Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Megann, próbáld meg esetleg az Obiban, talán ott varrnak külsős függönyt, csak drágábban.

Lányok, én nem cumiztam, de szoptam az ujjam jó sokáig (vagy 5 évig), az öcsém meg 6 évigKép.

Két dolog jutott eszembe:
- Nem lett kiálló fogam, a tesómnak sem (sőt, az enyémek inkább enyhén befelé állnak).
- Lehet, hogy 5 évig nem cumiztam volnaKép, de a kezünk mindig "kéznél van" .

Uxi
25+6

KépKépKépKépKép
uxi

Mea!

De jó neked, már holnap mész uh-ra!
Én meg csak szombatonKép
Felhívtam a dokit, hogy mikor lehetne még a héten de csak a péntek 10-12 órát mondta, ami megint nem jó, mert fuvarozom tesómat meg a gyerkőceit Balatonra, tehát marad a szombatKép
Pedig már annyira akartam látni, hogy mekkorát nőttKép

Na én is produkáltam tegnap, betettem egy toll és egy gyapjú kispárnát a mosógépbe!KépKépKép

Hát kétséges hogy mi lett belőle, ugye a toll ha egyszer vizes lesz, nagyon büdi....
pedig el is olvastam, hogy miből van!
Na mindegy már úgyis úgy unom ezeket a nem mosható dolgokat, felháborító hogy milyen drága lett a tisztítók szolgáltatása(újta veszek a tisztítás árából), most legalább lesz indokom venni az IKEÁ-ban valami antiallergén mosható párnátKépKépKép

(Ja és végre aludam egy jót, csak pisilni keltem fel, semmi forgolódás, semmi hátfájásKép)

Megann 32+2

Kép

Kép
megann

Uxi!

Hát akkor megint megcáfoljuk a statisztikát meg a szakirodalmat, hogy ha elkezd a gyerek játszani, akkor kell a keze hozzá és ezért leszokik a cumizásról!

Nálunk én 10 hónaposan magamtól kiköptem a cumit, tesómtól meg anyukám trükközte el 4-5 éves korában(azt mondta elvitte a kiskakas), amikor már nagyon ciki voltKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Jó sokat írtatok. Otthon voltam anyuéknál hétvégén, unokatesóm kislánya után annyi ruhát örököltünk, hogy négyesikreknek is elég lenne, szóval ruhára már nem kell költenem. Ezenkívül megkaptuk a babakocsijukat (tök jó, kivehető mózeses), egy holdkompot, meg egy járókát (ez utóbbiakat otthon hagyom anyunál, mert nem nagyon akarom használni őket így elsőre). Az biztos, hogy jó gazdaságosan megoldjuk így a baba-projektet. Ja, és nagymamámtól szereztem Tena betétet is, úgyhogy még azt se kell vennem.

Mosás: én öblítőt már egyáltalán nem használok, helyette kb. 1/2 dl víz, 1/2 dl ecet és 5 csepp tiszta levendula illóolaj keverékét rakom az öblítő részbe. Mosószer helyett is gondolkodom, hogy kipróbálom a mosódió héjat, csak egy kicsit drága. De a babaruhákat lehet, hogy jó lenne azzal mosni, mert egyáltalán nem allergizál.

Babó fészkelődése most kezd igazán érződni, mivel én elég magas vagyok, és gondolom eddig kényelmesen elfért, most kezd már mindenfelé kidomborodni. Nagyon örülök neki, hogy most már én is olyan intenzíven érzem mozogni, mint ti, eddig mindig csak irigykedtem, hogy ti mennyire jól érzitek őket, én meg csak naponta háromszor-négyszer néhány percre. Most pótolja a lemaradást...

Én aludni még hál' Istennek mindig jól bírok, max. egyszer kelek föl hajnalban pisilni, de pl. tegnap este 11-től reggel 9-ig egyszer se keltem föl. Kép

Szerintem Saci még mindig popsival lefelé csücsül, remélem néhány héten belül hajlandó lesz megfordulni. Tényleg, ti érzitek, hogy hogy áll a babátok? Unokatesóm mondta, hogy ő mindig pontosan tudta kb. a 28-30. héttől, hogy hogy áll a babája (mondjuk ő nincs 160 cm). Ti érzékelitek ezt? Nekem csak sejtéseim vannak, de fogalmam sincs, hogy épp mije az, amit épp kidug az oldalamon. Kép

Rá kéne vennem magam a tornára nekem is, az nagyon jót tett, amikor csináltam.

Mit főztök ma? Ötleteket kérek (a múlt héten is vki ötlete után csináltam töltött paprikát). A húsleves már biztos, csak valami második kellene még. Otthon bár anyu finom főztjét ehettem, én is főleg dinnyén meg őszibarackon éltem (otthon apuéknak van 300 barackfájuk, és most kezdett érni az első adag, isteni finom!!!)

Na, szép napot mindenkinek!

Bodza 31+5

Kép

Kép

Kép
bodza

jó reggelt lányok!
hát én ma se töltöttem az éjszakát túl sok alvással,hol pisilni kellett,hol huzat volt és az ablakokat,ajtókat ki-be csukogattam,hol a lábamat hidegzuhiztattam.....kész rémálom,álom nélkülKép!olyan is vagyok,mint egy mosott kaki!ráadásul elfogyott a tej és a müzli,amivel mindig indítom a napot,éheztem,ettől meg frusztrált lettem és vadul gyors rendet raktam,erre még éhesebb lettem,lerongyoltam a boltba,közben majd beájultam az éhségtől.most fejeztem be a fincsi-fincsi reggelimet és már nincs is semmi bajom,csak egy picit álmos vagyokKép!szegény párom látva ezt a reggeli manőverezést el is robogott egy órácska teniszre,mentette az irháját,mert ilyenkor veszélyt jelentek a kapcsolatunkra és ráKép!
ma jön a nővérkém izomlegényekkel és hozzák a bababútorokat,a kisszobába még nincs kifestve és kirámolva,de legalább a belevalók meglesznek,majd megpróbálom lefotózniKép!
a héten szerintem bele se kezdünk a festébe,akkora rohanások vannak!
és ma megyek UH.-ra!már úgy várom!4.30-ra megyünk,utánna lehet feltiprunk még szüleimhez és csak utánna késő este tudok infoval szolgálni,de majd igyekszem!
a frissterhes,baba-agy-foltos barinőm is ma megy reggel UH-ra,miatta most nagyon kell izgulni,nehogy gond legyen,bár szerintem ma se derül ki sok mindenKépDRUKKOLJATOK NEKI TI IS!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

jaj,nem bab-agy-foltos,hanem a baba agyán levő foltok

Emese és MarciKépKép
nyúlné

ja és 29+1!Kép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Megann, én is kiköptem a cumitKép.

Azért nem egész nap szoptuk az ujjunkat 5-6 éven átKép, csak este az elalváshoz. De szerintem ezt sok gyerek csinálja.

A tesómat nehéz volt leszoktatni, nem akarta abbahagyni.
Végül a következőképp sikerült:mikor 6 éves volt, mentünk 2 hétre nyaralni az NDK-ba.
A határon megkérdezték, hogy túristák vagyunk-e, persze ebből még mi kisgyerekek nem értettünk semmit.
Azt mondták a szüleim, hogy azt kérdezték, szopja-e valaki az ujját, mert annak ki kell szállni, és nem mehet tovább.

Apa mondta a tesómnak, hogy azt mondta a határőrnek, hogy nem szopja senki, de most már vigyáznia kell, hogy tényleg ne szopja, mert akkor lebukunk.

Nem buktunk leKép.

KépKépKépKépKép
uxi

Nyúlné!

Én szorítok neki!
Meg neked is!
Csak a nagy tiprásba, rongyolásba nehogy bajod legyen, ne feledd ma megint jön valami hülye esős front méghozzá k...va gyorsan mert estére már el is megy!

Tehát mindenki dobaja be az utimotyójába a magnéziumátKépKép én is ezt teszem nehogy megszívjam mint hétvégén!

Aztán majd jelentkezz ám eset hogy mit láttatok az uh-n!

Kép

Kép
megann

Uxi!

HI-HI-HI-HI-HIKépKépKépKép
De jó sztori!!!!Nagyon jó fej apukád van!KépKépKépKép

Kép

Kép
megann

Bodza,
én is be tudom lőni a baba testhelyzetét(161cm vagyok kbKép),sőt ha társasággal ülünk egy asztalnál,mindenki a hasam nézi és hüledezik,mert mint egy amőba úgy változtatja az alakját!tényleg vicces,én is hüledezekKépKépKép
Nyúlné,29+1

Emese és MarciKépKép
nyúlné

jaj és a nyelvtani hibákért is bocsika!rémes miket írok néha.....vagy gyakran?Kép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

MegannKép

Nagyon szívesen a tippet a babaülésrőlKép
Az az igazság, hogy először a kolléganőmnek mondtam, aki 26 hetes terhes most, de még az égvilágon semmit nem vett. De még tájékozódás szintjén sem tudta, hogy melyik ülés jó, stb.És úgy láttam, nem érdekli a téma. Aztán úgy gondoltam, hogy akkor miért ne tegyem fel ide nektek, hátha valakinek sikerül egy jó vásárt csinálnia vele. Nagyon örülök, ha segíthettem!!!! Egyébként a színe miatt szerintem ne aggódj, hogy nem lányos, mi is megvettük volna akkor is, ha lányunk lesz.

Cumiügyben: hát...tudom, hogy semmit nem lehet előre elhatározni, de ahogy Angelani írta, amit nem ismer a gyerek, az nem hiányzik neki. Mi a tesómmal abszolút felnőttünk cumi nélkül, és ujjszopás is csak egész kicsi korunkban volt, magunktól leszoktunk róla. Úgyhogy mi nem is vettünk, és nem is fogunk venni. Egyelőre szeretném ehhez tartani magam.

Mindjárt visszaolvasom a tegnap esti termést is, szép napot mindenkinek

Luc
31
lucretia

Jó reggelt! Kép Kép Kép

Visszaolvastam a tegnapit, mert este nem voltam a gépnél. Néhány megjegyzés.

Nekünk is van utazóágyunk. Pont arra vált be, amire valójában kitalálták. (Ha elutaztunk valahova). Beni még a mai napig el tud benne néha-néha aludni, ha úgy adódik és nincs más ágy, bár ő is heverőn alszik. Szerintem sem szükséges extrákkal megvenni, ajtó, állítható magasság, pelenkázó stb. De az egyszerű változat jó célt szolgál.

Megann, talán egy kinyitható járóka mégis jobb lenne arra az időre, ha lent van veled a pici. Annak merevebb az alja.
Mi is úgy csináltuk, pedig törpe a lakás, hogy Beni napközben a járókában volt, akár ott is aludt, ha épp főztem vagy mást ügyködtem. Láttuk egymást, ez fontos volt neki és és főleg nekem. Később jó is volt, hogy megszokta, hogy az ágy az éjszakai alvásra való.

Bodza,
Nem semmi, hogy 11-től reggel 9-ig tudsz aludni!!!

Engem minden reggel 5-6 között kidob az ágy. Ráadásul ma olyan vádligörcsre ébredtem, pedig bevettem este a Magne B6-ot. Kép Még most is feszít.

Nekem sincs fogalmam sem (ez de hülyén hangzik), hogy hogy áll/ül/fekszik a pocaklakó. Szerencsére a hétvégi passzivítás után, újra aktív, reggel csak úgy hullámzott a pocakom. Imádom!!!!!!!

Nyúlné,
Várjuk a fotókat a babaszobáról! Kép
Drukk az UH-n neked is és a barátnődnek is!!!!

Uxi,
Nagyon jó fej az Apukád. Néha ki kell találni ilyen trükköket. És be is válnak.Kép

Ma nincs nagy kedvem dolgozni, úgyhogy majd sokat jövök cseverészni.

Benianyu
28+3

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Ja lányok: Magne B6!! Nekem a dokim azt mondta, egész a szülésig szedjem. Szerencsére eddig elkerült a pocakkeményedés. Kopp-kopp, ezt lekopogom.
lucretia

Gergő az esküvőn:

Kép

Zsóf
28+5

Kép
Kép
göndörzsóf

micsoda gentlemanus!!!Kép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Képzeljétek, másfél hónapja egy dekát sem híztam. 7 kilónál tartok, ami még engem is megdöbbent. Pedig mostmár kicsit "rákapcsoltam", miután mondta a védőnőm, hogy nem kellene fogyni azért, de semmi. Nem tudok egyszerűen többet enni, biztos a meleg miatt is.

Luc
31
lucretia

Sziasztok!

Tegnap beszereztem egy kis hálózsákot a babának, Brendonos, használt, 800 forint. Szupi. Már szinte semmi nem kell, most már tényleg csak a saját örömömre nézelődöm az aprók között.

Ihol van ni:
http://www.babaszoba.hu/services/smallad/notes?adid=118718#

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Lucretia,

Szerintem örülj neki, a babó megszerzi amire neki szüksége van ha helyesen táplálkozol, neked pedig könnyebb ha nem kell több súlyt cipelned.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Zsóf,
Gergő nagyon helyes!

Lucretia,
Szerintem is örülj neki. Ha te jól érzed magad, sok gyümölcsöt/zöldséget eszel, akkor a pocaklakó is jól van és fejlődik.

Én olyan 6-7 kg-nál tartok, jó sokat eszem, ki is használom, hogy most lehet Kép Kép Kép.

Benianyu
28+3

benianyu

Sziasztok!

Rokica!
Ha hiszed, ha nem, tegnap a szüleimhez mentünk és körülnéztünk a városban és: épp ugyanilyen hálózsákot vettem, mint Te, még a szín is stimmel, csak boltban 1600-ért. Nincs rossz ízlésed! :D :D :D

Zsóf!
Igazán helyes a kis szívtipró! Kép

Uxi!
Nagyon tetszett a sztori! Egyébként én is az ujjamat szoptam éjszakánként, amíg pici voltam, és nagyon nehezen tudtak leszoktatni róla. Lehet, nekünk is az NDK-ba kellett volna menni! Kép

Szép napot mindenkinek!
Rakok fel pár képet a tegnapi gyűjteményről.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
ágynemű huzat:
Kép

Sziasztok!
Kata

KépKép
baby20

Remélem, nem haragszatok, hogy ennyi képet raktam fel!

Bocsi
Kata

KépKép
baby20

Valaki mondja meg, hány percig kell a kukoricát főzni!!!!!

Kép
Kép
hari

Hari: Amig puha nem lesz Kép Szurj bele egy villát. De sztem 10-15 percnél nem szokott több lenni, bár én nem mérem.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Tényleg jó sokat írtatok, tök jó volt olvasgatni.Kép

Reggel a védőnőnél akartam kezdeni 8-kor, de nem bírtam felkelni, kb. 6-kor tudtam elaludni rendesen. Egész éjszaka szenvedtem, hol a gyomrom égett, hol pisilni kellett, hol a baba rugdosott, hol csak melegem voltKép
De aztán 9-re már mentem a masszőrnőhöz, most 2 hetente járok, és ott legalább kicsit lazítottam. Aztán anyukámmal elmentünk a Skálába, vett nekem 2 hálóinget a kórházba, meg kimentünk a piacra és vettünk jó sok gyümit. Csak olyan nehezen tudom már cipelni. Meg a sorbanállás is rossz. És az a sok idős totyorgós néni meg bácsi, szóval ájuldoztam én is, pedig ittam jó sok vizet közben, de hiába.
Csajok, a MagneB6-ot azt csak a görcsölés miatt kell szedni ugye? A babának nem kell. Mert én mivel nem keményedek, meg görcsölni sem szoktam így nem szedem egyáltalán mert csak székrekedésem volt tőle. Én csak vasat szedek, azt is épp elég észben tartanomKép

Hari 28+3

Kép
Kép
hari

Ja, meg tegnap végül is elmentem a Kikába, de csak egy lepedőt vettem, mert teljesen tanácstalan lettem. Tejgyűjtő zacsiért mentem, de aztán néztem azokat a dobozokat, amibe ugyan úgy le lehet fagyasztani a tejet, viszont azoknak nem volt tetejük és nem találtam hozzá tetőt. Meg nem értem hogy abba hogy fejem bele a tejet. Eladó meg nem akart egy se jönniKép Úgyhogy hagytam az egészet a fenébe, gondoltam van egy pár zacsim, az elejére elég lesz, aztán inkább elküldöm valamelyik családtagomat, törje az a fejétKép Bár ha elmagyarázná valaki, hogy hogy működik akkor azért vennék doboztKép
Tényleg, azt már akartam kérdezni, lehet hogy tiszta hülye vagyok, hogy ami tejet lefejünk a kórházba, feltéve hogy már lesz, azzal mit csinálunk?

Rokica köszi, lekapcsoltam, bár már szerintem én vagy 20 perce főztemKép Nem vagyok egy konyhatündérKép

Hari

Kép
Kép
hari

És még egy kérdés, tök jó, mindig én vetem fel, pedig nem vagyok egy szexista esküszömKép Ti hogy álltok vele? Meddig lehet elvileg? Mert ám attól hogy nem alszunk együtt, még "huncutkodunk" néha. Szóval nem olyan nagy a baj, csak jobban szeret egyedül lenni mikor köhög egész éjszaka, és hány szegény. Meg ugye lent van a fürdőszoba, és így ha rosszu van csak ki kell mennie, nem kell lemásznia a tetőtérből. Ha nem lenne olyan kényelmetlen a lenti ágy, akkor lehet hogy én is leköltöznék, mert nehezen megy a lépcsőzés, főleg éjszaka félálombanKép Szóval én az ilyen "akcióink" után sem keményedek, de azért nem szeretném, ha mondjuk beindulna tőle a szülés. Vagy teljesen hülye vagyok? Azt ne írjátok, hogy ameddig jól esik, mert az úgy túl tág fogalom, pontos időt kérnék szépen.Kép

Hari

Kép
Kép
hari

Szia Hari!

Nálunk a kórházban azt mondták a sógornőmnek, nem tudják hova rakni a lefejt tejet, öntse ki a mosdóba. Kiöntötte, de ha nem lett volna rest, a terhespathológián (15 lépés) lett volna 2hűtő, mind a kettőnek volt két nagy fagyasztórésze teljesen üresen és oda be lehetett volna rakni- a kutya sem szólt volna érte, vagy adatta/adta volna le a gyűjtőállomáson (1800Ft a litere).

Szia

KépKép
baby20

Lehetséges az hogy érzem a babát "lélegezni"?! Pont úgy lüktet a hasam, mintha pihegne. Ez nem csuklás, az biztos. A szivverése? De olyan erősen hogy látom? Mi a fenét csinál ott bent?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Most olvasom a második kérdésedet. Kép
Én sem tudom, de amíg bírom, mi is "huncutkodunk", bár csak óvatosan, mert már máshogy kényelmetlen./mi most 34-36.héten járunk-a doki se tudja, hogy mennyi; a babus méretileg 36/
Kata

KépKép
baby20

Kata,
Dehogy baj, hogy sok képet tettél fel. Szeretjük nézegetni. És nagyon szépek a kisruhák! Főleg a Micimackós tetszik. Nekünk is sok Micimackós cuccunk van, nem csak ruhában.

Hari,
Rokica gyorsabb volt. Én is azt írtam volna, hogy amíg puha nem lesz

Ma én is veszek kukoricát! Most épp ribizlit eszem, de már bevágtam egy banánt és vár rám még a görögdinnye is. Nincs kedvem szilárdat ebédelni.

Szerintem a lefejt tejet, ha nem kell a te pici babádnak, odaadják annak a babának, akinek az anyukájának még nem indult be a teje. De nem tudom biztosan.

Tegnap én is voltam a Kikában, a Róbert Károly körúton, 4 körül, de nem a babaosztályon, hanem inkább a konyhán. A szüleimnek tegnap volt a házassági évfordulójuk (37. !!!) és vettem nekik ajándékot.

Benianyu

benianyu

Rokica!

Én is azt hittem a kórházban, hogy látom, ahogy lélegzik, meg dobog a szíve, aztán a nővérke elszomorított, azt mondta, a hasi főütőerem az, ami miatt így "mozog" a pocim. Mindegy, én még mindig hiszek benne, hogy a babus miatt van!
Kata

KépKép
baby20

Hari:

A vastól nincs székrekedésed? Az szokta nagyon megfogni a hasat.

Szexelni, ha eddig nem tiltotta az orvos, addig lehet mig ki nem nyilt a méhszáj illetve el nem folyt a magzatviz. Magyarul amig be nem indul a szülés.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Köszi Baby20Kép De fura, hallottam már, hogy le lehet adni a tejet, de hogy pénzért?! Ez olyan mintha a véradáson pénzt adnának. Vagy ott is adnak, csak le vagyok maradva?Kép

Irigylem akik a héten mennek UH-ra! Én csak 28-án megyek és olyan nagyon messze van még. Ráadásul ma elkezdett fájni a szeméremcsontom? talán. Olyan mintha beütöttem volna. Viszont ma jobban ment a menés, nem fájt annyira a jobb lábam. Apró örömökKép
Nálatok a védőnő néz valamit mikor mentek a súlyotokon meg a vérnyomásotokon kívül? Én azt hittem, hogy majd nézi ő is a szívhangot, de az enyém nem néz mást. Ráadásul utoljára (máj. 26.) azt mondta, legközelebb ő jön hozzám. De azóta nem jelentkezett, azért akartam ma bemenni. De majd csütörtökön elmegyek hozzá.

Holnap meg viszem a Nanó kutyát varratszedésreKép És utána ha a dokinéni engedi akkor fürdés!! Már olyan kis büdi szegényke. Bár azon gondolkoztam, hogy lehet hogy beadom a kutyakozmetikába, bár még sose tettem ilyet, de olyan nehéz őt ki-be emelgetni a kádba, főleg mikor már vizes és csúszik. Azért mégis csak 20 kg. Na majd még eldöntöm, csak sajnálom rá a pénzt, mert fürdetni én is tudom, csak emelni nemKép

Fú, Szmercsa, mikor eszembe jutsz, mindig úgy elkezdek izgulniKép Olyan klassz lehet, hogy már nemsokára látni fogod a babódat!! Bár mi is, csak kicsit később. Szerintetek látni fogjuk elfogulatlanul, hogy szép-e? Én eddig olyan ritkán láttam igazán szép újszülöttet. Persze mindegyik aranyos, de nem mindegyik szép. A barátnőmé pl. kifejezetten gyönyörű volt már 1. nap. Irigyeltem is. Bár ott biztos nem fog érdekelni, csak az, hogy meg legyen mindeneKép
Anyukámat kérdeztem, de sajna azt mondta se én se a nővérem nem voltunk szépek, de ő azért nagyon szeretett minket, csak hát látta, hogy nem vagyunk szépekKép Legalább őszinteKép Persze aztán pár nap múlva már gyönyörűek voltunk ám!!!O
Hari

Kép
Kép
hari

Hari:

Szexelni, ha eddig nem tiltotta az orvos, addig lehet mig ki nem nyilt a méhszáj illetve el nem folyt a magzatviz. Magyarul amig be nem indul a szülés.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hari:

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Nem tudom miért ment el háromszor... bocsi.

Kata:

De én csak ott érzem a lüktetést, ahol a baba kinyomja magát! És mocorog is közben. Tuti nem a saját eremet érzem...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hari,

Én 29-én megyek UH-ra. majd összehasonlítjuk az adatokat, úgyis egyidősek vagyunk. Jó? Kép

Nekem sem nézett szívhangot a védőnő, csak lemér és megméri a vérnyomásomat, meg beszélgetünk. Elég jó fej, szerencsére.

Mennyibe kerül a kutyakozmetika? A párod nem tudna segíteni a fürdetésben? Az nem merült fel, hogy Nanó mit szólna, ha nem te fürdetnéd?

Beteszek egy képet Beniről, itt 1 napos. Remélem, szépnek találod Kép

Kép

Benianyu

benianyu

Rokica,
Nekem is szarakodott az előbb a babanet. Kiírt mindenféle mesét, hogy 7 másodpercig túlterhelt, stb. Nem is igazán olvastam el. Lehet, hogy emiatt küldte el többször.
Benianyu

benianyu

Benianyu, ha rád vártam volna, azt hiszem túlfőztem volnaKép
Én is 4 körül lehettem ott tegnap. Nem láttál?Kép Én voltam az, aki állandóan az alsó polcokon néztem valamitKép Ugyanis annyira rámjött az ájulhatnék, hogy állandóan le kellett guggolnom. És úgy csináltam, mint akit nagyon érdekelnek az alsó polcokKép Ittam is, csak nem tudtam, hogy van-e mosdó a Kikában, és nem mertem az elején inni, mert már így is pisilnem kellett, de aztán mikor felmásztam a 3.-ra, mert ugye a mozgólépcsőt csak akkor láttam meg, mikor felértemKép, na akkor már kénytelen voltam inni, úgyhogy aztán gyorsan el is indultam haza. De azt az ivást is látnotok kellett volna. Én annyira gátlásos vagyok, ha egyedül vagyok hogy azt el sem tudjátok képzelni. Kb. 15x kerültem meg azt a vizespalackot, mire rászántam magam, hogy odamenjek. Na, akkor persze pont oda ment valaki inni, úgyhogy megint elkezdtem kőrözni, mert hát ugye úgy nem mehetek oda, ha látja valakiKép Viszont ha már nem egyedül vagyok, akkor bármire képes vagyok, nem is értem magam. Na mindegy.

Azt hiszem megkóstolom a kukoricát. Sajnálom, hogy nektek nincs étvágyatok, én folyamatosan ennék már megint. Ma már megettem vagy egy fél kg szilvát, egy adag brassóit, 2 barackot, és most jön a kukorica. Nekem csak annyi a bajom a "szilárd" kajától, hogy nagyon kívánom, de ahogy elkezdem enni, hányingerem lesz, olyan mintha tele lennék. De aztán persze kis idő múlva megint tudok enni egy kicsit. Van is rajtam 14 kg! De már nem érdekel. A nővérem pont tegnap mondta, hogy ő 22 kg-ot hízott mindkét gyerkőccel, anyu meg 20 kg-ot velünk. Úgyhogy úgy látszik nálunk ez családi vonás, és utána mindketten leadták rövid idő alatt. Hát remélem ebben is hasonlítani fogok rájukKép

Hari

Kép
Kép
hari

Rokica, érdekes, én is azt hallottam, hogy a vas székrekedést okoz, de furcsa mód nekem az pont nem. Sőt, mikor mondta a doki, hogy ne ijedjek meg, hogy a székletem fekete lehet tőle, akkor még vigyorogtam is magamban, hogy azt én ugyan nem fogom megtudni, mert nincs is székletem, de ahogy elkezdtem szedni, rendszeres lett. Szóval nem tudom hogy van ez, úgy látszik és fordítva működömKép

Benianyu, az tök jó lenne, ha összehasonlítanánk!! Bár nekem nem sok adatot szokott mondani a doki. Max. ha kérdezgetem. Te milyen adatokat fogsz tudni? Nekem a múltkor csak a szülés idejét mondta, meg hogy kb. milyen súlyú, de azt is csak kérdésreKép Cm-t nem tudott mondani. De lehet hogy majd a képről lenézem az adatokatKép

Beni így fényképről szép! Nekem nővéremnél volt kínos, mikor az ő babái születtek, mert ők olyan kis "áttettszőek" voltak. Majdnem át lehetett látni a fülükön, meg a kis erek is átlátszottak, és olyan kis "satnyák" voltak az elején. Persze azóta már nem olyanok, sőt ritka jóképű fiai vannak! De ahogy Beninek is sok haja volt ahogy látom, úgy a barátnőm lányának is, ami már eleve olyan kis szép látvány. Na nem folytatom, mert aztán kikapok, igazából minden gyerek szép, csak mindegyik más.

Hari

Kép
Kép
hari

Hari,

Jó, hogy Rokica megelőzött, így van ebéded.Kép

Nem láttalak tegnap, (gondolom, te sem engem) de én nem is mentem fel az emeletre (miután nem lehet babacuccot venni, a babanás rokonok miatt - nem akartam csurgatni a nyálam). Legközelebb beszéljük meg Kép Akkor majd én bátorítalak, hogy igyál. Végülis azért teszik oda azt a palackot, nem? Kép Ha tudtam volna, hogy van palack! Annyira szomjas voltam egész végig.

Benianyu

benianyu

Hari,

Én kapok az UH-n egy táblázatot az összes adattal, amit ilyenkor mérnek. Úgy is azt mondták, már kétszer, hogy kisebb a babóca, mint kéne, hogy legyen. Legalább tudok majd hasonlítani.

Én is szedek vasat, Maltofer F, de nekem sem okoz székrekedést, pedig azt hittem, hogy fog. Mondjuk mostanában rá vagyok állva a tökmagevésre, az pedig elég olajos, lehet, hogy kompenzálja.

Benianyu

benianyu

Benianyu, akkor majd alkotunk valami hasonlítást. Nekem eddig mindig nagyobb volt, mint várta a doki. Hát kíváncsi leszek most mit mond. Az elején még október 14-ét mondott, hogy akkor lesz meg a baba, most utoljára meg október 2-át. Hát lehet hogy a végén szeptember lesz belőle? Bár nekem mindegy, csak egészséges legyen.

A párom most itthon lesz elvileg szerda-csütörtök-pénteken. Kíváncsi leszek csinálja-e a háló-babaszobát. Úgy szeretném már én is rendezgetni. Bár most úgy döntöttem mindenképp elkezdem mosni, vasalni a babacuccokat, mert nem akarom az utolsó pillanatra hagyni, nem vagyok egy nagyon házias fajta. Veszek olyan műanyag tasakokat (azt hiszem Angelani mondta, hogy ő abba tette a cuccokat) és akkor már nem koszolódik össze. Aztán remélem előbb-utóbb a szekrénybe is bepakolhatom őket. Igazából tényleg nem sürget a tatár, csak olyan jó lenne látni már, hogy minden készen várja a babát. Furcsa, mert a párom is várja, csak ő olyan Pató Pál. Mindent halogat, és vagy az utolsó, vagy az az utáni pillanatra hagyja a dolgokat. Én viszont a másik fajta vagyok. Jó volt vele mindig is randizni, mert jó sokat vártam rá mindig. Én ott voltam fél órával előbb, ő késett vagy egy órát. Jó párKép

Na megettem a kukoricát, hát tudnék még enniKép De inkább meghagyom későbbre, és most eszem még egy dinnyétKép Tiszta zabagép vagyok. De olyan nagyon jól esik.

Hari

Kép
Kép
hari

Hari,

Majd átlagolunk, neked nagy, nekem kicsi. Kép

A párodat finoman noszogasd, hogy csinálja meg.

Küldenél egy csövet nekem? Most nagyon ennék.

Benianyu

benianyu

Virtuális kukorica?KépKüldöm.
Bocs, hogy felingereltem a gyomrodatKép Úgy utálom mikor megkívánok valamit és nem ehetek. Most mondjuk én a hallal vagyok így. Úgy ennék egy jó kis sült halat már napok óta. De annál jobban fog esni, ha majd hozzájutokKép
Na azért küldöm a kukoricát, hátha odaérKép

Kép
Kép
hari

Köszi, megjött a kukoricaKép Kép Kép

Olyan aranyos volt a kolléganőm, kiszalad az előbb a boltba és hozott nekem vanilliás karikát. De sajnos nagyon nincs rá gusztusom. Inkább sósat ennék (tökmagot). De nem haragudott meg, a többiek megették.

Benianyu

benianyu

SziasztokKép

Látom jók a témák. Bár a kukoricafőzésről lemaradtam, én is ki szoktam venni és megböködöm fogpiszkálóval. Lehet, hogy okoskodás, de remélem a csuhét nem dobjátok el, hanem beteszitek a lábos aljára és tetejére.

UH nekem aug. elején lesz, a doki tartja magát a protokollhoz és csak a 32. héten csinál. Amikor van UH mindig leírja és elmondja a méreteket (mármint, hogy melyik betű mit jelent, bár általában elfelejtem, és lázasan keresem utána a netenKép). Hosszméretet csak az elején mondtak, az "ülőmagasságot" a későbbiekben ezt úgy tudom, nem mérik (miért?).

Vas: valóban elszineződést és szorulást okoz, papírforma szerintKép. Szerintem most mindenki annyi gyümit kajál (magamat is beleértve), hogy ez kompenzálja. Meg biztos van, akinek hajlama van rá, nekem sose volt (mármint a szorulásra), sőt, régen vizsgák előtt táblaszám zabáltam a keserű csokit (pedig a tejcsokity szeretem), hogy ne kelljen rohangászni a mellékesbe az izgalomtólKép.

Szex ügyben én is azt tudom, amit Roki írt, ha zárva van a méhszáj, nem okozhat gondot (meg persze, ha jólesik). Mi soxor huncutkodunk, csak már a pocak van útban. Erről hallottam egy jó viccet, amikor a csaj panaszkodik a barátnőjének, hogy nem megy úgy a dolog, mint régen. Mire a barátnő megjegyzi, hogy úgy tudja, a méretekkel nem lehet gond. Mire a csaj: "Az én hasam levesz 10 cm-t, az övé 9-et, a maradékkal csináld Te!" Na szóval nálunk is pozíció keresések vannak, főleg, hogy ezzel a pocakkal már nem is tudok olyan fürgén "mozogni"Kép. Régen egyébként, mondogatták, hogy segíti a szülés beindulását, de én most mindenhol azt olvastam, hogyha a babó még nem akar megszületni, akkor ettől nem is fog. De tudnotok kell, hogy az öröm során oxitocin termelődik, ami egyeseknél fájó összehúzódásokkal járhat. (Mi az elején emiatt "diétáztunk"Kép.)

Babaszépség: szerintem ez olyan, hogy a sajátja mindenkinek a leggyönyörűbb. Tudom, hogy frázis, de ha szenvedsz vele 20 órát (senkinek se kívánom!), akkor magzatmázosan, torz fejjel és bevérzett szemekkel is ő lesz a leggyönyörűbb kisbaba. Mondjuk én már előre közöltem, hogy csak 1 naposan szabad lefényképezni, akkor már kisimul és szépséges lesz minden ember számára, a szülőszobán nem akarok fényképet (nálunk lehet), mert a természetfilmekben is elég a sok kis "űrlény". Nem véletlen, a romantikus filmekben legalább 3 napos kisbabákat mutogatnak "újszülöttként".

A kikában én is szeretem, hogy minden szinten van mosdó, meg olyan vizespalack (én nem szégyellősködök, leülök egy közeli kanapéra és 2-3 kört vedelek), lehet nézelődni, nem szólnak rád, de isten mentsen, hogy kérdésed legyen, nem lehet eladót találni, és ha mégis, az nem tud semmit. (Én a konyha és a nappali bútor nézegetése közben is ebbe ütköztem. Nem is onnan vannak a cuccok.Kép)

Benianyu, Beni tényleg nagyon cuki volt, és most is nagyon helyes pasiKép. A szüleidnek meg sok-sok gratula, nem semmi ez manapság! Az enyémek 20 év után váltak el, az apámról azóta (15 éve) se tudok semmit. Pedig majdnem utólérték volna a TieidetKép.

Tejci: tényleg le lehet adni a tejet, fizetnek is érte, de annyi vizsgálaton kell átesni, hogy szerintem nem feltétlenül érdemes. Meg beszélni kell a védőnővel, vagy valakivel, hogy jöjjön érte. Régen anyucimtól a védőnéni "fű alatt" vitte el másik kisbabáknak. A korházban is odaadták a tejét olyan kicsinek, akinek a mamája nem tudott szoptatni. Sőt, volt olyan, akit egyenesen megszoptatott, mert olyan kicsi és esetlen volt, hogy máskülönben szondán keresztül etették volna. De a mamim tejcijétől gyorsan meghízottKép. Az a baj, hogy sok helyen olyan nemtörődömök a nővérek, hogy nem foglalkoznak a lefejt tej sorsával...

Na megint írtam egy regényt, bocsika.

Dudukly
dudukly
Isaszeg

Dudukly,

Tényleg sokkal szebbek a babák egy naposan, mint rögtön a születés után. Van videó Beniről, amikor kivitték megmutatni a szüleimnek. Olyan kis gyűrött és vörös volt. De másnapra megszépült. Kép Kép Kép
Köszi a dicséretet Beniről is és a szüleimről is. Néha veszekednek, megsértődnek, morognak, mint minden pár, de azért jól megvannak együtt.

Tej: tényleg baj, hogy sok helyen nem foglalkoznak a lefejt tej sorsával. Kiönteni a mosdóba, ez borzasztó (mint sivatagban a vizet) Pedig néhány babának mekkora szüksége lenne rá. Sajnos biztos egyszerűbb nekik tápszerrel megetetni, mint a tejet hűteni, fagyasztani, kiolvasztani.

Benianyu
(akinek ma be nem áll a klaviatúrája)

benianyu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?