Sziasztok!
A ruhaméretről csak annyit, hogy én nagyon sok rucit kaptam ajándékba (újszülött USA méretben), és mindegyik nagy volt a Kristófra, bár ő csak 55 centivel született. Egyébként mikor hazajöttünk, akkor volt az a nagyon hideg, úgyhogy szalajtottam a családot, hogy SOS-ben szerezzenek be némi rucit. Én inkább a 62-est ajánlom, mert nagyon gyorsan kicsi lesz az 56-os (bár márkától függ, a Kenguru Gold rucik elég kis méretek, nekem ilyenek vannak), főleg amiatt, hogy nagy a pelus.
Egyébként a Kengurus ruhák sem túl drágák (1500Ft körül vannak a bodyk) és jó minőségűek, és sok helyen van boltjuk a városban.(
http://www.kengurugold.hu/) Ja, és nem csak rucik, hanem mindenféle más babacucc is van náluk.
Ildi,
már akartam kérdezni, csak mindig kiamaradt, hogy milyen a kézi orrszívód? Szív rendesen? Nekem a porszívóssal az a bajom, hogy képtelenség rendesen kitisztítani, mivel olyan apró kefét nem hiszem, hogy lehet kapni:-(, és nagyon hangos pl. éjszaka. A tiéd rendesen pucolható???
Hogy megy nálatok a hajnali nyögdécselés, mert a ma éjszaka szörnyű volt, már 3-kor elkezdte a kis betyár, és alig bírtam megnyugtatni. A reggeli szopi előtt meg úgy bírtunk csak aludni, hogy beültem a fotelba, ő meg a kezemben... Hát nem mondom, hogy kényelmes volt, de legalább csönd és nyugalom volt 1 órán át a szoptatásig. Remélem, hogy 3 hónapos korukra tényleg kinövik a hasfájást, mert annyira sajnálom szegényt, és nemigen segít a Gripe Water sem. Ti hogy vészelitek át a hajnalt?
Az Anyakönyvi Kivonatról én is a 30 napnál nem régebbit tudom, bár az enyém is régebbi volt pár nappal, mert ápr. végén kértem és júni elején szültem, de ezért nem szóltak. A papírokat a szülést követő napon kellett nekem leadni az irodában, és kb. 3 nap alatt vissza is jön minden. Ha esetleg nem, vissza kell menni érte a kórházba. Viszont a TAJ-kártyát nem ott csinálják, úgyhogy azért a férjeket kell elküldeni kiváltatni, különben semmilyen pénzt nem tudtok addig igényelni!
Szépia,
mikor kerültetek sorra? Nem láttalak, amikor kifelé mentünk, esetleg feladtátok? Egyébként minden rendben volt?
Sajna, muszáj mennem, eléggé nyügik vagyunk ma...
Szép napot,
Dóri