Új privát üzeneted érkezett!

Vezso nekem ma egesz nap alszik csipetem, igen mi mar Vizimanoval taliztunk amikor lent jartam szfehervaron, mi is furcsi nemsokara ma velemKép
bocsesz Akiren..Kép

Kép
vaktyuk

Vezso
Akkor ez egy alvós nap volt Kép, mondjuk nem bánom, mert amikor nem aludt, többnyire nyűgi volt, kivéve az elmúlt 2-3 órát.

Találkozást jó, hogy kérdezted, pont gondoltam rá, hogy leírom, én hogyan emlékszem rá.
Tehát ősszel, úgy október-november környékén kitaláltuk, hogy találkozzunk. Olyan időpontot próbáltunk keresni, ami mindenkinek jó. Ez nem volt egyszerű, mert aki dolgozott, annak a hétvége, vagy az esti órák lettek volna jók, aki otthon volt, annak pedig hétköznap napközben. Helyszínt is úgy próbáltunk választani, hogy mindenkinek jó legyen, azoknak is, akik hozzák a nagyobb gyerkőcöt. Végül megbeszéltünk egy szombati napot, hogy az IKEA-ban találkozunk, az étteremben. Kezdetben mindenki lelkes volt, de ahogy közeledett a nagy nap, kezdtek eltűnedezni az emberek. Persze telefonszámokat nem cseréltünk, és mivel a többség nem túl exhibicionista, képen sem láttuk egymást, egy-két kivételtől eltekintve.
Én nem szerettem az IKEA-t, így nem is jártam ott az átépítés óta. Előtte egy jóval kisebb étterem volt, gondoltam fel fog tűnni tizenegynéhány pocakos. Ehhez képest odamentünk (a párom elkísért, hogy ha nem jön senki, ne legyen nagyon gáz), óriási étterem, és az emberek 30%-a pocakos. KépKép Megálltunk középen, és gondolkodtunk, hogy mi legyen. Ekkor odajött Hadri, akinek egyáltalán nem volt pocakja Kép, bemutatkoztunk, ezen felbuzdúlva odajött Timka is, akit én már figyeltem, de úgy gondoltam, túl nagy pocakja van, biztos nem hozzánk tartozik. Pasikat elküldtük, álldogáltunk még egy darabig, aztán leültünk. Utólag belegondolva, így még kisebb lett az esély, hogy bárki észrevegyen minket, mert ülve nem sok minden látszott a pocikból. Akkor jött Ruzicsky, akinek az volt a szerencséje, hogy én egyszer tettem fel magamról pocakos képet, és az alapján megismert, és volt bátorsága odajönni. Így voltunk négyen, jól elbeszélgettünk, aztán hazamentünk.
Este leültem a gép elé, és kiderült, hogy volt még egy hármas csoport, ha jól emlékszem Angéla, Jimbone és talán Borbolya, ők sziontén ott voltak az IKEA-ban, egymást megtalálták, de minket nem Kép. Meg volt olyan is, aki eljött az IKEA-ba, de senkit nem talált meg Kép.
Tehát kicsit túl lett szervezve a dolog, csak épp a lényegre nem gondoltunk, hogy meg is kellene egymást ismerni valamiről. Én egyébként jól éreztem magam, de valahogy azóta sem sikerült másik találkát összehozni, pedig én időnként fel szoktam dobni a témát. Pedig más fórumosok rendszeresen találkozgatnak, de nálunk valahogy nincs érdeklődés a dolog iránt.
Ezen kívül én egy hordozókendő tanfolyamon futottam még össze Timkával és Borbolyával, illetve ott volt Monci(?), de ő nem negyon írogatott előtte sem, azóta sem.
Virággal (Villes) pedig közös a dokink, és majdnem egyszerre szültünk, úgyhogy vele találkoztunk a dokinál és a kórházban.
Remélem nem hagytam ki senkit. Kép
zsana75

Vezso,
Manócska ma nagyon sokat aludt magához képest. Biztos az oltás miattKép
Általában de. 8-9 között alszik 20 perc körül, majd 11-től 14-ig, és utána du. még kétszer alszik rövidet. Mostanában inkább egy "hosszabbat" ami akár 35 perc is lehet. Aztán este 8-tól reggel 7-ig. De nem nyűgös napközben, valószínűleg kisebb az alvásigénye.Kép

Köszönöm a pelenkás válaszokat.Kép Megnyugodtam. Ákos egy zabagép. 2860g volt a legkisebb súlya, most 6700g.Kép Biztos azért pisil sokat.Kép

Én elpacsmagolok rá havonta egy doboz gyógyszertári popsikenőcsöt. Próbáltam kevesebbet használni, de mindig elfogyKép

Vaktyúkkal taliztunk FehérváronKép

Kép

Kép
vizimano

Zsana
Tetszik a sztori annak ellenére, hogy nem mindenki találkozott mindenkivel. Az jutott eszembe, hogy volt az a film a Meg Ryan-el meg a Tom Hanks-el, aminek nem tudom a címét, de ők is a számítógépen keresztül ismerkednek meg. Ill. az életben is ismerik egymást, de ez csak a végén derül ki. Lehet, hogy itt a csapatban is van ilyen? Kép
Vezso
vezso

Most jutott eszembe, ahogy nézegettem a fiam képeit, hogy első nap a kórházban lánynak öltöztették, aztán meg kérték a bocsánatokatKép

Kép
Szerintem már ekkor kicsi pasi volt.Kép

Jó ez a történet a taliról.
Szívesen taliznék veletek, de csak biztosra mennék innen FehérvárrólKép

Kép

Kép
vizimano

Vizimanó
Ez jó.Kép Nem vették észre a lényeget a lába között? Nekünk a kórházban állandóan leesett a karjáról az a cetli, amin a babák neve van. Egyfolytában rettegtem, hogy elcserélik, amikor a kékfénybe kelett vinni. Mindig jól megvizsgáltam, hogy az én babám-e.
És az milyen volt amikor találkoztatok, maradt elég beszédtéma azért? Kép
Vezso
Kösz, hogy leírtad az alvást, majdnem ennyit alszunk mi is, csak keveselltem. Gyógyszertári krémből nálunk is havonta egy tégely fogy.
vezso

Megint elrontottam, a nevem az aljára kell...Ma is már 2x küldtem el egy szövegemet. Olyan béna vagyok, bocs, meg néha túl sokat írok...
Vezso
vezso

Vizimano
Lánynak is szép lenne Kép.

egyébként a talival az volt még a gond, csak ezt nem fejtettem ki részletesen az előbb, hogy kezdetben mindenki mondta, hogy szeretne jönni, aztán mikor közeledett a céldátum, akkor mindenki hallgatott, mert úgy gondolta, hogy a többiek biztos ott lesznek, ő meg jön, ha kedve lesz, ha nem, akkor nem.
Szoval nem akarták azt, hogy megígérik és mégsem jönnek, így inkább nem jelentkeztek, viszont így olyan volt, mintha senki nem akarna jönni.
Kicsit túl lett bonyolítva a dolog Kép.
zsana75

Hú, ma lefárasztott manókám, pedig jó sokat aludt délután. De amikor ébren volt, egyfolytában járt a szája, a mosogatásomat is zajos tetszésnyilvánítás kísérte, utoljára a Beatlesnek sikítoztak így a csajok.Kép Csak nem mindig tudtam megállapítani, hogy most a hangját élvezi, vagy nyügizik, meg elég sokat is nyügizett sztem, semmi sem volt jó neki. De mióta apa hazaért, teljes a nyugalom.Kép

Vezso,
Bocsi, délután le voltam fáradva, pedig érdekel a téma.Kép Ezek szerint te szoktál ilyesmiről beszélgetni velük? Én nem igazán beszélgettem anno a szüleimmel, igazi rendes kamasz voltam, vagy az ajtót csapkodtam, vagy begubóztam.Kép

Tali: annyit mégis szervezkedtem tegnap, hogy megkérdeztem a férjemet, hogy menjünk-e, ha ti is jösztök.Kép

Szóval akkor megkérdezném, hogy ki akar és tud jönni (aztán majd begyűjtöm a telcsiszámokat is), hány gyerekkel és hány férjjel.Kép

Vezso,
Mi Zsisskével egy szobában voltunk a kórházban, aztán összefutottunk itt is.

KépKép
connie

Talihoz még annyit, hogy én szerveztem már pár fórumos talit, általában az emberek 25%-ra lehet számítani, a céldátum közeledtével sorra mondják vissza, de attól még tök jól sikerült mindegyik. És mindig volt beszédtéma is.Kép

KépKép
connie

Vezso,
volt beszédtémaKép
Nem vagy sem hosszú sem béna.
Apa most megint dolgozik. Szerencsére ezt a laptopon teszi és nem az irodában.Kép
Múltkor azt mondta, hogy már gyorsabban gépelek mint a titkárnője.Kép
Én is elég begubózó kamasz voltam, ill. szerveztem őszinteségi csoportot - nem ér nevetni - szombat délutánonként összejöttünk néhányan, és őszintén kellett beszélni egymásról. Nagyon jó barátok voltunk, és mái napig nem tartott senki olyan tükröt elém mint ők. Nem mondom, hogy néha nem fájt, az amit mondtak, de nagyon építő volt.
Mondjuk akkor még csak tinidiszkóba jártunk, és lenéztük azt aki a felnőttek diszkójába járt.
Vidékiként az egyetemen találoztam először drogos évfolyamtársakkal. Az egyik évfolyamtársam pedig megölte a pszichiáterét.Kép
A 90'-es évek elején mi verseket, dalokat írtunk, és nagggyon meg akartuk váltani a világot.Kép

Kép

Kép
vizimano

Connie

Szia!Amikor du válaszoltam, csodálkoztam is, hogy ilyen röviden lerendezted a dolgot, de aztán arra gondoltam, hogy biztos túl sokat írtam Kép Kép Persze, szoktam velük mindenről beszélni, azt szeretném, ha tudnák, hogy én mindig ott vagyok nekik, néha már olyan egy kicsit a nagyobbal, mint egy barátnő-viszony. Azért megpróbálok szigorú mami is lenni Kép
Nekem volna kedvem a talihoz, de még sosem voltam ilyenen! Kicsit félek, nem szeretnék senkinek csalódást okozni... A férjemmel kell nekem is beszélni, mert egyedül nem szeretnék menni, de még az is lehet.Õ is zavarban lesz, az biztos Kép Vinném az összes 3 gyerkőcöt is, ők szeretnek jönni mindenhova és nagyon helyesen bánnak a babákkal.Kép
Connie, Te nagyon profi vagy itt a neten, felnézek Rád! Kép
Ja, és a férjem, még mindig dolgozik, most a Skype-n beszéltünk, meg írogatunk egymásnak.
Vezso

Vizimanó
És mennyi haja van Ákosnak a képen! Kép
vezso

Sziasztok!

Ma az én fiam is nagyokat aludt. Teljesen kómás volt, szinte alig bírta nyitva tartani a szemeit Kép
A kórházban nekünk is leestek a nevét tartalmazó kis karperecei. A másfél hét alatt 3 karperecet kapott, volt amit a kis ágyára kötöttem, hogy el ne cseréljék Kép Pedig akkor már a hangjáról is megismertem. Már ott is tudott kiabálni. Egyik este feljött értem a szülésznő, mert Barni rázta a rácsot olyan éhes volt. Akkor még csak napi 4 alakalommal kellett lejárnom etetni és hát ez már este fél 9-kor volt. Képzeljétek egyik este, amikor a fél 9-es etetésre mentem le, teljesen nyúzott állapotban találtam a gyereket az ágyában. Épp fürdetés után volt, látszott rajta, hogy végigordította az egészet. A nővérke felfésülte a kis haját a feje tetejére középre kakastaréjba! Úgy gondolta ez állati vicces. Közben épp egy másik babát "nyúzott" és magyarázta neki, hogy ha már egyszer ordít, akkor legyen meg hozzá a kellő frizurája!!! Mondanom se kell, hogy ő a fiatalabb nővérkék egyike volt.

Connie
Nem volt semmi változás az életünkben, amihez kötni tudnám a nem alvást, illetve talán annyi, hogy elkezdett nagyobb mennyiségeket enni. A tápszeres dobozon az áll, hogy 3-4 hónapos babának napi 5x 180 ml-t kell ennie, hát mi 7x eszünk és csak most jutottunk el a 120-140 ml-hez.

Ma kipróbáltuk az almát, nagyon édes volt sikongatott és nyúlkált a kanálért! Kép

Jó éjt Nektek!
doritis

Vizimanó
Nagyon köszi a bátorítástKép
Érdekeseket írtál:
Képzeld, ez a drogozás akkora probléma manapság, hogy az ált iskola előtt állandóan biztonsági őr cirkál. Jó mi? Állítólag a gimisek fele drogozik, vagy próbálta már. Meg egyfolytában a pénz az úr és én ettől rosszul vagyok. Azt szeretném, ha a gyerekeim nem a kocsijuk alapján választana barátot.
Ez a pszichiáter-gyilkosság hogy történt?!
Jó, hogy így össze tudtatok jönni tinikorodban, ezek szerint vezéregyéniség voltál? Nekem kimaradtak ezek az élmények, mert 12-16 éves koromig Mongóliában éltünk. Nehéz volt utána itthon beilleszkedni.
Vezso
vezso

Vezso,
mesélj erről a Mongóliáról - akár priviben is. Nagyon érdekel.Kép

Kép

Kép
vizimano

Vezso,
volt az évfolyamunkban egy kicsit furcsa bukott diák, aki mindig szeretet koldult mindenkitől, de ettől függetlenül mindig különc volt. Somogy megyében élt, és járt állandóan kezelésre. Beleszeretett a dr-nőbe, aki nem viszonozta az érzelmeit, és egyszer csak megölte.Kép Egy időben tele volt vele a média.Kép Sajnálom szegényt. Nem kellett volna bekerünie a jogi egyetemre, mert a folyamatos teljesítménykényszer és a nagyzolás biztos ártott a betegségének.Kép Virágot (rózsát)vitt minig a dr-nőnek. Akinek árvái maradtak vissza. Mi pedig csak azt vettük észre, hogy furcsa.Kép

Kép

Kép
vizimano

Vezso
Nem emlékszem már, hogy miről beszélgettünk, de úgy rémlik, több órán keresztül ott voltunk, tehát valószínűkleg volt beszédtémánk Kép.
Egyrészt sajnáltam, hogy kevesen jöttünk össze, szívesen megismerkedtem volna a többiekkel is, másrészt viszont gondoltam, hogy gáz lett volna, ha mind a tizenvalahányan (mert eredetileg sok jelentkező volt) összejöttünk volna, mert akkor leülni is bajos, nem is hallani, hogy a másik végén miről beszélnek, a neveket sem biztos, hogy meg tudtam volna jegyezni...

Az én párom - bár mostanában kevéssel öt után hazajön (többnyire) - mindig dolgozik még esete. A múlt héten szabin volt, de én inkább úgy mondanám, hogy itthonról dolgozott. Kép

A kamaszkorom meg bonyolult volt, inkább nem is részletezem Kép.
zsana75

Micsoda költői nap! Kép

Kezdem a regényemet (előre bocs!!!!)

Doritis,
egy szobatársam a kórházban túlhordással várta a sorsát a 2. gyerekkel. Rettegett a szüléstől (hasonló volt a sztorija, mint a tiéd - szülése után 2 órán át stoppolták és ezt a szülésznő is megerősítette.) Rimánkodott a császárért - én meg nagyon igyekeztem lebeszélni róla. Az utána min 5 nap tehetetlenség, fájdalom és nem tudsz semmit csinálni a babával! Na, szóval a csaj 1*csak elfolyatta a vizét éjjel 3-kor és reggel 5-re megvolt a baba, aki hatalmas volt! Rögtön fölkelt és kutya baja sem volt, nagyon örült, hogy nem császározták (nekem, tehetetlennek utána egy csomót segített). Szóval van remény!!! Kép De priviben megküldöm a dokimról való dolgokat.
Szerintem is fejlődési ugrás lehet nálatok.

Connie,
Panni is úgy nyom, mintha mi sem történne és ott sem lenne. Kép
Úgy tudom, volt sportolónk, aki a kenőcsből fölszívódott anyagtól keveredett doppinggyanúba...
Szopi előtt kell új kaját adni! A vitaminok (pl a vas - mint vitamin Kép ) csak éhgyomorra (mivel az savas) szívódnak föl.
Ez a "sztem se kend be, ha már zöld" nagyon jó volt! Kép Azt hittem, hogy viccnek szántad és a baba nyakának színére gondoltál (viccelésből). Kép Már azon is röhögtem. De most! Jól összekutyultuk! Kép
Jaja, a te Csöpped is olyan kamasz lesz... Kép Kép

Ildi,
én is ott szültem császárral! Kép És nekem is alapvetőleg jó tapasztalataim vannak! Kép

Zsana,
a zöldségekből a vegyszer bejut a tejen át is. Kép De amíg te nem figyelsz annyira, hogy hibátlan meggyet egyél pl, addig a babának kiválogatod a dolgokat.
Panni mindig hason van (hátról egyből visszafordul), mindig fönn a faja az alváson kívül, így szellőzik a nyaka, mégis kisebesedik. Sztem a nyál marja ki neki, nem a meleg.
Én nem tudom, sztem mi megesszük a popsikenőcsöt, mert 1 hét 1 tubus! Kép 1*űen nem tudok keveset kenni! És az egész alvázára kenek. (ahol véletlen kihagyom, ott tuti piros lesz a köv. pelenkázásra.) Mondjuk ez a gyámleányom miatt is így van - az anyja 1 teljes hétig hagyta 1 pelenkában, mielőtt a gyerek intézetbe került! A kukacoktól és rohadástól kezdve minden volt! Kép A gyámja (anyósom) meg csak napi 1* cserélte neki, ha csak tehette. Kép (Mellesleg a pelust, törlőt és kenőcsöt én vettem, aztán lejártan én dobtam ki... Kép ) Iszonyat volt mindig a feneke. Aztán amikor 1-1 hónapra elhoztam, ill amikor náluk voltam, mindig kezeltem és cuppogósra kentem.
Igenis van érdeklődés a találkozások iránt!!!! (Én... Kép )

Timurr,
örülök, hogy jobban vagy! Szegény! Kép

Ruz,
sztem ez a lékóstolás jó ötlet.
Még nem mondtad, hogy putnoki vagy. Kép

Juszti,
A kúp (egészben) nekem is gond nélkül ment be.
Tök jó fényképezőgépetek van! + Mellesleg jó fényképész is vagy Kép
A babák többsége először csak az egyik oldalára fordul. Semmi baja Boldinak! Kép

Vizimano,
Panni ma oltás nélkül és frontos homeobogyóval is elviselhetetlen és anyás volt. Szél, hosszú várakozás a viharra... A mentők is jártak felénk rendesen. Kép
Én is min 6* pelenkázok. Ha csak abba gondolok bele, hogy a betéteimet hányszor cserélem! Meg legalább a csere idején levegőzik. Azért évekig pelenkában lenni!

Vezso,
sztem kérdezd meg a dokitok, mert az gáz, ha nem pisil eleget! Nem akarlak megijeszteni, de vese is lehet... Remélem, nem, de jobb félni...!

Emma,
előre is köszi a mailt, de még nem ért ide!
A Protexin bélflórát nem ártana most adni a Manónak. Arra az van írva, hogy az utazás és környezetváltozás miatt a babák hasznos bélbacijai elpusztulnak és ez azokat tartalmazza. Segíti a normális emésztést. Ártani nem árthat..

Tali: telken lennénk, de ha sokan jönnétek, szívesen hazajövök miatta! De csütörtökön (most) elutazunk, szóval ki van benne????
Legszívesebben viszont ősszel egy mi topikos talit kéne összehoznunk, ha benne vagytok, mert most mindenki nyaral, hőség, stb... Na? De lehet attól nyáron is és ősszel is menni! Kép Na mit szóltok? Gyerünk, nyilatkozni, gyorsan! Kép
(Én Timkával találkoztam 1* a Városligetben, de azóta nem ír - biztos megijedt tőlem Kép -, valószínűleg már elköltöztek net nélküli vidékre (azt tervezték, nyárra lesz kész a házuk)).

Kata
panni2005

Doritis,
megküldeném a doki adatait, ha lenne a profilodban mailcím... Vagy írj nekem és arra válaszolok, vagy hozz egyet létre, vagy vagy... Kép

Kata
panni2005

Vizimanó
Ez hosszabb téma, röviden megpróbálom, hogy ne untassak itt mást is. 1969-72, 1979-83 = két expedíció, szüleim geofizikusok, vizet és mást kutattak. Első exp-nál én pici voltam még, a 2-iknál tini, suli csak orosz v mongol volt, én oroszba jártam az öcsémmel együtt. Minden évben máj-szept elejéig vidéken jurtában éltünk, ott, ahol az exp. dolgozott (kb 40 magyar, ua mongol). Az ország hatalmas, csak másfél millió ember lakta. 2 évszak van, tél (-20- -50 fokig) és nyár (35-50 fok. Sok a teve, meg kisméretű ló, mormota stb, kaszálni lehet a havasi gyopárt, érdekes fák és növények. Sok skorpió és mérges kígyó.Gyönyörű a táj, nem csak sivatag, nekem 2-ik hazám egy kicsit. Honvágyam is van.
Nagyon sokat lehet mesélniKépVezso
vezso

Sziasztok!
Kicsit utánaolvastam a neten a refluxnak és teljesen kivagyok - egy csomó olyan tünetet írnak le, amit látok Balázskán, de azt hittem, hogy ennek semmi köze hozzá. A nyeldeklés, a kis köhögés - ezek mind azért vannak, mert a nyelőcsövét marja a gyomorsav, ami feljön. Állítólag ez komoly probléma is lehet, mert teljesen szét tudja marni a nyelőcsövüket a sav! Remélem nálunk azért ez nem fog bekövetkezni!!!Szegény manócskám! Annyira sajnálom!!! Most aztán tényleg nagyon oda fogok figyelni, hogy kevesebbet egyen (inkább sűrűbben, de kevesebbet).

Kép
emma8

Kata
Igen, az anyatejen át is bejut a vegyszer, de szerintem nem mindegy, hogy előtte hány szűrőn megy át. Nagyon nem mindegy, hogy valaki közvetlenül a permetezőszert eszi meg, vagy a permetezett gyümölcsöt, vagy az anyának a tejét, aki permetezett gyümölcsöt evett.
Egyébként pedig anyatejeseknél kezdetben tényleg csak a kóstolás a lényeg, nem a szopi kiváltása gyümivel, ezért szokták szopi után kínálni. A vitamin egyenlőre még fedezve van az anyatejből.
zsana75

Emma,
miért nem vizsgáltatod ki, lehet, h. csak hiába izgulsz. Ha meg tényleg baj van, akkor szakember tud segíteni.

Vezso,
lécci, írjál még. Akár ide is, így nem untat senkit (vizmano@freemail.hu) ez nagyon érdekel!
Mindig elvágyódásomban arról álmodoztam kamaszkoromban, hogy vagy Kína világtól elzárt részein v. Mongóliában szeretnék élni szerzetesként.Kép

Kép

Kép
vizimano

Anyukám szerint én 3-tól 13 éves koromig voltam kamasz (tényleg kezelhetetlenül hisztis voltam - valami még most is maradt...) Viszont most a kisebbik öcsém!!! Már 12 évesen kezdte, de csak egyre rosszabb, pedig már 21!!!! Kép

Doritis,
a mi tápszeres evésünk is ilyen. Kép

Na, adtam én is olvasnivalót! Kép Megérdemlitek, több óra, mira végigolvasok 1 napot! Kép (Nagyon örülök, hogy ennyire él a topik!)

Jó éjt!

Kata
panni2005

Zsana
Na tessék, ilyenek a ffiak. Gábor is dolgozik akkor is ha itthon van. Akkor is, ha ő nem is akarna, de csöng állandóan a mobilja, néha még éjjel is, de bekapcsolva kell tartani. Ezrt szeretnék nyaralni menni úgy, hogy messzebb menjünk, különben semmit sem pihen.
Ez a kamaszkor elég misztikusan hangzik Kép
A taliról: azt vettem észre, hogy sokan nem szeretnek menni ilyesmire. Én sokáig szerveztem az egyetemi évfolyamtalálkozót, rengeteg energiát fektettem bele: béreltünk házat Papszigeten egész napra, sütés-főzés közösen stb, de ha én nem szerveztem senki sem szervezett és a sokadik alkalom után már jólesett volna. Sokszor éreztem, hogy néhányuknak ez nem volt fontos és bántott nagyon. Mégiscsak 5 évig tanultunk együtt!

Doritis
Ez egy alvós nap volt! Kép Látom nem tudsz szabadulni a kórházi élményektől! Tudod: doboz, belerakni, kidobni...Kép
Vezso
vezso

Vezso
Irigyellek Mongóliáért...vagy mégsem?, még elgondolkodom rajta Kép.
zsana75

Kata
Jó sokat írtál. Pellusdologban nem úgy értem, hogy nem pisil eleget, hanem kaki van néha több egy nap, aztán kihagy egy napot stb.Pisi van elég Kép Egyébként a dokinéni at mondta, hogy nagyon tápláló, zsíros és fehérjedús az anyatejem, ezt pl a babapisi szagából (bocs)is megállapította. Voltunk UH-n, a veséjét is nézték akkor és ok volt. Kép
A baba nyakára hittem én is először hogy zöld Kép

Emma
Sztem is meg kéne vizsgáltatni, avval csak nyersz.KépBiztos lehet vmt tenni, én sajnos nem értek hozzá.

Zsana
Van része, amit lehet irigyelni, és van amit nem, de mindent tekintetbe véve, izgalmas élmény volt és már holnap mennék megnézni az országot. Tudnék is menni expedícióval, de a gyerekek nem bírnák, ez amolyan gyaloglós út lenne, pl ősember barlangrajzot keresni stb.

Vizimanó
Szerzetesnek? Az a baj, hogy a majdnem 100 éve már, hogy felégették a kolostorokat, úgyhogy építened kellene egyet Kép De ott nem lenne net!Kép
Jó, írok majd, de jobb lenne, ha kérdeznél, mi érdekel.
Vezso
vezso

Doritis,
írd ki és mondd el az élményeket, és egyszer majd azt veszed észre, hogy nem olyan szörnyű. Ne hallgass rólukKép

Kép

Kép
vizimano

Vizimanó
Lehet, hogy igazad van, és jobb ha Doritis elmeséli. Lehet, hogy az segít. Nem tudom.
Vezso
vezso

Vezso ez a Mongolia irigyellekKép akkor te is vilagott latott csaj vagyKép en Kinaba szeretnek egyzser eljutni.
Emma nyugi csomo ember kinovi ilyenkor meg nem gyilkos a gyomorsav meg sztem minden baba szokott kohecselni neha, a fiamnak is van egy minimalis billentyu hibaja amit tudtam de valaki beparaztatott
hogy olavssak utana mer igy meg ugy na utana olvastam es azonnal akartam visszamenni a korhazba aztan egy indexes forumon van egy gyerekkardiologus vele beszeltem es mondta semmi baj csak az antib kezeles betegseg eseten ha nem mentem volna ujszulott sziv uhra eszre sem lehet venni.
Vezso engem mindig erdekel kivel mi tortent stb stb ilyen pletykafeszek vagyok imadom mas torteneteit hallgatni olvasniKép
Kata azert csodalkoztam hogy ennyire Kép hmmm hulyenekKép neztek hogy zold kencet adok a gyerekre most alsollal probaltam estere meg szelloztettem es ma egyutt furcsiztunk manoka nagyon elvezte be is aludt rogton nyugi nelkul.
Tegnap megint ataludta az ejszakat 10tol 8 ig remelem ma is.
Huu kamaszkor en elore felek tole en gyilkos termeszettel voltam megaldva es amit lehet mindent megcsinaltam.
Tali tali tali engem erdekelne mindenkepp mind1 hol mobil vagyok ha valakinek esetleg nincs kocsija szivesen segitek.
Reka

Kép
vaktyuk

Akkor eddig ha jól vettem ki, Vezsot, Katát, Vizimanót meg engem érdekelne a tali, Zsana pedig a Margit szg.-re megy.Kép

Sztem találkozzunk most is, meg majd ősszel is, ha ez a mostani jól sikerül.

Emma,
Sztem is vizsgáltasd ki, rém kellemetlen bír lenni ez a hülye reflux.Kép

Kata,
Ez rémes, amit a gyámleányodról írtál, én úgy fel tudok háborodni mindig, amikor tehetetlen babákkal meg gyerekekkel így bánnak.KépKép

Ha írsz egy telcsiszámot priviben, majd küldök sms-t, mi a helyzet a talival.

Vezso,
Sztem minden ilyen talihoz kell egy-két ember, aki megszervezi, sokan szívesen mennek, csak nem szívesen szerveznek.Kép Nekem nagy döbbenet volt, hogy az előző munkahelyemen volt egy nagyon összeszokott társaság, sokat voltunk együtt, és mégis mikor eljöttem, szétesett az egész, pedig rajtam kívül mindenki maradt.
Az én férjem nem szokott sokáig ben tmaradni, helyette itthon dolgozik, sokszor hajnalig is.Kép Mi napközben msn-ezni szoktunk.
Beszédtéma biztos lesz, kezdetnek nekünk ott leszenk a babák, férjeknek a fényképezők.Kép

Nálunk nem alakult ki anyuval ilyan barátnős viszony, ő általában helytelenítette a dolgaimat, meg a tapintat nem erőssége, így sok esetben lelkesen rátapintott olyasmire, amiről nem akartam beszélni vele.KépAzt hiszem, szégyelltem magam előtte. Na meg állandóan le akart rángatni a földre, arra a mai napig emlékszem, hogy mikor mondtam, hogy lesz bejárónőm, lehurrogott, hogy sose lesz annyi pénzem. De lett bejárónőm!
Olyan nehéz elhinni, hogy ekkora probléma a drog meg a pénz, ilyesmivel én is csak az egyetemen találkoztam. Nem is tudom, hgy lehet megvédeni őket tőle, az ember csak bízhat benne,hogy fogott rajtuk a nevelés, és nem csinálnak hülyeséget.De ha mégis, akkor meg merik mondani.Kép

KépKép
connie

Hopp, módosítok is:Vezso, Kata, Vizimanó, Vaktyúk, Connie.

Ez jó, elképzeltem Vizimanót, amint a maga építette kolostorban egész nap netezik Mongóliából.Kép

Vaktyúk,
Én nem gondoltam, hogy rá akarod kenni a zöld kencét.Kép

KépKép
connie

Connie
Minket érdekel a tali, időközben a férjem is hazajött, és hajlik rá KépMi: 2 felnőtt + 3 gyerek. Kép
Én is próbálom a Vizimanót szerzetesként elképzelni, csak nem tudom hogy néz ki Kép
Vezso
vezso

Én elléptem aludni, mára nagyon fárasztó gyerek jutott nekem.Kép Többi éjjeli baglyoknak is jó éjszakát!

KépKép
connie

Sziasztok!

Doritis!
Biztosan nagyon rossz, hogy ennyire negatív élmény volt az első gyermeked születése. Ilyenkor nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy sikerült a lehető legnormálisabb dokit (szerintem) kifognom. Õ három tolás után a császár mellett döntött, mert semmit nem jött lejjebb a gyerek feje. Szerintem az sem jó, ha a normál szüléshez ragaszkodik az ember (a doki), mert ugyan én sem így terveztem, de százszor jobb, mintha hárman préselik ki az emberből a babát!
Nálunk is van már születés után is hallásvizsgálat, de van három hónaposan is. De hogy miért kell hozzá aludnia a gyereknek, azt nem tudom.Kép
Kúp: a két hós oltásnál megkértem a védőnőt, hogy adja be, mert én még sosem csináltam. 5 percen át tartogatta, mert a gyerek mindig kinyomta Kép és közben lelkesen vigyorgott a védőnőre. Kép
Juszti, Connie,
Nagyon szép mindkettőtök idézeteKép
Akiren,
Ha komfortszopi, hát az Kép, s ha a kisfiamnak szüksége van rá, hát legyen Kép
Tisztába tevés: nálunk is inkább a 10-hez közelít, mint a 3-hoz. Főleg ma (vagyis már tegnap): háromszor is sikerült bekakilni. De az én ismeretségi körömben is van, aki 3-mat használ naponta, most éppen próbálja kikezelni a pelenkakiütést.
Egy kép a mérlegen:Kép
Üdv mindenkinek!
Franciska

Kép
Kép
pfranciska

Sziasztok
megint fél kezes vagyok,előre bocsi

tök jó,hogy ennyit írtatok.

nálunk is tegnap alvás volt és több nyügi és néha keserves sírás.de rosszabra számítottam

Kata
kösziKép
Az az idióta nő rokon volt?mi van most a kislánnyal?,az ilyen nőt én bizony keservesen megbüntetném.

Vezso
Én nagyon szeretnék hallani Mongóliáról,képed esetleg nincs?,biztos vannak érdekes töréneteid,mesélj!Kép
Én félek belegondolni mi lesz,ha kamaszodnak a gyerekeink,hisz 10-15 éve még ne volt ennyi borzalom,drog,sex,persze volt akkor is de nem ennyire durván.Szerintem szülőtől függ hogy fog a gyermeke a dolgokhoz állni,ha kiskorától megvannak a korához megfelelő beszélgetések biztos nem lesz annyira "balhés" gyerek.

Én koravén voltam 14 éves koromtól volt pasim szinte mindig és komolyan jártunk,amikor már kihűlt persze voltak kis flörtök,de nem is ez a lényeg.Én mindig úgy gondoltam komolyabb vagyok társaimnál,akkoriban mindenki idősebbnek nézett,most meg a butikba bizonygatják "ez igen olyan kamaszos"( én meg aha a lányom keresztelőjére leszKép).A szüleim finoman próbáltak nevelgetni,de nem sok sikerrel.Viszont volt egy nehéz időszak amikor bizony haza sem akartam menni,mert úgy éreztem utálnak,pedig én volt az áldozat.Kép

Én talira sajna nem tudok menniinnen.Majd ha nagyobbak lesznek a gyerekek,gyertek ti leKép.

Franciska
Édi Bendi.

Timurr
Vendég

sziasztok! Timurr! feldobod azt az oldalt ahonnan szoktál vásárolni? bocsi de nincs most idő visszaolvasni és gyorsan meg kéne néznem valamit!

köszi
pusz

Kép
juszti75

Emma , küldesz egy két oldalt ahol a refluxról olvastál? sajna ilyen tünetei Boldinak is vannak. De ő nem bukik. Viszont öklendezik.

Kép
juszti75

Kata köszi Kép

Kép
juszti75

Juszti
Melyiket?
ha új rucira gondolsz:http://www.babaruha.pirinyo.hu/index.php

Timurr
Vendég

Sziasztok!
Ez a Mongólia, Kína dolog, igazi kamaszos "elvágyódás" volt.Kép Akkor még nem is tudtam, talán, hogy mi a net.KépAzóta már jó sokat olvastam a kulturális forradalomról, és annak valamennyi áldásos következményéről.Kép

Kata,
rettenetes dolgokat írtál, szegény kislány.Kép

Vezso,
valójában mindenféle érdekel, emberek, szokások, mindennapi apróságok.Kép

Mostanra nem vagyok egy szervező típus, megváltoztam. Nem biztos, hogy jó irányba.Kép

Kép

Kép
vizimano

Ma ki kell látogatnom anyósékhoz, mert ellenállhatatlanul hívtakKép Nem tudom mikor érek haza, és milyen állapotban leszünk a DeddelKép Majd igyekszem jelentkezni.

Kép

Kép
vizimano

Timurr : köszi de ez nem az. ott volt mindenféle. Pihenőszéket keresek. asszem rózsaszin volt a nyitóoldalKép

Kép
juszti75

Sziasztok!

Connie! Engem is érdekelne a tali; 1gyerek+1férj! Kép

Ezt le kell írnom, mert annyira boldog vagyok! Szóval: ma van a szülinapom; és a kisfiam adta a legnagyobb ajándékot! Reggel kaja után amikor ˝beszélgettünk˝(mindig megbeszéljük mit álmodott stb; ő pedig lelkesen magyaráz Kép ) életében először hangosan kacagott! Kép
Annyira édi volt, imádom őt!

Kata(Panni)!
Te kinél szültél és mikor? Nekem egyedül a csecsemőosztállyal volt gondom(MArcika két nap után lekerült)! De azt is lerendeztem és utána minden okés volt.

Ildi

delfinke

Ildi
Boldog szülinapot! Kép
zsana75

Zsana!

Köszönöm szépen! Kép

delfinke

Ildi,
Boldog szülinapot!

Vizimanó,
Én Tibetbe akartam mindig menni, dehát az sem a régi már.Kép

Tali: Vezso (3 gyerek + 1 férj), Kata, Vizimanó, Vaktyúk, Connie (1 gyerek + 1 férj), Delfinke (1 gyerek + 1 férj).

Tisztába tevés: az első pár napban kevesebbet tettük tisztába Ákost, és ki is pirosodott a feneke, utána már éjjel is tisztába lett téve, ha felébredt.

KépKép
connie

Ildi,
Jól láttam a lakóhyel szerinti részben, hogy te is X. kerületi vagy? Merre laktok?

KépKép
connie

Ildi nagyon Boldog Szulinapot kivanunk.

A tegnapi nap bojtje reggel 8 kor kipattant mano szeme azota nezelodik nem alszikKép
Juszti pihenoszeket szeretnel venni?
Auchan-ba 5 eft es ugyanazt tudja mint ami mashol van dragabban.
Tegnap fejeztem be a Cerny alapitvanyrol a konyvet amit olvastam "raero" idombenKép hihetetlen ha idoben kerul szallitasra jo kezekben van szuletes utan akkor elvileg mar egy 25 hetre szuletett baba is karosodasok nelkul tuleli.
En is a parommel meg persze picurral jonnenk.

Kép
vaktyuk

Ildi isten éltessen sokáig!Kép

Kép
juszti75

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?