Sziasztok!
mi is megkaptuk lassan 3 órája az 5 hós oltást, Marci hős volt egy nyikk volt és utána vigyorgás és duma a dokinéninek, nagyon jól viselte, most éppen túrja magát előre a nagyágyunkon.
Timurr,
nekem kellett lefogni, mert csak én vagyok itthon, a dokinéni pedig szúrt. REmélem így is marad és nem lesz nyűgibéka, mert ma délután emgyünk apával csavrogni az Árkádba anyának szülinapi ajándékot nézni. Most evett és bealudt szépen.
Ruz,
gyümileveket én már próbáltam, meg gyümölcsöt is, a meggyet javasolták, hát az ne jött be, de az alma, őszibarack, banán az izlik a hétvégén pedig a sütőtöklé is nagyon csúszott Marcinak. Most beszélgettük végig a dokinénivel, hogy lassan a jövő héttől már lehet főzelékfélét is kósoltatni, vagyis először gyömülcshöz krumplit adni, vagyis azzal sűríteni a dolgokat rántás vagy habarás helyett. Azt mondta hogy csak fokozatosan első nap 4-5 kanállal, majd mindig kicsit többet, amíg modnjuk lassan kiváltja a déli kajáját a gyerkőcnek. Nekem sajna most megadta a mixerem magát(12éves volt) így elhozom aputól és majd azzal kezdjük a jövőhéten, addig kap azt ami itthon van és bolti üveges. Ha érdekel a kaja szoktatás majd leírom hosszabban is amiket mondott.
Név, kinyomtattam a netről, leültünk és olvasgattuk, mindenki megjelőlte azokat amik tetszettek így a MArcell nyert, a Kristóf volt a második nevünk, de a végén az apja nevét kapta másodiknak.
Lány nevünk a Lili és a Gréta volt, remélem a következő lány lesz és akkor majd ő örökölheti öcsémék lányának a cuccait, mert Marci nagyobb mint ő volt ilyenkor pedig ő január eleji csajszi.
Vizimanó, nagyon ügyesen nyúl és fog már a gyerkőcke! Nyelv, öcsémék lánya 2,5 évesen került francia oviba, úgy, hogy egyetlen szót sem tudott franciául, ma már jobban beszéli, mint a magyar nyelvet, mert azt csak otthon használja. Õ már angolul is tanul az oviban és a suliban is fog, azt most kezdi, de igazából nem zavarja a dolog, a kis agyában mindig tudja, hogy melyik nyelven válaszoljon, bár néha akad egy-egy idegen szó is közben.
Agyhártyagyulladás ellenit Marci egy hónap múlva fogja megkapni, ha úgy döntök, hogy visszamegyek a másodállásomba és magánbölcsis lesz heti két nap, ha nem, akkor majd csak 1 éves kor után.
Zsana, én is a C&A-ban vásárolok, mert ott viszonylag olcsó a felnőttruha, a múltkor két farmert vettem 10 ezer forintért. Egyébként amíg dolgoztam és "rendes" ruha kellett, egy ruhagyári mintaboltba jártam a zuglói tesco mellé.
Könyvek, most nem olvasok a nevelési dolgokról, mert csak elbizonytalanodok, valahol mindnegyikben vannak okos dolgok, de mégis magunknak kell eldönteni, hogy melyikből mit alkalmazunk. Elvileg tanultam egy csomó dolgot a pedagógus végzettségemhez, de leginkább a gyerekpszichológiai dolgok ugranak be.
Na így "túrta" a mi "kis malacunk" a orrát a paplanba oltás után:
tamesz