Új privát üzeneted érkezett!

Szmercsa
Angyal lennék? A férjem néha mondja Kép
Ne izgulj, tényleg. Ez a beöntés dolog, ha egyáltalán lesz, a legkisebb "probléma" az egész szülésben. A legelején adják, amikor a vajúdás kezdődik. De nem garantált, hogy nem lesz "kis csomag". Mindenesetre, az utolsó hetekben nem szerencsés megenni több tál bablevest Kép, csak könnyen emészthető dolgokat. Sokszor még otthon rájön az emberre egy hasmars, egyébként. De, hidd el, az egész dolog nem fontos, majd meglátod, és szégyelni sem kell. Nem lesz gond.
Szoptatás nálunk teljesen igény szerint megy, semmiféle "órarend" nincs. Az első pillanattól fogva szoptatni kell, amikor csak lehet, és a kisbabák aztán beállítják maguknak, hogy mennyit szeretnének szopizni. Semmi mást nem kell neki adni, az anyatej az egyik legdrágább kincs a világon. Ha valami nem sikerül, érdemes szoptatási tanácsadóhoz fordulni, az Istvánba is be lehet menni, nagyon segítőkészek. Persze olyan is van, hogy tényleg nem megy a szoptatás, de az sem egy dráma. Mindenesetre szoptatni kényelmesebb, mert ugye a cici mindig kéznél van, a tejcsi hőmérséklete megfelelő stb. Ja, és jókat lehet közben pihenni, később olvasni (én enni és netezni is akkor szoktam néha Kép).Cumisüveget sterilizálni pl éjjel nem olyan jó azért, de azt is ki lehet bírni.
Mi éjjel is szopizunk még egyszer, de ez babától függ.
Szülni és babázni szuper dolog, menni fog, ügyes leszel!
Örülök, ha segíthetek, nyugodtan kérdezzél. Jó pihenést kívánok Neked! Kép
Puszi, Vezso
vezso

Vezso,
ez a mondatod - úgy érzem valamit burkoltam próbálsz előre elmondani Kép - pontosan mit is jelent?? Kép
"Persze elérhet az ember egy pontot, hogy úgy érzi, ez már sok, de addigra a babó már meg is lesz. "
Jaj, lányok, tudjátok 37. héten tartok, és két napja alig bírok magammal, az egész hűtőt feltudnám falni Kép ez normális?? pedig már semmiféle vitamint nem szedek rég óta, csak a maltofert, de úgy tudom, az nem csinál étvágyat. Ez vajon mit jelenthet?? pont semmit, mi?? KépKép
szmercsa
szmercsa

Ami a szülési fájdalmakat illeti, nekem eddig a legrémisztőbb "elszólása" egy anyukának az volt, hogy idővel az ember "elfelejti" mennyire is fájt.Kép

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Hari!
Nekem is természetesen a baba az első!
Engem azt sem érdekelne, ha félbevágnának szülés alatt. Csak én számomra ciki a becsinálás, holott nem is fogok tudni róla. Aki ismer, az tudja, hogy nekem csak a baba számít. Kiállatm jó sok mindent azért, hogy idáig eljussunk. A sok hülye beavatkozások, műtétek, injekciók. Tehát nem az én kényelmem érdekel. Azt is elmondtam, hogy azért nem szeretnék a szabolcsban szülni, mert a babát féltem. Letojom, ha velem csinálnak valamit, csak a baba legyen jól. Az, hogy félek a gátmetszéstől meg a varrás-varratszedéstől, az egy másik dolog. De mondom, én mindent elviselek. Kép
Remélem, kiskutyusod jobban van márKép

Pocika!
Örülök, hogy írtál, mert én még nem "hallottam" felőled, rólatok. A tábliban szerepelsz (ha jól emlékszem).
Igaza van Harinak!
Tessék jelentkezni többször és tök jó kedved leszKép
A babának sem jó, ha szomorú vagyKép

Na lépek!
Sziasztok!
Angelani
32+0

Kép
angelani

Sziasztok!

Benianyu!
Szervíz: Hát félsiker, jövő héten szerdán viszem vissza és kapok csereautót, mert a ventillátor kattogó hanjára, hogy honnan jön, mitől van, nem tudtak rájönni.Rendeltek egy uj ventillátor-motort, meg egy uj hangszigetelő szivacsot a motortérbe(ugye ez volt az egérrágott).
Beázást viszont ők nem tapasztaltak.
Hát enniy, majd jól meg fogom nézetni többször a 2 év alatt amig garis a kocsi!

Angelani!

Ne izgulj a "nem beszélgetés" miatt!
Én se nagyon szoktam...
Tudod szerintem ez olyan dolog, hogy pl az egyik barátnőm non-stopp tv mellett tanult amikor egy suliba jártunk, a másik meg csak úgy tudott tanulni, ha hangosan olvasta magának, én kipróbáltam egyiket is, másikat is, nem ment, nem szeretem a saját hangomat hallgatni!

Viszont én is rendszeresen simogatom babócát és gondolatban beszélek hozzá, reagálok a fészkelődéseire, mesélek róla másoknak, mutogatom apának, hogy hol és merre van most a dudor, éreznie kell hogy imádom és hogy nagyon várom már és hogy ő a mindenemKép
Szerintem tuti érzik, úgyhogy ne aggódj ezen!

Lányok, én az Istvánba fogok szülni, szeretnék gátvédelemmel de oxitocinnal(hogy minél hamarabb legyen a dolog) és EDÁ-val hogy ne nagyon fájjon.
Magyarul szeretnék gyorsan és fájdalommentesen szülni, félek hogy sokat kérek a sorstól és megbosszulja magát a nagyravágyóságom a kapzsiságom miatt.Kép
Szerintetek irracionális az elképzelésem?

Megann 31+5

Kép

Kép
megann

Angelani, elhiszem hogy neked is a baba a legfontosabb, lehet hogy félreérthető voltam. Csak azt akartam mondani vele, hogy ott abban az esetben nem is fogunk tudni róla ha "baleset" történik, de ha véletlenül mégis, akkor sem fog érdekelni. Amúgy más esetben nekem is ciki lenne, még akkor is ha természetes. Hülye példa, és gusztustalan is, de ez nekem olyan, mint ha valaki gyomortükrözésnél öklendezik. Gondolom mindenki azt teszi, mégis mikor nekem volt, akkor sírva fakadtam, mert annyira szégyelltem magam. Tehát megértem, hogy tartasz tőle, csak nyugtatásként írtam, hogy akkor már nem fogsz ezzel foglalkozni szerintem te semKép

A kutyus jobban van amúgy, köszönöm hogy érdeklődsz, tegnap már voltunk egy rövid sétán is, meg majd ma is megyünk, ha kicsit lejjebb megy a nap. Olyan kis elesett szegény, de azért rá is tesz egy lapáttal, mert imádja, ha sajnáljuk és foglalkozunk vele. Én meg úgy csinálok, mintha nagyon sajnálnám, és úgy örül nekiKép Én meg annak, hogy ő örülKép Jövő héten szerdán megyünk varratszedésre, az még biztos kellemetlen lesz neki, de aztán már végre túl lesz az egészen.

Ja és nem válaszoltál rá Angelani, hogy ettél-e!!! Ne tessék sumákolniKép Szóval?

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Na még végszóraKép

Egyébként mostanában úgy vagyok vele, hogy majd megtörténik minden magától. Mármint, hogy mindenki megszül és a csemeték felnőnek.
Mindegy melyik kórházban szült a mama, milyen módszerrel...stb.
Mindenkinek vannak félelmei, amit már a kórházban elfelejt vajúdás közben. Akkor majd teljesen mástól fogunk félni.
Ha például az én férjem pont melózik és egyedül leszek a vajúdás alatt egy ideig, akkor attól fogok félni, hogy beér-e időben.
Sajnos az auchanban (EZ KOMOLY!), még halálesetkor sem értesítik a dolgozót! Ez már megtörtént!
Szóval ha rámjön a szülés és dolgozik, akkor nehezen tudnám értesíteni. De ha sikerülne is, akkor sem biztos, hogy elengednék, már csak direkt semKép
A másik, hogy lehet, hogy amikor ott van az ember, akár a párjával is, akkor is hirtelen felmerülhetnek félelmek. Olyan másképp fáj, vajon ez normális? Valami enyhe vérzésem van, ez is normális? Szóval szerintem ott majd teljesen másokon fogunk aggódniKép
Majd segítenek a tapasztalt anyukák. Bízom benne, hogy mesélnek.
A fájdalom nem érdekel. Még régen azt is gondoltam, hogy tök ciki kiabálni, üvölteni.
Már az sem érdekelKép
Én nem a félelmek miatt szeretnék már túl lenni rajta, hanem, hogy a kezemben tarthassam és lássam, hogy jól van, egészséges...stb.

Lépek dögleniKép
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Megann, megbosszulni nem fogja magát a dolog, de IGEN, túl sokat akarszKép Szerintem gyors, fájdalommentes szülés csak a mesében van sajnos. Aztán ki tudja. Most jól megnyugtattalak?Kép
De persze amit lehet és amit jónak látsz azt tedd meg ennek érdekében. Viszont arra figyelj, vagy inkább nézz utána, hogy én úgy hallottam, hogy az EDA ugyan csökkenti a fájdalmat, viszont hosszabb lesz a szülés tőle. Tehát most gyorsat akarsz, vagy fájdalommenteset? De lehet, hogy én hallottam rosszulKép

Kép
Kép
hari

Hari
Mindegyik szülésnél izgul az ember (sőt, fél is), mert ez egy semmihez sem fogható élmény Kép.
Később mindig vissza fogsz rá gondolni, és büszke leszel Magadra. A párod meg még inkább, ha ott lesz Veled, akkor különösen. Ne határozd el előre, ha a kórháznak megoldható, hogy ne jöjjön be, ha úgy alakul és ő nem tiltakozik, akkor nagyon is jó, hogy ott van. Meg hatalmas élmény nekik is (bár azt nem tudom, hogy van, hogy ők jobban elfáradnak?! Kép))

Szmercsa
Így van, jól mondod, a szülés egy feladat és MEG TUDOD OLDANI. Ez nem is kérdés, nem szabad kételkedni Magadban, és az orvosodban is bíznod kell. Tulajdonképp a szülésznő lesz még a másik főszereplő, jó esetben az orvosnak semmit sem kell csinálnia. (Csak Neked Kép)
Nem tudom a tágulás alatt mit értesz. A vajúdás a szüláés első szakasza, amikor a méhszáj elvékonyul és kitágul. Evvel általában fájások járnak. Mit szépítsem, a fájások nem kellemesek, de ez is más és más mindenkinél. Semmihez sem fogható, talán borzasztó erős menstruációs görcshöz hasonlít, ami egyre erősödik és egybefolyik, mire a kitolási szakasz eljön. Akkor hirtelen szó szerint székelési ingert érzel görcsösen és akkor jön ki tulajdonképp a baba. A vajúdási rész hosszabb ideig tart, hogy mennyi ideig, az sok mindentől függ, lehet egy-két óra, de lehet 8-10 is. A kitolás is változó 5-15 perc kb. A kitoláskor érzed a legerősebb fájdalmat (keresztrefeszítés kb), de annak olyan hamar vége van és ott a Kisbabád, akit vártál annyira a kezedben, ott szuszog...És akkor minden fájdalom egy csapásra megszűnik, tényleg Kép És gyönyörű ez a pillanat!
Aranyosak vagytok, hogy így izgultok, őszintén, irigyellek Benneteket! Kép
Puszi, Vezso
vezso

Aranyosak vagytok lanyok, igerem gyakrabban fogok jelentkezni, mar csak a sajat erdekemben is Kép

Hari,
az en parom sem akar vegig ott lenni a szules alatt, inkabb csak az elejen a vajudasnal, kesobb fel, hogy elajulna Kép Egyebkent en sem szeretem ha latja, hogy szenvedek, mert csak idegeskedik, hogy nem tud segiteni, meg hulye tanacsokat ad olyankor Kép

Szmercsa,
a parommal egyeb gondok nincsenek, de hat o is azok koze a pasik koze tartozik akik meg vannak gyozodve rola, hogy minden gyerekkel kapcsolatos dolog az anyuka dolga, azt mar elore leszogezte pl., hogy pelenkazni nem fog. Pedig ugye nekem itt nincs mas rajta kivul, aki segithetne... Azert majd remelem a gyakorlatban maskepp lesz, sokszor makacsul elore elhataroz vmit, ra kell hagyni, mert a vegen majdnem mindig meggondolja magat Kép

Angelani, Megann,
en sem nagyon beszelgetek szegeny babaval, de vhogy ugy ereznem az lenne a becsavarodashoz vezeto elso lepes, hogy itthon egyedul "magamban" beszelgetnek Kép Kép Kép

Na most elmegyek vasarolgatni kicsit, vegre nincs olyan kibirhatatlan meleg Kép

Poci
pocika

Hari!

Nem értettelek félre!
Pont ezt írtam, hogy akkor már biztos más lesz az emberfejébenKép
Örülök, hogy a kutya jobban van.
De haragszom, mert a nevét nem írtad le!!!Kép Kép Kép
Tessék a kis családtagokat is megnevezniKép
Ebben a kutya-cica is benne vanKép

Feljön a barátnőm pletyizni, de még este benézekKép

Addigra legyenek nevekKép Kép Kép

Pusszanccs!
Angelani

Kép
angelani

Ja!

Ma ettem másfél kiflit, szalonnával, de annyira sós volt, hogy hányingerem lett.
Csináltam sült oldalast burgonyapürével, de majd csak később eszem.
Egyébként a iszom, akkor néha ha lehajolok egy kicsi visszajön.
Tehát a szülésnél is előfordulhat az erőlködéstől, de nem hinném, hogy hánynánkKép

Befejeztem!

Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Szia Megann!
Az Istvánban maximálisan figyelembe veszik, mit szeretnél. A szülésznővel jó mindent előtte megbeszélni, meg persze az orvosoddal is. Az EDA elmulasztja a fájdalmat, de lelassítja a tágulást valóban. De, ha kérsz, kapsz. Voltál már szülőszobanézésen? Gyönyörű a szülészet, mint egy elegáns hotel, nem hasonlít kórházra egyáltalán. Kép

Szmercsa
Arra gondoltam, hogy bármennyire is tudatosan próbálja az ember megélni a szülést, a legvége felé már tényleg igen fáj. De, gondolj bele, ha csak olyan érzés lenne szülni, mint mondjuk hogy veszel 10 dkg párizsit, akkor nem lenne benne semmi különös. Én hiszem, hogy a fájdalomnak is megvan az értelme, mint ahogy annak is, hogy miért 9 hónapig tart a várandósság. A lelkednek is meg kell érnie arra a pillanatra, amikor találkozol gyermekeddel. És ez eltart egy ideig. Kép
Puszi, Vezso
vezso

Vezso,
a 'keresztrefeszítés' azért megrémisztett Kép
mond ,hogy csak túloztál!!! légyszi!!
Habár még abban sem volt részem Kép
Anyám sokáig vajúdott, akkor állítólag én is jó esélyekkel indulok, hogy egy darabig elleszünk Kép
Bízom az orvosomban, a jelenléte nyugalommal tölt el. A szülésznőt nem ismerem még Kép ennek az az oka, hogy ezen a héten kedden voltam (panaszkodtam is itt a lányoknak) a dokimnál, most beszéltük volna meg a szüléssel kapcsolatos dolgokat, de behozták az egyik páciensét, aki erősen vérzett, és azonnal a műtőbe kellett mennie, így is szánt rám egy kis időt..... de semmi komolyabbat nem tudtam vele megbeszélni Kép le is törtem, mint a bili-füle KépKépKép Jövő hét kedden megyek megint.. a Ctg szerint (köszi Rókinak az infókat Kép) még nem készülök szülni Kép 20% körül vannak a méhösszehúzódásaim, meg egyébként sem érzem, hogy kellene még Kép
Tényleg, azt érezni előre???
szmercsa
szmercsa

Vezso,
még egy kérdést engedj meg.
Aranyér az tuti garantált szülés után?? Kép
szmercsa
szmercsa

Vezso,
ha elég érett a lelkem, minnél felkészültebb a nagy találkozásra, akkor annál hamarabb találkozom a Babóval?? Kép
Kissé filozófikus a megközelítés, de tetszik!!
Semmi nem történik véletlen, minden ok-okozat összefüggés!! Kép
Bocsi, most elvont voltam, többet nem teszem, ígérem Kép
szmercsa
szmercsa

Hari!Verzso!

Voltam szülőszoba látogatáson, nagyon tetszett bár épp amikor voltam az egyik szobában épp a kitolási szakaszhoz ért egy kismama, hát majdnem le kellett ülnöm a hangok hallatán!

Az előadáson is voltam és ott azt mondta a nőci, hogy nem feltétlenül hosszabbodik a tágulási szakasz EDA mellett, ugyanis sok kismama nem tud "laza" lenni a fájások alatt, inkább görcsösen szorítja mindenét, így a fájás gyakorlatilag nem éri el a célját nem tud tágítani!

De hát akkor inkább már legyen kicsit hosszabb mint fájdalmas, mert már tegnap is majdnem sírva fakadtam amikor Lánácskám a hólygomat rúgdosta és olyan égő érzést keltett bennem, mint amit hólyaghurut idején érez az ember!

És még valami, lehet ám hányni szülőszobánKépSajna nincs rá garanciaKép. Én mondjuk attól félek, hogy megindul a dolog, és már itthon a rémülettől és az izgalomtól hányni is fogok meg egyebet isKépKép
Szerintem én már nem is vagyok normáli kategória a félelmeimmelKép

Megann

Kép

Kép
megann

Angelani, a kutyust Naomi-nak hívják, de mi csak Nanónak. A cicákat pedig: a nagy feketét Micinek, a középső fekete-fehéret Cicusnak és a legkissebbet Picurnak hívjuk. Nagyon fantáziadús nevek, tudomKép De mindegyik hallgat rá.

Na, közben tornáztam egyet, most kicsit jobb a medence csontozatom is. Kicsit. Én nem tudom mi lesz később, már most olyan nehezen viselem a dolgokat. Hogy fogok én így szülni? Na, kezdek bepánikolniKép

Kép
Kép
hari

Szmercsa
De, igazad van, semmi sem történik véletlen. Nem azt mondom, hogy hamarabb találkozol vele, de amikor eljön a pillanat, hogy indulsz a kórházba, akkor az úgy lesz jó és akkor. Most teljesen kizárom a váratlan eseményeket, de az úgysem lesz és kész, nem igaz? Kép
Sztem nem lehet előre megérezni, bár utólag sok mindent bele lehet magyarázni a dolgokba. Most pl az utolsó szülésem előtti éjszakán egyáltalán nem voltam álmos, bolyongtam a lakásban, elrakogattam dolgokat, szinte az ajtóban álltam reggel, hogy na, mehetünk. Pedig nem éreztem semmit! na most lehet mondani, hogy ez azért volt, mert megéreztem, ki tudja?
Engem sem feszítettek még keresztre, de sztem az olyan lehet. Mindenesetre, nem szeretnék hazudni a fájdalomról, mert rosszabb, ha úgy mész szülni, hogy ez semmiség, és ott ér a meglepetés.
Tehát jobb tudni előre és felkészülni rá, mint sodródni az eseményekkel. Akkor tényleg semmi esély arra, hogy Te irányítsd a gondolataidat.
Az aranyér nem garantált, de nagyon benne van a pakliban. Én is el vagyok látva eme ékszerrel (ki a fene nevezte el "arany"-érnek?! nekem nem értékes egy cseppet se Kép. Szülés után sok levet igyál,úgyis nagyon kívánni fogod. Egyél gyümölcsöket, könnyű joghurtokat. Pl az ivójoghurtok szuperek ilyenkor. Ne egyél kenyeret, meg nehezen emészthető dolgokat és akkor át lehet vészelni aranyér nélkül is. És figyelni kell erre később is, mert az erőlködés által előidézett aranyér sokszor nem rögtön a szülés után jön ki.
Puszi, Vezso
vezso

Megann, meg tudlak érteni. Még szerencse, hogy a szülés nem olyan mint a fogorvos, nem lehet halogatni, különben szerintem én még évek múlva is hordoznám a lányomatKép De szerintem lehet hogy TE isKép

Kép
Kép
hari

Szmercsa, neked mostanában mennyit mocorog a babád? Sokkal kevesebbet, mint mondjuk 1 hónapja, vagy csak máshogy? Azért attól függetlenül, hogy irigyellek, nem lennék a helyedbenKép

Kép
Kép
hari

Megann
Teljesen normális, hogy ilyen-olyan félelmeid vannak. Ne feljtsd el, hogy "másállapotban " vagy.Kép
Ha EDA-t szeretnél, tedd azt, persze, mindent meg kell tenni azért, hogy a Neked megfelelő módon tudjál szülni. Sztem hányni biztos nem fogsz. Szüléskor általában a kismama a legnyugodtabb, mintha nem is Veled történne a dolog. Egy kis izgalom, meg kell, kb olyan , mint amikor az ember az első randijára megy egy helyes pasival.

Minden gondolatotok, félelmetek teljesen érthető, de nem szabad kételkedni magatokban egy cseppet sem. Aki esetleg ezért megszól, az vessen egy követ magára ... Kép Kép
Puszi, Vezso
vezso

Vezso,
köszi a tanácsokat Kép
Akkor megint álljunk a lehető legjobban a szüléshez, bízom benne, hogy a 'keresztrefeszítés' érzése a legrövidebb ideig tartó fájdalomérzet. Kép
Eszembe sem jutott semmiségre venni a szülést. Akkora misztikum övezi!! Beszélnek róla, de valahogy semmi nem derül ki, csak hogy nagyon jó dolog Kép közben borzasztóan fáj Kép szóval?? Kíváncsivá tettél? Kép Talán kedvet is kaptam.
Pl. tőlem egyre gyakrabban kérdezik, hogy "na hogy viseled a végét? bírod még?" - nem értem a kérdést.
Mindig azt mondom a páromnak, hogyha ala natural ennyi bajom lenne (gyomorégés, szédülés, hányinger, medencefájdalom....stb. nektek nem kell magyaráznom Kép) már rég koporsót rendeltem volna. De így, hogy tudom a Babótól van, és teljesen normális állapotban vagyok, így egyáltalán nem okoz nehézséget, és úúútááááálom, ha sajnálnak!!!!!!!! Engem nem kell sajnálni, mert marha jól érzem magam, lesz egy Babám!!!! KépKépKép
Most rohannom kell..... folyt köv.
szmercsa
szmercsa

Lányok, jók legyetek, most elbúcsuzom, mert tennivalók vannak a lányaim körül, a férjuram is lassan hazaér, meg éhes is vagyok. Örülök Kép Kép,és köszönöm, hogy itt lehettem egy kicsit dumcsizni, remélem nem úgy gondoltok rám, mint "okostojás"-ra. Jövök szívesen, ha visszavártok Kép. Pusszancs, Vezso
vezso

Szia Vezso!
tok jo hogy felbukkantal, szerintem mindenkire nagyon nyugtato hatassal vagy, gyere maskaor is.
Ppanna
27-1 Kép

Kép

Kép
ppanna

Sziasztok!

Vége a pletyidélutánnakKép
Holnaptól a barátnőmék elmennek 1 hétre nyaralni.

Hari!
Köszi a neveket! Édesek! Nem az számít, hogy milyen cifra neveket adsz az állatoknakKép
Jajj!
Mennem kell, hazajött a párom a melóból, mert nagyon rosszul vanKép

Bocsi lányok!
Majd holnap visszaolvasok!
Jó éjt!
Angelani
32+0

Kép
angelani

<font color="0000ff">Na, most hogy visszajöttem, mindenki eltűntKép

Vezso, szerintem is hasznos volt a "jelenléted", úgyhogy örülnénk, ha jönnél máskor is.

Angelani, mi baja a párodnak? Remélem semmi komoly és már jobban van.

Holnap már 28 hetesek leszünkKép Nemrég azt hittem, sose jön el ez az idő, most viszont úgy érzem még nagyon "fiatalkák" vagyunk. Már kezdek türelmetlen lenni, bár annyi dolgom van még a baba érkezése előtt, hogy lehet hogy kevés is lesz ez a kb. 12 hét. Vagy nem is tudom mennyi van még hátra, de 2 hónap még tuti biztos. Legalább is remélemKépJuj, az még nagyon sok idő.

Szmercsa, te már tapasztalt vagy, az utolsó 2 hónapban sokat nő még a pocak? Mert nekem már így is olyan érzésem van, hogy "szétszakad" a bőröm. Meg már cipelni sem hiszem, hogy sokkal nagyobb súlyt tudnék. Bár lehet hogy meglepődök majd a végén magamonKép

Hari 28-1</font>

Kép
Kép
hari

Uramisten!!!Kép
Mennyit írtatok???Kép
Alig győztem elolvasniKép

Mi meg elmentünk 2-kor itthonról és most értünk haza 2 órájaKép
Wlmwntünk a nád hintszékért Biatorbágyra és pont a téli topic kismamái között volt egy lány akinek el tudtam adni egy két meleg ruhát kezdő méretben, nekünk az nem lesz jó.
És pont ők is Biatorbágyon laknak pont egy utcával arrébb a hintaszékesektőlKépKépKép

Dobok fel egy képet 8000Ft volt.
Nagyon kényelmes(babaszobán szereztem természetesenKép)
Szerintem megérte ennyiért.

Szerintetek?

Van még egy kisfiús bundazsákom, nem túl vastag nem is vékony.62-68-as méret.
Babakocsiba praktikus aláöltöztetve jól a babát.
esetleg valakinek akinek kisfia lesz?!?

Feldobok erről is képet.
Nem érdekel valakit?
Ha igen írjon mailt bbb@vipmail.hu

Nekünk ugye kislány lesz és van már ilyenünk fehérben, ez nagyon szép állapotban van de nem vadi új.

Kép

Kép

Mea
mea

Ja és vettem egy könyvet: Bababápolás lépésről lépésre(Kezdő szülők kézikönyve) 2000Ft volt.
Szerintem nagyon jó és röviden tömören sok képpel mutat be mindent, főleg apáknak ajánlom, akik mint enyém utálnak olvasniKép

De tényleg szupi, nekem bejön pedig sok könyvem van ebben a témában.

Mea
mea

Sziasztok!

Voltunk dokinál, szerencsére minden rendben, Bubus már 1250 g körül van. Szerencsére a méhlepény is feljebb ment, már nem lóg rá a méhszájra. A doki is rendes volt, az UH-ra bejött a férjem és Gergő is.

A szülésről: Gergővel hajnal negyed hatkor folyt el a magzatvíz, de nem voltak fájások. Bementünk a kórházba, kaptam beöntést is, a fájások kb. kilenckor indultak be, és 13:50-re lett meg Gergő. Szerencsére nem csináltam "csomagot", pedig úgy emlékszem nem volt előző nap hasmenésem, biztos a beöntés elég volt. Mondjuk az is igaz, hogy csak szőlőcukrot ettem és vizet ittam. Most is fogok beöntést kérni, mert nem volt kellemetlen, sőt megkönnyebbülés.
Gátmetszést végeztek, de nem éreztem, csak a varrást. Viszont szépen begyógyult.

Zsóf
28+1

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Itt az éjszakai műszak Kép Kép

Eddig csak olvastam vissza a mai napi termést.

Ma elmentem a Mammystic-be és vettem magamnak három felsőt. A fényképezőgép csak jövő hétvégén lesz újra nálam, majd lefényképezem. De nagyon szépek.

Vezso, tényleg jó, hogy itt voltál. Nagyon sok hasznosat írtál. Nekem a második babám lesz, de így is jó volt olvasni sok okosat, akár megerősítésnek.

Beöntés
Kaptam Beni születésénél is és most sem fogok tiltakozni. Nekem jó volt, hogy kitisztultam. A borotválás meg nem izgat. Nem vágják le az egész szőrzetet, csak épp egy kicsit alul.

Mea
A hintaszék nagyon klassz. Szerintem ez zsák nem kifejezettem fiús, simán kislányra is rá lehet adni piros-kéket. Nekem tetszik, de már van hasonlónk, amit Beni hordott.
Engem csak olyan akaszt ki, ha lilát vagy esetleg rózsaszínt adnak kisfiúra.

Hari
Tényleg holnap már 28 hetesek leszünk. Nagyon szalad az idő.

Szmercsa,
Izgalmas, hogy neked már csak 2-3 hét van hátra.
Aztán majd állandóan téged fogunk faggatni mindenről, mert te leszel az első köztünk. Kép

Pocika,
Nekem is az jutott eszembe, hogy gyere gyakrabban, velünk tudsz beszélgetni hajnaltól estig. Akkor talán nem érzed magad olyan egyedül. Persze a vásárlás is nagyon jó időtöltés.

Benianyu
27+6

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziasztok!

Pár napiog nem volt erőm írni, nem vagyok csúcsformában mostanság. Pedig azt hittem, ez a szédülés, légszomj csak a hülye időtől volt, denem igazán múlik most sem, hogy visszatért a frontmentes nyár. Lehet, hogy tényleg igaza van a páromnak, és mozognom kéne? Én mindenesetre úgy érzem, többet mozgok, mint az első terhességnél, hiszen Balázzsal minden nap megyünk sétálni, levegőzni, akkoriban ez nem volt rendszeres.

Látom, egyre erősebbek a félelmek! Ahogy olvastam, kezdenek bennem is előtörni. Nekem a császár és a velejáró katéter a mumus, gondolom, első sorban az ismeretlen miatt. A napokban szólta el magát egy anyuka ismerősöm, hogy ő nem akar megint császárt, mert a katéter borzalom, mindennél jobban fájt neki / hozzátenném, hogy ő nem vajúdott!/ Ezek szerint azt is lehet jól csinálni, vagy rosszul?

Beöntés, borotva: állítólag a borotválást célszerűotthon elvégezni / már akinek számítania kell rá a kórházban/, mert elég kíméletlenül csinálják - és fájások közben egyébként sem tudom elképzelni, hogy bírnám. Én előre megcsináltam, hozzám sem nyúltak. A beöntés: a Mávban sem kötelező, de az én szülésznőm ajánlotta, és elmondta azt is, miért: egyrészt az általatok leírt gátakat oldja, hiszen nem kell félni tovább attól, hogy becsinálunk, és bizony rendesen vissza tudja tartani az embert a gátlás, bármennyire is mennek elvileg maguktól az események. Másrészt óriási hatása van a vajúdásra, ezt ő is mondta, és én is tapasztaltam. Nem tudom pontosan, mitől van, de a belsőnk átrendeződik az ürítéstől, és iszonyatosan beindulnak az összehúzódások, ami persze jó, hiszen hamarabb túlvagyunk a dolgon. Maga a beöntés nekem nem volt rossz, mondjuk nem is tartottam tőle. Ja, és napokkal előtte már hasmenésem volt, mégis volt mit "kiönteni" , és én megnyugodtam ettől. A hányásra én nem számítottam, de persze a szülésznőnek teljesen természetes volt, rengeteg "vesetál" volt odakészítve erre a célra, elég gyakori a dolog.

Gátmetszés: nekem volt egy kicsi, semmit nem éreztem belőle. Utána a varrás nagyon rossz volt, van aki ezt sem érzi, én most kihagynám. A varratszedés megint olyan volt, hogy nyugodtan mondhatom: semmiség, alig éreztem valamit, de az is csak szöszölés volt, semmi fájdalom.

Ennyit a tapasztalataimról.

Ma voltunk Balázzsal oltáson, nem volt könnyű szegénykémmel, nem igazán akarta a dolgot Kép De még ha csak szuri lett volna, de előtte hallgatás, toroknézés, méricskélés - felháborító! A szurit bírta a legjobban, persze le kellett fogni. Utána viszont egészen felszabadult volt, megkönnyebbült szerintem, hogy túl van rajta. Azt mondta a dokinéni, hogy szaladgáljon, sétáljon sokat ma, különben lemerevedik a lába, és fájni fog. / ezt eddig még nem hallottam/. Sétált is, szaladgált is, aztán délutánra úgy elkezdett sántikálni, mint annak a rendje Kép Persze akkor jött rá a fájdalom, amikor a húgom diplomaosztójára igyekeztünk, két virágcsokorral megpakolva, + a pocakom, és ehhez még őt is cipeljem. Nem volt egyszerű, főleg, miután elaludt. Azt hittem megszakadok, de végül megmaradtam Kép Ja, és a dokinéninél még: megkérdeztem, hogy nem írná-e föl már most a picinek a cuccokat, amik kellenek, mert nem biztos, hogy járunk erre addig, és legalább lesz a kórházban is már minden, ami kellhet. Erre előszöris kiakadt, hogy mégis milyen névre írja / nem mintha olyan biztos lennék abban, hogy a szülés után tudni fogjuk, mi lesz a baba neve.../, aztán elmagyarázta, hogy alkoholt már nem lehet receptre kapni, csak anélkül, de jó a Betadin is, hintőport meg nem szoktak már használni a köldökápoláshoz. A többi cucc meg ráér később is. Hát nem tudom, azért én szerintem fogom használni a hintőport is, Balázsnak is elég nehezen esett le a csonkja, mi lenne, ha nem is szárítanám?

Hari Kép Örülök, hogy jobban van a kutyus!

Rokica Kép Kitartás, a Te férjed igazán egy tündér azok alapján, amiket eddig hallhattunk róla, úgyhogy biztos csak egy mélypont ez nála!
Nálunk ez fordítva van: általában csak panaszkodhatok szegényre, és van egy-egy olyan nap, amikor meglepődök, hogy normális is tud lenni: kedvesen szól hozzám, eszébe jut, hogy lesz mégegy babánk, esteleg még valami kisebb melót is megcsinál itthon...

Na befejezem a litániát, kicsit hosszú lettem, bocs!

Jó hétvégét mindenkinek!!!
Judit 28+3
jucc

Vrucsincá!Kép

Igen rá lehet tenni a zacsikat az Avent Via szívóra.
Neked is olyan van???Kép

Na megyek zuhanyozni csajok.
elolvastam mindent tök jó volt a mai téma a szülésKép
Én is félek nagyon, hogyan bírom majd a fájdalmat, majd lesz valahogy.
Úgyis ki kell jönnie nincs meseKép

Csak fura hogy hamarosan eljön az időKép

Jó éjt

Mea(31+5)

Mea
mea

Köszi BeninayuKép
Hát lehet h jó lányra is, de van másik.egy elég nem???

Mea
mea

A Mammystic weboldalán megtaláltam kettőt a mai három szerzeményemből, belinkelem.

NEM ÉN VAGYOK A KÉPEKEN Kép Kép Kép

Kép

Kép

A harmadikról nem találtam képet. Az egy törtfehér színű, hosszú fazonú, elől végig gombos, ujjatlan blúz.

Pusz
Benianyu

benianyu

Jucc, de jó, hogy jelentkeztél! Sajnálom, hogy nem vagy nagyon feldobva, bár így legalább csak jobb jöhetKép Fő az optimizmus!! Nagyon csodállak, hogy pocakosan hogy bírod még a gyerkődöt is cipelni, én már nem is bírnám, meg nem is merném. Így is ha csak egy kicsit nehezebbet viszek úgy fáj a pocakom. Vagy nem is fáj, hanem feszül és nagyon kellemetlen. De lehet, hogy csak azért mert olyankor mindig bennem van a para, hogy nem szabadna cipelni. Lehet, hogy ha a gyerkőcömet kéne vinnem, akkor nem jutna eszembe és akkor nem is lenne rossz. Na mindegy.

Benianyu, hát igen egyre "idősebbek" vagyunk, de most tényleg olyan távolinak tűnik még a nagy pillanat. Más részről meg alig pár napja lettünk 27 hetesek, most meg már 28! Nézőpont kérdéseKép

Nekem már a séta is nehezemre esik, nem is értem hogy van ez. De a kutyám annyira édes volt ma, mert ő, aki állandóan húz, most olyan kis komótosan jött velem, bár biztos neki is nehezebben megy most a menés, mert azért gondolom fájhat a sebe, meg melege is volt, mert lógott a nyelve, de olyan nevetségesek lehettünk, ahogy egymást vonszoltuk. Hol ő volt előrébb, hol én, de minden esetre rettentő lassan haladtunk előre. Olyan kis öregesen vonultunk az utcán. Mire elértünk a kutyafuttatóig és elengedtem, addigra el se moccant mellőlem, úgy elfáradtKép Úgyhogy indultunk is vissza. A dokinál meg lehajtotta a fejét, behúzta a farkát és már fordult volna be a kapun szegény. Úgy megörült, mikor mondtam neki, hogy most haza megyünk, nem a dokihozKép
Na jó, nem sztorizok ennyit a kutyáról, csak most eszembe jutott, megyek is beadni neki a gyógyszerét, meg adok neki kaját.

Hari

Kép
Kép
hari

Jucc,
Remélem kicsit jobban vagytok már Balázzsal együtt! Kép Gondolom ő már javában alszik.
Ez 15 hónapos oltás volt? Mert az tényleg nagyon fájdalmas utána.
A doktor nénitek meg tök zizi. Kép Most miért nem lehetett megírni már a recepteket? Ráadásul ilyenkor úgy szokták, hogy az anyuka tajszámára, csak azt hiszem az első számot át kell írni 9-esre. De erre már nem emlékszem biztosan. Minden esetre simán megkaphattad volna.

Mea,
Szerintem, ha nem nagyon kell a pénz és meg tudod tartani, akkor nem árt kettő. Ezt is le lehet büfizni, ki kell mosni és nem biztos, hogy megszárad a másnapi sétáig. De majd kitapasztaljátok. Kép

Benianyu

benianyu

Hari,
Szegény kutyus, de remélem, hamar meggyógyul. Aztán nehogy rángasson majd séta közben. Kép
Nekem nem esik nehezemre a mozgás, néha direkt kellemes.
A múltkor is feljöttem simán a hatodikra, mikor rossz volt a lift. Nem mondom, hogy nem lihegtem, de azt hittem, hogy nehezebben fog menni.

A szüleim tanítják Benit teniszezni. Nálunk mindenki teniszezik a családban, amatör szinten. Már kétszer mentem velük megnézni és úgy kellett visszafognom magam, hogy ne üssek egy párat. Olyan jó lett volna. De majd tavasszal. Kép Kép

Benianyu

benianyu

Benianyu, nekem is jól esik a mozgás, csak nehezen megyKép Igazából a menés megy nehezen, mert nagyon fáj a fenekem, vagy medencém, vagy nem tudom pontosan mim. De ha lehet választani, akkor mozgólépcső helyett a lépcsőt szoktam, meg ma is tornáztam és utána jobb volt egy kicsit, csak ha ülés után felállok akkor nagyon nehezen "járódok" be. Meg maga a járás az ami fáj. Persze nem kibírhatatlan, csak kényelmetlen. De lehet hogy rosszul tartom magam, meg azért az a 14 kg ami rajtam van, az is biztos megterhelő a lábaimnak, meg a csípőmnek, meg lehet hogy már alakul a szüléshez? De lehet hogy hülyeséget beszélek. Minden esetre holnap is fogok tornázni, meg sétálni is, hátha az majd segít. Kicsit hajlamos vagyok ilyenkor elhagyni magam, de most nem szabadKép
Hari

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Benianyu! Jót mosolyogtam az "éjszakai műszakon" Kép Nekem is most volt időm elolvasgatni a délutáni "termést". Nagyon klasszak a felsők, nekem főleg a fehér tetszik. De majd Rajtad is látni szeretném Kép Ha lesz fényképezőgép, majd dobj fel képet!

A szülés egyre inkább foglalkoztat engem is. Azt tudom, milyen a császár, bár még nem szültem, de volt egy nőgyógyászati hasi műtétem, ami gyakorlatilag ugyanaz volt.
Jucc! A katéter nekem egyáltalán nem fájt. És azt viszonylag hamar el is távolítják. A másik zacsi ami lógott belőlem, az sokkal gázabb volt, mert az több napig bennt maradt, és fájt, amikor kiszedték a varratból. És hát a gyógyulás az nem két nap volt. Éppen azon gondolkoztam, hogy kisbaba nélkül is kemény napok voltak a műtét utániak, nemhogy egy újszülöttel...
Az biztos, hogy maga a szülés nem jár fájdalommal, de utána sokkal tovább tart a gyógyulás.
Én természetes úton szeretnék szülni, de pont az előzmények miatt nem sok esélyem van rá Kép

Mea! Azért kérdeztem du-án hogy kompatibilisek-e az Aventes termékek, mert egy barátnőmtől kaptam steril zacsikat csatokkal stb. Viszont ma Viás mellszívót vettem. Ez azért csak az újabb fajta. Végül felhívtam a Pro-mamát és megkérdeztem tőlük, hogy lehet-e együtt használni. Természetesen igen. Bár hülyének nézett a nő, hogy ehhez az újdonsághoz vajon minek akarok én elavult zacsikat használni Kép

Ildi 34+0

Kép
vrucsincá

Hari
Lehet, hogy tényleg egy kicsit nehéz vagy magadnak és ez szokatlan a testednek. De nagyon jó, hogy mégis mozogsz és nem hagyod el magad.

Elteszem magam holnapra!
Jó éjt mindenkinek!

Benianyu
még másfél óra és 28 Kép

benianyu

Ildi,
Köszi a dicséretet Kép Ha lesz gép lefényképezkedem és felteszem.

Most már tényleg kikapcs Kép

benianyu

Jó éjt BenianyuKép

Ildi, lehet hogy a Te esetedben más, de én csupa jót hallottam mostanában a császárról. Már amennyire egy ilyen dologról jót lehet hallani. A kolléganőm császárral szült, és azt mondta pont a bikinivonalnál csináltak egy pici vágást, már másnap fel tudott kelni, és alig maradt valami nyoma. Én csodálkoztam, mert tőlem a dokim megkérdezte, hogy hogy akarok szülni, császárral, vagy normálisan. Elvileg ugyan nem lehet ok nélkül császározni, viszont ő azt mondta, hogy neki elég ok, ha én mondjuk annyira félek a szüléstől, hogy pszichikailag "kikészülök". Mondjuk én sem szeretnék császárt, ha nem indokolt, úgyhogy megértelek, de ha a doki úgy látja majd jobbnak nálad, akkor az más.

Én mondjuk az egész szüléshez rosszul állok hozzá szerintem, de így kényelmes nekem. Én az a sodródós fajta vagyok. Nem nagyon akarok foglalkozni vele, majd ha ott leszek akkor megteszek mindent ami tőlem telik, de igazából jó érzés, hogy ha "nem megy" akkor az már a doki dolga, hogy megoldja. Úgy értem valahogy lesz, olyan nem volt még, hogy egy anyában bentmaradt volna a baba. Ráadásul én nagyon rosszul bírom a fájdalmat, úgyhogy azt gondolom nagyon rossz lesz, de ha túl leszek rajta, akkor a babámat tarthatom a kezembe és mindent elfelejtek majd ami előtte volt.

Na nem litániázok a hülyeségeimről. Annyira nem akarok foglalkozni a dologgal, hogy egész nap csak ez jár a fejembenKép

Hari

Kép
Kép
hari

Sziasztok KISMAMÁK!

Nem tudtam aludni, mert szegény pocaklakóm annyira csuklik, ezért gondoltam, benézek hozzátok.

Olvastam az üzeneteiteket, és úgy vettem észre, legtöbbeteket a kórház meg a szülés aggaszt. Mivel én is az első babucimat várom, engem is foglalkoztat a téma, de nekem volt szerencsém bepillantani a kórházi mindennapokba. Felénk /Szombathelyen/talán a vajúdástól kell csak tartani, mert a szülésznők egy része nem foglalkozik senki olyannal, aki nekik nem szimpi. Két hetet voltam kórházban és nagyon sok kismamát megismertem, volt, akinek én voltam ott a vajúdásakor hajnali fél 3-kor, mert senki sem foglalkozott vele. Valóban van olyan eset, hogy egyik pillanatról a másikra elfolyik a magzatvíz, és szinte szó szerint úgy pottyan ki a gyerek-ez egyik szobatársammal történt, 33hetesen. Egész délután rosszul érezte magát, lefeküdt aludni, amikor jött az esti vizit felébredt, fél perc alatt kiömlött a magzatvíze és csaknem meg is szült, amire felért a szülészetre. Az események nem tartottak 5percig. Voltak viszont olyanok is, akik császárra voltak "ítélve", mert faros és nagy volt a baba, mégis 10-11órát hagyták vajúdni, mert nem akarták felébreszteni "szegény" doktorurat. Nálunk ez így ment. Akadtak olyan szobatársaim is, akiknek nem hagyták értesíteni se a párjukat, se senkit, mert a doktorúrnak nincs erre ideje. (Ilyenkor volt jó egy asztalon felejtett mobil és mi máris hívtuk a családot-megjegyzem, senki sem panaszkodott ezért.) Voltak olyanok, de sajnos kevesen, akik szép emlékekkel mentek haza. Szinte mindenkinek volt 1-2 sztorija arról, hogy neki mi nem tetszett, de szerintem és szerintük is ez lényegtelen, mert 4-8 napot vagy még többet is ki lehet bírni a csöppségért. Nálunk is akadt, aki katétert kapott, de felénk sem divat ez már. A császárosok nagy részét(akit altatnak)pelenkázzák. A sógornőmnek, aki múlt szerdán szült, is van pár élménye, de neki sem olyan rosszak, mint amilyentől tartatok. Õ egy hang nélkül szült, 20 percig tartott, fél órát varrták. Neki azt mondta, a varrás fájt a legjobban, annál nyögdécselt is szegényke, de ő is túl van rajt és boldog. Nálunk a választott dokin múlik a legtöbb, ha jól választasz, szinte semmi gondod nincs.

Nem akarok elriasztani senkit sem a szüléstől- eszemben sincs, csak gondoltam, leírom, nálunk hogy zajlanak ezek a dolgok. Nem akarok szidni egy orvost és egy szülészt sem, mert vannak köztük nagyon kedvesek, segítőkészek, aranyosak-embere válogatja, meg a páciens hozzáállása, mert nálunk biza nem nézik jó szemmel, ha valaki ordít, sikogat. Azért volt olyan ember az anyák között is, aki nekem sem volt rokonszenves.

Na, nem akarok okoskodni, remélem, azért tényleg nem ijesztegettelek titeket, mert lehet nagyon szép élmény is a szülés. Nem szabad azon gondolkodni, hogy jajj, mi lesz ekkor vagy akkor, hanem azon, hogy mért van ez vagy az! Higgyétek el, nagyobb öröm a csöppség, mint amekkora a fájdalom. Mert fáj, biztos fáj..ha nem közben, utánna, de ezt szerintem mind tudjuk, csak mind máshogy éljük meg.
Na, majd még később benézek, nem akarlak untatni titeket. Akkor majd lehet, hogy rakok fel képet a gyűjteményemről- mert három napja folyamatos vásárlásban voltam, ugyanis úgy néz ki (a dokim és a védőnőm szerint), hogy nem a 33.héten, hanem a 35-36.héten járunk.
Remélem, nem haragszatok, azért, amiket írtam, én ezeket a dolgokat tapasztaltam és szerettem volna megosztani veletek.

Sziasztok!
Kata

KépKép
baby20

Jó reggelt Kép Kép Kép!

Engem is kidobott az ágy, de már egy jó órája, csak eddig a hűtőt takarítottam.

Kata, ez szörnyű, amiket leírtál, 2005-ben ilyen dolgok előfordulhatnak. Kép Kép Pl, hogy hagyják vajudni a tervezett császáros anyukákat, mert nem keltik fel a dokit. Felháborító!!! Meg, hogy némely szülésznő nem foglalkozik a neki nem szimpatikus szűlőnővel. Ha kapna némi hálapénzt már szimpatikus lenne ?!?!
Viszont a te hozzáállásod nagyon szimpatikus.
Én most a második babámat várom, hogy eddig bárki kérdezte, hogy tényleg nagyon fájt-e a szülés én is mindig azt válaszoltam, hogy igen, de a babáért mindent ki lehet bírni.

Rakj fel képeket a szerzeményeidről! Biztos nagy öröm volt a vásárlás, mert ugye le voltál tiltva az elején. Kép

Benianyu
28

benianyu

Helló!

Én is itt vagyokKép Bár csak lélekbenKép
Ha ez az alvás dolog így megy, azaz "így nem megy" még sokáig én tuti kiborulok!
Egész éjjszaka csak vergődtem, sehogy nem volt jó, a derekam majd leszakadt a hátam majd belukadt, én nem tudom mi a fene jött rámKép
Nem tudtok valami jó praktikát??
Pedig már körülbástyáztam magam több párnával isKép

De jó, hogy ennyien írtok a szülésről.
Sajnos az én félelmeim nem múlnakKép
Hát Hari, le a kalappal a dokid előtt, attól félek, ha én ilyen ajánlatot kapnék a dokimtól, sajnos lehet hogy kapnék utána mint kutya a légy utánKépKépKépKép.
Hogy lehetek ennyire beszari gyáva nyúlKépKépÚgy haragszom magamra ez miattKépKép
Én tényleg nem tudom mi a fene lesz velemKép

Hari, Benianyu!
Csak hiszitek hogy olyan messze van az a szülés a 28. hét után!
Csak úgy röpülnek a hetek én meg itt stresszelek hogy a 32. ben vagyok és semmivel sem vagyok kész, a házat is elnéztem tegnap, nem tudom elhinni hogy abból ház lesz egy-két hónap múlva!
Nincs kifestve, lebúrkolva, felszerelvényezve...hát nem tudomKépKép
Már most tiszta ideg vagyokKép
És fáradt és a lábam is begörcsöltKép

Na lelépen nem rinyálok itt nektek, talán ma megvesszük a bergon babakocsitKép
Végre történik talán valamiKép

Megann 31+6

Kép

Kép
megann

Sziasztok Lányok!

Nagyon érdekes dolgokat írtatok! Csak a legfrissebeket tudtam elolvasni. Nekem mindig az jut eszembe, amit az anyukám mond arról, ahogy én születtem, hogy persze, hogy fáj,de erre nem úgy gondol akkor az ember, mert nem értelmetlen fájdalom, tudjuk, hogy miért történik!

EGY FRISS, FONTOS INFO!!!!
Tegnap este a párom felhívta a mentőket (104), és azt mondták, hogy kijönnek,ha valóban megindult a szülés ÉS BE IS VISZNEK A VÁLASZTOTT KÓRHÁZBA!!!! Ezt csak azért írom, mert nemrég téma volt, hogy csak a körzetibe visznek be. Nem mondták azt sem, hogy kellene igazolás a dokinktól, de lehet, hogy biztos ami biztos, majd beszerzek egyet.

Pusz mindenkinek
Lucretia
30
lucretia

Sziasztok!

Jó sokat írtatok!
Most nem nagyon válaszolgatnék, mert eléggé görcsölökKép
Éjjel pont 3 óránként jártam ki WC-re.
A hasam görcsöl, ha meg nyújtózkodni akarok, akkor olyan mintha szétszakadnék.
A lábaim és a derekam majd le szakad, úgy tágulok szét. Egy kicsit hányingerem is van, hasmenésem isKép
Remélem elmúlnak a görcsök. Tegnap is már úgy keltem fel, hogy fájt a hasamKép
Kellene ennem, hogy bevegyem a magne B6-ot, de nincs étvágyamKép
Nagyon félek, hogy korábban szülök a kelleténél.
Inkább 20 órát vajúdok és minden kínon átmegyek csak még várjon a babónk legalább 4 hetet.
A doki is szabin van, csak aug. 2-án kell visszamennem.
Remélem csak nő a babó és tágítja a méhet meg mindent. Azt is elviselem ha fáj.
Nekem ez a nagy félelmem, hisz már sokszor leírtam.
A párom jobban van, valami romlott kaját evettKép
Már ment is melózni.
Most olyan 15:30-16h-ig egyedül vagyok itthon.
Megpróbálok enni valamit, bevenni a tablettát és pihenni.
Bízom benne, hogy segít. De a derekam is szét megy.

Na nem fárasztok senkit tovább!

Legyetek jók!
Szép napot!
Sziasztok!
Angelani
32+2?

Kép
angelani

Sziasztok!

Újra énKép
Gyorsan "átszaladtam" a tavaszi babásokhoz is tanácsot kérni.
Most olvastam, hogy egyik lánynak szülés alatt lopták el a táskáját!
Ez tök felháborító! Kép
Nekem a kórházban a amobilomat lopták el a beöntés után. Pedig a kórteremben volt a másik beteg és a nővérke. Kint előtte meg a volt férjem és az anyukám. A pasi belépett és lenyúlta a telcsimKép
Na mind1. De most aztán meg tényleg nem mehetek egyedül szülni. Hihetetlen menniyre gusztustalanok az emberek!

Na bocsi!
Sziasztok!
Angelani
32+1! ez a jó

Kép
angelani

Hali!

Angelani,
feküdj le gyorsan, egyél egy keveset, vegyél be 3db MagneB6-ot egyszerre (napi adag 6 is lehet, és vannak napi egyszeri tabletták, szóval ez nem sok), és ha nem múlnak a görcsök, hanem egyre sűrűbben jönnek (ha felfedezel valami ritmust), akkor inkább menjél be a kórházba, mert ha esetleg megindult a szülés (nem akarlak megijeszteni, nem biztos, hogy ez történik!!!), akkor ott még le tudják állítani infúzióval! Szóval pihenj le, esteleg egy meleg zuhany is segíthet, állítólag az elmulasztja a jóslófájásokat, csak az igaziakat nem.

Szülés: nekem, mint írtam, nem volt könnyű, de szerintem ebben benne volt az is, hogy iszonyúan fájt, amikor közben megvizsgálták, hogy hogy állok, és már előre rettegtem minden ilyen vizsgálattól, szóval szerintem emiatt nagyon görcsös voltam, nem haladtak a dolgok (15 órát vajúdtam, hárompercesekkel kezdődött eleve, de csak az utolsó 4 óra volt nagyon rossz). Nekem a gátmetszéssel is sok gondom volt sajnos, most gátvédelemre készülök.Kép Megann, szerintem a gátvédelem és az oxitocin nem barátai egymásnak, mert az oxitocintól túl gyorsan tágulnak a dolgok, lehet, hogy nem a nekik megfelelő ütemben, és könnyebben repedhet az anyuka, vagy még nem nyúlik ki eléggé a gáttájék, ami szükségessé teheti a gátmetszést. Tehát szerintem inkább EDA és semmi oxi, de hát ezt a dokik biztos jobban tudják, és lehet, hogy megcáfolnak, mert totál hülyeséget írok.Kép Egyébként tényleg arra kell gondolni, amit Lucretia írt, hogy okkal történik minden, és tudod, hogy egyszer úgyis vége lesz, és ráadásul lesz egy kis csodád, szóval kibírható.Kép Olvasta valaki a múltkori "mantrát", amit belinkeltem? Szerintem érdemes ismételgetni!Kép

Kóbor
kóbor

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?