Új privát üzeneted érkezett!

Tudtam, hogy valamit elfelejtek.
Akit érdekelne: leteszteltem már egy pár melltartóbetétet, volt olcsóbb és drágább is (ezt még a szülés előtt vettem, sajna a márkáját nem jegyeztem meg - fehér-kék doboz, ez az amire emlékszem). A moshatót nem szeretem, mert nagyon vastag, tök hülyén néz ki, oké még itthon elmegy,de azért az utcára már nem megyek ki vele.
Az aventes nagyon irritálta a bőröm (szerencsére ez csak termékminta volt), állandóan viszketett és el is csúszkált, mivel kb 1 négyzetcm-nyi a ragasztócsík rajta. A Bruin, nem túl drága, viszont elég érdekes anyagból van és ha ez is telítődik, már pedig ez könnyen előfordul, akkor a szélén szivárog ki és sárgás foltot hagy a melltartón :-(
Utóljára a dm saját márkáját (babylove) vettem, kellemes puha, széles ragasztócsíkkal, aránylag jó nedvszívóképességgel és kellemes árkategória.

Remélem tudtam valakinek segíteni.

Ildi
ildibaba

Ildi: szegény Ati, nem irigylem... de ezek szerint túlélte a dolgot szerencsésen:-))

Hú, most jut eszembe, ha a nagy okosok a leletet amit a kórházba vettek az én címemre küldik, ott nem találnak senkit.... mondtam nekik, hogy ne oda, de hát ki tudja. Kezek aggódni... hogy mi van ha nem jó, de nem találják meg őt....

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Helló Mindenkinek!

Annyira ügyes vagyok, hogy megírtam egy jó hosszú választ véger, hogy géphez kerültem, és a végén valamit úgy elnyomtam, hogy az egész elszállt. Most kezdhetem előröl...

Ja, majd elfelejtettem, ma 1 hónapos Kristóf és már 4640 gramm! (3570-nel jöttünk haza)

Ildi,
úgy tűnik, tényleg nagyon egy húron pendülnek a a gyerkőceink, de sebaj, legalább van kivel megoszatni a problémákat. És várjuk már a képet!!!!
Egyébként nagyon telibe találtál a melltartóbetétes ötlettel, mert szerintem mindenkinél sarkalatos pont: én tonna számra használom a babylove-ot, szerintem is az a legjobb. Én is próbáltam mindet, amit Te is, és nem igazán jöttek be. Illetve, a Chicco-ét próbáltam még mintából, és az is jó volt, de nem mindenhol lehet kapni és nem tudom milyen árfekvés lehet. (Az tuti, hogy drágább a dm-nél.)

A Léghajó programon nemcsak a bölcsőhalálról, hanem másról is van szó? Írsz egy picit többet róla? (Beleolvastam a honlapba, de azért jobb Tőled hallani.)

Johanna,
a vigasztalhatatlan sírásra nálunk a zenehallgatás (komoly zene) jött be egész jól (az apa ölében), illetve ha felveszem és sétálok vele. Arra általában megnyugszik, és már a cumit is elfogadja, amivel magát nyugtatja.

Szépia,
mi is a jövő héten megyünk szűrésre fél 6 körül. Jó volna találkozni!?

Újság: tényleg a Kismama a legjobb ebben a témában, de én néha megveszem a Shape FittMama magazint is, 2 havonta jelenik meg és nagyon jó, hasznos cikkek vannak benne nemcsak pocakosoknak és kicsi babásoknak, hanem nagyobb gyerekeknek is. A mostaniban például szó van arról, hogy mit egyen, aki szoptat, és elég jól leír mindent úgy, hogy még az alakunkra is vigyáz!

Naptej: én még nem vettem, mert annyit nem vagyunk kint, de most már esedékes lesz. Én két féléről hallottam hogy nagyon jó, mivel csak természetes - növényi - anyagokat tartalmaz: az egyik a Weleda, a másik a dr. Hauschka azt hiszem, 20 faktorosa. Elég húzós az áruk (3-4e Ft körül), de nagyon jók!

Jó pihit mindenkinek ebben a csúnya időben, már ha a picik nem nyűgösködnek.
Dóri
kiskacsa

Sziasztok Kútvölgyis Anyukák!

Nem találok sehol sem infót egy Kútvölgyis dokiról akit Molvarec Tamásnak hívnak. Azt hiszem szeretnék hozzá járni majd, ha a dolog aktuális, de jó lenne tudni előre ti mennyire vagytok megelégedve vele. Kérlek, ha valamelyikőtök jár hozzá írja le akár ide akár a címemre ami fontos lehet vele kapcsolatban (akár pozitív, akár negatív tapasztalat)!

Hálás köszönet Nektek előre is a segítségért!

Sziasztok!
moni1974

Sziasztok,

Dóri, Kristóf nagyon szépen fejlődik,ugye milyen jó érzés látni ahogy növekszenek? Én ezért imádok szoptatni, mert olyan jó, ahogy tömi magát és belőlem, általam lesz nagy és elégedett, boldog baba.

Moni - nem Attilának hívják? Kicsit fura figura, mármint a kinézete alapján, nekem nem volt olyan jó benyomásom róla, de ne ítél elsőre: engem ő vett fel, amikor mentünk szülni, nagyon rendes, megnyugtató jelenség volt, de ennél többet én sajnos nem tudok mondani neked. A szülésznőmmel beszélgettünk róla, azt mondta rá, hogy nagyon precíz, alapos.

Ildi
ildibaba

SZiasztok,

Hát ma Fannibaba nagyon nyűgös, esetleg másnak is? egyszerűen 11 óta, szinte csak a kezemben marad meg. Mindig visszacsempésztem az ágyába vagy valahová, de nem csakis cicit akar. Már olyan a mellem mint egy üres tejeszacsi... mit lehet tenni? valaki esetleg adott már Viborcolt vagy más homeobogyót ilyen esetben. Kétségbe vagyok esve, hogy ez most már mindig igy lesz. Az horror lenne, mert semmit nem tudtam csinálni, még szinte fogatmosni és fürdeni sem... Jaj, jaj jaj....

Kép
Kép
johanna1975

Kiskacsa: nem semmi a súlygyarapodásotok. Gratula és az egy hónaphoz is. Köszi a tippet a komolyzenével kapcs...

johi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok,

Johanna - ilyen nekünk is volt, a nap végére úgy éreztem magam, mint egy kifacsart citrom vagy egy mosogatórongy... De aztán alakult, úgyhogy ne aggódj. Sajna vannak ilyen napok, most én is a manóval egyensúlyozva írok.:-)
ildibaba

Sziasztok!

Régóta olvasgatlak Titeket, sok hasznos információval tudtok szolgálni. Bár én még csak 10 hetes terhes vagyok, valószínüleg a Kútvölgyiben fogok szülni. Ismerősöm ajánlott egy orvost, akit Dr. Bagdány Sándornak hívnak. Érdeklődni szeretnék, hogy ismeri-e valaki, szült-e nála valaki, s ha igen, mik a tapasztalaitok vele kapcsolatban?

Örülnék, ha tudnátok segíteni egy kicsit!
Előre is köszönöm!
Üdv: bubu78
bubu78

Bubu: még csak nem is hallottam ilyen nevű dokiról. Ez persze semmit sem jelent. Kérdezz nyugodtan másról... szívesen segítek...

Ildi: megnyugodtam. Bár gyanítom, hogy kicist náthás lehet a bébi... eddig dokinéni szabin volt, de holnap ezerrel elviszem, vagy iderendelem, mert ez igy nem jó. Csak szuszog és furcsán veszi néha a levegőt, de nem folyik az orra nem köhög, de inkább megmutatom valami szakembernek... aggódom érte....

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Johi
A babucik sokáig szörcsögnek és tüsszögnek, mert még nincs orrszörzetük, így nincs meg az első szűrő. Mi meg voltunk fázva, miután hazajöttünk a kórházból, illetve az elmúlt napokban, de akkor jött is egy kis váladék az orrából. A mostaninál elég rossz volt, hogy alig kapott levegőt, így szopizni sem tudott olyan jóízűen. Ha a váladék színtelen vagy tejszerű (hiszen gyakran az orrából is jön a tej) akkor gond egy szál se, akkor van baj ha zöldes vagy sárgás, mert az valami baktériumra utal, amit nem árt kitenyésztetni.
Persze jó, ha meghallgatja a dokinő, de szerintem semmi baj nincs, ne aggódj.

Ildi
ildibaba

Sziasztok!

Ildi,
nektek mennyi idő alatt múlt el a megfázás, mert sajnos mi is elkaptunk valamit. Illetve én, aztán sajnos megkapta tőlem Kristóf is, úgyhogy most szörcsögünk és orrcseppen élünk, ja meg az orrszívón, különben szegény már megfulladt volna. Remélem, nem tart már sokáig, mert szegény babóca néha olyan nyűgös tőle és alig kap levegőt:-(

Johanna,
kíváncsi vagyok, bejön-e Nálatok a zene? Majd légy hírrel!
Egyébként hogy bírod ezt a folytonos szoptatást? Én rögtön a 3 órával kezdtem, és elég gyorsan rá is álltunk erre, nincs is probléma már. Egyébként a babák kicsit "orálisan fixáltak", tehát ha valami bajuk van, akkor mindig tudnak szopni, ami azt jelenti, hogy nem biztos, hogy éhesek, hanem más bajuk van, de attól egy kis ideig megnyugszanak. Esetleg próbáld meg a cumit, ha nagyon közel vannak egymáshoz a szoptatási idők. Szerintem sem a babának, sem Neked és a tejcinek sem jó, ha folyamatosan úgy érzed magad, mint egy kifacsart citrom, esetleg próbálj meg valami rendszert szabni a babócának.

Olyan szép idő lett mára, hátha megnyugszanak a babák is...

További szép, nyugis napot,
Dóri
kiskacsa

Szia Johanna!!

Milyen ismerős amit írsz...Kép))!!!!! Hidd el nálunk is ugyanez volt!!!!!!!!! Már én is teljesen kivoltam borulva, volt úgy hogy délután 2-kor tudtam reggelizni , hajat mosni csak 2 hetente!!! Boti is folyton cicizni akart, még hogy 3 órás etetési idő....hát nekünk az első 2 hónapban talán párszor sikerült csak, általában 2 óránként, de olyan is volt, hogy óránként....tudom sokan nem tartják ezt helyesnek, a gyerekorvos is lecseszett, de mit tudtam volna tenni egy síró kisbabával, hogy magyarázzam meg neki, hogy még van másfél órája az evésig és addig nincs cici!!!!Nem bírtam hagyni sírni, cicin pedig megnyugodott és nekem ez volt a fontos, hogy jól érezze magát.!!!!!! Szerintem egyáltalán nem baj, ha te is szívesen szoptatsz, nyugodtan hagyd őt is, hiszen ez neki egy lelki vigasz is!! Én vagyok az ékes példa, hogy nem lesz ez mindig így, ugyanis amióta betöltötte a 3 hónapot a fiam, ő magától szokott rá a 3 órás evésre, sőt már inkább csak 4 óránként eszik, szóval nyugi, kitartás, hiszen neki is szoknia kell a kinti világot!!!!
Nálunk még minderre egy jó kis adag hasfájás is rájött, ami szintén megszűnt a 3 hónap körül!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Viszont az is igaz, hogy ha túl gyakran szopizik, nem tud pihenni a pocója, okozhat ez is hasfájást!!! De könnyű mondani és tanácsot adni, de betartani bizony nehéz....!!!!!
Mi is próbáltuk a cumit, de a fiam nem fogadta el, mostanában inkább az ujját használja amíg elalszik!

Minden jót nektek

üdv

kingu
cica29

Sziasztok!

Irjatok nekem a Tóth dokiról ha jár hozzá vki!
Szeretnék majd hozzá menni.
Minden érdekel!!!(pénz, viselkedés stb.)
Előre is köszönöm
kisceca

Sziasztok
Morvarec Attilanak hivjak es alapos sztem jo doki,
Bubu en nem hallottam errol a dokirol pedig 1.5 honapot voltam bent.

Kép
vaktyuk

Kisceca: ha visszanézed a régi hozzászólásokat nagyon sok hangzott el Tóthdokiról... Én maximálisan meg vagyok vele elégedve.
Pénz: egyáltalán nem pénzéhes, sőőőőőőőőőőőt....
Viselkedés: csillagos ötös.... nem mindig csattan ki a jókedvtől, de ki teszi ezt. Korrekt szakember és én nagyon bírom. Biztosan nála szülöm a következőt is...
Kérzdezz bátran...

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Kingu, Dóri: köszi a tanácsokat... megpróbálom kifundálni, hogy mit is lehet tenni...

Hát én kész vagyok. Gyerekem egy bőőőőőőőőőgőőőőőőőőő masina.... Ilyen szerintem nincs még egy a földön. Állandóan valamiért bömbizik. Annyira édes még olyankor is csak nagyon sajnálom. Aztán reggel már lehet, hogy én sírtam jobban. Egész éjjel fél órákat aludt, azt is úgy, hogy a szívem megszakadt, mintha rémálmai lettek volna..... Aztán reggel kezdődött előröl minden. Sírás, szieszta cicizés, bealvás, lerakás, hiszti.... de már olyan szinten volt, hogy halál fáradt... most alszik, hát nem adok neki fél órát.

Remélem nálunk is lesz valami rendszer, mert ez igy őrület... Már tényleg nem tudom eldönteni, hogy mi a baja, éhes? netán túlette magát és a hasa fáj?

Ki mit használt pocakfájás ellen?

Ildi: közös séta? valamikor? jó lenne... vagy csak átjöhetnétek dumcsizni is, aztán meglátjuk babócák mit kezdenek egymással. Netán szerelem?
Aztán majd azért sír, mert Ati hiánya van... na azt már nem....
:-))
Johi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!

Johanna,
hááát, nem irigyellek, szerencsére mi sokkal nyugisabbak vagyunk, de azért ez az éjszaka nekünk sem volt a legnyugodtabb. (A végén már betettem közénk az ágyba, és ott megnyugodott és így mindenki jót aludt.) Ha felveszed, akkor sem nyugszik meg? Szokott rajtad aludni a babóca, mert attól általában megnyugszanak? Az enyém nagyon szereti az összebújást - ha olyanja van- , és délutánonként együtt pihizünk, így legalább én sem lótok-futok addig.

A pocakfájással sajna mi is hadi lábon állunk, mert szinte folyton mocorog és szegénykém állandóan pukizik. Ami jó, csak addig meg csavarja a kis hasát. Én az édeskömény teát próbáltam - szélhajtó hatású -, és elég jól bevált. Amit még nagyon dícsért sok kismama az a GripeWater, de sajnos csak 1 hónapos kortól lehet adni, úgyhogy mi ma megyünk és beszerezzük, aztán majd hírrel leszek.

Szerintetek mekkora babát lehet betenni hosszabb időre a babahordozóba? Csak azért kérdem, mert nekünk a babakocsihoz van mózes kosár és hordozó is, és eddig a mózesben szállítottuk, sétáltattuk és altattuk kint a kertben, de valamelyik nap betettem a hordozóba és olyan jót aludt benne, hogy alig bírtam felkelteni. (Lehet, hogy mostanság a megfázás miatt így sokkal jobb neki, mert rendesen tud lélegezni, nem úgy mint fekve.) Nem lesz baja a kis hátának, ha ebben a félig ülő helyzetben van? Ti hordozóban cipelitek a bébiket? Elég hülye kérdés, tudom, de nem szeretném, ha baja lenne.

Jó pihit mindenkinek - már aki tud - , Johanna, kitartás!Bocsi, de mennem kell, kaja van!
Dóri
kiskacsa

Sziasztok!

Pocakfájás ügyben szólnék hozzátok. Dorkánk is nagyon hasfájós volt és harmadik kisérletünk volt a Gripe Water. Nálunk ez vált be, minden evés közben kapott egy kiskanállal. Õ is nagyon sokat sírt keservesen, főleg az esti szopi után. Ilyenkor az alkarunkra fektettük hogy a feje lefelé nézett, ezzel ugye a pocakját is fogod és akkor nyugodott meg. Három hónapos korára múltak el ezek a nagy sirások, és most már igazi jó kedvű mosolygós baba lett. Nálunk is volt pár nap amikor csak a cicimen csüngött, de ez is elmúlik. Kitartás , gyorsan eltelik ez a pár hét!
remélem tudtam valakinek segíteni.
Dóri!Nekünk is van hordozónk a babkocsihoz , én kb 2 hónapos kora óta ebben sétáltatom, talán azért is szeretheti mert igy kicsit összegörnyed a pocija és nem fáj neki.
Edina
antaledi

Sziasztok,

gyorsan írok, mert még épp alszik a manó.
Johi - tegnap valami front vagy légnyomásváltozás volt, mert este Ati is nyűglődött, olyan nehezen aludt el, de akkor szerencsére mélyen. És a mai nap sem valami fényes, már "izzadok". Az előbb aludt el, de eddig kb. ugyanaz mint a te leírásod - cici, alvás kb. negyed- vagy félóra, aztán sírás, nyűglődés, cici... Remélem most többet alszik.
Jó lenne sétálni együtt, majd valahogy összehozzuk, végülis mi talán jobban alkalmazkodunk, mert már ritkábban szopizunk. Hidd el, előbb-utóbb összeszoktok és rendszer lesz a rendszertelenségben :-) (értem ezalatt az igény szerinti szopit)
Egyébként én elgondolkodnék rajta, hogy nem a hasa fáj esetleg. Mi infacolt használunk és az bevállt, illetve az Edina féle alkartartás is, olyan jót tud úgy aludni is, csak tudjam tartani...
Dóri - szerintem túl sokáig ne tartsd a hordozóban, mert azért még nem olyan erős a gerincük, esetleg a szerdai "roham" csípőszűrésen megkérdezheted a dokit.
A megfázás először (akkor még csak 1 hetesek voltunk) lassan múlt el, most csütörtök óta tart, de már szépen lábalunk kifelé. A dokinő meghallgatta, megnézte a torkát és nem talált semmit, úgyhogy a "legjobb" barátunk most az orszívó...

Ildi
ildibaba

Sziasztok!

Olvastam egy régebbi hozzászólásban, hogy holnap lesz szülőszoba látogatás, illetve csütörtökön Szülés-együttszülés előadás.
Ezekre az Apukák is eljöhetnek?
Érdemes elmenni? Mi a véleményetek?

Érdekelne mindkettő, de elég gyorsan bedagadnak a lábaim, így kicsit nehezebben mozdulok, de ha megéri...

Én július 23-ra vagyok kiírva, de lehet, hogy kicsit várat majd magára. Július végére vár még valaki babát?

Atiz
atiz30

Atiz: nálunk apa nem jött el csak egy előadásra, az sem volt túl fényes, mert már mindent tudtunk. De azért érdemes.... Õ is szülés együttszülésre jött... Ártani nem árt. az biztos.

Te mindenképpen menj el szülőszoba látogatásra.

Ildi, Edina: köszi a tippeket.

Kép
Kép
johanna1975

Kedves Ildi és Vaktyúk/Réka!

Köszönet az írásaitokért. Morvarec doki fura kicsit de legalább már láttam, vagy Tóth dokiról zengenek ódákat, de nála még sose voltam. Ha esetleg van még Réka bővebb infód M.ről megköszönöm!

Szia Bubu!

Volt egyszer szerencsém Bagdány dokihoz. Rendes volt, normális (én kicsit fiatalabb dokit szeretnék majd választani és ő azt hiszem nem ultrahangozik ami nekem még fontos).
moni1974

Moni alapos doki volt gey szobatarsam akinek az orvos volt odakat zengett rola, nekem nem jon be mint orvos valahogy inkabb korboncnok nem nogyogysz doki ranezesreKép

Kép
vaktyuk

Antaledi,
köszi a megnyugtatást a hordozóval kapcsolatban, mert Kristóf nagyon szereti. Ja, és ma éjszaka kiderül, hogy hogyan teljesít a Gripe Water. Már du. adtam neki, de nálunk a hajnal a gázos, úgyhogy meglátjuk...

Ildi,
jó ötlet, megkérdezem a dokit!! Egyébként az orrszívó nálunk is haver már, bár szegénykém annyira megriad minden egyes alkalommal, ha bekapcsolom a porszívót, hogy már azért sajnálom. De hát muszáj...

Na, sziasztok, muszáj mennem, ha még kajci előtt le szeretnék tusolni...
Jó éjt mindenkinek!
Dóri
kiskacsa

Sziasztok!!!

Hát az előző hozzászólásomban én nagy bölcsen osztottam az észt, aztán a fiam is ugyanazt csinálja a különbség annyi, hogy ő napközben nem akar aludni.....természetes ez egy 3 hónapos babánál??? Amikor bele tudjuk imádkozni a kiságyba vagy babakocsiba 2-3 óra alvásra, jaj az már csodának számít.....valamit rosszul csináltam (csinálok??) Vagy tényleg neki ennyi lenne az alvásigénye?? Amúgy este 9-től hajnali 5-ig egyhuzamban alszik....

kicsit nyugtalanít a dolog......

jó éjszakát mindenkinek

üdv..
kingu
cica29

Sziasztok!

Abban kérném a segítségeteket, hogy pontosan mi a neve annak a betétnek, és a hozzá illő nadrágnak, amit mindenki nagyon dícsér, és ajánlja, hogy a kórházba azt vigyük magunkkal? Tudom, hogy már 1000 x leírtátok, de nem nagyon van időm visszaolvasgatni... Ideje lenne már összekészítgetni a dolgaimat. Egy kicsit be is vagyok parázva, mert még abszolút sehol nem állok semmivel (szó szerint), és lehet, hogy már egy kicsit előrrébb kéne tartanom, így a 33. héten.
Szóval rémlik, hogy a márkája Tena, de én igaziból csak a rendes pelenkájáról hallottam, és nem szeretném, ha valami hülyeséget sóznának rám a patikában. Ezért fordulok hozzátok.
Egyébként van közületek valaki, aki aug. végére van kiírva? Én 28-ra vagyok. Nem lenne rossz, ha közületek valakivel feküdhetnék bennt a kórházban.
Köszi előre is a segítséget.

Üdv: kuha

Kép
kuha

Sziasztok,

Dóri - nekem nem porszívós orszívóm van, hanem egy kis kézi elektromos (LivingLab), jó, ennek is van hangja, de mégsem olyan, mint a porszívó és manócska erre le szokott caendesedni...
Egyébként nálunk is úgy van, hogy éjszaka szundi egy szopi megszakítással, de a hajnali szopi után már nem tudunk olyan jól és mélyen aludni: nyögés, nyújtózás stb.
A tegnap szörnyű volt, talán összesen aludtunk 3-3,5 órát, este meg már a fáradtságtól nem ment az elalvás, 11-kor sikerült a manót letennem. Ma bezzeg durmol ezerrel...

Kingu - ez minden gyerkőcnél más. Örülj, hogy nem "bagoly-típus"! lehet, hogy még változik ez és többet fog szundizni napközben is, de lehet, hogy ő is frontos.

Kuha - a betét Tena Lady, a nadrág Tena fix - 2 db van 1 csomagnan és kétszázvalamennyi Ft-ba kerül (átlagos testalkat esetén elég az M-es, mert tágul, követi az alakot). Betétet én a dm-ben vettem, ott lehet nézegetni, hiszen nagyon sok fajta van.

Ildi
ildibaba

Kuha halos bugyi lehet pl a coraba is venni, en ugy jartam hogy ket hettel korabban jott a mano es koltozkodes kozbenKép, ezert 5 perces fajasoknal mar nem volt energiam bugyit keresni meg nem is talaltam meg persze csak 2 heteKép majd a kovi babanal jo lesz. Betetet sztem ne vigyel mert adnak, en eleinte 2 orankent csereltem, igy egy zacsit elhasznalnal az elso nap.

Kép
vaktyuk

sziasztok,

nem értem ti hogyan csináljátok de én olyan nehezen jutok géphez igy klára mellett, pedig nincs is vele nagyon semmi gond csak éppen leköti minden idömet.

Dóri, nagyon jo lenne holnap találkozni! hogy felismerhess: én tuti h fekete félhosszú nadrágban leszek (csak ez jön rám) és nagy méretű piros retiküllel.
miért mentek már fél hatra, nem csak 6 tol van, vagy nagy tömegre kell számitani??? előre tartok az egésztöl ugyanis ilyenkor kezdődik klára nyügis napszaka, néha oránként is kér kaját igy este felé!

csüt lesz klára 4 hetes és még mindig nem esett le a köldökcsonkja, kezd ez idegesiteni. nálatok h volt ez???

ma elöször h eljutottunk megmérni K-t: 3 hét alatt pont 1 kg-t hizott, azon tünödtem lehetséges e hogy az rossz ha sokat hizik, mert ügye mindenhol azt irják h heti 1oo-25o gr-t kell hizzon egy baba.

Ildi nagyon jó volt a melltartó betét info, nekem ez folyton gondot okoz, köszi! A léghajó prgr-ra hogyan tudtatok babával elmenni? közben etetés, nyűgösködés stb?

Morvarec-röl annyit tudok h rengeteget bent van a korházban, és tud uh-zni ami szerintem nem mindegy!
Én is Tóth dokinál voltam, és csak ajánlani tudom, szerintem remek orvos és nagyon kedves, és azt külön szeretem h nem bájolog feleslegesen (ami engem roppantul stresszel egy nőgyogyásznál). ami a pénzt illeti egyáltalán nem a szerint kezel h ki mennyit ad, el is fogadja de nincs semmi gond ha nem ad az ember! (már több ismerösöm átpártolt hozzá másik korházakból)

üdv szépia
szépia

Szépia - nem sok az 1 kg/3 hét hízás, hiszen csak anyatejet eszik.
Amikor mi voltunk, rengetegen vártak a szűrésre.

megyek fürdetni

I
ildibaba

Sziasztok Lányok!

Tegnap voltam dokinál, méhlepény maradt, ígytuti a császár. Szerintetek azért érdemes elmenni az előadásokra? és melyikre?

egybként átköltöztünk nagymamámhoz, nagyon jó ez a hűvös lakás, csak még sok a pakolnivaló, és nincs net Kép úgyhogy én is ritkán tudlak olvasni benneteket, pedig a friss anyukák tapasztalatait előre is jó lenne raktározni.
lassan 1 hónap múlva mi is bevásárolunk Kép nekem meg a babának, elvileg az még nem késő, és én is tudok mozogni.

na minden jót, ha tudok, megint jelentkezem

mtunde

Sziasztok!

Tudnátok válaszolni a következő kérdésre?

A kórházban 30 vagy 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot kérnek?

(Ezt a két határidőt találtam, nem tudom melyik a valós.)

Már a szüléshez kell vinni a kivonatot vagy ha nincs/régi/ elég bemondani a baba nevét és utólag is behozhatja az apuka?

Előre is köszi:

Atiz
atiz30

Sziasztok!

Csatlakozom Atiz-hoz, engem is érdekelne, hogy újat kell csináltatnom, vagy elfogadják a másfél évvel ezelőtti házassági anyakönyvi kivonatot?

Köszi: kuha

Kép
kuha

szerintem 30 napnál nem régebbi, de nem tenném rá a fejemet... szülésznő mintha ezt említett volna. engem sajna nem érintett, mert kedvesem nem a férjem... ebben a mai világban mit meg nem engednek maguknak a fiatalok. Házasság nélkül gyerek. :-)))

Kép
Kép
johanna1975

Szépia: mi megyünk júli 23-án léghajózni és visszük babót.. nem jöttök? közben majd szotatok, nyugtatgatom, hintáztatom stb... szerintem semmi baj nem lezs...viszont a következő előadásuk csak szeptemberben lesz és az nekem már későnek tűnik.. inkább most mennék..

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!

Kuha: Betelefonáltam a szülészetre, megadták az iroda telefonszámát, ahol lehet érdeklődni, milyen "régi" Házassági anyakönyvi kivonatot fogadnak el:

325-1100/7306 mellék vagy
325-1306.

A kórházi csomag miatt nem izgulj, elég jó listát szedtek össze a lányok!

Még mi is holnap megyünk vásárolgatni, mert a babaruhákkal gondban vagyok, nem merek nagyon bevásárolni 56-os méretből, mert még nem tudom, kb. mekkora lesz a baba. A pocakom szép nagy, szerintem a doki nagy babára számít, de konkrétan még nem hangzott el semmi, pedig holnap már 38. hetesek leszünk.
Inkább 62-es méretet veszek, a kórházi napok alatt majd a férjem beszerzi ami még esetleg hiányzik.

Üdv:

Atiz
atiz30

Szia Atiz!

Köszi a telefonszámot, fel is hívom őket.

A babruhákkal kapcsolatban teljesen ugyanaz a problémám, mint Neked. Bár én még csak a 33+5 héten vagyok. A 29.-ik heti ultrahangon kb. 1,3 kg-os nak mérték a picúrt. Erre a doki megjegyezte, hogy nyugodjak meg, mert ez alapján simán 4 kg felett lesz a bébi. Hát, nem nyugodtam meg... Kép)) Úgyhogy 56-os méretből én is csak mértékkel vásárolgatok, inkább a 62-eseket részesítem előnyben.
Viszont, ha elfogadsz tőlem egy tanácsot, tegnap voltam a C&A-ban, és legnagyobb megdöbbenésemre nagyon szuper kis cuccokat tudtam vásárolni, nagyon-nagyon olcsón!!!! Szerintem megéri benézni, még biztos, hogy én is visszamegyek egy-két dologért.

ÜDv: kuha

Kép
kuha

Sziasztok!

Én április végén szültem és 30 napnál nem régebbi iratot fogadtak csak el!Tőlem minden iratot akkor kértek, mikor szülni mentem, az összeset le kellet adni.

Szilvi
asszony

Sziasztok,

a ruhamérettel kapcsolatban: ezek nem igazán mérvadó és standard dolgok. Az én kisfiam igazán nagy baba volt: 59 (púp nélkül 58) cm-rel született és simán jók voltak rá az 56-os rucik. múlt héten volt 62,5 cm, most tettem el ezeket a rucikat. Úgyhogy ne izguljatok!

Ildi
ildibaba

Sziasztok!

A ruhaméretről csak annyit, hogy én nagyon sok rucit kaptam ajándékba (újszülött USA méretben), és mindegyik nagy volt a Kristófra, bár ő csak 55 centivel született. Egyébként mikor hazajöttünk, akkor volt az a nagyon hideg, úgyhogy szalajtottam a családot, hogy SOS-ben szerezzenek be némi rucit. Én inkább a 62-est ajánlom, mert nagyon gyorsan kicsi lesz az 56-os (bár márkától függ, a Kenguru Gold rucik elég kis méretek, nekem ilyenek vannak), főleg amiatt, hogy nagy a pelus.
Egyébként a Kengurus ruhák sem túl drágák (1500Ft körül vannak a bodyk) és jó minőségűek, és sok helyen van boltjuk a városban.(http://www.kengurugold.hu/) Ja, és nem csak rucik, hanem mindenféle más babacucc is van náluk.

Ildi,
már akartam kérdezni, csak mindig kiamaradt, hogy milyen a kézi orrszívód? Szív rendesen? Nekem a porszívóssal az a bajom, hogy képtelenség rendesen kitisztítani, mivel olyan apró kefét nem hiszem, hogy lehet kapni:-(, és nagyon hangos pl. éjszaka. A tiéd rendesen pucolható???
Hogy megy nálatok a hajnali nyögdécselés, mert a ma éjszaka szörnyű volt, már 3-kor elkezdte a kis betyár, és alig bírtam megnyugtatni. A reggeli szopi előtt meg úgy bírtunk csak aludni, hogy beültem a fotelba, ő meg a kezemben... Hát nem mondom, hogy kényelmes volt, de legalább csönd és nyugalom volt 1 órán át a szoptatásig. Remélem, hogy 3 hónapos korukra tényleg kinövik a hasfájást, mert annyira sajnálom szegényt, és nemigen segít a Gripe Water sem. Ti hogy vészelitek át a hajnalt?

Az Anyakönyvi Kivonatról én is a 30 napnál nem régebbit tudom, bár az enyém is régebbi volt pár nappal, mert ápr. végén kértem és júni elején szültem, de ezért nem szóltak. A papírokat a szülést követő napon kellett nekem leadni az irodában, és kb. 3 nap alatt vissza is jön minden. Ha esetleg nem, vissza kell menni érte a kórházba. Viszont a TAJ-kártyát nem ott csinálják, úgyhogy azért a férjeket kell elküldeni kiváltatni, különben semmilyen pénzt nem tudtok addig igényelni!

Szépia,
mikor kerültetek sorra? Nem láttalak, amikor kifelé mentünk, esetleg feladtátok? Egyébként minden rendben volt?

Sajna, muszáj mennem, eléggé nyügik vagyunk ma...

Szép napot,
Dóri
kiskacsa

Sziasztok!

Vki kérdezett Tóth dr-ról (bocs, h. nem emlékszem!). Szóval, én is csak ajánlani tudom! 2002-ben szültem nála először, és remélem, h. köv. februárban isKép. Kedves, alapos szakember, mindent elmagyaráz érthetően és van humoraKép, csak meg kell szokniKép! Ja, és az egyik legjobb ultrahangos orvos a kórházban! Péntekenként szokott ultrahangozni. Általában aug-ban van szabadságon.

Lilluska, Áron, Johanna!
Képzeljétek, van szívhangunkKép!!! 7mm-es a baba, szépen fejlődikKép, úh. nagy az örömünk! Szinte még el sem hiszem! Holnap elmegyünk nyaralni, Tóth doktor is beleegyezettKép. Ma vagyunk 6 hetesek és 5 naposakKép!

Márti
csmarti

Sziasztok!

Sikerült beszélni a fent megadott számmal, nekem azt mondták 300 napig jó az eredeti kivonat (a miénk áprilisi), amit a szüléshez vinni kell, leadni, ők elpostázzák, majd postán érkezik vissza. Remélem nem lesz gond.

(Azért mindig tartok attól, ha valamilyen irat eredeti példányát kell postán elküldenem és visszakapnom...)

Üdv:

Atiz
atiz30

Sziasztok !

Kiskacsa ! sajnálom hogy a Gripe Water sem segitett, még sokan használják a Infacolt-t és a Sab Simplexet. Nekem anno a fiamnál az segitett, de most meg Dorkánál a Gripe Water vált be.
A porszivos orrszivó tisztitásához is lehet kapni kis kefét, nekem a férjem az Aventes márkaboltban vette.
Márti ! Gratulálok a kis pöttömhöz, nagyon vigyázz magadra !
Képzeljétek Dorka szerdán a hátáról a hasára is megfordult. Nagyon meg volt lepődve rajta,azóta szorgalmasan gyakorolja.még jövő hét végén lesz csak 4 hónapos, olyan fürge gyik lesz mint a bátyja.
Jó hétvégét mindenkinek !
Edina
antaledi

Gratulálok MártiKép Személyesen ugyan nem ismerlek, de nagyon sokszor gondoltam rátok, hogy jöjjön már az a baba.

Ti is észrevettétek, hogy a Tóth dokis lányok szeretnek levelezni a babanet fórumokon? Sok fórumon olvastam már nála szült lányok hozzászólásait.

Andrea

KépKép
Áron

Szia Márti,

Szuper.....ez nagyon jó hír... Gratulálok és vigyzázzatok magatokra... csak igy tovább. Jó nyaralást és nagyon örülök.

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Köszönjük a gratulációkatKép!!! Aranyosak vagytok!

Áron!
Nem veled beszéltük a múltkor, h. ősztől találkozunk a KútvölgyibenKép? Én benne vagyok, és akkor személyesen is megismerkedhetünkKép!

Nos, kis időre búcsúzom, belevetjük magunkat a nyaralásba. Csak lenne nyár! Olyan pocsék időt mond jövő hétreKép

Sziasztok: MártiKép
csmarti

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 07:23-kor.
Vendég

Szia!
Szeretnék többet tudni Tóth dokiról sokat hallottam róla, idáig csak jókat ! Örülnék ha írnátok róla bővebben! Van aki a magánrendelésére járt ? Egyenlőre én a kórházba járok hozzá!Most indul csak nálunk a baba project !
Ezzel kapcsolatban is lenne néhány kérdésem !
Hukk
hukmuk

Szia Hukmuk,

Kézdezz bátran Tóth dokiról, bár amiket én irtam, azokat bizonyára olvastad.... ÉN magánrendelésen nem voltam, de nekem tökéletesen megfelelt a kórház...

Kép
Kép
johanna1975

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?