Sziasztok!
Nováky Rita:
köszönöm a válaszodat! Egy kicsit megnyugodtam, már csak azért is, mert tudom, hogy szülésznőként dolgozol a kórházban. Gondolom, ha nem a megfelelő magasságban lenne a mellső falon a lepény, akkor azt még külön az ultrahang leletre ráírták volna?! Mert csak az szerepel rajta, hogy " a lepény a mellső falon tapad". De mivel nem a saját orvosom csinálja az ultrahangot, ebből nem biztos, hogy kiderül számára, hogy a megfelelő magasságban van. Ezért gondolom, hogy ha nem ott lenne, külön megjegyeznék. Nem igaz?
Toto:
szerdán elmentem a Lehelre, a diszkontba. Vegyesek az érzéseim, van bennem egy kis csalódás. Nagyon sok féle áru van, bár az eladó hölgy azt mondta, hogy a hosszú zárva tartás után még nincs mindenük, folyamatosan töltik az árukészletet. Viszont szerintem nagyon rendezetlen, átláthatatlan az egész. Eleve ott kezdődik, hogy ahogy belépsz az ajtót, egy nagyon pici helyiségbe jutsz (max. 15 nm). Ott megtalálható minden, a babaruciktól kezdve a cumisüvegig,kiscipőig minden. Viszont ha már legalább 3 vásárló van a boltban, akkor meghaltál, képtelenség rendesen szétnézni, válogatni. Tényleg nagyon kicsi a hely, és nagyon-nagyon zsúfolt, alig lehet közlekedni. Ár szempontjából nem vészes szerintem, elég olcsón vettem két kis rugit (kenguru gold), nagyon helyesek. Ebből nyílik jobbra és balra is még külön helység, ahol babakocsik, hordozók, kiságyak stb. vannak. Ide nem nagyon mentem, ez a része már le van rendezve. Viszont figyelj oda - nem tudom, hogy mennyire jellemző - de vettem két bébi törülközőt is, de csak az egyiket bontottam ki, a mérete és a mintája miatt. A másikat nem, mondván, hogy úgyis ugyanaz, csak más színü. Na, hát itthon kibontás után vettem észre, hogy kb. 15 cm hosszan el van szakadva. Szerencsére nem az anyag, hanem a varrás mellett, úgyhogy azt én is meg tudom varrni, nem fogom visszavinni, csak azért mégis bosszant a dolog.
A babakocsinkat mi a Könyves Kálmán krt. 64.-ben vettük. A cég neve: ENDO '96 Kft. Nagyon kell figyelni, mert mi háromszor is elmentük a bolt mellett,nem vettük észre. Az üzlethelyiség kívülről fa borítású, és barnára van festve. Ki van ugyan írva nagy betükkel, hogy babakocsi kis-és nagyker, ettől függetlenül simán elmentük mellette többször is. Van honlapcímük is:
www.endo96.com, bár szerintem itt csak egy töredéke van rajta a választéknak
Csak és kizárólag lengyel babakocsikat árulnak, és tényleg nagy választékban. Nem tudom, ismered-e a Bergon kocsijait, nagyjából hasonlóak ezek is. Itt viszont MINDEN kocsihoz tartozik kivehető mózeskosár, míg a BERGON-nál nem. És mondjuk amit a Bergon-nál láttunk mózesk. nélkül 50e-ért, az itt mózeskosárral együtt 41e Ft. Azért nem mindegy. Mi például 46e Ft-ért vettük meg a kocsit, amit előtte két nappal a Brendonban vagy a Megatoys-ban - már nem is tudom - láttunk 128.000 Ft-ért. Max annyi a különbség, hogy nem valami márkás neve van. Nekem három különböző ismerősöm ajánlotta a boltot, akik itt vettek, és mindhárman nagyon meg vannak a kocsikkal elégedve. És nagyon segítőkész a két eladó hölgy!!! (Szerintem anya és lánya, akik egy pici akcentussal beszélnek).
A védőnő nekem is mondta, hogy ne vegyem meg a méregdrága babaápolási cuccokat, amikor receptre fillérekért meg fogom kapni. És a gyógyszertáriaktól biztos, hogy nem lesznek a babaának allergiás kiütései. Úgyhogy én ehhez tartom magam.
Egyébként szerdán rákérdeztem a dokinál, hogy kell-e valamit vinni a babának a kórházba, és azt mondta, hogy az ég világon semmit, a pelustól kezdve mindent megkapnak, amíg bent lesznek.
Szerencséd van, hogy B.örsön van ctg, feltéve, ha a dokid is belemegy. Majd drukkolok. Nekem sajna biztos, hogy járnom kell, mert nálunk nincs.
Én például szeretnék a kiírt időpont előtt befeküdni a kórházba, mert nem lakunk túl közel a kórházhoz (Gödöllő mellett), és a férjem majd csak akkor tud itthon maradni, amikor hazajöttünk a bébivel. Ráadásul a XI. kerületben dolgozik, tehát nem is tud csak úgy hazaugrani értem, ha valami történik. Nem tudom, hogy van-e egyáltalán lehetőség arra, hogy korábban befeküdjek, ezt még meg kell kérdeznem a dokitól.
Jut eszembe, megkérdezhetem, hogy ki az orvosod?
És milyen terhelésre mész? Ha jól emlékszem, kb. 1 héttel későbbre vagy kiírva, mint én. Nekem viszont mostanában nem kellett mennem semmilyen vizsgálatra...
A tetra anyagot meg fogom próbálni, nem is olyan rossz ötlet. Anyukám meg majd szépen beszegi nekem
Na jó, most befejezem, vár a takarítás
Pusza: kuha