Új privát üzeneted érkezett!

Babus
Mi is próbáltuk a Beba tápszereket (a Humanát nem), azokat nem ette Luca, nekünk a Hipp Ha1 jött be. Aventból eszi ő is, langyos vízbe teszem, rá a tetejét és rázom, mint a félőrült vagy egy fél percig. Amíg kisebb méretű cumisüvegben próbáltam összerázni, nekem se oldódott rendesen. Próbáld meg azt, hogy sterilizálj egy félliteres ásványvizes flakont, és abba rázd össze, mert abba van helye összerázódni. Na, ez így nem valami értelmes, de próbáld ki, meglátod bejön. A másik: mióta néhány napja én is adok neki gyümölcslevet, azóta nem hajlandó közvetlenül utána tápszert is enni, nem is csodálom, sokkal jobb ízűek a gyümölcsök!Kép Én várok egy fél órát, addigra nagyjából elfelejti a gyümölcs ízét és így elfogadja a tápszert. Viszont azt hiszem, az nem túl jó, ha a tápszerbe teszel vmi gyümit és cumisüvegből adod, később nehezebb lesz átszoktatni a pohárra (+fogszuvasodás veszély)...
Remélem, tudtam segíteni!Kép

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok, jó reggelt!
Tegnap eltűntem picit du-ra, este meg úgy kidőltem, elaludtam elég korán. Kép Olyan jól sikerült elaltatnom Rozit, hogy sztem én hamarabb álomba szenderültem, mint ő. Kép Jót is aludtam, de nem tudom miért reggel 5-6 felé felébredek mindig, pedig még mindenki alszik akkor.
Látom nem sokat írtatok Kép.
Szia Babus, Marqueza! Kép
Mi nem vagyunk tápszeresek, ehhez így nem tudok hozzászólni. Egyébként meddig kell adni a tápszert? Hat hónapos korig vagy tovább?
És közületek belenézett valaki esetleg a Juga Veronika és a másk lány által írt babaételes könyvbe? Én még nem, de kíváncsi vagyok rá, meg esetleg a véleményetekre. Kép
Vezso
vezso

Sziasztok
Vezso
Asszem 6 honapos korig nem tudomKép, en eg nem neztem meg a konyvet igaz nem is erdekel ha tudod mit lehet torpenek adni sztem nem kell nagy fantazia mit csinalj ugy erzem kisse kamu a konyv Kép
Bar inkabb kussolok mert eddig csak uveges kajat adtam neki kiv bariskexKép

Kép
vaktyuk

Sziasztok!
Babus, a latexes (remélem ez a neve, tudod, a sárga színű) cumit próbáltad már? Mi ugyan cicizünk, de korábban adtam esténként lefejt tejcit, s nekem sajna nem jött össze a poharazás, így maradt a cumisüveg. Nekem az avenetes szilikonos cumit kiköpködte, az ugye sokkal keményebb, mint a cici, de sárga latexeset elfogadta.
Tegnap voltam tornázni, pilates, mindenkinek nagyon tudom ajánlani:a jóga és a callenetics keveréke kb és nagyonnagyon jó a fájós hátra is!!! Most a 8 órás tornára mentem, kicsit korábbra hoztuk az esti fürcsit és kaját, szépen aludt amikor mentem. (két percre van a fittnessklubb, ez nagy mázli). Kedden 7-re megyek,utána még lesz egy szopi, kíváncsi vagyok, torna után elfogadja-e a cicit...
Anyatejcisek: ti fejtek még? (már aki ugye eddig is fejt)Most, hogy már 4 hónapos elmúlt, kezdem elhinni, hogy van elég tejem, dugig van a mélyhűtő. Be kell vallanom, hogy most már lazsálok, nem fejek minden szoptatás után, van, hogy csak este és reggel, de másfél-két deci így is összejön. Ti milyen adagokat fagyasztotok?
Timka:jó hogy előkerültél, gyönyörű a lányod!
Vezsó, nekem is pont tegnap jutott eszembe, hogy bele kellene nézni a csemetéink csemegéibe!
Connie: hát szívesen mennék a talira én is, de Szombathelyről nem vállalom most a felutazást.. Jó, hogy nem kell már a terpeszpelus!!!
Ruz, milyen volt az éjszakátok? Aludt a manó?
Vaktyúk, nagyonnagyon huncut a fiad!
Eszter
wester2004

Szia Eszter! Kép
Nem fejtem sosem, nekem ez nem ment se kézzel, sem pedig mellszívóval. Csak a kórházban kellett párszor mert nagyon bedurrant a cicim. Ott egy igen szuper gépet használtak, nem fájt a fejés egy cseppet sem. Itthon aztán nem is volt rá szükség, hogy fejjek. De felnézek Rád, hogy sikerül Kép
A könyv annyiból is izgat, hogy szakácskönyv, amiket én ugye gyűjtök, de ha maniókagyökeres cápafilé leves meg hasonló megfőzhetetlen dolgok vannak benne, akkor azért nem veszem meg. Csak annyira nincs kedvem elmászkálni boltokba, azért gondoltam, hátha vki már nézte.Kép
Vezso
vezso

Ez a latexes cumi kerdes nalunk is igy van a szilikonosat nem szereti csak a latexet.

Kép
vaktyuk

Szia Vaktyúk! Kép
Bocs, hogy az előbb Neked nem írtam, csak közben főzök stb.
Azért kérdeztem a tápszert, mert úgy elgondolkodtam, hogyha elmenne a tejem (ennek semmi jele Kép), akkor rögtön gyümi jöhetne, vagy tápszer. Végül is, most ez nem aktuális, csak szeretek tájékozott lenni. Kép
A fejed már nem fáj?
Ugye milyen undormányos idő van? Kép
Olyan gyerekcsinálós Kép
Vezso
vezso

Eszter kocce szepen CSipet nevebenKépA Te fittnessmanodrol mikor lathatunk kepet?Kép

Kép
vaktyuk

Elmult koszi szepenKép scipet is nyuri nagyon epp semmi se jo neki egyszerre sir es rohog ill kozben ragcsalja az egyik ivet a jatszokanKép

Kép
vaktyuk

Sziasztok!
Ma jól felhúztam magamKép Brendonban akartunk venni a hátsó ablakra ilyen nagy árnyékolót az autóba. 990,-Ft volt feltüntetve. Kevés cuccot vettünk. A pénztárnál fizetéskor kérdem a csajt, hogy ugyan má' mé' ennyi. Mondja, hogy mi mennyibe került. Az árnyékoló 1.990,-Ft mondom álljunk meg egy szóra, mert ezen 990,-Ft van. Mindegy lett nagy hercehurca, hogy ők pénzt nem adnak vissza, vagy viszem ennyiért vagy kapok egy később levásárolható utalványt. Végül visszaadták a pénzt. NEm az összeg, de az felháborító, hogy dupla annyiba kerül a termék mint ami rajta vanKép

Babus,
mi próbáltuk a H.A tápikat, de valami gyilkos hasfájást okoztak manókámnál - olyan színű volt a kakija, hogy az iszonyat voltKép Dokinéni mondta, hogy próbáljuk meg a sima tápit. Azt könnyen emészti. Normális színű a kaki, és nem fáj a poci sem.
Nekem mindig feloldódik a sima Beba 1 40 fokos vízben. Ettük már 1-es, 2-es cumival, jelenleg 3-assal.

Én is kétszer forralok vizet naponta, és még forrón beleöntöm lesterilizált üvegbe.

Vaktyúk,
manóm nem bírja a banánt. Egész nap durrogat tőle, rossz hallgatni, meg visong mert visszajön a hasfájás.Kép

Vezso,
nem olvastam a bébi szakácskönyvet. Nagyon sok recept van a net-en is, nem akarok erre a könyvre pénzt kiadni.

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok!

Voltunk anyóséknál, alig vártam, hogy jöjjünk haza. Persze megint hallgathattam az okosságot, hogy a párom ennyi idősen egy kajálásra két üveg! bébiételt evett meg. No comment.

Vaktyúk
Logisztika: a Szolnoki Főiskolára jártam, külgazdasági szakra és azon belül logisztika szakirányra. Jó volt, csak ugye az négy év (minimum) + kell két középfokú szakmai nyelvvizsga. Nekem hiányzik az egyik nyelvvizsga, és szakdolgozatot sem írtam, így diploma még a kanyarban. Egyébként jó a logisztika, de egy sima tanfolyamon is meg lehet tanulni. Én úgy tudom, hogy csak a gyerek másfél éves korától támogatják a tanfolyamokat. Kép
Azért a rendivonalas sztorit ne felejtsd el megírni!

Eszter
Nem győztem csodálkozni, hogy 8 órás tornára mentél, aztán leesett, hogy úgy nyolc órás, hogy nyolckor kezdődik Kép. Kicsit pihent vagyok.

Tápszeres témákon csak ámulok, nekem ez mind kínai, viszont az jutott eszembe, hogy talán a víz keménységétől is függ, hogy mennyire oldódik fel a tápszer. Bár lehet, hogy nagy butaságot írtam Kép.

Vezso
Én, mint laikus, úgy gondolom, hogy tápszert utána is használ az ember, mert ugye tehéntejet még nyilván nem fog adni a picinek. Én pl. a múltkor láttam a barátnőmnél tápszert, pedig neki már 1,5 éves a fia.

Vizimano
Durva, hogy így bepróbálkoznak a Brendonban Kép, még jó, hogy figyeltél és nem hagytad magad hülyére venni.
zsana75

Vizimanó
Sajnálom, ami történt. Kép Ebben a vonalkódos világban sok furcsaság történik. Rögtön, szó nélkül kellett volna visszaadniuk a pénzt. Engem az dühít, amikor a pénztáros nem tudja leolvasni a vonalkódot...Kép
Vezso
vezso

Helló!

Eszter köszi a kérdést. Aludt. Kép Kép 11-kor felébredt, megszopiztattam, visszaaludt és hajnalban fél 3 körül megint felébredt, megint szopi. Akkor ugyan már nem aludt annyira mélyen, mindig mozgolódott, de ilyenkor felveszem a hasamra és úgy alszunk, így ágyban tudtam tartani magunkat fél 6-ig. Kép Utána meg 6-kor elvitte anyósom sétálni. Mostanában egy pár napja mindig elvitte, mert Bendi mindig felkel 6 körül, anyósom meg szintén ilyen korán felkelős típus, meg imád hajnalban sétálgatni. Kép Ez nekem nagyon jól jön, mert vissza tudok aludni még kb. fél 8-ig. Kép Úgyhogy most nagyon ki vagyok aludva. Kép Kép Mióta Bendi megszületett most volt az első alkalom, hogy nem fürdettük meg este.

Most meg szellőztetjük a popsit. Hát ezt nagyon élvezi. Kép Magasra emelgeti a lábát és magyaráz. Kép Pirosodás meg már alig látszik. Kép

Ez engem is érdekelne, hogy ha elfogyna a tejem, akkor hogy kéne etetnem, az enyém 4 hónapos.

ruz
ruzicsky

Ez a Brendonos dolog, hát......na ne vicceljenek már...Õk hibáznak, mert rossz rajta az ár és még nekik áll feljebb???? Kép

Én meg már nem egyszer jártam úgy, hogy nem volt rajta a vonalkód és akkor mondja nekem a pénztáros, hogy menjek vissza, cseréljem ki olyanra amin van. ????? Viccesek ezek az eladók. Én meg mondon neki, hogy menjen vissza ő, a végén általában otthagyom a cuccot, de én nem fogok még visszarohangálni az ő hibájuk miatt.

Egyedül a Cora-ban van jól megoldva, hogy ilyenkor jön a görkoris csaj (vagy hapsi) és kicseréli. Kép

ruz
ruzicsky

Vizimano sajnalom a banant pukkancs nekunk is volt a tejesdaras banantol mas nem, ahh ennyit tud a Brendon nalunk is vonalkod van de ha eseteg elszurnak valamit bearazas ilyesmi akkor automatice visszakapja a penzt.
Nekunk a bifiduszos nem jott be a tapszerben mi H.A 1 et szinten bebat hasznalunk.
Zsana "rendivonal"Kép
Pl manager tipusu gennygomboc draga oltony stb stb, aztan kozli mi lenne ha elugranank este egy swingerklubba de elotte ugyan mar fizessem ki az o kavejat is mert elfelejtett penztarcat hozni...Kép
ZSana ugye a te Vilmosod tejallergias? Akkor egy eves korig siman felirjak a tejhelyettesito tapit.
Sajnallak anyos miattKép engem anyam szo szerint basztat mikor hagyom abba a tapszert es adok 3/4es feles tejet mert hogy en is azt kaptam...
Valaki aki oltasban otthon van? Van egy oltas amit nem akarok beadatni az MMR /mumpsz rubeola rozsahimlo/ majd hogy lehet kikerulni?

Kép
vaktyuk

Vaktyúk,
Miért nem akarod beadatni? Ezek még pont olyan betegségek, amik elő is fordulnak nálunk, ellentétben pl. a szamárköhögéssel?

Tápszer: nem tudom mennyi időtök van általában elkészíteni, mi úgy tanultuk, hogy azokat a porokat, amik nehezen nedvesednek, és ezért nehezen oldódnak, rá kell szórni a víz tetejére, és hagyni belesüllyedni, utána könnyű már feloldani. De ez lehet vagy 15 perc a tápinál sztem. Egyébként mindenképpen nagyobb üvegben rázzátok össze, legalább 50 ml-vel jó lenne, ha nagyobb lenne.

Brendon: pedig ezért jól meg is büntetné őket a fogyasztóvédelem. Tiszta pofátlanság, hogy még nekik áll feljebb.Kép

Sztem is tápszer kellene még, legalább egy éves korig.

Ákos folyamatosan rágja az öklét, mégiscsak a foga jöhet. Sajnos a rágókákat hiába tudja megfogni, a szájába még nem tudja beilleszteni. De ha valamit megkaparint, rögtön viszi a szájához. Ma alvós napja van, épp most készül visszaaludni, apja is kidőlt, csak én virgonckodok.

KépKép
connie

Ja, egyébként kanyaró-mumpsz-rózsahimlő (morbilli-mumps-rubeola=MMR). Most néztem meg a könyvben, képtelenség megjegyezni ezeket a rendszámszavakat.Kép

KépKép
connie

Igazabol azert mert sztem azok a betegsegek amit en is elkaptam kiskoromban sztem te is es eselye semmi hogy valami bajod legyen viszont az MMR nek voltak mellekhatasai amiben eddig en nem hittem, de oylan hihetoen irtak leKép
NAlunk is kezeves van desszertreKép

Kép
vaktyuk

Értem. Hát igazából a mumpsz egyedül gázos, ha nem kapják el csak felnőttkorban.Kép

Ezt találtam viszont: http://www.babanet.hu/lazi/hetrol_hetre/0301161.htm Kép
De még keresek.

KépKép
connie

Itt a jogszabály is:
http://efrirk.antsz.hu/down/kulso/jogszabalyok/oltasok.html
Eszerint állampolgári kötelezettséged elvinni majd oltásra. A végefelé vannak ezek.

Ezt meg azért teszem be, mert ilyen "kimerítő és alapos" cáfokatát a mellékhatásoknak, rég láttam.Kép ÁNTSZ tájékoztatóból:
"Tévhitek az oltással kapcsolatban
A bélfal gyulladása és az autizmus (tanulási és kapcsolatteremtési zavar) nem állnak kapcsolatban az MMR oltással."

Naggyon megygőző.Kép

KépKép
connie

Connie

Bendi is néhány hete a rágókát még nem tudta rendesen a szájába tenni. Most viszont már simán rágicsálja a rágókákat, ha a kezébe adom, akkor beteszi a szájába, szóval egy-két hét és menni fog Ákosnak is. Kép Én is nézegetem, hogy nem-e a foga jön, mert állandóan rágna, de nem érzek és nem is látok ott semmit. Úgyhogy nem biztos, hogy a fog. Lehet, hogy életkori dolog, hogy mindent rágicsálni kell és mindent meg kell kóstolni. Kép

ruz
ruzicsky

Igen de szinten olvastam hogy nem nyujt egy eletre vedettseget pl a mumpsz ellen.Tudom hogy elvileg feljelentheto vagyok emiatt de en nem a tenyleg veszelyeseket akarom kihagyni hanem azt ami sztem hulyeseg en meg meg se kaptam ezt szerencsere.

Kép
vaktyuk

Connie
Ha van 2 perced, akkor csak címszavakban leírod az étrendet, amit alkottál ? Kép
Rozi a rágókkákkal detto így van.
Olyan őszies a hangulat, még csak az hiányzik, hogy a levelek is el kezdjenek hullani a fákról ... Olvastam az origon, hogy a jövő héten igazi kánikula lesz. Kép vagy Kép

Itt a mostani kedvenc viccem:
Egy ffi elmegy az orvoshoz a köv panasszal:
-Doktor úr, segítsen rajtam, az a baj, hogy minden második órában összecsinálom magam.
Az orvos úgy ítéli, hogy a stressz és idegesség okozza, ad neki egy jó erős nyugtatót és visszarendeli a pacienst. Két hét múlva kérdezi tőle:
- Előfordul-e még a korábbi panasz?
- Ó, igen. De már kit érdekel?!

Kép
-
vezso

Miket írok én? Nem-e a foga jön.

Jól ki magyar fejeztem magam. Kép

Jó ez a vicc. Kép

ruz
ruzicsky

Vaktyúk,
Én ennyire nem merültem bele. De ha nem adatod be, akkor nyaggatni fog a gyerekorvos, a védőnő, az iskolaorvos, sztem előbb-utóbb valami túlbuzgó fel is jelent.Kép Vagy a gyerekdokit.Kép Ebben a jogszabályban kivételesen nincs kiskapu.Kép

Ruz,
A felsírások + rágcsálások miatt gondolok a fogára, sógorom szerint az nyilallik neki, azért sír fel időnként.

Növekedési ugráson túleshettünk, megint 3-4 óránként szopizik, nekem meg úgy telik a mellem, hogy alig várom már a kövi szopit.

Megyek, a kisebbik pasim felébredt. a nagyobbik hajnali 2-ig gépet telepített újra az irodában, és csak 3-ra került ágyba.Kép

KépKép
connie

http://web.axelero.hu/nyitottk/
Itt olvastam ami nekem nem tetszett, nagy reszet hulyesegnek tartom de ezt az MMR-t tenyleg teljesen hulyesegnek tartom, legalabb van miert hianyozni a sulibolKép
VEzso te mit foztel ma?

Kép
vaktyuk

Vaktyúk
Nem voltam vmi találékony főzés terén ma Kép:
Fejtett bableves
Krumplipüré
Párolt hallal (mézes-mustáros-fehérboros-citromos)
Még sütök vmi édeset is, szeretem, ha a rózsák mellett az asztalon van vmi csábító édesség is. Úgyis mindig betoppan vki és akkor meg tudom kínálni finom kávéval és sütivel. Még nem tudom mi lesz az, de majd megmondom, jó?
Egyedül vagyunk, úgy értem a férjem ma is dolgozik, nem kell ilyenkor sokat főznöm.
És Te?
Az oltásokról azt tudom mondani, hogy mivel a mellékhatások előfordulása minimális (lehet), inkább beadatom. Azért is hiszek bennük, mert sokat voltam olyan részén a világnak, ahol szó szerint élet-halál kérdése volt az oltás vagy pl a szérum. Ha mondjuk skorpiócsípés történt, akkor biztos, hogy azonnal beadtuk a szérumot, mert különben meghaltunk volna. Pedig, valszeg annak is volt mellékhatása. Meg abból indulok ki, hogyha nem adatná be nagyon sok ember az oltásokat, akkor lehet, hogy azok a fránya betegségek felélednének. Azt hiszem a hvg-ben olvastam erről, hogy meg is történt már nem tudom melyik betegséggel Angliában ugyanez. Hogy nem adták be, hivatalosan, mert az emberek a mellékhatásoktól féltek, de aztán minden jogszabályt módosítani kellett, mert olyan rohamosan nőt ennek a betegségnek az előfordulási száma. Már sajnos nem tudom mi volt az. Na, bocs, hogy ennyit írtam erről, nem akarlak befolyásolni, de én beadatnám.
Vezso
vezso

Sziasztok!

Jó sokat írtatok!Kép

Vezso,
én pisztrángot sütöttem, és rizs volt a köret. (Halnak nem tudok ellenállni.) Húú erről jut eszembe, tavaly a horvátoknál férjem kitalálta, h együnk osztrigát. Vettünk is egy csókánál, erre a férjem, hát ez csukva vanKép Aztán a fickó elmagyarázta, hogyan kell kinyitni. Én nyitottam ki mindet,férjem kinn gyászolta a teraszon őket.Kép Az is felmerült, hogy visszaengedjük őket a tengerbeKép Jó hülyék vagyunk nem?

Lányok,
tápi készítése elég nagy macera. Én a nagy 280 v 260 ml-es üvegben csinálom. Gyorsan lesüllyed, és intenív rázással gyorsan elkészül. Tiszta Tom Cruise fíling!Kép Már beletörődtem. Tudom a mai fejemmel, hogy mit csináltam "rosszul" és soha többet nem fogom hagyni, hogy bárki eltérítsen a szopitól.
Pl. kórházban a lefejt rengeteg tejemet nem öntögetném ki, hanem hozatnék be cuccot a tároláshoz. Pl. senkit nem engednék a lakásba segítségnek a gyerekágy alatt, hogy nekem kelljen alkalmazkodni, ha elmászik a lakás - úgysem fog - a kosztól, akkor válljék egészségére. Nem leszek villámhárító a férjem és csesztető anyósa között. Éreztem, hogyan fogy a tejem. És még millió más dolog is van.Kép

Vaktyúk,
én is beadatnám az oltást, mert ha meg valamelyik betegséget később kapja el, akkor sokkal rosszabb lehet. Én elkaptam a mumpszot, és 14 évesen a rózsahimlőt is, és aztán ettől úgy tönkrement az immunrendszerem, hogy lett egy jó kis kétoldali tüdőgyuszim, fogytam a 40-41 fokos láztól 3 nap alatt 8 kg-t, eléggé retek állapotban voltam.Kép

Kép

Kép
vizimano

Vaktyúk,
Beleolvastam, igaz elég felületesen, de nem is tudok vele mit kezdeni, sehol egy szám, egy százalék, egy tanulmányra hivatkozás. Nekem ez megfoghatatlan.Kép

Vezso,
A menü:
Levesek: sóskaleves, görög citromleves, gombaleves, marhahúsleves
A főételek: pikáns pulykaragu, részeges narancsos pulykacomb (ezeket Zsanának belinkeltem tegnap), krumplipaprikás, töltött paprika, fűszeres tőkehalragu és lecsó.

Közben kibővítettem, mert ma unokatesó meghívott ebédelni, így ebben benne van már jövő vasárnapig minden. Úgy szoktam, hogy két napra főzök meg egy-egy kaját ill. levest, és úgy variálom, hogy két nap egymás után ne egyem tök ugyanazt. Leveskből ha marad, megy a fagyóba, adagokra lefagyasztva.

Nagyon elégedett vagyok ezzel az előre tervezéseel, ki tudtam számolni, hogy mikor kell menni vásárolni, mikor kell főznöm, és azt is figyelembe tudtam venni, hogy hétfőn oltás, tehát hétfő-keddre legyen kajám, mert ki tudja mi lesz. Ez az elmélet, aztán meglátjuk, mi lesz a gyakorlatban.Kép

KépKép
connie

Vaktyúk
Elolvastam én is, jó nehéz szöveg Kép
Vhogy úgy vagyok ezzel az egésszel, hogy ha a mérleg egyik serpenyőjére tesszük az előnyöket, a másikra a hátrányokat, akkor a serpenyő sztem az előnyök javára billen. Mert vmi mellékhatása egy szimpla gyógyszernek is van, de ha a mellékhatásról szóló papírkát elolvasom akkor semmit sem vennék be.
Nem tudom, mit gondolsz?

Vizimanó
Hihetetlen, olyan mintha én írtam volna a szövegedet!
Tüdőgyulladás, szülés utáni beleszólás a dolgaimba, anyós és a férjem közti konfliktus (sajnos volt Kép)... Csak az a különbség, hogy a tejem nem ment el időnek előtte sosem. Vigyáztam rá és most mégjobban, mert tudom milyen előnyökkel jár, és nemcsak a saját kényelmemre gondolok most.
Sajnálom, hogy ennyi minden negatív történt és elment a tejed Kép Olyan nehéz megakadályozni a családon belül civódásokat, beleszólásokat. Nekem részben (már írtam erről) okozta a depressziómat szülés után. Kár, hogy visszafelé már nem lehet megváltoztatni a dolgokat.
Én még nem ettem osztrigát, vhogy nem érzem hogy meg szeretném kóstolni. Végül is finom volt?

Connie
Elolvastam, amiket előzetesen belinkeltél. Kép Kíváncsi vagyok, hogy válik be az előre tervezés. Kép Nekem nem megy. Nem tudom mihez lesz kedvem. Alkotni szeretek, és arra törekszem, hogy legyen egy alapkonyha (alap hozzávalók, kedvenc fűszerek stb) ami mindig van itthon és abból sokmindent lehet csinálni. Ezt azért tudom megoldani most mert nagy éléskamrám van és van hol tárolni az élelmiszert. eddig nehezebb volt.
Az a citromleves édes jellegű, mint a gyümölcsleves? nem ismerem ezt a görög ételt.
Köszi, hogy leírtad a menüsort.Kép
Vezso
vezso

Vaktyúk
Én is csak átfutottam Kép, de egy dolgon megakadt a szemem: "Ha a jövőben még szélesebb körűvé válik az oltás, akkor azzal kell számolnunk, hogy a nem oltottak egyre idősebben betegszenek meg, ami egyben megnöveli a szövődmények esélyeit is."
Szerencsés vagy, hogy nem voltál mumpszos. Na, én azt jól megjegyeztem, pedig középsős koromban estem át rajta.
Tápot úgy tudom, a tejallergiásoknak két éves korig is felírják, de hát én ekkora szentségtörést nem követek el Kép. Egyébként pedig nekem sem árt a tejmentes diéta, jobban működik a szervezetem így, bár magam miatt nem csinálnám.

Connie, Ruz
Rágcsálás részben tényleg élettani, Vilmosnak viszont "erősebb" lett a harapása, és inkább kemény dolgokat rágcsál. Én sem látok semmit, de végülis a fogak mélyről jönnek.

Connie
Tényleg jól megtervezted a kaját. Nálam sajnos ez nem működne, mert nem mindig tudok akkor menni vásárolni, mikor szeretnék. Egy csomószor meg az van, hogy elmegyek vásárolni, meglátok valamit, és gondolom, hogy húú, de megenném ezt vagy azt a kaját, és akkor már borul a terv. Azért beírhatod mindig a heti menüt, legalább tudok ötleteket meríteni belőle.
zsana75

Azt egyébként lehet tudni, hogy ez a Nyitott Kapu Közhasznú Alapítvány kikből áll, és mi a konkrét tevékenységük?
zsana75

Zsana,
Hát ez az, nálunk apa vásárol be, és kell neki listát adni. Itt a lakótelepen csak egy bolt van, ami nagyon vacak, csak arra jó, hogy leszaladj egy tejfölért, ha elfelejtetted. Ezért a tescoba szoktunk vásárolni, az is elég közel van, ill. húst a kaisersben 2 hetente, és lefagyasztjuk. Ezért is kell terveznem, mert nem tudunk naponta leszaladni vásárolni.Kép

Fogak állítólag hetekig készülődnek, mielőtt kibújnak, hát nem tudom.Folyton tiszta nyál a gyerek.Kép

Vezso,
Éléskamra...hmm, az egyik nagy álmom.Kép A másik meg egy rendes konyhabútor.Kép Évekig vágytam egy olyan "lakáskultúrás" szép konyhabútorra, végre lett annyi pénzem, hogy lecseréljem a lakásomban, aztán megismerkedtem a leendő férjemmel, így aztán mindössze egy évig élveztem.KépMost egy ikeás van, de a konyha egyedi méretű, a bútor meg szabvány elemekből áll, ezért nagyon rossz a helykihasználása.

KépKép
connie

Mármint a konyhabútort élveztem csak egy évig, a férjem még most is megvan, és remélem még sokáig meg is lesz, és ezt élvezni is fogom.Kép

Nyitott Kapu
http://www.esoember.hu/esoember.php?cikk=269

KépKép
connie

Connie,
normál mérteű konyha, mmmmKép Előző helyen cső jellegű volt, itt most inkább lyuk jellegű. Méretre gyártott konyhabútor, ami mind a plafonig érKép Én meg vagyok 163 cmKép Kamra, úúúúgy vágyom rá! Szerencsére van a félemeleten egy kizárólagos használatú kb 6m2-es tárolónk, na az megteszi.

Vezso,
sztem az volt a baj velem, hogy mindent nagyon jól akartam csinálni, meg ahogy írtam gondoskodási kényszerem lett, és semmiben sem kíméltem magamKép Hülye voltam, a tetejében a hormonjaim is beindultak Kép De következőre sikerülni fogKép
Köszönöm, hogy mindig reagálsz a hozzászólásaimra. Néha baromira unalmasnak érzem magam.Kép Osztrigáról szólva, kicsit Göregáborosan "náthás volt a tsiga" Kép De a többi tengeri herkentyűt szeretem.

Főzés,
sajnos nem tudok menüt alkotni, mert inkább azt készítem amihez kedvem szottyan.Kép Persze, könnyen vagyok, mert a fiam is szeret főzni. Pl. kiválóan vagdossa magát fejbe a fakanállal, miközben nevetKép

Kép

Így fürödtünk ma.KépKép Pocakomon nem ér nevetniKép

Kép

Kép
vizimano

Connie

Konyhabútor
Ez jó téma, mert már annyi helyen laktunk közösen a férjemmel. Az első helyen 1 m x 1.20 volt a konyha és minden belefért! Kép (A hűtő nem). Olyan büszke voltam rá, egy asztalossal készítettük a terveim alapján. Nem kellett sokáig tervezni, ha a méreteket nézed. de olyan pofás lett, hogy tényleg majdnem bekerült a Lakáskultúrába. Mire bekerült volna, elköltöztünk.
Aztán lett még egy gyönyörű konyhám, szintén egyedileg tervezve, mert az meg tetőtéri lakás volt. Ott azért kialakítottam amolyan miniéléskamrát is.
Az igazi nagy konyha csak most valósult meg, 17 m2 + 6 m2 a kamra. A ház nagy részét ez foglalja el Kép És most ytongtéglából építettük, elmozdíthatatlan és kiválóan takarítható, tartós konyha. Az előzőnél a lábazat nagyon könnyen tönkrement, mert ugye az is fából van és felmosásnál mégiscsak valamennyire vizes lesz. A mostaninál nincs ilyen veszély. Még nincs kész ugyan, de tök jó Kép. Pl Nincsenek benne polcok, meg ajtók, de így is ok most nekem. Nem lehet mindent egyszerre Kép
A kamrában van a mosógép, hűtő és az élelmiszerek stb.
Na, most már mindent tudsz rólam...Kép
Nem akartatok csináltatni bútort inkább?
Vezso
vezso

Vizimanó
Úgy örülök, hogy írtál! Kép
Mondtam már, hogy milyen gyönyörű szempillái vannak a gyermekednek? Még mindig nem árultad el a szempillaspiráál nevét! Kép Én is ilyet szeretnék, ilyen pillákat! Kép
látom beválik az együttfürdés Kép Tulajdonképp milyen pocakról van szó?! Nagyítóval sem látom! Kép
Osztriga a férjemnek sem ízlett, pedig ő minden halas, tengeri bigyót megeszik, előző életében cápa volt. Nem tudom ezt honnan tudja Kép
Konyhabútor: felső blokkot sosem engedtem csináltatni, illetve, ha volt, akkor alacsonyan, és szeretem az alacsony, hosszan végigfutó nyitott polcot a pult felett. Én is 163 cm vagyok! Kép
vezso

Vezso,
Sajnos a mi konyhánk nagyon kicsike, kb. 8m2.Kép Benne van a hűtő, a mosógép isKép Azért, hogy a fürdő tágasabb legyen. Ott meghagytuk a kádat, hogy a Kőc tudjon fürödni.Kép

Mái napig megy a vita, hogy kitől örökölte Ákos a szempilláit apától v. tőlem. Egyetlen "testrészemmel" vagyok elégedett, és az a szemem.Kép
Rozi sem panaszkodhat. Nem is mutattam meg Ákosnak, még álmatlan éjszakái lettek volna.Kép

Előző élet.Kép Pont most olvastam újra Szepes Mária A vörös oroszlán c. regényét. Jó lenne tudni mi voltunk előző életünkbenKépNéha elfog valamilyen furcsa szomorú érzés, mintha már jártam volna ezen a helyen ... Ez legjobban a pécsváradi kápolnában fogott meg, de éreztem itt Fehérváron is. Furcsa, de nem akarok unalmas lenni.Kép

Most Connie hatására Hajnóczi G. Rózsa Bengáli tűz c. regényét olvasom Indiáról.Kép

Nagyon jó lehet az épített konyha, olyan mediterrán jellegűnek képzelem így távolrólKép

Kép

Kép
vizimano

Vizimanó
Pici konyhát is meg lehet úgy oldani, hogy minden jól elférjen benne, a mostani Neked nem olyan? Az előzőben nekem is benne volt a hűtő, meg a mosógép.
Tényleg olyan mediterrán jellegű, a toszkánai, vagy a provance-i stílus tetszik keverve magyar népi dolgokkal (fehér kéziszövésű anyag, egyszerű parasztedények stb). Bútorban is elkezdtük gyűjteni a méhviaszolt parasztbútorokat, de még nagyon az elején vagyunk mert olyan húzós az áruk. Viszont tartósak mert, tömörfából vannak, és némelyik 100 éves is megvan. A konyhánkban amit még szeretek, az a nagy asztal, amit jól körbe lehet ülni. A gyerekek mindent ott szeretnek csinálni, legózni, társasozni, és mivel nincs igazi nappalink ez a része a konyhának betölti ezt a funkciót. Szeretnék egy régi asztalt ide, igazi rusztikusat hozzá paddal, meg ilyesmi. Hú, leállítom magam, nagyon szeretek ilyenekről beszélgetni.Kép
Folyt köv
Vezso
vezso

Az előző életekben nem nagyon hiszek, de érdekesnek tartom, hogy többször is álmodtam már egy dombról egy házzal, még a gyalogjáró mintáját is le tudom írni, meg az egészet úgy ahogy van részletesen. És ezer %, hogy sosem voltam ilyen helyen életemben. Álmomban mindig nagyon jó érzés ott lenni, szeretem ezt az álmot, rossz belőle felébredni.
És, álmodtam már folytatásos jövőbeli történetet is, de az rossz, mert főleg egy háborúról szól. A Föld felszínéről, emberi szemmel láható űrháborúról van szó, hatalmas űrhajók égnek, meg lövik egymást. Emberek egyszemélyes kis repülő masinákon közlekednek ebben az álomban. Érdekes nem?
Anyukám nagyon hisz az ilyen dolgokban, és neki igazi megérzései is vannak, mondta is, hogy ő vmi főboszi lehetett régebben.
Szóval, érdekes dolog ez. Lehet benne valami szerinted?
Vezso
vezso

Bocsesz hogy igy felhozom a temat aztan lelepekKép
Nem tudom hol talaltam a linket de allitolag orvosok szakemberek stb bol all, nekem is a statisztika nelkuliseg miatt volt hiteltelen mert az hogy lehet meg azt irtak hogy valaki egyszer stb nekem nem kielegito valasz.
Zsana en voltam mumpszos10 nap karanten balcsis gyerektaborbol hoztak haza anyuek kb 6-8 eves lehettem.
Vizimano jo a kep nagyon, azt nem ertem milyen pocakrol beszel te?Kép LAtnad en hogy nezek ki kb mintha meg sem szultem volnaKép
En lasagnet csinaltam a suti most kovetkezik.Ill most turogombi mert a lasagne holnapra keszult.
Vizimano sztem az osztriga oylan mar bocs mint egy adag turhaKép

Kép
vaktyuk

Vaktyúk,
Hát nekem is pont ez volt a bajom, hogy egy eset ("valaki egyszer") nem eset.KépMeg találtam benne csúsztatásokat is, de tényleg csak felületesen néztem bele, mert a pasijaim nem hagytak olvasni.Kép

Vizimanó,
Hogyhogy az én hatásomra? Egyébként olvastam azt a könyvet, és nagyon tetszett, mert valós képet mutat be Indiáról. Ezt most erősítette meg bennem a barátnőm útibeszámolója is, márciusban egy hónapot töltött kint egy asramban, valami gurunál.

Vezso,
Az az épített konyha tényleg tök jó lehet, a mediterrán sítlust nagyon csípem. A parasztbútorokat már kevésbé.
A mi bútorunkkal pont a felső blokk a baj, bele van építve a mikrónak a polca, meg az edényszárító, és alig fér bele valami.És kicsi a konyhapult is. Na mindegy, majd ha ránk szakad az otp, lecseréljük, hátha akkor is rögtön költözünk majd tovább, egy kertes házba.Kép

Előző életek: hát most lehet, hogy nem fogtok normálisnak tartani, de a férjem is, meg én is első látásra, egymástól teljesen függetlenül "ráismertünk" egymásra, tuti nem most találkoztunk először.KépMondjuk én szokok ilyesmikkel foglalkozni, asztrológiát is tanulok (ill. most csak tanulnék), de igyekszem azért normális keretek között maradni.Kép

Osztrigát még nem ettem, de nem is hoztátok meg hozzá a kedvem.

Na megyek, a hétvégi estéket a páromnak ígértem.Kép

KépKép
connie

Vaktyúk
Akkor én is beállok a mumpszos sorba, nekem 2x volt, pedig állítólag ilyen nem is fordulhat elő. Pedig az volt.(Én győztem, nekem több volt Kép)
Lasagne, túrógombóc, mindkettő jöhet. Családi kedvencek. A túrógombócot szoktam darált dióba, v mákba forgatni és málnalekvárral kínálni. Onnan jött az ötlet, hogy egyszer úgy odaégettem a zsemlemorzsát, hogy ki kellett dobni a serpenyőt. Begurultam, mert ugye, ott voltak a gombócok bekeverve. A család azóta is szereti ezt a változatot. (Észre sem vették az eltűnt serpenyőt, azt mondtam ezt a gombócot nekik találtam ki Kép).

Connie
Az asztrológiát kérdezni is akartam, olvastam az Istvános topikban, hogy tanulod. Honnan jött az ötlet?
Én is ígérném a páromnak az estét, de min 10-ig benn van ilyenkor Kép. Majd beszervezek egy James Bondot magamnak ...Kép Kép csak vicceltem Kép

Most olvastam a lányoknak népmesét (szoktunk ilyet csinálni), hát, tele van minden mese öldökléssel, a mostaniban is: a királyné meghal, a királyfit meg akarja ölni a mostohaanyja, aztán az apja karóba akarja húzatni stb. Ha elolvastok bármilyen magyar népmesét, tele van ilyenekkel. A múltkor az egyikben volt egy komplett tömeggyilkos is, a molnár leánya 12 legényt fejezett le, már nem tudom miért. Szerettem mindig a meséket, de így felnőtt fejjel olyan furcsa olvasni. A gyerekeknek nem, ők szeretik. Pláne, ha belefűzök olyanokat, hogy "a királyfi ment mendegélt, betért a Tescoba, vett egy ivójoghurtot, mert szomjas volt...", szóval a királyfi mobilozik meg ilyenek. Jó vicces, sokat nevetünk rajta.Kép
Vezso
vezso

Vizimano
Biztosíthatlak róla, hogy nem vagy unalmas, és az a has, nem is has. Kép Legalább csíkjaid nincsenek.

Mindenki alszik?
zsana75

Vizimano

Milyen has??? Hol????? Kép

Nekem Ikea-s konyhám van, de én szeretem, mi építettük meg a férjemmel. Ez kicsit meg is látszik rajta. Kép De ettől érzem igazán az enyémnek. Kép Elég nagy a konyha, bár csak úgy nagy, hogy az asztalt kihagytuk belőle, de mivel a nappalink is elég nagy így ott van egy óriási asztal. Előtte egy pici kerek asztalunk volt, sosem fértük el, úgyhogy mikor megvettük ezt a nagyot, akkor férjemmel az első kajálás az volt, hogy kihoztunk mindent a hűtőből és szétpakoltuk az asztalon és élvezkedtünk, hogy milyen jól elférünk. Kép És van egy picike éléskamra is, néha jó lenne nagyobb, de azért megteszi. Tényleg olyan fura, hogy itt a fővárosban, ugye a szörnyű ingatlanárak miatt milyen pici lakások vannak. Én vidéken nőttem fel és nekem a 100 m2-es házunk egy kis luknak tűnt mindig, bár rossz is volt a beosztása, de akkor is, négy embernek sztem kicsi. Aztán itt meg már óriási lakásnak számít a 100 m2. Pedig nekem minimum 200 kéne, de talán akkora sosem lesz. Kép

teszek fel én is együtt fürcsis képeket Kép

Kép
Kép

ruz
ruzicsky

Vizimanó!

Amit a szoptatásról írtál...Remélem, én is jobb formát hozok legközelebb!!! Szerintem nekem lett volna tejem, de annyi gixer történt, hogy igazából nem is tudom, végül miért is nem tudtam szoptatni Lucát. Kezdve azzal, hogy annyira aluszékony volt szülés után 3-4 napig, hogy a cici kiesett a szájából, semmi érdeklődést nem mutatott iránta. Az összes csecsemősnővér velünk volt elfoglalva, de csak annyira jutottak ők is, hogy nagy nehezen felébreszetették, valahogy segítettek begyömöszölni a szájába, de szívni azt már nem volt hajlandó, rögtön visszaaludt. Jött a mellszívó, attól jól beödémásodtam, tiszta csomó volt a mellem. Itthon meg anyósom+ férjem nővérei dirigálása mellett szerencsétlenkedtünk, tiszta ideg voltam tőlük. Ráadásul eltört a fenékcsontom szülés közben, így szinte lehetetlen volt kényelmes pozitúrát felvenni (+ gátseb+iszonyatosan kijött az aranyeremKép).Így utólag tiszta aggyal, felépülve már látom, hogy miket fogok másként csinálni. És az sem volt jó lelkileg, hogy a szobatársak, akiknek ott cuppogtak a babái, egyfolytaában sajnálkoztak, hogy "miért alszik ez a baba ennyit? Szegény, hogy fogsz így szoptatni, stb.". És ezért esik rosszul, hogy vannak emberek, akik anyaszámba se vesznek, mert nem tudok szoptatni, pedig én mindent megtettem, és még így négy hónap távlatból is nagyon fáj, hogy nem tudok a pici lányomnak anyatejet adni. Bocs, hogy ilyen hosszan írtam, de ez most nagyon jól esett.

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok!

Most keltünk fel fél órája Kép, illetve apa még alszik.

Jók ezek a fürcsis képek. Enyém gyerek is fürdött már az apjával egyszer a nagykádban. Életemben először most gondoltam azt, hogy milyen jó lenne egy sarokkád.

Konyha kérdésben szerencsés is vagyok, meg nem is. Ahhoz képest, hogy lakótelepi lakás, elég nagy konyhánk van. Befér az asztal, és négyen simán le lehet ülni mellé. Tárolásra viszont pici a hely, az éléskamra nekem is csak álom. Azon vagyok kiakadva, hogy ahogy nézegetem az újonnan épülő házakat, azokból is simán kihagyják Kép
Konyhabútort asztalossal csináltattuk, mert sehol nem lehetett ilyen picit kapni, viszont mindenképpen fából szerettem volna.
Ruz, 200m2??? De akkor már bejárónő is kell! Kép
Mondjuk én nem akarok nagy házat. Úgy látszik, a szüleink olyan házakat építettek, vettek, aminek rossz a beosztása, akkor biztos ez volt a divat. Apukám is mindig büszke, hogy milyen tágas a ház, nagyok a szobák. Persze, de ottmaradt egyedül, fenntartani drága, eladni nem tudja. Anyósoméknál kb ugyanez van, különbség, hogy ők ketten maradtak a nagy házban. Szerintem gyerekszobák és hálószoba nem baj, ha kicsi, úgyis hamar elköltöznek a gyerekek.
zsana75

Sziasztok!

Úgy látom, nekem szerencsém volt a családommal, mert amíg itt volt anyu segíteni szülés után, igazán rendesen viselkedett, nem nagyon szólt bele, hogy mit hogyan csinálok, amin csodálkoztam is.Kép Bár sztem - bármit is mondanak a ligások - alkat kérdése is a tejcsi, mert nekem is minden bajom volt szülés után (gátmetszés, repedés, aranyér), Ákos is nehezen tanult meg szopizni, én idegenkedtem az egésztől, és semmi kedvem sem volt hozzá, pláne, amíg még fájt is, de a tejcsimennyiségen mindez meg se látszott.

Lakással, házzal én úgy vagyok, hogy nem tudom elképzelni, hogy ugyanabban éljem le az életem, hanem inkább azt, hogy ahogy bővül, majd szűkül a család, mindig a megfelelő méretűben lakunk majd. Persze ezt szűküléskor egyszerű lesz meglépni majd, a nagyobb lakásba, ill. kertes házba költözés lesz problémásabb.Kép

Ó, manóka már megint felsírtKép, pedig olyan jól bealudt szopi közben, és fáradt is volt. Most apája próbálja visszaaltatni.

Zsana,
Én nem is értem, ezekben az új építésűekben nemhogy nincs kamra, de a konyhát is a lakás közepére tervezik, rendes szellőzés nélkül. Pedig sztem még szoknak az emberek Mo.-n is főzni.

Vezso,
Úgy jött az ötlet, hogy két és fél éve elkezdtem járni ehhez az asztrológushoz, aki nagyon sokat segített olyan problémák megoldásában, amiket már évtizedek óta cipeltem magammal, és úgy, hogy végül is én oldottam meg, nem vártam tovább, hogy majd valaki megcsinálja helyettem. Nagyon tetszik a szemlélete, egyébként is szeretem, ha valamihez logika is kell, meg intuíció is, plusz használni tudom, amit kommunikációból meg pszichológiából tanultam, ezért kezdtem nála tanulni. Szerinte van is tehetségem hozzá, de inkább csak úgy magánhasználatra tanulok, mondjuk nem is haladok valami gyorsan, mert terhesség alatt kezdtem el, és havonta csak egyszer megyek ill. mentem. Most már szeretném folytatni, de egyelőre nem kerget a tatár, és valszeg nem is fog.Kép

KépKép
connie

Sziasztok
Vezso ismerem ezeket a gombis trukkoket de epp nem volt energiam este mar szarakodni vele ezert csak egy kis prezli+banan jogis tejfolKép
A lasagne mara keszult anyosek jonnek vendegsegbe es azt az egyet tuti nem baszom elKép
Vizimano Marqueza
Amit a szoptatasrol irtatok kicsit hasonlo az en sztorim is, korhazban volt tejem utolso nap 120at evett, hazajottunk ugy kezdodott puha lett a mellem egybol azt hittem kezd elmenni a tejem pont jott a vedono megnezte o ebben van tej rendesen, szoptattam allandoan anyu persze jott ki latogatni:- osztas minek etetem felorankent a gyereket ne etessem annyit stb stb. Kb amikor 5 hetes volt a fiam iszonyatos aranyer es gerincfajdalom de annyira hogy nem tudtam ulni + faradtsag amikor ejszaka felkeltett a gyerek azt hittem mar sirva fakadok annyira szarul voltam
Fejes nekem sem ment hiaba probaltam.
Utana probaltam allando mellre teves + fejes ugy sem egyre kevesebb lett aztan valtottam ki tapszert.....
Marqueza hogy hogy eltort a fenekcsontod??????
Ilynerol meg nem is hallottamKép
Konyha kineztem egy Ikea konyhat a 3D-s rendezovel osszeraktam kiszamoltam stb ugy lett 180eft aztan bementunk az Ikeaba maris 260 lett a vege annyit sajnaltam ra mert innen el akarok amint lehet koltozni, meg penz se volt ra ezert vettem a Kikaba leertekelt butort 60eftertKép elmegy bar a hely keves allandoan sakkozom mit hova rakjak.
MEditerran konyha... az en almom is majd egyszerKép
NAgy konyha +nagy ebedloasztalKép

Kép
vaktyuk

Connie te hova jarsz asztrologiat tanulni?EN is elkezdtem szeptemberben de ugye kozbe szolt az ehy honapi korhazKép majd iden ha apa is beleegyezik elkezdem

Kép
vaktyuk

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?