Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Akiren
Nálunk is mindent mondani kell Kép, mert magától nem veszi észre, így viszont olyan, mintha állandóan zsörtölődnék, illetve nem is tudok valamit ötvenhatodszor is kedvesen elmondani.
Fürdetés nálunk még mindig valamikor 7 és 9 között van, többnyire 8 után, de ha már nagyon nyűgi, vagy pelust kéne cserélni, stb, akkor hamarabb. Régen nálunk is automatikusan szopi volt utána, mostmár nem mindig. Többnyire 9-kor lefekszünk és szopival el is alszik. Kivétel pl a tegnapi nap, nehezen aludt el, de legalább utána volt egy jó éjszakánk. Engem a kajálások nem zavarnak, csak a reggel korai kelés, ma viszont hattól hétig szórakozott, aztán mindketten visszaaludtunk egy órára, most meg megint alszik.

Brigó
Nálunk a fejszűkítő most ér valamit, bár már kezdi kinőni. Kezdetben a fejszűkítő aljáig ért csak a feje, így nem tudta megtartani. Most szépen beleilleszkedik a feje, ami főleg akkor jó, ha elalszik, mert akkor ugye nem tudja tartani.

Nekem még nem mondták, hogy könnyű nekem, de nincs is okom panaszra. Viszonylag kicsi a lakás (50 négyzetméter), heti 2-3-szor fél óra a portörlés, söprés, felmosás. Mosógépbe betenni a cuccot 2 perc, kiteregetni 5 perc. Főzni hét közben olyat szoktam, ami mellett nem kell ott állni, így mondjuk fél óra, míg előkészítem, aztán csak rá kell nézni párszor. Általában úgy főzök, hogy két napra legyen. Vasalás az időigényesebb, mert a párom ingben szeret járni Kép, de heti egyszer 1-2 óra belefér. Amit nem tudok megcsinálni napközben, azt csinálom este, addig a fiúk elszórakoztatják egymást.
Párom egyébként segítene mindenben, csak én meg nem szeretek mindenért szólni, de a hétvégi éjszakázást megszavaztam neki. Persze szerencsés, mert a kisfiú csak enni kel, ahhoz meg úgyis én kellek, viszont a reggeli ébredés után nekem még jól jön az a plusz egy-két óra alvás.

Most viszont felébredt, úgyhogy nem egykezezek tovább, majd még jövök.
zsana75

Akiren,
Mert férfiak.Kép A párom sokat segít, de ugye én is hétvégén pont ezen borultam ki, hogy újabban semmit se csinál meg, és mikor szóltam, kiderült, hogy észre se vette, hogy meló lenne.KépMondjuk nálunk nincs sok minden, mert jár hozzánk takarítani egy hölgy kéthetente, így se nagytakarítani, se vasalni nem kell egyáltalán. Ami maradt, azt elosztjuk a férjemmel, csak tényleg szólni kell neki, hogy mit kell segíteni.

Az alvást úgy oldjuk meg, hogy felváltva alszunk 7végén délután, ill. ha szerencsénk van, az ügyeletesnek sikerül bealtatnia a manót.KépAz éjszakák szerencsére nyugisak, és egyre hosszabbak.

Mi 9-kor fürdetünk, és szopi végére általában bealszik, és alszik fél6-6-ig. Vagy 3 napja sajna fél óra múlva sírva ébred, és vissza kell altatni, de ez is csak cicivel megy. Tegnap kétszer is felébredt, és a végén csak mellettem aludt el, úgy, hogy fogtam a kezét, és sűrűn ellenőrizte, hogy ott vagyok-e.Kép

Timurr,
Ha kapálózik, miért veszed fel? Sír is? Mi nem szoktuk felvenni éjszaka, csak ha felsír, mert kapálózni pl. egy óráig is képes álmában.

Vezso,
Hát én nosztalgiával gondolok néha a munkanapokra, azok általában lazábbak voltak,mint a mostaniak.Kép És éjszakázni is kevesebbet kellett.Kép
Nekem szerencsére nem szólt még be senki.

KépKép
connie

Sziasztok

Timurr, KAta , Akiren aterzem az otthoni problemat nekem szerencsere a parom segit csak epp nem veszi eszre mit csinaljon.... De legalabb az ejszakai eteteseket atvette, ez nekem nagyon nagy segitseg hogy ejfeltol 8 ig alhatnek, foleg hogy 2 kor fexem le.
HAzimunka neha ugy erzem hogy egy disznoolba lakom lassan, pl tegnap este gondolkodtam el rajta hogy kb 3 hete nem huztam agyat... azert ez gaz sztemKép
De az hogy heti 1 nap melo hetvege anyoseknal egyszeruen semmire nem marad idom.

Kép
vaktyuk

Zsana,
Na ja, én is zsörtölődő házisárkánynak érzem magam ilyenkor. Pláne, hogy a párom totál szórakozott, és ezért 20-szor kell neki mindent mondani.Kép

Játék: ma felakasztottam a kiságyára, kézügybe a babakocsira való vizilovait, és nagyon jól elvolt velük, pofozta őket, meg néha beléjük kapaszkodott. Hangját se lehetett hallani, annyira koncentrált. A babakocsin nem szereti ezeket az izéket, mert zavarják a kilátást.

KépKép
connie

Brigó,
Panni most lesz 4 hónapos, és én is most jutottam el odáig (2 napja), hogy kiveszem a fejvédőt. Már régen nem kéne, nem is tudom, miért nem jutott eszembe előbb megszabadulni tőle. Akkor esett le, hogy kivehetném, amikor azon filóztam, mivel lehetne megoldani, hogy ne legyen ilyen meleg a kocsi/hordozó. Szegénynek nem elég a kánikula + a zárt műanyag/műszál körülötte, a fejtámasz még sapkaként is szolgál.

Akiren,
a pasik már csak ilyen szűkagyúak, az enyém is ilyen. Pedig nagyon rendes, sokat segít, csak neki is többször szólni kell. Néha én is azt érzem, hogy egyfolytában izélgetem. Meg én sem mindig vagyok olyan hangulatban, hogy elviseljem a tökölést, fél szóból nem értést. Szegény párom!
Fürdetés: pont ugyanaz van, mint nálatok! Hol alszunk rögtön a kajálás közben 9-kor, hol még altatunk 1-2 órát. És Panni is alszik reggelig. Ha éhes is végig alussza az etetést. Csak mostanában az a hülye karkidugás ne lenne!

Zsana,
ez így tök egyszerűen hangzik. Velem az a gond, hogy nem vagyok konyhatündér, így az előkészítés is hosszú, meg nem tudok fél órás nem ránézős kajákat. Kép Most meg időm nincs ilyeneket megtanulni. Meg nincs is kitől. Illetve a vásárlás gond még: piac a világ végén, csak szombaton van friss áru, a környékbeli zöldségesek (millió van erre) kritikán aluliak és pokoli drágák. Ennyi babakocsival megközelíthetetlen ajtót és rohadt árut, mint mostanában, még életemben nem láttam. Férjecském meg mindig elfelejt valamit bevásárolni. Meg igazság szerint nem is ért hozzá. Mindig minden rohadtat rásóznak, hiába tanítom. Kép

Döntöttem: ma du megyünk a telekre. Ott legalább a teraszon levegőzhetünk, ha esik. Itthon meg esőben nem viszem le Pannit. Szóval jobb ott neki. Így netezni megint nem fogok - ez az egyetlen hátránya. Kép

Kata
panni2005

Timurr,
Szopis párnával boldogultál? Ha kell még segítség, szólj.

Kata,
Nálunk is a kulcsszó sült hús.Képaz vagy hamar megvan, vagy ha tepsiben sütöm, nem kell ránézni fél órákig.KépÉn is este főzök, és általában két napra, vagy háromra, és akkor a 3. adagot lefagyasztom. Hétvégén a párom is be szokott szállni. Én a levesekkel vagyok bajban, mivel tejterméket nem ehetek, és az általam tudott levesek 90%-a tejszínes vagy tejfölös.Kép
Páromnak szerencsére nem gond a bevásárlás, meg viszi is listát. Ilyen szempontból élvezem az előnyeit, hogy egyedül lakott 3 évig, mert belejött a házimunkába.Kép

KépKép
connie

Mi általában 8 körül fürdetünk, de most, hogy ilyen hosszúak a nappalok, van hogy kicsit később. Dóri most új szokást vett fel, mert általában fél 7 körül eszik egy nagyot, amit alvás köret (hiszen egész du nem alszik). Így fürdés és szopi után felébred és még kb 10-ig jól elvan. Akkor újabb szopi és utána már alvás. Én nem bánom, így eggyel több szopi lett a nap folyamán, mert korábban ilyenkor nem evett.

A tej miatt szerintem nem kell aggódni. Teljesen természetes, hogy egy idő után megváltozik a mell állapota, de ez nem jelenti a tej csökkenését. És az is természetes, hogy estére már kevesebb teje van az embernek. De ilyenkor a babáknak is kevesebb az igényük, mert este zsírosabb a tej, mint de, így kevesebb is elég nekik. Ha úgy gondolod, hogy éhes, kínáld gyakran neki a cicit. Én mindenféle növekedési ugrás nélkül is érzem, ha egy nap többet szopizik az átlagnál, mert másnapra érezhetően több a tejem. Pl tegnap úgy feszült a bal cicim, hogy már fájt. Csak az a baj, hogy abból nem nagyon hajlandó enni, így csak estére szívott ki belőle annyit, hogy enyhült a feszítés.

Eszter
Szerintem se adj a babónak vizet, ha amúgy csak anyatejes a babád. Elvileg a szopi elég neki, mert először híg tej jön, ami oltja a szomját. Ha mégis félsz, hogy szomjas és nem hajlandó szopizni, akkor is max egy-két kiskanállal adjál neki vizet. De egyetértek Zsanával, a víz csak elveszi a helyet a tejtől, ami a tejtermelésre is károsan hat.

Nálunk a párom sokat segít, főleg hétvégén. De én sajna nem vagyok egy házitündér, így nagyobb takarítást csak kéthetente csapunk. Most kezdem kialakítani az életünket úgy, hogy tudjak főzni, mert eddig anyósom főzött rám. Beraktuk a konyhába a járókát, és amíg ott vagyok, ő nagyon jól eljátszik. Néha odamegyek hozzá, beszélnek neki, hogy lássa, nincs egyedül, de most olyan időszaka van, hogy magában is nagyon jól eljátszik.
pviki

Na, nálunk sem hatfogásos kajákra kell gondolni Kép. A sülthús tényleg jó, lehet is variálni, hogy másfajta hús, más fajta fűszer. Főzelékek is hamar megvannak (bár én szinte mindegyikbe tettem tejfölt, úgyhogy nálunk azok kilőve Kép). Amit csak lehet - pörköltet, káposztákat, lencsét, babot, stb - kuktában főzöm, így hamarabb el is készül és nem is kell mellette állni. Mostanában kezdünk visszatérni a tésztákra is, többnyire azok sem időigényesek.
Én sem igazán tudok főzni, mondjuk van 15-20 féle kaja, amit úgy-ahogy tudok, de már kezdek kísérletezni másokkal is.
Vásárlás nálunk általában heti egy tesco, általában közösen, és szombat reggelenként piac. Az szerencsére itt van az út túloldalán. Ha apa itthon van, akkor egyedül megyek, ha nincs itthon, viszem a kisfiút kendőben. Hétköznap szintén kendőben megyünk valami kisebb közértbe.

Egyébként nem akarok senkit ijesztgetni, de úgy gondolom, hogy ez most egy darabig csak nehezebb lesz, mert nemsokára elkezdenek a gyerekek mászni, pakolni, stb.
Szerintem az a lényeg, hogy magunkkal szemben ne legyenek túlzott elvárásaink, a többi meg le van...
zsana75

Timurr,
próbáld meg azt, hogy egymás mellett fekszetek jó szorosan összebújva, esetleg egy jó kis közös takaróval! Egyébként úgy látom másoknál, hogy 7 hetes kor körül van egy picit rosszabb időszak.Kép Nemalvás az naggyon durva!Kép Mondjuk én hallgatok, mert a gyerekem 7,5 hetes kora óta alszik. De előtte voltak lazán olyan napok amikre nem is emlékszem, hogyan teltek el.Kép

Akiren,
mi fél nyolckor fürdetünk, utána kaja, és még van játék is. Kb. 9 körül szokott elaludni a Törp, de még nyökög álmában, az igazi alvás 10 után kezdődik.Kép

Olvasok tovább.

Kép

Kép
vizimano

Nálunk sincsenek nagy kaják, sült húsok, húspogácsák jó kis fűszerekkel, köretnek van zöldség, meg szoktam ragukat főzni, az olyan, hogy nézzük mi van itthon és abból kitalálok valamit gyorsan. Nem nagy dolgokra kell gondolni, hanem pulykamell felcsikozva, aszalt sárgabaracckal és egy kis borral, meg ha van tejszín azzal, ha nincs akkor csak a szaftját sűrítem kis habarással. Hozzá rizs, krumpli vagy kínai rizstészta. Vagy összedobok valamilyen mártást és főzök makarónit. Ezek mind megvannak percek alatt.

Párom is sokat dolgozik, és utána még szólni is kell, én meg utálok szólni, és inkább megcsinálom egyedül.

Nincs kire hagyni a fiamat. Hétvégén megkértem anyóst vigyázna már rá, amíg megmosom a Trabit. (Csak nem viszem el mosóba!) Hát 10 perc múlva jön, hogy a gyerek sír.Kép Mit csináljon szerencsétlen fiam, hisz operákat nem tud énekelni még!!!!!!!! Persze, hogy sírt, mert letette, pedig mondtam, hogy most ne hagyja egyedül, mert ilyenkor játszani szoktunk. De ő éppen rakodta a ruhákat.Kép Előtte 3,5 hétig nem látta unokátKép Kép Kép
OK. Nem nekik szültem, de gondoltam, hátha érdekli az első unoka. Persze csalódott, hogy nem lány lett, mert neki két fia van, de könyörgöm!!!!!!!!!! Befejezem ezt a témát, mert nagggyon felhúzom magam.

Takarítás nálunk sem nagy durranás 70 m2 az élettér, az hetente egyszer megolható, ill. a gyerekszoba gyakrabban, mert mindig oda megyünk be és minden kosz ott köt kiKép

Kép

Kép
vizimano

Akiren
Ahogy látom, mindenkinél sima ügy az esti alvás, csak nálunk nemKép. Luca nem egy sírós baba, egész nap vigyorog, kivéve az estét. Kb. 7 körül indul a fürcsi, amit imád, a törölközéssel és az öltözéssel nincsn gond, ám ahogy az utolsó patent is be van kapcsolva, indul az esti műsor. Nem sírás, hanem bömbölés, üvöltés, és most hogy már nagyobb, cifrázza is. Enni nem nagyon hajlandó már ilyenkor. Sokszor abbahagyja a bömbit, csend, aztán mintha eszébe jutna, hogy ő ilyenkor sírni szokott, újrakezdi. Persze mindezt a karomban, aztán hirtelen bealszik. Kb. ez egy fél órás műsor. Az utóbbi pár napban a bömbizés befejeztével szélesen elvigyorodik, mint aki jól végezte dolgát, majd lerakom az ágyába és mint a kisangyal, elalszik. Napközben mindenfajta ölbenlevés nélkül azonnal elalszik, kaki puki soha nem volt gond nála, szóval értetlenül állok a dolog előtt, d3e gondolom előbb utóbb kinövi. És az éségtől sem lehet, szóval ki érti ezt? H majd nagy lesz, rákérdezek.Kép
Marq.

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok!!!!

Jó régen voltam, de a gépre sokan vagyunk. Valaki kérdezte még régebben, hogy mennyi idősek a lányok,16, 14, 9 évesek. Nagyon sokat tudnak segíteni, főleg hogy most szünet van. Én már 19 éve férjnél vagyok, és beletörődtem, hogy a férjem olyan amilyen segítség terén. Kezdetben sokat hőbörögtem, de mivel nem volt eredménye feladtam, igaz nagyon sokat dolgozik, délelőtt a munkahelyen du. itthon másodállásban. Viszont amióta megvan a kicsi, nem tesz szóvá sok mindent mint az előtt. Sőt mivel nálunk le van fejve a tej éjszakánként megetette Balázst amikor szükséges volt.
Nálunk a fürdetés kaja után van ami ált.-ban 8 körül esedékes. Ekkor már nagyon nyűgös, dörzsöli a szemét. A vízben egy kicsit felélénkül/fürödni nagyon szeret, csapkod a lábával, nevet/, de utána szó nélkül elalszik, én etetem meg félálomban hajnal 1-kor, ilyenkor sokat eszik, mert ebben a melegben keveset szopizik napközben.Írjátok, hogy napközben a ti gyerkőceitek nem igen alszanak. Én ilyenre nem panaszkodhatok, Balázs evések után fent van egy-másfél órát utána alszik a következő etetésig. Lassan azt érzem, hogy ez nem jó, van másnak is ilyen álomszuszék babája???? A középső lányom is ilyen volt, észre sem lehetett venni, hogy köztünk van. Evett és aludt, most a kicsi is ilyen. Viszont az első lányom nekem sem akart aludni nappal sem és éjszaka sem. Ez nyugtatásképp az első babáknál van így!!! Ettől ne menjen el a kedvetek a köv. babától!!:-)

Zsuzsa
zsuba31

Connie,
párom is visz listát vagy itthon hagyja, ill elindul a nélkül, hogy megkérdezné, mi kell. Kép Elég lökött ilyen szempontból. Csak azt hoz, amire ő gondol. Ha ő főz, ahhoz mindent beszerez. (Õ is lakott egyedül.) Csak másra nem gondol kaja szempontjából.

Nálunk is érdekesek a nagyszülők. Kép Anyukám imádja Pannit, segít is, az ok. Apukám abszolút semmit nem tud vele kezdeni (mondjuk saját gyereket sem akart, de 2 nő is bepalizta - így vagyunk hárman Kép ). Mindig aggódik, hogy mit miért nem csinál még, mint aki még soha nem látott babát. (Anyukám és mostoha anyám szerint nem is igen látott.) Anyósom 4 hónap alatt 1* nézte meg az unokáját. Hivatkozás: ő vidéki. Hosszú az út, ezért vigyük mi a gyereket. No persze! Mert a gyereknek kevésbé hosszú! Egyébként is mocsok van náluk és őrült hangzavar, soha senkire nincsenek tekintettel. Szóval nem megyünk. (Párom meg is van kicsit sértődve, hogy nem megyünk oda 1 hétre, de nem engedek ebben a dologban. Nem teszem ki a babám ilyesminek.)
Párom apukája (aki nem is biztos, hogy az édesapja) kb 3 hónapja mondta, hogy hétvégén jönnek. Azóta még nem volt hétvége. Mellesleg ő Pesten dolgozik, bármikor fölugorhatna. De még őt meg is értem valahol, hiszen nem is tutira az ő unokája.
Szóval van egy halom nagyszülője Pannimnak (sok mostoha is), de igazából csak egy nagyanyja van. Kép Pedig olyan jó lenne egy igazi nagypapa!

Kata
panni2005

Marqueza!

A lányok detto ezt csinálták. Kivettem a fürdővízből őket és elkezdődött a műsor. Én kint sírtam ők bent. Akármit csináltam üvöltöttek 1 órán keresztül, szinte percre pontosan. Ez idővel lerövidült, és egyszer csak elmaradt. A mai napig nem tudom mitől volt ez???? Kitartás egyszer véget fog érni!!!
zsuba31

Zsuba
nem tudom, mennyi idős Balázs, de az én három hónpos Lucám is ilyen aluszékony. Igaz, régebben sokkal többet volt fent, sokkal nyűgösebb, sírósabb is volt, mígnem rájöttem, hogy korához képest túl sokat foglalkoztam vele, túl sok volt neki az infó. Azóta evés, pelucsere után max fél órát játszok vele, van hogy kevesebbet, ha látom a fáradás jeleit. Az első szemdörzsölésnél v. laposabb pillantásnál be az ágyikóba, ott még ellökdösi a játékait meg elbeszélget velük, aztán magától bealszik. És így az estét leszámítva szinte egyáltalán nem sír. De lehet hogy csak szerencsés vagyok vele, nem tudom, mert első gyerek. Azért egy ekkora bébinek még nagyon sok pihire van szüksége. És azt vettem észre, ha nem raknám be az ágyba, hanem tovább játszanék vele, még fent maradna, de túlpörgetné magát és nehezen aludna el. Szóval ez a három hónapos gyereknevelési tapasztalatomKép Bocsi, hosszú lett.
Marq

marq
Kép
Kép
marqueza

Kata!!

Az én "drága anyÓsom" annak idején mikor Ágit hoztuk haza a kórházból születése után, felé kanyarodtunk arra nem volt képes, hogy odajöjjön megnézni. Ez mai napig fáj nekem. Most Balázs érkezését 2 héttel a születése előtt jelentettük be neki, mivel épp Szolnokon volt a sógornőmnél,semmit nem reagált rá. Azóta ismét nálunk van 3 hete, de nem sok érdeklődést mutatott az unokája irányába. Fél évig itt fél évig a lányáéknál lakik.A saját maga bajával van elfoglalva, csal ő beteg, csak neki lehet baja. Senkire nem kiváncsi, hogy mi van vele, tőlem még meg nem kérdezte hogy vagyok????Én meg nem is töröm magam feléje ezek miatt. Kiszolgálom, megfürdetem, mosok főzök rá, de nem vagyok hajlandó jópofizni vele!!!! ELEGEM VAN BELÕLE!!!!! Rossz ezt így kimondani, de ez az elmúlt évek alatt csak egyre rosszabb lett. A férjem miatt türöm meg, hogy velünk legyen, sajna panaszkodni neki nem tudok, mert csak az anyja, és nem szeretném, hogy ez miatt idegeskedjen. Az életünk felborult miatta, de ezt nem képes tudomásul venni, egy egoista nő!!!

Bocs a kifakadásért, de néha muszáj!!!!
zsuba31

Panni mióta nyugis, ugyancsak alvás után eszik, majd játszik, elaltatom. Ez kb 2,5 órás periódusokban.

Vérszegénység: azt nem hallottam, hogy a füle és a keze fehér, csak hogy ha levegőztetik rendszeresen, akkor is sápadt és ha lehúzzák az alsó szemhéját, akkor ott nem elég piros. Lehet még fáradékony, étvágytalan, karikás szeme aljú.
Panni is kicsit vérszegény, de egyik tünete sincs. Annyit alszik, mint az előttem szólók babái (nekem is kicsit soknak tűnik).

Kata
panni2005

Zsuba,
tök megértelek! Akkor még ne is szóljak semmit. Az én anyósom is egoista, senkivel nem törődik önmagán kívül (azzal viszont 1folytában), de ezt már a férjem is belátta. Csakhát nem csak ő lakik a lakásban, ahová mennünk kéne, hanem a kis sógornőm is, meg a párom nagyszülei is abban a városban élnek. (Azt a férjem is belátja, hogy hozzájuk tényleg nem vihetjük aludni Pannit.) Na, ez van. Szarnék rájuk (már bocs), csakhát mégiscsak a nagyanyja a gyerekemnek. Gondolom, téged is ez bánt nagyon. Kép
panni2005

Zsuzsa, Kata
anyósKép
Tényleg az van, amit írtál Zsuzsa, hogy az ember a férje miatt tűr, mert neki mégis az anyja. Pedig én úgy akartam, hogy jó legyen a viszonyunk, de még az elején voltak jó kis beszólásokKép
Még a terhesség előtt csúnyán elbántak velem a munkán, - meg később sem volt jobb, de ez hosszúúú - és akkoriban fogytam vagy 8kg-t. Nem direkt. Mondta anyós, hogy na ezért nincs unoka, mert a nagysága - azaz én - divatozik és vékony akar lenni. Meg azt is mondták, hogy majd nem tudok szoptatni.
Ott lett vége a türelmemnek, amikor elfogyott a tejem és ezt állítólag én idéztem elő fogyókúrávalKép Kép Kép Erre már nincs mit mondani. Unoka meg azért nem volt, mert még nem akartunk.Kép

Kép

Kép
vizimano

Marqueza,
Én is ezt vettem észre Ákosnál, mióta írták többen ezt a ciklust a Suttogó szerint, hogy kajcsi és játszás után tényleg vagy be kell altatni, vagy békén hagyni, hogy pihenkéljen. Ha lefoglalom, akkor persze nem alszik el, meg ha nagy a meleg, akkor csak 15-20 percekre, de úgy is sokkal kevésbé nyügi. És van hogy csak cumizik meg nézeget a kiságyában, gondolom ilyenkor is pihen.
Különben onnan látom, hogy kezd fáradni, hogy már nem figyel rám, hanem félre nézeget játék közben.
Mióta erre figyelek, nincs megmagyarázhatatlan sirdogálás.

Anyósok:Kép.
Nekem ez kimaradt az életemből, párom szülei meghaltak még mielőtt mi megismerkedtünk.Kép Pedig biztos örültek volna, hogy a kicsi fiuk sem kallódott el.Kép

KépKép
connie

Lányok, ti tudjátok, hogy mit jelenthet a következő:

A kiscsaj újabban ha a vállamon van, rágja, nyalja, szívja a pólómat. Elég neki 5 perc hogy ott legyen, de már tenyérnyi folt lesz a vállamon. Nagyon folyatja a nyálát, pedig a fogzástól még nagyon messza van (8 hetes lesz).
Szerintetek ez éhség jele? Volt valamelyikőtöknél ilyen?

Akiren
akiren

Akiren, nálunk is hasonló, a dokinő szerint ismerkedik a világgal, előbb utóbb minden a szájában fog kikötni, így kezdődik.

marq
Kép
Kép
marqueza

Akiren
Nálunk is nyálzik a lány!szerintem nem a foga,csak úgy folyik

Persze nem sikerült aludnom,most nézelődik a kiságyba kíváncsi vagyok meddig bírja.
hogy is van ez,hogy maguktól elalszanka?mikortól?vagy van itt olyan szerencsés akinek az elejétől???Mit nem adnák érte.Mai alvásai során is leraktam magam mellé,fél órát alszik úgy,aztán ende.Azért veszem fel amikor kapálózik,mert felkelti magát,ha lefogom vagy ha már nagyon mozog magamra veszem,vissza alszik,ha nem felkalimpálja magát és nem tudom visszaaltatni.

Connie
Köszi,már pár pózba megy a szopi a párnán,csak még többször fekve szopizik,mert úgy fel tudom fogni a másikból kiömlő tejet.
Mégegyszer megkérdem:ez a jelenség elmúlik majd vagy mindig ázok?

Látnátok Maját annyira beindul a körforgóra olyan erővel jár keze-lába hihetetelen,csak úgy csapkodja a kiságyat.ha lejár a forgó sikongat egyet.Most vette fel azt a jó szokást,hogy köhint szolidan,ha akar valamit majd nyavajog vagy sikong.

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Azért, mert még csak 8 hetes, még kezdődhet a fogzás és lehet, hogy az első fogig sok hónap telik el. Kép Panni is vörösre szív egy pillanat alatt. De tény, hogy mindent a szájukba próbálnak venni.

Na, búcsúzom, indulunk a telekre. Majd 1* jövök, még nem tudjuk, meddig maradunk. Oltás csak aug. 22-én lesz, szóval van kimenőnk. Kép (Azért néha itthon is leszünk addig. Kép ) Szorítsatok, hogy jó időnk legyen! Nektek is jó nyarat! (Csak el ne felejtsetek. Kép )

Kata
panni2005

Timurr!!!

El fog múlni majd.Megszünik majd a feszülés érzés is. Néha van már csak nálam is, hogy csepeg a másikból is párhuzamosan. még néha előfordul az is, ha 3 óra múlva rágondolok a fejésre besajdul a cickóm. Én különben azt mondom, hogy ilyenkor már olyan a cickónk inkább mint a szivacs, nem érzed, hogy van benne, de jön belőle elegendő mennyiség, sőt!!!

Angéla!!
Nem lehetne betenni egy táblázatot, hogy kinek mennyi idős a babócája??? Olyan rossz, hogy nem tudom mindenkiét???

Marqueza!
Balázs 2 hónapos.
Hétfőn kaptuk az első oltásunkat, elég jól átvészeltük, csak az a szuri ne lett volna. Nagyon keservesen sírt pár percig, utána elaludt.
zsuba31

Timurr
Nekem is azt mondták, hogy egy idő után elmúlik ez az erős tejleadó reflex, de még én is csak várom.

Most aludt a kölök 2.5 órát, persze ölben Kép, én meg nem tudtam aludni Kép.

Akiren
Mindenünk tiszta nyál Kép és néha nekem is foltokat szív a kezemre. Ne aggódj, ez van.
zsana75

Zsuba hm kevertelek
VezsovalKép
Nekem anyos temaban makom vanKép anyam tud elviselhetetlen lenni

Kép
vaktyuk

Hány hetesen lehet a babáknak a babakocsi támláját fentebb emelni? Gréti ha ébren van, nem nagyon szeret a kocsiban feküdni, hamar megunja, aztán üvölt. gondolom azért mert semmit sem lát.
Cumi nem kell neki, azzal nem tudom megnyugtatni Kép Kép
akiren

Akiren, Timurr
Mi is nyáladzunk pár napja! Rozi teljesen eláztatja elöl a ruciját.KépNem gondoltam hogy ilyen korán kezdődik. Nem emlékszem, mikor indul a fogzás?

Zsana, Timurr, Zsuba
Na, a tejfolyás végét én is várom!

Connie
A munkával kapcsolatban abszolút igazad van. Egy-két nap munka után teljesen kipihentem magam, mert a házimunka sokkal strapásabb. Pedig idegenvezető vagyok, ami nem kifejezetten pihentető meló.

Zsuba
Én kérdeztem a gyerekeid korát és gratulálok! Négy gyerek, 19 év házasság a mai világban különleges dolog. Logisztikában biztos jó vagy! Kép
Jártak a nagyobbak oviba és hány éves kortól?
Az anyósoddal tényleg együtt élsz? Csodállak a türelmedért. A mi viszonyunk kifejezetten rossz volt, gyakorlatilag nem is beszéltünk. A babához nem gratulált és a nagyobbik gyerekekkel sem találta soha a hangot (a fiával sem). Na de legalább nem laktunk együtt! (egyébként pedagógus volt)Az apósom (elváltak a férjem szülei)meg 2 évig nem tudta megnézni hova költöztünk merthogy ő messze lakik!

Az én papám egyik gyereket sem fogta meg újszülött korában, amíg nem kezdtek el beszélni, nem nagyon tudott mit kezdeni velük.

Vizimanó
Sztem emlitsd meg legközelebb az anyósodnak, hogy a női petesejtből lehet fiú is lány is, és a férfi ivarsejtje dönti el a baba nemét!

Vezso
vezso

Akiren
Rozi sem bírja a fekvést és még a pihiszékben is fel akar ülni, hogy kilásson. De sztem még nem szabad nekik feljebb állítani az ülést. Bár babakocsitól is függ. Pl van olyan sportbabakocsi amit 3 hónapos is használhat, katalógusban láttam.
Vezso
vezso

Mi is nyálzunk mint a veszedelem. Remélem ez csak tényleg életkori dolog. Itt Fiacska épp felhúzódzkodik hasizomból.KépKép

Itt meg figyeli a fényképezőgépetKépKép

Kép

Kép
vizimano

Vizimano
Az én fiam is mindig rácsodálkozik a fényképezőre, így aztán még egy vigyorgós képünk sincs Kép.
zsana75

Sziasztok,

Bocsi, de valami nagyon hasznosat szeretnék a figyelmetekbe ajánlani:

A K C I Ó ! ! !
Babahordozó kendő vásárlása esetén mellé adunk fél áron egy S-es kendőt!
A K C I Ó ! ! !

Az S-es kendő (2,4 méter) előnyei:
1./ kényelmesen meg lehet kötni bölcsőtartásban a babát. Ez szoptatásra is alkalmas megkötés, illetve a bő pulcsi alatt szinte el lehet tüntetni a nagyon pici babákat.
2./ Egyszerűen használhatod az S-es kendőt már ülni is tudó babáknak, elöl ültetve vagy csípőre ültetve. Ekkor a csomó a hátadon, vagy akár oldalt is lehet, hogy ne nyomja a buszon a gerincedet. A menő-manókat le is lehet tenni a buszon, hogy addig se rajtad mocorogjon, és leszálláskor egy mozdulattal vissza a kendőbe.

Azért nagyon hasznos ezekben az esetekben a kisebb kendő, mert nem lóg le a sok anyag, és így nyáron... hát nem mindegy, hogy mennyit vacakolsz a megkötéssel, és hogy mennyire melegít.

Így az M, L, XL (2500 Ft/db), vagy XXL, XXXL (3000 Ft/db) rendelése esetén az S-es kendő mindössze 1000 Ft azaz egyezer HUF.

nora@prosoft.hu

Részletek a babahordozó kendőről:

http://hordozokendo.sw.hu

vagy 06-20-915-1595 SMS-re is válaszolok, és postai utánvéttel 3 nap alatt ott van a kendő!!!!!

Sziasztok,

Ságody Csabáné, Nóra
nora976

Akiren,
Mi is nyálzunk, egyre jobban.Kép
A babakocsi támláját mi a kettes állásban használjuk már 4 hetes kora óta. Most úgy "ül" benne, mint a pihiszékben, mert csak pont a háttámla aljáig ér a gyerek feje.KépEz gondolom babakocsi függő. Na, ez így nem érthető, majd csinálok holnap képet. Ennyire tuti felemelhető neki, a hordozóban pl. sokkal inkább ül. A gyerekdoki azt mondta, hogy ha lötyög a feje a hordozóban, pihiszékben, akárhol, két textilpelussal támasszuk ki.

Eszter,
Elfelejtettem válaszolni tegnap (tiszta bamba voltam a melegtől): szóval az epertől fini kis csalánkiütést tudnak kapni a gyerekek, nekem is sikerült kb. 3 évesen, én ezért inkább nem eszek, nem iszok semmi epreset, amíg szoptatok. Pedig úgy imádom.Kép

KépKép
connie

Timurr
Nekem még mindig folyik a mellemből a tej, ha beindul a tejleadó reflex. Sőt, néha ehhez szopi sem kell, magától beindul. Ma például az egyik mellem eléggé tele volt, és tiszta tej lettem, úgy szivárgott. Szóval, lehet, hogy egyszer elmúlik, csak kérdés, mikor.
pviki

Vizimano csinalnal oldalrol egy kepet a hordozorol nekem? Nekunk nincs olyan ativelo bigyo, amire a jatekokat lehet akasztani, leszerelheto nektek vagy rapattintos?Kép, mert ha rapattintos az enyemet lenyultak es potolnom kell Kép
Holnap azaz ma megyunk szemeszetre: ((((((

Kép
vaktyuk

Jó reggelt!

Gyerekecske majdnem 9 órát aludt. És ami a meglepő, újabban egyedül tud csak elaludni, a kiságyban. Ha karban el is alszik, felébred, mikor letesszük, úgyhogy oda kell neki adni a cumikáját, és azzal alszik be. Mikor teljesen elaludt, akkor kiköpi. Még ilyet! A végén még kiderül, hogy mégis elolvasta a babakönyveinket.Kép De meg ne kérdezzétek, hogy csináltuk, mert nem mi csináltuk, gyerekecske ilyen most, és kész.Kép

Timurr,
Nem próbáltad még Maját beletekerni egy takaróba, úgy nem tudna kapálózni, és hátha nem ébresztené fel magát.
Nekünk a közös takaró alatti alvás, szorosan összebújva -amit vki írt tegnap - nagyon bejött az első 6 hétben, utána már lehetett kevésbé összebújva is elaltatni.

Apa tegnap vett egy digitális gépet, "mert az mégis tarthatatlan, hogy nem tudunk a gyerekről rendes fotókat készíteni".Kép De legalább tényleg a gyereket fotózza vele.Kép

Terpeszpelussal nagyon nyüglődünk - legalábbis mi szülők, a gumis nagyon meleg, a textil meg kidörzsöli a bőrét, ha nincs rajta rugi alatta, csak body. Úgyhogy most váltogatjuk, bodyval gumisat kap, ha jobban fel van öltöztetve, akkor a textilt. Olyan benne, mint egy tiroli néptáncos.Kép

KépKép
connie

Timurr,
Nekem csak reggel vagy hajnalban szokott folyni a tej, általában úgy, hogy pár csepp kicsöppen, aztán kisfiú felébred, és mire apa tisztába teszi, engem elönt a tej a nyöszörgés miatt.Kép

Lányok,
Ákosunk ma mosolyogva ébredt, széles vigyorokat küldött apájának és anyájának a kiságyból, és most éreztem először, hogy tényleg francot se számít a nyűgös terhesség, meg a nehéz szülés, meg utána a kialvatlanság, mikor itt van nekünk ez a kis csoda.Kép

KépKép
connie

Ilyen a kis tiroli dalnokunk:
Kép
Kép

KépKép
connie

Connie,

Ákos nagyon csini Kép Kép Kép

Nálunk is van altatási sikerélmény. Tegnap egyszer mikor Gérti már nagyokaz pislogott, letettem hasra és elkezdtem a hátát simogatni. Szépen belaudt Kép Kép Ma ugyanezt megismételtem és megint mejött Kép Hason így altatjuk a gyerkőcöt Kép

Ja, és volt már olyan is, hogy sehogy sem akart elaludni a nagy melegben, de látszott hogy írtó fáradt (meg már én is az voltam). Lefektettem, és a csörgőjét ütemesen jobra-balra lóbálva, mint a metronóm, kopogtam neki. Arra is szépen bealudt Kép bár lehet, hogy ez inkább hipnózis volt...
Akiren
akiren

Kép

Ákos amellett, hogy csini, ma is nagyon jó kisfiú, 11 óta alszik. Most azt csinálom napközben, hgy mikor már írtó álmos, lefekszünk a nagyágyba, megszoptatom, és alszom vele én is vagy egy órát. Ilyenkor jó mélyen bealszik, aztán még szunyál pár órát a jó kis "anyaszagban".Kép Úgyhogy ma végre sikerült tornáznom is, és meglepetésemre nem estem össze a végére.Kép Három hete még negyedóra után kipurcantam.Kép
Van baba-mama tornám is dvd-n, majd kipróbálom, Ákos hogy bírja.Kép Meg én is, emelgetni 6,5 kg-t.

KépKép
connie

Ja, új játékot találtunk tegnap este: a pelenkázón hasra fordítottam, és a falon mindenféle árnyjátékot adtam neki elő kézzel. Még nevetett is neki.Kép

KépKép
connie

Lányok,
Ha megvan valakinek, el tudná sos küldeni Babus tejszaporító praktikáit? Nagiának kellene, de költözés miatt már csak pár napig van netük.
Köszi!Kép

KépKép
connie

Ja, connie@freestart.hu a címem.

KépKép
connie

Vizimanó!

A lányom teljesen oda van a fiadért. Ha látnád azt a kacér mosolyt Adél arcán....
Itt ül az ölemben és kacag a fiad fotójára.

Edit

Kép

Kép
ditke75

sziasztok
Szemorvsonal minden oke nem kellett szurni Kép
Hasfajas mostmar lassan ket heten nem voltKép
Gugyog moslyog csak egesz nap, bar ezt a meleget o is nagyon nehezen viselni,lakas mint egy csatater szerelik a klimatKép Kép

Kép
vaktyuk

sziasztok!

Connie, Ákost nem zavarja ha torna után más íze van a tejcidnek? Én azt olvastam, hogy szoptatás alatt nem nagyon javasolt tornázni, mert az izomláztók képződő tejsavtól más íze lesz a tejnek. Vagy ez csak nagy megterhelés esetén érvényes? (nincs kibúvó, lehet nekiállni tornánzni? Kép
wester2004

Eszter,
nem tudom, majd kiderül, eddig egyszer sikerült félig végigcsinálni ezt a tornát, mert a gyerek is felébredt, meg én is kidőltem. De ez direkt szülés utáni torna, nem annyira megerőltető egyébként, nem is hiszem, hogy izomlázam lesz tőle. A nehezebb gyakorlatokat egyelőre kihagytam.
Két háromgyerekes barátnőm is van, akik tornáztak szoptatás alatt, de nem volt gond belőle.

Vaktyúk,
szemészKép, hasfájás hiányaKép. De jó nektek, lesz klíma!

KépKép
connie

sziazstok
Ma egész délelött csavarogtunk vettünk játékszőnyeget tornázóval és egyéb hasznos zenélő ingyom-bingyomot (többek között).Ma éjjel kb. 3 órát alukáltam haladás.

Connie
A takaró nem jön be (ill. egyszer bejött),mert egyből bőg,hogy nem tud mozogni.Azért köszi.Jaj nem tudom így mi lesz,minden reggel úgy kellek,hogy mérges vagyok (szépen szólva)
Nagyon édes a kistiroli,nagyon cuki.

Nekem most gyenge vérzésem van a tabletta miatt és szerintem nem ízlik úgy a tejci,nem igaz hogy nincs más megoldás.Tornát már én is kezdeném,reklámoznak egy könyvet baba-mama torna nincs meg valakinek,jó lehet?
Szerintem csak aktív sportolásnál változik a tejci,ha belegondolunk amikor a hordozót cepeljük akkor is sportolunk,vagy egy jó nagy séta.

Vizimanó
Meglehet zabálni a fiadat,nagyon-nagyon aranyos.

Szerintem Majának bejön ez a siperszínes-zörgő játszó

TimurrKép
Vendég

Sziasztok!

Ti babáitok mit csinálnak ma? Fittnesbaby Zsófiababa szokásával ellentétben már két órája alszik, ráadásul másodszor, ez már 4 óra. Mondjuk én is aludnék, itt olyan nyominger idő van, esik egész napKép Ajja, remélem ez a napközbeni nagy szunya nem megy az esti alvás rovására....
wester2004

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?