Új privát üzeneted érkezett!

Connie ez nagyon szép. Lelki szemeim előtt a követkető illusztrációk jelentek meg ( kész művészi csapat leszünk)

Kép
Kép
Kép

Kép
juszti75

Vizimanó: Germicid c

Kép
juszti75

Juszti
Nagyon jók a képek,én is szoktam csinálni ilyeneket.Boldi baba hogy van,milyen volt az éjszaka?eszik rendesen?
Maja amikor szúrták fájdalmasan sírtutána aludt fél órát és azóta kézbe volt,álmos volt egy óráig ringattam mire elaludt,de ahogy elnézem mindjárt kell,mert tornázik.Csak kézbe hajlandó lenni.

Doritis
Megértem,hogy vacilálsz mit tegyél,de szerintem,ha így eldöntötted,hogy a következőt császárral akarod akkor mindenképp keress másik dokit.Én sem voltam teljesen megelégedve,és a kórházból úgy jöttem ki,mint egy idegroncs.Úgy érzem tanultam belőle és a következőnél már nem leszek ilyen idegbajos (legalábbis megpróbálom.)

Kivagyok:letettem a kiságyba a csajt,mert hasmenésem van erre látom nyitva az ajtó macskám sehol,szerencsére a másik ajtón bement a konyhába,ha másfele indult volna már nem élne,már majdnem sirattam miközbe majd bef...m.Ha hasmenésem van Majának is az lesz?nem tudom mitől van lehet az idegességtől.

Timurr
Vendég

Juszit,
Helyesek ezek a képek.Kép

Na, a főnök meg reklamál, hova lettem.Kép

KépKép
connie

Na, alszik a ded.

Vezso
akartam már kérdezni, hogy nálatok az egész család vega, vagy csak te?

Még egy gondolat erejéig visszatérek a nyakpirosságra. Szoval nekünk (is) azért piros, mert redők vannak, amik egymásba érnek, viszont ha hason van a kölök, akkor ugye emeli a fejét, és a redők szépen kisímulnak, így tud szellőzni. Így, hogy rendszeresen csináljuk, már néhány perc alatt el is múlik a pirosság.

Kúp: én is hosszában vágom el, mert elvileg úgy könnyebben elolvad, de a széleit lekerekítem.

Doritis
Ez nagyon gáz, engem nem érdekelne az sem, hogy ismerős, úgysem tudnék ezután jópofizni vele. Kép

Vezso
Tüdőgyulladás Kép
Vilike szinte egész nyáron meg van fázva, és ehhez az elég, hogy az utcáról, ahol 40 fok van, bejövünk a lakásba, a 30 fokba. Mégsem adhatok rá pulóvert, ha bejövünk Kép.

Popsikenőcs: meglepődtem, hogy Franciskáéknál a 400 gramm 2.5 hónapig elég. Hogy őszinte legyek, nekünk a "legolcsóbb gyógyszertári kenőcs" van (Kata, ez nagyon tetszett Kép), az 130 gramm, és még az elsőnél tartunk így 4,5 hónaposan. Most kezd kifogyni, ezért írattam fel a dokival, és jól ki is akadtam, ugyanis 3 dobozzal írt fel, el sem tudjuk használni, mielőtt megromlik. Fürdetőből még az elején felírt 3 dobozzal, aztán két hónap után kiderült, hogy másik kell. Amit az ekcémára először írt testápolót, 900 grammot, (ráadásul egy ezres volt) azt is két napig használtuk, aztán kiderült, hogy nem jó Kép. Én gyűlölöm ezt a pazarlást, még akkor is, ha az árától eltekintünk. Kép
zsana75

Timurr
Ha az idegességtől megy a masad, az nem fog átragadni Majára, ha kajától, az lehet.
zsana75

Timurr,
vesezz be fokozott tisztasági szabályokatKép Reméljük, hogy nem vírus, és nem a kaja miatt van a hasmenés

Vezso,
Rettenetes lehetett a tüdőgyulladás. Tényleg vigyázni kellKép

Connie,
köszönöm a választ. Én sem tudtam mi lehet az oka ennek.Kép Tök jó a vers.

Vaktyuk,
köszi a hiányolást.Kép

Kép

Kép
vizimano

Na, én már főztem, vasaltam, takarítottam stb, szóval jó kislány voltam Kép
Gyönyörködtem a versekben, ki is fogom őket nyomtatni Kép A közeli képek nagyon kifejezőek, én is szeretek ilyet készíteni a kisangyalról Kép

Zsana
Csak én vagyok vega, de halat, tojást, tejterméket eszem. Nem csak magvakat meg füveket Kép A család többi tagja mind eszik húst, főleg a férj és a középső leány ("a csontos husit", ahogy ő mondja). A nagyobbik nem annyira szereti, nem is erőltetem, ő egyébként is rám hasonlít kívűl-belül (csak sokkal szebb Kép).
Minden húsos ételt főzök, kivéve pacalt ... Ma pl hurkát eszik a nép. Miért kérded?
Ja és az is jellemző, hogy csinálok magamnak húsnélküli kaját, a többieknek vmi fantasztikus sültet és eleszik előlem az enyémet. Így egy csomó étel bekerült a családi repertoárba. Kép

Persze, nem is azt mondom, hogy pulcsi kell a gyerkőcre a lakásban, csak az orrszörcsögés lehet az ilyen légkondiból ki-be dologtól. Mert többen írtak erről, és csak segítségképp meséltem erről. Egyébként meg teljesen érthető, hogy az emberek légkondit használnak, lassan olyan meleg van délidőben, hogy be kéne vezetni a sziesztát, mint pl a spanyoloknál.

Timurr
Ne írjál ilyen fosós sztorikat, mert nagyon vizuális típus vagyok...Kép
Ne idegeskedj, a baba megérzi, olyan antennájuk van!
Vezso
vezso

Egyébként képzeljétek, az egyik turistacsoportomban befosott (bocs) egy bácsi, pont az idegenvezető ülés mögött a buszon. Minden huppanónál terjengett a szag rendesen.Egy idő után már mindenkinek zöld lett a feje és fogta az orrát. Mivel nem mutatott semmi szándékot arra, hogy leszálljon és taxival a szállodába menjen, finoman rábeszélni próbáltam erre. A bácsi legyintett egyet, és azt mondta: "Ugyan, hagyja kedves, az összes csomagom elveszett a reptéren."
Elképzeltem, hogy a következő napokat a bácsi a szállodai lepedőbe borkolózva tölti Kép Kép, hú, de gonosz vagyok...
Vezso
vezso

borkolózva = burkolózva
Vezso
vezso

Vezso
Jó ez a sztori KépKépKép
Csak kíváncsiságból kérdeztem a vegaságot. Mondjuk nehéz elképzelni, hogy a családnak készítesz husis ételeket, és te nem eszel belőle. Én nem tudok olyan dolgot főzni, amit nem eszek meg, mert én csak kóstolgatás alapján tudom, hogy jó-e.
zsana75

Sziasztok!

Megjöttünk Horvátországból! Aki még fontolgatja a babás nyaralást, de nem mer belevágni, én mindenképpen bíztatnám! Fittnesbaby egy kisangyal volt, én úgy vettem észre, hogy mindegy neki, hol van, csak anya, na és főleg a cici legyen közelKép. Egyébként egy ilyen nyaralás a nyilvános helyen való szoptatásra is jó tréningKép. Szoptattam a tengerparton, sziklákon, vendéglőben, autópálya mellett. A velünk nyaraló baráti család 4 és 6 éves fiaiból pedig komplett szoptatási tanácsadó lett 1 hét alatt: mindig nézték hogy cicizik a pici. Féltem, hogy fogja viselni az utat és meleget, de szerencsére nem volt semmi gond: a kocsiban aludt végig. (Éjszaka mentünk, mert nem akartuk felborítani a napirendjét. ) Mondjuk szerintem az azért fontos, hogy tartsuk tiszteletben a baba szokásait, ezen néha vitatkozuk a párommal. Õ cipelte volna egész napra tengerpartra, de ott nem aludt el, csak rövid időre, gondolom meleg is volt, és hát csönd sem volt. Így én fent maradtam a hűvös apartmanban, amíg LucaZsófi aludt. Azért a teraszról a tengert nézni sem volt rossz, bár néha én is vágytam a vízbe... A tngerbe csak egyszer mertem bemenni, féltem, hogy a hideg víztől apad a tejem... Hiába no, azért paramami vagyokKép
Próbáltam visszaolvasni, szép a termésKép
Hozzátáplálás: hát tényleg elég nagy a kísértés, mert ugye most vannak finom friss gyümik... Én nagyon kíváncsi is vagyok, hogy a "rendes" kajától hogy fog hízni a lányom... Mi most vagyunk 4 hónaposak, holnap megyünk dokihoz: szuri is, mérés is: már előre félek...
Eszter
wester2004

Szerintetek az mitől lehet, hogy a fiam már tökéletesen átaludta az éjaszakákat (8-4-ig 5-ig) aztán gondolt egyet és most újra felkel éjszakánként, mint két hónappal ezelőtt!? JAJ éjfél, fél 3, fél 5, fél 7
Az utóbbi időben már le mertem ülni esténként egy film erejéig, most újra már 9-kor elmegyek aludni, hogy valamit azért mégis tudjak pihenni! És nem hisztizik, hanem kajál! Eddig miért nem hiányzott neki? Azt mondanom se kell, hogy napközben nem eszik ám nagyobbakat! Mit csináljak, próbájam a 3 órákat kitolni napközben?
A lábam lejárom, hogy levegőn legyen, mert ugye az kifárasztja őket. Nálunk miért nem működik? Kép
doritis

Zsana
Értem. Nekem is meg kell néhány ételt kóstolnom, de ha van vki a közelben, megkérem erre. De pl a sülteket be tudom jól ízesíteni kóstolás nélkül is.
Ilyen sztorim jó sok van, már össze kéne őket írni. Főleg a turista-aranyköpések aranyosak pl az aquincumi romok mellett elhaladva kérdezték: "Miért építettek a rómaiak ennyi romot, mi volt vele a céljuk?", meg a Szent Jobb megtekintése után: "Ha a magyarok ennyire szerették a királyukat, miért kellett szegénynek a kezét levágni?" stb Vezso
vezso

És te ezt kibírod röhögés nélkül??????
zsana75

Nagyon csunya az egerkem nyaka es a hintopor a melegtol egybeall a nyakan, orvosunk szabin aki helyettesiti azzal mult heten majdnem osszevesztem....Kép
Nekunk van itthon neogranormon de az zold tudom hogy kek kene hogy legyen de ez nemKép
Most tojozom bekenjem e vagy nem.
Doritis miert vagy ilyen emberekre tekinettel???
Amugy azert jo meg ha elmondod hogy nehogy valaki hozza menjen, en pl tuti lerugtam volna magamrol, ha jol tudom vakuumot mat csak akkor hasznalnak ha feluton elakad nem pedig ha nem akar jonni na mind1.
Vezso epp emiatt a megfazas miatt nem hasznaljuk nagyon a legkondit mert tremeszetesen a nappalinak csak arra a pontjara lehett rakni ahol az ulogarnituran hederezunk egesz nap.
Visszaterve a szulesre nekem pozitiv elmeny nagyon mert ded olyan tempoban erkezett hogy el kellett kapni szo szerintKép es az sem elhanyagolhato hogy a korhazbaerestol szamitva 2.20 alatt lett meg es otthon sem voltam rosszul nagyon, a dokim meg poenkodott is hogy "Jee meg az oxitocint is elfelejtettuk" Kép
Veszo irtad hogy a huggiees reszben neked koszonheto hogy van itthon miert?

Kép
vaktyuk

Doritis
Teljesen normális amit írsz, nemrég pont kitárgyaltuk ezt, hogy olyan, mintha néhányunk babája visszafejlődne ebből a szempontból. Lehet, hogy fejlődési ugrásban van.
Javaslom a séta mellett az otthoni babaúszást, erről is nemrég beszéltünk. Az nagyon elpilleszti a babákat. De ha éhes, éhes, ez van. Majd elmúlik ez is, sajnos, mert olyan, de olyan gyorsan felnőnek Kép

Eszter
Hurrá, nyaraltatok, tök jó Kép Mondom én, hogy semmi bajuk a babáknak az utazástól (sztem nagyon kevés nem bírja), és örülök, hogy engem igazolsz. Tenger...pálmafák...szép hapsik...Kép
Vezso
vezso

Vezso,
ezt mind megállni nevetés nélkülKép Kép
Sztem írjál erről egy könyvetKép

Eszter,
már pont akartam kérdezni, hogy mi van veletek.Kép Örülök, hogy jól sikerült a nyaralás.Kép

Doritis,
Ákosom a levegőm babakocsiban nem hajlandó elaludni. Tágra nyitja a szemét, és látszik rajta, hogy direkt nem hajlandó aludni. Nem lehet, hogy valamilyen fejlődési ugrás van nálatok és azért kér gyakrabban enni? Fiam is tápszeres, és azt gondolom, hogy nem érdemes húzni az időt ha éhes, mert csak mega-giga nyűgi lesz a vége - nálunk. Persze, valamilyen minimális időt muszáj tartanom, mert a tápit meg is kell emészteni.Kép

Connie,
biocuccot fogok adni Ákosnak. Részint nagyszülőktől, részint ismerősöktől. Mi már gyűjtjük a kis műanyag dobozokat fagyasztás céjából.Kép

Kép

Kép
vizimano

Zsana
Nehéz kibírni, hogy ne nevessek. Tulajdonképp sokszor azt sem tudom eldönteni, hogy poénból mondják, vagy komoly. És sajna komoly, legtöbbször. De azért nagyon szórakoztató. Sok szomorú eset is van, meg nagyon megható pillanatok is. Rengeteg érdekes emberrel találkoztam ...

Vaktyúk
Sajnálom ezt a pirosság-dolgot. Tényleg csak akkor nem nyomódik a kis tokájuk a nyakra, ha hason vannak. Úgy meg nem bírják még sokáig. Tudod mi jutott eszembe? Vazelin? Illatmentes? Az nem jó?
Vezso
vezso

Zsana
Nehéz kibírni, hogy ne nevessek. Tulajdonképp sokszor azt sem tudom eldönteni, hogy poénból mondják, vagy komoly. És sajna komoly, legtöbbször. De azért nagyon szórakoztató. Sok szomorú eset is van, meg nagyon megható pillanatok is. Rengeteg érdekes emberrel találkoztam ...

Vaktyúk
Sajnálom ezt a pirosság-dolgot. Tényleg csak akkor nem nyomódik a kis tokájuk a nyakra, ha hason vannak. Úgy meg nem bírják még sokáig. Tudod mi jutott eszembe? Vazelin? Illatmentes? Az nem jó?
Vezso
vezso

Milyen szívás, most tudtam volna nyugodtan főzni, még alszik a fiam, persze nincs itthon alapanyag, úgyhogy most várok, kezdek éhes lenni, és remélem nem kezd el esni az eső, mert akkor nem fogunk tudni vásárolni menni. Kép

Vaktyúk
Én is ezért nem hintőporoztam Kép

Termékminták: msot írtam nekik, hogy töröljenek már az adatbázisból, erre visszaírtak, hogy jó, de másik kettő épp postázás alatt van, azzal mi legyen?
Aki hiányolja őket, szerintem szóljon nekik, hogy küldjenek.
zsana75

Vaktyuk,
ha zöld, akkor inkább ne kend be nehogy allergiát okozzon. Esetleg vegyél újat a gyógyszertárbanKép De megpróbálhatod Canestennel is.

Kép

Kép
vizimano

Doritis,
Nem volt valami változás, ami miatt napközben kevesebbet alszik, és túlságosan lefárad (bár logikus lenne, de attól nem alszanak jobban), vagy amitől kevesebbet van veled kontaktusban?
Ákosnál pl. észrevehető volt, hogy hétvégeken, amikor megyünk mindenfele, és többet van babakocsiban meg hordozóban mint kézben, és fáradtabb, meg mi nem foglalkozunk annyit vele, akkor nyűgösebb, és nehezebben alszik el, vagy felébred.
Meg most, hogy nagyobb, jobban kell figyelnem, hogy ne játssza túl magát.Kép
Ha sűrű napunk volt, én azt szoktam csinálni, hgy hazaérkezés után fekve szoptatom meg, apát kipateroljuk a nappalibaKép, és Ákos addig cicizhet,ameddig akar (mondjuk máskor is, csak ilyenkor többet akar). Általában be is alszik ilyenkor, de ha nem, akkor is pihenünk, és lenyugszik.

KépKép
connie

Vaktyuk,
Sztem se kend be, ha már zöld.Kép

Zsana,
Ismerős helyzet, csak én este 10-kor szoktam erre rádöbbenni.Kép Bár hús meg sült krumpli (majdnem) mindig van a fagyóban, vészhelyzet esetére.KépÉpp most rontottam el a sertéscombot, túl száraz lett, azt hiszem túlsütöttem.Kép
Én úgy szerettem régen jókat enni, de most már a táplálkozás=létfenntartás szintre "süllyedtem".

KépKép
connie

Doritis,
Ja igen, azt akartam még hozzáfűzni, hogy ha felébred éjjel Ákos, akkor tutira eszik is, még akkor is, ha nem az éhség miatt ébredt.

/Hanem a hülye anyja miatt, aki nem merte benne hagyni a kakis pelubna reggelig.Kép Pont jöttem vissza wc-ről, mikor betrottyolt. De persze nyugodtan maradhatott volna rajta, nem volt akkora adag. És persze miután mi felköltöttük 3-kor, felébredt 5-kor is./

KépKép
connie

szerintetek nem kéne megmutatni gyógytornásznak? sokat fordul oldalra nagyon de mindig csak a jobb oldalára. Újabban így is alszik. Ildi( delfinke) nálatok mik voltak a tünetek?

Kép

Kép
juszti75

Hú, találtam még egy szépet. Persze itt pityergek rajta.Kép

R.Tagore: Választás

A gyermek csak egyet gondol, és már fenn is van a mennyországban.
Nagy oka van, hogy nem hagy el bennünket.
Hogy sose lássa többé anyját - ó, nem! Ha elfárad, a kebelén megpihen.
A gyermek minden bölcs szót tud, kár, hogy itt a földön csak kevesen értik meg.
Nagy oka van, hogy nem akar beszélni mégsem.
Csak egyet akar: és ártatlan arccal tanulja az anyja szavait az anyja ajkáról.
A gyermek úgy jön a világra, mint egy koldus, pedig mennyi aranya és gyöngye van.
Nagy oka van, hogy álruhában érkezik.
Icipici csupasz koldus, aki tökéletesen tehetetlennek tetteti magát - így koldulja a mérhetetlen anyai szerelem gazdagságát.

A gyermek tökéletesen szabad volt a növekvő hold kicsi országában.
Nagy oka van, hogy feladta szabadságát.
Elcserélte a végtelen boldogságok termével, ami ott van az anyja szíve sarkában, mert tudta, hogy minden szabadságnál édesebb, ha megöleli és a karjába szorítja.
A gyermek a tökéletes boldogság országában lakott, és nem ismerte a könnyeket.
Nagy oka van, hogy mégis a könnyeket választotta.
Mosolyog, hogy meghódítsa anyját, de a szánalom és a szerelem kettős bilincsét piciny, könnyes tragédiáiból fonja.

(Egyébként a kötet címe: Növekvő hold, ha valakit érdekel. Csak ilyen anya-fia versek vannak benne, ilyenek is, meg másmilyen nagyon aranyosak is).

KépKép
connie

Connie
A szüléssel kapcsolatban: Az első szülés traumatikus élmény volt nekem is, nemcsak ammiatt, hogy még addigi életemben nem éltem át ilyen fájdalmat és nem is gondoltam volna, hogy ilyen lehet, hanem azért is, mert lelkileg nehéz volt feldolgozni, hogy kettő lett belőlem. Hülyén fogalmazok, szóval, hogy addig a pocakomban volt és aztán már a kezemben és már örökre vigyázni kell rá. Maga a szülés, mint írtam az Istvános topikban hosszú volt, fájdalmas és fogót kellett használni. Legyengültem, meg elájultam utána nem egyszer (+ aranyér Kép) Sokat aggódtam utána is, mindent "túlcsináltam", nem tudtam kire hallgassak, depressziós lettem stb.
VISZONT, a második szülésem rövidebb volt és szinte kellemes, az utolsó most egy kicsit olyan, hogy "na beugrok egy kicsit, szülök és megyek", nem is tudtam, hogy beindult a szülés, mert csak ctg-re mentem.
Van remény egy kipottyantós szülésre ezután! :
Akárhány lesz (3-4-5 Kép)
Vezso
vezso

Nem a kence zoldKép akkor mar kidobtam volna hanem maga a doboz nem a hagyomanyos kek hanem zold es szenzitiv erzekeny borreKép az elobb lemostam most bekentem aztan meglatjuk ha mas nem holnap doki csak nem a helyettesitohoz. Amugy azert vesztem vele ossze mert az endocarditis megelozesi modjat kerdeztem ami antibiotikumos minden esetben erre kioktatott "anyuka az antib. nem cukorka , hogy csak ugy adogassuk" .... mondom magamban anyadKép
Nem szeretem ha huylenek nez azert mert o orvos,
orulok hogy nem o a korzetink es nem kellett valtanom.

Kép
vaktyuk

Connie,
én is pityergek.

Vakyúk,
jó alaposan félreértettem amit mondtál. Azt hittem, hogy a kence zöldült meg. Nekem is senzitív van.

Szegény Lurci! Vagy alszik az oltástól, vagy felébred, elkezd mosolyogni, de aztán hirtelen ordításban tör ki. Csak anyán jó ma. Szerencsére lehűlt, mert tegnap együtt izzadtunk.Kép De legalább nem lázas.

Kép

Kép
vizimano

Juszti!

Tünetek: nem tartotta és nem forgatta a buksiját, csak bal oldalra hajtotta a fejét és amikor felemeltük a lábával és a fejével homorított (kifliforma).
Utána amikor már kiderítették mi a baj; több dologra is rájöttünk ami a betegsége miatt van. Pl:utált hason lenni (fájt a háta ahogy húzodótt az izom); nem akart szopizni stb.
Szerintem ha nem vagy nyugodt mutasd meg orvosnak; azzal semmit sem veszítesz!

Ildi

delfinke

Sziasztok!
Tegnap este jöttünk meg a balcsiról, lent voltunk hosszú hétvégézni a manóval. Tök jól bírta, de lehet, hogy megfázott, mert ma reggel kicsit köcsögött, meg bukott valami sárgás-zöldes színű folyadékot. Utánameg szopizott és azt is kihányta...azóta jókedvű, meg durmol is. és amit azóta evett, az bent is maradt. Most a doktornénit várjuk, biztos, ami biztos, megmutatjuk neki. Hopp, pont most jött meg...

Kép
emma8

Emma,
Majd írd meg, mit mondott a dokinéni.

Vezso,
A kamaszság milyen lelki negatívumaitól akarod megóvni a lányod?

Sógorom gyerekei 9-11-15 évesek, de rettenetesen idétlenek tudnak lenni. Ez minden kamasszal így van? Az én szerelmetes csöppem is ilyen lesz?Kép
Igaz, hgy az anyjuk folyton neveli őket, sztem részben ezért is idétlenkednek annyit, pl. az evésnél.

KépKép
connie

Na, itt vagyok. Hát nem megfázott a gyerek, az a kics köhögés, amit produkál, az normális. Viszont, amit reggel bukott az az epétől lett sárgászöld, szóval ez a reflux dolog csak nem hagy minket békén. Az a nyeldeklés, amiről néhány hete írtam is ettől van. Most már ugyanis nem elsősorban kibukja a tejcsit, hanem visszanyeldekli, ami rosszabb, mert bentmarad és feszíti a pociját.
A doktornő felírt bebaHA AR tápszert, ebből kéne 20ml-t adni evés előtt, ez sűríti a tejcsit és nemfog visszajönni. Azért várunk pár napot, hátha javul a dolog, talán az utazás borította fel a rendszerét. Remélem rendbejön, mert nem nagyon szeretném elkezdeni előtápizni...

Egyébként valaki használt közületek ilyen antireflux tápit?

Kata, az atya telefonszámát mindjárt megírom priviben!

Kép
emma8

köszi Ildi!

megmutatom.

Boldi a játszószőnyegen.
imádja.

Kép

Kép
juszti75

Juszti!

Nagyon édes Boldi! Kép
Marcika is imád a játszószönyegen ˝dühöngeni˝!Újabban ha valamit a keze közé kaparint azt alig akarja elengedni
Amúgy Boldi a fejét emelgeti, forgatja?

Lányok!
Ti üveges bébiételt vesztek, vagy magatok főzitek?
Én pl. a sárgarépát nem merem megvenni a közértben; annyi rosszat hallani!
Viszont az üveges ételek drágák nagyon! Kép
Néha, amikor kijutok a Lehel piacra; ott árul egy öreg néni akiről biztosan tudom hogy otthon termeszti a zöldséget és nem vegyszerezi! De neki sem véges a készlete;ha van mindig tőle veszek!

Ildi
Ildi

delfinke

Sziasztok!

Reggel óta olvasok 2 napot (persze abban az időben amit a kiscsaj enged) és most jutottam ide.

Emma

Milyen a tornázó? Bevált? Tetszik a gyerkőcnek?

Franciska

Szerintem igaza lehet Timurr-nak, hogy azt a 4 órát biztos nem evésre fordítja, hanem komforszopi. Az én lányom is szokott ilyeneket csinálni, bár mostanában ritkábban, de 1 hós koráig minden este ugyanez volt. Cumit próbáltuk nála, de utálta, kiköpte. Aminek én lényegébwn örültem, mert ha fárasztó is 4 órán keresztül ciciztetni, a mellett nagyon jó érzés is Kép
Szerintem napközben is komfortozhat Bendi, ha olyan sokáig eltart a kajcsi. Gréti 10 perc alatt végezni szokott a kajával. Mégis van olyan, amikor 30-60 percig is szopizik. Hát ennek nagy része már komfor Kép És ilyenkor is csordogál a tejcsi, ezért nyelnek ugyanúgy rendszeresen, csak lassabban.

Nevek:
Nálunk 4 név volt befutó: Gréta, Nóra, Eszter, Enikő. Egyszer leültem és megbeszéltem a kis csajjal, hogy rugjon, ha tetszik valamelyik név, soroltam, és a Grétánál rúgott. Kép Kép

Egyébként az, hogy az embernek tetszik-e valamilyen név vagy nem, az tényleg jórészt attól függ, hogy milyen embert ismer már azon a néven. Így én sosem fogom tudni bevenni az Aranka nevet... Nagyon kellemetlen lányhoz kötöm. És sajnálok minden Arankát, mert emiatt előítéletes is vagyok Kép

A név amit adunk a gyerekeinkenek, az valóban illik hozzájuk. Fura egy érdekes dolog ez. Kép Én is kipróbáltam a megmaradt 3 nevünkön szólitani a babát, de nem illik hozzá... csak a Gréta Kép
Olyan ez, mnit mikor van egy színész, és művésznevén ismertük meg, akkor a civil nevét már nem is érezzük illőnek hozzá.
Pl. (ha már említésre került ez a sorozat) Barátok közt szereplői. Most Imi jut eszembe, aki civilben Ottó. Hát szerintem inkább Imis mint Ottós a srác Kép

Képzeljétek!

Gréti tegnap 3-szor is lepisilte a pelenkázót. Nem mondom, hogy nem szokta, de talán 2-3 naponta csúszott be ilyen "balaeset" de most mi jöhetett rá, hogy 3-szor is arra tartogatta, hogy levegyem a pelust Kép
Ma meg a rotyi a hátán kötött ki Kép jó nagy rotyimanókat tud produkálni, de pelus mindig kibírta. Ma volt először, hogy nem Kép
Egyébként mi Liberót használunk, én nagyon szeretem. Néhány termékmintás Pampers-t kipróbáltunk, de nekem is túl műanyagosnak tűnik...

Akiren
akiren

Connie
Kamaszkor: Ilyenkor kezdik keresgélni, mi az érték mi nem, bizonytalanok, egyre kevesebb az önbizalmuk, megváltozik a testük (az én lányom szégyelli pl),az első szerelem is eljön... Szeretnék segíteni a lányomnak, hogy az útkeresés elején könnyebb legyen neki, mert sztem a mai világban nehezebb eligazodni, mint amikor én voltam ennyi idős. Sokkal több hatás éri a gyerekeket, felgyorsult minden, sokoldalúbbnak kell lenni a könnyebb boldoguláshoz. A társadalmi rétegek között is hatalmas különbségek vannak, ez is okoz belső feszültséget a gyerekeknek manapság, látom. A negatív hatásoktól nehezebb őket távoltartani, borzasztó látni, hogy 14-15 évesek dohányoznak, a drogozás is teljesen bevett dolog már. 13-14 évesek már szexuális életet élnek. Én nem szeretném, hogy a lányaim ilyenek legyenek.
Hú, sokmindent tudnék írni ... Tőlünk függ, hogy milyenek lesznek, nekünk kell őket a helyes irányba terelgetni. Kép
Gyönyörű sorokat írtál Kép megnéztem azt a weboldalt is a hozzátáplálás megkezdéséről, hasznosnak találtam az infokat. Köszi! Kép

Ildi
Mi akkor használtunk üveges bébiételt, ha utaztunk, mert akkor nagyon kényelmes volt. Egyébként megfőztük itthon az ennivalót, főként házi termesztett zöldség-gyümölcsből eleinte.
Vezso
vezso

Tegnap a védőnő kérdezte, hogy hányszor teszem tisztába Ákost. Mondtam mindig amikor kell.Kép Kérdezte, hogy mégis hányszor. Mondtam, hogy minimum 6X. Erre azt mondta, hogy HÚÚÚ az nagyon sok. Van aki csak 3X teszi tisztába egy nap. Elgondolkodtam ezen az infón, és arra jutottam, hogy nem vagyok abnormális. Kaják előtt tisztába teszem, ha van "produktum" akkor utána megint, és ha észlelem, hogy eléggé feltellt a pelus, akkor "soronkívül" is megcsinálom.

Ti hányszor teszitek tisztába a Manókat? Vagy csak tényleg én vagyok abnormális?Kép

Kép

Kép
vizimano

Akrien, imádja Balázs a tornázót. Ez eddigi egyik legjobb beruházásunk! Aznap, mikor megvettük, vagy 1 órát csak bámult a csüngő cuccokra. És mióta megvan, azóta jött rá, hogy a kezecskéjével tud birizgálni tárgyakat.

Pelus: mi a huggiest használjuk, mindet kipróbáltuk és ez jött be a leginkább. Bár, ha jól tudom ez is a legdrágább...sajna.

Vizimano, mi is pont így csináljuk, ahogy Te írtad, ez tuti nem abnormális. Én inkább azt tartom annak, aki csak 3x cseréli a pelust. Azért az nagyon kevés egy ilyen picurnál.

Míg el nem felejtem, volt itt róla szó,hogy a babakocsi támláját mikortól lehet felemelni. Most megkérdeztem a doktornőt és azt mondta, hogy az egyes fokozat mehet, sőt jót is tesz a bukós, refluxos babáknál, csak derék részre, ahol kezdődik a háttámla, oda kell tenni egy kicsit plédet összehajtva, hogy a dőlésszöget picit tompítsa.

Kép
emma8

Akiren probaltad az agylabakat megemelni? fejresznel, en csak olvastam rola sokan dicserik sokan azt mondjak hulyeseg a reflux tapszer.

Kép
vaktyuk

Emma
Én ugyan nem értek a dologhoz, de úgy tudom, hogy a reflux azért ennél súlyosabb dolog. Ha egy baba tényleg refluxos, akkor ott a gyarapodással is gond szokott lenni (értelem szerűen). Meg az nem olyan, hogy egyszer refluxos, máskor meg nem.
Persze nem akarok okosabb lenni a gyerekdokinál, csak úgy elgondolkodtam.
zsana75

Vizimano
Mi az, hogy nagyon sok? Kép, még ha ő fizetné a pelenkát, akkor megérteném, de így Kép.
Egyébként nálunk totál változó, a pelenkától is függ, meg ahogy alakul. Előfordul tényleg, hogy csak 3x, de az is, hogy 6x. Persze azt is bele kell kalkulálni, hogy nálunk napi két pisi tuti pelenka nélkül távozik Kép, mivel sokat hagyom meztelenkedni Vilikét. Egyébként én fogdosom a pelenkát (belülről), és az alapján döntöm el, kakinál pedig egyértelmű.
zsana75

Vaktyúk
Bocs, de még nem válaszoltam meg a kérdésedet, és most eszembe jutott hogy pellusról beszéltek.
Jó pár éve segítettem annak az üzletembernek, aki behozta ezt a pelenkát Magyarországra (Huggies). Nem egy nagy sztori, csak úgy éreztem ki kell próbálnom ezek után és meg is szerettük. Kép
Mi 3-5-6x cserélünk pellust, de legtöbbször 3x is elég, pedig nem spórolok vele, és a popsija is szép, még sosem pirosodott ki. Azt mondjátok, kevés ? De ha nincs benne semmi, akkor minek cseréljem ki?
Vezso
Vezso
vezso

Nálunk is legalább 5-6-szor van cserélve a pelus. Napközben úgy 3 óránként kicserélem (mivel sűrűbben eszik és óránként azért nem szorul tiszta pelusra, de igyekszem egy nagy kajcsi előtt elintézni). Viszont éjszaka nem cserélem, pedig felkel enni többször is. De én már csak elvből sem cserélem ki. Persze volt hogy hallottam rotyit, akkor azért nem hagytam alatta Kép
Szóval éjszaka azért nem cserélem, mert kajcsizni kel fel (vagy tőlem bármi másért, én akkor is cicit adok neki Kép ) Ilyenkor néhány perc szopi, max 10 perc (ekkor tudom, hogy tényleg éhség miatt ébredt, és alszik tovább. Vele együtt én is. Nem is böfiztetem. Cicin elalszik és kilöki a nyelvével. Biztos nyel levegőt is (nappal nagyokat szokott böfizni, néha az apja is elcsodálkozik, hogy ekkora lányból hogy jön ki ilyen), hogy aztán azzal mi lesz az éjszaka folyamán nem tudom, de gondot nem okoz Kép
Egyébként pukizni is szokott óriásiakat. Egyszer a hátán feküdt, és akkorát pukizott, hogy a szél megemelte a fenekét. Én jót nevettem, de ő felébredt és elsirta magát Kép
Aztán vannak nálunk is extra pelenkázások, egy alkalommal úgy fél órán belül 3-szor cseréltem ki. Kajcsi előtt, aztán szopi közben jött a rotty, így szopi után cseréltünk, de mihelyt felvettem ebben a tiszta pelusban, már jött a következő rotty... ismét csere.

Vaktyúk,
Gréti nem refluxos Kép Kép üzi nem nekem szól...

Akiren
akiren

Vizimanó,
Hááááromszooor????? Hát az én fiam akkor csupa pisi-kaki lenne egész nap.Kép Én is minden kaja előtt tisztába teszem, plussz kakik után, ill. ha nyügi, mert telepisilte. Sztem van vagy 7-8 naponta.

Vezso,
Aha, értem. Tök jó, hogy ennyire figyelsz a lányaidra.Kép

KépKép
connie

Sziasztok!
Manókám horpasztott egy nagyot és azóta a régi kop-kop-kop.Nagyon remélem ,hogy így marad,mert szunya elött olyan keservesen sírt.

Úgy látszik én vagyok a legabnormálisabb én kb.10-szer cserélek pelust.A kisasszony akkorákat nyújtózik,hogy közbe csak úgy rotyog.Kis kaki van akkor is kicserélem én sem szeretnék úgy lenni.Manapság kezd talán kevesebb kis kakis lenni,akkor majd biztos kevesebb kell,de én rengeteg pelust (meg popsitörlőt) használok.

Nagyon szépek az idézetek.

Emma
Nálunk szét van bombázva a játszó,az elefánt a babakocsival jön velünk,mert az a kedvenc és nagyon jól elvan vele.És én még akasztottam rá egy zenélőt,oldalra meg egy tükrös játékot.

A legújabbb móka nálunk pingvin úr,avonos fürdetőkesztyű a fekete-fehér feltűnő a törpék számára,hátmégha beszél és mozog a szájaKép.

Ma az én picikém akkorát rottyantott,hogy a zoknija,a lába,a ruhája és az én ruhám tiszta kaka lett.Dm-es pelus volt,hát nem tudom veszek e még.
A hasmenés idegi alapon volt,mert már nincs és lenyugodtam,hogy picikém elég jól viseli.

Timurr
Vendég

Az előző üzit vagy két órája írtam, csak most sikerült elküldeni.Kép

Sztem elég változó, hogy melyik baba mennyit pisil, kakil, biztos függ a kajamennyiségtől is, amennyit megesz. Ákosomnál sok megy be, és sok is jön ki.Kép

Emma,
Az ágy fejrészének megemelése olyan 5 centivel, tényleg jó, én is refluxos vagyok, onnan tudom.Kép Viszont az sztem elég komoly, ha epe jön vissza, az már nemigen fér bele a normális reflux fogalmába, ami majd minden babánál előfordul. Különben felnőtteknél nincs látható jele a refluxnak, babáknál nem tudom.

KépKép
connie

LÁnyok, köszi a sok hozzászólást! Lehet, hogy rosszul írtam le, szó szerint nem komolyan refluxos a gyerek, hanem az első hónapban sokat bukott, most ritkábban bukik, viszont nyeldekel (a kaját vissza...). Ez elsősorban azért van, mert irtó sokat zabál, és még ilyenkor a gyomorszáj is renyhe, szóval jön vissza a cucc. Viszont szépen gyarapodik, ezért is mondta a dokinéni, hogy ez nem számít kórosnak.
A furcsa a mai epés dolog volt, de a dokinéni szerint ez akár az utazás okozta változástól is lehet. Az ágyat már vagy 1.5 hónapja megemeltük, ez segített is a bukásokon. Remélem ez a mai dolog egyszeri eset lesz!

Kép
emma8

Sziasztok!
Itt vagyok megint Kép Egyedül vagyok épp, lányaim a nagymamánál, férjem még benn. Elaludt a Picike a nagy fürdés után. Egész nap sokat aludt, nem jellemző rá. Nézdegél, meg játszik, de emlékszem a nagylányaim többet aludtak egyben napközben. A 8 éves néha most is alszik du vagy 2 órát. Nektek mennyit alszik nappal a kicsi? Tudom, hogy volt már erről szó, de azóta eltelt egy kis idő...

Még azt szeretném kérdezni, hogy közületek van aki az életben is találkozott már?
Vezso
vezso

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?