Kedves Névtelen! Nem egészen 2 hete szültem a Margitban, úgyhogy elég frissek az infóim. A szülés, vajúdás, teljesen egyszemélyes. Négy szülõszoba van, ebbõl 3 hagyományos, egyben van az amerikai ágy. Én max. csak annyit hallottam át a másik szobákból, mikor hangosabban sikoltott valaki, de jobban el voltam foglalva saját magammal...
Van külön "elõkészitõ", ahol beadják a beöntést, borotválást, ott rögtön van zuhanyzó, vécé is, tehát nem kell átcsattogni a fél kórházon vécét keresve
, van egy másik szoba, ahova a babát viszik be mérés stb. szempontjából, van egy mûtõ ahol császároznak, az apuka kintrõl nézheti egy ablakból, és van egy császáros õrzõ, 3 ággyal, ott 6 órát töltenek el a kismamák a mûtét után. Az osztályon, a jobboldalon együtt van a terhespatológia és a sima mamás részleg, van egy vagy két 6 ágyas kórterem, és négy 3 ágyas. Ide 3 és fél óránként hozzák ki a babákat. A bal oldalon van a császáros szoba, szintén 6 ágyas, a rooming-ines szobák, két 2 ágyas és két vagy három 3 ágyas valamint két hotelszoba, 8000 Ft/éj. Az osztályos nõvérek, akik egyébként szülésznõk, nagyon szuperek, segitõkészek, a csecsemõsök, hát, khm-khm.
Azt lehet mondani, hogy amig szül, vagy esetleg még várandósként korábban bekerül, nagyon jó dolga van az ember lányának, mintegy burokban tartják, utána viszont már a saját talpára kell állnia, ha meg akarja tudni a szoptatás, pelenkázás, köldökcsonk kezelés stb. fortélyait. Persze vannak nagy segitségek, a kórházi védõnõ egy tünemény pl. és igazán bunkó csecsemõssel is csak eggyel találkoztam, a többiektõl lehetett segitséget kérni.
Összevetve az elõnyöket és hátrányokat, csak ajánlani tudom a kórházat. Hetente hétfõnként 4-6-ig tájékoztató elõadásokat tartanak összesen 4-et, érdemes elmenni rájuk! Egyelõre ennyi jutott eszembe, de kérdezz nyugodtan, ha lenne még kérdésed, szivesen válaszolok! Ki lesz az orvosod?