Hali!
Ez a sok kép egészen meghozta a kedvemet az íráshoz.
Uxi,
neked is köszi a boltcímet!
Pénteken voltunk egy csomó helyen apuval, de pont a kismamaboltba nem jutottunk már el, viszont jövő héten ott kezdünk valamelyik nap.
Csajok,
nagyon édi rucikat vettetek!
Zsófi,
ti azért előnyben vagytok velünk szemben a négy gyerekkel, mert mi már 30 évesek vagyunk, bár most már ugye már a második jön, de szünetet nem szívesen iktatnánk be. Én szeretném, ha 35 évesen már meglenne mind a négy.
De hát ez sajnos pénzkérdés is, ugyanis ahhoz el kell költöznünk (most két szobánk van).
Örülök, hogy jól sikerült a tali, a képek is erről tanúskodnak.
Rokica férje meg egy gavallér, az enyém szerintem haza nem jött volna, míg vége nincsen a talinak, pláne virággal (ő nem egy virághozós típus), vagy ha igen, akkor elvonult volna a másik szobába.
Tényleg, a pocakja mindenkinek jó nagy már!
Akad valaki rajtam kívül, aki néha megméri a kerületét? Eredmény?
Rokica,
nekem sohasem lazult meg a csomó a kendőn, pedig csúszócsomót használtam, és a 9 kilós lányomat is hordoztam benne.
Szerintem is sokkal biztonságosabb, és jobban is tart, mint a kenguru, és még jobban ki is lehet használni. Amit vettél, annak milyen az anyaga? (Egyébként kicsit hülyén érzem magam, hogy van már kendőm, és még vennék kettőt, egyrészről olyan feleslegesnek tűnik, másrészről meg tudom, hogy kéne mindenképpen egy rövidebb.) Én is láttam a Supersize me-t, egészen elképedtem tőle, mert azért nem gondoltam volna, hogy ennyire durva a helyzet.
Azóta én is csak nagyon ritkán eszem ilyesmit (a gond csak az, hogy amióta terhes vagyok, nagyon kívánom...).)
Ismeritek Ingeborg Stadelmanntól A bába válaszol című könyvet? Abban tök sok gyógyteás, homeopátiás és illóolajos tanács van a terhességhez, meg ezen kívül nagyon jól leír sok mindent a terhességről, és a gyermekágyról is (bár a szoptatási elveivel nem teljesen értek egyet, de Geréb Ági a szaklektor, és ő alul kommentálja a dolgokat az én számíze szerint
). Nekem tetszik, nemrég vettem meg, most olvasom.
Rokica,
ez tök jó, hogy ennyire tájékozódsz dolgokról, mintha magamat látnám.
Bár én főleg csak a gyerektémában vagyok ennyire érdeklődő, vannak az életnek olyan területei, amik más szerint fontosak (pl. politika, irodalom), de engem fikarcnyit sem érdekelnek, és bár kissé szégyellem magam miatta, nem veszem a fáradtságot, hogy okosabb legyek a témában.
Virnya,
köszi a tájékoztatást a gátmasszázsolajról!
Leírnád, hogy milyen összetevői vannak? Én most akartam rendelni a netről, de ha ez ugyanolyan, akkor inkább elküldöm érte a férjemet.
Szoptatásról én még annyit írnék, hogy első gyerekeseknél ugyan nem gyakoriak az utófájások szopi közben, de nekem például eszméletlenül erősek voltak, majdnem ugyanolyanok, mint a szülés közben. Szóval esetleg érdemes erre is lelkileg felkészülni, hogy talán előfordulhat ilyen is, mert én nem nagyon számítottam ilyen mértékű fájdalomra. Szerencsére csak egy napig tartottak, aztán már vígan ment a szopi fájdalom nélkül, harmadik nap meg már a tejci is ömlött.
(Újfent kihangsúlyozom, hogy első gyerekeseknél nem gyakori, ne ijedjetek meg!) Egyébként az lll oldala tényleg nagyon jó, én többször végigolvastam, aláhuzigáltam, hogy minden fontos megmaradjon a fejemben.
Fájós mellbimbóra nekem az anyatej jött be.
Kendőről meg még annyit, hogy én aug. végén szültem a lányomat, és mivel utálta a babakocsit, mi egész télen kendőben sétáltunk. Overall volt rajta, én melegítettem belülről, kívülről meg rácipzároztam a kabátomat, amennyire tudtam. Lehet venni nagyon nagy méretű termovelúr kabátot, azt is rá lehet gombolni az anya-baba együttesre, akkor olyan, mintha be lenne takarva (meg azért a kendő is plusz egy réteg). Néha féltem, hogy fázik, de általában inkább picit melege volt, ezért csökkentenem kellett az overall alatti ruhaadagot.
Terhességi hetekről: az én dokim is érdekesen számolja, amikor 29+5 vagyok, akkor ő azt mondja, hogy az a 29. hét, pedig logikusan az a 30., hiszen nem a nulladikkal, hanem az elsővel kezdtünk. Ki érti ezt? Én maradok a logikus számolásnál, csak a dokinak mondom úgy, ahogy ő használja.
Angelani,
én is szédülök mostanában, kb. két hete kezdődött megint, és enyhe hányingerem is van. Gyomorégésre nekem is a Rennie-t tanácsolta az előző dokim, állítólag lehet terhesség alatt szedni.
Na, csak befejezem, elképesztő, hogy milyen sokáig fent vagyok mostanában. Még jó, hogy délután tudok aludni a lányommal együtt.
Kóbor