Sziasztok!
Pár napiog nem volt erőm írni, nem vagyok csúcsformában mostanság. Pedig azt hittem, ez a szédülés, légszomj csak a hülye időtől volt, denem igazán múlik most sem, hogy visszatért a frontmentes nyár. Lehet, hogy tényleg igaza van a páromnak, és mozognom kéne? Én mindenesetre úgy érzem, többet mozgok, mint az első terhességnél, hiszen Balázzsal minden nap megyünk sétálni, levegőzni, akkoriban ez nem volt rendszeres.
Látom, egyre erősebbek a félelmek! Ahogy olvastam, kezdenek bennem is előtörni. Nekem a császár és a velejáró katéter a mumus, gondolom, első sorban az ismeretlen miatt. A napokban szólta el magát egy anyuka ismerősöm, hogy ő nem akar megint császárt, mert a katéter borzalom, mindennél jobban fájt neki / hozzátenném, hogy ő nem vajúdott!/ Ezek szerint azt is lehet jól csinálni, vagy rosszul?
Beöntés, borotva: állítólag a borotválást célszerűotthon elvégezni / már akinek számítania kell rá a kórházban/, mert elég kíméletlenül csinálják - és fájások közben egyébként sem tudom elképzelni, hogy bírnám. Én előre megcsináltam, hozzám sem nyúltak. A beöntés: a Mávban sem kötelező, de az én szülésznőm ajánlotta, és elmondta azt is, miért: egyrészt az általatok leírt gátakat oldja, hiszen nem kell félni tovább attól, hogy becsinálunk, és bizony rendesen vissza tudja tartani az embert a gátlás, bármennyire is mennek elvileg maguktól az események. Másrészt óriási hatása van a vajúdásra, ezt ő is mondta, és én is tapasztaltam. Nem tudom pontosan, mitől van, de a belsőnk átrendeződik az ürítéstől, és iszonyatosan beindulnak az összehúzódások, ami persze jó, hiszen hamarabb túlvagyunk a dolgon. Maga a beöntés nekem nem volt rossz, mondjuk nem is tartottam tőle. Ja, és napokkal előtte már hasmenésem volt, mégis volt mit "kiönteni" , és én megnyugodtam ettől. A hányásra én nem számítottam, de persze a szülésznőnek teljesen természetes volt, rengeteg "vesetál" volt odakészítve erre a célra, elég gyakori a dolog.
Gátmetszés: nekem volt egy kicsi, semmit nem éreztem belőle. Utána a varrás nagyon rossz volt, van aki ezt sem érzi, én most kihagynám. A varratszedés megint olyan volt, hogy nyugodtan mondhatom: semmiség, alig éreztem valamit, de az is csak szöszölés volt, semmi fájdalom.
Ennyit a tapasztalataimról.
Ma voltunk Balázzsal oltáson, nem volt könnyű szegénykémmel, nem igazán akarta a dolgot
De még ha csak szuri lett volna, de előtte hallgatás, toroknézés, méricskélés - felháborító! A szurit bírta a legjobban, persze le kellett fogni. Utána viszont egészen felszabadult volt, megkönnyebbült szerintem, hogy túl van rajta. Azt mondta a dokinéni, hogy szaladgáljon, sétáljon sokat ma, különben lemerevedik a lába, és fájni fog. / ezt eddig még nem hallottam/. Sétált is, szaladgált is, aztán délutánra úgy elkezdett sántikálni, mint annak a rendje
Persze akkor jött rá a fájdalom, amikor a húgom diplomaosztójára igyekeztünk, két virágcsokorral megpakolva, + a pocakom, és ehhez még őt is cipeljem. Nem volt egyszerű, főleg, miután elaludt. Azt hittem megszakadok, de végül megmaradtam
Ja, és a dokinéninél még: megkérdeztem, hogy nem írná-e föl már most a picinek a cuccokat, amik kellenek, mert nem biztos, hogy járunk erre addig, és legalább lesz a kórházban is már minden, ami kellhet. Erre előszöris kiakadt, hogy mégis milyen névre írja / nem mintha olyan biztos lennék abban, hogy a szülés után tudni fogjuk, mi lesz a baba neve.../, aztán elmagyarázta, hogy alkoholt már nem lehet receptre kapni, csak anélkül, de jó a Betadin is, hintőport meg nem szoktak már használni a köldökápoláshoz. A többi cucc meg ráér később is. Hát nem tudom, azért én szerintem fogom használni a hintőport is, Balázsnak is elég nehezen esett le a csonkja, mi lenne, ha nem is szárítanám?
Hari
Örülök, hogy jobban van a kutyus!
Rokica
Kitartás, a Te férjed igazán egy tündér azok alapján, amiket eddig hallhattunk róla, úgyhogy biztos csak egy mélypont ez nála!
Nálunk ez fordítva van: általában csak panaszkodhatok szegényre, és van egy-egy olyan nap, amikor meglepődök, hogy normális is tud lenni: kedvesen szól hozzám, eszébe jut, hogy lesz mégegy babánk, esteleg még valami kisebb melót is megcsinál itthon...
Na befejezem a litániát, kicsit hosszú lettem, bocs!
Jó hétvégét mindenkinek!!!
Judit 28+3