Új privát üzeneted érkezett!

Vaktyúk,
Köszi! Nem tudod a monitor mennyibe kerül? Párom dohányzik, és az elég komoly rizikótényező, ezért gondolkodom, hogy venni kellene. Csak úgy nem volt értelme, ha úgysem tudok mit kezdeni a babával, ha baj van. te mikor akarsz menni?
Megbeszélem a férjemmel, és sztem megyünk mi is.

KépKép
connie

Réka!
Köszi a tippet!

A Tescoban most lesz leárazva utazóágy 8.490Ft-ra, így ez pont kapóra jön, mert most akarunk venni.

Az szerintetek gáz, ha már a keresztelőre is meghívót csináltatok?

Ja, és nekünk van légzésfigyelő, nyugodtan is tudok lenni egész éjszaka. Az elején beriasztott, de csak azért, mert nem állítottuk be az érzékenységét. Nekünk Babycontrol van, és nagyon bevált. Itt olvashatsz róla:
http://babycontrol.hu/

Jaj, ne fájdítsátok a szívemet a játszószőnyeggel Kép

Brigó

Kép

Kép
brigó

Légzésfigyelő:
http://www.bababolt.lap.hu/

Ezen az oldalon, bal oldalt lesz egy rész, ahol több légzésfigyelő közül is lehet választani. Van leírás, és ár is.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Connie en angelacare-t vettem ket lapos es nagyon jo
az erzekeloje oylan ertelemben hogy barmennyire lemaszik nem jelez be de ha pl elfelejtem ejszaka kikapcsolniKép mielott kiveszem uvolt mint a sakal egyszer sem jelzett meg be de a para bennem van.20 e ft es ez csak legzesfigyelo en bebiort nem kaartam sztem felesleges azzal egyutti figyelo 30 korul.

Kép
vaktyuk

Bébiőr nálunk is felesleges, ami nyügizést nem hallok meg a 70 nm-en, nyitott ajtókkal, azt nem érdemes meghallani.Kép Mondjuk olyan fülem van már, mint a sasnakKép, az apja sokszor nem is hallja, hogy nyüszög, amikor én már igen.

KépKép
connie

Connie
Nekünk nincs olyan szipi-szupi játszószőnyegünk, mint a többségnek, csak ilyen babatornáztatónk, ezt viszont használja a gyerkőc elég régóta. Először csak véletlenül akadt bele a keze, aztán folyamatosan ügyesedett, lökdöste, mostmár néha sikerül megfognia a gömböt is. A gömbben színes golyók vannak, a középső egy maci, a másik szélső pedig tükör, azt is nagyon bírja. Kb 6 hetes korától használjuk, szerintem nagyon jó.

Kép
zsana75

Lányok!

Nekünk se légzésfigyelőnk, se bébiőr... Az előző lakásunk olyan mütyür volt, hogy még a légy kacsintását is meghallottam benne. KépMeg aztán rájöttem, hogy sok kütyüt olyan rövid ideig használ a baba, hogy nem érdemes megvenni, inkább kölcsönkérni. Így visszatekintve az életünkre, ez nagyon igaz. Pl a pihiszék is tök jó, amíg nem ül, de ahogy próbálkoznak az üléssel, soha többé nem akarnak többé benne lenni (kölcsönkértünk egyet). Nem azt mondom persze, hogy ezek felesleges dolgok (pláne a légzésfigyelő), csak meg kell gondolni, mit vesz meg az ember, mert a bababiznisz hatalmas bevételt hoz a forgalmazóknak. Azt vettem észre, hogy olyasmit érdemes megvenni, ami a baba kényelmét (és egyben a mi kényelmünket) szolgálja és lehetőség szerint többfunkciós. Pl valaki írta az etetőszéket, amit később át lehet alakítani kiszék + asztallá (olyan fából készült), sztem az nagyon praktikus. Mi "rongyosra" használtunk egyet. Persze mindenkinek más válik be.Kép
Vezso
vezso

Sziasztok!
Nekünk sincs se légzésfigyelőnk, se bébiőr.Kép 70nm-en én is hallom Manót. Játsszószőnyeget én a babaszobán vettem használtan 4.500,-Ft-volt. Persze kimostam. Sajnos nincs kitől kölcsönkérni ilyen dolgokat, mert a mi ismerősi körünkben még mindenki karriert építKép De meddig? Ez a hülyeség ragadt rám is valamilyen szinten, hogy ilyen sokat vártam a gyerekvállalássalKép Amúgy nem baj, csak néha sajnálom, hogy vártam. Na jó, ez kicsit bonyi.

Vezso,
én anno csak 8 hónaposan ültem fel, és álltam fel szinte mindent egy napon. Anyukám nagyon kétségbe volt esve, hogy miért nem.Kép

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok Lányok!
Jó rég jártam erre,olyan sokat írtatok,alig bírtam visszaolvasni.Sajnos tiszta káosz az életünk épp lakásátalakítás van,készül Vince szobája,így van hogy napokig be se kapcsoljuk a gépet...:-(
Juszti
Nálunk is vannak ilyen fulladásos jelenetek,én már ott tartok, hogy nem merem egyedül hagyni ha háton fekszik.Nem tudom mi lehet ez,de most már szólok a gyerekorvosnak.Nálunk úgy néz ki a dolog,hogy mondjuk fekszik a babakocsiban,játszogat nézeget,egyszer csak elvörösödik a feje,kidülled a szeme,ívbe feszül a teste és veszettül kalimpál a kezével.Kétszer volt olyan,hogy azonnal kikaptam és mintha nem vett volna levegőt,ráfújtam az arcára(valakitől hallottam,hogy ezzel ki lehet váltani nagy levegővételt a babánál) és ettől úgy felsírt,mint születésekor,köhécsel egy kicsit és már mosolyog is,mintha mi se történt volna..Nekem meg az egekben a vérnyomásom,tényleg rémíyztő.A nyálát is félre szokta nyelni,de akkor köhög és kész.Ez valami más,kíváncsi vagyok,mit mond a gyerekorvos.Te kérdezted már a ti dokitokat?

Zsana
Nagyon jól néz ki az a tornáztató.Olcsóbb,mint a játszószőnyeg?

Körömvágás:
Én szopi közben szoktam levágni,mert akkor annyira a cicivel van elfoglalva,hogy nem kapálódzik annyira.Én inkább a lábával vagyok gondban:-))

Légzésfigyelő
Nálunk is Angelcare van bébiőrrel,ha jól emlékszem 29-30ezer ft volt. Kb két hete riasztott,de nem tudom,hogy okkal e,mert azonnal kikaptam a gyereket és lélegzett,hál Istennek,viszont azóta állandóan lesem,hogy mozog -e a mellkasa-és én is arra jöttem rá,hogy jó,hogy van ez a légzésfigyelő,de fogalmam nincs mit kell csinálni,ha beriaszt:-( Mi kaptunk kölcsön egy füzetet,ami erről szól,de nem vagyok benne biztos még így se hogy tudnám mit tegyek...

Szegény Vinci,holnap kapja a 4 hós oltást:-( Akik már megkapták,nagyon megviselte a Manókat?Rosszabb,mint a 3 hós?
Most mennem kell,jó volt nézegetni a képeket a Babócákról,remélem én is fogok tudni feltenni képeket nemsokára.
Sziasztok
Virág
villes

Villes,

Szuper bébitornázót lehet most venni a Megatoys-ban, kupponra 3990 Ft most júliusban.

Kép

Akiren
akiren

Sajnos mi se tudunk kitől kölcsönkérni, a használt cuccokat meg én ki nem állhatom, ha nem ismerőstől vannak. Így amit fontosnak tartunk megvesszük. Azzal vigasztaljuk magunkat, hogy hosszabb távú a befektetés, mert remélhetőleg még kétszer használva lesz minden.KépAzzal próbálunk spórolni, amit magunk el tudunk készíteni.

Azt hiszem, mi is inkább veszünk majd egy babatornáztatót külön, játszószőnyeget meg megvarrom én, az ráér, amíg nem kezd el forogni meg kúszni. Jó, hogy irtátok a zörgő meg sípoló alkatrészeket, mert akkor teszek bele olyat is.

Vizimanó,
Én ugyan nem a karrierépítés miatt vártam, ennyit, hanem hogy megtaláljam a párom, és közben volt időm karriert építeni. Aminek búcsút is inthettem, amint terhes lettem.Kép

KépKép
connie

Szia Virág!
Húú, lakásátalakítás... Nem irigyellek, viszont szép lesz, ha kész lesz.Kép Néha én azt gondolom, hogy a mi egész életünk a permanens lakásátalakítás jegyében telik... Már kétszer költöztünk, előtte mindig felújítás, lakáseladás stb. Mindig nagyobb lakhelyünk lett, de valahogy sosem érzem, hogy révbe értünk. És akkor is mindig alakítottunk valamit a lakáson, amikor született egy gyerek. Így aztán általában 7 hónapos terhesen festettem a falat, meg ilyenek.
Lányok, ti is "fészekrakók" voltatok várandósan?

Vizimanó
Felültél és felálltál egyszerre? Szegény anyukádat biztos izgatta miért nem próbálkoztál a felüléssel hamarabb. Tudom, hogy nagy eltérések lehetnek. Nekem a legnagyobb lányom 9 hónaposan már járt és pakolt is ezerrel és én ezt túl korainak ítéltem.
Persze ha a babácska későn ül fel, a pihiszéket is sokáig használja.
Kár, hogy nem tudsz senkitől bababigyókat kérni, de nem is kell annyi minden. Kép Csak az ember bemegy egy bababoltba és látja azt a sok mindent és azt hiszi (különösen első babánál), hogy meg kell vennie ezt is azt is. Jól ki van ez találva.
Mennyit vártatok a babával? Miért bonyi? Egyébként nekem van olyan ismerősöm, aki nem is akar gyereket soha, nem is egy. Nem is értem, sztem nem tudják mit veszítenek.
Vezso
vezso

Connie
Tudsz varrni? Miket szoktál? Én is szeretek, amatőr szinten, és gondolkodom egy játszószőnyeg-varráson. Foltvarrásra gondoltam, figurás anyagból, zörgős zacskót varrnék néhány négyzet alá, meg zsebecskéket stb.
Én 24 éves voltam, amikor életem párjával találkoztam, csak akkor neki még más barátnője volt. Egy év múlva összeakadtunk újra, ő már szabad volt, elhívtam egy italra (én!) és egy hónap múlva megkérte a kezem Kép
Vezso
vezso

Sziasztok!

Itt olyan f-s idő van,pedig úgy mennék sétálni.

Én is tornáztatót akartam venni,de itt tök gagyi volt 6500-ért,a szőnyeges meg 9000 volt.A mienknek az oroszlán feje letérpőzárazható és a sörénye zörgős papíros,ha rátalál Maja előszeretettel zörgetin.Azon kivűl a kis állatkák zörögnek,vagy sipolnak és mobilisak.Az elefánt a kedvenc az jön velünk a babkocsiba is.Ott kegyetlenül elveri mindig.Ja és a tornáztatóra én még felszereltem egy zenélőmozgó méhecskét és tükröt is (az tényleg bejön a babáknak).

Lemondtam az pihenőszékről,itt még a legnagyobb gyerekáruházba sem tartanak,inkább rendeltem neki ruhákat.Már alig van ami jó rá,főleg így hogy ma már a 3. garnitúra van rajta.
Felrakom a címet,hátha érdekel valakit.de ha belegondoloka következő babának úgyis veszek pihiszéket,akkor meg miért ne vennénk most?

Nekünk Álomvirág légzésfigyelő van,23.000 ft volt,sajna még csak most kezd elmaradni a kiságyba Maja,de eddig szerencsére nem riasztott be.

A tescoba vettem egy könyvet 450 ft volt,vannak benne jó dolgok,de pl.azt írja,hogy 6 hetesen már működik a napirend,nem kell ringatni a babát és éjjel átalukálja az éjszakát,hát ebből nálunk egyik sincs meg.napirend működik nálatok?

Képennyit nőttem
Timurr
Vendég

ez lemaradt:

http://www.babaruhazat.hu

nem tud nekem valaki kölcsönadni pihiszéket?Kép
Vendég

Juszti, valami hasonlót Balázs is csinál, hozzánk hó végén jön a dokinéni, akkor akartam megkérdezni mi ez. Ha háton fekszik, pl. pelenkázás közben elkezd néha nagyokat nyeldekelni és utána kis köhögés és bukás van, és általában áttetszQt bukik, szóval valószínqleg nyál, nem tejecske. Neked is van elQtte ez a nagy nyeldeklés, vagy "csak" köhög?
Esetleg más tapasztalt ilyet?
Nekünk van égzésfigyelQnk, Angelcare. Az elsQ hetekben háromszor is beriasztott, majd frászt kaptam, de aztán érzékenyebbre állítottuk és most jól szuperál.
Mi elvégeztük a léghajó tanfolyamot, és bár tényleg elég drága, szerintem megérte a pénzét. Nagyon jó volt, borzasztó sokat tanultunk belQle. Szerintem, aki megteheti, menjen el. Nem csak a légzésleállásról van szó, ahnem az összes ilyen korban elQforduló kritikus helzetrQl.

Akrien, cuki nagyon ez a tornázó. Ti vettetek?
Ez nem tud felborulni?
ZSana, nektek van hasonló, nem rántja magára a picúr?

Kép
emma8

Vezso,
életem párjával 20 éves koromban "jöttem össze" és 25 éves voltam amikor összeházasodtunk. Először arra vártunk, hogy befejezzem az egyetemet, aztán arra, hogy legyen annyi keresetünk, hogy szülői mindennapos segítség nélkül megéljünk. Amikor elkezdtem dolgozni, akkor nem kaptam meg a minimálbért, és reggel 8-tól 19, 20 óráig dolgoztam. Aztán összeházasodtunk, elkezdtem dolgozni a mostani helyemen és akkor meg a szakvizsga miatt gondoltam úgy, hogy még azt megvárjuk. Az meglett. Aztán meg még arra gondoltunk, hogy szakmailag kellene előrelépni. Ha sikerült volna, akkor nem lehetett volna elvenni amit elértem a terhesség stb. miatt. De ez is ilyen koma-sógor-jóbarát kinek van nagyobb hátszele elven működő dolog, és a legvégső rostán egy teljesen ismeretlen jelentkező miatt nem sikerült. Aztán már várandósan újra megpróbáltam, de tudtam, hogy nem fog sikerülni.Kép Most nem tudom, hogy visszamegyek-e oda dolgozni, vagy inkább a férjem vállalkozásában, vagy hol.Kép 5 év házasság után elsőre sikerült a gyermek. Most így Ákos mellől azon szoktam tűnődni, hogy érdemes volt-e várni a kinevezés miatti időt? Az azt megelőzőt igen, azzal kapcsolatban nincs aggályom.Kép

Virág,
nem irigyellek a lakásátalalkítás miatt, de ha kész lesz akkor szép lesz biztosan.Kép

Connie,
sztem a kiálló részecskékbe sima celofán van benne, arra hasonlít a zizegés.Kép

Kép

Kép
vizimano

Timurr,
nálunk 6 hetesen olyan rend volt, hogy Ákos kb. 3 vagy2,5 óránként jelentkezett enni, ez attól függött, hogy mikor van, hogy mikor kelt reggel.Kép Éjjel még evett, igaz csak egyszerKép És mái napig ringatom.Kép
Húú, mekkorát nőtt Maja!

Most közel 13 hetesen már Nagyfiúként kialakította magának, hogy mikor eszik, alszik stb. Rá volt bízva. Kivéve az, hogy valami miatt újszülöttként megfordította az éjjelt a nappallal. Nappal aludt, éjjel meg nem annyira. De amint hazajöttünk a krh-ból ezen változtattunk. Kép

Kép

Kép
vizimano

Vizimanó
nálunk 1-másfélórát bír ki kaja nélkül,ha bealszik többet,de két egyforma napunk nincs.kb 6 hetesen átaludta az éjszakát,mostmeg kétszer-háromszor eszik éjjel-hajnalban,de legalább a kiságyba vagy mellettem és nem rajtam.

Bizony nagyot nőtt mutatja a macimérceKép

Timurr
Vendég

Vezso,
Amíg terhes voltam, kijártam egy varrótanfolyamot. Ott varrtunk ruhadarbokat is, itthon inkább Ákosnak varrtam egyszerűbb dolgokat eddig: függönyt, fürdőlepedőt, takarót. Az utolsó hetekben már annyira vizesedett a lábam varrás közben (is), hogy komolyabb munkára nem volt lehetőség. De most nagy terveim vannak.Kép
Játszószőnyeget én úgy gondoltam, hogy egy egyszínű alapra varrnék rátéteket (van egy pár állatos mintám), és azokra/azokba zörgős dolgokat, zsebeket, kiálló részeket, és különböző tapintású és mintájú anyagokat használnék. De még nem terveztem meg.Kép

Én 29 voltam, amikor a párommal megismerkedtem, két évvel ezelőtt, leszólítottam egy internetes társkeresőn.Kép 1 hónap múlva már gyakorlatilag együtt laktunk.Kép

KépKép
connie

Timurr,
Nálunk most kezd kialakulni a napirend, 11 és fél hetesen, úgy, ahogy Vizimanó is írta, 2,5-3 óránként kajcsi, attól függően, mikor keltünk, de az éjszakát kb. két hete végigalussza (azaz alszik min. 8 órát egyben). A fürcsi időpontja fix még (9-fél 10), és hogy délután 5-6 között indulunk sétálni.

Közben megnéztem a babatornáztatók árait, és már ki is találtam, mit csinálok helyette itthoni kacatokból ingyér.Kép

KépKép
connie

Timurr
Mi is 1-másfél óránként eszünk, és van amikor hosszabban alszik, akkor nem. Akkor alszik többet, ha pl esik az eső, de a mai napra ez nem igaz. Éjjel eddig csak egyszer kelt fel, ill volt amikor átaludta az éjszakát (10-6-ig), de most megint többször szopizik éjjel. Szóval nem mondanám, hogy kialakult vmi rendszer. Tulajdonképp visszafejlődünk.Kép
Jó nagy a maci! Mennyi idő telt el a két fénykép között?

Vizimanó
Nem is olyan bonyi. Kép Érzel már "vágyat", hogy dolgozhass? Eddig én mindig vágytam vissza dolgozni, amikor picit nagyobbak lettek a bébik, de most hogy hárman vannak, nem tudom. A férjem most felívelő szakaszban van Kép, és úgy érzem, most az a feladatom, hogy "meghitt" otthont biztosítsak, gyereket nevelgessek.Persze, lehet, hogy másként lesz...

Connie
Nagyon szuper ötlet, hogy elvégezted ezt a tanfolyamot! Annyi mindent meg lehet varrni, meg az alkotás maga is öröm! Én sem tudtam ülni a terhesség vége felé, nemcsak a lábam miatt, de a hasamtól nem fértem közel az asztalhoz.
Azért az érdekes, hogy Te is "leszólítottad" a párodat. Érdemes kezdeményezni a nőknek is. Kép
Vezso
vezso

Emma
Magára rántani nem tudja a babatornáztatót, meg felborítani sem, mert az alja jóval szélesebb, mint a teteje, viszont felemeli és arrébbrakja Kép, de az tetszik neki, én meg nem bánom, mert veszélytelen.

Mi sokmindent örököltünk a tesóm gyerekeitől, de ha nem így lett volna, azt hiszem akkor sem vettem volna mindenből újat, mert nem nagyon tudják elhasználni ezek a picik. Persze mikor használt cuccot veszek, azért megnézem, hogy kitől veszem.

Nálunk már öt és fél éves a kapcsolat, de eddig nem akartunk gyereket, részben mert a párom fiatalabb, neki még korai lett volna szerintem, én pedig néha vágytam egy gyerekre, de nem akartam addig, amíg azt nem éreztem, hogy mostmár nem bánnám, ha mindig itt lenne.
Karrierről már lemondtam, de az iskolát azért befejezem, ha már oda jártam négy évig és fizettem több, mint egy millát.
zsana75

Timurr
Ezt a könyvet biztos tesco gazdaságos bébikről írták, akik kímélik a szülőket. Kép
zsana75

Sziasztok!!!

Tündériek a gyerkőcök!!!
Timur!!! Maja rengeteget nőtt így lehet csak igazán észre venni, mert különben csak a kinőtt ruhák mennyiségekor szembesülünk vele.

Connie!!
Ügyes vagy ha állapotosan elvégeztél egy varró tanfolyamot!!! Én is kaptam 2 éve karácsonyra egy varrógépet, de a mai napig nem használtam!Kép
Lehet, hogy rá kéne szánni magam????

Nálunk tavaly volt lakásátalakítás, igen emlékezetes marad, Balázs ekkor készült a felfordulásban!!!!!:-)))
Én 15 évesen ismerkedtem meg apával és 20 évesen mentem férjhez. Én nem építettem karriert csak egy közgazdasági érettségim van, sajna!!! Itt vidéken a nők igen hátrányos helyzetben vannak munka szempontjából nincs nagyon munkahely.1-2 bolt, 1-2 gyár és kész. Az én karrierem a gyerekek!!! Õk töltik ki az életem és azt hiszem nem is vágyom másra. Igaz néha hiányzik az emberek társasága.Nem panaszkodom tovább.

Nem tudom mitől van a hajhullás, nekem nincs még, de szülés után igen vészes vashiányom lett, még a kórházban kaptam vénásan pótlást és azóta itthon szedek gyógyszert.

Be is fejezem jó egészséget mindenkinek a betegeskedőknek minél előbbi gyógyulást!!!
zsuba31

Emma,

Mi nem vettünk, mert akkor már volt játszószőnyegünk, de ha nem lett volna megvettük volna ezt Kép

Timurr,

Mi is visszafejlődtünk, Gréti 9 hetes, és kb. 2 hete ő is rászokott hogy 2-3-szor eszik esti lefekvés és felkelés között. Szóval éjjel tartja a 3 órás evést Kép Kép nappal meg az 1-2 órást...
Bár mióta megpata az oltás (4 napja) sokat alszik nappal, így van minden nap egy-egy evés, ami között eltelik 3 óra Kép Bár lehet, hogy a rossz idő miatt alzik, és nem az oltás van már hatással rá.

Mikor 1-1,5 óránként eszik Maja, akkor egy-egy szopi mennyi ideig tart? Nálunk 5-10 perc.
Maja mekkora az első és mekkora a második képen? Ugyanaz a rugi van rajta????
Nagyon szuper a két kép együtt Kép Kép

Akiren
akiren

Akiren
Köszi a tippet,sajnos erősen kétlem hogy a férjemet rá tudnám venni most egy Megatoys-os körre,meg ki is költekeztünk(babakocsi,új fürdőkád,ruhák),pedig jó áron van nagyon,de most nem fog menni.Szerintetek ezt a babatornáztatót meddig lehet használni? Logikusnak tűnik,h csak addig,amíg a baba nem tud mászni,mert gondolom akkor legkevésbé se érdekelné már ez a cucc.Szóval lehet h nem is érdemes megvenni már,majd csak a kistesónak. Én leterítek pokrócokat,körberakom Vincét játékokkal,ott szokott játszani.Ja,meg kapott egy járókát,abban is elvan egy ideig,különösen ha én is arra sertepertélek(a fuldoklásos rohamai miatt leginkább arrafelé sertepertélek,nem merem sokáig egyedül hagyni...)

Vezso
Annyira nem rossz a helyzet,most "csak" takarítanom kell+a gyerekre vigyázni, volt idő,amikor ideköltöztünk és egy putriból kellett lakható házat varázsolni,hogy én is gletteltem,ablakkereteket festettem,stb.Most ezt Hál Istennek nem kell,de így is nagyon fárasztó:-( De nem sírok,tényleg nagyon szép leszKépBár szeptemberig nem nagyon akarom átrakni a gyereket,akkor lesz fél éves.

Timurr
Maja nagyon édes!Jó sokat nőtt! Kár hogy nekünk nincs ilyen macimércénk:-) Én nem is veszem észre,mennyit nő a fiam,hiszen minden nap látom,csak hallom,hogy mások mondják. Egyébként idegeneknek már azt mondom,hogy fél éves a fiam,mert nagyon unom,h mindenki sápítozik,amikor meghallja h még csak 4 hónapos és úr Isten mekkora!stb.Már kezdek arra gyanakodni,h valami nem stimmel vele,mert mióta megszületett ezt hallgatom,milyen óriási...
Mennem kell,mert felébredt.
Napirendről annyit h nálunk is visszafejlődés van,már aludt este 10-hajnal 5ig 3 hónaposan,de két hete megint kel 2-3 körül és hajnalban is..
Virág
villes

NAlunk is a lakasbefejezes kozepere erkezett meg.
marc 15en koltoztem el az alberletbol itt persze semmi cuccom nem volt es apr2 an jott csibehusKép
keleszto mikrotolKép azaz van egy nagy nehez mindenttudo mikro amit ugy gondoltam felrakok a pultra....Kép aztan masnap meg irany korhaz..

Kép
vaktyuk

Lányok, nagyon úgy tűnik, hogy rangidős vagyok köztetek Kép

Virág
Majd írd meg, holnap lécci mi volt az oltással! Mi két hét múlva kapjuk meg a 4. havit. Rozi is nagyobb, mint a korának megfelelő "nagyság" , mert már eleve 60 cm-el született.A súlyát nem tudom, szép, arányos baba,(egy-két combi hurkával) de hosszú. Most vettem neki két rugit, mert a 6 hónaposra valók kicsik neki. Sztem szép gazella alakja lesz Kép. Anyukám nemrég elment poénból egy jósnőhöz (hivatásos boszi, távoli családtag), és azt mondta a Roziról, hogy férfifaló lesz, és odáig lesznek érte a férfiak, meg hogy 4-5X fog férjhez menni. Mondtam is a picinek, hogy na ezt még most beszéljük meg :.
(Nem hiszek az ilyen dolgokban egyébként).
vezso

FészekrakásKép Emlékszem, hogy a szülés előtti héten éppen sikár kefével súroltam a taposó fugáit - nem ér kinevetni az elképzelt kép miatt - amikor jött a védőnő. Mondta: ezt már nem szabad. Ja, mondtam, az ablakokat, meg a függönyöket mind megcsináltam, a gyerekszoba pakkra kész. Egy tény, hogy a 9 hónap alatt sosem emeltem.Kép Ezt komolyan vettem.

Kép

Kép
vizimano

Zsana
Jót röhögtrm.Tényleg így lehet.

Villes,Akiren,Zsuba,Vezso
Azért megnyugtató,hogy nem csak nálunk van visszafejlődés éjszakai alvás ügyben.De nálunk haladás,hogy az első kelésig kb. egyig a kiságyba alszik.kop-kop,gyorsan mielött meghallja és ma nem akar ott pencizni.
Az első képen kb. 1 hetes volt és olyan 49 cm és 2490 gramm,a másodikon kb. 7 hetes és 55 cm és 4000 gramm körül.Már alig van pár nagyobb 56-os ruci ami jó átállunk a 62-esre.Ugyanaz a rugi a következő fotóra már nem ez lesz rajtKép.

Akiren
Szerintem az a baj (írtad,hogy Gréti sem alzik napközben valami sokat),hogy gyorsan kiszívják azt a mennyiséget ami kényelmes,aztán elvannak egy órát kb,de nem telíti úgy el a gyomrukat,mintha kivárnák a 2-3 órát és egyszerreennék meg a mennyiséget.Nem lehet?
Maja is 5-10 perc alatt elrendez,kínálom neki nem kell,de van hogy ráá fél órára ha megkínálom szopik mint aki nem evett egynapja.

Vezso
Tényleg jó kis alakja lesz a kiscsajnak.

Villes
Én nem hallottam senkitől,hogy milyen pici,mondták majd megnő idekint,de szívesebben hallgattam volna,hogy milyen nagyKép.

Még akartam írni,de apával nem marad el.Nálatok igen?

Jó éjszakát

Timurr
Vendég

Vizimanó,
azért én elképzeltem! Kép
Tényleg, milyen vicces helyzetbe keveredtetek a nagy pocak miatt? Én az utolsó hónapokban általában a kilincseket ökleltem fel. Meg a kocsiból való kiszállás, az néha elég furira sikeredett. Gyakoroltam öregkoromra...
Ez nem egy vicces sztori, de az egyik lányomat vártam, 7-ik hónap és éppen a trolira próbáltam magam felküszködni (már kettőt elengedtem, mert tele volt), amikor egy "kedves" idős hölgy rámpirított, hogy ha behúznám a hasam, mindenki jobban elférne. Erre én: jó, csak a babát hová tegyem belőle... A néni fülig vörösödött és kb 10 ember pattant fel a tömött trolin, hogy átadja a helyét...
Helyzetjelentés itthonról: lányaim Mr beant néznek, Picike alszik, férj dolgozik, én itt Kép
Vezso
vezso

Vezso,
néha az emberek nagyon hülyék tudnak lenniKép Tőlem azt kérdezte egy nő, hogy örökbefogadtam-e a gyereket. Pedig minden nap találkoztunk kutyasétáltatás közben, és azért én híztam vagy 20kg-t!!! Vörösödött ő is rendesen, amikor mondtam, hogy nem, szültem.Kép

Kép

Kép
vizimano

Vizimanó
Akkor nem is látszódott rajtad a terhesség, ez pozitív, nem? Vagy a nőnek nincs szeme...Én nem tudtam letagadni, hogy babát várok, inkább szinte szégyelltem mekkora a pocakom, mert mindenki úgy rácsodálkozott, hogy mekkora lettem...
Vezso
vezso

Sziasztok!

Mára már tuti meggyógyultunk. Rekordkajálás és 2 szilárd kaki. Húúúú...!!!

Takonypóccal mi a helyzet?

Mi előre terveztük a lakástatarozást, még pocakos korom előtt megcsináltuk (sajnos azután 1 évig próbálkoztunk, mire összejött a csajszi). Viszont a telket tavaly vettük és iszonyat mocskosan, lerobbantan (a faház plafonján még a fölépítéséből származó lábnyomok is rajta voltak - 30 éves ház), írtó sokat emeltem, vegyszereztem, mert még nem tudtam, hogy laknak bennem.

Engem 7 hónapos terhesen, miután 9 órát álltam a suliban, föl akartak állítani a villamoson, máskor egy pasi végig több megállón át ülve (én fölötte állva) bámulta a hasam, majd egyszer megszólalt: Üljön le, úgyis már leszállok. Mire én: Most már én is. Anyukám amikor engem várt, állva a buszon (hormonnal lettem én is, így ő 40 kg-ot hízott anno), tömegben, egy nő közölte, hogy álljon arrébb, mert a hasa csiklandozza az orrát, amikor mozgok benne. A terhességem végén viszont már nem szívesen ültem le, mert utána föl kellett volna állnom. Akkor meg jöttek az erőszakos helyátadók. Szóval nekem semmi nem jó. Kép
De hogy örökbe fogadtad! Tisztára elmebajosok vannak!!!
Panni is óriásbébi. Most anyukám mindenkinek elmeséli, hogy milyen szörnyű beteg volt, hogy lefogyott, erre nem értik (az arca még így is dagi) Kép . Már tök ciki, hogy ezt mondja, mert minden ismerősünk hülyének néz. De ez a generáció valahogy tényleg nagyobb. Talán a génmanipulált, növesztőhormonos kaja az oka?

Jó éjt!

Kata
panni2005

Timurr,
tényleg hihetetlen, mekkorát nőtt Maja! Kép Az első képet már 1* nem is olyan rég föltetted (emlékszem ám) Kép ! Mi most vettük át a videokameráról a betelt kazit és közben néztem: az én hatalmasnak és okosnak hitt lányom pár hete még olyan ici-pici kis majom volt! Kép Minden percet ki kell élvezni, le kell fényképezni, mert hihetetlenül gyorsan elszáll! Már most, 4 hónap után nagyon érezni.

Kata
panni2005

Kata
Azt vettem észre, hogy 18 éves fiúk vagy idős nagypapák adják át a helyet várandós nőknek. De eljutottam arra a szintre, hogy jó ne adják át a helyet, ne engedjenek előre a hiperekben a pénztárnál (pl van fenntartva babásoknak meg terheseknek pénztár a Corában, de ott mindig férfiak állnak sorban), de legalább ne lökjenek fel a nagy pocakkal. Velem még ez is megtörtént.
Örülök, hogy meggyógyult az óriásbébid!! Kép Kép
vezso

Kata
Tényleg iszonyat gyorsan nőnek. Ha hagyományos filmelőhívást csináltatok, mire megvannak a képek, szinte elavult lesz. És később is így érzi az ember: legnagyobb lányom 11 éves és csak most született! (Nekem úgy tűnik)
Azt írtad jó éjt,és még itt vagy Kép Kép
Vezso
vezso

Vezso
"gyakoroltam öregkoromra"Kép
Vince is 60 cm-vel született,már mi is 68,74,sőt nacikból 80as méreteket hordunk.Most volt itt a barátnőm és mondta,hogy egy ismerősének a gyereke most lett szobatiszta 2 évesen és ők használtak Libero 7-14kg-at:-), meg hogy az ő lánya 1 évesen volt 8 kiló,Vince meg 4 hónaposan-és csak anyatejes...Egyébként lehet,hogy a hossza miatt,de én nem látom őt nagyon kövérnek,a teste elég arányos,van egy kis tokája,de istenem,az apukájának is:-)

Múlt héten kíváncsiságból engedtem,hogy megnyaljon egy kis meggyet meg almát..Azt a fintorgást!:-)
Most mennem kell,vége a pancsinak.
Zsana
Nálatok is még mindig apa fürdeti Vilmost? Ti is holnap mentek oltásra? Remélem nem fog esni addig míg megyünk jövünk,mert 3 villamosmegállónyit kell gyalogolnom és még nem vagyok valami rutinos ezzel a bolygó hollandi kerekű babakocsival(első nap kb 5 percig tartott,míg kitaláltam vele a kapun,jót röhöghettek a szemközti házban:-)-most már jobb a helyzet,de egy kézzel(másikban ugye az esernyő lenneKépmég nem hiszem,hogy meg tudnék bírkózni a járdaszegélyekkelKép
NA rohanok.Jó éjt Nektek,sztem ma már nemtudok jönni..
Virág

ui.:Nem semmi pocakos történeteitek vannakKépTényleg nagy az Isten állatkertje..
villes

Kata koszi ugy nez ki kicsit tulparaztam, mara szinte rendben minden csak nehezen akart elaludni es 210ml tapot zabbantott be.Kép En is kisse nyugi voltam penteken jott meg es azota dol belolem a ver mint a vagott marhabol, mar egyszeruen le sem merek ulni..Kép
Timurr oriasit nott a kiscsajKép
Udvariassag terhes nokkel?? Felejto eskuszom neha ugy neznek az emberrre ilyenkor mint valami egyedi kulonleges rovarra. Tescoba majdnem megteptem egy oregasszonyt mert az eroszakos tirpakja aki faradt es oreg es menni se tud erobol nekem tolta a kocsijat, hogy beferjen elem a sorban.

Kép
vaktyuk

Sziasztok!

Nálunk ez lett bébitornáztató helyett:
Kép

van rajta egy babzsák-zebra, egy csörgő, egy rágóka, egy masni karácsonyi csengőkkel
Kép
meg egy gömb anya hajgumijaiból, másikfajta karácsonyi csengők belerejtve
Kép

Bocsi, hogy másra nem reagálok, kicsit álmos vagyok már.Kép

KépKép
connie

Jó rggelt!
Maja köszöni a növési dícséreteket.(mert annak vesszükKép)

Connie
Jó kis babatornáztatótok vanKép.
A szopispárna neked is összement?

Nekem a buszon egyszer adták át a helyet,egy fiatal srác,néztem is rendesen.Én úgyvettem észre,hogy a terhesnőkkel és kisgyerekesekkel az emberek egy része nagyon kedves a másik része pedig szabályosan ellenszenves,én ezt nem értem,nekem ők hibbantak.A postán (az a nevezetes) van egy nő aki úgy néz rám,hogy lesem tudom írni olyan rondán néz mindig.Én nem tudom az-e a baja,hogy beviszem magammal a bébit vagy hogy egyáltalán van bébi vagy nem is értem,tök bunkó és kész,nem is szeretek odajárni.

A lurkók általában apájukkal elmaradnak nálatok?

Vaktyúk,Kata
Örülök,hogy rendben vannak a babók.

Timurr
Vendég

Kata, Vaktyúk,
örülök, hogy jól vannak a gyerekek.Kép

Connie,
tuti lett a tornáztató. Bmi jó lehet ami a gyereknek érdekes. Pl. védőnő mondta, hogy tegyün félre színes műanyag flakonokat, tegyünk bele vmit ami csörög és imádni fogják. Ákos tegnap többször jól fejbeverte magát - aminek nagyon örült - egy Fructis-os flakonnal.

Timurr,
nálunk jó a helyzet, mert apa és fia egészen jól és sokáig elvannak együtt. Már kezdetektől amint hazajött munkából kivette a kezemből a gyereket. Most is nagyokat "dumálnak", nézegetnek elvannak.Kép

Vezso,
én nagynak éreztem a pocakomat, talán az lehetett a ludas, hogy későn jött az idén a hó, és akkor a férjem dzsekijét hordtam. Ami ápolt és eltakart.Kép
Egyszer előreengedtek terhesen az Auchanban a pénztárnál - az fickó volt - de az utolsó héten a vérvételen úgy kellett szólni a kórházban, hogy leülnék, mert akkor már keményedett a pocak és azt ülve jobban viseltem.Kép Nem mondanám, hogy túlságosan udvariasak vagy figyelmesek lennének az emberek itt vidéken sem.

Kép

Kép
vizimano

Jó reggelt!

Vizimanó,
Én is lassan flakongyűjtésbe kezdek.Kép Márcsak azért sem akarok mindenféle cuccot megvenni a gyereknek, mert aztán meg hova teszem, ha már nem használja. A gyerekpszichi könyv szerint, még nem alakult ki nála a tárgyak állandóságának tudata, azaz, ha más szögből lát vmit, nem hozza össze az előző látvánnyal. Az majd csak akkor lesz, ha fogni fog. Ami tök jó, mert amiket most fellógattam neki, azok majd az újdonság erejével fognak hatni, mikor leveszem, és a kezébe adom.Kép Legalábbis elméletben.Kép

Munka: én abszolút nem vágyom vissza a helyemre. Tavaly májusban neveztek ki minőségirányítási igazgatónak, ezzel bekerültem a cégvezetésbe is, de kiderült, hogy nem nekem való az ilyesmi. Se a furkálást nem bírtam idegekkel, se azt, hogy ha kérek vmit egy beosztottól, és el is magyarázom, miért így kérem, akkor még 20x el kell mondani és 3x össze kell vele veszni, mire hajlandó az új rendszer szerint dolgozni (épp ISO-t vezettünk be). Tiszta idegbajos voltam folyamatosan a stressztől. Itthon sokkal jobb, kreatívabb dolgokkal foglalkozom, és egy normális, aranyos, zabálnivaló főnököm van.Kép
Aztán mivel szeretnénk még 2 gyerkőcöt viszonylag gyors egymásutánban, nem is tudom, hogy tudnék visszamenni dolgozni közte. De ha megyek is, akkor is patikába, az sokkal nyugisabb, kiszámíthatóbb és nincs túlóra.

Timurr,
Igen összement, de tudom úgyrendezni, hogy tartsa a babát. Azt hittem csak optikai csalódásom van.Kép
Ákos nagyon jól elvan apával, de hát a férjem az első naptól kezdve pelenkázta, büfiztette stb., bent volt egész nap a kórházban. Az első hetekben meg inkább nála nyugodott meg, amíg én hormonális, fáradt meg ideges voltam.
De biztos szokja majd Maja is. Meg kell egy kicsit hagyni az apukákat is kreatívkodni, hogy mivel tudják lekötni a gyereket attól megjön az önbizalmuk. Én hagyom őket nyüglődni együtt, ha úgy alakul, mikor apaidő van.KépEgyszer szóltam rá a férjemre, hogy mit csináljon, hogy Ákos megnyugodjon, de tök rosszul esett neki, azóta jobban figyelek.

KépKép
connie

Sziasztok
Timurr Vizimano kosziKép
Nekem a tescoson kivul meg egy olyan volt ami erdekes volt, mentem a HIETE-re genetikai uh-ra aki jart ott tudjaalagsori kis lyuk a varoterem kb 15?szek van, ehhez a kepest mindegyiken apuka fetrengett, meg egy kisebbsegi csajnak a pereputtya.. na a csajokrol is megvolt a velemeynem mi akarahova mentunk vizsgalatra a parom automatuce felallt ha latott masik pocakos mamat es esetleg nem volt hely, a mask meg utalom ha valaki azert mert x y doki odakuldi majd ugy gondolja bemegy epp elottemKép aki kb 2 oraja var ott, persze senki nem mer szolni mindenki lapit en aztan nem hagyom annyiban erre azt mondja nekem ok nem veletlenul vannak ott es prof kultde azert mennek be soron kivul, mondom perzse en pedig viccbol alldogalok itt reggel ota.......
apuka vissza is vett a lenduletbol, mert ha szol ne hari stb stb bemehetnenk? persze nyugodtan de a sunnyogast nem szerete, aztan oersze itt meg a portassal is ossze kellett vesznem mivel veszelyeztetett terhes voltam kocsival akartam bemennni egybol 500ftot l eakart rolam gombolni maradjunk annyiban hogy lilulo fejjel atengedett
ingyenKép
Timurr nalunk apa csirke jol elvannak egyutt most is mindjart megyek dolgozni addig kettecsken itt eljatszogatnakKép

Kép
vaktyuk

Luca is jól elvan apával, ő is minden lépést végigkísért a szüléstől kezdve. A pelenkázás még csak elméletben megy. NÉha beijed, amikor elkezd sírni, hogy biztosan anya kell neki, de általában nem ez a probléma.
Udvariasság: hát nekem szerencsére nincsenek rossz tapasztalataim, a buszon szinte mindig átadták a helyet, amíg terhes voltam, és most ha megyek b.kocsival, mindig van valaki, aki kinyitja nekem az ajtókat. Viszont érdekes módon inkább a nők adták át a helyüket a buszon, és nem a pasik. Fura.
Vaktyuk, te hogy csinálod, hogy még dolgozni is tudsz a babó mellett? MInden elismerésem. És azoknak is, akik tanulnak.
Más: korábban olvastam egyikőtök feljegyzésében (bocsi, lusta vagyok visszakeresni), hogy a gyerek átalussza az éjszakát. Szopi nélkül? Azt hogy csináljátok? Az enyém ha 5 órát kibír, már csúcs!
moszika

Moszika,
Azt hiszem, nálam olvastad. De nem tudom, hogy csináljuk.Kép Vagyis mi nem csináltunk semmit, van egy stenderd esti szertartás (masszázs, fürcsi, szopi a félhomályos szobában), és Ákos tudja, hogy utána jön a hosszúalvás. De hogy milyen hosszú, az rajta múlik.Kép Először kihagyta a 2 órás szopit, és csak 4-kor kelt, aztán ez szépen kitolódott 7-re, 8-ra kb. hetente egy órával aludt többet. De úgy tudom, ez inkább kilótól függ, és nem életkortól. Meg ki tudja mitől.Kép
Mióta napközben többet alszik, jobban alszik éjszaka is, meg jobban figyelünk rá, hogy ne fázzon, ne legyen melege, ne legyen bedugulva az orra stb.

Viszont én eléggé aggódom, hogy nem fog-e csökkenni a tejem, mert pár napja kevesebbszer szopizik. Mennyiségben ugyanúgy 1000 g-ot, mint 6 hetes kora óta mindig. Ez csak a növekedési ugráskor fog megnőni? De ma reggel sárga és szagos volt a pisije, ami elvileg azt jelenti, hogy keveset iszik.

KépKép
connie

Vizimanó,
Írtam már, vagy csak akartam, hogy tegnap megérkezett az utalásod?

KépKép
connie

Connie,
kösz, hogy szólsz.Kép

Nem vágyom vissza a munkahelyemre, mert stresszes volt az utolsó időszak. Voltak ún. beosztottjaim, igazából egy olyan területet adtak oda, ami "mostohagyerek" hogy bizonyítsam rátermettségemet. Olyan dolgok voltak amiket jobb nem is említeni. Hiába kértem ezerszer, hogy legyenek kedvesek megcsinálni, ha nem tudják kérdezni stb. Aztán amikor már csúnyán is kértem és mégsem változott semmi, fegyelmit kezdeményeztem ellenük. Meg is kapták. Na akkor voltam 47 kg. Nem aludtam, nem maradt meg bennem a kaja. Kell a fenének az ilyenKép

Kép

Kép
vizimano

Ja, és Ákos is átalussza az éjszakát, ahogy Connie írta. Először 2 kajcsi volt éjjel, aztán már 1. Nem tudom miből tudja, hogy most jön a nagy alvás, de tudja.Kép És ez jóKép

Kép

Kép
vizimano

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?