Sziasztok!
Bodza!
Nagyon BOLDOG Szülinapot!
Bocsi, lemaradtam
Baba Látogatás:
A kórházba kevés embert engedek be (ez kórháztól is függ). Ha az Istvánba szülök, akkor csak a közeli hozzátartozók jöhetnek be. Ha a szabolcs utcaiba, akkor mindegy, mert ott csak ablakon keresztül nézhetik meg a babát.
Itthon:
Én úgy gondolom, hogy várok legalább 2 hetet. Anyu, úgyis látja, a bátyám is velünk lakik (szerintem őt annyira nem is fogja érdekelni), a papa meg természetesen velünk lesz
A többi ismerős, rokon majd megnézi.
De az biztos, hogy nem engedem a taperálgatást, felemelést. Ha alszik a pici, akkor meg főleg.
A másik, hogy én nem is akarom mindenki előtt szopiztatni sem. Majd ha kialakul a "rend", akkor jöhetnek egy pár percre. Viszont nem fogunk mi sem csendben mászkálni. Itt a panelban nem is megoldható. Mindig van valami zaj, majd hozzászokik a baba. Amúgy sincs külön szobánk, tehát még a TV-t is hallani fogja
Ablaknyitás résnyire, mivel a levegő egyébként is mindig megáll a szobánkba
Első komolyabb levegőztetés talán 2 hetesen az erkély előtt. Majd kialakul ez is. Az első séta a dokihoz lesz szerintem majd 1 hónap múlva, vagy 6-8 hetesen. Ki tudja. Anno a barátnőmnek nem igen volt választási lehetősége, Õ korán kivitte a babát, mert muszáj volt neki vásárolni stb..
De a doki is meg a védőnő is segít majd ebben. Szerintem azért egy anya ráérez a dolgokra, hiába tapasztalatlan.
Képzeljétek!
Mostanában elég sokszor elképzelem, hogy már megvan a baba és álmodok is vele (a férjem is szokott vele álmodni
). Olyankor mindig belegondolok, hogy Úr Isten! Majd megbírkózom ezekkel a nehézségekkel? Vajon mindent jól fogok-e csinálni? Néha para van
Szerintem majdnem mindenki átesik ezeken a kérdéseken, de nekem tegnap volt egy ilyen hullámom. Lehet, ciki, de így van
Igazából nem a szülés fájdalmától félek, hanem az első hópaptól
A szoptatástól, hogy lesz-e tejem...stb.
De vannak itt tapasztalt anyukák, akik REMÉLEM, majd lesz néha idejük bekukkantani és segíteni
Tudom, még messze van a szülés. Mégis néha elgondolkozom. De már annyira várom, hogy a kezembe foghassam és dajkáljam ha sír és megnyugtassam.
Együttalvás:
Hááát, lehet, hogy nálunk a muszáj fog parancsolni.
Hiába van az ágy mellett az ágya, akkor is lehet, hogy velünk fog aludni egy ideig.
A papát sem lehet egész éjjel virrasztatni, amikor megy dolgozni. Tehát a sírásokat a minimálisra kell éjszaka csökkentenünk.
Tudom, 1000 oka lehet a sírásnak, de legalább az evés-ivás és az egyedüllét már kiküszöbölve. Ha fája poci, akkor meg úgy kis nyugtatgatni kell és simogatni...
Ahhoz is közel lesz
Utána mehet a kiságyba, ha ott is jól alszik
De ezt majd kitapasztaljuk
Remélem nem írtam nagy baromságokat
Ne nézzetek hülyének
Lehet, hogy aztán mindent ellenkezőleg fogok csinálni
Jajj! Még egy.
Olvastam a másik fórumon (nem babanet)!
A fürdetőkrém használatához egy ötlet!
Mindenki ki van akadva a gyógyszertárin, hogy nehéz kenni a babára, utána babáról lemosni, a kád szélére ragad, úszik a vízben.
Szóval gusztustalan.
Egy apuka, úgy csinálja, hogy egy pohárban egy kis vízzel feloldja a mikróba és beleönti a vízbe. Ettől nem lesz forró a víz sem, de nem is a babára önti
Utána már azzal a vízzel könyebb lemosni a babát. Úgysem piszkos. Bocsi lányok, ha már ezt tudtátok és csak feleslegesen írtam le. De én erre most még nem is gondoltam.
Sok hasznos dolgot olvasok én is
Csak nem merem leírni, mert lehet, hogy már tudjátok és én meg itt írkálok és okoskodok
A terrorizmussal kapcsolatban teljesen ledöbbentem én is.
Csak azt nem tudom, hogy ez mire jó nekik.
Nem találni rá szavakat, de ne is beszéljünk erről
Nos, pakolászok és megyek a dokihoz.
Utána beszámolok
Puszi lányok!
Jó hétvégét mindenkinek!
Sziasztok!
Angelani
30+5