Húúú, ennyit 1 napra!
Na első menetre (ez is hosszú lesz, attól tartok
) :
Vaktyuk,
Neogranormon nem zöld. A zöldtől (nekem sem jut eszembe a neve) rosszabb lett, pedig a patronált kiscsajom popsiján csak az volt jó. Úgy látszik, nyakra nem. De a Neogranormont az anyukámék is használták és akkor is ez volt a legjobb.
Az orrát szerintem se szívd.
Vizimano,
sajnálom, ami a szüleiddel történt!
Sajnos mi is jártunk hasonlóan (kerítésépítést fizettünk ki előre papírral), és a rendőrségen bűncselekmény hiányában megszüntették a dolgot, mivel a pasi beismerte, hogy csalt!!! (Jó mi, lopj, csalj és ismerd el, akkor nálad maradhat a lóvé!) Csak polgári perrel hajtható be (több év és a pasitól úgy sincs mit behajtani).
Kíváncsiak vagyunk Rád!!!
Nyelvtanulás: úgy tudom, anyanyelvi szinten akkor beszélhet jól a gyerkőc (kiejtésileg is), ha születésekor hallja a nyelv hangjait. Ugyanis a baba sokezer hangot tud kiadni és abból felejti el azokat, amiket nem hall (tehát nem az anyanyelve). Így pl ha busmanul akarod tanítani, akkor ideje elkezdeni!
(A német persze más, az nem gáz.)
Ruz,
köszi az együttérzést! De nektek is jó kis nászéjszakátok volt akkor!
Fölhajtás nálunk sem volt, csak a szűk rokonság és pár barát, de azért nem úgy képzeltem, hogy csesztetnek az esküvőmön...
A dokink azért ajánlotta, hogy most kezdjem a hozzátáplálást (4 hó), mert most van és lesz friss idénygyümölcs sok fajta. Mondjuk tény, mire hozzászokna ősszel, nem lesz mit adni, csak a külföldit - doki szerint az nem igazán jó, mert magyar szervezetnek magyar bajok ellen kell védekezni, ami ellen a nálunk termő növények védenek. Lehet benne valami. Ráér utána a banánnal és a citrusokkal, ha már nem lesz más. Ráadásul azokat bekenik egy halom vegyszerrel, mert utánérlelik és tartósítják őket. Egyébként egy ismerős 9 hós babának 4 hós korától próbálnak mindenfélét adni és SEMMIT nem fogad el az anyatejen kívül. (Jó, hogy neki van elég tejcsije.
)
Connie,
a Kenguruban is van több body akciósan meg árleszállítások, akciók.
Vezso,
nekem is a nevek személyekhez kötődnek. Panni (Anna) volt a nagymamám, aki itthon volt velem (anyu egyedül nevelt, sokat dolgozott). És van egy nagyon jó anya, aki az anyukám gyerekkori barátnője, Panni keresztanyjának és egyben gyerekkori barátnőm anyukája - ő is Anna és Pannizzák. Nem akartam, hogy a lányom Ancsi, Ancsa, stb legyen, csak Panni, ezért lett Panna. (Ez volt a naptárban.) Már gyerekkoromban tudtam, hogy a lányom így fogják hívni. A családnak nem tetszik és mindenki csodálkozik a néven, nem értik meg elsőre, pedig most rengetegen vannak Pannák. (Pedig én találtam ki!!!) Fiú névből nekem a Mátyás, Miklós, Gábor tetszik. A párom csak a Gáborba ment bele (azt is csak úgy-ahogy).
2_gyerek,
Elég a gyarapodás! Egy idő után leállnak és ez így is jó (képzeld, 1 évesen csak utánfutóval vihetnéd). 6 hós korára kell duplázni átlag. (Én nem is duplázódtam meg akkorra. Mégis egészséges, okos, szép és magas vagyok.
A hátam a versenyszerű művészi tornától ment tönkre. De nem sikerül magamra szednem a kilókat.
)
Nekem tetszik a Natália!
Én is így estem teherbe Pannival!
És mi is 2 éven belül tervezzük a kistesót
(csak a császárt szeretném most elkerülni - na ezt sem akartam -, így a sebemnek még gyógyulni kell
).
Juszti,
nem adatom még be az agyhártyás oltást. Még szerintem túl pici hozzá. Addig nem megyünk olyan helyre, ahol elkaphatná ezt a nem túl gyakori betegséget. Aztán meglátjuk, hogy van-e járvány.
Zsana,
a nyaka nem tud szellőzni a hurkák miatt, a melegben beizzad, meg a nyál is oda folyik és kimarja. Nem tudom szellőztetni, marad a krém.
GyED-hez nekem ilyeneket a MÁK-nál töltöttek ki úgy, hogy jól járjak. Nagyon rendesek voltak, szerintem hívd föl őket!
Tamesz,
Panni így fúr oltás nélkül is.
Doritis,
üdv!!!!
Hozzátápi: most meggy és őszibarack, piros és fekete ribizli van (a fekete ribizlit pirossal add, több piros, mint fekete - ha kapsz, mert én nem kapok sehol frisset), majd dinnye, sárgabarack, répa, alma, paradicsom, sütőtök. Először a levekkel kell kezdeni, minden ízesítés nélkül és csak magában egyfajta gyümölcsöt minimum 2 napig (hogy lásd, allergiás-e rá). Annit adj, amennyit megeszik. Ha 1 kanál, akkor annyi, ha 2 dl, akkor azt. Õ tudni fogja. 1 hónapra rá kezdhetsz "főzelékezni", azaz krumplival (de csak olyannal, ami nem gyökerezik) sűrítesz magában. Vajjal vagy hidegen a végén hozzáadott extraszűz olajjal hígíthatod. Csak a főzelékbe tegyél cukrot (nem mindbe, de pl sóskába lehet - ennyire a babának szüksége is van). Húst csakis 6 hónapos kor után adj. (Én is tápis vagyok 100 %, így mi is a leveknél tartunk már.
) Mindezt a bio-doktornéninktől tudom.
Van valaki, aki megy/jön a babatalira? Szerintem a Dorkán kívül senki nem volt még (mivel nem írta, hogy lett volna), Õ viszont eltűnt (gondolom az államvizsgát piheni ki a 3 fiúval). Szóval ne várjunk az infókra, hanem szervezkedjünk.
Na olvasok tovább.
Kata