Új privát üzeneted érkezett!

Itt vagyok, csak a mai napunk nem a legjobb. Bontják az utat a ház előtt, elég hangos Kép.

Jó, hogy ennyit írtatok, és az is, hogy nem csak kimondottan babás témákról. Előbb kellett volna reklamálnom.

Netes társkeresés az, ami kimaradt az életemből, és bár jó buli lehet, remélem már nem lesz rá szükségem. Viszont szívesen olvasom mások történeteit.

Előélet: vámügyintéző voltam 2003. júniusig, azóta pedig import ügyintéző. A főiskolán logisztika szakirányra jártam, de ugye diploma még sehol.

Nicknév: tudom, hogy nem voltam valami kreatív, amikor kitaláltam, de nem akartam olyat választani, amivel nem tudok azonosulni. Ahova csak beugrok fórumozni, ott mindig valami személytelent választok, általában az első tárgyat, amit meglátok, így volt már konvektor is a nickem. Itt viszont várható volt, hogy megismerjük egymást, és esetleg azon a néven fogtok szólítani, ezért lett a saját nevem. Bár a többségnek tudom az igazi nevét, valahogy mégis a nick marad meg bennem.

Nagia
Állítólag a zöld kaki nem gáz. Ivás nálunk úgy van, hogy szoktam kínálgatni neki a cicit, aztán vagy elfogadja, vagy nem.

Connie
Lehet, hogy tényleg a fogak miatt van, bár Vilmosom mostanában nem nyálzik annyira, de tök erősen harap. Várhatott volna még Kép.

Ruz
Javult valamit Bendi popsija?

Vizimano
Ez az italos kérdés elég indiszkrét Kép.
Régen a töményet szerettem, bár minőségi piákra nemigen volt pénzem. Egy darabig jól bírta a szervezetem, aztán nagyon nem.
Mikor olyan korba értem, hogy már nyíltan lehetett italozni, akkor inkább söröztem, ez a mai napig megmaradt. Ezen kívül a Camparit és a Jagermeistert szeretem, de duzzogva azért megiszok mást is. Bort akkor szoktam, ha borozós társaságban vagyok, illetve télen a forraltbort, nyáron a fröccsöt akár itthon is. Persze, most egy éve már hanyagolom a témát, szerintem még jó sokáig. Amit soha nem szerettem, azok az édes, tipikusan női italok.
zsana75

Sziasztok!

Hétfő óta akarok írni, de csak mostanra sikerült behoznom a hétvégi olvasás beli lemaradásomat. Roland alig hagyott a héten olvasni, hát még írni. (de most megpróbálom bepótólni Kép )

Az összes baba tök cuki, tényleg jó nézegetni a képeket. Kép

Szolgáltatókról: Anyukám mondta, hogy a villanyért túl fizetés van a nagyimék házánál (kb. 140eFt), mert már nem lakik ott senki egy jó ideje, és kérte ,h olvassák le (ekkor derült ki a túl fizetés) ennek ellenére még küldik a csekkeket az általányról, pedig ők tartoznak nekünk! Kép

Én építőmérnök vagyok, és jelenleg halasztom a phd ösztöndíjamat a Műszaki Egyetemen, amiből már csak/még 1 évem van hátra. Igazából haladnom kéne az irodalomkutatással, de tök semmi kedvem nincs hozzá... ugyhogy nem t'om mi lesz.

A Zsisske a gimibe volt a becenevem (emelt szintű programozást tanultunk) így ha szgép, akkor én Zsisske leszek

Nálunk lány névnek több is versenyben volt, a legvalószínűbb befutó a Mira v. Mirella lett volna. viszont a fiú névvel nagyon megküzdöttünk, m olyat akartunk, ami nem túl gyakori, de nem is kérdeznek 5* vissza, hogy mi? Agamenon?, Kép nem túl régies (Béla, József), nincs a családba, és egyikünk se köti vmi hülye ismerőséhez (és mivel a Műszakira jártunk elég sok név eleve kiesett).

Connie,
mi is jelentkeznénk a talira 1gyerek+1férj Kép

A múlt héten egyik nap azt hittem bedurrant a cicim. de nem volt hőemelkedésem se, csak nagyon kemény volt meg fájt. ugye próbáltam kezelni, fejni, meg Manót sokszor etetni, de az volt a fura, h nem jött semmi, és volt egy pici fehér pont, az egyik tejkijárat végén, ami viszont nem múlt. este megpróbáltam kinyomni mint egy miteszert, mrt már nem tudtam mit kitalálni, és ilyen kis fehér kemény homokszemnyi izé kijött, aztán elkezdett ömleni a tej Kép uh szépen leapadt a kőkeméység. utána még fejtem egy kicsit és még vagy két ilyen kisebb 'homokszem' kijött. szerintetek mi volt az? van ilyen h tej kő? azóta kicsit aggódóm, h nehogy újra legyen.

Tegnap voltunk 3 hósak és megkaptuk az oltást is, egész jól viselte, csak többet aludt, de csak kezbe. Meg jól megmértek 7,2kg és 66cm. Ezt nem akarta elhinni a védőnő mert a hosszát 2x is megmérte. a 66 cm most túl sok, v túl kevés? (mondjuk szerintem pont jóKép)

egyelőre ennyi
Zsuzsi
zsisske

Zsisske
Itt egy sztori a tejkőről, bár ez elég durva. Nekem is szokott lenni olyan, hogy a bal ciciből mintha nem fogyna a tej, de ritkán fordul elő, és csk 1-2 napig tart. Azért, ahogy olvastam, nem árt óvatosnak lenni.

http://www.lll.hu/node/190
zsana75

Zsana,
döbbenet, mondjuk nekem ennyire nem fájt, mint a csaj írja de kb így történt nálam is. Azóta én is figyelem, de nem volt (KOP-KOP). remélem nem is lesz.
Pedig azt hittem én vagyok dilis, hogy azt hittem van tejkő.. de köszi megnyugtattál, ha nem is mindennapos, de normális Kép
zsisske

http://www.askdrsears.com/html/2/T022100.asp
Zsisske,
itt is ilyesmiről van szó.

KépKép
connie

<font color="808080"><font size="-2">Zsisske!

Ha nem csalódom, akkor ez tejkő volt. Egyszer régen utánakérdeztem már, hogy mennyi az esélye annak, hogy ez újból kialakul, és elzár megint egy tejcsatornát. Emlékeim szerint az volt a válasz, hogy újból kialakulhat, és hogy max. annyit lehet tenni ellene, hogy az étrendben bizonyos dolgokra vigyáz az ember. A bizonyos dolgokra már így konkrétan nem emlékszem. De utánanézek, ha érdekel. A http://www.lll.hu/node/190 oldalon olvashatod egy tejköves anyukának a történetét.

Üdv:

Zita</font></font>
pzita

Zsisske,
Simán lehet, a tejben van egy csomó kalcium.
Én itt közben egykezezek, azért vagyik ilyen rövid.Kép

KépKép
connie

Vezso,

Mi jól vagyunk. Valér már forog minden irányba. TummyTub "vödörben" szokott fürdeni és felállt benne! Most nagyon résen vagyok és nem hagyom. Mindenféle játékkal terelem el a figyelmét. Nem akarom, hogy görbe legyen a lába és a gerincének sem tesz jót. Nem is értem, hogy jutott eszébe Kép. Igaz, a vízben könnyebb ezt megcsinálni. Na de akkor is! Kép

Angéla
angéla

Sziasztok
CSajok megeloztetek en is be akartam irni ezt az LLL es cuccot es csodalkoztam is hogy van valakinek ennyi lelkiereje hogy meg ilyenkor is hajtsa magat a szopira.
Mennem kell este jovok es en is meselek netes randikat...Kép

Kép
vaktyuk

Angéla
Belefér még Valér a vödörbe?
Enyém gyerek a kendőben szokott felállni, én meg frászt kapok Kép.
zsana75

sziasztok!

Connie, elnézést a "gyerekcseréért"! De a te manód is gyönyörq!

Juszti, mégis bejelentkeztünk a dokihoz, aug 9-ig szabin van ,de jövQ hét pénteken fogad minket a klinikán.

Tessék a díszruha:
Kép

Kép
emma8

Hello Lányok!
Volt vásárlás, ebéd, most délutáni pihengetés van,csak egy gyermek nem alszik, ő olvas.Kép

Zsisske
Szia, és sajnálom ezt a tejkő dolgot. Kép Nem is hallottam ilyenről még és az anyuka esete is ledöbbentett. Micsoda kitartása volt ilyen fájdalmak mellett! Minden tiszteletem az övé. A cikk után persze rögtön elkezdtem vizsgálgatni magam. Kár, hogy nem derül ki pontosan mitől van, hogy meg lehessen esetleg előzni.
Megpróbálok utánanézni ennek, de nem ígérek semmit.

Ruz
Köszi a tippet, de addigra már le volt kapcsolva a szg. A Corában voltunk és ott is akciós volt a Huggies (nem is tudtam) és 40 ft-ra jött ki egy db (50 db-os).

Zsana
Útépítés Kép. Remélem hamar befejezik. Nálunk csatornázás volt nemrég, az út azóta is fel van túrva egy csomó helyen.
Logisztika: ez nagy talány nekem. Tulajdonképp ezt hogy lehet megtanulni? Bonyolult dolog lehet, a matematikára alapszik? Most lehet, hog hülyeséget kérdezek.

Vizimanó
Jó ez a történet a pszichiátriáról menekült emberkéről. Kép
Apukám pont most járt be a pszichiátriára, mert olyan depressziós lett, hogy semmit sem csinált, anorexiás lett meg ilyenek.Kép 62 éves és már 2 infarktusa (vagy 3, egyet lehet, hogy lábon hordott ki)és 2 agyvérzése volt. Ezek után kapott antidepresszánst, amitől meghízott, ezért abbahagyta. Ez hiba volt. Utána kezdődött ez a mélyrepülés. Kapott egy másik ilyen készítményt, nem segített, egyre rossabb lett és iszonyú sovány lett, meg csak feküdt egész nap szegény. Anyu és az egész család már mindent megpróbált. Aztán így került a SOTE pszichiátriájára, be kellett feküdni, hogy beállítsák a régi antidepresszánst. Igen ám, de ott komplett őrültek vannak, az egyik szobatársa állandóan a folyosón ágyazott meg magának, meg a másik mindenáron minden cuccát Apu ágyába akart pakolni, még a fiókját is, akár éjszaka. Na, akkor mondtuk, elég, Apu nem őrült, de itt az lesz és megengedték, hogy bejárjon. Ez most volt a múlt héten, jobban van sokkal. Szegényt a sors ellátta egy csomó betegséggel, pedig olyan okos ember, nemcsak geofizikus, hanem ért a csillagászathoz is. Rengeteg hobbija van, meg találmánya és most tiszta roncs . Nincs igazság, és még olyan fiatal ahhoz, hogy csak vegetáljon. Bízom a mostani javulásban. Kép Kép
Italok: Finom, minőségi borokat szeretjük, kevésbé minőségi viszont fröccs és forralt bor formájában. Ezenkívűl én imádom a pezsgőt. Pezsgős koktélok és más koktélok is szóba jöhetnek pl pezsgő-Campari-narancslé-grapefruitlé, vagy a pezsgő-ananászlé stb. Gyakran semmilyen szeszes ital nincs itthon, csak amiket a férjem ajándékba kap, pl "hegyekben" áll a drága whisky, de utáljuk. Tovább szoktuk ajándékozni. Mondtam is a férjemnek, hogy írjunk rá egy kitűzőt "Utálom a whiskyt", hogy ne azt kapjon ajándékba, inkább egy rozét, azt jobban szereti.
folyt köv
Vezso
vezso

Vezso!

Nem semmi utat járt meg apukád! De biztos hamar rendbe jön! Kép (ez egy biztató fel a fejjel mosoly)!

Emlékeztek még arra az ˝anyára˝akiről régebben írtam?Aki nem igazán törödött a koraszülött kislányával?!Na képzeljétek, most hívott egy ismerős hogy az apai nagyszülők már nem bírták nézni mit művelnek a gyerekkel; így ők fogják felnevelni! A ˝szülők˝annyira ragaszkodnak a gyerekhez, hogy reggel 8-kor telefonáltak nekik a nagyszülők, hogy megbeszéljék ezt a dolgot (telefonban elmondták); 10-kor ott volt a gyerek összes cuccával! Kép
Ez két hete volt, azóta egyszer sem látogatták meg a kicsit!
Ez iszonyú szerintem; nem is értem az ilyen ˝embereket˝. De lagalább a kislánynak jobb dolga lesz mint otthon! Csak nagyon elkeserítő!!!!! Kép

Ildi

delfinke

Ildi
Ez hihetetlenKép

Timurr
Vendég

Elaltattam manókát, pont fekve szopi közben jött a postás ajánlott levéllel, úgy sajnáltam szegény manót, mikor fel kellett kelnem mellőle.Kép Végig üvöltött, míg vissza nem mentem.Kép

Tejkőhöz: semmit nem találtam ezzel kapcsolatban.Kép A többi kőből kiindulva, valszeg ez is hajlam kérdése, hogy mitől válik ki a homok a tejből, ami aztán kővé áll össze. De a sok kálcium jó kiindulópont hozzá.Kép

Én tutira nem küzdöttem volna ennyit mint ez a csaj, bár az én manóm annyira megérzi, és sajnos átérzi a hangulataimat, hogy ha én idegbajos lennék, biztos ő is. Még az első hónapban, mikor rettenetesen fájt a szopi, volt olyan, hogy amikor látta, hogy sírok, elengedte a cicit, és rázendített ő is.Kép

Én a fincsi borokat szeretem, meg a pezsgőt - bár utóbbitól tiszta dinnye leszek.Kép A gyomrom miatt sajnos nem igazán ihatok se bort, se pezsit egy jó ideje, csak néha kockáztatom meg. Koktélokat is szeretem, persze abból is a jó kis gyomorelleneseket, mint a mojito.Kép Nyáron a sört is, töményeket meg aztán végképp nem ihatok, de azokat nem is szeretem. Itt állnak nálunk még hegyekben az esküvőről maradt italok, párom se iszik, én meg már a 2. hónapban voltam az eskin. De a legnagyobb bánatom, hogy jegeskávét nem ihatok a tejtartalma miatt.

Tényleg, Vezso, vettünk sárgadinnyét, hogy kipróbáljam belőle a fagyit, de olyan fini volt, hogy felfaltuk.Kép
ApukádKépKép.

KépKép
connie

Timurr!

Sajnos az; de a kicsinek így a legjobb mindenki szerint! A nagyszülőknél legalább szeretet és törődést kap!

Ildi

delfinke

Angéla
Rozi is feláll, ha a hóna alatt tartjuk és érez talajt, akkor azonnal kifeszíti magát és élvezi. Persze még nem szabad nekik ilyet csinálni. Még ülni se tudnak, csak próbálkoznak.
Azért kérdeztelek, mert ritkán jössz közénk. De ha minden ok, akkor ok. Kép Kép

Vaktyúk
Várjuk a sztorikat! Kép

Connie
HURRÁ, nem kell az a fránya terpeszpellus. Na jól van, örülök, tényleg Kép Mi a mai program?
Miket tudsz főzni, tej nélkül végül is. Kerestem még receptet, de jó nehéz. Lehet, hogy van erre vmi könyv, nem? Ki tudja meddig szoptatsz, hadd egyél vmi finit. Mi is ínyencek vagyunk. Férjuram télen rengeteget utazik, néha 3 országba repül egy hét alatt és mindenféle földi jót meg tud kóstolni. Ez jó az én munkámban is,sokféle ételt kipróbálhatok és a menő éttermekben kitűnő vegi kaják vannak. Ill a legjobb kaják, nem a híres éttermekben vannak sokszor.

Tamesz
Afrika nekem is szerelmem, voltam már ott is és imádom, vissza akarok Kép menni! A szuahélit is azért szeretném megtanulni. Próbálom rábeszélni a férjem, hogy ha itt nem úgy alakul az élete, ahogy szeretné, menjünk Afrikába és telepedjünk le egy időre. Nem kell nekem semmi spéci ház, meg ilyenek, de a kaland az igen. A nagylányom, Veró pl világutazó szeretne lenni. Vagy máshová is szívesen megyek (nem örökre), de Afrika a szívem csücske, pedig sok szomorúság is eszébe jut róla az embernek.

Adri
Ha tudsz jól bánni a kamaszokkal, minden elismerésem. Kép Nehéz lehet nem belebonyolódni az életükbe. Engem még a tv-ben látott gyerekkel kapcsolatos negatív hírek is nagyon megráznak, néha teljesen kiborulok tőlük. Próbálom elkerülni, hogy olvassak v lássak ilyet. Az biztos, hogy ilyenkor feltámad bennem a harag és úgy kikészíteném az olyan embert aki gyereket (idős embert, állatot - tehát aki nem tud védekezni) bánt... Na, hagyjuk.
Rozi is beszél, néha teljesen érthető szótagokat gőgicsél. Olyan édes!Kép
Milyen tantárgyat tanítasz?
Vezso
vezso

így tartom már a buksim:Kép

Anyát ezzel a mosollyal veszem le a lábáról:Kép

delfinke

Ildi,
Ez tényleg hihetetlen, de jó, hogy van hova mennie a kicsinek. Úgy sajnáltam.Kép

Emma,
Ez a cucc TÜNDÉRI.KépDe én biztos nem vehetnék ilyet ÁkosnakKép, a csipkés cuccok "túl lányosak" apa szerint. a sárga rugikat is épp hogy csak elnézi nekem.Kép

KépKép
connie

Ildi
Pont ilyen borzalmas történetekre gondoltam. Kép
Nagyon nekiesnék az ilyen embernek, és a legtöbbnek az elég büntetés lenne, ha azt kapná vissza, amit ő nyújtott a gyereknek Kép
A grafittiseket se pénbüntetésre ítélném, hanem levakartatnám vele a firkálmányt a két kezével! Nagyon harcias tudok lenni az ilyen dolgok miatt!
Köszi a biztató szavakat Kép, most van remény Kép.

Connie
Mojito is jöhet. Kemény szeszt csak menstruációs görcsökre ittam, csak az segített, meg a mentő.
Tényleg nem lehet kideríteni a tejkő okát? Ha Te sem találtál semmit, akkor lehet, hogy én se. azért próbálom.
Vezso
vezso

Sziasztok!

Hát nem semmi amit termeltetek amióta nem jártam erre. Igaz olvasgatni néha van időm, de írni (sajnos) nincs. Adél lassan már 6 hónapos, és szinte minden időmet leköti. Amikor pedig szundizik, akkor jön a háztartás, mert az szinte szalad. (főzés, takarítás, vasalás), de gondolom nem kell ecsetelni.

Adél már 3,5 hósan átfordult a hasára és kb 1 hete tud vissza fordulni. Ülni kipárnázva és körbebarikádozva nagyon tud, de állandóan állni akar, amit persze nem hagyok, erre ő kifejezi a nem tetszését. Már tud berregni, és a fagyizásom hatására nyelvet öltögetni (ennek nem igazán örülök, más nagyon értékeli), szopizza a lábaujját és a szopizás után nagyokat csettint a nyelvével, hogy "na ez fini volt anya".

Kb 2 napja próbálom leszoktatni arról, hogy a cicin aludjon el. Igáig, csak és kizárólag így aludt el. Még mindig csak szopizik. Szorgalmasan próbálkozom a gyümi levekkel, de elég kevés sikerrel.

Minden baba tüneményes!!!!!

Kellemes nyarat és jó babázást mindenkinek!

Edit

Kép

Kép
ditke75

Vezso,
egy ismerősöm bogarat ültetett a fülembe azzal, hogy ő megtervezi előre egy-két hétre az étrendet, és aztán anak megfelelően vásárolnak be. Így nem kellene agyalnom, csak egyszer, hogy mit főzzek, és jobban meg is tudnám szervezni. Pl. húsért még mindig az előző lakásomhoz közeli Kaisersbe járunk, mert itt nincs olyan bolt, ahol jó minőségűt lehetne venni.
Kerestem a neten ilyen diétáskönyvet, de nem találtam semmi jót.Kép

KépKép
connie

Ildi,
nagyon fel voltam háborodva amikor írtad azt a történetet arról a szegény gyerekről.Kép Legalább a nagyszülei normálisak. És az ilyen emberek termékenyek, kár, hogy lehetett gyerekük.Kép
A mosoly engem is levett a lábamrólKép

Connie,
kecsketejet - ha ugyan nem vagy rosszul tőle - sem ihatsz? Én tejérzékeny vagyok, de azt meg tudom inni anélkül hogy bajom lenne.Kép

Vezso,
nagyon sajnálom, ami apukáddal történik, nagyon bízom a gyógyulásában. Sajnos a pszichiátrián tényleg nagyon súlyos a helyzet, mert a munkakörömhöz tartozott egy ideig hogy heti 2 alkalommal jártam odaKép. Nagyon szörnyű történetek és szomorú életutak vannak. De legrosszabb az önsorsrontás Kép Aztán valaki megszerezte a mobilom számát, és több fenyegető sms-t kaptam, hogy majd bezárnak oda engem is, és ekkor szóltam, hogy ezt inkább nem csinálnám tovább.Kép

Zsisske,
szörnyű ez a tejkő dolog, de bízzunk benne, hogy nem fog megismétlődni.Kép Szorítok.

Kép

Kép
vizimano

Vizimanó,
Azt hol lehet kapni? Kecsketejet még nem ittam, csak kecskesajtot ettem, azt túl lehetett élni, és jobb, mint a semmi.Kép

KépKép
connie

Connie,
Fehérváron az Auchanban rendszeresen van. Dobozos kiszerelésben, a dobozos tejek között. Budaörsön is vettem már.

Kép

Kép
vizimano

Connie

Alexandra könyvesboltot, vagy könyvtárt néztél tejmentes recepthez? Megnézzem?

Vizimanó
igen, tényleg szomorú, hogy emberek így le tudnak épülni Kép. Remélem Apu rendbejön, mert a végén Anyu fog tönkremenni ebbe. Gyakorlatilag amióta Apu az első infarktust kapta (39 évesen), Anyu a ffi a házban és néha jó lenne, ha nem így kellene lennie. Anyu nagyon jó fej egyébként, törökül tanul, és minden egyiptomos, meg keleti dolog érdekli. Egy főiskolán tanulmányi oszt vezető. Ja, és imádja a modern pozenét, meg a modern kütyüket, pl hordozható dvd, meg ilyesmik.
Köszi, hogy mindig válaszolsz. Kép Kár, hogy nem tudsz jönni a találkozóra, megismertelek volna Kép

Mindenki aranyos itt! Kép
Sütök egy adag tócsnit a népnek uzsira.
Vezso
vezso

Vizimanó
egy ilyet akartam írni Kép
Vezso
vezso

Connie
A kumisz is jó lenne, de azt biztos nem lehet kapni itthon. A lótejet szárított tevekakival (bocs) erjesztik meg. Finom, csak a fűdarabok, amik a tetején úszkálnak rontják kicsit az illúziót. Kép
Bocs, nem akarom elviccelni, a kecsketej lehet, hogy jó, nem is jutott eszembe.
Vezso
vezso

zsana75

Vezso,
A Librin néztem. De egyelőre nem lényeg, most alkotom a jövő heti menüt, rájöttem, hogy egy csomó kaja van, ami tejmentes.Kép

KépKép
connie

Vezso!

Egyetértek veled, én amikor kiderült ez az egész, üvöltöztem az˝anyával˝, teljesen ki voltam borulva tőle! Kép

Vizimanó! Kép Kép Kép
Marcika örül hogy másnak is tetszik a csajozós mosolya! Kép

Ildi

delfinke

Pici fiam bealudt, pedig 11-től 2-ig is ez volt a programja.

Ott maradtam le, hogy tejköves anyuka. Részemről is nagy-nagy tisztelet neki, de jó, hogy leírta, mert szerintem ez a legjobb bíztatás másoknak, hogy igenis túl lehet jutni a nehézségeken, csak akarat és kitartás kell hozzá.

Vezso
Logisztika jó dolog, matek kimondottan nem szükséges hozzá, de logikus gondolkodás nem árt. Ha valaki szeret kombinálni, szervezni, adja magát. Nem olyan magolós dolog, mint pl. a történelem Kép, bár neked erről biztos más a véleményed.
Apukád Kép Döbbenet, hogy minden családban előfordulnak ezek a betegségek. Azt hittem, csak mi vagyunk ilyen szerencsétlenek.

Ildi
Már rá is akartam kérdezni, hogy mi lett, csak mikor gép előtt voltam, soha nem jutott eszembe. Van egy ismerősöm, egy nagymama, aki hasonlóan járt, 4 hónapos volt a baba, amikor anyuka úgy döntött, hogy neki elég volt a babázásból. Most tizenkettő talán a kislány, totál lelkibeteg. Kép

Nem is meséltem még, hogy ma arra ébredtem, hogy pici fiam belekapaszkodott az orromba Kép. Jót vigyorgott rajta, meg én is.
zsana75

Connie
Végülis nálatok nem olyan súlyos ez a tejes dolog, mikor akarsz újra próbálkozni?
Nekem még nagyon frissek az élmények Kép, szerintem én idén tuti nem merek.
Ha úgyis fórumozgatsz, nlc-n, babaszobán is vannak ilyen topikok, írtak egy csomó receptet a lányok, meg hogy mit mivel lehet helyettesíteni.
Most itt a babaneten írta nekem egy lány, hogy hogy kell rizstejfölt csinálni, hétvégén kipróbálom. Én mindenhol azt olvastam, hogy a többi állati tej sem jó, de én nem is próbáltam. Persze ez az allergiára vonatkozik, lehet, hogy érzékenység esetén jó.
zsana75

Angéla,
Bocs, hogy nem mondtam, de akartam!
Ezer hála és százezer köszönet neked, a folyton korszerűsített táblázatért. Szuper vagyKép

Kép

Kép
vizimano

Vezso,
Jövök én általában mindennap. Mostanában nem úgy jött ki.

Vizimano,
Köszi. Kép

Ital:
kedvencem az arany tequila naranccsal, fahéjjal Kép
+Koktélok Kép Jó darabig nem lesz részem benne Kép
angéla

Zsana,
Apa vett reggelire egy sajtos croissant, egyelőre semmi baja Ákosnak.Kép Ha nem is lesz, akkor a sajtokat kajaalkatrészként bevezetem, nyersen még azért nem.

Ákos is rengeteget rág, néha nyáladzik is, néha nem, most pl. nagyon.

Õ is nagy dumagép lesz, most is a tornáztatón a virágnak nyomja a sódert. Lehet, hogy tegnap is csak beszélgetett velük, csak én hittem, hogy nyügi. Apjának is szövegelt, amíg vacsiztunk, most már egyre jobban disztingvál, hogy mikor hogy kell "beszélni".

Na megyek megfőzni a 7végére valót, holnap délelőtt megint nyilazni megyünk, jön a férjem uokatesója is.Kép

KépKép
connie

próba
timka

Timka
Működik! Írj! Képet is tegyél fel!
zsana75

Hát sziasztok!

Nagyon-nagyon eltűntem, ezer éve nem jártam erre, még csak olvasó üzemmódban sem.
Egyszerűen semmi időm nem volt, viszont nem telt el úgy nap, hogy ne gondoltam volna rátok. Olyan jó volt minden örömöt-bánatot megosztani veletek még a régi szép pocakos időben. De mostantól igyekszem legalább egy nap egyszer bekukkantani, ha Apa itthon lesz és vigyáz a kis törpére.
Tegnap este már voltam itt, írtam egy jó hosszút, de nem tudtam valami hiba miatt elküldeni.
Nem tudtam elolvasgatni az utóbbi sok-sok hét termését, de a képet láttam és minden baba nagyon-nagyon tündéri.

Magunkról most röviden annyit, hogy a kis csaj gyönyörű bestia 7,10 kg-ot nyom már és még mindig anyatejen él (kipp-kopp). Állandóan nyüzsög és rajtam lógna, de jól el tud lenni egyedül is néha.
Sajnos el van rontva a gyerek, nem tud egyedül elaludni, csak cicivel a szájában így mellette kell lennem ha alszik, mert gyakran megriad és ha nem talál maga mellett balhé van. (ezért nem tudok jönni netezni, ha ő alszik)
Nemsokára költözködünk Veresegyházra, aztán egész nap kint lehetünk majd a friss levegőn.
Nagyon sokat beszél és nyáladzik, minden érdekli és az Apát imádja, mint minden kis csaj.

Most ennyire futotta, mert főznöm kell. Teszek fel pár képet:
Kép
Kép
Kép

Timka
timka

Zsana

Megtörtént! Írtam és képet is raktam fel! Kép

T.
timka

Sziasztok vegre ittKép
ZSana meselj lecci logisztika ugyben hol tanulsz milyen stb mert en is azt szeretnek.
Delfinke
Tunderi a kisfiad az a mosoly nagyon komoly ilyet meg az en fiam se tudKép
Orulok hogy megoldodott a kislany sorsa tenyleg neha eszembejutott mi lehet vele, tulajdonkeppen mi volt a baja hogy az anyja ilyen "selejtes"-nek konyvelte el es szart vele foglalkozni?
Megerdemelne hogy soha tobbet ne lehessen gyerekeKép
Voltunk ma a C&A ba es allati jo zoknikat lehet venni a torpeknek nincs agyongumizva etiop gyerekekre meretezve a szara.
Vezso majd irok ilyen randivonalas sztorit de most epp robbani keszul a fejem es nem tudok gondolkodni nagyon, sajnalom apukadat nagyon, egyszer nekem is irtak fel antidepit asszem szerencsere en nem kezdtem el szedni.
Pia en ha iszom koktel jagerm vagy tokaji aszu
illetve amit Vizimano mondott a Vesztergombi voros bor allati finom meg karacsra kaptunk kannaval egy borasztol huuuuuKép
Kép

Kép
vaktyuk

Vaktyúk
Nagyon édes a manód!Kép

Timka
Örülök nekedKép,Fanni valóban még mindig kis szépség.

Ildi
Engem is levesz a lábamról Marci mosolyaKép

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Húúúúú, kíváncsi vagyok, hogy alakul az éjszakánk, ugyanis miután férjem hazajött a munkából, épp akkor lett kész az ebéd, olyan 3 körül és mi jól beebédeltünk. Tökre álmosak lettünk és gondoltuk de jó lenne egy jót aludni. Férjem mondta is viccesen, hogy altasd el Bendit és akkor alhatunk. Hát olyan jól sikerült elaltatni úgy fél 5 körül, hogy azóta is alszik. Kép Mi is aludtunk, egyszer ugyan felébredt Bendi, de megszoptattam és hasamra tettem, így visszaaludtunk és egyszer csak arra ébredek, hogy már 8 óra. Bendit letettem és azóta is alszik. Remélem éjjel nem fog kukorékolni emiatt. Kép Szóval kíváncsi vagyok mi lesz, remélem csak szopizni kel majd fel, fürdést meg ma kihagyjuk. Kép

Timka

De rég jártál erre. Nagyon édes Fanni. Kép

Többi baba is nagyon szép. Kép

Ildi

Már én is kíváncsi voltam, hogy mi lehet a kisbabával akiről meséltél, de nem erre számítottam. Kép Egyszerűen nem hiszem el. Kép Már akkor mikor először írtad, se akartam elhinni. Nem is értem nincs lelkiismeretük? Nincs szívük? Kép Szegény szüleik, most biztos szomorúak, hogy hol rontották el, és szerencsére magukhoz veszik a kisbabát. Így biztos jobb lesz neki.

Zsana

Köszi a kérdést, úgy látom javulgat a popsi. Most megpróbálom, nivea kenőccsel kenni, az nagyon jól befedi, hogy ne nagyon érintkezzen a pisivel, meg szellőztetem amikor csak tudom, úgy látom javul. Kép

Vezso
Jobbulást apukádnak!

Connie

Örülök, hogy megszabadultatok a terpeszpelustól. Kép

Tejköves dolog tök érdekes, nem is tudtam, hogy van ilyen.

Pia ügyben pedig én mindenivó vagyok. Kép Néha gondolkodtam azon, hogy csak nehogy legyen az életemben valami nagy nehézség vagy rossz időszak, mert imádok mindenféle alkoholos itókát és félő, hogy bánatomat abba fojtanám. Kép Szóval például kaja ügyben nem vagyok valami nagy gourmand, elég válogatós vagyok. Viszont az italokkal sokkal bátrabb vagyok, szeretek megkóstolni mindenféle alkoholos innivalót, jöhet bármi. Kép Az, hogy épp mit iszom, az alkalomtól is függ, nyári melegben például sör vagy egy gin tonik esik jól, esténként vörösbor, családi eseményen házi pálinka stb. Kép Kár, hogy most nem hódolhatok ennek a hobbinak, bár egyszer-kétszer már ittam sört, csakis a tejképzés elősegítése érdekében. Kép

ruz
ruzicsky

Tali: frissítek megint: Vezso (3 gyerek + 1 férj), Kata?, Vaktyúk (1 gyerek + 1 férj), Connie (1 gyerek + 1 férj), Delfinke (1 gyerek + 1 férj), Ruz (1 gyerek + 1 férj), Doritis (1 gyerek), Zsisske (1 gyerek + 1 férj).

Pviki,
Most láttam hogy elfelejtettem tegnap válaszolni. Még nem voltunk jógán, mert itthon próbáltam Ákost tornáztatni, de nem tetszett neki, sírva is fakadt. Úgyhogy elhalasztottam a dolgot, de jövő pénteken már megyünk. Már ma is mentem volna, de ezen a héten elmaradt.

Na, süttem-főztem hétvégén már csak a köreteket kell megfőzni, meg egy 10 perces levest.Kép

KépKép
connie

Connie
Miket főztél? Semmi ötletem nincs Kép.
zsana75

SziasztokKép

Egy kis bekukkantásKép, elsősorban tanácsért. Leginkább azokhoz, akiknek a babája már nem csak anyatejen él.

Szóval:
kb. 2 hete már az anyatej mellé tápszert is kap Kristóf, és lassan fokozatosan elkezdtük kóstolgatni a zöldségeket, gyümölcsöket is.
3 fajta tápszert végigpróbáltunk már, de egyik sem ízlik neki, nagyon nehezen lehet megetetni vele.
Eddig átlag 4-szer evett naponta kb. 200gr-ot, esténként sokszor a 300-350gr tejcsit is benyomta, most viszont már jó ha 120-140gr tápszert bele tudok tukmálni, de közben is csak feszeng, löki ki a szájából a cumit.
De tegnap óta már nemcsak a tápszernél van ez, hanem az anyatejet sem akarja megenni cumisüvegből. Szóval szerintem magával a cumival van baja.
Bezzeg a sárgarépapüré, almapüré, ma pl. almaszósz burgonyával és hasonlók az nagyon megy. De abból meg azért így elsőre nem ehet meg olyan sokat, meghát azért ezek csak zöldségek, gyümölcsök.
Szerintem nagyon megtetszett neki a kanalazás, mellesleg nagyon kis ügyin is eszik vele, és valószínüleg ezért kezdi elutasítani a cumisüveget.

Ráadásul a pocija is fáj, tutira a tápszertől, mert aznap, amikor nem kap belőle, akkor egész jól elvan. De ha eszik tápszert, akkor egész nap erőlködik, feszeng, kínlódik, nyűgösködik, nem lehet bírni vele.
Próbáltuk már a Humana-t, Beba-t, Beba2-t bifidusszal, de egyik se jó.

Szerintetek hogyan és mivel etessem?
4-szer 120-140gr tejcsi/tápszer + napi 1-szer egy kis zöldség/gyümi az nagyon kevés egy féléves gyereknek. Szerintem.

Amúgy a babák gyönyörűek, a képeket mindig megnézegetem, arra szakítok időtKép

Timka
Neked külön örülök, hogy előkerültetekKép

Azért még íme egy képKép, Kristóf és a sárgarépapüré címmel:

Kép

Babus

Kép
babus2005

Ja, és még valami:
Mi a tápszert a 2-es lyukú Aventes cumisüvegből esszük.
Namármost, ha megvárom, míg a tápszerhez készített forralt víz kicsit lehűlik(a doboz szerint kb. 40fokra) és csak utána teszem bele a tápszerport, akkor látszólag ugyan feloldódik benne a por, de a cumit eldugítja és Kristófka hiába szívja, nem jön belőle semmi.
Próbáltuk már a 3-as lyukúval, abból viszont úgy dől a tejcsi, hogy majd belefullad, orrba-szájba folyik szegényből a tápszer.
Próbáltuk másfajta, nem Aventes cumiból enni, de abból is nagyon dől a tej.
Viszont, ha 100fokon forró vízben oldom fel a tápszert, akkor nincs gond, teljesen feloldódik, simán átfolyik a cumin, viszont a leírás alapján, ilyen hőfokon a tápszerben lévő bifidusz baci elpusztul (és gondolom a többi tápanyag is), ezért kéne megvárni, míg kicsit hűlik a víz. Na de akkor meg nem oldódik fel teljesen, akármennyire rázom is. Illetve látszólag igen, de gyakorlatilag nem.
Szóval ez az én másik nagy problémám.

Bocsi, hogy ennyi kérdéssel zaklatlak titeket, de hátha tudtok valami jó tanácsot adniKép

Babus

Kép
babus2005

Babus
En mar javaban etetem tapi+sutotok kajszibari stb stb
Ebben a cumis temaban azert nem tudok segiteni mert en bebeconfort-ot hasznalok es abbol mindig atjon amugy ha nagyon meleg van meg sem melegitem a vizet csak ugy a langyos vizbe rakom jol felrazom es mar issza is a torpe.
Vizzel pl ugy csinalom hogy naponta csak 2x forralok del korul es este kozben fedo alatt hagyom es ha kell kicsit meglangyositom.
Esetleg probaltad hogy belerax valamilyen jol szetnyomkodott feloldott/ne leygen darabos/ puret a tapba? En azt is szoktam, amugy nem csodalom hoyg anyatej utan nem kell a tapszer ugyanis allati szar ize van sztem a tejci utanKép
JA ha picit allni hagyod a az uvegben a feloldott tapszert utana sztem tuti 100%ban oldott lesz.

Kép
vaktyuk

Dalmi boldog nevnapot a lanykadnakKép

Kép
vaktyuk

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?