihit Kép Arrol a tejkoves dologrol nekem is megvolt a velemenyem....meg azokrol akik ilyenkor meg biztatjak o ugyanmar menni fog ez

Kép
vaktyuk

Hát, én abban sem hiszek, hogy kimerült és idegbajos anyuka mellett kiegyensúlyozott marad a baba.Kép

Na túlestünk a 3 hós szurin, a méricskélés jobban felháborította, mint maga a szuri. Sztem nem volt szimpi neki az asszisztenső.Kép Rögtön be is aludt, még az autóban, mert pont a reggeli visszaalvós idejére végeztünk. Doki csak annyit mondott, hogy figyeljem a lázát, de remélem nem lesz.
Az agyhártyagyulladás elleni oltást nem adattuk be, mert pénteken váltottuk ki, és sikerült megbuggyantani, négy órát állt a hátizsákban, mire eszünkbe jutott volna hűtőbe tenni. De lehet nem is baj, hogy nem egyszerre kapott mindent, így is beleszuriztak 4 féle cuccot.Kép
7160 g és 64 cm volt a picurka. Ill. nem is picurka.Kép

KépKép
connie

GratulaKép Az agyhartyaszurit kulon kell megvenni?

Kép
vaktyuk

Igen. Nálunk kifizeti az önkormányzat, ha kérünk ÁFÁs számlát Ákos (!) nevére.Kép
Még nem igazán döntöttük el, mi legyen ezzel az oltással, a gyerekdoki nagyon szorgalmazza, apukám szerint felesleges, amíg nem megy közösségbe. Csakhogy elég sokat járunk vele mindenfele, még ha nem is adjuk bölcsibe. Na mindegy, a fatalista hozzáállást választottam, ha összejön, beadatjuk, ha nem, akkor nem. Két hét múlva kellene beadnia a dokinak, addig hátha eldől.Kép

KépKép
connie

sziasztok! Connie én is ezen az oltáson dilemmázom! mi a 2 hóson túl vagyunk Boldi most 10 hetes. Nálunk is a doki szorgalmazza az ismerősök szerint ahol van bébi elég egy éves korban. De olyan is van aki beadatta... Hát pasz. Legyen okos az ember...

Kép
juszti75

Francba anno a vedonot kerdeztem az agyhartyaszurirol az azt mondta nekem egy eves korban. ES ez melyik agyhartya lenne? A kullancsos?
JA nem Kép gondolom

Kép
vaktyuk

Boldizsárom

Kép

Kép
juszti75

Jó reggelt!

Elmentek a lányaim a táborba Kép már hiányoznak...
Olyan hülye álmom is volt erről, és hajnali 3-4.30 között aludni sem tudtamKép

Nem ragasztom Rátok a rosszkedvem megígérem! Kép

Eszter
Végre tudtál feltenni képeket! KépGyönyörű a kislány, és sztem is arányos. Hadd mondjam el,
hogy az öcsém kisfia, aki most 2 és fél éves, nagyon rossz evő, néha napokig nem eszik semmit, és ez kezdettől fogva így volt.Senki nem tudja miért, mert körülötte mindenki szereti a hasát. Hát, ő nem, ilyennek született.
Ennek ellenére, kiegyensúlyozott és nagyon aranyos kisfiú, korához képest sokkal választékosabban beszél. Persze, mi is mindig aggódunk, hogy nem eszik, de aztám csak jóízűen elfogyaszt vmit. Csak nehéz kitalálni, mit. Tegnap itt voltak nálunk, és úgy örültem, hogy ízlett neki az ebéd Kép Úgyhogy, szerintem ne aggódj, ha lassan is, de szépen gyarapszik Kép
A kalapos képek pedig címlapfotónak is beválnának! Kép Kép

Vaktyúk
Én se értem, hogy miért kell olyan kismamákat megbélyegezni, akik nem tudnak szoptatni bármi miatt. Még rosszabb úgy nekik, ne emészd magad, Te mindent megteszel, hogy ő szépen fejlődjön és szereted őt, ez a lényeg.
Sajnos a mi ismeretségi körünkben vannak olyanok, akik az alakjuk miatt szülés után rögtön tejelapasztó tablettákat kezdtek szedni és már egy hét múlva a zsírleszíváson is túl voltak. Ez viszont olyasmi amitől felfordul a gyomrom, elnézést ha valakit megsértek a véleményemmel. A bébiszittert utána is többet látta a gyermek, mint az anyját...Kép
És most olvasom megdöbbenéssel, hogy a múltban milyen tragédia történt Veled, nagyon sajnálom. Halva született a kislányod? Kép Mi történt? Borzalmas lehetett, és mégis lelkileg fel tudtad dolgozni? Én valószínűleg beleőrültem volna.

Connie
Köszönöm Kép a receptet, ki fogom próbálni. Azt hittem egyébként, hogy édes, mert édes citromleves sem lehet rossz. Van nekem is egy levesreceptem, amit hasonlóan egyszerűen lehet elkészíteni, az egy fokhagymás sajtleves.
Az unokatestvéremékről írtam tegnap, akik az esküvőjükre készülődnek, Debrecenben. Szept elején esküdnek, most hozták el a meghívót. Csináltattak rá magukról bélyeget és nagyon ötletes a meghívó is. Az esküvőre már egy éve készülődnek, lovashintós gyönyörű, romantikus hangulatú lesz. Az öcsém, aki repülőoktató, az egyik repülőjével pl rózsaszirmokat fog a násznép felett elhinteni, hát, még úgysem láttam ilyet. remélem, nem haragszol, hogy a honlapodat megmutattam, nagyon tetszett nekik és hasznosnak találják az infokat. Végre megbeszéltük a nászajándékot is, és már most nagy az izgalom. Rég voltam ilyen nagy esküvőn. Kép
Vezso
vezso

lenne egy kérdésem. Picit piros boldi körménél a bőr a pici kezén a középső és gyűrűsujján. lehet hogy rosszul vágtam és benőtt? állítólag a kis sarkokat nem szabad kivágni. És én lehet hogy picit abból is kivágtam? Kép

A nyaralóknak jó nyaralást a többieknek kitartást a meleghez. Kép

Kép
juszti75

Weszter!

Csodaszep a kislanyod, egyaltalan nem tunik vekonynak. Imadnivalo a kalapos kep!!!! Es te is jol nezel ki meg a szuloagyon is!!!!

Connie!

Mi is ma kapjuk a harom hos oltast, negyed kettokor, te adtal be neki lazcsillapitokupot megelozeskeppen? Kivancsi vagyok Andor, hogy reagal erre az oltasra!
7.16 Kg!!!!!! Es en meg azt hittem Andor nagy gyerek, pedig tuti a 7kg-t meg nem eri el, de hat majd a hivatalos mericskelesnel megtudjuk.

Udv, BJ
babjag

Mire megszültem az írásomat, mennyit írtatok!

Connie
Jó hamar végeztetek evvel az oltással, nekünk nem volt láz és semmi más panasz sem. Remélem nyugodt napotok lesz KépMi a 4 hóst most szerdán kapjuk meg, és szerencsére mindig házhoz jön a dokinéni. Én akkor majd rákérdezek az agyhártya-ellenire. Azt hiszem beadatom, mert a nagyok és anno megkapták.

Juszti
Kacérkodik Boldizsár a kamerával, nagyon huncut ez a mosoly! Kép

Volna egy kérdésem. Olvastam a Babanetes hétvégi találkozóról, hogy lehet vinni ennivalót. Aki jönni fog, mit hoz majd? Már eldöntöttétek?

Heti tervem: foltvarrás, egy ágytakarót szeretnék összehozni, neki is állok ma délelőtt.
Vezso
vezso

Vezso
Szivfejlodesi rendelleneseggel szuletett /nagyfku volt/ es nem sikerult a mutet.
Eskuvo mi is tervezunk de sajnos anyagi okok miatt nalunk nagyon egyszeru lesz, a masik dolog meg en igazabol sajnalom ra a penzt kicsitKép
Hat errol az apasztasrol es tarsairol megvan a velemenyem nekem is de attol fuggetlenul en nem itelem el azt aki nem akar szoptatni /persze nem ezt a formajat/.
Juszti lehet hogy benott nekem is azt mondta a vedono hogy ovatosan vagjam ne lekerekitve hanem egyenesen.
Amikor alszik nem tudsz benyulni ala olloval es kivagni?
Futyitema akinek fia vanKép
Szoval a futyije legvege a fiamnak gyuruben piros egy picit mitol lehet? Nem huzgaltam a bort semmi.

Kép
vaktyuk

Tali elott cserelunk szamot aki jon?
Nekem meg gozom nincs mit viszunkKép eloszor is mano a legmacerasabb neki mit vigyunk ugye a tapszer nem birja nagyon a meleget.
Mi ma megyunk anyosekhoz a hetre elutaznak Olaszo-ba/igy nekunk nem kell menni/ es vigyazunk a lakasra es a heten megyunk uh-ra torpevel.

Kép
vaktyuk

Sziasztok!
Nem semmi termést produkáltatok a hétvégén!!!
Tegnap este megjöttünk Egerből, jó volt a családi hétvége öcsémékkel és apuval, legalább egy évben egyszer sikerül együtt lennie a családnak.

BABÁK gyönyörűek, Wester szerintem nem sovány a kisasszony!!!

Timka, üdv újra, sok erőt a költözéshez!!!

Babus,
mi BEBA tápszert eszünk, Marci szereti, én is nagyobb üvegben rázom össze, nekme könnyen oldódik, de ha szopik akkor csak 120-at eszik, ha véletlenül nem, akkor 150-180-at. Én Chicco üveget és cumit használok, az latex és cici formájú, soha nem okozott gondot az ivás.

Viszont a hétévégén kipróbáltuk a rizspépet, hát MArcinak nem ízlett, jött is vissza, vagyis lökte ki a nyelvével, de a sütőtök az igen!
Kép

Agyhártya oltást én beadatom 6 hónaposan, és lesz egy második részlete is, még nem váltottam ki, de 2400 forintocska, mert mi sokat csavargunk. 1 éves kor felett csak 1 oltást kell beadni. Az MMR-nek is van újfajta változata, mai állítólag nem annyira erős.

Én az LLL "előírásaival" és a "csak az a jó anya aki csak szoptat" dologgal már nem foglalkozom, nekem ennyi van, volt és minden nap ajándék, amíg legalább egy kicsi van, másnak több, megint másoknak meg semmi, ez van!

Konyha, sajnos nem mi terveztük a házat, így lehetne egy kicsit nagyobb, és sajna nincs kamra, ami nagyon hiányzik, de megoldom a garázsban. A párom nem sűrűn tolong a konyhában, így elférek!

Na szaladok teregetni, mert délben jönnek öcsémék két napra hozzánk is, és addigra jó lenne a mosómacicást befejezni!

Nyaralóknak jó nyaralást, többieknek szép napot!
Íme öcsémék lányával Mazsolánk, nagyon imádják egymást!!!
Kép
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Vaktyúk
Fütyitémában nem vagyok otthon, illetve csak nagyobbhoz értek Kép
Nagyon sajnálom ami történt Kép, akkor operálták meg, amikor megszületett? És nem látták előre? Pl az UH-n?
Nagyon drága egy esküvő, és olyan gyorsan vége van! De végül is ez a szerelem napja az ifjú pár számára. Kép Ha újraesküdnék, nagyon sok mindent teljesen másképp csinálnék, nem hívnék annyi embert pl a vacsorára. Szegény unokatesóm is evvel szenved, mert a leendő anyós még a saját kollégáinak a családját is elhívta a vacsira, mondván, úgyis ő fizeti, senki ne szóljon bele.
Ezen a tápszeren én is gondolkodtam, ha lehűtöd és hűtőtáskába rakod, ugye az sem jó, mert akkor, hogyan melegíted fel? Nincs ott erre vmi hely?
Vezso
vezso

HAt amugy nem rossz otletKép hutotasi valahonnnan szerzek egyet vagy veszunk amugy is kellKép
Eleg ha a tapszer maga van hutve a vizet nem kell, itthon forralok egy csomot ott meg siman be tudom keverni. Meg viszek majd valami uveges kajat neki sutotokot pl.
NEm lattak mert nem csinaltak kulon magzati sziv uh-t most mar voltam a kardiologiai intezetben.
5 naposan halt meg akkor mutottek, eloszor azt hittek csak mekoniumot nyelt utana atvittek a janosba ott tartogattak 2 napig utana a kardiologiai intezetbe.

Kép
vaktyuk

Basszus, tök kiakadtam. Férjem újratelepítette a laptopot, és tegnap megkérte a kollegáját, hogy indítsa el az adatok, doksik stb. visszamásolását a szerverükről a laptopra. Erre a nagyon idióta kolléga, mellesleg informatikai igazgató, nem másolta, hanem áthelyezte a file-okat, a másolás persze elakadt, és elveszett az összes magán anyaga, a fényképek, a videók Ákosról, meg a mi levelezésünk, minden.Kép Anniy kép maradt meg, amennyit kiírtunk cd-re a sógoroméknak múlt héten, még jó, hogy a legjobbakat válogattuk ki. De a párom "művészi fotói" elvesztek.Kép

KépKép
connie

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a bókot! Kép Hétvégén voltunk Debrecen mellett, Marcika totál jól viselte az utat(kicsit féltünk tőle)!Tök idegen helyen volt, tök idegen emberek között, de nem viselte meg! Egész nap vigyorgott, meg dumált; haláli volt! Kép Kép Kép
Vaktyúk!
A ˝szülök˝azért dobták el a gyereket mert szerintük nem tökéletes! Õk az az emberek akik csak a külsőségekkel foglalkoznak; halál sznobok; mellesleg full gazdagok és szégyellték a kislányt! A kislány a 28.hétre született 690gr-mal, nagyon sokáig azt sem tudták életben marad-e!
A ˝szüők˝arra törekednek, hogy minden tökéletes és szép legyen körülöttük és ebbe nem fér bele egy beteg kislány! Hát ennyi! Kép Kép Kép Kép
Én szembe köpném az ilyen embereket!

Na mindegy, nem húzom fel magam!

Hétvégén akkor lesz tali a Babanet találkozón?
Ildi

delfinke

Vaktyúk,
Ez borzasztó lehetett, én biztos összeomlottam volna.Kép
Fütyitéma: bár nálunk van itthon kicsi is, de nem tudom, mitől lehet piros. Kis krém vagy kaki nem mehetett bele? A doki azt mondta ma, hogy most már fürcsinél hátra lehet picit húzni, és a szélét letisztítani.
És egy picit lehet manókát mindennap ültetni, asszem az tetszeni fog neki.

Vezso,
Kaját még nem tudom, mit viszünk, este majd agyalunk a párommal.
Telcsiszámot mindenképpen cseréljünk sztem, ha alszik majd manó, elkezdem begyűjteni. Most velem netezik.KépDe csak a fényképek érdeklik.Kép

KépKép
connie

Connie
Borzasztó. Kép A babaneten lévő fotókat is meg tudod menteni még, vagy azok egyébént is megmenekültek? Azt mondják, hogy még a kitörölt fájlt is vhogy vissza lehet hozni, nem?
Ezért félek minden jegyzetemet a szg-en tartani, még cd-romból is többet csinálok, hátha valamelyik megsérül. Annyi munka volt, és ha kárbaveszne, akkor sehonnan sem tudom pótolni.
egyszer vki kérdezte, hogyha kigyulladna a ház mit vinnék gyorsan magammal a tárgyak közül. Hát én fotónegatívokat, minden egyebet lehet pótolni.

Szia IldiKép
Lesz tali, mondtad, hogy jössz. Kép
Az általad említett szülőkről megvan a véleményem, de nem szalonképes.
Vezso
vezso

Hat nem volt egyzseru de ilyenkor nem szabad keseregni meg ha igy ha ugy lett volna stb.
Azt kell nezni jo lett volna neki egy ilyenfoku rendelleneseggel elni ,tudott volna teljes eletet elni?Sajnos nem tehat mondhatnam azt ,hogy igen.
Ildi ertem, pedig nem hinnem hogy annyira nagy baja lett amit ne lehetne korrigalni meg iylen kis korban na mind1 mindenki a sajat haza tajan legyen okosKép
Connie sajnalom nagyon hat ezek sajnos potolhatatlanok nekunk szules utantol 3 napos koraig nem keszult semmi mert a koltozkodesben el volt kavarva a gepKép meg 5 perces fajasokkal itt rohangaltam a lakasban es ilyen jelszoval keresgeltem halosbugyi fenykepezogep halosbugyi fenykepezogepKép persze csak akkor lett meg mind2 mire hazajottemKép

Kép
vaktyuk

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?