Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Na csajok voltatok előadáson? Milyen volt? Magenheim drnő tartotta? Megismertétek egymást?
nikcsi

Sziasztok

Voltunk előadáson, bár Esztit nem találtam meg, csak Babát, őt viszont első látásra Kép)

Magenheim dokinő kezdte az előadást, nem sokkal jutottunk a mikor induljunk a kórházba téma utánig, amikor elhívták szülni. Utána azt hiszem Szép doki vette át a stafétát, bár a nevében nem vagyok biztos.
Mindenesetre kisebb kitérőkkel érdekes dolgokat mondott. Õ mindenképpen az előkészületekre /légzés, meditáció.../ helyezi a hangsúlyt, és csak nagyon szükséges esetben ajánlja a tényleges fájdalomcsillapítást.
Nekem mondott újat is, hogy inyekcióval segítik a placenta leválást.
Utána pedig szülőszobát látogattunk, bár a létszám miatt elég szűkös volt. Nekem megfájdult a fejem, így gyorsan elmentünk a férjemmel, majd máskor nyugodtabb körülmények között nézelődök.

Volt számomra zavaró tényező is, okoskodó kismama személyében, de az orvosok, szülésznő jól elhárította őket.

Szóval megérte elmenni :o)

Kati 24+2

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Sziasztok!
Jómagam is Margitos lennék, és érdekelne ez az előadás. Minden hétfőn más a téma, vagy végül is elég egyszer elmenni, ugyanazt mondják el? (plusz körbevezetés a szülőszobákon)

Köszi és jó pocakosodást!

shaloya
17+3
shaloya

Shaloya
Négyféle előadás van, négyhetente ismétlődnek. Tehát a minden hónap első hétfőjén mindig ugyanaz az előadás van, és így tovább...

Kép
Kép
Kép
cas

CasKép
Köszönöm az infót!!!
shaloya

Abessza! A PIC-es szobába a PIC-ről (újszülött intenzív) kerülnek ki a babák az anyukájukkal mielőtt hazamennek, hogy szokják egymást kicsit. (Ha van rá igény meg lehetőség.) Ez 2 ágyas.
aranyhold

Köszi az infókat lányok!
Zseppymano, kicsit megleptél ezzel, hogy a csaszi után 2 órával már fel tudtál kelni, eddig nekem min. 6 órát mondtak. Remélem, én is ilyen fitt leszek, nem akarok katéterezve nyöszörögni. Kép
Bevallom, kezdek eléggé izgulni, bár eddig csak jókat hallottam a császárról.
abessza

Abessza
Amikor bent voltam a szomszéd szobában csupa császáros kismama volt, és nagyon fittek voltak. A mi szobánkban mindhárman a gátunkkal többet szenvedtünk... (Vicces volt nézni, ahogy végigballagtunk a folyosón, popsit kitolva, kicsit meggörnyedve, hogy minél kevésbé böködjenek a madzagok, leülésről-lefekvésről nem is beszélve... KépKépKép)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok.
Nikcsi, én is voltam előadáson, tényleg nem volt rossz.
Kati,Babát én is megtaláltam, beszélgettünk fent amikor a szülőszobákat néztük.Te merre ültél az előadáson?
eszti2

Eszti

Azt hiszem, akkor mi is beszélgettünk, csak nem tudtam, hogy Te vagy. :o))
Akkor szörnyülködtünk a miért viszik el a gyerekemet első éjjel csajszin nem?
Én Baba mellett ültem az előadáson a párjainkkal szegélyezve.

Kati 24+3

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Kati, igen akkor ezek szerint beszélgettünk is..Kép
Viszont most nem tudlak hova tenni, tök ciki...
Rajtam egy rózsaszín póló, és világos nadrág volt, copfban volt a hajam, meg szemüveg volt rajtam.Akkor én is azon az oldalon ültem ahol Ti, csak közvetlenül a legelején, mellettem lett szerintem rosszul egy csajszi, nem tudom mi lehetett vele..
eszti2

Abessza,
2 órával utána még nem keltem fel. csak elkezdtem először az egyik oldalamra fordulni (úgy feküdni 20 percet) majd másik oldalra. engem 10-kor császároztak és 1/2 4 körül keltem fel zuhanyozni. De azt még erős segítséggel. Azért javaslom, mert mások akikkel együtt voltam nem kezdték el és nagyon nehezen ment a lábra állás nekik.

Cas,
Én inkább szenvedtem volna a varratokkal, csak normális úton szülhessek. Szóval mindkettőnek megvan az előnye-hátránya. Engem csasziztak, de még is ellenzem, ha nem muszály. Szóval én meg azzal szenvedtem, hogy fizikailag nem vette tudomásul a szervezetem, hogy már nincs lakó és majd leszakadt a derekam. (pedig én nem vagyok egy nyávogos alkat), de 4 óránként vettem be a panadolt. A fekvésről pedig ne is beszéljünk...

Képzeljétek ma voltam a dokinál és úgy néz ki nem engednek dolgozni már. szóval azt hiszem pihengetek...

Zseppy 9+2 (ha minden igaz)

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Eszti

Én emlékszem rád :o) Én fehér nadrágban voltam és fehér-rózsaszín csíkos ingben. Hosszú sötétbarna hajam van, és ki volt bontva.
És én sem vagyok egy soványság :o)

Egyenlőre jó kislány vagyok, mert még nem híztam egy kilót sem, csak fogytam eddig. Már a dokim és a védőnő is megkérdezte, hogy ugye, nem fogyizom, mert az nem jó a gyereknek. Egyenlőre szerencsém volt, na és persze a betegség is hozzájárult.

Zseppy, szerintem is akkor teszed a legjobban, ha pihengetsz. Nálam a 16. hét körül szüntek meg a panaszaim, lehet, hogy Te is szerencsés leszel, addig viszont ne erőltesd meg magad!

Kati 24+4

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Zseppy
Ennyire komoly a helyzet, hogy egyáltalán nem dolgozhatsz többet?
Ja, és én nem a császárt akartam reklámozni (én sem véletlenül szültem meg hagyományos úton a 4200 g-os 55 centis "kicsi" fiamat Kép), hanem Abesszát megnyugtatni, hogy azért a császár sem tűnt olyan vészesnek, látva ezeket a kismamákat... Nyilván mindkét fajta szülésnél van aki gyorsabban, van aki lassabban épül fel.

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,

persze. tudom én. de én még mindig nem vagyok császár párti.
Hát a helyzet az, hogy szívritmus zavarom van. Szóval alap esetben a legkisebb terheléstől is (az amúgy max.50-es pulzusom) felszalad olyan 180-ra. Szóval amit eddig szedtem ahelyett adtak mást. Csak ettől meg nagyon alacsony a vérnyomásom és ugyanúgy rosszul vagyok... Na, mindegy...

Viszont a doki ajánlotta az Elevit-et. elkezdtem szedni és egy hónap alatt híztam 2 kilót, úgyhogy szinte kajára sem tudok nézni. Jó mi? Azt hiszem inkább eszem gyümölcsöket.

Szóval, száz szónak is egy a vége! Abessza ne izgulj!

Zseppy

ui: Cas, utólag is bldog névnapot, mert ezt mindig elfelejtem írni:-)

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Kati
Érdekes amit írsz - előadás. Akkor tök más nézete van Szép drÚrnak és Magenheim drNőnek. Amúgy nekem mindkettő névhez jó tapasztalat fűződik. Doktornő volt a választott dokinénim, Szép doktorúr, aki segített kipaszírozni Korit. Annyira nagy segítség volt, én olyan hálás voltam, na amennyire ezt mutatni tudtam, mert tiszta kába voltam. A férjem meg már majdnem szólt a dokinak, hogy másszon le rólam, mondtam még csak azt kellett volna, bár lila is volt utána a hasam.
Az okoskodó kismamán ne akadj ki! Ha visszaolvastok archivba, akkor amikor én voltam az aztán kiakasztó volt! (Miért nem lehet 6 hétig szülés után szeretkezni, kérdezte egy kismama. Elmondták, megkérdezte mi lesz, ha mégis. Persze mindenkinek kikerekedett a szeme, aztán közölte, hogy mert a férje 6 hétig nem fogja bírni szex nélkül.)

Abessza
Én nem voltam császáros, szülés után még 3 órával sem tudtam lábra állni és úgy tolt át a szülésznő osztályra. Kicsit szégyennek is éreztem, de ez van.

Cas
Akkor én úgy mentem tisztára, mint a pingvinek, lassan és jó távol (a normálhoz képest) a lábaim egymástól.

Eszti
Én nem voltam előadáson, én ezen már túl vagyok, sőt a szülésen is (02.19.)!
nikcsi

Sziaztok.
Tudom Nikcsi hogy túl vagy rajta, csak Te kérdezted, hogy ki volt előadáson és válaszoltam, hogy én voltam.
Kati, akkor ha jössz hétfőn akkor Te már biztos meg fogsz engem ismerni egyből.
Sajnos én az elején híztam meg nagyon, elkezdtek tömni elevittel, mert abszolút nem ettem rendesen, és az lett a következménye hogy jól meghíztam, de mindegy, majd leadom, attól nem félek hogy rajtam marad a felesleg, mert fogytam már egyszer 38 kg-ot egy hosszú betegség után.

Lenne egy kérdésem azokhoz akik már szültek, mert hétfőn elfelejtettem megkérdezni az előadáson.
A baba számára kell rögtön bevinni rugikat, stb. vagy azt a kórház ad és nem is lehet bevinni?
KösziKép
eszti2

Eszti,
Ruhát nem kell vinned, egyedül kis zoknit és kesztyűt érdemes, mert azt bennt nem adnak. Nagyon tudnak fázni, ill. ha hosszú a körmük anyon karmolásszák az arcukat.
myra

Cas, Zseppy, köszi a bíztatást! Kép
Zseppy, ki segített neked zuhanyozni? A nővér, a szobatársad, rokon?

A dokim azt mondta, ruhát nem kell vinni a picinek, mert angolpólyába rakják... abba is kell zokni neki?
abessza

Zseppy
Hát, remélem azért jól vagy! Nézd úgy, hogy végre van időd lábatlógatni otthon. Én nagyon élveztem! Kép
Ja, és köszi a köszöntést! Kép

Nikcsi
Hát az biztos, hogy a varratszedés után hirtelen sokkal fittebb az ember lánya... Kép A pingvin jó hasonlat!!! Kép
Miért érezted szégyennek, hogy nem tudtál felkelni zuhanyozni? A Te szülésed is elég meredek volt, nem csoda ha utána nem pattantál egyből fel.
Én örültem, hogy élek, Sebi 1/2 11-kor bújt ki, és 1/2 4 fele még mindig el akartam ájulni, ha felültem, úgyhogy örültem, hogy végül este lefekvés előtt sikerült eltámolyognom a zuhanyig...

Abessza
Az én kisfiam szörnyen fázós volt, így az angolpólya alá adtam rá zoknit. (Ilyenkor még nem olyan jó a keringésük a kezükben-lábfejükben...) A másik párat a kezére húztam, mert akkora körmei voltak, hogy csúnyán kidekorálta magát...

Kép
Kép
Kép
cas

Abessza!
igen, angolpólyát adnak rá, onnan meg elég gyakran kilóg a lába. Ha fázós (lesz) vigyél zoknit neki, legfeljebb hazaküldöd, ha mégsem kell.

Szilvi
szilvamag

Abessza,
a szülésznő segített. akkorra az ő kérésére elzavartam páromat, hogy ne szembesüljön mindennel:-)

Azért a hőmérséklet függvényében döntsél, hogy adsz-e rá plussz dolgot. Én úgy tudom, hogy úgy általában a hőháztartásuk nem működik jó, így akár túl is melegedhetnek...

Cas,
pontosan így teszem. bár már kérdezték bent, hogy ugye azért ez még nem végleges otthon maradás.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Cas
Azt éreztem szégyennek, hogy nem tudtam saját lábamon átmenni szülőszobáról osztályra. A zuhanyzás: nappalos műszak mondta, hogy este kérjek segítséget. Jeleztem, hogy már úgy érzem menni fog egyedül a zuhanyzás csak mégis. Esti műszakos: délbe szültem miért ne menne, és kész ennyi volt. Kép De szerencsére nem is volt gond.

Eszti
Bocsi, igen azt már Katinak írtad, hogy hol ült nem nekem, félre néztem. Bocsi Kép
nikcsi

Nikcsi
"Kedves" és "segítőkész" lehetett az esti műszakos... Kép Engem aznap még pisilni sem engedtek egyedül, a szülésznőm a lelkére kötötte az osztályosnak, hogy figyeljen rám! Kép
Saját lábon átmenni?! Akkor ott egyáltalán nem zavart, hogy kórházi hálóingben, lepedővel letakarva toltak ki, és csak feküdni tudtam. Egy jó negyedórát még el is beszélgettem így a szobornál a férjem családjával meg a legjobb barátjával. (És most így visszagondolva sem érzem gáznak. Nem volt egy sétagalopp a szülés, senki se csodálkozzon rajta, hogy nem ugrabugráltam utána... Kép)

Myra
Azt lefelejtettem, hogy a szülők először alig várják, hogy a gyerekük megszólaljon! Aztán az elkövetkezendő 10 évben hogy legalább néha csöndben legyen! KépKépKép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Eszti, Katica, jöttök hétfőn??? Kép

Bocsi, hogy így eltűntem, de a párommal nyaraltunk egy utolsót... Utoljára kettesben... Kép Kép

Lányok, a tudálékos, hülyeségeket kérdező kismamák itt összesen négyen voltak, ráadásul nem is értetlenségből kérdeztek hülyeségeket, hanem egy kicsit úgy festettek, mint valami alternatív szülés szekta követei Kép Rendszeresen visszatérő kérdés volt, hogy miért viszik el a szülés után a babát az újszülött ellátóba (miért nem ott látják el), miért nem lehet hazamenni a szülés másnapján, hol a kád a vajúdáshoz és miért nincs szülőszék.... Ja és miért nem lehet dúlát hozni...

Egyébként semmi gondom nincs azzal, ha valaki az első szülése előtt tisztában van azzal, hogy neki abban a helyzetben csak arra lesz szüksége, hogy beüljön a kádba vagy pl. fix, hogy szülőszéken akar szülni... Csak azt nem értem, hogy akinek ilyen vágyai vannak, az miért kb. félidős terhesen teszi fel a kérdéseit a kórházban és miért nem a kórházválasztás előtt nézi meg, van e ilyenre lehetőség a választott kórházában...

Nekünk még annyi előrelépés történt, hogy sikerült megnyerni a dokinőt helyettesnek a dokim szabadságára. Ill. a szülésznő kérdésben is döntöttünk, hétfői küldetésem az ő becserkészése.... Kép

Baba
32+2
baba76

Baba
melyik dokinőt kérted meg? És már találkoztál is vele személyesen? De a gondozást a Te dokidnál folytatod, nem?

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Sziasztok

Nekem tök furi, hogy már ketten is írtátok, hogy az Elevittől híztok. Én a 6. hét óta szedem, és semmi ilyen tapasztalatom nincsen, pedig még a levegőtől is hízni szoktam.

A nővérem szülésénél berángattak engem is, hogy vigyázzak már kicsit a babára, mert a szülők elfáradtak. Így velem volt órákig a baba, még a kórterembe is én vittem ki. Nagy volt a körme a babának, de én szépen leharapdáltam óvatosan neki. Bár tudom, hogy nem ajánlják, de nem lett semmi baja tőle, nagyon óvatos voltam. Az ember a szájával érzi, hogy meddig nincs ránőve a köröm az ujjacskára. Így neki nem kellett a kezére zoknit húzni. :o)

Azt hiszem megyek holnap.

Engem sem a kérdezgetés idegesített, hanem a kötözködés. Pl: lehet -e dúlát hozni, válasz : nem, mire rögtön, de miért? Ez zavart már a második beszólás után. Ha valaki kötözködni akar, miért nem teszi négyszemközt az orvosával.

Én még nem tudom, hogy akarok-e szülésznőt választani :o(

Kati 25+0

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Mucus, Magenheim dr-nőt, de a gondozást a saját dokim csinálja... Kép Találkoztam már vele egyébként korábban is, amikor tavaly műtöttek, ő volt az ügyeletes. Akkor is nagyon szimpi volt + egy kismama is őt ajánlotta, akinél a közös dokink szintén szabin volt...

Katica, én csendben vagyok elevittel kapcsolatban, szedem az első pillanattól, de összesen csak 3.8 kg-ot híztam... Igaz, előtte elég rendesen gyarapodtam, először felborult hormonrendszerem miatt, utána pedig a szedett hormonok miatt... Kép

Ja a dúlakérdésnél a legjobb az volt, hogy a miért kérdésre Szép dr. elegánsan a 3 éveseknek járó csak-kal válaszolt Kép

Szülésznőt én amiatt szeretnék, hogy ugye gőzöm sincs, kivel szülök és jó lenne, ha mindenképpen lenne ott egy ismerős arc, a ctg alatt pedig lesz időnk összebarátkozni...

baba
baba76

Sziasztok,

De jó Nektek. Én az első babámnál csak félidőtől szedtem. Addig híztam 1 kg-t, utána egy hónap alatt híztam 4-et. De a baj valószínűleg az, hogy egyébként is vizesedem. Most, hogy 3 napig hasmenésem volt már -1 kg-nál tartok a kezdethez képest.

Aki teheti szerintem válasszon szülésnőt. Ameddig úgy volt normálisan szülhetek bizony én a dokimtól kérdeztem meg (kivel szeret együtt dolgozni, illetve Õ azért már jobban ismer engem, meg a szülésznőket, hogy ez alapján nekem kit ajánl.

Nikcsi,
nehogy már zavarjon, milyen fáradt voltál!!! Egyébként is, ha jól emlékszem nem egyszerű szülés volt a tiéd!!!

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok!

szerintem is jó szülésznőt választani, Kati nézz körül, kérdezd meg az orvosodat és aztán még mindig ráérsz eldönteni Kép
szilvamag

Sziasztok!

Voltunk Nikiéknél és nagyon aranyos Kori! Kép Eleinte kicsit tartottam tőle, hogy Bence, hogy fog viselkedni, mert a vele egykorú, vagy nagyobb gyerekektől fél, de Korival nagyon jól elvoltak. Megfogták egymás kezét, és Bence még kísérletet is tett, hogy megharapja merő szeretetből. Kép Na, meg bemutatta sikongató tudományát, amitől szegény Kori egy kicsit megszeppent, de a végére szerintem már elég jól megszokta. Kép De nem pityeredett el, szoval nagyon kis hősies volt a leányzó. És annyira kis mosolygós, tényleg édi!

Niki
Tegyél majd föl képet, és a mail címemre is küldjél át légy szíves! Kép Köszi!!!!

Zsófi
nmzsx

Cas
A nappalos engem sem engedett egyedül ki wc-re.

Baba
Nem semmi lehetett ez a négy kismama, aki ilyeneket kérdezett? Én biztos megszólaltam volna és közöltem volna, hogy szabad kórház választás van, menjen olyan kórházba, ahol ezek megvannak. Kép
Akkor lehet, hogy Magenheim drnőnél fogsz szülni? Nem fogsz csalódni!

Gátseb: szerdán volt nálam exkolléganőm kislányával, ő októberben szült János kórházba. És még mind a mai napig fáj a gátsebe, szeretkezés után vérezni is szokott, az időjárás változást nagyon megérzi. Én iszonyatosan jól lettem összestoppolva! Pedig szegény doktornőnek nem volt könnyű dolga, ő jobboldalon vágott (első szülésem volt), belül baloldalon pedig végigszakított a gyerek. Én nem is a szüléstől féltem, hanem mindig az volt bennem, hogy már alkalmatlan leszek a páromnak, és ez igen meghatározó egy párkapcsolatban. De az aggodalmam felesleges volt! Kép

Kati és a többiek
Nem szenvedtek semmilyen hátrányt, ha nincs választott szülésznőtök! Hallottam most már meg tudom, hogy mindegyik szülésznő nagyon kedves. Szülésem alatt kettő is volt (mivel hajnal 3-tól voltam bent) és csak jót, sőt nagyon jót tudok mondani. Elképesztő, hogy mennyire segítőkészek, és nincsenek belefásulva a dolgukba. Kép

Elevit
Szerintem alkati kérdés. Előtte én is sokat olvastam elevit vagy materna. Elevit mellett döntöttem és még most is szedem. Hajlamos vagyok én is a hízásra, de a terhességem alatt is csak 11 kg-ot híztam, amin én csodálkoztam is, mert ismerve alkatom min. 20 kilóra saccoltam.

Zseppy
Köszi, igen doktornő is azt mondja, hogy az enyém nem egy átlag szülés volt, kicsi nehezebb annál. Kép

Zsófi
A babásba tettem fel a képeket. Na igen mostanában nem is Korinak hívom, hanem Mosolyországnak. Annyira jó, hogy ilyen boldog baba. Kép Szegény szerdától a két oltás miatt biztos nem fog repdesni örömében. Kép
nikcsi

Nikcsi
Huh, szegény kolléganőd! Szerintem sürgősen menjen vissza a dokijához (vagy egy másikhoz...), ez biztosan nem normális!
Nekem is extra nagy gátsebem volt, de gyönyörűen gyógyult, kutya bajom vele...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Nikcsi! Lehetne tudni, kinél szült az exkolléganód októberben? Mert szerintem van ott egy doki, aki nagyon nem tud varrni, csak kíváncsi vagyok, mert nekem is hasonlóak a gondjaim...
Köszi
csipi70

Sziasztok

Tegnap Babával voltunk a szülésznős előadáson, szerintem kifejezetten jó volt.

Nekem a legnagyobb újdonságot a figyeljük a magzatvíz színét jelentette. Ezt még sehol sem hallottam.

Eszti, Téged viszont nem láttunk!

Azt hiszem, majd megkérdezem a dokimat szülésznő ügyileg. Úgyis megyek csütörtökön hozzá. Remélem a haslakóm végre jól megmutatja a lába közit, jó lenne biztosra tudni a nemét.

Kati 25+2

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Sziasztok.
Sajnos nem tudtam menni tegnap, annyira fáj a térdem, hogy alig tudok járni, nem tudom mitől, bár szerintem a súlytöbblettől.
Kati,Baba,milyen volt az előadás?
Jövő héten nagyon szeretnék menni.
Ráadásul nekem egyenlőre csak a munkahelyemen van internetem, és ma dolgozom utoljára, úgyhogy nem tudom mikor tudok írni újra.Intézem otthonra is a netet, remélem minél hamarabb sikerül.
eszti2

Eszti

Érdemes volt a tegnapi előadást meghallgatni. Sokminden ismétlődött az első előadásból, de más szemszögből, és részletesebben.

Szerintem az időjárás is rásegít az izületi fájdalomra, nekem is napok óta rossz a hátam.

Szerintem próbáld meg melegen tartani, ha van melegítő párnád, vagy melegíthető babzsákod, az is tud segíteni. Esetleg, ha a doki engedi kádba melegvízben mozgatni. Legfőképpen pedig nem erőltetni, és sokat pihenni!

Kati

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Kati

Biztos emiatt az idő miatt is fáj, próbáltam már ezt a melegben tartást is, de semmi eredmény, ha pihenek az a legjobb.

Remélem hétfőre jobb lesz és tudok jönni, addig is mindenkinek kellemes napokat, vigyázzatok magatokra.
Puszi,Eszti
eszti2

Sziasztok!

Eszti, hiányoltunk tegnap!!!!! Kép

Nikcsi, igen, 19-ig van a saját dokim, 22-től pedig Magenheim drnő... Remélem, nem a köztes időben szülök, mert akkor benne leszek a slamasztikában... Mindenesetre egy 19-vel kiegyeznék, ugyanis aznap lesz a kispapa 30 éves és ennél jobb ajándékot ki sem tudnék találni, minthogy megfoghatja a fiát... Kép

Katica, szülésznő ügyben próul jártam, 25-ig szabin van a választottam, úgyhogy akkor majd rohanhatok, hogy még a 36. heti ctg előtt találkozzunk... Kép

Az előadás jó volt, öröm volt látni a kispapák arcán a megkönnyebbülést, amikor mondták, a beöntés alatt nekik a folyósó jut... Kép

Baba
baba76

Baba
pedig kipróbálhatnának egy addagal,hogy milyen jó buli:-)))))

mucus
Tm

Csipi70
Nem tudom, de megyek dokihoz és utána megkérdezem. Ürügynek jó lesz, mármint dokinál voltam és neki mondtam, hogy vele mi van és mit javasolt.

Eszti2
Reméljük nem tűnsz el!

Baba
Na igen "ez" iszonyat jó ajándék lenne! Kép De mi van itt az apukákkal? Ennyien most 30-ak? Az én férjem is júli 1-jén ünnepelte. Kép

Beöntés: na én előtte kiöntést végeztem. Egész terhességem alatt nem hánytam, de míg a szülésznő vízért ment (vagy edényért vagy nem is tommiér) én a szoba közepébe egy jó nagyot taccsoltam (pedig csak kb. 1 max. 2 dl vizet ittam). Olyan kellemetlen volt, de szinte hozzá vannak szokva az ilyenekhez és tiszta hétköznapi dologként kezelte. Kép
nikcsi

Sziasztok!

Nikcsi, az én párom anno azt mondta, 30 évesen szeretne apa lenni... Képzelheted, milyen hencegés megy, hogy pár nap híján feltehetően ennyire beletalált.... Kép Szerintem ilyentájt érnek meg rá, legalábbis a páromról mikor megismertem, nem hittem volna, hogy ilyen babafan lesz...

Hányás:na ettől félek, ismeretségi körben 50% hányt a szülés előtt/alatt, van aki a kitolás kezdetén... Na kispapám itt fog kidőlni Kép

Tapasztaltak: csokinak, szőlőcukornak vettétek hasznát a szülés alatt?
baba76

Sziasztok

Volt valaki mostanában a terhesambulancián?

Nekem holnap kéne mennem terheléses cukorra, de nem tudom, hogy még mindig a c. ép. földszintjén vannak-e, vagy máshol kell őket keresnem.

Tegnap tudtam meg, hogy szegény vagyok vérileg és vasilag is. A háziorvosom vígasztalt, hogy ez sokmindenkivel előfordul. Bennem csak az merült fel, hogy ha ez ennyire jellemző, akkor miért csak a 26. héten néznek teljes vérképet a 12. hét után, addig nem érdekes az egész?

Kati 25+3

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Katica, asszem maradtak ott ahol voltak, csak a létszám csökkent le Kép

Nekem amúgy a 12 heti vérvétel után azonnal felírta a doki a Ferrofolgammát, mivel vérszegény vagyok, majd a 26. heti után közölte, hogy megemeli az adagot, mert ennek ellenére romlott a vérképem... Kép A magam részéről örülök, hogy csak ennyit böködnek (ill. engem a cukorbetegesélyest ugye eggyel többször, mert nekem ezek a vérszívások nagyobb stresszt jelentenek, mint a szülés maga... Kép Kép Kispapa az ajtó előtt aggódva szokta várni, elájulok vagy csak elbőgöm magam a vérvételi tortúra miatt... Kép

Baba
32+6
baba76

Szőlőcukor
én kaptam infúzióba valami ilyesmit...

mucus
Tm

Sziasztok!

ZKatica, tegnap voltam a terhesrendelésen CTG-n, ugyanott vannak, mint eddig, csak 2 fővel dolgoznak az eddigi 8 helyett. Kicsit örülök, hogy jövő héten szülök, mert elég macera lenne folyton az SZTK-ba menni laborba és a védőnőhöz súlyt méretni.
Szomorú, hogy így leépítenek mindent, ami jó.
abessza

Baba
Az én férjem is most érezte magát érettnek az apaságra, viszont szerintem most annál jobb! Én már korábban szerettem volna, de sokkal jobb így! Kép
Csokit én ettem Milkát. Előadáson mondták, hogy lehet is. Én imádom és jó volt, mást nem is ettem. Bár a csokiból egy sort ettem csak. Pénteken este ettem aztán csak szombaton 15 után kaptam ebédet, de csak a levesből ettem 5 kanállal. Másodikat férjem ette meg! Aztán bentlétem alatt is a férjem vacsorázta meg az ebédem, mert nem igazán volt étvágyam!

Kati
Ugyan ott van a terhesgondozó. Barátnőm jár (aug. 16-ra van kiírva). Én Maltofert kaptam.
nikcsi

Köszi a válaszokat!

Kicsit izgulok a holnapi nap miatt, de gondolom mindenki túlélte a szőlőcukor sokkot :o)

Gondolom érdemes az ivástól számítva 1,5 óra múlva odamenni, hogy sorra kerülj a 2. óráig.

Kati

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Katica, vigyél citromot, úgy egy édes limonádévá szelídíthető a borzalom Kép Szóval annyira nem gáz... Kép Ja és ha letelt a két óra, soron kívül bemehetsz, még örülnek is neki, nem kell sorbanülni...

Nikcsi, én nem akartam semmire sem kényszeríteni soha. Szerintem ennek köszönhető, hogy egész jól viseli a megpróbáltatásokat Kép Ha rajtam múlt volna, már 2-3 éve apa lenne... Kép Így viszont büszkélkedik mindenkinek, most mondjuk morcos vagyok, mert a munkahelyén mutogatta a pocakos fotómat, hogy ugye milyen édes kismama vagyok... Kép

Csokiból én egy nagy tábla fehércsokival készülök... Kép
baba76

Baba
Ha rajtam múlt volna, akkor már 9-10 éves gyerekünk lehetne... Aug. 10-én leszünk 10 évesek! KépKépKép
Egy nagy tábla? Na én is vittem nem is egyet, és csak egy sort bírtam megenni... Kép

Jaj tényleg a koktél partyra (cukor terhelés) kell vinni citromot, mert így tényleg iható! De fontos, hogy igazi citrom legyen! Ja és a hosszú nyelű kiskanál sem árt...
nikcsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?