Új privát üzeneted érkezett!

Falina!Kép
Hát a mi bébink saknos több mint egy órát lesz először hordozóban mert haza kell hozni őt PestrőlKép és az legalább 1 óra.
De utána csak itt helyben autóban teszem bele majd 10 percekre.
Én sem vagyok híve hogy abban legyen.
Én még megoldottam a babakocsiban is hogy teljesen vizszintes legyen mert Bergon féle és nem volt teljesen az.

Mea
mea

Sziasztok!

Penna, együtt örülünk Veled Kép Kép Kép

BodzaKép Hogy telt a szülinapod?

Rokica Kép Én is használok öblítőt, egyrészt szeretem az illatát, másrészt lágyítja a ruhákat, és könnyíti a vasalást. Egész más az öblítő nélkül mosott ruhák tapintása.

Szerintem az a legjobb, ha az ember alvásügyileg nem határoz el semmit előre, mert nem biztos, hogy sikerül Kép Persze ha eleve az együttalvásra szavazunk, az biztos sikerül. Mi is szerettük volna, ha nem alszik velünk Balázs, de nagyon hamar föladtuk az elveinket, valóban kimerítő volt. Apa most is mérges, hogy nem tudom visszaszoktatni a saját ágyába, éjjel mindig átjön hozzánk. Próbáltam már, minden ébredés után visszamentem vele a szobájába, majd otthagytam. Ilyenkor fél óránként újra fönt volt. Ha velünk alszik, reggelig nem ébred föl. Biztos lusta vagyok, de képtelen vagyok éjjel fél óránként sétálgatni a szobák közt. Mondtam a páromnak, hogy nekem így jó, ha neki nem tetszik, hordja vissza ő. Persze ő észre sem veszi éjjel, ha fölkel Balázs. Most egy kicsit érdekes lesz a helyzet, ha a kicsi is ennyire bújós lesz, akkor nem lesz túl kényelmes az ágy négyünknek...
Egyébként állítólag az együttalvás nagyon jó ellenszere a bölcsőhalálnak...

További szép napot!
Judit 27+2
jucc

PFüüüü..... sziasztok,most értem haza teljesen kivagyok reggel óta megyek,lóg a nyelvem.....
Ráadásul ma jönnek haza a lányaink nagyistul és még 6-kor megyünk 4D-sre is velük együttKépKépKép Annyira várják!Én is!Kép
Majd este ha még lesz erőm beszámolok!
Pussz!Kép
annamami

Nem tudjátok véletlenül, hol lehet angolpólyát kapni? ha valaki látott valahol, légyszi szóljon! Köszönöm!

Kép

Kép

Kép
bodza

Bodza:

Brendonban és Minimanóban láttam, a Brendonban kék, fehér és rózsaszin van, de újszülöttméretben nincs, a Minimanóban meg ilyen ronda barna mintás, és szintén nem újszülöttméret. Mindkét helyen kb 2500 forint volt.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Még valami kimaradt Kép

A látogatással kapcsolatban nekem anno nem voltak konkrét elképzeléseim, én mindenkinek örültem, aki nem maradt sokáig. Olyan nálunk nem volt, hogy szoptatási idő, gyakran szopiztattam látogatás közben. Viszont a kórházban szörnyű volt a sok látogató, most ki fogom tiltani őket! A párommal alig tudtam beszélgetni, pedig lett volna miről, bezzeg a látogatók! Volt olyan, aki két órán keresztül fárasztott, és semmilyen célzásra nem vette a lapot. Kénytelen leszek kerek perec megmondani... Úgyis minden nap jönni fog Apa Balázzsal, rájuk leszek kíváncsi, nem másra. Viszont az itthoni kezdet kérdés számomra. Balázzsal még egyértelmű volt, hogy nem kell segítség, kaját rendeltem, a többit megcsináltam, amikor tudtam, vagy nem csináltam meg... Most viszont úgy gondolom, nem ártana a segítség, mert ha lesz egy kis nyugi, azt inkább Balázzsal tölteném, neki is kell majd levegőzni, amikor még a picivel nem lehet, stb. Csak nem tudom, kit hívjak. Anyukám október vége felé tudna jönni, akkor lesz őszi szünet az oviban, addig nem tud elszabadulni. Anyós? Balázs jól elvan vele, de szerintem nem a legjobb háziasszony, és nem is tudnánk sokáig elviselni. / párom sem.../ Szóba jöhet még párom húga, de az is lehet, hogy szeptembertől suliba jár, és nem jó neki. Vagy az én tesóm munka után. Ráadásul anyukámon kívül nem is kérdezte senki, hogy szükség van-e rájuk,talán Balázs születésénél kicsit megsértődtek...

Levegőzés: nyári babákat elviselhető melegben / nem a déli forróságban/ 10 naposan simán le lehet vinni, őszieket is két hetesen nyugodtan.

4D-re mi is szeretnénk menni, a dokim azt mondta tegnap, hogy a 32. héten javasolja, mert akkor kellene amúgyis egy alaposabb UH-t csinálni / akinek nincs minden alkalommal/, legalább egyeztetjük a két helyen mért adatokat. Balázzsal is akkortájt voltunk, jól látszott, de valóban nem egyben.

Mea, gyönyörűek a szobák!
Rokica, bebútorozva is várjuk a képeket!

Sziasztok!
Judit 27+2
jucc

Falina! Köszi az infót a mosóporokról.

Penna! Tök jó, hogy kisfiú után kislány! Gratula!

Jucc! Köszi a kérdést, nagyon jól sikerült a szülinapom! Párom elvitt a Károlyi kávézóba, sztrapacskát ettem eperturmixszal (éljen a szénhidrát-mentes táplálkozás!). Aztán hazajöttünk, és itthon az összes barátunk meglepiben részesített, tök aranyosak voltak. Férjem odaadta nekik a kulcsot, ők előkészítettek mindent, volt szendvics, saláta, süti, fagyitorta, és elbújtak. Tök nagy meglepetést okoztak! A fürdőből meg a függöny mögül ugráltak ki énekelve. Párom aranyosan megszervezte. Aztán estig beszélgettünk.

Kicsit lehet, hogy sokat is ettem tegnap, éjszaka többször is felébredtem, hogy a gyomorsavam följebb van, mint kellene.

Tök szörnyű, ami Londonban történt... Kép Hova fejlődik így a világ?

Bodza 30+00

Kép

Kép

Kép
bodza

Bodza,

Szerintem is szornyu, delben lattam a hirekben es az egesz internet tele van vele.
Tavaly Spanyolban, most Londonban, bar meg nem tudjuk ki is tette.

Na mindegy, ez nem az a topikKép

Latogatokrol:
A korhazbol en is ki fogom tiltani oket, kiveve a nagyon kozeli hozzatartozokat, bar nekik is elmondtam, hogy pihennei szeretnek.
A elso szulesem nekem csaszar volt es szornyu volt, hogy amikor vegre elaludt a babam es orvosi "visit" sem volt, mindig beallitott valaki. Persze egybol a "OH, milyen edes, de kar, hogy alszik, felvehetem, megnezhetem??? stb, " meg most is beduhodok". Vagyis babokamat felebresztettek nekem meg utanuk megint szoptatas altatas,olyan hullan mentem haza a korhazbol, hogy sirtam az autoban, es amikor hazaerkezesunk utan fel orara beallitottak anyosomek, es felkeltettek az eppen bealvo fiamat, orditva kizavartam oket.Kép (egyebkent jol kijovok veluk) Most mar csak nevetek rajta, de a faradsag furcsa dolgokat muvel.
Tenyleg az elejen az ember a hata kozepere kivanja a sok kivancsiskodot.
Utana viszont amikor betoltotte a fiam az elso honapjat, alig vartam, hogy jojjon valaki. Setalni menni, vagy csak dumcsizni, mivel eleg gyorsan be lehet "gyoposodni" ugy szolvan, ha csak a babaval foglalkozik az ember 24 oran keresztul. Annyira a baba korul forog a vilag ilyenkor, hogy nagyon konnyu depresszioba esni.
Ne essetek ebbe a csapdaba lanyok. A baba sirni fog es sokat, erre fel kel keszulni, lehet, hogy a szopizas nem fog jol mukodni, faj a pocija, egesz nap sirni fog.De lehet, hogy nyugodt kis babotok lesz-szerencsetek leszKép
Egyet kell tudni csak szerintem, a legnehezebb idoszak az elso ket honap, 6-8 het. Utana mar ismerni fogjatok egymast annyira, hogy megbirkozzatok konnyeden egyes helyzetekkel.

Na nem osztom itt tovabb az eszt, elnezest, ma valoban nagyon faradt vagyok.

Aniko
35+1 Jezusom, nemsoakra szulok!!

KépKép
KépKép
aniko47

Lányok egy kérdés

most megyünk a horvátokhoz és természetesen kötünk biztosítást.Azt tudom, hogy a légitársaságoknál nézik, ha valaki terhes, de vajon sima utasbiztosításnál is külön kell kötni terheseknek vagy ilyenkor egal?

Mea
nagyon szupi a gyerekszobátok.Látszik, hogy nagyon készülsz/tök a fogadására!!!Kép

köszönöm
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Szilvi

BelekottyKép,mert ebben a cipőben járok én isKép.Igen,külön kell kötni,de van egy szomorú hírem,eddig bmelyik biztosító szerződését néztem a neten,mind csak a betöltött 28. hétig köt veled ilyen biztosítástKép.Ez persze nem jelenti azt,hogy nincs más,de szt időben talpalj utána,mert éppen most hallottam a nőgyógyászomtól "rémtörténetet"...

Anyapoc (szintén VeszprémbőlKép)

anyapoc

Sziasztok,

Nem olvasok vissza mert jó sokat írtatok! Kép 2 napig burkolták a lépcsőházat, így nem jutottem fel a tetőtérbe a géphez! Ma meg holnap takaríthatunk anyuval. Kép

Penna,
gratulálok a kislányhoz! Tudod már mi lesz a neve? Lehet hogy már kérdezték...

Jaaaj, és végre páromék holnap indulnak haza a nyaralásból!! Milyen gyorsan eltelt ez a két hét! Kép

Jó éjt mindenkinek!

Pr. 30+6

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Na gyorsan végigfutottam a termést!
Jó sok, le vagyok maradva!

Valaki kérdezte, de igen én vettem a Brendonban ágyneműt, ígértem is képet, jövő héten pótolom, mert most elhúzunk 3 napra szolovéniába!
Jó szar idő lesz, de nem baj, muszáj kikapcsolódnunk, mert belezavarodunk ebbe a hajcihőbe!

Mindenkinek jó hétvégét!

Megann 30+4

Kép

Kép
megann

Na most jól beparáztattál Anyapoc, milyen rémtörténet???
Nekünk valami bankkártyához kapcsolódó biztosításunk van, ami 2 felnőtt + 2 gyerekre érvényes.
Kíváncsi lennék hogy jogi értelemben a magzat gyermeknek számít-e !
De hát csak nem történik velünk semmi rossz, ugye nem???

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok! Szép-Jó Reggelt!

Annyi üzi van, hogy alig tudom elolvasni.Kép
Tegnap este benéztem, olvasgattam, de nem volt erőm írniKép
Majd most megpróbálok visszaolvasni és nagyjából írogatni isKép.
Ma megyek dokihozKép
Remélem csak jót mond majdKép
Úgy izgulok, mintha randira mennékKép
Na megyek hajatmosni meg tusolniKép
Sziasztok!
Angelani
30+5

Kép
angelani

Sziasztok!

Bodza!
Nagyon BOLDOG Szülinapot!
Bocsi, lemaradtamKép

Baba Látogatás:
A kórházba kevés embert engedek be (ez kórháztól is függ). Ha az Istvánba szülök, akkor csak a közeli hozzátartozók jöhetnek be. Ha a szabolcs utcaiba, akkor mindegy, mert ott csak ablakon keresztül nézhetik meg a babát.
Itthon:
Én úgy gondolom, hogy várok legalább 2 hetet. Anyu, úgyis látja, a bátyám is velünk lakik (szerintem őt annyira nem is fogja érdekelni), a papa meg természetesen velünk leszKép
A többi ismerős, rokon majd megnézi.
De az biztos, hogy nem engedem a taperálgatást, felemelést. Ha alszik a pici, akkor meg főleg.
A másik, hogy én nem is akarom mindenki előtt szopiztatni sem. Majd ha kialakul a "rend", akkor jöhetnek egy pár percre. Viszont nem fogunk mi sem csendben mászkálni. Itt a panelban nem is megoldható. Mindig van valami zaj, majd hozzászokik a baba. Amúgy sincs külön szobánk, tehát még a TV-t is hallani fogjaKép
Ablaknyitás résnyire, mivel a levegő egyébként is mindig megáll a szobánkbaKép
Első komolyabb levegőztetés talán 2 hetesen az erkély előtt. Majd kialakul ez is. Az első séta a dokihoz lesz szerintem majd 1 hónap múlva, vagy 6-8 hetesen. Ki tudja. Anno a barátnőmnek nem igen volt választási lehetősége, Õ korán kivitte a babát, mert muszáj volt neki vásárolni stb..
De a doki is meg a védőnő is segít majd ebben. Szerintem azért egy anya ráérez a dolgokra, hiába tapasztalatlan.
Képzeljétek!
Mostanában elég sokszor elképzelem, hogy már megvan a baba és álmodok is vele (a férjem is szokott vele álmodniKép). Olyankor mindig belegondolok, hogy Úr Isten! Majd megbírkózom ezekkel a nehézségekkel? Vajon mindent jól fogok-e csinálni? Néha para vanKép
Szerintem majdnem mindenki átesik ezeken a kérdéseken, de nekem tegnap volt egy ilyen hullámom. Lehet, ciki, de így vanKép
Igazából nem a szülés fájdalmától félek, hanem az első hópaptólKép
A szoptatástól, hogy lesz-e tejem...stb.
De vannak itt tapasztalt anyukák, akik REMÉLEM, majd lesz néha idejük bekukkantani és segíteniKép
Tudom, még messze van a szülés. Mégis néha elgondolkozom. De már annyira várom, hogy a kezembe foghassam és dajkáljam ha sír és megnyugtassam.
Együttalvás:
Hááát, lehet, hogy nálunk a muszáj fog parancsolni.
Hiába van az ágy mellett az ágya, akkor is lehet, hogy velünk fog aludni egy ideig.
A papát sem lehet egész éjjel virrasztatni, amikor megy dolgozni. Tehát a sírásokat a minimálisra kell éjszaka csökkentenünk.
Tudom, 1000 oka lehet a sírásnak, de legalább az evés-ivás és az egyedüllét már kiküszöbölve. Ha fája poci, akkor meg úgy kis nyugtatgatni kell és simogatni...
Ahhoz is közel leszKép
Utána mehet a kiságyba, ha ott is jól alszikKép

De ezt majd kitapasztaljukKép
Remélem nem írtam nagy baromságokatKép
Ne nézzetek hülyénekKép
Lehet, hogy aztán mindent ellenkezőleg fogok csinálniKép

Jajj! Még egy.
Olvastam a másik fórumon (nem babanet)!
A fürdetőkrém használatához egy ötlet!
Mindenki ki van akadva a gyógyszertárin, hogy nehéz kenni a babára, utána babáról lemosni, a kád szélére ragad, úszik a vízben.
Szóval gusztustalan.
Egy apuka, úgy csinálja, hogy egy pohárban egy kis vízzel feloldja a mikróba és beleönti a vízbe. Ettől nem lesz forró a víz sem, de nem is a babára öntiKép Utána már azzal a vízzel könyebb lemosni a babát. Úgysem piszkos. Bocsi lányok, ha már ezt tudtátok és csak feleslegesen írtam le. De én erre most még nem is gondoltam.
Sok hasznos dolgot olvasok én isKép
Csak nem merem leírni, mert lehet, hogy már tudjátok és én meg itt írkálok és okoskodokKép

A terrorizmussal kapcsolatban teljesen ledöbbentem én is.
Csak azt nem tudom, hogy ez mire jó nekik.
Nem találni rá szavakat, de ne is beszéljünk errőlKép

Nos, pakolászok és megyek a dokihoz.
Utána beszámolokKép

Puszi lányok!
Jó hétvégét mindenkinek!
Sziasztok!
Angelani
30+5

Kép
angelani

szasztok csajok!
képzeljétek mi történt a barinőmmel!Képő most kb.9hetes terhes,de sajna lehet nincs minden rendben!a dokija (aki az enyém is) berendelete a 6.heti uh után már a 10.re(csak a 12.re szokott)és azt mondta,hogy hát van vlmi,ami fura,de ne izguljon,majd a köv.uh-on megnézik.nem is rémült meg,mosolyogva jött ki a dokitól és ment az aszisztenshez fizetni,aki mellesleg a feleség és gondolta akkor majd ő lerohasztja a mosolyt az újdonsült kismamáról.előadta,hogy ez a folt bizti vlmi gond lesz és jajaj,az bizony a fején van,és hát hogy így lehet nem lesz baba,legalábbis egészséges,na szegény lány sokkot kapot és kirohant,felhívott engem és elbőgte mi történt,fel is jöttek hozzánk a párjával és együtt filózgattunk,de persze arra jutottunk,hogy ez így nem maradhat,másnap úgyis megy cukros-vérvételes vizsgálatra és a kórházban elkapjuk a dokinkat!Így is tettünk,el is kaptuk,jól rátámadtunk,(persze azt hitte én akarok vlmit a hasammal)ő meg két kollegájával egyetemben bementek újra uh-ni a barinőmmel.hát szegényben vagy egy fél órát turkáltak és dokik megint kiszúrták a foltot,mondjuk a másik doki szerint ez nem kóros,meg kisebb lett a folt azóta,mindenesetre közelebb nem kerültünk a dolgokhoz,nem derült ki mire gyanakodnak,szerintem ők se tudják,annyira pici a baba és a foltja.köv.hét kedden megy genetikai uh-ra és akkor többet tudunk,meg akkor megmutatja a leleteket egy másik ismerős dokinak is.addig is várunk......szegény teljesen ki van,ez tegnap történt és egész nap vele maradttam,elmentünk rucikat venni neki,meg enni,meg ilyenek,ott idiótáskodttam neki,hogy jobb kedve legyen,aszem sikerült,mert a nap végére már dőltünk a röhögéstől a sok idiótáskodás miatt.
mire elváltunk teljesen kipurcantam,mind fizikailag,mint lelkileg.jól ki is bömbőltem magam és hatalmasat szundiztam.az is kiütött,hogy amíg a kórházban vártam rá,sikerült a szülőszoba mellé ülnöm,ahol éppen mentek a csatakiáltások,úgyhogy meg is fogattam,hogy megyek jógázni és meditációt tanulni,hogy ezt kibírjam,mert azok nem emberi hangok voltak!KépKép
na,ez történt barinőmmel és így velem is.azért büszke vagyok magamra,mert nagyon erős voltam és sikerült jó kedvre derítenem barinőmet és én se borultam ki nagyon,a sírás szerintem belefért.
remélem minden rendbe jön és lesz babója,addig meg türelmesen várunk!
most megyek is ,csak ezt szerettem volna megosztani veletek,majd még jövök,puszi
Nyúlné,27+4

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyúlné:

Az ilyen embereket jól bokán kéne rúgni!!! Mit ijesztgeti a barátnődet? Valószinűleg tényleg semmi kóros, mint a doki mondta. Ilyen pici korban gyakran találnak cisztákat a babákon UH-n, amik később felszivódnak és nincs semmi jelentőségük. Állitólag egy csomó UH-s doki meg sem emliti, mert tudja, csak a frászt hozza feleslegesen a kismamára.

Nem tudom, ez mennyiben megnyugtató, de drukkolok, hogy minden tényleg rendben legyen.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

MegannKép

NyugiKép!Rémtörténet idézőjelben, babácskának nem lesz semmi baja!Kép
Attól volt rém,hogy nem kötött az illető olyan utasbiztosítást,ami terhességre is vonatkozik.
Mivel baleset érte őket(semmi komoly,de nyilván kórházi ellátást igényelt) és a biztosítása nem volt megfelelő,így minden költséget neki kellett fizetni,ami több 100 ezer Ft-ot jelentett,na meg pereskedést a biztosítóval.Persze ő volt a hunyó,mert nem olvasta végig a szerződést,amiben ezek szt benne volt,hogy terhesség esetén nem él...Pontos részleteket nem tudok,de ez volt a lényege.
A magzat más kategória,magadra midenképp olyan utasbiztosítást köss,ami terhesség esetén is él,csak amit írtam Kismamának,a gáz az,hogy a legtöbb utasbiztosítás a terhesség betöltött 28. hetéig biztosít.Szóval jól nézz körül!Egyébként nem egy nagy összeg,nekem a 2 hétre 13 000 Ft lenne és ebben benne van a nagyobbik gyeremekem biztosítása is...csak hát ugye már elmúltam 28 hetes..Kép

Most néztem körül,nekem ugyan megoldódni látszik,mert az Eu tagállamokba elvileg elég az un. E 111-es nyomtatvány,ami a terhesség 38. hetéig biztosít,igaz itt kell kb 20 % önrészt fizetni,amit az utasbiztosítás(amit külön kell kötni) később visszatérít...
Nem tudom,érthető voltam-eKép....

Pussz,Anyapoc

anyapoc

Anyapoc
melyik biztosítónál jártál?
A doki mondjuk nem mondta, hogy 28. hétig kötik leginkább a biztosítást.KépPedig a 30. héten voltam nála.Kép
Te hányadig hétnél jársz?
De jó, hogy te is Veszprémi vagy!!!Kép

Roki
megcsináltam a halat, nagyon fini volt!!

Kép
Kép
kismama2004

Szilvi!

Örülök hogy izlett! Azóta én próbálkoztam paradicsomszószos változattal is, az is finom volt, de a tejfölös jobb.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

bocsiKép
veszprémi

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!

Nyúlné!
Nem semmi történetKép
Szerintem sem lesz gáz, mert eddig elég sok terhességnél találtak iyen foltot a babón pár hetes korban.
De tényleg nem tudom, hogy az orvosok miért imádnak minket rémísztgetni.
De te se stresszeld magad, mert neked is árt, illetve a babának.
Természetesen szorítok, hogy tényleg rendben legyen!Kép

Ma voltam dokinálKép
Minden rendben van, vett megint hüvelykenetet.
Kedden megyek vissza, mert utána szabin lesz.
A baba már majdnem 1300gKép
Még mindig nyúlánk, bár nem mondta, hogy kb. hány centiKép
Szerinte is max. 2800grammal fog születni. Azt mondta, az nem is baj, legalább könnyebb leszKép
Viszont fejvégűKép
Még most, de imád kapálózniKép Reméljük, azért már nem forog össze-vissza és így marad.
A magzati vérkeringés is jóKép
Szívhang is rendbenKép
Azt mondta, hogy már betöltött 30.hét, sőt már 31.hétnél járunk.
Viszont a baba a méretek alapján, olyan 29hetes, de ezt csak azért írta így ki a gép, mert kicsi. Tehát nem rendellenesség!Kép A doki is mondta, hogy én sem vagyok egy nagy termet, gondolja, hogy a férjem sem (erre én mondtam, hogy ő sem magas). Ezért is mondta, hogy az UH. szokott 1hetet "csúszni" a méretek miatt. Tehát maradok a 30.hétbenKép Sőt már lassan a 31.Kép
A háziorvosnak is 31. hetet írt a papírra. Szerinte már majdnem, hogy a 32. hetet kezdem. Ez érdekes. A lombik miatt pontosabb a számítás. Itt már nem is a menzit nézte.
De nekem mindegy, csak a bab jól legyenKép

Na nem untatok tovább senkit.
Még benézek!
Sziasztok!
Angelani
30+5

Kép
angelani

visszatérve a kókuszmatrac témához, arra én is kiváncsi lennék, hogy a belecsorgott pisit azt hogy lehet belőle kitisztitani?

Arról nem is beszélve, hogy ha a kókusznak az a lényege, hogy lélegzik, ellenben valaki légzésőrzővel együtt akarja használni, ami alá muszáj tömör lapot tenni, akkor még mindig lélegzik a kókuszmatrac?

Most olvastam egyébként egy jó hosszú cikket arról, hogy a bolcsőhalál arányát nagyban lecsökkenti az együtt alvás. Állitólag a bölcsőhalál veszélye (ami egyébként 5 a 10ezerből vagy valami hasonló Magyarországon) a legnagyobb 2 és 6 hónap között. A babák akik együttalszanak a szüleikkel, felveszik az ő légzésritmusukat, nem hagy ki a légzésük, ami állitólag a bölcsőhalál oka. Még más előnye is van az együttalvásnak:

1. Jobban alszik a baba.
2. Jobban alszik az anyuka.
3. Könnyebb a szoptatás.
4. Jobban fejlődik a baba.
5. Épiti a szülő-gyerek kapcsolatot.
6. Csökkenti a bölcsőhalál esélyeit.

Akit érdekel a cikk (angol) itt az egész: http://www.askdrsears.com/html/7/T071000.asp

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Rokica!
Köszi, de sajna én nem vagyok egy jó angolosKép
Én nem is tartom túl jónak a kókuszmatracot.
Nem hiszem el, hogy az nem büdösödhet.
Hiába olyan kényelmes, de tényleg a légzésfigyelőnél, hogyan kell használni?
A másik, hogy én úgy tudom, nem mosható. Akkor a pisi ha meg is szárad, tuti hagy "illatnyomokat".
Sőt! Az tartalmazhat később bacilusokat is. Nekem nem az árral van bajom, ha 500Ft lenne, akkor sem biztos, hogy olyat vennék. bár biztos van rá jó magyarázat, hogy miért jó. Nem baj, mi nekünk szivacs van, rajta egy gumis lepedő, ami a fával (deszka vagy mi, de elég vastag) összefogja, azon egy PVC lepedő és úgy a baba lepedője. De a szivacsot ha ki is mosom, hamar megszárad. Szerintem nem lesz baja a sima szivacstól sem. Én is úgy tervezem, hogy inkább velünk alszik.
Sokan attól félnek, hogy ráfekszenek és összenyomják a babát.
ez marhaság! Az ember ösztönösen megérzi és nem lapítja ki a gyereketKép
A mi ágyunk elég nagyKép 160X200-as, tehát elférünk rajta. Még a mostani pocakkal meg a papa pocakjávalKép is tudunk nyújtózniKép

Na megyek, mert még van dolgom.

Uccsó kérdés!
Szerintetek a babaruhákat mivel lehet fehéríteni? Mármint a foltokat? Mert a pici babánál is lehetnek foltosak a ruhák és nem mindig jön ki sima mosószerrel még 95C°-on semKép
Akkor nem lehet fehérítőt használni? Vagy lehet csak utána jól kimosni és vasalni?
A Vanish az jó?
Mert a domestosz az elég erős vegyszer.
Van nekem frottír kifogóm és van rajta egy pár sárga foltKép Mivel szedjem ki?

Sziasztok!
Angelani
30+5

Kép
angelani

Sziasztok!

Angelani,Kép
Fürdetőkrém használata Kép : Az én férjem volt az aki kitalálta ezt, és mindig így csinálta Kristóf fürdővizét. Anno feldobtam a Netre az ötletet; nem is tudtam, hogy így terjed a híre.KépKépKép A módszer pontosan: Vegyél egy kb. 2 decis műanyag poharat ami csak erre szolgál majd. Abba olyan 2/3-ig engedj vizet és mikróban nagyon forróra melegítsd fel (kb 1 perc). Ebbe kell belenyomni a fürdetőkrémet - ami szépen feloldódik benne - ha tubusos akkor olyan 10 cm-es csíkot és ezt lehet beleönteni a kiskádban lévő vízbe. Persze annak még be kell állítani ezután a hőfokát. Mi 1 éves koráig így fürdettük Krizsit és a doki nénink mindig megdicsérte milyen gyönyörű a bőre. Tényleg jó a módszer, mert ha rákened a krémet a babára úgy csúszik, hogy képtelenség megtartani.

Az István kórházba akármennyien mehetnek hozzád látogatni. Nekem épp ez az egyetlen bajom vele.

Nem jelent semmit, hogy mekkorának mutatja az Uh a picit. Nekem fél kg-al saccolták Krizsit nagyobbnak a szülés előtti héten. No meg ha nem túl nagy baba, legalább könnyebb megszülni és ő szem szenvedi úgy meg a szülést.

Nyúlné,Kép
Tényleg egy csomó babánál találnak kezdetben cisztát ami az esetek nagy részében nyomtalanul felszívódik. Hogy minek kell ezzel idegesíteni egy kismamát?Kép

Kismama,Kép
A doki nem tudhatja melyik biztosító, hogy köt biztosítást. Mi pár hete voltunk Horvátországban. Nekem szerencsém volt, mert akkor még a 28. héten belül voltam, de így is egy csomót telefonálgatott az utazási iroda, hogy milyen biztosítást köthetnek rám. Többnyire azt mondták, hogy megkötik a terhesség vége felé is, csak nem érvényes szülészeti jellegű eseményekre.

Úgy örülök, hogy madarat lehet velem fogatni. Tegnap az egyik "babaszobás lánynál" jártam és vettem tőle 2 óriási szatyornyi szuper aranyos, márkás babaruhát. Egész este azokban gyönyörködtünk Kispapával.Kép Tulképp egyszerre beszereztem Picuri teljes ruhatárát. Már csak a pelenkázót kell megvenni.Kép

Sziasztok,
Humi
28+6
humi

Humi
a Generalit kérdeztem eddig meg. Õk a 25.hétig biztosítják a terheseket, utána már csak sima balesetbiztosítás van.Tehát ha esetleg az embre lánya szülni kényszerül akkor rámegy inge gatyája.
Te melyik biztosítónál kötötted?

Rokica
a tenna bugyi eldobható, mennyi van egy csomagban, mi az ára?

Angelani
én úgy tudom, a kókuszmatracot az allergia miatt javasolják.Mivel a párom nálunk minden sz@rra allergiás, ezért választom azt.Különben nálunk is kemény szivacsmatrac lett volna.Na meg hát, ha nem is alszunk itthon vele, akkor ott az utazóágy ami nem kókuszos aljú.Ha ti nem vagytok a háziporra, vagy atkára allergiásak akkor jól döntöttél.Ha meg igen akkor sem biztos, hogy a picúr az lesz.Kép

Szilvi
31

Kép
Kép
kismama2004

Szilvi:

Tenna bugyi eldobható, asszem 2 db van egy csomagban, és nem tudom mennyi, mert a páromat szalajtottam erre a küldetésre, de úgy tudom, pár száz forint.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hello Kismamik!

Jöttem egy kicsit panaszkodni. Tök totál kivagyok Kép
Annyira felelőtlenek az emberek... A barátaink már két hete tudják, hogy valószínűleg bárányhimlős a kisfiuk, mivel a bárányhimlős unokatesójával aludt együtt. Ennek ellenére a lappangási idő alatt, egy csomószor elhozták hozzánk. Persze nem mondták, hogy lehet hogy himlős lesz a gyerek. Tegnap már ki is jöttek rajta a tünetek.
Én meg parázhatok, mert nem tudom, hogy voltam-e bárányhimlős. A nőgyógyi azt javasolta, hogy menjek el vérvételre, mert abból kimutatható, hogy voltam-e már, vagy most fertőzött vagyok-e. No elmentem ma a körzeti orvosomhoz, aki csak nézett rám bárgyú szemekkel, hogy mit akarok én vajon... Felhívtuk a nőgyógyit, hogy magyarázza már el a háziorvosnak. Erre kiderült, hogy Baján nem csinálnak ilyen vizsgálatot, mert nincs is virológiai labor. Na és a végén még az volt a ráadás, hogy a háziorvos meg akarta magyarázni nekem,hogy a himlő már semmi gondot nem okozhat. Felvilágosítottam, hogy még ilyenkor is 10 %-ban okozhat károsodást a magzatban, süketséget, vagy súlyos szívbetegséget. Ezt egy orvosnak tudnia kellene. Kép Kép
Most egy-két hétig parázhatok, reménykedhetek, hogy én átestem már a bárányhimlőn. Nem volt elég a nyakon lévő köldökzsinór, most még ez is...
Úgy látszik csak akkor nyugodhatok meg, ha megszületik a babó és semmi baja sem lesz.
Még 7 hét Kép
Ne haragudjatok, hogy itt nyavalygok állandóan Kép

Ildi 33+0

Kép
vrucsincá

Én sem kókuszmatracot vettem.
Sem a bölcsőben sem a kiságyban nem az van.
Majd amikor már elmúlt 3 éves és már lesz külön kiságya, abba veszünk jó minőségű matracot, akkor már a súlya is nagy és számít min is laszik szerintem.

Engem a Brendonban egy eladó beszélt le, hogy vegyek a bölcsőbe.
Szerinte ilyen pici babánál nem számít.

De ha valaki tényleg hajlamos allergiára lehet h érdemes olyat venni.

Na megyek megnézem a bablevesemetKép
Utána meg jó kis túróstészta leszKép
Nyam nyam édességKép

Olyan kiváncsi lennék mekkora a mi babánk most ha a 28.héten volt 1500gramm felettKép

Mi szerintem meg nagyok leszünk, úgy hogy én nem hiszem hogy szeptember 12-ig kikúzná bent.
Én egyre inkább úgy érzem ebből aug. vége leszKép

Na megyek hamizni, utána jövök vissza.

Mindenkinek jó étvágyat, aki most fog hamarosan ebédelni.

Ja és megint jön hidegfront, a legutóbbinál meg is szült egy ismerősömKép
Puszi

Mea(30+5)

Mea
mea

Vrucsinzá!

Szegénykém,reméljük voltál már bárányhimlős.
Érdekes nálam is csak rubeolát néztekKép
Az én barátnőm meg anyukámhoz vitte a bárányhimlős lányátKép
De talán úgy nem kaptam el.
Nagyon drukkolok ne legyen semmi gond Veletek!!!!

És nem is lesz és kész!Kép

Puszi

Mea
mea

Ildi

tudom, könnyű ezt mondani, de nyugi!
Anyukád nem tudja megmondani, hogy voltál-e?Mert akkor már tényleg nem okozhat bajt.
Sajnos ilyenek az emberek.Velem is ugyanez történt.Találkoztunk egy ismerőssel+gyerkek hétvégén, hétfőn meg hív az anyukája, hogy voltam -e már bárányhimlős.Na én is leizadtam gyorsan, telefonáltam mindenhova, anyu, doki, háziorvos.Nekme annyi szerencsém volt, hogy átestem már a bárányhimlőn.
Szorítok, hogy minden rendben legyen.

Köszi Rokica a gyors infót!

A héten én is kiakadtam, mert elfogyott a magnézium tabim.Persze recept az volt, csak hát ugyeKép az uccsó pillanatra hagytam a kiváltását.A doki meg valamit elírt, mert 10 doboz helyett csak 1 dobozzal kaptam a patikában.KépA házidokihoz meg már harmadszorra mentem mire meglett a recept.Kép

Kép
Kép
kismama2004

köszi lányok,azóta mi is megnéztük a neten és mi is megnyugtató híreket olvastunk,nem is a dokival volt gond,ő nem is ijesztett rá a barátnőmre,nem is mondott neki nagyon semmit,hanem amikor ment fizetni a nejéhez,az megnézte a képeket,meg mindent és elkezdett diagnózist felállítani,nem is akármilyet!szóval az ő bokáját rúgom szét,ha mégegyszer találkozom vele,mert nem normális az tuti,és különben se kéne beleszólnia,hülye ku.......!na mindegy!
lényeg,hogy már jobban érzi magát és optimistán áll a dolgokhoz!mondjuk ezek után a balhé után monhatott volna végre vlmit a dokink,amennyit ti is mondtatok,az neki már elég is lett volna!
AGYRÉM!

szegény Ildi!
kitartás!látom ott is van egy-két rúgni való boka!Kép
na pusz,Nyúlné27+4

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyúlné
jó hallani (olvasni) amit írtál!!!
Most már legalább valamennyire megnyugodott.
Ha tudtok valami konkrétat írj!
Szorítunk nektek is.Kép

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!

Köszi a sok infót mindenkinekKép
Akkor mégiscsak jó lesz a fürdetésKép illetve kényelmesebbKép
De arra nem lkaptam választ, hogy mivel szedjem ki a foltotKép
Itt áll a vizes kifogó és rajta 4-5db sárga foltKép

Én nem akarok senkit sem rémísztgetni, de 0,1%-ban el lehet kapni kétszer is a bárányhimlőtKép illetve talán 10 millió emberből 1, aki mégegyszer átesik rajta. A nagymamám testvére kétszer voltKép Az egyik gyerekkorában a második meg majdnem 60 évesen. Majdnem belehalt szegény, mert akkor már elég beteg is volt. De nem is ránk nézve jelenthet bajt. A babára, mivel Õ még nem kapta meg. Bár igaz, hogy a mi szervezetünk védi őt, de nemhiába óckodnak a dokik is. Tehát jobb félni mint megijedni. De szerintem minden rendben lesz. Meg kell csináltatni a vérképet és lehet, hogy csak egy felesleges stressz az egész.
Biztos így leszKép
Vrucsincá!
Tényleg rendben lesz minden!
De én nekem a helyedben biztos lenne pár kedves szavam a barátainkhoz. Persze nem összeveszni kell velük, csak nem gondolom, hogy amikor ő volt terhes ezt jó néven vette volna tőled, ha fordítva lenne a dolog.
Én ezért is kerülök minden ilyen szituációt.
Próbálj megnyugodni.
Szerintem ha baj lett volna, már kijött volna rajtatok is. Mert ha már a gyereken kijött, akkor neked sem 2 hetet kellene várnod. Azt írtad, hogy a lappangási idő alatt jártak nálatok, amikor még fertőz. Akkor neked sem kell 2 hetet várni. Viszont köztudott, hogy a kismamák immunrendszere nem a legerősebb, szerintem ez még 1-2 napot levesz a lappangási időből.
Na ezt jól leírtam.
Szóval, ha gond lenne, akkor maximum, de tényleg maximum 5-6 nap alatt észlelnéd!
Nem kell hetekig rettegned!
Tuti rendben vagytok!
Mikor mész legközelebb dokihoz? Vagy UH-ra?

Kismama!
Neked a doki írja fel a magnéziumot?
Jaj, akkor te vagy aki nem Magne B6-ot szed?
Teljesen kiment a fejembőlKép
Ma szólhattam volna a dokinak.
Írd le léccci a nevét. Kedden megyek vissza, akkor lehet, hogy felíratok.

Mennem kell!
de még várom az infót a fehérítésről!
Sziasztok!
Angelani
30+5

Kép
angelani

Sziasztok!Kép

KismamaKép

Én nem voltam még egy konkrét biztosítónál sem,csak nézegettem a szerződéseket itt a neten.
A probléma tényleg az,hogy ugyan kötnek még baleset biztosítást,de az már szülészeti,terhességi-anyasági ellátásra nem fog vonatkozni.Viszont ha bmi adódik,akkor biztosan nem két fillér...Bár induljunk ki abból,hogy semmi baj nem leszKépKép.Másrészt hipp-hopp beültök a kocsiba,aztán hazaszáguldotokKép!Persze csak ha nem mentek messzire.Nekem azért van szerencsém az E 111-gyel,mert mi csak Eu tagállamokba megyünk,ott meg érvényes a saját betegbiztosításom,ha ezt a nyomtatványt kiváltom...De sajna Horvátországra méf várni kell.Minden esetre több helyet is keress fel,hátha vhol vmi speckó biztosítást tudnak kötni.De ha nem,akkor is köss,mert a többi ellátást megkapod,csak a terhességre vonatkozót nem...
Ja,és 32+1Kép asszem...de már alig tudom követniKép.

AngelaniKép

Csak egy apró belekottyKép...Gratula a kis 1300 g-oshozKép.Az én fiam anno 1 héttel később(mint ahogy Te most voltál) volt 1433g és 3100g-mal született 2 héttel a kiírt időpont előttKép.Szóval még akármi is lehet,igaz,az a 2800g is teljesen jó...
Pocakbaba ugyenebben az időben (tegnapKép) volt 1869 g...Szóval tudja a fene..Kép
És bár igaz,hogy a súly is fontos,de szt (legalább is az én tapasztalatom) legalább olyan fontos szülésnél,hogy mekkora a baba fejkörfogata.Mert néhány 100g ide-oda nem igazán motivál be,de pl. nálunk a fiam feje igen nagy volt a súlyához képest,ezért jött egy kicsit nehezebben(na meg én sem vagyok egy égimeszelőKép).
De azért gyors és szép szülést kívánok!Kép
Most látom,kérdeztél a fehérítésről.Én Vanish-t használtam,de csak a foltra,nekem akkor a por alakú jött be,gél még nem volt,de szt az is uolyan jó.Még azok a foltok is kijöttek,amik a használt rucikban voltak és egy párszor magas hőfokon kimostam.KépÉs utána be a mosóba,ahogy szoktad(vagy fogod majd csinálni).Ha tartasz tőle,akkor duplán öblíts,így tán nem marad benne belőle,bár nálunk nem okozott gondot,pedig Apánk allergiás eléggé..Kép

Üdv,Anyapoc

anyapoc

Sziasztok Lányok!

Avent mellszívót milyen tartozékokkal lehet kapni??? Tudom, van a cumisüveges, de az nekünk nem jó, mert NUK cumit vettünk, az szimpatikusabb és kb. 500 FT-tal olcsóbb, a védőnőm ezt is ajánlotta. És mintha láttam volna még tárolórendszereset, bár ahhoz is van két szilikoncumi. A Promamán mindent megnéztem már, és ott ezeket láttam. Van vkinek vmi infója?

Köszi
Luc
29
lucretia

És fertőtlenítő folyadékból mi a jó???
lucretia

Angelani:

Próbáld meg az ecetet fehéritőnek. Saját tapasztalatom nincs vele, de ezt ajánlják.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!Kép

Na jól bekaloltamKép
Majd kiduran most a hasamKép

Nálunk már beborult, tuti jön zuhé is.
Nálatok???

Mondjuk az esőt nem bánom most, mert fűvesítettünk, legalább kinő rendesen.

Teganp este kiültünk végre valahára kettesben a terszra este.
Érezte megint a nagy rugdosást a pocimban, jót nevettünk rajta.
Mindig a jobb oldalamon van a kis lába és kitüremkedik, olyan cuki.
Szerintem fejjel lefelé van azóta, mióta volatm UH-n.
(Legalábbis úgy érzem, nem igazán forgolódik)

Aztán beszélgettünk milyen lesz majd, kérdeztem nem izgul-e, azt mondta nem.
(Szeintem nálunk én izgulok jobban az egésztőlKép)

Jól esett kicsit beszélgetni, mert most minden nap dolgozik, még hétvégén is fog megintKép

De utána már jobb lesz, a közelben lesznek munkáiKép

Már várom nagyon, hogy többet lehessünk együtt.

A Ti párotok hogyan áll a dolgokhoz?
Nem izgulnak még?

Nekem olyan hihetetlen, hogy márkevesebb mint 2 hónap és itt lesz a bébinkKép
Hihetetlen hogy egy kis önálló emberke van már bennem, akinek szerintem már a sorsa is eldőlt előreKép
Max. terelgethetjük, taníthatjuk a jóra, de a sorsa szerintem már ki van ott fent találva.
Én ebben hiszek, na meg a horoszkópban is.
És úgy néz ki szűz lesz, ez szinte 100%Kép
Már csak az acsendensére leszek kiváncsi, mert az is fontos, nem csak a napi jegye, hanem a pontos születési óra és perc.

Ti nem hisztek ilyenekben, mi?
Na mindegy én igen, még ha sokan furcsának is találnak emiatt.

Na megyek postára, boltba.

Sziasztok

Mea
mea

bekalotam=bekajoltamKép

Mea
mea

Sziasztok!

Köszi mindenkinek!
Sajna tegnap elhasználtam az összes ecetetKép
Azt mindenféleképpen kell vennem. Igaz, vanish sincs itthonKép
Tehát mindkettőt vennem kellKép
Megpróbálom mindkettővelKép

Viszont a mosógépet kitakarítottam (ecettel, azért nincs)95C°-on. Hogy mennyi kosz jött ki belőleKép
Tiszta vízkő volt. Tényleg kipucoltaKép

Lucretia!
Azt hiszem, hogy chicco vagy milyen folyadék is van. Az olyan 1200-1300Ft/üveg. Passz, de majd utána nézek.
Ja! A dokinál a váróban beszélgettem egy lánnyal. Neki két fia van. Õ a szabolcs utcai kórházban szült és tényleg elég gázos a kórház. Ha magától indul be a szülés, akkor lehet, hogy az Istvánt választom. viszont ha gáz lesz (reméljük elkerül), akkor a dokit választom és a szabolcs marad.
Majd a kisfiúnk eldöntiKép

A másik, hogy tegnap megint alig ettem és újra 1,5kg feljött. Honnan hízok? Tudnám mitőlKép
Mert a baba csak 300grammot szedett magáraKép.
Abból hogy lett majdnem 2kg?
Hihetetlen, de már nem izgatom magam.
Csak érdekes. Más meg halálra zabálja magát és alig szedi fel a baba súlyát. Na majd a szopi alatt meg elfogyokKép

Lépek, mert lassan jön a papa és még ki kell mosnomKép

Puszi!
Sziasztok!
Angelani
30+5

Kép
angelani

Angelani,

Meséld már el hogy csináltad az ecetes tisztitást... mondjuk én mindig rakok a gépbe Calgont, mert az előző lakásomban olyan kemény volt a viz, hogy a vécében is vastagon állt már pár nap után. Itt Újpesten nem tűnik olyan borzasztó keménynek, de mivel új a mosógép, féltem.

Szóval hova raktad az ecetet és milyen mennyiségben? És utána üresjáraton mostál 95 fokon?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Mea!
Nekem is hagytál egy kis kaját?
Most síírok, hogy dagadt vagyok, de kunyerálokKép Kép Kép

Még annyit, hogy a doki nem adott papírt az adatokrólKép
Pedig felsorolta, a nővérke a gépbe is felvitte, de nem tudtam követniKép
Majd kibulizok mégegy UH-otKép

Egyébként én is hiszek a horoszkópban.
Én is tudni akarom a pontos órát és percetKép
Ha igaz, akkor mi is szüzek leszünkKép
Mármint a babó. Apa kos a legjavából, én meg halak, mérleg ascendenselKép
Csak egy ilyen jegy képes elviselni a páromatKép
Pedig igazából rendes és nem rossz ember, de vannak dolgai. Sajnos nem tudni az ascndensét, de lehet, hogy kos vagy makacs oroszlánKép
Szóval keményfejű!
De mi jól kijövünkKép

Mi mindeketten izgulunkKép

Sziasztok!
Angelani
30+5

Kép
angelani

Rokica!

Én beállítottam a mosógépet "hosszú" mosásra, de előmosás nélkülire!
A hőfokot 95C°-ra állítottam.
Beindítottam a gépet és a mosópor adagolóba öntöttem a maradék ecetet (úgy fél litert).
Az lecsúszott és a gép meg ment üresbenKép
De, hogy mi jött ki belőleKép Pfújj!
Utána nem is volt büdös a gép, mert kétszer is öblít.
ezekután beraktam a babarucikat és folyékony mosószerrel kimostam és kevés öblítőt is használtam.
De érdekes, mert még mosópor illatuk is alig van.

Emlékszel te olyan termékre, hogy Amway?
Nem biztos, hogy jól írom le, de régen nagy divat volt.
Talán nekik van olyan folyékony mosószer, ami nem okoz irritációt. Mert mindig azt reklámozták, hogy még meg is lehet inni és nem lesz bajunk tőle.
Talán én még tudok ilyet szerezni. Meg kell kérdeznem, hogymennyibe kerül.
A barátnőmék még mindig azt a mosogatót használják és még a ruhákból is kihozza a foltokat.
Tényleg! Foltok!
De lökött vagyok! Itt nyavajgok és csak meg kelle kérdeznem, hogy van-e olyan szerükKép
De lyukas a fejemKép

Na pusszanccs!
Angelani

Kép
angelani

LucretiaKép

A www.minimano.hu oldalon megtalálod a chicco folyadékot. Ott 1250Ft, csak azt nem tudom, hogy hány ml.

De szerintem sok helyen találsz sok félétKép

Puszi!
Angelani

Kép
angelani

Sziasztok!

Szilvi,Kép
Bocsi, de nem tudom melyik biztosítónál volt a biztosításunk, mert miután hazajöttünk és nem volt rá szükség kidobtam a papírjait. Ibusznál foglaltunk szállást és ők intézték a biztosítást is.

Ildi,Kép
Milyen felelőtlen emberek vannak.Kép Nem próbáltad megkérni a dokid, hogy küldjék fel a vért valamelyik nagyobb laborba, ahol néznek ilyesmit? Akkor talán hamarabb megnyugodhatnál.

Luc,Kép
Az Aventnek volt korábban egy egyirányú etetőrendszer nevű terméke, aminél steril zacsikba lehetett lefejni a tejet, de ez sajna megszünt és már csak a VIA poharak vannak. Nem lehet már mással kapni a mellszívójukat. Amúgy az Avent cumisüvegekre jó a NUK cumi (a széles nyakú üvegre való verzió). Pont ugyanakkora a méretük, én is azzal használom az Avent üveget.
Sterilizáló folyadékból Chiccot vettem, de szerintem sokkal jobb másképp fertőtleníteni, mert azért ez mégiscsak vegyszer. Nekem nagyon bevált a mikróba rakható sterilizáló doboz.

Anyapoc,Kép
Hú, de megy az idő. Már a 32. hétnél tartasz, hihetetlen?!Kép

Holnap megyünk 4D-re. Már nagyon várom, hogy láthassam Pocibébit.

Ti vesztek magzatvíz szivárgást kimutató betétet?

Sziasztok,
Humi
28+6
humi

Először ez, aztán olvasok...
<pre>
Anyuka Tesó (ha van) Baba (várható) szülinapja Baba neve Kórház Kor / Lakóhely Baba/ pocak kora
Zsófy Első baba 2005.08.06 Lilla Pándy Kálmán 22 év / Bcsaba 34 hét + 2 nap
Aniko47 5 éves bátyó van 2005.08.10 35 hét + 2 nap
Szmercsa Első baba 2005.08.07 Bátor? Szt. János 25 év / Budakalász 34 hét + 4 nap
Csillám Első baba 2005.08.20 Jahn Ferenc 27 év / Táborfalva 34 hét + 0 nap
Nemesek Trisztán 2000.06.15 2005.08.20 Bajcsy-Zs 27év / Bp XVII. 33 hét + 2 nap
Vrucsincá Első baba 2005.08.26 Olivér Pécsi Szül.Klinika 27 év / Baja 33 hét + 0 nap
Falina Első baba 2005.08.26 Noémi Jázmin? Schöpf-Mérei 26 év / Bp III. 33 hét + 0 nap
Rokica Első baba 2005.08.30 Zsuzsanna Szt. István 30év / Újpest 32 hét + 6 nap
Pocakpacni Daniella 1998.11.20 és Marcell 2004.04.21. 2005.08.30 Benjámin Ádám Szent Imre 25év / Bp.XIII 32 hét + 6 nap
Baba76 Első baba 2005.09.01 Margit Kórház 29 év / Dunakeszi 32 hét + 1 nap
Pocika Első baba 2005.09.02 New Orleans 29év / New Orleans 32 hét + 0 nap
Popoka Első baba 2005.09.05 Győr 29 év / Győr 31 hét + 4 nap
Kismama2004 Első baba 2005.09.08 Réka vagy Gábor Veszprémi 30év / Veszprém 31 hét + 2 nap
Nedinabp Bálint 2004.03.08 2005.09.08 SOTE II. 28év / Bp XVII. 31 hét + 1 nap
Angelani Első baba 2005.09.10 Erhard Szt. István 28 év / Újpest 31 hét + 1 nap
Minimi Első baba 2005.09.11 27 év 30 hét + 6 nap
Megann Első baba 2005.09.11 Léna Szt. István 26év / Budapest 30 hét + 6 nap
Mea Első baba 2005.09.12 Lívia II. Női Klinika 26 év / Verőce 30 hét + 5 nap
Prüntyi Első baba 2005.09.14 Tünde Enikő Szent István 26 év / Veresegyháza 30 hét + 2 nap
Vukkocska Első baba 2005.09.14 Uzsoki 29 év / Zugló 32 hét + 0 nap
Gviki Első baba 2005.09.15 Zsanett Szt. István 28 év / Bp XVII 30 hét + 0 nap
Kóbor Gabriella 2003.08.28 2005.09.15 Szt. István 30 év 30 hét + 1 nap
Bodza Első baba 2005.09.15 Sarolta Szent István 25év / Bp XIII. 29 hét + 4 nap
Bkriszta Ivett 1994.02.02 2005.09.16 Csenge Schöpf-Mérei 35 év / Csepel 30 hét + 0 nap
Lucretia Első baba 2005.09.20 Bence SOTE I. 25 év 29 hét + 4 nap
Cirmike Roland 2003.05.28 2005.09.24 Réka Tatabányai 27 év/Vértesszőlős 28 hét + 6 nap
Humi Lacus 1987.02.28. és Kristóf 2004.04.30 2005.09.25 Szent István 40 év / XX.ker 28 hét + 6 nap
Tmarie Első baba 2005.09.25 Mirabella Péterffy 25év / Bp XIII. 28 hét + 5 nap
Dudukly Első baba 2005.09.27 MÁV 34 év / Isaszeg 28 hét + 3 nap
Penna Kevin 2003.06.13 2005.09.27 Tamara MÁV 31év / Újpest 28 hét + 3 nap
Nyúlné Első baba 2005.10.03 Péterfy 27 hét + 4 nap
Pipacsvirág Első baba 2005.09.25 Kaposvári 27 év / Kaposvár 28 hét + 5 nap
Jucc Balázs 2002.07.05 2005.10.04 MÁV 32év / Bp XX. 27 hét + 3 nap
Göndörzsóf Gergő 2004.01.24 2005.10.06 Bulcsú MÁV 27 év / Budakalász 27 hét + 1 nap
Benianyu Benjámin 2001.08.24 2005.10.08 Dániel Szt. Imre 34 év / Bp 27 hét + 4 nap
Hari Első baba 2005.10.08 Lili Szt. István 30 év / Bp. XIX 27 hét + 4 nap
Sisotris Első baba 2005.10.09 Bendegúz Szt. Imre 25 év / Bp. III. 26 hét + 5 nap
Dóri_bp Gergő 1998.07.03 2005.10.10 Viktória Uzsoki 28 év / Újpest 26 hét + 4 nap
Davallia Első baba 2005.10.13 Anna Katalin Miskolc Megyei 26 év / Miskolc 26 hét + 1 nap
Ppanna Első baba 2005.10.14 Bp vagy Algír 25év / Algír és Bp 26 hét + 0 nap
Uxi Első baba 2005.10.25 Nyírő Gy. 26 év / Bp.XIII. 24 hét + 2 nap
Annamami Első baba 2005.11.13 Márton Szt. Imre 30 év 22 hét + 5 nap
Proone Első baba 2005.11.29 Tünde vagy Tamás Szt. Imre 24 év / Bp XXII. 19 hét + 3 nap
</pre>
üdv
p 28+3
penna

Lányok!

Nem tudjátok, hogy a Lehel úti babadiszkontban lehet-e kártyával fizetni?
Mert a telefont nem veszik felKép
Azt már tudom, hogy a csalogány utcában nem lehetKép
Mert még itt is olcsó a textilpelusKép

A másik kérdés:
Most nézem a kis füzetet, amiben a kupon és a beváltóhelyek vannak. Olvastam egy olyat, hogy Brendon kifutó termékek boltja. Ez az üllői úton van a nagyvárad térnél.
Lehet, hogy itt még olcsóbbak is a cuccok?
végülis kifutó termékek. Azok olcsóbbak szoktak lenni. Vagy én gondolom rosszul?

Na mind1
Lépek, mert haza jött a ház uraKép

Sziasztok!
Angelani
30+5

Kép
angelani

Sziasztok

na, visszaolvastamKép

Mivel így közeledünk a végéhez, egy dologra felhívnám a figyelmeteket, hátha nem mindenki tudja: 35-36. hét táján hüvelykenetből stepptococcus-vizsgálatot szoktak végezni. Nekem az elsőnél nem csináltak, és most direkt rákérdeztem, mert nagyon veszélyes tud lenni, ha nem kapsz szüléskor antibiotikumot.
Ez egy baci, ami benne lehet a szervezetben, tulképp semmi "rosszat" nem csinál. A baba is simán megbírkózik vele a mama vérkeringése segítségével, de amint különválik a két vérkör, a baba hirtelen "magára marad" a bacival, és vakságot meg valami kérosodást is okozhat. De ha szüléskor antibigyót adagolnak, 100%-ban kivédhető.Na, ez jó laikus leírás, de valami ilyesmiKép
Csak azért írom le, mert Kevin "topicjában" is sorra születnek a kistesók, és nem egy anyukának lett poz. a streppto-lelete (persze azóta megszülettek az egészséges kistesókKép). És úgy tudom, nem mindenhol szűrik, pl nekem az elsővel az Újpesti szülőotthonban sem nézték...

Rákérdeztem a szülésre is, hogy mikor dől el, hogy normál vagy császár, és a 36. hét táján uh-val megnézik a hegemet, és ha nincs túlságosan elvékonyodva, akkor spontán szülünkKép Nagyon szeretném, de azért kicsit be vagyok tojva, így olyan, mintha az első lenneKép

Na, megyek takarítani,Kevin ma anyukámnál "nyaral" én meg voltam manikűrösnél, és most rendbevágom a kérót, hogy 7végén ne kelljen...Kép
Jó 7végét mindenkinek
üdv
p 28+3
penna

Angelani
én Magnesee Citricit szedek, és csak akkor íratom a házidokival, ha elfogy és sokára kell mennem a nőgyogyihoz.
Én emlékszem az Amwayre.A barátnőm most rendelt tőlük folttisztítót, ő nagyon elégedett vele.Azt hiszem 1l és 2 évig kitart, mert nagyon kevés elég belőle.Azt hiszem 2500 ft.Egyébként akartam kérdezni, hogy nem használsz a mosáskor Calgont?De látom Roki már jelezte a témát.Én is használok, de csak a folyékonyt, mert a gépünk olyan víztakarékos,hogy a por nem jön ki öblítéskor.

Anyapoc
Te eddig hol csavarogtál?Kép Vagy csak nekem szita a zagyam?KépDe mintha a táblában sem volnál.Melyik topikba jársz?Még a végén együtt szülünk, ha te is a vp-i kórházban szülszKép

Hát 90%, hogy így nem fogjuk bevállalni a tengerpartot.5-6 biztosítót csörögtem végig.Az összes a 24-25-ik hétig köt rám biztosítást, aztán már csak a sima utasbiztosítás van.Kép
Még az Ibuszt felhívom, hátha ők tudnak vlami jót.

Sziasztok
Szilvi
30

Kép
Kép
kismama2004

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?