Új privát üzeneted érkezett!

Juszti!

Köszi!Marcika már 68-74-es ruhákat hord; most 8kg és 69 cm! Kép
Óriásbébi!Kép

delfinke

Na, úgy látom ma alvós napunk lesz.Kép Szeretem a hidegfrontokat.Kép

Köszi a válaszokat. Azt hiszem azt fogom csinálni, hogy beborítékolom azt a pénzt, ami a háztartásra kell (kaja, tisztítószerek, autó stb.), és plusszban csak azt költünk, ami ezen felül marad. Mert mi úgy szoktuk, hogy eszünkbe jut, hogy kell pl. párologtató, akkor elrohanunk megvenni, és aztán meg nézünk, hogy b*us, kajára meg nem maradt, és csak egy hét múlva áll pénz a házhoz.Kép
Egyébként ilyesmire is gondoltam, mikor kérdeztem, hgy szoktatok-e tervezni, és csak ti, vagy a család együtt? Mert az is rendszeres nálunk, hogy miután mindent szépen elköltöttünk, jut a férjem eszébe, hogy neki kellene új öltöny.Kép Szóval kész káosz.KépNa meg a baba jól felforgatott mindent, ki gondolta volna, hogy ennyibe kerül.Kép

KépKép
connie

Ildi,
Bombázz csak, nagyon aranyos Marcika.Kép

Juszti,
Mi két hónapos korában tértünk át a 68-as ruhákra, igaz akkor egy kicsit még nagyok voltak, de a 62-esek meg már rövidek.

KépKép
connie

Connie : Már mi is megkezdtük a 68-as kollekció vásárlását de még a rugik elég nagyok. Viszont a kenguru goldos 62-esek már Boldizsárra is ippen jók. A c und a ban eggyel nagyobb a számozás tehát még van 56-os bodyja amit ott vettünk. Kép köszi az infót. Ma nálunk is alvós nap van. Meg kakilós Kép

Kép
juszti75

Még egy utolsó kép!
KépKép

delfinke

A sok kép láttán felbátorodtam, és én is rakok fel néhányat Grétiről Kép
Gréti 11 hetes lesz, és mi is elkezdtük a 68-as rugikat bevezetni. Hát nem sok hiányzik, hogy kinője őket Kép Pedig 2 hete a 2 hós oltáson 58 cm-nek mérték. Hát így nem nagyon hiszem el...

Kép

Kép

Kép

Kép

Akiren
akiren

Jimbone!

Köszi, nagyon büszke vagyok rá! Kép
Mióta rájött hogy ő tud sikongatni, folyton ezt gyakorolja; főleg ha vásárolunk a Plusban!Amikor egy páran elkezdik nézni akkor elégedetten kacarászik! Kép

Ruz!
Te a Hatház utca környékén laksz? Csak mert a férjem (amíg nem költöztünk össze kb.8éve) ott lakott;és a mai napig visszajárunk a gyerekkori haverjához!
Én pedig sokáig az Egis utáni (Keresztúr felé) családi házas részen laktam; és sokáig dolgoztam a Renoban(amíg ott volt).

Ildi

delfinke

Tamesz!

Nagyon boldog születésnapot!

Kép Kép Kép Kép Kép

Ildi

delfinke

Sziasztok!

Nagyon szépek a babák! Kép És hogy nőnek. Kép Mi is már 68-as ruhát hordunk.

Én régebben is szívesen írogattam a neten. Végül is ha az ember nem akarja, akkor a nevét sem írja meg stb. szóval ha szégyenlősebb az ember akkor megmaradhat inkognitóban, ez is egy előnye a netnek. Kép

Mondjuk itt a Babaneten azért kicsit bensőségesebb a fórum, mint máshol szokott. Kép

Vannak fórumok, ahol jobban összecsapnak a vélemények, de azoknak az is az egyik lényege, nem úgy, mint a Babanetnek, ahol inkább a tapasztalatok megosztása, egymás segítése, hasznos infók szerzése és nem utolsó sorban a barátkozás a cél. Kép

Úgyhogy én amikor már tervezgettük a babát, mondjuk nem sokáig tervezgettünk, mert rögtön összejött Kép, akkor már bekapcsolódtam a kórházas topikba is, mert onnan tudtam infókat a kórházról szerezni, meg ide is, mert itt meg velem egyidős babások voltak. Kép

Hát a pénz az nekünk is szétfolyik a kezünk közül az biztos. Kép Bár nekünk még nagyon sok mindenre kell költeni, mert nemrég költöztünk be a lakásunkba (építettünk egy emeletet anyósék házára) és még rengeteg bútort kell vennünk, szóval amíg ennyi minden hiányzik, addig mindig van mire költeni. Kép Viszont a pénzt nálunk a férjem kezeli, ő fizeti a számlákat stb. és mindenről nyilvántartást vezet, meg tudományosan megtervezi a dolgokat, amit persze nem nagyon tart be. Kép Én meg annyira nem vagyok ez a típus én szeretem azt hinni, hogy fejben tudom tartani a dolgokat ezért nem kell felírni. Kép úgyhogy ha nekem jut eszembe valami, hogy venni kéne, vagy ruhát szeretnék, akkor mindig megkérdem a férjemet, hogy mennyi pénzünk van? Kép

ruz
ruzicsky

Szuperek a képek!Imádnivalóak!

Tamesz
Mégegyszer (hátha benézel) Boldog szülinapot!

Juszti
Látom Boldinak bejön a szék.Kép
KépKép
Timurr
Vendég

Delfinke

Nem a hatház utcánál lakom, hanem azon a családi házas részen, ahol a Közép Európai Egyetem kollégiuma van. De egyébként én csak másfél éve lakom itt, szóval a környéket inkább a férjem ismeri. Kép

ruz
ruzicsky

Minden baba olyan aranyosKépKép
Ezen én is felbuzdultam, és teszek fel
képeket.

Connie,
Így szereti Ákos a kendőjétKép
Kép

Ezt meg csak úgy feltettem.
Kép

Kép

Kép
vizimano

Timurr:be nagyon KépMaja írtó édi ebben a cuccban

nézd a tesó szőnyeg Kép

Kép

Kép
juszti75

Vizimanó : nagyon szépek a képek. Nekem is van kendőm de nem tudom használni. Próbáltam de olyan béna vagyok. Pedig jó lenne mert Boldi imád rajtam lenni.

Kép
juszti75

Sziasztok!

Teljesen ki vagyok akadva Kép most bőgtem egy csomót Kép Nem a babával van baj, minden rendben, hanem most vesztem össze egy bankkal.Kép
Több hitelkártyánk is van és észrevettük, hogy vannak bankok, akik hogy is mondjam, nem teljesen fair módon bánnak az ügyfeleikkel. Az egyik ilyennél történt: megkaptuk a kártyát és az első számlán már késedelmi díjat tünettek fel ! Pedig előtte nem is volt kártyánk tőlük semmilyen! És ez rendszeresen előfordul, pedig ahogy megjön a kivonat befizetjük. És rendre egy elég nagy késedelmi díjat számolnak fel, nem értjük. Most próbáltam intézni és kioktattak, hogy mivel nem az én nevemen van a kártya, semmiről sem beszélhetnek velem, csak avval a hölggyel, aki a cég nevében megkötötte a szerződést. (Ez céges, de magánhasználatra való kártya és a kivonatok a címünkre jönnek, van tiszta céges is). Az a hölgy meg egy nagy szállodacégnél az egyik ügyintéző, a férjem nem is ismeri. Szóval vele kellene mindent megbeszélnie a férjemnek ha használja a kártyát, akkor is ha a magánt használja! Nekem azt mondták, hogy semmi közöm hozzá, többször is, olyan stílusban, hogy sírva fakadtam Kép Azért én intézem a papír-dolgokat, befizetés stb, mert a férjem 12 órát dolgozik, nem is lenne rá ideje. Kép
Vezso
vezso

Vezso,
ez rettenetesKép Esetleg, ha annak a hölgynek a nevében mutatkoznál be (Kép ) tudom, hogy ez nem szabályos, de talán akkor szóbaállnak veled. Vagy esetleg felmondani velük a szerződést? Én egy bankból azért hoztam el az összes pénzt átutalást szlát cakkpakk, mert 60 percet álltam sorban, majd közölték, hogy ők ezt nem tudják megcsinálni. Kérdeztem miért? Mondta a hölgy, hogy azért mert ő nem ért hozzáKép Hazánk legnagyobb, legpatinásabbnak hirdetett bankjaKép

Juszti,
ti is nagyon édesek vagytok. Mi a gond a kendővel? Én leírás alapján kötöttem meg több módon is, de jelenleg ez a keresztező kötés válik be nagyon. Nem szoktam mindig újrakötni, hanem belebújok. Mondjuk itt vidéken még eléggé megbámunlak a népek, de kit érdekelKép

Kép

Kép
vizimano

Connie
Az én pici fiam is tök jókat alszik ebben az időben, úgy örülök neki!
Sokba van Ákos? Szerintem mi anyatejesek csak ne szóljunk semmit. Mondjuk nem tudom, mennyibe kerül a tápszer, de akkor is. Meg ugye ezután jönnek még csak az egyéb kaják. Nem fogunk tudni mindig "házikosztot" adni nekik, a bébiételek pedig nem olcsóak Kép. Mondjuk gondolom nektek az Infacol jól megdobta a költségeket.
Pelenkából egyébként én azért veszem a huggiest, mert igaz, hogy drága, de pl mikor babylove-ot vettem, azt állandóan nedvesnek éreztem, már egy pisitől is, és állandóan cserélgettem, viszont a huggiest nyugodtan hagyom rajta tovább, mert tapintásra alig nedves. Persze, amikor zsinórban három pelust telekakil, akkor nincs mit tenni.

Vezso
bank Kép
Én inkább e-mailt szoktam írni, azt meg küldheted a céges címről is.

Tök jó, hogy ilyen sok képet tettetek fel! Biztos gondoljátok, milyen bunkó vagyok, hogy nem szoktam megdícsérgetni senkit, pedig tetszenek a babák, csak közhelyeket nem akarok írni, egyedi meg nem mindig jut eszembe. Kép
zsana75

Vizimanó
Köszönöm, hogy írtál. Kép Még most is el vagyok keseredve. Kép Igen, felmondjuk a szerződést velük (ill az ügyintéző, ugye). Sajnos rossz tapasztalataink vannak ált bankokkal, tisztelet a kivételnek. Hirdetnek egy csomó dolgot magukról a reklámokban, de az igazság távol van ettől. A biztosítókkal is ezt tapasztaljuk (nemcsak mi), tisztelet megint a kivételnek.
Az a rossz most, hogy Gábornak így is annyi minden van a nyakában. Anyukája is nemrég halt meg, az egész haláleset kiborította érthetően, meg annyi minden kell ilyenkor intézni, most lesz hagyatéki intézés pl. Ezekről nem akartam írni Nektek, mert legyen inkább vidám ez a topik. Na mindegy. Azt még leírom, hogy tavaly volt egy "jó" esetünk: a gázóránk júniusban 1000 köbméterrel több fogyasztást mutatott, mert átfordult az ezres szám is a mérőn. Tudtam, hogy így volt, mert szoktam figyelni, meg eleve csak a melegvíz ment róla, fűtés nem. De egész télen összesen sem fogyasztunk annyit, mint akkor kijött júniusban. Maga az egész kálvária már olyan komikus volt, hogy meg akartam írni egy újságnak is. A rendszer ugyanis eleve úgy áll a fogyasztóhoz hogy ő csalt, és még neked kell bizonygatnod, hogy nem. Elég megalázó.Kép Végül is egy évbe telt, mire kiderült, hogy a mérő úgy rossza ahogy van és sosem volt jó. Bocsánatot kértek tőlünk egy szép levélben, de ez nem kárpótolt az egész hercehurcáért.

Gyönyörűek a gyermekek mind Kép Kép

Vezso
vezso

Tamesz
Én is: BOLDOG SZÜLINAPOT!!!Kép

Zsuzsa
Kristóf is ugyanígy húzogatja a lábikóját és küzdi le a zokniját, mint ÁronKép

Babus

Kép
babus2005

Vezso,
nekünk jött olyan gázszámlánk amin száztizenezer ft volt. Mi panelben lakunk és csak a tűzhely (félig) gáz. Negyedévente kell olyan 2.500,-Ft körül fizetni átalányt. Mondjuk én nem izgattam magam, betettem a fiókba és úgy gondoltam, hogy ezt talán nem fizetném be. Pereljenek ők ha akarnak. Aztán jött a helyesbítés, hogy így bocs, meg úgy bocs, az egész társasház fogyasztását írták rá a csekkreKép Persze, csak azért nem fizettem be, mert brutálisan magas volt az összeg. Teszem azt párszáz forintot észre sem vettem volnaKép Lehet, hogy többször átvernek mintsem sejtjük?!
Ájulás a CorábanKép

Kép

Kép
vizimano

Zsana, én nem szoktam gondolni, hogy bunkó vagy Kép
A Huggies-al én ugyanígy vagyok.

Lányok, a gyerkőcök ennél csak többe fognak kerülni...Egy gyerekcipő többe kerül, mint a felnőtt. Ruhákat iszonyú gyorsan kinövik, aztán jönnek a játékok. Csak egy doboz Lego 4-5000 ft, vagy egy baba, könyvek, az Állatkert stb. Mi magunkra alig költünk, de ez nem baj, csak néha tudatosodik bennem. Olyan helyesek, nélkülük semmit sem érne az élet számunkra.Kép
Vezso
vezso

Vizimanó
Akkor Te is tapasztaltál ilyet Kép Biztos vagyok benne, hogy sokszor átvernek, és nagyban, hivatalosan is, gondolj csak a benzinárra... Olvastam, hogy hiába van beleépítve egy x %-ban az utakra fordítandó összeg, az utóbbi 15 évben pl Budapest egy filért sem kapott erre, így az önkormányzatoknak kell finanszírozni. Azért ilyenek az utak a fővárosban. Szóval, hol is van az a pénz akkor amit a benzinárban mi viszont kifizetünk?
Az is biztos, hogy magánemberek is csalnak,már aki, de ezek után mit lehet csodálkozni.

Az ájulás sokszor kerülgetett a vége felé, még itthon is, nagyon nehezen viseltem az utolsó két hónapot. Igen távol áltam a boldog kismama képtől... Ill boldog voltam, de a testileg igen le voltam már strapálva. Csak nagyon indokolt esetben vállalkoztam vásárlásra emmiatt, próbáltam pihenni, de a végén már aludni sem tudtam szinte semmit. Kb 15x keltem fel éjjel pisilni, meg ilyenek.
Vezso
vezso

Vezso

Azért ne hagyd, hogy kiborítsanak az ilyen bunkó szolgáltatók! Ez ellen úgysem tudsz tenni semmit, csak azt, hogy megszakítasz velük mindenféle együttműködést.

Én is éppen bankot váltok, mert én régen ugye Postabankos voltam, de azt átvette egy másik cég, nem írom le a nevét úgyis tudjátok..., de ez egy katasztrófa! Nem, mintha a Postabank valami szuper bank lett volna, de most valahogy más a mentalitás, mások a feltételek és én nem ehhez vagyok szokva. Meg azóta drágábbak a díjak, meg állandóan szívok, mert mindent megváltoztatnak és én ha használni akarok olyan szolgáltatásokat, amikre már ezer éve szerződtem, akkor fáradjak be, meg ilyenek, hát nem érek én rá, oldják meg nélkülem nem én akartam más bankhoz menni. Úgyhogy elérték nálam, hogy akármilyen macera lesz átmegyek máshová.

Meg mi is gyakran feltesszük a költői kérdést, hogy miért is nincs jó út, ha már kifizettük a benzin árában? Kép

És még sok ilyen kérdés van. Na de inkább ne is beszéljünk ezekről.

Inkább örüljünk a babáknak. Kép Ma én is úgy ébredtem fel, hogy annyira imádom a kis gézengúzomat, olyna aranyos és olyan szép meg minden. Kép Kép

ruz
ruzicsky

Ruz
Igazad van,a babácskák aranyosak, ez a lényeg. KépAz élet nagy kérdéseiről elmélkedjen más ...
Nálunk most csendes pihi van, Zsó alszik, szokott délutánonként,Veró a Nyomorultakat olvassa, én elmajszoltam egy joghurtot, ma még nem ettem semmit és lassan visszatér a jókedvem Kép Eddig ma semmihez sem volt kedvem,de most már van KépRozi olyan tündér, annyit nevet és jó hangosan.

Megyek is, megkukkantom, felébredt. Aztán meg vasalok egy kicsit, pakolászok, meg varrni is szeretnék.Azért néha benézek Hozzátok.Kép
Vezso
vezso

Vezso,
BankKép. Tényleg nagyon bunkók bírnak lenni, mondjuk én ki szoktam kérni magamnak, ha így viselkednek. Pláne, amíg terhes voltam, borogattam mindenkire az asztalt.Kép Az a legkevesebb, hogy szerződést bontottok velük. Sajnos a bankok nem az egyedi ügyfelekből élnek, így nekik tök mindegy, eggyel több vagy kevesebb. Pláne az ország legrégibb, legpatinásabb bankjára igaz ez.Kép

Zsana,
Nem a rendszeres költségekre gondoltam, hanem a babakelengyére, az pont 2x annyi lett, mint amennyire gondoltunk, kis naivak. A bútorunk megvolt, gondoltuk kell még pár ruha, és kész. De nem.Kép
Meg nem is panaszképpen mondom, csak hogy ez is fokozta a káoszt nálunk.Kép
Infacolt csak naponta 3x kap, így most tartunk a 3. üvegnél még csak.

Már megint meg van zavarodva Ákosom, kapkod a cici után, de szopizni nem akar, lefektetni nem tudom, játszani nem akar.Kép Másfél óra alatt tudtam csak megebédelni.Kép

KépKép
connie

Vezso
Fel a fejjel,ezek mind bunkók,na jó nem mind,de az átlag ügyfélszolgálati emberek,eladók én nem tudom miért,de felsőbbrendűnek érzik magukat.Én is a ügyfelekkel dolgoztam,de akármilyen szar napom volt azt sosem mutattam.Tudod doboz,becsuk,kidob.És menjetek másik bankba.Nekem amióta nem dolgozom,nem jött a számlámra pénz,de minden hónapban küldik,hogy számlavezetésidíj 200 ft,megakarom szüntetni de nem jutok oda,akkor majd én fizetek a semmiért.,hogy megszűnjön kitudja mennyit?
lesz majd meglepi.

szerintem ahol tudnak lehúzzák az embert.

lehetséges,hogy a lányom megtanult hisztini?vagy még mindig a szuri mellékhatása lehet,amint akar valamit visít,sikong és addig nem hagyja abba amíg megnem kapja amit akar.

szerintem én a szopira is egy csomtót költök vettem a zacskókat,a dobozokat a tejnek, heti 1-2 cs. melltartóbetét kell a legolcsóbb 400 ft,a bimbóvédők,szerintem simán ott vagyunk,mint a tápi.És én rengeteg pelust,törlőkendőt használunk,nekem a nivea tetszik legjobban.Egy csomó ruhát meg játékot vettünk neki ebbe a hónapba is.Mégkap egy pihiszéket és megpróbálom vissza fogni magam,jóformán csak rá költünk magunkra nemigen.

Juszti
Édes a manó.Melyik a kedvence?meddíg bír ellenni a székbe?

Vizimanó
nagyon szép Ákos!

Timurr
Vendég

Bocsi,de ezt még felkell tennem Majáról addig dolgozott amíg belebújt a malacoskesztyűbe,jót röhögtem a kis bábmesteremenKép
Kép
Vendég

Sziasztok!

Isten éltesse a szülinaposokat!!!
Vezsó, tudom, könnyű ilyet mondani, de próbálj megnyugodni. És váltsatok bankot! Hozzánk a 41. héten a végrehajtó akart jönni, vmi ezeréves parkoláscsekk miatt....

Zsana, lécci, lécci!!! Nekem ugyan nincs most szülinapon, de májusban volt, esetleg pótszülinapi ajándékként nekem is elküldenéd mailen azt a képkicsinyítőt? (eszter.kaiser@westpa.hu) Csak hogy Ti is lássátok a topik legsoványabb babájátKép LucaZsófi megint produkált, kemény 30 dekát hízott egy hónap alatt, így már 5360 deka 4 hónaposan. Ez van. Nagyon bírtam, doki előtt az egész család mondta, hogy jajj olyan szépen kitelt a kis pofikája és pici (mit pici, inkább mini) hurkácskák vannak a combján, biztos sokat hízott. Na ja. Most már felkészültem a minimálgyarapodásra, azt olvastam, hogy a 3 hónap után csökken az ütem. Hát persze, ilyen rekordsebességű félkilós hízások után be kell lassítani, megértem... Olyan durva, most már napi 4-5 deci tejet lefejek, már a szüleim mélyhűtője is tele van tejjel. Vaktyúk, azt hiszem Te írtad, hogy megpróbálhatnám a gyümileveket, hátha jobb étvágya lenne. Az az igazság, hogy nem az étvággyal volt baj, amíg mértem, láttam hogy sokat eszik, mégsem hízik. Viszont a dokinéni is mondta, hogy gyümi és lassan főzelékek. Kérdeztem, hogy 6 hónapos korig nem csak anyatejci? Õ mondta, hogy nem, lassan kezdjem adni a gyümölcsöt, 2-3 hét múlva főzeléket. Az a véleménye, hogy most éppen minden átbillent a ló másik oldalára, s az a tapaszatalata, hogy a 6 hónapos korig csak szoptatott babákkal később vért izzadnak a szülők a rendes kajákkal. Tegnap egész nap ezen filóztam: adjak, ne adjak, mi legyen. Ma felhívtam és megkérdeztem, hogy azért mondja, hogy kezdjem el a mellétáplálást, mert ilyen vékonyka? Mondtam azt is, hogy rengeteg a tejem, igazi paramamiként agyonfejtem magam, s gyűlik a mélyhűtőben a tej. Kérdeztem, hogy ne adjam inkább a lefejt tejet plusszban oda a kaják helyett, de dokinéni állítja, hogy nem a lassú gyarapodás miatt mondta a főzelékeket, szerinte ilyen alkat a lány, a főzeléktől sem fog jobban hízni. Szerintetek mit csináljak? Elég tanácstalan vagyok!
A 4. hüós szuri szerencsére nem viselte meg, csak annyira, hogy alszik ma is mint a bunda. Estére felment picit a láza, de még nyügöske sem volt. ImádomKép
Én is szeretnék játszószőnyeget!!! Jajj, igazán nem akarom a sznobot adni (mert csak egy egész picit vagyok azKép )de ebben a 90 ezeres Kép faluban (Szombathely) nem lehet kapni egy normális játszószőnyeget... Mindenből csak a legolcsóbb, legvacakabb van, normális cuccokért mehetünk mindig Pestre vagy Auszriába... Na jó, persze, kisvárosnak is vannak előnyei, de én játszószőnyeget akarok!!!! és normális ágyneműt és baldachint, mert Fittnesbaba kinőtte bölcsőt (lehet, hogy mégis nő?) s át kell pakolunk a kiságyába...
Hát a pénzt azt én is költöm, azt hiszem, néha túlzásokba is esek. Nálunk az aduma, (így nyugatjuk a lekiismeretünket), hogy 3 babának lesz. Főként persze a rózsaszín rucikKép Nagyon jól fog kinézni a kistesó, ha fiú lesz a lányom dögös nőcis szereléseibenKép
Eszter
wester2004

Sziasztok
Ezzel a babakep dologgal ugy vagyok mint Zsana minden baba TunderiKép
Vezso sajnalom nagyon, en mar eleve olyan stilusban beszelek az osszes ilyen fereggel, hogy ok felejtenek el csunyan beszelniKép a munkahelyemen mindig en voltam a megmondo emberKép
Es epp azert mert allandosan hulyenek neznenek sosem voltam becsuletes egy szolgaltatoval sem ertem itt bank matav biztosito stb stb.
gyerekcipo azt hiszem a gl outlet passz ami biatrbagyon van egesz olcsok a kis nike cipokKép

Kép
vaktyuk

Eszter,
Ruz tette fel uezt a kérdést, és elhangzottak érvek pro-és kontra. Legjobban akkor jársz, ha utánaolvasol, és ami meggyőződésed kialakul, aszerint jársz el. Ne csak a Liga, hanem mások véleményét is vedd figyelembe. Úgyis neked kell eldöntened. Ebben a témában nincs igazán jó tanács.Kép
Mi tápisok vagyunk, úgyhogy nálunk is ezerrel megy az, hogy mikor és mit adjak a gyereknek. Ehhez képest eddig csak a sütőtöklét fogadja el. Az őszibarackot úgy kiköpte még harmadszorra is, hogy ajjaj. Majd még megpróbálom a meggyet, és az almát. Remélem nem sütőtökön akar felnőni a kishusim.Kép
Férjem szülei Szombathelyiek, mi is többször voltunk ott a nagyszülőknél. Szép városKép

Kép

Kép
vizimano

Velünk a Díjbeszedő Rt. csinálja meg rendszeresen, hogy nem dobja be időben a csekket a pénzbeszedőjük, és aztán késedelmi kamatot számítanak fel, mert nem fizettünk időben. Igaz csak pár Ft, de akkor is bunkóság.

Timurr,
Aranyos.Kép Ákos mindig apa ingzsebébe szokta bedugni a lábát.

Vizimanó,
Ákosod nagyon szép, micsoda szempillák! De most már értem, miért nem bírta én Ákosom a kendőt, méghogy ő ne lóghasson ki félig, felháborító!
Én nem merek láncot hordani, anyu nyakáról is rendszeresen le akarja rángatni, nekem meg a szemüvegemet szokta a szoba másik sarkáig hajítani.Kép Még jó hogy tavaly úgy alakult, hogy törhetetlent csináltattam.

Most bealudt, előtte hajlandó volt játszani velem, gurítgattam neki a rongylabdáját az arcának, ezen is hangosan röhögött. Lehet, hogy ilyenkor már maguk sem tujdák, mi bajuk, mikor így belelendülnek a nyügizésbe?

KépKép
connie

Vaktyuk,
ti hogy álltok a "növényekkel"?

Kép

Kép
vizimano

Eszter,
Tényleg nincs jó tanács, mert nekem pl. a gyerekorvos sógorom és a mi gyerekorvosunk is azt mondta, hogy csak 6. hónaptól legyen hozzátápi, pedig nekik is van tapasztalatuk.Kép
Meg sztem ilyenkor az is kérdés, hogy meddig akarsz szoptatni, mert azt el tudom képzelni, hogy egy 6 hónapig kizárólag anyatejes babát nehezebb, pontosabban több idő elválasztani. Másrészt viszont elég érdekesen lenne megalkotva az emberi faj, úgyis mint az evolúció csúcsa, ha fogatlanul már zöldséget meg gyümölcsöt kellene ennünk.Kép
Szóval nehéz kiigazodni.Kép

KépKép
connie

Még hogy a férfiak nem hiúk?!
Tükröm tükröm mondd meg nékem ...KépKép

Kép

Kép
vizimano

Jövök gyorsan, még haza nem ér a párom, ugyanis feltette a kérdést, hogy hazajöjjön-e, de ha igen, akkor kell neki a gép Kép. Mondtam, hogy azért csak jöjjön.

Eszter
Elküldtem.
Kaja ügyben tényleg azt tedd, amit te gondolsz, függetlenül a gyerkorvostól, szomszédtól, nagyszülőktől, és tőlünk Kép.
Engem csak a gyerekorvosok indokai tudnak kiakasztani, komolyan, annyira primitívnek tűnnek.
Vásárlás ügyben ne panaszkodj, neked legalább közel van Ausztria! Kép

Ez a ki mennyit költ a gyerekre dolog is olyan, hogy van néhány dolog, ami tényleg szükséges, van, ami nem szükséges, de hasznos, és van, ami totál fölösleges, de megvetetik az emberrel (már akivel tudják Kép), és az utóbbi kategória viszi a legtöbb pénzt.

Ez a szolgáltató-ügyfél dolog is olyan, hogy nem lehet tudni, mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás. Bizalmatlanok, mert sok a csaló, de valahogy mindig az ártatlanokon csattan az ostor.
Én a szolgáltatók rémálma lehetek, minden fogyasztásunk havi diktálós, én nem fogok átalányt fizetni, és ráadásul mindent csekken fizetek. Ezzel megspórolom az átutalás díját - amit kezdetben mindig ingyenesnek hirdetnek meg, aztán egyszercsak fizetni kell érte - és nem azonnal fizetem be, ahogy megkaptam a számlát, hanem mindig a lejáratkor, hogy addig nekem kamatozzon a pénz. Most mondjátok, hogy nem jól csinálom. Kép
zsana75

Szerintetek mitől lehet, hogy ordítva ébred álmából? Ilyenkor nem felébred, és utána kiabál, hogy menjünk be, hanem álmában felsír, de valami rettenet csúnyán. Már hetek óta ez megy.Kép

KépKép
connie

Nálunk is előjött megint Kép, miután "beszéltünk" róla, aztán pár nap után elmúlt Kép
Sógorodat nem kérdezted?
zsana75

Connie
Gyorsan válaszolok, aztán írok még.
Nem lehet, hogy rászáll vmi légy? Akkor szoktak ilyet csinálni. Nálunk van légy, este irtom őket, de nappal bejönnek és mindig rászállnak az alvó Rozira adögök. Akkor volt, hogy felsírt olyan ijedten.
Lehet, hogy rosszat álmodott. Már ilyenkor is álmodnak.
Vezso
vezso

Vezso
Nálunk az is előfordult, hogy az ölben alvó gyerek ordítva ébredt KépKépKép, tehát tuti nem.
Volt ilyen éjjel is, nappal is, egyedül is, szemünk láttára is...
zsana75

Sziasztok!

Újra itthon vagyunk, látom az elmúlt majd három hétben jó sokat írtatok. Majd megpróbálok beleolvasni.
Úgy látszik Dórit is nyomja az idő rendesen, már két és fél órája alszik, közben álmában evett is egy jót. Nem bánom, mert az utóbbi két napban alig aludt. Tegnap 11 volt, mire végre elpihent, és már 7-kor fent volt.

Eszter
Dóri is csak anyatejet kap és én nem is akarok neki 6 hónapos koráig mást adni. Szerencsére a dokinőnk sem erőlteti a dolgot, így nincs konfliktus köztünk. A hozzátáplálásról biztos sokan sokfélét mondanak, a 6 hónapos korig tartó kizárólagos anyatejes táplálás az Egészségügyi Vilgszervezet, a WHO ajánlása. Számomra elég meggyőző. A kétkedőknek is ezt szoktam mondani.

Nagyon aranyosak a babák!

Connie
Elmentetek végül jógára?

Pviki
pviki

Connie : ilyet Boldi is szokot csinálni. Rosszat álmodik, vagy hirtelen fájni kezd valamije. Múltkor ugyanez volt nálunk is. Sőt még Boldinál "él " a MOro reflex és mindig öleli a levegőt ilyenkor. A minap meg odamegyek a kiságyához édesdeden alszik , majd ahogy odaléptem kipattatn a szeme lebiggyedt a szája ( ilyenkor annyira drága egyem a szivét) és elkezdett vígasztalhatatlanul sírni. Mondom neki: Kisfiam , ilyen ijesztő vagyok?? Kép

Timurr : az elefáni, meg a majom Kép meg szereltem még mást is fel ma Kép

Kép
juszti75

Lányok ti fejtek? nekem van egy mellszívóm avent isis de alig tudok fejni. Régebben sokkal több tejem volt akkor nem is kellett fejni de most gondoltam elkezdem szaporítani és alig jön valami Kép lehet hoyg ennyire kevés? ma 2 ciciből igaz hogy egy szopi után 60 milit tudtam lefejni.

Kép
juszti75

Juszti
Én soha nem fejtem, mellszívóm sincs. Egyszer próbáltam kézzel, de nem sikerült, pedig full tele volt a cici, azért is akartam fejni.
Miből gondolod, hogy kevés?
zsana75

Vizimano miylen noveny hmm nem vagyok kepbenKép

Eszter ezer ember tizezer felet mond olyan ez mint a foci mindenki ert hozzaKép szvsz mindket oldal Mo-on tul van lihegve azert ezelott 100-200 evvel ha esetleg nem volt tej se szoptatos dajka is eletben maradtak a babak, de persze az anyatej a legjobbKép
Miota tarolod az tejciket ha jol tudom 4 honap a szaviidoKép Ha akarod probald meg hogy adsz neki egy kiskanal sutotokot ha kell neki megeszi ha nem akkor nem, tudjak ok mi jo nekik ha lehet valogatniKép
Mi ma ettunk 4hos banandara pepet, huuu le sem lehetett cuppantani a cumisuvegrol

Kép
vaktyuk

mert mikor kiszívja a Manó tök üres marad a cicim és régebben még spriccelt mikor megnyomtam. Meg eddig jóllakott egy ciciből most elfogadja a másikat is és még abból is eszik

Kép
juszti75

Timurr
Ugyanilyen malacos kesztyűjük van a lányaimnak, mint Majának.Kép Mosdókesztyűnek használják, meg játszanak vele a vízben.

Eszter
Nem tudok én sem tanácsot adni, csak azt tudom mondani amit én tennék. Szoptatnám, amíg tudom, és 6 hónaptól adnék gyümit, és lassan-lassan a többi kaját. Amúgy vannak picibb méretű bébik, és később is pl iskolás korban is hatalmas különbségek vannak. Mivel gyarapszik, csak lassan, valószínűleg ő csak ilyen és nincs semmi baja.Kép
A mi dokinénink nagyon jó fej, meséli, higy ki mikor mit ad a gyerekének, múltkor mondta, hogy az egyik anyuka 6 hónaposan sóletet adott a kicsinek (márminthogy a kicsi volt 6 hónapos, nem az anyuka Kép).

Zsan
Jól csinálod Kép Engem azért zavarnak az ilyen negatív esetek, mert én mindent próbálok betartani, a villamoson még egy megállóért is lyukasztok jegyet ...

Connie
Láncot én sem hordok, meg karkötőt sem, szemüveg az van, de tényleg olyan jól le tudják a kicsik kapni az ember fejéről.

Mongólia
Az újszülötteket nem anyakönyvezik, csak két éves korukban kb, mert addig annyi minden történhet velük, lehet, hogy nem is élik meg ezt a kort. Nevet sem adnak nekik, hanem mongolul úgy hívják őket, hogy "senki". Ennek az az oka, hogy a gonosz istenek ha megkérdezik, ki ez az ember, hogy elragadják, azt mondják "senki". Sok hiedelem van, ami gyerekkel kapcsolatos. Pl nem szabad megsimogatni a gyerekek fejét, mert a fején csücsülő védő isten leesik. Ne nevessetek, a mongolok ezt hiszik. A vallás ott a buddhizmus egyik ága, lámaizmusnak hívják. Elég "lusta" vallás, mert tulajdonképp bármit csinálsz a meditáción kívűl, magadra haragíthatod ezt vagy azt az istent (több van). Ezért pl nem művelik meg a földet, mert az sérthetetlen. Ebből következik, hogy nem is temetik a földbe a halottakat, hanem csak kiteszik őket a sivatagba.
Vagy a föld sérthetetlensége miatt a népi mongol csizmának felkunkorodik az eleje, így nem sérül a föld felszíne, ha ember megy rajta.
A gyerekeken télen nyáron hasonló ruha van, a kisgatya a fenékrészen gyárilag lyukas, mi "gyorstüzelő" gatyának hívtuk, így a gyerekek csak leguggolnak és már végzik is a dolgukat. Wc-t nem építenek a jurták mellé, csak messzebb elsétálnak és kész, oda termelik, amit kell. A ruhájuk eltakarja őket eközben. Olyan hosszú ruhát hordanak, amit délnek hívnak, selyemből van széles és hosszú selyemövvel, amit jól körbetekernek magukon. Gyönyörű selyemanyagot használnak, azóta is sajnálom, hogy nem hoztunk haza többet.
Mivel a föld nincs megművelve, nem termesztenek semmit és nem is esznek ilyesmit. Húst, tejterméket és tésztákat esznek. Mongol konyha nincs, kb 5 féle étel van pl tűz felett sütött kecske, mormota meg ilyesmi. Amikor hallottam, hogy Budapesten nyílt mongol étterem, hasam fogtam a nevetéstől.Kép
Na most ennyi.
Vezso
vezso

Vezso,
köszi. Ezek nagyon érdekes dolgokKép

Vaktyúk,
hozzátápi növényeket (gyümi, zöldség) gondoltam, de mivel ma valamiért már 5-kor felébredtem - manó 7-ig aludt - egy kicsit agylövéses vagyokKépKép

Kép

Kép
vizimano

lányok,
tök stresszes 3 hónaposnak lenni, amit ez a gyerek ma összeidegeskedettKép az előbb is sírt meg röhögött egyszerre.Kép na megyünk sétázni, ma egyedül kell, mert apa nyilazni ment.Kép

Sírva ébredés detto, mint Zsanáéknál, este felhvjuk a sógoromat.

Nem emlékszik valaki, miket álmodott ebben a korban, kíváncsi lennék.Kép

KépKép
connie

JAhm hogy hozzatapi
Kapott barit, alma-bari-sutotok, hipp-es finomfozi, meg ma milupa tejbedara bananos,sutotok
siman magaban tegnap pl kanallal akartam adni neki de ugy behergelte magat hogy nem kapott levegot a sirastol mert lassan tudta nyammogni a kajat, ma volt hiszti mert pamut ksnaci volt rajta es megszoritotta a pocijat, tenyleg erre aki eddig nem fiygelt nezze meg ha nadragot vagy lanyok eseteben esetleg szoknyat ad nehogy szoritsa a hasat en huyle nem vettem eszre apa szolt hogy nem e az a baja...
Vezso en 13 eves korom ota nem vettem jegyet bkv-n tudom mostmar ciki de anno imadtam veszekedni az ellenorokkel foleg hogy sosem adtam oda nekik semmi iratotKép
Zsana eloszor a fejesedet kezratetelnek olastam el is csodalkoztam rajtaKép hogy ugy vajon hogy lehet fejni.
Vizimano kepzeld torpe reggel 210ml tapot vert beKép nalunk kezdenek ritkulni a kajak es eltolodik az egyszerre sokat es sokaig elvagyok iranyba aminek en orulok. Egy tapszert delutan kihagyunk ahelyett kap valami fincsit, pl nagymama kekszes barackot csinal neki allatira szereti egy barit egy kekszel benyomKép
Tenyleg torpeproject elott ki mivel foglalkozott?
Kép

Kép
vaktyuk

Sziasztok!

Bocsi, h. most csak Mongólia témához szólok hozzá. Eddig visszaolvastam.Kép

Vezso,
ez nálunk is így volt "nem valónak", meg "nincsenkének" stb. hívták a gyerekeket, s amitől féltek nem nevezték nevén, pl. a medve csak "öreg" volt...
Nagyon jó olvasni erről, semmit sem tudtam Mongóliáról! Köszi, még írj, ha eszedbe jut vmi., lécci.
Most mennem kell, üdv:
Adri
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?