Új privát üzeneted érkezett!

sima köménymagot mozsárban megtörtem, majd leforráztam.

johanna: neked mondott valamit arrol a T.doki hogy hova kell menni 6 hetes kontrolra? nekem ezen a héten kell mennem csak nem emlékszem mibe maradtunk: rendelő vagy szülészet.

tudja valaki most mikor rendel Dr Toth a Kutvölgyiben?

szépia
szépia

Sziasztok!

Újabb kérdéseim vannak, remélem, van, aki tud segiteni. A szülésznőm tanácsára jövő héttől (36. hét) Caulophyllum nevű homeopátiás bogyócskát fogok szedni, napi 2x5 -ös adagolásban. Utána kerestem egy kicsit a neten, és mindenhol azt olvastam, hogy a vajúdás alatt , ill. szüléskor alkalmazták ezt a szert. Sehol nem olvastam olyat, hogy a szülés előtt 4 héttel már elkezde volna valaki szedni. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Bár még nem nagyon sikerült beszereznem ezt a bogyót, pedig már 4 gyógyszertárban is megpróbáltam. Azért rajta vagyok az ügyön.
Előre is köszi: kuha

Kép
kuha

Sziasztok!

KuhaKép: ha a szülésznőd mondta, hogy kezd el szedni, akkor szerintem nyugodtan szedheted, nem lesz baj belőle Kép.

Timi

Kép
Kép
timóca

Sziasztok!

Kuha: én is elkezdtem szedni a Caulophyllum C5 bogyót, 2x5-ös adagolásban a szülésznő javaslatára, 9 nappal a kíírt időpont előtt. Állítólag a tágulás időszakát röviditi le.

Én nem ismerem és így nem is alkalmaztam eddig homeos szereket, leszámítva egy náthát, de ártani állítólag nem árthat, hát szedem...

"Buta kérdés" a homeos szerek szakértőihez: Hogyan kell szedni? Egészben kell lenyelni a bogyókat, vagy el kell szopogatni?

Köszi:

Atiz
atiz30

Sziasztok!

AtizKép: szopogatni kell.

Timi

Kép
Kép
timóca

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 07:26-kor.
Vendég

Sziasztok!

Szépia,
sajnálom, hogy nem találkoztunk kifelé jövet, hátha legközelebb. Minden Ok volt a dokinál, augusztus végére rendeltek vissza bennünket újra. Mi a Hűvösvölgyben lakunk, bár bejelentve a János Kórház környékére vagyok, de ennek ellenére azért összefuthatnánk egyszer...

Kuha, Atiz,
én csak a vajúdás alatt kaptam Caulophyllumot, előtte málnalevél teát ittam. Én úgy tudom, hogy nyelv alá kell tenni a bogyókat és ott elolvadnak, így onnan gyorsabban felszívódik a hatóanyag. Egyébként jó, ha homeós szerek szedése alatt nem esztek mentolos dolgokat (rágó, fogmosás), mert az csökkenti a hatást.

Kuha,
a http://www.homeopata.hu/patikak.html oldalon fent vannak a homeós dolgokat áruló patikák címe, telefonszáma, esetleg érdemes felhívnod a közeledben lévőket, hogy melyikben kapható.

Jó éjt mindenkinek,
Dóri
kiskacsa

sziasztok,
nekem homeos orvos is mondta hogy lehet igy szülés elött már szedni ezt a bogyot.
amugy tényleg a mentol kiüti a szert, illetve nem árt kerülni a tul füszeres dolgokat, tul erős illatokat és a kávét (de a legfontosabb a mentol).
az elmexnek van direkt erre mentol mentes fogkréme (persze drágább mint a sima elmex).
Én ugyan császárral szültem de a dokim erre is mondott bogyokat, hát nem tudom ettöl vagy sem de a többi császáros teljesen oda volt hogy én mennyivel gyorsabban felépültem mint ök...
na jo nem reklámozom tovább de szerintem nagyon jo dolgokra képes a homeopátia!

üdv szépia
szépia

Sziasztok!

Rég voltam fent, bocsi. Nem is olvastam el mindent, csak úgy nagyjából.

Anide: nekem az első vérvételnél magas volt a cukrom, tehát cukorterhelésre küldtek. ekkor cukros lötyit kellett innom (célszerű egy kis citromlevet magaddal vinni, így limi íze lesz). Akkor kiderült, hogy terhességi diabéteszem lett, így háromhetente járok terhelésre, de most már csak hamizok (tejtől el vagyok tiltva, mert tejérzékeny lehet a babóca). Eddig minden rendben ment, de most az éhgyomori csapolás eredménye rossz lett, meg a vizeletemben is sok a keton. Jókor, a 33. héten!!

Tényleg csajok, tudtok valamit a ketontról?

Nekem a hegedűs doki azt mondta, hogy a 35. héttől hetente kell mennem a Kútvölgyibe CTG-re.
Mikor érdemes menni? Tudtok segíteni?

Puszi mindenkinek!

Toto
toto

Szia Toto!

Örömmel olvasom, hogy nagyjából ott tartasz, ahol én. Sajnos segíteni nem tudok, mert én is most készülök menni az első ctg-re. Viszont reménykedem, hátha lesz valaki innen a fórumról, akivel esetleg együtt fogok szülni. Mikorra vagy pontosan kiírva? És hogy állsz a készülődéssel? Én eddig nem nagyon foglalkoztam vele, ma mostam ki a babaruhákat, de szerintem még egyszer biztos, hogy ki fogom. És tegnap már a férjem is "rámijesztett", hogy telik az idő, és nem akarom-e véletlenül összekészíteni a kórházi csomagomat? Hát de. Úgyhogy most kétségbeesve bújom a régebbi hozzászólásokat, hogy pontosan mi mindenre van is szükségem, és miket kell vennem.
Most a legnagyobb dilemmám az, hogy a kórházi tartózkodás alatt kapunk-e pelenkát a bébire, vagy azt nekünk kell magunknak vinni? És mi van a köldökcsonk fertőtlenítéssel? Ahhoz is kell vinni a "hozzávalókat"? Már csak azért kérdezem, mert tegnap elolvasgattam a Schöpf-Mérei kórház régebbi fórumát, és ott bizony LE KELLETT ADNIA MINDENKINEK egy jó nagy adag pelust és a különböző kencéket a csecsemősöknek, hogy azt használják fel. Amiből persze a megmaradtakat soha senki nem látta viszont. Szóval, csak érdeklődöm, hogy ezeket is be kell - e készíteni a csomagba, vagy sem?

Üdv:
kuha

Kép
kuha

Sziasztok!

Köszi Toto neked is az infót! Sajna nem tudok semmit a ketonról, de:

Ketonuria

A kifejezés azt jelenti, hogy a vizeletben ketontestek találhatók. Csekély mennyiségben az egészséges emberek vizeletében is előfordulnak ketontestek. Mennyiségük akkor emelkedik meg, ha a nem kielégítő cukorfogyasztás (pl. éhezés, szénhidrát mentes diéta, kezeletlen cukorbetegség).

Ezt találtam a házipatika.com-on! Többet sajna nem! Kép

Ma megyek Mészáros dokihoz Bencét kuksizni! Remélem minden ok! Kép
Azon elmélkedtem hogy nem kellene nekem valami tornára vagy előadásra járnom?? Ti jártok/jártatok vmire? A Kútvölgyiben van ilyesmi?

Üdv mindenkinek! Anide

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Sziasztok!

Köszi a válaszokat!

Toto: Én eddig háromszor voltam CTG-n, szerintem nem lehet kiszámítani délelőtt mikor vannak kevesen. Volt, hogy 9-kor másfél órát vártam, máskor egyből be lehetett menni. Délután 6-kor is voltam, akkor gyorsan ment, csak a bent lévő kismamát kellett megvárni.

Kuha: Ha visszaolvasol, június 5-6-nál találsz infokat a kórházi csomaggal kapcsolatban.

Nekem is volt/van egy kis cukorgondom, a zsemle utáni érték 7,2 mmol/l lett, igaz cukoroldatot nem kellett innom, de 2 hónapja cukordiétán vagyok. Azóta többször néztem itthon, volt 7,5 is, de az utolsó, múlt hét pénteken 5,3 lett, úgyhogy érdemes lemondani a cukorról, segít.
Napok kérdése és megérkezik kispocak.

Tudja valaki, hogy ilyen esetben szülés után is folytatni kell a cukormentes étkezést vagy egyből lehet végre "nassolni" egy kicsit, illetve lehet a szülőszobán szőlőcukrot enni?

Kicsit tartok a homeos bogyok cukortartalmától is, de remélem pár nap alatt nem okoznak gondot.

Üdv mindenkinek, Atiz
atiz30

Sziasztok!

Én is cukros lettem terhesen Kép. Elvileg szülés után is kell tartani a diétát 6 hétig, aztán újra megnézik a szokásos laborokkal együtt a cukrodat is, hogy rendben van-e - nekem akkor is cukros lötyit kellett innom. (legalábbis nálam így volt, de hát mint észrevettük, mindegyik orvos máshogy csinálja Kép)

Timi

Kép
Kép
timóca

Ja, Kuha, adnak pelenkát, meg mindent, ami kell Kép. Semmit nem kell leadni Kép.

Kép
Kép
timóca

Sziasztok
Kuha szuleshez vigyel asvanyvizet szolocukit papucsot esetleg furdokopeny de ebben a melegben feleslegesKép
Szules utan a babanak semmi sem kell esetleg ha sajat cumisuveget viszem amig beindul a tejed a vizhez, halos bugyi zokni szinten ha fazos vagy haloing sem kell hacsak nem ragaszkodsz a sajatodhoz, sztem wcpapir helyett popsitorlot vigyel jo szolgalatot tesz a dorzsizes helyettKép
halos bugyi fenykepezogep vagy kamera perszeKép
es szules utanra ha te nem vagy cukros valami fincsit nekem nagyon kellettKép meg a szokasos dolgok udito, tusfordo stb stbKép
Ctg re delutan azaz 12 utan erdemes menni nekem most csak egy volt tehat nem tudok velemenyt mondani de ugy emlexem valaki irta, hogy akkor nincsenek sokan.

Kép
vaktyuk

Sziasztok Lányok!

Lilluska!
Édes az a leányzó, gondolom a dinnye isKép! Eszter nincs annyira oda a görögdinnyéértKép, furcsa! Néha be tudom csempészni a szájába, de akkor felháborodva kérdezi, h. "Most mit eszek?".

Kérdésem van hozzátok: már nem emlékszem pontosan, h. a 12. heti vizsgálatokat kötelező azon a héten elvégezni vagy esetleg lehet előbb/később.? Nem leszünk itthon azon a héten, és Tóth dr. is akkor megy szabira. Persze megbeszélem vele is, csak tudni szeretném, h. hogyan tervezzünk/szervezzünk.

A nyaralásunk nagyon jól sikerültKép, igazán nagyot pihentünk!!! Csak a gyomorégés és émelygés kínozKép, de majd csak vége lesz - kb. 5 hét múlvaKép.

Márti
csmarti

Márti!

Én azt hiszem, hogy a 12. heti vizsgálatot nagyjából ragaszkodnak a dokik. Már csak azért is gondolom, mert nekem nem sikerült teljesen a tarkóredő vizsgálat, és ez egy pénteki napon derült ki, és azonnal visszarendelt a doki, azt mondta, hogy nem várhatunk vele hétfőig. Szerintem kérdezz azért rá a dokinál.

Kuha

Kép
kuha

Kuha, köszi! Beszélek vele hamarosan.

Márti
csmarti

Sziasztok!

Köszi mindenkinek az infókat!

A Kútvölgyiben van egy ötrészes előadássorozat, térítésmentesen. (Én is ma jelentkeztem be kettőre)
I. Terhesség (minden hónap első szerdáján)
II. Diétás étrendi tanácsok (minden hónap második szerdáján)
III. Szülés, együttszülés (minden hónap első csütörtökén)
IV. Gyermekágy és szoptatás (minden hónap harmadik csütörtökén)
V. Szülőszoba látogatás (minden hónap első keddjén)

Az előadások kezdési időpontja: 17 óra 30 perc

Bejelentkezés (csak így lehet menni)személyesen vagy telefonon: 325-1100/7203

Ha valakit érdekelnek a pontos dátumok, szóljatok (nem akartam annyit gépelni).
Én a védőnőmnél kérdeztem rá, és ő adott nekem egy prosit.

Kuha: örülök, hogy kb egyidősek a pocaklakóink. Én szeptember 8-ra vagyok kiírva és te?
Még nem nagyon készülődtünk, majd most kezdünk igazán vásárolgatni. Te hol vásároltál be?

Üdv

Toto
Majd megkérdezem a kórházban az előadáson, hogy mit kell vinni a szülésre, majd megosztom veled.
toto

Toto!

Én augusztus 28-ra vagyok kiírva. Bár ez szerintem nem jelent semmit, bármi megtörténhet. Azt tudjátok már, hogy milyen nemű lesz a babátok? Mi kisfiút várunk, és Gergőnek fogják hívni. Sokat gondolkodtunk a Marcell-on is, de a Gergőt már sokkal hamarabb kitaláltuk, és a vezetéknevünkhoz is jobban passzol szerintem. Amúgy, ha kislány lenne, Fanni-nak hívnák. Sebaj, majd a hugicát.
Az azért enyhe túlzás, hogy bevásároltam már, de jó pár dolgot megvettem. Bár, a kórházi listához csak holnap fogok vásárolgatni. És holnap fogok elmenni a Lehel úti Babadiszkontba is. Régóta készülök, de elég sokáig zárva volt. Megmondom őszintén, hogy sokat hallottam már róla, és sok reményt fűzök hozzá. Majd meglátjuk. Bébiruhát nem nagyon kell már vennem, mert azt már nagyjából beszereztük, legalábbis, ami kezdetben kellhet. Néhány rugit azért még fogok venni, mert abból talán 1 van csak. Ja, és kétségbeesve keresek textil pelenkát. Mondjuk találtam, de elég gázul néznek ki. Olyan, mintha gézdarabokat fognék. Azért az én emlékeimben nem így él, azt hittem, egy kicsit "nívósabb" anyagból vannak.
Viszont nincs még kiságyunk, és a gyerkőc bútort sem vettük még meg. Már kinéztük mindkettőt, viszont a gyerekszoba mégcsak most készül, úgyhogy nincs hová tenni.
Babakocsit vettetek már? Mi igen, és nagyon meg vagyunk elégedve. Ha nincs még elképzelésed sem, hogy hol vegyétek meg, tudok ajánlani egy nagyon szuper kis üzletet, mi is ott vettük. Érdemes megnézni, és kategóriájában szerintem sokkal olcsóbbak a kocsit, mint mondjuk egy Brendonban, vagy a hasonló áruházakban.

Üdv: kuha

Kép
kuha

Szépia: nem mondott semmit a doki... Voltál konrolon? milyen volt.. minden rendben?

Lilluska: tök cuki a kiscsaj.. miért küldenénk el a francba, azért van a fürum hogy büszke anyukák és leendő anyukák mutogassák gyermeküket és kérdezzenek okosakat és butákat... :-))

Szépia homeo biztosan sokat segített.. nálam is használt.. És adtam egy lánynak aki nem tudott pisilni úgy szétszakadt és sokkal jobb lett a staphisagriától és arnicatól.

Úgyhogy szülés elött állók hajrá szerezzetek be homeós cuccokat. Segíteni tudunk hogy mit kőőőőőőő....

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!

Nagyon eltűntetek Lányok! Tán nyaraltok? Kép
Pedig lenne egy kérdésem, remélem, tud Valaki segíteni? A méhlepény elhelyezkedésével kapcsolatban... Gondolom, nem mindegy, hogyan helyezkedik el. Nekem a 29. heti ultrahang szerint - ami kb. 6 hete volt - a "lepény a mellső falon tapad". Idáig nem tulajdonítottam túl nagy jelentőséget neki, de tegnap tök véletlenül elolvastam egy cikket, ami szerint ez baromira nem jó! Kép Gondolhatjátok, rögtön rákerestem a neten, és szinte mindenhol ezt írták róla. Most teljesen kétségbe vagyok esve, márcsak azért is, mert lehet, hogy a dokim ez figyelmen kívül hagyta volna a leletemen???
Nyugtassatok meg légyszí... !!!

kuha

Kép
kuha

Sziasztok!

KuhaKép: szerintem biztos nem kerülte el a dokid figyelmét a dolog. Lehet, hogy csak bizonyos esetekben problémás, és nem akar feleslegesen ijesztegetni. Úgyhogy egyelőre ne izgulj, ha mész legközelebb, akkor azért kérdezz rá a saját megnyugtatásod érdekében - vagy hívd fel. De addig se izgulj, nem tesz jót a picinek Kép.

Timi

Kép
Kép
timóca

A méhlepénynél nem az számít, hogy a mellső vagy a hátsó falon tapad, hanem az, hogy mennyire mélyen. Tehát ha az orvosod nem mozdult a dologra az azt valószínűsíti, hogy a mellső falon vana lepény, de kellő magasságban.
Szeretettel: Rita
nováky_rita

Szia Kuha!

Nekem az összes uh-n a melső falon tapadt, de a dokim nem szólt semmit. (Az sokkal jobban foglalkoztatta, hogy a vizeletemben sok a keton...)
Úgy tűnik, hogy csajszink lesz (80%)és Bernadett lesz a neve (fiú esetén Roland - apuci után). Még nem vettünk babakocsit, úgy a tippeknek örülnék. Milyen volt a Lehelen a diszkont, beszámolót kérek. Ma volt nálam a védőnő babakelengye tanácsadáson. Egy csomó meglepő dolgot mondott amire nem is gondoltam. Pl. ne vegyek babaápolási cuccot (Johnson és társai),mert a gyerekorvos mindent felír receptre és a baba születése után kell kiváltani, meg ilyesmiket....
Azt mondta a Kútvölgyiben a babának mindent adnak, csak a hazahozatalhoz kell majd rucit bevinni. Nekem a szokásosat javasolta + éjszakai tisztasági betétet, meg kenőcsöt a mellbimbóra.

Ma voltam terhelésen, remélem jó lesz az eredmény...(Drukkolj!!)

Mi Budaörsön lakunk, itt is van ctg (időpontra!!), megpróbálom meggyőzni hétfőn a dokit, hogy ne kelljen minden egyes ctg-re bemennem a Kútvölgyibe, csak azokra amikre muszáj. (na ennél az akciónál nagyon szurkolj)
Mára ennyi, várom válaszod..

Puszi

Toto
toto

Jaj Kuha!

Elfelejtettem valamit, tetra anyagot lehet venni méteráru boltban is (sokkal olcsóbb - métere 500 Ft körül van) és egyész jó minőségű, csak be kell szegni.

Érdemes lenne megnézned!!

Pusz: Toto
toto

Sziasztok!

Nováky Rita:
köszönöm a válaszodat! Egy kicsit megnyugodtam, már csak azért is, mert tudom, hogy szülésznőként dolgozol a kórházban. Gondolom, ha nem a megfelelő magasságban lenne a mellső falon a lepény, akkor azt még külön az ultrahang leletre ráírták volna?! Mert csak az szerepel rajta, hogy " a lepény a mellső falon tapad". De mivel nem a saját orvosom csinálja az ultrahangot, ebből nem biztos, hogy kiderül számára, hogy a megfelelő magasságban van. Ezért gondolom, hogy ha nem ott lenne, külön megjegyeznék. Nem igaz?

Toto:
szerdán elmentem a Lehelre, a diszkontba. Vegyesek az érzéseim, van bennem egy kis csalódás. Nagyon sok féle áru van, bár az eladó hölgy azt mondta, hogy a hosszú zárva tartás után még nincs mindenük, folyamatosan töltik az árukészletet. Viszont szerintem nagyon rendezetlen, átláthatatlan az egész. Eleve ott kezdődik, hogy ahogy belépsz az ajtót, egy nagyon pici helyiségbe jutsz (max. 15 nm). Ott megtalálható minden, a babaruciktól kezdve a cumisüvegig,kiscipőig minden. Viszont ha már legalább 3 vásárló van a boltban, akkor meghaltál, képtelenség rendesen szétnézni, válogatni. Tényleg nagyon kicsi a hely, és nagyon-nagyon zsúfolt, alig lehet közlekedni. Ár szempontjából nem vészes szerintem, elég olcsón vettem két kis rugit (kenguru gold), nagyon helyesek. Ebből nyílik jobbra és balra is még külön helység, ahol babakocsik, hordozók, kiságyak stb. vannak. Ide nem nagyon mentem, ez a része már le van rendezve. Viszont figyelj oda - nem tudom, hogy mennyire jellemző - de vettem két bébi törülközőt is, de csak az egyiket bontottam ki, a mérete és a mintája miatt. A másikat nem, mondván, hogy úgyis ugyanaz, csak más színü. Na, hát itthon kibontás után vettem észre, hogy kb. 15 cm hosszan el van szakadva. Szerencsére nem az anyag, hanem a varrás mellett, úgyhogy azt én is meg tudom varrni, nem fogom visszavinni, csak azért mégis bosszant a dolog.

A babakocsinkat mi a Könyves Kálmán krt. 64.-ben vettük. A cég neve: ENDO '96 Kft. Nagyon kell figyelni, mert mi háromszor is elmentük a bolt mellett,nem vettük észre. Az üzlethelyiség kívülről fa borítású, és barnára van festve. Ki van ugyan írva nagy betükkel, hogy babakocsi kis-és nagyker, ettől függetlenül simán elmentük mellette többször is. Van honlapcímük is: www.endo96.com, bár szerintem itt csak egy töredéke van rajta a választéknak
Csak és kizárólag lengyel babakocsikat árulnak, és tényleg nagy választékban. Nem tudom, ismered-e a Bergon kocsijait, nagyjából hasonlóak ezek is. Itt viszont MINDEN kocsihoz tartozik kivehető mózeskosár, míg a BERGON-nál nem. És mondjuk amit a Bergon-nál láttunk mózesk. nélkül 50e-ért, az itt mózeskosárral együtt 41e Ft. Azért nem mindegy. Mi például 46e Ft-ért vettük meg a kocsit, amit előtte két nappal a Brendonban vagy a Megatoys-ban - már nem is tudom - láttunk 128.000 Ft-ért. Max annyi a különbség, hogy nem valami márkás neve van. Nekem három különböző ismerősöm ajánlotta a boltot, akik itt vettek, és mindhárman nagyon meg vannak a kocsikkal elégedve. És nagyon segítőkész a két eladó hölgy!!! (Szerintem anya és lánya, akik egy pici akcentussal beszélnek).

A védőnő nekem is mondta, hogy ne vegyem meg a méregdrága babaápolási cuccokat, amikor receptre fillérekért meg fogom kapni. És a gyógyszertáriaktól biztos, hogy nem lesznek a babaának allergiás kiütései. Úgyhogy én ehhez tartom magam.
Egyébként szerdán rákérdeztem a dokinál, hogy kell-e valamit vinni a babának a kórházba, és azt mondta, hogy az ég világon semmit, a pelustól kezdve mindent megkapnak, amíg bent lesznek.
Szerencséd van, hogy B.örsön van ctg, feltéve, ha a dokid is belemegy. Majd drukkolok. Nekem sajna biztos, hogy járnom kell, mert nálunk nincs.
Én például szeretnék a kiírt időpont előtt befeküdni a kórházba, mert nem lakunk túl közel a kórházhoz (Gödöllő mellett), és a férjem majd csak akkor tud itthon maradni, amikor hazajöttünk a bébivel. Ráadásul a XI. kerületben dolgozik, tehát nem is tud csak úgy hazaugrani értem, ha valami történik. Nem tudom, hogy van-e egyáltalán lehetőség arra, hogy korábban befeküdjek, ezt még meg kell kérdeznem a dokitól.
Jut eszembe, megkérdezhetem, hogy ki az orvosod?

És milyen terhelésre mész? Ha jól emlékszem, kb. 1 héttel későbbre vagy kiírva, mint én. Nekem viszont mostanában nem kellett mennem semmilyen vizsgálatra...

A tetra anyagot meg fogom próbálni, nem is olyan rossz ötlet. Anyukám meg majd szépen beszegi nekem Kép Kép

Na jó, most befejezem, vár a takarítás Kép Kép

Pusza: kuha

Kép
kuha

Szia Kuha!

Köszi szépen a részletes beszámolót. Biztos megnézzük a babakocsi-boltot. Megkérdezhetem, hogy Gödöllő mellett hol laktok? (Anyukám Veresi.) Az én párom is a XI. kerületben dolgozik.(Budafoki, Karinthy sarok)Nekem így szerencsém van, mert a párom haza tud ugrani értem.
A ctg-n nem csodálkozom, voltam már a gödöllői eü központban (nem semmi...)
Nekem Hegedűs doki az orvosom. (mindig megijeszt, de egyébként meg vagyok elégedve vele)Neked ki?
Cukorterhelésen voltam (3 hetente járok, a cukorbetegség miatt), már meg kellett ígérnem a laborosoknak, hogy majd beviszem a babát megmutatni. Lehet. hogy találkozunk a kórházban, mert végig olyan érzésem van, hogy előbb fogok szülni (augusztus vége).
Na jó, én megyek mosogatni...

Pusz: Toto
toto

Szia Toto!

Én Mogyoródon lakom, úgyhogy nem olyan messze anyukádtól... Kép Sokszor járunk Veresre, nekem nagyon szimpatikus kis település. Nem olyan régen lakom itt, kb. 2,5 éve. A férjem idevalósi, és ide költöztem. Egyébként Szentendréről "származom". Jól érzem itt magam Mogyoródon, csak senkit, de senkit nem ismerek. Na jó, a "boltos néniket", meg a szomszédaimat igen, de ők is már a nagyszüleim korosztálya. Ebből a szempontból egy kicsit el vagyok keseredve, mert mennyivel jobb lenne, ha az én korosztályommal is tudnék itt ismerkedni.

Az én dokim dr. Bagdány Sándor. Nem tudom, hogy ismered-e?! Kb. 2003-2004-ben jöhetett ide a kórházba, előtte a ceglédi kórházban dolgozott, az előtt meg a csepeli Weiss Manfrédban volt főorvos. Csak azt hiszem, azt bezárták...
Egyébként én lassan 26 évvel ezelőtt nála születtem... Kép,még a Szabolcs utcai kórházban. És anyukám, meg az ő tesói, meg az összes unokatesóm, aki már szült, mind nála szült. Én a terhességem előtt még soha nem találkoztam vele, de azt már évekkel ezelőtt elhatároztam, hogy ha egyszer kisbabát szeretnék, akkor biztos, hogy nála szeretnék szülni. Hát, így kerültem hozzá. Mondjuk dolgozhatna egy kicsit közelebbi kórházban is, de ez van.

Így már értem a vizsgálat okát. Nem irigyellek a sok vizsgálat miatt, de jobb a békesség...

Kép Kép Nem lenne rossz, ha egy "ismerőssel" együtt szülhetnék...

Pusza: kuha

Kép
kuha

sziasztok!
én még új vagyok itt. ma voltam első ultrahangon a Kútvölgyiben Hegedűsnél. 7 hetes a baba. Láttam, hogy többen jártok Hegedűshöz, tudtok véleményt írni róla?
Tudom, hogy klisés a kérdés, de van valami jó ötletetek a reggeli rosszullétek ellen?
köszi a válaszokat!!
fóka

sziasztok kismamik!

a finisben csatlakozom Hozzátok, eddig csak csendes megfigyelő voltam :-)

A 36-7. hétben járunk, ha a kisasszony is úgy gondolja, aug.20. körül fog megszületni Mészáros drnál.

Anide:
-kérdezted a tornát.
a kismamatornák ált. júl.-tól nyáriszünetelnek, így a kvölgyis is! Viszont a Virányosi Köz. Házban még aug.15-ig lesz torna, szerdánként, 10-11-ig. Krizsánné Bucsu Andi gyógytornász tartja, aki 5 gyerek anyukája ( van közöttük császáros, sietős, "rendes" :-) is), szóval van tapasztalata! Én nagyon szeretek hozzá járni, mindenkinek ajánlom!!!
+: Mészárosnál is jó pont az Andreás kmtorna: azt mondta, azután vállalt be 20.kismamájának aug-ra, amikor említettem, h hol tornázok!(Félidő után jöttem át a Kvölgyibe, miután a régi drbácsim a SOTE II-en közölte, h aug-ban elmenne nyaralni, úh keressek vki mást.)
torna évközi időben, szeptembertől: k,p 12-13h
4 alkalm.bérlet 3000, havi (8-9 alk.) 5000 pénz

Johanna:
engem igen érdekelne a homeós listád!
most már véget kell vessek a bambulásnak, össze köll szedni a cuccost, mert az a 4 hét (jó esetben!) hát nem sok!!!

szép vas. dutánt mindenkinek, Anna
kannácska

sziasztok!

Valaki nem tudja véletlen hogy a Tóth doki mikor megy szabira??
Az egyik barátnőmnek szüksége lenne a Hegedűs doki
mobilszámára,/FONTOS/, kérlek segitsetek!
Előre is hálásan köszönöm!
kisceca

Sziasztok!

Úgy tűnik, a "lebabázott" kismamák leléptek nyaralni, mert mindenki úgy eltűnt, mintha a föld nyelte volna el... Mi van Veletek Ildibaba, Johi, Szépia és a többiek???

Fiús kismamák: hogy álltok a hasfájás-kérdéskörrel? Mi - így a 7. hét környékén - nagyon kezdünk szenvedni a gyerekkel együtt, mert semmi nem használ, nemigen udjuk megnyugtatni, ha beindul a lelkem. Van esetleg valamilyen bevált ötletetek, ami használt? Esetleg homeós bogyó ( a Chamomillát próbáltuk, de nem igazán volt változás)...

Előre is köszi mindekinek, szép napot,
Dóri
kiskacsa

Kiskacsa masszirozast probaltatok?
Gripe water?
mamanet.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=262
ez egy masszazs oldal amit talaltam

Kép
vaktyuk

Sziasztok,

nos, igen, jól eltűntem, de nem volt alkalom és erő a géphez ülni, vasárnap olvastam vissza egy hét termését...
Egyébként jól vagyunk, bár - valószínűleg az én hibámból - az utóbbi 1-1,5 hétben a manócskám nappal csak kézben alszik, ha leteszem negyed-félóra múlva kipattan a szeme. Az éjszaka viszont megy flottul (kop-kop-kop), szépen alszik, szopizás után sem akar "beszélgetni", hanem megy tovább a durmolás. A kocsiban is elalszik egy kis nyöszögés után. Most próbálom leszoktatni erről, de elég nehéz lesz. És nem is emlékszem, hogy hol csúszott el a dolog...
Dóri, nekem változatlanul az infacol jött be, s mivel én nem hiszek az "amit anya eszik az okoz hasfájást" dologban, ami jólesik, eszem is (barack, szilva - tehát ami puffaszt is), persze mértékkel. A masszázst nagyon tudom ajánlani, manócskám imádja, főleg a pocóját - ilyenkor kacarászik is! Én az egyik kedves kollégámtól kaptam egy masszászkönyvet - Peter Walker: Babamasszázs kezdőknek (Kezdő szülők kézikönyve soorzat, Hajja & Fiai Könyvkiadó). Nagyon praktikus könyv, tele képpel, leírással, magyarázattal, extra fogásokkal (hasfájós, koraszülött, hallássérült stb. babák masszázsa). Szívből tudom ajánlani, nekünk bejött!
Egyébként valakivel írtuk is a tigris vagy majom a fán fogást (de "idemásolom"):
"Első lépés:
Fogjuk meg a babát úgy, hogy háttal legyen nekünk, és bal/jobb karunkat csúsztassuk a mellkasa alá. Ügyeljünk arra, hogy bal/jobb karja a karunk alatt legyen, így fejét és nyakát kényelmesen a könyökhajlatunkba fektethesse.
Második lépés:
Bal/jobb kezünket csúsztassuk a baba lábai közé, és tenyerünket fektessük a pocakjára. Így két karunkkal biztonságosan foghatjuk a kicsit.
Harmadik lépés:
Hajlítsuk a baba lábát a könyökhajlatunkba (én ezt nem szoktam!), majd fordítsuk a kicsit hassal lefelé a két kezünkre. Jobb/bal kézzel nagyon gyengéden nyomkodjuk meg a has két oldalát. A baba csaknem teljes testsúlyával nehezedik a masszírozó kezünkre, ami tovább növeli a masszász hatékonyságát, hiszen érintésünk így mélyebb. Folytassuk a masszázst néhány percig. Ha a kicsi továbbra is rosszul érzi magát, sétáljunk vele ebben a testhelyzetben, és finoman ütögessük a mellkasát.
- Naponta többször, gyakori időközönként ismételjük a masszázst.
- Ha jobb kezünk ujjait szétnyitjuk a baba hasán, hüvelykujjunk a felszálló vastagbélre kerül a bordák és a csípő között, a többi ujjunk pedig a leszálló vastagbélre szintén a bordák és a csípő között. (Mi ezt is szoktuk alkalmazni, szinte azonnal hat.)
Masszázs közben a baba lehet meztelenül vagy felöltözve, a hatások azonnaliak. Minél gyakrabban alkalmazzuk, annál jobb eredényt érhetünk el vele. ...fontos, hogyan tartjuk a kicsit és hogyan érintjük meg - a masszász sikere áll vagy bukik rajta. Alapvető, hogy mi magunk is ellazuljunk, még ha a gyermekünk nyűgös is. Tartsuk lazán a kezünket és vállunkat, lélegezzünk mélyen, ritmusosan. Gyermekünk érzi a nyugalmunkat, és maga is könnyen ellazul."

Johi, bocsi, de csak most olvastam az üzenetet, majd küldök egy susmust, így meglesz a számom. A séta okés, bár most jön a kánikula, mi akkor nem mozgunk, legfeljebb reggel korán vagy este, bár ilyenkor az este is meleg, de nem tűz a nap. Szóval írok... Remélem minden oké, nem volt túl megnyugtató, amit röviden ideírtál.

Ildi
ildibaba

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok. Eddig csak ritkán olvastalak benneteket, de ez tegnap óta megváltozott, pozitív lett a tesztem! Nagyon örülök neki.

Lenne egy pár kérdésem hozzátok, mint tapasztalt mamócákhozKép
Szerintetek mikor kell (érdemes, kötelező?!) először elmenni orvoshoz?

A másik pedig az lenne, hogy volt-e köztetek olyan, aki dohányzott a terhessége előtt (alatt)?
Hogy sikerült, ha sikerült leraknia? (Én most próbálkozom vele, de nagyon feszült vagyok, ha nem gyújtok rá, pedig nagyon bánt a tudat.

Szép napot mindenkinek!
Dina

bdina

Sziasztok!

Üdv az új kismamáknak!

Kuha: a párom azt mondta aranyba kellene foglalni a neved (miután kijöttünk a babakocsiboltból). Szenzációs áraik vannak és a kocsik is szuperek. Igazad volt nagyon kedvesek az eladók. KB 2 hét múlva megyünk vissza a kocsiért addigra érkezik új szállítmány. Most csak rózsaszín és kék volt abból amit mi kinéztünk. A kocsi 32.500.- Ft (többfunkciós) a hordozó pedig 11.500.- Ft. Az anyaga pedig nagyon finom puha. Szóval hálánk örökké kísérni fog.

A terhelésem tök jó lett, a ketonmagasság pedig, mint kiderült, azért volt mert már túl kevés volt a szénhidrát amit fogyasztottam (nem nevetséges?). Ma megyek a körzetihez leletleadásra. Holnap megyek vissza a nőgyógyászhoz, megmondom neki, hogy minden rendben van.(a ctg miatt holnap szoríts!!!) A diabetológus pedig megdicsért, mert nem híztam semmit, a pocakom viszont napról napra nő.

Na jó mára ennyit.
Pusza: Toto
toto

Sziasztok!

Bdina!

Üdv közöttünk! Nekem február 26-án lett pozitív a tesztem és 2 nap múlva már dokinál voltam! Kép

Cigi! A Kismama újság hátuljában vannak hírdetések, ott olvastam dohányzásról való leszoktatást! Azt viszont tudom, hogy sem a mágneses sem a nikotin pótló dolgok nem javasoltak terhesség alatt! Bevallom, lehet hogy sokan megvetnek ezért, sajnos a mai napig van olyan 2-3 naponta hogy rágyújtok! Kép Nem szívom el, de... nem is tudom, kb a falra mászom ha nem tehetem meg! Persze utána ezerrel lelkiismeretfurdalás! Kép

8 éve dohányzom. Amikor megtudtam hogy kisbabám lesz kb 1 hétig nem gyújtottam rá. Aztán egyre ingerültebb lettem, nem tudtam rendesen WC-re menni stb. Teljesen pánikba estem h most mi lesz. Kérdezgettem dohányos, de már szült ismerőseimet h ők mit csináltak? Persze mindenki azt mondta hogy egyből leszokott amikor megtudta h babát vár! Képzelheted... minden bajom volt! Rengeteget olvastam utána, hogy hogy hat a babánkra... Kép Lehet hogy egy r...dt önző dög vagyok, de mint az elején is mondtam ha úgy érzem hogy nem bírom tovább, bizony rágyújtok! Biztos sokan azt mondják, hogy csak magamat nyugtatom, de úgy hiszem, hogy a babának sem jó ha az egész nap feszült, ideges vagyok.

Állítólag egy idő után - a terhesség elején - rosszul leszel tőle, pl ha épp hányingered van nem nagyon kívánod a cigit! Utána szerintem már csak egy lépés abbahagyni. Nekem sajnos nem volt hányingerem az eddigi 6 hónap alatt egyszer sem Kép

Választottál már orvost?

További szép napot mindekinek!

Anide

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Szép napot!

Toto Kép: úgy örülök, hogy elmentetek megnézni a boltot, és annak végképp, hogy ennyire tetszett!!! Sok sikert kívánok a vásárláshoz, remélem, megtaláljátok a Nektek (és a picúrnak) legmegfelelőbb kocsit!
Az is szuper, hogy a leleteid rendben vannak. Ne aggódj, így is marad Kép Kép ! Hogy tudod megoldani, hogy ennyire kevés szénhidrátot eszel? Azt hiszem, én abból eszem a legtöbbet, minden óva intés és figyelmeztetés ellenére. Sajnos én már felszedtem 13 kg-ot, és még hátra van az a fránya 1 hónap. Na mindegy, majd utána csak ledolgozom valahogy Kép
Holnap gondolok rád, de szerintem a ctg-n is minden okés lesz. Én majd csak jövő hét kedden délután megyek. Addig itthon malmozom. Június 1-je óta vagyok itthon, először szabin, majd júliustól táppénzen. Azt hiszem, nem gondoltam át rendesen, amikor úgy döntöttem, hogy az utolsó három hónapot otthon töltöm... Az elején még jó volt, élveztem, hogy már nem kell dolgoznom, de most már halálra unom magam. Már nagyon várom a bébi jövetelét, akkor biztos nem fogok unatkozni.
Majd jelentkezz, hogy mi volt a ctg-n!

Bdina!

Engedd meg, hogy én is üdvözöljelek a kismamák között! Kép
Én nem dohányoztam soha, így ebben a kérdésben nem tudok sajnos segíteni Neked. Viszont az első kérdésedre válaszolva: szerintem érdemes minél hamarabb elmenni a nőgyógyászodhoz, amikor úgy érzed (a teszt pozitív), hogy terhes vagy. Azt nagyjából tudod, hogy mennyi idős terhes lehetsz? Sokat segítene a dokinak is, ha tudnád, hogy mikor volt az utolsó menszeszed első napja. Én öt hetes terhes voltam, amikor elmentem a dokihoz. De szerintem nem is nagyon bírtam volna várni vele, annyira izgatott voltam, és annyira örültem a hírnek! És már akkor csináltak ultrahangot, ahol egy pöttyön kívül semmit nem láttunk még, de mégis ott volt a tudat, hogy Õ a mi kis bébink. Még most is ráz a hideg, ha rá gonodolok. A doki el fog küldeni egy csomó vizsgálatra (vérvétel, belgyógyászat, háziorvos, fogorvos stb.), ami egy csomó időt vesz igénybe, úgyhogy jobb hamarabb túl lenni rajta. A védőnőt pedig szerintem legkésőbb a 8 - 10-ik hétig mindenképpen fel kell keresni, már csak azért is, mert a kismama könyvet tőle kapod meg.

Kívánok Neked sok örömet, és minél problémamentesebb terhességet!

Üdv:kuha

Kép
kuha

Fóka!
Én mindkét kislányomat a Hegedűs dokinál szültem(az elsőt 2002 októberében,a másodikat 6 hete). Szerintem jó szakember!Rendes.Az egyik kolléganőm is őt választotta és meg volt vele elégedve.
Kisceca!
Dr.Hegedűs Tibor mobilszáma 06-20-9476842
Üdv.
Anita
kati

Köszi a válaszokat és az üdvözletet!:D

Anide!
Hát igen, én ugyanígy vagyok vele. Idegesség, WC-re sem tudok rendszeresen elmenni, ha nem gyújtok rá. Most még semmi rosszullétet nem érzek, nem tudom, hogy ez lesz-e, vagy kimarad nekem is. Azért próbálkozom letenni...

Kuha!
A dokival kapcsolatban kicsit gondban vagyok. 2 éve költöztem fel Bp-re és egyszer voltam orvosnál a Kútvölgyibe. (egy barátnőm vitt el)
Akkor a Mészáros dokinél voltam, szimpatikus volt. Valószínű, hogy hozzá fogok menni most is. Tényleg, nem tudjátok, hogy mikor rendel?

A másik kérdésedre, az utolsó menzeszem első napja június 18-án volt. Ha jól tudom, hogy onnan számít a terhesség időpontja, akkor 5 hetes lehetek.
Hm. Védőnő. Annyira nem vagyok még ilyen téren képben, hogy bocs, ha hülyeségeket kérdezek. Én a XII. ker-ben lakom, akkor az ehhez a ker.-hez tartozó védőnőnél kell jelentkeznem???

Üdv: Dina

bdina

Bdina!

Szorítok hogy sikerüljön!

A Mészáros dokival én telefonon szoktam időpontot egyeztetni! Itt a száma ha gondolod: 30/4901031. Magánrendelése az Istenhegyi Klinikán van, de nem mindíg kell odamenned. Sőőt!
Védőnő: Igen a lakóhely szerintihez kell menni. Nekem pl az állandó lakcímem Bp-i, de mivel vidéken lakom, az ittenihez kellett mennem.

További szép napot mindekinek Anide

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Bdina!

Igen, "attól" az időponttól számítják a terhességet. Ami szerintem elég vicces, mert azt mondják rád, hogy 3 hetes terhes vagy, de közben igaziból csak 1 hete történt meg a dolog. Gondolom, így könnyebb számolgatniuk a dokiknak. Vannak olyanok, akiknek gőzük sincs az időpontot illetően, akkor aztán nincs könnyű dolga az orvosnak...
Én is csak csatlakozni tudok Anide-hez, a lakóhely szerinti illetékes védőnőhöz kell menned. Én sem voltam bejelentve a mostani címemre, de mivel 50 km-el arrébb volt az állandó lakcímem, bejelentkeztem a mostani lakóhelyemre, amint megtudtam, hogy terhes vagyok. És a kartonomat is kikértem a régi háziorvosomtól, és áthoztam az ittenihez, hogy ne kelljen minden hülyeséggel fél napokat utazgatni. Így sokkal kényelmesebb.

Üdv: kuha (35 + 2)

Kép
kuha

Tudna valaki segiteni csiposzures ugyben?
Elkavartam a beutalot es nem tudom hova es mikor kell menni 3 v 4 hos korban?

Kép
vaktyuk

Nekünk 4 hónapot mondtak (illetve a 3-at áthúzták a papíron) és a rendelőintézetbe kell menni (ortopédia, földszint 25). Azért nem árt megkeresni a beutalót, mert arra írják a vizsgálat eredményét.

Ildi
ildibaba

Sziasztok!

RékaKép: csípőszűrésre telefonszám: 355-11-22/305-ös mellék. 4 hónaposan van a vizsgálat, az lent van, fsz. 25. (ahogy Ildi is írta Kép), és hétfőn 18-19-ig lehet menni Kép.

Timi

Kép
Kép
timóca

Timoca kocceKép
Ti jottok a babanetes talira?

Kép
vaktyuk

Sziasztok!
Olvastam, hogy sokan készülnek a szombati babanetes találkozóra...
Természetesen lesz (www.babanet.hu/talalkozo.htm), megrendeltük a napsütést, de ha gond támadna az időjárással, van ott egy sportcsarnok, amit megszállhatunk és zavartalanul talizhatunk!
Várunk mindenkit,sziasztok!
apa Kép
apa

Sziasztok!

RékaKép: nem hiszem, apa dolgozik hétvégén Kép.
Ti mentek?

Timi

Kép
Kép
timóca

Igen megyunkKép

Kép
vaktyuk

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?