Sziasztok
Látom jók a témák. Bár a kukoricafőzésről lemaradtam, én is ki szoktam venni és megböködöm fogpiszkálóval. Lehet, hogy okoskodás, de remélem a csuhét nem dobjátok el, hanem beteszitek a lábos aljára és tetejére.
UH nekem aug. elején lesz, a doki tartja magát a protokollhoz és csak a 32. héten csinál. Amikor van UH mindig leírja és elmondja a méreteket (mármint, hogy melyik betű mit jelent, bár általában elfelejtem, és lázasan keresem utána a neten
). Hosszméretet csak az elején mondtak, az "ülőmagasságot" a későbbiekben ezt úgy tudom, nem mérik (miért?).
Vas: valóban elszineződést és szorulást okoz, papírforma szerint
. Szerintem most mindenki annyi gyümit kajál (magamat is beleértve), hogy ez kompenzálja. Meg biztos van, akinek hajlama van rá, nekem sose volt (mármint a szorulásra), sőt, régen vizsgák előtt táblaszám zabáltam a keserű csokit (pedig a tejcsokity szeretem), hogy ne kelljen rohangászni a mellékesbe az izgalomtól
.
Szex ügyben én is azt tudom, amit Roki írt, ha zárva van a méhszáj, nem okozhat gondot (meg persze, ha jólesik). Mi soxor huncutkodunk, csak már a pocak van útban. Erről hallottam egy jó viccet, amikor a csaj panaszkodik a barátnőjének, hogy nem megy úgy a dolog, mint régen. Mire a barátnő megjegyzi, hogy úgy tudja, a méretekkel nem lehet gond. Mire a csaj: "Az én hasam levesz 10 cm-t, az övé 9-et, a maradékkal csináld Te!" Na szóval nálunk is pozíció keresések vannak, főleg, hogy ezzel a pocakkal már nem is tudok olyan fürgén "mozogni"
. Régen egyébként, mondogatták, hogy segíti a szülés beindulását, de én most mindenhol azt olvastam, hogyha a babó még nem akar megszületni, akkor ettől nem is fog. De tudnotok kell, hogy az öröm során oxitocin termelődik, ami egyeseknél fájó összehúzódásokkal járhat. (Mi az elején emiatt "diétáztunk"
.)
Babaszépség: szerintem ez olyan, hogy a sajátja mindenkinek a leggyönyörűbb. Tudom, hogy frázis, de ha szenvedsz vele 20 órát (senkinek se kívánom!), akkor magzatmázosan, torz fejjel és bevérzett szemekkel is ő lesz a leggyönyörűbb kisbaba. Mondjuk én már előre közöltem, hogy csak 1 naposan szabad lefényképezni, akkor már kisimul és szépséges lesz minden ember számára, a szülőszobán nem akarok fényképet (nálunk lehet), mert a természetfilmekben is elég a sok kis "űrlény". Nem véletlen, a romantikus filmekben legalább 3 napos kisbabákat mutogatnak "újszülöttként".
A kikában én is szeretem, hogy minden szinten van mosdó, meg olyan vizespalack (én nem szégyellősködök, leülök egy közeli kanapéra és 2-3 kört vedelek), lehet nézelődni, nem szólnak rád, de isten mentsen, hogy kérdésed legyen, nem lehet eladót találni, és ha mégis, az nem tud semmit. (Én a konyha és a nappali bútor nézegetése közben is ebbe ütköztem. Nem is onnan vannak a cuccok.
)
Benianyu, Beni tényleg nagyon cuki volt, és most is nagyon helyes pasi
. A szüleidnek meg sok-sok gratula, nem semmi ez manapság! Az enyémek 20 év után váltak el, az apámról azóta (15 éve) se tudok semmit. Pedig majdnem utólérték volna a Tieidet
.
Tejci: tényleg le lehet adni a tejet, fizetnek is érte, de annyi vizsgálaton kell átesni, hogy szerintem nem feltétlenül érdemes. Meg beszélni kell a védőnővel, vagy valakivel, hogy jöjjön érte. Régen anyucimtól a védőnéni "fű alatt" vitte el másik kisbabáknak. A korházban is odaadták a tejét olyan kicsinek, akinek a mamája nem tudott szoptatni. Sőt, volt olyan, akit egyenesen megszoptatott, mert olyan kicsi és esetlen volt, hogy máskülönben szondán keresztül etették volna. De a mamim tejcijétől gyorsan meghízott
. Az a baj, hogy sok helyen olyan nemtörődömök a nővérek, hogy nem foglalkoznak a lefejt tej sorsával...
Na megint írtam egy regényt, bocsika.
Dudukly