Új privát üzeneted érkezett!

Jó anya módjára be sem számolok a nálunk történtekről....
Máté tegnap felállt Kép igaz csak 1szer, de ő ilyen alkat, mindent szép lassan kezd. Herce-hurca így még nem volt az elalvásnál.
És Máténak kijött 2 foga alul, mindez a hétvége alatt. Az egyik már elég régóta látszodott, hogy ott lesz (igaz Cat Kép), de csak nem akart áttörni, a másik viszont hipp-hopp bújt elő.
Annak amelyik gyorsan jött előt tiszta véraláfutás a környéke. Normális ez?

pusz. Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Gratula a felálláshoz Máténak.Kép Na lassan kezdi a folyamatos állást, mint Levi, ordítással.Kép Nálunk az oly szelíd Olit is nagyon megváltoztatta az állás.Kép

A véraláfutás az ínyen az normális dolog fogzáskor. Egy fogorvos mondta, hogy vérömleny keletkezhet ott, amikor a fog áttöri az ínyt, de az szép lassan fel fog szívódni.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Vannak híremim GABUSról:
Holnap csaszizzák, a 38. hétig húzták ki, de az egyik baba már nincs túl jól, mert nagyon nyomja a másik, így ha holnapig nem indul be a szülés, akkor de. csaszi lesz. Amint van hírem, azonnal megírom!

Cat Kép
köszi az infót. Nála is olyan, mint egy vérhólyag, szabályos vérömleny van az ínyén.
Annyira fura, hogy a kanálnak hangja van, amikor a szájába nyomom Kép Levinél semmi sem látszik egyelőre.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

gyomorégésre mi jó?????
kaja vagy valamilyen gyógyszer?
(és már néha büfizek is, mint egy kismalacKép)

a kicsik már betöltötték a 28 hetetKépKép

Ildikó,
nálunk a férjem mindenben segít (a kakis pelenkán kívülKép, de azért 1x sikerült neki kicserélni)
hasonlót javasolnék, mint Edit. az h másokhoz hasonlítgatod csak idegesebb lehet tőle és a célt nem éri el. gondolj bele fordított helyzetben nekem (neked) is rosszul esne. "pl. főzzél finomabbat aranyom XY milyen fincsi vacsival várja mindig a férjét"
kisebb dolgokra kell az eléjén megkéri, de mindig meg kell mondani a férfinak, h mit csináljon. hozza ide ezt azt, pelusozza át amíg te megeteted a másikat. segítsen fürdetésnél, de mondd meg neki, h konkrétan mit csináljon. a férfiak nem szertik azt, segíts, nem tudják a gyerekkel kapcsolatban mit tudnak segíteni, de ha megmondod neki (kedvesen), h fürdetésnél ő konkrétan mit csináljon segíteni fog. és egy idő után már megszokottá válik. perszer tudod, h fáradt és ő dolgozik értetek, de te egész nap a gyerekekkel dolgouol és 5-kor nem jár le a munkaidőd . kérd meg, h egy picit segítsen neked. kapjon feladatot, amit tud teljesíteni. és reméljük, h előbb-útóbb többet is fog.
aposomat nem nagyon érdekelte a gyerekünk (nem is haragudtam rá tudtam férfi) de amióta nagyobb: megy meg gügyög, tud vele mit kezdeni, teljesen odavan érte és mondta h jövőre majd vigyáz rá, akkor már el meri válalni. egyes férfiak a kicsi gyerekektől félnek és nem tudnak vele mit kezdeni.
na jó hosszú voltam...

OrsiKép
gratula MÁténak!!

Lilla,
nagyon ügyesek a babáitok és minden csodásan alakul nálatok.

pusz: Vikta
28+1KépKép 1 évesKép
vikta

Sziasztok!

Ildi!
Azért próbálom rávenni, hogy segítsen, eddig nem sok sikerrel. Kép Tegnap is lement velük az udvarra, aztán rájött, hogy megjavítja az egyik hintát, így nekiállt fúrni, fűrészelni. Persze nem figyelt a fiúkra és nekem is ott kellett lennem. Így később volt ebéd.
Nálunk most főleg az a baja, hogy nem tudja kialudni magát. Valamelyk gyerek mindig felébred éjszaka.
Neki kell dolgozni, pénzt keresni.Én pedig azért kapom az államtól a pénzt, hogy velük legyek.
Sajnos kezd úgy viselkedni, ahogy az apja annak idején. Pedig nem értett vele egyet. Kép
Meglátjuk mi lesz később, mit hoz a jövő.Kép

Eri
simones

Sziasztok!

Orsi!
Gratula Máténak a felálláshoz, és a fogacskákhoz!Kép

Gabusnak pedig drukkolok!Kép

Edit, Vikta!
Időnként megszoktam kérni hogy segítsen, pl. amíg én elmegyek zuhanyozni, foglalkozzon egy kicsit a fiúkkal. Ált. ennek az a vége, hogy ő fekszik az ágyon a fiúk meg üvöltenek. Pedig csak annyit kellett volna csinálnia, hogy leül egy kicsit melléjük a szőnyegre, és kész, ők akkor már szépen eljátszanak.
De majd türelmesebb leszek, és nem hozok fel példákat.Kép Max. két évet kell várnomKép

Ildikó
ildikó

Eri!
Hinta!Kép
Nálunk meg itt áll még a garázsban bedobozolva, nincs a ki összerakja...
Ebéd: Inkább kisüti a rántott tököt, csak én vigyázzak addig a fiúkra, igaz, ez a felállás most az egyszer nekem is megfeleltKép

Ildikó
ildikó

IldikóKép
akkor neked elég kemény lehet a 3 gyerekkel. szüleid, anyósék szoktak, tudnak neked segíteni?
úgy látszik, amit mi leírtunk te azt már mind kipróbáltad.
leírok egy erőt adó pozitív történetet:
az anyuka egy idő után egyedül csinált mindent és nem egy gyerek volt a háznál. az apuka egy kicsit besokalt a sok gyerektől és nem bírta nem erre szamított amikor vállalták őket, de ő kiléphet a gyereknevelés alól az anyuka meg nem. az apuka keveset volt otthon, inkább keresett valamit csak ne kelljen a gyerekkel lennie, majd telt-múlt az idő az apuka feltöltödött és most segít anyukának.

tudtok valamit GYOMORÉGÉSRE?

Vikta
28+1KépKép (a 28-at olyan jó leírni) 1 évesKép (az 1évest is jó leírni)
vikta

Orsi!
Gratula Máténak.Kép

Vikta!
Én a pattogatott kuricát és a natur nem sós mandulát próbáltam, mind a kettő bevállt.Kép
Ha egyik sem használ a Rennie-t lehet terhesség alatt is szedni.
Gratulálok 28 héthez és az év fordulóhoz.Kép

GABUSNAK sok-sok drukk a szüléshez.Kép

Lilla!
Nagyon ügyik vagytok.KépCsak így tovább!!!Kép

Annamari!
A mi srácaink is nyűgösködtek, de az időjárás viselte meg őket.KépMa már jobban viselkedtek.Kép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

JudytKép
köszi, kipróbálom, már holnap

Gabusnak én is drukkolok, dél körül sms-eztünk, akkor még a babók a pociban voltak.

Vikta
vikta

Gabusnak megy a drukk tőlünk is.

Vikta!
Nekem egyedül a hideg tej vált be.

És megjártuk a dévényest is. Szegénykéim végigüvöltötték az egészet. Azt azért nem mondanám, hogy alvósabbak lettek tőle. A ma esti műsor nem maradt el.

És elújságolom, hogy ma Gergő végre köbvette a zenélő forgót a szemével. Csak úgy forgatta a szemét körbe. És ma már nevetett rám, amikor meglátott- Ádám már vagy két hete tele szájjal nevet, amikor meglát. Olyan fantasztikus érzés, hogy az átvirrasztott éjszakák sem érdekelnek, minden fáradságot megér. Imádom a gyerekeimet. Komolyan, olyan, mintha szerelmes lennék beléjük.

Orsi!
Máténak hatalmas gratula! Nagyon ügyes a legény. Hm, már látom, hogy írod, hogy nem győzöl kétfelé szaladni utánnuk.

Na puszi mindenkinek
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

CATKép
KÖszi a szopis étrendet, remélem hasznát veszemKép

AnnamariKép
akkor a tejjel is kísérletezemKép

csütörtörkön megyek dokihoz. olyan kíváncsi vagyok, h mekkorák a picik.

Vikta
28+2KépKép 1 évesKép
vikta

Ma 11:13-kor megszülettek Gabus ikrei. Annamária 2450 gr/49cm és Bátor András 2400 gr/50 cm-el. Mindenki jól van!

GRATULÁLUNK NEKIK!

Orsi
KépKépKép
icsilya

SOK BOLDOGSÁGOT GABUSÉKNAK!

Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Gabus! Legyetek nagyon boldogok!!!! Kép Kép

Én olvasok és képeket nézek, írni nincs időm, erőm és néha kedvem Kép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Gabus!

Nagy gratula Nektek!Kép Kép
Jó egészséget, és sok tejcsit kívánunk!Kép

Ildikó
ildikó

GabusKépKép
gratulálok és boldogságot, egészséget kívánok nektek.

vikta

Gabus!
Boldogságot, egészséget kívánunk!KépKép

Eriék
simones

GabusKép
Nagyon sok boldogságot!Kép Sok tejcsit!Kép

Gyöngyi

bgy

Gabus! Kép
GRATULÁLOK a babákhoz! Kép Kép

Doris! Kép
Emlékszel te mit mondtál nekem? Én most ugyanezt kérem tőled... Kép
(Ha nincs időd, tedd amit Szilvi, nagyon jó ötlet szerintem, sokszor én is ezt teszem.) Kép

Az jutott eszembe, hogyha valakinek esetleg netán elapad a tejcsije valami oknál fogva, akkor az valamennyi ideig utána még visszahozható?

Nincs rá okom, hogy ezen aggodalmaskodjam, hiszen most van bőven szerencsére, de azért mégis megnyugtató lenne az igen válasz. Kép Kép

(Tavaly egyik pillanatról a másikra merült ki a készlet... Talán ezért van bennem egy kis félelem ezzel kapcsolatban.)

Vadvirág
Vendég

VadvirágKép
Nekem a szülés után 1 héttel elapadt a tejcsim. Valószínűleg azért, mert sokat stresszeltem. Kaptam rá Maxolon tablettát, nőtt a mennyisége, de nem lett ugyanannyi mint előtte...Kép Ebből kifolyólag nincs is elég tejem a két babának. A Maxolon-ra egyébként azt mondják, hogy inkább placebo hatása van...
DE!!! Ne is gondolkozz ilyenen, úgyse fog bekövetkezni!Kép

Gyöngyi

bgy

Vadvirág!
Igen Kép
De ne aggódj, nem lesz semmi baj. Kép

Eri
simones

Ja, azt elfelejtettem írni, hogy nem mindegy hogy a szülés után mennyi idővel apad el. Azt hiszem 1 hónapon belül hozható vissza. De ez nem tuti. Tőlem mindenesetre megkérdezték, hogy mikor is szültem...

bgy

GABUS!
Gratulálunk!!!KépKép
Nagyon sok boldogságot és egészséget, valamint sok-sok tejcsit kívánunk!Kép

Vikta!
Bevált valami a gyomorgésére?

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Gyöngyi, Eri! Kép
Köszönöm.Kép

Vadvirág
Vendég

Vadvirág-én olyanról is hallottam, hogy örökbe fogadott újszülött kisbaba stimuláló szopása hatására a soha nem szült anyuka teje is beindult!
Tehát szerintem mindent lehet, csak akarni kell, de nagyon!
De azt hiszem pont ez az, amiben nem szorulsz senki tanácsára, bátorítására...Kép
k
pkinga

Ó Lányok, itt vagyok újra!
Gratulálok a sok új kisbabának, kismamának. Sajnos még nem teljesen vagyok képbe, ne haragudjatok, mostantól igyekszem.
Szóval a történetünk: május közepén abbahagytam a munkát, így megszűnt a net is. Elindítottuk itthonra a bekötést, ami úgy tűnik, végre össze is jött. A múlt héten már volt egy napig, de elmentünk hétvégére pihenni, s mire megjöttünk el is veszett az ADSL kapcsolat.
Babáimmal (két pasika) a 29. hetet tapossuk. Szerencsére minden rendben, legnagyobb nyűgöm, hogy sokat zsibbad a fenekem a sok fekvéstől meg üléstől. Bár nagyobb gond ne lenne ezután se!!!
Vikta!
írj holnap az uh után, kíváncsi vagyok mekkorák a babák. Nálam a 26 hetes uh-n BDP 67-65 mm volt. Gyomorégésre a barátnőmnél az ananász segített.

Jó itthon, de a legjobb újra olvasni Benneteket!
Enikő
28+5 és az 5 éves
olajfácska

JudytKép
nyomom a pati-kukit mintha kötelező lenne. nagyon szeretemKép kicsit jobb tőle a helyzet és hűtött vizet szoktam még inni az is jót tesz. de nem az igazi.
másrészt ha eszem valamit úgy érzem magam, mint aki egy nagy vacsorán vett részt, így keveset de állandóan eszem.
egyszerre tele vagyok ég a gyomrom és hányingerfélém is van. szerencsére ez nem egész napKép

EnikőKép
de jó, h újra itt vagyKép sokat gondoltam rád és nagyon kíváncsi voltam mi van veletek. örülök te és a babák jól vannak és minden rendben.
nálunk az a helyzet(hátha nem olvasol több hétre vissza) a külső méhszáj nyitva van ezért kell sokat pihizni, amit meg is teszek a babák miatt,, meg azért , mert ha sokat mozgok nagyon fáj a pocim. de szerencsére a babák jól fejlődnek, így minden renben van. várom már a holnapi vizsgálatot és picit (nagyon!!) izgulok az eredmények és a méhszáj miatt.

te mikorra vagy kiírva? mi szept 25-re.

28+3KépKép 1 évesKép
vikta

VadvirágKép
nálam valószínű a sok idegeskedés (lakás értékesítés, családi bajok), a kevés folyadék és mert kevesebb tejci volt, mint amit Dalma kért volna ezért állandóan evett és így nem tudott a tejci újratermelődni ezért ment el a tejci. (most válogathatok a variációk közül) de mituán elment próbáltam még visszahozni, mert a védőnő szerint 2-4 hétig még visszahozható.
remélem nálatok minden rendben leszKép

vikta

Vikta :-)
Emlékszem a méhszáj problémádra, de nem a belső volt nyitva? Végül is nem varták össze ugye?
Szerencsére nem fáj a hasam, csak naponta 3-4-szer megkeményedik. Azért neked nem könnyű az egy éves mellett. A lányom nagyon jól el van egész nap, jókat játszik, hagy pihenni, és sokat van a mamáéknál is.
A múltkor kimentem a postáért és kihúzgáltam néhány gazt a sziklakertből. Na utána szúrt alul a hasam. Gondolom ez nem volt jó ötlet. Lefeküdtem, elmúlt. Azért már meg akarom kérdezni a dokit, milyen jelekre kell figyelni, vannak-e vészjelek. Mennyit kell feküdni? 1-1 mosogatógép ki-bepakolás egy kis főzés belefér? Én még 3000 méhszájú vagyok, de nem tudom érzem-e pl. ha elkezd nyílni.
Nálam mindkettő fejvégű. Nálad? A nemek kiderültek már?
kiírás:szept 23 (cél legalább szept 10)
Puszi: Enikő
28+5 + 5
olajfácska

EnikőKép
nem varrtak össze.
nehéz Dalmácskával, de a férjem anyukám és anyósom rengeteget segít. nélkülük ténleg nem itt tartanék. leviszi vki a játszótérre minden nap a gyereket, stb (én már ezt sem tudnám és nem is csinálhatnám meg)

én már szeptembernek is örülni fogok (ezt meg is beszéltem velük, h akkor lehet kijönni, de azért még párszor elmondom nekik-ezt komolyan írtam-). persze minnél tovább élvezik a vendégszeretetemet annál jobban fogok majd örülni.
az egyik kisfiú a többit majd holnap az uh-n.
nálatok a nemek? akkor szülhetsz normális módon?
nem tudom a 3000 mit jelent.

Vikta
és a 2 nappal fiatalabb pocilakókKépKép 1 évesKép

hol szülsz? már elfelejtettem...
vikta

CatKép
Hány hónapos kortól használható a PP Aria Twin? Jól emlkészem, hogy ti Olaszo-ban vettétek a PP Duette babakocsit? Mennyivel olcsóbbak ott a cuccok? Októberben megyünk haza 1 hónapra, és nem vinném ha nem muszály a Symbabát, mert irtó nehéz. Később úgyis vennék esernyőkocsit, és gondoltam ha már 4 hónaposan használható, akkor már most meg lehetne venni esetleg... Tesómék meg mennek Olaszo-ba nemsokára...

Vagy esetleg tud valaki olyan bababoltot ahol lehet autósülést és babakocsit normális áron kölcsönözni?

Gyöngyi

bgy

GyöngyiKép
Olaszban olyan 30%-al olcsóbbak a cuccok, a teljesen mezei boltban mint itt. Ha amúgy is arra járnak, akkor nagyon megéri, de csak azért kimenni nem éri meg, mert az üzemanyag drágább. Az Aria Twin nem 100%-ban dönthető, de én 4 hónapos gyerkőcöket már simán beletennék. Nagyon szeretem azt a kocsit, szerintem jól jártok vele. Csak ajánlani tudom. Extra könnyű.

Cat

Cat
Kép
cateye

Gyöngyi Kép
ha gondolod, nekünk van több ikerkocsink is. Nagyon szívesen kölcsönadom, amíg itthon lesznek. Mit szólsz???
ülésben is tudok segíteni, ha nem zavar, hogy nem egyforma és nem a legújabb (1 römer és egy hauck).

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

CatKép
Köszi. Egyébként is mennek, ezért jutott eszembe ez a lehetőség. Nekem is nagyon szimpi a kocsi, 1 éves korukra mindenképpen terveztem venni, de most ezzel a hazauttal kicsit változott a helyzet.

OrsiKép
Nagyon köszönöm a nagylelkű ajánlatod.Kép Írok emilt és akkor meg tudjuk beszélni a dolgot.

Gyöngyi
akinek Rékája már 2 órája egyfolytában táplálkozik...

bgy

Lányok!
Járóka ügyben tudnátok tanácsot adni? Szeretnék venni fát, görgőset, felemelhető aljút. De a méretét nem tudom eldönteni.
Amit találtam 100x100 cm: 17.000 Ft
100x120 cm: 19.000 Ft
110x130 cm: 24.000 Ft
Szerintetek elég a legolcsóbb? (Azért szeretnék, mert napközben abban lennének velem a nappaliban, mert a gyerekszoba az emeleten van és ott nem látnék rájuk.)
Nem tudjátok Mártival (Hideyosi) mi lehet? Régebbre nem olvastam vissza, de mostanában nem látom.
Köszi! Széép napot!!!
Enikő
28+6 és 5 év
olajfácska

EnikőKép
Nálunk is a nappaliban voltak a gyerkőcök, és egy 1*1-es járókában. Ez kb. 4-5 hónapos korukig jó, mert utánna ha elkezdenek forgolódni, már zavarják egymást, és kicsi nekik. Igazából nem tudom, hogy a nagyobb járókában mennyivel tovább maradtak volna, mert én utánna letettem őket játszószőnyegre a földre. Azon sokkal gyorsabban fejlődött a mozgásuk, kitágult számukra a világ. Vannak járóka és játszószőnyeg pártiak, nekem az utóbbi jött be.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

sziasztok mamik,

nem volt még szoptatos párnám.
melyiket vegyem?
nektek milyen vált be?

1. kifli alakú párna
Kép

2. "nem tudom alakú" párna

Kép

köszi: Vikta
lassan indulok doki bácsihozKép
28+4KépKép 1 évesKép
vikta

ViktaKép
Ikrek szoptatására az első fajta kifli alakú a jó. Persze, ha egyszerre megpróbálod őket szoptatni. Ha nem, akkor a második is jó. Nekem már a terhesség alatt is nagy szolgálatot tett, az alvásnál.

Drukk a dokihoz, hogy minden oké legyen.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Köszi Cat!
Én is az első pár hónapra gondoltam, ha már forognak nem hiszem, hogy a plusz 20 cm annyira jelentős lenne. Tényleg inkább kitenni őketakkor szőnyegre. Mivel eltolt szintes a házunk eléggé kiesik a gyerekszoba, én se vagyok sose fönnt a hálóban és a lányom is egész nap a nappaliban (most az udvaron) játszik. Biztos, hogy a picik is itt lesznek. Azért is szeretnék gurulósat, hogy a teraszra kitolhassam. Remélem szép hosszú vénasszonyok nyara lesz és a szeptemberi születés ellenére lesz időnk kintlenni.
Vikta!
Mi volt a dokinál?
Nálunk két fiú van. Az jó, ha mindkettő fejvégű? Mármint szülés szempontjából? Bár nem tudom, de lehet a császár jobb lenne. Ne tessék megkövezni, nem tudom melyik lenne jobb. Talán már írtam, hogy az első szülésem viszonylag könnyű és gyors volt, de utána hónapokig tartó szenvedés volt a gátsebemmel. Ha ez megismétlődik félek nem lesz erőm az ikreket ellátni.
Győrben szülünk. Te a Péterffyben, ugye?
Puszi!
Enikő
28+6 és 5
olajfácska

Sziasztok!
Nekem kifli alakú van, és az jó. Még most is használom, 15 hósak.
Szülés: egy falvágott hassal sem biztos hogy jobban jársz. Mellesleg az első szülésemnél én is bajlódtam a gátsebbel, a másodiknál alig, az ikreknél gyak. egyáltalán. Az elsőnél egyrészt nagyobbat is vágtak, meg a többinél már bevetettem homeobogyókat rögtön, sőt most legutóbb aloe krémet, lötyit is.
Vadvirág! Visszahozható, de inkább el se menjen!
Üdv: Claire
claire

EnikőKép
Még nem jelent semmit, hogy fejvégűek a fiúk, mert nekem is azok voltak, de Samu a 32. héten fordult meg farosra. Azért drukkolok, hogy ne legyen csaszi. Ahogy Claire írta, a vágott hassal sem könnyű ám ellátni a piciket. Én először vonszoltam magam, a hasamat fogva. Neked meg könnyebb helyzeted van már, mert egyszer már szültél. Csak a természetes szülés lenne a legjobb.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Zsuzsitól egy másik ikertali címeKép
Újabb Országos Ikertalálkozó, azaz az IKERFEST 2005, most szombaton.
www.netudki.hu

Eri
simones

Enikő!
Komplikációmentes sima szüléssel sokkal jobban jársz, mint csaszival. Kép

Eri
simones

Enikő!
Nekem is fejvégű volt mind a két fiú és már 8 cm-re nyitva voltam, de a dokim mégis a csaszi mellett döntött, mert Attila (a kisebb súlyú) kitérő fejfekvésű volt, és nem mertünk kockáztatni.Utólag már nem is bánom, mert szegénykém így is nagyon elfáradt.

Lányok!
Még le sem írtam a szülés történetünket.
Azt tudni kell, hogy a fiúkkal azt beszéltem meg, hogy 13-án már megszülethetnek, de ők még vártak egy napot, mert csak hétfőn (13-án) döntöttük el a véglegesen a nevüket.Kép
Szóval kedden (06.14.-én) hajnali 1-kor arra ébredtem a kórházban, hogy mensi szerű kis görcsöléseim vannak.Egy óra elteltével kimentem az éjszakáshoz, és kérdeztem tőle, hogy ezek fájások-e, mert már 5 percenként érzem a görcsölést.Megkérdezte, hogy fáj-e a derekam, és megfogta a hasam, és azt mondta, hogy ezek még nem fájások.Hajnali 3-kor azt vettem észre, hogy már vérezgetem is.Ekkor is kimentem az éjszakáshoz, erre azt mondta, hogy csak tágulási vérzés.
Tovább néztem a fájásokat, és reggel hatkor már 3 percenként jelentkezett. Ekkor is szóltam a szülésznőnek, de nem reagált rá.Bementem a szobánkba lezuhanyoztam, hajat mostam és úgy döntöttem nem várom meg a vizitet, mert már kezdtem kimerülni.ELmentem megkeresni a dokimat, de azt mondták nem lesz aznap.Kép
Ekkor a főnővérnek elmeséltem a hajnalban történteket, és rögtön megvizsgáltatott a dokim helyettesével.Ekkor (7.15-kor)derült ki, hogy már 8 cm-re ki vagyok tágulva.Gyorsan hívta is a dokimat telefonon, aki rohant be a szülőszobára.
Örjöngött, hogy miért nem vizsgált meg valaki hajnalban.Először megkérdezte, hogy megszüljük-e természetes úton, de amikor megnézte az uh vizsgálat eredményét, és a "B" magazat kitérő fejfekvésű volt és 2400g-ra becsülték, rögtön rohantal velünk a műtőbe.Abban a pillanatban Én is azt a megoldást láttam biztosabbnak, amit a dokim javasolt.Mindössze 23 perc alatt végbement a csaszi.Fel sem tudtam fogni, hogy kétgyermekes anyuka lettem(8.03 és 8.04 perckor).KépFantasztikus érzés volt látni a két kis manócskánkat.KépIgaz, hogy fájdalmas a felépülés a csaszi után, de a két kis apróság feledtetni tudja mindezt.Kép
Nagyon kibuktam az éjszakás szülésznőn, mert több mint 2 és fél hónapja ott voltam és ennyire nem foglalkozott velem.Nem nagy vígasz, de meg is kapta a magáét, mert ugyanis a dokim a főnöke (osztályvezető főorvos).
A csaszi után 5 nappal már itthon is voltunk a két fiúnkkal.Kép

Egy kis képes beszámoló a fiúkról:

Ákos:
Kép

Attila:
Kép

Judyt
KépKép
judyt

MamikKép
nagyon boldog vagyokKép több hete ez volt az első nyugodt éjszakám. (persze kismamó 2x felkele 1-1 percre a kábszerért/cumi/de ezt már megszoktuk.) olyan híreket mondott a doki bácsi, h nyugodtan tudtam aludni és kipihenten ébredtem. csak jókat mondottKép

a méhszáj nem nyilt tovább, a belső még mindig teljesen zárt.
a gyerekek jól vannak és jól fejlődnek 1300 g körüliek.
mindketten fejvégűek (Cat remélem nálunk nem ficeregnek márKép)
és már ott tartunk, h nem aug közepén hanem végén vagy szeptember elején kell a kórházban nyaralnom.
az egyik kisfiú a másik meg kislány.
minden nagyon jó, tegnap olyan boldog voltam, h elkezdett fájni a fejem.
bocs egy kicsit hosszú voltam, de nem bírok magammal.
a pihenés megtette hatásátKép
nagyon boldog vagyok és nagyon édesek voltak az uh-n. nagyon szép a kis fejecskéjűk és édesen egymáson fekszenek.KépKépKép
persze a pihizést, nem emelést, stb továbbra is be kell tartani. így is teszek.

CatKépClareKép
köszi akkor a kifli alakút veszem meg.

CatKép
én úgy gondoltam, h mivel ikrek így kevesebb a helyük és már nem tudnak forgolodni az utsó időben. de akkor Samu nagyon mozgékony voltKép

ClareKép
volt már szó ezekről a bogyókról, de mire mit kell szedni? gátseb? szoptatás? a gyógyszerész meg tudja mondani? milyen lötyit?

EnikőKép
nekem szerencsére semmi problémám nem volt a gátsebbel/gyógyulásával.
már írtam itt én hüvelyi úton szertném megszülni őket, szerintem ez a természetes mód jó nekik is (persze ha nincs semmi probléma) és komolyan rettegek a császártól.
mi az I. számú női Klinikán szülünk.

28+5KépKép 1évesKép
vikta

JudytKép
a srácok nagyon édikKépKép
mindig ilyen nyudogtak?Kép

ez a nővér nem szimpi. ezt most nagyon finomam fogalmaztam.
altattak vagy epidurálisan érzéstelenítettek? mikor kaptad meg a fiúkat?
a szülés előtt nyitva volt a külső méhszájad, többek között ezért is kellett befeküdnöd a 30 hét körül. jól emlékszem? lehet h ezért volt gyors a tágulás?
az 5 nap tényleg jól hangzik. nem kellett sokat bent lennetek.

Vikta
vikta

ViktaKép
Én megszavazok Nektek egy természetes szülést, minden adott hozzá!Kép
Gratulálok a vegyespároshoz! Nevek vannak már ?

JudytKép
Nagyon szépek a fiúk! Úgy elbabáznék velük.Kép

Veled voltak a babák végig a kórteremben ? Hogy megy a szopi?

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziaisztok! Kép

Vadvirág Jázminjának nagyon boldog 1. szülinapot!!
Kép

Szorgosan olvasgatok és nézem a képeket is. Fiúk jól vannak, csak imádni lehet őket, vigyorognak kacagnak Kép Kép Lassan dömper méreteket öltenek Peti 4,88kg Gergő 5,36kg Kép Sajna már pótolunk tápszerrel.
Én amúgy tiszta gyagya vagyok Kép csak tudnám mi a bajom. A héten begyulladt és ki is fakadt a fülem, és olyan hisztis vagyok mint aki folyamatosan menstruál. Pedig semmi okom éppen panaszra. Jövőhéten 3 hónaposak a fiúk, és én még mindig ott tartok, hogy mi lett volna ha ...
Na, nem nyivákolok tovább.

Pocakosok, kitartás!! Kép

Szilvi

Kép

Sz.

KépKép
sziszus

Szilvi! Kép
Nahát, micsoda meglepi, nem is számítottam rá... Kép
Jázmin nagyon szépen köszöni. Kép

Tüneményesek a pasik! Kép Kép

Vadvirág