Sziasztok!
Jó sokat kellett visszaolvasnom megint
Lolita Kikerestem a kisokosomat kaja ügyben (előre is bocsi Mindnekitől, ha egy kicsit hosszú leszek)
Elkerülendő kaják:
Minden lágy, érlelt sajt (pl. Camembert), minden penészes sajt.
Veszély: lisztéria
pasztőrizálatlan tejek.
Veszély: lisztéria, toxoplazmózis
Nyers v. félig főtt tojás, lágytojás, tojáshab, otthoni majonéz, tartármártás.
Veszély: szalmonella
Májpástétom ill. minden májból készült étel.
Veszély: lisztéria, a májban sok az A vitamin, amiből túl sok ártalmas lehet a magzatra
Előre elkészített, csomagolatlan hideg szendvicsek, saláták, delikáteszből, utcai árustól.
Veszély: lisztéria és más baktériumok amik ételmérgezést okozhatnak
Mosatlan zöldség, még az előrecsomagoltan vettet is jól meg kell mosni.
Veszély: toxoplazmózis és más baktáriumok, amik ételmérgezést okozhatnak
Nyers v. nem jól átsült húsok.
Veszély: szalmonella, toxoplazmózis
Nyers v. nem jól átfőtt kagyló, osztriga, rákfélék.
Veszély: komoly ételmérgezést okozó baktériumok
És mielőtt megkérdeznétek:
A
lisztéia olyan baktérium, ami át tud haladni a méhlepényen és korai terhességnél vetélést okozhat.
Elevitet én már régóta szedem, mert még szoptatom a nagyobbik Manómat, de amikor rá készültünk, akkor is hamarabb elkezdtem ,minthogy terhes lettem. Aztán a terhesség második felétől már csak 2 naponta szedtem. Egyébként a tájékoztató szerint a hányinegrre is jó, nem tudom, hogy emiatt-e, de tényleg nem sokat hánytam Szonjával.
Dokihoz jövő szerdára kaptam időpontot. Az uh-n még csak a petezsák fog látszódni, de azért Én nyugodtabb leszek, ha a doki is megerősíti a babót és azt, hogy jó helyen tapadt-e meg.
Még Nálunk is csak mi hárman és Ti tudjátok. De úgy elmondanám már, de a jövő szerdát mindenképpen kivárom.
Egyedüllét miatt pedig ne aggódj nagyon, lehet, hogy jobban jársz. Mi egy szinttel lakunk feljebb az anyósoméktól, de megőrülök tőlük. Mindennap jönnek és zaklatnak és beleszólnak a dolgainkba. Már ott tartok, hogy elmegyek az önkormányzathoz és megkérdezem, hogy vna-e még olyan, hogy önkormányzati lakás és hogy lehet hozzájutni, mert Én ezt már nem bírom ki.
Zafír Sajnálom, hogy a teszt negatív lett, pedig nagyon szorítottam. Sztem néhány nap múlva próbáld meg újra, az a merőleges csík elég fura. De a rossz élmények miatt vegyél egy másik fajtát.
Beuka A kis korkülönbség tényleg jó, főleg a gyerkőcöknek, én félek, hogy egy kicsit meg fogok őrülni, de mindegy, ez nem számít.
Lara A görbéd nagyon jó szerintem is
Kamilla Hétvégén hallottam egy olyan nevet, hogy Adria. Egy nagyon szép szőke, loknis kislányt hívtak így a játszón.
Moni Sztem még korai volt a teszt, ne kenődj el. Akkor csináld meg megint, amikor nem jött meg (mert iztos, hogy nem fog megjönni).
Jó hosszú lettem, nem is tudom, hogy engedi-e a rendszer ezta regényt fölrakni.
Ja és még nincs vége
Még annyit, hogy az én dokim pl. a tisztasági betétektől rosszul van, azt mondja, hogy nem szellőznek rendesen és gombásodást lehet tőlük kapni.
Na, most fejezem be
MSE