Új privát üzeneted érkezett!

Jaj de béna vagyok! Megmüttetnéd
Halacska

Margaréta!

Sose aggódj a jövõ miatt! Még nem tudhatod, hogy hogyan fognak alakulni mindennapjaid a baba születése után. Eleinte valószínûleg minden körülötte fog forogni és bizony nem egy tevékeny anyukát keserített már el, ha kénytelen volt szembesülni a ténnyel, hogy bizony nemegyszer még felöltözni is alig maradt ideje. Ez eleinte természetes, de jobb erre felkészülni lelkileg; aztán mindenki beletalál a ritmusba. Nem egy anyuka tanul, dolgozik otthon baba mellett, persze, ha van egy talpraesett nagymama, az sokszor sokat lendít a dolgok menetén. (Én tudom, mert nekünk nincs.) Mi is nyakig ülünk a kölcsönben, meg az építkezésben (idén nyáron jó lenne beköltözni) és most jön a harmadik picúr. Szóval fel a fejjel, minden megoldódik. A pocakos utazás már kicsit rázósabb ügy, bár Gyõrbe legalább járnak az IC-k. Én is azzal megyek Pestre, amikor kell (én meg Mosonmagyaróvárról járok oda.) Most megéri a plussz költség. De eddíg betartottam a fogadalmat, hogy a 7. hónap után nem utazom. Nem lenne jó másutt kórházba kerülni. Ha muszáj menned a kiskönyved, és ha lehet egy mobiltelefon mindíg legyen nálad.Halasztani nem akarsz? Vagy már végzõs vagy?
Dió!
Látod szájmenésed nem csak neked van. Én különösen akkor indulok be, ha babavárás-szülés-szoptatás kerül szóba. Imádok ezekrõl beszélni és most van esélyem arra, hogy érdeklõdõ hallgatóságra találtam. A beszûkülés lehetõsége fennáll. Annak ellenére, hogy két szülés között én eddíg azért dolgoztam pár hónapot mégis észrevettem magamon, hogy a szókincsem leegyszerûsödött. Most, közel 9 hónapnyi munka után már normalizálódott a dolog, de május végétõl, ha az Úr megengedi, ismét indul az édes leépülés. Imádok otthon lenni. És talán ha végre beköltözhetünk a házunkba (nagy kerttel), akkor még meg is táltosodok.
Bori(25+1)
Bori

KépSzijasztok pocisokKép

Pucurka

Igerem utana nezek a szabasmintanak!
Kispucur egyere erosebb leszKépKépes apa majd egyre tobbszor fogja OT erezniKép

Parazita
Pihenj,fekudj sokat es ne izgulj nem lesz bajKép

Torpi
Udv minalunkKép

Heni

Lehet,hogy allergia valoban,nalam is elojott a fiamnal.Olvastam is valahol ha babas vagy akkor tuti allaergias is leszel valamire.Talan a porra!?

Bori
Jujj de irigyellek!!Kép
Mi most ugyan videken lakunk de egy lakoparkban a III.-on.Hat ez nem az igazi.3 ev mulva szeretnek en is epitkezni de nagyon sok batorsag kell hozza.Gratulalok,hogy nektek voltKép
A kert pedig tenyleg isteniKép

puszi Kriszitnka
kriszit

Szia Halacska,

Én megpróbálok nem politizálni, de szerintem szavazni muszáj elmenni, fõleg, nõlétünkre! Gondoljunk csak bele, mennyit kellett harcolni nagyanyáinknak a választójogért! És most ne használjuk ki? Félreértés ne essék, nem vagyok vérmes feminista, de egy kicsit felháborítónak tartom, hogy a nõk helyzetével még mindig túl keveset foglalkoznak.
Senkit nem érdekel pl., hogy milyen kevés a GYES, GYED, és milyen régen emelték érdemlegesen a családi pótlékot. Csak arra a barátnõmre gondolok, aki egyedül neveli két gyerekét, és még nem tud dolgozni, mert a kisebbik nagyon pici, hát nem cserélnék vele... Majdnem ugyanannyi pénzt kap, mint én, akinek a férje relatíve jól keres.
Sajnos nagyon kevés a nõi képviselõ a parlamentben, a férfiak meg valahogy nem tudják ezeket, és más nõket érintõ kérdéseket átérezni. Nem tudom, pl. hallottátok véletlenül az abortusztörvény tárgyalását a parlamentben anno? Hát kicsit felháborító volt. Nekem soha nem volt abortuszom, de most nagyon tudom sajnálni azokat a nõket, akik ugyanazon a folyosón várakoznak ahol én, csak én a védõnõre, míg õk a kötelezõ "családtervezési tanácsadásra". Biztos nem jókedvükben döntenek így, és nem eshet nekik jól a sok kisbaba és kismama látványa.
Bocs, nem akartam off lenni, de ez jutott eszembe hirtelen.

Otthonmaradás.
Én két éve vagyok otthon, és nagyon csodálom azokat, akik gyerek mellett tudnak tanulni, dolgozni. Én csak most tudtam hozzákezdeni a szakdolgozatomhoz, hogy a kicsi már másfél éves. Így is csak segítséggel. Viszont egyáltalán nem unatkoztam, és nagyon sokat tanultam is. pl.
-megtanultam, hogyan vigyek rendszert a napjainkba, annak ellenére, hogy nem kötelezõ idõbeosztáshoz alkalmazkodni.
-megtanultam, hogy szelektálja a "jótanácsok" között. Mindig mindenki okosabb akar lenni nálunk, fõleg ha gyerekrõl van szó. Õk nem ismernek minket és a mi gyerekünket, így nem feltétlenül lehet bízni a tanácsukban.
-megtanultam, hogy figyeljek ezer dologra egyszerre. A kicsi épp a konyhaszekrényt pakolja ki, a kutya szétrágja az ülõgarnitúrát, fél kézzel keverem az ebédet, csöng a telefon, a kicsi beáztatja a kutya vizébe az edényeket, közben bekakil, a rántás odaég, a huzat csapkodja az ablakot, nem lesz kész ebéd, a gyerek sírógörcsöt kap, bele sem merek gondolni, mi történt a szobában, anyám újra megsértõdik, hogy nem akarok vele beszélgetni... Na ezeket kell koordinálni, különben beleõrülsz.
-megtanultam, hogyan mûködik jól a család, mit várhatok a páromtól és mit nem. Amíg nem volt gyerekünk, addig voltak álmaim arról, milyen jó apa lesz, menyyit segít stb. Hát nem éppen úgy lett. Neki teljesen más a kapcsolata a kicsivel, mint nekem, így idõ kellett, míg mindenki kialakította a saját szerepkörét, és megtanulta a másikét.
-meg kellett tanulni másképp kezelni a pénzügyeket. Míg valaki otthon van, hiába kap juttatásokta, az semmire nem elég, így akárhogy is nézzük eltartottá válik. Nem egyszerû helyzet...
-és azt is megtanultam, hogyan lehet nem meghalni az unalomtól, ha minden egyes nap ugyanazt csinálod. (Felkelés, reggeli, pelenka, öltöztetés, játszótér,stb., és ez így megy minden áldott nap.)
A látszat ellenére nagyon nehéz anyának lenni, és bele is lehet fásulni, és lehet magunkat nagyon jól is érezni. De csak ha az utóbbi az igaz, akkor van esély a gyerek mellett tanulni vagy dolgozni.

Bocs, hogy hosszú voltam.

Mia
mia

Halacska!

A mûtétre a kiváncsiság vitt rá. Gyerekkorom óta szemüveget, majd lencsét hordtam. A lencsével nem volt semmi problémám, de mivel sokat sportoltam, s fõleg úsztam és futottam, ott nem nagyon tudtam használni. Nélküle pedig elég rosszul látok, bocsánat -tam. (Volt, hogy a Balaton-átúszásnál rossz irányba úsztam. Úgy küldtek vissza.)
Szóval kiváncsiságból bejelentkeztem a vizsgálatra és ott láttam egy lányt, aki akkor jött vissza kontrollra, hogy milyen jó a szeme. Végigolvasta a táblát teljesen!! Nekem ez soha nem sikerült, sem lencsével, sem szemüveggel.
Kezdek kicsit hosszú lenni, ezért röviden csak annyit, hogy rászántam magam és egyáltalán nem bántam meg. A mûtét a két szemre 5 perc sincs, egyáltalán nem fáj. Utána viszont, amíg a hámréteg vissza nem alakul az enyhén szólva pokoli. Ez 2-3 nap. A mûtét után egy héttel én ugyanúgy dolgoztam, mint elõtte, csak éppen szemüveg nélkül. Azóta pedig élvezem, hogy ha fúj a szél, nem könnyezek, látok futás közben, stb..

Elnézést a többiektõl, ha kicsit off voltam.

Kata!
Kb mennyi a helyezésem a táblázatban? Tudom, hogy holnap már megnézhetem, de kiváncsi vagyok.

Törpi(24+4)
Törpi

Üdv Lányok!

Én is irigykedem azokra akik kertes házban élnek ill. a közeljövõben kertes házba költöznek. Tavaly újítottuk fel az egyszobás kis lakásunkat és én sem merem kijelenteni, hogy belemennék egy építkezésbe. De én 18 évig kertes házban éltem!!! Majd a férjem "elrabolt" panelba. JUJ!
Egyébként kínlódunk, mert decemberben költöztünk és már áruljuk a lakást, nagyobbat szeretnénk és iszonyúan fáj a szívünk, mert ez a lakás tényleg olyan lett, amilyennek szerettük volna. Kicsit elkanyarodtam, bocsi!

A környezetemben mostanában a foglalkozás tárgya: pocak alakjának nézegetése és ebbõl következtetés a gyermek nemére. De nem értem, azért mert fütyije van, miért csúcsosabb a pocak? Szerintem ez attól függ, ki hova hízik. Ha a derekem nõ, akkor nem lesz csúcsos, Nem? Vagy ez csak afféle népi megfigyelés?
Egyébként nekem reggel tetszik a pocakom, akkor nincs tele a gyomrom, és csak a pocak van elõttem. Olyan szép!
Ha leülök, akkor viszont egy különálló hordó van az ölemben, ami nem túl kényelmes, mert eléggé magasan végzõdik, úgyhogy mióta ekkora lettem, olyan szépen tudok egyenes háttal ülni, hogy csak na.

Látom én is csak fecsegek, de mindig akkor jut eszembe vmi, mikor már elküldtem a soraimat.
Alig várom már a holnapi táblázatot- van pénteken ugye?

Helena
32+3
Helena

Ó a falubeli nénik nálunk is okosak a pocak alakból való jóslásban. Nekem pl. nem csúcsos, tehát szerintük lányom lesz. Azzal azonban nem tudtak mit kezdeni, hogy a két fiammal épp ilyen formájú volt, haha!
Törpi!
Visszanéztem a vasárnapi táblázatba, és ha minden igaz épp valahová mögém a 31., 32. helyre jössz.
Krisztinka!
Lehet, hogy bátorság, lehet, hogy a tudatlanok botorsága, de elkezdtük, épp három éve, amikor a második babát vártuk. Megszenvedtünk, (szenvedünk) érte, 7 éve az egyszobás önkormányzati albérletben, közös konyha használattal a szomszéd párral. Azért már kezdünk kivénülni ebbõl a kollégiumi életbõl. Nem panaszképpen mondom, mert eddíg jól megvoltunk ott, csak most a szomszédasszonnyal együtt várunk babát és mindketten nehzebben viselünk bármi kellemetlenséget, surlódást. Szóval alig várjuk, hogy végre mehessünk.
Bori (25+2)
Bori

Lanyok

Most jol feladtak nekem a lecket!

kerdeztek/nem kertek!/,hogy lenne-e kedvem visszzjonni 4 oraban a gyerkoc 5-6 honapos koratol!?
Nagyon elgondolkodtato,vannak erveim mindket oldalon de nagyon szeretnemtudni a ti velemenyeteket.

Mia

Otthon maradni nagyon jo csak sajnos ez a vilag olyan,hogy ha nem mesz hamar vissza dolgozni akkor elveszted az allasod.En voltam otthon 10 evet az utolso 3 mar a depresszio jegyeben telt.Ezt nem szeretnem soha tobbe de az elso par ev tenyleg nagyon klassz.

puszi Kriszitnka
kriszti

Bori

hat le a nagykalappal elottetek.En nem birnek senkivel osztozkodni se a konyhan se barmi mason.De a szukseg nagy ur.Gondolom ez olyan alberlo-haz fele?Voltam ilyenben egyszer vendegsegben.Tenyleg iszonyatos alkalmazkodas szukseges ehez.
Ha nem titok,merrefele epitkeztetek?
Nagyon kivancsi volnek a velemenyedre a `vissza a munkaba`kerdesemrol.

pocak:Nekem is eppen forditva volt a pociformam a ket gyerkocnel.
kriszti

Krisztinka!

(Úgy látszik ma többet ülök a gép elõtt mint dolgozom, de most három napig nem foglak tudni olvasni Titeket.)

Gondolom ismered a pici baba vonzerejét lévén ez a harmadik. S gondolom mérlegeled a tényeket:szoptatás, egy JÓ babysitter megoldás, elválás a picitõl. Mennyit kell utaznod? Te választhatod meg, hogy mikor mész be? Stb. stb. stb.
Én a magam részérõl örülök, hogy otthon leszek megint, de néha tényleg jó ismét emberek között lenni, pláne ha szeretnek; pláne, ha szereted, amit csinálsz és még meg is oldható a Te számodra is megnyugtató módon. Anyagilag is megérné a dolog? Nemet még akkor is mondhatsz, ha menet közben kiderül, hogy mégsem megy valamiért a dolog. Azért még szundizz rá egyet-kettõt! Én bevallom õszintén annál lustább vagyok, hogy ilyen hamar feladjam a szabad életet, hacsak nagyon nem muszáj. Meg megrögzött igény szerinti, hosszútávú szoptató vagyok (1 illetve 2 évig), és azt nem szívesen áldoznám fel.
Bori
Bori

Bori

Tudod nagyon felek attol,hogy ujra megtortenik velem az ami mar megtortent,hogy otthon ragadok.
En ugy gondoltam,hogy heti 2-3 napra jonnek elinte.Itt a kozeleben van egy jo bolcsi fent Budan a hegyen.
Videkrol jovunk napi 1-1 ora az ut de 4 oranal tobbet nem vallalnek.
Az az igazsag,hogy elegge ram lesznek szorulva.Anyagilag is jol jonne hiszen hazat szeretnek!!A legjobb az otthoni munka lenne de sajna penzugyes dolgokat tilos haza vinniKép
Nagyon meg fogom gondolni es ha nem megy hat meg mindig mondhatom,hogy nem OK.A szoptatast is meg lehet oldani bar nekemaz elozo gyerekekkel is csak 4 honapig sikerult.Egyiknek keves volt a masikank egyik naprol a masikra nem kellett.

Jo pihenest neked KépKépes almodozz sokat a kertecskedrolKép

Krisztinka
kriszit

Kriszitnka: hát nemtudom. Nincs tapasztalatom, de úgy gondolom 1,5 évnél elõbb semmiképpen nem mennék vissza dolgozni, de 2 éves kora után, mikor már csak a gyes jár, meggondolnám én is. Sõt talán biztos, hogy vállalnám a 4 órás melót. De 5-6 hónapos korában?! Kicsit korai NEM? Nektek kell eldönteni. Próbáld megrakni a mérleg mindkét felét, csak kibillen valamerre.

De azt tudom, hogy nagyon fontos az anya a gyerkõc elsõ hét évében (7 éves váltások); ha mégis a meló mellet döntesz, ne legyen lelkiismeret furdalásod, gondolom abban a 4-5 órában megbízható személy fog vigyázni a babára, még szerencsésebb, ha vmelyik nagyi. Akkor pedig tényleg megnyugodhatsz.
Bár ez nem tûnik tanácsnak, csak fejtegetem a véleményem, remélem azért segítettem valamelyest.

Üdv
Helena
32+3
Helena

Sziasztok Pocakosok,

Szedran este 6 oratol uszunk a Kondorosi uszodaba.
Pucur,
Nem vagyok budapesti es nem tudok segiteni az odajutas mikentjeben. De ez a 11. keruletben van es a Fehervari utrol nyilik az utca. Terkepeken fel van tuntetve az uszoda. Esetleg valaki tud segiteni az utvonalban Pucurnak?

Uszoruha tema. Az en furdoruham piros es ugye most mar elefant bebi meretu vagyok, ezert erdekesen viritok, de engem ez annyira nem zavar, az a fo, hogy uszok. A furdo ruha vasarlasnal arra figyeljetek, hogy a pocakon laza legyen a furdoruha es ne feszuljon. Gondolj arra is, hogy ez bizony meg noni is fog. Egyebkent mar lattam egy kismamat tornaruhaban az usziban. Szoval valahogy mindenki megoldja...

Vissza a munkaba tema
Azt hiszem nagyon szerencses vagyok, mert nalunk az anyukakat visszaveszik reszidoben is dolgozni. Nekem tegnap ajanlotta fel a fonokom, hogy akkor egy fel evvel szules utan szivesen lat reszidoben es olyan munkakort szan nekem, amit otthonrol is lehet csinalni. Nem szandekozom fel ev utan ujra dolgozni, de az nagyon jol esett, hogy felajanlotta es 'gondolkodik bennem'. Erzem, hogy van hova visszajonni majd...
Ti meddig tervezitek az otthon letet?

Katka2 (31+1)

Katka
katka2

Sziasztok!

Nagyon jó kérdés, engem is régóta foglalkoztat, hogy mi lesz velünk?
Gyerekeket szeretnék még.
Most jön a második, már lassan 3 éve itthon vagyok. Most megint kezdödne a 3 év, de tényleg ezt akarom? (Ez természetesen részben kérdés csak, hisz a babus már jön (akartuk), csak mi lesz aztán?)
A munkából nagyon kiesek (a szakterületem ráadásul nagyon változó (számítástechnika)), de:
- ennek a gyereknek is szeretnék minél többet adni, és azt gondolom, hogy a bölcsi csak kényszermegoldás
- mire ö 3 éves lesz, a fiam épp betölti a 6. évét, mehet iskolába. Ott is elég fontos az elsö év, jó lenne itthon maradni (láttam negativ példát, és meggyözödésem, hogy jót tennék a gyerekemmel)
- szeretnék még 3. gyereket (meg esetleg még), de mikor????
Meddig fogom ugy érezni, hogy tudom csinálni? Utálom azt a szót, hogy háztartásbeli, pedig anyagilag nem is lenne feltétlenül szükség arra, hogy dolgozni menjek, maradhatnék itthon. (Hányan tehetik meg ezt, és nem kényszerböl.)
- szeretnék valami mások számára is "láthatóan" hasznosat csinálni.

Nincs véletlenül jó tanácsotok?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Pár adatot elfelejtettem.
27 év, 14 hét 0 nap, 2002.aug.20. és Budapest

Petra
Névtelen

Lanyok

Munka:Nagy tapasztalatom van abban,hogy milyen `otthonragadni`.Nem birnam ki megegyszer.Ennek az az ara,hogy hamarabb kellene visszamennem dolgozni mint szeretnek.De talan picit lepeselonyben vagyok azzal,hogy szukseguk van ram.A serpenyo ket oldalan rengeteg erv sorakozik de 2 het mulva mostmar szolnom kell a fonokomnek a babarol es tudom,hogy tudni akarja majd szamithat-e ram.
Ha penzben es idoben megegyezunk akkor belevaghatunk legfeljebb nem mukodik es akkor mondom azt,hogy koszonom.
Nagymama csak 1 van,a masik orjongeni fog ha megtudja ,hogy ismet unokaja lesz.Az en anyukam dolgozik meg.De a babysittert meg tudom oldani.
Heti 3-4 nap /napi 4 ora nekem tokeletes lenne.Hat ha ezt el tudom erni a rabszolgatarto osokkel rendelkezo fonokomnel akkor asszem megprobalom.
Egyebkent ismerek olyanokat akik nem is engedhetik meg maguknak es a gyerkoc megis remekul erzi magat.Gondolom a szulok is.
nalunk ha nem jossz vissza 1/2 ev mulva akkor nem kapsz mar allast kesobb,raadasul en nem is vagyok alkalmazott es a leheteosegekhez kepest jol is keresek.
jajj de nagyon nehez dolog ezKép

Beszti

En ugyanilyen megfontolasbol maradtam otthon ilyen sokaig.A nay 6 eves a kicsi 3.Az elsoben kell a gyereknek a segitseg,maradtam otthon.Aztan rajottem,hogy ami jar a nagynak az jar a kicsinek is.Es biza jar a 3.-nak is.De akkor mi lesz velem,velunk???Az mar kiderult nem birom az `haztartasbeli` szerepet.

Kriszitnka
kriszti

Lanyok

Munka:Nagy tapasztalatom van abban,hogy milyen `otthonragadni`.Nem birnam ki megegyszer.Ennek az az ara,hogy hamarabb kellene visszamennem dolgozni mint szeretnek.De talan picit lepeselonyben vagyok azzal,hogy szukseguk van ram.A serpenyo ket oldalan rengeteg erv sorakozik de 2 het mulva mostmar szolnom kell a fonokomnek a babarol es tudom,hogy tudni akarja majd szamithat-e ram.
Ha penzben es idoben megegyezunk akkor belevaghatunk legfeljebb nem mukodik es akkor mondom azt,hogy koszonom.
Nagymama csak 1 van,a masik orjongeni fog ha megtudja ,hogy ismet unokaja lesz.Az en anyukam dolgozik meg.De a babysittert meg tudom oldani.
Heti 3-4 nap /napi 4 ora nekem tokeletes lenne.Hat ha ezt el tudom erni a rabszolgatarto osokkel rendelkezo fonokomnel akkor asszem megprobalom.
Egyebkent ismerek olyanokat akik nem is engedhetik meg maguknak es a gyerkoc megis remekul erzi magat.Gondolom a szulok is.
nalunk ha nem jossz vissza 1/2 ev mulva akkor nem kapsz mar allast kesobb,raadasul en nem is vagyok alkalmazott es a leheteosegekhez kepest jol is keresek.

Beszti

En ugyanilyen megfontolasbol maradtam otthon ilyen sokaig.A nay 6 eves a kicsi 3.Az elsoben kell a gyereknek a segitseg,maradtam otthon.Aztan rajottem,hogy ami jar a nagynak az jar a kicsinek is.Es biza jar a 3.-nak is.De akkor mi lesz velem,velunk???Az mar kiderult nem birom az `haztartasbeli` szerepet.
Biztosan lehet ugy csinalni,hogy mindenkinek jo legyen.Csak meg nem tudom hogyanKép

Kriszitnka
kriszti

Lanyok

Beszti

Biztosan lehet ugy csinalni,hogy mindenkinek jo legyen.Csak meg nem tudom hogyanKép

Kriszitnka
kriszti

Bocsanat nem en kuldtem 3-szor ez a franyaa gep szaraxik.

Krisztinka
kriszti

Mia
Persze, hogy elmegyek szavazni és remélem akkor már tisztábban látok és egyértelmü X-et tehetek.

Hát, remélem nem neveztek felelötlennek ezért de én lassítani szeretnék. 30 éves vagyok 7. éve uannál a cégnél és most nem tudok arra gondolni, hogy mikor jövök vissza. 2 évig tuti, hogy nem. Hogy mi lesz utána azon még nem töprengek mert most csak a bébire szeretnék koncentrálni. Lehet, hogy ez azért van mert nincs még tapasztalatom abban, hogy milyen otthon huzamosabb ideig. De minden esetre nem vagyok egy cosmo-girl. Bár anyukám szívesen maradna otthon gyeden a mi bébinkkel mert még ö is aktiv de ezt én szeretném kihasználni. Férjem már most alkudozik a 3. év miatt mivel akkor uannyi pénzt kapnánk tehát mindegy, hogy ki marad otthon Halacskával. Most még nemet mondok de lehet, hogy ez változik. Kettönk közül sajnos most én keresek jobban.
Mennyi idö után várható a belefáradás és depi kb?
Halacska 18+2
Halacska

Sziasztok Kedvesek!

Úgy sajnálom , hogy nem tudom normálisan átolvasni az oldalt,mert síetni kell Kép
Ilke!
Lesz február 18.-án hétfõn elõadás a Péterfyben! Ez az útolsó alkalom, mert ez egy sorozat volt! Sajnos én nem tudtam elmenni eddig 1-re sem, de ezt most nem hagyom ki! Megmutatják állitólag útána a szülõszobát és lehet kérdéseket is felteni! a téma: szoptatás,babaápolás!Este 6-kor kezdõdik!
A Rácz doktort én szívesen ajánlom,mert õ olyan nyugis!
Na persze még ezer más dolog miatt is!
Ha érdekel az elõadás mehetnénk együtt is!Kép
Na pusza mindenkinek!
Üdv: Vuckó 32+1
vuckó

Pucur, a 47-es villamos jár erre. Arra a Deák tér, vagy Kálvin téri metromegállónál tudsz felszállni pl. Azt, hogy pontosan melyik megállónál kell leszálni nem tudom, de lesz a szemközti oldalon egy Aral kút, onnan talán megismered, egyébként elég sokat kell jönni. Én már nagyon várom a szerdát!Kép Apropó, pontosan hol találkozzunk? Pénztár közelében?

Valentin nappal kapcsolatban, mi picikét szoktunk megemlékezni róla. Apró figyelmesség, virág és ma egy közös vacsifõzés. S talán megengedek magamnak ma egy kicsi koffeinmentes colátKép

Voltam ma UH-on! A baba teljesen egészséges, mindene megfelelõ méretû, a méhlepény is jó helyen (egészen fent) van. Viszont sajna szorosan összezárta a kis lábait így esélyünk nem volt megtudni, hogy milyen nemû. Kép A doki szerint 60% hogy lány. A feje mérete 43 mm, a többit a videofelvétel tartalmazza, amit sajnos én nem láttam, majd csak ha este hazamegyek. Már nagyon várom. Kép

Kérlek segítsetek! Teljesen meg vagyok lõve, már vagy 5 dokit ajánlottak a Péterfybe, de nem tudok dönteni, egyiket sem ismerem, csak ismerõs hallott róla, hogy jó. Ebbõl nehéz dönteni. Mégsem állíthatom õket egymás mellé mustra céljából. Most kicsit el vagyok keseredve, bocsi, remélem holnap már szebben látom majd a világot.

Az otthonmaradás tényleg egy érdekes dolog, én is úgy tervezem, hogy tanulok majd jövõ évtõl, addigra a baba is elég nagy lesz már. Sajnos nekünk csak egy nagymami van és az is több száz km-re, így szinte csak magunkra számíthatunk. Még nem is tudom, hogy hogyan fogjuk megoldani, de valahogy muszáj lesz. Nekem nem hiszenm, hogy komoly bajom lesz az unalommal, mert mindíg feltalálom magam és ott lesz a baba is, meg a munkából is már épp eléggé elegem van. Kép
Katka én 2 éves koráig mindenképp otthon kell maradjak vele, mert csak 2 év után kaphat majd olyan ételeket a baba ami nem allergizál. így nekem ez fix, addig nem tudom beadni sehová és igazából nem is szeretném. Közben suli kezdés, aztán jó lenne egy családi házas csere, aztán lehet, hogy már a következõ baba is beesik. Szóval fogalmam sincs, hogy mikor és hol fogok ismét dolgozni. Persze azért fogok tanulni, hogy vissza tudjak kerülni, esetleg egy kicsit felelõségteljesebb pozicióba, de ez a lehetõségektõl is fog függni. Az biztos, hogy nem akarok otthon maradni végleg, az nem az én mûfajom, de a babákért mindent ha kell!

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Vuckó, nagyon köszi hogy szóltál!!!Kép
Erre az elõadásra bárki bemehet? Mert ha igen nagyon szívesen mennék! Menjünk együtt, jó ötlet.

Köszi!
Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Boldog Valentin napot Pocisok!

Ma voltunk a 32. uh-n és mostmár biztos , hogy kis Szandink lesz. Minden rendben volt, a doki bácsi jól megnézte a kisasszonyt.

KATA007!
Légyszíves javítsd át a szülési idõpontomat a táblázatban, ápr. 25 helyett ápr. 13-ra. ( Mummyval egyidõs vagyok )A doki bácsi ma utánaszámolt a dolgoknak és végülis nekem lett igazam.

Képzeljétek megnézhettük a szülõszobát is! Hát mit ne mondjak elõször egy kicsit ijesztõnek tûnt, de mostmár örülök, legalább tudom, hogy mire számítsak.
Ti választotok szülésznõt? Pont a fõ bába volt ügyeletben ma, és õ mutatta meg a szülõszobát, nagyon kedves, aranyos, szimpatikus hölgynek tûnik. Én azt gondolom, azért csak jó, ha nem egy vadidegen mellett szenvedsz, hanem ismered már a szülésznõt, hisz õ lesz Veled végig, a doki bácsi "csak" a nagy eseményre jön be, nem? Én megmondom õszintén, egyik lábamról a másikra álltam, mert nem tudtam, hogy most ezért adjak-e valamennyi pénzt, vagy nem? Fogalmam sincs, mi a szokás.De végülis most nem adtam senkinek, valószinû kiválasztom Õt fogadott szülésznõmnek, - ekkor már a ctg-re is õ hozzá fogok járni, és vele fogok szülni is. És akkor majd a végén egyben adunk neki pénzt.
Ti hogy csináljátok?
Persze azért megkérdezem, hogy van-e valami tarifa, vagy hogy is van ez, hisz mindenhol más a szokás.

Mégegy kérdés: Hányadik hétnél lehet már szoptatós melltartót venni, ami jó is lesz, és nem növi ki a cicim?

Mummy!
Megkaptam a gyors, próba mailt. Hova tûntél? Remélem gyûlik a babakelengye!!!!!

Szanti, Andysj merre vagytok?

Heni ( és a 31 hét+5 napos Szandi :-)))))
heni

Ja, azt elfelejtettem, hogy így a 32. hét közepén fejfekvésbe fordult a kislányunk. De szerintem ez még nem végleges, mert imád keresztbe lenni és csak jó kislánynak akarta mutatni magát a doki bácsi elõtt.

Heni
heni

Bocsi, de kicsit csavarogtunk a mai nap azért nem válaszoltam senkinek!

Törpi!

32. vagy! Kép

Petra!

Ez azt jelenti, hogy vegyelek be a táblázatba??? Kép
Örömmel teszem, ha kéred, magamtól nem. Vannak akik csak a háttérben akarnak olvasgatni és emiatt csak ritkán szólnak. Szóval én már beírtalak a táblázatba, de erösítsd meg légyszi! Kép
Ha igen a válaszod akkor még kellene, hogy hányadik ciklusra sikerült a baba, és hányadik babád lesz ez a mostani.
Mellesleg üdv köztünk, és boldog babavárást! Kép

Kétszer olvastam végig a mai irományotokat, de nem találom ki kérdezte, hogy lesz-e holnap táblázat. Fáradt vagyok azt hiszem. Kép Pedig tuti kérdezte valaki.
Mindegy..., a válasz IGEN! Viszont megvárom vele Petra hiányzó adatait. A sok kérdöjel miatt most már csak akkor írok bele valakit ha minden adata megvan.

Kata
Kata007

Megvan! KépKépKép

Helena lesz!!!! KépKépKép

Kata
Kata007

Sajna nincs idõm végig olvasni titeket, de látom többeket foglalkoztat a munka kérdése, terhesen meddig és a gyerekkel meddig. Nos a terhesség alatt, ki meddig bír, én az elején nem bírtam, most bírok dolgozni, és megyek is ameddig lehet. Bár nekem is vannak hasonló érzéseim mint Diónak, pl. mintha már leírtak volna, de az esetemben az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy tényleg akkor hiányoztam a legtöbbet, amikor a legnagyobb szükség lett volna rám.
Az hogy mi lesz a visszamenetelnél, hát... nekem ez elég sajátos, mert az egyik minisztériumban dolgozom, szóval ki tudja mit hoznak a választások (az én szintemen nyilván nem rúgnak ki, de átszervezni át lehet az egészet). Én részben ezért nem tervezek elõre, részben azért, - és ezek a gondolataim nagy vitát váltottak ki a chaten - mert fogalmam sincs, hogy hogy fogom bírni az otthonlétet. Lehet, hogy én leszek a világ legboldogabb embere, de az is lehet hogy "bekkattanok", szóval majd meglátjuk. Ha az utóbbi eset áll fenn, akkor a gyerek lásson inkább kevesebbet, de addig is teljes odaadással törõdjek vele, minthogy egész nap együtt legyen egy "bekattant" anyával. Próbáljátok meg jól érteni, amit leírtam.
Majd az idõ eldönti (és sajnos a körülmények is, itt az anyagiakra gondolok, ma ezt sem lehet figyelmen kívül hagyni)

Üdv. mindenkinek
Norci
Norci

Sziasztok!

Mar egy ideje olvasgatlak benneteket, nagyon jonak talalmom a topicot. Az az igazsag, senki nincs a kornyezetemben, aki terhes lenne, a tobbieket meg azon kivul, hogy gogy vagy? kosz jol, nem igazan koti le sokaig a tema.
En 24 eves vagyok, 11 hetes es 2 napos terhes, ha jol szamolom szept. 12-re vagyok kiirva (eddig doki meg nem mondta), es meg fogalmam sincs hol fogok szulni. A baba egy picit nehezen akart osszejonni, de vegulis sikerult. Es ez a lenyeg.
Voltak mindenfele kellemtlen elozmenyek, de lassan elfelejtem mindet.

A sulyproblemarol:
en egyenlore meg csak fogytam, ma pont 5 kg-mal vagyok kevesebb, mint amikor megtudtam, hogy babat varok. Nem tudom, ez mennyire jo vagy rossz. De azt hiszem, ilyenkorra meg nem kell hizni, ugye?
Amugy ennek z az oka, hogy eleg sokat hanytam/hanyok. De szerencsere az innivalo megmarad bennem, igy gondolom nem lesz gond.
Azt szeretnem kerdezni, hogy szedtek-e valami gyogyszert (pl Folsav), vagy vitamint? Mert nekem a meddosegi klinikan ajanlottak az Eleveitet, viszont a doki, akihez elmentem, nem mondta, en meg elfelejtettem rakerdezni. Mostanaban nem nagyon szedem, mert akkor minden kijon belolem. Igy aztan nem merek kockaztatni.
Esetleg nem lenne valakinek otlete ez ellen?

A munkaba visszameneshez nem nagyon tudok hozzaszolni, mert en meg egyetemre jarok, most vagyok otodeves. De szerintem mar nem is nagyon fogok munkaba allni, nem hiszem, hogy juliusban folvennenek barhova is. Igy inkabb arra gondoltam, a sulit huzom ki egy evvel. Megis jobb egyetemistakent szulni, mint munkanelkulikent, nem? Aztan gondoltam elkezdeni egy masoddiplomat, amikkor a baba mar egy eves lesz. Addig nem merek semmi komolyabbat bevallalni. Nalunk elso baba lesz, a nagymamak messze laknak, szoval szerintem jot fog tenni az egy ev, amit csak a babanak szentelhetek.

hat, remelem nem voltam tul hosszu, igy elsore.

zsoka
Névtelen

Hogy lehet az, hogy regisztraltatam magam, es megsem engedi beirni az azonosito helyere a nevemet a gep?

zsoka
Névtelen

Sziasztok!

Halacska, én is két éve megmüttetem a szemem (lézeres) és azóta is én vagyok a sas-szema családban Kép Nekem mondjuk eleve is csak -2, -2,5 volt akét szemem - de most egész másként látok mint elötte... minden élesebb, színesebb, szebb.
Én ma is újra belevágnék.
Ha jól tudom, a szülés csak mütét után fél éven belül okozhat problémát, legalábbis ez a kérdés állt a papíron, amit ki kellett tölteni az alapvizsgálat elött... De majd megkérdezem a szemészorvos ismerösöm, ö csinálta a mütétemet.

Munka:
Én idestova 9 éve dolgozom ugyanazon ahelyen és már alig várom hogy vége legyen. Biztos hogy nem akarok viszszajönni egyhamar, föleg mert elméletileg még 3 éven belül jönne a következö... majd az után, hacsak nem lesz folytatás Kép

Érdekes álmom volt éjszaka.
Manóka elöször csak feszegette a pocakom a könyökével, szép kis csúcsokat produkált rá, aztán kidugta a kis kezcskéjét és megfogta az enyém ami ott volt a pocakomon Kép Én eg össze-vissza puszilgattam a kis ujjacskáit Kép
Biztos nagyon mocorgott, attól lett ilyen az álom...

Sziasztok
Dojika 26+1
Dojika

Sziasztok!
Heni: úgy látom közel egyidõsek vagyunk. Már alig várom a jövõ heti UH-t, én is kiváncsi vagyok hogyan helyezkedik el a bébi. Bár sokszor úgy érzem, hogy keresztben fekszik, de úgy hogy fér el?
Én nem választok szülésznõt, elég kis kórházban fogok szülni és nincsenek sokan és állítólag rendesek. Majd meglátjuk. A pénz kérdés egy kicsit mindig kiakaszt. Miért kell annyit tejelni a kórházi dolgozóknak, mikor akkora összegeket levonnak a fizetésbõl?!
A férjem nagyapja jelenleg kórházban van. A nõvéreknek vitt a lánya édességet, a nõvérszobában éppen többen is voltak, és a doki közölte is ezt e tényt velünk. Hát megdöbbentõ!
Szóval nemtudom kinek és mennyi pénzt fogok adni, de nem viszem túlzásba.

Zsoka: Üdv köztünk! Én nem hánytam az elején és a Maternát szedtem, szedem, panaszom nincs tõle. Úgy vettem észre, hogy orvosa válogatja, hogy melyik vitamint ajánlja. Az elsõ három hónapban kialakulnak a fontosabb szervek, én ekkor fontosnak tartom a vitamint (folsav, D vitamin), egyébként eszik az emberlánya úgyis elég sok zöldfélét. Én elõször heti 3 db, majd 2 db, most heti 1 db bogyót veszek be. Recept nélkül kapható. Az Elevitet nem ismerem.

Kata: igen én kérdeztem. Pedig a múltkor kiszámoltam hányadik vagyok, de olyan jó végignézni a táblázatot! Köszi neked!

Helena
32+4
Helena

Zsóka, üdv közöttünk, jól tetted, hogy írtál!Kép Az 5 kg fogyás nem kevés. Tudom, hogy milyen nehéz tud lenni ez a kezdeti idõszak, mert én kb. 3 hónapig rendszeresen minden nap, akár többször is hánytam. Szerencsére mostmár jól vagyok, nem is tudom mikor volt utoljára rosszullétem, azért nem akarom elkiabálniKép. Az innivaló nagyon fontos, mert én is majdnem kórházba kerültem kiszáradás miatt. Nekem az a tapasztalatom, hogy ilyenkor csak azt és annyit egyél amit valóban megkívánsz. Ha nem találsz ilyet, akkor nézegess szép, gusztusos szakácskönyveket, ami tele van képekkel, nekem ez segített, ilyenkor tutira megkívántam valamit.Kép A vitamin relatíve fontos, mi is jártunk családtervezési központba, ott azt mondták, hogy rendszeresen szedni kell, de nekem sem bírta a pocim, így abbahagytam. Csak addig szedtem míg az elején ilyen rosszul voltam és nem tudtam megfelelõen táplálkozni. Ahogy visszatért az étvágyam abbahagytam. Azóta inkább rengeteg zöldséget gyümit eszem, ez sokkal jobb. Azt elsõ 3 hónapban ha nem is mindennap, de kétnapontként azért jó ha be tudod venni, én azt tapasztaltam ki, hogyha este lefekvés elõtt veszem be akkor bentmarad.

Pusz,
Ilke (18+5)

KépKép
KépKép
ilke

Szijjasztok!

Ilke
De jó nekeeed! Már láttad a picurt! Nekem olyan messze van még a 18 óra!! Lehet, hogy tényleg kislány ha szégyenlösen rejtözködött?! Kép
Heni
Gratula a kishölgyhöz! Igaz, hogy még odébb van de én szeretnék szülésznöt választani. Nekem fontos, hogy ne a "szenvedös" szakaszban találkozzak elöször egy idegennel.
Dojika
Nagyon bátor vagy a szemmütét miatt. Hát, ha ennyire kényelmes akkor majd még gondolkodom rajta. Csak ne lennék ennyire be...
Nekem a 7 év is sok! Tényleg eleged lehet a 9 után. Na de mindjárt pihenhetünk! Kép
Zsóka
Nekem az elsö három hónap után is émelygést okoz az Elevit. Ha tényleg nagyon hánysz akkor azt egyelöre ne eröltesd. A folsav viszont nagyon fontos!
Halacska 18+3
Halacska

Sziasztok!

Az otthonmaradásban teljesen egyetértek Ilkével - majd menet közben kiderül. És ha nem bírom az otthonlétet, akkor még mindig jobb, ha visszamegyek dolgozni, minthogy a gyerek egy depressziós anyával töltse az egész napját. Ezt a mûfajt még nem próbáltuk, nem is tudom beleképzelni magam, elõre eldönteni meg pláne nem, hogy hogy legyen a jövõben. Majd kialakul.

Lányok, akik a 18-20. hét körül jártok! Ti nem vagytok fáradékonyak? Én azt gondoltam - mert mindenhol azt olvastam -, hogy a második harmadban a kismamák tele vannak energiával, és gyönyörûek. Na, ehhez képest én már este alig bírok magammal,olyan fáradt vagyok és napközben is úgy nézek ki, mint a mosott rongy. Pedig én is szeretnék szép kismama lenni, meghát a kispapára is csak az esték jutnak. Persze a férjem mindig mondogatja, hogy most van egy "Szundimanója", de azért én szeretném, ha nem is ugyanazt, de közel ugyanazt nyújtani neki, mint régen.
Mi lehet ez, vitaminhiány? Vagy vashiány? Igaz, dolgozom, de a munkám nem annyira megerõltetõ, hogy ne kéne bírnom az estéket...Nektek van/volt hasonló tapasztalatotok?

Zsóka, szia! Én már a terhesség elõtt is szedtem az Elevitet, nem okozott semmi problémát, mostanában fogom ritkítani, a doki szerint mostmár elég 2-3 naponta bevenni. Jó pocakosodást kívánok!

Dió (és Almamag 19.)
Dió

Szép jó reggelt! Kép

Zsóka!

Üdv köztünk és boldog babavárást! Kép Kérdezz nyugodtan, de ha valaki problámájára bevált módszered van, azt se hallgasd el! Kép
Elöször is: az azonosítóba írd be a Zsókát, jelszó nem kell, és a névtelent ne pipáld ki.
Másodszor: ha akarod beveszlek Téged is a táblázatunkba. Add meg az adatokat:
Megyek végig egy soron, jó?
-nicknév
-hányadik ciklusra sikerült a baba
(Na ezzel sokan bajban vannak. Nekem 3 szor jött meg, pedig nem akartam. A 4. ciklusban már nem tehát 4.c.)
-hány hetes
-és hány napos vagy
-hol laksz
-hány éves vagy
-szülés várható idöpontja
-hányadik babád lesz ez

Orvosság: nekem 12 hétig a folsavat kellett szednem, utána pedig valamilyen magzatvédö vitamint. Materna, Elevit. Én az elevitet szedtem a 20. hétig, mert a Materna állítólag hízlal. Közben itt a lányoktól megtudtam, hogy egyéne válogatja mindkettöt. Van akit az Elevit hízlal. Én most már nem szedek semmit, mert úgy próbálom összeállítani az étrendemet, hogy legyen benne minden amire nekem és a babának szüksége lehet.

Norci!

Én egyetértek veled. Inkább lásson ritkábban a gyerek, de imádjátok egymást, mint otthon legyen éjjel-nappal egy bekattant anyával. Én a kisebbik lányommal hamarabb visszamentem dolgozni, és nem bántam meg. Hiányoztak az emberek. Nehéz volt reggelente otthagyni a bölcsiben, de hamar megszoktuk. Azt hiszem most is hamarabb megyek majd vissza, de most nem bölcsibe adom a kicsit, hanem a nagyszülökhöz. Anyósomék alig várják, hogy babázhassanak. Ha ez így lesz késöbb is, akkor inkább rájuk hagyom.

Dojika!

Nem semmi álmod volt! Kép Ez még különb mint az enyém, hogy elfelejtettem neki egész nap enni adni... Kép

Helena!

Köszi a dícsérö szavakat a táblázattal kapcsolatban. Kép Lesz ma is, de várok még egy kicsit, hátha Petra is megadja a hiányzó adatokat. Akkor már ö is benne lehetne.

Dió!

Nekem a fáradékonyságra a vasat ajánlotta az orvosom, pedig a véreredmény szerint nem volt vashiányom. Nem orvosságot szedtem, hanem vas pezsgötablettát + a Magne B6-ot. Ezt kb. egy hétig csináltam. Nálam bevált. Az Elevitet pedig már csak "papíron" szedem. Inkább gyümölcs, zöldség.

Kata (24+4)
Kata007

Heni!

A módosítás megtörtént! Kép

Kata
Kata007

Dió

Én pár napja napközben sem vagyok annyira a toppon. Várom már azt a "beígért" kellemes állapotot! Estére meg zuhanyozni alig marad eröm. Pislogok 2-öt és már nem is hallom a CD-t. Én eddig arra gondoltam, hogy a baba beindult, mármint most nö nagyon (pocakom minden nap nagyobb a kollégák szerint) és ezért is vagyok fáradtabb. Azért az idö sem kímél minket, legalábbis én megérzem a 10 fokos ingadozásokat!
Szerinted?
Halacska18+3
Halacska

Dió!

Én is hasonlóképpen vagyok. Pedig nekem pláne nincs megeröltetö munkám.Kép
Hol vagyok még a végétöl, de "nehéznek" érzem magam. Én szedek vitamint is (a dokim azt ajánlotta, hogy kétnaponta egyet, nekem ezt a gyomrom is birja), nem mindig kétnaponta, inkább akkor, ha ugy érzem, hogy aznap nem volt meg az elegendö valamiböl.
Próbálj sokat pihenni, meg valami olyat csinálni, ami szabadban végezhetö (nálam bevált az icipici kerti munka).

Krisztinka!

Nem tudom, hogy lehet "jól" csinálni, én is ezen gondolkodom. Az se jó, ha nem érzeném itthon jól magamat, de az se, ha ugy megyek el dolgozni, hogy közben állandó lelkiismeretfurdalásom legyen a gyerekek miatt.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Halacska, drukkolok nektek, hogy minnél többet lássatok.Kép Tegnap este megnéztem a videofelvételt. Igazából látszik, hogy nem szülõszórakoztatásra készült, mert minden csontocskánál megállt, méregetett a doki. Fejátmérõ, haskörvonal, combicsont...de azért nagyon jó volt. Igaz számunkra nem sok minden látszódott, a doki biztosan többet ki tudott olvasni belõle. Az viszont érdekes volt, hogy a baba pocija tele volt magzatvízzel a doki szerint és ez állítólag jó, mert akkor biztosan nincs nyelõcsõ elzáródás stb...problémája. A nemét illetõen, azért mondtam a páromnak, hogy szokja a gondolatot, hogy lehet, hogy lány (eddig meg volt gyõzõdve róla, hogy fiú leszKép)lesz. Hihetetlen, hogy az elsõszülött babánál mennyire várják a fiút, úgy egyáltalán mindenki. Ez az õsrégi elvárás úgy látszik nem tud eltûnni az emberek fejébõl. Pl. azt, hogy milyen nemû lesz 2X annyian megkérdezik, mint, hogy egészséges-e! Kicsit furinak találom. Na mindegy.

Dió, együttérzek veled. Én is szeretnék sok kedvességet nyújtani a páromnak, de ez néha igencsak mérséklõdik. Az viszont biztos, hogy több alvásra van szükségünk mint korábban. Kitapasztaltam, hogyha nincs meg a 8 óra, akkor másnap 6-8-kor mint egy darab fa úgy dõlök be az ágybaKép. Szegény párom ilyenkor jönne oda egy kis beszélgetésre, pocakkrémezésre...Mostanában elõfordult, hogy ezek a teendõk már a félálom stádiumban zajlottak nálam és másnap nem emlékeztem semmire, hát tiszta ciki volt.

Kata, jó multkorában nekem is vot egy pont ilyen álmom, hogy nem adtam a picinek enni egy jó ideig. Hazahoztuk én szépen letettem a helyére és a következõ pillanatban már este volt és akkor jutott eszembe a pici, utánna rohanás a kórházba. Ott pedig eltiltották tõlem, merthogy nekem nem való gyerek, még azt sem engedték, hogy megfogjam, hát érdekes érzésekkel ébredtem fel másnap. Furi, mert pont attól félek álltalában, hogy túl fogom gondoskodni a babát. Bolondok ezek az álmok, vagy a hormonjaink ûznek velünk gonosz játékotKép Mindenesetre én legtöbbször csak megmosolygom ezeket az álmokat, mert bízok magunkban, és tudom, hogy nem lesz semmi baj. Fõ a pozitív hozzáállás!Kép

Ilke(18+5)

KépKép
KépKép
ilke

Kata!
Szeretném ha beírnál a táblázatba.Elsõ baba és ötödikre jött össze.
Elõre is köszi

Beszti!
Akkor magamról annyi, hogy ez a harmadik terhességem.
Az elsõ 2000-ben volt ikerterhesség /két kisfiú/ sajnos
a 23. hétben megindult a szülés után két hónapra rá megint
terhes lettem sajnos a 9. hétben elvetéltem.
Most ettõl a terhességtõl már nagyon félek állandóan rosszakat álmodok. A munkahelyemen sem nagyon mondom mert nemakarom, hogy gratuláljanak majd csak nyáron ha minden rendben lesz. Már csak egy hónapot fogok dolgozni mert nagyon félek és inkább pihenek otthon.

Szül valaki augusztusba?

Mindenkinek jó babvárást!

Petra /14+1nap/
Névtelen

Sziasztok

Ilke - nem hogy gyomrában, de a hólyagjában is kell hogy legyen magzatvíz... mert pisil is ám a baba... gyakorlo szépen mindent: nyelés-pisilés Kép Nekünk is nézte ezt az orvos a 18. héten és szerencsére ok volt minden, söt a 22 héten is ráírták hogy van víz a gyomrában...

Dió - a fáradtság az járulékos dolog most Kép Valahol olvastam, hogy egyszer valakinek azt mondták, egy kismama már akkor is a maximumot nyújtja ha egész nap ül egy fotelben... mert a szervezete az nagyon dolgozik...
estére már én is elég elnyúzott vagyok.... tegnap hazamentem korán, és 2-töl fél ötig aludtam, aztán meg kilenctöl fél hatig... és szerinted most kipihent vagyok ? Kép

Üdv: Dojika 26+1
Dojika

Norci, Kata,
Örülök, hogy ti is az én álláspontomon vagytok otthonmaradás ügyben. Nekem az elsõ babám lesz, és tényleg fogalmam sincs, hogy hogyan fogok reagálni az otthonlétre. Én ciki, nem ciki inkább a Cosmo-girl kategoria vagyok, voltam idáig, és nem tudom meddig elégít ki a babázás, a játszótéren annak megtárgyalása, hogy hány gr-ot szopizott a baba és milyen a kakija. Tudom, hogy ez sokakban antipátiát vált ki, látom az arcokon akiknek ezt elmondom, hogy elõre sajnálják a kisbabámat, milyen anya leszek. Valójában nem lehet tudni, lehet hogy ha megszületik a drágaságom rájövök, hogy anyaszerepre vagyok teremtve, és soha többé nem fog érdekelni a professzionális világ. A várandósságom elején még biztos voltam benne, hogy 6 hónap után visszajövök dolgozni, de ma már úgy érzem, hogy 1 éves koráig biztos nem tudnám egyedül hagyni a babám. Ráadásul a félmunkaidõ sem mûködik az én esetemben, inkább a 10-12 óra. És ha már most így gondolom, mikor még meg sem született, ki tudja mit gondolok majd mire 1 éves lesz. Arról nem beszélve, hogy mi is több babát szeretnénk. Kérdések, dilemmák. Mennyi idõre az elsõ után a legjobb egy második baba, hogy a nagyobbnak is a legjobb legyen? Maradni a család mellett vagy inkább a karriert választani. Tudom, hogy ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, de azt gondolom, hogy egy nõ életében ezek kulcskérdések, a tanulás, munkábaállás párválasztás témakörök után. Biztos van optimális megoldás, de én keveseknél látom ezt mûködni. Most tényleg okosnak kell lenni. De úgyis kialakul. És biztos ahogy megy az idõ, tudni fogom, hogy mi lesz a legjobb, hogy megmaradhassak, a párom szerelmének, a picim jó édesanyjának, munkájában, önértékelésében elégedett nõnek anélkül, hogymindenben perfeckionizmusra törekedjek, mert az biztos kudarc. Meg kell találni a prioritásokat, amik a körülmények változásával alakulnak.
Bocs mindenkitõl, hogy egy "kicsit" hangosan, ponotsabban hosszadalmasan gondolkodtam, de azt hiszem ti vagytok az a fórum, akik teljesen át tudjátok érezni ezt, sõt a saját életetekben konfrontálódtok ugyanezekkel a kérdésekkel, mert persze teóriákat én is ismerek.

Választások. Én ebben a témában inkább nem nyilatkozom, mert kevés dologban ragadtatom el magam, de a politika ilyen. Én biztos elmegyek szavazni, hogy legalább négyévente megtegyem azt amit én megtehetek egy jobb jövõért, ami immáron a kisbabám jövõje is lesz.

Most lefogom az ujjaim, de attól tartok jövök még. Na jó ezt nem fenyegetésnek szántam.

Zuzu
34+6
Zuzu

Szép jó napot minden Pocakosnak!

Én is nagyon fáradékony és álmos vagyok. Bármit csinálok, mire este hazaérek ragad le a szemem, s tényleg nagy lendület kell ahhoz, hogy még otthon is csináljak valamit. Pedig a vérképem tökéletes. Viszont a vérnyomásom elég alacsony, amire a védõnõ azt mondta, hogy örüljek neki, legalább sokáig fogok élni. Szerinte ettõl vagyok álmos. Én azt szoktam csinálni este, hogy egy picit tornázom és ettõl valahogy felébredek.(Ideig-óráig)

Én is egyetértek Katával és Norcival az újabb munkábaállással kapcsolatban. Egyenlõre úgy tervezem, hogy addig maradok otthon, amíg élvezem és lehet, de mivel én is mindig dolgoztam vagy tanultam, vagy mindkettõ, ezért nem tudhatom elõre.

Pocakkenegetéssel kapcsolatban szeretném megosztani veletek már régóta, hogy egy kozmetikus nekem azt mondta, hogy mindenféle csodaszernél jobb, ha sima olivaolajat kenek fürdés elõtt a pocakomra, mert sokkal több vitamint, stb. tartalmaz. Sõt, szerinte a testápolóknál még az étolaj is többet ér. Hát én megfogadtam a tanácsát és azóta tényleg csak ezt csinálom. Nem tudom, hogy lesznek e csíkjaim vagy sem, de annyit érzek, hogy fürdés után is még olyan puha a bõröm.

Olyan szépen süt a Nap!

Halacska!

Én is csak megerõsíteni tudom Dojikát a szemmûtét miatt. Írtam róla fentebb, hogy nekem milyen volt.

Törpi
Törpi

Kedves Lányok,

Köszönöm az aggodást: ma voltam kontrollon, és tényleg csak a méhszájam rendetlenkedett egy kicsit. Már alig "pecsétel", ma is kaptam egy ecsetelést, és a doki volt olyan lelkiismeretes, hogy megint csinált egy UH-t: a kis űrhajós klasszul van, szépen dobog a szíve, és 7mm-rel nagyobb lett 2 nap alatt Kép. A laborleleteim is jók.
Fáradtnak én is borzasztó fáradt vagyok: az esti 1/2 8-as "Halló, halló"-ra alig bírtam fennmaradni... Próbálok minél később lefeküdni, mert ha később fekszem le, kevésbé ébredek fel éjszaka. Savtúltengésre éjszakára Antagelt nyomok - úgy tűnik, használ.
Ami a hízást illeti, 163 cm-hez vagyok most 63 kg, ami kicsit sok, de ha elmúlik ez az émelygős-gyomorégős korszak, talán nem kell majd folyamatosan ennem, és rá tudok majd nézni alacsonyabb kalóriatartalmú kajákra is... Meg persze tornázni is szeretnék, ha kissé jobban leszek.

Mindenkinek minden jót, szép időt a hétvégére:
Zita
ParaZita

Dojika, bizonyára a hólyagjában is volt víz, ha a pocija tele volt, de azt nem említette a doki. Tetszik a fotelos mondás!Kép Szerintem ezt én is terjeszteni fogomKép

Zuzu, picikét én is hozzászólnék ahoz amit írtál. Szerintem nagyon jó úton haladsz. Csodás dolog ami most benned és azt hiszem mindenkiben kialakul. Ahogy írtad, hogy egyre több idõt szeretnél majd otthontölteni a babával az jelzi, hogy egyre jobban szereted a babát. Ez a természetes, én is ezeket érzem. Az viszont külön értékelendõ, hogy vagy annyira nyitott, hogy mindemellett más dolgok is érdekelnek, sõt ezt a késõbbiekben sem szeretnéd, hogy változzon. Szerintem sok kapcsolat megy tönkre a baba születése után azért, mert az anyukának más mondanivalója sincs amikor hazamegy az apuci, mint a baba így a baba úgy...Egy ideig biztosan érdekes, de biztosan meg lehet unni.

Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Zuzu!

Nagyon nehéz ez a kérdés szerintem is.
Nálam ez úgy alakult, hogy 8 éve született a lányom és terhességem alatt úgy gondoltam, hogy hamar fogok dolgozni. De aztán láttam, hogy babának mennyire szüksége van rám és az én szeretetemre. Nem tudtam volna otthagyni. Késõbb is nagy volt a dilemmám, hogy mi legyen. A tanulást választottam. Sajnos, a szakmámban nem 8 órás a munkaidõ. Viszont nekem kellett ovodába menni a gyerekért. A nagyszülõk vidéken vannak, babysitterre nem bíznám a gyerekem. De azon is elgondolkoztam, hogy mit tenne a családi életünkkel, ha este-éjjel járnék haza a munkából.
Úgyhogy én inkább a családot választottam karrier helyett. Mindkettõt nekem nem lehetett. A család nekem fontosabb, még akkor is ha sokan ezt rosszalják. Szerintem az a lényeg, hogy a mi családunknak mi a jó. Most már elsõs a lányom, de babát várok májusra, tehát kezdõdik minden majdnem elõrõl. Most pályát módosítok, ezért megint tanulok és most olyan szakmát választottam, amivel dolgozhatok kevesebb idõben is és magam szabhatom meg, hogy mennyit dolgozom. Remélem, ez be fog jönni. Már õsszel szeretnék dolgozni, hacsak heti pár órában is. Tudom, hogy nem könnyû jó megoldást választani.

Kata007!
Milyen vas peszgõtablettát használsz? A Plussz vas+c-t?

Csilla1 27+1
Csilla1

ilke!

Milyen igazad van! Kép Szinte minden apuka fiút szeretne elsöre. Igen, az ösrégi elvárás: vigye valaki tovább a nevet. Az én párom is meg volt gyözödve, hogy fiú lesz. Söt még apósom is. Aztán amikor a 18 hetes UH-on inkább lánynak mondták, túl egy ici-pici csalódáson, már mindketten beleélték magukat a Dórikába. Most már az lenne csalódás ha mégis fiú lenne. Persze nem mondom, hogy ne lehetne velük madarat fogatni, ha mégis Balázs lenne! Kép
Az álommal kapcsolatban, tényleg furcsák az ilyenek. Én most álmodtam elöször a picivel, és tényleg furán éreztem magam reggel. Egyik lányom etetéséröl sem felejtkeztem pedig el soha! KépKép

Petra!

Köszi az adatokat. Rád vártam a táblázattal, nem akartalak kihagyni belöle már ma sem. Kép
Hát nem csodálom, hogy most nagyon félsz ettöl a terhességtöl. Én szívböl kívánom, hogy ne legyen semmi gond. Emiatt én azt mondom tényleg ne dolgozz ha megteheted. Te már csak tudod, hogy most tényleg a babád a fontosabb. Mégegyszer boldog babavárást velünk.

Zuzu!

Engem nem zavart, hogy hangosan gondolkodtál. Kép Az meg, hogy hosszú voltál, föleg nem, hisz ezt a tulajdonságodat már ismerem. Kép Én is ilyen vagyok néha, és én is mindig elnézést kérek, hogy hosszú voltam. Persze a párom szerint ez nem rossz, mert mi sosem ülünk vagy fekszünk egymás mellet mintha 20 éves házasok lennénk, akiknek már nincs mit mondaniuk. Szerinte nálunk ilyen nem lesz, nekem mindig lesz mondanivalóm. Kép
A munkával kapcsolatban tényleg jobb ha majd akkor döntünk ha már a baba is meglesz. Neked elsö baba, így tényleg nem tudhatod, milyen anya leszel. Lehet, hogy tényleg jól fogod érezni magad otthon és nem vágysz majd társaságra. Bár ahogy így látatlanul is megismertelek ez nem valószínü. Kép Ne foglalkozz más véleményével. Úgyis Te érzed majd, hogy mi a jobb. Van két füled (gondolom Kép). Az egyiken be, a másikon ki.

Csilla!

Igen a plussz vas+c!

Akkor most én is lefogom az ujjaimat és befejezem. Kép

Kata (24+4)
Kata007

Azt hittétek, hogy a nagy szájmenésben elfelejtettem a táblázatot, ugye? Kép

Hát nem! Kép

Tessenek parancsolni! Kép Aztán reklamálni ám nyugodtan, ha valami nem OK benne...

<pre>
1. Juca2 ?? 41 hét 5 n Veszprém 29 év febr. 5. 1.b.
2. SJMóni 3.c. 40 hét 1 n Budapest 28 év febr. 14. 1.b.
3. Beatrix 72.c. 40 hét 1 n Budapest 36 év febr. 14. 1.b.
4. Tünde ?? 40 hét 1 n Budapest 34 év febr. 17. 2.b.
5. Erika2 12.c. kb.40 hét ?? Százhalombatta 27 év ?? ??
6. Blinczi 3.c 37 hét 6 n Budapest 26 év márc. 3. 1.b.
7. Zsebi 1.c. 35 hét 4 n Budapest 28 év márc. 18. 1.b.
8. Zuzu 1.c. 35 hét 0 n Budapest 31 év márc. 22. 1.b.
9. Forgi 1.c. 34 hét 5 n Budapest 31 év márc. 24. 1.b.
10. Andysj 4.c. 34 hét 5 n USA 25 év márc. 24. 2.b.
11. Kele 0.c. 34 hét 0 n Budapest 28 év márc. 31. 1.b.
12. Kristi 4.c. 33 hét 5 n Erdély 29 év márc. 31. 1.b.
13. Helena 27.c. 32 hét 4 n Komárom 27 év ápr. 8. 1.b.
14. Krita 6.c. 32 hét 1 n Nyíregyháza 27 év ápr. 11. 1.b.
15. Vuckó 6.c. 32 hét 1 n Nagykovácsi 27 év ápr. 11. 1.b.
16. Mummy 1.c. 31 hét 6 n Budapest 26 év ápr. 13. 1.b.
17. Heni 1.c. 31 hét 6 n Budakeszi 23 év ápr. 13. 1.b.
18. szanti 2.c. 31 hét 4 n Budapest 24 év ápr. 15. 1.b.
19. Száva 4.c. 31 hét ?? Miskolc 29 év ápr. 17. 2.b.
20. Katka2 2.c. 31 hét 2 n Etyek 27 év ápr. 19. 1.b.
21. bubu 1.c. 30 hét 3 n Bp. környéke 29 év ápr. 23. 1.b.
22. Szilvi 11.c. 29 hét 0 n Budapest 28 év máj. 4. 1.b.
23. Mia ?? 28 hét ?? Budapest 27 év máj. 8. 2.b.
24. Zsunya 6.c. 27 hét 2 n Budapest 25 év máj. 13. 1.b.
25. Csilla1 1.c. 27 hét 1 n Budapest 31 év máj. 17. 2.b.
26. Dojika 1.c. 26 hét 1 n Budaörs 27 év máj. 21. 1.b.
27. margaréta 6.c. 25 hét 6 n Budapest 26 év máj. 25. 1.b.
28. Mano 1.c. 25 hét 5 n Budapest ?? máj. 25. 1.b.
29. Vicamama 1.c. 25 hét 5 n Pécs 31 év máj. 26. 2.b.
30. Bori 1.c. 25 hét 2 n Kisbodak 32 év máj. 30. 3.b.
31. Norci 5.c. 24 hét 5 n Budapest 27 év jún. 2. 1.b.
32. Törpi 1.c. 24 hét 5 n Budapest 26 év jún. 2. 1.b.
33. Kata007 4.c. 24 hét 4 n Miskolc 35 év jún. 3. 3.b.
34. Marcsi 5.c. 23 hét 4 n Budapest 31 év jún. 9. 2.b.
35. blano ?? 22 hét 6 n Mezökövesd 24 év jún. 15. 1.b.
36. Any 2.c. 22 hét 4 n Debrecen 34 év jún. 17. 2.b.
37. Pucúr 4.c. 22 hét 2 n Budapest 29 év jún. 21. 1.b.
38. Beszti 13.c. 19 hét 6 n Szigethalom 26 év júl. 6. 2.b.
39. Dió 1.c. 19 hét 1 n Budapest 27 év júl. 10. 1.b.
40. Ilke 5.c. 18 hét 5 n Budapest 25 év júl. 15. 1.b.
41. Halacska 3.c 18 hét 2 n Kistarcsa 29 év júl. 17. 1.b.
42. Nyuszi 1.c. 16 hét 4 n Budapest 32 év júl. 28. 1.b.
43. Malacka 1.c. 15 hét 1 n Budapest 36 év aug. 8. 2.b.
44. Forti 3.c. 15 hét 1 n Budapest 30 év aug. 9. 1.b.
45. Djeszter 2.c. 15 hét 4 n Budapest 29 év aug. 12. 2.b.
46. zsani 1.c. 13 hét 5 n Budapest 28 év aug. 15. 1.b.
47. Petra 5.c. 14 hét 1 n Budapest 27 év aug. 20. 1.b.
48. Nóra 2.c. 12 hét 2 n Miskolc ?? aug. 29. 1.b.
49. iddi 14.c 11 hét 3 n Budapest 36 év szept. 3. 2.b.
50. lomis 1.c. 11 hét 2 n Érd 26 év szept. 4. 2.b.
51. Nyusza 3.c. 9 hét 3 n Budapest 26 év szept. 17. 1.b.
52. Gyöngyöske 3.c 9 hét 2 n Miskolc 30 év szept. 19. 2.b.
53. Kriszti 17.c 8 hét 4 n Galgamácsa 29 év szept. 25. 3.b.
54. ParaZita 2.c. 8 hét 1 n Budapest 30 év szept. 23. 1.b.
55. Lella 13.c. 7 hét 0 n Tripoli 33 év szept. 23. 2.b.
56. bolegajudit 1.c. 6 hét 3 n Szomolya 28 év okt. 9. 2.b.
</pre>

Kata (24+4)
Kata007

Sziasztok,

Regen nem irtam, persze a munka megint a fejemre esett. Nagyon sokat kellett atolvasnom, kb. ket oraba. Bocs hogy nincsenek magyar karakterek, de most az otthoni geprol irok es fogalmam sincs hogyan kell atallitani. A Kispapa meg masik kontinensen van jovo keddig. :-(

Beszti, Halacska
A csaszarral kapcsolatban csak annyi hozzaszolasom lenne, hogy en ha akarnek se szulhetnek huvelyi uton, illetve veszelyes lenne a gyenge csipom miatt. :-(

Zita
Ilyen pecsetelo verzesem nekem is volt, kb a 8. es a 12. het kozott nehany naponta, sosem folyamatosan es sosem sok.Gondolhatod mi is hogy megijedtunk az elejen. De nem volt elenk szinu. Pont olyan, mint a mensi utolso napjan...De hala az egnek minden rendben van. A dokim mindig megnezett es csak annyit mondott,hogy sokat kell pihenni.

Otthon maradas

En ugy latszik Halacskaval es Dojikaval fogok egy taborba tartozni, ugyanis nem tervezem a munkat nehany evig. Foleg ha tobb manot is szeretnenk. A szakmam es az allasom nem eppen csaladbarat,(kontroller) nem 8 ora a munkaidom, hanem 10-12 es a jelenlegi munkakoromet nem lehet gyerek mellett csinalni. Pedig van egy nyugdijas anyukam, akit el kellett hody szomoritsak, mikor kozoltem vele otthonmaradasi szandekaimat.Legalabb is nem elegednek meg azzal, hogy napi egy-ket orat lassam a gyermekemet, mert este 7-8-nal elobb sosem erek haza.Sokat gondolkodtam ezen es nyilvan ha visszamegyek kenytelen leszek visszalepni, de nem zavar a dolog. 8 es fel evet lehuztam ennel a cegnel es eljutottam odaig, hogy neha magam sem ertem miert csinalom az egeszet. Tobbek szerint ez a besokallas biztos jele. Ugyhogy valoszinuleg szuksegem is van nehany ev pihenesre, illetve masfajta "stresszre"...:-):-):-)
Es szerencsere a parom teljesen tamogatja az otletet. De azokat sem tudom elitelni, akik visszamennek fel ev, egy ev mulva...Nem vagyunk egyformak.Rengeteg kollegam tesz igy, anyagi okok, karrierfeltes, vagy egyszeruen csak amiatt, hogy sokkal hiperaktivabbak, nem birnak sokaig egy helyben ulni. En nem vagyok ilyen. Alig varom hogy otthon lehessek. Jovore ha sikerul kertes hazba koltozni a kertet is fogom gondozni a gyerek mellett :-), addig a teraszon gyakorolok, mint Ilke :-)...es kutyust is nagyon szeretnenk.
Mar most is ugy varom a tavaszt...:-)

Nyuszi
(16+4)
Nyuszi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?