Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Nálunk si általában elvan,de amikor jön az esti hiszti csak sír,amikor átveszem megnyugszik,picit,de hát nekem is elkell mennem fürdeni,wcre stb.Én is mondtam párszor,hogy most vedd ki most ne,de azt mondta bízzam rá,aztán menjek a dolgomraKép,remélem lassan mégjobban szokja apáját.

Így fürcsizek és még véletlenül sem nézek a gépbe,mert az öklöm és a tapétán lévő mackók nagyon érdekesek.Kép

És ilyen csini vagyok ma
Kép

Timurr
Vendég

Connie,

Te méred, hogy mennyit eszik Ákos? Vagy valamiből ki tudod számolni, hogy 1000 g-ot.
Tegnap este azt hittem itt a vég... Teljesen kiszívta mind a két cickót, és még szopizott volna. Mire pánikba estem volna, rájöttem, hogy igaz hogy szopizni akar, de nem éhes, csak komfortszopi lesz. Így is volt, fél óráig cumizott, aztán elaludt. Ez este 10 után volt, és 2-kor mikor kelt, már volt tejcsi Kép Kép
Fura, hogynapközben sokat evett, és estére így kiürültem de nem is igényelte. Talán neki is megvan a napi adagja, s ha annak nagyrészét betermeli hamarabb, akkor este már csak kevesebbet fog igényelni?

Connie, te iszol teát vagy szedsz homeos bogyót?
3 hónaposan lesz növekedési ugrás? Ákos már a közelében van...

Akiren
akiren

Akiren,
Hétvégén mértük, mert jóval ritkábban eszik mostanában, mint régebben, onnan tudom. Most is mérem, a gyerekdoki is azt mondta, hogy 1000-1200 g-ot már be kellene termelnie. Nem lenne gond a kevesebb se, de nincs rendben a pisije.Kép

Most elkezdtem megint a Laktoherbet, mert lehet, hogy azért is eszik kevesebbet, mert nehezebben jön a tejcsi. Ma délelőtt háromszori nekifutásra, 50 perc alatt 200 g-ot benyomott. Meg hoz a párom alkoholmentes sört is, ha nem is használ, de legalább szeretem.Kép

10 nap múlva lesz 3 hónapos.

Estére mindig kevesebb a tejcsi. De nálunk nagyon ritkán nem elég.

KépKép
connie

Sziasztok!

Na, reggel megkaptuk a négyhós oltást Kép. Egyenlőre móka van és kacagás, de az én gyomrom azért görcsben van.
Pici fiam 7430 gramm, meg vagyok vele elégedve.

Virág
Remélem Vince (is) jól viselte az oltást.
Mostmár szoktam én is fürdetni, de csak akkor, ha Krisztián későn ér haza, vagy valamiért nem ér rá.
Nektek is vissza kell menni az orthopédiára mostanában? Tegnap voltunk, és rengetgen voltak, ugyanis az egyik doki szabin van 3 hétig, úgyhogy csak hétfőnként van rendelés. Szerencse, hogy pont tegnap mentünk.
Milyen babakocsit vettetek?

Nálunk tök jól elvannak a fiúk egymással, néha szoktam is gondolni, hogy ha nem én adnám a kaját, rám nem is lenne szükség.

Connie
Ügyi vagy! Tök jó, hogy varrni is tudsz. Én elég ügyetlen vagyok, de azért próbálok ezt-azt csinálni a fiamnak(pl. képet a falra), mert úgy gondolom, hogy ezek a dolgok sokkal "értékesebbek", mint a bolti cuccok, mert szeretettel készíti az ember.

Majd még később bekukkantok, remélem tűrhető napunk lesz.
zsana75

Connie,

A Laktoherb csak arra jó hogy könnyebben jöjjön a tejcsi? Kép azért szaporítja is, nem?????
A homeos bogyót próbáltad?
Majd írd meg, hogy a sörnek milyen hatása volt. Csak azért, mert én utálom, de ha szuper "tejcsináló" akkor bevállalom.... brrr

Ákos most pár napja melyik szopit hagyta ki? Még mindig két mellből szoptatod?
Szetintem ha Ákos megeszi az 1000 g-ot és elég is neki, akkor nem nő a tej mennyisége, amíg ő nem akar többet enni, addig nem is lesz több, csak ha növekedési ugrás lesz. (szerintem Kép Kép )

Képzeld, nekem a gyerekdoki azt mondta, hogy ez a rohamos növekedés Grétánál 3 hónapos koráig lesz, akkor majd lelassul. És azt is mondta, hogy lehet, hogy kevesebbet is fog enni. Na akkor most hol itt a növekedési ugrás? Eddig mindehol azt olvastam, hogy 3 hós kor körül ugrás, több tejcsi. Most akkor a gyerekdoki miről beszél?
Vagy úgy gondolja, hogy azért hízott ennyire, mert annyit eszik mint egy 3 hós, és akkor így nem lesz ugrás?

Akiren
akiren

itt vannak a képek a babaszönyegröl, ahogy igértem! Kép
Kép
Kép

akinek ergonomiai fürdetökádja van, attól kérdezném, hogy nektek is kifesziti magát a manó, mintha ki akarna ugrani a kádból? (nekünk homorit ezerrel es rugdal Kép))

Kép
vaktyuk

Sziasztok!

Lányok, Ti hogy bírjátok ezt az időt? Olyan nyomi vagyok egész nap, annyi minden tervem van, idő is lenne rá, de semmihez sincs kedvem..

Timurr, édes a kislányod nagyon Kép

Connie, gratulálni szeretnék a kreatividásodhoz,
ötletes játékot "faragtál".
A picurok még nagyobb korban is jobban eljátszanak vmvel ami nem is játék elvileg. Sokszor a csomagolás jobban érdekli mint maga a játék. Vagy kedvenceik lehetnek: mindenféle konyhai bigyó, lábas, fedő, műanyag tányérok, színes ruhaanyagok, kendők, díszes hajgumik stb. Fürdőjátéknak a színes flakonok, amelyekből öntögetik a vizet, stb. Nálunk a lányok ugyan szeretnek barbizni is, de az ágyukban lévő alvós állatkák legtöbbje házi készítmény.
Én nem tudom, hogy csinálom, de egyre több tejem van Kép, ezen kívűl bejelentem, 13 nap alatt fogytam 3 kg-t! HURRÁ!
Puszi, Vezso
vezso

Vezso!

A sok tejcsi érdekében nem is szedsz, iszol semmilyen csodaszert? Hányszor eszik a gyerkőc? Talán valami növekedési ugrást produkál ő is?

Akiren
akiren

Akiren
Nem szedek semmit, nem iszom laktoherbet sem. Rendszeresen eszem 5X egy nap, reggel nagy tál müzli gyümölccsel, 1 bögre tejeskávé, tízóraira gyümölcs v natúr joghurt (amennyi jólesik), ebédre párolt (hal ált)dolog salátával, v könnyű főzelék habarva, du sok sajt, főtt tojás, házi joghurt. Nem eszem kenyeret, tésztát, cukrot, zsíros ételt. Rozi igény szerint szopik, éjjel 4-5-6 órát bír ki cici nélkül, napközben max 2 órát. Csak akkor nem, ha többet alszik napközben, de ez nem jellemző. Sokat van fenn, elnézelődik, játszogat, elég keveset alszik nappal. Kb egy hónapja észrevettem, hogy az egyik mellemben kevesebb tejcsi van, ezért azt gyakrabban kínáltam neki komfortszopizni és sikerült újra felturbózni azt a mellem is. Rozi most lesz 4 hónapos a jövő héten, nem tudom, hogy növekedési ugrásban van-e.
Vezso
vezso

Akiren,
Írtam reggel, hogy nem jó Ákos pisije, mert túl tömény, ez elviekben azt jelenti, hogy nem kap elég folyadékot. A hajnali 6 órás szopit szokta kihagyni, meg valahogy nincs annyira oda a kajáért pár napja, de ez lehet ettől az idióta időtől is.

A növekedési ugrás azt jelenti, hogy többet szeretne enni a gyerkőc, mert már annyira megnőtt, hogy nagyobb lett az étvágya is.Kép Miután megduplázták a súlyukat, mindenképpen lelassul a növekedésük üteme. Mondjuk Ákos már most is visszavett, de még így is 25 dkg körül hízik hetente.Kép

A laktoherb szaporítja a tejet, de ha több van, könyebben jön.Kép

Vezso,
Ne is mondd, valaki szivacsot rakott az agyam helyére.Kép

Vaktyúk,
Köszi a képet, jól néz ki ez a szőnyeg.Kép

KépKép
connie

Vezso,
mmmmmmm, és én ennek a nagyrészét nem ehetem.KépKép

Ti mennyit játszotok a babátokkal? Én képtelen vagyok folyton szórakoztatni, mikor ébren van.KépInkább viszem magammal, tegnap együtt varrtuk a napellenzőt a hordozójára, ma együtt mosogattunk.

KépKép
connie

Connie
Miért nem eheted? Bocs, ha már írtad?

Mi mindig odavisszük Rozit, ahol mi vagyunk, beszélünk hozzá, kezébe adogatunk csörgőt vagy textiljátékot, amiket szeret morzsolgatni, de még nem fog tudatosan és egy idő után elejti a dolgokat, vagy jól fejbevágja magát a csörgővel, mert össze-vissza hadonászik. Szereti nézni, ahogy vasalok, a színes ruhák mozgása nagyon leköti. Most ennyi jut eszembe.
Időjárás:esik, esik...
Vezso
vezso

És zenét hallgatunk, meg énekelünk, azt imádja!
De vannak zenék, amiktől sír.
Vezso
vezso

Vezso
Köszi.
Bárcsak kibírnám kenyér meg tészta nélkül.Nekem is rákéne állnom egy kis nem diétára,de visszafogni magam,mert ha így haladok lassan megint úgy nézek ki,mint kilenc hónapos terhesen
Lányok Maja egész nap alszik,még ennyit sosem aludt,remélem nincs baja,szerintetek felkeltsem nem ám éjel meg nem alszik majd.

Connie
Én beszélgetek vele egy darabig,aztán berakom a kiságyba vagy a játszószpnyegre és huzigálom neki a zenélőket,ha megunja szotam hintáztatni a hordozóba,vagy most az etetőszékbe,Rákötöttm neki a micimackó sereget és nagyon örült neki.Sokszor viszem én is magammal és akkor magyarázok neki mit csinálok.

Csináltam babanaplót,ha van kedvetek,időtök nézzétek meg.Sőt ti is csinálhatnátokKép
http://majababa.blog.babaszoba.hu/
Timurr
Vendég

Connie,

Akkor a gyerekdoki azért mondhatta, hogy kevesebbet fog hízni, mert a 2 hós olátsnál már majdnem duplája volt a születési súlyának.
Nem bánnám, ha kevesebbet hízna, csak nem szeretnék beleesni abba a parába, hogy kevés a tej... pedig már kezdem belelovalni magam Kép Kép Kép
Akiren
akiren

Ja jó, ennyit én is foglalkozom vele, cipelem magam után, beszélgetünk, magyarázom mit csinálok stb., de nem énekelek meg mondókázok neki egész nap.Kép

KépKép
connie

Vezso,
Ákos érzékeny a tejtermékekre, kiüt tőlük, meg fáj a pocakja.Kép Egész nyáron nem ehetek fagyit.KépKép

KépKép
connie

Connie
Nem is kell. Hagyni kell őt is érvényesülni. Olvastam vhol, hogy ha túl sok inger éri őket állandóan, idegesek lesznek.
Rozi egyébként nagyon kiegyensúlyozott, boldog baba,sosem sír, ill kb 3-4x sírt eddig, ebből az egyik az első (2 hós) oltásnál volt, a többi este, amikor fáradt volt.Azt viszont tényleg igényli, hogy lásson minket. Édes volt ma délelőtt, mert kártyázunk Zsófi lányommal (römi) és odatettük a Rozit is hasra az ágyra. Úgy nézett ki, mintha ő is kátyázott volna. Nagyon muris látvány volt.
vezso

Connie
Értem. Akkor tényleg vigyázni kell. Viszont van egy ötletem fagyira: a gyümölcsöt összeturmixolod cukorral, vaníliáscukorral, pici citromlével és lefagyasztod. Ha csak mesterséges édesítővel csinálod, fogyifagyi lesz. A legjobb piros gyümölcsből (meggy, málna), bele lehet reszelni narancshéjat picit v citromhéjat. Tölcsérkészítőnél lehet venni tölcsért (5 ft 1 db) és tölcsérből enni. Mi állandóan tartunk itthon ilyen házifagyit, meg van tölcsér is és a gyerekek imádják. Nekik tejszínhabbal keverem a gyümölcsöt. Ha sok vendég van, akkor ez a tölcséres házifagyi nagy siker mindig.
vezso

Én sem mondókézok, énekelek egész nap Ákosnak. Abból indultam ki, hogy engem is idegesítene.Kép Van amikor egyértelműen beszélget az állataival, és játékaival, akkor nem zavarom. Most "olvas" a kiságyában.KépKép

Útálom az ilyen időt.

Ákos is "leállt" a gyarapodással amióta duplázott. Õ most 170-et hízott. Előtte 270-300 volt a heti átlag. Anyatejes és tápis korában is. Volt 2 hét amikor 100 alatt hízott, akkor amikor nem akart szaporodni a tejemKépKép

Kép

Kép
vizimano

Vizimano
Én is utálom! Itt most épp függönyszerűen esik! Afrikában láttam ilyet!

Ne izgulj a növekedéssel kapcsolatban, csak az első hónapokban nőnek gyorsan, aztán lassul a tempó.
Vezso
vezso

Vezso,
Akkor jó, kicsit lelkifurim volt, hogy esetleg nem foglalkozom vele eleget. Mindenki azzal riogatott, hogy majd semmire se lesz időm a baba mellett, gondoltam vmit rosszul csinálok, mert van.Kép
A fagyi receptet köszi, 7végén csinálok, nyami-nyami.Kép

Én is úúúúútálom ezt az időt, nem lehet sétálni menni.Kép

KépKép
connie

Connie
Nehogy azért lelkifurid legyen, hogy mást is csinálsz, a babácskák szépen beilleszkednek a család életébe, és az, hogy van szabadidőd csak azt mutatja, hogy mindent jól teszel. Ez azért babától is függ, pl ha hasfájós, akkor biztos sírósabb is és az egész nap máshogy alakul.
Örülök, hogy tetszik a recept Kép Ha eszembe jut még vmi finomság ami tejmentes, megírjam? Szeretek alkotni a konyhában, néha terápiás célból sütök-főzök. Nem eszem meg sokszor, csak élvezem amíg elkészül vmi.
Nekünk ma élelmiszert kellett volna vásárolni,de ebben az időben még az orrunkat sem dugtuk ki.
vezso

Vezso
Nekem mindenképpen küldheted a tejmentes recepteket, mert nálunk is az a helyzet, mint Connie-nál, csak durvábban Kép.

Connie
Ezt a sok szabadidőt részben az igény szerinti szoptatásnak is köszönheted. Aki az ellenkezőjét állítja, az valószínűleg nem próbálta.
Hidd el, jeleznek ezek a picik, ha igénylik a társaságodat, egyébként pedig ismerkednek a világgal, lényeg az, hogy mellettük legyünk és reagáljunk a jelzéseikre.

Időjárás: én meg itt örülök, ugyanis az elmúlt két nap fülledt időjárásától az ájulás kerülgetett, most pedig tök jó, lehet pihenni. Persze megértem, ha valakinek kertje van, ott biztos elviselhetőbb a 40 fok is, mint egy negyedik emeleti lakásban.

Palack: mi theodora ásványvizet szoktunk venni, a cimkéje is tetszik a fiamnak, és ha már csak kevés van benne, odaadom neki, nagyon szokta figyelni, ahogy lötyög benne a víz.

Oltással kapcsolatban nem akarok elkiabálni semmi, majd még jövök és beszámolok. Kép
zsana75

sziasztok
gyors bejelentkezés:megkaptuk a 4 hós oltást, mind a két lábába kapott szegény,annyira sajnáltam,de érdekes módon csak addig sírt amíg beadták,aztán már mosolygott.Helyettes dokinő volt,lehet h másképp adta be? A mi dokinőnk oltása után hazáig sírt.
Viszont hazaérve rájöhetett h mi történt,mert csak kézben marad el, egész délután be volt kötve a kendőbe és aludt-most is alszik,pedig már menni kéne fürödni..Nekem meg leszakad a derekam:8380g volt a mérésen:-)
Zsana
Pierre Cardin(így írják?) a kocsi ,a 18 ker-ben vettük az elefáni babadiszkontban. Kicsit nehezen kezelhető,de már kezdem megszokni:-)Köszi az infót az orthopédiáról,lehet h megvárom a 3 hét elteltét,majd azt mondom nyaralni voltunk, nincs idegem sorbaállni,most az én allergiagyógyszereimet is intézni kell,és mivel vmi kretén beutalóhoz kötötte,előbb a háziorvosnál fogok szobrozni,aztán az allergológián,tiszta felüdülés.Bnőm szerint ez az oltás másnap mutatja ki a foga fehérjét,legalábbis az ő gyerekénél második nap okozott panaszokat.Remélem megússzuk:-))
Na rohanok,ébred a gyerkőc.
Virág
villes

Asszem a mai fürdést kihagyjuk. Vilmos is alszik kb. 5-től, persze közben szopizott, de nem ébredt fel. 4 körül volt pici hőemelkedése, akkor kapott egy kúpot, de más gond nincs egyenlőre.
zsana75

Vezso,
Sejtettem én, hogy valami turpisság van a dologban, nem lehet mégse annyi teendő egy babával, ha a több gyerekes anyukák nem kapnak idegbajt.Kép De persze a terhesség alatt is mindenki ijesztgetett mindenfélével, most meg folytatják.
A tejmentes finomságok receptjeit nagyon tudnám értékelni.Kép Most a müzli a sztár-édesség, gyümilével. Meg néha (ill. nem annyira néha) egy-egy sportszelet, de csak a sport kedvéért.Kép

Zsana,
Nekünk is nagyon bejött eddig az igény szerinti szopi. Most már Ákos is megnyugodott, hogy kap enni, ha kér, és nem adja elő minden kaja előtt a hattyú (éh)halálát.Kép

KépKép
connie

Sziasztok.
A lányaim :-)

Vezso

Kép
vezso

Még egy kép : házi babaúszás

Vezso

Kép
vezso

Vezso sok sok gratula a gyonyoru torpekhezKépVegreKép
Kerdes
Ti hogy alltok a furcsivel?
En pl ha nmincs az a rohaszto meleg es bealszik elotte de az a nagyon mely alvas akkor inakbb hagyomKép Atrendezodott a napunk este9tol 4ig alszik akkor kis kajcsi aztan 8-fel9ig

Kép
vaktyuk

Jó reggelt!
Vezso
Gyönyörűek a csajok!Nagyon szépek!

Sajnálom az az oltásos manókat.Kitalálhatnának egy olyan oltst amibe egyszerre benne van minden,vagy szájon át szedhető lenne.És nem lenne mellékhatása,tudom mindennek megvan a miértje,de úgy sajnálom őket.Mi jövő kedden megyünk az elsőre és nagyon félek,lehet majd vele sírok.

Connie
Ezt a sportot én is űzöm

Timurr
Vendég

Jó reggelt Mindenkinek!

Köszönöm, aranyosak vagytok Kép

Vaktyúk
Van nálunk is olyan néha, hogy nem fürdik a pici, pl ha egész nap nyügis volt és végre szépen alszik akkor nem keltjük fel. Ebben a korban a fürdés elsősorban felüdülés, mert ha belegondolsz, a popsifertályon kívűl nem lesznek igazán koszosak (Később jó alaposan bepótolják. Kép Erre mondják, hogy kétfajta gyerek van: tiszta vagy boldog). De sztem az túlzás, amit az amerikai barátnőm csinált, hogy kéthetente fürdette a picit. Mert végül is nagyon élvezik a pancsolást.
Éjjel fenn vagy? Sokszor írsz éjszaka.

Timurr
Jó lenne az ilyen oltás Kép Én is utálom, kár, hogy mi nem kaphatjuk meg helyettük, bevállalnám. Próbálj meg arra gondolni, hogy milyen borzasztó betegségek ellen kapják.
A legrosszabb oltásfajta az a sárgaláz elleni, ha trópusi országba megy az ember, nagyon ajánlott: na azt szívizomba adják..., csak úgy be a mellkason keresztül. Kész horror. Van aki csak emmiatt nem mer ilyen helyre utazni.

Connie
Tojást ehetsz? És vajat v margarint? (gondolom nem, de azért megkérdezem).
Ma bevásárolok, lehet, hogy nem fog esni?!
Vezso
vezso

Vezso,
Tojást nem sokat, de pl. annyit, amennyi a rántott hús panírjában van, vagy a fasírtban, igen. Margarint meg bármennyit, vajat nem.

Ákos tegnap bemutatta, hogy lehet egy kisbaba is fenéktől nyakig koszos.Kép Beleresztett megint egy pelusba két kakit, persze a második már csak a hátára meg a bodyjára fért.Kép
Ha bealszik, mi se fürdetjük meg este, de ilyen még csak egyszer volt eddig. És kis cseles, mert előrébb akartuk hozni a fürdetést + fektetést, erre az esti szopival annyit nyüglődött, hogy egy perccel se tudtuk 10 előtt lefektetni, és ezt kétszer is eljátszotta.

Timurr,
Ne sírj vele, mert még jobban megijeszted.KépMost már, hogy anyukák lettünk, mi vagyunk a legbátrabbak, a legügyesebbek és persze a legszebbek is.Kép

KépKép
connie

Nos, az eddigiek alapján azt mondom, hogy akinek nincs felesleges húszezer forintja a szegény gyógyszergyártók megsegítésére Kép, az nyugodtan adassa a régi oltást, mert szerintem nem attól függ, hogy hogy viselik a babák.
Nálunk a múltkor sem okozott gondot, és most sem, pedig előre nem is adtam kúpot, csak amikor lett egy pici hőemelkedése, és akkor is csak egy felet. Ennél sokkal nyűgösebb napjaink is vannak, oltástól függetlenül.
Egyébként az jutott eszembe, hogy gyerekkoromban - persze csak iskolás korig tudok visszaemlékezni - mindig nagy hisztéria előzte meg az oltásokat, mert néhány gyereket jól beijesztettek a szülei, ők pedig a társaikat és mindenki parázott, amikor pedig megkaptuk az oltást, többnyire csak csodálkoztunk, hogy jééé, ennyi volt? Most is azt látom, hogy inkább azért sír a fiam, mert megijed, nem pedig azért, mert annyira fáj, és tényleg nem mindegy, hogy hogy tálalja az ember a dolgot.
Persze van, akinél gondot okoz az oltás, lehet, hogy a következő már nálunk is, de nem feltétlenül, tehát inkább ne aggódjatok feleslegesen előre.

Lenne egy kérdésem azokhoz, akik már kaptak tgyást. Ti mennyit kaptatok? (úgy értem százalékban) Én azt hittem, hogy a nettó fizetésem 70%-át fogom kapni, közben pedig több, mint 90%-át kaptam. Létezik az, hogy ez így jó?

Vezso
Tényleg nagyon szépek a lányaid!

Vaktyúk
Mi eleinte voltunk így, hogy nem sikerült minden nap fürdetni. Próbáltuk úgy intézni, hogy kétnaponta sikerüljön. Mire bejött a nagy meleg, addigra már meg tudtuk oldani, hogy minden nap legyen fürdés, mert ugyan koszos nem lesz, de ő is izzad (vagy én izzadom őt össze Kép), tehát mostanában minden nap, persze vannak kivételek, lásd tegnap.
zsana75

Vezso,
Azt is akartam írni, hogy gyönyörűszépek a lányaid.Kép

Zsana,
Létezik, mert úgy számolják, hogy a brutód 70%-a, mínusz adóelőleg, de nem vonnak se eü. hozzájárulást, se nyugdíjjárulékot, így többe jön ki, mint a nettód 70%-a.

Apu is azt mondta, hogy nem az oltástól függ, hogy viselik a babák, pl. ha bújkál bennük valami megfázás, akkor rosszabbul. Mi is a régit adatjuk, a családunkban a gyerekorvos meg a gyógyszerész is azt javasolta.Kép Egyébként meg ismerem a gyógyszergyárak marketing módszereit elég jól.Kép

KépKép
connie

Zsana
Én azt nem értem,hogy májusra két hétre kaptam 25.000 ft-ot,most egész hónapra júniusra pedig 40.000-et,közbe összement?nem értem én sem,kíváncsi vagyok a következő mennyi lesz.

Timurr
Vendég

Vezso,

Csatlakozom a többiekhez gyönyörűek a csajszik.
Maja is nagyon édi, szép kerek a pocijaKép
És persze mindenkiéKép
Örülök a pozitiv tapasztalatoknak a 4hós oltást illetően nemsokára mi is kapjuk (a hagyományost) én már most próbálok rá lelkileg készülni. Ja és úgy tudom oltás előtt alaposan megvizsgálják a picurokat és csak akkor adják be ha teljesen tünetmentesek.
Képzeljétek kb. két hónapja feladtam itt egy hirdetést, hogy van némi tejem lefagyasztva csak érte kell jönni és csak tegnap jelentkezett valaki, hogy igényt tartana rá.
Furcsálottam....
jammie

SziasztokKép
Nálunk sincs különösebb gond a 4 hós oltás után,a tegnapi napot gyakorlatilag végigaludta a kendőben(bezzeg az esti szopi után!Úgy kinyíltak a szemei,h az csak naKépDe ilyet oltás nélkül is csinált már.Kicsit bágyadtabb,mint szokott lenni,de még hőemelkedése se volt(igaz én beadtam neki kúpot megelőző jelleggel)

Vezso
Nagyon szépek a lányok!Gratula! Tök jó,h Connienak írtad,ne legyen lelkifurdalása h nem szórakoztatja állandóan a gyerkőcöt:én is állandóan ezen lelkizek,teljesen rosszul érzem magam,ha egy kicsit magában hagyom,pedig ha szeretném,hogy később tudjon játszani egyedül is,akkor gondolom nem árt néha már most is hagyni h beszélgessen az állatkáival vagy a plafonnalKép,csak olyan rossz érzés.Viszont a házimunkát senki nem csinálja meg helyettem én meg éjszaka nem vagyok hajlandó megcsinálni,örülök,h betalálok az ágyba mostanában.
Tgyás
Én kevesebbet kaptam,mint számítottam,lehet h azért mert ex-vállalkozóként(ahol ugye saját magam munkaadója is voltam) mégiscsak vonnak vmit.
Virág
villes

Sziasztok
Vezso igen tegnap ejjeli bagoly voltam kb 4ig akkor kelt a mano aztan fekudtem le aludni.
En is a regit adatom be mert sztem barmit mondanak a gyogyszergyarto cegek ugy is kamauznak es nem biztos hogy a kulfoldi sokkal jobb lasd Contergan botrany pl. Meg ugye mi is felnottunk ezen az oltasonKép
Csak azt tartom felhaboritonak hogy mindenkivel meg akarjak etetni azt hogy a regi szar meg ilyen olyan szarmazekok amitol beteg lehet a baba, persze azt elfelejtik hozzatenni hogy egy adag tengeri hallal egyutt siman a 10x higanymennyiseget akar megeheted.
Timurr tunderi MAja babaKép o is ugy nez ki furcsi kozben mint a kis Buddha.
En sem szorakoztatom folyamatosan manot sot neha szoktam hagyni kicsit nyugizni ez altalaban az elalvas elotti nyugi 3 percet kiabal aztan bealszik.

Kép
vaktyuk

Ja tgyas en minimalra voltam bejelentve es elozo honapban 37 et most 35ot kaptam, most tulkepp ami a tgyas utan van az a gyes vagy a gyed? es az mennyi?

Kép
vaktyuk

pzita

Pár tejmentes édesség recept

Palacsinta tej és tojás nélkül
(júniusi Kismamából, még nem próbáltam)
Kb 16 db palacsintához: 50 dkg liszt, 9 dl szénsavas ásvány víz, 1 evőkanál cukor, egy csipet só. Robotgéppel összekeverem, teflonserpenyőben sütöm palacsintánként fél kávéskanálnyi olajjal. Vastagabb lesz, mint a hagyományos palacsinta és nem süthetjük őket sötétre. Megtölthetjük lekvárral, darált dióval, mákkal stb.

Szilvás torta (mindjárt jön a szilvaszezon)
Omlós alaptésztát készítek: 40 dkg liszt 1 zacskó sütőporral keverve, 20 dkg sütőmargarin, 10 dkg cukor, 1 tojás, egy csipet só, vaníliás cukor (vagy pár csepp vanília aroma), esetleg reszelt citromhéj.
Kivajazott, lisztezett tepsibe belenyomkodom, úgy hogy legyen pereme. Megszurkálom villával és kevés fahéjat szórok rá. Friss, magozott szilvákat félbevágva szorosan ráteszek a tésztára, hogy befedje. Megszórom kevés cukorral (vagy folyósabb szilvalekvárt rácsepegtetek itt-ott). Megsütöm kb 200 fokon, a széle ropogós lesz a belseje meg finom "szöttyös". Ha kihűlt, jobban lehet felvágni, de forrón is ki lehet evőkanállal lopdosni belőle, ha ezt nem bírjuk kivárni.Mi nem szoktuk bírni Kép

Sült banán (eperrel is lehet készíteni)
Teflonserpenyőben kevés cukrot pár evőkanálnyi margarinnal és fahéjjal felforralunk, ebben megkaramellizáljuk a banánokat (érdemes vagy vastagabb karikára vágni vagy negyedbe). Pár másodperc múlva 1-2 evőkanálnyi narancslevet és ugyanannyi rumot ráöntünk. (aki ehet hozzá hagyományos fagyit, annak vanílás fagyigombócokkal kínálom). Rekord 3 perc alatt el lehet készíteni!

Mákimádók tortája = ennél több mák nem fér sütibe(ebben van tojás jócskán, de érdekes, hogy lisztet nem tartalmaz)
25 dkg darált mákot 25 dkg liszttel és 8 tojással összekeverek. Beleszórok egy marék mazsolát (előtte lehet rumba is áztatni), aki szereti.
Sütőpapírral bélelt kerek formába öntöm és 190-200 fokon sütöm tűpróbáig. Nagyobb kerek tálba kitesszük a megsült tésztát és leöntjük a következővel még forrón: kb 1 dl barack- vagy narancslekvár fél deci vízzel felforralva. Ezt a forró öntetet teljesen beissza a torta alul is és irtó finom lesz tőle! Reggeli gőzölgő kávéhoz isteni!

Vezso
vezso

Sziasztok!

Pzita,
köszi, megelőztél! Kép Én is ezt akartam föltenni. Kép

Villes,
tök megértelek bolygókerék ügyben, én is úúútálom!!!! És a mi kocsink ugyan egy pöcökkel rendes állású kerékké tehető, de a pöcök mindig kiesik valamiért. Kép

Connie,
a mi bébitornázónk is ilyen volt eredetileg Kép , csak aztán ahogy Panni fogni és szájába tömködni kezdett, nyúlt a madzag és élg veszélyessé kezdett válni. Vettem egy állványt, azon cserélgetem a dolgokat. Sokáig jó volt, de 4 hónaposan már azt is unja. Inkább hason próbál tornázni és mindent megenni. Kép Olyan, mint egy kölyök tigris, mindenre hirtelen mozdulattal tátott szájjal lecsap. Kép

Gyerekkel udvariasság vidéken? Ugyan! Én 1* télen (overall meg minden) egy 13 hónapos alvó gyerekkel álltam végig Miskolctól Ózdig buszon az utat (1,5 óra). Persze, miért is kellett neki aludni? (reggel 3-kor keltünk, utaztunk Miskolcra kórházi kivizsgálásra és du 3-ig nyúzták a szerencsétlent)

Tegnap elintéztem a GyED-emet. Na, eddig tartott a jó dolgunk. Eddig én is kb a fizumat kaptam. Kép De még mindig jobb, mint a GyES. Attól nagyon félek! Szeretnék a Cicóval maradni, de elég kétséges, hogy olyan pénz mellett menni fog! Kép

Timurr,
nagyon tetszik a babanaplód! Kép Sajnos nekem a saját kis könyvembe sem nagyon van időm írni. Kép Mindig egy jegyzetfüzetbe hirtelen befirkantom, hogy mi volt és 1-2 hónap múlva a naplóban rendesen megfogalmazom.

Vezso,
gyönyörűek a lányok! Kép

Majd jövök, cirkusz van!

Kata
panni2005

Sziasztok!

Köszönjük a bókokat Kép

Vaktyúk
Tényleg mindenfélét megetetnek velünk és észre sem vesszük. Vhol olvastam egyszer, hogy egy átlag magyar ember kb egy kg ételfestéket eszik meg egy év alatt üdítőkben, cukorkában stb.(!)

Nekem ez a gyes, gyás nagyon zavaros, én még az adóbevallásomat sem tudom megcsinálni...

Most nem tudok többet írni, remélem örültök a recepteknek Kép
Vezso
vezso

Vezso,
Tutik a receptek, köszi.Kép Most viszont leviszem magunkat sétálni, este vendégek jönnek, meg a vízszerelő a fürdőszoba átalakítás miatt.

KépKép
connie

Sziasztok!

Csatlakozom a többiekhez, Vezso, csak gratulálni lehet ezekhez a lányokhoz!
a támogatások tényleg kuszák, de én is meglepődtem az első tgyáson, többet kapok, mint ha dolgoznék! Ennek örülök, de elég vicces. Viszont még én is rájöttem, hogy mi merre, majd meg őszültem! Nekem voltak a szerződéssel is gondjaim, állami cég közel 4 éves munkaviszony után még mindig csak hosszabbítgatta a szerződésemet......... no comment.
Mi ma estünk túl a 3 hónapos oltáson, egyelőre nincs gond, adtam én is kúpot megelőző céllal, azóta tök nyugi van. Én sem aggódom, bár jó lenne egyszerre letudni, de szerintem is azt kell nézni, hogy ez mennyi minden ellen véd.
Nagyon aktív ez a fórum! Alig győzöm elolvasni, azt meg hogy írjak! Próbáltam a lakhely szerinti topikot is , de a debreceniek nem ilyen aktívak!
Kata, ez a Miskolc-Ózd sztori elég durva!
Én amúgy miskolci vagyok, és én a városon belüli tömegközlekedésen csak jókat tapasztaltam! Ózdon szültél vagy Miskolcon?

Moszika
moszika

Nekem még mindig nem tiszta,hogy lehet hogy egyszer enyi egyszer meg amennyi a tgyás,dehát ha rákérdezne az ember biztos lenne rá magyarázat,csak földihalandó elsőre nem értei.(meg másodszorra sem)

Kata
Örülök,hogy tetszik,tegnap a manóm egész nap aludt és így volt időm.Ma eddig délelött egy órát,délután is kb. egy órát aludt,ennyit a napirendről.

Ez a mákostorta nagyon jól hangzik.

Vaktyúk,Jammie
Köszöni a kisbuddha.Kép

Timurr
Vendég

Vezso ilyen szempontbol en is full hulye vagyok, ha nem lenne konyvelo aki helyettem a fejeben tart mindent akkor huu nem is tudom mi lenne, es nemsokara lejar a tgyasom kene menni intezni a gyedet??Kép amugy remelem vegigorditja a gyerek a varakozasi idot es megpukkadhat az osszes segg ugyintezo

Kép
vaktyuk

Connie
Úgy látszik, ez egy ilyen vízszerelős nap Kép. Nálunk is voltak, szétverték a konyhát Kép, mert állítólag áztattuk az alsó szomszédot.

Pzita, Kata
A linkeket és is ismerem, sőt, az oep honlapját is, de ezek csak tájékoztató jellegű infók, a lényeget soha nem lehet megtalálni ilyen helyeken. Kép

Vaktyúk, Vezso
Én viszont általában képben vagyok, az adóbevallásomat a tíz munkában töltött év alatt egyszer bíztam csak a könyvelőre, egyébként magamnak csinálom (a könyvelő sem tudja jobban, ha én nem adom meg neki az adatokat).
Most pl. kijelentette a könyvelő, hogy intézzem el magamnak, még a betegállományt is én intéztem. Az oep-pelnekem csak jó tapasztalataim vannak, arról nem ők tehetnek, hogy a szükséges papírok felét nem küldtem be (mert ugye nem említették a fenti oldalakon). Telefonban nagyon kedvesek és segítőkészek voltak.
Az meg külön jó, hogy több pénzt kapok, mint amire számítottam, bár nekem még így is sok, valami nagyon kedvező adókulccsal számolhattak! Kép

Moszika
Ez a topik aktív??? Kép Bevallom, én már elkalandoztam máshova is, mert kezd uncsi lenni, hogy órákig semmi.
zsana75

Sziasztok!

Végre van egy kis időm írni. Bendi ma jó hamar elaludt. Kép És most fáradt sem vagyok annyira, hogy már aludni akarjak. Kép Ez is azért van, mert reggel 6 után még visszaaludt 8-ig. Kép Nekem ez a reggel 6-kor kelés valahogy nem jó. Utána hiába aludnék napközben akkor már nem megy, meg attól csak még álmosabb leszek, de ha reggel 8-ig alhatok, akkor minden frankó. Kép

Amúgy mi is megkaptuk a 3 hós oltást. A szúrásnál egyáltalán nem sírt Bendi, sőt nevetgélt. Kép Aztán este bepótolta. Kép Vagy 3 órán keresztül bömbizett szegényke, nem győztük, hogy vígasztalni. Kép Szerencsére ennyi volt, adtunk neki kúpot, utána aludt másnap délig, csak szopizni kelt fel néha. Kép

Azt hiszem Akiren kérdezett tőlem a gyakori evésről. Bocs, hogy csak most válaszolok. Ez nálunk úgy volt, hogy kezdetben állandóan aggodalmaskodtam, hogy túl gyakran etetem, de semmi más nem volt olyan jó nyugtató, mint a cici. Ha nyűgi volt, akkor a cici volt a legjobb megoldás, cumit nem fogadta el, úgyhogy egy idő után neki is nekem is az volt a legjobb megoldás, hogy nem paráztam tovább és elhessegettem magamtól azt a gondolatot, hogy fájni fog a hasa a sok evéstől, meg hogy túl sokat hízik stb. És hagyom, hogy maga szabályozza a dolgokat. Ha nyűgös megkínálom a cicivel, ha nem éhes nem fogadja el, ha csak kicsit éhes, akkor keveset eszik és így jól elvagyunk. Most már van olyan, hogy 4 óra is eltelik két evés közt, de ez függ attól is, hogy aznap épp mit csinálunk, ha valami nagyon újdonság van aznap, vagy megyünk valahova akkor mindig sokkal több idő eltelik az etetések között, mert az új dolgok lefoglalják. De pl. esős, otthonmaradós napon, többször kéri a cicit. Éjszaka pedig eleinte felébredt éjfélkor, háromkor és utána meg óránként. Aztán már csak éjfélkor meg háromkor. És mostmár legtöbbször csak kettő-három körül. Kép Szóval egyre javul a helyzet, ahogy egyre több dolgot tud már magától csinálni, például már tud hátról hasra fordulni, a rágókát ha a kezébe adom, akkor beteszi a szájába és rágicsálja stb. egyre kevésbé igényli a gyakori cicizést és nélkülem is egyre jobban elvan. Kép

Hú Vezso, ezek a csajok, te ki mered engedni őket az utcára? Kép

Timurr

Maja pedig egyre szebb. Kép

A tgyás tényleg elég jó, nekem is több, mint amire számítottam. Valszeg más az adózás szempontjából a dolog. Az eltérő összegek amiatt is lehetnek, hogy nem fix összeg van havonta, hanem naptári napi elszámolás van.

ruz
ruzicsky

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?