Új privát üzeneted érkezett!

Angelani!

Igen, sajnos az országban ez az egyetlen kacsaszerelő (tudomásom szerint), aki nem vág át. A fékkel tényleg baj volt, mert felpuhult mindig, de azt hittük, hogy csak levegős. A szerelő lelégtelenítette, és akkor mondta, hogy rossz a munkahenger, mert a probléma megmaradt. De akkor is bosszantó, hogy tönkrement, hiába nem olyan meglepő egy 24 éves autónál... Kép

Zsóf
29+3

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!Kép

Megann!Kép

Látod milyen nagy már a Te babád isKép
GratulálokKép

LányokKép

Nekem most volt ajakherpeszem, az baj???

Megint egész nap fájtak kezeim, alig bírtam behajlítani ujjaimKép
Ez baj szerintetek????
Meg a derekam baromira fáj.
Tiszta tropa vagyokKép

Hogy fogom bírni, és állítólag jövő héten 35 fokok lesznekKép

És én már így is dagadok, pedig eszek sok sok dinnyét!!!
Nem kellene segítnie ezen???

Na nem panaszkodom tovább, megyek megint dinnyézni párommal.)KépKép

Este nem lesz alvás, mondjuk már megszoktamKép

Puszi Nektek!

Mea(33.)

Mea
mea

Sziasztok!

Zsóf!
Akkor sajnálom, hogy tönkre mentKép
De legalább így derül ki, mint egy végzetes baleset útján.
Legalább meg lesz csinálva és majd biztnságosan vihet be vele a párod a kórházbaKép

Látom, tényleg kihalt a topik.
Csak ketten beszélgetünkKép
Nem bajKép

Sziasztok!
Angelani
33+3

Kép
angelani

Jó reggel!

Remélem ma már mindenki előkerülKép
Talán nem is volt ilyen hétvége még, hogy ennyire ne jöjjön senki!Kép

Mea!
Sajnálom hogy nem vagy túl jól, bizony nemhogy 35 hanem péntekre már 37 fokot mondanakKép(és mint tudjuk ezek árnyékban mért hőmérsékletet jelentenekKép)
Én már el is határoztam, hogy ki se dugom az orromat pénteken:Kép, bekapcsolom a légkondit és tanulni meg pakolgatni fogok, esetleg főzni valami kis könnyűt, mondjuk gyümölcslevest!
Aki teheti kövessenKép

Hari!
De ari vagy, várom a fotókat... a páromnak is mindig megmutatom, látja mennyire odavagyok a cicádért...szerintem ha van egy kis esze, karácsonyra, vagy szülinapomra(október), egy kölyökcicát ajándékoz nekemKépKépKép

Na indulok én is az építkezésre, képzeljétek, már elkezdték festeni a szobákatKép, hát ez a szinkatalóúgus nagy becsapás, jó élénk színeink vannak eddigKépKépKép(pedig papíron nem úgy tüntek), még jó hogy nem festették ki az egész házat veleKépKép, na akkor papagálylak lett volna belőle.KépKép
Meg kezdenek lent burkolgatni isKép
Végre valami látványos haladás, olyan jó, már úgy kiköltöznénkKép

Megann 33+1

Kép

Kép
megann

Megann!

Tavaly hőszigeteltettük a házat, és kiválsztottunk egy vajszínűnek tűnő vakolatot. A ház okkersárga lett végül. Kép Nem baj, ez se rossz.

Angelani!

Jobban van a párod? Ehetett fagyit? Legalább ennyi öröm jár neki az ürömben.

Zsóf
29+4

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Látom, ma lesz mozgolódásKép

Megann!
Remélem, azért tényleg lesz jó időKép
Nem kell 40C°-nak lennie, de ne is essen.
Végre moshatok és kiteregethetekKép
El kell kezdenem, illetve folytatnom a babaruhákat. Úgy érzem, hogy nem jutok a végéreKép
Örülök, hogy végre halad a ház körüli munkák! A végén csak készen leszKép

Zsóf!
Az okkersárga egész szépKép
A párom ehetett fagyit, de nem igazán evett.
Inkább pudingot, tejbegrízt meg ilyeneket.
Szegény, tegnap próbálkozott szlárdabbalKép
Azért már jól megy neki.

Most elment a dokihoz, meg állás ügyben.
Addig kitakarítokKép
Van elég melómKép
Nem baj, csak végzem valamikor.

Majd benézek, ha felkelt mindenkiKép
Sziasztok!
Angelani
33+4

Kép
angelani

Megann, Zsóf!

A szinválasztásnál nagyon kell vigyázni, mert kis felületen sokkal világosabbnak, diszkrétebbnek hatnak a szinek. Illetve, a visszájáról, nagy felületen mindig sokkal erősebbnek hat a szin. Ezt nekem a nagynénémék a számba rágták mikor elmentem szineket nézni, ki is választottam egy halványnak tűnő sárgát a babaszobába, aztán láttátok milyen napsütötte napraforgósárga lett belőle. Nem rossz, de tényleg sokkal halványabbnak tűnt, pedig a Brico ahol vettem, egy fél négyzetméteres felületen mutatta be, nem is olyan kis pár centis lapocskán. És még igy is.

Szal nagyon észnél kell lenni a szinekkel és inkább 2-3 árnyalattal világosabbat venni, mert nagyobb felületen kiszúrja majd a szemed.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó reggelt!

Na hétvégén tartottunk egy családi ebédet nálunk, de most megfogadtam, hogy ez lesz az utolsó ilyen projektem baba előtt. Halálosan kikészültem bele. Szombaton takaritás, süti sütés, vasalás, előkészületek, bevásárlás. Vasárnap egész délelőtt sütés, készülődés. Aztán háziasszonykodás, aztán nagynénémék ott maradtak segiteni nekünk egy pár szerelési dologban, akkor el kellett menni a Praktikerbe egy pár dolgot beszerezni. Mire mindenki elment, én már alig álltam a lábamon.

Keresztcsontom iszonyatosan fáj minden alkalommal ha fel kell állni vagy fekvéskor egyik oldalamról átfordulni a másikra. Most már a méhszájam is szokott nyillallgatni. Néha úgy érzem, minden ki akar esni ott alul. A derekam fájdogál, de már nem tudom eldönteni, csont-e vagy mensiszerű fájdalom. Elkezdtem kacsázni, illetve párom szerint pingvinezni. Baba ha tornázik iszonyatosan kellemetlen tud már lenni, szinte fájnak a mozdulatai ha élénk.

És még csak a 35. héthez közeledünk!!! Bent marad ez a baba aug 12-ig, az az utolsó munkanapom...

Tényleg, kivettem a szabimat és jóvá is hagyták, aug 15-aug31-ig. De mi van, ha megszülök előtte? Akkor egyszerre kapom a fizetésemet és a TGYÁSt?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica!Kép

Hasonló panaszaim vannak nekem isKép
Derékfájás, babab mozgása nagyon erős, néha úgy megüt alul, hogy szó szerint majdnem bepipilekKép
És én még csak 33.hetemet kezdem.Kép
Szóval kezd terhes lenni már így a vége, nem gondoltam volna.

Imádom meg minden, csak enhéz így hogy nem bírom a házimunkát úgy mint régen stb.

Na mega kézzsibbadás, lábfájás hát kemény.Kép

Ha ilyen meleg lesz én sem mozdulok ki itthonról.

Párom el akar menni Mogyoródra Aquaparkba, szerintetek nekem érdemes vele tartani, van ott olyan medence amibe még bemerészkedhetek avgy inkább hagyjam már???

Megann!Kép

Igyekszem hasonlóan cselekedni pénteken, mint TeKépKépKép csak a tanulást kihagyomKép

Te teljesen jól vagy?Semmi panasz?
De jó NekedKép

Na megyek összepakolászniKép

Sziasztok!

Mea(33+1)

Mea
mea

Elkezdtem inni a málnalevélteát, hát a bélmozgásomnak jót tett. De mennyit kell belőle inni? Vettem egy ilyen kis fém teatojást, azt most már teletömöm a málnalevéllel, egy bögre forró vizbe áztatom 10 percig, aztán cukrot, citromot rakok bele és felhigitom fél literre, amit szépen egy sportüvegből elszürcsölök. Terveim szerint két ilyet fogok meginni naponta, egyet reggel, egyet este, de ez elég? Azt olvastam, 2-3 csészével kell inni harmadik trimeszterben, de az mennyi teafüvet jelent?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mea!

Az Aquaparkban a legjobbak a csúszdák, és azon te úgysem csúszhatsz, csak sóvárognál... Medencébe végülis bemehetsz, de azért kiadni 4-5000 ft-ot... De ha a párod nagyon szeretné...

Zsóf
29+4

Kép
Kép
göndörzsóf

Rókica, Mea,
nem akarlak elkeseríteni Benneteket, de a 'mindenhol fáj' még csak a kezdet. Ahogy közeleg a vége, lesznek még cifrább érzések is. Kép Én aludni már egyáltalán nem tudoK, az éjszaka már csak retur ágy-toalettről szól Kép 2 óránként, és felébredek amikor egyik oldalamról a másikra fordulok, úgy fáj - talán a medencém, én már nem is tudom Kép Viszont Babának egyre kevesebb a helye, így akkora fájdalmakat már nem okoz KépA 'majd összepisilem magam' legkellemetlenebb pl.amikor vásárolunk, akkor egy laza 2-3percre mozdulni sem tudok, mert úgy érzem különben bepislantok Kép várom, hogy a kisManó odébb másszon.
Elég szórakoztató, az tuti!!! Kép Viccesen kell felfogni! Kép
KITARTÁS!!!
szmercsa
szmercsa

Zsóf,
én is kalászi vagyok, itt lakom a József Attilában Kép
szmercsa
szmercsa

Sziasztok!!! Kép

Mea
Osztom Zsóf véleményét Aquapark ügyben. Nagyon drága ahhoz, hogy sóvárogjál. Viszont nagyon jó, én imádok csúszdázni, de idén ez kimarad. Mi biztos el fogunk menni, persze Beni miatt. Kép Kép Kép

Kép

Rokica,
Ez a málnalevél tea engem is foglalkoztat. Ha kinyomozod, hogy mennyit kell inni, majd írd meg, jó? Kép Egyébként, hol lehet kapni? Gyógynövényboltban?

Angelani,
További jobbulást a párodnak és hajrá munka ügyben.

Megann,
Örülök, hogy látványos kezd lenni a ház kivitelezése! Kép

Benianyu
29+2

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

SziasztokKép

Angelani, örülök hogy már otthon vagytok, és remélem hamar jobban lesz a párod. És a te megfázásod hogy van? A Nanó már jól van, már pont úgy rosszalkodik, mint a műtét előtt. Már fürdetni is lehetne, de nálunk nincs jó idő, nem tudom mikor lesz már jó idő. Mondjuk ma még nem is baj, ha nincs 40 fok, mert ha minden igaz nemsokára indulunk megint a telekre füvet nyírniKép
Tegnap is ott voltunk, és hát mit mondjak, nem élveztem, de muszáj valakinek megcsinálni, és ezek mi vagyunk a párommal. Iszonyatosan nagy a kert és ennél már csak a fű több és magasabb. Tegnap egész délután nyírta a párom motoros fűkaszával én meg próbáltam összegereblyézni, de nehezen megy már. És igazából útálom is az egészet, de meg kell csinálni, úgyhogy nem is morgolódok, csak sokkal szivesebben fordítanám ezt az energiát a babaszobára. De ha ma belehúzunk akkor talán kész leszünk és akkor holnaptól már lehet csinálni itthon a dolgunkat.
Na megyek, mert Anyukám most telefonált, hogy jön ide. Majd még este jelentkezem, ha bírokKép

Hari 29+2

Kép
Kép
hari

Szmercsa,

Nekem ez a medence meg hátfájás elég régóta van (a második trimeszter elejétől), de eddig elviselhető volt. Most kezd nem az lenni. Olyan nekem is van, hogy felállok, elindulok valamerre, de meg kell állnom, hogy feszülés/fájdalom/nyomás az alhasamban elmúljon. Bepisilési ingerrel még nem találkoztam hálistennek, mondjuk olyan van hogy a baba a hólyagomat nyomja, az kellemetlen, de tudom, hogy a pisiléssel csak kellemetlenebbé teszem, igy ilyenkor inkább iszom. Teli hólyaggal nem olyan kellemetlen.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok! Igen, én is gyógynövényboltban vettem a málnalevélteát. A zacskójára rá van írva, hogy egy csészébe 1 kávéskanál füvet kell rakni. A bába válaszol c. könyv pedig azt írja, hogy napi 3-4 csészével kell inni. Hasonló hatása van a lenmagnak is.

Rokica! Én már nem mertem volna vállalni a nagy családi összejövetelt úgy, hogy én vagyok a háziasszony. Bár 35 hetesen még azt hiszem elmerészkedek egy esküvőre (180 km oda is, vissza is), de aztán kész, ki se dugom az orrom Bp-ről.

Hétvégén kirándultunk Visegrádon, bár én csak nagyon lassan tudtam közlekedni, de azért jól sikerült. És a végén még Szentendre belvárosában is sétáltunk egy kicsit. A sétát ajánlom mindenkinek, szerintem nagyon jót tesz a közérzetnek!

Saci szerintem még mindig nem fordult meg Kép, bár nem akarok türelmetlen lenni, végül is még van egy pár hete. van valakinek valami tuti bevált módszere a gyerekfordításhoz?

Mindenkinek szép és fitt napot, én is megyek főzni meg takarítani.

Bodza 32+4

Kép

Kép

Kép
bodza

Sziasztok Lányok!

Herpesz: tényleg nem kell aggódni, ha szájon van, nekem már vagy 3-szor volt a terhesség alattKépÉs tényleg úgy van, hogy vagy van hajlamod rá, vagy nem. Én az apukámtól örököltem a hajlamot, sem az anyukámnak, sem az öcsémnek nem volt egész életében soha, sem a páromnak. Viszont borzasztóan figyelek a kézmosásra, nehogy az intim részekre kerüljön valami véletlenül. Szóval olyankor gyakorlatilag szinte egész nap kezet mosokKép Egyébként a barátnőmnek tavaly júniusban született a kislánya, és pont a szüléskor is volt egy neki a száján, de nem lett semmi baj.
Látom, ti már teljes készültségben vagytok a babaruhákkalKép Én még semmit nem mostam ki, de elhatároztam, hogy a jövő héten legkésőbb nekiállok. Még két dolog hiányzik nekünk, egy kis fűtőtest (panelben lakunk, babóca szept. végén jön, és október közepén van csak fűtés, addig elég hideg van), egy párologtató, amiből ki is néztünk egy HAUSER-t, ari kis maci feje van, de arra már csak a jövő havi fizuból fogja futni.

Szmercsa:
hát én már próbálok lelkileg készülni a nem-alvásra! Ugyanis nagyon jó alvó vagyok, ezért ha néha mégsem tudok rendesen aludni, az meglehetősen megvisel.
Engem most a savproblémák értek el újfent, úgy, mint az első trimeszterben. Amúgy is, babóca nagyon felnyom már mindent bennem, nem tudok sokat enni egyszerre, nem csoda, hogy a sav is olyan könnyen a nyelőcsövembe jut. Még akkor az elején olvastam, hogy nem jó a jobb oldalon feküdni, mert ott van a gyomorszáj. Na most- múltkor kiveséztük ezt- én csak azon az oldalon bírok aludni már jó ideje. De most kitaláltam azt, - azt hiszem, Roki te írtad, hogy a hintaszékben alvás kényelmesebb lehet a végén- hogy egész magasra teszem a fejem, nagypárna+ több kicsi, és így sokkal jobb. Egyébként én tök laposan alszom, csak kispárnával, de most mégis ez tűnik jónak. Egy pár hétig talán kényelmes is leszKép Aztán, gyanítom, utána már tök mindegy... Csak azt nem értem egyébként,hogy ezzel a természetnek mi célja van, mármint, hogy a végén az ember annyira nem tud aludni!!!!Kép Hiszen fáradtan a szülés sem lesz könnyebb, nem beszélve az utána jövő non-stop szolgálatrólKép Nem lehetne legalább addig pihenni????
Meg ez a hülye hiperérzékenység is, azt hittem, annál rosszabb nem lehet, mint az első hónapokban, de tévedtemKép Egyszerűen annyira mélyen érint minden, ráadásul most van némi konfliktusunk a szüleimmel isKép Mivel sosem volt komolyan, ez most nagyon is megvisel. Hát ez van.

Szép napot mindenkinek!
Pusz
Lucretia
32 (te jó ég!!!)
lucretia

Lucretia,
én sem értem, hogy mi célja a természetnek azzal, hogy nem tudunk egy éjszakát sem végigaludni. Kép De biztos ezt is jól kitalálta Kép
Időnként már olyan fáradtnak érzem magam. Kép Max. 2 óra, amit egyhuzamban végigtudok aludni.
Lányok Ti éjszaka hogy szeretnétek szoptatni. Felkeltitek 3 óránként a Babót enni?? erről igencsak megoszlanak a vélemények még a családomon belül is, pedig egyrész 3, másik rész 4 gyereket nevelt fel.
Rókica,
úgy látom minenkinél más a fájdalom. Nekem az alhasam nem szokott feszülni/fájni, viszont a pisilési ingerre a pisiléssel válaszolok Kép nekem az jött be.
Mit szóltok, 34-37 fokot mondanak a hét második felére Kép nem akarom KépKép
Holnap megint megyek Ctg-re, remélem kisManó nem fog megint sztrájkolni, hogy a frászt hozza a nővérkékre Kép A múltkori eset után, olyan rossz érzésekkel indulok neki Kép nincs hozzá kedvem KépKépKép
szmercsa
szmercsa

Én aludni még jól bírok hál'Istennek, ma is 9-ig durmoltam, és csak egyszer keltem föl pisilni. Ez biztosan alkati kérdés.

Babaszobások! Szerintetek mennyiért reális egy újszerű állapotban lévő, márkás 2 m-es fejvédő + vastag paplan? 6000-ért hirdeti egy kismama, tényleg szép, de én sokallom egy kicsit. Rakok föl róla képet, ha sikerül.

Kép

Én addig nem fogom kimosni a cuccokat, amíg nincs hova pakolnom, és szerintem majd csak a 36-37. hét körül fogjuk felállítani a kiságyat meg a szekrényét. Szóval én még várok ezzel a tevékenységgel.

Na, tényleg megyek, sose leszek kész.

Bodza 32+4

Kép

Kép

Kép
bodza

LányokKép

Hát azt hiszem kihagyom az Aquaparkot idén, de párom nagyon szeretne menni, úgy hogy lehet hogy mással kell mennieKép

Rokica!Kép

Én is veszek málnalevélteát.
Akkor írd meg ha tudod mennyit kell inniKép ill mennyi teafű kell.
ezt filteresen nem lehet kapni?

Szmercsa!Kép

Én már fel vagyok készülve a nem alvásra, mert éjjel 2-3 pipilés már van, nyomja a hólyagomat úgy a gyerek, hogy majdnem...Kép
Hátam baromira fáj, ha fordulok egyik oldalamról másikraKép

Hát én nagyon nem várom a meleget, én ellennék iylen időben végigKép
Nálunk mondjuk nem is esett, csak hűvösebb voltKép

Szmercsa!Kép

Én fogok éjjel szoptatni, de az nem úgy van hogy ahogyan a bébi felkel???
Fel kell ébreszteni, én nem hiszem hogy azt megtenném.
Ha tud aludjon csak , az nekem is jóKép

Mea
mea

Bodza!Kép

Próbáld meg lealkudni 4000-re.
Szerintem is picit sok, de ha nagyn tetszik Neked vedd meg.

Én 7000Ft-ért vettem az enyémet újonnan de abban van baldachin, fejvédő, takaró, lapos párna.
Igaz nem márkás, de tök jóKép

Mea
mea

Bodza:

Szerintem is sok érte 6000 forint, bár látom ilyen patchwork stilusú. De gondolj bele, hogy babára takarót nem is szabad rakni, ezért a takarót max lepedőnek tudod használni, ha rárakod a gyereket. Bár hasra nem raknám puhára mert mi van ha belesüpped a feje és nem kap levegőt?

Szóval 6000 forint úgy hogy a takaró nem is igazán (ki)használható, sztem nem éri meg.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szmercsa,
Én nem fogom felkelteni a babát, sem éjjel sem nappal (kivéve, ha besárgul és muszáj keltegetni az evéshez). Felébred magától is és akkor rögtön kapja majd a cicit.

Bodza,
Szerintem is sok érte 6.000. Ha nagyon tetszik és szeretnéd megvenni, próbáld meg lealkudni. Nem hiszem, hogy el fogják kapkodni ennyi pénzért.

Alvás: én még egész jól alszom, bár kimegyek pisilni 2-3-szor, de egész jól visszaalszom. Bár néha nehéz megtalálni a kényelmes fekvést. Ami nagyon zavar, hogy állandóan ég a nyelőcsövem. (azt mondják, viccesen, hogy hajas lesz a baba) Erre tud valaki valami okosságot?

Benianyu

benianyu

Köszi a hozzászólásokat a takaróhoz!

Rokica! Mit fogsz akkor a babára rakni takaró helyett? Mert oké, hogy hálózsákba bújtatom, de abból ki van a kis keze - az nem fog fázni? Tudom, hogy azt mondják, hogy belefulladhat, ha magára húzza a takarót, de azért valamit csak kell rájuk raknunk.

Kép

Kép

Kép
bodza

Bodza,

Egyrészt tudsz alá hosszúujjú bodyt adni, ha hűvösebb lesz, másrészt meg lehet kapni hosszúujjú hálózsákot is.
Amúgy szerintem be lehet takarni, az első néhány hétben nem mocorognak még alvás közben. Addigra meg kitapasztalod.
Bár én hálózsák-párti vagyok Kép

Benianyu

benianyu

Sziasztok!

Hétvégén pont azokat a bizonyos cifra fájdalmakat éreztem, amikről Szmercsa írt. Elkezdtem nézegetni az órát, hogy milyen gyakran fordul elő, de nem sűrűsödtek a fájások szerencsére, már kezdtem parázni, hogy megszülök Kép
Ma voltam fájásmérésen, 20-40%-os fájásaim vannak. Holnap megyünk UH-ra, az uccsóra, annyira várom már Kép
Olyan édes az anyósom, képzeljétek kimostam a babaruhákat, Õ meg kivasalta mindet. Így ezzel is megvagyok.

Bodza! Takarót és fejvédőt újat is lehet kapni márkásat ennyiért. Én takaró helyett hálózsákban fogom altatni. Mondjuk nálunk mindig jó idő van, télen is, mivel nagyon fázós vagyok.

Benianyu! A babó nyomja a gyomrodat, és a gyomorsavtól éghet a nyelőcsöved, nekem azt mondta a védőnő, hogy ha ilyesmit éreznék, akkor alváskor pócoljam fel magam félig ülő helyzetbe.
Szerencsére, ezt még eddig nem tapasztaltam...

Ildi 35+3

Kép
vrucsincá

Benianyu! Az a baj, hogy én már vettem egy szuper kis vastag hálózsákot, de az ujjatlan. Szóval nem akarok most még egyet venni csak azért, hogy legyen ujja. Meg nem szeretném, hogy teljesen beöltözve legyen a lakásban, én is jobban szeretem a vékonyabb hálócucc+ vastagabb takaró kombinációt. De ez lehet, hogy náluk még tényleg nem működik. Egyébként tényleg elég lesz alá egy hosszú ujjú body? Abban nem fog még fázni? Nekünk se elég télen egy hosszú ujjú pizsama, arra még kell nekünk is takaró. Nem???

A hálózsák szuper találmány nekik, mert nem rúgják le magukról, de azért én biztos ami biztos ráraknék még egy takarót. persze majd kitapasztaljuk, hogy mi jó nekik.

Kép

Kép

Kép
bodza

Ildi! Hú, de izgalmas, te is már tényleg a finishben vagy!!!

Kép

Kép

Kép
bodza

Hát nem tudom, én mindenhol azt olvasom, amig saját maga nem tud ki-be takarózni, addig nem szabad takarót rakni rájuk, mert fulladásveszélyt jelent. Inkább rakjál rá bundabugyit, meg vastag, meleg, hosszúujjú body-t a hálózsák alá, szerintem.

A pici babáról (újszülöttről) azt gondolná az ember nem tud mozogni, ott marad ahova lerakod, de ők eltornásszák ám magukat a kiságy egyik végéből a másikba! A nyári babások között volt egy anyuka akinek a gyerkőce 1-2 hetes korában valahogy kitornázta magát az autósülésből, mert nem volt bekötve és egy pillanatig nem figyeltek rá. Szerencsére nem az autóban voltak, hanem otthon, és a baba üldögélt elvileg békésen az autósülésben. De igy is nagy volt az ijedelem, mert hát kiesett a földre az autósülésből. Nem gondolná az ember, de mozgékonyak.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ildi,
Tényleg kezd izgalmas lenni!!!
És ha az irodában vagyok, vagy bárhol máshol, amikor ég a nyelőcsövem? Kép Kép

Bodza,
Mi panelban lakunk és télen is nagyon meleg van, éjjel is.
Talán adhatsz rá egy rugit is, a hosszúujjú bodyra. De igazából nem tudom, tényleg ki kell tapasztalni. (Ha a felnöttek betakaródznak, nekik sem mindig van a kezük is a takaró alatt.)

Benianyu

benianyu

Rokica! Akkor majd próbálom megoldani takaró nélkül a dolgot, bár lehet, hogy félteni fogom, nehogy fázzon a keze.

Képzeljétek, most tudtam meg, hogy szegény nagyikám elesett, és szeméremcsont-törést szenvedett. Benn van a kórházban. Kép 91 évesen már nem forrnak egyszerűen a csontok. A doki szerint azonban még mindig jobb, mint a combnyaktörés.

Úgy lehangolt most ez...

Kép

Kép

Kép
bodza

Benianyu,
én is így gondolom, nem hiszem ,hogy használnék a kisManónak, ha éjszaka keltegetném, neki is kell a pihenés. Gyomorégés/nyelőcsőégésre én sem tudok okosságot, viszont, ami nekem is bevált, hogy nem fekszelm vízszintesben, kicsit emeld meg a fejecskédet Kép az segíteni fog.
A védőnőm most volt itt, ő is azt mondta, hogy hamar lebeszélik azokat a kismamikat akik éjszaka keltegetik a gyerkőcöt, csak ha valóban indokolt, akkor szabad.
szmercsa
szmercsa

Sziasztok!

Gyomorégés:
Nekem elég gyakran vanKép
Nyugodtan be lehet szedni a Rennie tablettát.
Nekem azért segít. Igaz, nem szedem minden nap, sőt eddig csak 2db-ot szedtem be. De valóban jobb.
Mióta kijött a párom a kórházból egyfolytában éhes vagyok. Az idő alatt szinte nem is etem, de most pótolom. Lefogytam 1,5kg-ot, de szerintem 2 nap alatt már felszedtem 3kg-otKép

Alvás:
Ha végre megtalálom a kényelmes pozíciót, akkor jól alszom. Pisi minimum 1 van éjszaka, de van, hogy 3X kell kimennem. A fordulás nehéz. Közvetlen mellettem van a babaágy, hát abba szoktam megkapaszkodniKép
Már letesztelem, hogy mennyit bírKép
Ülni nehéz sokáigKép Állni nem bírokKép
A derekam leszakad, a hasam érzem, hogy tágul, nyúlik.

Most találkoztam a kolleganőmmel. Olyan édike a babájaKép
Õ mondta, hogy a baba fejméretét kell figyelni. Ha a BPD(azt hiszem ez a fejkörogat) 10cm, akkor már 3kg körüli a baba. Mert azért hiába nagyobbacska lehet a fej, akkor sem annyira torz, hogy egy 2kg-os babának 10-12cm legyen a fejátmérője.
Persze lehet más probléma is, de az már kiderült volna.

Bodza!
Én is hálózsákos leszekKép
Van takaró+huzat, de hálózsákban fog aludni a baba.
Szerintem is sok a 6000Ft. Próbálj alkudni.

Hari!
Te meg ne erőltesd meg magadat!
Csak lasan melózz!

Rokica!
Én sem vállalnék már be semmi plusz házimunkát.
Még így is rengeteg dolgom van. Sajnos nekem nincs aki segíteneKép

Éjszakai etetés:
Nem kell felkelteni a babát.
Eddig akikkel beszéltem, senki sem keltette fel.
A kolleganőmnek a babája szinte végigaludta az éjszakát. Igaz 1X felkelt, de utána már arról is leszokott. 17-én volt 2 hónapos.
A tápszeres babák többet is tudnakaludni, mert a tápszert tovább emészti a gyomruk. Az anyatejes babák valószínű, hogy fel fognak kellni. legalábbis többször. De én igény szerint fogok etetni. De ha mondjuk este 20h-kor eszik,és nem kell fel akkor már hajnali 4h-kor lehet, hogy felkelteném.

Na lépek, majd visszajövök!
Sziasztok!
Angelani
33+4

Kép
angelani

Küldök nektek valamit Kép
Aztán nem tele sírni a klaviatúrát Kép

Hónapok...
"szegények, egyedül vannak." Nyolcadik hónapjagondolom
ugyanezt,ahogy reggelente fellépek a villamosra, és körülnézek a
törődött,egykedvű arcokon. Ó,ha tudnának a bennem
növekrőről,amivel több vagyok náluk,biztosan irigyelnének. Én vagyok,
mégis ketten vagyunk. Megtöbbszöröztem magam,de minhta csak a
jobbik felem...Van egy másik világ is,nem csak a rajtam
kívüli.Itt,bennem.Különös állapot,talán így érezhet a mesebeli juhász is
amikor hirtelen érteni kezdte az állatok beszédét.

Órák....
Már nem kell sok idő és a testem újra a régi lesz.Néhány óra,és
láthatom is,megérinthetem őt,akit eddig csak éreztem.Végre...ó,hogy
az a...én végigmondom,és még cifrábban szeretném,és közben
rémülten csodálkozom:én érzem ezt a fájdalmat,dühöt, és én mondom
ezeket a szavakat valóban? Én vagyok én,vagy ki ez,aki valami
szörnyű örvénybe kényszerülve most csak egyféleképpen
cselelkedhet...jaj,szabadítsatok meg! a fájdalomtól,és a
félelemtől,hogy meghalok. Úristen,hiszen ő is szenved.Segítsetek!
Igen,én is fogok,én is tudok.Neki.Érte.

Évek...
Háromméternyire fekszik.Fejecske és csomagocska. Ha nem
szuszog,és nem nyikkan,ugrom! Magunkra hagytak
minket.Egyedül,hármunkat,egy teljesen megváltozott vlágban.Vele
voltam teljes.Terhes.Éltem és élveztem azt az állapotot. És most
különállva el kell kezdenünk valamit.Hol talállak meg újra magamban
téged,én különélő életem?

szmercsa
szmercsa

JAJ SZMERCSA!

BRÜ-HÜ-HÜ!Kép
HÁT HOGY LEHET EZEN NEM BÕGNIKépKépKép
Ez annyira szépKép
Pontosan leírja mit is érez az ember!

Egyébként a 3 bekezdéstől én nagyon félek.
Az hogy most terhesen olyan jól elvagyunk egymással!Õ+ÉN és senki más!Mi élünk szépen kettecskén magunknak. De ha már megszületik, akkor ő már mindenkié, és nem csak az enyémKép, hogy fogom megszokni, hogy már nem csak az enyém??
Hogy idegenek nyulkálnak majd hozzá?(nekem még anyós is idegenKép)
Nagyon önző vagyok?? Vagy féltékeny?? Vagy mi ez???

Mea!
Dehogyisnincs gondom, hogyne lenne, nekem is belukad a hátam éjjszakánként, már nem tudok hogy feküdni hogy jó legyen, forgolódok stb..
3-ból kb 1 éjjszaka sikerül jól.
Megaztán a lovaglóizom-keresztcsont fájdalom, reggel az első 10-20 másodpercben mintha 90 éves mamikámat látnám totyogni!
Néha gyomorsavam is van, néha bevágok egy tábla csokit, hiába ettem előtte, úgy érzem még éhes vagyok..
Na ennyi elég lesz???KépKép

Egyébként ELRONTOTTAD, ELRONTOTTAD, ELRONTOTTADKépKépKépKépKép
NEM A 33. HETÜNKET KEZDJÜK, HANEM A 34. -T!TUDOD, A 33.-AT BEFEJEZTÜK VASÁRNAP A 32+7. NAPON(azaz tegnap)
Most a 33+1 napon a 34. hetet kezdjükKépKépKépKépKép

Jaj, annyit tudnék még írni, de muszáj elmennem tanulni, egy fél órát csak olvastalak titeket!
Bezzeg most mindenki előkerültKépKépKép

Megann 33+1

Kép

Kép
megann

Aki esetleg kíváncsi, hogy ki lesz gyermeke védőszentje, annak ajánlom az alábbi linket:

http://www.communio.hu/ppek/k370.htm

Itt a legfölső címre kattintva, majd megnyitás után lehet, hogy kiírja, hogy nem található a file, de ne akard megkeresni, ok-zd le, és aztán már ott a tartalomjegyzék, onnan simán elérhető.

Kép

Kép

Kép
bodza

Sziasztok!

Szmercsa!
Ez gyönyörűű!
Hol találtad?
Mára kitakarítva a klavi, valóban megható és igaz.Kép
De mosolyt is csal az arcomra.

Lányok!
Most ért haza a párom, de olyan rosszul van, hogy meg sem bír szólalniKép

Az előbb nem fejeztem be az irományomat, mert jött a barátnőm. Hozott nekem csodaszép sárgarózsát, a kedvenc édességemet (raffaello), meg egy szantálos füstölőt és ilyen kis delfines figurát. Na ezt jól leírtamKép

A páromnak sikerült az állás, csak a mandula még minimum 4 hétig gyógyul. Az első két hét a kritikus, de már jövő héten kellene kezdenie. Nem tudom, hogy lesz, de ez így még nem lenne jóKép
Bezzeg eddig nem sikerült semmiKép
Ilyenkor eg egyszerre három is az ember ölébe szakad.

Bodza!
Ha nagyon félted a kicsi kezét a megfázástól, akkor a hidegebb éjszakákon húzhatsz rá újszülött kesztyűt. De nappal sem lesz rajta. A lakásban meg szerintem nincs annyira hideg éjszaka sem, hogy attól fázna meg.
De ha te jobban szereted a takarót, akkor használj azt.
Nem akarok én sem erőszakosnak tűnni.

Megint lépnem kellKép
Majd még benézek!
Puszi!
Sziasztok!
Angelani
33+4

Kép
angelani

--------------------------------------------------------------------------------
Sziasztok!

Szmercsa!
Ez gyönyörűű!
Hol találtad?
Mára kitakarítva a klavi, valóban megható és igaz.

Lányok!
Most ért haza a párom, de olyan rosszul van, hogy meg sem bír szólalni

Az előbb nem fejeztem be az irományomat, mert jött a barátnőm. Hozott nekem csodaszép sárgarózsát, a kedvenc édességemet (raffaello), meg egy szantálos füstölőt és ilyen kis delfines figurát. Na ezt jól leírtam

A páromnak sikerült az állás, csak a mandula még minimum 4 hétig gyógyul. Az első két hét a kritikus, de már jövő héten kellene kezdenie. Nem tudom, hogy lesz, de ez így még nem lenne jó
Bezzeg eddig nem sikerült semmi

Bodza!
Ha nagyon félted a kicsi kezét a megfázástól, akkor a hidegebb éjszakákon húzhatsz rá újszülött kesztyűt. De nappal sem lesz rajta. A lakásban meg szerintem nincs annyira hideg éjszaka sem, hogy attól fázna meg.

Megint lépnem kell
Majd még benézek!
Puszi!
Sziasztok!
Angelani
33+4

Kép
angelani

Sziasztok!

Szmercsa!
Ez gyönyörűű!
Hol találtad?

Lányok!

Az előbb nem fejeztem be az irományomat, mert jött a barátnőm. Hozott nekem csodaszép sárgarózsát, a kedvenc édességemet (raffaello), meg egy szantálos füstölőt és ilyen kis delfines figurát. Na ezt jól leírtam

A páromnak sikerült az állás, csak a mandula még minimum 4 hétig gyógyul. Az első két hét a kritikus, de már jövő héten kellene kezdenie. Nem tudom, hogy lesz, de ez így még nem lenne jó

Bodza!

Megint lépnem kell
Majd még benézek!
Puszi!
Sziasztok!
Angelani
33+4

Kép
angelani

Sziasztok!

Szmercsa!
Ez gyönyörűű!
Hol találtad?

Lányok!

Bodza!

Megint lépnem kell
Majd még benézek!
Puszi!
Sziasztok!
Angelani
33+4

Kép
angelani

Bocsi lányokKép

Egy kicsit meghalt a rendszer, mert nekem hibát írt ki, hogy el sem küldiKép

Sorry!

Szép napot!
Angelani

Kép
angelani

sziasztok lányok!
a hétvégén voltam lagzin,nagyon jó volt,bár mindenkinek ilyen jó bulija lenneKép,annyira jól érezte magát az ifjú pár,hogy ez átsugárzott mindenkire és ettől lett iszonyú jó!mi is a párommal nagyon jót mulattunk,a babóról nem is beszélve!tombolt örömében,amikor toltam magamba a sok fincsiséget,köztük a mennyei esküvői,marcipános,szamos tortát!Kép
fel is teszek pár fotót,ezeket mi csináltuk,majd a művészfotók késöbb lesznek kész!
KépKépKépKép
mi is ott vagyunk a pocimmal és a párommalKép

ma lettünk 30+0!erre a hétre tervezem a szoba festést,remélem most már lesz rá idő,mert aztán már nem nagyon leszKép!
pusszantás mindenkinek
Nyúlné, 30+0(mégegyszer leírom,olyan jól mutat)

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyúlné,
Milyen csini vagy!!! Nem is olyan nagy a pocakod. A lány a rokonod? Mert nekem kicsit hasonlóak a vonások, de lehet, hogy tévedek.
Minden esetre gratula nekik így látatlanban is.
Benianyu
29+2 (szombaton már nekem is 30!)

benianyu

Nyúlné!

Nagyon csini voltál! És olyan kis diszkrét a pocakod! Hova dugtad benne a babát??? Kép Nekem a harmincadik héten ekkora volt:

http://img.photobucket.com/albums/v684/rokica/preggo30wks002.jpg

Én holnap leszek 35 hetes, akkor majd csinálok megint képet összehasonlitás kedvéért megint. Most tartok amúgy 11 kg plussznál.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ezt megaszontam.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Benianyu,
nem rokon,csak neki is görbe az orraKépKépKép!a nővérének is(ő is a barinőm,aki szintén terhes lett),őt is a tesómnak nézik,sőt ha 3man egymás mellett állunk,akkor is velem pároztatják őket. a mi klubbunkba csak görbe orruak jöhetnek az egyenlőség miatt!!!Kép
múgy köszönöm,ezeken a fotókon tényleg egész cukiméretü pocim van,de ha így lenézek rá,hát nem tudom.......azért nagy!Kép
Kázmikám állandóan tombol,de én nagyon élvezem,meg is őrülnék,ha nem mozogna ennyit!nem mondom,hogy nem kényelmetlen,amikor keresztbe nyújtozkodik,bordán rúg,hólyagon tapos,görcsöt és zsibbadást okoz,de én remekül szórakozom rajta.aludni én se sűrűn alszom,de ez sem érdekel,imádom az állapotomat,persze lennék már a finisben,mert megöl a kiváncsiság,hogy milyen leszKép
most várom a párocskát,mert hoznak nekem még az isteni esküvői tortácskájukból,hát nem arik?!
aztán böjtölök,bár a nagy kánikulában úgyis csak a jéghideg dinnye fog csúszni.....meg a fagyi.....meg a ......KépKépKép
Nyúlné,30+0

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Rokica,
majd teszek fel én is poci képet,amit én csinálok,ott majd látszani fog,hogy mekkora!de tény,hogy már nem olyan látványos a növekedésKép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Na, küldök még egyet. Lehet, hogy már ismeritek, asszem ezt itt gyüjtöttem be a babán Kép
nekem kimondhatatlanul tetszik Kép

Két kis magzat beszélget egy anya hasában:

- Te hiszel a születés utáni életben?
- Természetesen. A születés után valaminek következnie kell. Talán itt is azért vagyunk, hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik.
- Butaság, semmiféle élet nem létezik a születés után. Egyébként is, hogyan nézne ki?
- Azt pontosan nem tudom, de biztosan több fény lesz ott, mint itt. Talán a saját lábunkon fogunk járni, és majd a szájunkkal eszünk.
- Hát ez ostobaság! Járni nem lehet. És szájjal enni - ez meg végképp nevetséges! Hiszen mi a köldökzsinóron keresztül táplálkozunk. De mondok én neked valamit: a születés utáni életet kizárhatjuk, mert a köldökzsinór már most túlságosan rövid.
- De, de, valami biztosan lesz. Csak valószínűleg minden egy kicsit másképpen, mint amihez itt hozzászoktunk.
- De hát onnan még soha senki nem tért vissza. A születéssel az élet egyszerűen véget ér. Különben is, az élet nem más, mint örökös zsúfoltság a sötétben.
- Én nem tudom pontosan, milyen lesz, ha megszületünk, de mindenesetre meglátjuk a mamát, és ő majd gondoskodik rólunk.
- A mamát? Te hiszel a mamában? És szerinted ő mégis hol van?
- Hát mindenütt körülöttünk! Benne és neki köszönhetően élünk. Nélküle egyáltalán nem lennénk.
- Ezt nem hiszem! Én soha, semmiféle mamát nem láttam, tehát nyilvánvaló, hogy nincs is.
- No, de néha, amikor csendben vagyunk, halljuk, ahogy énekel, és azt is érezzük, ahogy simogatja körülöttünk a világot. Tudod, én tényleg azt hiszem, hogy az igazi élet még csak ezután vár ránk...

szmercsa
szmercsa

Sziasztok!

Két sor erejéig írok, mert mindennel el vagyok úszva. Munka, lakás stb. tegnap óta a 7. adag megy a gépben a két hetes nyaralás után.
Jól vagyunk, sokszor esett az eső, egyébként szupi volt.
Legyetek jók!
Ja még annyi, hogy a csajszi nem Csenge lesz, mert nagyon divatnév lett az utóbbi időben és nem akarom, hogy lépten-nyomon belebotoljak. Pedig tetszik.
Puszi
Kriszta
32+3
53 nap még

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?