Új privát üzeneted érkezett!

Kataa
Ez az ózonijesztgetés már nem újkeletű dolog, jó pár éve hallani. én mindig bekenem Danit legalább 20as faktorú krémmel, hiába barnulós a bőre, akkor is kell vigyázni rá, mert a bőr nem felejt, szokták mondani. meg mindig van rajta vmi lenge kalap, ami védi a tökfejét. a déli órákban meg amúgy sem vagyunk kint, mert ebéd és alvás van. ha nagyon tűz a nap, akkor is félárnyékban vagyunk.

Csics
Nincs honlapjuk, már én is kerestem, csak telszám, de azon is automata beszél. Mi személyesen adtuk le a rendelést, van rendes fényképes katalógusuk, külön gyerektortás is, abból lehet választani. húzós az áruk, de egy évben úgyis csak 1x van szülinapja a gyereknek.

Judy
Gergő csajozott Kép Tavaly Dani is egy fekete hajú, nagy kékszemű 4 éves kiscsajt szemelt ki, állandóan követte Kép olyan Bódy Szilvis arca volt a csajszinak, és égetően rossz volt Kép úgy látszik ezek a kispasik az idősebb nőkre buknak Kép

Bár nem nekem szólt, de aszfaltkrétát lehet Tescoban kapni, de láttam az Árkádban is a Játékszigetben. nekem a tojásalakú tetszik, azt nem tudják összetörni és jól meg lehet markolni.

Halacska
Gratula az ovihoz!!! Gondoltam pont a hétvégén rátok, hogy előttünk 2 nappal már ünnepelni fogtok. Mi vasárnap ünnepelünk. és pont utánatok megyünk Bfenyvesre 16-ától.
Kíváncsi leszek, idén félni fog-e Dani a hínártól. pedig visszük a búvárszemüvegét és a pipáját. idán jó lesz már, nem kell kiságyat és kádat meg etetőszéket sem vinni.

Jókor csinálják ezt az Aquaarénát, amikor a legtöbb apuka dolgozik. az én párom is péntek éjjel jön csak haza Münchenből. Dani úgy mondja, hogy Münyheny KépKép De legalább nem Münkennek, ahogy sokan, brrr.... egy csomó kollégám is, pedig beszélnek németül.
engem tuti nem lehetne kirángatni a csúszdákról KépKépKép pár fürdőruhát már elszaggattam lánykoromban Kép

KépKép
KépKép
gumicukor

Kár, hogy csonka családokat csinálnak az aquarénában, mert júli 22-én meg az anyuknak lesz ilyen ingyenes belépő. Mondjuk úgy is fel lehet fogni, hogy csak egy felnőtt jegyet kell venni és nem kettőt, tud spórolni a család.

Gondolom azért hétköznapi a promó, hogy azért ne menjen rá a gatyája a parknak. Beetetés de tényleg megéri. Férjem már gyúr rá. Most örül csak igazán, hogy gyesen van. Még júni 30-ig.

Aszfaltkrétát én már vettem a Pennyben, Auchanban is.

LUCA, SASHA + TÖBBIEK HOL VAGYTOK???

Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Bea
Gratula az ovihozKép jelet még nem választottunk. augusztusban lesz szülői, Gergő csak novembertől járhat, mert okt végén tölti be a 3-at.
Aquarénát megmondom apájának, meg van érte vadulvaKép Drukkot köszi, sikerült nekiKép
Jó nyaralást előre is és boldog 3-atKép

Gumicukor
Gergő is egy barna kislányt nézett ki magánakKép
Így táncoltak:

Kép

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Naggyooon cuki ez a kép!!!! KépKépKépKép Hogy lehet ilyen fapofával a háttérben zenélni!
Nemhiába jártatok sokat bálba már pocisan is, látod, látod a fiad is nagy táncoslábú lesz!!! Kép

KépKép
KépKép
gumicukor

Judy

Apátoknak hatalmas gratu! Megérdemel egy nagy csúszást!Kép

Az esküvőnkön is látványosan unták magukat a zenészek. Mi viszont jól mulattunk mert zenélni azért nagyon tudtak.
Bátor Gergő, hogy kiállt ropni!

Szia Manó!Kép

Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Mi egesz nap a kispesti baratnomnel voltunk,jol eljatszottak a fiuk a kertben.Persze talpig koszos volt mindenki,mert nincs sok fuvukKépIgy nekem aztan nem kene kert,a kicsi csomo foldtol amit megeszik feketet kakilKépKépKépAz ura meg csak folyton epitget valamit a kertben igy sosem lesz gyerekbarat...

Csics
Hat puzzlezni talan akkor tudnatok ha Imike alszik vagy apa lefoglaljaKép

Judy
Hatalmas gratula a ferjdenekKépKépGondolom most aztan jon neki a gondtalan tanulas nelkulisegKép
Aszfaltkretat a Jatekszigetben vettem,mar tavaly is volt de fogyo eszkoz igy ez mar a 3.KépKép
OLyan ugyesen rajzol mar szabalyos hazat+csigatKép
Hat a deli napon amugy sem viszem ki de most azt mondtak hogy egyaltalan nem jo.PErsze vegkepp bent tartani nem lehetett...
A kepek szuperekKépTok csini vagy Te is,persze a fiuk meg planeKépGergo jol ropjaKép

Halacska
Elore is nagyon boldog 3. szulinapot PancsinakKépKépMajd kerunk fototKépPizsiset isKép:0
Jo nyaralastKépBar addig remelem holnap meg egy fagyi beleferKép

Gumicukor
PErsze hogy nem ujkeletu dolog,csak most nagyobb mereteket oltott hazank felett.Csehorszagban meg rosszabb volt a helyzetKép
En is kenem Ot +magunkat 45-el.De sajnos a krem nem ved a karos sugaraktol,ez tevhit,csak a leegestol.Alex sem leegos tipus,gyorsan barnul(ferjemtol orokolteKép es sosem viszem ki 12 es 3 kozott.
A borgyogyasz mondta: ha egy gyerek 4 eves kor alatt leeeg ,annak kesobb tuti kovetkezmenye lesz...
Akinek meg van tobb anyajegye annak egyaltalan nem ajanlott a napozas.

Pusza
Kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

SzuziKép

Luca hihetetlen egy csaj! Naggggyon ügyes! De komolyan mondom! Annából kiindulva nehéz lesz lépést tartanotok vele!Kép
OviKép

Gratulákat köszönjük!
Persze, hogy dobok majd fel képeket! Nemtom, hogy ma az aquaparkba vitték-e a kamerát?

Ma vagyok utóljára bent de úgy szenvedek, hogy csak na!!!
Remélem a fagyi segít Kata!Kép

Tud vki olyan oldalt, ahol 1 hétre előre meg lehet nézni az időjárást és jól is jósolnak???

Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Zsuzsa!

Már a lépcsőmászós kép is szuper volt. Épp gondoltam rá akkor, hogy de jó, hogy Hanna még nem fedezte fel, erre pár napra rá ő is megtalálta. Azóta nincs sok nyugalmam, mert elég csak egy pillanatra nem figyelni rá, és már a lépcső 3/4-edénél jár (hihetetlen gyorsan tud felmászni). Talán egy jó van: teljesen is fel tud menni, nem ijed meg a közepén, és ált. akkor ha feljutott, akkor bemegy a gyerekszobába. Bár már próbálkozik a lefelé jövetellel.KépKépKép.
Mi vár még rám???KépKép

Nem tudom, mikor leszek, megyek pár napra Balcsira, ott is van egy csomó dolgom (egy frissen vett "nyaraló"lakást kell berendezni (párom cége vette)). AZért fürdöni is fogunk.Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Halacska,
Gratula Pancsinak az ovihoz!!!

Juti,
Nagyon szépek vagytok Kép

Úgy néz ki, hogy Csongi javul - vettem neki Pelsano Med krémet, azzal kenem, az összes cuccát átmostam mosódióval, és no tej, no tejtermék, no tojás... A piros foltjai szépen elhalványultak, csak a fejét vakarássza még.

Én sem tudtam az ózonriadóról (tőlem aztán kitörhet a III. világháború is, annyira nem nézek híreket és nem olvasok újságot), és vasárnap kint voltunk. Késő bánat, de leégni senki nem égett le. Fura, de mintha éreztem volna, hogy dől az UV...

Zita
parazita

Sziasztok
Kataa
ahogy én imikét ismerem ugyse hagyna minket puzzle játszani aludni meg legjoban a babakocsiba szeret séta közben .

napozás
mi 9 szoktunk sétálni menni pontosaban piacra menni és 11 ig vagyunk lent utána feljövünk és 16 óráig ki se dugjuk az órunkat a lakásbol hacsak nem muszáj .

Lányok
képzejétek petikének ki kell vetetni a manduláját mert akadájoza a beszédben orr hangon beszél néha és sokat beteg mostanában.imikét meg elkelett vinem a hematologiára mert vérszegény és a lépe is nagyobb volt mint kéne .Kép

pusz csics
csics

Sziasztok!

Nem akarok zavargatni, csak gondoltam hátha érdekel valaki, mert nekem is van kisfiam és nagyon jól jött nekünk.!
Új olcsó nagyon jó minöségü bokazoknikat tudok hozni ha valakit érdekel.
A képeket a www.kep.tar.hu/eszter115 oldalon tudjátok megnézni és ha kérdésetek van az eszter115@freemail.hu címre tudtok írni.

Mégegyszer elnézést a zavarásért! Mindenkinek jó babázást!Kép

Üdv,

Eszter
eszter115

Helló!

Gumicukortól kaptam emilt, hogy rég nem jelentkeztem és aggódtok.

Restellem magam, hogy így eltüntem, de két ördögfióka az két ördögfióka. Alvás terén váltják egymást, így még egy rendeset pisilni sem tudokKép A meló reggel 6-tól este 11-ig tart, az éjszakai alvást meg Danikám tarkítja hol 2, hol több ébredéssel. Most is itt sírdogál mellettem, hogy miért is nem ővele foglalkozom??? A babakocsiban nyafog, álmos és remélem mindjárt bealszik.
Túlestem mégegy depressziós időszakon is, csak most sokkal durvább volt mint a Gabinál.
Házat szeretnénk vásárolni mi is, csak persze ez is sokkal komplikáltabb nálunk, brrr. (Dani el is aludt szerencsére)
Gábor meg nagyon szeles. Nagyon okos kisfiú, és nagyon jól tudja miket szabad és miket nem, csakhát rosszalkodni olyan jó. A játszótéren mostmár mindig bekapcsolódik a nagyobb gyerekek játékába, szeret velük játszani és a nagyobbak is vele. Fogócskáznak a nagy homokozóban, vagy várat építenek és a többiek is hívják, hogy menjen. De azzal nem tudok mit kezdeni, hogy a homokot ne szórjaKép Átlagosan naponta 1x a saját szemébe szórja, 1x máséba. Egy dologban maximálisan megbízhatok benne és az az úttest!!! Ma is félreálltunk a parkolóban az út szélére, de ő beljebb lökdöste a babakocsis Danit az autók közé, mert szerinte kilógottKép Ez az előnye, hogy látta szegény Tappancs kutyust meghalni apukáméknál tavasszal. Direkt elgázolták.
Dani kis kópé, ha nincs semmi gondja akkor folyton vigyorog és néha magától is elalszik, de többnyire cicit igényel. Immár fél éves elmúlt 5 hónaposan volt 10,2 kg most nem tudom mennyi, de van 3 foga alul és most jött ki a jobb 2-es is. És a fenti 2 1-es is nagyon be van durranva. A fogai nagyon furcsán jönnek. Oda vissza forog és körbe-körbeKép Az ágyon már nem lehet otthagyi, mert kicsinek bizonyul az 180x200-as is.Kép

Keresek egy újabb képet róluk.

puszi mindenkinek, majd próbálok lassan vissazaszokni, és mindenkit olvasni.

sasha

Kép

Kép

Kép

Kép
sasha

Sziasztok!!!

Sasha! Neked külön sziaKép Jó hallani felőled, hetente azért 1x bekukkanthatnálKép Szép nagy fiaid vannak, nagyon hasonlítanak egymásra (a fotók alapján).

Csics! Téged nem irigyellek, szegény fiúkKép Neked sok türelmet és kitartást kívánok.

Judy! Nagyon jó a kép, szépek vagytok. Férjecskédnek nagy-nagy gratula!
Zsuzsa! Lucád is milyen nagy már, nagyon kis ügyiKép

Magunkról egy picit: Túlestünk egy féltékenységi hullámon, mostanában Nóri egyre többet foglalkozik Márkkal, játszani hívja, kergetőznek, bújocskáznak. Márk nagyon ügyes, felmászik a mászókára, egyedül lecsúszik, igazi kis majomgyerek. A játszón csodájára járnak, sokan el se hiszik, hogy még nincs 14 hónapos. Igazándiból nagyobbnak néz ki a koránál, nagyon erős, izmos kisfiú. Furcsa belegondolni, hogy Nóri ennyi idősen még csak a kezembe kapaszkodva sétálgatott.Kép

Kataa! Én is nagyon félek a naptól, nem engedem a gyerkőcöket ki déltől-3-ig. Amikor kinnt vagyunk 60-as naptej van rajtuk. Magamat is kenem, ennek ellenére tiszta kiütéses lett a vállamKép NapallergiaKép soha nem volt ilyenem.

Szép napokat Mindenkinek, pussz:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Sasha,
Jó hallani felőletek! Szépek a fotók! Gyere gyakrabban!

Zita
parazita

Sziasztok!

Sasha, klasszak a fiúk, jó kis vasgyúrók!
Jó volt már végre olvasni rólatok.

Luca, mi van veletek?

Halacska, utólag is boldog szülinapot Pancsinak!

Velünk minden rendben, apuka rendszeresen látogat.
Holnap 10 napra elutazunk a két lánnyal meg a nagylányom barátnőjével Kiskunmajsára. Kibéreltem egy házat, van a közelben egy csúszdaparkos fürdő és sok kirándulási lehetőség. Végre eljutunk Ópusztaszerre is. Kis időre három-lány-gyerekes anyuka leszek, remélem élvezem majdKép

Mindenkinek jó nyaralást, aki éppen megy, és a szülinaposoknak sok boldogságotKép

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Utólagosan:

Gumicukor! Daninak boldog születésnapot!
Halacska! Pancsinak Boldog születésnapot!
Meg Mindenkinek aki mostanság ünnepel!

Beszti! Elküldenéd nekem e-mail-ben a táblát? Csak azért kérem, mert egyáltalán nem vagyok képben a szülinapok tekintetében. Előre is köszi: magdolnamate@freemail.hu

Conti! Kellemes nyaralást nektek!

Sziasztok: Magdi

Magdi
mléna

Köszi a köszöntést, Dani nevében is!

Jó volt a szülinap, már szombaton délután lekzedtük, akkor kapta meg a mi ajándékunkat apától, a nagy autópályás szőnyeget jó pár hotwheels autóval. a sógornőméktől meg azt az ikeás kis favonatot (nekünk még nem volt ilyen, csak a Fisher Price-os). csudára örült neki, egész nap azolat totlogatta, hol a kisvonatot, hol a kocsikat, kiraktuk a szőnyegre a kis sirompókat , közleedési táblákat. reggel is az első, hogy ott eljátszik, így mi tudun lustizni Kép
vasárnap meg anyósomék köszönötték, meg vártuk a dédszülőket, de utolsó pillanatban lemondták... Kép anyósom meg tök magábahullott, a sok kaja meg minden ott állt... meg közös ajándékot kapott volna tőlük... volt autós torta, meg parfé, és kapott egy pedálos lábbal hajtós gokartot. hát hihetetlen élvezi, úgy meg vele a ligetben, mint a veszett fene Kép kanyaraodik, fékez, kurjongat Kép majd teszek fel képet, csak még áttöltésre vár.

ma viszem a 3 éves oltásra, már felkészítettem ré mi fog történni, mit fog érezni, miért kell stb. stb. azóta nézegeti az én oltásaim helyét Kép

nagy itt a pangás, gondolom mindenki vhol víz mellett lógatja a lábát.

Halacska
Boldog szülinapot Pancsinak is még1x!!!! Én megint nosztalgiáztam az órát nézve Kép remélem jövő ilynekor már élőben mehet Kép

pusza
g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok

Olvasni nem volt idom,nyaralas szupi volt, Danny fiam novesztett kozben egy uj fogat, meg most a kovetkezot, ugyhogy zajlik az elet. Sokat nem pihentem,de klassz volt. Uszkaltam sokat es meg az is kikapcsolt, az ido is szupi volt, meg az is hogy ha tul melegen sutott a nap akkor a haz medencejeben locsiztunk. Csak Emike nem elvezi a strandolast csak az elso par napban pancsolt, akkor is szornyu ovatosan, utana mar levetkozni sem volt hajlando....Kép Nem tudom honnan ered ez, nem esett el a kadban, vagy nem voltak rossz furdos elmenyei, de retteg a bokaig ero viztol is. Bezzeg az occse! Igaz, ilyenkoraban meg Emi is elvezte az ALsopahoki nyaralast....
Az angol kisfiuval osszebaratkoztak, bar elegge mashogy nevelik a szulei mint mi, volt is egy-ket dolog ami nem tetszett, dehat masok vagyunk ugye. Kepzeljetek Angliaban az oviban a 3 eves gyerekek 80%-a mar nem alszik delutan, ugyhogy Oliver sem aludt, folyton el kellett vinni setalni mikor az enyimek aludtak, mert lehalkitani nem lehetett...KépPersze a delutani nem alvasanak az lett az eredmenye, hogy este 7-8 korul ajult el es hisztizett a faradtsagtol...Meg hiszti teren is mas kicsit, nem igazan fogjak szigoruan, ebed elott, ha rettentoen ehes volt a gyerek, adtak neki egy fagyit, vagy egy csokit.....Kép Aztan csodalkoztak, hogy nem akart ebedelni, vagy masnap onalloan ment a hutohoz es toporzekolt, megint ebed elott persze, hogy csokit ker.Kép Mindenesetre tanulsagos volt.KépKépKép

Pancsinak es Daninak sok boldog szulinapot!!!!!Kép
Tul vannak mar a 3 eves oltason?

Ilke

Tok jo volt hogy itt voltatok, majd kirakom a lanyokrol a kepet.

Most megyek ebedelni.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Gumicukor! Kíváncsi vagyok a fotóra (Gokart)!!! Nóri is elkezdett pedálozni, nagyon élvezi, de hamar elfárad a 3kerekűvel. Azt hiszem fogok neki venni egy bicajt, azt sokkal könnyebb tekerni.
Hogy viselte Dani az oltást?

MI vasárnap Nagymaroson "strandoltunk", Nórit nem lehetett kiszedni a vízből, nagyon élvezte. Beszólása: "Anya, Nyalogatja a lábujjamat a víz". Márk eleinte gyanakodva figyelte a vizet, majd rájött, hogy nincs annál jobb poén, mint berohanni vízbe, majd kimenekülni a hullámok elől.

Körkérdésem: Hogyan lehet kíméletesen átállítani a gyereket a korai felkelésre? Nóri mostanában 8-ig, fél9-ig alszik. Szeptembertől az ovi miatt legkésőbb(!) fél8-kor kelnie kell (a 7-negyed8-as kelés lenne a legideálisabb). Arra gondoltam, hogy már most meg kéne vele szoktatni a korai kelést. Ötletek, tippek????

Szép napot Mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Hali!

Oltás
Tegnap vittük el Danit. elmeséltem neki mindent mi fog történni, mit fog érezni stb.
aztán bementünk, meghallgatózták, beszólt a drnőnek, hogy a hasát is hallgatózza meg Kép a torkát s teljesenmagától mutatta spatula se volt. megdícsérték milyen szépek a fogai.
aztán jött a szabin csepp kiskanálban, azt nem akarta bevenni, finnyázott. ezt elfelejtettem neki mondani, csak az oltson volt a hangsúly... hülye fejemmel... így kicsit beleerőltették, az nem tetszett neki, kicsit sírt. aztán puszi után megnyugodott.
az oltást a jobb karjába kapta, szóltam hogy ne a balba, mert Dani balos. végig nézte, ahogy oltják, nem sírt a szúrásnál, csak már akkor, amikor a drnő viszaült a helyére. valszeg akkor érezte a folyadék feszítő érzését. de kb. fél perc nyekergés után már mosolygott, hogy ennyi volt. aztán mindenkinek mutogatta az oltását.
estére viszont kezdte fájlalni a karját, és kicsit el is bágyadt, nem nagyon kellett altatni. viszont nem tudott rátámaszkodni a karjára, meg szerintem hapsi lévén kicsit el is hagyta magát Kép
reggel is fájlalta kicsit, de már nem annyira, viszont nem engedi borogatni, azt mondja meggyógyul magától Kép kis mazopista Kép reggel volt hőemelkedése, 37.0. lehet estére lesz rendes láza, de az is lehet, hogy semmi.
na, ennyi volt.

korai kelés
mi m ég nem szoktatjuk, mert így is 7kor kel, és az nekünk elég is lesz, ha elköltözünk is. én mindig hagyok kis rést a függönyön és a természetes reggeli fényre kelünk, nincs ébresztőóra.

pusza
g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok

Zsuzsa
Gratula az ovihozKépGondolom Te azert orulsz ha Elod pillanatnyilag nem isKép
Mar az ujban laktok?

Parazita
Mi az a mosodio? Lehet hogy alulinfomalt vagyok,bocsesz erteKép

Csics
Remelem ha Petike megszabadul az orrmandulajatol akkor mar nem elsz ennyit betegKép

Sasha
Jok a kepekKépSzuper hogy jol vagytokKép

Magdi
Nekem volt napallergiam leszor kulfoldon evekkel ezelott,es azota is a tobbet napozok elojon.Csak a dekoltasomban es a karomon.Bar mar 3 eve nem volt,de nem is hanyzikKépSzornyen tud fajniKép

Conti
Jo nyaralast nektekKépOrulok hogy Te is jol vagyKép

Gumicukor
Utolag is boldog 3-at DaninakKép
Remelem azota nem lett lazas.Hu mi meg ennek joval elotte vagyunk,de nem lesz semmi ahogy latom.

Nyuszi
Hat lehet hogy Emi csak szimlan ilyen felos a viztol is,mert uj neki.Biztos mertalapjaban is visszahuzodobb.Ha tobbet lenne viz kozelben biztosan megszoknaKép
Hat nehez is tobb csalad gyerekeit osszehangolni.Nalunk a noveremek mikor ott voltak,Alex sem volt hajlando aludni,merthogy a 4 evesek mar nem alszanak...Azota szerencsere visszaallt a rendKép
En csokiban amugy is kovetkezetes vagyok,ugyhogy nem irigylem a kisfiu fogait par ev mulva.

Magdi
Hat nekem is gond votez,mert Alex alapbol 7 utan kelt este 8-tol,aztan ahogy este vilagosabb let csak fel 10-tol alszik reggel fel 8-ig.Az meg bolcsis idoszakban mar keso volt.Kimeletesen keltegettem,hl jobb hol rosszabb kedvel ebredt.
Amugya korabbi fekves a vilagos miatt most nem jott be,de osszel ujra visszaszokunk ra es akkor nme lesz mar gond.Most bolcsi szunet van,ugyhogy hagyon aludni ,bar 8 elott mar mindig fent van,kell neki hogy kifaradjon 1-ig amig aludni megy.

Alex most anyueknal nyaral Zalankaval egyutt a heten,penteken mar megyunk is erte .Annyira fura hogy nincs itt,hianyzik am,naponta tobbszor telefonozunkKépPErsze nem sir am utanamKépEzt mondjuk gondoltam.Szinte semmi dolgom.Nem is tudom mivel utottem el az idomet amig nem volt nekunkKépHat nem sirom vissza, az biztosKép

Pusza
kataa

Kép
Kép
kataa

Gumicukor

Dani nagyon kis ugyes! Emike nem igen lesz ilyen bator, multkor, mikor fajt a fule az olembe bujva sirt amig a dokibacsi belenezett. Lehet el kellett volna hordani rendszeresen meresre nagyobb koraban is, mert nem nagyon ismeri. Szerencsere alig beteg. Mindenesetre megprobalom felkesziteni, van egy kepes mesekonyvunk is, doktornenis, igaz nem oltast kap a kisfiu, csak megfazott, de Emi azt a meset szereti. Meglatjuk.
Meg vittem mar direkt akkor is, mikor Dannyt mertek. Persze addig o kint maradt a varoban a mamaval...Kép

korai keles

Meg mindig nincs hir az ovirol, de mar en is gondoltam ra, hogy mi lesz, ha koran kell kelni. Eminek korszakai vannak, volt nemregen, hogy rendszeresen 7-8 kozott kelt, az jo lenne, de mostanaban megint elkezdett 9-ig aludni, a csucs 10 ora volt. Igaz olyan altalaban akkor van ha valami program miatt elmarad a napkozbeni alvas.
SZerintem a legjobb modszer az lehet, hogy leutanozzuk az ovi programjat, eves jatek, levegozes, ebed, alvas,seta stb akkor amikor az oviban...

Csics

Szegeny gyerkocok, mielobbi gyogyulast nekik!!!

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Kataa

Azert lehet hogy gonoszul hangzik, de irigyellek, egy het gyerek nelkul...ugy kiprobalnam...Kép Aztan mar fel nap utan hianyoznanak!Kép
A masik meg a fogmosas volt, szerintem azon a heten a kisgyerek ha haromszor mosott, fogat, volt hogy 3 napig ult a fogkefejere kikeszitett fogkrem... azert eleg durva, nem? Es direkt megfigyeltem, a reggeli fogmosasra felhivasnal kicsit sem eroszakoskodtak, az elso nem utan elhagytak a temat... tenyleg rosszak lesznek a gyerek fogai, ha mar most nem nevelik bele hogy fogat kell mosni. Lehet hogy korai, de mar tervezem, hogy Dannynek is veszek fogkefet.KépAz esti fogmosas meg rendszerint azert maradt el, mert megvartak, amig a gyerek mar alig allt a laban a faradtsagtol, ugy raktak az agyaba.

Apropo, tudom hogy minden gyereknel mas, de meddig kell vajon ez a delutani alvas? Azert a 4 eves is meg korai, nem???

na jol kibeszeltem oket...Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Csics,
Jobbulást a fiúknak!

Kataa,
A mosódió egy indiai dióféle héja, ami természetes, szappanszerű anyagot tartalmaz, egy kis zsákocskában kell a héjat drabokra törve a ruha közé tenni. Tutira bőrbarát, és egész jól mos is... Azelőtt én sem hallottam róla, szóval nem te vagy műveletlen Kép, csak most a Csongi miatt jobban belemélyedtem a témába.

Nyuszi,
Nem vagy gonosz Kép. Bár az egy hét talán sok lenne. Csongi még kicsi, úgyhogy ha Solymi nincs itthon, akkor majdnem olyan, mintha egyedül lennék Kép.

Zita
parazita

Sziasztok!

Már százezer éve nem jártam erre, de most visszaolvasgattam egy kicsit. Péntek óta szabin vagyok (és egészen aug. 28-ig leszek is KépKépKép), már kezdem magam utolérni a kötelezö melókban. Remélem, tudok majd gyakran jönni.

Nálunk is megvolt a szülinapozás, Ádám kapott egy rahedli autót, autós tortát, rendörmotort, néhány autós pólót és pulcsit.

Oltásra még nem vittem, megbeszéltam a dokival, hogy csak akkor megyünk, ha itthon leszek szabin, hogy ne kavarjon be a bölcsibe. Jövö héten lesz a nagy nap, hát megnodom öszintén, én tartok attól, hogy bömbölni fog Kép. Itt nem karba kapják az oltást, hanem combba, legalábbis Noémi oda kapta. Nála nem volt semmi komplikáció, remélem, Ádám is könnyen fogja venni.

A bölcsit befejeztük, múlt héten csütörtökön volt utoljára. A bölcsi elvileg 18-án zár, de Noéminek már 2 hete zárva az ovi, én itthon vagyok, így Ádámot sem viszem. Csak aug. 22-én nyitnak, de én itthon vagyok 28-ig, úgyhogy arra a 3 napra már nem viszem, mert szept. 1-én úgyis kezdödik az ovi. Feltéve, ha egyáltalán felvették, mert még sehol semmi értesítés Kép. Elvileg jún. 30-ig kellett volna kiírniuk az ovi ajtajára, hogy kiket vettek fel, de akkor még nem volt semmi kitéve. Majd ha megyünk anyukámhoz, megnézem.

Alvás
Nálunk Noémi most kezdi elhagyni (5 éves múlt), már nem alszik minden délután. Föleg most, hogy reggel nem kell 1/2 6-kor kelnie. Ádám még alszik rendesen, kb. 2 órát minden ebéd után, de ö nem is követeli, hogy nem akar aludni. Most szombaton voltunk a tesóm gyerekének a keresztelöjén, na akkor nem aludt, de 1/2 4-kor, mikor elindultunk, 2 perc alatt elaludt a kocsiban (Noémi is Kép).

Kataa!
Gyerek nélküli hét Kép. Hát, nekem most itt van mindkettö, és sokszor olyan ramazurit csapnak, hogy lehet, hogy 2-3 hét múlva visítva fogom követelni, hogy azonnal nyissák ki az ovit Kép...

Magdi!
De jó, hogy beköltöztetek! Bárcsak mi is már itt tartanánk!
Most szerelik a villanyt, gázt, fütést, aztán vakolás, és elfogy a pénzünk, és várhatjuk az újabb részletet... Pont tegnap ért minket egy hatalmas bosszúság, amit még mindig nem tudunk, hogy fogunk megoldani Kép. A tervezö által megadott méretek szerint építettek, mi is az alapján rendeltük, meg az ajtókat, be is tették, de kiderült, hogy alig maradt hely, és nem tudjuk betenni a höszigetelö réteget a beton alá Kép. Úgyhogy valószínü, rendelhetünk új ajtókat (bejárati és egy kétszárnyas erkély, potom 300.000 Ft...), és a beépített belsö ajtótokokat is ki kell verni, fölül kivésni a falat, és újra csináltatni a kereteket, és azokat újra betetetni. Vagy levágunk a belsö ajtókból 3 cm-t Kép.

Nyaralás
Mi nem megyünk (az idén sem Kép), mert az építkezés szívja el az összes pénzünket, idönket és energiánkat. De azért mindenkinek jó nyaralást, nem fogok ám irigykedni, nehogy azt higgyétek Kép!

Jut eszembe! Gumicukor, Rit! Hogy álltok a kistesókkal????

Na, megyek, mert mindjárt reggel van. Nem voltam már rég, erre most lerohanlak benneteket egy vagon irománnyal.

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!

Panda! Ádámnak is nagyon boldog születésnapot kívánok!
Építkezésért nem irigyellek, pláne, ha építettitek. Mi mindent saját kezűleg csinálunk, ha valami munkát ki kell adni, akkor azt felügyeljük. Persze ehhez hozzátartozik, hogy a férjem ezzel foglalkozik és ért hozzá.
Ajtót nem veszik vissza? Levásárolni az árát nem lehet?

Képzeljétek tegnap megjártuk a sebészetet és a gégészetet. Nóri leesett egy székről olyan szerncsétlenül, hogy pont az orrát érte egy hatalmas ütés. Pillanatok alatt bedagadt és vérzett neki. nagyon ijesztő volt, attól féltem, hogy nem kap levegőt. Alaposan kivizsgálták az ügyeleten, röntgenfelvételt is csináltak a pici nóziról. szerencsére nem tört el és belül sem sérült meg semmi. Éjfél volt mire hazaértünk, de inkább 1000x berohanok feleslegesen az ügyeletre, mintsem egyszer komoly baja legyen. Egyébként Nagyon hősiesen viselte a vizsgálatokat, szépen válaszolt a doktornéni kérdéseire, nem mozgott, ha azt kérte a dokinő. Olyan kis édes volt, összeszorult a szívem.

Szép napot Mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Hali

Magdi

Szegeny Nori! Mielobbi javulast neki!
En is biztos bevittem volna....

Panda

Boldog szulinapot Adamnak!!!
Hat nem irigyellek az epitkezesert, foleg az ilyen hibak miatt...nekem is eleg volt tavaly meg tavaly elott...
Noemi milyen gyakran alszik anyukadnal? Emike elkezdett anyunal maradozni, amit nem banok, mert mint Parazita is irta, ket gyerek utan ez szinte udules...bar Danny mar rohangal ezerrel.De azt sem szeretnem ha nagyon odaszokna, nem azert mert nem bizok anyuban vagy ilyesmi, csak most egy heten belul harmadszor maradt ott.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Magdi!
Mi is saját magunk építjük, és igyekeztünk mindent a terv szerint csinálni. A kömüves nagyon ott van a szeren, ö vette észre, hogy nem jól van tervezve 2 fal (az egyik 10 cm-sre volt tervezve, pedig az tartja a gerendákat, a másik meg belement volna az ablakba -szoba válaszfal-, úgyhogy odébb kellett tolni). Az ajtónál menézhettük volna, hogy mennyi hely kell, de megmondom öszintén eszünkbe sem jutott, hogy ha a terv szerint rendeljük a dolgokat, akkor ennyire nem fog stimmelni. Mert nem 1-2 cm hiányzik, hanem 6-7cm Kép. Még nem kérdeztük, hogy visszaveszik-e az ajtókat. De szerintem nem, mert az egyik már be van építve, ha kiszedik, az már használhatatlan, talán a másikat igen. Nem tudom.

Nyuszi!
Noémi elég gyakran ott van anyunál, amíg járt oviba, szinte minden hétvégén ott volt, most is volt már vele 1 hétig, söt együtt szoktak Pécsre vonatozni a tesómékhoz. De ö nagyon szeret nála lenni, már 15 hónapos kora óta van vele hosszabb idöket. Ádám viszont nem szeret másnál lenni, ha 1-2 napig anyunál van, vagy anyósoméknál, akkor már jönne haza. Talán ö anyósomékat jobban kedveli (ott Noémi egyáltalán nem szeret lenni), de így legalább megvan az egyensúly Kép.

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok

Nyuszi
Szerintem nem igazan azon mulikhogy mennyit viszed orvoshoz Emit hogy ne feljen.En aztan alig vittem,meresre is max 2*KépMegsem fel.
Anyueknal megcsipte a szunyog a homlokan,es masnapra bedagadt a szeme,anyu elvitte az ottani hazidokihoz(meg sohasem volt nala) es nem felt,pedig megvizsgalta.Kapott Fenistil cseppeket es mara mar visszament neki,a drno szeint allergias a csipesre.Erdekes mert mar megcsipte a nyakan,kezen,de akkor nem dagadt meg.
A napi program nalunk is kb az minta boclsiben,persze vannak kivetelek ha valahova megyunk.Nagyon gyorsan megszokjak a gyerekek az ovi programotKép
Nekem is borzasztoan hianyzik Alex,de az 5 hetbol amig bolcsi szunet van csak 3-n tudunk szabin lenni,meg majd meg egy oszolest is be akarunk iktatniKépEgyebkent Zalan amugyis lent lett volna naluk ezert maradt O isKépHat egyaltalan nem sir utanam,aminek nagyon orulok mert ugy meg nehezebb lenneKépMi sokat vagyunk ott,bar otthagyni emg csak 1* hagytam ott masfel eves koraban veluk egyedul,de biztos az segit hogy ismeros a kornyezet,igy nem hianyzunk nekiKép
En meg epp fogorvoshoz jarok,egy foghijjam van hatul amit reg kene megcsinaltatni es most van ra idoKépJa meg hat minden este kiruccanunkKépKépHol mozi,vacsi,vasarlas...Kép
En tovabbra sem tervezem hetvegere ott hagyni,valahogy nem elveznenk a hetveget nelkuleKép
Szerintem az oviban is alszanak meg a gyerekek legalabb 5 eves korig,utana is fekszenek mert ugye az kotelezo.

Parazita
Es hol lehet ilyet kapni??KiprobalnamKép
Alex 5 napot van anyueknal,ez a maximum amit kibirunk nelkulKép

Panda
Utolag is boldog szulinapot AdamnakKépLatom O is nagy autokedveloKép
AjtokKép
Mi egyebkent nem vagyunk nyaralosak,valahogy nem hianyzik egyikunknek sem meg annyit utazunk mindketten hogy nem vagyunk mashovaKépPersze Balcsi az lesz,de nagyobb turaba nem kezdunk,mert ahova szeretnenk az nagyon dragaKép

Magdi
Szegeny NoriKépJobbulast nekiKép

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Nyuszi
nem semmi az angol baráti pár.... mi el sem tudjuk képzelni, hogy ne mosson Dani fogat. az ebéd előtti nasira és egyáltalán a nasira nagyon háklis vagyok. így nálunk nincs is ilyen. 2 kajálás között gyümölcs és tök jól eszik mindent.

úgy látszik az oltást megúsztuk egy kis hőemelkedéssel, mert csak kedd reggel volt neki 37,0 és azóta semmi. sőt, apa edzett, Dani is hozta a kis sulyzóit (0,5 kg kis pillesúlyzó) és emelgette. nagyon cuki, amikor utánoz bennünket edzés közben. a fekvőtámasza a legtutibb, meg amikor nyújtok edzés után Kép tekergeti magát jobbra balra és utánozza Béres Alexandrát, amiket mond Kép
Nálunk van alvás, de Dani mostanában 1/2 7-7 körül kel. ez jó, mert addigra kényelmesen elkészülünk, úgyis 9re járunk be. néha reggel főzök mostanában, addig Dani reggelizik velem a konyhában. apa meg készülődik.

na, pusz

valaki kérdezte:
2 hónap múlva kezdjük a tesóprojektet Kép
most még elég összevissza a ciklusom, talán-talán rendeződni látszik, iszom szorgalmasan a cickafark+palástfű teát. már szedem az Elevitet + E vitamint. töltöm fel a vitaminraktárakat.

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok, én is jó régen voltam, de most azért visszaolvasgattam, hogy veletek mi van Kép

Pancsinak és Daninak boldog szülinapot így utólag! Mi is szülinapozunk, báqr Dodinak majd csak októberben lesz, most kitalálta, hogy mivel a papának most van, neki is boldog szülinapja van Kép azért kapott egy elöajándékot - mivel ezt úgyis inkább jó idQben tudja használni. Görkorit. Már ezer éve mondogatja, hogy neki is kell, nyilván mert nálunk látja, így gondoltuk meglepjük egyel. Még csak egy hete van meg, de iszonyúan látványosan feljQdik. ElQször abszolút megállni sem tudott a lábain, mára már csak az ujjamat fogja és gurul ha húzom. Kép
Amúgy tegnapelQtt hQemelkedése lett, 38,2, de más panasza nem volt. tegnapra elmúlt, viszont fájlalta a fülét. Erre délután berobogtunk a gyerekorvoshoz. Persze a mi dokibácsink épp szabin van, csak a helyettesítQ doki volt bent. Kérdezte, hogy mi a panaszunk, mondom fájlalja a fülét. Erre csak áll mereven és néz maga elé. Tökre, mint aki ki van kapcsolva. Jól összenéztünk Rolanddal, hogy hova is kerültünk, mire nagy nehezen megmoccan és közli, hogy akkor írunk egy beutalót. Se vizsgálat se semmi. Komolyan, még a torkát sem nézte meg, vagy nyirokcsomóit, tüdejét, egyeltalán, hozzá sem nyúlt a gyerekhez. Ilyet még életemben nem láttam. Mondom tessék? - erre, hát hogy vigyük el a kórházba rendelésre, a Heimbe v. a Bethesdába vagy várjuk meg jövQ hétfQn már itt a mi dokink. Teljesen le voltunk döbbenve. Na mondom a Bethesdáról idáig csak rosszat hallottam, úgyhogy oda soha, a Heimben meg 6 után nem fogadtak, így elQ a múltkori homeobogyó, éjjel csodásan aludt, abszolút panaszmentesen mára meg vidámad ébredt, hatalmasat reggelizett és teljesen panaszmentes. Gondolom elég volt erre a dokira ránéznie, hogy úgy döntsön, inkább magától meggyógyul.

Gumicukor
Tök jó, hogy írtál az oltásról majd légyszi továbbra is tudósíts, hogy utána esetleg mik lépnek fel, mert mire nekünk ez aktuális lesz már megint nagyban munkábajárós korszakom lesz, mire készüljek.

Jelenleg visszaszámlálás van, még 3 hét és nyomulunk Horvátországba egy hétre. már alig várom. Utána jelenleg úgy néz ki, hogy gyakorlatilag mi is gyerek nélkül leszünk 2 hétre! Képzeljétek anyósom meggondolta magát és lefoglalt magának meg Dodinak egy szállást Balatonon, úgyhogy amikor vasárnap du jövünk vissza Horváto-ból, ö már ott fog várni minket és a gyerkQc marad nála péntek délutánig. Akkor visszakapjuk, szombaton megyünk anyához, vasárnap jövünk, de Dodi ott is ottmarad egy hétre, köv péntekig. Így aug 20-ra jön csak megint Pestre, kitüzijátékozzunk magunkat aztán megint elhúzunk valahova túrázni a közelbe, valamelyik hegyekbe, egyenlQre Dolomitok van betervezve, de ez még képlékeny.

és közben alakítgatjuk a kérót is, készen vannak a tervek KépKép végre

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Rit
De jó ez a görkori. én is meg akarok tanulni már égóta, de füstbe ment terv lett, ahogy megtudtuk, hogy Dani lesz nekünk.
de most gondolkozóba estem, hogy veszek magamnak egyet, és lehet Daninak is. Dodinak milyen görije van? nagyon ügyi lehet!!! Dani amúgy is imád mindent, aminek kereke van, gurul és ráadásul ő hajthatja.
régen göriztem, de szerintem már újra kellene tanulnom Kép bár talán, ha korizni tudok, akkor nem lesz olyan vészes. úgyis egyensúlyérzék kell hozzá, az meg a tornász múltamból elég jó még most is. szerintem Dani is tőlem örökölte a jó egyensúlyérzékét.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Zsuzsa

Nem is azt gondolom, hogy minden gyereknek aludni kell napkozben. Vannak gyerekek, akik mar nem igenylik. De aki este 7-kor mar hisztizik es alig all a laban a faradtsagtol, annak talan megis kene. Gondolom Elod nem ilyen. Amugy mikor fekszik le este?

Gumicukor

Delelott max gyumilevet kap nasinak, a delutani alvas utan szoktam valami uzsit adni, ha nem huzodik tul kesonre, mondjuk 5 elott. Turorudi, keksz,ropi, banan ilyesmi.

Rit

De jo, hogy vegul megis csak van 2 nagyija is Dodinak!KépHorvatorszagert irigykedek.Kép

Ilke

Amugy gondolkodtam mikor elmentetek, hogy miert beszelt Emi tobbszor is angolul Lilihez, mert meg sosem csinalt ilyet. Valszeg azert, mert elotte egy hetig csak igy tudott kommunikalni az angol kisfiuval, meg a szuleivel.
Nem keso ha a jovo heten adjuk vissza az ulest? A parom egesz heten traininget tart, napi 12 orat van munkaban. Esetleg ha megint jartok Ujpest fele a hetvegen...Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Mit szóltok Londonhoz?

KépKép
KépKép
gumicukor

Zsuzsa!
Az áthidalókat nem lehet feljebb tenni, mert már csak egy sor tégla van, aztán jönnek a gerendák, szóval elég magasan vannak a nyílászárók. Meg nem is tudom, hogyan lehetne kiverni a 8 szál vassal megerQsített áthidalót a téglák alól úgy, hogy ne roggyanjon meg a ház, ugyanis pont ezek tartják az emelet gerendáit Kép... Reméljük, valahogy sikerül megoldani. A tesóm szerint ki kellene fizettetni a tervezövel az egészet. Ö tuti kiharcolná magának, de mi nem vagyunk ilyenek.

Rit!
Jó mozgalmas nyaratok lesz! Mi max. 1-2 strandot fogunk beiktatni, feltéve, ha nem pont akkor lesz rossz idö, mikor a férjem itthon lesz. Tavaly így volt Kép.

London
Még semmi konkrétat nem mondtak a hírekben ( a neten nem néztem), csak annyit, hogy a metróban meg valahol fent is robbanás volt. Remélem, nem megint valami terroristák Kép.

Panda

panda
Halásztelek

de azok, sajnos, legalábbis magára vállalta az Al_Kaida_Dzsihad.... az index és a CNN oldal tele van vele. este hívom a londoni barátnőmet, mi van vele.

KépKép
KépKép
gumicukor

Zsuzsa
Par nap es Elod megszokja az uj lakastKépNekunk Alex meg kicsi volt 1 eve talan ezert volt zokkenomentes.Jo pakolast,hat nem irigyellekKép

Nyuszi
Nalunk sincs nasi,sosem volt.Nem is ismeri a kekszet+ropit,csak mostanaban vendegsegben eszik,de szerencsere nem ugrik raKépPont ezert jo evo,mert csak gyumi vagy joghurt van ket eves kozott.

Gumicukor
Milyen teakat iszol???Engem is erdekel KépKépKépMi mire jo?Kép

Rit
Gorkoris csajKép
Es a ket hetben amig nagyizik Dodi Ti dolgoztok?
Azt hittem egesz augusztusban szabin leszel.

Fonokom lanya Londolban van nyarra,szegeny kesz fraszban volt amikor hallotukKépNem birta elerni telefonon,persze a mobil halozatok fullon voltak aztan vegre irt emilt a lanyka,hat nagy megkonnyebules volt....
Szornyu hogy mar sehol nem vagyunk biztonsagban.....

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok

London

Szornyu.
Meg jo hogy a parom novereek mar elkoltoztek onnan 2 eve. A parom is rogton irt a baratjanak, hogy mi van vele.

Kataa

Azert az nem semmi hogy egyaltalan nem ismeri a ropit meg ilyeneket. Nem mondom hogy Emi minden nap eszik, de max egyszer naponta. es nem etkezes helyett. Ettol fuggetlenul nem hiszem hogy o ezert lenne rossz evo, mert amugy iszonyu valogatos. Jo evo, de csak nehany fele kajabol,marha nehez neki fozni. De nem azert mert csokit akar helyette enni vagy ropit, most par hete a hust bojkottalja.Fogalmam sincs miert. Amugy a nyaralasban az angol hazaspar furcsan neztek ram, mikor mondtam hogy Emi most eloszor eszik jegkremet...Kép
Szerencse a valogatossagaban, hogy edessegben, nasiban is valogatos es ha nincs az amit szeret, akkor inkabb nem kell semmi.(pl Turo Rudi, vagy Kindercsoki) AMugy pont amiatt nem zartam el ezeket teljesen elole, mert vendegsegben ugyis megkinaljak.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok,
Minden kis szülinaposnak utólag is nagyon boldog szülinapot kívánok!
A héten kicsit el vagyok havazva, mert egymást érik a vendégségek nálunk. Lili szülinapját szombaton ünnepeljük, jönnek apuék, meg anyósom. Ma elmentünk és Lili választott a tortájára marcipánt, annyira örül neki, nálam már múlt héten megrendelte, hogy milyen tortát kér (meggyeset)Kép. Sikerült találnunk neki libikókát, amit szerettem volna, de mivel együtt tudtuk csak megvenni, így már nem volt meglepi és oda kellett neki adni, azóta is minden nap az az első ha kimegyünk a kertbe, hogy megy játszani vele. Oltásra jövő héten szerdán viszem, lelkileg már jó ideje készítem, remélem nem lesz gond.

Nyuszi,
Mi is nagyon jól éreztük magunkat nálatokKép! A jól sikerült képeket el tudnád küldeni mailben?
Ráér jövő héten az ülés, most nem megyünk felétek a hétvégénKép.

London
Teljesen kiakadtam tőle, annyira szörnyű ezKép. Nekem a párom szólt napközben, kerestem is a kinti barátnőmet rögtön, szerencsére nem voltak ott és minden rendben velük.

Annyi mindent írnék még, de leragadnak a szemeim.
Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Na, a barátnőmmel minden ok, éppen nyugisan sétált munkába Londonba, amikor a nővére sms-éből tudta meg mi van London belvárosában. a barinőmtől aztán felrobbanthat fél London, azt sem veszi észre, ma hív.

Kataa
Cickafark és palástfű teát iszom, a ciklus vége előtt 10 nappal, az elejétől pedig csak palástfüvet.
a cickafark a termékenységre, női ciklus beállítására jó, a palástfű pedig hormonharmonizáló. meg E vitamint, a is a nemi működést tezsi rendbe. mindezt azért, mert február óta, mikor abbahagytam a fogibogyót, össze vissza jön meg, 45, 23, 32 és most megint 44 napra.
te mikor is hagytad abba?

Nyuszi
ne aggódj a hús miatt. a gyerekek tudják miből mennyit esznek. Dani pl. egészen mostanáig alig evett húst, mindig megrágta és kiköpte, még felvágott formájában sem. mi ropi helyett biokölest vagy bulátát szoktunk enni. a gyolóscskákat ráteszem a joghurtra. mostanában kezdett enni húst, de főleg rántott húst, a többi t nem nagyon. a halat viszont nagyon szereti, érdekes, pont ezt utáltam a terhesség alatt. néha nekemis herótom vana hústól. megeszem és rámjön a hányinger, edig én csinálom, csak valahogy ilyen nálam. már rágóta heti 1-2x eszem húst, az bőven elég, mert azt még szívesen eszem.

Ilke
Boldog Szülinapot Ilkének!!!

Beszti
Nátánnak is boldog szülinapot, ha jól emlékszem neki is mostanában volt/van/lesz Kép

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Nyuszi
Nalunk is biokoles meg neha hetvegen a dedieknel kukoricapehely kukacKépA nem sos valtozat.Ropit most evett eloszor vendegsegben,de nem izgult ra.Semmitol nem tiltom,csak megszokta hogy nincs nasi,nem is igenyli.Ha megis ker mondjuk kekszet,turo rodit,Kinder Pingvint azt adok neki mertekkelKépEbed elott neha rajon hogy ehes,de megmagyarazzuk hogy ebed utan ehet,oda is keszitem neki a kajcsi melleKépA hust O sem eszi minden nap,de nem is banom,halat nem szereti,pedig en imadtam terhesseg alatt,sot O is baba korabanKép

Ilke
Boldog szulinapot LilinekKép

Gumicukor
Hat en decemberben hagytam abba,es kb ilyenek produkalok mint Te,legutobbi 46 most 42.pedig amikor Alex elott hagytam abba,akkor visszaallt a szoki 33-ra 3 honap utan.
Csinaltattam egy vervetelt a haziorvosnal hormonokra is es azt mondja hogy minden a minimum felett van eppen,ami nem gond,de azert nezessem meg a nogyogimmal.Ha nem akarnank majd babat nem kene.
Egyebkent utanaolvastam es kerdeztem es tobbek velemenye az hogy szules utan megvaltozhat a ciklus,sot a nogyogyaszom+haziorvos szerint sem gaz a 42 nap.Hat nekem mindenesetre fura volt ezert kertem vervetelt.
Jovo heten majd kiderul hogy mit mond erre a dokim.

kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Még nem írtam ebbe a topikba, de néha-néha olvasgatlak titeket. Nagyon nincs a környékünkön hasonlókorú gyerkőc, akinek a mamájával beszélgethetnék, ezért szeretném a társaságotokat.
Kislányom szeptember elsején lesz 3 éves.

Régebben - úgy kb. 1 éve - sokat jártam a babanetre, de mindenféle probléma miatt leszoktam róla. Most újra hiányzik...

Ane!
Téged már ismerlek a dekupage-oldalról, sőt találkoztunk is már (Anikó vagyok). Emlékszel még?

Már azt sem tudom, hogy mi volt a régi jelszavam, ezért új profilt készítettem.
Próbálok fényképeket is feltenni, de nagyon béna vagyok.

Anikó
Vendég

Kataa

Akkor ugyanarrol beszelunk...de akkor tisztazzuk,mi is a nasi szerinted? Kép Mert szerintem sem az, hogy etkezes elott/ helyett enne ilyeneket. Kaja utanra beigerem neki a Kindercsokit. Vagy uzsira kap kekszet. Nem is keri allandoan. Sot!Meg van neki magyarazva, hogy aki szepen ebedel, az kaphat csokit. De van hogy azt mondja, akkor inkabb nem ker csokit.KépAkkor ezek szerint en sem adok nekik nasit...KépSzoval csak az ebed es a vacsi kozt fordul elo nalunk is, mert az ugye eleg hosszu ido. De van hogy nem eszik semmit vacsiig.

Ilke

Szerintem tok edesek, nem?
Kuldom a kepeket melben is. Sajna csak par keszult.

Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Minden szülinaposnak boldog szülinapot!
Remélem hamarosan egy táblát is tudok végre mutatni, hogy mindenkit tudjunk köszönteni!Kép

Alvás: nálunk sem alszik Nátán ált., de nem hisztizik este 7-kor. Bár ezen is lehetne változtatni, mert voltak anyósoméknál 1 hétre, és ott mindkét gyerek aludt délutánonként... Bár én azzal is teljesen meg leszek elégedve, ha este rendesen le tudom rakni aludni (amire mostanában egyre biztatóbb jelek vannakKép).

Zsuzsa!

Most még csak Balatonon voltunk, és nem nagyon pihentem. Vásásroltam, rohangáltam, ágyat szereltem, függönyt varrtam. Valószínű 1 hét múlva megyünk megint, akkor már talán Balatonozni is fogunk tudni. Most csak 1 picit fürödtünk, egy homokdombnál a gyerekek is jót pancsoltak. 2 hét múlva meg irány Anglia!KépKép Én nem tartok a hosszú úttól, nálunk rendszeresen autóznak a gyerekek is. Igazán csak a 1,5 nap oda és vissza a hosszabb, a többin nem autózunk többet, mintha pl. anyósomékhoz mennénk (oda-vissza). Megvan az új autónk (Renault Espace), amiben kényelmesen el fognak férni, és nekünk is kényelmes lesz vezetni.
És ugye mi már nem leszünk soha kevesebb gyerekkel, sőt lehet, hogy jövőre esetleg még 1-gyel fog gyarapodni "kis" családunkKépKép. Valamikor el kell kezdeni, nem várhatunk addig, amíg mind "elég" nagy lesz!Kép Így is, mióta házasok vagyunk (holnap lesz 7 éveKép) 2-szer voltunk nyaralni...

Panda!

Építkezés: remélem meg tudjátok oldani. Nekem a héten sikerül végre beadni az engedélyt. Elég nehéz volt mindenkiből minden szükséges papírt kiszedni (legfőképpen a tervezőtőlKépKép), pl. a kéményesekre több, mint 2 hetet vártunk, 4-szer jártam nálunk, mire sikerült megszerezni, és akkor is majd összevesztem velünk. Valami nem tetszett nekik a tervben, ezért újra kellett menni, de akkor meg azt mondta az ember, hogy neki most havi zárása van, ezért jöjjek vissza szerdán (hozzá kell tennem, hogy egyszer korábban már potyára mentem, mert ugyan ügyfélfogadási idő volt, de a muki szabin volt, és más persze nem adhatta ki a papírjainkat).
Erre persze nekem azért már kattant az agyamKép, hogy márpedig csinálja meg azonnal (ahogy azt igérte korábban), nem fogok a két gyerekkel fel-alá rohangálni Siófok és Szigetszentmiklós között, mert ő éppen nem kegyeskedik megcsinálni. Plusz épp a maradék ügyfélfogadási napokon (pl. szerdán sem, Pécsre mentünk az autónkért) rá sem értem (mert persze csak hétfő-szerda-pénteken vannak, akkor sem egész nap), nem tudom, mikor sikerült volna beadni a terveinket. Nagy nehezen végül megcsinálta, bár egy csomót várakoztatott (még jó, hogy a két gyerek aludt épp az autóban, bár ha Hanna épp ordított volna a várakozás miatt, akkor bevittem volna, hogy hallgassa ő isKép, ha már nekem rá kell várnom)...
Végül sikerült beadni!KépKép (Az viszont érdekes, hogy egy hivatalban sem voltak ilyenekKépKép, pedig az összes közműengedélyt én szereztem be, és az építési engedély beadásakor is nagyon kedvesek, készségesek voltak...)

Rit!

OrvosKép.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Gumicukor
Most lehet kapni a Dechatlonban 2500ért görkorit gyereknek, igaz ez nem az az állítható fajta, ami több lábméretre is jó, mi 28ast vettünk - ez a legkisebb, és igaz ugyan, hogy bQven nagy a lábára (ami jobb esetben is 25ös körül van)de tudja használni. Szerintem megéri.
Hát nálam is gondok bannak, az utóbbi idQben megszoktam, hogy ott a babkocsi elQttem, azon ott a fék, de most kocsi nélkül sokkal bizonytalanabb vagyok Kép

Kiskroki
Persze, hogy emléxem! Mi van veletek?

Na mit szóltok ehhez a nem semmi idQhöz? Hihetetlen, hogy már júliusra sem lehet nyaralást tervezni, Qszinte részvétem minden éppan Balatonoónak. Mondjuk most néztem a neten, állítólag Horvátországban is esik, ami elég ritkaságszámba megy az Q évi 320 napos száraz idQszakukhoz képest. Na van még 3 hete, hogy meggyógyuljon.

Nyusz
Szerintem nem a nasi miatt van, Q valszínüleg ilyen fajta, kiindulva az én lányomból - aki rendszeresen végigeszi az étlapot a bölcsiben. SQt most 7végén papa szülinapját ünnepeltük és ilyenkor van nasi, de mégsem volt gond sem az ebédel, sem a vacsival.

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Nyuszi
Igen kb ugyanarrol beszelunkKépKép
Szoval lehet hogy nem voltam vilagos,mi ket eves kozt sosem adunk semmi nasit,a turo rudi,keksz,biokoles eves utan van desszertnek,kb 3 naponta egyszerKépHa eszik ket eves kozott az csak gyumolcs+joghurt.
Nalam az a nasi ha ket eves kozott bevag egy csomag ropit+csomag kekszet ,vagy egesz csokit,mert ettol aztan nem elsz ehes senki sem...Meg en semKép
Aranyosak a nagy lanyokKép

Zsuzsa
Ennel hosszabb ciklusaid voltak??
Elod jo kis nyuszi a zoldsegekkel,ennel egeszsegesebb nincs isKépnalunk sajnos cskaa gyumi megy a zoldsegre egyenlore az mondja:kemeny....

Rit
Hat mi jovo heten Balcsizunk,remelem jo ido lesz,mert ott bezarva a lakasba nem ugyanaz mint itthon.De en azert orulok az esonek is,nonek apu bio zoldsegei,gyumolcseiKépKépKép

Beszti
Te mint szakertoKépKépSzerinted erdemes a hosszu ciklussal es minmum feletti ertekeimmel dokihoz menni???Vagy ne vagyem ennyire komolyan??

Alex nagyon orult nekunk amikor mentunk erte penteken.Annyira jo erzes volt amikor szaladt felenk es olelgetettKépKépPersze 2 perc utan mar rank se bagozott,a jatek fontosabb voltKépKép
Ugyhogy lathatoan nem viseli meg az elszakadas ilyen foramja sem tolemKépKép

Pusza
kata

Kép
Kép
kataa

Kataa
Hät nekem a 42 is sok. nekem mindig 30-35 között mozgott, ezért is keztem el ezt a teakúrát. pl. a mostani menszinapok is leredukálódtak 6 napra, az előző 12-höz képest. én előbb a természetes, szelídebb gyógymódot próbálom, minthogy rögtön hormont írjon fel a doki.
nem próbálod ki te is?
én igazából mindig izgulok, ha késik, mert azért védekezünk a Szil Péter által leírt természetes módszerrel, de ugye ez ilyen összevissza ciklusnál rizikós. most kíváncsi leszeek, hogy a következő hány napra jön.

tegnap bobozni szerettünk volna menni Visegrádra, de közbeszólt a nagyszerű idő... így amikor elállt, kimetnünk bicajozni, pontosabban apa az övén, Dani meg a kisbiciklijén én meg lobogtam utánuk gyalog. 1 órát végigkerekezett a ligetbena törpe. este meg úgy kidőlt, mint a zsák, még mesét sem kellett neki mondani, egyből feküdt az ágyba és már szuszogott is Kép

Rit
köszi a göritippet.
egyébként az időjósok 15-e után jósolják a kánikulát. mi 16-án indulunk, remélem legalább azon az 1 héten szuper idő lesz.

konyhánkra is a héten szerződünk le, végre eldöntöttük, milyen lesz Kép

na, megyek, mert munka van

KépKép
KépKép
gumicukor

Kataa

Persze az egesz csoki sem mindegy, hogy mekkora...Kép Kindercsoki, vagy tablas...Kép

Beszti

Nem semmi ez a tervhuza-vona, en is vegigjartam tavaly. Megcsinaltattuk a tetoter beepitesi tervet, de lehet csak akkor lesz belole valami, ha lesz 3. gyerek. Most kenyelmesen elvagyunk 120m2-en, mindenkinek van sajat szobaja, plusz egy vendegszoba. Nektek milyen lesz az uj haz?
Merre mentek ANgliaba? Nem semmi autoval, innen Mo-rol, probaltam azzal is, meg busszal is diak koromban...Kép

Emike most kb. harmadszor beteg 3 ev alatt, sikerult egy kis horghurutot osszeszednie. Elvittem a dokihoz, hat nagy hos volt amig oda nem ertunk, aztan mar nem akart bemenni, nyafizott mikor megvizsgalta a doki, pedig olben fogtam es kb 2 perc volt az egesz. Majd mikor a doki kozolte, hogy akkor var minket az oltassal, ha meggyogyult, kozolte hogy a bal vallaba keri...Kép a kis szajhosKép

Dannynek kozben kibujt a 8. foga es egyre tobb mindent mond, vegyesen, angolul es magyarul is.KépMeg a vegen nagyobb dumas lesz, mint Emi, fiu letere.

Zsuzsa

Elod nem semmi Duracell-nyuszi.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

FIÚS ANYUKÁK!!!!!!!SEGÍTSÉG!!!!!!
Voltunk ma kukidokinál. Márk 14 hónapos és szinte egyáltalán nem lehet visszahúzni a bőrt a kuki végéről, csak egy nagyon kicsit. Előzmények: 3 hetes kora óta húzogatjuk, mégse lazult a dolog. Nem műteni fogják, nem vágnak, altatni sem fogják "csak" elbódítják. "csak" alányúlnak valami szerkentyűvel, és meglazítják a bőrt. Hallott valaki valamit erről az eljárásról? Olyan rossz érzésem van. A neten utánaolvastam a fitymaszűkületnek, hát írnak mindenfélét, az egyik szerint hozzá kell nyúlni, a másik szerint magától megoldódik, a 3. azt írja, hogy várni kell 2-3 éves korig. Ilyen tanácstalan még soha nem voltam, egyzser azt gondolom, hogy feleslegesen megkínoztatom a kisfiamat, másszor arra gondolok, hogy inkább most egy pici beavatkozás, mint később egy nagy műtét. Komolyan kezdek beleőrülni ebbe. Ha valakinek van tapasztalata írja le LÉTSZÍ!!!!!! Hátha az is segít. Ennél jobban megzavarodni úgysem tudok.
Tudom, sokszor volt már téma a kuki, de most nagyon közel állok egy döntéshez, amit nagyon nehéz meghoznom. Segítsetek!!! Pénteken lenne a beavatkozás!!!

Születésnaposoknak BOLDOG születésnapot Kívánok!!!

Puszi:
Magdi

Magdi
mléna

Hali

Szülinaposoknak én is boldog 3. szülinapot kívánokKép

És Boldog névnapot Liliknek és NóráknakKép

Mi otthon voltunk hétvégén, apa kiment a volt fesztiválra nyakig érő sárban tankcsapdáraKép én inkább kihagytam.
Hát, nekünk mákunk volt a Balcsival június végénKép Én azt hallottam július az átlagnál hűvösebb, aug átlagos lesz.
Mindenesetre nyaralóknak jobb időtKép

Magdi
Én húzkodom mind2 kölöknek, nem tökéletes nálunk sem, időnként a mi dokink rásegít és ő azt vallja csak 3 éves kor után kell beavatkozni. Van valami kenőcs is állítólag, ami oldja a leatapadást és mégiscsak gyengédebb módszer.

Panda
Építkezési gondokKép Nekünk is volt pár bosszúságunk, ajtót fordítva raktak be és társai.
Sikerült Ádámot leszoktatni a szopacsról?

Nyuszi, Ilke
Kép szupiKép

Kataa
Gergő jövő héten megy anyuékhoz nyaralniKép
kicsit izgulok, bár a szülés idején is ott volt pár napot, de amúgy csak velem szokott ott lenni.

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?