Új privát üzeneted érkezett!

Szia Ildi, a kis "kukkoló"!

Mi elmegyegetünk itthonról, de azért nekem is társasághiányom van. Erre pont jó a net, nem? Írj többször! Kép Hogy érted, hogy kialakult kismama-csoportok vannak?
A babanetes találkozón én gondolkodom, volt már valaki ilyenen?

Doritis
Milyen negatív dolog ért, hogy elment a tejed? Írjál nyugodtan, mindent tudni szeretnénk Kép

Connie
Mi van Veletek? Minden rendben, ugye? Kép
Na, már itt sem vagyok Kép
Vezso
vezso

Zsana

Fentebb írtad, hogy nincs tévétek, mert szerinted nincs benne semmi értelmes. A National Geographic-on, Dicovery Chanel-en, Spektrumon (hirtelen ezek az ismeretterjesztő adók jutottak eszembe) se találsz semmi érdekeset? Azért ez érdekes!Kép
Azért ezeken az adókon vannak olyan filmek, amiket már csak azért érdemes megnézni, hogy a gyarekeink által néhány év múlva feltett kérdésekre minél kielégítőbb választ tudjunk adni. Történelem, természettudomány, stb. Vagy akár az iskolai tanulmányaikhoz adhassunk plusz infót. Az NC-n "Az élet az anyaméhben" c. film még a nőgyógyászom szerint is nagyon jó volt, kár lett volna kihagyni. Gondolom e fórum olvasói közül is sokan megnézték.
A tévét lehet nagyon értelmesen is használni. Nem kell, hogy állandó háttérzaj forrásként legyen bekapcsolva. A tévéújságban kijelöljük előre, hogy mit szeretnénk megnézni, és csak akkor kapcsoljuk be.
szió, Marq.

marq
Kép
Kép
marqueza

Vezso,
ruhaügyben detto!Kép

Ildi,
nehéz társaságot találni, mert egy barátnőm van (a többiek inkább jó ismerősök), de neki még nincs gyermeke. Az anyukákkal pedig sokszor nehéz időpontot egyeztetni.

Tényleg, Ti tudtok időre menni a picikkel? Mi néha nagyon megcsúszunk, amúgy sem a pontosságról vagyok híres (szégyellemKép)

Üdv
Adri
Vendég

Szia Marqueza!

De régen jelentkeztél! Jól vagy?

Tévé: nekem volt, hogy nélkülöznöm kellett, de úgy éreztem, le voltam maradva mindenben.Kép

Zsana, ha nincs tévétek, min néztek DVD-t, a gépen?

Üdv
Adri
Vendég

Doritis,
írjál mindenről, minden érdekel bennünket.Kép

Vezso,
várom amit írszKép

TV,
el tudom fogadni azt is, ha vki nem tart rá igényt, mert pl. a neten a NG oldalán vagy más helyeken is meg lehet szerezni az infókat, és akkor azt olvas el az ember amit akar, és nem feltétlenül csak azt amit a film készítője kiszűr és kiszelektál neki. Sokan lebecsülik az olvasást, de sztem az is megfelelő infós forrás lehet.Kép Erre is igaz a mondás, hogy a sokféleség gyönyörködtet.
Szégyen ide, szégyen oda én meglennék TV nélkül. Amióta ilyen nagyon kereskedelmi, azóta meg alig nézem. Inkább olvasok.Kép Persze, ez csak egy vélemény.

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok!

Reggel nem volt net, aztán elmentünk Ikeába fürdőszobabútort nézni. Mindig ott kötünk ki a végén, ha bútort akarunk venni.Kép
Kicsit ki vagyok akadva,mert vettünk egy fiókos görgős szekrénykét, hogy legyen valami pakolóasztal a nappaliban (a mostani fémlábakon áll, ezért szanálni kellKép), és hiányzik belőle egy fióksín, a férjemnek vissza kellett mennie, pedig szegény pihenni akart ma, a sokrokonos hétvége után.Kép

Vezso,
A sógoromék majd szétszedték manót, főleg a gyerekek. Eddig mindig aludt, mikor nálunk voltak, most nagy szenzáció volt, hogy ébren is látták.
Nekem ugyan nincs másik gyerekem, csak élettapsztalatom, de ahhoz képest nem igazán görcsölök én sem a babán, beleszólni meg pláne nem hagyok senkit.Kép
Társasághiányom nekem is van, mi mind a ketten egyetem ill. fősuli után költöztünk Pestre, és nem igazán vannak barátaink, pláne mióta megvan babácska, mert hát este 9-re mindenhonnan haza kell jönnünk, más meg akkor kezdi az éjszakai életet.

Ruz,
2 hónap sztem ebben a korban még sokat számít a bélrendszer erősödése, fejlődése szempontjából. Én biztos nem kezdem el hamarabb a hozzátápit, sztem az tök baromság (már bocs), hogy szoknia kell az ízeket. Biztos vagyok benne, hogy nem fog még 16 éves korában is szopizni.Kép Egyébként meg tényleg a szoptatás a legegyszerűbb, és én köztudottan lusta vagyok.Kép
És az anyatejben benne van minden vitamin, ami kell neki. Szóval nem látom okát.
Bár ahogy Ákos nézni szokta ahogy eszünk, lehet, hogy egy hónap múlva kiragadja a kezemből a sült húst.Kép
Anyukámék is üldöztek engem, hogy ha szomjas, ne etessem, hanem teát adjak neki. Azt persze nem tudták megmondani, hogy honnan kellene tudnom, hogy csak szomjas, vagy éhes is.Kép

Név: Ákos magának választotta.Kép Jártam kapcsolatanalízisre vele, és két nevünk volt a Gergő meg a Mátyás, és egy lánynevünk, az Eszter, és egyszer fiút, egyszer meg lányt mondtak az uh-n. Meg akartam beszélni vele, hogy melyiket szeretné (az Esztert némi értetlen csend fogadtaKép), de nem jutottunk semmire. viszont utána, ahányszor rágondoltam, vagy szóltam hozzá, automatikusan Ákosnak hívtam mindig. Ebből arra következtettem, hogy biztos ez a neve.Kép

Ikeában akciós most a babatornáztató, azt hiszem csütörtökig, 3.000 Ft 5.000 helyett, úgyhogy vettünk egyet. Pénteken láttam az Auchanban 5.000-ért akciós játszószőnyeget boltívvel, de apa nem engedte, hogy megvegyem, szte nem ér annyi pénzt egy tornáztató.Kép

KépKép
connie

2_gyerek,
Mi csak délután tudunk menni időre, 4-fél5-től kezdve, akkor tudom úgy alakítani a szopit, hogy odaérjünk. A pontosság persze nálam is +/- 15 perc, de az a gyerek előtt is így volt.

Tv: én nem gondoltam volna, de tök jól megvagyok nélküle. Az ismeretterjesztő csatornákat én nem szeretem, ha vmi érdekel, akkor inkább net vagy könyvtár, mert azt nézem meg, és olyan mélységig, ami engem érdekel. Csak egy-két főzős műsort szoktunk nézni. Pontosabban, csak szoktunk volt nézni, most a manóka mellett nincs erre idő. Filmeket meg inkább dvd-n nézünk mi is.

KépKép
connie

Képzeljétek, ma hasra fektettem Ákost, és úgy elindult a térdén, a könyökén, meg az orrán kúszva, mint egy kis dömper. Aztán meg kiakadt, mert sztem megfordulni akart, nem kúszni.Kép
Tegnap felfedezte a hangját, reggel olyan sikongatást csapott! Meg már hangosan röhögcsél néha. Sztem félelmetes tempót vett fel az utóbbi pár napban, biztos megunta a fekvést.

KépKép
connie

Marq
Én nem vagyok ám ilyen fegyelmezett, amikor volt tévém, néztem jókis sorozatokat is (pl vadangyal Kép). Mikor összeköltöztünk, nem ez volt a legfontosabb, aztán rájöttünk, hogy nem is hiányzik. Persze, vannak értelmes adók is - pl a párom szívesen nézné a Discovery-n a második világháborús dokumentumfilmeket, és a sportadókat - de munka után én már mindig fáradt voltam ahhoz, hogy valami értelmeset nézzek, a szemétért pedig nem adok ki annyi pézt (mert ugye a normális adók mindig a legdrágább csomagban vannak Kép)
Egyébként fogunk majd venni eévét, majd egyszer Kép

Adri
Igen, szgépen nézünk filmeket, 17" monitorunk van, nem túl nagy, de azért elég.
Időre menni tudok, ha nagyon muszáj, de inkább kerülöm az olyan helyeket, ahova időre kell menni.

Ildi
Nekem is többnyire ez itt a társaság, ezért is bíztatok mindenkit, hogy írjon gyakrabban, bár a mai nappal meg vagyok elégedve, végig itt ültem, még aludt a fiam délután.

Vezso
Babanetes találkozón én nem voltam, és most sem megyek, ugyanis úgy emlékszem, akkor lesz a Séta a szoptatásért a Margitszigeten, akkor inkább oda megyek.
Marks & Spencerben még csak ffi ruhát vettünk, majd legközelebb szétnézek én is.

Akartam már írni, hogy reggel voltunk a postán, és a postáskisasszony szólt, hogy menjek előre, ne álljak sorba a gyerekkel Kép, aztán a patikában egy nőci, aki legelől állt a sorban, maga elé "utasított", és közben még az útépítők is abbahagyták a bontást, amíg elhaladtunk mellettük, mert Vilike félt egy picit. Kép Hát, ilyenek is vannak.

Egyébként pedig kaptam ma is egy termékmintát, amiből megtudtam, hogy "Az anya is ember". Kép
Szoval ez egy jó nap!
zsana75

Vizimanó
Félreértettél. Az infókat más helyeken is meg lehet nézni, ebben igazad van, csak talán kicsit több idődet veszi igénybe. És lehet, hogy van téma, aminek eszedbe sem jutna utánanézni. Én nem azt mondtam, hogy nem lehet tévé nélkül élni (én is csak az említett adókat nézem elvétve). Azt a kijelentést furcsállottam, hogy "a tévében nincsen semmi értelmes". Kicsit félre lett értve a hozzászólásom.Kép

marq
Kép
Kép
marqueza

Adri (2 gyerek)

Köszönöm az érdeklődést, jól vagyunk!Kép Mostanában ritkábban látogatom a babanetet, mert kezdtem több időt tölteni a topicok olvasásával, úgyhogy mostmár napi max. fél óra (lehet, hogy ezt ma túlléptemKép ), de van, hogy be se nézek. Részben, mert a lánykám egyre több időt tölt ébren, másrészt meg ha van szabadidőm, azt inkább valami tartalmasabb dologra fordítom. (Ezt senki ne érezze kritikának!!!)
Te se nézel be nagyon gyakran, vagy csak máshová és nem látlak. Jól vagytok?KépKép
Marqueza

marq
Kép
Kép
marqueza

Ruz,
bocsika, tegnap megcsodáltuk a teknősös bodyt, mutattam apjuknak is, csak elfelejtettem reagálni.

Megjöttünk a csavargásból, mindenhol mindent leáraztak, de valahogy nem volt türelmem bogarászni!
Viszont kapok egy gyönyörű pingvines baba-mama hátizsákot a páromtól szülinapomra!!!! Tele van zsebekkel, rekeszekkel, nagyon szupi, ugyanis amit mostani pelenkázótáskánk megy szét, szakad le a füle, szétment a bélése, és nincs benne egy darab zseb és rekesz sem, tehát soha semmit sem találok amikor kellene.
Na megyek, kihorgászom a csemetét a kádból, mert apjával már mindent eláztattak!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Vezso!
A ˝kialakult˝kismama csoportokat úgy értem, hogy itt a lakótelepen olyan kismamákkal futok össze akik évek óta ismerik egymást!Kép
Én pedig nem vagyok az a fajta aki könnyen hozzácsapódik egy társasághoz! :o

Juszti!
Köszi az érdeklődést, járunk a tornára!Még mindig végig sírja és sikoltozza az egy órát; hát lelkileg nagyon megterhelő az biztos!Kép De már most látszik rajta, hogy mennyit javult; a fejét már tök szépen tartja és úgy forgatja hogy csak na! Kép
Már próbálkozik az oldalra fordulással is; hát ezt még gyakorolni kell! Ma pl. délután annyira édes volt! feküdt a játszószönyegén és próbált átfordulni!A végén már a ruhájába kapaszkodott, és húzta magát! Annyira koncentrált, hogy csak úgy csorgott a nyála! Nagyon muris volt! Kép

Különben nagyon jó itt a társaság, jó ide tartozni! Kép

Ildi

delfinke

Vizimanó
A nyelvtanulással kapcsolatban kérdeztél, ugye? Már egyszer egy olyan szép szöveget beírtam Neked, de elszállt..
A kicsik hihetetlen gyorsan és ösztönösen tanulnak nyelvet, vagyis, nem a nyelvtani szabályokat magolják be, hanem ha megfelelő nyelvi környezetben vannak, akkor egyszerűen megtanulják és kész. Persze ehhez szükség van arra, hogy legalább az egyik szülő folyékonyan beszélje azt az adott nyelvet, ezt nehéz biztosítani. A mai óvodák nagy részében tényleg csak mondókák versikék és egyszerűbb szavak (színek, számok, állatok stb) megtanulására van lehetőség, de az is ad nekik egyfajta készséget. Egyáltalán, már ebben a korban is megtudják, hogy vannak más nyelvek is. Az a rossz, hogy ennek a játékos nyelvtanulásnak nincs az iskolákban folytatása. Most az állami tanintézményekről beszélek, mert ott csak 3-iktól tanulhatnak idegen nyelvet, és kevés óraszámban. Én személy szerint mindenképp pártolom a korai nyelvtanulást, akár játékosan is. A mai világban elég nehéz nyelvtudás nélkül érvényesülni. Ezért a mi gyerekeink olyan oviba jártak, ahol a lehető legtöbb dolog angol nyelven zajlott, amellett persze, hogy rendesen megtanultak magyarul mindent, amit a gyerekek szoktak oviban. Most kéttannyelvű általánosba járnak és szép választékosan beszélnek magyarul is (ez az olvasás szeretete miatt is van, a nagyobbik 11 évesen a Nyomorultakat olvassa és szó szerint lelki beteg, ha nem olvashat). Jómagam pl orosz suliba jártam 4 évig Mongóliában általánosba és anyanyelvi szinten beszéltem kb 2 év után a nyelvet.Kép
Most hirtelenjében ennyit írtam, nem tudom segítettem-e.Kép
vezso

Igazából azért nem akartam írni, mert jót nem tudnék, se az orvosról, se a kórházról! És azt is tudom, hogy ők is olvassák a babanetet és biztos kiderülne, hogy én vagyok! Na mindegy!
Én nem vagyok egy nagy darab nő, (160 cm) és 52 kg-al indultam neki a terhességnek! A férjem 2800-al , én 3200-al születtem, hát ezek után sikerült egy 3700-es és 58 cm-es fiút összehoznunk Kép Ez nem is lett volna baj, ha nem hüvelyen keresztül kell megszülnöm! Az orvosom már előre megmondta, hogy kicsi vagyok, szűk vagyok, nagy a gyerek és nagyon nehéz szülés áll előttem. Kérdeztem, hogy: császár? Hát a válasz: nincs szerencséd, mert nálam a legkevesebb a császárok száma a korházban! Ez egy kicsit meglepet, de hát bíztam benne. Túlhordtam a gyereket egy héttel, ezért meg volt beszélve, hogy be kell feküdnöm és elindítják. Szombat este lassú volt a gyerek szíve, ezért a szülésznő, akinek örökké hálás leszek, felhívta az orvosomat, hogy nem stimmel valami. A doki utasítása szerint megrázták a hasam, mire a gyerek kisebb sokkot kapott és eszméletlen módon ívelt a kis szívverése. Hétfőn befekvés, amikor kiderült, hogy folyik a magzatvíz, rögtön elkezték adni az antibiotikumot, mert azt nem tudtam megmondani, hogy mióta folyik. A végén az állandó vizelet csepegés miatt tényleg nem tudtam! Szerintem a szombat esti "rázás" volt az oka. Hétfőn megnézett egy csomó doki, volt 7-8 CTG és végül megszületett a döntés, másnap szülés! Kedden oxitocin-os indítás 9-kor, minden rendben volt, én teljesen zárt voltam a méhszájat szinte elérni se lehetett Kép Aztán elkezdtem szépen tágulni, látszólag minden rendben volt, aztán kiderült, hogy a gyerek elakadt és lassul a szíve! Az orvosom elment segítségért. Egyik lábamat a férjem, másikat a szülésznő tartja, egyik orvos a hasamon, másik kézzel tágít, a szobában volt még egy csecsemős, aki a babát várta és az anesztes doki. Sajnos a gyerek még így sem jött. Két doki összenézett: vákum?, vákum! Mire a szülésznő: DE hát 1000 éve nem használtuk, azt sem tudom, hol van! Én kiabáltam, hogy segítsenek, mert jön a fájás. Aztán vákum plussz a dokim két ökle és ereje kisegítette a gyereket. Hang semmi, a csecsemős rögtön elrohant vele. Aztán két percre láthattam, majd közölték, hogy 48 óra intenzív. Sajnos az intenzívről a koraszülött osztályra vitték a majdnem 4 kg-os gyereket. Gondolhatjátok az 50 dkg-ás gyerekek között feküdt a hatalmas fiam az inkubátorban! Annyi vért veszítettem, hogy este, amikor a szülésznő visszajött, hogy levigyen a gyerekhez az intenzívre, majdnem elájultam, így nem láthattam. Az éjszakás nővér szintén megpróbált kivinni pisilni, aminek megint ájulásos állapot lett a vége. Csak másnap délelőtt tudtam pisilni, kétszer kértem katétert. Másnap azt mondták fel kell állnom, mert le kell mennem a fiamhoz. Végül este a férjem vitt le tolókocsiban. Utána minden nap le kellett járnom szoptatni, ami elég nehéz volt, mert a gyerek fejébe volt szúrva az infúzió Kép Egyik alkalommal bukott a gyerek, mert szegénykém nem nagyon tudott enni, meg kellett tanítani. A nővér meg rámszólt, hogy ne piszkáljam. Annyi történt, hogy megsimogattam. Aztán jött a másik: nem baj, majd gyomorszondázunk és megnézzük, mi a baj. Aztán elkezdtem inni a Laktoherb teát, amitől ment a hasam, volt hogy reggel 8-ig már 3x voltam, annyi erőm nem volt, hogy lábraálljak, pedig mennem kellett szoptatni. Aztán átkerült a koraszülött osztályra, ahol megint jöttek a kínok. Fiatal és bunkó, türelmetlen nővérek, akik gyorsan etették meg a gyereket, amit persze rögtön visszabukott Kép Viszont az idősebb nővéreknek sokat köszönhetek, ha ők nincsenek, biztos hogy teljesen bedepressziozók. Életem első gyereke, aki hatalmas a többiek között, én meg ott bénáztam vele, mert tejem alig jött, a gyerek meg éhes volt. Úgy engedtek el, hogy a szemén van valami papilla!? és hogy neurológiai szempontból nem teljesen oké! A zárójelentésből tudtam meg azt is, hogy a köldökzsinór a nyakán volt. A másik gond, hogy a kórházban nem mondták, hogy le van nőve a gyerek nyele, ki se tudta nyújtan a kis szájából. A körzeti is azt mondta, hogy talán később fel kell majd vágni. 9 hetes volt, amikor felvágták. A sebésznő azt mondta, hogy ezt egy hetes korban kellett volna. Vsz ezért sem tudott cicizni, mert nem volt erő a kis nyelvében, nem tudta mozgatni.
Igazából minden létező dolgot megettem, megittam a tej érdekében, de semmi nem segített Kép

Hűha, ez jó hosszúra sikerült!
doritis

Tamesz

Akkor jó. Kép

Zsana

Termékmintát én is kaptam. Kép

Amúgy én elég nagy tévés vagyok, de csak esténként nézem. Nappal szinte sosincs bekapcsolva, csak néha ha épp van időm akkor megnézek egy sorozatot, ami most új és nagyon aranyos. Kép Meg a Spektrumon sok olyan műsor van amit szeretek nézni, de napközben ritkán jut eszembe, mert annyi dolog van. Este viszon beindul a TV-zés, mert Híradó, aztán Legyen ön is milliomos, most helyette Al bundy van Kép és végül Barátok közt, tudom szörnyű vagyok, de azt ki nem hagynám. Kép Szóval esténként nézem, de Barátok Közt után legtöbbször megyek is csicsikálni, vagy még olvasgatok, írogatok a neten, mint ahogy most is. Kép

Ja Barátok Közt-ről jut eszembe, hogy mikor összemelegedtünk a párommal (mi már előtte is ismertük egymást), már az is megtetszett benne, hogy ő is mindig nézi a Barátok Köztöt Kép. Így sokkal jobb, mintha állandóan cikizne miatta. Kép

ruz
ruzicsky

Doritis

Te jó ég, hol szültél?? Kép Hát nem semmi amit átéltél. Kép

ruz
ruzicsky

Doritis,
Ez nagyon szomorú, annyira sajnálom.Kép Többet nem is nyavalygok a szülésemen, ehhez képest az fáklyás menet volt.
Ilyen körülmények között nem csoda, hogy nem lett tejed.
Most már jól vagytok? te és a babátok?

KépKép
connie

Doritis.
ez rettenetes ami veled megtörtént.Kép Remélem minden jól fog alakulni a jövőben.

Marq,
bocs, lehet, hogy túlreagáltam a dolgotKép Tényleg félreértettem. Ne haragudj.

Fél 8 óta altatjuk a gyereket. 38,5 volt a hője, noha kapott megelőzésként kúpot. Hogy ezt miért kellett örökölnie tőlem? Most már kapott Panadol Baby-t és az szépen levitte. Én meg bőgtem, persze nem a gyerek előtt. Mert nyilván előtte erőt és nyugalmat sugárzok, miközben belül szűköltem.Kép

Vezso,
gyerekkoromban egy nyelvet anyanyelvi szinten tanultam meg és arra gondoltam, hogy ezen a nyelven is beszélnék majd Ákoshoz, ha már nagyobb lesz. Én sem emlékszem honnan tudok horvátul, de tudok és kész. Ennek következétben tudok szerbül és bosnyákul is. Tiszta "havaj" volt a tengeren. A tenyerükön hordoztak mindenhol, mert ugye elég kevés külföldi tud az ő nyelvükön.
Megyek zuhanyozni, meg kidőlni.

Kép

Kép
vizimano

Csak annyit, hogy Pesten szültem, egy szülészetéről híres kórházban!
A lényeg, hogy túl vagyunk már két kontrollon és mindent rendbeb találtak. Már 10 hetesen forgott! Rengeteget mosolyog és szépen fejlődik! És imádom!
Én mondjuk, hogy jól vagyok! Kép
doritis

Szia Marqueza!

Köszönöm szépen, jól vagyunk. Marci nappal szobatiszta, de a kis kukiján a bőr felhólyagosodik, meg a nyelve is picit le van nőve - ez még rekonsrukcióra vár.Kép
Olyan nagyfiú lett, és édes, ahogy sztorizik. Be nem áll a szája!Kép
Nati átalussza az éjszakákat, jól rámijesztve ezzel néha, hogy esetleg nem elégszer eszik egy nap...
Szépen nő, és nagyon édi, ahogy kezd nyiladozni az értelme a világra. (Imádom a mosolyát és a gügyögésétKép.)
Bizony én is inkább olvasni kukkantok be szoptatás, ill. büfi-, rotyivárás vmint. altatás közben.
Vhogy. így (laptop a kép bal alsó sarkábanKép):
Kép

Tévét szoktam nézni, de csak annyit, amennyi kell. Híradó, néha egy-egy film (közben lehet vasalniKép ) és a tudományos filmek, természetfilmek, dokumentumok is érdekelnek...
Asszem, arra használom a tévét, amire való, meg a szám.gépet, meg a könyveket, meg a kottákat, meg az mp3 lejátszót, sőt a telefont és az élő talikat sem hagynám ki, de szeretek hagyományos levelet is írni. (És régebben festegettem is.Kép)
KépKépKép

Doritis, jól megadták a kezdőlökést a gondolom amúgy is önbizalomteli kismamának...

Jó éjszakát mindenkinek!
Adri
Vendég

Nem tudok elaludni. Apa dolgozik még. Bár fiam már nem forró, viszont jó izzadt. Remélem túl vagyunk a nehezén.

Connie,
hiányoztál ám. Nekem is megvan a véleményem a táplálásról és hozzátáplálásról - véleményem szerint megalapozott is Kép - és nem érdekel ki mit mond errőlKép Főleg nem a szüleim korosztálya.Kép Basszus pedig IKEA olyan megbízható volt, eddig mindig minden benne volt a csomiban és az olyan jó volt.Kép

Kép

Kép
vizimano

Doritis
Teljesen le vagyok döbbenve, hogy ilyen manapság megtörténhet.Kép Én a helyedben megírnám a Kismamának, és utalnék jó erősen, hol is történt ez. Ide is sztem nyugodtan leírhatod! Miért Neked kellene őket védened? Ennyi hanyagság egy kórházban! Teljesen fel vagyok háborodva és mélyen együttérzek Veled, bár tudom, hogy ez visszafele már nem segít sokat. A lényeg, az, hogy a gyermek és Te jól vagytok,próbáld meg elfelejteni az egészet. Ha velem vmi nagyon rossz történik a következőt csinálom: elképzelem erősen, hogy az összes kellemetlenségem bepakolom egy nagy dobozba és kidobom az ablakon. Ez lehet, hogy hülyén hangzik, de hiszek az ilyen dolgokban.

Azt szerettem volna megírni Nektek, hogy ma a Rozi egyértelműen azt mondta, hogy "memü",úgy meglepődtünk! Mindenki felkapta a fejét itthon, annyira érthető volt. Persze, tudom, hogy ez nem tudatos, csak amolyan gügyögés-kezdemény, de akkor is, olyan élményt okozott! Kép Meg ha a hóna alatt fogom, állandóan meg akar állni és ha felemelem, akkor úgy nevet. Lehet már vele picit játszani ilyet, teli szájjal, hangosan kacag. Olyan édes! Kép

Ilyen mosolyra gondoljon, akinek nehéz napja volt, és szép álma lesz! Jó éjszakát! Majd holnap jövök. Kép
Vezso
vezso

Húúú, ennyit 1 napra!

Na első menetre (ez is hosszú lesz, attól tartok Kép ) :

Vaktyuk,
Neogranormon nem zöld. A zöldtől (nekem sem jut eszembe a neve) rosszabb lett, pedig a patronált kiscsajom popsiján csak az volt jó. Úgy látszik, nyakra nem. De a Neogranormont az anyukámék is használták és akkor is ez volt a legjobb.
Az orrát szerintem se szívd.

Vizimano,
sajnálom, ami a szüleiddel történt! Kép Sajnos mi is jártunk hasonlóan (kerítésépítést fizettünk ki előre papírral), és a rendőrségen bűncselekmény hiányában megszüntették a dolgot, mivel a pasi beismerte, hogy csalt!!! (Jó mi, lopj, csalj és ismerd el, akkor nálad maradhat a lóvé!) Csak polgári perrel hajtható be (több év és a pasitól úgy sincs mit behajtani). Kép Kép Kép
Kíváncsiak vagyunk Rád!!! Kép
Nyelvtanulás: úgy tudom, anyanyelvi szinten akkor beszélhet jól a gyerkőc (kiejtésileg is), ha születésekor hallja a nyelv hangjait. Ugyanis a baba sokezer hangot tud kiadni és abból felejti el azokat, amiket nem hall (tehát nem az anyanyelve). Így pl ha busmanul akarod tanítani, akkor ideje elkezdeni! Kép (A német persze más, az nem gáz.)

Ruz,
köszi az együttérzést! De nektek is jó kis nászéjszakátok volt akkor! Kép Fölhajtás nálunk sem volt, csak a szűk rokonság és pár barát, de azért nem úgy képzeltem, hogy csesztetnek az esküvőmön...
A dokink azért ajánlotta, hogy most kezdjem a hozzátáplálást (4 hó), mert most van és lesz friss idénygyümölcs sok fajta. Mondjuk tény, mire hozzászokna ősszel, nem lesz mit adni, csak a külföldit - doki szerint az nem igazán jó, mert magyar szervezetnek magyar bajok ellen kell védekezni, ami ellen a nálunk termő növények védenek. Lehet benne valami. Ráér utána a banánnal és a citrusokkal, ha már nem lesz más. Ráadásul azokat bekenik egy halom vegyszerrel, mert utánérlelik és tartósítják őket. Egyébként egy ismerős 9 hós babának 4 hós korától próbálnak mindenfélét adni és SEMMIT nem fogad el az anyatejen kívül. (Jó, hogy neki van elég tejcsije. Kép )

Connie,
a Kenguruban is van több body akciósan meg árleszállítások, akciók.

Vezso,
nekem is a nevek személyekhez kötődnek. Panni (Anna) volt a nagymamám, aki itthon volt velem (anyu egyedül nevelt, sokat dolgozott). És van egy nagyon jó anya, aki az anyukám gyerekkori barátnője, Panni keresztanyjának és egyben gyerekkori barátnőm anyukája - ő is Anna és Pannizzák. Nem akartam, hogy a lányom Ancsi, Ancsa, stb legyen, csak Panni, ezért lett Panna. (Ez volt a naptárban.) Már gyerekkoromban tudtam, hogy a lányom így fogják hívni. A családnak nem tetszik és mindenki csodálkozik a néven, nem értik meg elsőre, pedig most rengetegen vannak Pannák. (Pedig én találtam ki!!!) Fiú névből nekem a Mátyás, Miklós, Gábor tetszik. A párom csak a Gáborba ment bele (azt is csak úgy-ahogy).

2_gyerek,
Elég a gyarapodás! Egy idő után leállnak és ez így is jó (képzeld, 1 évesen csak utánfutóval vihetnéd). 6 hós korára kell duplázni átlag. (Én nem is duplázódtam meg akkorra. Mégis egészséges, okos, szép és magas vagyok. Kép A hátam a versenyszerű művészi tornától ment tönkre. De nem sikerül magamra szednem a kilókat. Kép )
Nekem tetszik a Natália! Kép
Én is így estem teherbe Pannival! Kép És mi is 2 éven belül tervezzük a kistesót Kép (csak a császárt szeretném most elkerülni - na ezt sem akartam -, így a sebemnek még gyógyulni kell Kép ).

Juszti,
nem adatom még be az agyhártyás oltást. Még szerintem túl pici hozzá. Addig nem megyünk olyan helyre, ahol elkaphatná ezt a nem túl gyakori betegséget. Aztán meglátjuk, hogy van-e járvány.

Zsana,
a nyaka nem tud szellőzni a hurkák miatt, a melegben beizzad, meg a nyál is oda folyik és kimarja. Nem tudom szellőztetni, marad a krém. Kép
GyED-hez nekem ilyeneket a MÁK-nál töltöttek ki úgy, hogy jól járjak. Nagyon rendesek voltak, szerintem hívd föl őket!

Tamesz,
Panni így fúr oltás nélkül is. Kép

Doritis,
üdv!!!! Kép Kép Kép
Hozzátápi: most meggy és őszibarack, piros és fekete ribizli van (a fekete ribizlit pirossal add, több piros, mint fekete - ha kapsz, mert én nem kapok sehol frisset), majd dinnye, sárgabarack, répa, alma, paradicsom, sütőtök. Először a levekkel kell kezdeni, minden ízesítés nélkül és csak magában egyfajta gyümölcsöt minimum 2 napig (hogy lásd, allergiás-e rá). Annit adj, amennyit megeszik. Ha 1 kanál, akkor annyi, ha 2 dl, akkor azt. Õ tudni fogja. 1 hónapra rá kezdhetsz "főzelékezni", azaz krumplival (de csak olyannal, ami nem gyökerezik) sűrítesz magában. Vajjal vagy hidegen a végén hozzáadott extraszűz olajjal hígíthatod. Csak a főzelékbe tegyél cukrot (nem mindbe, de pl sóskába lehet - ennyire a babának szüksége is van). Húst csakis 6 hónapos kor után adj. (Én is tápis vagyok 100 %, így mi is a leveknél tartunk már. Kép ) Mindezt a bio-doktornéninktől tudom.

Van valaki, aki megy/jön a babatalira? Szerintem a Dorkán kívül senki nem volt még (mivel nem írta, hogy lett volna), Õ viszont eltűnt (gondolom az államvizsgát piheni ki a 3 fiúval). Szóval ne várjunk az infókra, hanem szervezkedjünk. Kép

Na olvasok tovább.

Kata
panni2005

Sziasztok!
Kösz a bíztatást, ezek után igyekszem gyakrabban írni. :Kép

Timurr!
Igen, Beni képes szinte folyamatosan 4 órán át szopizni (mondjuk 1-2 fél órás szünettel) főleg olyankor, amikor szerinte nincs elég tejcsi. Ilyenkor a ciciket váltogatva addig eszik, amíg ő
úgy nem érzi, hogy elég.
Egyébként is lassú evő, alaphelyzetben minimum fél- háromnegyed óra egy kajálás. És végig nyel is, mert szoktam hallgatni… persze egyre lassuló tempóban.
Neked, mint földimnek egy ruhatipp: Kaposváron a Füredi utcában egy garázsban működik egy Kenguru Gold kis- és -nagyker, ahol 100% pamut, jó minőségű, nagyon aranyos és viszonylag olcsó (legalábbis a bababoltoknál olcsóbb!)cuccokat lehet venni. Ha érdekel, leírom majd pontosabban, hogy hol van a bolt.
Mivel Benedek már két hete kinőtte az összes 62-es cuccát, én is tartottam egy nagybevásárlást: 10ezerért vettem 4 ujjatlan rugdalózót, 4 bodit meg egy nagyon helyes szafari-sapkát. Kép

Pelenka: mi eddig Pamperset és Liberót használtunk, a Liberót én sokkal jobbnak találom, bár néha abból is sikerül kipisilni… Szerintem egyébként a mi gyermekünk extra sokat pisil, van, hogy épphogy ráadtam a pelust, máris fél kilós Kép
Vasalás: félreértések elkerülése végett! Én is utálok vasalni!!! Kép De mivel nagyon hűvös és páradús a lakásunk, muszáj a maximumon centriznem a ruhákat, ha azt akarom, hogy másfél-két nap alatt megszáradjanak. És ezzel persze szarrá gyűröm a ruhákat. (Mondjuk az a jó oldala a dolognak, hogy 25 fok fölé sose megy a hőmérséklet és nem kell hozzá légkondi sem.)
Cumi: Beni is cumizik néha, van, hogy elfogadja, van amikor dühös lesz tőle. Neki a MAM márkájú jött be, az Aventest utálja. Kép
Egy kérdés: nálatok is van három hónaposan hallásvizsgálat, ahová a megadott időpontra alvó gyerekkel kell menni? Ettől nagyon parázok, mert igazából Beni akkor alszik, amikor akar, néha napközben egyáltalán nem…
Popsi: mi a Sudocream-et használjuk, ami ugyan elég drága (400 g-kb. 4000 Ft), de ez az adag 2,5 hónapig elég és Beni popsija egyszerűen gyönyörű! Kép Az árát meg más dolgokon megspóroljuk, pl. a fürdetőkrémje cirka 30 Ft-os Kép és a bőre is nagyon szép.
Név: valahogy egyből mind a kettőnknek a Benedek jött be fiúnévként… a lánynevet illetően komoly harcok lettek volna… nekem a Bíborka jön be mostanában, főleg úgy, hogy. Borka.
Egyelőre ennyiKép
Ja, és mindegyik babó tündéri!
Franciska
Kép

Kép
Kép
pfranciska

Kata,
Szerintem is szervezkedjünk, már én is fel akartam vetni, mert úgy lenne jó a tali, ha tudnánk ott találkozni, különben minek menjünk egy csomó ismeretlen közé.Kép
Csak ma már ne szervezkedjünk, megyek én is aludni.

Ruz,
Bocsi, ha keményen fogalmaztam a hozzátápi kapcsán, nem neked szólt, hanem a dokinak meg a védőnőnek.

Én egyszerűen fel nem foghatom, hogy lehetnek ekkora különbségek, babonák meg tévhitek az egészségügyiseknél, szülés meg csecsemőkor témában. Érdekes módon, azon senki nem vitatkozik, hogy egy epekövet késsel vagy laparoszkópiával vegyenek-e ki, mindenki elfogadja, hogy a modernebb irányzat a jobb, nem a 20-30 évvel ezelőtti.Kép Biztos az a baj, hogy a csecsemők is olyanok, mint a foci meg a politika, mindenki ért hozzájuk.Kép

Vezso,
Köszi a hiányolást, kölcsönös volt, de jó sok olvasnivalót termeltetek mára.

Vizimanó,
Nekünk egy csomó ikeás bútorunk van, de most elöszőr, és remélem utoljára volt vele probléma.

KépKép
connie

Ja, tényleg, pelust kérdeztétek: pamperst használunk. Próbáltuk a dm-est, de annak nem elég a nedvszívó képessége, kakit benntartotta, de a pisis kifolyt. Ákos is extra sokat pisil sztem.

KépKép
connie

Vezso,
nem feltétlen szopi helyett adod a levet, mert Panni is csak egy keveset (20-50 g) eszik meg belőle egyszerre és utána követeli a tejet (bocs, tápszert).

Zsana,
akkor éljen a jó nap! Kép Azt a termékmintát én is ma kaptam. Kép

Doritis,
ez szörnyű szüléstörténet vot! Kép Kép Kép Eddig kételkedtem a saját császárom indokoltságában, de mivel hasonló méretekkel született Panni, túlhordás, teljesen zárt méhszáj és semmi fájás, ezek után hálás vagyok, hogy megcsászároztak! (A császár hazai bevezetője mellesleg...) Amikor csökkent a szívhang, nem szabadott volna megindítani! Nyugodtan írd le a kórház nevét, legföljebb magukba szállnak, hogy ennek a dokinak nem kéne praktizálnia. (Nem nő volt véletlenül? Mert egy ilyen, egyébként híres nőciről én is tudok.) Gondolom, ezek után már nem hozzá fogsz járni...

Adri,
nagyon jó a közös kép!

Jó éjszakát, már padlón vagyok!

Kata
panni2005

Franciska,
hallásvizsgálat nem volt 3 hósan, de volt még a kórházban. Viszont 3 hós korig a legolcsóbb gyógyszertári kenőcs is szép popsit csinált Panninak.

Pelus: nekünk jó a Libero, Pampers, DM. Mindegy. Én a Pamperst túl műanyagnak érzem. A DM meg a legolcsóbb, szóval általában azt vesszük, ha van.

Ok, de akkor holnap szervezkedjünk, mert utána megint telkezünk! Kép

Kata
panni2005

Sziasztok bocsi ma en voltam off de melo es ugyintezes egezs nap, Kép mostanra olvastam vegig szep termes vegre Kép
Udv az ujaknakKép
Doritis ez egyszeruen felhaborito megirnad melyik korhaz gondolom ugy sem akarsz oda visszamenni?
Agyhartya en ugy tudtam csak egy eves kortol lehet beadatni.
Hozzatapi sztem teljesen felesleges oylan anyatejes babat hozzatapizni aki jol eszik nem faj a poci es van eleg tej...Kép
Vizimano mar hianyoltalak merre vagyKép
En nevekben eloszor a Patrik es a Csaba az uncsitesom utan aztan gyozott a perverzebbik enem es Bendeguz lett, sztem tunderi nev es remelem oylan lesz mint aki mindig beugrik a nev hallatan Regös Bendeguz...Kép
NAlunk meg ugy nez ki fogzas kezdodott azt hittem esetleg a pocak faj?? De ma bekentem az inyet dentinoxal es egybol megnyugodott.
Koszi a nyakpallos tippeketKép sajna a levegozetes nem megy nyaknal mert gyari salja vanKép
Tali sztem jo dolog lenneKép

Kép
vaktyuk

Jó reggelt!

Franciska
Tudom,hol a bolt és elis mennék,de mi Toponáron lakunk,a férjem 5 körül ér haza és a bolt csak egy héten két nap van nyitva akkor kb. 2 órára nem?Ha nem így van szívesen elmennék,te hogy tudod?
Nem semmi a gyerkőc hogy ennyit szopizna,szerencsére nálunk hamar kiszívja az adagot és utána vigyorog.apközbe a másik melledből nem folyik ki tejci?,azt nap végén hozzápótolhatnád a szopihoz.Vagy nem lehet,hogy csak komfortcicizik,tudom,hogy akkor is nyelnek,de olyankor a cumi nem jön be neki?

Megyek előkészítem magunkat a szurira,úgy sajnálom,olyan jó kedve van.

Timurr
Vendég

Jó reggelt!
Köszi a sok együttérzést! Sokáig emésztettem magam a szülés miatt, aztán rájöttem, hogy a fiam miatt nem aggódnom kell, hanem el kell kezdenem végre SZERETNI! 6 hét után, amikor már az én fájdalmaim is csökkentek, elkezdtem tudatosan nem gondolni a szülésre! Még a dokival kell egy nagyot beszélgetnem, rendezni akarom ezt a dolgot! A gond az, hogy ismerős! (Ezért nem akarom leírni a kórház nevét) A családom teljesen ki volt készülve, a dokiról jót nem mondott egyikük se! Mindenki azt tanácsolja, hogy keressek másik orvost. Én szeretnék még egy gyereket, de csak is császárral vállalnám. Ma viszont annyit foglalkoznak a direkt császárokkal, hogy nem tudom melyik orvos az, aki előre megígéri nekem a császárt!

Kata (Panni 2005)
Esetleg a Te orvosod érdekelne! Ha elküldöd a doki és a kórház nevét, azt megköszönném! És nagyon köszönöm a kaja tanácsadát Kép

doritis
doritis

Vizimanó
Valóban nyugodtan beszélhetsz hozzá akkor horvátul (vagy busmanul Kép), nem fogja összekeverni, és én is úgy tudom, hogy már ilyen korban is meg tudják különböztetni a nyelveket. Van egy baráti házaspár, ahol finn-amerikaiak a szülők és itt élnek, mindhárom gyerek mindegyik nyelvet egyformán jól beszéli és a finn papához csak finnül szólnak stb.
Jól vészeltétek az éjszakát? Elmúlt a kicsi láza?

Franciska
Milyen édes arcot vág a babád! KépEzt a sapkát vetted Beninek? Nekünk is kéne venni egy kissapkát, mert ami van, az akkora nagy, hogy mindig ráesik az orrára. Olyan viccesen néz ki benne Rozi, mint egy sziesztázó juhász.

Connie
Mielőtt Pestre költöztetek, hol laktatok, az ország melyik részében?
Amikor eszünk Rozi is majd kinézi a számból az ételt, legalábbis úgy néz ki. Ide-oda forgatja a fejét, mint a közönség, amikor teniszt néz: tányérban nézi a kaját, aztán követi a szemével, ahogy a számba teszem Kép
A Spektrumon adott főzős műsorokat fel szoktam venni videóra, egy párat dvd-n is megszereztem már. És szokott lenni a "Donna játszóháza", ami egy hasznos, kreatív ötletekkel teli műsor, a gyerekekre koncentrál. Recepteket majd a jövő héten írok Kép, mert időigényesebb és a lányaim akkor táborban lesznek, most inkább velük foglalkozom, ha van szabadidőm.

Köszönöm, hogy megírtátok a sztorikat a nevekről, érdekes, hogy milyen sokfajta szempont szerint lehet nevet választani a babáknak.

A nyári megfázásokról még az jutott eszembe, hogy azért is lehetnek ilyen esetek, mert hirtelen nagy hőmérsékletkülönbség van, amikor az ember légkondis helyről kimegy a melegbe és fordítva. A szörnyű tüdőgyulladásom is ezért volt, nagyon kell vigyázni. 38 fok volt a városnézésen, jól megizzadtam, aztán beültem a buszba, ahol pont a hátamra jött a hideg levegő. Az amerikai vendégek nagyon igénylik a légkondicionálást, úgyhogy a betegség után, a dokinéni tanácsára, már mindig felvettem egy bélelt mellényt a buszban, akkor is ha kinnt meleg volt. Így is, egy hosszabb úton a turisták kb fele már tüsszög, folyik az orruk stb. A babák még érzékenyebbek erre. Amikor tudom, hogy légkondis helyre megyek, viszek takarót a babának, főleg a hűtőpultok környékén a boltban olyan hideg tud lenni.
Ezt azért írtam le, mert a tüdőgyulladásba kis híján belehaltam, az orvosok küzdöttek értem napokig, 10 nap alatt 15 kg-t fogytam le és 6 hétig lábadoztam, hetekig alig tudtam menni utána. Addig sosem gondoltam volna, hogy a hőingadozásra ennyire figyelni kell.
Vezso
vezso

Doritis
Így van, szeresd a babát, és ne törődj mással, csodálatos napokat fogtok még átélni együtt ! Kép Kép De sztem attól még, hogy ismerős, nem kell védened a kórházat, mert a történetedből kitűnt, hogy nemcsak az orvos volt hibás, hanem az egész kórházi mentalitás nem stimmelt. És kell, hogy más is tudja ezt. Az én orvosom a Szt Istvánban szül és a MÁV kórházban van rendelője, és van magánklinikája is, lehet a Telkiben is szülni. Modern gondolkodású fiatal ffi és 12 éve járok hozzá. Ha érdekel, szólj.Kép
Mi már annyiszor megjártuk, amikor ismerőssel csináltattunk vmt, hogy most már próbálunk nem ebbe a hibába esni. Mert ugye, ha vmi nem sikerül, akkor az ember nem mondhatja meg a magáét. Sajnos volt barátság, ami emmiatt szakadt meg (pl az utóbbi felújításnál a fővállalkozó, aki olyan pancser munkát végzett, hogy újra kellett csináltatni sok mindent stb).

Nálunk még mindenki alszik, a pici is. Csak Gábor dolgozik már. Amíg fel nem kelnek, itt leszek.
Puszi
Vezso
vezso

sziasztok!

Oltás után tegnap Boldizsár sírt egy fél napot. Láza nem volt de a doktornő mondta adjak be egy fél kúpot ha nyűgös. Megpróbáltam de sírás lett a vége , részemről is... annyira fájt neki a kúp feltevése ( pedig csak fél volt) hogy krokodilkönnyeket ejtett és hagytam kicsúszni a kúpot. ez mindenkinél igy van? vagy csak az én gyerekemnek rossz ennyire? Panadol baby-t lehet vajon adni a 3 hósnál? jobb lenne mint a kúp Kép

Timurr : Maja hogy viselte?

Kép
juszti75

Juszti lehet adni de erdemesebb a kupot, hidd el nem faj nekik csak keyelmetlen ha ugy erzed megis vagd felbe es egymas utan 2xre add be neki

Kép
vaktyuk

Juszti
Én meg szoktam faragni a kúpot, hogy sima legyen mindenhol, mert az éles széle az ami, sztem neki kellemetlen. Jól bekrémezem a popsiját és megkérek vkt, hogy segítsen tartani a lábát. Minél gyorsabban adja be az ember. annál kevésbé sír. De utálni szokták a babák a kupot mindenképp.
Vezso
vezso

ó köszi Kép és hosszába kell félbe vágni? Mert én úgy vágtam. Majd előtte kicsit felmelegítem a kezemben hogy picit megolvadjon meg jól bekrémezem. Utálom kínozni szegényt. Meg szerintem én is labilis vagyok "idegileg" mármint olyan szempontból hogy nem tudok "keményebb" lenni féltem őt minden fájdalomtól meg kellemetlenségtől.... Néha úgy érzem én vagyok a legaggódóbb anyuka. Persze biztos más is ilyen. Legszívesebben megvédeném őt az összes rossztól ebben a világban.. dehát az nem megy.. ez már nem az anyaméh Kép

na jó nem kesergünk mert az élet szép és benne szép minden pici lélek!

Kép

mivel ma ilyen hangulatom van egy idézetet másolok ide. Egyik kedvencem!

Kahlil Gibran: A Próféta
(részlet)

"És egy asszony, aki mellére csecsemőt szorított, azt mondta: Beszélj nekünk a Gyermekekről.
És ő így szólt:
Gyermekeitek nem a ti gyermekeitek.
Õk az Élet önmaga iránti vágyakozásának fiai és leányai.
Általatok érkeznek, de nem belőletek.
És bár véletek vannak, nem birtokaitok.
Adhattok nékik szeretetet, de gondolataitokat nem adhatjátok.
Mert nekik saját gondolataik vannak.
Testüknek adhattok otthont, de lelküknek nem.
Mert az ő lelkük a holnap házában lakik, ahová ti nem látogathattok el, még álmaitokban sem.
Próbálhattok olyanná lenni, mint ők, de ne próbáljátok őket olyanná tenni, mint ti vagytok.
Mert az élet sem visszafelé halad, sem meg nem reked a tegnapban.
Ti vagytok az íj, melyről gyermekeitek eleven nyílként röppennek el.
Az íjász látja a célt a végtelenség útján, és ő feszít meg benneteket minden erejével, hogy nyilai sebesen és messzire szálljanak.
Legyen az íjász kezének hajlítása a ti örömetek forrás;
Mert Õ egyként szereti a repülő nyilat és az íjat, amely mozdulatlan."

Kép
juszti75

Vaktyúk,
Úgy olvastam, hogy "vágd fejbe", csak néztem, hogy ez meg micsoda módszer.Kép

Kismanómnak annyira tetszik a saját hangja, hogy a reggeli szopi után, mikor én még viszafekszem fél-egy órára, ás apja vigyáz rá, végig sikongatott. Úgyhogy ennyit anya reggeli alvásáról.KépPlusz ma 6-kor kelt, mert tegnap 5-kor beájult, és csak fél 9-kor keltettük fürcsihez + szopizni, és rögtön vissza is aludt.

Vezso,
Párom nyíregyházi, én meg Debrecenben laktam, mielőtt Pestre jöttem, pontosabban Szegeden, mert oda jártam egyetemre.

Doritis,
Nekem a tiedhez képest laza kis szülésem voltKép, de én is csak az ötödik hét végre jutottam túl rajta. A fiúk lefeküdtek délutáni alvásra, én meg két órát bőgtem.Kép

Tényleg, több gyerekes anyukák, ez ugye nem ennyire traumatikus a következőknél? Mármint a lelki része.

KépKép
connie

Juszti,
Ez nagyon szép.Kép
El is küldtem a páromnak, mert ő meg pont akkor kezdett íjászkodni, mikor 7. hónapban voltam.Kép

Este megy levetetni a méreteit, hogy saját íjat csináltasson, olyan típusút, mint ami Robin Hoodnak volt.Kép

Mennem kell, vége a csendes elmélkedésnek, kijött a kaki. Gyermekem mindig olyan képet vág ilyenkor, mint egy koszorús költő ihletett állapotban, csak nem vers a vége.Kép

KépKép
connie

Sziasztok!

Jó reggelt, köszi a véleményeket a hozzátápival kapcsolatban. De most megint kérdezek. Kép Szerintetek az jó lenne, ha most egy-egy kanállal adnék neki gyümileveket, de csak keveset, mert most van a szezonja és tényleg az szerintem is jó érv, hogy akkor és azzal a vitaminokkal és ásványi anyagokkal érintkezzen, ami itteni, hogy ezekhez alkalmazkodjon. De az igazi hozzátáplálást csak fél éves korában kezdem majd, mert elolvastam a cikkeket és meggyőzött az az érv, hogy a babának akkor van szüksége más táplálékra, amikor már önmaga is képes enni. Vagyis elkezdenek nőni a fogak, ami a rágáshoz kell, már tud ülni és fogni annyira, hogy egy falatot már a szájába tud tenni. Gondolom nem szentírás az, hogy ha egyszer elkezdtem leveket adni, akkor rövid időn belül kell adni pépet is meg főzeléket.

Kata

Mondtam már neked, hogy én egyébként Putnokról származom? Kép

Adri

Nagyon helyes ez a két gyerekes fotó! Kép

Franciska

Ez a kockás sapi is nagyon menő! Kép

A sudocrem-et használtam eddig én is, jó is volt, csak most mégis piros a popsi, ki tudja miért? Szóval most kenem a neogranormonnal, remélem használ.

ruz
ruzicsky

Juszti
Sztem mindegy hogy vágod félbe, csak bejusson a szervezetébe a kellő mennyiség. Szép áramvonalas formájúnak kell lennie, az a lényeg. Nem tudom, hogy miért nem gyárilag ilyen, mert ugye később már az egészet kell beadni, ha lázas.
Szép az idézet. Most ilyen költői hangulatban vagy?
Én is meg szeretném óvni a gyerkőcöket a rossztól, pl most a kiskamasz lányomat a kamaszság lelki negatívumaitól, de az is igaz, hogy kell nekik a negatív tapasztalat is. De aggódni tudok én is, pl amikor fára másznak, pedig én kiskoromban sokkal magasabb diófára is felmásztam ...

Connie
Szia! Mire gondolsz? Milyen traumatikus dologra? A szülés által okozottra?
Vezso
vezso

Juszti

Nekem elég könnyen sikerült beadnom a kúpot, csak benyomtam és csodálkoztam is, hogy ilyen könnyen ment.

Ezt a művet én is ismerem. Csak egy picit más fordításban. Meg is van nekem valahol könyvben, csak nem tudom hol.

ruz
ruzicsky

Connie,
barátnőm versenysprotol, és ő azt mondta, hogy ne használjam a Neogranormont, mert náluk doppinglistás volt. Nem tudod miért?

Köszi a válaszokat mindenkinek.

Éjjel folyton felugráltam a manóhoz aki békésen és hűvösen aludt. Szerencsére nem volt még hőemelkedése sem reggel. Most éppen alszik.Kép

Szülésélményt én is későn dolgoztam fel, mert egy darabig, amíg még túl közeli volt elnyomtam magamban és próbáltam nem is gondolni ráKép

Juszti,
én hosszában vágtam félbe, bekrémeztem, és nem panaszkodott a kúp ellenKép Panadol Baby-t 3 hós kortól lehet adni a tájékoztató szerint. Milyen kúpot használsz?

Vezso,
köszi a válaszokat.

Franciska,
nagyon aranyosak vagytokKép

Kép

Kép
vizimano

Vizimanó,
Fogalmam sincs, semmi olyat nem találtam benne, ami dopping lenne. De a doppinglistán rajta vannak egyszerű, mindennapos, pl. meghűlésre adott gyógyszerek is. Sokszor nem azért kerül fel, mert doppingszer, hanem mert hasonló kémiai szerkezetű, mint egy doppingszer, vagy nagy mennyiségben használva doppingol. De kenőcsben végképp nem értem, az nem is kerül be a szervezetbe.

Vezso,
Igen.Kép Én teljesen kiakadtam a szüléstől, részben mert sokkal jobban fájt, mint ahogy én azt valaha képzeltem volna, másrészt meg a hatalmas változástól az életemben. Pedig utóbbira elvileg készültem a terhesség alatt, de igazán csak akkor szembesültem vele, mikor a pocakomra tették Ákost.Kép Vajúdás közben már nem is mertem arra gondolni, hogy ennek gyerek lesz a vége, mert rögtön leálltak a fájások.KépKésőbb meg a fejembe vettem, hogy biztos kiszeret majd belőlem a férjem, mert már nem az vagyok, akit elvett.Kép Szóval rémes hormonális vihar áldozata is lettem még ráadásul.Kép

Ruz,
Sztem ez így oké, aztán Bendi majd eldönti, érdekli-e vagy sem a dolog.Kép Úgy emlékszem, azt olvastam, hogy szopi után kell megkínálni a babákat az új kajákkal. Ez tényleg így van?

KépKép
connie

Sziasztok!

Doritis!
Szörnyű lehetett neked, de a kicsi mindenért kárpótol!Kép
Nekem szerencsére pozítív véleményem van a kórházról ahol szültem; egy két dolgot leszámítva nem csalódtam!
Bár nekem ugyebár császár volt; de nagyon kedves és segítőkész volt mindenki!
Ha szülnék mégy egyszer, csakis oda mennék (Péterffy)

Ildi

delfinke

Húúú, alig győztem visszaolvasni Kép

Ruz
Látom, nagyon beindultál ettől a gyümölcs dologtól Kép
Csak annyit kérdeznék még, hogy saját kertből adnál-e neki, vagy vennéd a gyümiket? Mert ugye gyümi által hozzájut Bendi a vitaminokhoz, amihez az anyatejből is hozzájut, de általában jár vele egy csomó vegyszer is, ami az ő kis szervezetének nem a legjobb.
Persze szerintem te már eldöntötted Kép, csak a gyerekorvosok érvelését nem értem. Mert, ha egy laikus így gondolkodik, az oké, de egy orvos....

Nyűgi van Kép, később jövök még.
zsana75

Ha már ilyen költői a hangulat ma, és Ákos is bealudt, felteszem én is ide a kedvenc versemet ebben a témában:

Rabindranath Tagore: Áldás

Áldd meg ezt a parányi szívet, hófehér lelket,
mely elnyerte az ég csókját a földi életre.
Szereti a nap tündöklő fényét és az anyja
boldog mosolyát.
Nem gondol megvetéssel a porra, és nem vágyik
csillogó aranyra.
Áldd meg őt, és öleld szorosan a szívedre.

Száz keresztúton át idetalált. Õ tudja a
titkát, hogy választott ki a tömegből téged,
ajtód elé lépett, és kezedbe fogózva kérdezte
az útját.
Híven követ, csacsog, és nevet, és a szíve nem
ismeri a kételyt.
Õrizd hitét, vezed biztos kézzel, és áldd meg őt.
Tedd a fejére a kezed, és kérd istenedet, hogy
ha parányi lába nyomában vészjosló hullámok
kelnek, fentről kapja a szelet, és kifeszített
vitorlákkal elérje a béke kikötőjét.
A nagy rohanásban ne felejtsd el őt, engedd,
hadd jöjjön közel szívedhez, s a kezed
pihentesd meg áldón a fején.

KépKép
connie

Hozzátápihoz:
tudtommal az egyik legjobb kezdő gyümi az alma, az meg pont lesz friss, mire 6 hónaposak lesznek a babáink. Valamint a krumpli meg már pont nem lesz friss, mivel új krumplit meg nem lehet nekik adni, úgyhogy sztem ősszel sem késő elkezdeni. Vitamin ügyileg sztem semmiről nem maradnak le. Legjobb lenne majd biocuccokat venni nekik, de nem tudom, hogy tudjuk majd megoldani.Kép

KépKép
connie

Itt elég jól össze van szedve, hogy mi adható és mikortól:
http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=oktato_hathonaputan2

KépKép
connie

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?