Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!
Most gyorsan bejelentkezem, aztán elolvasok mindent. Kép

Kirándultunk, a 4 nő (gyerkőcök + mami) a Margitszigeten töltöttünk egy csodaszép napfényes, fagyizós, biciklizős napot Kép

Vezso
vezso

Sziasztok!

Nagyon boldog szülinapot kívánok Delfinkének és Tamesznak!!!!!!!!!!!!! Kép

Vezso,
akkor jó, ha van pisi. Kép Bocs, nem akartalak frusztrálni vagy ilyesmi!
De jó nektek a kirándulás miatt! Kép

Én reggel elindultam Pannival, miközben dilizett, de a sarokról visszafordultunk átöltözni (hideg szél van kint, a lakásban meg meleg volt, így nyáriasan öltöztettem). Hazaérve éhes lett, majd elaludt, aztán dilizett, a párom hazaért és most leküldtem őket kettesben. Addig megcsináltam a dolgaim és végre behoztalak titeket. Kép Holnap elmegyünk, így nem leszek. Mi lesz velem nélkületek! Kép Az a gond, hogy a családom csak aug. 21-én akar hazajönni! A talira meg akkor hogy jövök? Kép Még rágom apuci fülét, hogy pár napra azért feljöhetnénk, de eddig nem sok sikerrel. Kép Kép Kép

Connie,
légyszi, azért értesíts, hátha beadja a derekát (vagy megzsarolom Kép ). Mail ment már délelőtt, nagyon köszi a lehetőséget!!! Kép Már akkor akartam írni, de 1*űen nem hagytak!

Vaktyúk, amit Te írtál, azt értettem a zöld kencéről! Kép

Timurr,
szerencsére az "anya" nem rokon. Akinél most van a kiscsaj, az az anyósom... Kép Okos, gyönyörű kislány, hihetetlen ésszel és teljes nihilben nevelkedik. Kép Semmi esélye hogy majd taníttassák (akár tovább, akár szakmára). Kép Csak a pénzért van ott. Kép És én nem tudok semmit tenni érte!!! Hosszú a történet nagyon, most az édesapja (más nevén van a gyerek, nem az övén, bonyolult) évek óta perel a segítségemmel, hogy a nevére kerüljön és akkor megoldja a sorsát. Szinte nincs esélye. A gyerek meg csak nő abban a környezetben... Kép Már nem elég az az idő, amit velem tölt, hogy behozzuk a lemaradásokat, meg nevelve legyen. Meg aztán úgyis megint hazakerül... Kép

Delfinke,
márc. 2., doki nevét inkább máshol. (Õ is olvas minket éééés... Kép )

Most, hogy beteg volt Panni, éjjel álmában cseréltem pelust. Kép Néha fölsírt, de gyorsan elringattam.

Zsana,
taliban egyetértünk! Kép Gyakrabban kéne, hogy mindig legyen, aki ráér. 2 hetente, havonta...?

Emma,
nagyon megértelek! Nagyon szorítok Nektek! Köszi a mailt! Kép

Ruz,
én is így érzek a pocakosokról és éreztem pocakosan, szóval én sem vagyok normális. Kép
Én is így altatok, csak közben egyfolytában ugyanazt a dalt éneklem folyamatosan egyre halkabban és valami látványmentes hely felé fordítom, hogy jól megunja. Kép

Babus,
majd Kristóf is lesz (sajnos nagyon hamar) kisfiús, nagyfiús, sőt bácsis is! Kép

Nálunk a kopaszbarack (valamiért mostanában nektarin néven fut???) jött be eddig legjobban! Anyukám meg sorra fagyasztja le léként a meggyet, ribizlit. (Előbbit magozva is.)

Wester,
mi lenne (tudom, szopik a Manód), ha pár korty gyümölcslevet adnál neki szopi előtt? Panni a gyümölcs után tök sokat eszik, mert savat csinál. Hátha nektek is jobb étvágyatok lenne és nem lennétek annyira fitnessen? Csak tipp... Kép

Szép napot!

Még igyexem jönni, de ha nem hagynak, szép és boldog nyarat mindenkinek! Legalábbis a taliig (csak sikerül mennünk!) és a vidékieknek, akik nem tudnak jönni! Kép

Kata
panni2005

Sziasztok,

Pár kép magunkról:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Tamesz,
nem gondolod, hogy a Manóink hasonlítanak egymásra? Szerintem tettél fel olyan képet ahol igen.

Adri
hadri

Vezso
Mééénem szóltál???? Persze tudom, kellenek olyan napok, amikor csak a lányaidnak szenteled magad, de ha nem erről van szó, mi is szívesen mentünk volna a margitszigetre, legalább találkoztunk volna. Kép

Kata
Én olvasgatom itt már napok óta ezt a történetet anyósodékról, és nem tudok napirendre térni a dolog felett. Kép Két dolgot nagyon nem értek: 1, senki nem ellenőrzi, hogy a gyámszülő hogy bánik a gyerekkel? Egyáltalán hogy kaphatta meg? 2, a párod is ebből a környezetből indult, mégis egy diplomás ember lett belőle
Ha nem akarsz, ne válaszolj, gondolom elég kínos ez az egész. Kép
zsana75

Emma! Nagyon hasonlóak a tünetek. Nálunk is ez van nyel egy csomót ( nem feltétel kaja után jelentkezik) könnyes lesz a szeme meg ő szokott öklendezni is. Szerintem elviszem én is a Veres doktorhoz, jó lenne már utána járni. Te már beszéltél vele?

Kép
juszti75

Itt vagyok!

Tamesz és Ildi Boldog Szülinapot! Kép Kép Kép KépHogyan ünnepeltek?
Szeretnék vmi animációt küldeni Nektek, olyan szülinaposat, de nem tudom hogy kell. (Ildi, tömöríteni én sem tudok, de már tanulgatom Kép

Ennek semmi köze, amikről írtatok, de olyan vicces játékot találtunk ki a lányaimmal: egyszerű mondókákat, versikéket kell különböző módon elmondani, pl "Sétálunk, sétálunk, egy kis dombra lecsücsülünk csüccs" szerelmesen, vagy ijedten. Aztán a kedvencünk a "Boci boci tarka" ünnepélyes-komolyan előadva stb. Aki elmondja a verset, az kiáll a többiek elé és nem nevetheti el magát. Buliban felnőttek is kipróbálhatják, nekünk csorogtak a könnyeink a nevetéstől. (Egyébként miért egy szegény nyomorék bociról szól a vers, mert ugye fületlen és farkatlan, meg a vak varjúcskának végül is miért nincs szeme? Kép)

Eszterházy tortáról írtatok, eszembe jutott egy recept Kép, Gábor grillázstortája
Darált mogyorót (v mandulát v diót) serpenyőben összekeverünk cukorral (kb 2/3 mogyoró - 1/3 cukor) és kicsit karamellizáljuk. Kavargatni kell és a cukor szépen rábarnul a mogyorószemcsékre. Félrerakom és lehűtöm. Közben felverek egy adag tejszínhabot cukorral és lazán összekeverem mascarponéval és a kihűlt grillázs-jellegű mogyoróval (ebből keveset félrerakok). Belecsöppentek egy kevés vaníliaaromát is. Ha lusta vagyok, veszek egy csokis piskótaalapot, 3 lapra vágom és szépen megtöltöm a mascarponés-grillázzsal, úgy, hogy a torta külsejére is maradjon. Megszórom a maradék grillázzsal. Behűtöm és másnap kínálom. Fantasztikus finom!
A hozzávalók: kb 50 dkg mascarpone (ez sajnos nem olcsó), kb 20 dkg mogyoró, kb 4 dl tejszín, ízlés szerint cukor. De ha csak 3 dl tejszín van otthon az is jó, jó laza legyen a krém, az a lényeg.
(Ez a férjem kedvenc tortája, neki találtam ki Kép)

Connie
eszembe jutott, arról, hogy figyelt Benneteket Ákos reggel, hogy hasonló dolog történt velem még a kórházban. Szülés utáni első reggel ébredek és látom, hogy Rozinak nyitva van a szeme és olyan csodálkozva engem figyel. (Velünk alhattak a babák). Tudom, hogy még sokat nem láthatott akkor, de olyan érdekes volt, mintha szemügyre akart volna venni amikor aludtam, hogy "Na, ez a mamám? Nézzük csak meg jobban!" Kép

Mi a védőnőt már sikeresen "lekoptattuk", én vhogy nem szeretem, ha jön. Ha bajom van, vagy kérdésem, úgyis mennék. Igazán tanácsot nemigen tud adni, egyébként aranyos hölgy.

Boci boci tarka eszperentéül Kép
Tehenek gyermeke, tehenek gyermeke, fekete pettyes.
Se szerve, mellyel zengzeteket fejbe bevehet,
se szerve, mellyel legyeket elhesseget.

folyt köv vezso
vezso

sziasztok,

visszaolvastam nagyjából...

Én is szeretnék csatalakozni azokhoz akiknek visszaesett alvás szempontjából a babájuk. Egy időbe volt h csak 1* keltünk de kb 1 hónapja 2* v 3* is. A Manó szeme meg 5 és 6 között kipattan és foglalkozni kell vele. Hát én reggelenként olyan kómás szoktam lenni. Alig várom de h elaludjon a Manó.

Találkozás: én teljesen egyetértek Zsana véleményével. Ahogy közeledett az időpont (pedig nem a első volt) úgy mondta le sorra mindenki v bizonytalan válaszokat adott. Ez nekem eléggé rosszul esett akkor, mert mi fáradtságot és pénzt nem nézve ezért felutaztunk Nagykanizsáról! Szerintem 4-en nagyon jól elbeszélgettünk. A többiekkel ha jól emlékszem azért kerültük el egymást mert ők késtek is és mi vm-nyi várakozás után leültünk.
Szeretnék tudni a mostani találkáról. Sajnos nem valószínű ennek ellenére h mi elmegyünk. Múltkor volt egy útunk Pécsre, ahol a visszaút felétől a Manó üvöltött, mivel ő csak hason, a hordozóban meg háton kell feküdni. A köveljövőben azért tervezünk egy Pesti utat, hátha egybeesik.

Én pelust sokszor cserélek, főleg azért mert nálunk napi 5 kaki az átlag.

A szülinaposoknak gratulálok Kép

Én sem tudok jönni túl gyakran, de vannak akik nagyon eltűntek...

Kata,
elképesztő történeted van.

A beteg babáknak mielőbbi gyógyulást kívánok.

Adri
hadri

Még itt vagyok, mert még nem jöttek haza a ténfergők. Kép

Zsana,
kínos. De pár szóban: a páromat szerencsére az apai nagyanyja nevelte (állítólag nem is ő az apa, de ez is egy másik dolog...). A Gyámhatóság örült, hogy van, aki neveli a gyereket. Azt látják csak, hogy nem éheztetik, nem verik. A gyerek meg nagyon értelmes, gyorsan tanul, így nincs lemaradva (főleg, ha foglalkozunk vele mi is), így nem látják, mi történik. De nem tehetek semmit, mert akkor egyből kénytelenek vissza adni az anyjának! Ez a törvény. Egyébként általában jó a törvény, csak ebben az esetben nagyon nem jól működik semmi. Az anyjánál a gyerek meghalna, az egyértelmű, és a gyámhivatalosok is tudják. Szóval inkább nem is akarnak látni semmit... Kép Tényleg eléggé patthelyzet van. A bíróság meg (törvényesen működve) évente tart egy tárgyalást, amin az anya és az a pasi, akinek a lányka a nevén van, nem jelenik meg (ilyenkor eltűnnek, így tartózkodási helyük is ismeretlen), tehát a bíróság nem dönthet nélkülük. Akkor megint keresik őket 1 évig, stb, stb. A kislány meg már 4 és fél éves. Kép Az egész az anyósomon múlik, aki ha jelenti, hogy a szülők semmi kapcsolatot nem tartanak a gyerekkel, akkor a babó örökbe fogadható lenne. De nem teszi, mert ugye a pénz... Kép Már próbáltam szép szóval, hisztivel, érzelmi zsarolással, mondtam, hogy segítek neki én anyagilag, de nem megy. Ilyen korban pedig már nem is nagyon fogadják örökbe (főképp, hogy félig roma, félig magyar, így senkinek nem kell). Az apának sem lenne ez jó, mert ugye ők nevelnék, vagy hozzánk kerülhetne (azért gondolnak erre, mert a gyerek már minket jobban ismer és jobban megszokott, mint őket - pedig jobb lenne neki a sajátjaival). Hát, ez van. Nagyon nem tudok belenyugodni. Kép

Vezso,
már én is elgondolkodtam a szegény nyomorék állatokon a mondókákban. A játék tényleg jó! Kép Most már érdekel a folytatása a versnek! Kép

Sziasztok!

Kata
panni2005

Tamesz, Ildi Boldog szülinapot kívánok én is Kép Kép Kép, hogy ünnepeltek? Küldenék olyan szülinapos animációt, de nem tudom hogy kell. (Ildi, én sem tudok tömöríteni. Még Kép)

Hirtelen ötletként kerekedtünk fel ma reggel, Zsana, ezért nem is jutott eszembe, hogy szóljak. Kár, tényleg, de úgyis összejön most a találkozó! Kép
Rozi egyébként 10-ig 4 pellust pakolt teleKépmiközben készülődtünk.
Az Állatkertbe indultunk (imádjuk, mert gyönyörű, évente legalább 2x megyünk), de a sorokat látva a Margitsziget felé vettük az irányt és nem is bántuk meg. Árnyas sétányokon picikliztek a lányok (ez a bringó-hintó mini változata), a Japán-kertben megcsodáltuk a színes vízililiomokat. A kis tó szikláin lusta teknősök napoztak. Vaníliás fagyi és forró főtt kukorica közben a kézben, galambok csipegetnek, futkározó gyerekek (utánuk a nagymamák)mindenhol, fiatal párok andalognak. Rozit megcsodálták sokan a kis pöttyös fejkendőjében. Sétálgattunk egy jót, igazán kellemesen telt a nap.Kép Kép

Vezso
vezso

Sziasztok!
Nemrég jöttünk haza a Népligetből, fordultunk egyet a babóval, hazafele jövet bealudt a hordozóban, most fürdésig otthagytuk. Azt hiszem, unja magát itthon egész nap, pláne, hogy képtelen vagyok egyszemélyes showműsort szolgáltatni egész nap, reklámok nélkül.Kép Tisztára sajnáltuk 7végén, hogy ennyit rángattuk összevissza, de úgy látszik, neki ez kell.Kép

Nektek mennyi ideig játszik a babátok egy-egy játékkal? Ákos elég keveset, de lehet, hogy csak nekem tűnik kevésnek.

KépKép
connie

Vezso!

Hmm, én utoljára a 20.szülinapomat ünnepeltem; reggel a fiúk odaadták az ajándékot; most beültünk egy cukrászdába és ennyi!

Zsana!
Nincs hozzá programom! Kép

Connie!
Nekem is küldtek e-mailt én már alig várom! Kép Kép Kép

Na pusz mindenkinek:

Ildi

delfinke

Sziasztok!

Tamesz, Ildi boldog születésnapotKépKép

Babák nagyon aranyosak.Kép

Timurr,
Maja olyan nőcis.Kép

Babus,
sztem Kristóf sokat férfiasodottKép

Ruz,
Bendi nagyon hasonlít rádKép És milyen jól olvas márKép

Tamesz,
Marci nagyon édes, ahogy megpróbálja felkairgálni a kis állatkákat.Kép

Kata,
rettenetes ez a történet a patronált leányodról. Nem értem, hogy anyósod miért ilyen hajthatatlan. Persze, a pénz nagy úr, de hát itt szó szerint emberéletekről van szó.

Vezso,
csodálatos lehetett a csajokkal a kirándulás.Kép

Én most próbálom meg kiheverni a mai napot.Kép

Kép

Kép
vizimano

Frissítek: Vezso (3 gyerek + 1 férj), Kata?, Vaktyúk (1 gyerek + 1 férj), Connie (1 gyerek + 1 férj), Delfinke (1 gyerek + 1 férj), Ruz (1 gyerek + 1 férj), Doritis (1 gyerek).

Vaktyúk,
Itt a keljfelszmájli:
Kép

Zsana,
A becsületes nevét nem tudom, MAM játék, de a címkéjét már levágtam és kidobtam.

Kata,
Mailt megkaptam, majd jelentkezek a fejleményekkel.

KépKép
connie

Pár kép a mai kirándulásról Kép

KépKépKépKép
Vezso
vezso

Ildi
Nekem van egy képkicsinyítő programom, alig több, mint egy mega. Ha megdobsz egy e-maillel, átküldöm szülinapi ajándékként. Kép

Connie
Változó, hogy meddig bírja Vilike egy-egy játékkal, de nem sokáig.
Mikor megláttam a képet, akartam mondani, hogy erről koppintották, de ezek szerint csinált a MAM két hasonlót.
Ennek az egyik lába sípol, a másik zizegős, a kezei rágókák, és a jobb láb-bal kéz, bal láb-jobb kéz egyben van, lehet huzogatni a testén keresztül.
Kép
zsana75

Kép
vezso

KépKép
vezso

Vezso,
ANNYIRA szépek a lányok.Kép Na megyek ájulni a mai nap után.

Connie,
Ezt a kelj-fel-smilely-t a Tescoban vetted, vagy hol? Ez tuti tetszene Ákosnak.
Egyébként Ákos változó ideig van el egy játékkal. Lehet, hogy vicces, de ő szokta kiválasztani a játékait a boltan. Elétartom, és ha nem érdekli akkor az nem kell. Lehet, hogy hülye vagyok, de úgy látom, hogy amit így ő választ, azt nagyon szereti is.Kép

Kép

Kép
vizimano

Vizimanó
Köszönöm Kép

Connie
Nekünk is változó, de azt észrevettem, hogy jobban eljátszik, mint a többi lányom anno. Sztem ez babától függ nagyon. Mi is azt csináltuk, mint Vizimanó. Megmutattunk neki a játékokat és egyértelműen felcsillant a szeme némelyik láttán, és azóta is a kedvencei. Nálunk ha Rozi a pihiszékben van, bármivel elvan igen sokáig. Csak az kell, hogy lásson minket közben.
Kérdezted napközben, hogy hogyan nyugtassuk meg, ha már fáradt és azért sír. Én sétálgatva ringatom, cumi is van ilyenkor, meg az alvós mesepárnahuzat.
Én is lassan lefekszem, elfáradtam ma Kép
UI: mi annyit szenvedünk ezzel a képfelrakással, és én biztos sosem fogom megtanulni, de még nem adom fel Kép
Vezso
vezso

Vizimano,
na ez az, ami őt nem érdekli. A sajátjai sem. Csakis önmaga.
Nem vagy hülye! Kép A babák tudják, hogy az ő ízlésüknek mi felel meg! Az ember nem is gondolná... Van egy csomó játék, ami sztem épp Panninak való és rájuk se hederít. Másokat, amiket meg túl érdektelennek vagy a korához képest bonyolultnak tartok, azokat imádja. Szóval ezentúl én is kipróbálom a módszered! Kép

Zsana,
mi is kaptunk ilyen játékot! Kép (Még nem vetettem be, mert állítólag 6 hó fölött ajánlott és eddig Panninak az ilyen kor-ajánlások mindig beigazolódtak.) Ezt a játékot egyébként a DM-ben láttam.

Na jó, tényleg búcsúzom! (Ha az elmúlt 5 percben nem írt senki. Kép Szeretnék tiszta lappal elmenni, hogy tudjam, hol hagytam abba. A végén még lemaradok valami fontosról! Kép Bár félek, ha 1 hóig tényleg nem jövünk haza, soha nem pótolom be az egész lemaradásom, de meg sem őrzik az archívumba, ha ennyit írtok. Kép )

Sziasztok!

Kata
panni2005

Sziasztok ma megjartuk Tolnat Baranyat akartam jogsit csinaltatni /elloptak a taskammal egyutt azota jogsi nelkul vezetek/ meg torpenek utlevelet, jovo het keddre kaptunk idopontot hajra igy inkabb megyek Ujpestre ahova be vagyok jelentve
Csajok nem mondom el mindenkinek kulon TUNDERIEK A TORPEKKép
Ha valakinek kell kuldje el nekem a kepet es szivesen lekicsinyitem es felrakom.
Kata nelkuled nem is lesz igazi a taliKép
Nagyon jo az a kelj fel smiley de az en fiamat nem nagyon erdeklik meg a jatekok max amit az ulesre rakok, a jatszoszonyeg bigyoi meg a forgokaja.
Ma este megint uvoltott sztem tuti a foga.

Kép
vaktyuk

Vizimanó,
A Tescoban vettem, 1800 volt. Tetsz a módszered, ki fogom próbálni én is.

Vaktyúk,
Ákost se nagyon érdeklik, azért kérdeztem, hogy kinek meddig játszik el a babája. Meg azért is volt nagy szenzáció, hogy ez az izé tetszett neki. A másik sláger ma a textilpelus volt, rátettem a hasára, előbb-utóbb belekapaszkodott, aztán volt nagy csodálkozás, hogy mitől mozog ez a fehér izé.Kép Holnap adok neki színes kendőket is. Meg elviszem világot látni.
Ja, másik sztárszórakozás, anya one (wo)man show-ján kívül az volt, ha föléhajoltam, és a hajammal csikiztem az arcát, azon hangosan röhögött.

Altatás: köszi a tippeket, altatódal kilőve (amellett, hogy hangom nincs, nem tudok egyet se.Kép), többit nagyjából próbáltam, semmi nem jött be, aztán mondta apa este, hogy telihold van ma. Így már érthető a nyügi, a teliholdat már pocakban se bírta.Kép

KépKép
connie

Rozi egy tündér.KépMeg a kalapos hölgy is.KépA fiúkkal meg vigyázniuk kell majd pár év múlva, ahogy elnéztem a srácokat.Kép

KépKép
connie

Mi már így olvasunk:
Kép

Bár anyának olyan, mint nyelvizsgán az a feladat, ahol egy képről kell beszélni.Kép
A sógoroméknál derült ki, hogy tetsz a gyermeknek a képeskönyv.

KépKép
connie

ALtatas en ha behisztizi magat akkor csend felhomaly azaz ingerszegeny kornyezet atolelem vagy a hsamra teszem feloldalt ez altalaban hatasos ill meg zummogok a fulebe ilyenekt hogy nyugi stb stbKép

Kép
vaktyuk

Én is most már a hálóban szoktam lefektetni, vagy a kiságyban, vagy a miénkben marad fekve szopi után, ott nyugi van, és a redőnyt is félig lehúzom. Aztán persze kapom a megjegyzéseket, hogy miért vagyok csendben, mikor alszik, mert így sosem tanulja meg, hogy zajban aludjon.Kép Persze ehhez képest sógoroméknál aludt, mint kisanygyal, miközben 3 gyerek csapkodta az ajtókat, meg hangoskodott.Kép
Most visszaaludt szopi után , remélem kipiheni a tegnapiakat. Mégse megyünk világot látni, mert apa elvitte az autót olajcserére, meg ma neki kell, és este is később jön, mert megy az új ijáért. Úgyhogy csak lakótelepi kalandokban lesz ma részünk.Kép ha nem fog esni.

KépKép
connie

Connie
Édesen olvastokKép

Szóvala telihold?három napja átlag öt órát alszom,a szuri elött,mert ideges voltam+hasmars,most azóta két éjszak 1-ig alszik a törpe utána szopi és akkor ott marad az ágyba és óránként kel, és közbe is alszik,de megint csapkod,forgolódik és meg figyelem és nem alszomKépkezdek megint zombi lenni.

Vezso
Gyönyörűek a csajok,még mindigKép

Adri a te picikéd is nő szépen,olyan nagynak llátszik.Hogy bűvöli azt a nyanyát.Kép

Tamesz Marci haláli,hogy fölakarja szedni az állatokat.

Timurr
Vendég

Jó reggelt Mindenkinek! Kép Kép
Nem tudom, Tit hogy vagytok vele, de én még most is minden reggel rácsodáékozom a tényre, hogy van egy édi kisbabánk! Kép Olyan furcsa, és olyan boldogság! Azért már szeretnék egy éjszakát rendesen végigaludni, na majd a jövő században!
Apropó, idő:
Képzeljétek, néha idősebb (ált amerikai) turistáim szokták kérni, hogy meséljem el a mikrofonba a 2-ik világháborús emlékeimet, meg hogy hogyan éltem át az 56-os forradalmat! Kép Ilyenkor el is keseredek, ilyen rosszul néznék ki? Még egy két aranyköpés pl a Hősök terén:
török csoportom kissé felháborodva kérdezi, hogy miért nincsenek a szobrok között török pasák. Meg, szintén amerikaiak ált megkérdezik ott, hogy ugye a Bethlen Gábortól származik a Gábor Zsazsa? Kép Na, jó, nem beszélek annyit.

Doritis
Gyere, nyugodtan netezni, bár tudom, hogy sokan furcsállják ezt, mert eleinte nekem is furcs volt. Nem olvasni, hanem írni. Ha viszont úgy képzeli el az ember, hogy jár egy baba-mama klubba, akkor, mindjárt más. Én nagyon örülök annak, hogy itt, úgy érzem, befogadtak engem itt a többiek (lehet, hogy tévedek?). Sok esetben, pl sztem a Tiédben is, a net igazi lelki segítség lenet és szélsőséges esetben még életet is menthet. Az egyedüllét olyan rossz. Mondjuk én kitűnően el tudom magam foglalni pl ha hetekig be lennék zárva, akkor is, mindenféle kreatív dologgal (selyemfestés, foltvarrás, festés, raj, hímzés, gombkép-készítés, babaruhavarrás,idézetek gyűjtése, receptrendezgetés), vagy imádok olvasni is. A net kiegészíti és nem helyettesíti mindezt. Akkor lenne baj, ha semmi mást nem csinálnék. Az én férjem is eleinte idegenkedett, de aztán mondtam neki, hogy itt csupa aranyos, művelt lány van és hasznos dolgokról beszélgetünk, azóta jobban elfogadja. Csak vhogy nem szeretem, ha elolvassa, mit írok, pedig semmi titok benne.
Lányok, kíváncs vagyok (mint mindig), hogy kinél hogy indult a neten való társalgás és a környezet hogyan fogadta be?

Connie
Remélem a mai napotok sokkal de sokkal nyugisabb lesz és Ákos élvezi a csavargást.Kép Egy kis napocskás időt próbálok Nektek varázsolni, itt Pomázon csak felhők vannak.
Vezso

Szeretnék majd jobban reagálni mindenre, amit írtatok, tegnap nem igazán volt rá időm. Még a gyönyörű fényképekhez sem gratuláltam!Kép Annyit nőnek a babák, hihetetlen! Más gyermekén jobban látom, a sajátom, ugye látom minden nap.
vezso

Sziasztok!

Connie,
köszi az infótKép

Vezso,
Nem semmik ezek a turistákKép
a társalágás úgy indult, hogy olvastam mit írnak mások és megjött a kedvem. Na meg tél volt, terhesen itthon voltam, volt egy pár ónos esős nap, amikor a férjem megtiltottaKép, hogy kimászkáljak. Elkeztem írogatni.Kép
A környezetemben mindenki elfogadta, api nem is akarja megnézni mit írtam, mert tiszteletben tartja, hogy én sem hallgatom ki amikor a haverokkal dumálKép De kérdezni szokott rólatok is, hogy mi újság, és a fényképeket ő is meg szokta nézni.Kép Egyedül anyukám morog ezért, hogy felesleges ilyen dolgokról levelezni, közben meg számítógépet akar venni, és be akarja köttetni a net-et.Kép Mondjuk nem nagyon érdekel erről a véleménye. Szeretek itt beszélgetni emberekkel, de nem kóros. Nálam sem ebben merül ki az élet értelmeKép

Kép

Kép
vizimano

Connie
Most látom mégsem mentek.
Rozi is kitűnően alszik a nagyok zajolása közben, akkor nem alszik jól, ha teljes csönd van. Sztem azért, mert már a pociban is hallotta őket, meg zenéket is hangosabban hallgatunk néha(pl Orff Carmina Burana, Ravel Bolero, vagy most a Caramel stb mindenevő zenekedvelők vagyunk, csak a nagyon heavy metált nem, attól függ, persze).

A nagyszemű, mosolygós arcú játékokat szeretik a picik legjobban. Még mesekönyvben is próbálok olyat venni, ahol szépek a rajzok, mert olyan sok képeskönyv van, ahol kifejezetten ronda képek vannak
Vezso
vezso

Sziasztok!

Connie : Ákos nagyon édes és okos arcot vág az olvasáskor Kép

Vezso: nekem örült a férjem hogy babanetezek mert kicsit féltett az itthonléttől de látja hogy ez jó nekem, sőt mikor megszületett Boldi örömmel rakta fel a képeket a nevemben Kép

Lányok beléptünk a pihenőszék tulajdonosok körébe Kép mindjárt teszek fel képeket. A neten találtam alig használt igaz nem volt olcsó 13 ezer de ue a brendonban 17. Boldi nagyon élvezi. Elrakom a követező gyereknek is Kép

Ha tudtam volna hamarabb veszek egyet.

Connie: Változó hogy Boldizsár meddig van "el" egy játékkal. a F orgókát nagyon szereti ha nem forog akkor is beszél hozzá. Közben jár keze lába. Kép néha akkorát rúg hogy megrúgja és akkor mozog neki.

Kép
juszti75

Vezso,
Nálam úgy indult a net, hogy eljöttem az előző munkahelyemről, és pont akkor kellett leadnom a szakdolimat a főiskolán, ezért kellett otthonra egy szgép. Elkértem aputól az ő régijét, amit már nem használ a patikában, erre meglepett egy újjal (azévi névnapomra+szülinapomra). Nemsokára vettem egy modemet is, mert a mhelyváltás miatt hirtelen társaság nélkül maradtam. Mivel egyedül laktam, nem szóltak bele, és sok időm is volt, innen egyenes út vezetett a függőséghez.Kép
Azóta végigjártam politikai fórumokat, társkeresőt, eskis fórumot, és most logikusanKép, a babás következett. Különben 6 hetes terhes korom óta itthon vagyok, meg is őrültem volna net nélkül.KépEgyébként nagyon sok levelező, fórumos társat személyesen is megismertem. A férjem meg örül, hogy van akivel pletyizzen a kedves felesége.Kép

Szeretnék egy kényesebbet kérdezni: próbálom beosztani a pénzünket, ami eddig abban merül ki, hogy vezetem a kiadásainkat, meg havonta csinálok egy "költségvetési tervet" a köv. hónapra, de sose tartjuk be, mondjuk a férjem meg se nézi, és én se vagyok valami fegyelmezettKép. Meg sosincsenek összehangolva a kiadások a bevételekkel, már úgy értve, hogy mindent akkor veszünk meg, amikor eszünkbe jut, nem várjuk meg a fizut vagy tgyást.
Addig jutottunk csak el, hogy a nagyobb kiadásainkat már tervezzük, pl. a fürdőszoba felújítást. De szerintetek hogy lehet ezt jól csinálni, pláne két ilyen szétszórt embernek, mint mi.Kép

KépKép
connie

a pihiszék és Boldog TulajdonosaKép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
juszti75

Connie,
nem tudok segíteni, mert nálunk csak én keresek fixen - az meg megy a banknak törlesztőrészletre nagyrészt (már 3 éve nincs fizetésem!!!) - a férjem pedig nem egyben és rendszeresen kapja a jövedelmét. Amit betartunk: szlákra mindig legyen pénz, és legyen itthon egy bizonyos minimum, amit nem költünk el. Ha meg több pénz áll a házhoz, akkor az megy a bankba. Hát ennyi.Kép Jó lenn tényleg fegyelmezettebben, de nem megy. Próbáltuk írni, de felesleges, mert nagyjából úgyis tudom mire mennyit költünk.Kép

Kép

Kép
vizimano

Jimbone!
Te hol dolgoztál? Mi a Kővágó utcában lakunk, ez a Plus mögött van!

Zsana!

Köszönöm szépen, hálám örökké üldözni fog! Kép
E-mail cím: gurzo@citromail.hu

Köszi előre is!

Ildi

delfinke

Connie
A költségvetés és minden kiadás felírása a legjobb, amit tehet az ember. Amikor felvettük a házra a hitelt, meg felújítottunk, akkor ezt nagyon komolyan vettem. Először is beborítékoltam azt az összeget, amiket számlákra kellett költeni, kis ráhagyással, mert pl a mobilszámlát csak kb lehet megsaccolni. Ezt az összeget úgy vettem, hogy nem is létezik, ill nem szoktam megvárni a határidőket, hanem ahogy jön számla, azonnal befizetem előre. Aztán pl csak ritkán mentem olyan helyre, ahol volt kísértés. Heti egy bevásárlás és kész. Meg pl elhatároztam, hogy csak abból főzök, mondjuk 2 hétig, ami itthon van. Ált a fagyasztóba le szoktam rakni mindent, akkor ha pl csak egy marék marad vmből. Ez az igazi kihívás, hogy úgy főz az ember, ami van. Néha így születnek a legjobb kreációk a konyhában. Meg olyan apróságok segítenek pl, hogy sosem megyek boltba éhesen (többet költenék), sosem az adott árát nézem az árunak, hanem a per kg árát, és ha van időm utána is számolok. Meg nem biztos, hogy az akciós éri meg, sokszor már eleve vannak olcsóbb áruk is, ami ugyanaz. Ezek ált az alsó polcokon vannak. Pl spagettiben nem érzek nagy különbséget a 300 ft-os vagy a 145 ft-os között. Mindig elhatározom előre mit szeretnék venni és ha meglátok vmt, ami nincs a listámon, akkor elgondolkodom mélyen, hogy tényleg kell-e az nekem. Próbálom kikerülni a csapdákat, tudom, hogy pl a pénztárnál lévő apró csokikat "gyerekcsapdának" hívják, el is mondtam a lányaimnak és nem veszünk azon a részen semmit. Õk szokták figyelni, hogy mennyire hatással van más gyerekekre ez a rész.
Majd még eszembe jutnak dolgok, olvastam erről a hvg-ben pár hónapja, hogy milyen trükköket vetnek be pl a bevásárlólözpontok építésénél: mozgólépcsők keszekuszán vannak, hogy többet gyalogolj egyiktől másikig, a wc sosem a bejárat mellett van és bolyonganod kell, hogy megtaláld, így több kirakatot látsz, jobban csábulsz költeni stb.
Vezso
vezso

Szörnyen mérges vagyok! Írtam egy tök hosszút, tettem bele egy képet, aztán küldésnél kiírta, hogy túl nagy a kép (pedig az albumba belefért), és elszállt az egész, amit írtam. KépKépKép
zsana75

Vizimanó,
Nálunk is ez a gond, hogy a férjemnek fix, hogy mennyit kap havonta, de hogy mikor és hány részletben, az nem. A szlákat meg a lakástörlesztést és egyéb hiteleket egyelőre fedezi tgyás, az az én szlámról megy.Csak nem tudom, mi lesz, ha már csak gyedet fogok kapni.Kép Akkor tényleg jól meg kell gondolnunk, de sajnos mindkettőnk kezéből mindig is folyt el a pénz.

KépKép
connie

Zsana,
ha ilyenkor a vissza gombra kattintasz, visszajön, amit írtál.
mennem kell, mert vagy szoptatok, vagy egy ujjam bánja, mert le lesz rágva.Kép

KépKép
connie

Jimbone!

Akkor tényleg közel van! Kép
Lehet hogy látásból ismerjük egymást! Kép

Ildi

delfinke

Connie
Néha az az érzésem, hogy az én fiamról írsz! Kép
Van néhány pelenkanézegetős képünk nekünk is, a hajamat pedig a múlt héten vágattam le, mert pici fiam egyik kedvenc játéka volt (de kegyetlen vagyokKép), nekem viszont elég fájdalmas.

Kép

Babanetezés: van ismerősöm, aki már régóta nyomult a babaneten, így amikor megkezdtük a gyártást Kép, én is jöttem, először csak olvasni, aztán mikor pici fiam már pocakban volt, akkor írni is. A munkahelyen nem kimondottan örültek neki, de csodával határos módon nem tiltották le az oldalt. Persze először próbáltam, hogy csak otthonról netezek, aztán "kénytelen voltam" beleolvasni munkahelyről is, aztán már írtam is. Páromat annyiban zavarja, hogy egymást lökdössük a gép elől néha, de ez csak átmeneti állapot, nemsokára laptopról fogja nyomni. Néha rákérdez olyan dologra, amit tuti nem mondtam neki Kép, tehát olvassa, de eleve úgy állok hozzá, hogy ez egy nyílt fórum, bárki olvashatja.

Én nagy pénzügyminiszter vagyok Kép, sokkal kevesebbet költünk, mint amit megengedhetnénk magunknak. Pl már írtam, hogy mozira sajnálom a pénzt, inkább várok, még kijön dvd-n a film. Egyik kedvenc söröm a Guinness, de ha belegondolok, hogy 0,33 liter árából kijön kb. három fél literes barna Amstel, inkább az utóbbit választom Kép. És még sorolhatnám...
Tanácsot adni nem tudok, szerintem vagy van valakinek érzéke hozzá, vagy ha nincs, ilyen korban ez már nem tanítható. Majd a gyerekeket neveljétek úgy, hogy nekik már ne legyen ezzel gondjuk.

Tamesz
Boldog születésnapot kívánunk!

Na, most lerövidítettem, remélem ez nem fog elszállni.
zsana75

Connie
Nem használt a vissza gomb Kép, meg az előre sem Kép.
zsana75

Zsana
én is jártam így többször is és irtó dühös voltam és a vissza gombra se jött vissza Kép
Aztán meg van amikor nem akarja fogadni a babanet az írásom... Biztos a Smith ügynök miatt (Mátrix).
Mi ma készülgetünk a jövő heti táborra, mindkét nagylány megy. Egyedül leszek a Rozival, úgyhogy reszkesetek! Kép
A babanet nekem tavaly ősszel (okt 11-től) segített sokat, mert nagyon véreztem a 16ik héten és feküdtem is a kórházban. Aztán meg feküdnöm kellett hónapokig itthon, csak wchez kelhettem fel. Akkor kezdtem olvasni az ilyen babás fórumokat. Nem találtam Rátok sajnos. Jó lett volna, mert állandóan rettegtem, hogy elveszítjül Rozit és biztos tudtatok volna engem lelkileg támogatni. Csak a kórházas oldalakat olvastam, meg ahol hasonló probléma volt. De nem mertem írni először sehova.

Vezso
vezso

Vezso,
és azt észrevetted, hogy egyetlen ilyen bevásárlóhelyen sincs óra, sőt a pénztárosok kezén sincs. Gondolom, hogy ne is érzékeld az idő múlásátKép

Kép

Kép
vizimano

Vizimanó
Ezt nem vettem észre, de igazad van. Észrevettem: kellemes zene szól, óriási méretűek a tologató kocsik, hogy minél többet vegyél ... Csak a padok hiányoznak, meg a kávézók a polcok közé. A padokat hiányoltam terhesség alatt, egyszer el is ájultam a Corában a végefele, mert nem tudtam sehova leülni. Az akciós tejfölökre ugye nem lehetett Kép
Vezso
vezso

Sziasztok
Connie ez jo kerdes hat az en kezembol siman kifolyik a penz annyit ho elejen osszerakok amennyi a rezsink aztan otletszeru koltesKép
Havonta egyzser elmegyunk a Lidl-be vasarolni van ottt egyfajta ucsi amit szeretek es nem draga pl meg az olyan dolgokat amibol nem fletetlenul kell markas dolog. Ez altalaban egy 20as.
Hetente egyszer megyunk Auchan vagy tesco ill hetfonkent a munahelyemen vasarolok be.
Mi benzinre is sajna sokat koltunk 2 auto, paromnak meg egy benzintemeto audija vanKép Ezt meg szingli koraba tervezte beKép
Zsana aranyos a gyerkocKép nekem is a hajbakapaszkodast csinlaja a rovidebb tincsekbe mind2 oldalon.
fiam rajott arra hogy sokkkal jobb ugy jatszani a szonyeggel ha a boltivet magara boritjaKép

Kép
vaktyuk

Zsana!

KÖSZI!!!!!!!!!!!!!
SIKERÜLT!!!!!!!!

Jimbone!
Majd nyomozok utánad! Kép Kép Kép Kép Kép Kép

delfinke

Ildi !Marci nagyon édes. Mekkora ruhát hord 4 hónaposan? Csak mert Boldi is hasonló "alacsony" súllyal született és most kezdi kinőni a 62-est. (2 hónapos elmúlt)Mondjuk ő 58 centivel jött a világra és 4220 grammal.

Kép
juszti75

Nem menekültök, bombázlak benneteket! Kép KépKép

delfinke

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?