Új privát üzeneted érkezett!

Mi ez a kihaltság a topikban?????

Dóri
28+3
Vendég

Sziasztok!
Ma elárasztott a főnököm melóval Kép. Sokat nem kellett visszaolvasni, mert tényleg nagy ma a csönd. Kép

Jucc, én is hülye nyomi vagyok. Vasárnap fog hazajönni a férjem, 3 hét után, de nem nagyon tudok még ráhangolódni. Úgy fogok járni, mint te, pedig ő már alig várja, hogy lásson minket.

Tényleg fontos, hogy a bátyó lássa a kórházat, hogy tudja, hogy lesz anya 4 napig? Milyen logikus gondolat. De jó, hogy írtad. Akkor mi is be fogjuk majd iktatni Benivel. Bár lehet, hogy előbb megtudja, hogy mi az a kórház. Ma fogjuk megtudni, hogy ki kell-e venni az orrmanduláját Kép, vagy sem.

Ti nem desztilált vízzel vasaltok? Attól nem lesz (annyira) vízköves a vasaló.

Pusz
Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziasztok!

Mea! Szép nagy bébitek lesz.

Megann! Tök jó, hogy fölraktad azt a méret-időszámlálót, érdekes.

Angelani! Jobbulást a párodnak is, és lelkileg neked is .

Rokica! Én benéztem az IRC-be, de nem volt benn senki. Kép

Ma szurkált a hasam. Nekem még sose volt ilyen. Egészen fönt, olyan volt, mintha izomlázam lenne a hasamban. Mitől lehet?

Benianyu! Az én vasalóm használati utasításába (Tefal) speciel bele volt írva, hogy tilos desztillált vizet belerakni. Fogalmam sincs, hogy miért.

Vettem ma Persil Sensitiv mosószert a Fáy utcai piacon. Olcsóbb, mint az üzletekben, bár az egész piacon csak egy helyen volt.

Ja, és vettem ma használtan egy kismamától 3 db Anita szopis melltartót. Tök jók!

Na, megyek, pihizek Benianyu és Rokica helyett is. Azért ne dolgozzátok agyon magatokat!

Bodza 32+0

Kép

Kép

Kép
bodza

Tényleg nincs nagy pörgésKép
Én olyan nmagyon nyomott vagyok, el tudnék aludni.
És most már nem vagyok hipeaktív semKép
Nem csinálok jóformán semmit, csak boltba mentem és egy barátnőmhöz.Ennyi.
Nincs kedvem főzni, takarítani stb.
De lehet, hogy csak azért mert nyomasztó az idő és álmos is vagyokKép

Majd később visszanézekKép

Pussz

Mea
mea

Sziasztok!

Most értem haza UH-ról.
Az adatok:
BPD: 88mm
AC : 310mm
Becsült súly: 2442g
ennyit írt fel.

Mást nem tudok írni, fáradt vagyok.
Sziasztok
Kata

KépKép
baby20

Kata!Kép

Hanyadik héten jársz???Kép

Mea
mea

Mea!

A korong szerint: 33+3, a doki és a védőnő szerint megeshet, hogy 34+x. Úgy vagyok vele, mint Te, a jó ég tudja! Kép Kép
Neked mennyi a Sy-Fu távolság? Nekem a múlt héten(a 33.-on) volt 35cm, pedig elvileg ahány centi, annyiadik héten jársz-de már nem tudok semmit!

Szia

KépKép
baby20

Szmercsa,

Jol esik, hogy gondolsz ram!

Meg egyben vagyunkKép, csak nem dolgozok mar, bar neha meg benezek.

Valszeg ha igy no a baba augusztus 1-en megcsaszaroz a dokim, mivel mar volt egy csaszarom es a skaner beszukult medencet mutatott.

Annyi eselyem lehet a normal szulesre, ha elotte beindul. Egyebkent jovo het csutortokon kell mennem ellenorzesre, akkor dont a dokim.

Ne haragudjatok, de nincs idom visszaolvasni titeket.

Mindenkinek tovabbi jo gombolyodest es megigerem, hogy mihelyst tudok, ertesitelek benneteket a fejlemenyekrol.

KépKép
KépKép
aniko47

Bodza!

Köszi a dícséretet a számláló miatt, de nem az én érdemem, talán Rókica rakta föl egy hónappal ezelőtt, amikor marhára paráztam az utolsó uh- után, mert az egyik adata a babónak 1-2 héttel kisebb intervallumba esett!

Mea!
Az én babóm egy hónappal ezelőtt 06.22-én csak becsült 1130 gramm volt!Kép
Remélem ez azért nem jelent rosszat!

Egyébként a becslésről annyit, hogy a barátnőm nővérének jósoltak egy 3 kilós babót, kapott egy 4,2 kilós babótKépKépKépKép

Megann 32+4

Kép

Kép
megann

Angelani, örülök hogy túl vagytok rajta. Gondolom, hogy fájhat neki, nekem is nagyon fájt anno. A fejemet a falba tudtam volna verni, hiába vettem be a fájdalomcsillapítót. De nem sokáig tartott, túl lesz rajta hamar. Neked meg tényleg többet kéne enned, bár tudom, hogy ilyenkor aztán főleg nem kívánja az ember a kaját.

Én ma elmentem a védőnőhöz, de szabin vanKép Majd jövő héten lesz.

Tegnap este úgy rámjött az allergia, hogy még éjjel is kint ültem a hintaágyban, folyt az orrom, hapcizgattam, és közben még a könnyem is potyogott a tehetetlenségtől. Fáradt voltam, de aludni nem tudtam, mert nem kaptam levegőt, ráadásul ugye folyamatosan fújtam az orrom. Aztán valamikor hajnalban sikerült elaludnom végre. De ma elég nyomi vagyok és fáradt. Most kálcium pezsgőtablettát iszogatok, hátha jobb lesz tőle az allergiám. Most mondjuk tök jól vagyok, főleg estére szokott előjönni.

Mea, szerintem se erőltesd az evést, a lényeg, hogy elég folyadék és vitamin legyen a szervezetedben. Nekem tegnap volt nagyon rossz kedvem, mára azért javult egy kicsit, főleg most délutánra, hogy kisütött a nap.

Nyúlné, irigylem az ágyatKép Nagyon jól néz ki, látszik hogy különleges darab. Bár a fényképekből ítélve az egész lakásotok különleges, mint a lakóiKép Furcsa, mert én "művészcsaládból" származom, nálunk az egész lakás egy műalkotás, úgy is van nyilvántartva, mint lakószobor, mert különben nem kaptak volna engedélyt rá a szüleim. Mindig azt terveztem, hogy majd az én lakásom is különleges lesz, de aztán igazából nem úgy sikerült. Persze az én hibám is, meg aztán ugye a páromé is egy kicsit. Egyedül a képek a falon azok, amik (nekem) különlegessé teszik. Apukám képei, meg az enyémek, mert volt idő hogy én is festegettem, de mióta nő a hasam már valahogy nincs kedvem. Talán majd ha már megszületik a babó.

Aniko várjuk a fejleményeket! Úristen, aug. 1. mindjár itt van!

Hari 28+5

Kép
Kép
hari

Hát, tényleg nem nagy a forgalom. Most jöttem vissza védőnőtől, meghallgattuk a baba szívhangját. Alig lehetett megtalálni. Valószínűleg még mindig popsival van lefelé Kép.

Én is jól elálmosodtam. Megyek sztrapacskát csinálni. Ilyenkorra éhezem meg mindig, napközben én is gyümölcsön élek.

Bodza 32+0

Kép

Kép

Kép
bodza

Anikó! De jó, hogy jelentkeztél! Aug. 1.? Az alig több, mint 2 hét!!!

Megann! Kb. 28 hetesen az teljesen normális súly, nem?

Hari! Jobbulást az allergiádhoz! A védőnő nálunk is szabin volt az elmúlt 2 hétben, én is megjártam már 2 héttel ezelőtt...
Mindig csodálom, ha valakinek vannak ilyen művészi hajlamai, én speciel világ életemben utáltam rajzolni (ezt lehet, hogy általános iskolai rajztanáromnak is köszönhetem).

Na, tényleg megyek főzni.

Kép

Kép

Kép
bodza

Anikó,

örülök, hogy meg vagy Kép
Akkor Tiéd az elsőbbég augusztus 1.-vel. Nagyon szorítok!!! Kép Vigyázzatok egymásra!!! Kép
És nagyon várom a fejleményeket!!
puszi
szmercsa
szmercsa

Bodza,
augusztus 1.-ig pontosan 10nap van. Az nem több, mint két hét, hanem kevesebb, jesszusom, én arra a hétre vagyok kiírva, csak vasárnapra Kép kezd alakulni!!
szmercsa
szmercsa

Szmercsa! Igen, igazad van, elnéztem a naptáramat egy héttel. Hajrá az úttörőknek!

Kép

Kép

Kép
bodza

Úr Isten de izgalmasKépKépKépKép

Anikó, Szmercsa! "AZ ERÕ LEGYEN VELETEK"KépKépKépKépKép
Jaj, nagyon izgulok(ja ezt már írtam az előbb).

Bodza!
Elvileg ez normál súly, a doki se mondott semmit, meg aztán volt egy kis mérési pontatlanság is a dologban mint utólag megnéztem a videofelvételt, úgyhogy ha hozzáveszem ezt is, akkor teljesen normális, de látod Mea óriásbébijét! Egyszerre vagyunk kiírva és az ő babóját már egy hónappal elezlőtt is 1800 grammra taksáltákKépKépKép tényleg óriási!KépKépKép

Hari!
Te szegény!Teljesen együttérzek veled az allergiáddal kapcsolatban!Kép Ezt a kínt meg gyötrelmet csak az ismeri aki allergiás.
Amikor épp tombol az "ügyeletes fű, fa, bokor" amit mi épp nem szívelünk, szinte éjjszakákon át, csak "taknyolunk" prüszkölünk(ami most duplán érdekes lenne=kezdődő "elvénasszonyosodás=inkontinenciaKép), nem alszunk, nekem általában néhány hét után mély karikák jelennek meg a szemem alatt, és a folyamatos orcseppezéstől(amit most nem lehet használni, és egyébként 2 hét után már nem is ér semmit, mert már nincs orrnyálkahártyánk), nekem szinte egész nap vérzik az orrom, viszket a szemem, amit persze nem átallok véresre vakarni!És a világon semmi sem segítKép
Én fohászkodom a Jóistenhez sűrűn, hogy részesítsen abban a kegyben(mint egy ismerősömet), hogy terhesség alatt ne küldje rám ezt a nyavalyát megint, mert tuti kimúlok időnap előttKép

Hari, egyébként azóta amióta írtad hogy a dokid felajánlotta a császár lehetőségét, nem bírom kiverni a gondolatot a fejemből!
Olyan gyáva vagyokKép
Tudom az összes előnyét-hátrányát mindkét szülésnek, de valhogy annyira "jó" lenne az egyszerűbb utat választani, te nem gondolkoztál egy percig sem az ajánlaton???
Ráadásul összefutottam egyik ismerősünkkel, ahol a lány aug 12-re van kiírva, most olyan 3 kiló körüli a babó, és tekintettel a tetemes súlyra, előre lezsírozták a császárt náluk is.

Megann 32+4

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Mi is megvagyunkKép
Nagyjából visszaolvastam.
Örülök, hogy Anikóval minden rendbenKép
Szmercsával együtt már a finish-ben vannakKép Kép Kép
Én még itt rettegek a koraszüléstőlKép
Na azért mostanában már többet beszélgetek a babóval, hogy bírjon ki még pár hetetKép

Viszont történt ma valami más.
Átjött egy ismerős, mert be kellett neki szkennelni valamit.
Kiderült, hogy meghalt az édesapja tegnapra. Kajakozni voltak július 2-án és 3-án, ilyen két napos túra. 70 éves volt, de nagyon fitt. Elkapott valami baktériumot és ahogy kijöttek rajta a tünetek, 2 nap alatt elvitteKép
Én kérdeztem, hogy milyen baci. A végén kinyögi, hogy streptococcus, de azt nem tudja, hogy melyik alfaja A,B vagy C?
A nővére meg a véres lepedőt fogdosta, mert otthon már ilyen vérzéses láza volt. Hát képzelhetitek, hogy menniyre parázok!
Mondom neki, hogy hát tudja, én állapotos vagyok. Nem akarom elkapni. Azt sem tudják, hogy mennyi a lappangási ideje. A patológus sem tudta megmondani. Csak annyit mondott, hogy ha 30 éves lenne, akkor túlélhette volna. Na, köszönöm! A babám, még 3 sincs, nemhogy 30. A srác nincs túl jóban a nővérével (féltestvérek). Nem ölelkeztek, még puszit sem adnak egymásnak. Ráadásul nem azon a napon találkoztak. A nővére gyógyszerész és 45 éves. Tudja, hogy fertőtleníteni kell. De még így is félek.
Ahogy elment a srác, azóta csak takarítottam. Mindent amihez hozzáért, domestosszal takarítottam, ágyat húztam, a ruháimat is kimostam, hajat mostam, fürödtem. Szóval próbáltam mindent sterilizálni. Van nekem ilyen bőrfertőtlenítő folyadékom, még azzal az ágyat, ágyneműt is átfújtam. Tiszta hülye idegbeteg vagyokKép
A végén még a sok fertőtlenítőtől kapok valamit.
Mondjuik nem mentem túl közel a sráchoz, még puszit sem adtam neki.
Eléggé parázokKép

De holnap jöhet haza a páromKép Kép Kép
Reggel megyek érteKép

Bocsi, hogy megint rátok zúdítottam a bajomatKép
De látjátok, mindig történik valamiKép
Ez már hihetetlen!
Mikor tudok valami jó hírrel szolgálni???

Ne haragudjatok rám!
Nem direkt csinálom. A gondok jönnek maguktól.
Tök kimerültem. Remélem holnap új erővel, vígan jövök vissza hozzátokKép

Jó éjt!
Sziasztok!
Angelani
32+6

Kép
angelani

Megann, hazudnék ha azt mondanám, hogy nem gondoltam át a császár lehetőségét, de én attól félek jobban. Mi van, ha nem gyógyul meg, mi van ha elfertőződik, mi van ha nem tudom ellátni a babát, mi van ha nem lesz tejem tőle stb. Meg nem véletlenül lett a szülés úgy kitalálva, hogy Te is meg a baba is megszenveditek. Persze van akinek császározni kell, de annak meg úgy lett megírva. Ha esetleg úgy alakulna, akkor azt is elfogadnám természetesen, de ha választhatok, akkor inkább végigcsinálom. Lesz ami lesz. Persze én nem tartok a 32. hétnél, könnyű így "bátornak" lenniKép Próbálok nem is gondolni a szülésre, ami tudom, hogy nem jó taktika, de egyenlőre beváltKép

Angelani, tök jó, hogy holnap már jön haza a párod! Amúgy meg a saját nevemben csak annyit a "bajok ránkzúdításáról", hogy azért vagyunk itt. Azért is. Úgyhogy ha bajod van, akkor oszd meg velünk, szerintem mindenki azt teszi.
A fertőtlenítésről: én biztos nem paráznék ennyire, de Téged "ismervén" jól tetted, különben csak rosszul érezted volna magad a lakásban, így csak fáradt vagy, de legalább megnyugtattad magad, úgyhogy szerintem jól csináltad. Mindenki mástól parázik, de az a lényeg, hogy nyugodt legyél. De most már akkor pihenjél legalább. És tessék vacsorázni!!!!

Hari 28+5

Kép
Kép
hari

Angelani!

Ne aggódj! Kép

A Strep A-tól vagy C-től (ami utóbbi igen ritka) max torokgyulladást kapsz. Bár számodra ez kellemetlen, a babára ártalmatlan.

A Strep B nem fertőző, az egészséges felnőttek 30%-ban megtalálható, igy a terhes nőknek a 30%-ban is. Rád nem veszélyes, csak a babára LEHET szülés alatt, de ezért szűrik a terhes nőket a szülés előtt. Ha kiderül, te is hordozod ezt a baktériumot, akkor egyszerűen antibiotikumot kapsz szülés alatt, hogy a babát megvédjék. No para! Csak a nagyon idős és nagyon fiatal emberekre veszélyes a Strep B, és ismétlem, nem fertőző! Az egészséges felnőttek 30% hordozó, és semmi bajuk nincs tőle.

Szal ülj le, vegyél egy mély lélegzetet, és ne aggódj! Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Angelani-Rókica!

De jó hogy van egy RókicánkKép, mindig színre lép a kis okosunk, ha valaki bajba kerül.
Róki! Megfizethetetlen a jelenlétedKép

Angelani!
Szerintem is nyugodj meg, én abban a 30%-ban vagyok amit Róki írt, mert steptococcus-t kitenyésztettek nálam mögötte zárójelben: B-cs tehát B csoport, de kaptam rá antibiotikumot + hüvelykúpot és szülésig még kontollálják is, hogy mi a helyzet, elmúlt e vagy nem!
Mindenesetre szerintem azért jól tetted hogy fertőtlenítettél, így a lelked is könnyebbKép

Hari!
Nagyon bátor vagy, de nehogy azt hidd, hogy neked sokkal több időd van ámKépKépKépKép csak hiszed, hipp hopp és máris itt jársz mint énKépKépKép
Na bocsi nem kárörvendeni akarok, csak piszkállak egy kicsit!

Hát ez a szülés dolog:
Tudtommal a császárnál max 1 nappal hosszabbodik meg a tejkiválasztás.
Segítségnek monjuk ott lenne a férjem, a család hogy ki be veszegessék a babót.
És most aki nem akarja ne hallja meg, de tesómnak 2 hét után gyulladt be a gátsebeKép
Pedig ő is csak egy átlagos kismama volt, normál tisztálkodási szokványokkal.
És hát ugye ki tudja hogy sikerül a hegesedés???
Fájni fog utána a sex??? Vagy lehet hogy utána már nem lesz jó???

Jaj, lőjetek le, tele vagyok hasonló dilemmákkal, kérdésekkelKép, csodálkoznék, ha ezek csak engem foglalkoztatnának..........

Megann 32+4

Kép

Kép
megann

Hello lányok!

Rokica, remélem Angelani megnyugszik attól, amit leírtál. Engem meggyőztél volna, ha ez számít.

Baby20,
Mi az a Sy-Fu távolság? Elég tudatlan vagyok.

Hari,
Remélem a kálcium segít az allergiádon és ma már tudsz aludni. Talán ez az őrületes parlagfűírtás kampány hoz valami eredményt.

Szmercsa, Anikó
Kezd tényleg nagyon izgalmas lenni. majd nagyon szorítunk!!!

Megann,
Egyetértek Harival, nem véletlen van "kitalálva", hogy a baba hagyományos úton szülessen meg. Ha nincs orvosi oka, ne gondolkozz császárban. Meg fogod tudni szülni azt a babát simán is és megéri a fájdalmakat, majd meglátod. Egy fél nap fájdalom (mondjuk babánként) az életedből.

Benianyu
28+5

benianyu

Sziasztok!

Hari, Rokica!
Köszönöm a bíztatást és a megnyugtatástKép
Azt tudtam, hogy a szervezetünkben is előfordul és ha elszaporodik akkor okoz gondot.
Már kezdek gyanakodni, hogy valami más vitte el az ismerősöm apukáját.
Nem tudom, lehet, hogy streptococcus.
azt tudom, hogy van egy olyan baktérium, ami akár egy seben keresztül jut be a szervezetbe és utána szó szerint lerombolja. Nagyon remélem, hogy a streptococcus is ilyen. Mert ha mégis a tiszán kapta el a betegséget, akkor gáz van.
Igazából még nem nyugodtam meg, hiába takarítottam. Talán 2 hét múlvaKép
De ha streptococcus, akkor nyugodtabb vagyok.

Rokica!
Mi van a vasalóddal?
Vagy vettél már másikat?

Hari!
Igazad van abban, hogy a dolgoknak maguktól kell menniük.
A császárosoknál probléma lehet a tejKép
Ha engem császározni kellene, vagy tervezett császár lenne, akkor is kérném, ha lehet (persze ha a baba jól van), hogy indítsák meg és egy kicsit vajúdjak. A vajúdás alatt szabadulnak fel bizonyos hormonok (nem hiába tarthat fél napot is), ahogyan a szervezet lassan átáll a baba kinti fogadására. Tudjuk, hogy ha a placenta is távozik, akkor kezd el termelődni bizonyos hormon. A prolaktin is ilyen. Segíti a tejtermelődést. Viszont ha ez a folyamat túl gyors, például a császárál, akkor a szervezet nem biztos, hogy olyan gyorsan tud dolgozni. Ezért is van úgy, hogy a császárosoknak később indull be a tejük, vagy nehezen, esetleg segítség nélkül nem. Persze ez nem törvényszerű, tehát lehet egy császárosnak 2 perc után teje és egy normál szülés után tej nélküli anya, de az biztos, hogy a normál szülés tényleg elősegít bizonyos dolgokat. Nekem kétszer volt hasi műtétem, ami vágással járt. Az egyik egy vakbél, a másik a méh műtét. Mit ne mondjak, egyik rosszabb volt mint a másikKép
Bár a csáőszárosokat lefoglalja a baba, de aki nem jól tűri a fájdalmat, annak elég rossz. Nekem 6 hét volt a gyógyulás, de 4 hétig alig bírtam járni. Folyton görnyedtem, mert ha ki akartam egyenesedni, olyan érzés volt, mintha szétszakadnék. Pedig bikini vonalban kicsi vágásom volt/van.
Tehát egyik sem jobb.
Én szeretnék természetesen szülni. Tudom, hogy fáj, de ez van. Sok helyen hagyják a császárosokat is egy kicsit vajúdni (pont a hormonok miatt is). Akkor meg már mindegy, hogy a végét hogyan csináljuk. De én a babát részesítem előnybe. Ha a doki azt mondja császár, akkor császár.
Ha gátmetszés van, az is fáj. De talán az könyebb.

Na abbahagyom az okoskodástKép
Lefekszem, mert tényleg kimerültem az utóbbi időbenKép

Puszi!
Jó éjt!
Angelani
32+6

Kép
angelani

Hari!
Sajnálom az allergiádatKép
Nekem folyton kint van, csak nem így.
Viszketek mint állat és néha már szó szerint ideges vagyok.
De most szóltak, hogy csináltassak vérképet, mert ha a baba a májat nyomja, akkor ugyanígy csalánkiütések boríthatnak.
Én panaszkodtam is, hogy a jobb oldalon eléggé nyom. Már egészen a cicim alatt. Ha elnyomja a májat, akkor ilyen tüneteket produkálhatok. a kolleganőmnek is ez voltKép
Õt meg is császározták a 38. héten. 17-én volt 2 hónapos a kislányaKép
Neki már lassan 2 hete nincs is tejeKép
Már ez elejétől fogva pótolni kellett tápszerrel, de most már csak azt kap.

Anikó&Szmercsa!
Nagyon Izgulok!
Szorítok értetekKép Kép Kép
Hajrá BabákKép

Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Megann, ne tessék engem piszkálniKép Most amúgy jó passzban vagyok, mert a párom épp glettel odafent a babaszobában. Ha minden igaz holnap elkészül vele, én holnap elpakolom a ruhákat abból a szobából, és akkor szombaton kifestem amíg a párom dolgozik, persze csak ha addig tudok szerezni festéket. És utána már csak ki kell vinni az ágyat, lerakni a laminált lapot, felvinni a szekrényt, összerakni a babágyat és már moshatom is a babaruhákat és én is rendezgethetem őket. Ha jól számolok ez 4-5 hónap a párom tempóját ismervénKép Ilyen szempontból kár hogy már csak 2 hónap van hátra elvileg. Na jó, remélem most már belehúz, és nem fog ilyen sokáig tartani. Szóval Megann én szeretnék már a finisben lenni, de a körülmények miatt azért örülök, hogy még van egy kis időnk.

Benianyu, én is remélem hogy a kálcium segít, mert nekem nagyon nem izlik, egy szenvedés meginni. De most egyenlőre még egész jól vagyok, tegnap ilyenkor már nagyon szenvedtem. Az is hozzátartozik mondjuk, hogy tegnap rengeteget sírtam és már attól eldugult félig az orrom. Ma meg még nem sírtamKép

Ja és Megann, a mi gátsebünk nem fog begyulladni, mert nem is lesz. Tessék optimistán hozzáállni a dologhoz!

Hari 28+5

Kép
Kép
hari

Láttátok? Lesz babanetes találka. Ki megy?

Kép

Kép

Kép
bodza

Sziasztok!

Szeretitek a poénos videókat?
http://www.metacafe.com/item24383/whisteling_belly_video

Jó éjt!
Kata

KépKép
baby20

Hari!

De jó, ezek szerint a párod végre összekapta magát!KépKépKép
Végre valami pozitívumKépKépKép
De azt ugye Te sem gondoltad komolyan, hogy Te akarszt festeni, létrázni stb....
Ez még viccnek is rossz........

Jó hogy ilyen pozitívan állsz hozzá a dolgokhoz(gátseb), tanulnom kéne tőled, meg a többiektől!
Remélem a kislányom nem lesz ilyen beszari mint én vagyok, és apár a üt, aki nem ilyen nyápic mint én....

Egyébként most megint nekiállam tanulni, kiírták az utolsó vizsgámat jövő hét szombatra, úgyhogy nekiduráltam magam a Technológia tantárgynak, de elképesztő mit művel ez a gyerek odabent.
Hol a hólyagomon tombol, hogy a májamat akarja lerúgniKépKépKépKép, olyan mintha nem is 2 lába lenne, hanem vagy 10, mert mindig más helyen tombol....mindenhol ő van.....vagy lehet hogy csak a növénytermesztés-talajgazdálkodás untatja ennyireKépKépKépKépKép

Ja és 2-3 napja folyton éhes vagyokKép, most is, pedig 9-kor befaltam másfél szelet málnalekváros kenyeretKépKép, mi a fenét egyek???
Na jó meglesem a dinnyét amit ma hazamálháztamKépKépKépKép
Meg megyek vissza tanulni, ha hagynakKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Baby20!

Hááááááááááááááááááátttttttttttttt nem tudom hogy ez kiből mit vált ki, de nekem valahogy ez nem tűnt túl poénosnak.
Szerintem ez az anyaság megcsúfolása egy kicsitKép
Ha valaki a hasammal poénkodna, talán még be is mosnék neki egyetKépKépKépKép Talán még nagyobb tiszteletet követelek a hasamnak, mint saját magamnak.
Nekem kicsit visszataszító és morbid!
Persze ez csak egyéni szoc vélemény!

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Fú, allergia!!! Előre parázok tőle, nekem "csak" a parlagfű okoz gondokat, de az se semmi. Mindjárt itt az augusztus, és kezdődik.Nagyon reménykedem én is a kampány sikerében, meg abban is, hogy a terhesség okozhat változást. Az biztos, hogy Balázs már megvolt augusztusra, és rendesen ki is jött a nyavalyás, úgyhogy a szoptatás nem jelentett semmit neki Kép

Húgomtól kaptam egy könyvet, már többször akartam ajánlani, hátha segít valakinek másképp hozzáálnni a szülés kérdéséhez. Végülis van még egy kis idő olvasgatni: Penny Armstrong, Sheryl Feldman: A születés művészete. Alcíme: Szülés bölcsen, a természet rendje szerint, a tudomány támogatásával. Nem tudom, kapható-e könyvesboltban, de talán a www.szules.hu honlapon meg lehet nézni. / az Alternatal adta ki, ez a Geréb Ágiékhoz tartozik/. Szerintem hasznos elolvasni, az ember egész másképp tud gondolni a szülésre, és nem mindegy, hogy állunk hozzá!

Voltunk a Megatoysban, sikerült babakocsi alkatrészhez jutnom, és este megemlítettem a páromnak, hogy darabonként el is hozhatnánk otthonról a padlásról a kocsit, erre teljesen belelkesült, hogy hozzuk el az egészet, befér az autóba, és akkor nézegethetjük újra! Én meg azt hittem, hisztizni fog, hogy minek foglalja a helyet Kép Balázs is támogatta az ötletet, tartok tőle, hogy játéknak fogja használni, ha összerakjuk!
Csak nem bírtam ki, hogy ne vegyek a picikémnek valamit, úgyhogy vettem egy baldachint. Volt már egy, de gondoltam, egy nem elég Kép Eszméletelen, mennyi pocakos és picuri baba van ezeken a helyeken Kép

Történt ma egy érdekes dolog is: fölhívott az apám. Mostanában előfordult már párszor, de mindig tudhattam, hogy van közöttünk egy biztonságos 2-300 km távolság. / nem fársztalak Benneteket, a lényeg, hogy nem bántástól félek, hanem attól, hogy ha keres, akkor csak pénz kell neki általában/. Ma viszont Pestről hívott, és szeretett volna látni bennünket. Hozzátenném: húgomnak még egyik gyerekét sem látta, pedig a legnagyobb már nyolc éves lesz lassan! Szóval ennyire érdeklik az unokái. / ahogy a gyerekei is érdekelték mindig.../ Gondoltam, nagy gond nem lehet, semleges területen dumálunk egyet. Tényleg aranyos volt, és érdekes módon Balázst is egészen meghódította, a végén még bohóckodtak, huncutkodtak is egymással. / pedig a talin láthattátok, hogy viselkedik idegenekkel/! Mindegy, ennyi volt. Kicsit mindig sajnálom, hogy semmire sem vitte 57 éves fejjel, ráadásul van négy lánya, akiket jól elvadított maga mellől, pedig végülis ha tartotta volna velünk normálisan a kapcsolatot, akkor még támaszul is szolgálhatnánk... Most meg egyedül van, és semmije sincs.

Hari, irigyellek a művész-ügyességed miatt! Én mindig béna voltam ezen a területen, soha semmit nem voltam képes elkészíteni saját magam. Most nem győzök csodálkozni magamon, mert megismerkedtem a szalvéta technikával meg az üvegfestéssel, és tök jó dolgokat tudok csinálni ezzel. Igaz, ez nem művészet Kép

Hú de késő van, megyek aludni!
Jó éjt!

Judit 29+2
jucc

Sziasztok! Jó Reggelt!
Milyen hüvi vanKép

Lassan indulok be a páromhozKép
Csak az a gáz, hogy jól megfáztam valahol. Szerintem a kórházban a húzat miatt. A hátam 2 napja majd be szakadKép
Lehet, hogy be kell mennem a tüdőgondozóba.

Megann!
Igen, van olyan, hogy a gátseb begyullad. Sőt! Én még rosszabbakat is hallottamKép
De mindennek van jó és rossz oldala. Én nem zárkózom el a császártól sem. Ami jó a babánakKép

Jucc!
Örülök, hogy kaptatok alkatrésztKép
Nem baj, Balázy eltologatja majd a kocsit. Nem hinném, hogy kárt tenne benne. Nagy fiú már, megérti, hogy vigyázni kell ráKép
Az apukám szinte detto ilyen. Szinte alig beszélünkKép

Hari!
Csak elkészül a szobaKép
Tényleg ihgyad a calciumot!
Én is borzasztóan utálom. Még csak egyet ittam meg, de azt is kínkeservesenKép
Hogy van a kis Naomi, hogy van?
Már rég nem írtál róla.

Jajj!
Lépek, mert lassan indulok és még sehol sem tartok!

Puszi lányok!
Majd visszajövökKép
Angelani
33+0

Kép
angelani

Lányok, hol van Megatoys áruház?

Mintha valahol azt olvastam volna, hogy a Soroksári úti elköltözött, vagy ez nem igaz?
Légyszi írjátok már meg, lehet hogy délután ki tudunk menni, mert lesz nálunk egy kocsi.
Köszi!
Uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Gátseb: Nekem csak kicsit vágtak, a vágást nem is éreztem, csak a varrást. Az mondjuk fájt. De elég hamar begyógyul. Szexelni meg úgyse lehet 6 hétig a szülés után fertőzésveszély miatt. Igaz, még utána egy kis ideig húzódott a seb, de aztán teljesen a régi lett.

Jucc!

Örülök, hogy jól sikerült a találka az édesapáddal. A babák mindenkiből a legjobbat hozzák ki.Kép

Hari!

Jó, hogy segít a párod, inkább ne fessél, hátha azt is megcsinálja.

Zsóf
29+1 (Már a 30. hét! De izgi!)

Kép
Kép
göndörzsóf

Tegnap délután négyesben (Szabolcs( a férjem),Gergő, Bubus és én) egy nagyot sétáltunk a környéken. Kb. másfél órát. Gergő végig gyalog jött, nem vittünk neki babakocsit, és tök jól bírta. Mostmár tuti, hogy nem veszek testvérkocsit, jól fogja bírni a sétákat. Olyan édi volt. Találtunk egy csomó szedret, és úgy beevett belőle. Egyfolytában mondta, hogy hamm.

Zsóf
29+1

Kép
Kép
göndörzsóf

Uxi,
a Megatoys még mindig a Soroksári úton van Kép Nemrég voltunk ott.

Lányok!

Voltunk tegnap uh-on és előrébb hozták a szülés dátumát, október 10-ről szept. 26-ra.
Teljesen egészséges, még mindig kislány Kép !

BPD: 79 mm
HC: 29 mm
FL: 56 mm
AC: 26 mm

Becsült magzati súly: 1503 g Kép Kép
Annyra édes volt a bébi, teszek fel képet még délelőtt, olyan kis húsos volt már! Kép Mint én Kép (Már 52-ről 66 kg vagyok. Kép )

Annyira boldog vagyok!!! Kép Kép Kép

Megyek visszaolvasni!

Dóri
28+4 (vagy 30+3 Kép )
Vendég

Áááá, Megann, szerintem egy kicsit érzékenyen állsz ehhez a pocaktémához. Kép Szerintem aranyos a videó! :D Ha saját magunkon se tudunk nevetni, akkor mi lesz?! Muszáj megőrizni a humorérzéket, hidd el, sok szükség lesz rá. :D

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hari!

Ez az allergia tényleg nagyon sz@r, a páromon pont ma reggelre tört ki nagyon. Kismamaák gondolom nem is nagyon szedhetnek be semmmit, nem? Még a vény nélkülieket se nagyon, nem? Sópipa nem segít?

Bodza!

Megfordul az a baba szerintem, annyi embertől hallottam, hogy az utolsó előtti pillanatban állt be a helyére. De ha faros, akkor sem "kötelező" a császár, nem? Kép

Angelani!

Látod nem lesz baj, remélem Rókica megnyugtatott. Kép

Benianyu!

A Sy-Fu távolság asszem az, amit ugye mindig lemér a doki a terhesgondozáson, a szeméremcsont és a méh felső része között távolság.

Kata!

Szerintem nem gáz a videó, én tudok ilyeneken mosolyogni, persze, az egészen más, ha valaki konkrétan pl. rajtam nevetne. De szerintem ilyen nincsen, a netes poénkodás egészen műs kategóriába esik. Nálam. Kép

Anikó, Szmercsa!

Húú, Ti már a finish-ben vagytok keményen! Tájékoztassatok ám minket mindenről! Kép Kép Hajrá! Kép

Dóri
Vendég

Mindenki alszik?
Úgy látszik magammal beszélgetek. Kép

Dóri
(28+4 vagy 30+4 Kép )
Vendég

SziasztokKép

Minden csoda 3 napig tart, nálunk csak 1 napigKép Ma már nem csinál semmit a párom. Reggel elment az anyjával az orvoshoz, aztán hazajött, mivel már nem volt pénzünk, kapott az anyukájától 10.000 Ft-ot, de amíg a kocsiból beért a lakásba, valahol kiránthatta a zsebéből. Na ettől annyira elkeseredett, hogy lefeküdt aludni. Délután meg megy dolgozni, úgyhogy a babaszobáról ennyit.

De én azért felmegyek, összepakolom a ruhákat, hátha valamikor azért folytatja majd. Festés alatt meg ne gondoljatok semmi extrára, ez tetőtéri szoba, úgyhogy mindent el lehet érni létra nélkül, nincs is olyan nagyon nagy felület, szóval nem nagy munka, különben nem vállalnámKép De ha így megy tovább nem lesz mit festenemKép

Az éjszaka nem volt túl jó, dugultam megint orrilag, de azért elviselhető volt. Használok orrspray-t, de nem segít az sem. Egyedül az a mentolos kis rudacska segít tudjátok, az a stift szerű, de az is csak akkor ha már kicsit szelel az orrom, különben ugye nem tudom beszippantani. Meg nem igazán tudom szabad-e egyáltalán azt használni, de gondolom a mentol csak nem árt a babának. Azért keveset szippantgatomKép

Angelani, lehet hogy már otthon is vagytok, remélem már ma jobban van a párod. Te meg nem csoda, ha ebben az időben megfáztál, olyan kiszámíthatatlan, hogy mit vegyen fel az ember. De azért remélem semmi komoly.

Szegény anyukám már régóta panaszkodik, hogy olyan nem jól van, meg mindig hőemelkedése van, és köhög. Ma végre elment a dokihoz és kiderült, hogy tüdőgyuszija van szegénykémnek. Kapott rá gyógyszert, remélem hamar túl lesz rajta. Azért izgulok, mert már nem igazán fiatal, legalább is nekem fura, hogy már 60 éves. Bár apu meg 70 úgyhogy hozzá képest anyu még tiniKép

Na megyek pakolászni, aztán még jövök.

Hari 28+6

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Én is itt vagyok, csak ugye a munka.... Kép

Dori,
Grat az adatokhoz. Én mához egy hétre megyek UH-ra, már úgy várom. Kép

Jucc,
Én is a parlagfűre vagyok allergiás. Beni pont a szezon közepén született. Végigtüsszögtem a 9. hónapot (volt neki saját hullámmedencéje) és a szoptatást is. Remélem, idén nem lesz olyan vészes.

Hari,
Sajnálom, hogy a párod lelkesedése lelombozódott, főleg, hogy így kirántotta a pénzt és elveszett. Gondolom visszament és kereste, de semmi. Kép Kép Kép
Azért óvatosan azzal a festéssel. Ne erőltesd meg magad!
Anyukádnak jobbulást, remélem, hamar túl lesz rajta.
(Az én anyukám is 60, de ahogy Beni után rohangál, simán letagadhatna akár 10-et is)
A mentolt meg kéne kérdezni valakitől, aki ért hozzá, hogy a baba miatt lehet-e. Mert, ha már megszületik, akkor 3 éves korig nem lehet mentolos dolgokat adni a babáknak.

Benianyu
28+6

benianyu

Na most jól rámijesztettél Benianyu. Mostantól inkább nem használom akkor azt a stiftet. Annyit nem segít, hogy ezen izguljak. Bár ez a Rennie tabletta is mentolos kicsit, borsmenta van benne. De azt muszáj bevennem, mert most már akkor is ég a gyomrom, ha nem fekszem. Szégyellem magam nagyon, de néha úgy szeretném letenni a pocakomat, meg az allergiámat, meg a páromat, meg mindent és csak egy pár órát szeretnék aludni!!!!! Nagyon nyűgös vagyok mostanában és úgy érzem, hogy ha csak egy kicsit aludhatnék minden zavaró tényező nélkül, akkor helyrerázódnék. De butaság ilyenekről álmodozni mert így csak a hiányérzet maradKép

Elkezdtem pakolni a ruhákat, de 6 ilyen tasakot megtöltöttem és még mindig maradt ruhaKép Viszont a tasak elfogyott. Holnap elmegyek még venni, feltéve hogy anyukám ad ma pénzt és én nem vesztem elKép De lehet hogy már megvárom vele a fizetést inkább, nincs már olyan messze.

Ez az allergia dolog fura, mert én kb. 20 éves koromig egyáltalán nem voltam allergiás, pedig anyu is az, meg a nővérem is. Akkor kezdődött, de leginkább csak augusztusban szokott előjönni, akkor is főleg inkább csak köhögés. Most meg kissebb szünetekkel már május óta van és inkább nátha szerű, hogy ne tudjak aludni. Persze azért köhögök is, hogy teljes legyen a kép, de az nem annyira zavaró. Remélem hogy akkor viszont most már augusztusban nem romlik a köhögés. Bár már inkább a legrosszabbra számítok, és akkor hátha kellemeset csalódokKép De azért remélem, hogy a baba nem lesz allergiás.

Benivel mi a helyzet ő is allergiás, vagy ő szerencsésebb mint az anyukája?Kép

Hari 28+6

Kép
Kép
hari

Dóri!Kép

Neked is szép nagy a babód, csak 300gramm különbség volt 28.héten az enyémnek felfeléKép

De a Tiéd sem semmi az 1500grammal:
Gratulálok!!!Kép

Én olyan nyomott vagyok ma is, lehet hogy ez már végig ilyen lesz?!?

Megint nagyon rosszul aludtam, keményedtem is nagyonKép

Itthon pakolászgatok, főztem, ennyi...

Nem nagyon van kedvem semmihez, csak punnyadniKép

Le is mondtam egy talit barátnőmmelKép
Tudom nem szép dolog, de mondtam neki, hogy nem vagyok a legjobb formábanKép

Mindenki kimosta már a kisruhákat+ki is vasaltátok őket???

Én már rég kimostam, de szerintem már csak át lesznek vasalva mielőtt hazajövök(anyum megcsinálja akkor).

Most már türelmetlen is vagyok, már jó lenne látni babónkat!!!Kép

Persze biztos lesz, hogy visszasírom ezt az időt, de már kicsit nehéz így, pedig tényleg jól bírom, csak a hátam leszakad Kép

Zsófy már bármikor szülhet, azt hiszem ő már a 37-38.hétben van.Kép

És ő az első a tábliban isKép

Húúúúúúúú de izgi, kiváncsi vagyokKép

Bár nem igen beszélgetünk, azért hallok felőle családon keresztül.

Majd értesítelek Titeket, ahogy tudok valamitKép
(Remélem nem baj neki?!?)

Na megyek ledőlök egy picitKép

Majd írok még.

Puszika
Mea(32+5)

Mea
mea

Mea, én még a babaruhákhoz hozzá sem nyúltamKép Pedig már lassan ideje lenne, de gondoltam megvárom amíg lesz szekrény amibe betehetem őket. Aztán lehet, hogy azokat is inkább ilyen tasakokba teszem. A végén mindenünk ilyen hülye zippzáras műanyagtasakokban leszKép Mi leszünk a tasakos család. Kezdek bekattanni.Kép Nálunk elég nagy a por, mert az udvarról jön be és mivel nem a miénk az egész ezért nem lehet mindenhol befüvesíteni, meg ahogy fű van, ott se mindig locsolják. Na mindegy, a lényeg, hogy a plédeket, takarókat, télikabátokat (nyáron) meg az összes olyan dolgot amit nem használunk túl sűrűn, azt ilyen tasakokban tartjuk. Tiszta tasak az ágy alja, meg most már az egész szoba.Kép De azért praktikus, csak hülyén néz ki.

Izgi lehet már Zsófynak is, remélem azért ha megszületik a baba, tesz fel képet!

Olyan kiváncsi vagyok milyen gyerkőceink lesznek. Remélem sokunknak lesz módja utána is jelentkezni itt és megosztani a tapasztalatokat. Bár ki tudja kinek mennyi ideje lesz. Tényleg nálunk őszieknél nincs is senki aki ikreket vár ugye? Vagy csak nagyon rossz a memóriám?

Hari

Kép
Kép
hari

Hari, Benianyu,

A mentás illóolajat csak csecsemőknél kell kerülni, te nyugodtan használhatod. Amit te az orrodba beszivsz, nem jut el a magzatig! A csecsemő illetve gyermekkori használatról ezt találtam:

A mentoltartalmú orrcseppek és orrkenőcsök, valamint az illóolajos inhalálás csecsemő- és kisgyermekkorban (3-5 éves korig) ellenjavalltak, mivel a mentol hirtelen szívmegállást, légzésbénulást idézhet elő. Az illóolajat epeutak elzáródása és súlyos májbántalmak esetén sem tanácsos alkalmazni.

http://64.233.183.104/search?q=cache:oegjZhplPBUJ:www.patikamagazin.hu/index.php %3Fmodul%3Dgyogynov%26action%3Dnoveny%26noid%3D97+borsmenta+ill%C3%B3olaj+csecse m%C5%91&hl=hu

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Köszi Rokica! Tényleg jó, hogy Te mindenre tudsz válaszolni, ha meg lesz a babád, ugye akkor is leszel azért?????? Mert akkor lehet hogy még több kérdésünk lesz, bár már így is csupa kérdésekből állunk néhaKép

hari

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Megann!
Nem akartalak megbántani, remélem, ezzel ki tudlak engesztelni:

http://www.metacafe.com/item5188/baby_video
ez szerintem jobb, mint a másik.

Kata

KépKép
baby20

Hari,
Nem akartalak megijeszteni. Azért is írtam, hogy kérdezz utána, mert nem biztos. De van pl. (mi cicikrémnek hívjuk) Baby loof, légzéskönnyítő mellkaskrém (nem tudom a rendes nevét). A lényeg, hogy három éves korig az eukaliptuszos változatot adják és 3 éves kortól pedig már mehet a mentolos.

Most látom, hogy Rokica (köszi mindig a tanácsokat Kép ) már meg is nyugatott.

Beni még nem allergiás, remélem, nem is lesz. Bár Apa is az. Együtt krákogunk, tüsszögünk egész augusztusban. A szüleim nekem sem, de az öcsém igen. Õ viszont Amszterdamban él, ahol nincs parlagfű, így nem is jön ki neki.

Mea,
Én sem nyúltam a babaruhákhoz, majd a 36-37 hét körül, mikor már szabin leszek, akkor fogom rendben tenni őket. Valahogy nem tartom akkora projektnek (lelkileg igen!!! Kép ) csak fizikailag nem. 3-4 mosás a ruháknak + babakocsihuzat mosás + ágynemű. Fél nap alatt lezavarom és még néhány óra vasalás utána.

Benianyu
28+6

benianyu

Benianyu:

Köszi az infót, közben én már halálra rémisztettem a nyári babásokat a mentolhirrel, most azon megy a tanakodás, hogy azt a mellre kenhető bizbaszt miért szabad használni, de ezek szerint azért, mert abban nincs is mentol. Kép

Naszóval a lényeg hogy erősen koncentrált mentol illóolajat nem szabad a gyerek orra alá dugni. A mentolos sampon, borsosmenta tea (anyukának), mentolos zsebkendő meg ilyenek azok mehetnek. Kép

Most azt is olvastam, hogy ha anyuka borsosmenta teát iszik, az jó a baba hasfájására is. Ez még hasznos lehet. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Benianyu:

Na ez a különbség egy gyakorlott háziasszony meg közöttem. Nekem most már több nap óta tartó projekt a babaruhák, pelenkák kimosása, vasalása és elpakolása. De hát én annyit bénázok vele, hogy az már szerintem röhej. Vagy röhely? Pfff.

Ideje hazamenni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Két napja nem nagyon olvasgattam, de most nem volt olyan sok visszaolvasni való.
Jó sokan vagyunk már a tábliban Kép Lassan megszületnek az első babócák. Ez olyan izgi Kép kíváncsi vagyok, ki fog először szülni közülünk.

Mea! Neked aztán jó nagy babád lesz Kép
Én jövőhéten kedden megyek UH-ra. Ez lesz az utolsó, annyira várom már Kép

Angelani! Gyógyulást a párodnak! Ma már hazaengedték?

Benianyu! A mentollal rám is rám hoztad a frászt Kép Én migrénre használom a borsosmenta illóolajat.

Kata! Aranyos a videó Kép

Rokica! Én már két hete mondogatom magamnak, hogy lassan ki kellene mosnom a babaruhákat, és rendbe tenni őket, de valahogy nem visz rá a lélek. Olyan egy lusta dög vagyok, útálok vasalni. De most már muszáj lesz megcsinálnom.

Ildi 35+0

Kép
vrucsincá

Rokica,
Ne izgasd magad, majd te is gyakorló háziasszony leszel. Én amúgy is ilyen pörgős fajta vagyok, gyorsan mindent lezavarok, megtervezem a fejemben, hogy mit kell csinálni és egyidejűleg mehet minden.
(inkább röhej)

Ildi,
Van nekünk Rokicánk, aki tud minden okos infot és már meg is nyugtatott minket.
Szerintem a mentolnak és az eukaliptusznak elég hasonló illata van, ezért össze is keverhető.
Neked tényleg lassan el kéne kezdeni a babaruhák mosását. 35. hét az már közelít. Kép

Benianyu

benianyu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?