Új privát üzeneted érkezett!

Zsana

Néha nagyon aktív ez a topik, néha kevésbé, de nekem még így is van, hogy napokig csak annyi időm van, hogy gyorsan elolvassam, írni már nem. Nem tudom, te hogy csinálod? Kép Nekem mindig annyi dolgom van, vagy épp Bendi, vagy a lakással kell fogalalkozni, takarítás miegymás, vagy főzni kell, vagy berakni a mosógépet, vagy aludni egy kicsit napközben, ha Bendi is alszik. Kép

ruz
ruzicsky

Húúú Vezso vannak még ilyen jó receptjeid, nekem tejes recept is jöhet. Kép Ez a mákos torta felcsigázott. Kép

ruz
ruzicsky

Végre megtaláltam, mivel lehet legjobban lekötni a gyereketKép
Kép

KépKép
connie

Kata,
Majd átalakítom én is, ha fogni fog, de egyelőre még csak verekszik, meg próbálkozik. De nagyon bejött neki a cucc, egy csomót elszórakozott vele ma.Kép

Zsana,
mi meg fürdőkádat akarunk, az előző lakó kivette, és zuhanykabint tett be helyette, mi meg most visszacsináljuk.Kép Jó játék.

KépKép
connie

Connie dogos a kepKép
Amiota megvan a "jaccoszonyeg"Kép 2-3 orakat elvan egyedul azaz neha bezselunk aztan o tovabb rugdossa az egyik ivet es rohog ratjta hogy minden mozog.
Zsana te merre szoktal meg forumozni?
Tgyas es betegacsi es tsai kb 3x kulodott be minden anyagot a konyvelo en szinten 3x voltam mire kitalaltak miert mult het penteken kaptam meg okt26tol apr2ig jaro betegacsipenzt.... nem reszletezem inkabb bar a penz most jol jott nagyonKép

Kép
vaktyuk

Ákos két napja próbálkozik felüléssel, hasizomból húzza fel magát, de nagyon, ha félig ül, pl. az ölünkben vagy a pihiszékben. Már bele kellett kötni a székébe, nehogy kiugorjon. Ma levideóztuk, tök vicces, mekkorákat nyög közben.Kép De nem korai ez még?

OEP: nekem is jók velük a tapasztalataim, csak az első táppénzre kellett várnom másfél hónapot, azóta mindent tök gyorsan utalnak, pedig bénázik ám a cég munkaügyese rendesen.Kép

KépKép
connie

Jo nektek
Connie neked nem csinal a torpicsek oylat hogy igy kifeszul/homorit/mintha fel akarna allni a kadban vagy a nyugszekben?

Kép
vaktyuk

Jó reggelt!
Én vagyok ma az első itt Kép, Rozi alszik, mint a bunda, de a férjem fél hatra ment ma és főztem neki kávét, ahogy egy jó feleség (ált ő főz nekem Kép). Normál esetben kb 7-fél 8-ig alszik a pici, az jó nem?

Ruz
Szia, megértelek, hogy ritkábban jössz. Én szoptatás közben szoktam ide írogatni. Tetszett, ahogy összefoglaltad a napod, én is észrevettem, hogy ritkábban esznek, ha történik vmi érdekes. Egyre jobban figyeli a Rozi is a külvilágot, remélem tetszünk neki Kép
Lányainkat ki merjük engedni az utcára, de Veronika már 11 éves (fenékig érő gyönyörű hajjal), minikamasz és a férjem már kikészítette a puskát (hihi Kép)a nemkívánatos udvarlók ellen. Ha láttad az Örömapa c filmet, akkor tudod mire gondolok.
A mákostorta többeknek tetszik, ahogy látom, tényleg szupi finom és nem lehet elrontani. Ráadásul nagyon hamar kész van. Jó, írok recepteket, tejeseket is, de nem csak édességet, jó? De Ti is írjatok, ha van időtök!Az ember holtáig tanul. Főleg olyat, ami tuti családi recept és mindig sikerül. Pl férj kedvence, vagy nagymamától eltanult finomság stb. Köszi előre is! És még, aki már nem anyatejjel táplálja a kiscsibéjét, írjon ötleteket bébiételre, jó? Gyűjtöm a recepteket, főleg ami eredeti kézírásal van, ezek olyanok számomra, mint vmi értékes családi ékszer. Az anyósom hagyatékában találtam 100 éves kézzel írottakat, még maga az írás is szép!

Connie
Ez a kép naggyon jó! Kép Nem lehet a dolgokat elég korán kezdeni. Lehet, hogy egy év múlva már a lányokat fogja üldözni?
Mondtam én, hogy a lakásátalakítás jó hobbi...

Connie, Vaktyúk
Rozi is fel akar ülni a pihiszékben és a kocsiszékben is, egész furcsa testtartást vesz fel. Próbálom visszaigazgatni, de mindig újra csinálja. Nem korai ez, mert igazából ülni csak később fognak. Ezért írtam, hogy a pihiszéket is rövid ideig lehet használni (babától is függ). Rozi még nem forog, de észrevettem, hogy hason fekve próbál négykézlábra emelkedni, úgy felhúzza a lábikáit. És: tegnap láttam először, hogy határozottan odanyúlt egy csörgőhöz (felette lógott a játék), megfogta és a szájába tette. Eddig mindig mi adtuk a kezébe a dolgokat.
Bocs, én mindig ilyen regényeket írok, majd megpróbálom visszafogni magamat.

Ja még eszembe jutott, hogy tegnap beleolvastam a 2006 tavaszi babák topikba, 5-6 hetes várandósok írnak, érdekes volt, visszajöttek a kora terhes emlékeim (rosszullétek, kifinomult szaglás, cicifeszülés stb).
Pusz, Vezso
vezso

Jó reggelt!

Vezso
A családban van három csajszi apukám öccsénél,most 17,16,9 évesek,imádom őket nagyon,szerintem tök jó lehet 3 csaj,bár ők néha kifejezetten agresszívek voltak kisebb korukba,ma talán már jobban viselik egymást.Hát ahogy megkamaszodtak apuka állandóan panaszkodik,de viccesen,olyan jókat szoktam rajta röhögni.Kiskamaszok állandóan ilyen ruha olyan ruha,buli,mozi,pizza,soha nincsenek otthon.(a két nagyobbik)Nagyon bírom apuka előadásait és nagyon szeretem ezt a három csajt,szóval arra akartam kilyukadni,hogy ahol ennyi gyönyörű lány van nem lehet unatkozni,és biztos néha fárasztó,de szép és jó dolog is.És viccesKép

Én amikor pár hetes terhes voltam,az egész konyhát kidekoráltam milka kakaóval,azóta sem tudom meginni :=)

Connie
Sör mindenek elött.Hiába nem lehet elég korán elkezdeni.Kép

Maja már most kiakar ugrani a hordozóból így most mindig bekötöm.Amikor azt a fürcsis képet csináltuk és a macit kivettük nagyon élvezte a "nagy" vízben való fürdést.És tegnap pacsált és röhögött közbe én meg tökre örültem neki,mert nem tudom emlékeztek-e,de az első hetekbe végig üvöltötte a fürcsiket,most meg már imádja,én meg legszívesebben már együtt fürdenék vele a nagykádba.Szerintetek mikortól lehet?

Ruz
KösziKép
Én azért még mindig értetlenkedem ,én is gondoltam,hogy a napok száma miatt kevesebb,dehogy egy napra 10.000 ft az gáz.Megvárom a következőt és lehet utána járok.

Lányok ne csak én rakjak fel mindig képeket a ti gyönyörű babáitokat is szeretném nézegetni!
Így fokuszálunk micimackóra,mielött jól megagyaljukKépKép
Timurr
Vendég

Vezso,
tündériek a lányok.Kép

Connie, Ákos nagyon aranyosKép

Timurr, Maja is igazi nagylány márKép

Mostanában nem volt időm írni. Végre jó idő van, és tudunk menni mindenhová. Bevásárlás, posta, séta, keresztelő intézése. Végre olvasok is. Mindenki azzal riogatott, hogy elfelejthetem a könyveket, mert nem lesz időm semmire sem. De nem így van.Kép Kép Volt egy időszak amikor nem volt türelmem olvasni, de mostmár van.Kép

Ákos már régen húzza magát hasizomból, meg azt is észrevettem, hogy ha talajt érez lába alatt akkor kirúgja magát, mintha állni akarna.Kép Ezek jó dolgok, természetesek és azt jelentik ,hogy a Ded fejlődik. Forog is minden irányba.Kép

Ja, és mi is a régi oltást kapjuk. Azt híresztelték, hogy azért sem jó a régi, mert majd nem lesz már belőle és milyen emlékeztetőt kap a gyerek. De könyörgöm! Ennyire hülyének ne nézzenek bennünket. A kórokozók uazok. Ha nem így lenne, akkor kutygumit sem érne az oltás. Persze jobb lenne, ha nem lenne ilyen gyakran szuri, de majd elmúlik. Az meg személyfüggő, hogy ki mennyire lázasodik be. Van a felnőttek között is "lázasabb" és olyan aki szinte soha nem lázas.

Szép napot mindenkinek.

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok!

Vizimanó,
Az én Ákosom is ki szokta rugni magát, ha talajt érez a lába alatt. Meg a pelenkázón, nekitámaszkodik a mellkasunknak, és hátrarúgja magát.Kép
Forgással nem igazán foglalkozik jelenleg. Oldalra szépen fordul már, főleg, ha éhes, mert tudja, hogy mikor cicit kap, az oldalán fekszik, és gondolja ez fordítva is működik.Kép Sztem a terpeszpelus hátráltatja a forgolódásban, remélem jövő héten rendben lesz a kontrollon, és levehetjük.

Ma akarok venni neki néhány játékot, ha este megyünk a Tescoba, ami színes, zörgős és fogható.

Sör: tegnap csak nézett a párom, mikor szopi közben odaszóltam, hogy "léci, add ide a söröm".Kép

Vezso,
Jövőre már jó lesz, ha vigyáznak a lányos anyukák...Kép

KépKép
connie

Ruz
Persze, de neked ott a kórházas topik is. Látom ám, hogy oda gyakrabban írogatsz! Kép
Egyébként nekem főleg az a gondom, hogy mondjuk elalszik a fiam, épp nincs dolgom, leülök ide, és nem történik semmi. Kép

Vaktyúk
Szoktam babaszobázni, de ott főleg csak olvasok, illetve, ha valami általános téma merül fel, akkor írok is.
Az nlc a másik, de nem vagyok tagja egy állandó topiknak sem (bár néha azokat is olvasgatom), csak az aktuális témák között szoktam csemegézni.
Azért jók ezek, mert kicsit chat jellegű az egész, ha odaülök egy órára, ott tuti pörögnek a dolgok. Jó néha más dolgokról is beszélgetni/írogatni, nem csak a babázásról.

Connie
Semmi nem korai, ha magától csinálja a pici, csak erőltetni nem szabad. Nálunk az ülés nem, de az állás az érdekfeszítő dolognak tűnik. Én meg frászt kapok, amikor megpróbál a kendőben felállni Kép.
zsana75

Nálunk is megy ez a "talajt érzek a lábam alatt, felállok már" gondolat Grétinél Kép
És azt vettem észre, hogy meztelenül jobban szeret hason feküdni, mint felöltözve, hát így próbálkozunk a fejemeléssel. Aztán a nagy erölködésben olyan pukik szállnak, hogy füstölög a feneke Kép Kép

Timurr,

Maja nagyon ari ahogy Micimacit bűvöli Kép Kép Kép
Nekünk is ugyanolyan macis fürdetőnk van, mint nektek, és mi is fürcsi végén kizavarjuk macit, és Grétié az egész kiskád a mélyvízzel Kép Hát ő is piszokul élvezi, rugdos, csapkod, pacsálja a vizet. Aztán ha kivesszük a kádból és a pelenkázóra tesszük, tovább folytatja, mintha a vízben lenne, aztán rájön hogy mégsem, és kezdődik az üvöltés.

Connie,

Ákos pisije rendeződik már?
És a terpeszpelus viselete már érezteti hatását? Jobb a gyerkőc csípője? Meddig kell hordania még?

Akiren
akiren

Akiren,
Igen, többet nem fordult elő, hogy sárga legyen.
Fogalmam sincs, használt-e a terpeszpelus, gondolom igen, de semmi látható jele nincs. Mondjuk a probléma se volt látható csak uh-val. Jövő pénteken megyünk kontrollra, remélem elfelejthetjük.
Ákos még nem pacsál a vízben. Ti belefektetitek Grétit? vagy hogy értetted, hogy az övé az egész kiskád?

Zsana,
Én is fórumozok máshol is, azon az esküvős oldalon ahol tavaly voltam, időközben moderátor lettem, meg indítottunk egy babás topikot is. Tök jó látni, hogy azok, akikkel tavaly az eskire készültünk, most sorra babásodnak.Kép

KépKép
connie

Connie,

A kiskádban a víz olyan 10-15 cm mély, hogy ha a macis kialakított fürdetőt beletesszük, akkor ellepje a víz, és Grétit is meg tudjuk fürdetni. Aztán a macit kivesszük, én Grétit beleteszem a mély vízbe, de a fejét tartom, ilyenkor a hasát teljsen ellepi a víz, és élvezi, hogy a víz alatt rugkapálhat Kép Néha már a kezével is csapkodja a vizet, már amennyire tudja attól, hogy én igyekszem biztonságosan tartani. De kezdetben nem volt ilyen bátor Kép Kép

Akiren
akiren

Akiren,
Értem. Majd apával megbeszélem, hogy kipróbáljuk, nálunk ő fürdet.Kép

Vezso,
Ha lesz egy kis időd, nézz be a honlapomra, van ott egy direkt neked szóló menüpont, most nyitottam.Kép Sztem rájössz, melyik.Kép

KépKép
connie

Sziasztok!
Én is már nagyon régen írtam, egyrészt elfoglalt anyukaságomból kifolyóan, másrészt mert csak telefonos net van itthon, amit ugye nem is igen használunk, de hát ez van. Ja és van még egy ok: kishitűségemből fakadóan nem feltételezem, hogy olyat tudnék írni, ami bárkit is érdekel. Kép (Bár most mégis erre vetemedtem)
Viszont folyamatosan olvaslak titeket, amiből sokat tanulok. Kép
A gyerekek egytől egyig nagyon édesek, nem is nevesítek, mindenki vegye magára. Kép
Nálunk most kicsit jobb a helyzet, mert apa itthon van velünk (pedagógus) és így könnyebb a dolgok végére járni (eddig csak este fél nyolckor jött haza többnyire), bár van, hogy mind a ketten olyan jól elbabázgatunk, hogy este rádöbbenek, hogy megint csak egy egyszerű kaja főzése, esetleg a mosogatás és Beni ruháinak kivasalása (vagyis a minimum) történt meg, pedig már hónapok óta nem volt nagytakarítás, amit már nem ártana megejteni.

Napirend: Benedek átállt éjszakai üzemmódra: éjfél előtt nem alszik el, igaz, ezután alszik 9-ig, utána még apával alszanak 11-12-ig. Napközben többnyire ébren van, ilyenkor igényli, hogy ott legyünk a közelében, különben üvölt. A hordozóban sajnos nem nagyon szeret lenni, és a babakocsiban sem nagyon. Ha elmegyünk sétálni, babakocsival indulunk és többnyire kenguruban jövünk haza, mert kb. fél órát, max. ¾ órát marad el a kocsiban. Ezután pedig olyan hangerővel áll neki üvölteni, hogy mindenki azt nézi, hogy kínozzuk szegény gyermekünket. Kép
Szopi: napközben eleinte 3 óránként, este nyolctól viszont nagyjából nonstop szopizna éjfélig. Ez okozott már kis gondot, mert hát a készletek végesek… hogy magyarázzam el a cicinek, hogy éjjel 9 órán át nem kell tejet termelni, de este aztán jó sokat?… Szerintetek mit kéne tennem? Éjjel fejni és ha esetleg nem elég neki este a kaja, azt odaadni? Egyszer-kétszer volt ilyen, de vártunk fél órát és végül is lett annyi tejci, amennyi kellett. Egyszer próbáltam fagyasztott tejet adni, de nem jött be. Egyébkent Beni cumisüvegből nem tud inni, akkor már inkább pohárból…
Játék: mi is beszélgetünk, énekelünk sokat, meg Beni most már rengeteget mosolyog is, amivel persze levesz a lábáról mindenkit. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én teljesen elfelejtettem, hogy milyen versikéket, mondókákat, énekeket tanítottak nekünk anyuék, és már ők sem emlékeztek csak egy-kettőre. Viszont van egy segítségem ezügyben, már nem tudom honnét töltöttem le, de megpróbálom feltenni ide, szerintem tökjó, anyuékkal egyik nap órákon át énekelgettünk, megpróbálva kitaláni, hogy is van a dallam…a párom már kiakadt a folyamatos kornyikálástól. Kép
Tévé: a baba nem abban a szobában van, ahol a tévé … és hát én sem. Kép Úgyhogy csak az Életképeket szoktam megnézni (meg vasalás közben bármit, ami éppen akkor van), lehet, hogy kőkorszaki, de inkább rádiózunk.
Alvás: be kell, hogy valljam, velünk alszik a gyermek Kép. Nem tudom mikor alakult így, mert eleinte a kiságyában aludt. Talán a maratoni szopizások miatt, a kezdetektől képes egy-másfél órán át enni, csak hogy szorosan mellettem lehessen Úgy néz ki, szüksége van a testközelségre. És én se nagyon bánom a dolgot, bár annyira tud bújni, hogy mindig leszorít az ágyról és nincs egy nyugodtan átaludt éjszakám sem, mert gyakran felébredek megnézni mi van vele. Szóval ennyit a kiságyon díszelgő légzésfigyelőről… Bár, legalább nem rajtam alszik Kép Timurr, nem tudom, te hogy bírtad, bár Maja még nem olyan súlyos, de a Beni hét kilójától behorpadnának a bordáim. Kép
Súly: mi is mindig megkapjuk, hogy : ’ne mond már, hogy két hónapos, ez a gyerek legalább 4 hónapos’ Hát persze, egy idegen biztos jobban tudja mennyi idős a gyerekem…:D. De úgy látom, kezd lassítani a tempón, ami nem is baj, mert épp elég hurcolászni a ’kis’ drágámat. Kép
Munka: nekem nincs hová visszamennem, mert határozott idejű szerződéssel voltam, a főnököm meg lecserélődik addigra. Ráadásul a férjem állása sem egy életbiztosítás. Meg aztán itt vidéken a kapcsolati tőke az elsődleges szempont, az az ami nekem nincs. 28 évesen még nem volt egy jó állásom (PSZF és Agrár végzettséggel), nemhogy karrier! Az eddigi legjobb ajánlatot akkor kaptam, amikor még a terhesség elején vészes hányással otthon fetrengem lavórral a kezemben. Õszintém elmondtam mi a felállás, meg a fontossági sorrend, úgyhogy erről ennyit.
Ne haragudjatok, hogy idetolakodtam és ráadásul ennyit írtam, de most volt hozzá időm, hangulatom, stb. Akit nem érdekelt, úgysem olvasta el.
Üdv mindenkinek!
Franciska

Kép
Kép
pfranciska

Franciska!
Én elolvastam Kép

Viszont már nincs időm reagálni semmire, így csak szép napot kívánok mindenkinek! Végre süt a nap Kép

Brigó

Kép

Kép
brigó

Sajnos a beígért mondókákat nem sikerült csatolnom, pedig már darabokra is szedtem, hogy ne legyen 220 kb-nál nagyobb, de így sem sikerült.Kép
Viszont megtaláltam a származási helyet:http://www.fw.hu/nlctb és itt baba címszó alatt letölthető sok érdekes dolog (versek, mondókák is)
Üdv.
Franciska

Kép
Kép
pfranciska

Franciska,
Én is végigolvastam.KépA mondókákat mindjárt megnézem, én sem emlékszem egyre sem.Kép
Én- bevallom - nem vasalom a gyerek cuccait, csak három kantáros rugija van, ami csúnya, ha nincs vasalva az eleje, azt szoktam, de a lábait már azoknak sem. Sőt, a pólókat se vasaljuk, hálóingeket se, semmi olyat, amit itthon használunk. Valahol olvastam, hogy nem környezetbarát a vasalás, azóta legalább van mire hivatkozni.Kép

Mi épp most fejeztünk be egy órás randalírozást, aminek azt hiszem az volt a lényege, hogy "unok már a hátamon feküdni, ülni akarok, ülni akarok, ÜLNI AKAROK". De ez csak tipp, ha hátára letettem ordított, pelust cseréltem, orrot szívtam, a végén meg is pukiztattam a szélcsővel, se cici, se cumi nem kellett. Végül betettem a pihiszékébe, ott aztán húzkodta fel magát az ujjamba kapaszkodva 10 percig, mint őrült, és közben ordított, mert nem tudta megtartani magát, aztán beájult a fáradtságtól, és elaludt. Közben volt egy kicsit hason is (terpeszték nélkül), lazán átfordult 2x a hátára, de azt nem értékelte.Kép
A ti babátok is ilyen ideges, ha nem sikerül neki valami?

KépKép
connie

Franciska,
én is elolvastam, de most nem tudok írni,mert vendégeskedés lesz estére nálunk, és készünöm kell. Én már kikészültemKép

Kép

Kép
vizimano

Connie,
éljen a vasalásellenes tipp! Ákos tökre be tudja hergelni magát ha nem sikerül az amit akar. Azt sem értékeli ha én megoldom helyette.Kép
Most tényleg mennem kellKép
Én a Cini-Cini muzsika c. gyerekkoromból származó könyvből frissítem a szórakoztatási repertoáromat. Néha a dallamot én költöm, de a gyereket még nem zavarja.Kép

Kép

Kép
vizimano

Connie
Ezentúl én is erre hivatkozomKép

Pfranciska
Ezt nem értem 4 órán át enne vagy csak cicizne?Nem tudom elképzelni,hogy ennyi iddeig nyelné,ha lenne annyi tejci.
Maja rájött,hogy jobb nem rajtam csicsizni.Kép
TimurrKép
Vendég

Na kiderült, mitől volt ez az egy óra ordítás: itt iszonyatos jégeső esik.Kép A muskátlijaimnak annyi, az autónknak remélem nem.Kép

KépKép
connie

Sziasztok
CSak gyorsan ma bepotoltam az elamaradt par szaz ora alvasomKép pfranciska ezert nem merek videkre koltozni felek nem talalnek munkat.
Connie eljen a kornyezetvedelemKép
En pl oblitot sem hasznalok nem birja a torpe bore, mashogy mosok de tuti jo puha a ruha tole, meg jo az illata is ha valakit erdekel szivesen leirom...
Timurr az elozo kepen amikor buvoli a macit oylan MAja-baba mint valami drogos ,bocsiii de annyira aranyosan buvoliKép

Kép
vaktyuk

Sziasztok!

Már megint kérdezni jöttemKép
A babák édesekKép
Szóval a kérdésem a szülés utáni vérzésre vonatkozik.
Ti használtatok Tena rögzítőnadrágot? Azt a hálós bugyit. Milyen betétet használtatok? Tenna Ladyt? Vagy milyet érdemes vinni?

Bocsánat, hogy csak kérdezgetni járok felétekKép
Na meg gyönyörködni csendben a babákbanKép

Válaszotokat előre is köszönöm!
Sziasztok!
Angelani
Az őszi babás topikból (31+6)

Kép
angelani

Helló!

Zsana, nem is igaz, hogy oda többet írok. Kép Van, hogy egyik nap ide írok, másik nap meg oda. De ha sok időm van, akkor írok én mindenhova. Kép

Bendi is be szokta magát hergelni, mindig mászni akar, de még ne megy neki, de mondjuk ha ölbe veszem meg tudom nyugtatni. Kép

Franciska, persze, hogy elolvassuk, azért vagyunk itt, látod a Zsana panaszkodik, hogy keveset írunk, úgyhogy írjál csak jó sokat. Kép Kép

Angelani

Én vettem hálósat, de nem Tena márkájút, lehet kapni másfélét is, jó volt, hogy csak kidobtam, nem kellett a mosással vesződni, de igazából megteszi ha van régi már viseltes bugyid és nem sajnálod. Kép Betétből pedig én többféle méretet vettem Tenából a legnagyobb a normál volt, az is jó vastag, aztán mini plus, mini ezekből lehet kapni 10 db-osat is és mindig egyre kisebbet használtam, végül itthon már allwayst, de abból jó sokat, mert vagy 5 hétig kellett. Kép

ruz
ruzicsky

Sziasztok!

Ruzicsky!
Nagyon köszönöm a segítséged.
Szóval 5-6 hétig vérzik az ember?
De hallottam olyat, hogy csak 5-6 napig volt ilyen "gond".
Mi az átlag?
Állítólag amíg szoptat az ember, lehet, hogy nem is jön meg. Bár már az ellenkezőjét is hallottam. Olyankor a babának sem biztos, hogy ízlik a tejcsi.
De ha szülés után vérzünk, azt nem érzi?

Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Jó estét!

Moszika,
nem a saját gyerekem volt az ózdi buszos, hanem a patronált kislányom. Õ sajnos épp Ózdon nevelkedik, mi meg pestiek vagyunk és Pesten szültem.

Vezso,
nyamm... Kép Nagyon édesszájú lettem az elmúlt pár évben. Kép (Csak sajnos ez nagyon nem látszik rajtam. Kép Mostanában meg valahogy elkerülöm a konyhát. Kép )

Vaktyúk,
Panni is homorít. Kép Hogy mosol?

Connie,
Panni ma 2* fölült, amikor a hasamon feküdt hanyatt. De ez még csak hasizom, megtartani persze nem tartja meg magát. A hasa bírná, csak a gerincizmai nem. Ezt sokáig gyakorolják általában, amíg tényleg fölülnek (azaz megülnek - ez átlag 6-8 hósan következik be).
Sör Kép
Panni is ideges, ha nem sikerül valami. És egyre több ötlete van, ami nem sikerül (és még hónapokig nem is fog). Van, hogy azonnal hisztis lesz, de van, hogy akár 2 órán át is gyakorolja a dolgot, mire bedühödik.
Én eddig is csak így vasaltam. Kép Nahát, nem is tudtam, hogy ennyire védem a környezetet! Kép De egyébként mitől környezetszennyező a vasalás? A villanyhasználattól? Mert már nem szenes vasalókat használunk...

Franciska,
mi pletyis csajok vagyunk, és azért fórumozunk, hogy mindent kibeszéljünk. Szóval minden érdekel minket! Kép Tehát elolvastam. Kép
Mit tanít a férjed? Mi is azért nem költözünk egyenlőre családi házba, mert nincs biztos munka mindkettőnknek. Kép

Angelani,
én is használtam hálós bugyit. Jó, mert mivel a hasad is össze megy, nem tudod a méretedet előre. És tuti véres lesz. Tena betéttel használtam, abból a kórházban nekem sok kellett. otthon Allways éjszakai és lassan egyre kisebb méretek. Nekem 6 hétig kellett. És a baba ezt a vérzést nem érzi. Ez tisztulás. És van, akinek 2 hét után megjön szotatás mellett és van, akinek hónapokig nem, pedig nem szoptat (pl nekem még semmi).

Keresztelő: már sokan túl vagytok rajta, mások most szervezik. Tudtok olyan templomot Pest környékén, ahová nem kell tanfolyamra járni? Mert az időpontot nálunk a keresztszülők határozzák meg, és ők jóval előre nem tudnak időpontot egyeztetni a munkájuk miatt. A tanfolyam mennyi idő? Nem merem megkérdezni a papot nálunk, mert elég morózus és mindig nagyon be van táblázva a templom. Pedig már nagyon szeretném, hogy meglegyen.

Jó éjszakát!

Kata
panni2005

Sziasztok!

Ákos egész délután hisztizett, betettem a fellógatott játékai alá a pihiszékkel, mert a hátára fektetni nem lehetett. Erre megmarkolt egyet-egyet mindkét kezével - eddig nem is tudtam, hogy tud fogni - és elkezdte ezerrel felhúzkodni magát.Kép A pelenkázón meg már össze-visza forgolódott. Vettem ma neki a Tescoban csörgőket meg rongylabdákat, meg egy tök jópofa kelj fel figuárt (hm, lehet, hogy ezt inkább magamnak vettem?). Holnaptól leköltözünk a padlóra.Kép
Olyan szupi volt játékokat vásárolni, próbáltam beleképzelni magam Ákos fejébe, baromira élveztem.Kép

Angelani,
Nekem 4 hétig volt folyásom, kb. 3 hét vérzés, és utána sárga folyás. Én is vettem hálós bugyit, az első kettőt ki is dobtam, ahogy voltak, a többit már mostuk.Kép Én Tena Lady normal betétet vittem be, itthon meg elhasználtam az összes maradék betétemet, az always nighttal kezdve.
Létezik egyébként olyan bugyi, amin van egy rugalmas hasi rész, ami tartja a hasad szülés után. Sokkal jobb, mint a haskötő, és nekem pl. majdnem fájt az elején, ha csak úgy lógott a hasam. Én kettő ilyet vettem, és a rendes bugyira húzva viseltem. A Maternelle-ben lehet kapni, kb. 5.000 Ft.
Amikor megjön, akkor a hormonváltozás miatt változik a tej íze, nem a vérzés miatt.Kép

Vasalás: valóban a tetemes energiahasználat miatt terheli meg a környezetet.Kép

Vaktyúk,
Hogy mosol? Mi felesben mosószódát keverünk a mosóporhoz, így kevesebb az allergizáló adalékanyag. Öblítéshez próbáltuk az ecetet, de durva tapintású lett a ruha tőle pár mosás után. Azon meg ugyebár csak vasalással lehetett volna segíteni...

KépKép
connie

Hm en rendes mosogellel es higitott ecettel oblitek
azaz 5ml 20%os ecethez 1dl viz es nem lesznek durvak a ruhak igy,
Aha jolvan akkor nem csak csirke homorit de frankon ugy csinalja mintha Szeles Monikatol tanulnaKép

Kép
vaktyuk

Jó reggelt Mindenkinek!
Nagyon jókat írtatok, és bocs, hogy én tegnap nem nagyon voltam itt.

Connie
Megtaláltam a honlapodon, amire gondoltál! Szuper! Köszönöm! És teljesen le vagyok nyűgözve az egész honlaptól, fantasztikus! És Ti milyen gyönyörűek vagytok a képeken!Kép Kép Nem is tudtam, hogy ilyen jó kis honlapot is csinálhat az ember magának. A számítógép nekem még mindig egy misztikum, anno azért jártam számítógépes tanfolyamra, mert akkor a 4 éves lányom már használta a gépet(még olvasni sem tudott!), nekem meg fogalmam sem volt az egészről.
Rozi is bosszankodik a maga módján, ha nem tudja megcsinálni, amit szeretne: felülni, megmarkolni vmit. Pl ha hason fekszik és feltámaszkodik, mindig ott kalamol a kezével, hogy elérje az elé tett színes játékot, ami persze nem nagyon megy, szinte mászni próbál, erőlködik, hogy előre jusson az áhított játékhoz. És látszik, hogy idegesíti, hogy nem megy előre semmit.
Connie, lehet, hogy Ákos azért akarta a játékot megmarkolva felhúzni magát, hogy szép edzett izmai legyenek, mire elkezdi üldözni a lányokat Kép Azt meg teljesen megértem, hogy a játékboltban élvezted a körutat. És biztos, hogy az ember olyat vesz, amit gyerekkorában is szeretett volna vagy amivel mindig szeretett játszani kiskorában. Én a Legoval vagyok így, már alig vártam, hogy hazaérjek és kiborítsam a dobozt, mit is lehetne belőle építeni. Szegény gyerekek alig fértek hozzá... És bevallom, kb húsz szett estélyi ruhát varrtam Karácsonyra a Barbieknak és rendkívűl élveztem! Csak az a baj a mai játékokkal, hogy olyan sokba kerülnek, egy szimpla csörgő is.
Tegnap pont régi gyerekjátékokat vettük elő, azokat fertőtlenítettem, rendszereztem stb. A nagyobb lányaim iszonyúan élvezték, rászabadultak olyan elfeledett játékaikra is, amivel 2-5 éves korukban szerettek játszani. Így az újradobozolás elmaradt és a konyha tele van kisautókkal, építőkkel ... Találtam egy csomó csörgőt meg vízbe való játékot is.
Nagyon szeretek a gyerekekkel játszani, mostanában a társasjáték a sláger (Honfoglaló, Monopoly stb), meg a kártyázás, playmobilozás.
Tulajdonképpen ezért is élvezetes, ha az embernek gyereke van (a sok más mellett), átélheti az életét újra Kép

Folyt. köv
Vezso
vezso

Franciska
Így van, ahogy a többiek mondják, írjál csak! Bár én is sokszor azon gondolkodom, hogy kit érdekelhet a mi életünk, de hátha Kép

Vizimano
Hogy sikerült a vendégeskedés? És mi volt a menü? A Cini.cini muzsika alapkönyv tényleg, de majd rávetem magam az itthoni gyerekkönyvtárra, megnézni, mit találok még ebben a témában.

Erről jut eszembe, hogy a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárnak (ami a Kálvin tér mellett van)fantasztikus gyerekkönyvtára van, mondókás könyvek is és fénymásolni is lehet. Az épület maga is gyönyörű, érdemes a palotarészt megnézni, aki arra jár.

Kata
Az jó ha az édesség szeretete nem látszik rajtad, én csak rágondolok egy darab sütire és már 1 centivel nő a derékbőségem...

Vaktyúk
Mi is a munka miatt nem megyünk messzebb Budapesttől (Pomáz csak 13 km-re van), de szívem szerint szeretnék, mert már kész őrület, ami a fővárosban van. Főleg a közlekedés, meg az, hogy az emberek mennyire nem figyelnek a másikra, ahogy vezetnek pl. Nem csoda mennyi baleset van.
Mi Persil Sensitive mosóport használunk, mert elméletileg az bababarát (ez úgy hangzik, mint egy reklám).Vasalni meg csak azt szoktam, amit tényleg muszály, így is van elég. A vasalás a leghaszontalanabb dolog a világon, ha meg mindenképp kell, akkor ülve szoktam és közben megnézek egy jó filmet a tv-ben, így ki lehet bírni.Régebben sok ffi inget kellett vasalnom, mert a férjem ing-nyakkentő-öltönyben dolgozik, de egy jó ideje a szállodában (a munkahelyén) vasalják neki fillérekért, és be is csomagolják gyönyörűen Kép.

Angelani
Szia! A vérzés nálam kb 6 hétig tartott, és Always éjszakai betétet használtam nappalra is. Az elején pedig Tenát. 4 hónapos lesz most a kicsi, csak szopizik, és még nem indult el újra a vérzésem (hálistennek).

Connie
Mi lett a muskátlikkal? Tényleg jégeső esett? Itt Pomázon tegnap végre nem esett, de a marha nagy sötétlila felhőket láttam, és a szele elért minket. Attól féltem, hogy a virágládákat lefújja az ablakból (futómuskátli), de nem lett baj. Most gyönyörű sziporkázó napsütés van, kívánom, hogy mindannyiótok napja ilyen legyen, jó sok jókedvvel fűszerezve!
Puszi, Vezso
vezso

Kata, mi is most szervezzük a keresztelQt, Szentendrén lesz, tegnap találkoztunk az atyával megbeszélni a részleteket. Nagyon jó fej, fiatal pap, nekünk semmilyen tanfolyamra nem kell járni (mondjuk mindketten rk-k vagyunk, meg a keresztmami is és templomi eskevQnk is volt). Ha esetleg érdekel, szívesen megadom a számát.

Vezso, nem is tudtam, hogy pomázi vagy - mi ott vettünk telket az orlovácon, talán jövQre építkezünk...

Lányok, ma megy az uram a megatoysba megvenni a bébitornázót, remélem szeretni fogja a manó.

Kép
emma8

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a sok segítséget!Kép
Most nálunk az őszi babásoknál ez a témaKép
De így mostmár képben leszünkKép

További jó babázást és jó egészséget kívánok!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Szia Emma!
Az orlováci rész nagyon szépen kezd kiépülni, pont a múltkor jártunk arra, gyönyörűek a házak és a panoráma is lenyügöző. Kép
Nem vagyok pomázi születésű, de húsz éve itt lakunk (5 perc gyalog a hévtől, még a Szelistye előtt), és szeretjük! Persze akkor még nem volt ekkora a forgalom... Komplett építkezésbe még nem mertünk belevágni (meg annyi pénzünk sosem volt), de a házunk felújítása felért egy építkezéssel. Anyukámék 240 lépésre laknak tőlünk, a nagymamám pedig két utcányira. Nagyobb gyerekeink pedig Szentendrére járnak suliba.
Ti most hol laktok?
vezso

Sziasztok!

Perceken belül indulunk Dobogókőre kirándulni. Most csak anyit gyorsan, hogy a kocsinknak nem lett baja szerencsére tegnap, a muskátlik is megmaradtak, csak jól meg vannak tépve.Kép Na megyek, mert a család reklamál.Kép

KépKép
connie

Sziasztok!

1000 éve nem írtam, hol azért mert nem voltunk itthon, hol azért mert nem működött a net, most meg nem kevés napba telt, míg részleteiben sikerült elolvasnom a termést.

Vezso!
Tényleg gyönyörűek a lányaidKép

Timurr!
Én is be voltam tojva a szuritól, most is be vagyok, mert jövőhéten valószínű kapjuk a 3 hósat. Lizi a 2. hósnál nagyon sírt, úgyhogy én sem bírtam ki bőgés nélkül. Aztán hazáig rendesen nyűglődött, meg még itthon is,annyira felpörgette magát, hogy elég sokáig még szipogott is, de ahogy megkapta a kúpot és az hatott, olyan volt mintha misem történt volna.

Tényleg 1 kérdés: a 3 hós szuri az ugye még 1 combos?

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Ja, és azt is akartam írni, hogy az összes baba annyira édi, hogy csak na! Hihetetlen, hogy milyen gyorsan nőnek a törpékKép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok:-)
Connie
Jó kirándulást:-)Én is úgy mennék már valahova,de a férjem vagy dolgozik hétvégén vagy a házat csináljaKép Ráadásul most a kertbe se tudok kimenni,mert a szomszéd kutyája teletojta a kertet a kerítésünk mellett,és az egész kert olyan szagú,mint egy belvárosi utca eső utánKépAlig várom,h hazaérjen,de addigra szerintem úgy felhúzom magam,h képtelen leszek szépen elmesélni neki a kutyatartás szabályait.Ha felébred a Manó,kiviszem a parkba levegőzni,hiába van kertünk.Nem röhej?
Vince is egy kis méregzsák, ha nem sikerül neki valami.Õ is játékokért nyúlkál,és ha nem éri el,nagyon mérges lesz.Tegnap meg azon kapott dührohamot,h nem adtam neki a ribizlilekvárbólKépKellett nekem megkóstoltatni vele egy két gyümölcsöt,azóta sasolja,mikor mit eszem és a kanalat már megismeri(azzal szokott Gripe Watert kapni,amit imád,fura ízlése van én a szagától rosszul vagyok).
Képzeljétek,anyósom cipőt akart venni a 4 hónapos gyerekemnek,de mondtam neki,úgysem adom rá,csak ha már járni fog és itthon akkor is jobb szeretném ha mezítláb lenne.Láttam rosszul esett neki,de komolyan,nem is értem miért kéne cipő egy fekvő gyereknek??Arról nem is beszélve,h nyár van.
Ti is kaptatok emailt a babanetes nyári találkozóról?Ti elmentek?
Angelani
Én szoptatok,az 5. héten mégis megjött,de azóta egyszer sem.Én a Brendonban vettem hálós bugyit,azt hiszem Chicco volt a márkája,és sokkal jobban szerettem,mint a Tenásat,de a Tenás sokkal olcsóbb és végülis úgyis mindegy,csak átmeneti időszakra kell.Betétet is a Brendonban vettem,direkt szülés utánra csinálták és még jó,h megvettem,mert amikor elkezdett szivárogni a magzatvizem,az Allways éjszakai kb 3 perc alatt átázott,ez a speckós betét meg sokkal tovább bírta és a szülés utáni vérzésnél is jó volt.Bár a szülés után legjobb az az óriásbetét volt amit az István kórházban adtak.
Muki
A 3 hós még egycombos,mi most kaptuk a 4 hóst,az már 2 combosKép
Most mennem kell
Virág
villes

Szia Virág!

Tök jó, hogy bejelentkeztél, a kutyus bejön a kertetekbe?
Na, ezen a cipődolgon jót nevettem...Kép Még jó sokáig nem is tud cipőt felvenni a bébi, meg egyáltalán, minek? Sokan kifejezetten használhatatlan dolgokat ajándékoznak, nem? És aztán irtó ciki bevallani, ha nem tetszik, vagy kényszeredetten úgy tenni, ez az életünk ajándéka.
Én is akartam kérdezni a Babanetes találkozóról, voltatok már ilyen eseményen? Milyen?

Már régóta szerettem volna kérdezni, mi az a Gripe Water? Most lehet, hogy nagyon tudatlannak tartotok, de fogalmam sincs mi az.
Vezso
vezso

Mukika

Köszönöm a dicsérő szavakat, jólesik, igazán.
Igen a 3 hós egycombos, de a 4 már kettő, sajnos Kép. Ne izgulj, meg kell kapják, különben borzasztó betegségeket kaphatnak az édes picinyek. Jobb így. Kép

Connie
Kíváncsi vagyok, milyen lett a kirándulás? Itt voltatok hozzánk közel ám!
Puszi, Vezso
vezso

szia Vezso
egy telken ketten lakunk,mármint 2 család,osztatlan közös tulajdon,vagy mi a szösz,de van kerítés kettőnk között.ők vannak az utcafrontos részen,mi hátul,ami tök jó,mert csendesebb is és mi járunk át rajtuk,nem ők rajtunk.szóval a kutyájuk az ő oldalukon,de a kerítés mellett tojta tele aterepet,árnyék meg csak a kerítésnél van,így jó lenne a Manóval odatelepedni.Már szóltam,mindjárt megyek,megnézem hiába levegőztettem e meg a számatKép
A Gripe Water kapormagolajból készült "varázsital"(gyógyszernek nem minősülő készítmény,gyógyszertárban és bioboltban kapható,1 hónapos kortól adható hasfájós babáknak,de én emésztésjavítónak adok 1-1 kanálla néha,pl amikor karfiolt v egyéb "tiltott" ételt eszek,hogy megelőzzem a hasgörcsét.Lehet h csak bemagyarázom,de úgy tűnik,használ.(És Vinci is szereti)
Egyébként én is alig várom már,h játszhassak a fiammal.Már most is sokat "játszunk",de ez még nem az igazi,mert még inkább csak olyan ,mint egy monológ,később már ő is beszáll majd a játékba,az lesz az igazi:-) Én a szerepjátékokat imádom és imádtam,amikor bébiszitteltem ie ezer éve:-),de persze ehhez még Vincinek kicsit nőnie kell:-)Addig pedig csörgők,rágókák,peluskukucs,mondókák és dalolás ezerrelKép
Van valaki,akinek sokat bukik a Manója? Vince mostanában megint sokat bukik,képes evés után két órával is végiggördíteni egy kis áporodott tejcsit a gunyámonKépmúltkor a Kaisersban kivetette magát a kocsiból,mert imádja kézben figyelni a sok színes dolgot,és amikor a nagylábujjamon vmi meleget éreztem,akkor már tudtam,h "baj" van,csinosan kidekorálta a pólómat és a nadrágomat isKépSzerintetek ez orvosi eset? tudnak ezzel vmit csinálni v majd elmúlik ha már tud ülni ill állni?
Virág
villes

Virág
Vilmos csak "kiskorában" volt bukós, mostmár csak akkor, ha kaja után túl hamar hasra fordítom. Nekem a nyála szokott csorogni a könyökömön Kép.
Akartam már kérdezni, csak mindig elfelejtem, hogy mi lett a kaki dolog vége? Bocsi, ha már megírtad, nem emlékszem.
zsana75

Virág
Nekünk most ezért nincs kutyánk, mert Anyukáméknál is összekakilják a kertet és nem tudunk a fűre leheveredni. megkötni, vagy bezárni nem akarjuk őket, édes pulikutyák. Amúgy imádom az állatokat, most épp cicusunk van.

Köszi, hogy elmagyaráztad a Gripe Watert, eddig tényleg nem mertem megkérdezni, mert láttam mindenki tudja mi az. egyelőre nem volt hasfájásunk, de jó tudni, hogy ha lenne, van rá vmi segítség. Rozi is szokott bukni néha jóval később, mint, hogy evett, de ez kis mennyiség szokott lenni általában. De nem jellemző, nem bukós típus szerencsére. Mert most még az anyatejes bukás hagyján, de szeretne pl spenótos cuccot a nyakába? Az egyik lányom csinált ilyet és vigyorgott is hozzá.Kép Ha ülnek vagy állnak, már nem szoktak bukni egyáltalán, a büfi is úgy távozik, mint egy felnőttnél, szóval nem kell külön büfiztetni.
Vezso
vezso

Sziasztok!

Tipikus városi kirándulók voltunk, beültünk a kocsiba, kimentünk az erdőszélre és beültünk egy étterembe.Kép Persze Manó megint odarottyantott nekünk egy étvágycsinálót, újabban mindig eltalálja a kajaidőt.KépEbéd után kapott ő is enni, aztán sétáltunk több mint egy órát, Ákos majdnem az egészet végigaludta. A kilátónál legjobban a rácsos kerítés kötötte le.Kép A fák nem nagyon, olyat az ablakunkból is lát, de olyan rombuszkockás, bordó kerítés nem terem ám mindenhol.

Vezso,
Emlegettelek a páromnak, mikor beértünk Pomázra.Kép
Én azt élvezem nagyon, hogy teljesen más szemszögből is kezdem nézni a látnivalókat, mint felnőtt fejjel, így sokkal érdekesebb minden.KépMár alig várjuk, amikor majd lehet neki megmutatni a világot.Kép

Mi is egyelőre maradunk a fővárosban, páromék irodája az V. ker.ben van, és hát inkább töltse velünk a reggelt meg a délutánt, mint a dugóban az utakon. Pedig olyan jó lenne kertes házban, és tisztább levegőben lakni.

Virág,
Ákos is szokott bukni, mert állandóan kirázza saját magából a kaját.Kép Meg hasrafektetni nem szabad evés után vagy fél-3/4 óráig.

Ákosom tiszta hiszti az utóbbi két napban.Kép Mindenért üvölt, még azért is, ha nem tud elaludni, nem jött még rá, hogy az üvöltés ebben még jobban hátráltatja.Kép De lehet, hogy növekedési ugrása van, az nála arról ismerszik meg, hogy mikor anya elgondolkodik azon, hogy ki kellene hívni a gyerekorvost, mert manó sokat sír, na az a növekedési ugrás. Végül is ma 12 hetes. És össze-vissza is szopizik ma. Mennem is kell megint etetni.Kép

KépKép
connie

Szia Connie!
A babák kitűnően időzítik a rottyantást. Egyszer, emlékszem amikor kisebbek voltak a gyerekek és Ausztriában nyaraltunk a hegyekben, kétszer mentünk el ugyanabba az étterembe a hét alatt. A tulajdonos ismerős volt és mindkétszer felemelte az akkor kb 1 éves Zsófit üdvözlésképp, ő meg mindkétszer úgy becsinált hangosan a pellusába, hogy na. Jó szagosat. Olyan volt, mint a pavlovi reflex, meglátta a hapsit és ...
Szép időt rendeltünk Nektek a kirándulásra, ugye? Irigykedtem is Rátok, mehetnék persze kirándulni a gyerekekkel, de akkor kerek a dolog, ha a férjem is ott van. Õ is Gábor! És ő is maci típus, mint a Te Gáborod. Kép
Nálunk Rozi este sírdogál egy picit, ill sírdogálna, de nem hagyjuk, inkább ringatjuk és elég hamar elalszik.
Vezso
vezso

Zsana
A vizsgálat nem mutatott ki fertőzést a kakiból,azóta nem is volt ilyen véres nyálkás és már zöld kaki is ritkábban.Szóval úgy tűnik,magától rendeződött a dolog.

Vezso
Vizuálisan megjelenítettem egy kis spenótos cuccot a nagylábujjamonKép-ma is ott talált el...Hát,elég dizájnos körömlakk,bár divatos a zöld,nem?Kép

Mi is voltunk már úgy beülős cukiban,hogy Vince ott trottyantott,ráadásul nem volt pelenkázó,ott tettem tisztába a babkocsiba.Gondolom,hogy örültek nekünk,akik elé épp letették a guszta somlóikat és egyebeketKép
Úgy látom,többünknek is bukós a babája,akkor ez van,ezt kell szeretniKépÉn is abban bízom,hogy ha már fel tudja venni valamilyen formában magától is a függőleges testhelyzetet megoldódik a problémakör.
Megyek,mert a fiúk végeztek a fürdéssel,az "utómunkálatok"(mindenféle kence dedre kenéseKépaz én dolgom.
Virág
villes

Néhány kép máról:
Ákos ezt ette, amíg mi a rablóhústKép:
Kép

Apájával:
Kép

És végül velem:
Kép

KépKép
connie

Sziasztok!

Emma,
nagyon megköszönném a telefonszámot. És ez melyik templom? Nálunk is ugyanilyen a felállás.

Vezso,
a Gripe Waterről én is csak sejtettem, hogy mi lehet. Én sem mertem megkérdezni. Kép Nekünk nem kellettek eddig ilyen szerek (szerencsére!) Kép

Na, ma kaptunk Libero termékmintát! Végre én is kaptam valamit. Ráadásul épp pont ezt a pelust használjuk. Kép Nem tudtam, hogy gyűjtenem kéne a zacskóról a kivágandókat, mindent kidobtam. Kép

Hívnak!
panni2005

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?