Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!Kép

Lehet hogy nem tudok holnap menni taliraKépKépKép
Párom nem tud értem jönni és oda vissza vonattal kicsit sok lenne szerintemKép

Pedig úgy mennék, de nekem már az 1-es vonattal el kellene mennem és későn is érnék haza.

Ha nem mennék, ugye meséltek majd milyen voltKép
Esetleg ha fotóztok tesztek fel képeket majd???

Annyira sajnálom, pedig érdekelt volna nagyonKép

Hát így jár aki vidéki, jó nektek mert ugye mind pestiek vagytok akik mentek, nem???

Én ma kimostam babakocsi huzatát, mózeskosárét.Kép
Hát én enm tudom, de szerintem csak vasalni fogom majd a ruhákat újra ha eljön az idő és a pelusokat fogom csak kifőzni.

Nekem az új Via Avent mellszívóm van.
Nekem meg szimpibb mint a zacsi tárolásra.
Mondjuk a modern forma nem tetszik annyira mint a régi, az szebb volt.

De dobozban könnyebb tárolni és a zacsik is drágák, nem???

A dobozban meg többször lehet fagyasztani.

Kiváncsi vagyok beválik e ez a mellszívó.

Én 11.000-ért vettem 16000 helyett egy lánytól zsír újonnan (csomagolva) a babaszobáról.

Meg mellbimbóápolót vettem Aventtől, nem tudom beválik e kisebesedet mellbimbireKép
Bár állítólag anyatej a legjobb rá, azt hiszem Angelani írtaKép

Én meg elég nyugodt vagyok mostanában, sírni már rég sírtamKép

Elég jó kedvem van, csak a hátam ne fájna.
Meg a pocim már úgy fent van, hogy alig kapok levegőt.
Már most mi lesz később.

Én érzem, hogy a babám hamarabb meglesz, szerintem aug. végén már.
Aztán ki tudja, csak én érzem így.

Megyek zuhizni!

Puszika Nektek!

Mea(29+4)

Mea
mea

Na én is beestem!
Jucc, meg többiek!
Na nehogy már bedöljetek ennek a reklámfogásnak, hogy 4X lehet használni meg ilyenek!
Csak egy privi kérdés, kinek van mikrós doboza otthon????Nekem milliónyi, mivel anyuka és anyós folyton csomagolnak,ezenkívül ha főzök és marad kaja, irány a fagyasztó!Most őszintén ti 4 fagyasztás után kidobjátok a mikrosedényt????KépKépKépKép
Még az eladó is hápogott amikor erről beszéltünk az Aventnagykerbe, hogy ugye nem kell mindent elhinni amit ráírnak!(Már elfelejtettétek??A kismamik a legjobb "fejőstehenek")
Úgyhogy én valószínűleg veszek ilyet is majd, zacsit meg már vettem!
(másrészt, milyen baci marad meg -100 fokban(fagyasztás) és +100 fokban vagy gőzben(sterilizálás)????

Jó hogy felvetődött ez a fertőtlenítős téma, én tuti öblítővel mostam volna a rucikat!KépKépKép
De már látom, hogy jobb vasalni!
Amúgy ez egy jó fogas kérdés, mert én is az Istvánba szülök, ahova ugye kell rucit vinni!
Kérdés, hány darabot???(a szülésznő szerint lehet hogy egy nap 3szor kell átbugyolálni) Melyik méretet?? 56? És ha nagy? És ha kicsi??És ha mégis fiú??
Szóval van min agyalni na.....

Angelani!
Tutira veheted, hogy te már nem leszel cukorbeteg, ennyi sok finomsággal terhelted magad, és csak ennyi lett a cukid....KépKépKépKép
A kocsi miatt most megpróbálok nem izgulni, lehet hogy csak a 1500-as szervízen vezetem elő a témát!
Most inkább a burkolón dühöngök!
Ugye ma nem tudtam ott ülni mellette, hát el is kefélte a dolgokat, úgyhogy holnap bontatom a sarkokat az új kécó fürdőjében!
Ja és vettünk az Ikeában egy horgászszéket, kineveztük "stábszéknek", holnap egész nap kint fogok ülni és ütöm a fejét ha valamit nem úgy csinál ahogy én mondom!Sajna csak így megyKép

Falina!
Akkor mégsem Bergon???
Mi nem tetszik benne???
Nekem csak az autósülés, abból akarok valami jót!
Mivel a férjem eltüntette a juniusi brendon kuponfüzetet, nem tudom megnézni azt a Römert 30 e- ért!Bár ezt is sokallom, de tudom hogy innen indulnak a jobbak!

Na én is ledőlök, mert 7-re megyek a burkolókhoz, ami azt jelenti hogy 6 kor kell kelnem!

megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok lányok!

Amilyen kihalt volt a topic délelőtt, olyan jó sokat írtatok délután. Most olvastam végig.

Pelus
Szerintem a kapott pelust először 90 fokban érdemes kimosni és utána kivasalni. Később már 60 fokon is elég, úgy is vasalni fogjuk.
A mosógépet ecettel lehet kifertőtleníteni, meg a vízkövet is kihozza.
Mást - bútort, babakádat - én is Domestossal mosnék le, aztán jól leöblíteném.

Az Aradi utca közel van az Újpest Metróhoz. Régebben ott volt a Kenguru üzlet, valamikor tavaly költöztek el onnan, kinőtték a boltot. Most az újpesti Stop Shopban vannak.

Tejgyüjtő zacskó, kiolvasztás
Én használtam, nagyo praktikus, műanyag zárója van, egy olyan pántszerű, az többször használható. Felolvasztás langyos vízben.
A többi dologról szinte még nem is hallottam (bimbóvédő, tejgyüjtő kagylón).

Tényleg fényképezzetek a talin. Én is kiváncsi vagyok, de sajnos most nem tudok menni.

Benianyu
25+6

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziasztok,

Bocsi, de valami nagyon hasznosat szeretnék a figyelmetekbe ajánlani:

A K C I Ó ! ! !
Babahordozó kendő vásárlása esetén mellé adunk fél áron egy S-es kendőt!
A K C I Ó ! ! !

Az S-es kendő (2,4 méter) előnyei:
1./ kényelmesen meg lehet kötni bölcsőtartásban a babát. Ez szoptatásra is alkalmas megkötés, illetve a bő pulcsi alatt szinte el lehet tüntetni a nagyon pici babákat.
2./ Egyszerűen használhatod az S-es kendőt már ülni is tudó babáknak, elöl ültetve vagy csípőre ültetve. Ekkor a csomó a hátadon, vagy akár oldalt is lehet, hogy ne nyomja a buszon a gerincedet. A menő-manókat le is lehet tenni a buszon, hogy addig se rajtad mocorogjon, és leszálláskor egy mozdulattal vissza a kendőbe.

Azért nagyon hasznos ezekben az esetekben a kisebb kendő, mert nem lóg le a sok anyag, és így nyáron... hát nem mindegy, hogy mennyit vacakolsz a megkötéssel, és hogy mennyire melegít.

Így az M, L, XL (2500 Ft/db), vagy XXL, XXXL (3000 Ft/db) rendelése esetén az S-es kendő mindössze 1000 Ft azaz egyezer HUF.

nora@prosoft.hu

Részletek a babahordozó kendőről:

http://hordozokendo.sw.hu

vagy 06-20-915-1595 SMS-re is válaszolok, és postai utánvéttel 3 nap alatt ott van a kendő!!!!!

Sziasztok,

Ságody Csabáné, Nóra Kép
nora976

Lányok!

Angolpólyát keresek, de amiket találok a Brendonban meg a Minimanóban húzósak... 2500 forint körül, ami szerintem irreális. Nem tudja valaki hol lehet angolpólyát kapni? Az aprókban se nagyon látok. Komolyan azon gondolkozom, felhivom a Péterfyt, hogy honnan szerzik be az angolpólyáikat...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rókica!

Sajnos nem tudok jobbat és olcsóbbat!
A Péterfy jó ötlet, bár tudod, az is állami és "közbeszerzés", másak az árak, másak a mennyiségek, de egy telefont(vagy 2-t) megér!

Na mostmár tényleg jó éjt!

Kép

Kép
megann

Sziasztok,

Bocsi, de valami nagyon hasznosat szeretnék a figyelmetekbe ajánlani:

A K C I Ó ! ! !
Babahordozó kendő vásárlása esetén mellé adunk fél áron egy S-es kendőt!
A K C I Ó ! ! !

Az S-es kendő (2,4 méter) előnyei:
1./ kényelmesen meg lehet kötni bölcsőtartásban a babát. Ez szoptatásra is alkalmas megkötés, illetve a bő pulcsi alatt szinte el lehet tüntetni a nagyon pici babákat.
2./ Egyszerűen használhatod az S-es kendőt már ülni is tudó babáknak, elöl ültetve vagy csípőre ültetve. Ekkor a csomó a hátadon, vagy akár oldalt is lehet, hogy ne nyomja a buszon a gerincedet. A menő-manókat le is lehet tenni a buszon, hogy addig se rajtad mocorogjon, és leszálláskor egy mozdulattal vissza a kendőbe.

Azért nagyon hasznos ezekben az esetekben a kisebb kendő, mert nem lóg le a sok anyag, és így nyáron... hát nem mindegy, hogy mennyit vacakolsz a megkötéssel, és hogy mennyire melegít.

Így az M, L, XL (2500 Ft/db), vagy XXL, XXXL (3000 Ft/db) rendelése esetén az S-es kendő mindössze 1000 Ft azaz egyezer HUF.

nora@prosoft.hu

Részletek a babahordozó kendőről:

http://hordozokendo.sw.hu

vagy 06-20-915-1595 SMS-re is válaszolok, és postai utánvéttel 3 nap alatt ott van a kendő!!!!!

Sziasztok,

Ságody Csabáné, Nóra
Kép
nora976

Sziasztok!

Megann!
Szerintem szólj a kocsi miatt a szervízben!
Ne hagyd magad átverni.
Viszont a babaruha méretek:
A tavaszi? vagy valamelyik topikon egy anyuka leírta a méreteket. Én kimásoltam magamnak. Most beteszem ide.
Nekem már össze van készítve a kórházi rucik csak ki kell mosni, vasalni.
Méretek:

Gréta 54 cm-rel született, 56-os ruha jó.
1 hónap múlva 56 cm-es, még jó az 56-os, de már szűk is lehet, 62-eseket el kell kezdeni.
2 hónapos: 58 cm, 62-es ruha jó
3 hónapos: 60 cm, 62-es ruha
4 hónapos 62 cm, 62-es ruha jó, de már kellhet 68-as is
5 hónapos: 64 cm: 68-as ruha
stb.

Szerintem ritka a 58-62cm-el születendő babák. Vagy nem?
Átlagban 48-56cm között szoktak lenni. Ha a szülők nem 2 méteresekKép
Apukám kb. 175cm, anyukám 150cm, én 48cm-el születtem.
A férjem 173cm, én 160cm. A babónk szerintem max.52cm-el születik, bár a doki szerint nyúlánk baba, de még fog hízni isKép
Ja! A férjem anyukája sem volt magas, kb. 155-160cm. A nagyszüleim sem voltak magasak 170 és 155cm. Tehát nem számítok tényleg hosszú babára.
Igaz, vannak kivételekKép

Cukorbetegség:
A nagypapám súlyos cukorbeteg volt. Anyukám napi 4X inzulinozza magátKép A férjem anyukája is cukorbeteg volt.
Én tuti öröklöm (úgy látszik még nem most jön ki), csak szegény babó is lehet, hogy örökölni fogjaKép
Na hagyjuk a betegségeket!
A burkolókat meg üsd-vágdKép
Oda kell figyelni a munkájukra.
Ha nem ismerős, akkor hamarabb emelgetik a sörösüveget, mint a "csempét".

Na lépek, mert hulla vagyok!

Jó éjt!
Puszi!
Sziasztok!
Angelani
29+3

Kép
angelani

Sziasztok!

Kismama, sima egyberészes volt a fürdőruci, nem rövidnadrágos. Az én bálna testemre sem könnyű olyat venni, ami jó, semmiképp sem áll jól, de a rövidgatyós vicces lenne... Amikor ott jártam,még volt belőle piros, az enyém kék, de lehet, hogy más méretekben is van, és más színekben, ez XL-es.
/ soroksári úti Megatoys/.

Mea, nagyon szomorú lennék, ha nem jönnél, szerintem alig leszünk, nem? Nem csábított el az ötletem? / egy kis ücsörgés a játszón, amíg érted jön a párod. Vagy egyáltalán nem tud jönni? Merre laksz, nem tudunk hazavinni?/

Még két rövid sztori, aztán hagylak Benneteket:
Ma délután volt egy isteni zápor errefelé, kint álltunk Balázzsal az erkélyen, és élveztük, hogy kapunk levegőt. Aztán eszembe jutott, hogy az egyik szobába be kéne nézni, hátha beesik az eső. Az utolsó pillanatban érkeztünk, mert valahogy berepült az ablakon egy kismadár / még tanuló lehetett repülés terén/, és a macskám ugrásra készen fente rá a fogait. Gyorsan kizártuk a ragadozót, lefényképeztük a madarat, aztán amikor elállt az eső, kiengedtük az ablakon. Boldogan repült haza a családjához. Én még sosem fogtam madarat, annyira édes volt! Balázs is odavolt a gyönyörűségtől Kép

A másik: sikerélményem van: ma megbeszéltem nagyfiammal, hogy nem lesz több cicizés. Már csak elalváshoz használta, de már ettől is csillagokat láttam, annyira érzékeny a bimbóm. Délután még tiltakozott, de este nagyon okos volt. Csak egy pohár tejet kért / poharas cicinek hívta Kép /, aztán egy mesét, és nagyon hamar elaludt. Én meg felkészültem, hogy órákig tartó üvöltés, és balhézás lesz, de semmi. Annyira örülök!!! Remélem, nem örülök korán, csak nem kezdi mindezt holnap...

Jó éjt mindenkinek!
Judit 26+2
jucc

Na most visszaolvasok.

Törlőkendő:
Nem arról volt szó, hogy újszülötthöz mindenben a gyógyszertárit kell használni? Vagy törlőkendőből nincs gyógyszertári?

Mea!

Szerintem nyugodtan gyere később, van más is aki csak munka után tud jönni. Lehet hogy lesz akivel már nem találkozol, de szerintem biztos lesznek itt még 6kor.

Vagy félreértettelek? Hatkor akarsz elmenni? Az meg tuti egyáltalán nem késő, a fent emlitett okoknál fogva.

Vádligörcs:

Magnézium (mandula) és kálium (banán). Ártani nem árt, ellenben finom.

Szoptatás/kagyló:

Nézzetek át a nyári babás topikba, ott most megy a mizéria szoptatásügyben, szinte mindenkinek meggyűlik vele a baja. Akinek nincs elég teje, azért, akinek sok van azért. De azt többen is mondták, hogy mikor megjön a tej, és plána ha a baba-mama bénáznak, csurig (!!!) ázik minden ruha, pellus, ágynemű. Tehát valamit érdemes a másik mellre rakni a szoptatás alatt, ilyen eldobható vagy mosható bimbóvédőket, vagy azt a műanyag kagylót.

További szopi:

Az e havi Kismamában van egy jó cikk, azzal a cimmel, hogy 9 legrosszab tanács a szoptatásról. Érdemes elolvasni.

Benianyu!

Nem akarsz mégiscsak jönni a talira? Látod, nem te lennél egyedül gyerekkel.

Rólam:

Már megint nagyon hatékony voltam. Ma voltam az Anita mintaboltban szopis melltartót venni, mondjuk drágák rohadtul, de az én 85G/H méretemre nemigen találok mezei boltokban melltartót. Bár az újpesti Aranypókban teljesen meghatottak, mert rendeltek nekem a méretemben egy Felinát, amit most hordok. Ez 85G. A szopisakból azt mondták rendeljem az egyel nagyobb kosarat, a 85H-t. Hajmeresztő méretek, nem? Szerintem az eddigi 10 kg súlygyarapodásomból minimum 5 kg a melleimre ment. :P Na jó, talán nem. Egy még normálisnak mondható D kosárról indultam, most meg tessék... remélem visszazsugorodnak.

Aztán szereztem még magamnak babaőrzőt 4500 forintért, ami szerintem nagyon jó ár... azt nézve hogy a boltban ilyen 20e körül indulnak. Bár már elgondolkoztam azon, hogy egy walkie-talkie tkp ugyanazt tudja, csak nincs ráirva hogy baba (már megint fejnek minket) és azok is lényegesen olcsóbbak.

Akkor beszereztem egy adag Babylove újszülött pelenkát a DMből, mert már többen megesködtek, hogy ez a legjobb. Van még aki a Pampers-t dicséri. Eddig van egy kis csomag Liberom, egy kis csomag Babylove, és majd akkor beszerzek egy kis csomag Pampers-t is, az összehasonlitás kedvéért.

Vettem Tena eldobhatós hálósbugyit meg betétet a kórházba. Ideje lenne becsomagolni a kórházi pakkot. Ami nincs még az szopis hálóing, egész egyszerűen nem találok az ilyen Tesco szerű üzletekben olyat ami elég mélyen kigombolható lenne. Vagy egyáltalán kigombolható lenne.

De a lényeg az hogy úgy tűnik sikerült bababútort szereznem!!! Nem pont olyat mint amilyeneket itt mutogattam, hanem egy natúr fa / piros kombinációt, egy akasztós szekrény, egy pelenkázó komód, az alá illő polcos elem, egy polc, és egy gyerekággyá alakitható kiságy, egy csomagban cakkompakk feleannyiért mint a bolti ára!!! És ráadásul itt van Újpesten, és segitenek áthozni, mert az én kis VW Polómba kötve hiszem hogy beférne. Nem akarom elkiabálni a dolgot, mert jövő hétre lett megbeszélve a szállitás, de majd rakok fel képeket. A lényeg az, hogy addigra a babaszobában rendet kell teremteni, mert nemhogy nem sikerült a benne levő rumlit eltakaritani, de most már benne halmozódik a sok babacucc is. És még ki is szeretném festeni... de majd holnap biztos bekukkantotok oda és akkor elájultok. Mert olyan állapotok vannak benne.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Tali!

Szerintem leszünk olyan 10en kb... de mindjárt számolok... igen, pont tizen plusz én, és ha Benianyu jön, akkor összesen 12 felnőtt, plusz 2 kertitörpe, plusz a párom aki lehet nem fogja tudni, hova bújjon a sok nagypocakos nő elől. Kép

Szal szerintem ez nem olyan kevés... majd meglátjátok. Ez kismama tali, nem házibuli. :D

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hali!

Csak beugrottam megköszönni a dicséreteket a lányom és a pocim nevében.Kép Majd még egyet felteszek, ami áprilisi állatkerti, ott már a lányka is látszik, és az is, hogy mennyire tetszik neki a simogató.Kép Annyit még hozzátennék, hogy már 13 kilót híztam, de valahogy nem tudom, hogy hová, mert tényleg nem látszik (aminek persze örülök).

Falina,
mit csinálsz te éjnek idején a számítógép előtt? Tessék aludni!Kép

Törlőkendő: mi Pampers sensitive-et használunk, nekünk elsőre bevált, ezért a többit nem is próbáltuk. Mikor kicsi volt, akkor nem is használtam itthonra, csak a csap alatt lemostam a popót, de aztán elkezdett kiugrálni a kezemből a gyerek, és úgy éreztem, jobb a békesség. Lehet egyébként még vizes vattával/pelusdarabbal is tisztítani, én olajos vattával szoktam még picit áttörölgetni.

Nyúlné,
a nővéred lánykái nagyon szépek!Kép

Kupiról: komolyan nem értelek benneteket!Kép De majd meglátjátok milyen az igazi kupi, ha már 1-2 éves lesz a gyerkőc, képet inkább nem tennék fel.Kép

Szilvi,
én korábban azt gondoltam, hogy parázós anyuka leszek (bizonyos szempontból az is vagyok, de inkább a világtól féltem a gyereket), de érdekes módon a férjem sokkal hamarabb leszedi az asztal tetejéről vagy máshonnan, mint én. Valahogy úgy érzem, hogy meg kell tanulnia, hogy onnan le is eshet, azon kívül ha állandóan féltem, akkor ő is átveszi ezt, és nem mer megtenni dolgokat. (Persze vannak azért határok nálam is.Kép) Az állatokkal kapcsolatban meg egy ideig nem szerettem, ha a közelében voltak (hivatkozván a gyenge immunrendszerére, ráadásul a keze meg állandóan a szájában volt), de kb. 9-10 hónapos korában már simogatott kecskét az állatkertben, meg anyóséknál a kutyákat is (utána alapos kézmosás).Kép Persze az utcai kutyáknál én is pont úgy szoktam, ahogyan többen írták, hogy csak akkor simogatunk, ha megkérdeztük előtte a gazdáját, és mindig van nálam nedves törlőkendő kéztörlésre.Kép A betegségektől én is féltettem, főleg a legelején, hozzánk pl. csak rokonok jöhettek látogatni két hónapos koráig (mondjuk influenza szezon is volt). Szerintem a másodikkal már könyedebben veszem ilyen szempontból is a dolgokat, bár ki tudja, lehet, hogy megint kibújik belőlem az anyatigris. Egy dolgot utáltam nagyon az elején, hogy az összes rokon a kezét puszilgatta, amit persze rögtön a szájába vett, az összes kórokozóval együtt. Meg is mondtam nagyon határozottan, hogy inkább a feje búbját puszilgassák.

Textilpelenka: én 20-at vettem az elején, aztán még 10-et, mert sokat bukott a lányom nagyon. Ezekből 4-et negyedbe vágtam és beszegtem, mert ezekkel a kisebbekkel jóval egyszerűbb a száját törölgetni szopi vagy bukás után, ezek lettek nálunk a "köpikendők".Kép

Hálózsák: Gabi is hálózsákban alszik (vagy inkább aludt, mert a nagy melegek óta csak egy szál pizsiben, és már nem is fogadja el a hálózsákot, jaj, mi lesz itt télen!?), és roppant kényelmes. Õ rengeteget forgolódik, és a takarót csak lerúgná vagy belegabalyodna. A mi hálózsákjaink is ujjatlanok, és a hőmérsékletnek megfelelően kap alá hosszú vagy rövid ujjú cuccot.

Ijesztgetésről: nekem az első gyereknél nem igazán volt ilyen, igaz, hogy én rengeteget feküdtem, szóval nem nagyon találkoztam senkivel, aki rémisztgethetett volna.Kép Most viszont! Úgy utálom, hogy mindenki azzal jön, hogy túl kicsi a korkülönbség (nem is az, pont két év), milyen nehéz feladatot vállaltam magamra, meg azok a sokatmondó pillantások és homlokráncolások, mikor mondom, hogy direkt így terveztük! Komolyan furcsállom az embereket. Ja, a másik dolog (erre érdemes előre felkészülni szerintem), hogy mikor az elején sétáltunk a lányommal pár hetesen, akkor mindig megkérdezték, hogy ilyen kis korában már ki lehet hozni? Közben néztek rám, mintha gyerekgyilkos lennék. Az ég áldja meg őket, már miért ne lehetne kivinni? Fel van öltöztetve az időjárásnak megfelelően, a friss levegő meg nem árt neki. (Annál inkább az ilyen primitív kérdezgetők, akik ezek után közel hajoltak, meg akarták fogni a kezét, simogatni az arcát, jaj.) Na mindegy. Mindig lesznek okoskodók, ez tuti, el kell ereszteni a fülünk mellett.

Mosás/fertőtlenítés: én a textilpelenkákat mindig 90 fokon mostam, mert a pelenkázón gyakran kakisak lettek peluscsere közben, utána meg kivasaltam őket (talán a lányom fél éves koráig?). A ruhákat simán mostam, de a mieinktől külön, és öblítő nélkül (a lányom pettyesedett tőle), és kétszer öblítettem ki (higított ecetet tettem az öblítő helyére). Ezeket is vasaltam az elején, később már csak a bodykat, aztán már azokat sem. A bútorokat Domestos-szal egyszer lemostam, és jól leöblítettem, ugyanezt a kiskáddal. Egyébként egy idő után nem csináltam nagy faksznit a fertőtlenítésből (én gondatlan anya), ugyanis mindig a szájába vett mindent, és minket is harapdált. Meg hát én amúgy sem vagyok egy nagy tisztaságmániás ember, szerintem kell egy kis kosz a gyereknek is, attól is fejlődik az immunrendszere. Állítólag a falusi gyerekek, akik állatok között nőnek fel, és mindig kint játszanak, kevésbé allergiásak.

Bimbóvédőt én nem használtam, szerintem arra jó lehet, hogy amikor az elején szopik a baba az egyik mellből, és a másikból nagyon csurog a tej, akkor fel lehet fogni vele, és be lehet tenni a mélyhűtőbe. Nekem szerencsére viszonylag hamar abbamaradt a csorgás, addig csak betétet használtam.

Cumisüveg: apukám totál kiakadt, amikor a lányomnál mondtam, hogy nem akarok venni. Olyan vicces volt, hihi.Kép Merthogy akkor miből adom a teát? Mondtam, hogy nem adok. Na ez még viccesebb volt, annyira nem értette.Kép Persze lett azért, mert én is vettem tejgyűtő zacsikat, és ahhoz járt, de szerencsére nem kellett használni. Néha egyébként jól jöhet, ha az anyukának el kell mennie valahová, de én nem vagyok az a mendegélős típus, inkább otthonülő fajta. Ja, és apukám amiatt is javasolta a cumisüveget, hogy éjjel egy szoptatást a férjem tudjon végigcsinálni helyettem, az általam nappal lefejt tejből, és én közben tudjak aludni. Csak azt nem volt hajlandó megérteni, hogy a férjem alvásszükséglete többszöröse az enyémnek, ráadásul nekem sokkal nagyobb macera lett volna nappal fejni, mint éjjel szoptatni. Persze ezt mindenkinek magának kell eldönteni, mert teljesen család- és gyerekfüggő a dolog.

Judit,
ez a madárkás történet nagyon tetszett!Kép Én már korábban leszoktattam a szopiról a lánykámat (érzékeny mellbimbó, plusz a lányommal való terhességi gondok miatt), és ő szerencsére egyáltalán nem esett vissza.Kép Remélem, nálatok is így lesz!

Talihoz minden jót, remélem nagyon jól sikerül!Kép

Most látom, mennyit írtam, hú! Bocsi, de úgy látszik rámjött a szómenés. Most bepótoltam egy csomó elmaradt írást, de ki tudja, mikor írok legközelebb...

Kóbor

És akkor az áprilisi állatkerti kép:
Kép
kóbor

Sziasztok!

Én itt kibic vagyok, mert két lányom már van (3 és 1,5 évesek), és egyelőre a harmadik várat magára Kép

Szóval csak annyit akartam mondani Kóbornak, hoy mi 1 éves koruktól felnőtt paplannal takarjuk a lányokat, és azt nem rugja le, nem tekeredik bele, meg egyebek. Szóval az nekünk bevált. Mivel a védőnőnk aszonta, hogy takarni valamivel kell, hogy szokja a takarót.
Csak ennyi,

Puszi, Nóra
nora976

Sziasztok!

Bimbóvédő, tejkagyló tapasztalatok: Én csak ez utóbbit használtam, bimbóvédőre szerencsére nem volt szükség. Az első 1-2 hónapban minden szopinál folyt a tej abból a cicimből is amelyikből éppen nem szopizott a babó és a tejkagyló arra jó volt, hogy abban fogjam fel a tejcsit. Így nem is ment kárba meg nem is ázott át minden a szopi végére. Ruha alatti hordásra szerintem nem jó. Arra a melltartó betétek jók. Nekem a Chicco Sensitiv és a Medela melltartó betétjei váltak be, mert - igaz, hogy kicsit drágábbak - viszont fele olyan vastagok, mint a többi és mégis jobban szívták fel a tejcsit.

Kimamama: Szopi kérdés nem kérdés. Az én anyumnak sem volt teje, de ez semmit nem jelent. A nagyfiamnál annyi tejem volt, hogy még másik babának is vittek el + le is adtam a tejgyűjtőnek (napi 1 liter plussz simán összejött), a kicsinél pedig épp annyi volt amennyi neki elég volt de nem volt szopi problémánk. Állj hozzá pozitívan és akkor nem lesz gond.Kép Ami sokat számít: Szerintem érdemes a kórházba bevinni mellszívót, mert ott lehet elszúrni az egész szoptatást, ha nem tudod kiüríteni a cicit tej belövelléskor.

Falina,
Igen, gyógyszertárban árulják a Fitolac teát is.
Mosás: Nekem az vált be, hogy nem mosóporral hanem csak és kizárólag folyékony mosószerrel mosom a gyerek cuccait, mert azt sokkal jobban kiöblíti a gép és tutira nem marad benne mosószer maradék. Öblítőt én használok az első pillanattól, csak nem akármilyet hanem a sensitív típusokat. Soha nem volt gond. Pelenkát legelőször kimostam 95 C°-on, azóta már csak 60 C°-on mosom őket.

Angelani,
10 pelenka tuti, hogy nem elég, a 20 db is határeset. Nekünk 20 volt az elején és Kristóf pár hetes korában vettem még 15-öt. Gondolj bele: 1 a baba feje alá, 1 a babakocsiba, 1 a pelenkázóra, min. 1 ha elmentek és le akarod tenni őt valahova (dokinál pl. elvárás hogy legyen nálad) és etetésenként 1-1 db (jó eséllyel mehet a szennyesbe utána). El is ment 1 nap alatt 8-10 pelenka. A legjobb a cseh tetra pelenka. Az olcsóbb magyar kisebb méretű is és pár mosás alatt ki is rojtosodik a széle.

Mea,
Nem tudom ezekután mi a helyzet GYED ügyben. Én is végig táppénzen voltam mikor Kristófot vártam, sőt már előtte is, mert volt egy elhalt terhességem. Épphogy összejött a 180 napom a szülés előtti évben és én a GYED plafont kaptam. Mondjuk mivel ő áprilisi baba, októberben - tehát ugyanabban az évben - igényeltem a GYED-et. Amúgy nincs nagy jelentősége, mert nagyon kevés a különbség a GYED plafon és a min.bér kétszerese alapján számolt között (sőt amit bejelentettek jövő évi min.bért, úgy ha az alapján számolod több jön ki a GYED plafonnál).

Megann,
Gratula az új autóhoz. Csodaszép!! Kép Remélem nem lesz komolyabb gond vele a beázás miatt.

Holnapra nagyon jó talizást nektek!Kép

Megyek, mert néha aludni is kellene.
Jó éjt!
Humi
(27+5)
humi

Köszönöm a válaszokat mindenkinek mosás/fertőtlenítés ügyben, bár még várom másoktól is, h. a végén jól levonjam a konklúziót. Kép

Anyucik:
Szerintetek érdemes elkezdeni kenni a bimbókat szülés után nem sokkal, még a szopi beindulása előtt? Gondolok itt arra, h. ezzel vajon meg lehetne-e előzni a bimbó kirepedezését? Mit gondoltok erről?

Megann,
a Bergont sajna még élőben nem volt alkalmam látni. Viszont úgy tudom tőletek, h. ez inkább terepre való. Nekem meg városba kell, betonra. Vagy van városba való kerékkel is? Ja, és szted befér egy Fiesta csomitartóba?
Még meg kellene néznem a Pierre Cardinokat is. És, mint írtam a Bebe Confort is érdekelne, ha vki meggyőzne arról, hogy az átfordítható tolókar nem annyira fontos, mivel ezen a feltéteket kell megfordítani babástól. Ettől parázok, mert félek, hogy közben leejtem a gyereket.

Átfordítható tolókarról:
Azért fontos, mert sétáltatás közben, ha pl. elkezd szemből fújni a szél, akkor a kart átfordítom, a baba így 180 fokban ugye megfordul és a szél már így nem éri.
Másik előnye: Piciként még jó, ha látja az anya szemből a picit, későb viszont a baba szeret nézelődni, amihez az szüks., hogy ő nekünk háttal legyen.
Persze lehet ekkora másik bkocsit is venni, de n nem szeretnék.

Rókica,
én úgy tom, popsitörlőkendő nincs gyógyszertáriban!
Milyen az az angol pólya? A hálózsáktól miben tér el?

F.
falina

Lányok!

Érdemes ezt a cikket elolvasni a szoptatási nehézségekről:
http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=kiadvany_szoptatosfuzet4

Amúgy jóreggelt... most visszaolvasok...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ja és egy előző hozzászólásomnál asszem bimbővédőnek hivtam ami tulajdonképpen melltartóbetét... bocs. Szóval az az alkalmatosság ami felfogja a másik bimbóból csurgó tejet mig szoptatsz vagy fejsz. Asszem melltartóbetét az igazi neve.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Korkülönbség:

Párom nagyon azt szeretné, hogy az első baba 9 hónapos korában elkezdjünk a második gyártásával foglalkozni. Gondolom azért mert ő meg a testvére ilyen korkülönbséggel születtek. Én húzódoztam/húzódozom tőle, azzal, hogy túl közel lennének, nem lesz elég ideje a szervezetemnek regenerálódni, mit csinálok egy 9-10 hónapos babával az első trimeszteri hormonhullám meg kóma alatt... meg ilyenek.

Mióta itthon vagyok és apróhirdetések után rohangálok egész nap, egy csomó olyan anyukával találkoztam, akinél szintén nagyon kicsi a korkülönbség a két vagy akár három gyerek között. És eddig egy mondta csak, hogy megbánta, mert túl sok egyszerre a kettő. A többi akit kérdeztem, főleg érdekes módon a háromgyerekes anyuka, akinél 3 év alatt 3 gyerek sikerült (!!!), hogy ugyan az eleje nehéz, de most már tök jó, mert lefoglalják egymást. Õk mondjuk 4-et terveztek eredetileg, tehát nagycsaládos beállitottságúak, de azért van benne valami.

A páromnak van egy-két logikus érve is, többek között, hogy nem érdemes kicsúszni a támogatások periódusából mielőtt megjön a második gyerek, és hogy nem kéne túl sokáig tartalékra raknom a saját karrieremet sem. Bár nekem az itthonlét tök jó arra, hogy azt csináljam, amivel most foglalkozni akarok, ami a terápia. Csak valakinek addig innen el kell vinnie a gyereket/gyerekeket.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok, mivel tegnap óta van internetünk, és október 6-ára várom a második kisfiamat. A nagyobbik, Gergő most 17 hónapos, úgyhogy nálunk se lesz nagy korkülönbség, csak 20 hónap. Szerintem is jó, ha nincs sok köztük, mert a kezdeti nehézségek után biztos jól ellesznek együtt.
Gergőt az Uzsokiban szültem, de a dokim, Dr. Szűcs nyugdíjba megy, ezért a picit a MÁV Kórházban szeretném Dr. Tidrenczelnél, akit egy barátnőm ajánlott. Nála még csak egyszer voltam, de szimpatikus volt.
Egyébként én vegyész vagyok, szeretek kertészkedni, olvasni és szeretem a Citroen kacsákat. (Nekünk is van egy.)

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Zsóf!

Üdv közöttünk!

Mi az a Citroen kacsa? Autó vagy állat?

rokica
a tudatlan

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szia Zsóf!
örülök,hogy megint többen lettünk!ráadásul tapasztalt anyukaként majd te is okosíthatsz minket,nálad még az élmény is frissKép
(babódról esetleg kép?már az elsőszülöttről?)

caajok!
nagyon jó kismama-partit!remélem fotóztok és jól érzitek magatokat,pusz mindenkinek!
Nyúlné,26+4

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Tényleg!

TALITALITALITALI!!!

Utolsó lehetőség! Ma du 3kor! Ha valakit még érdekel, sürgősen küldjön emailt a rokica kukac yahoo pont com cimre, és máris küldöm a részleteket. Illetve hát ma reggel még el kell szaladnom Szentendrére, de aztán jövök vissza.

Ja!

És én rendeltem Nórától egy hordozókendőt, ő is kb 2 és 3 között fog ideérni vele (házhozszállitás, micsoda deal!) mondtam neki hogy itt 3kor tali lesz, hozzon még kendőt, hátha kell valakinek. Tehát ha valakit érdekel a hordozókendő téma, hozzon pénzt, és személyesen átveheti Nórától ma a talin.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Talán még azt is megmutatja, hogy hogy kell megkötni... mert én bizony már elfelejtettem...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok! Szép-jó reggelt!

Látom, vannak már koránkelőkKép
Jó sok üzi vanKép

Először is, Zsóf!
Légy üdvözölve nálunkKép
Nagyon jó társaságba "keveredtél"Kép

Jucc!
Édes lehetett a kismadárkaKép
De ugye nem fogdostátok nagyon meg? Állítólag a többi madár megérzi az emberszagot és kirekesztik.

Rokica!
Már bocsi, de nem semmi méretekKép
Te szegény, néha nem is annyira jó a nagy mell.
Nehéz kapni cicitartót. Átadhatnál nekem egy kis cicitKép
Viszont ügyi vagy a vásárlások terénKép
Gratula!
Majd kérünk fotót a bútorokrólKép
A bébiörzőt meg megnézzükKép
A Tenna hálósbugyit hol vetted?
Az milyen méretekben van?

Kóbor!
Édi a pici lányKép
Na, akkor vehetek vagy 30db textilpelust.
Majd igyekszem spórolniKép
Viszont hálózsákot is vennem kell. Az már bizti, hogy ujjatlant, de mennyit és mekkorát?
Nálunk sem menne a papának az éjszakai etetés.
A férjem álomkórban szenved. Remélem kibírja az első időketKép
A másik, hogy sokat dolgozik és nem várhatom el tőle, hogy még éjszaka Õ etesse a picit. De megoldomKép

Humi!
Neked is köszi a tanácsot!
Akkor veszek 20db Magyart és 10db Cseh pelenkát (ami orvoshoz és egyéb helyekre lesz).
Remélem így jó leszKép

Falina!
Már érdemes szülés előt is kenni a bimbókat.
Illetve krémezni kell, mert kiszáradhat ahogy nyúlik a bőr a növekedéstől.

Nekem, képzeljétek, ilyen körök vannak a cicimen.
Nehéz leírni, de kiszárad rendesen ha legalább a cicit nem kenem beKép
Pedig a baba majd örül ha megtaláljaKép Nem beszélve a bimbómrólKép Remélem azért majd tudok szoptatni.

Már egyszer kérdeztem, de segítsetek újra!
Van állítólag bimbókiemelő, amit már a terhesség alatt is lehet hordani, sőt akinek befelé fordul a bimbója, annak "kötelező".
Tud nekem valaki ezzel kapcsolatban mondani valami jó ötletet?

Babakocsi:
Falina!
Nekem is ez a véleményem a kocsikról!
A minap fújt egy kicsit a szél. Egy nő előttem tolta a gyereket és bizony szembeszélell.
De ráadásul teljesen hátra volt húzva a háttámla huzatja (tényleg, annak mi a neve?), szóval a picibaba nem volt védve semmitől. Legszívesebben beszóltam volna a nőnek, hogy a baba arcába megy a homok. Úgy felidegesítettKép
A másik, hogy eleinte a baba is szereti, ha látja az anyukát. Mivel egy ideig csak a családdal érzi biztonságba magát.
Na ennyi!

Korkülönbség:
Ezt az ember maga tudja, hogy milyen hamar képes újra "talpra állni".
Viszont a túl nagy korkülönbség sem jó.
Én a max. 3évre szavazok. De én úgy gondolom, hogy az 1-1,5 év az már ideális a mama szervezetére nézve is.
De ezt mindenki maga döntse el.
A bátyám és én köztem 4 év van. Nagyon sok!
A barátnőm és a nővére között 6 év van. Ez is marha sok. Mert vagy az egyik viszi bele "rossz" dolgokba a másikat, vagy a kisebbik lassítja a mnagyobbat. Mi csak a kicsi Erhardot tervezzükKép

A Citroen kacsa az kocsiKép

Na puszi mindenkinek!
Legyen szép napotok!
Sziasztok!
Angelani
29+4

Kép
angelani

Rokica!

A Citroen kacsa egy autó, amit 1945-től gyártottak asszem 90-ig. Nagyon jópofa, mostmár kevés van belőle, úgymond "kultuszautó" lett, mint a bogár meg a mini.

Gergőről megpróbálok felrakni képet, de egyelőre túl nagy méretűek.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Angelani!

Nem a méret a lényeg! Kép Kép Nekem mikroszkopikus méretű melleim vannak, és Gergő még mindig szopik reggelente. Már 5-kor azt hallom a szobájából, hogy mama, mama, majd azt, hogy cici. Igaz, a terhesség miatt már csak néhány csepp előtejet tud, de amíg terhes nem lettem, egy éves koráig min. naponta 5-ször szopizott.

Törlőkendőből nekünk a DM-ben kapható Babylove sensitive vált be, ugyanolyan jó szerintem, mint a Johnson vagy a Nivea (azt is próbáltuk), és sokkal olcsóbb. Popsikrémből még mindig a gyógyszertárit használjuk, mert az a legjobb.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Puszika,

Mea: én is vidékről megyek, sőt ez a megbeszélés 9.30-kor kezdődik és nem tudom meddig tart a szómenés. Mondjuk innen, Gödöllőről viszonylag gyakran vannak vonatok, igaz, én egy kicsit előbb el akartam indulni, hogy a brendonban megnézzek mindentKép. (Na jó, a babakocsi most a mániám, elég, ha azt kitanulmányozom.)

Angelani: szerintem amit Te keresel, az a niplette, a pro-mama oldalán a termékek szoptatáshoz-nál találod. Biztos van olcsóbb is, ami nem aventes, de szerencsére ebben én nem vagyok érintett, úgyhogy többet nem tudok róla.

Az aventes tárolórendszerre egyébként valóban az van írva, hogy tejtárolásra csak 4x felhasználás (sterilizálás) engedélyezett, de utána sima mikrodoboznak használható. Hogy ebben mi a logika, azt én se értem, de lehet, csak olyan, mint hogy már a c vitaminra is ráírják (óvatosságból), hogy terhesség alatt nem ajánlott, meg szigorú orvosi felügyelet mellett, stb.

Angolpólya: hasonlít a hálózsákhoz, de alul nem zárt, hanem kb. 2x olyan hosszú mint a baba, és a baba hóna alá visszahajtva lehet megkötni. Az én kistesómnak is volt ilyen, és a multkor, amikor a szabásmintákat kerestem, találtam is a neten hozzá valót. Elég sok ellenvéleményt olvastam róla (itt van egy jópofa cikk, nem mindenben értek egyet vele, de érdemes elolvasni: http://www.origo.hu/noilapozo/szuloknek/20020701felesleges.html), valószínű én is inkább a hálózsák mellett döntök.

A baba mérete egyébként csak részben függ a szülők méretétől, inkább örökletes tényező, kérdezzétek meg a mamát, hogy mekkorák voltatok Ti és a tesoitok. Nálunk a mamám kb. 165, a papám 168 cm, de a mamám csak 60 cm-s gyerekeket szült (4,8; 3,8; 4,5 kg-ost) lehet szörnyülködniKép. A korkülönbségről egyébként annyit, hogy köztem és a nagyobbik hugom között 370 nap van. Anya elhitte, hogy szoptatás alatt nem eshet teherbeKép. Eleinte gázos volt, én gipszben, a kicsi pelusban, de aztán nyugis lett, mert jól eljátszottunk egymással. A legkisebb meg ugye majdnem 10 évvel fiatalabb nálam, sokat tanultam a babázásról vele, utána mertem más kicsinyére is vigyázni. Ezzel a korkülönbséggel a gáz akkor van, amikor a kicsi 10, a nagyobb meg 20 éves, mert akkor baromi soknak tűnik (ez az utánfutó típus, amikor a kicsi nem érti, miért nem lehet neki ugyanazt csinálni, mint a nagynak). De most mindhárman tök jó barátnők vagyunk és sokat segítünk egymásnak. Mivel a kicsi nem lesz itthon szeptemberben, a nagy jön velem szülni is, a tervek szerintKép.

Akkor a talicsapattal nemsokár tali, a többieket meg este visszaolvasomKép.

Dudukly
dudukly
Isaszeg

Sziasztok!

Rokica
Sajnos nem tudok menni. Én a XIII. kerületben dolgozom, a Domusnál. Beni az Anyuéknál van a Feneketlen tónál. Kb 4-ig vagyok itt, a dugóktól függően 3/4 5-5 körül érek érte az Anyuékhoz, ha rögtön indulnánk sem érnénk 1/2-3/4 6 előtt hozzátok. És miután nem szóltam nekik, biztos nem vennék jó néven, ha abban a percben lelépnénk, ahogy odaérek. De legközelebbre ígérem, hogy megpróbálom úgy szervezni, hogy ott lehessek. Az Anyuék egyébként nagyon rugalmasak, de ma színházjegyük van és nem fogják megvárni őket, ha 7 után érnek oda.

Benianyu
25+6

benianyu

Sziasztok!

Dudukly!
Köszi a tippet, majd körülnézekKép
Nem semmi a születési méretek!
De nálunk a pici babák voltak eddig a mérvadóak.
Meglátjuk, hogy Erhard mekkorát nőttKép
Jövőhéten megyek dokihoz. Addigra már 30 hetes leszekKép

Na lépek pakolászni!
Puszi!
Angelani
29+4

Kép
angelani

Judit, hogy lehet a Megatoyst megközelíteni, ahol a fürdőruhát vetted?

Köszi!
uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Még gyorsan Zsófit támogatom: mindenhol azt olvasom, hogy se popsitörlőből, se pelusból nem érdemes gigapakkokat beszerezni, mert nem lehet tudni a babánál mi válik be. Sokan tesztelik, hogy megveszik az olcsóbbakat, aztán ha kell, akkor a drágábbat. Mondjuk a DM-es cuccokat én szeretem, mert általában jó minőségűek és tényleg olcsóbbak a nagy márkáknál. Azért a "tesco gazdaságos" típusú cuccokkal ez esetben nem próbálkoznék.

D
dudukly
Isaszeg

Hali!

SOS infora lenne szükségem: nem tudjátok pontosan, hogy hol van Újpesten az a bolt, ahol olcsó kismamaruhát lehet venni? Úgy emlékeztem, hogy elmentettem a címet, de nem. Pedig apukám egy óra múlva itt lesz autóval, és elvinne vásárolni... (Egyéb boltok címei is jöhetnek, használt is jó!)

Korkülönbségről még annyit, hogy mi is akkor akartunk elkezdeni próbálkozni, amikor a lányom 9 hós volt, de ő akkor még nem volt hajlandó elfogadni semmilyen szilárd ételt, csak szopott, ezért megvártuk, amíg elkezd enni, hogy ha esetleg elapad a tej a terhességtől, akkor ne legyen nagy trauma. Ezért egy éves korában kezdtük a tesóprojektet, és négy hónapba telt, mire beköltözött a fiúcska.Kép Szerintem is mindenkinek magának kell eldönteni, hogy mit szeretne (a húgom és köztem 15 hónap van, ez számomra elképzelhetetlen lett volna, a 18 már okés, de azokat is megértem, akik többet szeretnének). Egyébként ideális esetben mi is négy gyereket szeretnénk, majd meglátjuk, mi lesz belőle.Kép

Rokica,
majd megírnád, hogy milyen a kendő? Nekünk van egy, de eszméletlen hosszú, 4,5 méter, pedig állítólag S-es méret, egyes megkötési módoknál alig győzöm a derekamra tekerni a maradékot (persze jó is van benne, mert így a férjem is tudja használni). Szóval szeretnék én is egy rövidebbet, és ha jó az a fajta, amit Nóra árul, akkor rendelek én is tőle.

Rohanok készülődni. Kérem, írjon, aki tud valami címet!!!Kép

Kóbor
kóbor

Sziasztok, ne haragudjatok ha nem ide tartozik de hasznos lehet!
Korlátlan ADSL internet most aug 31-ig féláron már 3750 ft-tól! Semmilyen más díj nincs! Megéri! Részletek a www.gabcsi.gportal.hu oldalon vagy írjatok a zsombibaba@axelero.hu címre!!!!
És drukkolok nektek, az én kisfiam már 6 hónapos.
Gabi

Kép
Kép
ickerek/2-55-33-2007_05_24-Botond.jpg[/img][/url]
gabiii

Sziasztok, ne haragudjatok ha nem ide tartozik de hasznos lehet!
Korlátlan ADSL internet most aug 31-ig féláron már 3750 ft-tól! Semmilyen más díj nincs! Megéri! Részletek a www.gabcsi.gportal.hu oldalon vagy írjatok a zsombibaba@axelero.hu címre!!!!
És drukkolok nektek, az én kisfiam már 6 hónapos.
Gabi

Kép
Kép
gabiii

Bocsi, véletlen ment el 2x!

Kép
Kép
gabiii

Kóbor, erre gondoltál?

TIP-TOP KISMAMA RUHÁZAT kedvező árak divatos modellek!
Újpest Árpád út 56.
Tel:06306858177

Uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Zsófi, üdv!

Rokica, milyen praktikus és okos ötlet volt odahívni Nórát a talira. Neki is jó és nektek is és rögtön a megkötést is megmutathatja.

Jucc, de aranyos lehetett a kismadár. Beninek is biztos tetszett volna.

Kóbor, nagyon aranyos a kislányod.
Éjszakai etetést nekem sem vállalna be a férjem. Egyébként egyszerű előkapni a cicit, aztán gyorsan aludni tovább mindkettőnknek.

Benianyu

benianyu

Uxi,
azt hiszem, ez az, köszönöm!Kép Örök hála!

Benianyu,
én is így voltam az éjszakai etetésekkel, nem volt nagy fáradtság, miután megszoktam, hogy lehet szakaszokban is aludni.Kép

Nóra,
köszi a takarós tanácsot, majd gondolkodom rajta. Egyelőre 27 fok van a lakásban éjjel, mi sem takarózunk.Kép

Kóbor
kóbor

Szia Kóbor,
A bolt címe: Árpád út 56. Újpest központtól, a Duna felé eső jobb oldalon!

Pr. 30

Kép

Kép
prüntyi

Nóra,

Furcsán hangzik ez a felnött paplannal való takarás, de van benne logika. Végülis az oviban is elég nagy méretű takaróval takarják be őket.
Benit le kéne már szoktatni a hálózsákról, mert mindjárt 4 éves, de annyira kényelmes mindkettőnknek.
Főleg egy ilyen éjjel, mint a mai. Mikor elalszik még nagyon meleg van, csak pizsama van rajta és mind a két ablak nyitva van bukóra. 10-11 körül, mielőtt lefekszem ráadom a hálózsákot, mert akkor már kezd lehülni, hajnalban pedig már rendesen hűvös van. És nekem nem kell berohangálnom, hogy van-e rajta takaró vagy sem. A legkönnyebb megfázni úgy, ha alvás közben fázik az ember.

Kép

Benianyu

benianyu

Sziasztok Lányok!

Jó sok volt a termés,a sok jó tanács.KépÉppen elég lesz kisilabizálni azt, ami a leginkább megfelelő saját magunk számára!!!

Lányok
ha megnéztétek a hordozó kendőt, légyszi írjátok meg a véleményeteket.Speciel erről sem tudom eldönteni, kell-e vagy sem, jó-e vagy sem.

Hálózsákból már érdemes-e esetleg a 68-as mérettel indítani, vagy abba ne tegyem bele a picurt?
Én úgy gondolom, hogy egy-két hétig csak vízzel tisztítom a gyermek popsiját, és később már jöhet a törlőkendő is.A DM-es dolgokat én is nagyon szeretem.Jók a termékek, és olcsóbb mint a többi.Kép
Amíg nincs hely a kisruhák számára nem fogom kimosni őket, mert a zsákokba befülled, és sztem újra lehet kezdeni az egészet, akkor meg mi értelme van?Az eltett téli cuccokat is mosás után kezdem el újra használni.Kép

Penna
tegnap kaptam anyutól két 56-os bodyt, ezzel már kezdhetek valamit igaz?KépKépKép:

Ez a takaró is egy érdekes téma.Miért csak párnával együtt lehet venni?? És a huzatot is????A picúrnak nincs szüksége párnára, vagy tévedek???
Mit szóltok a gyapju takaróhoz.Érdemes azt venni már az újszülöttnek?Az anyós szerint igen, hááát én nem tudom.Nem túl nehéz az neki?

Kellemes talizást kívánok Nektek.Fotókat várunk!!!

Sziasztok
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Jaj,BenianyuKép

Azt eddig is tudtuk,hogy Beni nagyon szép kisfiú de ez az alvós kép......hát meg kell zabálni!!!Kép
Annnnyira édes!!!!Kép
Én is ilyen szép kisfiút szeretnék!!!KépKépKép
annamami

Annamami,
Köszi, köszi, köszi. Hadd hízzak a sok dicsérettől.

Szilvi,
Én is úgy gondolom, hogy amíg nincs helye, nem érdemes kimosni, kivasalni és bezacskózni a ruhákat. Én úgy tervezem, hogy amikor már nem fogok dolgozni, a szülés előtti hónapban, akkor szépen előveszem Beni régi cuccait, kimosom és kivasalom őket és beteszem a szekrénybe, hogy már készen álljon, mire hazajövünk a kórházból. Pár hét alatt nem lesz piszkos a zárt szekrényben.

Szerintem a 68-as hálózsák nagy egy újszülöttnek. De miután az elején még nem forgolódik, nem fog rátekeredni alvás közben, csak kicsit talán hosszú lesz.

Benianyu

benianyu

Szia Benianyu
Beni ari kisfiú!KépNem fejlettebb a kortársaihoz képest?Vagy csak nekem tűnik úgy?Lehet, hogy csak a hálózsák teszi,nem tudom.

Kép
Kép
kismama2004

Nem, igazából a hálózsák nagy. Ez tavalyi kép és még most is jó rá. Beni inkább pont jó méret, de nagynak nem mondható. Most olyan 105 centi lehet és 15-16 kg, augusztus végén lesz 4 éves. Apa is alacsony, fogjuk rá, hogy 170 cm, én pedig 166 vagyok. Beni sem lesz egy óriás. Teszek be még egy képet, de ha már sok, akkor szóljatok, végülis nem erről szól a topic.

Kép

Benianyu

benianyu

Na igen sztem is a hálózsák a hunyóKép
Hú de vagi ezen a képen!
Engem nem zavar!!!!!

Kép
Kép
kismama2004

Nagyon tündér a fiad, BenianyuKép

Én is ugyanolyan magas vagyok, mint te.Kép Kíváncsi vagyok a gyerkőcre, mert Apa majdnem 2 méter, bár azt mondja, átlagosnak született.
lucretia

BenianyuKép
szerintem nem sok,és akinek még nincs saját gyereke az is szívesen gyönyörködik a máséban,pláne ha szép egészséges mint Beni is!Kép

Rokica és LányokKép
ne haragudjatok rám,nagyon szégyenlem magam,hogy az utolsó percben mondom le,de én sem tudok eljönni a mai talira....KépKépKép
Egész eddig függőben volt,de most hívott a férjem,hogy mégis elmegyünk a hétvégén a Tiszára és kb.1/2 óra múlva indulunk is,vasárnap jövünk haza!
Borzasztóan sajnálom,nagyon kíváncsi lettem volna rátok és a hordozókendőre is(én egyébként tervezem hogy veszek egyet) most jól megtudtam volna nézni és Nórát kifaggatni a megkötési módokról......Légyszi fotózzatok és majd számoljatok be,milyen volt!Kép
Kívánom,hogy érezzétek nagyon jól magatokat!KépKépKép
Mindenkinek jó hétvégi pihizést!Kép

annamami
annamami

Köszi a dicséreteket. Olyan jó hallgatni (olvasni) :-))))
Az még lemaradt az előbb, hogy 53 centivel született.

Lucretia, ha nálatok Apa ilyen magas, akkor a babátok is valószinüleg magasabb lesz majd.

Annamami, jó hétvégét nektek!
Drukkolj te is, hogy legyen következő tali és akkor mi is ott leszünk majd.

Benianyu

benianyu

Sziasztok!

Zsóf!
Köszi! remélem lesz elég tejcsimKép

Dudukly!
Nekem pont azt mondta egy lány, hogy milyen jó a tesco-s pelenka. Hát, én azért lehet, hogy kihagyomKép
Jó lenne, ha mindegyikből lenne 10db-os "próba"kiszerelésKép

Annamami!
Sajnálom, hogy nem tudsz jönni a taliraKép
De jó pihenést kívánunkKép

Éppen én is lemondóban voltam, mert néha szarul érzem magam. De így, hogy már mások is lemodták, elmegyek. Legfeljebb csak 1-1,5 órát maradokKép
A másik, hogy még nem kaptam meg a táppénztKép
Talán van 500Ft-om. Nem szeretek sehova sem "üres" kézzel menni. Ez nálam nem is fordulhat elő! Meg is beszéltük, hogy mindenki hoz kaját, piát. De azért megyekKép

Rokica!
15h-től lehet menni?
Nagy baj lenne ha az elsők között lennék?
Mert max. 17h-ig tudok maradni és szeretnék azért beszélgetni is, nem csak bemutatkozniKép

Húha!
Már megint fáradt vagyokKép
Zsibbad a karom, hányingerem van. Pedig ma még nem vettem be a Magne B6-ot.
Lehet, hogy nem is attól vagyok rosszul?

Na lepihenek és majd megyek a talira. Elég lestrapált leszekKép
Annyira várom márKép

Puszi!
Sziasztok!
Angelani
29+4

Kép
angelani

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?