Új privát üzeneted érkezett!

Lányok!
A tavaszi babások válaszoltakKép
Mert ők azért már elég sok mindenen túl vannakKép

Bemásolom a válaszokat!
Elég hosszú lesz, ezért bocsi!

Angelani
Én vettem hálósat, de nem Tena márkájút, lehet kapni másfélét is, jó volt, hogy csak kidobtam, nem kellett a mosással vesződni, de igazából megteszi ha van régi már viseltes bugyid és nem sajnálod. Betétből pedig én többféle méretet vettem Tenából a legnagyobb a normál volt, az is jó vastag, aztán mini plus, mini ezekből lehet kapni 10 db-osat is és mindig egyre kisebbet használtam, végül itthon már allwayst, de abból jó sokat, mert vagy 5 hétig kellett.

Angelani,
én is használtam hálós bugyit. Jó, mert mivel a hasad is össze megy, nem tudod a méretedet előre. És tuti véres lesz. Tena betéttel használtam, abból a kórházban nekem sok kellett. otthon Allways éjszakai és lassan egyre kisebb méretek. Nekem 6 hétig kellett. És a baba ezt a vérzést nem érzi. Ez tisztulás. És van, akinek 2 hét után megjön szotatás mellett és van, akinek hónapokig nem, pedig nem szoptat (pl nekem még semmi).

Angelani,
Nekem 4 hétig volt folyásom, kb. 3 hét vérzés, és utána sárga folyás. Én is vettem hálós bugyit, az első kettőt ki is dobtam, ahogy voltak, a többit már mostuk. Én Tena Lady normal betétet vittem be, itthon meg elhasználtam az összes maradék betétemet, az always nighttal kezdve.
Létezik egyébként olyan bugyi, amin van egy rugalmas hasi rész, ami tartja a hasad szülés után. Sokkal jobb, mint a haskötő, és nekem pl. majdnem fájt az elején, ha csak úgy lógott a hasam. Én kettő ilyet vettem, és a rendes bugyira húzva viseltem. A Maternelle-ben lehet kapni, kb. 5.000 Ft.
Amikor megjön, akkor a hormonváltozás miatt változik a tej íze, nem a vérzés miatt.

Angelani
Szia! A vérzés nálam kb 6 hétig tartott, és Always éjszakai betétet használtam nappalra is. Az elején pedig Tenát. 4 hónapos lesz most a kicsi, csak szopizik, és még nem indult el újra a vérzésem (hálistennek).

Szerintem elég ennyiKép
Engem meggyőztekKép

Sziasztok!
Angelani
32+0

Kép
angelani

Rokica!Kép

Látom mindenki szenved néha a manusávalKép

Fel afejjel, biztosan nekik is nehéz ez az egész átállás a gyerek dologban.Nem?

Enyém is fura, alig beszél mostanában róla, mintha unná.

Oda kell rájuk is figyelni én úgy vettem észre, mert ők olyannak szeretnének mint előtte minket.)

Ne légy szomorúúúúúúúúúúú!!Kép

Puszi

Mea(32+5)

Mea
mea

Sziasztok!

Davallia!
Valóban régen jártál itt.
Mi volt a kórházban?
A méhszáj rendben?
Azzal ne törődj, hogy visszaolvass mindentKép
Vigyázz magadra és pihenj sokat.

Rokica!
Én elolvastam!
Nagyon jó és tanulságos!
Én majd igyekszem így csinálni a dologkat.
KimásoltamKép

Na lépnem kell, mert áll kupi, kaja nincs és görcsölökKép
Sziasztok!
Angelani
32+0

Kép
angelani

Angelani!

Tessék rendesen enni!!!!!!!!!!!!!!!

Szemüveget eddig sem hordtam, már vagy 10 éve van kontaktlencsém, de elég sok helyen olvastam, hogy szülésnél célszeű kivenni.
Ez a szemésznő már Beni születésénél is megerősített, hogy hagyjam bent nyugodtan és nem is lett semmi baj és most is ugyanezt mondta.

Köszi, hogy bemásoltad a tavaszi anyukák válaszait. Kép

Rokica!
Remélem, jót fog tenni a férjednek a Balaton. Szép időt is mondtak. Érezzétek jól magatokat.
És ne mérgelődj! Egyrészt láthatod itt a fórumon, hogy mostanában majdnem mindenkinek zakkant egy kicsit a párja. Másrészt meg lehet, hogy rossz napja van. Csak kizökken és helyrerázódik.
((((Csak zárójelben: annyira idegesít, ha egy pasi magával van elfoglalva és hergeli bele magát az életuntságba, rosszkedvbe.))))

Benianyu
27+6

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Mea,

Köszi a biztató szavakat... tényleg nehéz lehet nekik is ez az átállás, de nekem is nehéz kezelni nemcsak a saját parámat, hogy uramisten, mindjárt szülök, mindjárt itt lesz egy parányi lélek akinek az életéért én vagyok felelős, még a párom lelkét is ápolni kell. És ráadásul rajta nem is úgy ütközik ki a para, mint para, hanem mint ez a nemtörődömség, életuntság, depresszió.

Nem féltek attól, párotok hogy fogja kezelni a baba eljöttét? Nemcsak anyukák tudnak hormonmérgezést produkálni, apukák is. A kialvatlanság, stressz, új élethelyzet szerintem senki idegeinek nem válik előnyére. Én kicsit félek tőle, mi lesz itt mikor megjön a baba... amúgy is olyan érzékeny vagyok hogy az már röhej, már csak az kell, hogy a párom rátegyen egy lapáttal.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Benianyu:

Ne is mondd. Én se birom.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica,
Te csak legyél elfoglalva a babával, Apa meg alkalmazkodjon. Ez csúnyán hangzik, tudom Kép
Sajnos én úgy működöm, hogy ha a férjem odafigyel ránk és törődik velünk, akkor kap is vissza nagyon sokat, ha nem így tesz, akkor nem kap semmit vissza. Biztos nem így kéne, hogy legyen, de én nem tudom másképp kezelni a helyzetet. Nincs jó természetem. Csak lassan 4 éves tapasztalatom.

Benianyu

benianyu

Felviditásnak Kép

Kép

benianyu

De tudok ilyet is felvidításnak Kép

Kép

Nézni szabad Kép Kép Kép
És pukkadjon meg minden undok férj/pár.

benianyu

Most már abbahagyom, csak még egy Kép

Kép

benianyu

Szia Lányok!

Kaptatok Ti is mailt? lesz egy össznépi babanet találkozó július 30-án.

Davallia
Ez a cukor egy nagyon érdekes dolog, mert mindenkinek más az álláspontja. Az enyém 120 perc után 7,72 volt, amire azt mondta a dokim, hogy még elmegy, mert 7,8-ig normál. Nem írt elő semmit, de én figyelek a szénhidrátokra, és semmi édességet nem eszem.

Jaj, lányok, ez az utolsó munkakapom!!! Örülök is nagyon, hogy végre csak a babócával foglalkozhatok, de azért biztos nagyon furi lesz.

Roki,
remélem, ez csak egy hullámvölgy a párodnál! Én néha azt gondolom, hogy félnek attól, hogy

1.ezután a gyerek lesz az első, és nem ők
2.Megijednek attól, hogy sokkal több segítségre, gondoskodásra van ezután szükségünk, és esetleg nekik kell néha erősebbnek lenni.

De talán majd belejönnek, és alkalmazkodnak a változáshoz!

Pusz
Luc
30
lucretia

Lucretia,
tegnap eszembe jutottál, mert Frakk volt a mese. Ott vigyorogtam magamban. Ugye nem sértődsz meg Kép

benianyu

Benianyu,

dehogyKépKépKépÉs nagyon szeretem azt a mesét!!!!Kép
lucretia

Akkor jó Kép Kép Kép

benianyu

Egy cikkcsokor nektek a Kismamából:

Geréb Ági mesél (ő az egyetlen szülészorvos aki hajlandó otthonszüléseket kisérni. ezért kizárták az orvosi kamarából)
http://www.kismama.hu/cikk.php?id=61&cid=7316

A szoptatás lelki gátjai
http://www.kismama.hu/cikk.php?id=61&cid=3733

A szülés és a félelem
http://www.kismama.hu/cikk.php?id=61&cid=16510

A szülés utáni percek
http://www.kismama.hu/cikk.php?id=61&cid=12164

Apuka és a kisbaba
http://www.kismama.hu/cikk.php?id=61&cid=5741

Na itt abbahagyom, pedig még csak az A betűig jutottam az ABC-ben. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Benianyu!
Zabálni valók a képekKép
A pasi isKép
Ezt a pasit mutogatták a babaszobán isKép

Én is kaptam babanetes találkozóról E-mailtKép
Szerintetek ez milyen lehet?

A pasikkal ne is foglalkozzatok. Az én párom igaz nem veszekszik, de néhe elege van már az egészből. Legalábbis én úgy érzem. Nekünk így is elég stresszes volt, hogy megmarad-e. Szegényt jól kimerítette a dolog. Na meg nem beszélve az egyéb hülye allergiáimat, meg egyebeket. Szegénynek kijött a nikkelérzékenysége is.
A férfiak inkább megijednek a hírtelen változástól, felelősségtől.
Sok kispapa nem tud mit kezdeni a gyerekkel.
Attól még szereti és büszke rá, csak nem meri sokáig fogni, vagy nem tud neki gügyögni......
De amikor már megy a gyerek és már tud beszélni, akkor már büszkén mennek akár vásárolni is a gyerekkel.
Nem kell senkinek sem tartani attól, hogy a papa nem szereti a babát.
De nekik is elég megterhelő. Sok esetben ki sem mutatják, hogy mennyire aggódnak. A párom is ilyen hideg természetű, de minden nap telefonál, hogy rendben vagyunk-e. Persze nem úgy kérdezi, hogy hogy vagyok. Mi újság, minden rendben van otthon?
Tehát nem mindig annak látszanak a dolgok, mint amik.

Na ezt jól leírtam.
Bocsánat, az okoskodásért!
Csak az én környezetemben is van pár ilyen ember.
Apukám is ilyen volt. Szinte fel sem vett minket kicsinek, de a melóhelyén büszkén mutogatta a képeinket (a bátyáméval együtt). Ezt onnan tudtuk, hogy a nagyapám is ot dolgozott és ő vissza hallotta. Amikor már nagyobbak voltunk, mindenhova vitt. Kirándultunk meg hasonló.

Na végre befejezem!

Szép napot mindenkinek!
Sziasztok!
Angelani
32+0Kép

Kép
angelani

Na még egy utsó. Három szüléstörténet.

http://www.kismama.hu/cikk.php?id=61&cid=13803

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok,
szép a termés, van itt minden, mint a búcsúban Kép
Angelani,
nem kaptam meg a mailt Kép De a páromat elküldtem, hogy nézzen körül Kép tuti ami bizti. Lehetséges, hogy Téged azért nem engedtek be, mert nagykereskedésről van szó? Átküldenéd még egyszer azt a tájékoztatót, ha nagyon szépen-szépen megkérlek? sz.mercsa@freemail.hu

Szülés utáni vérzésről: 4-6 hét vérzés?? kissé meglepődtem. Gondolom, ez is függ az egyéntől, nem? Én már kérdeztem anyukámat (mivel a tej termelése örökletes is lehet, feltételeztem, hogy a felépülés is hasonlóan zajlik, de lehet, hogy hüleségeket gondolok Kép) szóval, ő azt mondta, hogy eleve kapod azt az anyagot, hogy gyorsabban regenerálódj, azt is mondta, hogy nem olyan vészes a vérzés, csak a nők többsége a 9 hónap alatt elfelejti, hogy milyen is egy kiadós mezesz Kép nála cca.1 hétig tartott a vérzés, és +1hét alatt szépen kitisztult és már ment is minden a maga megszokott útján. Kénytelen vagyok hinni neki, mivel 3gyereket szűlt, hacsak nem lett szenilis közben Kép
Szerintetek??
Pasik: szeretném én is leszögezni, hogy ahogy közeledik a babó születése, ami az én esetemben 3 hét Kép az én párom is egyre kevesebbet beszél róla, szerintem már frászban van Kép hogy minden időre kész legyen, nagyon izgul, és ugyebár apás szülés lesz Kép
Rókica,
bizti, hogy Te ismered a legjobban a párodat, én mégis azt mondanám: NO PARA Kép kitartás!! Valszeg, ahogy a Te Babód is látványosan növöget, a párodon úgy hatalmasodik el a felelősség súlya. Én úgy tapasztalom, hogy a férfiakat ebből a szempontból (mivel a haverok, családtagok eleget ijesztgetik) nekünk kell megnyugtatni. Az én párom is eleinte iszonyatos frászban volt: "Úr Isten, most majd nem leszel... hogy fog ez működni??..bla,bla" elmagyaráztam neki, hogy csak egy kis kopasz, fogatlan Babócánk lesz Kép, és nem kiskanállal hordom magamra a földet, nem meghalni fogok, csak saját CSALÁDUNK lesz (bocsi, ha kicsit morbid voltam) Szóval bíztatni kell őket, hogy csak jobb lesz, vidámabb, tele lesz élettel a házikó, mekkora plusz ez a kapcsolatban. Nem szabad ijesztgetni őket!! Kép Hűű mennyit tudnék még írni, de nem untatlak tovább......... Kép
Szóval, ez csak átmeneti, nálunk is volt!! Kép
Ja, és képzeljétek, én ott sem voltam amikor a babkocsit kiválasztotta Kép felhívott, hogy egyeztessünk, én meg rábíztam, de szerintem jól tettem Kép
puszi
szmercsa
szmercsa

Sziasztok!

Davallia!

Én is úgy tudom, hogy 120 perc után 7,8-ig normális a vércukor. Éhgyomorra kell 5,5-6 alatt lennie.

Ma du. megyünk dokihoz, lesz UH is. Már nagyon kíváncsi vagyok.

Angelani!

Én az első napokban a Csalogányos betétet használtam, aztán csak Libresse night-ot. A folyás kb. 6 hétig tartott. A menstruációm Gergő 10 hónapos korában jött meg először, nem emlékszem, hogy észrevette volna. Igaz, utána már csak 11 hónapos korában jött meg, aztán már Bubus a pocakomban volt. Kép Kép
Zsóf
28+1

Kép
Kép
göndörzsóf

Szmercsa:

Valóban egyénfüggő, de azt hiszem anyukád tartozik a kisebbségbe. Mázlija volt hogy 2 hét alatt rendeződött neki a folyás. Persze lehet hogy te meg örökölted a mázlisságát, és neked se fog sokáig tartani. Kép

Férfiak: Gondolom nem venném ennyire a szivemre az ő hangulathullámait, ha nem lennék magam is ilyen rohadt érzékeny. Én azért már alig várom hogy visszakapjam a régi énem. Ez az állandó sirva fakadás már nekem is az agyamra megy. És kimeritő!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Davallia,

Én is végigcsináltam ezt a mizériát, és meg is találtam a kiértékelést, hogy meddig jók az értékek. Be is szúrtam ide a topikba valamikor... júni 20 és 30 között szerintem.

Egyébként most már sokadszorra igazolódik be nemcsak ezen a fórumon de máshol is, hogy a védőnők bődületes baromságokat tudnak mondani.

Szerintem kérdezd meg az orvosodat.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

A védőnőnek azt tudnia kéne, hogy a terhesség alatti határértékek magasabban vannak. Talán ez hibádzik?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Szmercsa!
Átküldtem újra és tuti, hogy át is mentKép
A levelezőm blokkolhatta leKép
De már magamnak is átküldtem egy másik címre és oda meg is érkezettKép

Nem azért nem engedtek be, mert nagyker!
Írtam, hogy olyan kicsi és kupis, hogy nem is fér be az ember.
Ráadásul ez valami bicikli tárolóban van a földszinten. Elég morbidnak néz ki, de olcsó, mert nem kell a helyiséget bérelnie...stb.
Ezt a pasi is elmondta. Azt is mondta, hogy van olyan ember, aki elmegy és meglátja a körülményeket és szó szerint kifordul.
Remélem nem dumálja tele a párod fejét.
Szörnyű és azt mondja, hogy lebeszélnek egy csomó termékről, holott rátukmálnak. De kedves meg minden csak nekem egy kicsit idegesítő volt.
De gondolom azért is, mert én tudatosan mentem, hogy mi az amit meg szeretnék venni.
Pedig ezt már egyszer valaki leírta, aki volt ott. Én azt hittem, hogy erre fel vagyok készülve, de nem voltam.
A szülésnél is így leszKép

Na megyek vásárolniKép
Már reggeliztemKép

Puszi!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Angelani,
köszi-köszi, megkaptam a mailt. Megnéztem, kinyomtattam, minden a lehető legérthetőbb. Végülis nem vettél semmit? Vissza mész oda? Érdemes egyáltalán elmenni??

Rókica,
én nem bánnám, ha ebben az esetben a kisebbséghez tartoznék Kép milyen jó lenne Kép Lányok, amikor a szülésre gondolok, én esküszöm, hogy a beöntéstől van frászom Kép szerintetek hülye vagyok?? Kép Sokat gondolkodtam, hogy miért? Talán azért, mert ez az egyetlen része, ami valóban beavatkozás, és nem természetes... tudom, hogy szükség van rá, de.... frászt kapok, ha rá gondolok Kép
szmercsa
szmercsa

Davallia:

Visszakerestem és megtaláltam az irományomat:

Akit érdekel, találtam végre egy leirást a neten erről a terheléses cukroslötyis vérvételről, és a terhességi határértékekről.

http://www.hazipatika.com/services/lab/body/26

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Lányok!

Most el kell árulnom valamitKép
Lehet, hogy rossz anyának fogtok tartaniKép

Tudjátok, hogy én mindig jövök-megyek.
Utána vagy TV-t nézek, vagy veletek dumcsizom.
Én szerintem nagyon keveset beszélek a babához.
Van olyan nap, amikor csak egyszer-kétszer.
Igazából még sokáig nem is "beszélgettünk" elKép
Azért hozzá szoktam szólni, hogy épp a mama mit is csinál, meg, hogy mindjárt zabálunkKép
Ez szerintem tetszik neki is, olyankor meg is mozdul. De én szinte nem is beszélek hozzáKép
Talán most lett volna 5 percem, de azt is inkább az írásra fordítottam.

Nagyon rossz anya vagyok?
De simogattam ma is vagy 10-20 percet, elnevetgéltünk, hogy Õ meg néha rugdosott.
Ha itt van valaki, vagy apa, akkor nem igazán tudok a babóval beszélni. Most ment el a párom melózni, én megyek vásárolok és főzök. Talán este tudok, majd megint komolyabban foglalkozni vele.
Szerintetek nagy baj?

Na nem borulok itt ki!

Megyek veszek neki rudit! Azt imádjaKép

Sziasztok!
Angelani
32+0

Kép
angelani

Szmercsa:

Kinek mi a parája. Én a katétertől irtózom, amit ha isten is megsegit kihagyok, ha nem lesz császárom.

Egyébként nem mindenhol csinálnak beöntést, az Istvánban pl se beöntés, se borotválás. Kérni kérhetsz, de általában lebeszélnek róla.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Angelani,
szerintem a Babó érzi, hogy szereted, én sem beszélgetek vele egész nap. Jövünk-megyünk, mert ugye, azt együtt csináljuk Kép sok a feladat, ő is tudja, szerintem nem is zavarja Kép ha nem tetszik neki valami, úgy is sztrájkol rögtön Kép
Este tudok csak vele én is 'komolyabban' foglalkozni, akkor már apa is itthon van, de érzi, hogy nagyon szeretem, mert amikor megsimizem, és arra gondolok, hogy már csak 3 hét, mindig összeszorul a torkom, és könnyek szöknek a szemembe Kép én tudom, hogy érzi.
Azt hallottam, hogy a pici babák nem szeretnek egyedül lenni, ezért én napközben szeretném, ha mindig ott lenne, ahol én, ha még zörgök is, hiszen a 9 hónap alatt, azokat a zajokat szokta meg, amikkel ugyanúgy együtt fog most élni, szerintem nem helyes a babát bezárni egy teljesen elszigetelt csendes szobába. Erről mi a véleményetek?? Rókica, Te olyan felkészült vagy ilyen témákban is Kép
Rókica,
nekem azt mondták, hogy a beöntés mindenféleképpen jó.. hasznos, mi szól ellene??
A borotválást meg egyáltalán nem zavar, egyébként is szeretem a rendezettséget Kép Mivel már rég nem láttam, a páromtól szoktam kérdezni, hogy meg van-e még?? Kép
A katértert csak azért nem említettem, mert egy anyuka, aki 3 hónapja szült, azt mondta, az már nem divat. Mégis az??? ne ijesztegess!!!!!
szmercsa
szmercsa

Sziasztok!
Bocsánat, hogy idetolakodom közétek.
A tavaszi babásoktól vagyok, ahol Angelani szokott néha jelentkezni, és gondoltam bekukkantok Hozzátok. Ahogy olvaslak Benneteket és ez jó, előjön egy csomó emlék Kép.
Ugyanaz foglalkoztat Benneteket is, mint engem anno, mielőtt idén márciusban megszületett Rozi (ő a harmadik kislányom). Azért jelentkezem, hátha segíthetek valamit. Mindenesetre sok pihenést és egészséget kívánok minden Pocakosnak!
Puszi
Vezso
vezso

Szmercsa!

Az Istvánban nem szokás a beöntés, megkérdeztem a dokimat, hogy miért nem. Azt mondta, kellemetlen és felesleges. Egyébként egy csomó kismama szervezete ezt elintézi magának még a szülés előtti napokban. A szülés egyik előjele a hasmenés, illetve gyakoribb széklet.

Katétert úgy tudom rutinszerűen adnak a császár mellé. Hüvelyi szülésnél nem hallottam róla, mit ért azon a barátnőd hogy már nem divat? Ennek még nem néztem utána, de mindenki aki a Péterfyben szült (ahol szinte mindenki császárral szül) mesélte hogy katéterezték.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

S.O.S!
Valaki mondja meg nekem, hogy az Avent Isis Via mellszívóhoz, lehet használni a steril tejgyűjtő zacsikat?
Elvileg kompatibilisek a termékek egymással, azt olvastam a Pro-mama honlapján.
Szerintetek?

Kép
vrucsincá

Ildi, én is ezt olvastam, van mellszívóm és zacsim is, még nem kísérleteztem veleKép. Az egyik anyuka azt írta nekem, hogy ő cumisüvegbe fejt, amit átöntött a zacsiba, neki ez volt a kényelmesebb.

D
dudukly
Isaszeg

Sziasztok!

Zsóf!
Köszi a tanácsot, csak valahogy lemaradt a hozzászólásaim köztKép
Bocsi!

Vezso!
Örülök, hogy benézelKép
Gyere sűrűn, mert itt mindenféle kérdés felmerül.
Tudod, közeledünk a szüléshez és ilyenkor még több kérdés megválaszolatlan maradKép
Bár Rokica a nyári babásokat szokta kérdezni, de ti tavasziak azért már jóval előbbre vagytokKép
Túl vagytok egy-két "problémán", oltáson, stb...
De ha nem baj, néha "átszaladok" kérdezni.
Mindig meg szoktam nézni a babás fotókatKép
Annyira szépek és édesek a babákKép

Vrucsincá!
Sajna én nem ismerem az Aventes cuccokatKép

Rokica!
A katétert meg sem érzi az ember. Sajnos elég sok tapasztalatom van e téren.
Inkább néha kellemetlen, olyan vizelési ingered van tőle, de azt sem érzed mindig.

Én elárulom, hogy mitől félek a szüléssel kapcsolatban!

1. Gátmetszés. Sokan mondták, hogy fájások ide vagy oda, érezni.
2. Varrás és varratszedés! Ez szörnyű volt elég sok mindenkinek. Marhaság, hogy nem is érzi az ember.
3. ez egy nagy titkom volt mindig. Tudom, hogy természetes és a doki meg a szülésznő nem is szokott szólni ha megesik, de írtó ciki ha esetleg becsinálok nyomás közbenKép
Nekem ez ciki és kész! Nem szeretném, hogy lássák, milyet termelekKép
Bocsi, hogy gusztustalan, de állítólag még a beöntés után is jön egy kevés ilyenkor. Azért volt annyira elterjedt a beöntés, mert sok anyuka elég sokat "tett le az asztalra".
Az Istvánban nincs beöntés se borotválás.
Viszont a beöntést sem szeretem. Milyen rossz lehet a fájások közepette még a bélgörcs is a víztőlKép Mert azért el kell mondanom, hogy a fosás az jár némi bélgörccsel is. Legalábbis nálam. Tehát dupla fájdalom.
Már kaptam párszor beöntést. Pfújj!

Na jó, nem akarok senkit sem rémísztgetni!

Csak fel kell készülni az ilyenekre is.
A másik, hogy én szeretnék vajúdás közben sétálni (úgy jobban bírom a fájdalmat), leguggolni, meg görnyedni és hasonló.
Jobban is tágul az ember a gravitáció segítségével. Viszont én úgy hallottam, hogy a szabolcs utcai kórházban nem lehet mászkálni. A szülőágyon kell vajúdni oxitocinnal. Na azt sem nagyon szeretném.
Olvastam egy cikket, ha nem bánjátok, akkor majd bemásolom, csak kikeresem.
A tágításról. Én nem szertném, hogy az orvos segítse a méhszáj tágítást.
Rokica is amit bedobott linket, abban is leírják, hogy nem túl jó.

Na abbahagyom az okoskodást.
De még bemásolom a cikket.

Puszi!
Angelani

Kép
angelani

Itt a regény!

Rokica! Te már tuti olvastad! István kórházi!

A budapesti Szent István Kórház szülészetén
Semmi különlegesség!
W. Ungváry Renáta
Kismama magazin
2002.06.29
Egyre több kismama választja szülése helyszínéül az „Istvánt", olyan vonzó a választási lehetőségek sokszínűsége és a következetesen képviselt anya- és bababarát szemléletmód.
A Szent István Kórház szülészetéről röviden
– Bababarát kórház
– A születésszám 2001-ben 1950 volt, folyamatosan emelkedik, a nők kilencven százaléka párjával, barátnőjével vagy más kísérővel szül
– Minden szerdán 15 órakor szülésre felkészítő tanfolyamot tartanak díjmentesen a kórház központi ebédlőjében. A teljes sorozat hét foglalkozásból áll. A kismamák 50-60 százaléka vesz részt rajta. Utána a létszámtól függően szülőszoba-látogatás
– Három különálló szülőszoba (egy hagyományos, egy franciaágyas, egy állítható szülőágyas), alternatív vajúdáskönnyítő eszközök, vajúdókád, patkó alakú szülőszék
– Szabad szülésznőválasztás
– Vajúdás közben nem kell feküdni, inni lehet, enni azonban nem
– A császármetszések aránya 15,9 százalék, szinte valamennyit gerincközeli érzéstelenítésben végzik, a műtétnél az apa nem lehet jelen. Császármetszés után is együtt lehet az anya újszülöttjével
– Huszonnégy órás rooming-in működik az egész osztályon. Szoptatási ambulancia áll az anyák rendelkezésére, melyet azok is igénybe vehetnek, akik nem itt szültek
– A gyermekágyas kórtermek egy-, három-, öt- és hatágyasak, egy kivételével saját fürdőszobával. A fizetős szobában családi elhelyezésre is lehetőség van, ennek ára 8 000 Ft éjszakánként. Bármikor lehet látogatni, akár a kórtermekben is

Dr. Siklós Pál, a szülészet osztályvezető főorvosa találkozásunk végén csak egy dolgot kötött a lelkemre:
– Kérem, hangsúlyozza, hogy nálunk nincs semmi különlegesség!
Erről a semmiről azért elég hosszasan beszélgettünk vele és kollégáival... Először például a Mérce Egyesület Születéskalauzában olvasható adatokról faggatom: ezek szerint itt az országos átlagnál jóval kevesebb gátmetszést végeznek, nem tágítják kézzel a méhszájat, és nem nyomják ki erőnek erejével a szülő nőből a magzatot. Az itt szülő anyáktól kapott beszámolók részben megerősítik ezeket az adatokat, részben azonban ellentmondanak nekik. Vajon miért? Az orvos és a páciens másként értékeli ugyanazokat az eseményeket?
– Amikor huszonöt évvel ezelőtt elkezdtem szülészként dolgozni, még rutinszerűen zajlottak ezek a beavatkozások. Mindenkinél kézzel tágítottuk a méhszájat – és utána varrtuk a méhszájrepedéseket, amelyek e művelet miatt keletkeztek. Mindig rásegítettünk, nyomtuk kifelé a magzatot. Így tanultam, így láttam az idősebb kollégáktól. Azóta megváltozott a szemléletmódom. Természetesen nem állítom, hogy sosem avatkozom bele a szülésekbe ilyen módon, de arra nem is emlékszem, mikor varrtam utoljára méhszájat, mert magától szinte sosem reped. Ma úgy gondolom, hogy felesleges minden ok nélkül siettetni a megszületést. Türelmesebb lettem. Ha azonban a szülésnél valamilyen szövődmény jelentkezik, szükség van orvosi beavatkozásra, például szülésbefejező műtétre, oxitocin-infúzióra. Nálunk a szülő nők hatvan százalékánál nem végeznek gátmetszést. Egyes kollégáknál ez az arány csak húsz, másoknál több – a szakemberek véleménye és gyakorlata is megoszlik ebben a kérdésben. Ugyanez a helyzet a szülési testhelyzet megválasztásával. Nálunk nincs felsőbb utasítás, mindenki azt a gyakorlatot követi, amit jónak lát. Az orvosok egy része ragaszkodik a fekvéshez, de nálam is hanyatt fekve vagy félig ülve szül a nők kilencven százaléka, holott természetesen választhatnának bármilyen más testhelyzetet is. Úgy tapasztalom, hogy a nők szívesen kihasználják a vajúdáskönnyítő lehetőségeket, a kitolási szakban mégis a hagyományosnak számító megoldás mellett döntenek. Nálunk oxitocin-infúzióval is lehet sétálni, és rendelkezünk olyan CTG-készülékkel is, amivel vízben vagy séta közben is figyelemmel tudjuk kísérni a magzat állapotát. Visszatérve a gátmetszésre: én a szülésznőre hagyatkozom, aki kellő tapasztalat birtokában el tudja dönteni, hogy mennyire tágulékony vagy heges a gát. Tudni kell, hogy gátvédelem mellett sokszor fordulnak elő kisebb bőr-, illetve nyálkahártya-sérülések – ezek könnyen és gyorsan gyógyulnak, a másodfokú, izomszövetet is érintő repedés jóval ritkább, negyedfokú, a végbél záróizmáig terjedő repedés évente csak egyszer-kétszer fordul elő. A szülő nők többsége elmondja az orvosának, hogy lehetőség szerint gátvédelemmel szeretne szülni, de a szakemberre bízza annak eldöntését, hogy ez adott körülmények közt vállalható-e. Csak kevesen vannak, akik eleve elzárkóznak a gátmetszéstől.

Kép
angelani

Én marha!

Akinek nincs kedve elolvsasni, akkor is betettemKép
Sorry!
Inkább itt a link:
http://www.kismama.hu/cikkonly.php?id=61&cid=6417

Kép
angelani

Bocsánat!

De tényleg érdemes elolvasni!

Én ezért szerettem volna ott szülniKép

Puszi!
Angelani

Kép
angelani

Rókica,
én valamit nem értek. 1. én bízom abban, hogy csak jól vagyunk mi kitalálva Kép a természet által, amennyiben egészségesek vagyunk, biztos jobban elintézi a dolgokat, mint bármelyik doki. Nem véletelen, hogy a szülés előtt a kismamiknak hasmenése van, szépen megtisztul a 'pálya' Kép
Erre kapunk még egy beöntést is, akkor már tényleg nem maradhatna benn semmi. Na itt nem értem, hogy Angelani azt írja, hogy még a beöntés ellenére is elszabadulnak a szóban forgó 'szilárd ügyek'. Hogy lehetséges ez???
Anyám mesélte, hogy őt mind a 3 szülés után megkatéterezték, normál szült! Állítólag mivel hónapokig nagy a nyomás a hólyagokon, a hirtelen megszűnő terhelés után nem úgy érzékeled a vizelést, és komoly görcseid is lehetnek mégsem tudsz pislantani. Ezért kérdeztem rá, hogy 'divat'-e még, de mára már nem katétereznek mindenáron.
Azért kérdem a véleményeteket, mert én nem tudom, csak tapogatózom, infó gyüjtögető életmódot élek Kép
Gátmetszés engem annyira nem zavar, ha a babának jobb, nem állok ellen Kép, a szakadás sokkal jobban fáj is, és sokkal nagyobb baj, a varrat kiszedése állítólag nem fáj, ha előtte langyos vízzel meglocsolgatják, ezt több helyről is hallottam.
szmercsa
szmercsa

Még annyit szeretnék hozzátenni, ugyebár én már igen sokat foglalkozom a szülés gondolatával, csak 2-3 hét van addig Kép. Egyre gyakrabban teszik fel a kérdést: " hogyan akarsz szűlni..?" -barátok, ismerősök, családtagok. Annyit szoktam csak válaszolni, hogy "könnyen". Erre mindig morognak Kép
Szóval, mivel még soha nem csináltam, halvány lila elképzelésem sincs, hogy hogy akarom csinálni, pedig millió véleményt, élményt, rémtörténetet... stb. meghallgattam Kép
Szerintem, nem szabad egyet elfelejteni, ez a szülés dolog nem rólunk szól, hanem a kisManóról. Neki kell segíteni, rajtunk múlik, mennyire könnyítjük meg az ő helyzetét is. Nem szabad nekiájulni..jaj, most szülök... Kép szerintem ez nem helyes magatartás.
Lányok!! Befejeződött az én korszak Kép most már a mondataink nem "én" szóval kezdődnek.
Az a hölgyike, aki 3 hónapja szült, mondta, hogy hozzáállás kérdése minden - nekem ez a legszimpatikusabb hozzászólás. Akarni kell, csinálni kell, szeretni kell... Kép na kíváncsi leszek, hogy a vajúdás, a fergeteges fájdalmak közepette is ilyen okos leszek-e KépKépKép
Csak annyit akartam mondani, hogy én nem félek, csak izgulok Kép állítólag a fájdalomtól való félelem érzése a szülést is blokkolni tudja, sokkal hosszabb a vajúdás is Kép és a kisManónak is rosszabb. Lazulni kell, mert állítólag mi is visszatartahatjuk a természetes folyamatot Kép
szmercsa
szmercsa

Sziasztok!
Angelani, köszi az üdvözlést, persze, gyere hozzánk amikor csak szeretnél Kép.
Én az Istvánban szültem mind3x, szuper a szülészete, meg a gárda is, kár, hogy nem tudsz tényleg ott szülni. De ma már minden kórház halad a korral, azt hallom Kép
Azt, hogy milyen pózban szeretnél vajúdni, nem érdemes előre elhatározni, mert ott fog kiderülni, a pillanattól függ. Többen sétálni szeretnek, de nekem az nem ment volna. Egyszer vízben vajúdtam, az kifejezetten kellemes volt, és most labdán üldögéltem. A labda felgyorsította a tágulást, de nem volt kényelmes, mert fájás közben még kapaszkodnom is kellett vmbe, miközben egyensúlyoztam a labdán ( a férjem szívesebben labdázott volna Kép). Nem lehet tudni, mi lesz majd Neked jó, de ha ott vagy és tudod mi kell, akkor érdemes ragaszkodni az elképzelésedhez.
A tágítást, ha lehet, jobb elkerülni mert baromira fáj, ugyan gorsítja a tágulást.
A gátmetszést sztem nem lehet érezni, az első babánál volt (nagy volt a feje)és fogalmam sem volt róla, hogy csinálták, egyáltalán nem éreztem semmit. Varratszedés nem volt, mert olyan felszívódós szállal varrtak. Az utóbbi szüléseimnél nem volt semmi ilyesmi és nem is repedtem, ez jellemző az Istvánban még első szülő nőknél is.
A "becsinálástól" se félj, mert amikor ott vagy a szülőágyon akkor ezt nem fogod érezni, ha egyáltalán történne ilyesmi. Ha igen, az sem baj, addigra az ember már az összes gátlását levetkőzi, és a szülésznők is tapasztalnak rendre ilyet. Látnak sok cifra dolgot.
Az Istvánban nem csinálnak már beöntést egyáltalán.Első lányomnál (11 éve) még volt, de nem éreztem kellemetlennek annyira. Katéter csak császárosoknak van.
Ne félj, minden rendben lesz! Kép Kép
Puszi, Vezso
vezso

Vezso,
Te valami "angyal" féle vagy?? Kép
Ki küldött? Ez már tiszta beszéd.
Szeretném megkérdezni, ha kapok beöntést, akkor nincs kis "csomi" a gyerkőc mellé, ugye?? Kép Az szerintem is elég kellemetlen, eleve nem vagyok egy gátlástalan típus, de azért az már több lenne a sokknál Kép
Szupi, hogy katéter nuku!! Kép Ez jó hír!
Örülök, mert bizonyos szinten megnyugtattál, hogy nem gondolom olyan rosszul a dolgokat Kép
Tehát: - nem gond, hogy nem tudom, hogy akarok vajúdni- szülni, hiszen honnan is tudnám? Kép
és - az sem gond, hogy nem vagyok a gátmetszés ellen, hiszen van, hogy azzal a babó dolgát könnyítik meg, ha túl szűk a hely, könnyebben kijön a kisDrága.
Szoptatásról mi a véleményed?? hányszor? csak tejcsi? éjszaka?
szmercsa
szmercsa

Sziasztok!

Szmercsa!
Nekem azzal indokolták a véletlen baleseteket a szülés után, hogy nem 1liter vizet nyomnak az emberbe és a bél nagy részéről ki is űrül a dolog, de feljebbről nem biztos.
Tehát vannak anyukák, akik a szülést megelőző napon, vagy még aznap is jót kajálnak. Az emésztés meg eltart egy ideig.
A vajúdás latt még a gyomorból távozhat a belekbe salakanyag. Nem közvetlen a kitolási szakasz előtt kapod a beöntést. Ezért még a belekbe eljuthat a dolog, amit az erős nyomás hatására kijöhet a szülőágyra.
Ezért lehet még így is "termelni".
Főleg nem első gyereknél lehet ez.
Anyukám este 19h-kor még otthon volt. Elfolyt a fejvíz és rohanás a kórházba. De egész nap tudott enni, még hasmenése sem volt csak előző nap. Viszont én 19:35-kor születtem. Már nem volt idő se borotválásra, se beöntésre.
El tudom képzelni, hogy mi volt még ott. De én rögtön lepisiltem az anyukámatKép
Szóval ez megint egyéne válogatja. Lehet, hogy aki először szül, az is tud enni és nem mindenkinek van hasmenése. A tavaszi babásoknál sem volt mindenkinek. Nem szabad arra adni, hogy nem lesz étvágyunk és a belek teljesen kitisztulnak. A másik, hogy az sem biztos, hogy 20 órát fogunk vajúdni. Valaki gyorsan tágul és könnyű a szülése. Nem mindenkire vonatkozik a hosszú vajúdás. Persze átlagban tovább tart az első szülés.
De a szomszédom huga például dec. 27-én szült.
Jól bekajált töltött káposztából. Mondjuk azt hitte, hogy bélgörcsei vannak, de hamar rájött, hogy az nem azKép
Szerintem neki is voltak ilyen gondjaiKép

Na ezt nem merem megkérdezni tőle.
Bár lehet, majd meglátomKép

Na lépek, mert fáj a pocimKép
Pusszanccs!
Angelani

Kép
angelani

Angelani,
így már érthető Kép
Nem csodálom, hogy nem mered megkérdezni Kép gondolom erről senki sem beszél szívesen KépKép
Én asszem kérek beöntést, tuti ami bizti, ne kockáztassunk! Kép
Jó pihit Neked, vigyázz magadra!
Jaaa, és a párom járt a Babyfun-ba, mondta is, hogy én nem férnék be az üzletbe a pocakomtól Kép de ő is azt mondta, hogy érdemes oda elnézni, mert nagykerár alatt adnak mindent. Holnap délelőtt benézek asszem.
szmercsa
szmercsa

Szmercsa
Nagyon jó a hozzáállásod és a meglátásaid. Azt mindenképp el kell sztem határozni előre, hogy nem hagyja magát az ember csak úgy sodródni az eseményekkel. Tudatosnak kell lenni, és ezt meg lehet valósítani, még fájások közben is. Persze elérhet az ember egy pontot, hogy úgy érzi, ez már sok, de addigra a babó már meg is lesz.
Vajúdási tanácsaim, hátha segítenek:
- ha épp két fájás közt vagy élvezd ki, pihenj,ne várd a következőt,
- fájás közben gondolj arra, hogy egy hullámon kell túljutnod, ami közelebb visz gyermekedhez,
- gondolj arra, hogy életed élményét éled át, fantasztikus tettet viszel véghez: életet adsz egy picinek,
- ha úgy érzed vmlyen póz, vagy egyéb dolog, pl nedves borogatás, illóolaj használat, bármi van, ami akkor jólesik, ragaszkodj hozzá,
- a vajúdást nem fájdalomként kell megélni, hanem munkának, aminek a gyümölcse a gyermek (angolul pl így is hívják "labour", azaz munka).
Remélem segítettem, bocs, ha felesleges voltam
Kép
Puszi, Vezso
vezso

Sziasztok Kép

Szegyellem nagyon, hogy szinte sohasem irok, pedig gyakran olvasom a topikot, csomo hasznos dolgot megtudok Toletek Kép

Most mar minden lustasagom ellenere ravettem magam, hogy irjak, hatha paran megvigasztalodtok ha en is irok a gondjaimrol...
Persze igazabol nem akarok panaszkodni, mert probalok arra gondolni, hogy mindig lehetne sokkal rosszabb is.
Szoval ha vki igazan egyedul van, szerintem az akkor en vagyok Kép Ha mar nem emlekeznetek (amin nem csodalkoznek Kép ) kulfoldon elunk a ferjemmel. A baba elott meg onkenteskedtem, ha fizetest nem is kaptam, legalabb sokat voltam emberek kozott, gyorsan teltek a napok. Amiota babat varunk itthon vagyok (kozben persze haza is utaztam par hetre, tanulnom is kellett), de osszessegeben 2 honapja itthon csucsulok, semmi de semmi nem tortenik velem Kép Kép
Hianyoznak az otthoni baratok es a csalad (bar azert neha talan a tavolsagnak is megvannak az elonyei Kép ) A parocskam reggel 8-tol este 6-7-ig dolgozik, majd itthon vacsora utan folytatja a munkajat a szamitogepen. Soxor ki van akadva, ha ilyenkor nyuzom, hogy beszelgessunk hiszen egesz nap alig volt vki akihez szolhattam volna...
Persze tudom neki sem lehet konnyu, azt pedig, hogy nincs nagyobb tarsasagunk reszben magunknak koszonhetjuk, tudjuk, hogy nem akarunk sokaig itt maradni, ezert nem nagyon forditunk energiat a barati kapcsolatok apolasara Kép

Na errol ennyit, bocsi hogy ilyen hosszu lett.

Angelani Kép A felelmeid kozul az utolsoval teljesen egyetertek, raadasul nekem vegig a terhesseg alatt durva hasmenesem volt/van, sokszor fajdalmas gorcsokkel ahogy Te is irtad.

Megann Kép Az en pocakom sem sokkal nagyobb, az orvos legutobb azt mondta, hogy az eros hasizmoktol van Kép Hat pedig en sem vagyok az a kimondottan sportos alkat Kép

Rokica, fel a fejjel es legyen szep a hetvegetek a Balatonnal Kép

Puszi mindenkinek,

Poci (33. kereken Kép )
pocika

Szmercsa!

Látod? Ezért szoktam menni a tavaszi topikba.
Úgy mint Rokicának a nyáriak segítenek, nekem meg a tavasziakKép

De ha mégis van "csomag" a szülőágyon, akkor sem szólnak neked. Te elvileg észre sem veszed.
Csak számomra ciki!

Vezso!
Akkor már nem félek a gátmetszéstőlKép
Nem tiltakozom ellene csak tartok tőle.
A baba az első!
Végülis kibírok érte mindent!Kép Kép Kép
De én féltem a babátKép

Lehet, hogy mégis csak az Istvánban fogok szülni az ügyeletes orvosnál. Remélem magától indul be majd a szülés és időben, tehát legalább a 38. hetet megvárjukKép
MAjd beszélek a babóval, hogy még 6 hetet bírjon kiKép

Sziasztok!
Angelani
32+0

Kép
angelani

<font color="0000ff">SziasztokKép Furcsa, hogy mindenkinek más félelmei vannak. Szmercsa, tetszik a hozzáállásod a szüléshez, tényleg nem rólunk szól, hanem a babánkról. Én is izgulok és rettentően féltem a babát. Izgulni most azért izgulok, mert fogalmam sincs, hogy mire számíthatok. A másodiknál biztos azért izgul az ember, mert már tudjaKép
De pl. nekem eddig ilyen eszembe se jutott, hogy teszek-e ki még "csomagot" a baba mellé vagy sem. Õszintén nem is érdekel, és akkor meg aztán főleg nem fog szerintem. Ha úgy alakul, akkor majd az ott dolgozók elintézik, nem az én dolgom lesz azzal foglalkozni, nekem ott lesz a babám, aki szerintem úgy lefoglal majd, hogy nem is fogok róla tudni, ha ilyen "kellemetlenséget" okoztam. De pl. a párom ilyen szempontból is jó, hogy nem jön be, mert ugyan jó lenne ha velem lenne, de azt már nem szeretném, ha ő látna ilyen helyzetben, hogy bepisilek, vagy odahányok, vagy "csomagot" teszek az ágyra. Meg eleve nem akarom, hogy szenvedni lásson. Szóval úgy látszik mindenkinek más félelmei vannakKép

Angelani, jobbulást, remélem már ettél!
Én már megettem ma majdnem egy fél görögdinnyét, (még egy szelet van belőle) meg egy nagy tál húslevest. Most azt hiszem bevállalom a köv. tányért isKép
Hari 27+6</font>

Kép
Kép
hari

Pocika, ha ennyire egyedül vagy egész nap, akkor ne tessék lustának lenni, tessék nekünk irogatni!! Rögtön nem leszel annyira "egyedül".
Jó, hogy jelentkeztél, és hogy minden rendben van az egyedülléttől eltekintve. Írjál sűrűbben, mert így be fogsz fordulni magadba!

Kép
Kép
hari

Vezso,Kép
nagyon köszönöm!! Kép
Nagyon is érdekel a véleményed!
Tehát a szülés is egy szép nagy feladat Kép amit képességeimhez méreten a lehető legjobban meg kell oldani!! Ez tetszik! Kép (gyűlölöm a probléma, gond, baj szavakat.. nem is használom őket Kép)
Szeretném megkérdezni, hogy a tágulás, az tényleg fantasztikus?? Kép olyan igazi világrengető érzés?? Kép Azt mondták, hogy az semmihez nem fogható, olyan egyszeri/egyedi!! HA - ezt hangsúlyoznám! - képes valaki igazán megélni??
És még egy kérdés: valahogy érzem amikor a fájásokról 'beszélsz', hogy az olyan komoly!! Kép érezni, hogy olyan igazi komoly dolog vár rám, az nem egy kis 'gyere cipó, hamm bekaplak' ügy - bocsi, de nem tudom másképp megfogalmazni Kép
Nos?? Tényleg iszonyatos - borzasztó, vagy ez is hozzáállás kérdése??
pusz
szmercsa
szmercsa

Harikám,
látod az én párom mindenféleképpen szeretne ott lenni Velünk!!
Jaj, és ne ijesztegess, eddig csak esetleges 'csomi'-ról volt szó! Hányikáról, vagy pislantásról?? Ne sokkoljatok!! Kép Habár, jobb ha minden lehetőségre felkészülök Kép
Pocika,
itt a helyed Kép Tessék írni!! A világ legszebb dolga történik Veled is, mama leszel Kép minden mást kakálj le!! De nincsenek gondjaid a pároddal, ugye??
szmercsa
szmercsa

Bocsi Szmercsa, lehet hogy ezek csak az én fejemben szerepelnekKép Csak gondoltam ha "csomi" jöhet, akkor jöhet ott bármiKép Főleg, hogy vajúdás közben inni lehet, tehát gondolom tele lesz a hólyagocskám és ha erőlködök, már pedig fogok, akkor mi van ha az is kiürül? De lehet hogy tévedekKép

Kép
Kép
hari

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?