Új privát üzeneted érkezett!

Angelani:

A Lehet úti babadiszkont 12-ig zárva lesz. Kép Én már kétszer pattantam vissza az ajtajukról. Kezd lohadni a kedvem, hogy még egyszer megpróbálkozzak...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

SziasztokKép

Ma végre jó a kedvemKép Voltam ma a Tesco-ban, ott van egy jó kis állatos bolt és vettem a kiskutyámnak (aki nem is olyan kicsi) hámot. Aztán miután hazaértem, elvittem őt sétálni, és mintha kicserélték volna, na persze nem tökéletes, de magához képest nagyon kis rendesen jött. Nem rángatott annyira, és ami a lényeg: nem fulladt. Nem is értem hogy nem jutott eddig eszembe magamtól, ha már egyik orvosnak se volt annyi esze, hogy mondja. De azért szomorú, hogy 8 évnek kellett eltelnie, hogy egy olyan dokihoz eljussak, aki végre jó tanácsot adKép
Na mindegy, vettem neki egy színes teniszlabdát is, annak is úgy örült. Ja mert hogy a hámnak is örült, olyan büszként járkált benne, hogy azt látni kellett volna. Majd csinálok róla fényképet.

A baba is ugrál össze-vissza odabent, néha elég kellemetlen tud lenni. Nem fáj, csak kellemetlen. Ugye nektek is van ilyen?
Na megyek eszem valamit, aztán még visszanézek!

Hari 26+6

Kép
Kép
hari

Angelani!Kép

De jó még egy ember, aki hisz a horoszkópbanKép
Én nyilas vagyok szűz ascendensel, párom ikrek talán halak ascendensel.
A baba meg ugye szűz lesz nem tudom mivelKép
Hát az tuti hogy a szűz babákra igaz, hogy szeretik a megszokott rendet, pl. ugyanabban az időben hami stb.
Erre kényesek, ill. a kajákra is lehetnek finnyásak későbbKép
De imádnak rendet tartani kis területükön.
Szeretni kell őket nagyon, és dicsérni, elég nagy lehet az önbizalomhiányuk.
Õk nehezen mutatják ki érzelmeiketKép

Hát kb. ennyit tudok róluk.
De ez csak igazi szűz-szűzekre igaz 100%-osan.
Mert ha pl. tüzes jegy lesz az ascendense akkor már borul egy kicsit a dologKép

Egyébként az ascendens a külvilág felé mutatott énünk, a rendes meg az otthoni.
Rám totál igaz, mert kifelé visszafogott vagyok a szűz miatt, de otthon aztán nagy a pofámKépKépKép(ez a nyilas)

Na msot jól lefárasztottalak TiteketKép

Vettem ma magamnak szexi nagyobb méretű fehérneműt, mert már untam a hülye terhes melltartókatKép

A kínaiban vettem egy vanília színű szettet 880(!!!)Ft-értKép

Meg vettem mellé még egy pirosat és egy pinket(azok kb. 2000Ft/szett áron voltak)

De ez a 880 hát nem semmi és nagyon szép jó minőség.

Teszek fel képet róla, ha nem haragszotok meg érte?!?Kép

Pusz

Mea
mea

Ja és még vettem két szennyestartót, egy a babáé egy a miénkKép

Összesen fizettem mindenért 9600Ft-ot.
Szerintem megérte.

Itt vannak a képek:

Kép

Ez volt 880FtKép

Kép

Kép

Mea
mea

<font color="ff6000">Csajok nincs meg valakinek az az elérési útvonal, amit ha beteszek a kedvencekbe, rögtön ide tesz a gép? Mert eddig mindig úgy léptem be, egyszer valaki feltette, de a párom leformázta a gépet és most nem tudom hogy voltKép

Hari</font>

Kép
Kép
hari

Hari!Kép

Látom Te is imádod a kutyidatKép

Nekek is szokott már néha kellemetlen lenni a babó mocorgása főleg akkor amikor a húgyhólyagommal játszik, na az nagyon rosszKép olyankor van hogy majdnem bepisilekKép

Meg nekem ha ülök már annyira nyomja a rekeszizmomat, hogy tök kellemetlen.
Nektek nem???

Mea
mea

Hari!Kép

Szerintem simán be kell tenned csak a Kedvencek közé ezt a linket.
Automatikusan beteszi.
Próbáld ki.

Mea
mea

Hari:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/7486/143734.html

Mea:

No én szűz vagyok, állitólag skorpió aszcendenssel, de én aztán OLYAN rendetlen vagyok, hogy csak na. Láttad a pokolszoba képeit?! :D Én egyébként nem hiszek a horoszkópban, inkább azon szeretek mulatni, mennyire pontatlan szokott lenni. :D

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica!Kép

Hát ez az hogy nem tiszta szűz vagy, hanem ott a skorpióKép

Valami biztos van ebben a dologban szerintem, nem hiába különbözőek annyira az emberek és ráadásul két szűz is lehet tök különbözö pontosan az ascendens mássága miatt.

Mea
mea

<font color="0000ff">Rokica, Te egy Istennő vagyKép Pontosan erre gondoltam.

Mea, ari vagy, ráadásul egy kerékre jár az agyunk, próbáltam betenni a kedvencek közé, de akkor nem töltötte ki nekem az egész képernyőt, hanem bal oldalon hagyott egy oszlopot a reklámoknak, ráadásul ha rákattinkottam a frissítésre, akkor nem ezt a képet frissítette, hanem visszatett a társalgóba, és újra be kellett lépnem. Persze simán lehet, hogy én bénáztam el valamit. De most így már jóKép

Köszönöm még egyszer!!!
Hari</font>

Kép
Kép
hari

Nem beszélve arról hogy ősrégi tudományKép

Ja a szűz viszont elég gyakorlatias, földi jegy.
Nem igazán hisz a misztikus dolgokban.

Én mint nyilas imádok mindent ami vallással, hittel, fantasztikus dolgokkal kapcsolatos.

a párom sem hisz benne egyáltalán, rosszul is van tőlem mindigKépKépKép

Mea
mea

Tényleg én sem így használtam eddig, ott voltak a hülye reklámok!
Köszi Rokica!!!!Kép

Mea
mea

<font color="0000ff">Én hinnék benne, de sose tudtam pontosan megállapítani, hogy én mi vagyokKép Máj. 20. az a legtöbb helyen a bika utolsó napja, de jó pár helyen már ikrek. Ha egyáltalán illik rám valamelyik, akkor az inkább az ikrek szokott lenni. Viszont az biztos, hogy amikor nagyon szerettem volna már babát, akkor minden nap felmentem az harmonet-re és kártyát vetettem magamnak, pedig abban sem hiszek, főleg nem egy ilyen internetes verzióban, viszont sokáig írt minden félét, jan. közepétől pedig minden alkalommal gyermekáldásról írtKép Ja, és elvileg jan. 15-én hoztuk össze Lili lányunkat. Szóval azóta inkább nem mondok ilyet, hogy nem hiszek benne, inkább csak nem értek hozzáKép
Hari</font>

Kép
Kép
hari

MeaKép én azt hittem mindenki így használjaKép De akkor most legalább Te is "jól jártál"Kép

Kép
Kép
hari

Sziasztok!
Na,csak most lett egy szusszanásnyi időm gép elé ülni,gyors elolvastam mik történtek tegnap óta.

Vrucsincá!
Ez tényleg pofátlanság volt a barátaitoktól!KépEz a véleményem.Legalább szólhattak volna.
Remélem nem lesz semmi gond belőleKépDrukkolok!

AngelaniKép
Fehérítéshez én is a Vanish-t használom,a mi ruháinkhoz a szappant bedörzsölve(pl.:fehér zoknik talpába) vagy lereszelve(közvetlenül a mosógép dobjába) de a babafoltokhoz valszínűleg a gélt fogom,mert szerintem azt tökéletesen ki lehet 2x-i öblítéssel öblíteni a kisruhákból is,nem úgy mint a por állagút.
Remélem tudtam valamit segíteni!Kép
A kilók miatt meg ne aggódj és kérlek egyél kicsit rendszeresebben,sokszor kicsiket.Tudod!Kép
És hol is van pontosan az a kifutó Brendonos bolt???KépÉs mi a pontos neve???Címe???KépKépKépKíváncsivá tettél!!!Kép

LucretiaKép
Én a Brendonban láttam olyan csomagolásút,amiben a szívó+4 pohár volt(cumisüveg nem).Az sem jó?
Az ára :15.990 Ft

PennaKép
Először is HATALMAS GARTULA A KISLÁNYOTOKHOZ!!!!KépKépKép Kevin mit szólt,hogy kishúgot kap???Kép
A táblát is nagyon köszi,hogy bevettél,annyit még módosításként,hogy: lakhely- Bp.II.ker. és még csak 21+5 vagyok ma a múltkor rosszul írtam!!!KépEzer bocsi!!!

Na,most gyors leírom még miket vettünk,mert a lányok már itt toporognak a sarkamban,jönnének gépezni ők is!Kép

Szóval:
vettünk egy db fehér Dublin típusú kiságyat egyenlőre matrac nélkül,mert nem tudtam dönteniKép
de mostmár azt gondolom az írásokat olvasgatva,hogy sima kemény szivacs lesz,mi is olyanon alszunk,a lányok is és reméljük Marcinak is jó lesz majd!
Egy db Bébé confort vil.kék kiskádat.egy db baldachintartó vasat(mégisKép ),egy bd pelenkatároló szemetest,egy doboz bimbóvédő krémet(Avent),4 db 56-os és 4 db 62-es body-t,egy vékony kistakarót, egy 4 részes ágyneműgarnitúrát(vil.kék kockás-elefántos)2 db kifogót(elefántos),1 db pelenkázófeltétet, és végül egy db Graco típusú akciós babakocsit 25.000-ért. Na,ez a tegnapi termés!!!
és mindezt kb.35 perc alatt,a férjem nagyon meg volt elégedve!!!KépKépKépÉn is!Kép Olyan drága,azt mondta,öröm velem vásárolni!És a babakocsi nagyon tettszett neki,végülis az ABC-t ő szavazta le végleg,bár nekem is jobban tettszett a Graco,csak a színe miatt tűnődtem egy sort....nnnna,végre a nagyja már megvan!Kép
RokicaKép
Igazad volt,legy még legalább 2 kör,mire minden itthon lesz,de mostmár sokkal nyugodtabb vagyok! Ami nagy darab lesz még,az a pelenkázó szekrényke,mert rájöttem,hogy az én jó öreg komódom alkalmatlan erre a célra....szóval szerintetek merre nézelődjek szingli fehér pelenkázószekrényke ügyben???Lehet használt is!!csak szép legyen!!Kép
annamami

Húúú MeaKép
Ezek aztán csábi fehérneműkKépKépKép Férjed urad látta már????Kép
Szerintem tuti megdícsér majd,milyen ügyesen vásárolsz!Kép
annamami

Na és akkor a harmadik részlet:

Tegnap este voltunk UH-n Apával és a Lányokkal!!!Kép
Nagyon jó volt!!!KépKépKép
Kikerekedett szemmel bámulták a kistesót és folyton "nyaggatták" a doktornénit,aki nagyon aranyos és türelmes volt és mindent végigmutogatott és magyarázott nekik és végig a nevén szólította Marcit,nem mondta azt,hogy babaKépKépKép
Ez nekem annyira jólesett!!!Kép
Kaptunk 4 foto-t(ebból kettő fütyis Apának Kép ) a másik kettő elvileg a pofijáról készült volna,de annyira mogorgott-ficergett,hogy nem sikerült nagyon jól,azért megpróbálom feltenni,hátha kitudjátok venni a vonásaitKép
Egyébként minden rendben,hossza kb.:28 cm,súlya:460 gr,fütyi hossz:7 mmKépKépKépKépKép
Fejlettsége a terhességi hétnek megfelelő,lepény rendben,magzatvíz rendben.
Hát,nagyon boldoan jöttünk haza!
Ma este pedig ismét megyünk a doktorbácsinkhoz,aki megnézi,hogy a méhszájjal is minden OK-e!

Puszi:
annamami
21+5
annamami

<font color="0000ff">Annamami, gratulálok a szerzeményekhez! Én úgy szeretek vásárolgatni, vagy inkább szeretnékKép Már nem hiányzik mondjuk sok, úgyhogy mire megjön a baba, remélem minden rendben lesz. Inkább a babaszoba izgat, ami továbbra sem készülKép Végül is még van elvileg 3 hónap, meg legrosszabb esetben itt lesz lent a nappaliban. Próbálom magam nyugtatgatniKép Igazából tényleg van még idő, csak hát olyan jó lenne, ha már én is berendezhetném a szobát, de így még a kiságyat sem láttam összeszerelveKép Remélem azért ágy formája lesz a végénKép

Én is vettem ilyen Vanish szappant, mert sokan mondták, hogy milyen jó. De ti hogy tároljátok? Olyan hatalmas nagy. Nem szárad ki egy idő után? Vagy hülyeséget kérdezek?Kép
Hari</font>

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Nem tudom, hogy ki keresett Angol pólyát.
A www.vatera.hu oldalon van.
A Baba-mama kategóriáknál, Babaruha-Gyermekruha és azon belül a Hálóing, pizsama, hálózsák menü alatt.
Én már vásáorltam a vaterán és egész normálisakKép
Azt hiszem 350Ft a licitára, de villámáron el lehet vinni 600ft-ért.
Akkor tuti azé, aki rákattintott.
Felteszem a képet:
Csak egy kicsit szétcsúszott az átéretezésnélKép

Kép Kép

Kép
angelani

<font color="0000ff">Most néztem az időjárást, és jövő hét szerdáig ilyen esős időt mutatnak. Remélem "kivételesen" tévednek. Miért nem lehet nyáron jó idő? Én szeretem az esőt, főleg az illatát, meg hogy nem kell locsolni, de sokkal jobb lenne, ha éjszaka esne, lehűtené kicsit a levegőt, meglocsolná a növényeket és minket meg reggel várna a napsütésKép Vagy ez nem kívánságműsor?Kép
Hari</font>

Kép
Kép
hari

Annamami, hol vannak a képek?

Kép
Kép
hari

Hari
nyugi, még mi sem tartunk sehol.A nagyszobai bútort most fogjuk még csak megrendelni.Ki tudja mire jön meg.Ami most a nagyszobában van, az fog bekerülni a kicsibe.De ugye addig nem pakolhatok amíg a nincs itt a nagyszobai.KépÉn is elszoktam azon gondolkozni (és apát is nyaggatomKép), hogy mindezt majd milyen jó lesz a 36. vagy a 38. héten pakolászni.És utána jön még csak a gyerekruhák mosása.

Hú lányok
valaki velvilágosíthatna, melyik is pontosan a kocsikabát.
Roki ha jól emlékszem neked már van.Nem dobnál fel róla egy képet?És mégegy dolog.A bugyiknál gondolom méretet kell megadni?

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!

Persze itt is vannak drága dolgok!
De én olcsón vettem hálózsákotKép

PennaKép
Nagy gratula a kiscsajhoz!
Tök jó, fiú után lányKép Ügyesek vagytokKép Kép
Köszi a táblit és a felvilágosítástKép
Hála, az én dokim most is vett kenetetKép

Kismama!
De jó, hogy te ismeredKép
Állítólag tényleg nem káros. Remélem tudok szerezni.

Rokica:
KösziKép
Holnap potyára mehettem volnaKép
Megspóroltál nekem egy utat. Majd meghálálomKép

HariKép
Végre mosolyogszKép
Igaz, nem látni, de érezni az írásodbólKép
Örülök, hogy jobban van a kutyus isKép
A szappan nem szárad ki. Csak olyan gyorsan fogy, mert könnyen olvad. Nem?

Mea!
Na majd mi horoszkópozunkKép
Tök jó cuccokat vettélKép
Most irígykedemKép

Annamami!
Gratula a kukishozKép
Kérjük a képeketKép
Mindenféleképpen veszek vanish géltKép
A 100ft-os boltban olcsóbbKép
Sokat segítettélKép Köszi!
A várandós kismama könyvben van ez a bolt írva.
Remélem még létezik.
Pontosabban:
Brendon Kifutó Áruk Áruháza
IX.ker Üllői út 115/b.
Ha megnézed a www.terkepbank.hu oldalon, akkor rögtön kiadja a pontos helyet.
Én lehet, hogy hétfőn délután elmegyekKép

Lelépek, mert a papa elaludt és kopácsolok a klavivalKép

Remélem este még be tudok nézniKép

További kellemes napot!
Sziasztok!
Angelani
30+5 (31+1 a doki és a tábla szerint is)

Kép
angelani

Annamami!Kép

Ügyesek voltatok a vásárlással, gratulálok hozzáKép

Ja férjuram még nem látta, na majd esteKép bár ma Tankcsapda koncertre megy le itt helyben.
Hát nem tudom utána milyen állapotban leszKép
Lehet már látni sem fogja mi van rajtam, nemhogy...KépKépKép

Hari!Kép
Én meg örülök ennek az időnek, úgysem megyek ki nagy melegben így meg sokkal jobb itthon gubbasztani.
Amúgy meg csak fájna a szívem , hogy nem strandolhatok stbKép

Most beszéltem Zsófival és azt mondta jól vannak és szokott minket olvasni, de írni nem szeretne még egyelőre.(amúltkori vitánk miatt)
34.hétben van és nagy baba lesz úgy néz ki, ő is úgy érzi hogy éppen ezért hamarbb meglesz mint az eredeti dátum amire ki volt írva.
Ja és üdvözöl mindenkit!Kép

Remélem azért még visszatér hozzánk valamikor szülés előttKép

Na megyek, mert jön párom és éhes mint a farkasKép

Puszi
Mea(30+5)

Mea
mea

<font color="0000ff">Mea, nekem úgy is jó, ha csak itt süt a nap felettem, nálatok lehet ilyen idő, ha ezt szereted.Kép Nem vagyok én maximalista. A mi kertünk nem nagy, csak max. 20 m2, én csak ennyi napot kérekKép

Zsófit mi is üdvözöljük, azért igazán írhatna valamit, bár ha olvas minket, akkor NEKI üzenem személy szerint, hogy néha "szólhatna" pár jó szót hozzánkKép Még azért tartsa bent a babót pár hétig, aztán ha kibújt akkor viszont kötelező képet feltenni róla!!

Olyan fura, hogy én az "utolsók" között leszek szülésben, már egy csomó baba világra jön, én meg még mindig itt fogom rágni a körmömet. Ez olyan, mint mikor az ember vizsgázik, olyankor én nem akarok soha első lenni, mert szeretem hallani, hogy milyen a tanár, mennyire kell mindent tudni, stb. De aztán már mennék be, mert egy idő után már rosszabb kint ülni a folyosón és csak várni a többieket. Lehet hogy hülye hasonlat, de most ezt érzem. Nem szeretnék első lenni, aki közülünk szül, de ennyire a végén lenni se jó, mert már alig leszünk itt, mikor a többség otthon babázikKép Remélem azért lesz majd idejük ránk, itt maradottakraKép
Hari</font>

Kép
Kép
hari

Angelani

A Rossmanban most le van árazva Vanish folteltávolító.700-800 ft között van,de nem emléxem pontosan.1l -es

Kép
Kép
kismama2004

Annamami, Angelani,
A Brendon Üllői úti boltja, - ahol a kifutó árukat árulták - sajnos hónapokkal ezelőtt bezárt, már nem létezik. Kép

Megyek, mert Kristóf unatkozik, nem hagy írni.
Humi
humi

Hari!Kép
Beleegyezem, hogy nálad jó meleg legyen, nálunk meg ez a borongós hűvösKép
Jövőre majd lehet nálunk is jó melegKép

Egyébként azt jósolják aug.kánikula lesz végig.
Pont mikor már a végét járjuk majdKép

Mea
mea

Sziasztok!

Nagy nehezen elintéztem, hogy hétfőn Pécsen megcsinálják a vérvizsgálatot bárányhimlő ügyben. Valaki írta itt, hogy kérdezzem meg Anyukámat, hogy voltam-e. Ez sajnos nem megy, mivel Õ már nem él.

Angelani! Mi másfél hónapja kerestük a kifutó termékek boltját az Üllői úton, de már egy bútor bolt van a helyén. A szomszéd üzlet tulajdonosa mondta, hogy megszűnt a Brendonnak az az üzlete.

Ildi 33+0

Kép
vrucsincá

Ildi
Én voltam, ne haragudj nem tudtam.Remélem nem voltam túl tapintatlan,és nem zaklattalak fel túlságosan.Kép

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Egy kis ismertető a szoptatásról(remélem még nem volt fent)

<!--attachment: H_sz_tipp_a_szoptat_s_siker__rt-239828.doc*mime_msword.gif*application/msword*48.1**H%fasz+tipp+a+szoptat%e1s+siker%e9%e9rt%2edoc --><center><pre>
Kép
Húsz tipp a szoptatás sikeréért.doc (48.1 k)</pre></center><!--/attachment-->

Mea
mea

Meg még valamiKép

<!--attachment: _trend_szopt_kismam_knak-239831.doc*mime_msword.gif*application/msword*29.7**%c9trend+szopt%2ekismam%e1knak%2edoc --><center><pre>
Kép
Étrend szopt.kismamáknak.doc (29.7 k)</pre></center><!--/attachment-->

Mea
mea

<!--attachment: KORHAZI_PAKK-239834.doc*mime_msword.gif*application/msword*25.1**KORHAZI+PAKK%2edoc --><center><pre>
Kép
KORHAZI PAKK.doc (25.1 k)</pre></center><!--/attachment-->

Mea
mea

Remélem hasznosak.Kép

Mea
mea

Na készülünk lemenni Tankcsapdára( na nem mintha én szeretnémKép ) remélem a baba nem ugrik ki pocimból ijjedtében!!!Kép

Mea
mea

Sziasztok!

Mea!
Végre jó hírKép
Nem tudom, hogy miért marad így ki Zsófi.
Mindenki marasztalta, de hiába!
Add át üdvözletünket neki.Kép
Vigyázzon magára és írhatna nekünk. Az, hogy köztetek volt egy kis probléma, nem minket kell büntetnie.
Engem komolyan érdekel, hogy mi van vele.

Te meg vigyázz a koncertreKép
Lehet, hogy nem fogsz aludni, mert még éjszaka is zsongani fog a babó feje és csáplgat a pocidbanKép Kép Kép

A linkek hazsnosakKép
KöszönkükKép Én sosem merek feltenni ilyeneket.
De már nem is lesz rá szükség.

Humi, Vrucsincá!
Köszönjük!
Káááár, pedig szívesen megnéztem volna a boltotKép

Kismama!
Reggel lemegyek a 100-asba. Ha ott is 600Ft körül van, akkor inkább a rossmannba veszem meg. Úgyis megyek postára és nálink az Árpád üzletházban van a posta és a rossmann is. Szerintem a 100Ft-os boltban higítják. Ezért ha nem sok a különbség, akkor megveszem a rossmannban.

Na mára elfáradtamKép
Megyek TV-t bámulniKép
Jó Éjt lányok!
Kellemes hétvégét!
Angelani
30+5

Kép
angelani

Sziasztok!

Csak röviden próbálok reagálni pár dologra, mert elhatároztam végre, hogy csökkentem a vasalnivaló halmot, de azt el is kéne kezdeni valamikor...

Amway: mi használjuk, rendelni is tudok, de nem akartalak Benneteket ezzel terhelni. Balázsnál az ő mosószerüket használtam, kifejezetten bébiknek fejlesztették ki, nagyon jó, most is ezt fogom venni. / nemcsak a szenzitivitása miatt jó, hanem a kisbabák által okozott foltokat is gyönyörűen eltávolítja. Itt még nem a fűfoltokra, sárra gondolok, hanem egyrészt az élénksárga folyékony kakira, másrészt a későbbi gyümifoltokra/.

Vrucsincá Kép Sajnálom, hogy ilyen meggondolatlanság áldozata lettél, majdnem mindannyian ki vagyunk téve hasonló "kedves" ismerőseinknek. Remélem, meg tudlak nyugtatni: előszöris: www.baranyhimlo.hu , itt mindennek utána tudsz nézni, és még az eredmény előtt megnyugodhatsz. Röviden az a lényeg, hogy ha a szülés előtti napokban fertőződsz meg, akkor veszélyes csak a babára, ugyanis ha megszületik, még nem lesz olyan ellenállóképessége, hogy megvédje magát a betegséggel szemben, és nagyon súlyos lesz a megbetegedése. / tavaly esett át Balázs a bárányhimlőn, húgom gyerekeitől kapta el. Húgom akkor volt 2 hónapos terhes, és hiába tudtuk, hogy mindannyian átestünk rajta, azért ott volt a félsz. Ekkor néztem jobban utána a dolognak, és meg is nyugodtunk./ Az első három hónapban valóban veszélyes, ha még nem voltál baripöttyös, de ez sem érint már Kép

További szép estét!
Judit 27+3
jucc

Sziasztok!

RokicaKép

Az igénybejelentéshez szükséges iratok
Az igényléskor a formanyomtatványhoz csatolni kell:
az igénylő személyi igazolványát (lakcímkártyáját);
a terhesgondozást végző orvos igazolását arról, hogy a szülő nő a támogatáshoz szükséges alkalommal részt vett a terhesgondozáson, kivéve, ha szülő nő hitelt érdemlően bizonyítja, hogy a terhesség időtartama alatt egybefüggően legalább öt hónapot külföldön tartózkodott;
örökbefogadó szülő esetén a gyermek - határidőn belüli - örökbefogadását engedélyező jogerős határozat másolatát;
gyám esetében a jogerős gyámrendelő határozat másolatát ;
az igénylő és a gyermek(ek) TAJ-számát igazoló hatósági igazolványt;
f) az igénylő számlavezető bankjától egy igazolást a számla fennállásáról, ha bankszámlaszámlára kérjük a támogatás folyósítását.
Az igénybejelentéssel egyidejűleg be kell mutatni:
a gyermek - ikrek születése esetén a gyermekek - születési anyakönyvi kivonatát;
halva született gyermek esetén a halvaszületés tényét igazoló okirat eredeti példányát;
a támogatás felvétele előtt meghalt anya esetében az anya halotti anyakönyvi kivonatát;
amennyiben a gyermek örökbefogadásához a szülők már a gyermek születése előtt hozzájárultak, a hozzájárulás visszavonásáról szóló nyilatkozat másolatát;
ha a gyermeket korábban gyermekvédelmi gondoskodás keretében emelték ki a családjából, a fenti gyermekvédelmi gondoskodást megszüntető gyámhatósági határozatot .

Az anyasági támogatás összege
Az anyasági támogatás gyermekenkénti összege:
a gyermek születésekor érvényes öregségi nyugdíj legkisebb összegének 225 %-a (2004-ben 52 200 forint, 2005-ben 55 575 forint),
ikergyermekek esetén az öregségi nyugdíj legkisebb összegének a 300 %-a (2004-ben 69 600 forint, 2005-ben 74 100 forint) .

Az anyasági támogatás iránti igényt az igényelbíráló szerv az igény benyújtását követő 5 munkanapon belül elbírálja, a jogosultság megállapítása esetén a támogatást bankszámlára vagy kifizetési utalványon kiutalja, és ennek megtörténtét a gyermek eredeti születési anyakönyvi kivonatának - halva születés esetén az ezt bizonyító okiratnak - hátoldalára rávezeti .

Bocsi lányok, hogy ez ilyen hosszúúúúKép
Csak Rokica kérdezte, én meg gondoltam, hogy mindent kimásolokKép

Jucc!
Majd mi bezsélünk még az amway-rőlKép

Most már lepihenek, mert már 3 napja 4:45-kor kelekKép

jó éjt!
Sziasztok!
Angelani
30+5

Kép
angelani

Sziasztok Lányok!

Mielőtt vasárnap elmennémk Párizsba nászútra, gondoltam elbúcsúzom!
Vigyázzatok addig is magatokra! Boldog Babavárást kívánok!
Úgy döntöttünk, hogy jövőhéttől nekiállunk próbálkozni. Remélem hamarabb fog összejönni, és jobban mint az előző!

Megann! Lenne hozzád egy kérdésem? Miért ezt a nevet használod a Babaneten? Márcsak azért kérdeztem mert a párommal már annak idején amikor először terhes lettem 11 hónapos voltam amikor elment a baba, és előtte már természetesen a neveken gondolkoztunk.
És már akkor nálunk felmerült az a lánynév hogy Megann, vagy Megane, szóval nekem nagyon tetszett már hosszú évek óta és a páromnak is. Most hogy újra nekiállunk próbálkozni, ismét beszélgettünk a nevekről és arra jutottunk, hogy ha lány lesz akkor talán Megann, vagy Megane lesz. Megnéztem az utónév szótárban, sajna nem találtam hasonlót, pedig nem egy furcsa név, most majd utána járok, hogy milyen hatályba ütközök eme névválasztás!
Ha esetleg van némi infód erról, akkor lécci írd majd meg! Köszike előre is!

MIndenkinek üdv!
Puszi
Zsuzska

Kép
pgsuska

<font color="0000ff">Zsuzska, de jó, hogy megint írtál!! Nagyon jó és "mozgalmas" nászutat kívánok!!Kép Remélem, hogy nagyon jó hírekkel jöttök vissza, bár biztos vagyok benne, hogy mindenféle képpen jól fog sikerülni. Csináljatok képeket, mármint Párizsról, meg az útrólKép Érezzétek nagyon jól magatokat és ha hazaértetek jelentkezz!!! Gondolunk rátok és drukkKép
Hari 26+6</font>

Kép
Kép
hari

Angelani! Én voltam, aki angolpólyát keresett, de már nem találtam meg ezeket a vaterán, pedig jók lettek volna. Kép Az ötletet azért köszi!

Kép

Kép

Kép
bodza

Hari! Köszi ari vagy hogy írtál, aranyos vagy!
Vigyázzatok magatokra!
Puszi mindenkinek!

Kép
pgsuska

Pgsuska! Szép nászutat! Párizs gyönyörű! Bon voyage et revienne avec un bébé!

Rokica! Gratula az angolpólyákhoz! Közben láttam, hogy te nyúltad le őket! Kép

Bodza 30+1

Kép

Kép

Kép
bodza

Sziasztok!

KismamaKép

Vagyok én régóta,csak ide azért nem nagyon jelentkeztem,mert sokszor nem bírlak Benneteket követniKép.Egyébként a Balatoni topikba szoktam írni(meg egyéb helyekre),ott is sok a veszprémi,ha van kedved,kukkants be oda isKép.
Sajnálom a biztosítást,ettől féltem,hogy nem lesz megoldás erre.De ha kinéztek magatokank mondjuk Ausztriában egy jó kis helyet,ott már megoldott a dologKépKépKép.Aztán jövőre jöhet HorvátországKép!
Szülés:persze,itt szülök,épp ma kérdeztem ki egy szülésznő ismerősömet,hogy amióta nem voltamKép,mi változott,neki nagyon pozitív a hozzáállása és én is csak jó dolgokat hallottam.De ha együtt akarsz szülni velem,akkor húzz bele,mert én szeretnék lefaragni 2 hetetKépKép!Na jó,vicc,de tényleg nem szeretném elhúzni a végéigKép.Ettől persze még szülhetünk együttKép.
Na,ezért is akartam írni,hogy azért ne a 38. hétre tartogasd a maradékok elintézését(babaruhamosás stb...),mert nem tudhatodKépKép....Azt mondta az ismerősöm,hogy sokan szülnek most előbb a sok front miatt.Rengeteg a 37-38. hétre szülő...Hát...KépÉn kiegyeznék veleKép.

Anyapoc

anyapoc

Jó reggelt!

Tegnap du elmentünk vendégségbe, ezért nagy orvul csak az angolpólyákra volt időm lecsapni mielőtt elmentünk itthonról.

Bodza!

Bocsi, nem akartam az orrod elől lenyúlni őket. Kép Már én is régóta keresek használtan, 2500 forintot nem akartam kiadni értük, és ezek aranyosabbak is. Viszont ha az egyik érdekel, szivesen átadom neked!

Angelani:

Köszi az infót, a papirokkal is meg az angolpólyával kapcsolatosan is!

Annamami:

Gratula a bevásárló akcióhoz! Majd képeket is kérünk!

Ma reggel kilencre hozzák nekünk a bútorokat... addigra talán ki kéne venni pénzt kifizetni őket, meg arra gondoltunk, mivel át is hozzák a bútort és össze is szerelik, ezért adnánk ajándékba egy-két üveg bort, mivel sörrel nem él a férj. Úgyhogy most húzom a csikot a Tescoba, hogy még a tömegnyomor előtt végezzek.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Nem tudom, ki irta, hogy a 38. héten akar nekiállni pakolni meg rendezkedni...

... hát nem akarlak elkeseriteni, de egyrészt valószinűleg fizikailag nem leszel a toppon hatalmas pocakkal, másrészt az égegyadta világon semmi garancia nincs hogy a baba akkor még bent van a hasadban. 38. héttől a baba érettnek számit, nem koraszülöttnek, és a szülések 80%-a a 38. és 42. hét között folyik le.

Csináltam egy kis statisztikát a nyári babások táblázatából. Ott 32-en szültek eddig. Ebből kiderül, az átlag terhesség hossza 38+4 volt. Egyetlen emberke szült pontosan a kiirás dátumán, ő igy a csoport 3%-át képviseli. 23-an szültek a kiirás dátuma előtt, ez 72%. Nyolcan szültek a kiirás dátuma után, ez 25%.

A legrövidebb terhesség 30+5 nap volt. A leghosszabb 41+2.

Persze 32 személy még nem statisztikailag mérvadó, csupán információ jellegű.

Mindenesetre én nem számitanék arra az utolsó két hétre. Ami fontos, az előbb el kéne intézni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó reggelt!Kép

Hú ez izgi, tehát 38.héten szülés az tök normális ugye Rokica?
Akkor már alig van hátraKép
Már csak 7 hét és izgulhatokKépKépKép
Olyan hihetetlen, úgy el fog menni az időKép

Ja tegnapi koncert, borzalmasan hangos voltKép
Szegény babánkKép nem hiszem h élvezteKép
Soha többet ilyet vele, majd max. ha 5 éves lesz és akkor is messzirőlKép

Amúgy sem vagyok oda az ilyen zenéért.
Nem baj, párom jól érezte magát, ott csápolt a tömegben(pedig ő sem igazi rockerKép)

Este 1/2 12-re értünk haza.
Ma meg 6-kor kelés, ment párom melózniKép és holnap is megyKépKépKép

Nem baj takarítok legalább egy jó nagyotKép

Na lépek is le.

Puszi Nektek!
Mea(30+6)

Mea
mea

Sziasztok!
Jobb Reggelt!

De sz@r idő vanKép

Én is inkább maradnék a napos időnélKép

Rokica!
Örülök, hogy egyszer én is tudtam segíteniKép
Mondtam, hogy meghálálomKép

Bodza!
SajnálomKép
Egyébként láttam máshol is angolpólyát.
Menj fel a bababolt.lap.hu oldalra és az apróhirdetésekre egyenkéntKép
Tudom k...a sok, de tuti találsz még.
Én több helyen láttam, csak erre emlékeztem a legjobban, mert tegnap is voltam fent.

Mea!
Szegény babó. De biztos jól van. Ettől nem lehet baja, csak nem lesz egy rockerKép
Ma pihenj sokat a takarítás után.
Egyébként már a 36. héten is normális a szülés ha a baba súlya eléri a min. 2000-2400g-ot.
Van ahol ez is elég. Attól még egészséges.
tegnap olvastam valamit, mindjárt bemásolom.

Pgsuska!
Nagyon Jó nászutat kívánunkKép
Majd kérünk képeket irígykedniKép
Puszi!

Anyapoc!
Nem baj, ha nem tudsz minket követniKép
Néha még én sem tudom, pedig minden nap itt vagyokKép
Igen, a biztosítókkal elég sok gond szokott lenni, nem csak ezen a térenKép

Na megyek főzni, meg pakolni, mert a férjemnek rövidműszakja van és ma hamar hazaérKép

Mindjárt bemásolom, amit tegnap olvastam.
Puszi!
Jó hétvégét!
Sziasztok!
Angelani
30+5 (jujj, tegnap elírtam, csak ma vagyok ennyi)

Kép
angelani

Itt van amit olvastam.
Csak nem emlékszem a másik helyre, ahol pontosabban leírták, hogy általában a 37. hétig mondják koraszülöttnek a babát vagy 2500g-ig.
De már a 36.héten is lehet "tökéletes baba".
Sorry, de nem találom. olyan lökött vagyok.
Ezt pedig a babaszoba, szülési kalkulátornál olvastam. Tényleg nem a 30.héten járok már. A 31.héten, de mind1.Kép

A 29. hetes baba testarányai már lényegében megegyeznek a születendőével.
A 28.-32. héten egyre élesebben elkülönülnek alvási és ébrenléti periódusai. A 30 hétre már önálló hőszabályozásra is képes.
A 32. hét tüdeje és keringése annyira fejlett, hogy ha megszületne, képes volna önálló légzésre, de teljesen csak a 38. hétre fejlődik ki a légzése. Az ilyen korú baba csuklását is azzal magyarázzák, hogy levegő híján vizet nyel, ami csuklásra készteti.
A fiúk heréi 32. héten szállnak le a herezacskókba.
A nyolcadik hónapra nagyon megerősödik, amit rúgásainak erőssége is jelez, de már nem mozog olyan szabadon, mert nincs hozzá elég helye.
Az utolsó hónapban hetente 250 grammot hízik. Ebben az időben a babának fel kell vennie azt a testhelyzetet, amiből majd meg kell születnie: A 29. héten a babák nagy része már fejjel lefelé helyezkedik el a méhben, de ha mégsem így volna, akkor a szülés előtt hónapban megfordul, és fejecskéje a kismedence bemenetébe illeszkedik.

Nekem meg kell várni a 32. hetetKép
A kis kukisunk jövőhétre befejezi a férfiassági fejlődéstKép

Na lépek!
Pusszanccs!
Angelani
30+5 (31?)

Kép
angelani

AngelaniKép
Köszia sok infot, jó volt megtudni ezeket.

Már felporszívóztam meg felmostam.Ennyi.
Most megyek anyukámékhoz.
Majd ebéd után folytatom a takarítást.Addig pihizekKép

Nektek is szép hétvégét ebben a számotokra ronda időbenKép

Pusz
Mea(már majdnem 31Kép )

Mea
mea

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?