Haliho,
Catnet,
Gratula és sok boldogság a kisbabócához. Ha egyszer elsz idõd és gép mellé jutsz, szívesen várjuk a szüléstörténeted.
ParaZita,
Nem jelzõztem, mert Bori azonnal okosan megválaszolta a kérdésed. Lehet, hogy a nem teljesen nyers husi nem olyan veszélyes, de szerintem konzultálj a dokiddal, ne pedig idegeskedj. Maximum eggyel többször megszúrnak, de megnyugtatod magad. Meg lehet, hogy a te dokid nem is látja olyan vészesnek. Az egyik ismerõsöm éppen egy kerti bulin jelentette be, hogy kisbabát vár, miután benyomott jópár szelet tatáros pirítost. És persze kutya baja.
Lella,
Remélem, hogy ez a láz-dolog nem okozott semmi bajt a kisbabádnak. Feltétlenül beszélj a dokiddal, biztosan az a legmegnyugtatóbb.
Bori,
A cigis kollégáidtól rosszul vagyok. Hihetetlen, hogy ennyi humánum ne legyen emberekben. É nagyon keményen bagóztam 2 évvel ezelõttig akár napi egy doboz, majd esti buli alkalmával akár egy újabb is befigyelt, de ha meghaltam volna egy slukkért, kismama jelenlétében akkor sem dohányoztam. Szerintem ne mérgezd magatokat ott az utolsó percig. Én azt gondoltam, naívan, hogy manapság már minden iroda füstmentes, mint a mienk. 2éve még szentségeltem dohányosként, hogy ki vagyunk szorítva cigi-teraszokra télen-nyáron, ma már áldom aki kitalálta. Érdekes, hogy a legnagyobb bagósokból lesznek a dohányzás-ellenes mozgalom legprominensebb zászlóvivõi. Legalábbis ha magamból indulok ki. A dohányzást ma már az egyik legagresszívabb dolognak tartom amit embertársaink ellen elkövethetünk. Arra nincs mentség, ha valaki kisgyerekkel egy lakásban vagy egy kocsiban rágyújt. Egyik nap a kocsiból láttam, ahogy egy fiatal nõt az utcán várt a a 2 kisgyereke az esõben, ahogy elõkotorássza majd meggyújtja a cigijét. Majd a kisebb úgy ment tovább, hogy a kis sálát az arca elé tartotta, hogy ne szívja a mami füstjét. Bocs de ettõl a dohányzó kismama-anyuka témától mindig teljesen fedúlt leszek. De nem kevésbé azoktól, akik a kismamákra nincsenek tekintettel. Mondd meg nekik a magadét, ha egy ilyen kolléganõ ezek után nem szól hozzád az nem hiszem, hoyg nagy veszteség.
Dió,
Hogy hol éreztem az elején a mozgásokat már nem tudom, de azt igen hogy egy idõben én is nyugtalankodtam egy kicsit, mert mintha mindig ugyanott matatott volna KisZuzu.
Kata007,
Képzeld nekem is a jobb oldalamat preferálja KisZuzu, amint igazán kényelmi állapotba kerülök, masszõrnél, vagy este lefekvéskor, szépen átnyomja magát a jobb oldalamra, tényleg nagyon vicces formát ölt ilyenkor a pocakom. Lehet, hogy ott több helyük van?
Nyuszi,
Én 31 vagyok, csak auguszusban töltöm a 32-t, de ez a kicsi idõ ami köztünk van szerintem nem számít. Nekem rendben volt az AFP-m majd a genetikai ultrahangom, úgyhogy a doki nem is említette én pedig annyira megnyugodtam, hogy eszembe sem jutott kérni. Elsõ baba és nekem is már most õ a mindenem, de feleslegesen nem aggódom túl magam. De ez vérmérséklet függõ, ha megnyugtat és ettõl jobban érzed magad, inkább csináltasd meg (a vetélés esélye ma már tényleg szinte zéró) minthogy egész terhességed alatt ott bújkáljon benned a kisördög.
Zuzu
35+5