Új privát üzeneted érkezett!

Panna

A 12. hét betöltésével javasolják a tornát. Kicsit nehéz lenne leírni a gyakorlatokat. A lényege, hogy vérkeringést javítunk, átmozgatjuk a lényeges helyeket, hátat erösítünk. Késöbb minket a gyógytornász a szülésre is felkészít, amennyire lehet. Lélegezni is megtanit. Most az alapozásnál tartunk. Szerintem minden felmerülö kérdésre fog tudni válaszolni mivel 5 gyereke van! Kép
Katka2
Köszi. Tegnap kicsit utána is olvastam és állítólag a szemfenék állapotától is sokminden függ. Tehát még egy szemészeti vizsgálat is lesz! Kép Arra is kíváncsi vagyok, hogy pl. ha mehet a normál szülés akkor a kontaktlencse bent maradhat-e. Szeretném látni a babámat! A szemüveget meg nem igazán tudom elviselni! Majd konzultálok dokibácsinkkal.
Halacska
Halacska

Panna!

Nézd meg a topicomat:
Ismerjük meg egymást - Kata007 képei alatt.
Ott az elsö UH- os képen mint látod, még csak a petezsák látszik. Akkor ennek az átméröje 12 mm volt.
10 nap múlva, már látszott a 12 mm-es embrió a petezsákban.

Kata (24+2)
Kata007

PILDI Kép
Halacska
Halacska

Zsuzs,
Én is nagyon gratulálok és sok boldogságot meg tejcsit kívánok.

Menta,
A kis hajasbabád tényleg egy tündér. Nagyon jó neked, hogymár babáztok.

Kata007,
Szerintem Nyuszimanó már régen az Eslõ napok,hetek topicban nyomul, úgy emlékszem láttam ott.

Zuzu
Zuzu

Zuzu!

Neked? Persze, hogy elhiszem! KépKépKép
Tényleg véletlen volt. Mindig megnézem elöször, hogy néz majd ki, és nagyjából végigfutom. Aztán amikor kattintottam az elküldésre, akkor vettem észre a sorszámot. Bezártam én rögtön a böngészöt, hogy akkor hátha nem küldi el, de a piszok, nem megtette? Kép
Sorry! Kép

Pénteken jobban figyelek igérem. Kép

Kata (24+2)
Kata007

Panna!

A többiek már minden okosat leírtak, s Halacska a számból vette ki a szót azzal, hogy ha valami gond lenne, akkor a doki biztos mondta volna. Tudom, hogy az ember lánya fokozottan izgul a 12. hétig, de ezen sajnos nemigen lehet segíteni. Majd meglátod, hogy milyen hamar eltelik. Aztán meg szeretném figyelmedbe ajánlani kedvenc mondásomat: "Csak akkor ugorj, ha az árokhoz érsz!" Vagyis felesleges olyasmi miatt aggódni, ami még meg sem történt. (Haha! Könnyû mondani, nehéz betartani.) A kismama szakirodalmat meg olvasgassad azért nyugodtan.
Szia: Bori (25+0)
Bori

Zuzu!

Igen, én is láttam ott, de már hetek óta oda sem ír. Kép
Most végigfutottam január végéig, de nincs... Kép

Kata
Kata007

Nyuszimanó írt akkor, mikor hozták haza Donátot, szerintem ez nem is olyan régen volt. Azóta viszont tényleg csöndben van.
Ildi

Ildi
pildi

Igen, febr. 6-án írt, ebben van:[url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/3072.html?1013521929" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/3072.html?1013521929[/url]
Ildi

Ildi
pildi

Lányok,

köszönöm a megnyugtató szavakat, 2 hét múlva megyek ujra dokihoz, akkor már minden látszani fogKép (remélem)

Még egyszer köszi
Panna
Panna

Sziasztok,

Halacska,
A kontaktlencse tenyleg jo kerdes. En is fel fogom tenni a dokimnak...

Vernyomas es hizas
A terheleses vercukrom teljesen jo volt, pedig mar akkor is jobban hiztam, mint az atlag. Ha jol emlekszem, akkor a 23. het korul olyan 10 kilonal tartottam. A doki a hizasrol tud es azt mondta, hogy akkor szoljak, ha egy het alatt tobbet hizok, mint 2 kilo. A vernyomasom mar egy jo ideje nem mertem (a 4. honapban volt egy kicsit magas), a heten kezdtem merni. Errol meg nem tud a dokim, de majd penteken megyek hozza, akkor mondom neki...

Nagy Pocakosok,
Ti milyen gyakran jartok kontrollra a 30. hettol? Nekem 2 hetente kell... Es gondolom lesz ez meg surubb...

Katka2

Katka
katka2

Katka,

Azért nagyon oda kellene figyelni. Legtávolabb álljon tõlem, hogy bárkit is paráztassak, magamon kívül, de 23 hét alatt 10 kiló kicsit sok, én a 34. hétig híztam ennyit és nagyon pánikolok, mert mostmár ragad a súly. Mondjuk lehet, hogy nagyon soványan indultál a terhességbe és akkor érthetõ.
Én a 30. héten voltam dokinál és most csak a 36-ban kell mennem legközelebb, viszont azt hiszem innentõl kezdve hetente CTG, egyéb nyalánkságok.

Halacska,
A kontaktlencsét nem javasolják szülés alatt. Noha azt hiszem konkrét orvosi ellenjavallat nincs, viszont a vajúdási és fõleg a kitolási szakaszban az erõlködéstõl elcsúszhat és akkor valószínû, hogy nem a szúró szemeddel akarsz leginkább foglalkozni. Ez különben nekem is gond, úgyhogy most szombaton rá is kérdezek.

Zuzu
34+5
Zuzu

Sziasztok!

Kata - nekem is az volt az elsö gondoltam mikor megláttam a táblázatot, hogy nincs sorszám... de nem éreztem szükségét hogy szóljak érte, valószínüsitettem, hogy csak lemaradt Kép

LÁnyok, 26. hét környékén és felfele,
Nektek is folyton melegetek van? többen modták hjogy ez normális "terhes-jelenség", de jó lenne tudni Ti is így vagytok-e evvel?

A másik, mostanában néha olyan furán érzem magam, mintha nehezbben kapnék levegõt... ennyire nyomná már a Manó felfele a gyomrom, meg a tüdöm? Volt ennyi idös korotokban ilyen "panaszotok" ?

Elöre is köszi a válaszokat!

Dojika (25+6)
Dojika

Sziasztok,

Öröm és üröm: tegnap ultrahang - 13 mm-es embrió, és az első szívhangok!!!!
Viszont délután elkezdtem pecsételve vérezgetni, és mára sem múlt el, úgyhogy rohantam vissza a dokihoz.
Fel az ágyra, azt mondja, ez bizony a méhből jön - majdnem lefordultam ijedtemben. Aztán megnézte jó alaposan, és azt mondta, hogy szerencsére nem a méh, csak a méhszáj, de közel a méhnyakhoz, ezért tűnt úgy, mintha... Beecsetelte, és menjek vissza pénteken, ha nem múlik el, és arra vigyázzak, hogy a váladék ne legyen élénkpiros, mert akkor van a baj. Meg is nyugodtam, meg nem is. Most reménykedem, hogy hamar elmúlik.
Nyugtasson meg valaki, akinek volt hasonló "élménye"! Kép Kép

Mindenkinek minden jót,
Zita
ParaZita

Sziasztok!

Szóval most voltam az Anitában. Elefánt melltartók és bugyik óriási választékban. Normál, hordható bugyi nincs. Fürdõruha 4 db összesen az egész boltban, következõ adag április végén érkezik. A 4 db-ból 1 kanárisárga, 1 ronda piros, egy ronda zöld és egy sárga ananász mintával.KépKépKép

Ennél sokkal nagyobb volt a választék a Soroksári úti Megatoys-ban.

Lehet, hogy megcélzok egy sportboltot és veszek két számmal nagyobb fürdõrucit, mint az eredetim jó nyúlós anyagból.

Szóval a jövõ hét szerdai úszásra én is beneveznék!!KépKép

Nekem az UH-n azt mondták, hogy: itt a fejecskéje, a pocija, a lábkezdeménye (rügyecske) és a szikhólyag, amibõl addig táplálkozik, amíg a köldökzsinór és a lepény ki nem alakul rendesen. Amikor 3 cm volt a baba a fejétõl a popsijáig, akkor mr látszott a köldökzsinór. Remélem tudtam segíteni.

Krisztinka!Kép

Jól vagy? Kötelezõ családi esemény?? Csak nem az anyós óhajtja kifejezni rosszallását az újabb gyermek miatt? Vagy azt már megtette?

Tegnap a KisPucúrnak sikerült egy olyan erõset rúgni, hogy végre az apukája is érezte a hasamon keresztül.Kép Vigyorgott is.KépKép Persze + 4-5 kilóval indultam, amibõl legalább 3 a hasamon van, gondolom, hogy ezért is éreztem nehezebben a mozgását, meg hát az apuja is örülne, ha többet érezhetné.

Ja és vettem a kínai boltban 2 db bugyit, amit nem fogok sajnálni kidobni. A kettõ nem került fele annyiba, mint az Anitában 1 db.

A szoknya ötleteket még mindíg várom. KépKrisztinkaKép akkor megnézed nekem a szabásmintát??

Pucúr
Pucúr

Zita!

Ez nem játék! Tessék feküdni! Ez komoly, nem akarlak ijesztgetni, de nekem is így kezdõdött az elsõ...KépKép
Szó szerint ágynyugalom felpócolt lábakkal. Nem ugrálni fõzni, mosogatni stb.

Dojika!

Nekem is ugyan ezek a tüneteim vannak! Elsõ 3 hónap fûtés mellett a takarómon kívül még egy plussz takaró, mert úgy fáztam, mostmeg ha nincs nyitva az ablak állandóan legalább résnyire szinte fuldoklom és folyamatosan melegem van. A fuldoklás ill. nehéz légzés adódik abból is, hogy a gyerkõc a belsõt nyomja felfelé és ezt a tüdõ sínyli meg a leghamarabb. Ezt pont most olvastam valahol.

Pucúr 21+6
Pucúr

Zita,
Nekem nincs hasonló tapasztalatom, de Pucúrral a messzemenõkig egyetértek, tessék pihenni, semmi de semmi nem lehet most ennél fontosabb.

Dojika,
Én már párszor írtam itt, hogy "dióhéjnyi" mondataim után kapkodok levegõért, és az én kismama vagy immáron mama barátnõim is jól emlékeznek erre a levegõszûkös idõszakra, kb. ekkorra (26. hét) tehetõ szerintem is a kezdet.
Meleg. Én voltam a legeslegfagyosabb ember akit ismerek, képes voltam +5 fokban is dideregni és vacogtak a fogaim, most pedig az irodában folyamatosan szellõztetek. Még jó, hogy egyedül vagyok a szobámban, de volt olyan, hogy hosszabb idõt kellett eltöltenem egy meleg open-space-ben és majdnem elájultam, úgy kellett hidegre menekülnöm.

Zuzu
Zuzu

Zuzu,

Teljesen igazad van a sullyal kapcsolatban. Szerintem is sok es mar 6 kg szoltam az orvosnak, hogy sok lesz es mit tehetek. O azt mondta, hogy nekem a 16 kg osszes hizas a maximum, ami meg jo. Ezt nem reg elertem es mondtam is neki, mire azt valaszolta, hogy ez van, akkor 20 kg-val fogok szulni, semmi fele keppen ne koplaljak, egyek normalisan es mozogjak. Ezt tartom is. A parom szerint sem eszem sokat (pedig nagy kritikus) es 3-4-szer jarok usziba es terhestornzom kazettara 2-3-szor hetente es setalok is sokat. Es akkor is jonnek a kilok. Ne tudd meg milyen elkeserito... Na nem panaszkodom... Csak a baba legyen egeszseges en meg majd leadom valahogy.

Katka2

Katka
katka2

Sziasztok!

Kati!
Én 25 hetes és 4 napos vagyok, és most tartok 11 kilónál. A védônôm azt mondta, hogy aki kis súllyal kezdte az stámíthat nagyobb súlynövekedésre. Nos, szerintem én nem kezdtem kis súllyal (53 kg, 170 cm), kicsit erôs voltam fenékben és combban, míg a felsô testem tényleg csontos volt, és nem sok mellem. A 11 kilóra senki se hìledezik (csak én), rajtam a hasamat és a mellemet kivéve egyenletesen oszlik el. Szóval a karom és a hátam is "hurkás" lett. Melltartóba most 80-asat hordok, azelôtt 65(!!)-öset. Van aki azt mondja, olyan mintha semmit se híztam volna (na de ezt én nem veszem be). Szóval szerintem függ az alkati sajátosságoktól ez a hízás kérdés, ha emellett nincs sok nassolás. (Mert az nem kedvezôen befolyásolja ezt a folyamatot)

Dojika!
Sorstársak vagyunk, eddig nem hittem annak aki mondta, de nekem is állandóan melegem van. Légzési nehézségem szerencsére nincs, viszont helyette a gyomromból gyakran gyomorsav kerül a torkomba. Azért vigyázz, nehogy megfázz!

ParaZita!
Nekem a 8. héten volt pecsételô vérzésem. Mi is rohantunk az orvoshoz, akkor láttuk elôször, hogyan ver a kicsi szive. (De ezt csak hüvelyi uh tudta kimutatni, a hasin nem látszott semmi, elôször jól meg is ijedtünk, de az orvos teljesen higgadt maradt). Szóval, miután láttuk, hogy a "helyén" van, azt mondta, hogy lehet ez hormonálisan is, és gyógyszert írt fel. (Nagyon rossz voltam, de én nem szedtem be, de erre senkit se buzdítok!!) Próbálj meg nem idegeskedni, mert az biztos nem jó egy idôszakban sem, és pihenj sokat. A legjobbakat kívánom nektek!!

Margaréta 25+4
margaréta (margar&

Kedves Margaréta, Pucúr,

Kösz a reagálásokat és a biztatást!
Most a 7. hétben vagyok kb. Remélem, tényleg csak a méhszáj - régebben is voltak vele gondjaim. Igyekszem pihenni! (Már amennyire munka mellett lehet...)

Panna,

Nekem az 5. héten még nem láttak semmit, a 6. héten 9mm-es petezsákot, és most a 7-ben 13 mm, és van életjelenség... Szóval ne izgulj, minden OK lesz.

Üdv:
Zita
ParaZita

Sziasztok Kismamák KépKépKép
Sóvárogva olvasgatlak titeket mert én még csak a ... ma megint megjött topik tagja vagyok.

A kis topikunkban szeretnénk összeállítani 1-2 általános információt a teherbeesés mikéntjeiröl. Akinek meg van az a högörbéje, amelyik hónapban babás lett, légyszi írja be a mi topikunkba azzal együtt, hogy hol mérte (száj, popó, hüvely). Ez nagyon fontos lenne nekünk. (Pucuré, Besztié, Katáé, Norcié megvannak KépKépKép)

Nagyon köszi,
Moni
mj

Sziasztok,
Nekem is melegem van itt a 25. het tajan. Na, meg estenkent a gyomoreges is elojon. Mast nem tudok mit csinalni: 1 pohar langyos tej (vagy asvanyviz) lefekves elott + egy nagy parnan alszom, igy mar nem eg a gyomrom es el tudok aludni. Szerintem a legzest is megkonnyiti a nagy parna (azelott csak kisparnat hasznaltam).
A kilokkal kapcsolatban: minden relativ, ki hogy erzi: Margareta azt irta, hogy 170 cm es 53 kg-val indulva nem volt sovany. En 170 cm 62 kg-val indultam es szerintem meg egyaltalan nem voltam kover, sot, nekem ez a normal sulyom. Par evvel ezelott egyszer lefogytam 56 kg-ra, de akkor nekem is es mindenkinek az volt a velemenye, hogy rettenetesen nezek ki. Tehat minden relativ: ami egyiknek sok az a masiknak keves... nem vagyunk egyformak.
Ja, most + 8 kg-nal tartok, en sem vagyok ezzel megelegedve, de mit tegyek: nem nassolok, hanem inkabb gyumolcsoket eszem, nem iszok uditot csak szigoruan asvanyvizet. 3-szor eszem naponta (kerulom a zsiros dolgokat) uzsira meg csak gyumolcs. Es ez van. Sutit is csak 1-2 db. egy heten (az edessegtol eg a gyomrom) es megis itt a +8 kg.
Mano
Mano

Kedves Pocakosok!

Én is azok közé tartozom, akik eddig csak olvasták az oldalt, de feljelentkezni nem mertek. Most azonban volt egy-két dolog, amihez szívesen hozzászólnék, elsõsorban az érintettek megnyugtatására.

Elõször is szeretném megkérni Katát, hogy vegyen fel a táblázatba. Adataim: 26 év, Budapest, elsõ baba, nem tervezett, de annál inkább várt(szerintem ez 0.ciklus), és 24 hetes és három napos vagyok a mai napon.

A kilókkal kapcsolatban szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy én már most +10 kilónál tartok. Nekem eddig egyik orvos sem mondta, hogy figyeljek oda, meg hogy ez sok lenne. Én nem aggódom, mert mindenki azt mondja, hogy egyéne válogatja.

Parazita

A vérzéssel kapcsolatban annyit, hogy nekem is volt ilyen, igaz kicsit késöbb, nem a legelején. A dokim nekem eklmagyarázta, hogy ez mitõl van. Röviden: a méhszáj hámrétegével kapcsolatos. Nekem is pihenést javasolt és azóta tényleg nincsen semmi.

Mégegyszer üdvözlök mindenkit

Törpi(24+3)
Törpi

Elnézést, a legfontosabbat elfelejtettem. Kóci baba elõreláthatólag június 2-án érkezik.

Törpi
Törpi

Móni, én a terhesség elõtt fél évig hõmérõztem, ha gondolod meg tudom adni az ominózus hónap görbéjét.Kép

Pucúr, Kata, Bubu szerdán úszunk! Nekem ha minden igaz jó lesz az idõpont, úgyhogy irány a vízKép18:00-kor ha találkozunk a bejáratnál(pénztár) az jó lenne, nem? Egyébként szerintem ha még nincs túl nagy pocitok, akkor megteszi egy egyrészes fürdõruha is, persze magamból indulok ki.KépEgyébként én is szoktam néha mérgelõdni, hogy a kismama dolgok milyen sokba kerülnek, de mit lehet tenni ha kell?

A méretre visszatérve nekem 6 hetesen 0,66 mm volt maga a baba. 12 hetesen pedig 57mm. 12 hetesen azt mondta a doki, hogy a mérete szerint 1 héttel idõsebbnek látszik. A következõ pedig holnap lesz, de már tûkön ülök annyira várom.Kép

Zita, nekem is volt az elején enyhe vérzésem, de sohasem volt élénk színû, inkább csak olyan mint a menszesz utolsó napján, olyan sötét és nem túl sok. Persze én is rohantam dokihoz, karácsony elõtt 23-án is a kórházban voltunk, de szerencsére nem találtak semmi problémát. Egyébként ekkor utánnaolvastam sok helyen, és mindenhol azt írták, hogy kis mértékben elõfordulhat az elején, szóval akár természetes is lehet. Nyugi, biztosan nem lesz semmi baj.

Dojika, ismerõs az érzés. Az elején én is mindenhol meg akartam fagyni:otthon vastag flanell pizsi+paplan+didergés! Aztán ez elmúlt és most már a ló túlsó oldalán vagyok egyre inkább. Kicsit félek, hogyha jön az igazi jó idõ mi lesz velünk? 30-40 fokokban hova fogjuk magunkat tenni?Kép

Írjátok a számokat a nevekhez, mert néha nem lehet tudni, hogy ki mennyi idõs. Azért már néhány névnél beugrikKép.

Pusz,
Ilke(18+3)

KépKép
KépKép
ilke

Tyü de felélénkült a topikunk, ezt már szeretem!
Holnapra hidegfrontot mond, már fájt is a fejem. Kiváncsi vagyok holnap milyenek leszünk itten?

Hát köszi, hogy reagáltatok a kontaktlencsére. Elmodom majd én is, hogy a mi dokibácsink mit mondott. Arra gondoltam ha átfordulna mütétbe a dolog akkor csak kidobnám és kész. De úgysem lesz mütét!!!

Törpi
Üdv közöttünk. Ugye milyen nehéz megállni, hogy ne kérdezz ill. csatlakozz egy ilyen kis csipet csapathoz? Bár a számokat elnézve már nem is csipet. Kép Csak ilyenkor én hátrébb esek a sorban...De nem baj, gyertek csak elö rejtözködök!

Hát nemigen jöttek ötletek a belsö combok edzésére de ezek szerint nektek nem kellenek ilyen gyakorlatok! Kép
Krisztinka
nekem nincs otthon tornakazim ezért nem tom megnézni de ha valaki megtenné hálás lennék.
Halacska 18+1
Halacska

Ilke Kép
Köszi, ha van idöd írd le a görbét a topikunkban.

Mano Kép
Neked is köszi a sztoridat. Sokat segít föleg a PCO-s lányoknak.
Moni
mj

sziasztok!
Nyuszimanó miatt írok, nagyon jól vannak, ha minden igaz, írt is az Elsö napok... topicba!
Minden pocakosnak jó babavárást!
Adri
kadri

Sziasztok Pocakosok!

Törpi - üdv. köztünk, remélem jól fogod itt érezni Magad!

Halacska!
Ime egy belsõ combi erõsító gyakorlat: oldalra fekszel, a "felsõ" lábadat a kinyújtott alsó elé rakod , persze behajlítva- ezzel támaszkodsz és az alsó lábadat emelgeted.( ez ugye nyújtva van, csak piciket kell, nem magasra) Majd fordulás a másik oldalra és másik lábbal ugyanez. Ajaj! Érthetõ ez így?

Mia!
Véletlenül se vedd Magadra az orrspray szidásomat, csak én ezt nem tudtam, hogy ez nem levegõvételre van, és igencsak fulladozom. És hát azért igen drága, de 2006-ig jó és tudom, hogy a babánál is fogjuk tudni használni, ha esetleg szükség lesz rá.

Egyébként tartok tõle, hogy ez nem is nátha, hanem allergia. Ami elég érdekes, mert soha nem voltam allergiás eddig semmire. De mostmár ez a 4. nap és nem enyhül, állandóan könnyezik a szemem, és el van dugulva az orrom, Szörnyû!!! Mi virágzik ilyenkor?

Dojika!
Nyugi, én is fulldokoltam már ez idõtájt, s az volt a legfuribb, hogy soxor akkor jött rám, amikor épp feküdtem, vagy ültem, szóval semmi megerõltetõt nem csináltam. Aztán volt egy olyan idõszak is, amikor ha nem volt nyitva az ablak, majdnem elájultam, hiába volt kint -20 fok. Most meg nekem is állandóan melegem van.

Zita!
Vedd komolyan ezt a vérzést, nem tudsz esetleg otthon maradni pár napot? Tényleg feküdnöd kellene! Nem akarlak rémisztgetni, de jobb a biztonság!

Ime, egy újabb példa, mennyire segítõkészek az emberek!
Metro áruház - bevásárlás.
Hálós narancsot fogok - közben az árát lesem. Persze háló kiszakad, narancs ahány szem, annyi fele gurul. Legalább 3 szempár ( férfiaké) rámszegezõdik, egy hölgy átlép az elgurult naracsokon és ennyi. Én a nagy pocakommal próbáltam összehesegetni legalább egy kupacba, párat fölszedtem. Szegény Kismanóm utána úgy megrugdosott, biztos nem tetszett neki a hajolgatás!

Holnap megyünk a 32. heti Uh-ra, már úgy izgulok! És azt igérte a doki, hogy utána megmutatja a szülõszobát is!

Na, jó pocakhordást Nektek, ne felejtsétek, holnap Valentin nap!

Heni 31+4
heni

Halacska!

Itt a Házi Torna címû gyógyszertárban beszerezhetõ könyv összes combgyakorlata. Válaszd ki, ami kell és ami még kényelmes! - ez nem igazán kismamatorna:
1. Támadó állásban rugózás
2. Lépõállásból leülés sarokra és rugózás elõre/hátra
3. Terpeszben rugózás jobbra-balra
4. Séta hajlított térddel - ez a viszerekre is jó!
5. Térdelésbõl sarokra leülés jobbra/balra -a akéz csípõn
6. Térdelés dõlés elõre/hátra - a kéz elõl
7. széken ülve egyik láb keresztben és nyújtás elõre - Ez Béres Alexandrás kazin is van.
8. suszterülés, comb lenyomása kézzel a földre - combellenfeszítése mellett / illetve összezárás kéz ellenfeszítéssel - Ez is volt valamelyik terhestornában
9.oldalfekvés fölsõ láb behajlítva - alsó láb emelése

A Béres Alexandrás kazin voltak combizomra menõ gyakorlatok is.

Jók még :
1. négy kézlábállás láb emelése hajlítva oldalra
2. négykézláb egyik láb nyújtva és emelése hátulról oldalra amilyen magasan birod 3. oldalfekvés láb emelgetése nyújtva, hajlítva vagy emelés hajlítás kombinációk 4. Fal mellett állsz oldalról támaszkodsz - lábemelés oldalra vissza test elõtt keresztbe - spiccelve és pipálva is 5. Négykézlábállásban egyik hajlított láb emelgetése felfelé. 6. oldalfekvés felsõ láb emelése és sarokkal lerakod elõl illetve spiccelve az alsó láb mögött kicsivel - nagy körben addig emeled amíg birod 6. négy kézlábállás -egyik láb nyújtva hátul és körzés vele 7. oldalfekvés felül lévõ láb emelése és kis 8-asokat körzöl
8. guggolás nagyterpeszben két kéz a térdek között, a kézfejek imádkozótartásban - a lábakat nyomod össze
Jógáról: guggolás fal mellett 2-3 részletben megállás és megtartás közép állássíg lassan - majd visszafelé uez.
Mindent bele!

Ilke, Katka!

Találkozunk szerdán este 6-kor az uszinál :-)!

Dojika!

Nehéz légzés nekem is van. De azért ha vérvételre mész figyelj a vashiányra mert az még továbbronthatja a helyzetet.

Kilók: Nekem feljött a havi 2 kg eddig és szerintem ezután sem lesz másként.

Pucúr!

Nagyon köszi a leírást az Anita fürdõruhás "árúkészletérõl", éppen holnap akartam menni. Megspóroltál nekem ezzel egy utat. Szóval egyedül a Megatoys-ban van már minden bizodalmam.

Zita!

Fekvés szigorúan! Ne ugrálj! Sajnos ebben a korai idõszakban a szervezetednek meg kell szoknia az új helyzetet és a megtapadást a vérzékenység nem segíti akár hol is jelentkezik. De fel a fejjel! Azért hormontartalmú gyógyszert igazából akkor van értelme adni, ha már volt korábban vetélés vagy a vérzés méhen belüli. De te csak feküdj szépen és bizzál magadban meg a szervezetedben - a természet mindent szépen elrendez majd csak idõ kell neki!
Ja kerüld a zötykölõdést!

Bubu
bubu

Sziasztok!
Igen fürge vagyok ma reggel! A buszon ülve igencsak elgondolkoztam: kell ez még nekem? Már nagyon unom a bejárást és az útnak ez a fele igencsak kátyús. Úgyhogy a jövõhéten 1 hét szabi, majd talán 1 esetleg 2 hét meló. Úgy örülök, hogy nem kell jönni, igaz nem szakadok meg, de mégiscsak itt kell lenni.

Súly: sajnos nem tudom hol tartunk,a jövõ pénteken mázsálnak, de minimum még 4 kg-ot biztosan hízok (baba a nagykönyv szerint 1,8 kg lehet, ehhez jön még kb. 1,5-2 kg, ami nálam a duplája), de szerintem a 15kg-ba beleférek.

Légzés, szédülés: nekem a 20.hét környékén 3-szor volt nagyon rossz élményem. Komolyan azt hittem, ott halok meg. Levegõt nem kaptam, szabályosan lihegtem, tiszta veríték voltam, homályosan láttam és úgy éreztem bérmelyik pillanatban elájulok. Kicsit korainak tartottam, hol volt még a mostani magasságához képest a pocim?! Szerencsére elmúlt!

A melóban most jegyezték meg, hogy milyen tüzes kismama vagyok. Úgy tudom ilyenkor 1-2 fokkal megnõ a belsõ hõnk. Nálam is nyitva van egész nap az ablak, dehát kint sincs olyan hideg, a levegõtlenséget meg amúgy sem bírtam soha.

Heni: Nem lepõdtem meg a történeten! Ez van!

Katka2: én kéthetente járok dokihoz és a védõnõhöz, de szerintem a jövõ héz után (34,hét) nekem is kéthetente kell majd mennem, amit ne is bánok. Jobb ha lát gyakrabban és szerencsére nincs messze.

Zita: nem tudsz otthon maradni ebben a pár napban? Tényleg pihenned kellene! Vigyáz magadra!

Helena
32+3
Helena

Sziasztok!

Törpi!

Üdv köztünk, és boldog babavárást! Kép
A táblázatban holnap már Te is benne leszel.

A hízásról:
Én a kisebbik lányommal 16 kg-ot híztam, a nagyobbal már nem emlékszem, de ettöl többet azt tudom. Mindkettönél lement utána az egész. Most 9-nél tartok.
Szvsz. egyéne válogatja, hogy ki mennyire hízékony. Én az vagyok, de nagyon könnyen le is megy koplalás nélkül. Én azt mondom, aki nem tudja könnyen leadni, az tényleg nagyon vigyázzon. A férjek ugyanolyan csinos nöt szeretnének a baba után is. Bármennyire vígasztalnak, hogy majd lemegy, ne foglalkozzunk vele.
Szerintem mi is büszkébben toljuk csinosan a babakocsit pár hét után, hogy "lám milyen csinos maradt a szülés után". Én legalábbis büszke voltam rá, hogy olyan sok kilót milyen hamar leadtam. Mire a szülés után az utcára mentem a babával (ez ugye nem hónapok), szóval énrám a régi cuccaim mind rámjöttek.

Kata (24+3)
Kata007

Helena!

Te is egy kitartó munkásember (pardon, asszony) vagy.

Mint oly sokaknak a meleggel nekem is gondom van. Épp ma éjjel nem gyõztem nyitogatni az ablakot, alvásról meg alig esett szó addíg, míg végre sikerült rendesen lehûteni a szobát. Én örülök a visszatérõ hûvösnek, lesz még épp elég meleg május végéig (meg különben is a naptár is még csak februárt ír). Pedig mi is kert tulajdonosok vagyunk és azért a tavaszt én is nagyon várom, de a meleget nem. Én már szültem szeptemberben, szerencsémre az a nyár jórészt hûvös volt. De a melegben csak lézengtem a tetõtéri albérletünkben.
A Manónak alighanem tetszik a hidegfront, mert tegnap és ma is igen eleven. Én is gyorsabban értem be ma a munkahelyemre, máskor reggelente csak húzom magam után a bakancsaimat.
Tegnapelõtt voltam laborban és olyan jók lettek a leleteim! A terheléses cukor is OK., a vérképemben meg csak két csillag van. Ki tudja mi az a ht? Mert az kicsit alacsony. Meg a hemoglobin is. De nem vészesen.
Bori (25+0)
Bori

Sziasztok!

Mindenkinek jó pocakosodást! Zita, vigyázz magadra!

Ti ünneplitek a Valentin-napot? Én tudom, hogy igaziból a kereskedelem ünnepe, de mégiscsak alkalom az ünneplésre. Úgyhogy mi megyünk holnap vacsizni, meg kaptam pici ajándékot. Meg olyan jó volt reggel, láttam egy csomó férfit rózsával a kezében.

Apropó, ti mit vesztek fel, ha ki kell öltözni? A régi ruháim már nem jók, alkalmi kismamaruhát pedig nem igazán akarnék venni, így is méregdrága minden, amit kismamáknak gyártanak. Ez piszokság, és különben is, kismamáknak miért nincsenek reklámok a TV-ben? Egy csomó minden lenne, amit lehetne reklámozni, nem?

Na, befejezem a csacsogást.

Dió (és Almamag 18+6)
Dió

Katka2:most nézem, rosszul írtam , 4 hetente járok dokihoz.

Bori: hát igen, gondoltam végig dolgozom a 8 hónapot és az utolsót töltöm otthon, de néha már nagyon nincs kedvem és ilyenkor jön 1 hét pihi otthon. De most, hogy rohamosan nõ a pocak, és egész nap mocorog a Manedli, egyre türelmetlenebb vagyok és a melóban is folyton ezen jár az agyam. Bár te is jó helyzetben vagy a napi 3 munkanappal. Meddig szeretnél dolgozni?

Helena
Helena

Sziasztok!

Én új vagyok Petrának hívnak és most vagyok a 14. hétben.
A MÁV kórházba fogok szülni.

Petra
Névtelen

Sziasztok!

Uszodások!

Megtudnátok mondani, hogy a Mexikói úti végállomástól, hogy jutok el az uszi pénztáráig?

Hát én is visszamegyek a Megatoysba fürdõruciért. Úgy tûnt, hogy az Anitában az a 4 db volt, ami már a kutyának sem kell.

Ez a hízás dolog jó kérdés. Én is próbálok vigyázni magamra, de néha olyan édesség ehetnékem van!

Pucúr ma 22+0
Pucúr

Helena!

Nos én is az utolsó hónapig gondoltam maradni, de bevallom nekem már most olykor elegem van. Különösen a reggel fél hatos kelésbõl, meg a rohanásból a busz után (vidékrõl járunk be), délután meg vissza. A három napok úgy jönnek ki, hogy igazából eddíg GyES+4 órás voltam, de annyira sürgetett a határidõ, hogy bõven több, mint 8 órákat dolgoztam októbertõl decemberig. Most visszaálltam normál 8 órába és megkaptam az eddíg halmozódott szabadságomat. Én így apránként veszem ki, és éppen elég lesz még úgy is, hogy az egész májust is kiveszem. Persze csak akkor, ha nem üt be baj és nem maradok otthon beteg gyerekekkel, vagy nem kényszerülök betegállományba. Jó Neked, hol vagyok én még a 32. héttõl? Akkor már egész nyugodt lelkiismrettel utálnám az egészet. (A munkám nem tölt el valami nagy gyönyörûséggel.)
Még mindíg a kilókról. Volt egy ismerõsöm, aki épp a 4. gyermekét várta. Aztán a szülés után 2 héttel!! találkoztunk. Miniszoknyát viselt és olyan csinos volt, mint én lánykoromban se soha. Szóval alkat kérdése is a dolog. Én is elsõre 16kg-t, másodszorra 18kg-t híztam (nem is ment le tökéletesen valamennyi), most a 22. hétig 6,5kg-t, holnap mérlegelnek megint. Kíváncsi vagyok. A másik kettõnél ebben a hónapban híztam 4kg-t.
Bori(25+1)
Bori

Szijjasztok!

Heni,Bubu
nagyon köszi, a többi már csak rajtam múlik. Kép

Érdekesség: Mielött csatlakoztam ehhez a topikhoz elolvastam szinte az elsö hozzászólásoktól kezdve az összes archivot. Nagyon érdekes volt látni, hogy élték meg a kismamák a babásságot, hogy készültek a nagy napra, milyen elképzeleléseik voltak a szüléssel kapcsolatban, milyen kérdések merültek fel. Utána meg leírták a szüléstörténeteket. Mi is egy kis történelmet írunk napjainkban. Kép
Ilke
Hánykor mentek? Izgatottan várom a paramétereket.

Everybody!
Biztos van erre egy topik de a Ti véleményetek érdekelne. Tudjátok, hogy kire szavaztok? Foglalkoztok ezzel a kérdéssel? Nem akarok politizálni inkább az a része érdekelne, hogy ti tisztán láttok?
Halacska 18+2
Halacska

Sziasztok!

örömmel látom, hogy nem csak nekem van munkaundorom... Kép
Én is úgy terveztem hogy március-áprilisig dolgozom, hisz májusban szülök... de ez a reggeli korán kelés, a kényelmetlen-fárasztó utazás, a teljesen érdektelen feldatok - hát nagyon mehetnékem van...
Talán ma kiválasztják az utódom, akkor hétfön jönne is már betanulásra és akkor még 2 hetet maradok és utána otthon leszek végig...

Valentin-nap
Én "ünnepeltem", jobban mondva összeesküvést szöttem Kép
A párom kolleganöjének odaadtam a kiválasztott képeslapot és vállalta hogy reggel megveszi a rózsát hozzá...
Mire ma párom beért ott volt az iróasztalán Kép
Jött is a teljesen meghatódott telefon azonnal Kép Én el is bögtem magam hogy ennyire örült neki Kép

Hízás.
Hát én elég nagy plussz súlyal indultam... 154 cm-hez voltam 64,5 kg. de ez a fogamzásgátló eredménye volt az elmúlt két évben...
Az eddig eltelt 26 hétben összesen 3,5 kg híztam, mert hétfõn kereken 68 kg voltunk így együtt...
Remélem ennél nagyobb ütemben már nem "növök", csak így apránként...
Nekem nem a terhesség alatt, hanem még az elötte felszedett kilókkal van gondom - illetve lesz, mert szülés után ezeket kell majd leanom, ha csinosan akrom tologatni a Manókát a kocsiban Kép

Sziasztok
Dojika 26.h.
Dojika

Nagyon boldog Pocaklakós Valentin-napot mindenkinek aki ünnepli.

Hízás. Bocs én ezt elég gyakran dobom be, mint témát, kicsit talán túlságosan is foglalkoztat. Most megígérem, hogy nem fogok vele senkit többet paráztatni. Majd miután kibújik KisZuzu és leírom a szülés-storyt zárójelben leírom, hol tartottam a végén, mennyi ment le szülés után és mondjuk 6 hét múlva. Részemrõl ez a téma lezárva. Ne aggódjatok, mindannyian gyönyörûek, sugárzóak vagytok, milyenek is lehetnétek, hiszen csoda történik bennetek, édes pici babócák készülnek a külvilágra. Csak vigyázzatok magatokra és érezzétek magatokat jól a bõrötökben és legyetek nagyon büszkék a pocakotokra!!!!!!

Üdv törpi!!!!

Dió,
Mi is megyünk vacsizni ma este.Kép Kép Ez lesz az utolsó kettesben (1/2 3-asban) töltött Valentin-napunk. Én könnyû helyzetben vagyok ruhailag, mert vettem egy kismama koktél-ruhát még novemberben, tudván, hogy elég sokszor kell a férjecskémmel olyan helyen megjelennem, ahol csinosnak kell lennem. Ezt most is be tudom dobni.

Képzeljétek, már csak a jövõ hét végéig dolgozom. A családom rábeszélt, hogy ne tovább. Furcsa érzés. Egyrészt jó, mert még annyi mindent kell elintézni, többek között az a költözés még mindig elõttünk van, meg egy picit szeretnék rá is készülni a nagy eseményre, másrészt ha nem is feleslegesnek, de furcsán érzem magam. Eddig el sem tudtam magam képzelni, háziasszony, anyuka szerepben, inkább a manager-asszony szerep feküdt, de most annyira várom. De kicsit izgulok. Annyira szeretnék jó anyuka lenni és elképzelni nem tudom, hogy milyen leszek.

Zuzu
(34+5)
Zuzu

Pucúr!

Az édességevészetre nekem most jó volt az aszalt gyümölcs, meg a magkeverék mazsolával. Persze ez is hízlal, de legalább azt írják róla, hogy van bennük egy-két hasznos dolog is. (No meg az ára is gondoskodik róla, hogy ne faljuk kilószámra).
Halacska!
Türelmes vagy, hogy minden archívot végigböngésztél. Nekem néha még az egy-két napos lemaradás pótlása is próbára teszi a türelmemet.
Választás? Teljes a káosz a fejemben. Csak azt nem tudom, hogy melyik lenne nekünk a roszabb. Azt sajnos nem igazán tudom eldönteni, hogy a két nagy rivális közül, most éppen melyik fog jobban átverni az ígéreteivel. (Mintha nem is egy csónakban eveznénk velük.) A jelenlegi vezetés azt állítja, hogy õ teljesítette az elõzõ választáskor ígért dolgokat. Nos, bizonyos értelemben igen, de mindegyikbe beleesett egy kis csak... És ha most is így lesz? Mindazonáltal talán nem ártana végre egy pártnak végre több idõt hagynunk a kibontakozásra. Szóval nem tudom. Ezek csak az én kissé homályos gondolataim a dologról.
Bori
Bori

Dió!

Mivel alkalom van többször a kismamaság alatt, és tényleg nem jók a régi ruhák, én egy olyat vettem még az elsö terhességemnél (ez még most is jó, bár nem az utolsó divat, inkább a klasszikus), aminek a nacija felsövel jó bármikorra, inggel és a hozzávaló mellényszerüvel pedig alkalomra (eléggé kihangsúlyozza a mellény, hogy kimamaruha, de nagyon csinos, nem "bálnás"). Igy nem külön alkalomra vettem, tehát érdemes volt megvenni, de arra is jó. Sajnos ahol vettem (egy nagyobb áruház), már nem árulnak kismamaruhát.
(Kellemes lilás szine van. Nem barna vagy fekete, mint a kismamaruhák általában.)
Próbálj valami hasonlót keresni.KépKép

Halacska!

OFF:
Én már döntöttem, hogy kire szavazok, és innentöl kezdve nem is igen akarom a hireket nézni. Mindig csak felbosszant, ahogy egymásra sárt dobálnak (ilyenkor számomra teljesen lényegtelen, hogy kinek van igaza, egyszerüen elborzasztKép), szerintem az igy nem OKÉ. Miért nem lehet pozitiv kampányt csinálni?
Ha nem tudnám, hogy fontos az, hogy szavazzunk, akkor nem foglalkoznék az egésszel.
Hogy tisztán látok-e? Nem tudom. Vannak dolgok, amibe az átlagnál jobban belelátok, és ami nagyon erösen befolyásol a döntésemben, mert számomra nagyon fontos.

Szia Petra!

Valamivel többet is irhatnál magadról!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Bori

Én is eképpen hezitálok és önzö módon a gyermekvállalás szemszögéböl közelítem a kérdést mivel szeretnék legalább két évig otthon maradni és nem mindegy milyen feltételek között. De sok a bizonytalanság és a csak...-ahogy írtad.

Archivról csak annyit, hogy a terhességem eleje nagyon parás idöszak volt és az olvasással, hasonló esetek keresésével foglaltam el magam.
Halacska 18+2
Halacska

Sziasztok!

Most kicsit, olvasva titeket, elgondoltam, hogy lehet, hogy nagyon naiv vagyok, de én végig szeretnék dolgozni. Mondjuk én csak fél tízre járok, egész nap csak ülök, és nagyon szeretem a munkám. Nem is jár stresszel, és a kollégáim is aranyosak. Sôt, nem is szeretnék idôt kihagyni, hanem szülés után is folyamatos munkát tervezek, persze azt már otthon. (Olyan a munkám ami otthon is végezhetô) A család ebben támogat. (albérletbe lakunk, minden kis pénz számít, fôleg most) De este elgondolkoztam, hogy a munka mellett én iskolába is járok, és persze vizsgaidôszakban születik elôreláthatóan a kicsink, és Gyôrbe van az iskola, akkor már nagy pocival nem lesz kockázatos utazni? Ráadásul most (de ez még nem 100%) lehet, hogy tudunk felvenni kölcsönt, és akkor belevágnánk egy saját lakásba, de az olyan, hogy teljesen fel kellene újítani, ami idô, pénz, és nem utolsósorban energia. Estére már annyira feketén láttam a dolgokat, hogy elpityeredtem. Most próbálom elterelni a gondolataimat ezekrôl, de egyre inkább úgy érzem, hogy kicsúszik a lábam alól a talaj.
Azt hiszem, ma egy kicsit depi vagyok.

Margaréta 25+5
margaréta (margar&

Sziasztok Lányok!

Ezen az oldalon még én sem írtam, eddig csak olvasgattam a leveleiteket, de úgy döntöttem, hogy én is közbekotyogok.
Tegnap kezdtük el a 23. hetet, tehát már én is több mint félidõs vagyok. Júniusban fogok szülni a Shöpf-Méreiben.

Igazság szerint az vett rá, hogy írjak, hogy az utóbbi pár leveleitekben említést tettetek a kontaktlencsében való szülésrõl, illetve nem-szülésrõl.
Én is rövidlátó voltam hosszú évekig, sokáig szemüvegem volt, azt utáltam, utána kontaktlencse, attól 3-4 év múlva besokallt a szemem, utána újra szemüveg (még jobban utáltam), majd rászántam magam (és a pénztárcánkat) a lézeres mûtétre. Ennek már két éve. Ezt csak azért mesélem el, mert a szemeimmel azóta is minden oké, de kérdés, hogy lehet-e természetes úton szülnöm, vagy irány a császár?! Már voltam szemésznél, azt mondta, hogy elvileg lehet, de majd szülés elõtt egy hónappal kell egy teljes szemfenék-vizsgálat.
Persze ha ezen múlik a látásom, akkor nem riadok vissza a császártól (bár attól jobban félek), de azért jobb lenne term. úton megszenvedni. De úgyis az orvosok mondják ki a végsõ szót, amit persze majd elfogadok.

Nem tudom, hogy van-e közöttetek, akinek esetleg ugyanilyen "problémája" van, vagy aki többet tud errõl, mert ez a téma nem tekint vissza túl hosszú múltra, nem is cikkeznek róla nagyon.

Ildi
Névtelen

Sziasztok Pocakosok!

Ildi,

Én is lézeres szemmûtéten estem át, áprilisban lesz négy éve. Éppen most jelentkeztem be a szokásos éves kontrollra. Jövõ hét elején megyek, s akkor majd megkérdezem, hogy mi a teendõ ilyenkor. Nekem egyébként elõtte -5,5 dioptria volt a szemem és az OptikMednél mûtöttek.

Kata,

Köszönöm, hogy felveszel a táblázatba.

Kata, Heni, Halacska!

Köszönöm az üdvözlést. Elõre is elnézést azoktól, akik miattam hátrébb csúsznak a táblázatban, de kicsit nehezen szánja rá magát az ember, hogy feliratkozzon. Pedig én legszívesebben rögtön az elsõ teszt után megtettem volna.

Törpi
törpi

Sziasztok!

A munkáról:
Én is úgy tervezem, hogy csak a júniust fogom otthon tölteni. (július elején szülünk)Bár a munkámat - illetve azt a részt, amivel most kell foglalkoznom - én sem nagyon szeretem, sõt úgy érzem, már most leírtak, és nem is nagyon számítanak rám, mégis most úgy érzem, jövök, ameddig lehet, mert itt legalább emberek között vagyok. Nem nagyon bírom az egyedüllétet.És persze a fizu sem mindegy.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én egy kicsit félek a beszûküléstõl, azt hiszem hajlamos vagyok rá, és az nem jó senkinek. Mindenképpen tanulni szeretnék, amíg otthon leszek, most jelenleg ez foglalkoztat leginkább. Ráadásul az ember lánya ugye, fõleg, ha közben vállal mégegy babát, akár 5-6 évet is eltölthet otthon, és azalatt bizony nagyon változik a világ, a követelmények egyre magasabbak, nem lehet lemaradni.

Bocs, ha kicsit elrugaszkodtam a témától...

A választásokról:
Kemény és durva harc lesz szerintem, legalábbis a légkör már most ilyen. Nem csodálom, hogy az emberek nem tudják, kire szavazzanak. Nem hallani mást, csak a másik szidását, vádaskodást. Személy szerint még én sem tudom, kire szavazzak, igaziból a gyermekem jövõje már most aggaszt, és jelentõs változást egyik kormányzattól sem várok.Kép

Bocsi, úgy tûnik szájmenésem van. Ez is egy terhességi tünet? KépKép

Dió (és Almamag)
Dió

Sziasztok Leánykák (kisanyukák),

Boldog Valentin napot Mindenkinek és még jó egészséget is hozzáKépKép!!!

Panna
Panna

Dió
A szájmenést a jó közérzet is okozhatja, nálam néha ez van. De szerintem jó itt lenni. Kép

Én is május végéig szeretnék dolgozni de már írtam, hogy nekem kell megtalálni az utódomat és ezzel kicsit az idegeimre mennek a fönökeim. Meg naponta többször felmászni a 3-ra nem egy leányálom, söt nem is kismamaálom!

A kontaktlencsét én vetettem fel. Szerintem minden azon a szülés elötti szemfenék vizsgálaton döl el úgyis. A mütött szemmel kapcsolatban viszont jogos a kérdés. Nem olvas minket szemész véletlenül?
Törpi
Az enyémek is -5,5 gyengék. Mi vitt rá a mütétre? Én frászt kapok ha csak rágondolok, hogy a szememhez hozzáérnek. Ma is megmütettnéd? Nincs semmi problémád azóta?
Halacska 18+2
Halacska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?