Enikő!
Nekem is fejvégű volt mind a két fiú és már 8 cm-re nyitva voltam, de a dokim mégis a csaszi mellett döntött, mert Attila (a kisebb súlyú) kitérő fejfekvésű volt, és nem mertünk kockáztatni.Utólag már nem is bánom, mert szegénykém így is nagyon elfáradt.
Lányok!
Még le sem írtam a szülés történetünket.
Azt tudni kell, hogy a fiúkkal azt beszéltem meg, hogy 13-án már megszülethetnek, de ők még vártak egy napot, mert csak hétfőn (13-án) döntöttük el a véglegesen a nevüket.
Szóval kedden (06.14.-én) hajnali 1-kor arra ébredtem a kórházban, hogy mensi szerű kis görcsöléseim vannak.Egy óra elteltével kimentem az éjszakáshoz, és kérdeztem tőle, hogy ezek fájások-e, mert már 5 percenként érzem a görcsölést.Megkérdezte, hogy fáj-e a derekam, és megfogta a hasam, és azt mondta, hogy ezek még nem fájások.Hajnali 3-kor azt vettem észre, hogy már vérezgetem is.Ekkor is kimentem az éjszakáshoz, erre azt mondta, hogy csak tágulási vérzés.
Tovább néztem a fájásokat, és reggel hatkor már 3 percenként jelentkezett. Ekkor is szóltam a szülésznőnek, de nem reagált rá.Bementem a szobánkba lezuhanyoztam, hajat mostam és úgy döntöttem nem várom meg a vizitet, mert már kezdtem kimerülni.ELmentem megkeresni a dokimat, de azt mondták nem lesz aznap.
Ekkor a főnővérnek elmeséltem a hajnalban történteket, és rögtön megvizsgáltatott a dokim helyettesével.Ekkor (7.15-kor)derült ki, hogy már 8 cm-re ki vagyok tágulva.Gyorsan hívta is a dokimat telefonon, aki rohant be a szülőszobára.
Örjöngött, hogy miért nem vizsgált meg valaki hajnalban.Először megkérdezte, hogy megszüljük-e természetes úton, de amikor megnézte az uh vizsgálat eredményét, és a "B" magazat kitérő fejfekvésű volt és 2400g-ra becsülték, rögtön rohantal velünk a műtőbe.Abban a pillanatban Én is azt a megoldást láttam biztosabbnak, amit a dokim javasolt.Mindössze 23 perc alatt végbement a csaszi.Fel sem tudtam fogni, hogy kétgyermekes anyuka lettem(8.03 és 8.04 perckor).
Fantasztikus érzés volt látni a két kis manócskánkat.
Igaz, hogy fájdalmas a felépülés a csaszi után, de a két kis apróság feledtetni tudja mindezt.
Nagyon kibuktam az éjszakás szülésznőn, mert több mint 2 és fél hónapja ott voltam és ennyire nem foglalkozott velem.Nem nagy vígasz, de meg is kapta a magáét, mert ugyanis a dokim a főnöke (osztályvezető főorvos).
A csaszi után 5 nappal már itthon is voltunk a két fiúnkkal.
Egy kis képes beszámoló a fiúkról:
Ákos:
Attila: