Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hááát, én hiába vagyok gyakorlott háziasszony, azért nem fogom az utolsó pillanatra hagyni a babaruhákat, mert nálam az időbeosztással vannak a gondok Kép Csak halogatom a vasalást, aztán egy-egy darabot kivasalok végszükség esetére, de az egészet egyszerre szinte soha. És még szeretek is vasalni! Mondjuk a babaruhák vasalása egészen más dolog, valóban lelkileg is jó, nem csak azért, mert örülhetünk,hogy na, ez is megvan!
Egyébként én is azt várom, hogy legyen meg a komód, amibe betehetem a ruhákat!

Hari Kép Az én párom is ilyen: ha végre nekilát valami hőn áhított melónak / általam hőn áhított/, akkor egy lendülettel mindent meg kell csináltatni vele, különben nem lesz kész. Másnap már tuti nem áll neki újra!

Allergia: annyit tudok erről, hogy bizony örökölhető, ezért nagyon fontos, hogy allergiás szülők gyerekeinél próbáljuk kiküszöbölni az allergiára való hajlamot, még jobban figyeljünk oda az allergiát okozó dolgokra. Első lépés: szopizzon minél tovább a gyerkőc. Második: a szilárd táplálékot minél később kezdjük el bevezetni, és az allergizáló ételekre különösen figyelni kell. A tej és a tojás a két legnagyobb mumus, de pl. a tejet úgy ajánlják, hogy egy éves korig ne, de sajtot, túrót, joghurtot már lehet korábban. Na az allergiára hajlamos gyerekeknél jobb minden tejterméket kitolni egy éves korig, sőt magát a tejet akár még tovább. Én is igyekeztem így csinálni Balázzsal / ő két éves koráig nem ivott tejet/, mert sajnos egyáltalán nem biztos, hogy ha nekem parlagfű allergiám van, akkor neki is az lesz, lehet, hogy ő ételallergiás lesz. Azt pedig látom a húgom gyerekeinél, hogy micsoda borzalom. Õk tojásallergiások, és még úgy is, ha betartják a diétát, úgy is elég csúnya ekcémás a bőrük Kép
Egyébként nekem is kb. 6 évvel ezelőtt jött csak ki az allergiám, addig semmi bajom nem volt, és a családban nincs is senki rajtam kívül.

Benianyu Kép Még tegnap akartam reagálni a kórházra: asszem korábban a Kismamában olvastam, hogy fontos a nagytesónak, hogy mindennap bemehessen anyukájához a kórházba, még ha utána nagy sírás is lesz belőle. Azt majd apuka elintézi. / mondjuk el tudom képzelni, hogy én hogy fogok bőgni, amikor a kicsifiam elmegy tőlem.../ A kórházat végülis elég, ha kívülről ismeri, a lényeg, hogy tudjon mire gondolni, amikor erről van szó.
Orrmandulaműtétről kiderült már valami?

Olyan rosszat láttam ma: A DM-ben vásároltunk, amikor megláttam egy babakocsit. Én olyan bekukucskálós fajta vagyok, most is ezt tettem. A baba nagyon apró volt, szerintem épp hogy megszületett. És oda volt támasztva a szájához egy cumisüveg, tej színű folyadékkal megtöltve. Anyuka eközben a polcok között nézelődött, vásárolt. Annyira elszorult a szívem ettől Kép Ok, hogy valakinek nem jön össze a szoptatás, elfogadom. De akkor is törekedhetne arra, hogy meglegyen a babával a testi kapcsolata. Ez annak a kisembernek létszükséglete!!! Csak vegye az ölébe, és itassa úgy! Közben a baba érezheti anya illatát, szívdobogását, lélegzését. Harminc évvel ezelőtt, amikor mi születtünk, nem igazán erről szóltak a babás cikkek-ha voltak egyáltalán-, de most még a csapból is ez folyik! Mért nem érdekli egyeseket, mit érez a gyereke?

Bocsánat, kifakadtam.

Megyek lassan, talán mindjárt itt lesz a párom, és indulunk Vasba "családozni" egyet.

Mindenkinek szép hétvégét!
Judit 29+3
jucc

Baby20Kép

Dehogy bántottál meg!Ne viccelj már.....csak egyszerűen nem vagyunk egyformák...
Egyszerűen nekem az nem jött be, viszont ez a második nagyon édi voltKépKépKépKép

RókiKép

Csak csendben jegyeztem meg, hogy egyéni szoc vélemény, természetesen elfogadom ha valakinek tetszettKép

Elég rossz napom van,reggel levittem a tesómat meg a gyerekeit a Balatonra, a nagyobbik széthányta a vadiúj kocsit(na jó nem annyira, mert kárpittisztítóval+ vizes szivaccsal kijött),viszont tesóm idiótább mint valaha, nem is traktálok itt senkit semmivel, a holnapi uh- miatt is izgulok, ugy látom mindenkinek nagy babója van, csak nekem mutatott kisebbet az előző uhKép
Emiatt most még idegesebb vagyok!
Mea!
Ma nekem is keményedik ám a pocim rendesen, az alvás is pocsékul sikerült, úgyhogy jobb ha ma tényleg nem jövök mert csak mindenkinek elrontom a kedvét!

Hari!
Ne add fel, hátha holnapra kipiheni a párod a "pénzelhagyás"(ami egyébként szörnyű érzés) okozta sokkot, és ismét nekilát a festésnek.
Szorítok!

Megann 32+5

Kép

Kép
megann

Megann!Kép

Ne idegeskedj, nem is kicsi a bébid!!!
A miénk nagy a korához képest!!!Kép

Ha valakinek kicsi súllyal születik,tök hamar behozza itt kint!!!

És azért biztos számít szülésnél is hogy mekkora, mert egy nagy fejű babát elég nehéz megszülni(gondolom).

Várom holnap az adatokat édes LénárólKépKépKép

Megyek megint ledőlök, nem tudom annyira kivagyokKép

Pusszans

Mea(32+5)

Mea
mea

Megann!

Ne aggódja babó méretei miatt! Gergő 30 hetesen 1650 g volt, és 3900-zal született. Meg nem is pontosak ám a becslések.

Jucc!

Az ilyeneken én is úgy ki tudok akadni. Egy barátnőm babysitter volt Franciaországban. A nő, akinél dolgozott, megszült, hazajött a babával, és ettől kezdve a barátnőm etette a babát cumisüvegből, mert a nő féltette a melleit. Nem is tudom, hogy lehet ilyen szívtelen valaki.

Zsóf
29+1

Kép
Kép
göndörzsóf

Mea!

Aranyos vagy, hogy vígasztalsz!Kép

Van benne valami amit mondassz, tesóm 3,30-al született(anyukám szerint "inkább kipottyant", mint megszülte), én meg 4,30-val, na azt még most is emlegeti szegény anyukámKépKép:, azt monta szinte az orvos nyomott ki belőle, mert neki már elfogyott az ereje velem!

Na de most nagybébisek, nehogy megijedjetek, barátnőm tesója(akinek 3 kilósat jósoltak és 4 kiló 20 lett), hang nélkül szülte meg az óriásbébijét!
Szerintem ez tényleg alkati kérdés!

Na kész a csülkösbableves, mehetek tanulniKépKép

Kutya egy idő van, szerintem mindenki szenved....

Megann 32+5

Kép

Kép
megann

Megann,

Szerintem meg egyenesen örülj, hogy pici a babód, akkor könnyebb megszülni mint az óriásbébiket.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Éééén is kérek csülkösbablevest. Nálunk ilyesmi nem szokott lenni, mert a párom vegetarianizmusából annyi maradt meg csökevényként, hogy disznót és marhát egyáltalán nem eszik, csak halat meg szárnyast. De én szeretem! Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hát csajok, biztos velem van a baj, de ég a bőr a pofámról kegyetlenülKép A párom húga ma átjött elmentünk a Tesco-ba, vett nekem egy felsőt, kaját, meg a babának 3 bodyt, egy kádat, egy pólót, hajkefét, 2 cumit. És ezek után adott még 10.000 forintot. Megköszöntem ugyan, de én még soha nem éreztem magam így megalázva. Már most félre ne értsetek, magamra vagyok mérges, nem is tudok mit mondani, hogy egy nálam jóval fiatalabb lány vásároljon nekem, és pénzt adjon. Mert ha anyu teszi, az más. Na mindegy, természetesen nagyon jól is esett, és el is fogadtam a pénzt is egy kis szabadkozás után, mert a dokinak pont ennyit kell adnom jövő héten, és akkor még ugye nem kapok fizut, de mégis, most annyira szégyellem magam.

A párom megint nagy f..sz! Ahogy hazaértem elment a haverjához, de mondta hogy csak megy és jön. Kérdeztem hogy mehetek-e én is, de látszott, hogy nem akarja, megint elmondta, hogy siet vissza. Hát ez mondjuk több mint egy órája volt. Meg mikor ment dolgozni odaadtam neki ugye a dugi pénzemet, hogy tudjon tankolni és kértem, hogy hozzon nekem egy dinnyét innen a szomszéd utcából. Mondtam, hogy nem kell hogy visszajöjjön vele, vigye magával, csak hogy estére legyen, mert úgy kívánom. Aztán felhívtam mielőtt elmentünk volna a hugával vásárolni, hogy vett-e kenyeret, mondta hogy nem, úgyhogy ugye azt is hoztam. Persze dinnyét meg nem nem vett, de azt nem mondta volna. Annyira figyelmetlen. Lehet hogy most fog hozni hazafelé, de már kell a fenének tudjátok. Csak arra emlékszik ami neki fontos. Én akárhova megyek, mindig az eszembe van és hozok neki ajándékot, ő meg arra nem képes, hogy ha kérek valamit akkor azt hozzon.

És csülkösbablevest is szeretnék enni!Kép
Más bajom nincsKép Szóljatok ha kizártok az örökös panaszáradat miatt. Sajnálom hogy mindig tudok valami hülyeségről tudósítani, de elhihetitek, nekem a legrosszabbKép

Hari 28+6

Kép
Kép
hari

Ráadásul most majdnem kiment a fürdővíz is amig itt írogattamKép Nem mintha már számítana.

Anyai érzéketlenségről nekem a háziorvosom jut eszembe, aki mondta hogy hát ő nem is szoptatott sokáig, mert zavarta az a nagy súlyfelesleg amit felszedett és inkább abbahagyta a szoptatást, hogy fogyózhasson... Na hát szerintem nem semmi, és ez egy orvos. Ráadásul az enyémKép Na még ez is.

Megann, bár látom már sokan vígasztaltak, én csak annyit akartam hozzáfűzni, hogy nekem azt mondta a doki, hogy milyen nagy a baba, de nekem nem mondta sose az adatokat. Most megnéztem az utolsó felvételt ami az UH-ról készült, azon ott vannak a mérések, akkor voltam 26 hetes és az adatok alapján is épp hogy annyi voltam. Úgyhogy eddig ugyan azt hittem, hogy nagy a babám, de ezek szerintm nem isKép Nem mintha baj lenne, tényleg majd megnő itt kint. Inkább legyen könnyű a szülés. De azért kíváncsi vagyok most milyen adataim lesznek 28-án.

Ja, Benianyu akkor ezek szerint fogunk tudni adatokat hasonlítani, mert most is rajta lesz a kazettán a mérés, csak a kiskönyvemben, meg a fényképen nem szerepel. Már nagyon várom hogy mehessek az UH-ra!! De gondolom Te is.

Hari 28+6 (29-1)Kép

Kép
Kép
hari

Angelani, csak én nem látom hogy jelentkeztél? Vagy mi a helyzet. Legalább pár sort írj, hogy hogy vagytok.

Kép
Kép
hari

Na látom sehol senki, ahogy ez lenni szokott mikor én jövök. El is megyek fürdeni, hátha addig valaki erre járKép

Ha egy órán belül nem jönnék, akkor valószínűleg kitörtem a lábam, vagy valami hasonló kellemes, mert ma már úgy látszik csupa ilyen hülye dolog történik velem, már csak valami ilyesmi hiányzik. Na jó, nem poénkodok ilyen hülyeséggel.

Hari

Kép
Kép
hari

Hari!

Én azért be be nézegetek, csak hogy meneküljek a tanulnivalótólKépKép
Sajnálom hogy megint ilyen rossz hangulatban vagyKép
Tényleg elég kiállhatatlan a párodKép(bocsáss meg, de azért az én néha keresetlen stílusomban elmontam volna már egyszer-kétszer a "véleménykülömbségemet".
Csodálatraméltó a türelmed és a ragaszkodásod!

Na szó se róla az enyém sem a figyelem bajnoka, ha már erről van szó!
De azért az tény, hogy több figyelmet érdemelnél legalább ilyenkor!

Viszont küldök neked csülkös bablevest kárpótlásulKépKép, Róki nyisd az ablakot, megy a te adagod isKépKépKép.
Épp én is ordítottam ma egyet a párommal, mert nem bírom leszoktatni arról, hogy a fazék(lábas, tepsi,stb.) az nem vályú, és nem a fazékból meg a közös tálakból kell enni, hanem szedjen magának a saját tányérjába és onnan faljon. Lehet hogy ez az ő családjukban divat, én viszont ki nem állom, és ezt már ezerszer megmontam(dühömben még a kanalat is majdnem kivertem a kezébőlKép, nincs sok háklim, de erre az egyre allergiás vagyokKép)

Na megyek én is vissza a papírjaimhoz!
Holnap reggel meg jó korán oda akarok már ülni a dokihoz, hogy az elsők között legyek, max viszem a tanulnivalótKépKép

Uj jelszavam: A pici baba is babaKépKépKép
(És igaz, majd megnő itt kint, gondom lesz rá, hogy csinos kis hurkákat növesszek nekiKépKép)

Megann 32+5

Kép

Kép
megann

Megann, átjöhetnél "megnevelni" az emberemet. Ráférne. Vagy rám?
A lényeg, hogy kész vagyok a fürdéssel, megúsztam minden sérülés nélkülKép Közben a párom is hazaért, kb. 5 perce.
De: ilyen is csak velem történhet, írtam neki kb. 1 órája egy sms-t mert nem volt kapcsolható, hogy ha hazaér ne is szóljon hozzám, és hogy megbízhatatlan és önző stb. Erre hazajött, semmi reakció és most nézem a telefonomon, hogy nem kapta meg az sms-t. Tőlem elment, de hozzá nem érkezett meg. Így most fogalma sincs, hogy miért is nem szólok hozzá, én meg már előre látom, hogy végre mire kibékülnénk addigra fogja megkapni és akkor megint jól összeveszünk. Most erre varrjatok gombot. Ti mit csinálnátok?
Komolyan kezdem azt hinni, hogy odafent haragszanak rám. Nálatok is esett ma az eső, vagy az is csak itt nálam? Mert persze ahogy kész lett a mosógép és kiteregettem, rögtön elkezdett zuhogni. Mi jöhet még?

Viszont ami aranyos: A kiskádat amit kaptam letettem a nappaliba egyenlőre és a legkissebbik cica beleköltözöttKép Olyan édes benneKép

Hari

Kép
Kép
hari

Megann, átjöhetnél "megnevelni" az emberemet. Ráférne. Vagy rám?
A lényeg, hogy kész vagyok a fürdéssel, megúsztam minden sérülés nélkülKép Közben a párom is hazaért, kb. 5 perce.
De: ilyen is csak velem történhet, írtam neki kb. 1 órája egy sms-t mert nem volt kapcsolható, hogy ha hazaér ne is szóljon hozzám, és hogy megbízhatatlan és önző stb. Erre hazajött, semmi reakció és most nézem a telefonomon, hogy nem kapta meg az sms-t. Tőlem elment, de hozzá nem érkezett meg. Így most fogalma sincs, hogy miért is nem szólok hozzá, én meg már előre látom, hogy végre mire kibékülnénk addigra fogja megkapni és akkor megint jól összeveszünk. Most erre varrjatok gombot. Ti mit csinálnátok?
Komolyan kezdem azt hinni, hogy odafent haragszanak rám. Nálatok is esett ma az eső, vagy az is csak itt nálam? Mert persze ahogy kész lett a mosógép és kiteregettem, rögtön elkezdett zuhogni. Mi jöhet még?

Viszont ami aranyos: A kiskádat amit kaptam letettem a nappaliba egyenlőre és a legkissebbik cica beleköltözöttKép Olyan édes benneKép

Hari

Kép
Kép
hari

Na, ez meg 2x is elment nektekKép
Közben szóltam neki, hogy küldtem sms-t, hogyhogy nem kapta meg. De ő sem érti. Na mindegy ez sem az én napomKép
Megyek is pihizni, majd holnap írok.

Hari

Kép
Kép
hari

Na, ez meg 2x is elment nektekKép
Közben szóltam neki, hogy küldtem sms-t, hogyhogy nem kapta meg. De ő sem érti. Na mindegy ez sem az én napomKép
Megyek is pihizni, majd holnap írok.

Hari

Kép
Kép
hari

Azért egy kis jókedvet is küldökKép
Kép

Kép
Kép
hari

Kép

Kép
Kép
hari

És egy utolsó a nem sokára előbújó kicsik alkalmából előre)
Kép

Kép
Kép
hari

Hari!

Tegnap én is kiakadtam a páromra. Hazajön délután, ugye egész nap egyedül vagyunk Gergővel, tök jó lenne beszélgetni, erre ő internetezik, teletextet olvas, újságot olvas, rádiózik, kakil, és ha hozzászólok, kiakad, hogy hagyjam már, egy mondatot se tud elolvasni, meghallgatni... Kép Ennyit a férfiakról... Kép

Zsóf
29+2

Kép
Kép
göndörzsóf

Jó reggelt.

Folytatom a pasi témát Kép Ne má egyedül panaszkodjatok...

Elmentünk bevásárolni a párommal, és hát soha többet, ha el tudom kerülni. Azért hivtam, hogy jöjjön velem, hogy ne nekem kelljen emelgetni, mert most már egyre inkább úgy érzem magam mint egy kripli bálna, szinte minden mozdulat fáj valamiért. Én hajnalban szeretek a Tescóba járni hétvégén, mert akkor nincs tömegnyomor, és akkor bevásárolok az egész hétre. Õ már eleve morgott, hogy fel kell kelni hatkor, holott fel szokott ő saját magától is kelni. Aztán végig galoppoztuk a Tescot, ami van olyan megerőltető mint emelgetni a görögdinnyét. Akkor ami nincs a listára felirva azt nem szabad megvenni, nem szabad bolyongani, csak egyenes vonalban haladni, és még igy is végigmorogta az egészet. Aztán velem is morgott mikor próbáltam segiteni elpakolni a dolgokat a konyhában, hogy inkább ne, majd ő.

Szóval a párom tagadhatatlanul egy házitündér, takarit, mosogat, pakol minden zokszó nélkül (sőt, szereti), de ez a bevásárlás ez nem az ő műfaja, nagyon morcos lesz tőle. Sokkal jobban beválik ha én elmegyek egyedül bevásárolni, és ő segit behurcolni az autóból. Mindketten nyugisabbak vagyunk. Ezt eddig is tudtam, de gondoltam hogy a következő pár héten jöhetne velem, de inkább nem kell...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Fogyókúra szopi alatt:

Szerintem nyugodtan lehet, ha nem is fogyózni, de vigyázni a kalóriákkal szoptatás alatt. (Sokan a nyári babásoktól a Norbira esküsznek amúgy.) Szóval szerintem a lényeg az egészséges táplálkozás, és ha azt számolod, hogy ne egyél TÚL sokat, tehát ne hizókúrán legyél szoptatás cimszó alatt, az még nem árt a babának.

Ha azt veszed, hogy egy átlag nőnek 2000 kalóriára van szüksége, szoptatás alatt kell még plusz 500, tehát összesen 2500. Namost ha elkezdesz kalóriákat számolgatni amellett, hogy sok zöldséget, gyümölcsöt, sovány húst eszel, és vigyázol hogy legalább ne egyél többet mint 2500, attól még semmi bajod se lesz. Ha meg mondjuk korlátozni akarod napi 2400-ra vagy 2300-ra és mellette mérsékelten tornázol (mondjuk naponta sétálsz egy órát a babával), ne mondja nekem senki, hogy ezzel ártanánk a babának.

Szóval az hogy nem szabad fogyókúrázni, oké, nem szabad 1000 kalóriás káposztaleves diétába kezdeni szopi alatt, ez egyértelmű. De egy egészséges étrend mellett figyelni a kalóriabevitelt, és 100-200 kalóriával csökkenteni mondjuk naponta, ez nem hiszem hogy káros lehet.

De ez totál magánvélemény.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica!Kép

Takarít, mososgat???
De jóóóóóóóóóóó nekedKép
Az enyém házon belűl semmiben sem segít, mert ő későn végez állandóan és fáradtKép
Tegnap egy haverjának segített parkattázni és 9-kot jött haza.

Úgy hogy az enyém dolgos nagyon, de én szívok...Kép

Én megint annyira rosszul aludtam, hogy ez már durva.

Annyira fáj a derekam, hogy egyik oldalamról a másikra alig tudok fordulniKép

Nekem sajnos már terhesség előtt is fájt, na de most, leszakadKép

Na meygek boltba, aztán meg takarítgatok óvatosan, mert már nem megy olyan flottulKép

Puszika

Mea(32+6)

Mea
mea

Málnalevél tea:

Én ma elkezdtem inni. Megcsináltam egy bögrével, aztán felhigitottam egy fél literre, raktam bele cukrot meg citromlét, és nagyon kellemes ize lett. Párom majdnem benyakalta az egészet :P Persze csak miután előadást tartott nekem arról, hogy micsoda hülyeség mindent elolvasni meg elhinni (!) az internetről, és hogy valljam be, nincs semmi alapja sem a málnalevél tea ivásnak (például), hanem szépen beveszem amit el akarok hinni, de akkor minek olvasok olyan sokat, mert amúgy is csak a saját fejem után megyek, bla bla. Hogy ő azt akarja, hogy mi neveljük a gyerekünket saját legjobb belátásunk szerint, nem pedig 400 másik ember az internetről. Szóval nagyon morgott úgy általában (mondom én, soha többet nem viszem bevásárolni). Mintha nem én lennék aki kutatónak tanult, ő meg szinirónak, szóval ennyit az objektivitásról. De felbosszantott, hogy nem feltételez rólam annyi józan észt, hogy meg tudom válogatni az olvasott információt, hogy szerintem mi az ami mérvadó, és mi az ami valakinek a magánvéleménye.

Na jó, én is abbahagyom. Kép

Ha meg kutatói professzionális véleményemre vagytok kiváncsiak a málnalevél teával kapcsolatban, ime:

Találtam olyan kisérleteket, ahol kismamáknak málnalevél kivonatot adtak 32. héttől, és azt tapasztalták, aki szedte ezt a kivonatot, rövidebb lett az aktiv vajúdás szakasza (ami az ötperces fájásoktól a kitolásig tart), és kevesebbet kellett a fogót használni.

Amúgy meg jó ize van és nem árt. Lehet hogy nem is használ, de hát miért ne igyam ha izlik és LEHET hogy könnyebb lesz tőle a szülés? Bezzeg kibicnek semmi se drága, könnyű neki kritizálni, nem ő fog szülni.

Véleményem szerint ami megkönnyitheti a szülést, azt mind érdemes kipróbálni, még akkor is ha nincs semmi racionális alapja. Hát nem?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok Lányok!
Nem tudom emlékeztek-e rám, a tavaszi babáktól vagyok, és egyszer vendégségbe jöttem Hozzátok dumcsizni. Kép Nem baj, ha itt vagyok megint egy picit? Kép
Vezso
vezso

Mea:

Igen, hálistennek ő ilyen házitündér tipus. Főzni is szokott. Kép Tegnap ő csinált vacsorát.

Mondjuk amit nem csinál mert nem tud, az bármiféle szerelés, barkácsolás, stb. Ilyen dolgokban reménytelen, ANNYIRA nem tud térben gondolkodni, hogy az már néha tragikus. :D Ezért aztán állandóan eltéved, többek között. Meg nem tudja átlátni két térbeli tárgy hogyan viszonyul egyáshoz (pl mi hova férne be, vagy merre kéne forgatni egy bútort hogy kiférjen az ajtón, meg ilyenek). Még jó hogy mint pszichológus nagyon jól meg tudom határozni, hogy mi az ami nem megy neki. :D Kellett neki belegázolnia a tudományos önérzetembe...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Lányt váró mamik!

Jónéhány márkás, nagyon szép kislány rucit kaptam az elmúlt években az unokatesóimtól amerikából, azzal a jelszóval, hogy majd jól fog jönni egyszer.
Mivel nekem tuti fiam lesz (téli topikban vagyok), ezért szívesen kölcsön-elcserélném, olyan anyukával akinek az elsô babája kisfiú volt, és most lányt vár.

Mivel mi szeretnénk még egy babát - lehetôleg kislányt - ezért eladni semmiképpsem szeretném.
Ha kell lefotózom a rucikat, nagyon édibédik.

v

Virnya és Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
virnya
Pilisvörösvár

Azért írnék, ha nem baj, mert két dologban szeretnék segíteni.Kép
Az egyik az UH-s eredmények. Ezek hozzávetőleges adatok és néha meglepően más eredményt mutat, mint az életben a baba. Egy példa: az én Rozim a születés előtt 9 nappal 2800 gr-osnak nézett ki az UH-n és 3500 gr-al született (37+6). Nem valószínű, hogy ilyen rövid idő alatt ekkora gyarapodás történt volna. Kép
A másik dolog, a szülés utáni súly, esetleg fogyás a szoptatás alatt. Radikális fogyókúrát és kemény tornát senkinek sem javaslok a szopi alatt, mert a tejcsi kárára mehet. A szerencsések a szoptatás alatt visszanyerik a súlyukat, minden különösebb trükk nélkül. KépAkinek ez nem megy, javaslom a Norbi-féle életmódot (ami nem egy új találmány, csak jól van előadva), mert az működik. Én 4 kg-t fogytam le most evvel a módszerrel 3 hét alatt, és még bőven van mit leadni, mégis igen látványos az eredmény. Kép Szoptatok és Rozi csak anyatejet kap, mot 4 hónapos múlt. Tornát nem csináltam mellette semmit, avval várok még picit. A titok csak annyi, hogy délig lehet enni a kifejezetten szénhidrátos, kalóriadús dolgokat, és utána inkább fehérjék és rostok (hús, hal, zöldség, gyümölcs, soványabb tejtermék). Napi 5x étkezés ajánlott. Ez kb a lényeg.
Nem tudom segítettem-e Nektek. Bocs, az idetolakodásért. Kitartást kívánok a célegyenesben Mindannyiótoknak! Kép Kép
Vezso
vezso

Vezsó! Kép

Nyugodtan tolakodj. Kép Norbiról én is jót hallottam, meg hát valóban nem újdonság, csak megy mellé a marketing, könnyen felismered a "norbis" kajákat a boltban, nagy üzlet. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szia Rokica!Kép

Köszi. Kép
Tényleg nem a Norbi hivőket bántom, de igazad van. Ez tul képp egy glikémiás index életmód (remélem jól írtam), aminek az a lényege, hogy a vércukorszint ne nagyon ingadozzon. Ezért is kell többször enni. Nem javasolja az olyan ételeket, amelyek telítenek ugyan, de hasznos energiát nem ad pl fehér kenyér v tészta. A lényeg az, hogy működik, tényleg,Kép ha tudtam volna, akkor a terhesség alatt sem este eszem csokit, hanem reggel. Nagyon kívántam a csokoládés ízeket Kép
Ugye Te is azt Istvánban szülsz?
Vezso
vezso

Igen. Kép Te is ott szültél? Milyen tapasztalataid voltak?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica

Naggyon jó, tényleg Kép
3 gyermekem van és az első 11 éve született ott, aztán 8 éve megint bekukkantottam egy szülésre Kép, meg most márciusban is. Lehet látni azt a hatalmas fejlődést és már első alkalommal is tetszett. A szülészet fantasztikusan szép, aranyosak a szülésznők. A gyermekágyi rész már sajna nem alapítványi, de a hozzáállása mindenkinek haladó szemléletű. Csak a takarítőnnők hangosak, meg csapkodják az ajtókat. Ill volt egy-két csecsemős, aki nem lett a szívem csücske. Kép
Vezso
vezso

Szép jó reggeltKép Most sikerült felébrednem. Szép időnk van, imádom az ilyen esős borús szomorú napokatKép Pont olyan mint a kedvem. Szerintem írok egy pár keresetlen mondatot, aztán megyek vissza aludni. Az sokkal jobb volt.
Képzeljétek álmomban megszületett a babám. A szülés maga volt a csoda, pár percig tartott, egyáltalán nem fájt. A baba már mikor megérkezett fel volt öltözveKép Gyönyörű szép kislány lett. Szóval azt hiszem jobban járok ha alszom tovább és hasonló jókat álmodomKép

Angelani tessék jelentkezni!! Mi van a pároddal? És mi van a megfázásoddal? És egyáltalán, nem lehet csak így eltűnni.

De jó, ma már 29-nél járunk! Lassan jön a 30. hét. Aztán már alig van hátra. Most úgy várom a szüléstKép Remélem addig nem álmodom semmi rosszat, mert akkor nem valószínű, hogy ilyen bátor leszekKép

Meg különben sem akarok itt lenni, mikor a párom hazajön a munkából. Most nem vagyunk beszélő viszonyban. Este még későn megérkezett neki az sms, utána ő se szólt már hozzám, úgyhogy fel is mentem aludni. Reggel meg elment dolgozni. Hát őszintén nem is nagyon várom haza. Jó lenne, ha egy hétre "megszabadulnánk" egymástól. Nem is tudom miért írom mindig hogy a párom. Ez olyan mint amikor a puzzle-nál be akar illeszteni egy darabot az ember pedig nem is illik oda. Bár én ott is szoktam próbálkozni többször is, hátha mégis sikerül.Kép

Vezso jó, hogy jöttél megint, jöhetnél gyakrabban is és kérdezés nélkül. Szerintem mindenki örül ha valaki okos tanácsokkal lát el minket. Legalább is én biztos.Kép

Kép

Na megyek eszem valamit, aztán álmodozom még egy kicsit a pihe-puha ágyacskámban, ami úgy néz ki már csak az enyémKép

Hari 29!

Kép
Kép
hari

Szia Hari! Kép
Látom, az álmodon kívűl nem olyan jó minden Nálad, remélem a babci odabenn jól van Kép Nem kellene most izgatnod Magad semmin. Persze én könnyen beszélek. Már régóta vannak a párkapcsolatodban ilyen zökkenők? Kép
Budakalászi vagy, tényleg, jól olvastam?
Ez az álom tetszett, meg hogy felöltözve született..Kép
Vezso
vezso

Sziasztok!

Na ma megjártam a dokit, minden rendben voltKép

Adatok
BPD: 82mm
HC: 311mm
AC: 279mm
FL: 63mm

Elvileg 33+0 írt ki a gépKép

Súly kb 2 kgKépKép
Várható szülés 09.10.

És lássatok csodát az én babám is teljesen befordult, feje lent, popsi fönt, a dudor amit mindig éreztem, valószínű a térde vagy a lábijaKépKép

Tuti kislányKép, azt mondta a dokiKép

Tehát minden okKép Meg is nyugondtamKép
Üröm az örömben, a 3D-s olvasófej bekrepált(ez 6 millió ft-ba kerül a kórháznakKép), a video nem melegedett be 1 órán keresztül(magyarul az is felmondta a szolgálatot), így nem készült felvételKép
Viszont az egy óra alatt bent beszélgettem a dokival.Ez nagyon jól jött, mert egyáltalán nem ismertem a terhességem előtt,talán 5-6 szor voltam nála, így legalább tuti emlékezni fog rám!KépKép
Nagyon szimpi volt, egy csomó mindent megkérdezhettem.., jól kifaggattam mindenről, ez most tényleg mázli voltKép

Kérdeztem ezt a 36. hét utáni uh-t, azt monta, hogy badarság hogy nem lehet, fel van amúgy is háborodva hogy ebben az orszában mindenki leírhat bármit kontroll nélkül, ők az utolsó percig is uh-znak.
Mondta vannak néha furcsaságok a dokik részéről is, jót nevettem azt mondta, hogy ott házon belül is van doki aki teljesen idióta, még papírja is van rólaKépKépKép hogy nem 100-as, de a nevét nem mondta megKépKép, gondolom valami csudabogár doki lehet!

Mesélte hogy tegnap volt 2 szülő kismamája, mindkettő EDA-s volt(azt mondta ő nagyon megszerette az eljárást), az egyik kismama 4,30-as babát simán szült, a másiknak 3,10-es babóval császár lett a vége!
Na ezt csak abból kifolyólag beszéltük, hogy megkérdeztem, hogy mennyire protokoll jellegű az, hogy nagy babánál felajánlják a császár lehetőségét...
Azt mondta, hogy be kell vallani az orvosnak igen kényelmes megoldás, de ő inkább a természetes szülés híve, hogy ami megy magától az menjen és alkati kérdés hogy kinek megy könnyebben, kinek nehezebben...
Az ő aránya 20% császár!

Na most jól elhadartam mindent!

Hari!
Nem tudok mit mondani, nálam landolt már tányér a földönKépKép, amikor úgy éreztem, hogy na most már aztán elég........Egyébként nagyon sajnálomKép

ÉS AZT IS, HOGY AZ ÉDI-BÉDI CICÁT A KÁDBAN NEM FOTÓZTAD LE NEKEM!MELYIK A LEGKISEBB??AZ A FEKETE-FEHÉR BEFOGADOTT CICA???AZ NAGYON ÉDI, ÕT KÖVETELTEM DÖGÖNYÖZÉSRE, UGYE????

Norbis diétához kapcsolódva, (NEM REKLÁM JELLEGGEL,mert én még sosem próbáltam, bár elolvastam a könyvét), láttátok az üzletben azt a mikróban 3 percig melegítendő egytálételeket Norbis lógóval??
Na én vettem 2 db-ot az Auchanban akciósan 430-ért vagy valami ilyesmiért...gondoltam kipróbálom, milyen kotyvalék lehet....
Hát kellemesen csalódtam, tegnap teszteltük a borkkolis csirkét sajtszószban, egész jó ízű(azt hittem majd tartósítószer íze lesz), de nem.
Vidáman meg lehet enni ha az ember nem akar kotyvasztani.
Gondoltam egy párat be is spájzolok majd szülés utánra....bár remélem hogy egy ideig házikoszton fogok élni, anyukám és anyósom jóvoltából.

Na megyek ledőlök egy kicsit, mert aztán tanulnom kellKépKépKép

Megann 32+6

Kép

Kép
megann

Hát lányok, ti aztán jól eltüntetek....KépKép

Kép

Kép
megann

Kész vagyok a babakelengye mosásával-vasalásával.

Jöhet a baba.

Na mi lesz már? :P

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szia Róki!

Te legalább itt vagy???Kép
Ne haragudj, hogy ismét kérek tőled valmit, de mit tudsz a herpesz vírusról??
A férjemnek van, nekem 5 év alatt, amióta együtt vagyunk még nem sikerült elkapnom, vagy legalábbis nem jelentkezett semmiféle kiütés...
Jelent ez valamiféle veszélyt???

Ügyi vagy kelengye ügyilegKép
Bár már én is itt tartanék, talán a 39.-40. héten!
Akartam is kérdezni, hogy milyen zipzáras tasakokról is van szó, amit Harival itt favorizáltok és amibe a mosott babaruhát teszitek???
Engem is érdekelne, hogy honnan szerzitek be, mert akkor esetleg én is hamarabb hozzáláthatnék az előkészületekhez...Kép

Megann

Kép

Kép
megann

Hello lányok!
Megann, Rokica itt vagyok én is, most jutottam csak a gép elé.
Mindjárt írok Kép
Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Megann,
Grat az eredményekhez!!! De jó, hogy ilyen sokat tudtál dumálni a dokival! És az adatok alapján nem is olyan pici, ugye?
A tanulással hogy állsz?
De gáz, hogy összehányta a vadiúj kocsit a gyerkőc. Hány éves? Nem tudott volna szólni, hogy állj meg. Kép

Hari,
A párod tényleg nehéz eset. Az sms ügy meg elég cikin jött ki.

Jucc
Ez a dm-es történet igazán szomorú. Szegény baba, kap ugyan enni, de ez a vége. De a francia csaj durvább. Kép
Én is gondoltam, hogy Beni majd bejön Apával és a Nagyiékkal a kórházba meglátogatni. Majd előre megbeszélem vele, hogy nekünk a kistesóval bent kell majd maradni néhány napig, aztán jövünk haza.
Az orrmanduláját ki kell venni. Olyan nagyok, hogy szabad szemmel láthatóak a szájában. Aug. 15 vagy 16-án lesz a műtét, egy napot kell bent aludni, én is maradhatok természetesen.

Beniany
29

benianyu

Azt hiszem magammal beszélgetek Kép Ugye nem haragszotok. Meg nem voltam itt másfél napig, kicsit be kell hoznom a lemaradásom. Kép

Rokica,
Nálunk állandó téma, hogy én a netről nevelem Benit és a férjemnél ez igen negatív jelző.
Ennek ellenére azt gondolom, hogy olyan anyukákkal beszélgetni, akik hasonló cipőben járnak, (ugye itt az őszi babások, de szoktam olvasgatni olyan fórumot is, ahol Beni korú gyerekekről van szó) a legjobb tapasztalat-gyűjtési lehetőség.

A fogyókúrával kapcsolatban is osztom a véleményed. Én egyébként a terhesség előtt fogytam 5 kilót Norbis diétával (egyébként mindegy tényleg, hogy mi a neve...) nekem bevált és ezt tényleg lehet szoptatás alatt alkalmazni. Bár én főleg utána gondoltam, mert én a szoptatás alatt lefogytam. A rákövetkező másfél-két éves itthonlét alatt szedtem vissza szépen a kilókat.

Benianyu

benianyu

Benianyu!

Én is fent vagyok még, de már megyek aludni!Feltéve ha tudokKépKép meg ha hagynakKépKép
Igen tényleg megnyugodtam.....Kép

Tanulás!BleeeeeeeeeKépKépKép, de még ha nem lenne ilyen dög unalmas, vagy érdeklne egy picit is, az a hagyján, de ezt gyümölcstermesztés, állattartás témaKép....na hagyjuk.
A 30-ból 10 et megtanultam marad még 20 a következő 7 napra!(duplán merthogy a,b, tétel)Kép
Útálatos na.....

Na jóccakátKép

Megann

Kép

Kép
megann

Látom, túl későn jöttem. Megyek én is, már nagyon fáradt és álmos vagyok, csak meg akartam várni a mosógépet, hogy kiszedjem.

Jó éjt!
Benianyu

benianyu

Megann!

Milyen herpesze van a férjednek?

Végül is mindegy, mert még akkor is, ha te is megfertőződsz, csak akkor jelent veszélyt a babára, ha szülés alatt neked aktuálisan előjönnek a herpeszek a hüvelyben/nemi szerveken. Ilyenkor automatikus császár, mert a babára komoly veszélyt jelent, ha kontaktusba kerül a herpesz virussal.

Beszéld meg az orvosoddal, de ha neked eddig nem volt herpeszed, és most sincs, akkor nincs mit aggódni. Csak figyelni kell, hogy ha előjön, mert akkor azonnal szólni kell az orvosnak róla, hogy ehhez igazitsák a szülési terveket.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Róki!

Köszi a választ!
Hát olyan általános herpesze vanKépKép, mindig a száján jön ki évente max 3-4 alkalommal, azt monja még a volt élettársától kapt el, általában akkor jön ki, ha esetleg más után iszik, vagy pl ha belabellózza a száját, vagy hirtelen nagyon megkíván valami kaját!
Furi egy betegség ez!Szerencsére úgy látszik erre legalább nem vagyok fogékony, mert én nem kaptam el még sose!

Egyébként szép napot mindenkinek, én megint tanulással kezdem a napotKép, sajna most egy hétig ez lesz a program, pedig annyi mindent kellene csinálni az építkezés ügyében...

Megann 33+0Kép

Kép

Kép
megann

Jó reggelt! Kép Kép Kép

Megann, olyan szájon kijövő herpesze az én férjemnek is van. Ha legyengül kicsit megbetegszik (takonykór, ilyesmi) és legyengül az immunrendszere, akkor jön ki neki, szintén évi 3-4 alkalommal. Szerintem ez nem fertőző. Ha eddig nem kaptad el, akkor nem is fogod. Viszont, ha egyszer kijön valakinek, akkor az már visszatér mindig.

Jó tanulást!

Mi megyünk ma Apáért a reptérre. Ma jön haza. Kép

Benianyu
29+1

benianyu

Megann,

Ezért kérdeztem, milyen herpesze van. Nem nemi szervi, ezek szerint. Mikor az orvosnak mondod, akkor ezt emlitsd meg, mert azt fogja először feltételezni, hogy a nemi úton terjedő betegségről beszélsz! Ha csak a száján szokott megjelenni, és neked sose volt, valószinűleg azt mondja a doki, semmi teendő és semmi akadálya a hüvelyi szülésnek. De azért szerintem beszéld meg vele is.

Szóval két fajta herpesz virus van, 1-es és 2-es tipusú herpes simplex, vagyis HSV-1 és HSV-2. Nagy általánosságban, ami a szájon jelenik meg, az az 1-es tipus, ami a nemi szerveken, az a 2-es tipus. DE! A szájon levő herpesz is terjeszthető a nemi szervekre orális szexszel.

A herpesz igenis fertőző! De csak akkor, mikor láthatóan előjön a herpesz.

A babára nézve nagyon káros a herpeszfertőzés, agyi károsodást okozhat, ezért automatikus császár ha éppen akkor jelenik meg a herpesz a hüvelyben vagy a nemi szerveken mikor beindul a szülés. Pedig tudjátok mennyire császárellenes vagyok, de ezzel nem szabad viccelni.

Azt is javasolják, hogy akut herpeszfertőzéssel, akár szájon akár nemi szerveken, inkább ne babusgassák a csecsemőt, mert az ő immunrendszere még nem biztos hogy ellen tud állni.

Szóval szólj a férjednek is, hogy mikor érzi, hogy jön ki rajta a herpesz (sokan előre érzik, hogy lesz), akkor ne érjen a szájával se hozzád, se a babához amig teljesen be nem gyógyult.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann, igen a dögönyözni való cica a legkissebb. Én is le akartam fotózni a kádban, de mire elővettem a gépet addigra jött dörgölőzni. Valahogy ahogy meglátja a fényképezőgépet azt hiszi neki jönnie kell. Ahelyett, hogy maradna a kis fenekén. De azért majd ha csinálok róla valami jó képet, akkor küldömKép
A tasakokat amiről beszéltem én konkrétan az Interspárban vettem, 399,-/db. Pontos méretet nem tudok, de azért szerintem elég sok minden elfér egyben, de kb. 1mx50cm és mondjuk 10cm magas. De lehet hogy nagy badarságot írtam. Elvileg ágy alatti tárolónak van elnevezve. De nálunk már nem csak az ágy alatt vanKép A teteje átlátszó és zippzáros. Nekem azért válik be, mert amit beleteszek az ugye nem lesz koszos poros, és egyben mozgathatóKép Gondolom máshol is lehet kapni, vettünk már pl. az OBI-ban is, ott 2db volt 900,- ha jól emlékszem és azok csíkosak voltak de azoknak is átlátszó a tetejük, hogy lásd mit tettél beleKép
Aztán lehet hogy van akinek nem jön be, nekem most praktikus és ha kipakolok végre egyszer belőle, akkor is jó lesz, télen a nyári cuccoknak, nyáron fordítva.

Én is herpeszes vagyok, szerencsére amióta terhes vagyok csak egyszer volt. De nekem is csak a számon szokott előjönni. Az is épp elég.

Hari 29+1

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Ha nem sürgős a fogyás, szerintem ne diétázzatok. Mire Gergő 10 hónapos lett, visszanyertem az eredeti súlyomat. (Igaz, ez nem sokáig tartott, mert újra terhes lettem. Kép Kép Kép) Ha szoptattok, le fognak jönni a plusz kilók akkor is, ha nassoltok, mint ahogy én. Kép

Képzeljétek, tegnap hogy megjártuk. Elvittük a kacsát (Citroen) a szerelőhöz (Erdőkertesre), hogy cseréljen olajat, nézze meg a gyújtást és a féket. Közben elmentünk a sógornőmékhez Szadára, mivel úgy volt, hogy délután kész lesz. Persze vártunk, vártunk, míg este 9-kor, mikor már Gergő is fáradt volt, kiderült, hogy csak másnap lesz meg. Így ott aludtunk a sógornőméknél. Reggel kiderült, hogy elromlott a fék munkahenger, kell újat venni, ami drága is, és vasárnap nincs is. Kép Kép Szegény sógorom vitt haza bennünket, holnap vehetünk alkatrészt. Kép

Zsóf
29+3

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Az előbb írtam, de elszálltKép
Most kezdhetem előlrőlKép
Csak a lényeget.Kép

Csak most tudok jelentkezni, mert eddig vagy a párom aludt, vagy nem voltam itthon.
Tegnap meg újratelepítette a gépemet, mert állandóan sz@rakodott
Még nem olvastam vissza mindent, csak bejelentkeztem

Remélem, mindenki jól van!

Hari!
Naomi? Jobban van már?
Valamikor kérdeztem, de szerintem nem is válaszoltál rá
Holnap megyünk a párommal dokihoz, utána meg szegénykémnek állás interjúra kell mennie fájós torokkal.
Most próbálkouik a szilárdabb ételekkel.
Teljesen nyitva van a seb. Óriási lyuk tátong a torkában, főleg a jobb oldalon
Fáj is neki, meg be van dagadva és néha fullad.

Amennyit így hirtelen visszaolvastam a mai termésből, hát nem túl sok
Ma mindenki pihen

Herpesz:
Valóban nagyon veszélyes a babára.
Nekem még nem volt soha életemben (kopp...kopp..kopp.), a páromnak is szerintem 2-3 évente ha kijön.

Zsóf!
Sajnálom a kocsit, de azért tudni kell, hogy az autószerelők nagyon rafináltak! Az ex-férjem is autószerelő ( a szakmája szerint). Dolgozott is autószerelőként és sokat mesélt. Na mind1. Nem akarok én rosszat mondani senkire.
Ha ismerős, akkor bocsi, mert biztos nem vág át!
De valóban könnyen átverhetik az embert

Fogyókúra:
Én tuti, hogy szoptatás alatt nem fogok fogyókúrázni!
Örülök, ha lesz tejem. Én nem kockáztatom meg, hogy elapadjon. Legalább a baba fél éves koráig!
De ez mindenkinek a saját dolga, hogy mi a jobb neki.

Na megyek, mert hulla vagyok! Mostanában egy kicsivel több munka szakadt a nyakamba
Anyukám meg nemrég közölte, hogy nem jön haza csütörtökig, tehát még több melóm lesz

Puszi lányok!
Jó éjt!
Angelani
33+3

Kép
angelani

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?