Új privát üzeneted érkezett!

Angelani:

Rennie rágótablettát vegyél gyógyszertárban, gyomorégésre jó, kismamáknak is szabad, sőt, kifejezetten jó mert a hatóanyaga kálcium, amiből most több kell hogy a baba csontjait legyen miből épiteni.

A vérnyomásod/vizeletfehérjéd rendben van? Vizesedsz?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica!
Nagyon köszönöm!Kép
Nem gondoltam, hogy van valami, amit kismamáknak is lehet szedni.

vérnyomásom általában alacsony.
Megmérem:
105/73
A vizelet most jó lett.
A V. Üledék: LHS Néhány, de minden más normális.
Addig szaladgáltam, hogy felment a vérnyomásomKép
Ja pulzus: 80
Szerintem jó.
Nekem sosem volt magas.
Akkor holnap Rennie tabletta!
Addig kibíromKép
Nagyon Köszönöm! A Nagynénédnek Millió Puszi!

Most nézem tovább a madagaszkárt!
Milyen édes kis meseKép

Sziasztok!
Angelani
29+6

Kép
angelani

Sziasztok!

Angelani,
Én is szenvedek a gyomorégéstől,Kép de így volt ez az előző terhességeimnél is, főleg a 3. harmadban. Doki bácsim szerint ez vele jár, hely kell a babának és ezt megérzi az Anyuka. Maalox szirupot szoktam rá bevenni, de csak este lefekvés előtt, mert különben állandóan felébredek. Ami nálam még használni szokott az a félig ülve alvás. Jó sok párna a fejem alá. Írtó kényelmetlen, de úgy legalább nem ég annyira a gyomrom.

Megann,
Space leírta a lényeget. Puffasztó kajákat érdemes kerülni szoptatás alatt,mert jó eséjjel fájni fog tőle a baba pocakja. Ennyi ami biztos - no meg persze koffein, alkohol stb. kerülése, de ez egyértelmű -, a többi egyénenként változik. A tejivás mennyiségét fokozatosan növeld és figyeld a babót, hogy bírja! Ha hasfájós vagy kiütéses lesz tőle akkor le kell vele állni; minden a babó érzékenységétől függ. Én pl. annyi tejet ihattam amennyi belém fért és Kristófnál semmit nem okozott, van akinél pedig már fél pohár után is kiüt a babán. Olvastam én is mindenfélét erről, de szerintem erre nincs jó tanács, mert minden a bébi érzékenységétől függ.
Én a szopis teákkal és a homeo bogyókkal is úgy vagyok, hogy akkor van rá szükség, ha gond van a tejtermeléssel, különben normál étrend, sok folyadék és ami nagyon fontos a lehető legtöbb pihi kell a szoptatáshoz. Én nem kenném előtte a mellbimbót, mert felpuhul a bőr, érzékenyebb lesz és könnyebben kisebesedik szopinál. A Garmastan tényleg jó, ha nem sikerült elkerülni a kisebesedést (bár szerencsére nekem nem volt rá szükségem).

Kismama,
Én is kaptam ilyen szopis könyvecskét a védőnőtől, de azt mondta, hogy ami benne van azt felejtsem el, csak a végén a címjegyzék jó belőle. A www.lll.hu oldalon fent van minden infó és az összes szoptatós füzet.
Másik srácomról azért nem dobtam fel képet, mert ő már nem gyerek. 17 év van a 2 csemete között. A profilomban van egy közös kép róluk, igaz az még télen készült.

Mea, Megann,
Egy tipp babaszoba függöny vételhez: a függyönygyáraknak van mintaboltja, ahol sokkal olcsóbban lehet függönyt venni, nagy a választék és szerintem egész aranyosak vannak. Nekünk olyan van amin nagy mackók vannak, de nem színes (azt nem akartam), hanem fehér az egész. Olyan 1600,-ft körül volt métere. Zuglóban vettem, a Lőcsei úton, a gyár mintaboltjában.

Humi
28+1
humi

Rokica! Kép
Én Rennie-t szedtem korábban és 2 helyen is szóltak a gyógyszertárban, hogy kismamáknak inkább a folyékony szereket ajánlják gyomorsav túltengésre. Ezért váltottam a Maalox szirupra. Itt van előttem 2 doboz Rennie, és a korábban vett kísérőpapírjára az van írva, hogy nem szedhető terhesség alatt - bár nem értem, mert tényleg semmi nincs benen ami árthat -, amit nemrég vettem arra pedig azt írták, hogy szedhető.

Humi
humi

Humi:

Érdekes... amit én vettem, annak a tájékoztatójába nincs beleirva, és a saját szülészorvosom is ezt javasolta.

Ennyit akkor az orvostudományról :P

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica
nem írnád le a hekk receptet?Vagy esetleg már leírtad csak megint vak vagyok?

Humi
nekem nem tűnt oltári nagy baromságnak, és mintha ezeket már máshol is lehetett volna olvasni.
Emlékszem! Ezt a képet már láttam.Már bocsi, de egy apukátol vannak?Ha igen, akkor külön gratuláció. Ha nem, akkor is gratula, mert szépek a kölköcök!Kép

Gyógyszerek
nagyon sok gyógyszernél azért írják, hogy nem szedheti kismama mert nem bizonyított az ellenkezője.KépÍgy aztán nehéz eldönteni mi az ami szedhető, és mi az ami nem.De fő a biztonság, amíg nem muszáj nem szedek semmit.

Ma vettem egy könyvet.A címe: Ezernyi kérdés, ezernyi válasz, Dr. Carol Coopertő.Nekem így elsőre jónak tűnik.De majd vallatásnál derül ki igazán.Kép

Néha nekem is szokott égni már a gyomrom.DE nem szedek rá semmit, mert még nem elviselhetetlen.
Ami fáj igazán, az a pocak felső része, közvetlenül a cicim alatt.A védőnéni szerint valamit nyomhat a baba.
És még egy, ami nagyon kellemetlen volt, a szemérem dombomnál olyan érzésem volt legalább egy hétig, mint ha izomlázam lett volna.Alig bírtam menni.Tapasztalt valaki hasonlót.Most olvastam a szemérem izület fellazulásáról. Vajon ez az lehet?

Angelani
szegény! Nede aztán kijutott a jóból.Kép

Sziasztok
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Szilvi:

Borzasztó egyszerű. Én fagyasztott hekkből és fagyasztott brokkoliból csináltam. Egy kis olajat öntesz a tepsi vagy jénai edény aljába, ráfekteted a hekkfiléket, megsózva, borsozva. Rákensz egy doboz tejfölt amit én egy pici tasak zellerkrémlevesporral összekevertem, de itt amilyen izesités csak tetszik, olyat lehet. Aztán rárakod a brokkolit hogy elboritsa, lefeded vékonyra szeletelt sajttal (éppen trappista volt otthon), és megszórod száritott oreganoval meg bazsalikommal. Vagy izlés szerint bármilyen zöldfűszerrel. És berakod a sütőbe mig szépen rá nem olvad ropogósra a sajt a brokkoli tetejére.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szilvi:

Nekem is volt mindkét panasz amiről beszélsz... illetve mindhárom. Fájó felsőhas, gyomorégés, meg a szeméremcsontnál izomlázszerű fájdalmak.

Az első kettőre sokat segitett, hogy többször eszem kevesebbet, és hogy korlátozom a szénhidrátokat. Egyébként a savtúltengésre szerintem az egyszerű tej is jó, ha nem akarsz gyógykészitményt bevenni rá.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

A Johnson's-nak van egy babás könyve, jó nagy méretű könyv. Nem tudja valaki a pontos címét?

Ildi 32+2

Kép
vrucsincá

Kösz Rokica!Ezt ki fogom próbálni.Kép

Felső hasi fájdalomnál én úgy érzem, hogy inkább ahogy megyek, nagyon hátrafeszítem a hátamat, és ez az első rész nyúlik, ez okozza a fájdalmat.Ezt akkor is érzem, ha a hasam keményedik.Egyre többször érzem kényelmesnek a 4kézlábra állást.
Alig várom már, hogy olyan bolt közelébe jussak, ahol tudok pocaktámasztó pántot venni.Itt még rendlésre sem kapok, mert ugye a méretet meg kellene adini, viszont ha még sem jó akkor a bolt nyakán marad. Jó a hozzáállásuk.KépMintha itt csak én lennék egyedül kismama, és másnak nem lehetne eladni.

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!

A hétvégén a Bükkben voltunk, jó sokat írtatok ezalatt! A következő talira biztos, hogy elmegyek, sajnálom a pénteket.

Szoptatás: Laktoherbet ittam, meg gyümölcsleveket, nem tudom használt-e, de ártani biztos, hogy nem ártott. A cumiról még annyit, hogy ha nem muszáj, az újszülött cumit se használjátok, mert azért az sem olyan, mint a mell, lehet, hogy nem jön belőle jobban, de más technikával kell szopni, ezért van, akinél zavart okozhat. Mi nem használtunk semmilyen cumit. (Sok ember megrökönyödésére egészségkárosodás nélkül fel lehet nőni cumi nélkül is. Kép ) Vonatkozik ez a játszó cumira is. Sokan félnek, hogy a baba az ujját fogja szopni, de az első félévben ez egy természetes dolog, később meg magától leszokik róla, mint ahogy Gergő is. Ha mégsem, annak általában lelki oka van, pl. fél valamitől, és ezzel nyugtatja meg magát, ekkor az okot kell kideríteni, és segíteni neki.

Felteszek Gergőről képeket:

Kép
Gergő 1 napos

Kép
Gergő 13 hónapos

Kép
Gergő 14 hónapos

Kép
Kép
göndörzsóf

Ja és még annyi, hogy szerintem az a LEGFONTOSABB a szoptatásnál, hogy legyen az embernek önbizalma, hogy sikerülni fog. A nők több, mint 99%-a képes szoptatni! És gondoljatok bele, ha nem így lenne, kihalt volna az emberiség. Ma is sok olyan ország van a világon, ahol nem hozzáférhetőek a tápszerek, mégis élnek (és virulnak) a csecsemők. Ne halgassatok táblázatokra, rosszindulatú megjegyzésekre, tudom, hogy ez nehéz, főleg ha még rá is jön az emberre a kismama depresszió.

Jucc!

Gratulálok a kisfiadhoz, nagyon helyes a képeken. Igaz, hogy idősebb, de azért lehet, hogy eljátszott volna Gergővel.
Sajnos nem ismerem a dokidat, igaz, még a sajátomat sem. Kép Kép De jó lenne együtt szülni! Te Balázst is a MÁV-ban szülted? Milyen volt?

Humi!

Nagyon édes Kristóf! Itt mindenkinek kisfia van? Kép Az jó, Gergőnek lesznek játszótársai.

Angelani és gyomorégősek!

Lehet, hogy az segít, ha esztek egy kis kenyeret, kekszet vagy sajtot. Gergővel ez bejött.

Hari, Sisotris, Nyúlné!

Ti hol fogtok szülni? Mert köztünk is csak 4 nap van.

Sis, én 58 kilóval kezdtem... Kép .O Kép Mostmár 64-65 vagyok.

Ja és még legkisebb fiunkról, Bubusról (Bulcsú) felteszek egy képet:

Bubus 21 hetes (3D UH)

Zsóf
26+3

Kép
Kép
göndörzsóf

Zsófy!

Nagyon édi Gergő!

Humi!
Ez nagyon jó!Kép
Én itt lakom a Lőcsei u.-tól 2 percre, na holnap fel is kutatom azt a mintaboltot, akárhol is legyen!(ha lesz rá idő)Ezer kösziKépKép

Kismama!
Az ujpesti Árpád u 56 szám alatti boltban van hastámasztó öv, meg minden féle fehérnemű és nem horribilis áron. Pl kismamatanga 1400 körül, szopismelltartó tiszta pamutból 2800-ért, én a jövő héten jól bevásárolok!
Nem készültök valamikor pest felé???

Vrucsinica!
A Johnsonos könyv címe: Mamák & babák!
Nekem megvan!

Mea!
Ha logikusan végiggondolod a számítást akkor rá fogsz jönni, ma vaggyunk 29+7 azaz a 30+0 dik napon, azaz ma töltöttük be a 30. hetet, holnap a 30+1. napon leszel azaz már elmúltál 30 hetes pont egy nappal, tehát 1 nappal megkezdted a 31. hetet!
Szülés betöltött 40. hét azaz 40+0!(persze csak papírforma szerintKépKépKépKép

Humi!
Köszi a szoptatás okítást, megvan a Kismama kiadású Szoptatás című könyv, de még csak a feléig jutottam, és minden oldalon kb 25- ször leírták, hogy minél gyakrabban és ciciből szoptatni! A többi jótanács és problémakezelés meg a könyv 2. felében van(remélem nem csak ezt fogják írni továbbra is 25ször egy oldalonKép)

Na lányok, leléptem, bár álmos nem vagyok, alukáltam egy órácskát ebéd után!

Megann 29+7 vagy 30+0Kép

Kép

Kép
megann

Jaj, a kép lemaradt!
<!--attachment: Bubusres-238428.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*199.0**Bubusres%2ebmp --><center><pre>
Kép
Bubusres.bmp (199.0 k)</pre></center><!--/attachment-->
Bubus 21 hetes (3D UH)

Zsóf
26+3

Kép
Kép
göndörzsóf

Ezt nem hiszem el!

Kép

Bubus 21 hetes (3D UH)

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Ma végre megint Balcsin voltunk, és nem is volt olyan hőség, nagyon kellemes nap volt! Bőven elég lenne egész nyárra ez a 26-28 fok.
Szombaton hála a pocsék időnek, eljutottunk néhány bútorboltba, hogy pelenkázót nézzünk, de egyelőre nem vettünk semmit. Azt viszont kiderítettem, hogy a párom ragaszkodik a tömör fenyőhöz, úgyhogy valszeg Diósdra ki sem megyünk Kép Nem mondom, gyönyörű a tömör fenyő, de az ára se semmi...
Ma este meg végre átrendeztük a hálót, már annyira szerettem volna egy kis változást, de egyedül nem bírtam megmozdítani a francia ágyat.

Jó sokat írtatok megint Kép

Zsófi Kép
Balázs is a MÁV-ban született, nekem csak jó tapasztalataim vannak a kórházzal kapcsolatban. Mindenki kedves volt, igaz, sokat nem zaklattak a segíteni akarásukkal a nővérek, de nem is nagyon kellett, szerencsére nagyon jó szobatársam volt Kép
Második babánál ez már nem lesz gond egyikünknek sem.
Gergő nagyon édes! / és Bubus is, már amennyire látszik/. Gergő még szopik?

Róki Kép Én is így voltam, mint Te: van egy nálam 12 évvel fiatalabb húgom, és az unokatesómnak is van két fia, akikre nagyon sokat vigyáztam annak idején / 13 évvel ezelőtt/. Akkor fizettem elő a Kismamára, és én is annak köszönhetek nagyon sokat. Kb. 7 évvel ezelőtt elszegődtem bébiszitternek egy újszülött és egy 15 hónapos kölök mellé, minden nap 7 órát voltam velük, ott is gyűltek a tapasztalatok. Úgyhogy a szülésen és a szoptatáson kívül én is mindent kipróbálhattam a gyerekeken. De persze az se parázzon, aki még életében nem látott vagy nem fogott kisbabát, ugyanúgy menni fog Kép

Na lépek, jó lenne egy jót aludni. / lassan nálam is jönnek elő olyasmi gondok, hogy ha fölébredek, már nem bírok visszaaludni. Pedig az utóbbi három évben nem volt olyan éjszakám, amit átalhattam volna - hála Balázsnak -, biztos voltam benne, hogy a fáradtságnak köszönhetően nekem nem lesznek ilyen gondjaim/.

Jó éjt mindenkinek!
Judit 26+5
jucc

Sziasztok!

Megann,Kép
A függönybolt nem emlékszem pontosan, hogy a Szatmár vagy a Czobor u. sarkán van. A lényeg, hogy ha az Erzsébet királynéról az Orvosi Rendelőnél bemész a Lőcsibe akkor a rendelő oldalán, nem sokkal utána van az üzlet.
Szoptatás könyvet én akkor olvasgattam mikor problémám volt vele (fogyott a tejcsi, stb). Arra nagyon bejött.

Zsófi,Kép
Gergő is nagyon aranyos és ezek szerint egyidős Kristóffal?

Kismama,Kép
Nem, nem egy apukától van a 2 srác, de nem ez az oka a nagy korkülönbségnek, hanem, hogy 6 megszakadt terhességem volt köztük.
Lehet, hogy nem ugyanazt a könyvet kaptuk a védőnőtől. Nekem még a terhesség legelején adta és ebben tényleg van egy csomó hülyeség.

Jó éjszakát!
Humi
humi

Hali!

Ez a sok kép egészen meghozta a kedvemet az íráshoz.Kép

Uxi,
neked is köszi a boltcímet!Kép

Pénteken voltunk egy csomó helyen apuval, de pont a kismamaboltba nem jutottunk már el, viszont jövő héten ott kezdünk valamelyik nap.Kép

Csajok,
nagyon édi rucikat vettetek!Kép

Zsófi,
ti azért előnyben vagytok velünk szemben a négy gyerekkel, mert mi már 30 évesek vagyunk, bár most már ugye már a második jön, de szünetet nem szívesen iktatnánk be. Én szeretném, ha 35 évesen már meglenne mind a négy.Kép De hát ez sajnos pénzkérdés is, ugyanis ahhoz el kell költöznünk (most két szobánk van).

Örülök, hogy jól sikerült a tali, a képek is erről tanúskodnak.Kép Rokica férje meg egy gavallér, az enyém szerintem haza nem jött volna, míg vége nincsen a talinak, pláne virággal (ő nem egy virághozós típus), vagy ha igen, akkor elvonult volna a másik szobába.Kép Tényleg, a pocakja mindenkinek jó nagy már!Kép Akad valaki rajtam kívül, aki néha megméri a kerületét? Eredmény?

Rokica,
nekem sohasem lazult meg a csomó a kendőn, pedig csúszócsomót használtam, és a 9 kilós lányomat is hordoztam benne.Kép Szerintem is sokkal biztonságosabb, és jobban is tart, mint a kenguru, és még jobban ki is lehet használni. Amit vettél, annak milyen az anyaga? (Egyébként kicsit hülyén érzem magam, hogy van már kendőm, és még vennék kettőt, egyrészről olyan feleslegesnek tűnik, másrészről meg tudom, hogy kéne mindenképpen egy rövidebb.) Én is láttam a Supersize me-t, egészen elképedtem tőle, mert azért nem gondoltam volna, hogy ennyire durva a helyzet.Kép Azóta én is csak nagyon ritkán eszem ilyesmit (a gond csak az, hogy amióta terhes vagyok, nagyon kívánom...).)

Ismeritek Ingeborg Stadelmanntól A bába válaszol című könyvet? Abban tök sok gyógyteás, homeopátiás és illóolajos tanács van a terhességhez, meg ezen kívül nagyon jól leír sok mindent a terhességről, és a gyermekágyról is (bár a szoptatási elveivel nem teljesen értek egyet, de Geréb Ági a szaklektor, és ő alul kommentálja a dolgokat az én számíze szerintKép). Nekem tetszik, nemrég vettem meg, most olvasom.Kép

Rokica,
ez tök jó, hogy ennyire tájékozódsz dolgokról, mintha magamat látnám.Kép Bár én főleg csak a gyerektémában vagyok ennyire érdeklődő, vannak az életnek olyan területei, amik más szerint fontosak (pl. politika, irodalom), de engem fikarcnyit sem érdekelnek, és bár kissé szégyellem magam miatta, nem veszem a fáradtságot, hogy okosabb legyek a témában.

Virnya,
köszi a tájékoztatást a gátmasszázsolajról!Kép Leírnád, hogy milyen összetevői vannak? Én most akartam rendelni a netről, de ha ez ugyanolyan, akkor inkább elküldöm érte a férjemet.Kép

Szoptatásról én még annyit írnék, hogy első gyerekeseknél ugyan nem gyakoriak az utófájások szopi közben, de nekem például eszméletlenül erősek voltak, majdnem ugyanolyanok, mint a szülés közben. Szóval esetleg érdemes erre is lelkileg felkészülni, hogy talán előfordulhat ilyen is, mert én nem nagyon számítottam ilyen mértékű fájdalomra. Szerencsére csak egy napig tartottak, aztán már vígan ment a szopi fájdalom nélkül, harmadik nap meg már a tejci is ömlött.Kép (Újfent kihangsúlyozom, hogy első gyerekeseknél nem gyakori, ne ijedjetek meg!) Egyébként az lll oldala tényleg nagyon jó, én többször végigolvastam, aláhuzigáltam, hogy minden fontos megmaradjon a fejemben.Kép Fájós mellbimbóra nekem az anyatej jött be.Kép

Kendőről meg még annyit, hogy én aug. végén szültem a lányomat, és mivel utálta a babakocsit, mi egész télen kendőben sétáltunk. Overall volt rajta, én melegítettem belülről, kívülről meg rácipzároztam a kabátomat, amennyire tudtam. Lehet venni nagyon nagy méretű termovelúr kabátot, azt is rá lehet gombolni az anya-baba együttesre, akkor olyan, mintha be lenne takarva (meg azért a kendő is plusz egy réteg). Néha féltem, hogy fázik, de általában inkább picit melege volt, ezért csökkentenem kellett az overall alatti ruhaadagot.Kép

Terhességi hetekről: az én dokim is érdekesen számolja, amikor 29+5 vagyok, akkor ő azt mondja, hogy az a 29. hét, pedig logikusan az a 30., hiszen nem a nulladikkal, hanem az elsővel kezdtünk. Ki érti ezt? Én maradok a logikus számolásnál, csak a dokinak mondom úgy, ahogy ő használja.Kép

Angelani,
én is szédülök mostanában, kb. két hete kezdődött megint, és enyhe hányingerem is van. Gyomorégésre nekem is a Rennie-t tanácsolta az előző dokim, állítólag lehet terhesség alatt szedni.

Na, csak befejezem, elképesztő, hogy milyen sokáig fent vagyok mostanában. Még jó, hogy délután tudok aludni a lányommal együtt.Kép

Kóbor
kóbor

Sziasztok! Jó reggelt mindenkinek!

Jucc!

Gergő már csak reggelente szopik, mert a terhesség miatt már csak egy kevés előtej van, meg érzékenyek is a mellbimbóim.

Humi!

Gergő most 17 hónapos, ezek nem teljesen friss képek. Kéne már újakat csinálni.

Kóbor!

Azért már mi is 27 ill. 31 évesek vagyunk, szerintem még belefér, ha 36-37 éves koromra lesz csak meg mind a négy. Nem semmi, hogy így szünet nélkül vállaljátok! Le a kalappal. Biztos nagyon türelmes ember vagy. Azt hiszem, nekem elég lesz egyszerre kettő picire figyelni.

Terhességi hetek: Hát igen, valószínűleg a dokik nem matekzsenik. Kép Kép 0. hét ugyanúgy nincs, mint 0. év, ld. ezredforduló problémája.

Zsóf
26+4

Kép
Kép
göndörzsóf

Hát lányok, most engem jól seggbe kéne rúgni...

Tegnap szortiroztam a pokolszobában (ami hála főleg párom tevékenykedésének, kezd egészen istenesen kinézni... még arra is van esély hogy mire hozzák a bútorokat szombaton, be fognak férni :P) és ráakadtam fénykorombeli fényképekre. Életemben egyszer voltam olyan kondiban, amire büszke voltam, előtte is, utána is egész életemben mindig is duci voltam. Ez volt kb 16 éves koromban, amikor komoly diéta árán letornáztam magam ötvenvalahány kilóra. Na ezeket a képeket találtam meg most, mikor topless fürödtem a Balatonban 16 évesen, és kb 30 kilóval kevesebbel mint ami most rajtam van. Kép

Jó, hogy most már reálisabbak az elvárásaim, csak 65-re szeretnék lemenni, és jó, hogy még ehhez képest is 10 kg túlsúllyal kezdtem a terhességet, de akárhogy is nézem, most már 85 felett vagyok, és nagyon-nagyon nem akarok 90 felé emelkedni a végére. Most teljesen le vagyok lombozódva. Csak nézegettem azokat a régi képeket és áhitozom. Olyan jó lenne újra olyan súlyon lenni! A pocakomat szeretem, az maradhat, de minden máshonnan eltűnhetne a zsir. Van rajtam bőven.

Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szép jó reggelt!Kép

Na kibírtam tegnap az Ikeát és a mozit utánaKép
Ikeában nem vettünk semmit, nem votl szép függöny meg szőnyeg sem.Kép

Este már nem tudtam írni, túl fáradt voltam már hozzá.

Zsófi!Kép

Nagyon édi GergőKép

Na megyek összekészülődni a napraKép
Kicsit álmos vagyok még, egész éjjel nem tudtam aludni már megintKépKépKép
2x pisilni kellett, és sehogyan sem kényelmesKép
Ti jól alusztok???
Irigylem azt aki tudKép

Puszi

Mea(30+1)

Mea
mea

MegannKép
köszi már értem.)KépKép
Nem hiába szőke vagyokKépKépKép

Mea
mea

sziasztok!
Zsóf,
ha visszafelé tekingetsz a topikban találsz egy hatalmas táblázatot,ahol majdnem meindenki,ill.sok olyan is,aki mára lemorzsolódottKép benne van,és ott fel van tüntetve egy csomó adat,köztük az is ,hogy ki hol fog szűlni!van egy tündér közöttünk,aki szorgosan irogatja,szerintem téged is bevesz a bulibaKép!
amúgy édesek nagyon a gyerkőcfotók!
Nyúlné,27(Péterfyben fogok szűlni)

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Mea,
én is pocsékul alszom!Képmindig pisilni kell,vagy a baba rugdoss,vagy a vérkeringésem bolondul meg!valami mindig van és amúgy is éber vagyok éjszakánként,bár már nappal sem tudok nagyon aludni!
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Mea, én sem alszom jól.
Átlagban háromszor kelek fel, ha korán fekszem, akkor négyszerKép.

Uxi
23+5

KépKépKépKépKép
uxi

Mea!

Ne izgulj, én is szőke vagyokKépSzerintem még szőkébb mint Te!
(Igaz csak festettKépKép)

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok! Jó reggelt! :-)))

Amit eddig írtam, elszállt. :-((( Újra!

Pedig úgy kezdtem, hogy mennyire jó a kedvem ma, mert nagyon jól aludtam. Remélem, nem romlik el. Mostanában örülök, ha 1/2 6-6-ig alszom, ehhez képest ma 1/4 8-kor keltem. Aztán álltam a zuhany alatt 20 percet. Nagyon kellemes volt.

Humi, Zsóf
Nagyon helyesek a fiúk!!! (Bubus is!)

Rokica,
Nagyon jó a cikk a szoptatásról. Általában nem szoktam ezeket elolvasni, mert Benivel ment a szoptatás, bár most tovább szeretném 7 hónapnál, de a lényeget azt hiszem tudom.

Itt van mind a két főnököm már, szerintem elég sok dolgom lesz. Örülök, hogy gyorsan reggel vissza tudtam olvasni.

Puszi mindenkinek
Beninanyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Még valami. Tegnap voltunk Anyukámmal a budaörsi Kikában, csak bámészkodni, mert ugye nem mi nem veszünk meg előre semmit. :-(
Olyan szép dolgok vannak, de az árak is az égben. Bár most van akciós babaágy, olyan, amilyet én szeretnék, 9.900-ért + matrac.
Viszont Beninek fogok venni új ágyneműt (nem biztos, hogy itt, de tetszettek, amik itt vannak), azt lehet most is és a kistesó majd megkapja a babás szettet. Neki igazán nem is lesz rá még szüksége.
De annyi felesleges cucc is van, hogy hihetetlen. Kezdő szülőknek, vagy olyanoknak, akik úsznak a pénzben. Már most lehet venni ugyanolyan mintájú bilit és wc szűkítőt, mint a pelenkázó. Nagy szükség még nincs rá.

Benianyu

benianyu

Sziasztok Lányok!

Humi
de az is lehet, hogy ua a könyv,csak mivel én kezdő vagyok, mindent beveszek.Az biztos, hogy az igényszerinti szoptatásról szól.Lehet, ha lesz tapasztalatom , akkor másképp fogom értékelni a könyvet.

Zsofy
Gergő nagyon édes baba, és Bubus is. Nagyon jó kép készült róla.

Megann
a párom mindig mondja, hogy megyünk, de nem tudom igazából mikor fogunk tudni menni.Egy-két héten berül gondolom eljutunk odáig is.
Ezen kívül meg kellene rendelni a szobabútort, és még a nyaralást is tervezzük.Egy hete a doki mondta, hogy nyugodtan menjünk le a tengerreKép, mivel csak a jővő7en tudunk menni, előtte be fogok ugarani hozzá, egy biztos ami biztos vizsgálatra (mivel már 32 hetes leszek, és nem akarok külföldön szülniKép), és rákérdezek újra, ha akkor is áládást adja rá akkor megyünk a horvátokhozKép
Lehet, hogy a vásárlás csak utána lesz meg.

Humi
sajnálom a leírtakat, de gondolom már túl vagy rajta.KépÉs hát büszke lehetsz mindkét fiadra.
Szeretem ha egy fiúnak hosszú a haja.Az én férjem is hosszú hajú.Én természetesen rövid hajú vagyok.Szegény kölköcünk tiszta zavarban lesz, ha rájön, hogy az a "normális" ha a nőnek hosszú a haja a férfinak meg rövidKépKépKép

Rokica
ráérsz majd a szoptatás befejezése után foglalkozni ezzel a kérdéssel.Majd akkor vedd elő újra a képeket, biztos nagyobb elszántságod lesz azok hatására.Egyébként gondolom a párod így szeret téged, és nem hánytorgatja fel.Én sokszor kínzoma páromat ezzel akérdéssel, és mindig az a vége, hogy ugyanúgy kíván mint a terhességem előtt.Pedig rajtam sem csak a hasam a +.Én még a vádlimara is híztam.KépKép

Sziasztok
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!

Húúú,jó sokat írtatok a hétvégén!Eddig tartott a visszaolvasásKép
Annyira jó volt látni a képeket a talirólKépa következőra annyira szeretnék elmenni én isKép

RokicaKép
végülis vettél kendőt??? Milyen színek vannak???KépÉs elég puha vagy inkább vastagabb - durvább szövésű vászon??? Párod egy lovag!!!Kép

Én egyenlőre nagyon jól alszom,csak nem merek a jobb oldalamra fordulni,(pedig kényelmes lenne) mert mintha úgy rémlene,hogy vki azt írta az nem jó a babának???? Tud ebben valaki segíteni???
Annyira nem kényelmes mindig bal oldalon,de azért többnyire az van.....

annamami
21+1Kép
annamami

Annamami:

Azon az oldalon alszol, ahogy neked jól esik. Ha fáj valami, vagy szédülsz, vagy zsibbadsz, akkor szokták javasolni a bal oldalt, de addig amig nincs probléma, nyugodtan alhatsz ahogy jólesik.

Kendőt vettem, ez természetes szinű lenvászon. Én nem is szeretnék vastagabbat, mert kipróbáltam a pamutokat is, és egyrész nehezebb megkötni (meg ugye vaskosabbak a csomók) másrészt elképzelem mennyi kedvem lesz 2 méter pamutot magamra csavarni gyerekkel együtt az augusztus végi kánikulában. A len nekem szimpatikusabb.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Annamami
én úgy tudom, hogy a baba miatt a háton nem szabad feküdni, saját magad miatt, pedig a jobb oldaladon.
Nekem a doki külön felhívta a figyelmemet arra, hogy ne aludjak a jobb oldalamon.De azt, hogy a hátamon ne aludjak azt nem mondta.
Nálam is többnyire a bal oldal van előnyben, de néha azért a többi is előfordul.Kép

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!

Megann! Köszi a könyv címét! Szerinted érdemes megvenni? Egy barátnőm ajánlotta, hogy nagyon hasznos.

Annamami! Azt olvastam valahol (már nem emléxem hol) hogy azért nem jó a jobb oldalon feküdni, mert akkor valamilyen nagy vivőér elzáródik egy kicsit, és nem úgy áramlik a vér, oxigén stb.

Göndörzsóf! Nagyon édik a babák Kép

Ildi 32+3

Kép
vrucsincá

Lányok!
Köszi az info-kat az alvásról!Kép

RokicaKép
Neked is a kendőről!KépÉn is leneset szeretnékKép

Most megyek Anyukámhoz du.még jövök!!!Kép
annamami

Megann
ha jól emlékszem te kértél tanácsot, hogyan étkezz a szoptatás alatt.
Most találtam a Fitt Mamában egy cikket.
Írok belőle egy pár sort

Ideáli esetben szervezete naponta kb. 850 ml anyatejet termel.Teszi mindezt, ha rendelkezésére áll ennyi többletfolyadék, tehát az eddig megszokott 1,5-2 literen felül ennyivel kell többet innia, ideális esetben szénsavmentes ásványvízből. Nyugodtan fogyaszthat teát, nponta egy kávét vagy kapucsínót, nem fog ártani vellük a babának. Az alkoholos italokat azonban kerülje!
Ügyeljen arra, hogy étrendjében minden nap egyszer-kétszer szerepeljenek sovány húsok (csirke-,pulyka- vagy halhús) és zsírszegény tejtermékek.Egyen sok friss, színes zöldségfélét naponta két-három alkalommal. Nassként néha ehet egy pohár pudingot vagy gyümölcsös palacsintát. Hetenet egyszer egy marék olajos mag is belefér.

Előfodulhat, hogy a pici elutsítja a mellét, esetleg a szokásosnál jóval kevesebbet eszik. Ilyenkor gondolja végig, mit evett és ivott aznap. Az erősebb ízű fűszerek illóolajait könnyen átkerülhetnek az anyatejbe, ezért legyen óvatos a fokhagymával, borssal, csípős fűszerpaprikával, fhéjjal, zsályával vagy éppen a borsmentával.

Most egyelőre ennyi.Majd még később írok ezzel kapcsolatban, konkrét élelmiszerket.Kép

Kép
Kép
kismama2004

Hát Csajok ez az, hogy csak baloldalon jó aludniKép
Én meg már úgy unomKép
Ha háton vagyok nyom a baba és nem kapok levegőt, jobb oldalon sem jó, csak baloldalon, de akkor meg már elfekszem mindenem azon az oldalonKép

Nem gondoltam volna, hogy ez leszKép
Pedig mondták.

Mostanában amúgy is úgy fent van már a baba, alig kapok levegőt.Ti nektek nincs ilyen?
Nyomja a rekeszizmomat, tüdőmetKép
Nem is kényelmes sokáig ülni főleg nem előre hajolva.Kép

Hát tegnap a mozi sem volt semmi, elkezdett megint fájni a bal lábfejemKép
Fel kellett tennem párom ölébeKép Vicces lehetett a látvány de muszáj volt!
Alig bírtam ki a két órát!

Egyébként a világok harcát néztük meg Tom Cruise-zal, de nem volt nagy szám, főleg a végét rontották el.

Na megyek csinálom a rakott krumplit máraKép

Puszika Nektek!
Legyen szép napotok!

Mea(30+1)

Mea
mea

Ja én meg mostanában egyre többet gondolok aszülésre, és hogy milyen lesz egy ilyen kis csöppséggel.
Hát bevallom őszintén félek....
Én ilyen kis aggodó vagyok.
Félek, hogy nem jól csinálok valamit nem jól szopiztatom stbKép
Tiszta dili vagyok.
Na meg a szüléstől is félek most már baromira.
Tudom nem jó, de nem tehetek róla.
De tudom hogy ott leszek és akkor már mindegy, úgyis ki kell jönnieKép
Csak attól félek, hogy a vajúdás alatt nagyon nyügi leszek, elég nehezen bírtam mensi görcseimet is sajnosKép
És nem szeretném páromat megbántani ott az undokságommal.
Lehet, hogy enm is jó ötlet hogy bent legyen, nehogy ilyen legyek vele?!?!?

Veletek bent lesz párotok?
Ti jól tűritek a fájdalmat?

Mea
mea

Bocsi hogy egy kicsit aggódok és ilyeneket kérdezek meg írok Nektek, nem akarlak titeket is ezzel megfertőzni.

Mea
mea

Haliho,

A szoptatás alatti kajálással kapcsolatban van egy rossz emlékem. Egyszer ettem egy nagy tányér töltött paprikát (imádom!!!), másnapra Beni nagyon kipattogott tőle. Jól megijedtem, hívtam a doktor nénit, akinek ahogy meglátta, az volt az első kérdése, hogy "Anyuka paradicsomosat evett?". Aztán kiürült a szervezetünkből és elmúlt egy nap alatt.
Emellett én is kerültem a káposztaféléket, babot, ilyesmiket. Mással nem okoztam bajt szerencsére.
Pusz
Benianyu

benianyu

Sziasztok,
Mostanában sokat írtatok az alvási pozíciókról, de valahogy én nem tulajdonítok ennek olyan nagy jelentőséget. Én mocorgom egész éjjel, hátról bal oldalra, aztán jobb oldalra és vissza. Úgy alszom, ahogy kényelmes. Igaz, hogy még csak a 26. héten vagyok, később biztos nehezebb lesz egyre nagyobb pocakkal.
De, mikor Benit vártam, nem hallottam arról ,hogy nem lehet háton aludni és jobb oldalon sem jó és úgy aludtam, ahogy kényelmes volt.
Ha a babát nyomom, ő úgy is jelez.
Vagy ez nagyon felelőtlen hozzáállás? Második-harmadik babás anyukák ti mit gondoltok?
Benianyu

benianyu

Mea! Én éppúgy parázok a szüléstől, mint Te Kép Nem nagyon bírom a fájdalmat. Nálunk nem lesz bent a párom, mert nem bírja a vért, orvosi műszerek látványát stb. Nem akarom, hogy ott essen össze Kép Kép
Ráadásul attól félek, hogy majd hétvégén jön rám a szülés, mert akkor Apa dolgozik, legtöbbször vidéken. Természetesen az autónkat is viszi. Nem tudom, hogy jutnék el adott esetben Pécsre a kórházba. A bajai kórházba pedig nem vagyok hajlandó betenni a lábam, inkább megszülök itthon egyedül, mintsem az itteni kórházi síntéreknél.
Nagyon remélem, hogy nem lesz ilyen gond, és nem akar Olivér hamarabb kibújni, vagy legalábbis nem hétvégén.

Ildi

Kép
vrucsincá

Ildi, választott szülésznőd lesz?

benianyu

Sziasztok,

Kaják a szoptatás alatt: én is azt látom, hogy a babának és ammának közösen kell kitapasztalnia mit szeretnek, az egyik barátnőm semmi hüvelyeset, káposztafélét nem ehetett, mert a baba puffadt, a másik meg mázsaszám tömte magába a zöldborsót/zöldbabot és semmi bajuk se volt. Némelyik csak savanyított tejterméket ehetett, különben pöttyös lett a baba. Tehát az az általános, amit Benianyu is leírt, jóízűen meg kell enni, aztán megvárni, hogy reagál a babaKép. Kár parázni, ha ott tartunk, kiderül.

Babacuccok: én is jót derülök néha, hogy milyen ipart alapítottak a babavárásra, -fogadásra stb. Most, hogy megvettük a kocsit (tisztán racionális okokból: ha az utolsó piialantban vesszük 1/3-al drágábbKép), kiváltottam a brendon-kártyát, kaptam katalógust (mert ugye a drágámmal nem nézelődhetek, célirányosan csak kocsifelmérés volt), átnéztem, hát én nem gondolom, hogy bármelyik kicsinek ennyiféle vacakságra van szüksége, mint amit itt elővezetnek. Pedig majd' mindenhez oda van írva, hogy az egészséges fejlődéshez nélkülözhetetlenKép. Szóval szerintem tartsuk szem előtt, hogy melegen kell tartani, etetni és tisztába tenni. A fagyasztható rágóka majd csak a fogzásnál kellKép. A bili meg...

Alvás: én egyelőre jól alszom (kopp-kopp) egy paplanból csinálok fészekformát a pocaknak, bal lábamat jó felhúzom és hason alszom. Ez most a kicsinek is tetszik. Ezetleg még a jobb oldalamon is szoktam (ilyenkor a fészek-paplan háttámlaként funkcionál), minden leírás ellenére nekem az kényelmes, álmomban nem tudom kontrollálni magamKép. Néha nekem is fel kell kelni éjjel (a kicsi kitartóan a hólyagomon trambulinozik, de ahogy benneteket olvaslak, gyomorbox, légszomj, stb. még mindig ez a legkevésbé kellemetlen), ha nem tudok visszaaludni nézem kicsit a tévét.

Apás szülés: az én párom nem jön be előre láthatóan, mert annyira félt, hogy biztos rosszul lenne az idegtől. Szerintem amelyik pasi be AKAR menni (nem kényszer, divat, hanem belső elhatározás), az tudomásul fogja venni, hogy a kedvese nyűgös és fáj neki, még addig sokszor leszünk nyűgösek, edződhetnek. Egyébként esetleg ajánljátok a http://www.apafej.hu/ oldalt, aranyos, és pasik írják pasiknakKép.

Megyek, megpakolom a mosógépet, aztán visszanézek.

Dudukly (a 28. hét nemsokára kezdődik)
dudukly
Isaszeg

Remélem sikerül feltenni ezt a táblázatot, és hasznos lesz másnak is.Kép
<!--attachment: Szoptat_s_alatt_aj_nlott__lelmiszerek-238526.doc*mime_msword.gif*application/msword*32.8**Szoptat%e1s+alatt+aj%e1nlott+%e9lelmiszerek%2edoc --><center><pre>
Kép
Szoptatás alatt ajánlott élelmiszerek.doc (32.8 k)</pre></center><!--/attachment-->

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Benianyu! Van fogadott orvosom, és szülésznőt is választottam már.

Kép
vrucsincá

Mea
mi apás szülést tervezünk.Legalább egy biztos pontom legyen a szülés alatt.Nálunk nincs lehetőség fogadni orvost és szülésznőt,Ha 12 órás a vajúdás akkor legalább 2 doki fog "rám vigyázni".
Az a másik, hogy csak egy apás szoba van itt, ha mi csak másodiknak érünk be, akkor marad a közös szoba és apa már nem is lehet jelen.Kép
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Ildi, ha van fogadott szülésznőd, akkor nem lehet nagy gond. Neki mindenben van tapasztalata. Azért vállalt el, hogy segítsen neked minden téren, fizikailag és lelkileg is.

Nálunk sem lesz bent a férjem, Beninél sem volt bent, ő erre nem képes. Beninél nem választottam szülésznőt, bár az ügyeletes nagyon kedves volt, most mindenképp fogok. Már meg is van, hogy kit, csak még nem beszéltem vele. Talán még annyira nem vagyok késésben. A héten mindenképp felveszem vele a kapcsolatot.

Benianyu

benianyu

alvás,
én is úgy tudok a legjobban,mint Dudukly,kipárnázva,de a hason-feeling meglegyen!Képamúgy egy idő után kényelmetlen mindenhogy,tehát a vergődés a legjobb kifejezés az alvásomraKép!
nekem se mondtak semmi olyat,hogy így vagy úgy nem szabad,sőt valahol azt olvastam,hogy a legkényelmesebb a jobb oldal!Képmár akinek!
Nyúlné,27+0(itt a harmadik harmad!!!!!!)

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Dudukly,
Eléggé hasonlóan gondolkodunk a különböző témákról. :-))))
Benianyu

benianyu

ja,és nálunk se lesz apás szülés!nekem se minden vágyam,hogy ott legyen és ő is inkább kintről drukkolna.....persze ez még változhat!
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?