Új privát üzeneted érkezett!

Törpi!

Azt kérdezed, hogy jött elö?
Van már két lányom és tudom mennyit mozog egy baba. Szóval ami sok az sok... Kép Eddig nem is zavart, de kezd a mozgás, a rúgás erösebb lenni ahogy nö a baba. Pár napja észrevettem, hogy olyan furcsa nyomást érzek belülröl. Arra gondoltam, hogy a kisasszony rendezkedik odabent, de tegnapra ez a nyomás már zavaró volt. Azt nem mondom, hogy fáj, de kellemetlen. Talán ahhoz tudnám hasonlítani, amikor székrekedésed van, de ezt a nyomást a hüvelyben érzed. Felhívtam a dokit, hogy nem bánnám ha megvizsgálna, mert szerintem valami nem ok. Hát mint kiderült jól gondoltam. Kép

Ma sokat feküdtem, és határozottan jobb! Kép

Kata
Kata007

Sziasztok!

Ti mennyire hisztek a kismama könyvekben leírtakban?
Konkrétan arra gondolok, hogy pl.a 26-28. hét körül a méh fundusa a köldök és a szegycsont között félúton van. Legalábbis ezt olvastam. Ehhez képest nekem még közvetlen a köldököm felett tart a növekedésben így a 27.hét környékén. Tudom, hogy nem szentírás amiket olvasok és hogy csak általánosságokat közölnek, de érdekelne a véleményetek.

Shane
Shane

Bubu,

Nem tudom, hogy hívják a csajt aki tartotta, egy fiatal, kedves lány. A bajom az volt, hogy egyik relaxációra sem lehetett rendesen odafigyelni, mert vagy valaki elkésett, vagy túl korán jött a következõ órára, vagy dudáltak az ablak alatt, vagy valamelyik kismama pisilni ment, mindenki nyavajgott, hogy túl meleg van, túl hûvös van, huzat van, erõs a füstölõ illata stb. Engem ezek kicsit kizökkentettek.
Lehet, hogy ez nem egy kezdõ csoport volt, de nekem az is fura volt, hogy keveset beszéltek arról, hogy hogyan segít ez majd a szülésnél, lesz-e haszna egyáltalán. Tök jó, hogy tudod a teljes jóga légzést, de ha a szülésznõ rádparancsol, hogy most így vagy úgy lélegezz, akkor mi legyen.
Azért nem adtam még fel a dolgot, elmegyek megint csütörtökön (szombat az nekünk családi program, mert apa csak hétvégén lehet igazán velem és a kicsivel), aztán majd meglátjuk.

Most jövök a Harsányitól, csinált uh-t. Nagyon kedves volt, bemutatkozott a férjemnek is. Bent volt a Szabó György is, biztos most tanulja az uh-zást. Egyébként nem mesélt olyan regényt a gyerekrõl, mint az elõzõ doki, de nem is nagyon hiányoltam. Én nem vagyok az a "mozizós típus", inkább azt vallom, hogy tiszteletben kell tartani a természet nagy titkait. Ha eljön az ideje, úgyis megismerjük egymást a bébivel.
Annak nagyon örültem, hogy már 1300g és teljesen egészséges. Ja, és felnõtt a méhlepény, úgyhogy már nem takarja a méhszájat! Beszti hajrá!

Ebbõl is látszik, hogy semmit nem szabad kézpénznek venni, amit a védõbanyák mondanak. A vizesedést nem befolyásolja, hogy mennyit iszol. Ez egyszer a kismama elején volt, a nõgyógyász válaszolban. Ha érdekel, keress utána. Mindenesetre az nagyon rossz, ha túl kevés folyadékot veszel magadhoz! Nekem nagyon sok rossz tanácsot adtak már, úgyhogy majdnem mindent a dokitól és másoktól is megkérdezek a gyerekkel és a terhességgel kapcsolatban.

Ilke,

Nem olvasgattad az új Születéskalauzt? Arra jó, hogy legyen egy kis összehasonlítási alapod. A babaneten is érdemes olvasgatni a kórházakról, de az sosem olyan objektív, mint a Születéskalauz statisztikái.
Én is megnéztem néhány kórházat, ill. célzottan a szülõszobát. Nem egyeztettem idõpontot, csak úgy odamentem és kész. Mondtam, hogy szeretnék körbenézni, és sehonnan nem küldtek el. Aztán végül egy perc alatt döntöttünk a MÁV mellett, mert ott volt a legkevésbé kórházi a légkör.

Mia
mia

Ilke!

Ezt el is felejtettem mondani, hogy nekem is mondták, hogy romolhat a szemünk a terhesség alatt.

A szemvizsgálattal kapcsolatban még annyit szerettem volna elmesélni, hogy a doktornõ úgy magyarázta nekem a dolgot, mintha debil lennék. "Majd, ha terhes lesz, szóljon az orvosának." Mondom, hogy már szóltam, de nem tudta, hogy mit kell tenni. "Majd, ha hatodik hónapban lesz, menjen el szemészehez, ...." Mondom, hogy most a hatodik hónapban vagyok. Erre a doktornõ azt hitte, nem értem amit mondott és megismételte. Mondtam, hogy én most a hatodik hónapban vagyok és meg tudná e csinálni a vizsgálatot. Na ekkor már elhitte, s elnézést kért, hogy õ nem vette észre, ... Ehhez csak annyit, hogy tíz kiló van rajtam.

Kata007!

Köszönöm, hogy leírtad. Nem vagyok hipohonder, nem ezért kérdeztem. Az én picúrom is elég izgága, de én ezt azzal magyarázom, hogy egész nap ülök és unatkozik.

Törpi
Törpi

Sziasztok
Szilvi vagyok, a múlt héten jelentkeztem fel és ekkor is írtam elõször.
Sajnos bajban vagyok, mert a XVI. ker-ben véget ért a terhestorna.Szeretnék egy másikat találni ,ebben, vagy a XIV.ker-ben. Ha tudtok, segítsetek.Még egy problémám, hogy keményedik a méhem.Az Orvos szerint, ha az egész keményedik,az nem normális.(Szüléskor is az egész keményedik)Pl. reggel felkeéskor érzek ilyet,de napközben is amikor hirtelen felállok.Ki tapasztalt hasonlót?

Szia BSzilvi
Engem is meglepett a hasonlság,örülök.
Szilvi

DjEszter, Dojika,
Beszti tökéletesen leírta a hivatalos álláspontot a kilók érkezési ütemezésérõl. Már megígértem, hogy nem írok többet errõl a témáról, így nem is teszem, bár nehéz visszafognom magam. Csak elárulom nektek, hogy sárgulok az irígységtõl, csak örüljetek. Vagy szerencsések vagytok alkatilag, vagy önmegtartóztatásotok példaértékû lehet az olyan galádoknak mint én, aki megõrül a marcipánért és a kekszes Ritter csokiért és sajnos idõnként (na jó lehet, hogy ennél kicsit gyakrabban) el is csábul... A kilók már nem érdekelnek nagyon, persze próbálok némi önfegyelmet mímelni, meg biztos hogy pár liter víz is van bennem, úgyhogy most nehéz megmondani, mennyi a lötyi és mennyi a háj.

Törpi,
A fentiek után láthatod, hogy tudom mit érzel. Az egész terhesség alatt nem voltam kívánós, sõt alaphelyzetben én a sütikre sem indulok be, de a finom csokik és a Zentis marcipán. Mit csináljak nem tudok ellenállni. Azzal nyugtatom magam, hogy ami nekem ennyire jó, az a babámnak sem lehet rossz. Na jó tisztában vagyok vele, hogy ez így kreált okoskodás. Ha az egészséges álláspontra vagy kíváncsi, mert persze ismerem azt is, valóban az aszalt gyümölcsöket ajánlják, némi olajos magvas tarkítással, ahogy Ilke is írta. Én persze ezekbõl sem az almát preferálom, hanem a brutálisabbakat, trópusi gyümölcsöket, aszalt szilvát, (ez egyébként az egyetlen dolog volt az elsõ harmadban ami segített ha hányingerem volt)és sajnos kedvencem a mézes szárított banán. Lehet, hogy a nagykönyvekben nem erre gondoltak. Úgyhogy rám ne is hallgass!!!

Ilke,
Én a Herczegh dokihoz járok és vérprofinak tartom, igaz én nem vagyok egy problémás kismama. Egyébként a kórházas topicokban sok szubjektív véleményt olvashatsz egy csomó dokiról, ha pedig relatíve objektívet akarsz, akkor Miahoz hasonlóan a Születéskalauzt ajánlom.

Kata007,
Csak így tovább, hajrá pihi, vigyázz magatokra, a házimunkát majd elvégzi a segítség. Nagyon kíváncsi vagyok, mit mond majd a doki, hogy segít a pihenés. Biztos minden oké lesz. Mikor mész legközelebb kontrollra?

ParaZita,
Hol vagy, jól vagytok?

Zuzu
Zuzu

Helló mindenkinek,

Köszönöm, megvagyok a szokásos módon, semmi újdonság... Holnap megyek a dokimhoz a magánrendelésre, hogy néha pénzt is lásson belőlem Kép Március elején utaznánk Amerikába, és szeretném megbeszélni vele, hogy merjek -e menni vagy sem.
Van valakinek tapasztalata hosszú repülőútról koraterhességben?

Mindenkinek minden jót,

Zita
ParaZita

Zuzu!

Örülök, hogy vannak még hozzám hasonló elvetemült nasizók. Ez a furcsa, hogy normál állapotomban én sem függtem az édességektõl. Nekem is az elején, amikor a fõtt kajára rá sem bírtam nézni, a süti és társai minden mennyiségben elfogytak.

Törpi(25+2)
Törpi

Zuzu, Mia, köszi a válaszotokat. A Születéskalauz már nekem is megvan, el is olvastam részletesen. Kb.2-3 kórház merült fel komolyabban, de elég nehéz dönteni. Elég sok szempont van amit nézek és nem tudom, hogy melyikbõl engedjek. Mert ugye tökéletes kórház nincs, arra már sikerült rájönöm.Kép

Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Mia!

Köszi, ez nagy biztatás.KépKép
Örülök, hogy UH-n is oké volt a doki.Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Kata007!
Szoritok, hogy minden rendben legyen. Pihizz sokat. Az anyukamnak is hasonlo problemaja volt a hugommal. O a hatodik honapban nyilt ki egy ujjnyira. A doki szigoru pihenest javasolt. Amit tenyleg be kell tartani, takaritson a segitseg, ne moss, ne teregess..stb. Pihenj. A hugom is sokat mozgott. A sok pihenes tenyleg sokat segitett. 8 nappal a kiiras elott szuletett meg a hugom. Anyunal a pihizes alatt a doki az oldalfekvest javasolta, es hogy ha haton is fekszik, akkor is minnel vizszintesebben, igy lehet a legjobban csokkenteni a nyomast a mehszajrol. De mindez 16 evvel ezelott volt.
Pihizz sokat, vigyazz magatokra!

Zita!
Szerintem is kerd ki a dokid velemenyet a hosszu repuloutrol. Az en dokim engedelyezte, velemenye szerint egeszen a 34. hetig lehet, utan sem azert mert veszelyes, hanem mert ugye egyre kozelebb a szules, amugy a legtobb legitarsasag a 32. hetig engedi siman repulni a kismamat, utana orvosi papirokat kernek, es minnel kozelebb a szules datuma annal jobban elutasitjak. Van olyan legitarsasag, akik a 34. het utan meg orvosi papirral is csak nagyon idokolt esetben engedik a kismamat repkedni. Itt persze az orvosok maskent velekednek, mivel ugy hasznaljuk a repulot mint Europaban az emberek a busz vagy a vonatot. Az ilyen hosszu utnal ajanlott, hogy vigyel magaddal kulon snack-et - szaritott gyumolcsot, kekszet stb- es minnel tobb vizet igyal es setalgass amennyit csak lehet. Nekem eddig meg nem volt gondom. Ajanlott persze, hogy a nezz utana esetleg orvosnak, korhaznak, aki elfogadja a biztositasod. Jobb ha az ember igy indul neki. Nagyobb biztonsagerzetet ad. Szivesen irok meg barmirol ha kell. Kerdezz nyugodtan. En is repkedtem a terhessegem elejen.

Wow! Mar a nyolcadik helyen vagyok, hogy rohan az ido! Kép

En ma megyek dokihoz, majd este pedig megyunk a ferjemmel korhaz-latogato turara. Ahol megmutatjak az osszes lehetseges szobat, szuloszobat es utana kivalaszthatom, hogy melyiket is szeretnem valojaban.

En is ugy vagyok mint Kata007, a lanyom nem hogy csokkentene a mozgasokat, ahogy a nagykonyvben meg van irva, helyette egyre tobbet mozog, es egyre erosebbeket, neha mar tenyleg faj. Hosszu ideig kepes kidugni a kis sarkacskajat, engedi simogatni, majd gondol egyet es az oklocskejevel csinal hasonlot. Kép

Na jo megyek, igy is sokat irtam, na meg var a dokim.

Andi (35+2)
Andysj

Sziasztok!

Szülésznõválasztási kérdéseitekre a válaszom: Nekem a dokim kereste meg a választott szülésznõt, mondtam neki, hogy mégis csak jobban ismeri õket, keressen nekem egy nyugodt, hisztit is kibíró szülésznõt. Igy keeültem Kunné Rádi Irénnel, egyenlõre két talélkozás után azt mondhatom jobbat nem találhatott volna nekem, nyugodt, segítõkész éás elég tapasztaltnak tûnik. Bármikor bármilyen kérdéssel zaklathatom, azt mondta akár éjjel 2-kor is, ha bármilyen kétségeim lennének.
Õ azonnal jön ha itt lesz az ideje, a dokit, meg majd hívjuk ha kell. Remélem így lesz.

Kórházválasztás: szerintem a MÁV jó hely lesz, a szülõszobának semmi kórházlégköre nincs. Egyébként minden hónap második szerdáján este 6-tól van szülésfelkészítés, ott megmutatják a szülõszobákat is és válaszolnak a kérdésekre. Bár nekem azt mondta a szülésznõm, hogy ebben a terhességi idõben, már sok újat nem mondanak, õ meg megmutatta a szülõszobákat, amire igazából kiváncsi voltam.

Sziaszok:
Zkati: 37+6
zkati

Sziasztok!
Köszönöm a fogadtatást, akkor 51-es rajtszámmal ujabb versenyzö száll be a ringbe...
Köszi Kata!
Beszti, én igazán szivesen irnék az itteni állapotokról, de egyrészt még én is nagyon az elején vagyok, másrészt meg nagyon siralmas,nem is hinnétek el.
Az dokitol január végén kértem egy ultrahangra beutalót, mivel Serophent szedtem, van esély ikrekre. Nem szokás ilyen korán UH-ra menni, de ez egy nagyon rendes doki, szó nélkül ideadta a beutalót. Ezután jött a következö kör, idöpontot kérni. (itt minden idöpontra müködik, csak tudnám miért, hiába mész idöre, akkor is ugynanannyit kell várnod. ) A lényeg, január végén telefonáltam, és tudjátok mikorra adtak idöpontot?? Március 26! Szóval még van egy bö hónapunk mig egyáltalán UH közelébe kerülök. És ez csak az elsö dolog, mi jöhet még ezután???
Igazábol ezért sem nagyon tudok miröl irni nektek, mert itt annyira minden-de minden más, és nem csak annyira, mint mondjuk Budapest különbözik Miskolctól, talán inkább mint Makó és Jeruzsálemtöl...
Elkapott egy kis virus is a valamelyik héten, több helyen kérdeztük mit vegyek be lázra. Válasz: ha jót akarsz semmit. Na ezzel jól ki lettem segitve, marad a tusolás, és borogatás, és most már várom otthonról a gyógyszert.
Azért majd megprobálok pozitivumokról is beszámolni, csak találjanak már meg engem...
sziasztok
Barbi
Barbi

Kedves Andi,

Köszönöm a tanácsokat. Lehet, hogy még konzultálok veled bővebben utazás-ügyben. Nem is annyira a repülés a gond, hanem az, hogy ha kint történik valami, akkor kihez szaladok... Eddig én is gátlások nélkül vállalkoztam volna az útra, de ezek a pecsételő vérzések kissé elbizonytalanítottak (bár sokan mondják, hogy ez gyakori dolog). Szóval mennék is meg nem is. Délután megbeszélem a dokival, aztán majd meglátjuk...

Üdv a fedélzeten, Barbi!

Mindenkinek minden jót:
Zita
ParaZita

Sziasztok!

Köszi mégegyszer MINDENKINEK a nyugtató szavakat, aranyosak vagytok. Kép Nem írok neveket, mert félek, hogy kihagynék valakit és azt nem venném a lelkemre.
A dokihoz két hét múlva megyek újra ha nincs semmi gond.

A pihenés megy, bár nehéz megszokni, hogy állandóan feküdjek. Segítséget egyenlöre még nem kértem, mert szép lassan mindent meg tudok csinálni. Igaz nem eszik a család egy darabig olyan kaját amit órákba telik elkészíteni, de hát ez van. Nem is várják el. Kép

Barbi!

Hát tényleg furcsa helyzet van nálatok. Ezek szerint mi 2-3 UH-on is túlvagyunk mire nálatok az elsö esedékes? Itt szinte azzal kezdik a terhesség megállapítását.
Mindenesetre tényleg szívesen olvasom én is, hogy mi a helyzet nálatok, hiszen mégsem a szomszéd városban vagy. Az idöeltolódással igazad van, de bevallom én alig vártam, hogy végigfussam, írtál-e. Kép Hülyén hangzik, de azt hittem mégsem akarsz bekerülni a táblázatunkba. Kép Szóval írj nyugodtan, szerintem mindenkit érdekel milyen egy kismama élete nálatok.

Zuzu és Andysj!

Nem izgultok még? Kép Olyan szívesen cserélnék veletek. Tudom mi az a babázás, már csak azért is.

Képzeljétek a 7 éves lányommal madarat lehetne fogatni, mióta tegnap elmondtam neki, hogy most már biztos, hogy kishuga lesz, nem kisöccse. Eddig is szeretgette, puszilgatta a hasamat, de tegnap óta... KépKép
Nem tud úgy elmenni mellettem, hogy ne öleljen meg és ne adjon egy puszit a Dóri huginak. Kép Olyan édes ilyenkor. Mindig is anyás volt, de ahogy nö, ahogy kezd egyre nagylányosodni, kezd távolodni. Ez most közelebb hozott minket egymáshoz, mert természetesen ilyenkor én is megölelem öt, hiszen olyan aranyos. Kép

Kata 25+2
Kata007

Sziasztok!

Utoljára múlt hét csütörtökön jártam erre, egy egynapos vírus tartott távol hétfõn, azóta annyi a hozzászólás, hogy alig gyõzöm olvasni (na meg azért már dolgozni is kéne egy kicsit.)
Zuzu!
A Magne B6-tal vigyázz! A Te elõrehaladott terhességi korodban (34. vagy 36. héttõl) tudtommal nem igen szabad már szedni. Pláne nem sokat! Az okot nem tudom, de kérdezz rá a dokinál. Én is szedtem az elõzõ terhességemben és emlékszem, hogy a végén a doki leállította.
Shane!
Én nem tudom Neked milyen könyved van, de a méh fundusa nekem így a 26. héten is már valahol a köldök tájékon jár és az orvos ezt normálisnak diktálta be. Nem lehet, hogy nem magyar szerzõ írta a könyvedet? Más országokban nem mindíg ugyanúgy számolják a terhességi heteket, de az eltérést így is sokallom.
Kata007!
Mindíg érdeklõdve olvasgatom a jelentkezéseidet, mert olyan sok bennünk a közös (3.baba, hasonló életkor, csaknem azonos terminus). Én is nagyon aggódtam a zárt méhszáj miatt, és amikor WC-re megyek, akkor nekem is erõs nyomás nehezedik a hüvelyemre, sokszor olyan, mintha már ki akarna bújni a baba. Én tegnap voltam tanácsadáson és az én méhszáj leletem értéke 3100. Az elsõ ugye a méhnyak hossza, ami nem szerencsés, ha rövidül a mi terhességi korunkban ( a normál a 3). Még kicsit korai. Visszanézve, nekem az elõzõ babánál a 30. hét körül rövidült meg 2cm-re. (Ez a 2-es) Én is kérdeztem, hogy mi az az 1-es? Az azt jelenti, hogy a külsõ méhszáj ujjbegynyire nyitva van, de a doki megnyugtatott, hogy ez többedszer szülõknél (ami rád is nagyon érvényes!) ez normális állapot. A méhnyak rövidülését az is okozza, hogy nehezen bírja a súlyt. Meg gondolom a virgonc babád, és a mozgása által okozott gyakoribb méhösszehúzódások sem használnak. Eszel valami plussz magnéziumot? (Pocakkeményedõsök errõl nemrégen bõven írtak.) Úgyhogy Kata tényleg pihi, lehetõleg úgy, hogy minél kevesebbet terhelje a méhszájat a baba és a felszereléseinek a súlya! Szerintem, ha 4-5 hét múlva sem lesz változás, akkor már nem kell tartanod attól, hogy kinyílik a belsõ méhszáj, legalábbis nekem az elõzõ babánál annál a bizonyos 30. hét körüli 2100-as leletnél ezt mondta a doki.
Mindenkinek minden jót: Bori (26+0)
Bori

KépJo ReggeltKép

Tegnap este megszületett Erika kislánya Stella.
3500 gramm és 55 cm.
Február 14-ére volt kiírva és tegnap megindították a szülést.

Nalam semmi kulonos jol vagyok.Remelem mindenki jol van es a babucik isKép

puszi Krisztinka
kriszti

Jó reggelt Pocakosok és Pocaklakók,

Zita,
Az én dokim az elsõ harmadban a következõkre hívta fel a figyelmem. 1. ne egyek nyers húst lásd tatár beefsteak, sushi, stb. 2. ne érintkezzek macskákkal 3. az elsõ és a 3. harmadban ne utazzak tengerentúlra. Szerinte Európán belül vagy akár kívül kisebb távolságban nem lehet gond, de a tengerentúli járatok már felmennek a sztratoszférába, ahol esetleg olyan káros sugárzás érheti a magzatot, ami gondot okozhat. Ez a sugárzás a kialakult organizmusra nem veszélyes, de egy fejlõdõ magzatra az lehet. Hangsúlyozom, nem feltétélenül, nem mindenkinél, de okozhat gondot. Úgyhogy ha egy kicsit tolni tudod a dolgot és már a 2. harmadba esik az út, amikor a legfontosabb dolgok már kialakultak, akkor tuti semmi gond. Ha ez nem megoldható, akkor se izgulj nagyon, hiszen számtalan nõ csak az x-edik hónapban konstatálja, hogy várandós, addig pedig repkednek a világban és nem lesz semmi bajuk. Szóval csak ha lehetõséged van, akkor intézd inkább az utat a 2. harmadban.

Kata007,
Már kezdek azért izgulni, végülis pénteken belépünk a bûvös 9. hónapba. Innentõl kezdve pedig ugye bármi lehet. De eddig nem nagyon volt még idõm nagyon beleélni magam a dologba, de mivel a héten dolgozom utoljára utána pedig átköltözünk az új lakásba ott biztosan már csak a fészekrakásra, babavárásra fogok koncentrálni. Te pedig csak pihengess szépen. Meglátod úgy elrepül az idõ, kettõt pislantasz és már a mi sorszámunkkal indulsz a szupertábládban.Kép

Zuzu
35+5
Zuzu

Sziasztok!

Erikának gratulálok! Kép SOk boldogságot kívánok nekik!

Shane - néha én is elcsodálkozom azon hogy különféle kismamáknak szóló lapokban, könyvekben mijen adatokat írnak az adott héthez, és ahhoz képest én hogy nézek ki Kép
A múltkor már azt kérdezték egy boltba tõlem, hogy ugye még a hónapban meglesz a baba... de én májusban szülök ám Kép
Tegnap viszont a Kismama próbaszámába lapoztam bele, amit a védõnõtõl kaptam és ott volt egy cikk, hogy különféle alkatú nõknek, különféle formájú és méretû a hasa... van is egy kép 3 kismamáról... na én ott a legalacsonyabb legnagyobb pocakûban magamra ismertem Kép Kép Kép

Kata007 - örülök hogy jobban vagy, de azért pihengess.

Jaj lányok! Olyan boldog vagyok!
Végre megvan az utódom, hétfõtõl kezd, pár hét míg betanítom és mehetek végre szabira és utána szülni Kép

Üdv. Dojika 26h+6n.
Dojika

Bori!

Köszi az aggódást. Én is mindig szóról szóra elolvasom amit írsz, pont a hasonlóság miatt. Így vagyok Krisztivel is, bár ö még fiatalabb terhes, és korban is fiatalabb, de neki is harmadik baba.
Beszti is hasonlókat írt, és én is utána túrtam tegnap a neten, és kicsit megnyugodtam. Többedszer szülö nöknél tényleg gyakori. Hát most pihizek gözerövel. Tegnaptól igen, szednem kell + magnéziumot valamilyen formában. Most iszom a pezsgötablettát, de már nagyon unom, mert inkább kifelé jön, úgyhogy átállok a Magne B6-ra. És képzeld én is föleg WC-n érzem azt a nyomást. Azért is mentem el a dokimhoz. Bár én sokszor úgy érzem még fekvö helyzetben is, hogy mindjárt kidugja a kezét, hogy megfogjam, annyira lent kaparászik. Viszont az UH-on megnyugtattak, hogy egyeltalán nincs lent a baba. Méhösszehúzódást pedig tegnap éreztem elöször, de nagyon rövid volt.

Kriszti!

Erikának add át gratulációmat! Kép

Dobom is a babás táblázatot! Kép

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
0611Viki Noémi 5000 g, 59 cm 2002.01.21 ( + ) 2 nap
Ildikó Napsugár 4000 g, 60 cm 2002.01.28 ( + ) 5 nap
TMóni András László 3600 g, 58 cm 2002.02.02 napra pontos baba
Menta Helena 3800 g, 55 cm 2002.02.03 ( - ) 3 nap
Zsuzs Réka Lili 3700 g, 55 cm 2002.02.11 ( + ) 9 nap
Tünde Attila Gergö 3800 g, 55 cm 2002.02.16 ( - ) 1 nap
Erika2 Stella 3500 g, 55 cm 2002.02.19 ( + ) 5 nap
</pre>

Kata
Kata007

Kata

Kosoznom a neveben es probalok uzenni nekikKép
Figyi szerintem ne panikolj a 2. terhessegem nekem is ilyen volt mar eleg hamar,hogy mindig attol feltem `kiesik` az a gyerkoc mert mintha nem is mehemben hanem a hvelyemben lenne.Mondanom sem kell,hogy ot 9 nappal hordtam tul es inditottak tehat magatol isten tudja mikor jott volna vilagra!!KépKicsit fura erzes tudom,neha ha lepszon mentem meg a csontomat is megutotte a buksijaval es azt hittem,hogy talan faj neki.Tiszta lokott voltamKépNem!!??

pusssz Kriszitnka
kriszti

Bori,
Dehát pont a dokim mondta, hogy kezdjem el a MagneB6-ot, õ pedig tisztában van a terhességi korommal. Úgyhogy örülnék, ha informálnál, hogy miért is kell vigyázni. Szülés késleltetõ hatásról már írtak, de más veszélye remélem nincs.

Erika,
Nagy gratula és sok boldogságot a Picúrhoz.

Zuzu
Zuzu

Sziasztok!

Bubu! Nekem is ilyen tehetséges, sokat tudó védõnõm van, aki a vizesedésre azt tanácsolta hogy napi fél liter !! folyadékot igyak.KépKép Alig bírtam tûrtõztetni magam, ilyen baromság hallatán. De én úgy vagyok vele, hogy egyiken be másikon ki. Semmi összefüggés nincs az elfogyasztott mennyiség és a vizesedés között. Sõt, a nekem ajánlott napi fél liter folyadék egyenesen káros! Szóval ne törõdj az ilyen lüke tanácsokkal.
Tudom én, hogy a kerti munka már nem igazán ajánlott, de imádok kint lenni és nem bírom bentrõl figyelni a többieket. Én ilyen örökmozgó vagyok, ami úgy tûnik már nem is fog változni.

Áqci!A ti légzésfigyelõtök (Baby Controll) hány centis matrac alatt van? Nekünk is ez tetszett, de az eladó azt mondta, hogy 5-8 cm-es vastagságú matrac alatt mûködik csak. A mien 8 cm-es kókuszmatrac.

Zuzu! A jóslófájás - feltéve, hogy ez az - tovább tart nálam 1-2 mp-nél. Ilyenkor hosszú percekig az alsó hasamnál a hálsitennek rég elfelejtett mentsruációt elõjezlõ görcsöcskék jelentkeznek. Olyan mint amikor sejted, hogy 2-3 nap múlva megjön. Nekem eddig esténként jelentkeztek, de mostanában már napközben is. De van hogy napokig nem érzek semmi.Az a pár nap a javadra, meg lehet, hogy megfordul az enyémreKépKép
Kele

Sziasztok!

Bubu! Nekem is ilyen tehetséges, sokat tudó védõnõm van, aki a vizesedésre azt tanácsolta hogy napi fél liter !! folyadékot igyak.KépKép Alig bírtam tûrtõztetni magam, ilyen baromság hallatán. De én úgy vagyok vele, hogy egyiken be másikon ki. Semmi összefüggés nincs az elfogyasztott mennyiség és a vizesedés között. Sõt, a nekem ajánlott napi fél liter folyadék egyenesen káros! Szóval ne törõdj az ilyen lüke tanácsokkal.
Tudom én, hogy a kerti munka már nem igazán ajánlott, de imádok kint lenni és nem bírom bentrõl figyelni a többieket. Én ilyen örökmozgó vagyok, ami úgy tûnik már nem is fog változni.

Áqci!A ti légzésfigyelõtök (Baby Controll) hány centis matrac alatt van? Nekünk is ez tetszett, de az eladó azt mondta, hogy 5-8 cm-es vastagságú matrac alatt mûködik csak. A mien 8 cm-es kókuszmatrac.

Zuzu! A jóslófájás - feltéve, hogy ez az - tovább tart nálam 1-2 mp-nél. Ilyenkor hosszú percekig az alsó hasamnál a hálsitennek rég elfelejtett mentsruációt elõjezlõ görcsöcskék jelentkeznek. Olyan mint amikor sejted, hogy 2-3 nap múlva megjön. Nekem eddig esténként jelentkeztek, de mostanában már napközben is. De van hogy napokig nem érzek semmi.Az a pár nap a javadra, meg lehet, hogy megfordul az enyémreKépKépHogy telik az utolsó heted a munkában? Én még halogatom ezt a lépést, igazság szerint én végig tervezek dolgozni.

Kata007! Vigyázz magadra, pihenj sokat!

Kele
Kele

Dojika és Zuzu!

Köszi!

Kriszti!

Remélem igazad lesz.

Kata
Kata007

Zuzu!

Bocs, bizonnyal átsiklottam ama tény felett, hogy a dokid mondta (mentségemre legyen mondva még nem tudtam teljesen bepótolni a lemaradásomat és csak az aktív írásokat olvastam el), így vedd meg nem írtnak amit írtam. A dokid biztos tudja, hogy miért adta. Mint írtam a miértet én nem tudom, nem kérdeztem (a papírján meg persze semmi ilyen nem szerepel), sok gyógyszert nem ajánlanak az utolsó hetekben. Egyesek késleltetik, mások elõrébb hozzák a szülést. Bizonnyal a Magne B6 a késleltetõ hatása miatt nem javasolt, hiszen többek között a pocakkeményedõsök szedik (én meg a hányinger miatt). Más veszélye, ártalma nem hiszem, hogy lenne, de hátha valaki más okosabb, mint én. Nem szándékoztalak megijeszteni, azért írtam, hogy kérdezz rá a dokinál, de ezek szerint ez már rég megtörtént. Mégegyszer bocs.
Bori
Bori

Sziasztok!
Kele,
a mi matracunk 5 cm, és szivacs. Sajnos nem tudom, hogyan mûködik a 8 centis kókuszmatrac alatt. A légzésfigyelõs vagy az Elsõ napok topicban kérdezz rá a csajoktól, hátha van vkinek.
Ágci

Kép
Ágci

Bori,
Semmi gond. Nem ijesztettél meg, csak minden infó érdekel. Mostmár olyan buddhai nyugalomba helyezkedtem, hogy senki semmilyen ifnóval nem tud kizökkenteni a nyugalmamból, hiszen az mindennél többet ártana. Olvastam, hogy te sem tudod, miért nem ajánlják, a feléd intézett kérdés így inkább egy kicsit a többieknek szólt. Úgyhogy ne aggódj teljesen nyugodt vagyok.

Bubu,
Ez az egyik legnagyobb hülyeség amit a védõnõd mondott, nevezetesen, hogyha vizesedsz akkor kevesebb vizet fogyassz. Ellenkezõleg, jobb a több víz. A kevesebb folyadékfogyasztás csak vese és szívproblémákkal küzdõknek ajánlott. Egyébként a víz (fõleg a nem buborékos ásványvíz) csodaszer lányok, azon kívül hogy tisztítja, átmossa a szervezetet, mindenünk mûködésére pozitív hatással van, nem beszélve a bõrünkrõl. Most gondolom senkinek nem a ráncosodás a fõ kérdés, viszont a pocakcsíkosodás annál inkább. A sok fogyasztott folyadéktól pedig rugalmasabb lesz a bõrünk.

Kele,
Hát úgy tûnik, hogy akkor a jóslófájásokkal beelõztél.Kép Azért remélem ebbõl még nem kell messzemenõ következtetéseket levonnom.Kép Kép Tudod én is úgy terveztem, hogy végig maradok dolgozni. Aztán volt kb 2 hete egy nagyon gyengus hetem, amikor is a családom kikövetelte, hogy ezt ne csináljam tovább, akkor megadtam magam, mert cudar hét volt, azóta persze ismét Duracel nyuszi vagyok. Én a munkahelyemen fair módon a 3. hónap után bejelentettem a dolgot már szeptemberben, mert tudtam, hogy nem lesz egyszerû új embert találni a helyemre, úgyhogy korrekt akartam lenni. Azonnal elkezdtek keresni és az utódom már december 2. hetétõl itt ül, úgyhogy 2,5 hónap alatt sikerül átadnom neki a dolgokat. Az új projecteket már õ viszi, úgyhogy mostanra kezdem is magam feleslegesnek érezni. Van egy komolyabb dolog amit viszont a távolból fogok vezényelni, de ez a mai infrastruktúrával megoldható, bár a baba mellõl még nem tudom milyen lesz. Szóval noha ez hivatalosan az utolsó hetem, azért elõ fogok én még itt fordulni, csak nem napi 10 órában. Különben meg van még egy költözésünk, amit csak görgetünk magunk elõtt, jó lenne egy otthonfélébe várni már a picit, másrészt pedig szeretnék tényleg ráhangolódni egy kicsit a babavárásra és legalább 2 hétig egyszer az életben önzõ módon csak magammal foglalkozni, meg a még hiányzó dolgokat megvenni.

Zuzu
Zuzu

Sziasztok!

Én sajnos még nem tartozom ide, de egy ittni csajszi irt nekem!Kép Mégpedig CATNETKép 2002.01.18án megszületett Roland, 56 CMel és 3500GRalKép Azt irta Niki nagyon jo baba és nagyon hiányzunk nekik!Kép

Puszil mindenkit!Kép

Mamacs
mamacs

Zuzu,

Köszi a tudományt! Lehet, hogy tényleg inkább elhalasztom az utat egy kicsit.
A nyers hús a toxoplazma miatt gond? A múlt héten sajnos kénytelen voltam egy kevés majdnem tök nyers "tender" bélszínt enni, mert munkaebéden voltam, és nem volt más... (Valami rémlett is a dologgal kapcsolatban, ezért csak egy pár falatot ettem.) Most akkor csináltassak egy újabb vérvizsgálatot? Kép

Üdv mindenkinek:
Zita
ParaZita

Sziasztok, mar regen voltam veletek, jott egy ronda baci es leteritett, nagyon lazas is voltam, 39,4-5 egy delutan, 4-tol ejjel 1-ig... gyogyszert persze nem mertem bevenni, allitolag a Panadol tabl. hasznalhato, az itteni nogyogyaszok mondtak hogy jobb mint a laz... nem tudom, en nem szedtem be. Viszont most nagyon aggodok, mivel leleveleztem, hogy ha a magzati fejlodes 30.napja korul lesz a kismama magas lazzal jaro beteg, az sziv fejlodesi rendellenessegeket okozhat... most itt ulok, es nagyon aggodom! Azt is mondta, hogy a 13.18.heten a szivet fokozottan meg kell figyelni nagy kepfelbontasu UH-on, ami nalunk nem igen korszeru...Kép Nehogy valami gond legyen...

Hat ennyit a lazrol...

Kata, pihenj sokat, remelem, nem lesz semmi gond, nekem a lanyommal tudod mit tanacsolt eve az orvos, amikor ezt a nyomast ereztem, es persze pentek delutan volt, amikor is elertem telefonon, 150 km-re voltam epp tole..Kép Alljak negykezlabra, en az agy melle ereszkedtem le, s ugy maradtam vagy egy oran keresztul, mondvan, ez tehermentesiti legjobban a mehszajat. Valamint az agyam labat ala kellett tamasztani kb. 10 cm magas fakockakkal, szinten a tehermentesites vegett /ne nevess, eszre sem lehetett venni a kulonbseget, ami viszont "eszrevette" az a mehszaj volt/ ja igen, s nalam is vegul a 42.heten indult be a szules, amikor mar elo voltam jegyezve masnapra inditasra Kép

Meg egy atjavitast szeretnek kerni, ma vagyok a 9.het 5.napjan Kép Rosszul adtam meg anno.

Sziasztok. vigyazzatok magatokra es a pocolakokra Kép
Nalunk most "birkaunnep lesz", ugyhogy megint nem jovok holnaptol egeszen hetfo-keddig dolgozni, nana, hogy mindenki unnepel errefele. /affele otthoni disznotorhoz hasonlitanam az itteni birkatort - egy a kozos: nagyon faraszto ez is, felek is egy kicsit a sok fizikai melotol,amivel egyutt jarKép/

Lella /9 +5/ Kép
Lella

Vajon mi az a 2b a nevem utan?! Ajaj, en olyan de olyan feledekeny lettem az utobbi idoben....
Lella

Sziasztok,

Azt szeretném kérdezni, hogy ha beindul a szülés, és senki sincs a közelemben aki bevihetne a kórházba ( a férjem dolgozik), akkor ugye teljesen normális taxival menni? Csak azt nem tudom, hogy a taxisok mennyire örülnek egy szülõ nõnek, magzatvíz..stb. miatt. Szerintem nem nagyon, úgyhogy lehet, hogy nem kellene megmondani nekik, hogy mi a helyzet amikor telefonon hívom õket. Aztán ha meg már beszálltam....akkor ugye már nincs visszaút. Mit gondoltok?

holnap megyek dokihoz, drukkoljatok, hogy már történjen valami!!!!!

Már nagyon szeretném!!!!

blinczi
38+4
blinczi

Sziasztok!

Elõször is gratulálok az Erikának!

Lenne pár kérdésem: Ti hányadik héten éreztétek elõször,
hogy megmozdul a baba? Én az elsõ terhesséegemnél a 19. héten éreztem elõször de azt mondják, hogy a másodiknál már valamivel hamarabb kell mert, hogy tudom, hogy mit kell érezni. Hétfõn megyek orvoshoz akkor leszek a 16. hétben
már nagyon várom mert remélem, hogy már kiderül, hogy kisfiú vagy kislány.
A MagneB6-ról annyit, hogy én az ötödik héten kezdtem el szedni napi 3x2 és szedtem a 13.hétig de magamtól abbahagytam mert szerintem ez nagyon sok egy hét alatt elfogyott az 50 szemes.

Petra /14+6nap/
Névtelen

Parazita!

Igen a nyers hús, a macskával való érintkezés (fõleg macskaalom!) és a földdel szennyezett zöldségféle is a toxoplazma miatt veszélyes. Az elsõ vérvizsgálat szerint még nem estél át rajta? Mert kétszer nemigen lehet ezt sem elkapni. Sajnos a Te terhességi korodban még veszélyes lenne a fertõzés. Nincs jellemzõ tünete, nátha-influenza szerû tüneteket produkál. Szomszédasszonyom hasonlóan járt, mint Te (még nem tudta, hogy nem védett, mikor nyers húskészítményt evett) és õ bizony újra kérte a vizsgálatot, már csak megnyugtatásképpen is.
Lella!
A 2.b minden bizonnyal arra utal, hogy már a második babádat várod.
Blinczi!
Szerintem teljesen normális dolog, ha ilyenkor taxival megy az ember lánya. Egy pesti taxis csak nem akad fenn ilyesmin. Ha meg igen, akkor hívjon egy belevalóbb kollégát! De érhet kellemes meglepetés is. Múltkor éppen lekéstem a vidéki buszjáratomat útban hazafelé. Tudtam, hogy egy rövidebb úton a másik megállóban még elérhetem taxival. A taxis (igaz ez az õ érdeke is volt) el se indította az órát, féláron, szupergyorsan elrepített és a kisbabám iránt is érdeklõdött. Azóta mindíg elmosolyodom, ha meglátom a városban a jellegzetes kocsiját.
Most meg mérges-szomorú vagyok. Hiába igyekszem a kollégáim iránt kedves lenni, még mindíg nem kérdezik meg hogy vagyok, mintha a hatalmas pocakom nem is létezne (pedig a manó igenis jelentkezik most is), és teljes lelki nyugalommal rágyújtanak, mintha ott se lennék. Szerintem még meg is sértõdnek, ha ilyenkor felállok és magamra csukom az irodaajtómat. Bocs a kesergésért, de muszáj ezt néha valakinek elmondanom.
Bori (26+0)
Bori

Bori

Te ilyen tuskokkal dolgozol??!!Kép
itt nalunk uuugy szeretik a kismamkat!Most vagyunk harman babsak es mindenki kerdezgeti hogy vagyok meg ilyesmi.pedig 3 pasival ulok egy szobaban nem is nokkel.

Petra

A 2.-nal biztosan elobb fogod erezni,en eppen a 16. heten ereztem meg a kiskincsemetKép

puszi Kriszitnka
kriszti

Szia Bori,

Köszi a biztatást, csak sajnos már hallottam rosszat is. Úgyhogy -ez most itt a reklám helye- melyik az a taxitársaság, ahol ilyen jófejek ?

Engem hihetetlenül felháborít a kollégáid viselkedése. HOgy lehetnek ennyire önzõk??!! Én is dohányoztam a terhességem elõtt, de SOHA nem tettem volna ez egy kismama jelenlétében. Szerintem olvass be nekik, add ki a dühöd !! Arról nem beszélve, hogy a passzív dohányzás se túl jó a bébidnek!!
De lehet, hogy én reagálom túl, csak mondom szerintem ez abszolut az elvárható minimum lenne tõlük, és bánt minden kismama nevében hogy ennyire nem törödnek veled, velünk.

Blinczi
38+4
blinczi

Kriszti!

Most még azt szeretném megtudni, hogy Te írod el az aláírást vagy én keresztellek el mindíg Krisztinkának?
Nos a kollégáimat az elõzõ terhességeim se zavarták a dohányzásban, de akkor legalább beszélgettek még velem. "Sajnos" most õsszel (pár hetes kismamaként) egyszer felcsattantam a munkahelyi dohányzás témakörben, azóta ez a kollegina nem áll velem szóba. És a másik dohányosunk is nõ. Mindkettõnek van gyereke és minden szívbaj nélkül mérgezik a közös helyiségek hetünk (plusz a Manó) által szívott levegõjét. De nem akarom a topicot dühöngõvé alakítani.
Tegnap voltam tanácsadáson és csak fél kilót híztam az elmúlt négy hétben. A másik kettõnél ilyenkor híztam 4!kg-t. Nagyon örültem. A doki késett, én meg korán ültem oda, a végeredmény három óra várakozás lett. De ezúttal alig vettem észre. Olyan jó kis társaság jött össze. Mellettem egy aranyos 41! éves kismama ült, aki a negyedik babát vállalta, három nagyon macerás terhesség és szülés után, csak azért, mert a mostani (második) férjének még nincs egy gyermeke sem. Klassz nem? Kata! Ez a kismama mindegyik babával 5-6 hónapot feküdt kórházban, mert idõ elõtt kinyílt. És mind egészséges gyerek lett. Te még a legrosszabb esetben se kerülhetsz már ebbe a helyzetbe. Szemközt terhességi mérgezéssel fenyegetett kismama ült, volt már kórházban 10 napot fehérjevizelés miatt. És olyan jókedvünk volt. Sokat nevettünk és minden szóba került. Nagyon jól éreztem magam. Mintha ez a topic kelt volna életre ott a váróban. Igazából én már erre vágyom. Beszélgetni a kismamákkal mindenrõl, nem órát tartani, készülni ,zötyögni a buszon, igaz csak heti háromszor. Lehet, hogy a hõsi elhatározásom miszerint az utolsó hónapig dolgozom, nem fog kitartani.
Na jó hosszú voltam, bocs.
Bori (26+0)
Bori

Halihó, készül ma valaki úszni? Mára már készültem, nálam van az úszócucc is, de egyedül nem sok kedvem lenne elmenni. Jelentkezzetek!Kép

Ilke(19+3)

KépKép
KépKép
ilke

Blinczi!

Épp keresztbeírhattunk, ezért nem válaszoltam Neked az elõzõ levélben (pedig írásban is imádom jártatni a szám).
Sajnos az én kedves taxisofõrömmel nem sokra mennél, mert vidéki vagyok. Mire felérne Pestre Te talán már kipróbálhatnád az otthonszülést.
Egyébként nem lehet az ilyesmit a taxis diszpécserrel megbeszélni? Igaz sokszor Pest egy másik világ, de azt tapasztaltam, ha az ember õszintén elmondja, hogy mi a gondja, hogy éppen nem járatos a dologban, akkor az kiváltja az emberek segítõkészségét, még ha egyébként nem is sok van bennük. Meg nekem az az elképzelésem, hogy a taxis diszpécserek zöme nõ. Csak van bennük egy kis szolidaritás, nem?
A mentõ nem jöhet szóba, vagy az azért nagyon ciki? Egyáltalán beviszik a szülõ kismamát Pesten?
Juj, mennem kell a kisfiamért, rohanok. Holnap jövök
Bori (26+0)
Bori

Bori

nem irom el a nevem,kiskoromban hivtak igy a szuleim de mara mar elfelejtettekKépKrisztabol meg dunat lehet rekeszteni ezert vagyok Krisztinka/a dinkaKép/
Ne hagyd magad menjenek a francba kifele bagozni,nalunk a 4 emeletnek van 1 kozos cigiszobaja csak ott szabad fustolni!
En mar mondtam neked,hogy nagyon hos vagy ha ilyen sokaig dolgozol.Azert pihenj sokatKép

lassan megyunk hazaKép

puszi Kriszitnka
kriszti

Akkor egy újabb babás táblázat Catnet-el.

Gratula neki, sok boldogságot és sok tejcsit! KépKépKép

Mégegyszer köszi mindenkinek a megnyugtató sorokat. Én is remélem, hogy nem lesz semmi baj. Tegnap óta, talán a sok fekvés miatt már alig érzem ezt a nyomást.
Persze nehéz megállni, hogy ne üljek egész nap a gép elött, de ez most a Dórikám érdeke. Félre kell tennem a függöségemet. Kép

Bori!

Jól írod Krisztit. Neki szokása elírni a saját nevét. Kép De hát érhetö: szerelmes és boldog kismama. Kép Bocsásd meg neki! Kép

Blinczi!

Én úgy tudom, hogy nyugodtan hívhatsz Taxit, ki fog menni, söt még hamarabb odaér, de szólni kell a diszpécsernek, hogy szülö nöhöz kéred. Egy taxis ismerösöm mondta, hogy ez azért lényeges, mert ilyenkor a legközelebb lévö kollégát küldik, és aki nem 20 éves, vagyis nem ijed meg, ha beindul a szülés útközben.

tehát akkor Kép

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Catnet Roland 3500 g, 56 cm 2002.01.18 ( - ) 7 nap
0611Viki Noémi 5000 g, 59 cm 2002.01.21 ( + ) 2 nap
Ildikó Napsugár 4000 g, 60 cm 2002.01.28 ( + ) 5 nap
TMóni András László 3600 g, 58 cm 2002.02.02 napra pontos baba
Menta Helena 3800 g, 55 cm 2002.02.03 ( - ) 3 nap
Zsuzs Réka Lili 3700 g, 55 cm 2002.02.11 ( + ) 9 nap
Tünde Attila Gergö 3800 g, 55 cm 2002.02.16 ( - ) 1 nap
Erika2 Stella 3500 g, 55 cm 2002.02.19 ( + ) 5 nap
</pre>

Kata
Kata007

Kriszti!

Most zavarba hoztál. Kép
Akkor most melyik jó? Amit az elözö üzid elején írtál: a Krisztinka, vagy ahogyan aláírtad: Kriszitnka??????

Kata
Kata007

Blinczi!

Szerintem ha komolyabban beindult a szülés, akkor ne taxival menj, hanem hivj mentöt.
Azért irtam, hogy komolyabban, mert a fiam hajnali négykor indulgatott el (burokrepedés nélkül, sima, de egyenletes 10 perces fájásokkal), de 7 órakor még nyugodtan végig tudtuk utazni a fél várost tömegközlekedésen (kb. 1 óráig tartott).
Viszont ha pl. burokrepedésem lett volna vagy sürü fájásaim (nem feltétlenül erös), akkor nem taxit hivok, hanem mentöt (nekem otthon volt a férjem, csak éppen kocsink nem volt). Ök fel vannak készülve (nem feltétlenül rohammentöt küldenek, hanem betegszállitót), a taxisok meg nem (és azt hiszem nem is lehet tölük elvárni, hogy szivesen szállitsanak vajudó kismamát).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Bori!
Én sem akarom fokozni a lincshangulatot, de tényleg megdöbbentõ a kollégáid viselkedése. Én eddig szerencsére csak pozitív tapasztalatokkal rendelkezem. Hát...amennyire lehetséges próbálj elzárkózni a füst elõl.Kép

Lányok, úgy a 20. hét környékén! Nektek hol - úgy értem a hasatok melyik részén - mocorog a baba? Változtatja a helyét? Almamag beindult egy ideje, azt se tudom, mikor alszik, állandóan érzem a mozgását, de mindig ugyanott, jobboldalon, és a hasam legalján. Nem mintha ettõl nyugtalan lennék, csak érdekel, hogy más babák hogyan buliznak.Kép

Lella! Jobbulást, biztos nem lesz semmi baj!

Barbi, szia! Kép

Sziasztok!

Dió (és Almamag 19+5)
Dió

Dió!

Nekem a mai napig is a jobb oldalamat szereti Dóri. Kép Igaz ö már betölti az egész hasamat, de egy hosszab pihi után igencsak deformált a hasam. Bal oldalt lapos, jobb oldalt meg mintha ott lenne 1 kg kenyér. Kép

Szóval ne izgulj, én is hetekig csak és kizárólag egy oldalon éreztem.

Kata (és Dóri 25+2)
Kata007

Dió,

Az én babócám még csak finom jelzéseket ad, olyasmit, mint amit Kata007 irt anno, hogy hasonlit a bugyborékoláshoz, meg mintha finoman megszoritaná a méhedet egy láthatatlan kéz és lassan elengedné.Én ezeket fõleg kajálás után érzem Kép,meg úgy este 6-7 felé szokott még ficeregni, meg ha autóba ülök és vezetek.Kép
Neked hány napra lett meg az AFP eredményed? Én kb. tíz napja voltam vérvételen és a dokinéni azt mondta hív ha meglesz és baj van. Most nem tudom mit tegyek , kifúrja az oldalamat a kiváncsiság.Kép Ultrahangot csak két hét múlva beszéltük meg a 20. hétre.

Általános kérdés "idõsebb" kismamákhoz. Valaki megcsináltatta/megcsináltatja a magzatvízvizsgálatot akkor is, ha az AFP eredménye jó? Végül is 32 éves vagyok és ki tudja...Tudom hogy van némi vetélési kockázat, talán 1%,és nem feltétlenül zaklatnám a kisbabámat, ha nem muszáj.

Nyuszi
Nyuszi

Sziasztok,

Látjátok még itt is hogy megoszlanak a vélemények taxi contra mentõ ügyben (Kati007, Beszti).
De azt hiszem az alapján fogok dönteni, hogy milyenek lesznek a fájások. Gondolom, ha elmegy a magzatvíz, akkor már inkább mentõt hívjak, nem??

Egyébként a pesti taxisokkal nekem is ugyanaz a tapasztalatom mint Besztinek, hogy annnyira nincsenek oda a vajudó nõkért. De valahogy a mentõt, betegszállítót meg túlzásnak érzem. Na, mindegy, majd az élet eldönti.

Azért köszi a válaszokat.
Blinczi
38+4
blinczi

Haliho,

Catnet,
Gratula és sok boldogság a kisbabócához. Ha egyszer elsz idõd és gép mellé jutsz, szívesen várjuk a szüléstörténeted.

ParaZita,
Nem jelzõztem, mert Bori azonnal okosan megválaszolta a kérdésed. Lehet, hogy a nem teljesen nyers husi nem olyan veszélyes, de szerintem konzultálj a dokiddal, ne pedig idegeskedj. Maximum eggyel többször megszúrnak, de megnyugtatod magad. Meg lehet, hogy a te dokid nem is látja olyan vészesnek. Az egyik ismerõsöm éppen egy kerti bulin jelentette be, hogy kisbabát vár, miután benyomott jópár szelet tatáros pirítost. És persze kutya baja. Kép

Lella,
Remélem, hogy ez a láz-dolog nem okozott semmi bajt a kisbabádnak. Feltétlenül beszélj a dokiddal, biztosan az a legmegnyugtatóbb.

Bori,
A cigis kollégáidtól rosszul vagyok. Hihetetlen, hogy ennyi humánum ne legyen emberekben. É nagyon keményen bagóztam 2 évvel ezelõttig akár napi egy doboz, majd esti buli alkalmával akár egy újabb is befigyelt, de ha meghaltam volna egy slukkért, kismama jelenlétében akkor sem dohányoztam. Szerintem ne mérgezd magatokat ott az utolsó percig. Én azt gondoltam, naívan, hogy manapság már minden iroda füstmentes, mint a mienk. 2éve még szentségeltem dohányosként, hogy ki vagyunk szorítva cigi-teraszokra télen-nyáron, ma már áldom aki kitalálta. Érdekes, hogy a legnagyobb bagósokból lesznek a dohányzás-ellenes mozgalom legprominensebb zászlóvivõi. Legalábbis ha magamból indulok ki. A dohányzást ma már az egyik legagresszívabb dolognak tartom amit embertársaink ellen elkövethetünk. Arra nincs mentség, ha valaki kisgyerekkel egy lakásban vagy egy kocsiban rágyújt. Egyik nap a kocsiból láttam, ahogy egy fiatal nõt az utcán várt a a 2 kisgyereke az esõben, ahogy elõkotorássza majd meggyújtja a cigijét. Majd a kisebb úgy ment tovább, hogy a kis sálát az arca elé tartotta, hogy ne szívja a mami füstjét. Bocs de ettõl a dohányzó kismama-anyuka témától mindig teljesen fedúlt leszek. De nem kevésbé azoktól, akik a kismamákra nincsenek tekintettel. Mondd meg nekik a magadét, ha egy ilyen kolléganõ ezek után nem szól hozzád az nem hiszem, hoyg nagy veszteség.

Dió,
Hogy hol éreztem az elején a mozgásokat már nem tudom, de azt igen hogy egy idõben én is nyugtalankodtam egy kicsit, mert mintha mindig ugyanott matatott volna KisZuzu.

Kata007,
Képzeld nekem is a jobb oldalamat preferálja KisZuzu, amint igazán kényelmi állapotba kerülök, masszõrnél, vagy este lefekvéskor, szépen átnyomja magát a jobb oldalamra, tényleg nagyon vicces formát ölt ilyenkor a pocakom. Lehet, hogy ott több helyük van?

Nyuszi,
Én 31 vagyok, csak auguszusban töltöm a 32-t, de ez a kicsi idõ ami köztünk van szerintem nem számít. Nekem rendben volt az AFP-m majd a genetikai ultrahangom, úgyhogy a doki nem is említette én pedig annyira megnyugodtam, hogy eszembe sem jutott kérni. Elsõ baba és nekem is már most õ a mindenem, de feleslegesen nem aggódom túl magam. De ez vérmérséklet függõ, ha megnyugtat és ettõl jobban érzed magad, inkább csináltasd meg (a vetélés esélye ma már tényleg szinte zéró) minthogy egész terhességed alatt ott bújkáljon benned a kisördög.

Zuzu
35+5
Zuzu

Sziasztok! El sem hiszem, hogy elsö vagyok a táblázatban! Február 14-re voltunk kiirva, de leánykánk még semmi jelét nem adja annak, hogy ki szeretne bújni...
Szerencsére elég jók a szivhangok, én is nagyon jól vagyok, de már nagyon szeretnék babázni.
Szurkoljatok, hogy most már ne kelljen sokat várni.
Majd Ágcin keresztül üzenek.
Mindenkinek jó pocakosodást és vigyázzatok magatokra, mert az enyhe idövel jön a náthás idöszak is! Egyetek sok-sok vitamint!
Móni
sjmoni

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?