Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Néha betérek hozzátok, olvasni szoktalak benneteket, aranyos összeszokott társaság vagytok.
(Néha arra gondolok, hogy egy ilyen fórumból lehetne uo. könyvet -filmet csinálni, mint Bridget Jones naplójából.Kép

Szépek a babák, nagyon érdekes sztorikat írtok, sajnálom, hogy egy-egy negatív dolog is megesik. Arra gondoljatok, hogy azért vannak a rossz napok, hogy jobban örüljünk a jóknak.Kép

Szép napot kívánok nektek:
Adri

Ui.: Vezso,
az ugye csak elírás, hogy a fél éves kisfiú választékosan beszél.Kép
Uui: csatlakozom az angol humort kedvelőkhöz!
Vendég

Vezso
Nekem tetszett a Hédi,Gréta,Viktória,Anna,Emília.Hédi vagy Alíz lesz (ha lesz) a következő lányom.Gréta,Anna,Viki már nagyon sok van és olyan nevet szerettem volna ami csak az én picikémnek van legalábbis az ismeretségi körünkben.Egyedül döntöttem el hogy Maja lesz,mert apája azt aarta ha fiú akkor utána János lesz,így lánynévben enyém volt a döntés.Hogy mit szóltak hozzá?Egyik fél:tényleg?dejó!nagyon aranyos!A másik fél:mi?nane!Akinek nem tetszett az kevés ember volt vagy nem mondták,de a többségnek tetszik.Azért vannak necces dolgok itt is.pl.:a sógornőm elnevezte huginak,mert gondolom nehéz neki kimondani,hogy Maja és az ő két éves kislánya is így hívjí,de hiába mondom neki,hogy mi a neve annyi esze van....inkább hagyjuk.Szóval mondtam neki,hogy akkor a majával nénjének fogom hívatni a két éves lányát még véletlenül sem a nevén.A fréjem is az egész család öcsije,én sose bírtam ezt.Hafiúnk lett volna ő lett volna biztos az öcsike.
Rozi Rozália vagy Rózsa?Nekem tetszik mind a kettő név.Szerintem ez olyan érdekes ha az ember elgondolkodik egy néven.pl.:a Rózsa olyan szép,virág,kedves stb...
Kicsit alternatív vagyok néha bocs.

Timurr
Vendég

Szia Adri!
Üdv itt köztünk,írjál gyakrabban! Kép
Igen 2 és fél évest akartam írni! Kép
Vezso
vezso

Vezso

Én az alapján választottam, hogy melyik név tetszik. A hangzása alapján vagy a betűi, vagy mit tudom én, de lényeg, hogy tetszett. És mindenképpen két nevet szerettem volna, mert nekem csak egy van és mindig írigykedtem azokra akiknek kettő van, meg így, ha valamelyik nem tetszik neki, még mindig van egy másik. Kép És így lett Gellért Bendegúz, ami jó, hogy az egyik neve kicsit komolyabb, ha esetleg valami komoly férfi lesz belőle, akkor használhatja azt, a Bendegúz meg olyan kis gézengúzos, kicsit komolytalanabb, ez jó lesz, ha csajozni akar. Kép

Családnak egyáltalán nem tetszett, se az enyémeknek, se a férjem családjának, de hát kit érdekel? Mostanra már megszokták. A neveket alapvetően én választottam, de ha a férjemnek nagyon nem tetszett volna, akkor választottam volna mást. Mint ahogy a lánynévnél, ha lány lett volna, akkor nekem nagyon tetszett a Lujza név, de a férjem azt nagyon nem akarta volna. Így ha lány lett volna, akkor Olívia Csilla lett volna a neve. Az Olívia azért, mert tetszett, a Csilla meg azért, mert én is az vagyok és nagyon szeretem a nevemet. Kép

ruz
ruzicsky

sziasztok! Köszi mindenkinek a hozzászólást és a biztatást. megkaptuk ma a 2 hós oltást. szegény Boldizsár sírt egy kicsit de amint fölkaptam megnyugodott. Azt szeretném kérdezni hogy ti beadattátok az ajánlott agyhártyagyulladás elleni oltást:? Állítólag lehet most vagy 1 éves kor alatt. ha most adatom be akkor annak lesz egy másik része 6 hós korban. Tanácstaláan vagyok.

Kép
juszti75

Ja, és a nevek: Marcell és Natália. Marcellből egyre több van, a 3 éves körüliek között azonban ritkább. Apa neve egyszótagú, magas hangrendű és k-ra végződik. Így többszótagú, mély vagy vegyeshangrendű, mássalhangzóval kezdődő - hogy ne legyen "Kábel, Kandrás,Korsolya vagy Kanna" stb. - nevek között keresgéltünk. Marci neve többeknek tetszik, Natival már más a helyzet (anyósomnak sem tetszik), s általában azt mondják, mikor kiderül, hogy hívják: öööö...aha, szép név...
Két nevet nem akartunk adni, ne kelljen választani...
A névnapokat pedig augusztusban tartjuk - január és december a legismertem időpont, de karácsony, újév amúgy is ünnepgazdag, meg januárban van Apa szülinapja is.

Szép délutánt!
Adri
Vendég

Timurr
Tetszik mindegyik név amit írtál. A Maja is édes, van ilyen ismerős, bár rá nem mondanám, hogy édes Kép A hugi név aranyos lehet, mint becenév, de ha csak azért hívja így a sógornőd, mert nem fekszik neki a Maja, akkor nem.
A Viktóriával az a baj, ahogy írtad,hogy rengeteg van most. Az egyik lányom osztályában 4 van! Aztán sulit váltottunk és ott is 2 van 6 lányból!Az Anna szép egyszerű név, nálunk szerepel mint 2-ik név. Így hívják a lányokat: Veronika Anna, Zsófia Katalin, Rozália Réka.
Majdnem Réka lett az első név, borzasztóan tetszik. Tetszik még az Emma, Gréta, Zita,Flóra, Kornélia és a Franciska is. Fiúnevünk sosem volt tervezve, mintha tudtam volna, hogy nem is lesz rá szükség!Kép
Mindjárt írok még. Kép
Vezso
vezso

És Marcikor csak fiúnevünk volt, Natikor csak lány.Kép
Juszti,
doki mondott vmit. - bocs ha már írtad...

Timurr,
Maja nagyon szép név. Gellért Bendegúz is tetszik.
A nevek nekem amúgy személyhez kötődnek, és tanárként van alkalmam találkkozni párral.Kép

Ó, és úgy tűnik én is kezdek be nem vallott függő lenni.Kép Vírus tán?Kép
Vendég

Sziasztok!
Most jöttünk a 3 hós oltásról. Gyerekem visított ahogy illik.Kép Most "elájult". 6680gr és 64 cm "nagy" a fiam.

Zsana,
nem adattam be még most az oltást agyhártyagyulladás ellen, majd ha idősebb lesz.Kép

Timurr,
Maja haláli aranyos, teljes kis csábító hölgyeményKép

Vezso,
sztem tök jó lehet ilyenkor vállalni egy újabb gyereket, mert az embernek van egy csomó élettapasztalata, és sokkal jobban tisztában van már magával is és a világ dolgaival, mint pl. 20 éves korában.)
Nem sok reményt látok szüleim ügyében. Ráadásul a fikckó az ügyvédjük volt, most ennek következtében a kamarában is feljelentjük. Gondolom ezért még nem tiltják el a foglalkozásától, pedig jó lenne.KépKép

Esküvőnk nekünk is szűk körű volt, ott csak annyi sztori esett, hogy a férjem volt főnöke csak az egyházi szertartásra kapott meghívót, de elkísért bennünket az étterembe és sehogy nem akarta megérteni, hogy mi most elköszönünk tőle... Hát meghívtuk családostul.Kép

Ákosnak is piros volt a nyaka és popsija, bekentem Canestennel, és elmúlt 4-5 nap alatt. Állítólag ilyen melegben könnyen bepállnak a hajlataikKép

Ákos nevet hangzása, és jelentése (fehér sólyom) alapján választottuk. Nekem még a László név tetszett, férjem hallani sem akart róla. Lánynévben a Zsófia, Réka és Lilla voltak esélyesek. Csillát nem akartam, mert bár ez a nevem, sosem szerettemKép Család elfogadta a névválasztásunkat. Azért nincs két neve a gyereknek, mert a férjemék családjában mindenkinek 2 neve van, és ő nagyon utálta.Kép

Kép

Kép
vizimano

Lányok!
Ugye milyen jó témát dobtam be? Mindenki ír Kép Kép
(Na, még nem mindenki...)
Juszti, mi anno beadattuk a nagyoknak, most nem tudom, megkérdezem a dokinéninket legközelebb, jó?

Ruz
Hogy kell csinálni a szövegbe olyan vigyorgós sárga arcot? Nem ezt Kép, hanem a másikat, én nem tudok.. A Bendegúz tényleg gézengúzosan hangzik, az Olíviának szép hangzása van. Csilla, erről a névről mindig vmi csillogó ékszer jut eszembe. Gellért nevű embert nem ismerek még Kép most már igen Kép.

Adri
Ha fiunk lett volna, talán Marci lett volna! Natália, Natasa, most sok embernek tetszik. Egy barátnőm nagyon nehezen szült és előtte sokat veszekedtek a férjével, mert Natasa nevet szerette volna, de a férj nem. Aztán a szülésnél ott volt a férj is és azt mondta, hogy jó legyen Natasa.
Vezso
vezso

vezso : köszi! nekünk egyértelmű volt ha fiú Boldizsár Kép illik is rá . ha a következő lány lesz Mira lesz!

Kép
juszti75

Sziasztok!

Név:
Amikor anno kikapcsolódtam, romantikus regényeket olvastam, mert ezekre nem kellett annyira koncentrálni, és így tényleg kikapcsolt. Akkor olvastam egy csomó Jázmin hercegnőről, így aztán úgy döntöttem, hogy nekem is kell egy hercegnő. Páromnak is tetszett a név, így aztán Jázmin lett a kiscsaj. Szerintem ilyen névvel bármi lehet belőle. Akár komoly üzletasszony, akár pultos egy kocsmában (bár ez utóbbit inkább ne). Ráadásul a vezetéknevünkhöz is jól megy (Mata). Kicsit szerintem bugyután hangzana ehhez a családnévhez pl. a Maja (bocsi Timurr, nem ellened irányul). De hát valljuk be, a Mata Maja (vagy Kata, Anna) kicsit gagyin hangzana. De azért a névnapot is figyelembe vettük, mert márciusban a szülinap, és nem szerettem volna, ha pl. áprilisban meg a névnap. Bár Jázmin nap van februárban, és májusban is,mi a július mellett döntöttünk. És ez szerintem tök jól kijön, hogy március-szülinap, május-gyereknap, július-névnap, december-mikulás és karácsony. És persze lényeges volt az is, hogy a családban ne forduljon elő. Anyuék 5 vannak testvérek, mindenkinek 2-3 gyereke, azoknak is 2-3 gyereke, szóval rengetegen vannak. Van is több Bernadett, Martin, sőt felsorolom: (annak, aki unatkozna) Viktor, Bernadett, Martin, Roland, Vivien, Eszter, Adrienn, Gábor, Fanni, Judit, Ádám, Lilla, Martin2, Maja, Ivett, Anett, Bernadett2, Bettina, Anita, Ágnes, Anna, Ágnes2, András, Katalin, Attila, Zoltán, Attila2, Judit2, Henriett, Bernadett3, Richárd, Valentin. Na, asszem összeszedtem mindenkit.
Még tetszett lány névben a Zsófia (mellékesen ő is volt hercegnő, tudjátok a Sissi anyósa).
Ja, és a faluba született Jázi után 3 héttel még egy kislány, aki OLÁH Jázmin lett Kép A vezetéknévből gondolom sejtitek az etnikai hovatartozását.
Fiúban nekem a Zsombor tetszett, de férjuram hallani se akart róla, neki a Dávid tetszett. Én meg azt mondtam, akkor már inkább ő utána Róbert. De végül is nem fiú lett. Ja, és a Benedek is tetszett, mert nagyapám Sándor volt, apukám József, és így jól csengett volna a Benedek.

Ez tényleg jó témaKép

Brigó

Kép

Kép
brigó

Na, most végre meg vagyok elégedve a mennyiséggel KépKépKép, nem is tudok név szerint válaszolni, csak úgy ömlesztve.

Babaruhák: ééérdekes, én pont a Kenguru Goldról gondolom, hogy viszonylag jók az árai és a választékkal is meg vagyok elégedve, viszont a C&A-t általában drágállom, de egyébként jó minőség és tényleg dögös cuccok vannak.

Felnőtt ruha: ezen a téren nagyon bejön a C&A, mert máshol nem kapok olyan ruhát, ami az én alkatomnak megfelelő. A molett kategóriát szerencsére nem érem el, viszont a "normál" cuccok mindig kicsik. Ti hol vásároltok? (főleg azok, akik nem vékonyak)

Filmek: tévénk nincs, mert szerintem nincs benne semmi értelmes. Moziba ritkán jártunk, én a multiplexeket nem csípem, ezért artmoziba mentünk, ha sikerült olyan filmet találni, amit a párom is hajlandó megnézni. Hogy őszinte legyek, a pénzt is sajnálom rá, inkább megvárom, még kijön dvd-n, és megnézzük itthon.

Esküvő: nekünk nem volt, valószínűleg nem is lesz. Mostmár talán a család is belenyugodott.

Cumi: nekünk nincs, cici van helyette. Egyenlőre nem érzem kényelmetlennek, de nem gondolom, hogy önzőség lenne, ha valakinek ez már sok.

Agyhártyagyulladásos oltás: mi megkaptuk az elsőt a kéthós oltással, a következőt pedig 2 hét múlva fogjuk.

Nevek: nekünk sem volt fiú név, aztán muszáj volt találni valamit. Nem akartunk nagyon divatosat, különlegeset sem, de a hagyományos (Józsi, Béla, stb)neveket sem favorizáltuk. A Vilmos talán egy köztes állapot.

Pirosság: nálunk nyakra is és popsira is a levegőztetés jön be. Persze ma nem voltam annyira boldog, mikor a nagy levegőztetés közben kisfiam kb. 3 adagnyi kakit nyomott az ágyra KépKép.
Én pont azért nem kenek a nyakára semmit, mert akkor nem tud levegőzni.

Nevelési könyvek: igyekszem távol tartani őket magamtól, mert igaz, mindegyik azt mondja, hogy hagyatkozzunk az ösztöneinkre, de nekem nem az az ösztönös, hogy olvasok valamit, tetszik és azt csinálom, hanem az, ami könyv nélkül is jön. Egy könyvem van, azt is kaptam, de szerencsére nem nevelési, hanem ápolási dolgokról szól.
zsana75

Vezso!
Mi terveztük Jázit, csak nem akkor. Májusban próbálkoztunk, de nem sikerült, aztán úgy döntöttünk, hogy a nyarat várjuk meg, mert buli-pia, stb, és a következő mensi már nem jött meg. Csodálkoztam is rendesen, hogy mikor jött össze ez a baba, mert szinte nem is voltunk együtt. Szóval terveztük, de mégse, és most éppen a déli alvását tölti a kis törpe.

Tamesz!
Egyébként én is így voltam egy méhen kívüli és egy spontán vetélés után. Rettegtem, hogy vmi baj lesz. Így aztán mi is csak jó későn (14.héten) tudattuk mindenkivel. Egyedül a hugom tudta, mert neki mindent tudni kell Kép

Oltásos babáknak kitartást!

Kép

Kép
brigó

Ja, és a család reagálása a Jázmin névre: mindenkinek tetszett, apósomat amikor kérdezték a faluba, hogy hogyan hívják a babát, a válasz ez volt: Jelcin Kép

Kép

Kép
brigó

Vezso,
igaz nem engem kérdeztél, de Kép arcot úgy lehet csinálni, hogy : O szünet nélkül.Kép És nem fogsz gombócarturné maradni, mert máris nagyon sokat fogytálKép

Tényleg jó téma a névválasztás.

Lehet, hogy buta kérdés, de szerintetek mi az a legkorábbi időpont amikortól el lehet kezdeni egy idegen nyelvet is megtanítani a gyereknek? Én anno három nyelvű környezetben nőttem fel, és nincs nyelvzavarom. Sőt úgy vettem észre, hogy könnyen tanulok idegen nyelveket, mert van mihez kötni a szavakat.

Egy jó hír: ma belefértem az S-es rövidnacimba. Tény, hogy nem vagyok benne bombázó, max. B52-es nehézbombázó Kép de eddig fel sem jött rám. Pedig kg-ra nem fogyok.

Kép

Kép
vizimano

Gratula mindenkinek, akinek sikerült már fogynia Kép

Nekem még ezidáig nem mentek lefelé a kilók (Kép), de ami késik nem múlik!!!

Kép

Kép
brigó

Sziasztok!!!

Nekem az Ági név tetszett nagyon így az első lányom az lett. A második gyerkőcnél én is és a párom is leírtuk a neveket egy -egy cetlire a nem tetszőket kiraktuk és Ági kihúzta az Orsolyát. A 3. lány neve Zsófi lett volna, de tudatalatt mindig az Anna név motoszkált bennem, így a szülőágyon Annát mondtam. Ehhez hozzátartozik, hogy Orsi születésekor egy Anna nevű szülésznő volt benn, akinek nagyon hálás voltam a segítségért mert igen csak megszenvedtem vele. Mikor a 4. babó jelentkezett akkor nálam az Emese és a Réka név jött szóba. Eszembe sem jutott, hogy fiú nevet válasszak. Nálam az volt a szempont, hogy ne becézzgessék, és régi nevek legyenek. A kromoszóma vizsgálat után mikor kiderült, hogy fiú van a pocakomba nagyon meglepődtünk, és nehezen is jutottunk dülőre. Párom László apukám szintén és én nem szerettem volna, hogy a kicsikém legyen a "KISLACI".A nővérem számmisztika alapján kiszámolt egy pár nekünk tetsző nevett és így kompromisszum alapján lett Balázs László, de mindenki a Balázs nevet használja.
Érdekes ez a számolás a lányoknál teljesen az a személyiség jött ki mint amilyenek, kiváncsi leszek majd a kicsinél!!! Én modjuk elég fenntartó vagyok ezzel kapcsolatban, de meglepően elég sok minden bejön belőle.
Na ez jó hosszú lett, de sok a gyerek!!:-)))))

A gyerkőcök még mindig tündériek!!!!!
zsuba31

Brigó,
JelcinKépKép

Kép
kell nekem ez a kutyaKép
Kép
micsoda csörgőKép

Kép

Kép
vizimano

Vizimano
Van, aki azt mondja, elsőzör tanuljon csak meg magyarul, aztán jöhet a többi, más meg arra hivatkozik, hogy minél fiatalabb, annál fogékonyabb.
Legjobb az, ahol családilag úgy alakul, hogy a kétszülő különböző nyelvet beszél, és egy harmadikat, mint közös nyelv. Akkor természetes a gyereknek, hogy anyától az egyiket, apától a máikat hallja., viszont azt mondják, azt nem érdemes, hogy egy adott személy egyszer így, egyszer úgy beszél vele.
Úgy tudom, az óvodai nyelvi foglakotzásokon is csak verseket, dalokat tanulnak, és egy-két szót, ami kapcsolódik a kis életükhöz.
zsana75

Hát a cumit már többször írtam, hogy Bendi nem hajlandó semmilyen körülmények között a szájában tartani, úgyhogy nálunk is marad a cici. Ma is azt hallgattam anyósomtól, hogy éjjel már nem kéne cicizni, hanem teát kéne adni. Mivel szerinte éjjel nem szokás enni, ha meg szomjas akkor igyon teát. Nem érti, hogy amíg folyékony az étele, addig nem igazán lehet elkülöníteni az evést az ivástól.

Ja Brigó elfeljtettem válaszolni, hogy Bendi ugyan rágicsál mindent meg nyáladzik meg piros a popsija is, de nem hiszem, hogy jönne a foga, mert egyrészt még korai is lenne, másrészt meg nem látok, meg nem is érzek semmit még ami fogakra utalna.

Meg most nagy dilemmában vagyok, hogy kezdjek-e neki adni gyümölcsleveket. A gyerekdoki meg a védőnő nagyon javasolják, hogy szokja az ízeket. Viszont most meg azt is sok könyv meg a Who meg stb. mondja, hogy fél évig csak anyatej. Én meg nem tudom eldönteni, hogy mi a jó, mert oké, hogy a WHO ezt mondja, de az ilyen elméleteknél elég gyakran előfordul, hogy egyszercsak rájönnek, hogy mégse jó ez és akkor meg majd valami mást fognak javasolni. Egy hét múlva lesz 4 hónapos. Szerintetek?

és a vigyorgó szmájlit úgy kell csinálni, hogy a kettőspont után zárójel helyett nagy O betűt kell tenni Kép

ruz
ruzicsky

Juszti
Én a párnával íyg jobban boldogulok,hogy összement.
Hogy viseli azóta Boldi baba a dolgokat?
A Mira nagyon szép.

Nekm fiú nevek a Marcell ( amostani örök),Martin,Simon,Milán tetszik.A Bendegúz is tök jó.

Csillák
A Csilla is szép név.

Oltáskor vajon majd nekem kell lefognom a lábát?Az én lányom örökmozgó!

Szerintem megállípíthatjuk,hogy kinek tetszik kinek nem amit adtunk a babáknak illik rájuk nem?
Nem is tudnám más néven elképzelni ezt a kis sikongató,vigyorgó rosszcsontotKép

Timurr
Vendég

Brigó
Jót röhögtem,JelcinKépNagyon tetszik a Jázmin is és tényleg illik is rá.A mi vezeték nevünk sem egyszerű,de talán a Majával kicsit modernebb lett.

Vizímanó
Édes a kölök!S-es nadrág?Istenem nekem sose volt jó (akkor még gyerekméret kellett).Én mindig ilyen fekás voltam és valszeg az is maradok +- a kilók.

Timurr
Vendég

Ruz
Én a helyedbe kostólgatásoknak adnák gyümölcslevet.Tuti tetszeni fog neki.Lehet megköveztek,de tegnap a lányom megnyalta a dinnyét és mint a veszett farkas nyalta szopta volna,többet persze nem adtam neki,de úgy kérte.
Vendég

Ruzicsky,
nem akarok okostojásoskodni. Mi lenne ha Bendire bíznád, hogy kér-e gyümölcslét? Megkínálod, ha élvezettel elfogadja, akkor jó, ha meg kiköpi, akkor úgy is jó. Tudják ők nagyon jól, hogy mit akarnak.Kép

Timurr,
Maja nagyon szép, vidám név. Hogy ki mit gondol a névválasztásról a környezetben, az egyéni szoc. probléma. Mi 3-an fogtuk Manót az oltáson. Dr-nő, védőnő, és én.

Ma az oltáson már nem kellett harcolni a dokinővel, hogy ne a combjába szúrjon. Megadóan vette tudomásul, hogy ezt nem engedem meg.Kép

Kép

Kép
vizimano

Nálunk szerencsére nagy egyetértés van (kivételesen) a gyerekdoki, védőnő és köztünk, hogy fél éves korig nem kap tejen kívül semmit. Ahogy mondani szokták, lesz még vagy 80 éve, hogy egyen mindenféle mást. Az anyatejből megkap minden jót, van is bőven, úgyhogy külön okom nincs arra, hogy bármi mást adjak neki.
Ez a "szokja az ízeket" dolog nekem olyan érdekes. 2-3 hóbnap múlva ugyanúgy fogja tudni szokni az ízeket. Hallottam már olyat, hogy valaki azért elkezdte adni a leveket, gyümiket hamarabb, mert azt hallotta, hogy ha később kezdi, nem fogja elfogadni a baba, aztán annak ellenére, hogy korábban már adta neki, féléves kora körül megint nem fogadta el Kép. Nekem egyébként nem sürgős az elválasztás, ha 6 hónaposan nem akar majd mást enni, akkor eszik 7 hónaposan. Egyébként asszem, ha pepecselni kell a kajával, és mosni a kajafoltos ruhákat, visszasírjuk még az anyatejes időszakot Kép.
Egyébként mindkét elméletről előfordulhat, hogy megváltozik majd a megítélése, met ugye a tudomány fejlődik (oda-vissza Kép).
A döntés a mi kezükben van Kép.
zsana75

Ruha ügyben pedig én a Mango és a Promod boltokban vásárolok főleg, de csak és kizárólag leértékeléskor. Kép Sztem dögös, divatos cuccok és 50%-os áron megfizethető, na persze külföldön ez is olcsóbb. Kép Én most 40-es méretet hordok
Zsana, szerintem te is kb. akkora lehetsz, mint én, de van 42, 44 méret is. Kép

ruz
ruzicsky

Timurr
Oltásnál nekem mindig a kezeit kell fognom.
Közben meg magyarázok neki, hogy ne haragudjon rám, ezt muszáj, az ő érdekében. KépKép
zsana75

Férjem reggel azt mondta, hogy legszívesebben magát oltatná be a gyerek helyett.Kép Én is így vagyok vele, de ezek olyan rettenetes betegségek, és fontos a védelemKép

Apukám átélt egy gyermekbénulást - akkor még nem volt oltás - hát akkor inkább 100 oltás, mint azt végigélniKép

Kép

Kép
vizimano

Ruz
Szerintem egy kicsit "nagyobb" vagyok nálad. A Mangoba még nem mertem bemerészkedni, de mondjuk a jeans club-ban a legnagyobb méret az úgy szódával elmegy, bár az ingeket nem tudom összegombolni a mellméretem miatt, a pólók is feszülnek, meg karban is elég szűkek.
A másik gondom, hogy alig van olyan felsőm, amit tudok hordani, mert a melltartóbetét mindenen átlátszik Kép.
zsana75

Ruz
Hol is van az az online bolt?Felraknád a címet?
Vendég

Köszi lányok a válaszokat.

Elválasztani nem akarom, meg mondtam is a dokinak meg védőnőnek, hogy most akkor nem az a trend (bocs, de jobb szó nem jutott eszembe), hogy fél évig csak anyatej? Erre mondták, hogy de igen, de azért egy pici kis gyümilevek nem árthatnak és egyrészt szokja az ízeket, meg vitamin stb. Hát nem tudom, még dilemmázok, mindenesetre kivárom, hogy betöltse a 4 hónapot. Kép És utána is nagyon keveset fogok adni neki és csak leveket, de olyan nagy különbséget nem érzek a között, hogy 4 hónap vagy 6 hónap.

ruz
ruzicsky

Sziasztok!

Zsana,
nekünk sem volt, van, lesz esküvőnk. Ez szegény Anyukámat nagyon zavarta, egy-két embert szintén, de minket nem, meg a gyerekeket sem.Kép A párom nem vágyott papírra - vmi. fóbiája vanKép, én meg elvált vagyok, s egy házasság egy életben nekem elég. (Akkor még baba sem volt.)

Mi Marcikát terveztük - Clostilbegyt (asszem így kell leírni) segített, mikor már kezdtem föladni.
Tesót mindenképpen akartunk, de vagy 2 éven belül, vagy ha már egy teljes évet dolgoztam - piszkos anyagiakKép...
De elegáns lazasággal kezeltük a dolgot, így elég volt egy óvatlan pillanat egy peteérésemkor, és lett Natikánk is.Kép

Pirosság: én ha még nem vészes a gyógyszertári, doki által felírt popsikrémmel bekenem fürcsi után. Ha esetleg vészes, akkor a Neogranormon sztem is csodaszer. (Popsikrémek közül Marcinál Sudocreamet használtam, de nagyon drága.)

Kilók: rajtam maradt még 5 stabilan. (20-at híztam összesen), de én is szűkülök fogyás nélkül.Kép

Nyelv: Apa angoltanár, s a gyerekekkel csak angolul beszél első perctől kezdve. Eddig a 12 évet tudtam határnak, de most a kettőt hallottam. (Ha az alatt tanulja, uott lesz a központja az agyban, mint az anyanyelvnek.)
Ért is mindent Marci, csak párbeszédet nem hall, így inkább magyarul válaszol. Ezért Mauglit, Kishableányt és társait angolul nézi...

Folytatom, asszem, ha nem bánjátok...
Vendég

ruzicsky

Ruz
A 4 és 6 hónap között pont annyi különbség van, mint a 4 és 2, illetve a 2 és 0 között, ha érted mire gondolok KépKépKép
(ez nem befolyásolás akar lenni)
zsana75

Adri,
léccci folytatsdKép

Kép

Kép
vizimano

Tudja valaki, hogy a max gyed melyik adósávba tartozik, és az most hány %?
Töltöm ki a gyed igénylő papírt, és nekem kell beírni, hogy hány % adóelőleget kérek levonni. Õrület!
zsana75

Sziasztok!

mi is megkaptuk lassan 3 órája az 5 hós oltást, Marci hős volt egy nyikk volt és utána vigyorgás és duma a dokinéninek, nagyon jól viselte, most éppen túrja magát előre a nagyágyunkon.
Timurr,
nekem kellett lefogni, mert csak én vagyok itthon, a dokinéni pedig szúrt. REmélem így is marad és nem lesz nyűgibéka, mert ma délután emgyünk apával csavrogni az Árkádba anyának szülinapi ajándékot nézni. Most evett és bealudt szépen.

Ruz,
gyümileveket én már próbáltam, meg gyümölcsöt is, a meggyet javasolták, hát az ne jött be, de az alma, őszibarack, banán az izlik a hétvégén pedig a sütőtöklé is nagyon csúszott Marcinak. Most beszélgettük végig a dokinénivel, hogy lassan a jövő héttől már lehet főzelékfélét is kósoltatni, vagyis először gyömülcshöz krumplit adni, vagyis azzal sűríteni a dolgokat rántás vagy habarás helyett. Azt mondta hogy csak fokozatosan első nap 4-5 kanállal, majd mindig kicsit többet, amíg modnjuk lassan kiváltja a déli kajáját a gyerkőcnek. Nekem sajna most megadta a mixerem magát(12éves volt) így elhozom aputól és majd azzal kezdjük a jövőhéten, addig kap azt ami itthon van és bolti üveges. Ha érdekel a kaja szoktatás majd leírom hosszabban is amiket mondott.

Név, kinyomtattam a netről, leültünk és olvasgattuk, mindenki megjelőlte azokat amik tetszettek így a MArcell nyert, a Kristóf volt a második nevünk, de a végén az apja nevét kapta másodiknak.

Lány nevünk a Lili és a Gréta volt, remélem a következő lány lesz és akkor majd ő örökölheti öcsémék lányának a cuccait, mert Marci nagyobb mint ő volt ilyenkor pedig ő január eleji csajszi.

Vizimanó, nagyon ügyesen nyúl és fog már a gyerkőcke! Nyelv, öcsémék lánya 2,5 évesen került francia oviba, úgy, hogy egyetlen szót sem tudott franciául, ma már jobban beszéli, mint a magyar nyelvet, mert azt csak otthon használja. Õ már angolul is tanul az oviban és a suliban is fog, azt most kezdi, de igazából nem zavarja a dolog, a kis agyában mindig tudja, hogy melyik nyelven válaszoljon, bár néha akad egy-egy idegen szó is közben.

Agyhártyagyulladás ellenit Marci egy hónap múlva fogja megkapni, ha úgy döntök, hogy visszamegyek a másodállásomba és magánbölcsis lesz heti két nap, ha nem, akkor majd csak 1 éves kor után.

Zsana, én is a C&A-ban vásárolok, mert ott viszonylag olcsó a felnőttruha, a múltkor két farmert vettem 10 ezer forintért. Egyébként amíg dolgoztam és "rendes" ruha kellett, egy ruhagyári mintaboltba jártam a zuglói tesco mellé.

Könyvek, most nem olvasok a nevelési dolgokról, mert csak elbizonytalanodok, valahol mindnegyikben vannak okos dolgok, de mégis magunknak kell eldönteni, hogy melyikből mit alkalmazunk. Elvileg tanultam egy csomó dolgot a pedagógus végzettségemhez, de leginkább a gyerekpszichológiai dolgok ugranak be.

Na így "túrta" a mi "kis malacunk" a orrát a paplanba oltás után:
Kép
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Zsana,
én úgy tudom 18%-osba, tehát nekem 68 nettó lesz, legalább is nekem ezt mondták az egyetemen.

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz
Köszi. Ez jól hangzik, de tartok tőle, hogy ennél többet kell fizetnem. A következő (gondolom legfelső) sáv az hány %?
Vagy inkább nekem kamatozzon, aztán majd visszafizetem Kép?
zsana75

A másik lehetőség a 38%!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz

Láttad a tegnapi képet, amit neked raktam fel? Kép Csak, mert nem is reagáltál rá semmit. Kép Lehet, hogy nem látszik jól, de ugyanolyan ruhában volt tegnap a fiad, mint az én fiam. Kép

Amúgy én a C&A-ban mindig csak 7-8 ezer forintos felsőket látok, szóval nekem nem tűnt olcsónak, de lehet, hogy csak nem néztem elég jól szét. Meg mostanában elég ritkán járok boltokba. Kép Bár az Árkád nekünk közel van, de olyan szörnyű utakon lehet oda eljutni így babakocsival nincs nagy kedvem menni.

ruz
ruzicsky

Oké, köszönöm Vizimano, csak kérettem magam!Kép

Úgy volt, h. Apának du. lett egy kis szabadideje, s én mehetek egyedül csavizni egyet. De Marci "formában" van, Nati pedig nem alszik, és én egy kicsit pedig sztnék kiszabadulni...
Szoptatás közben tudlak olvasni benneteket, most pedig Nati rajtam gügyörészik.

Kaja: én 6 hónapig csak tejcsit szeretnék adni. De Marcinak 5 hónapos koráig volt elég. 16 hónapos koráig szopizott, de 5 hónapos korától főzelékeket, tejpépeket, gyümit is kapott. Jó az étvágya, nem válogatott soha. Nati az első 2 hónapban egy-egy kilót hízott, viszont most csak 30 dekát. Átdurmolja - hason - az éjszakát evés nélkül. De félek, hogy nem elég ez a gyarapodás. Igaz, már csak 40 deka, és dupláz. Most 5,26 kiló és 65 centi. Jó lenne csak tejci vele is fél évig... Majd meglátjuk, sikerül-e.

Nevek: Nővérem Renáta, húgom Melinda. Nővérem gyerekei: Ákos, Eszter, Nikolett, húgomé:
Patrik. De van Eonika nevű unokatesóm.Kép Tényleg illik mindenkire a neve sztem. Párom György, Apukája is, az tuti nem lett volna a fiunk - 1, 2, X és lehet totózni...Kép
Mi is figyelembe vettük azt is, hogy ne legyen a közeli rokonságban egyforma név.

Na, több "okos" már nem jut eszembe. Jó sétát mindenkinek!
Adri
Ui.: Köszi a jó társaságot!
Vendég

Sziasztok!

Már a terhességem "eleje" óta olvaslak Benneteket, most gondoltam írok is! Fiam Barnabás már elmúlt 3 és fél hónapos és mi is a héten kapjuk a 3. havi oltást!
Sajnos elég nehéz szülés volt és vákum segítségével, illetve két orvos fizikai erejével tudott csak a világra jönni. Egy csomó negatív dolog ért még minket, így nekem nem igazán lett tejem. 100%-ban tápszeres baba lett, most viszont szeretném elkezdeni (4 hónap után) a hozzátáplálást. Érdekelné, hogy Ti milyen gyümölcsökkel és zöldségekkel kezdtek!
Ruhák: én is megnéztem már mindent! Ausztriába tényleg érdemes kimenni, mert a H&M-ben szuper dolgok vannak, nagyon jó minőség és sokkal olcsóbb. A SCS-ben van még egy hatalmas babás bolt a BabyOne, mi pl. 22 ezerért vettünk mobil ágyat, ami itthon 33 ezer a Brendonban! Aztán ott van a Toy"R"us, ahol rengeteg játék van, sokkal olcsóbban, mint itthon. A Brendonban jó ruhák vannak, de a bodykon kívül semmit nem veszek ott. A KenguruGold-ban bodykat és pizsamákat szoktam venni, mert fincsi pamut anyagból vannak és a gombozás nem a gyerek hasára esik!!! A Budaörsi Kenguru viszont jóval drágább, mint a MEgatoyban lévő pl. a 8% kedvezménnyle ugyanazt a pizsamát Budaörösn 2800 ft-ért vettem a Megatoyban 2000 ft-ért!??
doritis

Sziasztok!

Bár én általában csak olvasgatlak benneteket;de azt folyamatosan! (a kis kukkoló) Kép
Nevek: Mi már kb 8 éve megbeszéltük, hogy ha fiú lesz akkor Marcell; ezen nem volt vita!A szülőszobán meg csak lestünk amikor mondták hogy mondjuk lánynevet!Kép Tutira vettük hogy kisfiú, így nem is gondolkodtunk lánynéven! Kép Lett volna csodálkozás ha lány lesz! Kép
Doritis! Én sárgarépával, sütőtökkel és alma-burgonyával kezdtem! Gyümik: őszibarack, alma, sárgabarack! A banántól pöttyös lett! Kép

Közületek jön valaki a Babanetes találkozóra? Én már alig várom; néha kezdek begolyózni itthon! Egyszerűen nem tudok kismamákkal ismerkedni; úgy vettem észre már kialakult ˝csoportok˝vannak! Így csak a 4hónapos fiammal meg a két nagyival beszélgetek napközben! Kép

Na jó hosszúra sikerültem!

Sziasztok!

Ildi

delfinke

Jaj. lányok, mennyit írtatok, hogy fogok így mindennel végezni? Kép Kép

Vizimanó, Ruz
Köszi a segítséget, megpróbálom Kép Kép

Vizimanó
Köszi a fogyibiztatást Kép S-es méretem kb 10 éves koromban lehetett ... Azt mondják, hogy a centit és nem a kg-t kell nézni egyébként.
Gyermekednek gyönyörű szempillái vannak, milyen szemspirált használ? Kép
Pont az ügyvédben kellene tudnia az embernek bízni, biztos, hogy lehet a kamaránál ellene tenni vmt, bár nem értek ilyesmihez. Ez kb olyan lehet, mint amikor az orvos műhibát vét, nem?
Igazad van, jó dolog még egy gyermeket vállalni ebben a korban (a férjem azt mondta, ez részéről a hattyú halála volt Kép), bölcsebb, tapasztaltabb vagyok. Nem görcsölök semmin a babával kapcsolatban és nem hagyom, hogy beleszóljon más mit miért csinálok. Nekünk Rozi amolyan bónusz az életünkben, mert eddig dolgoztunk, mint az állatok, szó szerint és jött ő. Azóta itthon vagyok a gyerekekkel, és kerek, szép lett az élet. Nem tudom van-e összefüggés, de a férjem karrierje is felívelt.KépÉs élvezem minden másodpercét az életnek, olyan szuper, hogy a Rozi megszületett!
folyt köv
Vezso
vezso

Brigó
Ez volt a legviccesebb dolog a héten: Jelcin Kép

Ruz
Rozi is most 4 hós, van rengeteg tejem, fél évig biztos csak anyatejet szeretnék adni. Olyan jó szoptatni, kényelmes is Kép, meg biztos semmiről nem marad le a gyermek. Tul.képp ha most adnék neki mást is, akkor fokozatosan kezdeném elválasztani, mert ugye ahelyett a szopi helyett mást kapna és akkor biztos kevesebb tej termelődik. Hálistennek sem a védőnő, sem a dokinéni nem mond mást, csak pl anyukám, de most így döntöttem.

Timurr
A gyerekek neve tényleg egy idő után passzol hozzájuk, szóval tényleg nem tudod elképzelni, hogy máshogy is hívhatnák. Mi pl a Veronikát azért adtuk a legnagyobbik lányunknak, mert mindketten szerettük a Tenkes kapitánya könyvet, meg a filmet. Kislánykoromban csodáltam benne a Veronikát, szép vastag hajfonatáért, meghogy milyen bátor volt, még lőni is megtanult. El is határoztam, hogy nekem biztos Veronikának fogják hívni a lányom. Aztán, amikor vártuk őt, és említettem ezt nevet a férjemnek, csak rákérdezett: Tenkes kapitánya? Akkor tudtam, hogy a férjemmel igazi lelki társak vagyunk. Ja, és a mi Veronikánknak is hosszú, gyönyörű haja van, szereti a fonatot is, lőni még nem tud ugyan Kép
Folyt köv
Vezso
vezso

<font color="808080"><font size="-2">Sziasztok!

A múltkori mellé kattintásom óta viszonylag rendszeresen olvaslak Titeket. Látom elérkezett ez a csapat is a hozzátáplálás kérdéséhez. Ez amolyan darázsfészek-féle szokott lenni babás társaságokban. Ha nem baj, akkor felteszek nektek ide két linket, ami esetleg segíthet, hogy még több oldalról szemlélve döntsétek el, hogy Ti éppen hogy csináljátok a dolgot.

Az egyik a Szoptatás Világhetét meghirdető nemzetközi szervezet hozzátáplálással kapcsolatos gondolatai. (Ez ugyanis az idei hét fő témája.)
http://www.szoptatasportal.hu/node/560
A http://www.peditop.com/Start.php oldalon a gyermekgyógyászati útmutatóra kattintva, és ott a belépés gombot megnyomva, két könyvtárat találtok. Ezek közül a 2003-asban megtalálható, a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Szakmai Kollégiumnak Az egészséges csecsemő táplálása című módszertani levele.

Remélem, nem gond, ha időnként írok nektek.

Jó babázást mindenkinek!

Zita</font></font>
pzita

szia Ildi!

Jártok tornára? milyen?
üdv juszti

Kép
juszti75

Zsana
Felnőttruhát a Marks & Spencerben szeretek venni (főleg leárazáskor), mert többféle méret van magasság szerint is, meg olyan időtlen, nem a legutolsó divat, de nem is konzervatív. A "kevés, de jó minőségű" elvet vallom, kb másfél bőröndnyi ruhám van, némelyik darab már 10 éves is megvan és újnak néz ki.Amikor dolgoztam egy nap alatt sokféle helyen kellett megjelennem, átöltözni nem volt lehetőség, így ez a bolt vált be. Azokat a helyeket szeretem, ahol ténfereghetek a ruhák közt, én választok, senki nem piszkál. A butikokba nem merek bemenni, mert csupa filigrán eladólány van és én nem vagyok olyan Kép, és nem szeretem ahogy méregetnek.

Majd még a nyelvtanulással kapcsolatban van írnivalóm Kép
Vezso
vezso

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?