Új privát üzeneted érkezett!

Magdi

Nekunk is azt mondta a dokibacsi, hogy 2-3 eves korig nem kell hozzanyulni.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Magdi,
Nekünk azt mondta a dokibácsi, hogy a szobatisztaság eléréséig lehet vele várni, azaz addig, amíg lekerül róla a pelenka.
Mi is húzogattuk Soylminak, de hiába. Neki kézzel húzták fel, érzéstelenítés nélkül, de érdemes volt megcsináltatni, mert alatta tök csúnyán felgyűlt a váladék, és be volt gyulladva. Lehet, hogy azért akarják nektek ilyen korán, mert viszonylag súlyos a szűkület... Nem tudom.

Pénteken jönnek a fűtésszerelők, de hát egy fűtés- és fürdőszoba felújítás semmiség egy építkezéshez képest. Remélem... Kép

Zita
parazita

Magdi!

Nekünk a Benit fitymaszűkülettel műtő sebész főorvos mondta, hogy nem szabad hozzányúlni. Ha műteni kell, pelenkás kor végéig úgysem fogják...
Viszont máshonnan egészen más véleményt hallottam, mindenesetre én Nátánét sokáig nem is néztem meg (a sebészdoki 3 hónaposan igen (amikor Benit műtötték), de azt mondta, tiszta felesleges, mert minden változhat), és nála tényleg igaz, hogy sokáig le volt tapadva, de már oldódik. Még mindig nem tökéletes, de már sokkal-sokkal jobb, mint először (majdnem teljesen föl lehet húzni neki).

Nyuszi!

Ha egyszer elkészülKép, akkor szuper lesz a házunk.Kép Nem rohanunk vele. Bár először még idén be akartunk költözni (amíg még nem gyűlt meg a bajunk az "elemekkel"Kép, áprilisban már majdnem kész voltak a terveink, nem gondoltam, hogy végül júliusban fogjuk csak tudni beadni), de inkább legyen kész később, de rendesenKép.
Pont ma mondta a pároma jó hírt, hogy pénteken mehetük is az engedélyért!KépKép Hát legalább ők jó gyorsak voltakKépKépKép!
150 nm, 4 gyerekszoba (ebből 2 egyenlőre egybenyitva a fiúkank, most még 1 ajtóval, de 2 ablakkal, hogy szétválasztható legyen), 2 fürdőszobával. Teljesen alá lesz pincézve, ezért pl. a háztartási helyiség és a kamra lent lesz. Lesz még egy 2 autóbeállásos garázsunk.
Szóval méretileg egy jó darabig bőven elég lesz. (Valamikor írtam talán korábban, hogy a lakberendező szerint 6 gyerekig elég méretűKépKép).
Nekünk tetőtér már több okból sem lehet beépíthető (egyrészt olyanok az építési követelmények, hogy vagy pince+földszint, vagy földszint+emelet lehet a forma, és mivel mi pincét szeretnénk, ezért emelet nem lehet, másrészt alacsony hajlásszögű teteje lesz).
Anglia: nem egy helyre megyünk, vándorlunk. Felmegyünk a keleti oldalon Skócia aljáig, aztán lejövünk nyugaton. 1,5 napot Walesben töltünk. Londonra lesz 3 napunk. Persze ha kettesben mennénk, akkor kicsit másképp csinálnánk, de ugye a 3 gyerekkel nem mehetünk múzeumból-múzeumba...
Én voltam diákként (kórussal) busszal mindenfelé (Spanyolo., Franciao, Finno.). Meglátjuk hogy bírják a gyerekek.

Kataa!

SzakértőKépKép, én?
Szerintem mindenképpen érdemes a nődokidat felkeresni, hisz akartok még babát, nem?
A hormonvizsgálatot egy ciklus alatt 2-szer kell megcsinálni, hogy érdemi infót adjon, és közben kellene UH vizsgálat is, hogy egyáltalán jókor készültek-e. (Normál 28 napos ciklusnál 3. és 21. napon szoktak, ez ugye már nagyon nem jó időpont egy 35 napos, pláne egy még hosszabb ciklusnál.)
Ha valami gond van, akkor jobb korábban tudni. Ha meg nincs, akkor azt inkább szakember szájából hallja az ember, nem?KépKép
Egyébként én a két fiatalabb gyerek között eléggé összevissza menstruáltam, pl. Beni és Nátán között 28-44 nap között változott. Igaz pont Hanna előtti 5 ciklusban 34,35,40 után két 28 napos ciklusom volt, aztán Hanna beköltözött, szóval kezdett rendeződni. Vagy sem... Mert Hanna kicsit kalandos körülmények között fogant, a mai napig nem tudom, mikorKépKép.
Igaz, én nem vagyok etalon, mert nekem valószínű minden második ciklusom peteérés nélküli (lehet, hogy csak egy petefészkem van, az orvos UH-on legalábbis nem találta a másikatKép).
(Ja, és az elmúlt 5 év 2/3-ábanKépKép nem is menstruáltam, most sem jött meg még Hanna születése óta...)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti

Nagyon szuperul hangzik ez a haz!
Nekunk igazabol azert lenne jo az emelet, mert most minden haloszoba az etkezo/konyhabol nyilik, ami azt jelenti, hogyha valamelyik gyerek alszik nem szivesen mosogatok/fozok stb. meg a furdo es a wchez is arra kell keresztul menni.Szoval az elrendezes nem igazan szuper.Itt nincs pince. Ha lenne tetoter, az osszes halo felkoltozne. A tervek szerint plusz 54m2 lenne, harom szoba, meg egy furdo/wc. Es persze az osszes kivitelezo azzal hiteget minket, hogy beepiteni igazan nem kerul sokba... persze attol fugg mihez kepest.KépMeglatjuk. En inkabb egy nagyobb autot szeretnek, mert 5 embernek egyik autonk sem kenyelmes a 2 gyerekules miatt.

ANglia

Meg a parom megismerese elott voltam nehany helyen, mikor Londonban tanultam, de csak a kornyeken. Aztan mikor a baratnom kint dolgozott meglatogattam egy masik baratnommel es harmasban "becsavarogtuk" Angliat, meg fel Skociat. Pont ugy ahogy ti, felmentunk a keleti oldalon, de mi egesz Edinburghig es le a nyugatin, a Tovideken at, csak sajna Walesre nem jutott ido. Imadom az angol kastelyokat, es a nagyreszuk igy utolag visszagondolva olyan, hogy gyerekjatszo is van benne. Persze akkor meg nem volt gyerekem.De altalaban nagyon gyerekbarat ANglia, mindenhol van pelenkazo, meg jatszo sarok.
Meg a oda is eljutottunk, ahol a Buszkeseg es Balitelet c. Jane Austen filmet forgattak, csak mar nem engedtek be minket, mert zartak.Kép
AMugy sokkal tobbet lattam Nagy Britanniabol a parom nelkul, mint vele. Van meg egy-ket hely ahova szeretnek elmenni,de hallani sem akar rola.
(pl. BAth, meg 8. Henrik palotaja London mellett)
Mindenesetre le a kalappal, hogy igy nekivagtok 3 kicsi gyerekkel...Kép

Na eldugulok.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi!

Hát igen, van előnye a házépítésnek. Már az alapterv is jó volt, aztán a lakberendező még segített optimalizálni.
Ha már Anglia: korábban azt hiszem kérdeztem, de akkor biztos nem olvastad... Milyen élelmiszerárakkal számoljunk, hol érdemes vásárolni? Éttermek?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Jöttem egy kicsit Közétek!

Mostanra sikerült "CSatarakatámat" elaltatnom. Minden este ezt csináljuk, csak kicsit hiper gyerek...
Ma esti támánk az eső, a villámlás, meg a dörgés volt. Be nem állt a szája, közben ötszázszor megfordult, izgett-mozgott. Pedig egész délután szaladgált, este fürdés, meg diafilm vetítés volt.
Elővettük a 40 éves diavetítőnket és 1963-as Hófehérke és a hét törpét néztünk rajta.
Én már csak ebbe a korosztályba tartozom...

Találhatok valahol olyan összefoglalót, ahol megismerhetlek Titeket? (életkor, gyerekek, lakóhely stb.)

Építkezés

Mi már nagyon régen, 1990-ben építkeztünk. Van egy teljesen alápincézett, tetőteres 100nm alapterületű házunk. Ma már nem építenék ekkorát.
A tetőtérben vannak a hálószobák, lent meg minden más egyéb. Sokat kellene takarítani, de általában nagy csatatér van nálunk....

Beszti!

Szigethalmon építkeztek? Az utcaképbe nem illik egy három szintes ház? - vagy miért nem adnak rá engedélyt? Tényleg hat gyerkőcöt szeretnél?
Irigylem tőlet a mensimentes hétköznapokat.
Szeretnék még én is kisbabát, dolgozunk még rajta...

Ane!

Sikerült elcserélnetek a lakást? Annak idején még e-mailt is küldtél a hirdetésről.
Dodo nagyon vagány kiscsaj. Hogyan bírja a hegymászást?
Mi csak a Bükkben nyaraltunk 5 napig, túráztunk is, de legtöbbször a nyakunkban ült.
Jártunk cseppkőbarlangban is, ott meg végig kiabált. Sokszor nem tudok rá hatni...

Holnap megyünk ovilátogatásra. Anyukámékhoz fog óvodába járni, ott kb. 10 gyerek lesz a minicsoportban. Ezért is választottam azt a pici faluban lévő ovit. Nálunk Kiskunlacházán 150%-os kihasználtságú az óvoda - 30 feletti létszám - és kb. 50% az etnikum aránya.
Így legalább megoldódik a gyerekhazahozatal - én nem mindig érek haza 6 előtt.

Én is eldugulok...

Kroki
Vendég

Kroki!

Nem, azért egyenlőre nem 6 gyerek a terv.KépKép Most háromnál tartunk, még a 4. biztos (jövőre?). Aztán majd ki tudja. Csak a lakberendezőnk az egyik szobába rajzolt egy valamit, amiről mi nem tudtuk, hogy mi, aztán kiderült, hogy az az 5. baba kiságya lehetne...Kép Szerinte 6 gyerek még beleférne a gyerekszobákba, és ezért megelőlegezte nekünk az 5-et is.Kép
Dunavarsányban építkezünk. Nem tudom, miért ilyen a helyi szabályozás, nem az épületmagassággal van a baj (írtam, hogy földszint+emelet az lehet), hanem van valami más érték, ami miatt a mi házunk nem lehetne már emeletes (nem vagyok építész, nem értek hozzá, csak a tervezőnk mondta).

KözkívánatraKép:
(mivel a Paint-em már tud JPG-ben menteni, talán többször is lehet a közeljövőbenKép)

Kép
Kép
Kép
Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Ma készülünk oltásra, de nem tudom, hogy fog menni, mert esik az esö Kép. A férjemnél van az autó, mert reggel szakadt, és innen 1 km a buszmegálló, addig ronggyá ázott volna szegénykém. Ha még pici lenne Ádám és mehetnénk babakocsival, semmi baj nem lenne, csak rátenném az esövédöt, aztán hajrá.

Beszti!
De jó, hogy ilyen jól haladtok! A mi házunk közel semi ideális, mert nagyon kicsi a telek, nem lehetett nagy alapterületü házat építeni, így viszont muszáj volt a tetötér. Így 64 nm + 40nm tetötér lesz. Pince nincs, sajnos, se háztartási helyiség, csak 2 4 nm-s gardróbszoba, meg egy kamra, hogy azért pakolni tudjunk valahová. A férjem már alig várja, hogy felépüljön, és pár év múlva el tudjuk adni, és ideálisabba költözni. De nem szólunk semmit, és örülünk ennek is, mert ahhoz képest, ahol most vagyunk, maga lesz a Paradicsom Kép. Arra már nem volt idegzetünk, hogy addig várjunk, amíg az abszolót ideális helyet megtaláljuk, mert így már nagyon rossz, ezért lépzünk, mikor jött az elsö lehetöség.

Magdi!
Nekünk is azt mondták, hogy ne nyúljunk Ádám fütyijéhez. Neki is le volt tapadva, én csak 3-4 havonta megnéztem, hogy hol tartunk, és már egy éve teljesen jó, vissza lehet húzni. Soha nem gyulladt be, semmi gondunk nem volt vele.

Kroki!
Magánoviba fog járni a gyerköc? A 10 gyerek nagyon jó, nálunk, ahová az enyémek járnak, szintén rengetegen vannak, Noémiéknél 34-en, Ádámékat még nem tudom (azt sem, hogy egyáltalán felvették-e Kép).

Na, megyek, mert úgy látom, elállt az esö, talán lesz egy kis napsütés, és el merek indulni. Remélem, nem fog nagyon ordítani...

Panda

panda
Halásztelek

Beszti
Valahogy csak a gyerekek öregyszenek, mi nem KépKépKép legalábbis én augusztus végén már sajna 33 leszek.

Kroki
Aha, elköltöztünk, most épp átépítünk. Az eddigi 40 helyett most 86 nm-en tobzódunk, de még lesz egy kb 20 nm-es galériánk is egyszer.
Dodi továbbra is nagy túrázó, söt már egy csomószor ö rángat minket, hogy "menjünk már kirándulba". Azért van hátihordozónk hosszabb túrákhoz, de mondjuk 4-5 km-t lazán legyalogol vagy szaladgál. A hegymenet sem jelent probklémát csak nagyon omladékos vagy meredek helyen kell a kezét fogni, esetleg felvenni.
Neked nem úgy volt, hogy akkor lesz kistesó vagy azóta készül?

Amúgy most szalvétázni már nagyon rég nem szalvétáztam, most festegetek + gyöngyözök. Ja tényleg, ha valakit érdekel, remek ötletem volt: csináltam Dodinak a gyerekülésbe fagyöngyböl üléstakarót. majd dobok fel képet, nekünk nagyon bejött. Az volt a baj, hogy hiába a hiperszuper kényelmes gyerekülés, nagyon bele tudott izzadni, föleg, ha elaludt. Most minden ilyen problémánk megszqnt, csak ajánlani tudom.

Dec8
Hol vagy???? Azért remélem néha bekukkantasz ide, légyszi írj nekünk!!!!

Banyóci
Te se tünj el!! A legutóbbi mailemre nem is válaszoltál még!

Ki tud róluk valamit???

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Megjöttünk az oltásról, Ádám egész jól viselte, nem is sírt csak egy picit. És el sem áztunk nagyon, szerencsére alig esett az esQ, ö meg nagyon élvezte a sétát az esöben Kép.

Panda

panda
Halásztelek

Megjöttünk az oltásról, Ádám egész jól viselte, nem is sírt csak egy picit. És el sem áztunk nagyon, szerencsére alig esett az esQ, ö meg nagyon élvezte a sétát az esöben Kép.

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok

Gumicukor,Beszti
Hat ez az hogy nekem si sok a 42,mindig 33-35 volt inkabb.
Megprobalkozom a teakkal,minek is szednek hormont.Lehet hogy nekem minig ilyen alacsony volt a szintem aztan pikk-pakk jott Alex.Meg ugysem vagyunk elesben,egyenlore kicsit dolgozni szeretnekKép
A dokit majd felhivom ha kezemben a lelet a hazidokitol es megkerdezem mi a velemenye.Ez csak egy egyszeri vervetel volt pont azelotti nap hogy megjott.
Nekem altalban 7 napig tart a mebsi,az nem valtozott.

Nyuszi
Eminek jobbulastKép

Magdi
Elottem mar szoltak a lanyok,meg en nem vagyok kompetens az ugybenKép,de minden ilyen beavatkozastol megvedem a gyerekem amig lehet.

Judy
Ferjed nem semmiKépHa hiszed ha nem en is voltam ar Tankcsapdan,csak akkor meg mas motivaciobolKépKellett hozza egy rajongo pasiKépKép
Gergonek jo nagyizastKépHid el mi jobban aggodunk mint amilyen konnyen Ok veszik az akadalyokatKépNeked meg jo kis pihenes lesz addigKép

Parazita
Jo furdoszoba felujitastKépAz meg egy finom dolog lehetKépIrd mar lecci,hol vehetek ilyen moso diot??

Beszti
Szoval 5 haloszobatok lesz.Huha nem semmi meretek,takaritasnal nem irigyellek majd.
Anyueknak kozel ekkora hazuk van,es a takizas egy napi meloKépSzoval mar lassan ti is teso projecten vagytok?Lesznek itt babak jovore is bovenKépKép

Kroki
Delutan alszik a gyerkoc?Gondolom azert birja 11-igKép
Hat igen faluban alig van gyerek plane ha nem felkapott hely,jo is az a 10 fos csoportKép

Panda
Szuper hogy Adam hos volt a dokinalKép

Rit
Nekem sem valaszolt Banyoci mar regotaKép
Kerek szepen kepet a gyongyos ulesrolKép

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Köszönöm a hozzászólásokat KukiügybenKép
Tegnap egész nap az ismerősökkel erről tárgyaltam, kibeszéltük alaposan a témát.
Estére annyi infot, pro-és kontra véleményt hallottam, hogy döntésképtelenné váltam. Mondtam a Gyurinak, hogy döntsön ő (végülis neki van kukijaKép). Õ azt mondta, hogy csináltassuk meg.
Ma reggel megcsináltattuk a laborvizsgálatokat, pénteken megyünk a dokihoz.
Õszínte leszek: Anyai szívem teljes erőbedobással tiltakozik, nem is a beavatkozás miatt félek... attól tartok, hogy teljesen feleslegesen megkínoztatom Márkot.

Na, befejezem a témát. Apa döntött. Drukkokat kérek szépen péntekre.

Ilke! Lilidnek nagyon boldog 3. születésnapot kívánok! És sok boldog névnapot is!Kép

Szép napot Mindenkinek:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Magdi,
Hatalmas drukk Márknak!

Kataa,
Bocs, elfelejtettem megírni! VI. ker. Mozsár u. 7. (Oktogonnál, Jókai tér mögött), valami Hunza Kft., vagy mi, egy szép kis üzlet, van honlapjuk is:
http://hunza.hu/indiai_mosodio-hej.php

Jó alaposan belerúgtam az ajtófélfába, reccsent is egyet, baromira fáj, alig tudtam levánszorogni az oviba az ebédet befizetni. Holnap meg vinni kell Csongit csípőszűrésre, ha törik, ha szakad...

Zita
parazita

Mléna
Nekünk fél éves koráig a fütyit nem szabadott piszkálni, utána minden fürdéskor a víz alatt kicsit felhúznia bőrt, ameddig engedte. Kb. 1 évesen még félig levolt tapadva és 2,5 évesen már teljesen hátrajött a bőr. így mi szerencsésen megúsztuk.
én is hallok mindenfélét, ahéyn orovos, annyiféle mondóka. de a 3 éves kort én is hallottam, hogy addig érdemes várni.
mindenesetre minél kíméletesebb mód mellett döntsetek, ha sor kerülne rá, mert eléggé megviseli a kisfiúkat. még a kollégáim közül is soknak vannak róla emlékei..
egy anyuka ismerősöm fiának meg már régóta jól feljött a bőr és a bárányhimlő frankón visszatapasztotta és jöhetett a sebész.

Kataa
Te hőmérőzöl egyébként?
Én még megvárok 2 ciklust, hogy alakul a tea hatására, ha még mindig összevissza, akkor kérek vérvizsgálatot.meg méremmár február óta a hőmet. hát az utóbbi hónapban kezdett kicsit olyan lenni, amilyennek kellene, de előtte ugrált fel-le, pedig nem volt gyulladás a szervezetben.
Ti mikor kezditek élesben?
A házidoki csinálta a hormonszint nézést?

Judy
Én meg anno "fiatalkoromban" énekeltem amolyan rockzenekarban, vokálosként Kép micsoda bulik voltak, meg akik lent táncoltak KépKépKép ez még gimiben volt. de sokat jártam én is örültködni, headbangelni, akkor még nagy göndör vörös loboncom volt Kép
A Tankcsapda már nem az én műfajom, sosem szerettem őket.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Magdi!

nem akarlak teljesen megzavarni, na meg nekem lányom vanKép de én is úgy hallottam, hogy amíg pelenkás semmiképp sem szabad megcsináltatni. Merta kármilyne kíméletesen is csinálják az bizony seb lesz és ha pelenkába pisil akkor iszonyúan csíp. hamár nem pelenkás akkor szól ha jön a pisis és fel tudsz készülni, azonnal mosod, meg nem is pisil olyan sűrűn stb. ezért szokták a 3 éves kort javasolni. ennyi, ez csak egy vélemény tapasztalat nélkül. Amúgy attól hogy neki is van nem bizti hogy apa tud jól dönteniKépKépKép , talán ha javasolnád neki hogy csináljon rá egy sebet és próbáljon úgy pisilni talán jobban el tudja képezlniKép Nálunk a bölcsiben volt olyan kisfiú akinek megcsinálták és attól kezdve csak állva lehetett tisztába tenni, mert egyáltalán nem volt hajlandó felfeküdnia pelenkázóra és hagyni hogy ott turkáljanak neki. Kép

Judy4

gartula az ovihoz, kissé megkésve, örülök hogy elértétek a célotok és sikerült. Nagyon jó ovinak tűnik így a leírásod alapján.

mi hétvégén balatonoztunk, tök jó idő volt vasárnap, még fürödtünk is a tóban. Szombaton meg hajóztunk. Jövő héttől bezár a bölcsi, emma már nagyon várja.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Megérkeztünk az ovilátogatsról. Kírának nagyon tetszett. Minden lepakolt volna, de vissza nem...
Rajzolt, kirakózott, babázott.
Rajta kívül még öt ovis és egy vele egyidős kislány volt a óvodában - jó nagy létszám.

A másik szoktatós kislány anyukája gyorsan bemutatta az ő - mindenkinél okosabb - kislányát, aki sorolja a bolygókat meg Párizs nevezetességeit. Ez miatt kicsit felhergeltem magam.
Szerintetek jó az egy ilyen pici gyereknek, hogy iskolás dolgokkal tömik tele a fejét a nagyobb tesói meg a szülei?
Az én Kírám meg megmutatta, hogy hogyan kell bukfencelni, táncolni ugrabugrálni.
Ja, és anyuka fél, hogy zsenikéje lealacsonyodik a többi átlagos gyerkőchöz.... - gondolkodik is nagyon, hogy járassa-e oviba.

Beszti!

Építkezéshez meg gyerkőcökhoz sok türelmet kívánok. Köszönöm a táblát, tanulmányozom...

Panda!

Ádám heverje ki minél hamarabb az oltást!
Ez nem magánovi, csak ennyire kevés gyerek van abban a pici faluban.

Ane!
Nekem sincs időm kreatívkodni.
Jó, hogy sikerült költözködnötök. Vidéken laktok, vagy Bp-en? Akkoriban északra húzott a szíved...
Kistesóból angyalka lett.....

Kataa!
Kíra alszik délután(most is), mert nagyon nyűgös már ebéd körül. Próbáltam már úgy is, hogy nem altattam, de annyira túlpörgött, hogy még rosszabb volt, mint így.

Próbáltál már hőmérőzni? Nagyon sok dolgot elárul a ciklusodról. Egy hormontükörrel együtt kimutatható ha valami baj van. Én úgy tudom, hogy 3. 10. és 21. napon kell vérvételre menni.

Magdi!
Kiskukis hamar túl lesz rajta és majd Te is megkönnyebbülsz. Erőt kívánok holnapra.

Zita!
A csípőszűrést az Sztk-ban végzik, van ott sebészet is, meg gipszelő (csak úgy árad belőlem a jóindulat). Vigyázz magadra!

Kroki
Vendég

Kiskroki
Persze, hogy nem jó. az a gyerek csak lexikon lesz előbb utóbb. most a legfontosabb a játék, hogy úgy ismerje meg a dolgokat, az összefüggéseket. szerintem azt sem tudja mit beszél a gyerek... ez a tipikusan idomított gyerek példája... de lehet alap dolgokat nem is tud, hogy a csirke testét mi fedi meg ilyenek.
Hirtelen Szász Marci jutott eszembe...

Danit nem is meséltem Kép
Hétvégén szakadt az eső, bent játszottunk, rajzoltunk, és a Minimaxon vártunk egy mesét. a reklámban mutattaák a Mogyoródi csúszdaparkot.
teljesen belelkesült, hoyg menjünk. Mondtam neki, hogy rossz idő van, ilyenkor nincs senki, majd ha ismét jó meleg lesz elmegyünk.
Õ fogja magát, felvette a naciját (még sosem láttam, hogy felvenné egyedül), kimegy a folyosón felveszi a cipőjét. az ajtónál megáll, (mert zárjuk) kéri a kulcsot. kérdezem tőle, hogy van-e igazolványa, mert ilyen kicsi gyerek egyedül, papírok nélkül nem mászkálhat az utcán. Elkezdi magyarázni nekem, hogy elmegy a rendőrbácsihoz és kér tőle papírokat.
Hát kabátot viszel? Igen, viszek. Pénzed van? Nagy gondolkodás, zsebnézegetés... Az nincs, kérek szépen! Kép
Hát mit mondjak erre.... alig bírtam ki, hogy ne röhögjem el magam, olyan komolyan csinálta Kép

Dani is mondogatja, hogy menjünk már nyaralni...

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Magdi
Ha mar eldontottetek, akkor drukk hozza.Talan O meg nem fog ra emlekezni,de utana a fajdalom sokaig lesz.Probaljatok meg vazelines gezt rakni a pelenkajaba,az a pisilesnel lehuti kicsit.

Parazita
Koszike szepen,mindenkepp elmegyek ebbe a boltbaKép
Labadnak jobbulastKépMaris kell fizetni az ebedet?Csak szeptemberben kezd,nem?

Gumicukor
Nem merm a homet,nem forditottam ra meg energiat.,sot Alex sem Kép
A haziorvosom csinalt egy evenkenti vervetelt es akkor emlitettem neki hogy hosszuak a ciklusaim.Erre o kert egy ilyen vervetelt is ha mar ugyis csapoltKép
Bar megjegyezte nem latja ertelmet,de ismer mar milyen parazos vagyokKép

Mano
Mi ujsi lakas ugyben???

Kroki
Ne foglalkozz az ilyen anyukakkalKépMindenhol vannak a "ki ha az en gyerekem nem" tipusokKép
Alex is sok erdekes dolgot tud amit meg nem kene,de nem eroltetettuk sosem semmire.Megjegyez mindent hamar de neki ez is csak jatek hogy ismeri PL: az osszes hidat Pesten,meg csomo utca nevet,szamol mar 50 igKépEpuleteket felismer...
Drukk a kisteoshozKép
Te mesz egyebkent vissza dolgozni?

Kataa

Kép
Kép
kataa

Gumicukor
Azt akartam irni hogy Alex elott semKépKép
Ha mondjuk par honapig nem jonne ossze akkor biztos mernem...De ez meg odebb van,nem jatszunk meg elesreKép

Kép
Kép
kataa

Na, ennyit az örömröl, Ádám jó nyügös, fáj szegénykémnek a lába Kép. Remélem, hamar elmúlik, már nem emlékszem, Noéminél milyen volt. Bár, ö minden oltást könnyebben viselt, nem sírt, nem lázasodott be.

Judy!
Igen, sikerült leszoktatni Ádámot a szopiról. Már lassan 3 hónapja nem szopik. Egyszer lementem a tesómékhoz 4 napra Pécsre, és elhatároztuk, hogy utána nem kap. Mikor hazajöttem, elmondtam, hogy elfogyott a szopi, nincs több. Eleinte még kérte 1-2 napig, de egyáltalán nem hisztizett. Egy kis félreértés volt csak, mert elöször azt hitte, azért fogyott el a szopi, mert a Máté (tesóm kisfia) kiszívta. De megmagyaráztam neki, hogy a Mátét az Eszter szoptatja Kép.
A legjobb az egészben, hogy éjjel tudok aludni Kép. Csak nagyon ritkán ébred fel, ha tényleg szomjas, akkor kap vizet és kész. De ez max. 2 hétben egyszer fordul elö. Nem gondoltam volna, hogy ilyen egyszerü lesz, de már értelmes, és meg lehetett magyarázni a dolgokat.

Kroki!
Hová fog járni Kíra oviba helyileg? Anyukád óvónö? Itt a környéken mindenhol ugyanaz a helyzet, mint nálatok, rengeteg a gyerek, és sorra utasítják el öket Kép. Csak tudnám, mit csinálnak a szüleik, ha dolgoznak, és nem veszik fel a gyereket az oviba...
"Zseni gyerek"... hát, vannak olyan gyerekek, akiket tényleg érdekel az ilyesmi. De lehet, hogy mesekönyv helyett lexikont olvas neki az anyukája. Attól meg nem kell félni, hogy mi lesz vele a "normális" gyerekek között, maximum ö is normális gyerek lesz...

Mensi
Hát, nekem minden gyógyszer nélkül is ált. 33-35 napos ciklusaim vanna, de akkor sem ijedek meg, ha 42-43 napra jön meg Kép. És emellett is mindkét gyerköc elsöre besikeredett Kép.

Beszti!
Már kezdtek gyúrni a negyedikre? Nálunk még csak elméletben létezik a harmadik, addig nem akarunk belevágni, amíg rendes körülmények között nem fogunk lakni. Csak én túl nagy korkülönbséget nem akarok a mostaniak és a harmadik gyerköc között, mert akkor kénytelen leszek én is szülni egy negyediket, hogy neki is legyen "rendes" tesója, akivel játszani is tud Kép.

Megyek mosogatni. Most Ádámnál elmúlt a nyüszi, éppen viháncol Noémivel. Ja, Noémi meg ápolja, mint valami nagybeteget: hozza neki a takarót, olvas neki mondókákat, meg a kedvenc könyvéböl, itatja, eteti, mint egy "kedvesnövér" Kép. Nagyon aranyosak.

Panda

panda
Halásztelek

Beszti

Hat a kaja az nem olcso. A szupermarket ugy a duplaja lehet az itteni araknak, foleg sajna a zoldseg-gyumolcs nagyon draga. Es ha jol tudom elelmiszert nem lehet bevinni. Nem tudom milyen tipusu kajakat gondoltal, mi amikor a baratnoimmel csavarogtunk Bed&Breakfast helyeken aludtunk az meg viszonylag megfizetheto es reggel iszonyu boseges a reggeli.Kép Volt egy jo kis turita konyvunk ,benne a kiemelt turista szallasokkal.(A,AA es AAA)Az ettermek dragak, 2-3szorosa az itthoninak, foleg a nagyok, a kicsik kozt ki lehet fogni viszonylag jot elfogadhato aron. Ezek altalaban olasz, francia, indiai stb. tehat nem angol, az angol konyha mint olyan nem is letezik.Kép Steak, sult krumpli, rantott hal.Kép
Szoval arra keszulj fel, hogy kajara jo sok penz el fog menni.
Amugy van egy orias Britain terkepkonyvunk, ha erdekel, szivesen kolcsonadjuk.Kép
Nem semmi, hogy mar a negyedik gyerkocon gondolkodtok.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Panda!

Az ovi Makádon van. Anyukám nem óvónő.

Ádám a lábába kapta a hároméves oltást?
Úgy tudom, nálunk a popsiba adják...
Ezt orvosa válogatja?

Ügyes vagy, hogy ilyen sokáig tudtad szoptatni a kisfiadat.

Kataa!

Vállalkozó vagyok. Akkor dolgozom, amikor a lányom hagy, vagy amikor a nagyik vigyáznak rá.
Régen dolgoztam Bp-en, de ma már napi négy órás utazásra nem vagyok képes.
Nem mondom, hogy nem lenne jó egy fix, megbízható, jólfizető állás, ahol nem kell túlórázni és itt lenne a környékünkön, de még nem találtam rá.
Szeretnék minél több időt tölteni a gyerkőcömmel és ez most így a legjobb....

Neked van hová visszamenned? Vagy még bevállalsz előtte egy porontyot?
Szülőkkel éltek? Nincs lehetőségetek még önálló lakásra?

Na megyek lángost gyártani, AZURAM ezt kérte. Én nem nagyon szeretem, de ez nem az a "nagyon zsírban tocsogó" fajta.

Erről jut eszembe, hogy találó nevet választottam magamnak Kiskroki=óriásbálna....
Nincs szüksége valakinek egy fogyizótársra?

Kroki
Vendég

Kroki!

Én szívesen beszállok biztatótársnak!Kép Nekem is van mit még leadnom, bár már 6 hete bele is kezdtem (az eredmény -6 kg, de még mindig 68 kg vagyok a 162 cm-hez).
Bolygók, Párizs: szerintem ezt nem lehet erőltetni, az ilyen ismeretek amúgy is csak betű és nem tudás. Erre egy papagáj is képes (mondom énKép, akinek a gyereke épp ma mondta autózás közben vissza a nagyvázsonyi vár történetét, miután 2 hete a nagyanyjával meglátogatták a várat és elolvastaKépKép (bár én nem produkáltattam, sőt nem is kértem rá, ő kezdett bele)).

Nyuszi!

Köszi az árakat. Igyekeztük felültervezni. A legtöbb szállásunk B&B jellegű, csak van, ahol külön fizetni kell a reggeliért.

Negyedik gyerek: nekem is hasonló megfontolásaim vannak, mint Pandának: nem kellene nagy korkülönbség. Jövőre már minden adott lesz ahhoz, hogy megérkezzen, és még a babagyakorlatból sem esünk ki addig.

Kataa!

A lakáshoz majd egy takaítónőt is kérek apától...KépKép Ha azt akarja, hogy asszonykája épségben-szépségben legyen esténként...Kép

Rit!

Én még mindig 18 éves vagyokKépKép...

Panda!

Nekünk sem ez lesz az első lakásunk, kell egy(-két) ugródeszka. Nálunk talán ez már ideális ház lesz. Közben persze tanultunk a mostani hibáiból is...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti

Elfelejtettem irni hogy legyszi az en koromat is javitsd ki a tablaban, mert mar tobb mint fel eve betoltottem a 35-ot.Kép
ANgliai utazasert irigykedem ami lehet furcsan hangzik,de bar evente parszor megfordulunk ott, mindig ugyanazokra a helyekre megyunk, anyosek, meg maximum a sogornoek. Szoval olyan turistaskodasra nem sok ido van, ami Ashford kornyeken van mar mind lattuk.Kép

Ilke

Lilinek nagyon sok boldog szulinapot kivanunk!!!

Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Beszti!

Hogy csináltad? Én is annyiról indulok, mint te indultál. Azt tudom, hogy nuku édesség, több mozgás, semmi édes lötty és este már nem kellene enni. Tudom, de nem teszem.....
Majd holnaptól!!!!!!!!!
Muszáj, mert nagyon zavar.

Nátán mesélt a Nagyvázsonyi várról?

Gumicukor!

Dani aranyosan viselkedett.
Néha olyan jó pofák tudnak lenni.

Kíra tegnap nem jöhetett be a kamrába velem, mert csak éppen betettem valamit. Erre a drágám ezt kérdezte: Anya rá van írva az ajtóra, hogy a Kiss Kíra nem mehet be a kamrába?

Ma tanítottam neki a Hüvelykújjam almafa.... kezdetű versikét. Utána rámutattam a hüvelykújjára, hogy az melyik, mire ő azt válaszolta, hogy az almafa. Ilyen okoska....
Viszont nagyon ügyesen puzzle-zik (nem tudom, hogy így kell-e leírni). A legkisebb kirakót is kirakja. Eleinte megmutatom neki egyszer-kétszer, hogy hogyan is vannak egymás mellett az alakzatok, de utána már egyedül is megy. Képes órákhosszat ezzel játszani.

Jó éjt!

Kroki
Vendég

Sziasztok!

Mi is megvagyunk, csak totál olvasó üzemmódban, cska néha futja egy ksi írásra.

Kataa!

Hát sajnos lakásügyben totálisan semmi, úgy néz ki van egy eladhatatlan lakásunkKép Hirdetgetem, hátha majd pár év múlva elkel. Eléggé el vagyok keseredve mert úgy képzeljétek hogy még egy darab érdeklődő sincs, nem hogy vevő. Senki nem akar 3 szobás panelt venni a mi lakótelpünkön, amit valahol meg si értekKép csak nem gondoltam volna. Pedig a környék nem rossz, van minden.
Csak hát panel, ráaádául magas emeleti.

Na mindegy, annyira nem rossz nekünk itt, sőt szeretk itt lakni, csak a kert hiányzik.

Ráaádául tegnap rossz híreet kaptam a bölcsiről is, állítólag szétválasztják a csoportot, amin teljesen ki vagyoka kadva, mert extra hülyeség, valami paragrafus miatt, ami állítólag azt szabályozza hogy két gondozónő két évnél tovább nem lehet egy párban, és a mi gondozónőink már Emmáék előtt is együtt voltak, és emiatt most szétválasztják őket. A külön pocsék a helyzetben hogy Emma gondozónőjének a gyerekei összesen 5-en maradnak mert kettő elballag oviba, ebből 4 fiú+Emma, és hiába szereti azokat a ,kisfiúkat, de a 3 barátnője , a lányok, azopk a másik gondozónőnél vannak+ a kedvenc Bencéje is. De állítólag nem lehet semmit tenni, már több szülő bement a vezetőhöz de semmi erdmény. ha ezt tudom lehet átiratom oviba, épp az volt az egyik indok a bölcsi mellett hogy nem kelljen közösséget váltania.

Beszti!

Bátrak vagytok hogy így nekiindultok Angliának, bevallom én nem nagyon mernék még egy poronttyal sem, de biztos nagyon jó lesz.

Fogyó az nálam is kéne, de én is úgy vagyok ahogy Kiskroki írja hogy majd holnap, majd holnapKép

A korom nekem is 28 hétfő ótaKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Kataa
Jó holnapra behozok képet és felrakom.

Kroki
bocsesz, nem tudtam Kép
Pesten maradtunk, ami pénzünk volt, abból elég messzire kellett volna menni vidékre, és semmi kedvem ingázni. Inkább úgy döntöttünk, pár éven belül költözünk még egyet, és akkor közelben maradunk.

Ilyen soxor kell vérvételre menni? Akkor nekem miért modták egyetlen egy vérvétel alapján, hogy bocsesz magának nincs is peteérése, ne számítson kistesóra?
Amúgy mostmár hQmérQzök vagy 3 hónapja és az utóbbi már tök jó volt. ElQtte össze-vissza ingadozott. A mostani meg majd elválik mennyire lesz értékelhetQ, egyenlQre rohadtul meg vagyok fázva, lázam is van, úgyhogy jól mutat majd a görbémen Kép Nekem 32-34 napos ciklusaim vannak és 3 napos mensim. De ez Dodi elQtt is pont így volt. Söt még nem találkoztam 28 napos csajszival sosem, nem tudom, miért az számít etalonnak...

Ilke
Boldog szülinapot Lilinek!KépKépKép

Manó
neked pedig kicsit utólag boldogszülinapot Kép

na, megyek tanulmányozom a homeobogyós honlapot és kikúrálom magam Kép

rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Sziasztok

Panda
Remelem Adam azota is jol van es megusszatok ennyivel.Ugyi vagy hogy megoldodott a szopi,latod csak el kellett menniKépAtaludt ejszakat mar nagyon is megerdemeltelKépKép

Kroki
En mar dolgozom januar ota ,majusig csak heti 3 napot reszmunkaidoben,e azota meg minden nap 8 orat.Nem a penz miatt kellett visszajonnom,csak mert Alex mar bolcsis volt,amit azota is imad es valamit akartam kezdeni magammalKépKép
Mi sosem laktunk szuloknel,mindig kulon es most egy eve vegre a vegleges ujepitesu lakasunkban ami majd 2 gyerkocnel is eleg lesz ahhoz hogy kulon szobaban lakjanakKépKép

Beszti
Tablahoz:Pocok 3.kislanya Zita baba,de sajnos nem tudom mikor is szuletett pontosan.Egyebkent kikoltoztek egy idore Svajcba,amit en nagyon banokKép
Ja es en is 30 vagyok papironKépKép
Takaritonoben egyet ertekKépMiota nekunk is van nagyon tudom elvezniKépKép

Mano
Hat lakas ugyben megy azert a drukk,nem kell meg feladni.En azert egy feng shuj boltban beszereznek erre valo dolgot(pontosan nem tudom mit is,talan Gumicukor emlekszik ra jobbanKép ),mert anno a noveremek igy adtak el a hazukatKépEn hiszek az ilyesmiben,hatha bejonKépKép
Bolcsi nem semmiKép
Nalunk annyi a valtozas hogy egy emelettel feljebb kerulnek es a 2 nagyon kicsi a csoportjukbol marad a kezdo csoportban de a gondozonok ugyanazok lesznekKépKép

Na megyek kicsit dolgozni is.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Zsuzsa!
Nem építészmérnök vagy civilben? Mert a kömüves is ugyanazt ajánlotta, amit te, hogy szedjük ki az áthidalót, támasszuk alá, és a többi Kép. Szóval, ez lesz. Igaz feljebb lesz, mint a többi nyílászáró, de az az ajtó pont a mamám udvarára néz, és az az egyetlen nyílászáró azon az oldalon, úgyhogy nem baj.

Persze, most van újabb gond Kép. Kezdek kicsit beledilizni... A lépcsöházunk nagyobb lett, mint a terven van, így a fenti fürdöszoba és közlekedö kisebb lesz. Ez azért bosszant nagyon, mert én eleve nem akartam lépcsöházat, hanem azt, hogy a nappaliból menjen fel a lépcsö, de ezt statikai gondok miatt nem lehetett kivitelezni, így arra kértem a tervezöt, hogy kicsi lépcsöházat csináljon. Mikor elkészült, nekem nagynak tünt, de nem tudtam, hogy nagyobb lett, ez csak ma derült ki számomra. Nagyon ideges lettem, mert azzal az indokkal lett nagyobb, hogy kényelmesen tudjunk felmenni. Valószínüleg apósom volt az, aki ezt kiötlötte, neki vannak ilyen elvetemült ötletei (pedig nem is ö fog itt lakni). Ez van a tetöablakokkal is. Ö ráhúzatott mégegy sor téglát a tetötérben a koszorú alá, hogy "kényelmesebben elférjünk". Az ács betette a tetöablakot a helyére, erre nem érjük el, csak székröl, mert így 30 centivel magasabbra került... Megörülök ettöl a "kényelmesebben" dologtól, nem is fog itt lakni, de intézkedik. Különben nagyon rendes, minden szabad idejét itt tölti, rengeteget segít, csak kérdezés nélkül változtatgat dolgokon, ami engem nagyon zavar.

Manó!
Csak el fog kelni az a lakás! Az egyik ismerösömék is most adták el a 2 szobás 4. emeleti (lift nincs) panellekásukat. Igaz, Szigetszentmiklóson.

Ádám már ügyesen sántikál a lábán, nem is panaszkodik. Remélem, nem fog belázasodni.

Na, megyek a dolgomra, minden jót,

Panda

panda
Halásztelek

Panda
Nálunk pont ezért adják láb helyett karba, ott jobban elviselik a fájdalmat, mert azon nem kell járni. nekünk csak hőemelkedés volt másnap délután, azóta semmi.
szerintem nagyon nagyn régóta lógok neked keresztszemessel, összeszedem és visszaküldöm, oks?

Beszti
Megvettem életem első Vekerdy könyvét Kép Rámkacsinott a könvyespolcról. Kicsikről nagyoknak. ha jó lesz megveszem a 2. részt is Kép

Beszti, Ilke, Nyuszi
Boldog Szülinapot Nátánnak, Lilinek, Eminek! KépKépKép

Manó
Ne adjátok fel, hátha valakinek pont a ti lakásotok kell!!!!
És úgy nem akarjátok, hogy erre jelzálogot tetettek, az fedezné egy újabb lakás egy részét, és ezt a mostani kiadnátok? az emg a hitel törlseztőrészelteket is fedezné.

Rit
Tesómnak pl. 28 volt mindig.
nem próbálod meg a cickafark teát? az pont a hormonokat teszi rendbe és természetes úton. A Maria Treben: Egészség Isten patikájából, nagyon jó leírás van és alkalmazásmódok a különböző gyógynövényekből. eyébként meg a hold ciklikus mozgásához van igazítva a női ciklus is, iletve az igazodik a holdhoz.

Feng shui Kép
én a lakáshoz tettem zsákos buddhát a délkeleti sarokba, egy papírra pirossal ráírtam, hogy ház és hitel. a zsákos buddha a gazdagságot, termékeynséget is szimbolizálja, a DK a gazdagságsarok. a piros meg színben erősíti.
a segítő emberek sarkába meg tettem egy elefántot a bejárattal szemben felfelé álló ormánnyal, fehér szalagba kötve az ormányára akasztottam egy kis csomagot. a csomag belsejébe beleírtam a lakás, és hitel szavakat. pár hónap múlva meg megvettük a lakást, összejött a hitel, amit nem is gondoltunk. akkor jött be a fészekrakó, meg anyuék is segítettek körbejárni a dolgokat, meg egy kicsit anyagilag.
mi is novemberben kezdtük, jauárban feladtuk, hogy lesz a közeljövőben lakásunk, márciusban meg szerződtünk Kép

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Kroki,
Kösz a biztatást! Voltam ma röntgenen, szerencsére nincs eltörve a lábujjam, de azért fájni eléggé fáj. Kénytelen voltam Apát hazarángtani ebédidőben, hogy segítsen elvinni Csongit a szűrésre, mert én még magamat is alig vonszolom, nemhogy a gyereket...

Sajnos már én is 33 múltam...Kép

Zita
parazita

Hali

Sehol senki?
Mi megvagyunk, tegnap játszóházaztunk egyet, már Kisgé is feltalálta magátKép

Zita
Jobbulást a lábadnakKép

Panda
Akkor ügyi voltál a lezsoktatással. Éjszakáért irigy, Kisgé is kel még párszor.

Beszti
Gratula a fogyihoz, nagyon ügyi vagyKép Mi a módszer? nekem is kéne még 2-3 kilót. Szopi megy mellette?

Kataa
Hát remélem tényleg nem lesz gondKép Pihenés nem ártanaKép Alex nagyon okosKép

Manó
Azért drukk a lakásügybenKép BölcsiKép

Szülinaposoknak minden szépet és jótKép Fotók nincsenek? Tényleg ajándékötletek? Bár nekünk még van idő október végéig.

na pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok

Vegre pentekKépMa csak rovid napos vagyok es kezdodik a szabi 25.-ig,Balcsira is megyunk meg ittohn is leszunk,ido fuggoKépKép

Az elobb itt az irodank elott a MOM-ban forgattak reklamfilmet,regi tipusu kisautokrol.
Lementem megkerdezni hol lehet ilyet venni,es kaptam prosit meg honlapjuk is van www.pedalosauto.hu
Nekem nagyon megtetszett es azt hiszem egy jo ajandekotlet szulinapra.A nagykerarak ervenyesek es pesten hazhozszallitjak+osszeszerelik ingyenKép

Panda
Hat epitkezes ugyben nem irigyellek,na pont ezekert a bosszusagokert nem epitkezunk mi...

Gumicukor
Megvettem a teakatKépMennyit iszol beloluk naponta???
Felhivtam a dokit es nem vagyok koros minimum ertekben ugyhogy nem kell foglalkozni a temavalKépKép

Zsuzsa
Neked nem valtozott a fajdalom szules ota?Nekem egyaltalan nem faj,pedig elotte nagyon szenvedtem.Igazuk volt az okosoknak hogy szules utan megvaltozik ez isKép

Parazita
Szuper hogy nincs eltorve a labujjad.Svedkeseru krem nagyon jo az ilyen bajokra.

Judy
Remelem ulessel minden rendben vanKépJo nagyizast nektekKép

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa

Jók ezek az oldtimerekKép Jó szabitKépÜlés okésKép

Mi most így utazunk:

Kép

J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Kataa
Igen, de azért nem árt rendbetenni a ciklust.
Én úgy iszom, hogy a menszi 1. napjától palástfű teát iszom egészen az esedékes menszi előtti 10 napig. pl. 32 napos ciklus esetén a 21. napig. a 22.től már 1:1 arányban cickafark : palástfű teát, amíg meg nem jön a menszi.
pár hónapos kúra és utána abba lehet hagyni, addigra beáll a ciklus normális mederbe.
Reggel és este iszom, kajálás előtt fél órával. 2 kávéskanál füvet leforrázok vízzel és 15 percig állni hagyom, mézzel vagy natur iszom.
ha akarsz kicsi méregteleníteni, tehetsz bele csalánt is, azt lehet folyamatosan inni.
lehet kihozz a pattanásokat, ahogy állnak vissza a hormonok, de szépen letisztul a bőr.
ja és a tea óta (2 hete iszom) nem barnáztam menszi elején, csak a végén az utolsó napon. a hüvelyflóra is teljesen ok, az alaphőm is már hetek óta ott van, ahol lennie kell, nincsenek kiugrások.

nekem uolyan érzés a menszi, mint szülés-terhesség előtt. sőt a tabletta alatt is uolyan volt.

jó ez a pedálos kocsi Kép nekünk gokart van. eztnem is tudom hová tudnánk tenni, meg ugye gondolom van súlya is Kép
mennyiért tékozolják?

ja, és végre tegnap aláírtam a konyhabútorra a szerződést Kép sajna a páromat gályáztatták, így egyedül kellett mennem.
nyír, vagy juhar színű lesz és meleg zöld, kicsit márványos a munkalap. és tök jól jártunk,mert a kinézett mosogatógép már kimenő széria, és helyette a következő vadiújat, ami már 3 A-s energiaosztályú kapjuk uolyan árért Kép
me visszatérő vevői kedvezményt is kaptunk a bútor árából. jobban jártunk, mint azok, akik rögtön egyben megrendeltek mindent Kép
mi meg először a gépeket, aztán még gondolkodtunk a konyhán, és végül uott lesz, ahol a gépeket is vettük, meg a lakóparkkal szerzödött konyhásoknál.

holnap meg megyün le a Balcsira, remélem az alatt az egy hét alatt szuper időnk lesz.

pusza

KépKép
KépKép
gumicukor

Judy
A traktort mar en is neztemKépMenyibe kerult es hol??Nagyon ugyi nagy fiu mar Gergo ahogy viszi az occset,felelossegteljes arccalKépKép

Gumicukor
Koszi az infokat,megfogadomKépEn is mezzel ittam tegnap,teljesen Ok volt az izeKépNekem barnazas nem volt,csak szimplan hosszuak a ciklusok.Persze zavar engem is de a termeszetes megoldas jobban erdkel mint a gyogyszer,bar erre nem is igazan van...
Az oldtimer legnagyobbjat neztem ki ami 6 evesig jo,allithato pedallal,az 20e.Alex nagyon kocsi+motor manias ezert gondolkozunk ezen.Azt hiszem 15 kg a kocsi.De meg apa nem hagyta jovaKép.
A gokart mennyibe kerult?
Gratula a butorhozKépEpittetok tartjak magukat a hataridohoz???

Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa,
Köszi a tippet, van is itthon svédkeserű kenőcs.

Judy,
Szuper a traktor, Solymesz is imádná.

Gumicukor,
Klassz, hogy ilyen jól haladtok! Biztosan nagyon szép lesz!

Tegnap megvettük az "új" autót - 2 éves, szép Corolla Verso, tök jó áron. A régi kocsinkat viszont ismeretlen tettes meghúzta Kép, úgyhogy kicsit problémásabb lesz az eladás, plusz felidegeltük magunkat.
Ma szétverték a fürdőt, nincs víz, a WC-t, amit vettem, ki kellett cserélni, a kocsit át kéne íratni, úgyhogy van mit csinálni...

Zita
parazita

Zita!

Akkor te sem unatkozol.
Én végre tegnap este valamennyire rendetraktam a lakásban, már nagyon gáz volt (persze, merrt állandóan ide-oda rohangáltam mindenfélét intézni, meg Siófok is ott volt).
Autó:KépKép

Kataa!

Azért jgy jobb, hogy orvos is mondott valamit, nem?
Jobb a természetes mód rendberakni a ciklusokat. Én is barnáztam Nátán előtt, nem is akart beköltözni mindaddig, amíg nem állt helyre a dolog.
Takarítónő: én nem szeretnék egyébként, de nem lesz más választásom valószínű, ha a gyerekekkel is akarok foglalkozni, meg ellátni minden mást. Ez a lakásméret már elég nagy...

Judy!

Tök jó ez traktor!KépKép
Fogyi: Norbi-update. Azért nem tökéletesen, mert pl. Nátán szülinapján ettem egy szelet tortát du. 3-kor... De azért igyekszem tartani. Átálltam az ásványvízre (korábban mindig az volt a bajom, hogy nem találok nekem is izlőt, de találtam olyat, ami nekem is OK pl. a Naturaqua, Römerquelle.), meg a light-okra (persze Hanna miatt ez módjával). Este nem eszem köretnek rizst, krumplit, tésztát. kenyeret is hanyagolom, csak de. és teljes kiörlésűt (én amúgy is szeretem). Ill. tésztát egyáltalán nem eszem, rizst és krumplit azért igen.
Még jó, hogy alapból nagyon szeretem a salátákat és a húsokat!Kép
Ja, és nem tornázom (sajnos, mert szeretnék, de még nem tudtam beszervezni).
Nem nagyon hittem benne, de ezek szerint az update működik...
És a szopi is megy!!!KépKépKép

Gumicukor!

Na, hogy tetszik a könyv? Van, amivel nem értesz benne egyet?

Panda!

Ablak, lépcsőház: Kép. Hát nálunk senki nem szólhat bele, minden tanácsot alaposan megfontoltunk, hogy az nekünk jó lesz-e, mert a mi igényeinket mi ismerjük. Voltak, amire rá akartak beszélni (nagyobb nappali), de mi nem szerettük volna.

Rit!

Én úgy tudom, hogy egy vérvételből nem igazán lehet semmit megmondani. És mint írtam, nagyon fontos, hogy mikor van a vérvétel. A hormonok jelentős ingadozást mutatnak a ciklus során.
Egyébként a peteérés figyelésére van jobb módszer a vérvételnél: ultrahang. Azzal pontosan meg tudják nézni, hogy van-e, hol, mennyi, mikor érik, mikor érdemes együtt lenni a sikerhez. A vérvétel a hormonszintekre jó, mert bizonyos hormonok magas vagy alacsony szintje gátolhatja a peteérést, beágyazódást.
A hőmérőzéssel meg csak az a gond, hogy csak utólag ad értékelhető eredményt. (Bár pl. a peteérés nélküli ciklus nagyon jól látható rajta (ha jól csinálják a hőmérőzést).)

Kroki!

Nem, a nagyobb fiam. Azért annyira nem vagyunk zsenik, hogy a 3 éves fiam olvasson és utána 2 hétre rá vissza is tudja mondani. Én ezt a 6 éves gyerekemtől is épp elégnek tartom.Kép
Fogyi: én is a majd holnaptól fajta voltam, mígnem egyszer csak megelégeltem. És az uptade nem is kívánt olyan nagyon nagy változásokat az életemben. Persze édes lötty, édesség csak nagyon-nagyon módjával, de az sem tilos. Csak délelőttre kell időzíteni. Viszont bátran jól lakhatsz este, ha a megfelelő ételeket eszed. Nem kell éhezni, kalóriát számolgatni. Sőt még mozogni sem (bár nem árt!Kép)
És én sem hinném el, hogy ez így működhet, ha nem lenne jelentős eredménye.KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kataa
Nekünk a gokart 12e volt a Metroban. az is 6 éves korig jó és nem olyan nehéz. csak hát hely kell neki.

elvileg szeptembertől van kötbér, de augusztust mondanak, meg állítólag már az épületek egy részéről elbontották az állványt. mi majd nyaralás után megyünk ki.
nektek hogy volt az albetétesítés? adig hogy volt a hitel? nem kellett többet fizetni, amíg nem rendeződnek a tul. viszonyok? én ezt hallottam sajnos, de fel vagyunk rá készülve.

Dani kis haverjának van ilyentraktorja, mindig cserlgetnek. olyan cukin tekerik, úgy izeg-mozog a fenekük rajta, nagyon röhögtem, amikor láttam rajta Danit, olyan kis parasztgazdás volt, már csak a gumicsizma hiányzott róla Képén láttam több nagy játékboltban, az is kb. olyan 10x körül van utánfutóval együtt.

Beszti
Vekerdy könyvben még az elején tartok (első 30 oldal talán Kép), eddig tetszik. tegnap pl. 11kor végeztem a hűtőtakarítással, meg mosással, pakolással úgy hogy apa is segített (magától!!! Kép)
holnap indulunk a Balcsira, remélem, amíg alszik Dani délután, addig ki tudom olvasni.
Gratula az update-hez!!!

Rit
Pé-t OV tesztel is tudsz nyomonkövetni, az is pé-kor hirtelen megnövekedő LH szintet méri. ha mutat LH emelkedést, akkor tuti van pé-d. de egy várvátelből tényleg nem lehet megállapítani a hormonszintet, ahogy Beszti is írja.

na, pusz, megyek haza, mert még pár dolgot be kell szereznem a holnapi induláshoz.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor,
Én a Gordon-féle könyvet vettem meg, és sok okosság van benne, de Solymi hisztirohamaira nem mindig lehet alkalmazni...Kép
Jó Balcsizást!

Beszti,
Gratulálok a fogyáshoz!!! És jó, hogy nem kell sanyargatni magadat.

A szegény víz-gázosok egyik problémába ütköznek a másik után. Most például kiderült, hogy a kazánhoz nem lehet egyszerűen átfúrni a fürdőből, hanem még jó messzire oldalra el is kell vezetni a csövet, és ez ránézésre nem látszott, mert olyan hülye zeg-zugos a lakás...

Zita
parazita

Sziasztok!

Átestünk a beavatkozáson. Péntek reggel éhgyomorra 10 órára bementünk a kórházba. Elhelyeztek minket a többi kis sorstárssal együtt. Márk volt a legfiatalabb, rajta kívül még 2 pelenkás baba volt, a többiek 2-3 éves nagyfiúk. Két kisfiú volt (összesen 8 baba), akik már nyűgösen érkeztek, mindenen hisztiztek, igazi kis ördögfiókák voltak. Márk meglepő módon szuper jól viselte az éhezést, a környezetváltozás sem zavarta meg, szépen eljátszott a kisautókkal, figyelte a nagyobb fiúkat, nagyokat mosolygott a nővérkékre. Nyugodtsága és mosolygása miatt utolsó előttiként került sorra. Eredetileg azt mondta a doki, hogy ő a legkisebb, vele kezdi a napot. De mindegyik baba rosszabbul viselte a várakozást, így a végére kerültünk. Kb. 11 órakor jött érte a műtősfiú. Én vittem el a műtő ajtajáig, ott átadtam a srácnak. Nem sírt, nem hisztizett, nagy kíváncsi szemekkel nézett rám. Állítólag az altatásig minden nővérke jól meggugyuzta, még kacagott is egyet a doktorbácsinak. Bódultságban megrántották a fütyit, kb. 10 perc után már az ágyikóban csicsikázott. Fél órát aludt, majd felkelt. Még hatott a fájdalomcsillapító, így nagyon szépen, nyugodtan telt az idő. Kb. fél 2-kor jöhettünk el a kórházból. Itt leírnám, hogy a nagyobb fiúk egytől-egyig sokkal rosszabbul viselték a fájdalmat, nyűgösek lettek, sírtak, fájlalták a fütyikét. Én csodálkozva vettem tudomásul, hogy fakír a fiam. Hazafelé a kocsiban pisilt először Márk… mégse fakír a fiam. Síkitva ordított, mondanom se kell vele sírtam. A pénteki nap így telt el, karban, ölben, összebújva, minden pisinél sírva. 4 órakor nem bírtam tovább, felhívtam a körzeti dokinénit. Kérdeztem, hogy milyen fájdalomcsillapítót használhatunk. Cataflan cseppeket kapott Márk. Onnantól kezdve 180 fokos fordulatot vett az életünk. A pisi még fáj, a húzogatás sem kellemes, de Márk rohangászik, játszik, mintha mi sem történt volna. Tegnap kerti party volt nálunk, Márk kézről-kézre járt (a földre nem szabadott letenni), mindenki őt kényeztette. Egy hangja nem volt, kivéve a húzogatásokat. Az éjszaka mindkét nap jól telt, szépen végigaludta. Reggel, az első pisi a legfájdalmasabb, akkor sír, de már nem olyan vészes, mint pénteken. Mára a kuki is látványosan gyógyulgat. Gyönyörűen hátra lehet húzni, a pirosság is kezd elmúlni. Összességében én sokkal rosszabbra számítottam, kellemesen csalódtam. Állítólag 1 hétig tart ez a fájdalmas pisilés, utána olyan lesz mint újkorában. Most 1 hétig nem érheti víz a kukit, nem érheti homok-piszok. Kicsi Márkomra nagyon büszke vagyok, tényleg olyan jól viselte-viseli a megpróbáltatásokat.
Pénteken megyünk kontrollra, ha ott minden rendben lesz, akkor elmondhatom, hogy megérte megcsináltatni a beavatkozást.

Összességében azt a következtetést vontam le, hogy Márk pont jó korban volt-van ehhez a beavatkozáshoz. A nagyobb fiúk tudták, hogy miről van szó, sokkal inkább megszenvedték a dolgot.

A beavatkozás előtt sutyiban megmutattam Márkot még 2 dokinak. Iszonyú dilemmában voltam azzal kapcsolatban, hogy helyesen cselekszem-e. Mindkettő javasolta a beavatkozást, sajnos olyan mérvű volt a letapadás, hogy mindenképpen műtét várt volna Márkra. Szóval a lelkem is jobban van, úgy érzem, hogy nem feleslegesen kínoztattam meg Márkot. Persze, ha lehetne átvállalnám a szenvedéseit- ezzel minden szülő így van.

összefoglalva ennyi a mi kis kálváriánk.
Kívánom, hogy senki ne találkozzon ilyen problémával soha.

Puszi:
Magdi

Magdi
mléna

Magdi

De jo hogy ilyen "konnyen" tul vagytok rajta es Mark nagyon ugyi volt!!!!Kép
En most kicsit aggodom Danny miatt, nem tudom mi az a nagyon letapadas, egyelore neki sem lehet hatrahuzni,de a parom nem igazan aggodik.A gyerekdokink meg se nezte, azt mondta nem javasolja a beavatkozast 2-3 eves korig...

Zita

Gratula az autohoz. Megkerdezhetem mennyi volt? Ha nem akarod kozzetenni akkor maganban. Nagyon filozunk, hogy eladjuk mindket autot es egy nagyobbat veszunk es osztozunk a parommal.Kép

Megvolt Emike szulinapja tegnap, mivel a heten volt horghurutja babazsur nem volt, ket baratnomet hivtam meg.(az egyik a keresztanyja is egyben)
Volt torta, meg sok ajandek, majd teszek fel kepet is.

Agi

Boldog szulinapot Petranak!!!KépKépKép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Remélem megbocsátjátok a feledékenységemKép

Nyuszi! Emikének nagyon boldog 3. születésnapot kívánok!
Ági! Petrának is sok-sok boldogságot kívánok!

Magdi

Magdi
mléna

Sziasztok

Kedden megyunk mi is Siofokra vasarnapig,de addig meg szerintem be kell mennem az irodaba,mert a fonoknom is most kezdte a szabit,es bar van kollega ur aki helyettesit de jobb a kormere nezniKépKépHolnap szokasos jatszoteri delelott,delutan meg baratnozunk.Kedden megint csak baratnozes fel napigKép
En vegre eljutottam kozmetikushoz is a hetvegen ,ez a meleg kikesziti a borometKépKép

Parazita
Gratula az autohozKépKépEs milyen szinu?/tudod noi kerdesKépKép
Labad hogy van??felujitashoz kitartastKép

Beszti
Hat persze jobb ha doki mondja.Egyebkent ugy imadom ,mert bar van csomo betege a korhazban(nem lehet magan nekik),de mindig tudja ki vagyok es emlekszik mindenreKép
Hat most iszom ezerrel a gyogyteaat,bar gyanitom nalam ez a stressz hatasa is.Csomo dolog szakadt ram hirtelen es bar nem faraszto de igy jon ki...

Gumicukor
Hat igen merlegelve lesz meg ez az oldtimer,mert a lakasba nem hoznam be mert ossze visza huzna vele a falat,ugyhogy ha megvesszuk csak le anyuekhoz.Miota bolcsis olyan sokat nem vagyunk a jatszon hogy ide kene.
Koszi meg a gokartot is megnezzuk.
Lakas:Kotber nektek hany naptol jar?Nekunk 60 nap keses kotber mentes volt,kestek osszesen 90-t tehat 30-ra fizettek is szepenKépSot a garazs kesobb lett meg arra megint csak jart.
Nekunk nem kellett tobbet fizetni a hitelnel ,rogton a vegleges volt,de volt olyan a hazban akinek igen.Azt hiszem ok vagy 20 evre vagy sokat vettek fel (10 felett) es azert.De erre most nem emlekszem.
Eleg hamar rendezodtek a tulajdonok azt hiszem szeptemberre es juliusban koltoztunk be.
Tenyleg most lesz mar 1 eveKépKépKép

Magdi
Szegeny Mark,meg teKépJo hogy mar tul vagytok rajta.A Vazelint nem probaltad??Nekunk az bejott.De en is ugy vagyok vele minden ilyen dolog inkabb hamar legyen,mert akkor nem hagy bennuk nyomot.A 4 eves kisfiu zsido szulokkel nagyon de nagyon rosszul turte azt az 5 perces altatast is amit Alex meg sem erzettKép

Nyuszi,Agi,Conti
Nagyon boldog szulinapot a nagy lanyoknak!!!

Pusza
Kata

Kép
Kép
kataa

Halihó

Nyuszika, Ági, Conti
Boldog szülinapot a lányoknakKép

Kataa
Jó BalcsizástKép

Zita
Gratula az autóhozKép

Magdi
Ügyi nagyon MárkKép remélem már minden rendben lesz veleKép

Hát én egy gyerekes lettem. Gergőt tegnap elvitték anuyék. Az állomáson picit meggondolta magát, de aztán a vonaton állítólag már példásan viselkedett, pedig jó hosszú, 2,5 óra. Utána meg hívott telefonon, hogy hurrá megérkeztünkKépKép Hát hiányzik, tök fura egygyerekkel, már nem is emlékeztem. Időm mint a tengerKépKép

pusz
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok
Jó régen nem voltam már megint, de zajlik az élet nálunk.

Először is nagyon boldog szülinapot minden kis 3 évesnek! KépKép

Magdi
Márk nagyon ügyes, drukkolok hogy minél előbb helyrejöjjön.

Zita
Gratula az autóhoz Kép

Gumicukor, Kataa
Jó nyaralást!

Juti
Hát én el sem tudnám képzelni már 1 gyerekkel. Annyira tud hiányozni Szilcsi, ha az apjával elmennek egy fél órára, hogy hihetetlen.

Beszti
Én is Norbi féle update fogyit csinálom, viszont semmi nem ment le rólam. Neked mennyi idő alatt indult el a fogyás?

Rólunk annyit, hogy 3 hete pénteken egy rossz mozdulattól beállt a derekam úgy, hogy megmozdulni nem tudtam. 3 órát voltam a két üvöltő gyerekkel (a kicsit babakocsiból nem tudtam kivenni, a nagy meg éhes volt) mire nagy nehezen jött a segítség. Anyósék reakciójáról inkább nem is írok, mert még mindig felidegesít.
Két napig csak feküdni bírtam, aztán fokozatosan elkezdett javulni, még nem az igazi, mert megterhelés után nagyon tud fájni, de majdcsak rendben lesz egyszer.
Közben ezerrel lakásújítunk. Már áll a gardróbszoba, most már csak glettelnem kell. A leendő gyerekszoba már csak festésre vár az étkezővel együtt. Úgy néz ki, hogy ha ilyen tempóban tudunk haladni talán két hét múlva már készen lesz. Az a baj, hogy délutánonként tudunk dolgozgatni rajta, egyikünk a gyerekekkel, másik meg csinálja. Kicsit fárasztó

Gyerekekről: Szilcsike mondókázik ezerrel, táncol, bukfencezik, imádja az öccsét
Tomijó 1 hét alatt megtanult ülni, mászni, és felállni akármi mellett. Fura volt, hogy az én fekvő babám egy hét múlva már ezerrel teper mindenfelé.

Most mennem kell, még nincs ebéd és nemsoká kelnek a gyerekek

Szilcsike
szilcsike

Szilcsike
Gratula TominakKép Innentől még fárasztóbb szerintemKépKép DerékKép Azért leírhatnád anyóspajtás reakciójátKép
Gergő tényleg nagyon hiányzikKép Nem is tudom mi lesz, ha ovis lesz. Dehát ez az élet rendje. Most is az ő és anyum kedvéért van távol. Nekem fontos, hogy a nagyszülőkkel is jó kapcsolata legyen.

Beszti
Tényleg ügyi vagy az update-el. Pár hete én is próbáltam, de mivel Szilcsihez hasonlóan jártam feladtam. Szóval nem ment le semmi.
Mondjuk nem szeretnék annyira visszafogyni, mint mielőtt Kisgével terhes lettem, de azért kéne még vagy 3 kilót.

na pá
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Kataa!

A stressz tényleg nagy hatással lehet a ciklusra. Nekem is akkor romlott el Nátán előtt, amikor költöztünk...

Judy, Szilcsi!

Nagyon hamar elkezdett lemenni, bár eleinte azt gondoltam, csak víz. Most már egyértelmű, centikben is látszik, meg mindenki, akivel találkozok, megjegyzi, hogy de sokat fogytam (pedig nem olyan sok, csak jó helyről ment le (derék, csipő), a mellemből viszont nem nagyon (valószínű ebben a szopi is belejátszik)).
Azért azt nem szabad elfeledni, hogy nekem rendesen volt feleslegem, ideális esetben 52-65 kg között lenne a súlyom (ha a 20-25 közötti BMI-t nézzük), a 75 kg-val kevésbé szigorúan nézve is volt 10 kg túlysúlyom, nagyon szigorúan több, mint 20 kg.
Norbi szerint 1 hónap alatt a súly 5%-át lehet elveszíteni. De ha valakinek csak pár kiló feleslege van, azt nehezebb, mint az első hónapban pl. +30 kg súlyfeleslegből elveszteni 5 kg-ot.
A másik, amit sokan elrontanak: Norbi kódjaival mennyiségi korlátozások is járnak. Csak az 1-es kódúakból lehet akármikor akármennyit enni. 2-esből 3-ig "feleannyit". 3-asból délelőtt 12-ig, de csak végszükség esetén és csak akkor is csak minimálisat. Azaz nála sem lehet megenni 11.59-kor egy tányér lasage-t, vagy reggelire 5 szelet fehér kenyeret.
Önuralom azért ehhez is kell, de talán kisebb, mint más módszerekhez.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?